Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Θεόκουφος κινητήρας....![]()
Τι κινητήρας είναι και ποιό εργοστάσιο τον έφτιαξε;
Για να βοηθήσω λίγο, ο κινητήρας έμεινε ως πρωτότυπο. Τοποθετήθηκε σε ένα αγωνιστικό μηχανάκι το 1969.
![]()
Λοιπον... είναι από Jawa road racer, 125 δίχρονος ανάποδος boxer(αν δείτε τους κυλίνδρους ο ένας κοιτα πάνω και ο άλλος κάτω!) και δεν είναι 100% εξακριβωμένο ότι τον έφτιαξε όντως η Jawa...
Δύσκολο άλλα το βρήκα χάρη στον σαπίλα και το ψάξιμο που έχω ρίξει για τα απίθανα που κουίζ που βάζει. Είχα πετύχει την εικόνα, είχα διαβάσει την ιστορία, και μάλιστα ήμουνα έτοιμος να τον ποστάρω κι εγώ!![]()
![]()
και η μοτοσυκλέτα ολόκληρη...
![]()
Σωστός φίλε.Αρχικά δημιουργήθηκε από filippos650
Λοιπον... είναι από Jawa road racer, 125 δίχρονος ανάποδος boxer(αν δείτε τους κυλίνδρους ο ένας κοιτα πάνω και ο άλλος κάτω!) και δεν είναι 100% εξακριβωμένο ότι τον έφτιαξε όντως η Jawa...
![]()
Πρέπει να είναι ο μοναδικός κινητήρας που χρησιμοποιεί τέτοια διάταξη. Προφανώς επέλεξαν την παραπάνω σχεδίαση, προκειμένου να μειώσουν το πλάτος του κινητήρα (και της μοτό).
Δεν υπάρχουν ιδιαίτερες πληροφορίες στο net για το συγκεκριμενο μοτέρ. Εκεί που το βρήκα, αναφέρει πως το κατασκεύασε η Jawa και το χρησιμοποίησε το 1969 στο μηχανάκι που έβαλες.
![]()
Εγω πάντως δεν το βρήκα...Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Σωστός φίλε.![]()
Πρέπει να είναι ο μοναδικός κινητήρας που χρησιμοποιεί τέτοια διάταξη. Προφανώς επέλεξαν την παραπάνω σχεδίαση, προκειμένου να μειώσουν το πλάτος του κινητήρα (και της μοτό).
Δεν υπάρχουν ιδιαίτερες πληροφορίες στο net για το συγκεκριμενο μοτέρ. Εκεί που το βρήκα, αναφέρει πως το κατασκεύασε η Jawa και το χρησιμοποίησε το 1969 στο μηχανάκι που έβαλες.
![]()
Συγχαρητήρια στον filippos650
![]()
@ kalesin
Αυτό είναι Ελληνικό![]()
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957