Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 14 από 14

Θέμα: Αλλάζει τα όρια του Fir η κυβέρνηση! ΚΑΙ «ΔΙΝΕΙ» ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

  1. #1

    Αλλάζει τα όρια του Fir η κυβέρνηση! ΚΑΙ «ΔΙΝΕΙ» ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

    ΔΙΟΡΘΩΝΕΙ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ICAO ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΑΠΟ ΤΑ 12 ΜΙΛΙΑ ΚΑΙ «ΔΙΝΕΙ» ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

    Αλλάζει τα όρια του FIR η κυβέρνηση!

    Σε μονομερή τροποποίηση-διόρθωση, για εσωτερική χρήση σε πρώτη φάση, των ανατολικών ορίων του FIR Αθηνών σχεδιάζει να προχωρήσει η κυβέρνηση, συμπαρασύροντας έτσι κατ' ανάγκην και τη χάραξη θαλάσσιων συνόρων Ελλάδας-Τουρκίας (εκεί όπου δεν είναι χαραγμένα), έτσι ώστε τα σύνορα και τα «νέα» όρια του FIR να συμπίπτουν.

    Αυτό αποκαλύπτεται από σειρά πολιτικο-στρατιωτικών συσκέψεων, που άρχισαν το 2002, για να ατονήσουν στη συνέχεια, να επαναληφθούν στις αρχές του καλοκαιριού του 2008 και να εντατικοποιηθούν από τον Σεπτέμβριο του 2008.

    Το θέμα προέκυψε το 2002, όταν ζητήθηκε, στο πλαίσιο του Euroglobal, η συμπαραγωγή ψηφιακών χαρτών των χωρών της Ευρώπης.

    Τουρκική εμμονή

    Η Τουρκία δεν έδωσε ποτέ συντεταγμένες των συνόρων της και του FIR στο Αιγαίο (δηλαδή 6ν.μ. από τις δυτικές τουρκικές ακτές). Και τούτο γιατί η Τουρκία εμμένει στην επέκταση της κυριαρχίας και των αρμοδιοτήτων της για θαλάσσια έρευνα και διάσωση στη μέση του Αιγαίου. Για το λόγο αυτό άλλωστε έχει εκδώσει το 1999 τη διεθνή notam 240 με την οποία χαρακτηρίζει πλασματικό και χωρίς νομική βάση το FIR Αθηνών, καθώς και το νόμο 24611 του 2001, ορίζοντας μονομερώς ως τουρκική περιοχή θαλάσσιας έρευνας και διάσωσης το μισό Αιγαίο από τον 25ο μεσημβρινό και ανατολικό (σ.σ.: με αποτέλεσμα και τα πρόσφατα επεισόδια στο Φαρμακονήσι).

    «Νέος χάρτης»

    Ομως και το 2004 η ελληνική κυβέρνηση αποδέχθηκε την κατάργηση των ανατολικών ορίων του FIR Αθηνών ώστε να μην υπάρχει σύγχυση με τα σύνορα, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης των θαλάσσιων συνόρων της Τουρκίας προς τα δυτικά.

    Τον Οκτώβριο του 2008, η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με το σχετικό πρακτικό της σύσκεψης όλων των συναρμόδιων φορέων στο υπουργείο Εξωτερικών, έκρινε «απαραίτητη» την παραγωγή ενός «εκσυγχρονισμένου χάρτη αποτύπωσης του FIR Αθηνών τόσο σε έντυπη όσο και σε ηλεκτρονική μορφή... και συνακόλουθα της ελληνικής περιοχής αρμοδιότητας για έρευνα και διάσωση κατά τον καλύτερο επιστημονικό τρόπο...», ενώ «...ο εν λόγω χάρτης άπαξ και παραχθεί θα είναι κατ' αρχάς εθνικής εσωτερικής χρήσης από τις αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες...» και η σκοπιμότητα διεθνούς προβολής και χρήσης του «θα εξεταστεί στη συνέχεια».

    Οπως είναι γνωστό, το 1952, ο ICAO (Διεθνής Οργανισμός Αεροναυτιλίας) ως αποκλειστικά αρμόδιος φορέας καθόρισε τα ανατολικά όρια του FIR Αθηνών από τη συντεταγμένη 4045Ν-2110Ε (δηλαδή το σημείο των χερσαίων ελληνοτουρκικών συνόρων στον Εβρο), ακολουθώντας τη γραμμή των βορειοδυτικών συνόρων της Τουρκίας, με επόμενη συντεταγμένη αυτήν του Καστελόριζου, 3333Ν-3000Ε, μέχρι το πολυμερές σημείο συνάντησης των FIR Αθηνών-Λευκωσίας και Αγκυρας στην Αν. Μεσόγειο.

    Δεν αναγνωρίζεται

    Η πολυτεθλασμένη αυτή γραμμή του FIR Αθηνών αναγνωρίζεται και ακολουθείται ανελλιπώς από το 1952 και καμιά τροποποίηση δεν μπορεί να επέλθει σ' αυτήν χωρίς τη σχετική απόφαση του ICAO και τη σύμφωνη γνώμη της Τουρκίας φυσικά. Επομένως καμιά αναπαραγωγή-διόρθωση της γραμμής του FIR Αθηνών, έστω και «για εσωτερική χρήση», δεν μπορεί να αναγνωριστεί και πολύ περισσότερο να χρησιμοποιηθεί ούτε από την Ελλάδα ούτε από κανέναν άλλο.

    Σύμφωνα όμως με το ίδιο έγγραφο του ΥΠΕΞ και με ομόφωνη απόφαση όλων των πολιτικο-στρατιωτικών φορέων» «σκόπιμο ωστόσο θα ήταν, ως κατευθυντήρια γραμμή να ληφθεί η γραμμή ICAO 1952 διορθωμένη στα σημεία όπου υπάρχουν ελληνοτουρκικά σύνορα [είτε συμφωνημένα (Εβρος και Δωδεκάνησα) είτε βάσει της αρχής της μέσης γραμμής (απόσταση έναντι των ακτών μέχρι 12 ν.μ.)] ώστε αυτή (η γραμμή) να συμπίπτει με τα σύνορα αυτά...».

    Με άλλα λόγια, το ΥΠΕΞ επιχειρεί αναδιάταξη-διόρθωση του FIR Αθηνών, που συνεπάγεται και ταυτόχρονη τροποποίηση των δυτικών συνόρων της Τουρκίας διότι τα όρια του FIR Αθηνών ακολουθούν ανελλιπώς τα δυτικά σύνορα της Τουρκίας.

    Αυτή η «διορθωμένη γραμμή» του FIR Αθηνών θα συμπίπτει (όπου δεν υπάρχουν χαραγμένα Ε/Τ σύνορα) με τη γραμμή συνόρων, με βάση την αρχή της μέσης γραμμής, δηλαδή απόσταση από τις ακτές μέχρι 12 ν.μ. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα έχει επιλέξει να χαράξει θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία, σύμφωνα με τη μέθοδο της μέσης γραμμής μέχρι 12 ν.μ. έναντι των ακτών.

    Διεθνή στην Τουρκία

    Είναι άγνωστο πού, πότε και πώς ποια ελληνική κυβέρνηση επέλεξε και επέβαλε αυτόν τον τρόπο καθορισμού θαλάσσιων συνόρων Ελλάδας-Τουρκίας. Με τη μέθοδο αυτή πάντως παραχωρείται πρόσθετη κυριαρχία στην Τουρκία, δηλαδή κομμάτι της διεθνούς θάλασσας (π.χ. στις περιοχές μεταξύ Λήμνου-Λέσβου-Χίου).

    Με δεδομένο ότι τα ανατολικά όρια του FIR Αθηνών συμπίπτουν με τα θαλάσσια σύνορα της Τουρκίας, η χάραξη ορίων-συνόρων με βάση τη μέση γραμμή 12 ν.μ. συνεπάγεται ότι η διεθνής θάλασσα μεταξύ ελληνικών νήσων μεταβιβάζεται στην κυριαρχία της Τουρκίας. Τα δυτικά θαλάσσια σύνορα της Τουρκίας, που είναι και το όριο των ανατολικών συνόρων του FIR Αθηνών, μετατοπίζονται δυτικά και κατ' αυτόν τον τρόπο οι αρμοδιότητες της Ελλάδας για παροχή εναέριας κυκλοφορίας καθώς και για έρευνα και διάσωση σε αέρα και θάλασσα υπάρχει κίνδυνος να περιοριστούν σημαντικά με τεράστιες εθνικές επιχειρησιακές και οικονομικές συνέπειες.


    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 19/01/2009

    http://www.enet.gr/online/online_text/c=110

  2. #2
    Παλαιό μέλος Το avatar του/της laryfz1
    Εγγραφή
    18/08/2008
    Μηνύματα
    171
    ουδεν σχολιο(εχω βρωμοστομα)
    gogogo!!!

  3. #3
    SV 1000S K3 Το avatar του/της div400
    Εγγραφή
    29/04/2003
    Μηνύματα
    1.715
    κάπως μπερδεμένα....

    το FIR (τουλχ. αυτό ξέρω) δεν αποτελεί de facto εθνικό σύνορο. είναι ''απλά'' ένας συγκεκριμένος (και ορισμένος) εναέριος χώρος όπου η ευθύνη ελέγχου της αεροπλοΐας ανήκει σε ένα συγκεκριμένο φορέα/κράτος.
    Flight Information Region
    αυτός ο καθορισμός γίνεται μέσο (ας πούμε) διοικητικής πράξης και κατόπιν συμφωνίας με τα γειτονικά κράτη....

    το ότι το FIR Αθηνών έχει συγκεκριμένα όρια δεν σημαίνει ότι αυτά αποτελούν ΚΑΙ τα εθνικά σύνορα (θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερο το FIR ή μικρότερο...αυτό καταλαβαίνω). Σίγουρα μέσο της τροποποίησης του FIR θα μπορούσε να ανακύψει και τροποποίηση των εθνικών συνόρων....
    πέραν αυτού, από το κείμενο καταλαβαίνω οτι η Ελληνική κυβέρνηση επεκτείνει τα θαλάσσια σύνορα στα 12νμ (ή αυτό επιχειρεί να κάνει) ώστε να ταυτίζονται με το FIR.
    αυτό (η επέκταση των θαλασσίων συνόρων από τα 6νμ στα 12νμ) δεν αποτέλεσε παλαιότερα casus belli για την Τουρκία και υπήρχε και σχετική πολιτική διαμάχη στο εσωτερικό διοτι τότε ΔΕΝ το κάναμε αυτο?

    τα μπερδεύω με την υφαλοκρηπίδα?
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ!....ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ!

  4. #4
    papoy Το avatar του/της Viking
    Εγγραφή
    07/04/2008
    Μηνύματα
    667
    Κι εγώ μπερδεύτηκα αρκετά.Βασικά,αυτά που λέει το αρχικό ποστ είναι αρκετά..μπερδεμένα!
    Πάντως:

    Άλλο τα χωρικά ύδατα (6 νμ από τις ακτές,edited μετα απο επισημανση του sniper)

    Άλλο ο εθνικός εναέριος χώρος (10 νμ από τη νοητή ακτογραμμή στον αέρα)

    'Αλλο το FIR (τεράστιος εναέριος χώρος που συμπεριλαμβάνει ακόμα και τον εναέριο χώρο των Σκοπίων και φτάνει μέχρι πολύ κοντά στη Μάλτα μέσα στον οποίο η χώρα είναι υπεύθυνη για την εναέρια κυκλοφορία και παρέχει υπηρεσίες διάσωσης σε περίπτωση ατυχήματος)

    Και φυσικά άλλο η υφαλοκρηπίδα (περιοχή του υποθαλάσσιου χώρου που εκτείνεται εως και 250 νμ από τις ακτές μέσα στην οποία η χώρα έχει δικαιώματα έρευνας και εκμετάλλευσης)

    Αυτά διδάχτηκα,ελπίζω να είναι σωστά!

    edit:Τα στοιχεία που αναφέρω είναι ορισμοί σε ότι αφορά την Ελλάδα.Σε άλλες χώρες τα πράγματα είναι διαφορετικά!

  5. #5
    παλι HONDA ρε παιδια??
    Εγγραφή
    28/11/2007
    Μηνύματα
    177
    ειναι φοβερα πολυπλοκο το θεμα λογω της ιδιαιτεροτητας της χωρας μας με τα χιλιαδες νησια και βραχονησιδες ειδικα στο ανατολικο κομματι.
    πως να μιλησεις για 6 η 12 μιλια οταν κομματι της κω για παραδειγμα--αλλα και πολων αλων νησιων απεχουν μερικες εκατονταδες μετρα απο την τουρκια.
    οποιος εχει ταξιδεψει στο καστελοριζο θα καταλαβει ακριβως το μεγεθος του προβληματος.


    θεε ποσο μπλε ξοδεψες για να μη σε βλεπω!!!
    Ο. ΕΛΥΤΗΣ

  6. #6
    papoy Το avatar του/της Viking
    Εγγραφή
    07/04/2008
    Μηνύματα
    667
    Αρχικά δημιουργήθηκε από dimdil
    ειναι φοβερα πολυπλοκο το θεμα λογω της ιδιαιτεροτητας της χωρας μας με τα χιλιαδες νησια και βραχονησιδες ειδικα στο ανατολικο κομματι.
    πως να μιλησεις για 6 η 12 μιλια οταν κομματι της κω για παραδειγμα--αλλα και πολων αλων νησιων απεχουν μερικες εκατονταδες μετρα απο την τουρκια.
    οποιος εχει ταξιδεψει στο καστελοριζο θα καταλαβει ακριβως το μεγεθος του προβληματος.
    Τη μαλακία την έχουμε κάνει πρωτα εμείς σαν χώρα που ορίσαμε τα χωρικά ύδατα στα 6 νμ από τις ακτές (edited μετα απο επισημανση του sniper) (φυσικά όπου η αποσταση είναι μικρή,φτάνουν μέχρι τη μεσογραμμή) και τον εναέριο χώρο στα 10 μίλια ενώ στο ΝΑΤΟ έχουμε δηλώσει 6 για χωρικά ύδατα και 6 για εναέριο χώρο.
    Αυτό είναι το ένα κομμάτι...

    Το άλλο είναι ότι οι φίλοι μας οι απέναντι υποστηρίζουν ότι τα νησιά ΔΕΝ έχουν υφαλοκρηπίδα συνεπώς (σεβόμενοι τα χωρικά μας ύδατα) υποστηρίζουν ότι έχουν δικαιώματα έρευνας και ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ του μισού αιγαίου..

    "Το αιγαίο ανήκει στα ψάρια του, F-16 να ναι οι ώρες τους.." είδα κάποτε σ'εναν τοίχο..

    Κρίμα στα παιδιά που φύγαν άδικα σε αυτό το ηλίθιο παιχνίδι που τους βάλαν.

  7. #7
    M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Εγγραφή
    11/11/2002
    Μηνύματα
    15.813
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Viking
    Τη μαλακία την έχουμε κάνει πρωτα εμείς σαν χώρα που ορίσαμε τα χωρικά ύδατα στα 12 μίλια απο τις ακτές (φυσικά όπου η αποσταση είναι μικρή,φτάνουν μέχρι τη μεσογραμμή) και τον εναέριο χώρο στα 10 μίλια ενώ στο ΝΑΤΟ έχουμε δηλώσει 12 για χωρικά ύδατα και 6 για εναέριο χώρο.
    Αυτό είναι το ένα κομμάτι...

    .....
    Πότε ειχαμε τα @@ και το κάναμε αυτό; Στα 6 μιλια ειμαστε παντού.... αν το κάναμε 12 η Τουρκια εχει δηλώσei ότι θα το θεωρήσει casus belli..... :a31:
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

  8. #8
    papoy Το avatar του/της Viking
    Εγγραφή
    07/04/2008
    Μηνύματα
    667
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
    Πότε ειχαμε τα @@ και το κάναμε αυτό; Στα 6 μιλια ειμαστε παντού.... αν το κάναμε 12 η Τουρκια εχει δηλώσei ότι θα το θεωρήσει casus belli..... :a31:
    Έχεις δίκιο,πρέπει να επεξαργαστώ και τα άλλα ποστ.Στα χωρικά ύδατα είμαστε στα 6νμ και στον εναέριο χώρο στα 10νμ.Αυτό είναι μία ανούσια ιδιαιτερότητα της χώρας μας και ένα πάτημα των γειτόνων για δημιουργία εντάσεων σε αυτή την εναέρια ζώνη των 4 νμ της διαφοράς και όχι μόνο..

    Πάντως,η υφαλοκρηπίδα είναι αυτή που τους καίει περισσότερο...όλους..γιατί αφορά την εκμετάλλευση του υπεδάφους του αιγαίου.

    Ορίστε ένα ενδιαφέρον link για τον εθνικό εναέριο χώρο

    http://www.ellinikos-stratos.com/arthra/eex.asp

    και για το FIR

    http://www.ellinikos-stratos.com/arthra/fir.asp

  9. #9
    Παλαιό μέλος Το avatar του/της jimmis5
    Εγγραφή
    20/11/2008
    Μηνύματα
    2.116
    Kοιτα που στο τελος θα καταντησω Λ.Α.Ο.Σ με αυτα που διαβαζω και βλεπω
    Δεν μπορει να ειναι τοσο ανθελληνες στο υπουργιο εξωτερικων Κριμα

  10. #10
    κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Εγγραφή
    25/04/2004
    Μηνύματα
    1.755
    πολύ σωστές οι διευκρινήσεις τόσο για το FIR όσο και για τα χωρικά ύδατα... όπως πάντα τα ΜΜΕ απλά βάζουν μια τρομο-είδηση χωρίς εξηγήσεις για να πουλήσουν.

    τώρα για το θέμα με τα 12 ν.μ. υπάρχει και πρακτικό πρόβλημα βέβαια πέρα απο τα όσα είπατε καθώς αν πραχθεί αυτό απο κάθε βραχονησίδα Ελληνικής κυριαρχίας, ουσιαστικά τα χωρικά μας ύδατα θα φτάνουν μέχρι τις αμμουδιές της Μ.Ασίας. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που βραχονησίδες απέχουν μόλις 8 ή ακόμα και 6 ναυτικά μίλια απο τα παράλια της Τουρκίας.

    Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν δεν είναι εύκολο πρόβλημα.

    Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

  11. #11
    Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Εγγραφή
    16/06/2002
    Μηνύματα
    5.853
    Θεόσταλτο πρόβλημα.
    Δεν θα γουστάριζα καθόλου να βλέπω γεωτρύπανα γύρω απο τα νησιά μας.

  12. #12
    SV 1000S K3 Το avatar του/της div400
    Εγγραφή
    29/04/2003
    Μηνύματα
    1.715
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    πολύ σωστές οι διευκρινήσεις τόσο για το FIR όσο και για τα χωρικά ύδατα... όπως πάντα τα ΜΜΕ απλά βάζουν μια τρομο-είδηση χωρίς εξηγήσεις για να πουλήσουν.

    τώρα για το θέμα με τα 12 ν.μ. υπάρχει και πρακτικό πρόβλημα βέβαια πέρα απο τα όσα είπατε καθώς αν πραχθεί αυτό απο κάθε βραχονησίδα Ελληνικής κυριαρχίας, ουσιαστικά τα χωρικά μας ύδατα θα φτάνουν μέχρι τις αμμουδιές της Μ.Ασίας. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που βραχονησίδες απέχουν μόλις 8 ή ακόμα και 6 ναυτικά μίλια απο τα παράλια της Τουρκίας.

    Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν δεν είναι εύκολο πρόβλημα.

    Gandalf
    μα για αυτό ακριβώς δεν υπάρχει ο ''κανόνας'' της μέσης απόστασης..δηλ. το σύνορα μπαίνουν στην μέση ακριβώς της απόστασης?.
    επίσης θα μπορούσαν (αν το ήθελαν και οι απέναντι ) να καθοριστούν ''ζώνες ελεύθερης'' ναυσιπλοΐας, οπότε δεν θα υπήρχε το πρόβλημα το αιγαίο να μετατραπεί σε ''ελληνική λίμνη'' όπως ισχυρίζονται (οι απέναντι) ....
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ!....ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ!

  13. #13
    papoy Το avatar του/της Viking
    Εγγραφή
    07/04/2008
    Μηνύματα
    667
    Αρχικά δημιουργήθηκε από div400
    μα για αυτό ακριβώς δεν υπάρχει ο ''κανόνας'' της μέσης απόστασης..δηλ. το σύνορα μπαίνουν στην μέση ακριβώς της απόστασης?.
    επίσης θα μπορούσαν (αν το ήθελαν και οι απέναντι ) να καθοριστούν ''ζώνες ελεύθερης'' ναυσιπλοΐας, οπότε δεν θα υπήρχε το πρόβλημα το αιγαίο να μετατραπεί σε ''ελληνική λίμνη'' όπως ισχυρίζονται (οι απέναντι) ....
    Σου υπενθυμίζω πως το κύριο πρόβλημα είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και ΟΧΙ των χωρικών υδάτων.Αυτά (τα χωρικά ύδατα) δεν είναι τοσο πρόβλημα ...

    Εμείς λέμε ότι σύμφωνα με τη συνθήκη του montego bay (1982 νομίζω) έχουμε δικαιώματα έρευνας και εκμετάλλευσης όλου του αιγαίου και του υπεδάφους του (αλιεία,πετρέλαια και ό,τι άλλο υπάρχει..) αφου η υφαλοκρηπίδα της ηπειρωτικής Ελλάδας και των νησιών μας "κλείνει" το αιγαίο(επαναλαμβάνω,στην υφαλοκρηπίδα βάσει της ανωτέρω συνθήκης δεν έχουμε κυριαρχικά δικαιώματα παρά μόνο δικαιώματα έρευνας και εκμετάλλευσης.)

    Οι γείτονες απ'την άλλη υποστηρίζουν ότι τα νησιά ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ υφαλοκρηπίδα για αυτό και θέλουν να χωρίσουν το αιγαίο στη μέση απόστασης ηπειρωτικής Ελλάδας και Τουρκίας.

    Και εκεί έρχεται να μπερδέψει τα πράγματα το παιχνίδι με τον εθνικό εναέριο χώρο και το FIR.

    Οι Τούρκοι είναι υποχρεωμένοι, βάσει συμφωνίας με τον ICAO, να καταθέτουν σχέδια πτήσης για πτήση εντός του ελληνικού FIR πράγμα που δεν κάνουν για τα μαχητικά τους (θέλοντας να αμφισβητήσουν τον έλεγχο και στον εναέριο χώρο).Απ'την άλλη ο ICAO δεν είπε ποτέ ότι αεροσκάφη που ίπτανται εντός του FIR μιας χώρας και δεν έχουν αναφέρει σχέδιο πτήσης ΠΡΕΠΕΙ να αναχαιτίζονται (πράγμα που εμείς πράττουμε κατα κόρον μιας και δεν θέλουμε να φανούμε άπραγοι στο θέμα του αιγαιου και του εναέριου χώρου..).

    Ηλίθια παιχνίδια για μεγάλους..

    Απλές ερωτήσεις :

    Γιατί να μην έχω παντού (χωρικά ύδατα και εθνικός εναέριος χώρος) 6νμ όπως έχουν οι περισσότερες χώρες? (κι ας έχω δικαίωμα για μέχρι 12νμ..)

    Γιατί δεν συμφωνώ με τον γείτονα για απο κοινού εκμτάλλευση και χρηματοδότηση ερευνών στο αιγαίο για φυσικό πλούτο και ουσιαστικά έχω παγώσει το θέμα με αποτέλεσμα κανείς να μην έχει τίποτα?

    Γιατί δεν οριοθετώ επιτέλους την υφαλοκρηπίδα σε συνεννόηση με τους δίπλα?

    Ας το παραδεχτούμε ότι δεν είναι θέμα εθνικής υπερηφάνειας και εθνικού φρονήματος.Είναι καθαρά θέμα συμφερόντων που απορρέουν απο την εκμετάλλευση του αιγαίου και από την συντήρηση ενός εχθρικού κλίματος που πλουτίζει κάποιες οπλοβιομηχανίες και αποδυναμώνει 2 γειτονικούς λαούς.

  14. #14
    μια σκιά μ' ακολουθάει Το avatar του/της cityfly
    Εγγραφή
    07/05/2003
    Μηνύματα
    3.701
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Viking


    Οι Τούρκοι είναι υποχρεωμένοι, βάσει συμφωνίας με τον ICAO, να καταθέτουν σχέδια πτήσης για πτήση εντός του ελληνικού FIR πράγμα που δεν κάνουν για τα μαχητικά τους (θέλοντας να αμφισβητήσουν τον έλεγχο και στον εναέριο χώρο).Απ'την άλλη ο ICAO δεν είπε ποτέ ότι αεροσκάφη που ίπτανται εντός του FIR μιας χώρας και δεν έχουν αναφέρει σχέδιο πτήσης ΠΡΕΠΕΙ να αναχαιτίζονται (πράγμα που εμείς πράττουμε κατα κόρον μιας και δεν θέλουμε να φανούμε άπραγοι στο θέμα του αιγαιου και του εναέριου χώρου..).

    όταν ένα αεροσκάφος υπερίπταται και είναι άγνωστο πρέπει να αναγνωριστεί, όταν δεν γίνει αυτό σηκώνονται μαχητικά και εννοείται ότι αναχαιτίζεται εφόσον τότε αναγνωριστεί ως εχθρικό

    επίσης μην μπερδεύεις τον icao ο icao ορίζει κανόνες πτήσεις και αν κάτι δεν γίνει σύμφωνα με αυτούς μιλάμε για παράβαση (πχ πετάει ένα αεροσκάφος έξω από τον αεροδιάδρομο χωρίς άδεια από το κέντρο ελεγχου)
    αυτό που κάνουν οι τούρκοι είναι παραβίαση είναι δυο τελείως διαφορετικά πράγματα

Παρόμοια θέματα

  1. Ένας διαιτητής "αδερφή" και τα περιέργα του ποδοσφαίρου...
    από Gandalf dr685sm στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 14/04/2007, 10:16
  2. Ο Sotpag ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙΑ ΤΟΥ!!!!!!
    από zoropatra στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 46
    Τελευταίο μήνυμα: 06/02/2006, 21:28
  3. Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 20/01/2006, 14:34
  4. Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 05/07/2005, 17:33
  5. Καθε επαγγελμα χρειαζεται και τα εργαλια του
    από AFTER στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 09/06/2005, 16:57

Κανόνες δημοσιεύσεων

  • Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι OFF
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF