Παιδιά γεια σας,
Εχω το εξής προβλημα:
Το μηχανάκι παίρνει μπρος κανονικά χωρίς πρόβληματα. Υστερα από οδήγηση 5-10 λεπτών σταματάει να δουλευει ο κινητήρας. Αυτό γίνεται εντελώς απότομα, χωρις προειδοποίηση, είτε τρέχω είτε πάω με λίγα χλμ. Μετα από το σβήσιμο, στην προσπάθεια για να ξαναβάλω μπροστα, η μιζα γυρίζει πολύ καλά αλλά ο κινητήρας δεν πέρνει μπρος.
Αφου αφήσω το μηχανακι να κρυώσει για τουλάχιστον 25 λεπτα, ξαναβάζω μπροστα και το μηχανακι, αφου ακουστει πρώτα σκασιμο από την εξάτμιση, αρχίζει και δουλεύει κανονικά.Μετα βέβαια από 5-10 λεπτα το πολύ, παρουσιάζεται παλι το ίδιο φαινόμενο, δλδ απότομα σβήσιμο κινητήρα και υπομονή για αλλα 25 λεπτα.....
Το μηχανάκι το πήγα στο μηχανικό και μάλιστα την ώρα εκείνη εσβησε. Ο μηχανικός το είδε, κοιταξε λιγο τα καλώδια, ειδε τα μπουζι και είπε ότι δεν δινουν σπινθήρα και μέτρησε την μπαταρία και είπε ότι δεν φταιει η μπαταρία. Μετα αρχίσε να φυσαει με αέρα την ηλεκτρονική για να κρυώσει βάζοντας παράλληλα μπρος τη μηχανή και τελικα ο κινητήρας πήρε μπρος. Μου είπε πως ειναι η ηλεκτρονική το πρόβλημα γιατί ζεσταίνεται και δεν δουλεύει καλά. Επειδή η καινουργια ηλεκτρονική κάνει κοντα στα 400 ευρώ, πήρα από ιντερνετ μεταχειρισμένη από αμερική.
Την έβαλα πάνω, δούλεψε κανονικά αλλά μετα από 7-8 λεπτά πάλι τα ίδια. Σβήσιμο και τα γνωστα. Μάλιστα εκείνη την ώρα εβάλα πάνω την ήδη κρύα ηλεκτρονική που είχα μαζί μου και πάλι δεν επαιρνε μπροστα....
Νομίζω ότι μάλλον δεν φταίει η ηλεκτρονική. Ο μαστορας μου είναι καλος και τίμιος αλλά μάλλον πρέπει να παω το μηχανακι σε ενα καλο ηλεκτρολογο μότο. Ένας φίλος μου είπε οτι το πρόβλημα μπορεί να είναι από καρμπυρατερ μεχρι κάποιο πηνιο κτλ. Το μηχανακι δεν το εχω πειράξει καθόλου και έχει κάνει ολα τα σερβις κανονικα-εχει 20000 χλμ με κανονική προς χαλαρή χρήση.
Παιδια, θα ήθελα να μου πείτε την άποψή σας για το ζήτημα και αν ξέρετε κάποιο ηλεκτρολόγο μότο να το πήγαινα. Μένω νότια προάστια αλλά αν έχετε υπόψιν σας κάποιο καλό ηλεκτρολόγο, έστω και μακρια, θα το πήγαινα με λίγη υπομονη...
Σας ευχαριστώ
![]()
![]()