Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 39

Θέμα: Πρόβλημα με άξονα μετάδοσης

Κομμένο μέλος Το avatar του/της dimokritos

Πρόβλημα με άξονα μετάδοσης

έχω ένα fazer 600. κάποια στιγμή, δεν ξέρω πότε, έφυγε το παξιμάδι ασφάλισης του μπροστά γραναζιού της αλυσίδας με αποτέλεσμα να γλιστρήσει το γρανάζι από τα καρέ, να πατήσει επάνω στα πάσα του άξονα μετάδοσης και να τα εξαφανίσει. ευτυχώς αυτό έγινε με 0κμ μόλις την καβάλησα για να φύγω, και δεν έγινε με πολλά κμ να έχουμε άλλα..

η yamaha μου είπε όπως είναι λογικό, κατέβασμα μοτέρ, αναποδογύρισμα, άνοιγμα από το κάρτερ και αλλαγή άξονα μετάδοσης. αυτό μεταφράζεται σε 500ε.

μια λύση ήταν να πάω σε μηχανουργείο και να μου ανοίξει καινούρια πάσα στον άξονα αλλά αυτό δε γίνεται γιατί είναι ατσάλινος ο άξονας και ο χώρος πολύ στενός για να δουλέψουν.

έχει κανείς να προτείνει κάτι μήπως και γλιτώσω την λυπητερή? είναι πολλά τα λεφτά άρη...
    Βάλτο καλά στο κεφάλι σου.

να και μια φωτό

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	dsc01033 1.jpg 
Προβολές:	538 
Μέγεθος:	77,6 KB 
ID:	146819

Παλαιό μέλος Το avatar του/της banditgr
    pantos ta 500e pou sou eipan gia oli tin douleia einai kali timi.Asxeta me to poso "kouli" einai i vlavi.
    Το κρεβάτι είναι το πιο επικίνδυνο μέρος του κόσμου.
    Ενενήντα τοις εκατό των ανθρώπων πεθαίνουν εκεί.

Το σπείρωμα μπορεί να επισκευαστεί μόνο αν βγεί ο αξονας απο το μοτέρ, με ανόπτηση, γέμισμα, σπείρωμα στον τόρνο και βαφή με ίσως αμφίβολα αποτελέσματα σχετικά με την αντοχή του άξονος.
    Άσε που νομίζω πως πιο πολύ κοστίζει το κατέβασμα-λύσιμο κλπ. του μοτέρ, παρά ο νέος άξονας.

(Δηλαδής δε νομίζω να το γλυτώνεις το 500άρικο)

αυτό ακριβώς. το θέμα είναι να γλιτώσουμε το λύσιμο. ο άξονας πρέπει να έχει κοντά στα 100-150.

..πάλι αναβάτης.. Το avatar του/της sotpag
    μπορεις νακανεις την παρακατω μαλακια
    αν ο τροχος ειναι κεντραρισμενος σωστα το γραναζι δεν βγαινει, οποτε χαραξε τον αξονα με ενα τροχο σε 3 σημεια κια φτιαξε ενα δακτυλιδι με εσωτερικη διαμετρο του αξονα, εξωτερικη +20χιλ και 12 παχος βαλε 3 ακεφαλες βιδες Μ6 ακτινικα ανα 120 μοιρες με κολλα σπειρωματων και δεν θα παει πουθενα
    13 Φ. ΑΝΤΙΑΝΑΚΥΚΛΩΤΙΚΕΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ

η πιο ανεξοδη λυση ειναι να κανεις 2 τσιμπηματα με ηλεκτροκολληση και το γραναζι δεν προκειται να φυγει. αν χρειαστεις καποτε να βγαλεις το γραναζι κοβεις την κολληση

Αρχικά δημιουργήθηκε από sakis67
    η πιο ανεξοδη λυση ειναι να κανεις 2 τσιμπηματα με ηλεκτροκολληση και το γραναζι δεν προκειται να φυγει. αν χρειαστεις καποτε να βγαλεις το γραναζι κοβεις την κολληση
    αποκλείεται να κρατήσει η ηλεκτροκόλληση. στην πρώτη στοφή πού θα φέρει ο άξονας θα σπάσει για πλάκα

Παλαιό μέλος
    Θα κρατησει, η κολληση δεν χρειαζεται καν να ακουμπα στο γραναζι απλα θα λειτουργει σαν ασφαλεια. 2 τσιμπιματακια εκει που αρχιζει το πολυσφηνο θελει.

Είναι η πιο πρόσφατη... Το avatar του/της stavrouliasp
    Τι να πω ρε φίλος!!!

κραταει , αλλα αν φοβασαι μην τυχον φυγει κανε ενα καλο κολλημα να τελειωνεις. αν το κολημα ειναι καλο να προσεξεις μην υπερθερμανθει ο αξονας και πετσικαρει, κατα τα αλλα δεν εχεις προβλημα, εχω κυκλοφορησει χρονια με κολλημενο γραναζι

Παλαιό μέλος
    Eγω στην θεση σου θα εβαζα ενα πολυ καλο γραναζι και θα το κολλουσα με 2 πονταρισιες. 10 χρονια θα κρατησει το γραναζι. Μεχρι τοτε θα εχει χαλασει κατι αλλο στο μοτερ.

δεν το ρισκάρω καν με ηλεκτροκολήσεις. προτιμώ να σκάσω την πεντακοσάρα και όταν είμαι με 200 να έχω την ταυτότητα στην τσέπη παρά στο στόμα..

η μόνη λύση θα ήταν καινούρια πάσα στον άξονα αλλά αφού αυτό δε γίνεται, πάμε για αντικατάσταση..

εσυ ξερεις καλυτερα τι να κανεις....παντως και ο σκελετος της μηχανης με κολλησεις ειναι και δεχεται τρομερες καταπονησεις

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sotpag
    μπορεις νακανεις την παρακατω μαλακια
    αν ο τροχος ειναι κεντραρισμενος σωστα το γραναζι δεν βγαινει, οποτε χαραξε τον αξονα με ενα τροχο σε 3 σημεια κια φτιαξε ενα δακτυλιδι με εσωτερικη διαμετρο του αξονα, εξωτερικη +20χιλ και 12 παχος βαλε 3 ακεφαλες βιδες Μ6 ακτινικα ανα 120 μοιρες με κολλα σπειρωματων και δεν θα παει πουθενα
    Καθόλου μαλακία, Σωτήρη ...!!!

(αρκεί να βρει μηχανουργό που να κεντράρει τις 3 υποδοχές με τις αντίστοιχες βίδες ...)
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Πρόβλημα με immobilizer
    από parji στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 08/07/2004, 17:18
  2. Πρόβλημα με Transalp
    από Gladiator στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 01/07/2004, 16:57
  3. Bοήθεια πρόβλημα με xt.