και το φαγητό περιορίζεται (όσοι θέλουν να κάνουν νηστεία)
Οπότε και προκύπτει ο προβληματισμός :
Τρώγεται ο χαλβάς με λεμόνι;![]()
και το φαγητό περιορίζεται (όσοι θέλουν να κάνουν νηστεία)
Οπότε και προκύπτει ο προβληματισμός :
Τρώγεται ο χαλβάς με λεμόνι;![]()
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
![]()
![]()
![]()
Χμμμμμ .....
(Ερώτηση - παγίδα) !!!!
Ο Σιμιγδαλένιος, ΟΧΙ !!!
![]()
![]()
![]()
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
ksafnika san na diavasaΑρχικά δημιουργήθηκε από sniper
και το φαγητό περιορίζεται (όσοι θέλουν να κάνουν νηστεία)
Οπότε και προκύπτει ο προβληματισμός :
Τρώγεται ο χαλβάς με λεμόνι;![]()
an trogete i fapa me to xeri...
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Αφροτζιξ.kata tin nona druna
Το θέμα είναι σοβαρό....Αρχικά δημιουργήθηκε από afrotwin
ksafnika san na diavasa
an trogete i fapa me to xeri...
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Παρακαλώ μην αστειεύεστε.....
Οι γνώστες τα φώτα σας...
![]()
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
![]()
![]()
![]()
Είπαμε ρε Sniper....
Ο σιμιγδαλένιος, χωρίς λεμόνι !!!
Ο τύπου Φαρσάλων (χασλαμάς), επίσης χωρίς λεμόνι !!!
Ο νηστίσιμος (σφιχτός) ΜΕ λεμόνι (και ρετσίνα και αντάρτικα) !!!
Γιατί νευριάζεις ???
![]()
![]()
![]()
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
kapia saxlamara 8a ekaneΑρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
![]()
![]()
![]()
Είπαμε ρε Sniper....
Ο σιμιγδαλένιος, χωρίς λεμόνι !!!
Ο τύπου Φαρσάλων (χασλαμάς), επίσης χωρίς λεμόνι !!!
Ο νηστίσιμος (σφιχτός) ΜΕ λεμόνι (και ρετσίνα και αντάρτικα) !!!
Γιατί νευριάζεις ???
![]()
![]()
![]()
opos ixane pi se ena ksaderfaki mou otan itan mikro ante vara kamia m@l@ki@
ke xtipage to pouli tou pano se ena marmaro me to sfiri..
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Αφροτζιξ.kata tin nona druna
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:Αρχικά δημιουργήθηκε από afrotwin
kapia saxlamara 8a ekane
opos ixane pi se ena ksaderfaki mou otan itan mikro ante vara kamia m@l@ki@
ke xtipage to pouli tou pano se ena marmaro me to sfiri..
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Σταμάτα μ@λ@κα, γιατί είναι και moderator !!!!
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
giati re ego ti ime?Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Σταμάτα μ@λ@κα, γιατί είναι και moderator !!!!
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Αφροτζιξ.kata tin nona druna
Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
Ταχινενιος λεγεται ...![]()
![]()
![]()
![]()
Το ξέρω, αλλά υπάρχουν και κυρίες στο forum !!!
![]()
![]()
![]()
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
Χαλβάς με βούτυρο
* 600 γρ. σιμιγδάλι
* 450 γρ. βούτυρο
* 150 γρ. ξεφλουδισμένα αμύγδαλα
* 75 γρ. κουκουνάρια
* 1 κιλό ζάχαρη
* κανέλα
* 1 λεμόνι
Τρόπος παρασκευής
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη και 1 1/2 κιλό νερό. Ξύνουμε το λεμόνι και στίβουμε το μισό μέσα στη ζάχαρη με το νερό. Το βάζουμε στη φωτιά να πάρει μερικές βράσεις και τα βγάζουμε από τη φωτιά.
Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και την τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά να κάψει. Αφού κάψει, ρίχνουμε το σιμιγδάλι, τα καθαρισμένα αμύγδαλα και τα κουκουνάρια και τα ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα.
Οταν το σιμιγδάλι πάρει ένα χρώμα χρυσό, ρίχνουμε το σιρόπι, το ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουνε την κατσαρόλα με μια πετσέτα και το καπάκι της και την τραβάμε στην άκρη της φωτιάς για να σιγοβράσει μέχρι να σφίξει.
Αν θέλουμε το βάζουμε σε φόρμα ή φορμάκια ή σε μια πιατέλα.
Το πασπαλίζουμε με κανέλα και το σερβίρουμε.
ΤΑΧΙΝΙ
Το ταχίνι είναι μία ελαιώδης κρέμα που προέρχεται από την άλεση του αποφλοιωμένου και φρυγανισμένου σησαμιού. Αποτελεί το βασικό συστατικό του χαλβά και είναι γνωστό κυρίως στις χώρες της Μέσης Ανατολής, ως βασικό συστατικό πολλών δημοφιλών φαγητών ή σαλατών.
Είναι φυσικό προϊόν, παράγεται χωρίς την προσθήκη προσθέτων και αποτελεί μια ιδανική και ολοκληρωμένη τροφή που ενισχύει την υγεία.
ΧΑΛΒΑΣ
Ο χαλβάς αποτελεί παραδοσιακή τροφή των Ελλήνων και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Η δημοτικότητα του απλώνεται στην Ανατολική Ευρώπη και Ρωσία και σε μικρότερο βαθμό στην υπόλοιπη Ευρώπη και στις Η.Π.Α. Ο χαλβάς καταναλώνεται στις χώρες αυτές ως τροφή ή επιδόρπιο, με κανέλα ή λεμόνι. Χρησιμοποιείται επίσης ως κολατσιό (snack) για παιδιά με τη μορφή σάντουιτς. Ο χαλβάς παρασκευάζεται από ταχίνι (60 %) και μίγμα σακχάρων. Συνεπώς εμπεριέχονται σ' αυτόν κατά αντίστοιχο ποσοστό (60%), τα συστατικά του ταχινιού. Ο χαλβάς είναι μια καλή πηγή ανόργανων στοιχείων. Σε σύγκριση με τις συνιστώμενες ποσότητες (RDA), 100 γραμμάρια χαλβά καλύπτουν περίπου 58% των ημερήσιων διατροφικών αναγκών ενήλικου άνδρα σε Fe, 55% σε Mg, 48% σε P, 36% σε Cu, 32% σε Zn, ι8% σε Mn και 5% σε Ca. Η σύνθεση των λιπαρών οξέων στο χαλβά είναι παρόμοια με αυτή του ταχινιού. Τα θειούχα αμινοξέα (κυστίνη και μεθειονίνη), καθώς και η τρυπτοφάνη, που συνήθως βρίσκονται σε μικρές αναλογίες σε άλλες φυτικής προέλευσης πρωτείνες, στο χαλβά βρίσκονται σε μεγάλες ποσότητες. Πειράματα έχουν αποδείξει ότι η πρωτείνη του χαλβά, όχι μόνο περιέχει (με εξαίρεση τη λυσίνη) τα απαραίτητα αμινοξέα σε ποσότητα και ισορροπία επιθυμητή για τη διατροφή, αλλά είναι και ιδιαίτερα εύπεπτη.
asxeto
75 γρ. κουκουνάρια
τα κουκουναρια τρωγωνται?
η λυσινη τι ειναι?![]()
Παραμύθι δίχως δράκο, παραμύθι δίχως πέραση
Άρα το λεμόνι το χρησιμοποιούμε στην παρασκευή του Χαλβά και όχι μετά όταν το τρώμε;
Οι απόψεις αρχίζουν και διϊστανται.....
![]()
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
τα κουκουναρια τρωγονται!!!
Αμα πας στο supermarket και ζητησεις θα τα δεις και θα εκπλαγεις ...καμια σχεση με τα ...κουκουναρια που εννοεις
Xaxa ναι όντωςΑρχικά δημιουργήθηκε από hornet
τα κουκουναρια τρωγονται!!!
Αμα πας στο supermarket και ζητησεις θα τα δεις και θα εκπλαγεις ...καμια σχεση με τα ...κουκουναρια που εννοεις
Τα άλλα κουκουνάρια έχω στο μυαλό μου
![]()
Πάντως σε όσες συνταγές είδα δεν βάζουν λεμόνι μετά ,
αλλά κατά την Παρασκευή αντε και το σαββατο
Στον πολιτικο χαλβά ας πούμε βάζουν φλούδα λεμονιού
![]()
Παραμύθι δίχως δράκο, παραμύθι δίχως πέραση