Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 19

Θέμα: Απόψε τα μεσάνυχτα στο Μέγκα

Παλαιό μέλος Το avatar του/της alximistis

Απόψε τα μεσάνυχτα στο Μέγκα

Μην χάσετε φίλοι συμφορουμίτες την εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη. Μπήκε και μίλησε με τους ανθρώπους "της άλλης πλευράς" τους φυλακισμένους. Το ρεπορτάζ έγινε στις φυλακές της Αγιάς στην Λάρισα.
    Είναι μία καλή ευκαιρία για πολλούς να δούνε και να ακούσουνε και την άλλη άποψη και ακόμα περισσότερο απλώς να σκεφτούν ότι ναι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι είτε δεν είναι "σαν εμάς" είτε πληρώνουν τις λάθος επιλογές μίας στιγμής ή μίας συγκεκριμένης χρονικής περιόδου. Ίσως να δούμε τα πράγματα κάπως αλλιώς...
    κι όπως λένε και τα "συντρόφια"
    όσο κι αν χτίζουν φυλακές και ο κλοιός στενεύει
    ο νους μας είνξαι αληταριό και όλο δραπετεύει.
    Τέρμα οι χαρές τα κεφάλια μέσα!

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Λάθος της στιγμής;... H εκπομπή απο όσο είδα ήταν για "ισοβίτες"....για να φας ισόβια, σημαίνει οτι έκανες τουλάχιστον ενα φόνο εκ προμελέτης.. δεν νομίζω οτι είναι λάθος της στιγμής αυτό. Η τιμωρία των ισοβίων δεν δίνεται τοσο εύκολα και ειδικά απο την Ελληνική δικαιοσύνη.

Για τις συνθήκες της φυλακής.. ναι.... να γίνουν ανθρώπινες,... αλλά οχι και ξενοδοχεία. Είναι μέσα για κάποιο λόγο οι άνθρωποι αυτοί.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της alximistis
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    Λάθος της στιγμής;... H εκπομπή απο όσο είδα ήταν για "ισοβίτες"....για να φας ισόβια, σημαίνει οτι έκανες τουλάχιστον ενα φόνο εκ προμελέτης.. δεν νομίζω οτι είναι λάθος της στιγμής αυτό. Η τιμωρία των ισοβίων δεν δίνεται τοσο εύκολα και ειδικά απο την Ελληνική δικαιοσύνη.

Για τις συνθήκες της φυλακής.. ναι.... να γίνουν ανθρώπινες,... αλλά οχι και ξενοδοχεία. Είναι μέσα για κάποιο λόγο οι άνθρωποι αυτοί.

Gandalf

όχι νομίζω πως απλώς μπήκε ΚΑΙ στα κελιά των ισοβιτών.
    Τέρμα οι χαρές τα κεφάλια μέσα!

Ο σημειολόγος Το avatar του/της spyro

Re: Απόψε τα μεσάνυχτα στο Μέγκα

Αρχικά δημιουργήθηκε από alximistis
    Μην χάσετε φίλοι συμφορουμίτες την εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη.......

thanks για το tip, θα το δώ

A cold-hearted bastard Το avatar του/της Gares'

Re: Απόψε τα μεσάνυχτα στο Μέγκα

Αρχικά δημιουργήθηκε από alximistis
    όσο κι αν χτίζουν φυλακές και ο κλοιός στενεύει
    ο νους μας είνξαι αληταριό και όλο δραπετεύει.
    Ωραίος ο Θανάσης!!!
    Yesterday is history.
    Tommorow is mystery.
    But today is a gift.
    That is why it is called the "present"...

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm

Gandalf
    ου φονευσεις που λενε κι οι εντολες. Ελα ομως που μερικες φορες κοινωνιες κι εκκλησιες και πολιτείες επιτρεπουν μεγαλο αριθμο φονων άλλοτε το λενε πολεμο,σε ολες του τις μορφες κι άλλοτε αυτοκινηση .Τοτε ολα ειναι σωστα κι ευλογημενα και ηθικα .Εκτος κι αν κατοπιν αποφασισουμε αλλιως.Αλλα οχι κυριε δε μπορεις να φονευεις χωρις τις ευλογιες της κοινωνιας σου.

Δεν ειναι ο προμελετημενος φονος που απαγορευεται αλλα ο φονος που στρεφεται εναντια στη κραταια αντιληψη της κοινωνιας .Ο ορος σωφρονιστικο συστημα ειναι ανεκδοτο οπως ολοι ξερουμε. Οπως λεει κι ο Μουζιλ ειναι κοινωνικη ανεπαρκεια το γεγονος οτι δε μπορεις να μετατρεψει εναν εγκληματια σε χρήσιμο ανθρωπο.Θες με εκπαιδευση,θες με αγροτικη εργασια,καλιτεχνεια ,ψυχαναλυση; Δε ξερω .

Ο Ντοστογιεφσκυ που εκανε 4 χρονια στη Σιβηρια ,βρηκε πως οι σκληροι εγκληματιες ηταν "ανθρωποι φτιαγμενοι απο το πιο αγιο ξυλο που μπορεσε να προσφερει η Ρωσικη γη" . Ο Νιτσε το προσεγγισε απο μια θεωρια του για τις φυσεις του ανθρωπου και κατεληξε στο ιδιο συμπερασμα, προσεγγιζοντας και τη μεθοδο με την οποια ενας ανθρωπος γινεται εγκληματιας κι οχι πχ. επιχειρηματιας, αθλητης, χειρουργος, πυροσβέστης.

Για μενα ο εγκλησμος ειναι μονο αποσυρση για οφελος της κοινωνιας. Η τιμωρια δεν μπορει να υπαρχει σαν εννοια. Ειναι αλλαζονια.
    Ειναι αναγκαιο να ακουμε αυτους τους ανθρωπους και να βλεπουμε τις συνθηκες ζωης τους. Να κανουμε καποια προοδο στην κατανοηση του τι συμβαινει στην καθε περιπτωση. Να αντιληφτουμε οτι δεν ειμαστε σε καμια περιπτωση δικαιοι επειδη τους κλεισαμε μεσα για παντα αλλα ειμαστε τουλαχιστον πρακτικοι ,επειδη αυτο τον απλο κι ευκολο τροπο βρήκαμε για να προστατευτουμε απο αυτους.

Τα ονοματα δεν τα λεω για να κανω τον εξυπνο,αλλα ολα αυτα δεν τα κατεβασα απο το κεφαλι μου καπου τα διαβασα.
    that I was where I would be,
    Then I would be where I am not,
    Here I am where I must be
    Go where I would, I can not

Παλαιό μέλος Το avatar του/της harvester
    πραγματικα ωραια εκπομπη και μ'αρεσει επιτελους που ενας δημοσιογραφος ειναι ανεκφραστος μεταφεροντας μονο την ειδηση και χωρις να παιρνει θεση.
    ρισπεκτ στον δημοσιογραφο που σάφηνε να σκεφτεις εσυ μονος σου αν αξιζει να ειναι εκει μεσα καποιος.
    τωρα για τους φυλακισμενους η στερηση ελευθεριας ειναι ασχετα με το τι εχεις κανει η χειροτερη ποινη και φυσικα ο μεγαλυτερος εφιαλτης για μας εδω εξω.
    φυσικα ο φακος μπορει να δει και να μαθει πολυ λιγα απο αυτα που γινονται και για τα οποια δεν μιλουν ουτε οι ιδιοι οι δεσμοφυλακες στους συγγενεις τους.

ρεσπεκτ και παλι σε τετοιες εκπομπες

Νέο μέλος Το avatar του/της sprint
    Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
    ου φονευσεις που λενε κι οι εντολες. Ελα ομως που μερικες φορες κοινωνιες κι εκκλησιες και πολιτείες επιτρεπουν μεγαλο αριθμο φονων άλλοτε το λενε πολεμο,σε ολες του τις μορφες κι άλλοτε αυτοκινηση .Τοτε ολα ειναι σωστα κι ευλογημενα και ηθικα .Εκτος κι αν κατοπιν αποφασισουμε αλλιως.Αλλα οχι κυριε δε μπορεις να φονευεις χωρις τις ευλογιες της κοινωνιας σου.

Δεν ειναι ο προμελετημενος φονος που απαγορευεται αλλα ο φονος που στρεφεται εναντια στη κραταια αντιληψη της κοινωνιας .Ο ορος σωφρονιστικο συστημα ειναι ανεκδοτο οπως ολοι ξερουμε. Οπως λεει κι ο Μουζιλ ειναι κοινωνικη ανεπαρκεια το γεγονος οτι δε μπορεις να μετατρεψει εναν εγκληματια σε χρήσιμο ανθρωπο.Θες με εκπαιδευση,θες με αγροτικη εργασια,καλιτεχνεια ,ψυχαναλυση; Δε ξερω .

Ο Ντοστογιεφσκυ που εκανε 4 χρονια στη Σιβηρια ,βρηκε πως οι σκληροι εγκληματιες ηταν "ανθρωποι φτιαγμενοι απο το πιο αγιο ξυλο που μπορεσε να προσφερει η Ρωσικη γη" . Ο Νιτσε το προσεγγισε απο μια θεωρια του για τις φυσεις του ανθρωπου και κατεληξε στο ιδιο συμπερασμα, προσεγγιζοντας και τη μεθοδο με την οποια ενας ανθρωπος γινεται εγκληματιας κι οχι πχ. επιχειρηματιας, αθλητης, χειρουργος, πυροσβέστης.

Για μενα ο εγκλησμος ειναι μονο αποσυρση για οφελος της κοινωνιας. Η τιμωρια δεν μπορει να υπαρχει σαν εννοια. Ειναι αλλαζονια.
    Ειναι αναγκαιο να ακουμε αυτους τους ανθρωπους και να βλεπουμε τις συνθηκες ζωης τους. Να κανουμε καποια προοδο στην κατανοηση του τι συμβαινει στην καθε περιπτωση. Να αντιληφτουμε οτι δεν ειμαστε σε καμια περιπτωση δικαιοι επειδη τους κλεισαμε μεσα για παντα αλλα ειμαστε τουλαχιστον πρακτικοι ,επειδη αυτο τον απλο κι ευκολο τροπο βρήκαμε για να προστατευτουμε απο αυτους.

Τα ονοματα δεν τα λεω για να κανω τον εξυπνο,αλλα ολα αυτα δεν τα κατεβασα απο το κεφαλι μου καπου τα διαβασα.

Κ απ’το κεφάλι σου να τα’χες κατεβάσει είναι μια οπτική πλευρά που μου

αρέσει………

Μπράβο φίλε μου!!!!!!!!!!!
    Φεύγωωωωωωωω
    img]http://www.moto.gr/forums/images/vBulletin_logo.jpg[/img]

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Μην συγκρίνουμε τους πολιτικούς κρατούμενους και τους διαφωνούντες ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος που έστελνε στα γκούλαγκ, με τους κοινούς εγκληματίες.

Σαφώς και πρέπει να υπάρχει κάποιο επίπεδο στις συνθήκες εγκλεισμού τους, αλλά αυτό που λεει το κείμενο παραπάνω τι ακριβώς είναι; Γιατί να μην υπάρχει τιμωρία; Γιατί να μην προστατευτεί η κοινωνία;

Την είδα την εκπομπή. Δημοσιογραφικά ήταν άψογη, αλλά μάλλον μονόπλευρη θα έλεγα.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
    Μην συγκρίνουμε τους πολιτικούς κρατούμενους και τους διαφωνούντες ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος που έστελνε στα γκούλαγκ, με τους κοινούς εγκληματίες.

Σαφώς και πρέπει να υπάρχει κάποιο επίπεδο στις συνθήκες εγκλεισμού τους, αλλά αυτό που λεει το κείμενο παραπάνω τι ακριβώς είναι; Γιατί να μην υπάρχει τιμωρία; Γιατί να μην προστατευτεί η κοινωνία;

Την είδα την εκπομπή. Δημοσιογραφικά ήταν άψογη, αλλά μάλλον μονόπλευρη θα έλεγα.

Βιάζουν το παιδί σου, και μετά εσύ ο αλτρουιστής λες: "ας είναι καλά ο άνθρωπος - δεν είμαι και πολύ δίκαιος που τον θέλω στην φυλακή να τον πηδάνε μερικά χρονάκια"

Μετά μας πειράζουν οι σφαίρες του οποιοδήποτε.
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
    Βιάζουν το παιδί σου, και μετά εσύ ο αλτρουιστής λες: "ας είναι καλά ο άνθρωπος - δεν είμαι και πολύ δίκαιος που τον θέλω στην φυλακή να τον πηδάνε μερικά χρονάκια"

+990
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n

Ημουν σαφης. Ο ντοστογιεφσκυ μιλησε για ποινικους , για εγκληματιες ,οχι πολιτικους κρατουμενους.

"Η τιμωρια δεν μπορει να υπαρχει ΣΑΝ ΕΝΝΟΙΑ" Ειναι πρακτικοι οι λογοι που καταληξε η κοινωνια στα ισοβια. Μεχρι να βρεθουν αλλοι τροποι αντιμετωπισης. Δηλ. ακριβεστερα οι τροποι υπαρχουν αλλα η κοινωνια δεν ειναι σε θεση να τους αξιοποιησει.
    Που ειπα οτι ειμαι κατα; Αν δε μπορει να τους επανενταξει, και ειναι σαφες οτι δε μπορει, ειμαι υπερ το εγκλησμου. Οταν λεω ειναι πρακτικοι οι λογοι εννοω να προστατευτει η κοινωνια.Αυτο δε σημαινει οτι ειναι ορθο να ονομαζεται τιμωρια, ειναι ασχετο. Ειναι ηθικος ορος που πηγαζει απο την αναγκη της κοινωνιας να θεωρει τον εαυτο της"δικαιη" και το συστημα της δικαιοσυνη.

Ακομα κι αν ειναι θεμα μονο λεξεων εχει σημασια να χρησιμοποιουμε τις σωστες για πρακτικους λογους και παλι

Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper

Ασε ρε σνιπερ ,δεν ειναι για σενα αυτα...

Canibalise Legallis Το avatar του/της the who
    Δεν ξερω αν μπορειτε να το βρειτε σε βιντεο κλαμπ,παντως αξιζει να δειτε το "Το σπιτι του Καιν",ντοκιμαντερ για εξι δολοφονους.Αν καποιος το θελει μπορω να του το δωσω(εχω τη συμφωνη γνωμη του δημιουργου).
    «Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “από ημάς” συνθήκην με “έναν” κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω θα μου κλάσουν τον πούτσο!»

Στρατηγός Γεώργιος Καραϊσκάκης (1782-1827)

http://www.youtube.com/watch?v=Ggd3TkJjlk8&feature=related

Ημουν σαφης. Ο ντοστογιεφσκυ μιλησε για ποινικους , για εγκληματιες ,οχι πολιτικους κρατουμενους.

"Η τιμωρια δεν μπορει να υπαρχει ΣΑΝ ΕΝΝΟΙΑ" Ειναι πρακτικοι οι λογοι που καταληξε η κοινωνια στα ισοβια. Μεχρι να βρεθουν αλλοι τροποι αντιμετωπισης. Δηλ. ακριβεστερα οι τροποι υπαρχουν αλλα η κοινωνια δεν ειναι σε θεση να τους αξιοποιησει.
    Που ειπα οτι ειμαι κατα; Αν δε μπορει να τους επανενταξει, και ειναι σαφες οτι δε μπορει, ειμαι υπερ το εγκλησμου. Οταν λεω ειναι πρακτικοι οι λογοι εννοω να προστατευτει η κοινωνια.Αυτο δε σημαινει οτι ειναι ορθο να ονομαζεται τιμωρια, ειναι ασχετο. Ειναι ηθικος ορος που πηγαζει απο την αναγκη της κοινωνιας να θεωρει τον εαυτο της"δικαιη" και το συστημα της δικαιοσυνη.

Ακομα κι αν ειναι θεμα μονο λεξεων εχει σημασια να χρησιμοποιουμε τις σωστες για πρακτικους λογους και παλι
    Πραγματικά δεν μπορώ να σε ακολουθήσω.

Ποιοί είναι οι άλλοι τρόποι αντιμετώπισης που δεν είναι σε θέση να αξιοποιήσει η κοινωνία σε όσα μέλη της διαπράττουν εγκλήματα όπως φόνος, βιασμός ή εμπορία ναρκωτικών. (αδικήματα που τιμωρούνται με ισόβια)
    Δεν είναι πρακτικοί και μόνο οι λόγοι της επιβολης ισοβιων. Κάθε κοινωνία (με την έννοια της συνάθροισης) επιβάλλει ισόβιο αποκλεισμό, είτε με την μορφή εγκλεισμού στην φυλακή, είτε με την κοινωνική απομόνωση είτε με το ΒΑΝ στα φόρουμ. Τρόπος αυτοπροστασίας είναι και όχι πρακτικότητας κατά τη γνώμη μου.

Για την διαφωνία σου επί του λεκτικού θέματος, δεν έχω να πω κάτι που να έχει νόημα. Είτε ονομάζεται ισόβια κάθειρξη, είτε μακροχρόνιος εγκλεισμός, είτε εξορία, είτε εξοστρακισμός δεν έχει και κάποια διαφορά για αυτόν που θα δεχτεί τις συνέπειες των πράξεων του.

Ενδιαφέρουσα η προσέγγιση του Νίτσε και η θεωρία του για την φύση του ανθρώπου. Πόσο ειρωνική ακούγεται όμως από κάποιον άνθρωπο που αποδεδειγμένα ήταν μισογύνης.
    SRX6 & Tuono Rulezzz

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ... πως σβήνουν τα φώτα στο 650?
    από liberto στο forum Suzuki V-Strom series
    Απαντήσεις: 39
    Τελευταίο μήνυμα: 13/11/2009, 23:05
  2. Προβλημα με τα καλωδια στο FZ6n
    από +FoniaS+ στο forum Yamaha Fazer
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 19/02/2006, 17:04
  3. Οταν βρίσκουν τα τακάκια στο δισκόφρενό....
    από free rider στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 28/08/2005, 15:45
  4. Τα πήρα στο κρανίο σήμερα
    από dankannn στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 23/05/2005, 03:23
  5. Liber Animus live at Jive Cafe 30.10.04 (Μετά τα μεσάνυχτα)
    από superfour στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 30/10/2004, 10:25

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF