Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 42

Θέμα: Μηχανικοί και αναβάτες

μουσικο μελος Το avatar του/της GiannisBlessed

μοιχανικοι και αναβατες

Λοιπον εχω μια αποψη....οποιος δεν συμφωνει ας μην μιλησει(δημοκρατια:rotflmao: ).πλακα κανω...Θεωρω οτι ο σωστος μοτοσυκλετιστης δεν ειναι αυτος που μονο ξερει να οδηγαει σωστα,να μην θετει την ζωη την δικια του και των γυρο του σε κινδυνο(καθως και την υλικη περιουσια τους ).αλλα να ειναι σε θεση στο μεγαλυτερο δυνατο βαθμο να συντηρει το οχημα του.
    δηλαδη....
    Ο μοτοσυκλετιστης-ιδιοκτητης πρεπει να μπορει να ξερει (εστω και λιγο ρε γμτ) σε τι κατασταση βρισκεται μηχανικα(και ψυχολογικα ) η μηχανη του,αν ο μηχανικος οντως επισκευαζει την μηχανη του οταν αυτη πηγαινει σ'αυτον καθως και να βεβαιωνεται αν αυτο γινεται με το σωστο αντιτιμο.αν παλι αναλαμβανει την επισκευη-συντηρηση ο ιδιος να ξερει τι κανει δια να μην ερχετε εδω περα και ρωταει ολη την ωρα:a13:
    οριστε εν συντομια η ιστορια μου.
    πρωταγωνιστουν:....
    ο μηχανικος.
    ο ιδιοκτητης.
    πριν 2-3 μηνες μου χαριστηκε μια μηχανη απο εναν καθηγητη μου(ιδιοκτητης)
    λοιπον ειχε σπασει η φουρκετα και η μηχανη ειχε βγει "off"
    τα εξοδα επισκευης ηταν απαγορευτικα(παλια μηχανη)ετσι την πηρα εγω να την φτιαξω η να την πεταξω.
    απο τη πρωτη στιγμη παρατηρησα οτι η μηχανη ειχε καποια "εξτρα" ........προβληματακια.στην πορεια βγηκαν και αλλα τα οποια ηταν απο λιγο (τρυπα στο δοχειο διαστολης,ελεειινοοο ρυθμισμα καρπυρατερ!,σπασμενο το ενα εκ τον δυο τσοκ ,στο πιρουνι η μια μπουκαλα ηταν πιο πανω απο την αλλη 2cm,μερικος χαλασμενη τρομπα λαδιου και αλλα!) εως πολυ σημαντικα και επικινδυνα για τον αναβατη(λαθος βημα αλυσιδας(ελεος!),1βιδα τελειως ασφικτη στην μπροστα δαγκανα(!),χαλαρη αλυσιδα που εβρησκε στο κεντρικο σταντ και ειχε "φαει" το μισο!!!,και στην μανετα φρενου ελειπε μια βιδα)
    ρωτησα τον ιδιοκτητη ποτε την ειδε τελευταια φορα μηχανικος.
    μου ειπε 1 μηνα πριν σπασει.
    με μεγαλη μου εκπληξη λεω.
    και αυτα δεν τα ειδε?
    ποια λεει ο ιδιοκτητης?
    του εδειξα και του εξηγησα οτι η μηχανη ηταν επικινδυνο να κυκλοφορει γιατι αποτελει κινδυνο για αυτον αλλα και για ολους!!επειτα σοκαρισμενος μου εδωσε σε μια σακουλα καποια ανταλακτικα που ειχε καβατζα μεσα στα οποια ειχε την ντιζα του τσοκ.
    την βλεπω και του λεω....αυτην γιατι δεν την αλλαξατε? και μου ειπε οτι δεν ζητησε τιποτα ο μηχανικος οτι χρειαζεται να αλλαχτει(!).
    οκ ο μηχανικος δεν ζητουσε(επερνε λεφτα εννοειται!),η μηχανη εκανε τα "σερβις" τακτικα αλλα σπανιως ζητουσε τιποτα (ε μωρε σιγα....μια φορα ζητησε μια φουρκετα)
    .
    .
    .
    .
    και σκευτομαι εγω....οκ ο μηχανικος η ειναι η παντελος ασχετος η ειναι εγκληματιας!οκ φταιει ο μηχανικος γιατι ειναι δουλεια του αλλα δεν φταιει και ο ιδιοκτητης?δεν επρεπε να ξερει εστω και λιγο να προστατευτει απο τετοιους??η ζημιες αποκατασταθηκαν με περιπου 150 ευρω(με δικια μου δουλεια ομως)μονο!!! "σιγα τα χρηματα"!στην προταση αυτην συνταχτηκε πληρως και ο ιδιοκτητης.ολες η ζημιες οφειλονταν στην ελειψη συντηρησης.αυτην την περιοδο που οδηγουσε αυτος ο ανθρωπος αυτο το οχημα επαιζε με την τυχη του (που αποδειχτηκε μπολικη) για ενα ασημαντο ποσο το οποιο ηταν διατεθημενος να αφιερωσει αλλα ποτε δεν του ζητηθηκε να το κανει!!
    αλλα μην ξεχναμε οτι θα μπορουσαν τα πραγματα να ηταν και πολυ χειροτερα.
    υπαρχουν και αλλοι "ιδιοκτητες" και "μηχανικοι" πρωταγωνιστες αυτης της ζωης εκει εξω!νομιζω δεν ειναι μεμονομενο περιστατικο.

Ωραία σκέψη αλλα αν υποθέσουμε ότι ένας νέος οδηγός ξεκινάει πως θα ξέρει από αυτά τα πράγματα εγώ μόλις τώρα μπαίνω στον κόσμο και τα μισά από αυτά που είπες δεν τα ξέρω καν που βρίσκονται,και εννοείτε δεν μπορώ να πάρω την μηχανή μου και να την διαλύσω ψάχνοντας τα.Θα ήθελα να τα μάθω αλλα δεν ξέρω πως και από που να αρχίσω.Έχετε κάποιο link βοηθητικό?κάποιο βιβλίο να προτείνεται?
    T(w)o beer or not t(w)o beer? :P
    Two beeeeeeeerr!!!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    ολα ερχονται με τα χρονια και την εμπειρια.
    κανενας δεν γεννηθηκε μαθημενος!

και θα σε πιασουν "κοτσο" στα σερβις και ισως και στην αγορα.
    και κατι θα διαλυθει επειδη δεν το προσεχες-συντηρουσες.
    και καποιου παλιοτερου θα πρηξεις τα @@ για να μαθεις.
    και κατι καποια στιγμη θα ξεχαστει (ειτε απο εσενα,ειτα απο μαστορα)

ολα μεσα στην ζωη ειναι.

το θεμα ειναι να μην γινονται συχνα εγκληματικες παραλειψεις και να μπορουμε να χαιρομαστε τις μηχανες μας.

βεβαια σε ολα τα παραπανω υπαρχει η προϋποθεση ο αναβατης/ιδιοκτητης να ασχοληθει,να ρωτησει,να διαβασει και να μαθει γι'αυτο που οδηγαει.

Αντάρτικο... Το avatar του/της Allst@rf

Re: μοιχανικοι και αναβατες

Αρχικά δημιουργήθηκε από giannisblest
    Λοιπον εχω μια αποψη....οποιος δεν συμφωνει ας μην μιλησει(δημοκρατια:rotflmao: ).πλακα κανω...Θεωρω οτι ο σωστος μοτοσυκλετιστης δεν ειναι αυτος που μονο ξερει να οδηγαει σωστα,να μην θετει την ζωη την δικια του και των γυρο του σε κινδυνο(καθως και την υλικη περιουσια τους ).αλλα να ειναι σε θεση στο μεγαλυτερο δυνατο βαθμο να συντηρει το οχημα του.
    δηλαδη....
    Ο μοτοσυκλετιστης-ιδιοκτητης πρεπει να μπορει να ξερει (εστω και λιγο ρε γμτ) σε τι κατασταση βρισκεται μηχανικα(και ψυχολογικα ) η μηχανη του,αν ο μηχανικος οντως επισκευαζει την μηχανη του οταν αυτη πηγαινει σ'αυτον καθως και να βεβαιωνεται αν αυτο γινεται με το σωστο αντιτιμο.αν παλι αναλαμβανει την επισκευη-συντηρηση ο ιδιος να ξερει τι κανει δια να μην ερχετε εδω περα και ρωταει ολη την ωρα:a13:
    οριστε εν συντομια η ιστορια μου.
    πρωταγωνιστουν:....
    ο μηχανικος.
    ο ιδιοκτητης.
    πριν 2-3 μηνες μου χαριστηκε μια μηχανη απο εναν καθηγητη μου(ιδιοκτητης)
    λοιπον ειχε σπασει η φουρκετα και η μηχανη ειχε βγει "off"
    τα εξοδα επισκευης ηταν απαγορευτικα(παλια μηχανη)ετσι την πηρα εγω να την φτιαξω η να την πεταξω.
    απο τη πρωτη στιγμη παρατηρησα οτι η μηχανη ειχε καποια "εξτρα" ........προβληματακια.στην πορεια βγηκαν και αλλα τα οποια ηταν απο λιγο (τρυπα στο δοχειο διαστολης,ελεειινοοο ρυθμισμα καρπυρατερ!,σπασμενο το ενα εκ τον δυο τσοκ ,στο πιρουνι η μια μπουκαλα ηταν πιο πανω απο την αλλη 2cm,μερικος χαλασμενη τρομπα λαδιου και αλλα!) εως πολυ σημαντικα και επικινδυνα για τον αναβατη(λαθος βημα αλυσιδας(ελεος!),1βιδα τελειως ασφικτη στην μπροστα δαγκανα(!),χαλαρη αλυσιδα που εβρησκε στο κεντρικο σταντ και ειχε "φαει" το μισο!!!,και στην μανετα φρενου ελειπε μια βιδα)
    ρωτησα τον ιδιοκτητη ποτε την ειδε τελευταια φορα μηχανικος.
    μου ειπε 1 μηνα πριν σπασει.
    με μεγαλη μου εκπληξη λεω.
    και αυτα δεν τα ειδε?
    ποια λεει ο ιδιοκτητης?
    του εδειξα και του εξηγησα οτι η μηχανη ηταν επικινδυνο να κυκλοφορει γιατι αποτελει κινδυνο για αυτον αλλα και για ολους!!επειτα σοκαρισμενος μου εδωσε σε μια σακουλα καποια ανταλακτικα που ειχε καβατζα μεσα στα οποια ειχε την ντιζα του τσοκ.
    την βλεπω και του λεω....αυτην γιατι δεν την αλλαξατε? και μου ειπε οτι δεν ζητησε τιποτα ο μηχανικος οτι χρειαζεται να αλλαχτει(!).
    οκ ο μηχανικος δεν ζητουσε(επερνε λεφτα εννοειται!),η μηχανη εκανε τα "σερβις" τακτικα αλλα σπανιως ζητουσε τιποτα (ε μωρε σιγα....μια φορα ζητησε μια φουρκετα)
    .
    .
    .
    .
    και σκευτομαι εγω....οκ ο μηχανικος η ειναι η παντελος ασχετος η ειναι εγκληματιας!οκ φταιει ο μηχανικος γιατι ειναι δουλεια του αλλα δεν φταιει και ο ιδιοκτητης?δεν επρεπε να ξερει εστω και λιγο να προστατευτει απο τετοιους??η ζημιες αποκατασταθηκαν με περιπου 150 ευρω(με δικια μου δουλεια ομως)μονο!!! "σιγα τα χρηματα"!στην προταση αυτην συνταχτηκε πληρως και ο ιδιοκτητης.ολες η ζημιες οφειλονταν στην ελειψη συντηρησης.αυτην την περιοδο που οδηγουσε αυτος ο ανθρωπος αυτο το οχημα επαιζε με την τυχη του (που αποδειχτηκε μπολικη) για ενα ασημαντο ποσο το οποιο ηταν διατεθημενος να αφιερωσει αλλα ποτε δεν του ζητηθηκε να το κανει!!
    αλλα μην ξεχναμε οτι θα μπορουσαν τα πραγματα να ηταν και πολυ χειροτερα.
    υπαρχουν και αλλοι "ιδιοκτητες" και "μηχανικοι" πρωταγωνιστες αυτης της ζωης εκει εξω!νομιζω δεν ειναι μεμονομενο περιστατικο.

καλησπερα.
    βασικα εισαι πολυ σωστος αλλα στην ουσια, λες τα αυτονοητα.
    προσωπικα πιστευω ,οσων αφορα τους μοτοσυκλετιστες,ειναι επιβεβλημενη η γενικη γνωση καποιον πραγματων για καποια βασικα(ελεγχος λαδια,λαστιχα,λιγα ηκεκτρικα...κτλ)
    και πιστευω οτι δεν ειναι τιποτα να κατσεις μια-δυο φορες τη βδομαδα να πλυνεις το μηχανακι σου και να το παρατηρεις.
    τρανταχτο προσωπικο παραδειγμα ,χθες καθος επλενα τον υπερ δουκα μου,παρατηρησα οτι η μια αλενοβιδα απο την καρινα ειχε πεσει
    !!!
    ε δε νομιζω να ειναι καποιος τοσο κουτος που να μην το παρατηρησει και να κανει την επισκευη μονος του...αν ισχυει κατι τετοιο καλυτερα...πεζο2 ,και δεν εχεις να ανυσηχεις για τιποτα...

εγω την πατησα απο μηχανικους.
    και καταλαβα οτι "αν θες να κανεις κατι καλα καντο μονος σου"
    αν παω στον μηχανικο 90% δεν θα εχει το μανουαλ με τις ροπες σφιξηματος.
    εγω εδω ειδα και επαθα να το βρω.
    φιλε κοτσι.
    και εγω πριν λιγα χρονια ξεκινησα να καβαλαω και σχεδον ταυτοχρονα χρειαστηκε να μαθω οσα περισοτερα για την συντηρηση και την σωστη λειτουργια της μηχανης.
    το ιντερνετ παρεχει πολυ μεγαλο ογκο πληροφοριων φτανει να ξερεις και αγγληκα.
    αυτες τις πληροφοριες πρεπει να μελετα ο αναβατης.

ας πουμε.
    ποσοι εχουμε δει καποιον να κανει βολτες με μια αλυσιδα που ειτε κρεμεται ειτε "καποιος" την εσφιξε τερμα.εγω εχω δει πολλους.
    Ο οδηγος πρεπει να ξερει τουλαχιστων να αναθεσει το ρυθμισμα της σε εναν μηχανικο η να το αναλαβει ο ιδιος.ΑΝ ΞΕΡΕΙ.
    τα οικονομηκα οφελη επισης μπορει να ειναι απο μικρα εως τεραστια.
    και τελος η προσωπικη ευχαριστηση ειναι ανεκτιμητη.

Τοτε απο εδω και περα οταν θα πηγαινουμε να παρουμε μηχανη θα μας ζητουν εκτος απο διπλωμα και πτυχιο μηχανικου.το αν θελει ο καθενας να ξερει απο αυτα η αν θελει να τον πιανουν κοτσο ειναι δικο του θεμα.καλο ειναι να ξερουμε καποια βασικα πραγματα μηπως συμβει κατι.μοτασηκλετιστης ειναι ιδαιολογια, ελευθερια .οχι λαδια φυλτρα μπουζι.αυτα

Μοναχικός καβαλάρης Το avatar του/της castoras
    Αρχικά δημιουργήθηκε από panos1050
    Τοτε απο εδω και περα οταν θα πηγαινουμε να παρουμε μηχανη θα μας ζητουν εκτος απο διπλωμα και πτυχιο μηχανικου.το αν θελει ο καθενας να ξερει απο αυτα η αν θελει να τον πιανουν κοτσο ειναι δικο του θεμα.καλο ειναι να ξερουμε καποια βασικα πραγματα μηπως συμβει κατι.μοτασηκλετιστης ειναι ιδαιολογια, ελευθερια .οχι λαδια φυλτρα μπουζι.αυτα
    Και τα λάδια φίλτρα μπουζί ιδεολογία είναι!!!Και δεν είναι κακό στις εξετάσεις για δίπλωμα να δίνεις και μερικά μηχανολογικά,όχι αναγκαστικά για να επισκευάσεις μόνος σου τη μηχανη,αλλά για να έχεις μια ιδέα όταν "πονάει" ΠΟΥ πονάει!!!Πιστεύω πως είναι καλό ακόμα και για το μηχανικό που θα πας να μπορείς να του εξηγήσεις τι τρέχει!!Κι εγώ καινούριος είμαι στο χώρο και όταν πρωτοπήρα μηχανάκι ούτε καν το άγγιζα για να μην κάνω καμιά ζημιά.Δυο χρόνια μετά όμως είμαι σε θέση να λύσω κάποια κομμάτια,όχι για να επισκευάσω(δεν έχει χρειαστεί),αλλά για να συντηρήσω και νιώθω πολύ ωραία που το κάνω μόνος μου!!!

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Τα παλιά τα χρόνια που οι μοτοσυκλέτες (αλλά και τα αυτοκίνητα) ηταν αναξιόπιστες εως και προβληματικές επιβαλλόταν να εχει ο χειριστής κάποιες εστω στοιχειώδεις γνώσεις συντήρησης/επισκευης αλλιως δεν θα εφτανε στον προοροσμό του.

Σήμερα τα πράγματα, ευτυχως, εχουν αλλάξει άρδην, αλλά κακό δεν κάνει να ξέρεις πως δουλεύει και να μπορείς να φτιάξεις μια μικρόβλάβη.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
    βεβαια σε ολα τα παραπανω υπαρχει η προϋποθεση ο αναβατης/ιδιοκτητης να ασχοληθει,να ρωτησει,να διαβασει και να μαθει γι'αυτο που οδηγαει.
    +1000

παιδια δεν λεω να γινουμε μηχανικοι....
    να ξερουμε ομως ποτε διατρεχουμε κινδυνο εμεις η αλλοι και να εχουμε μια ιδεα του ποσο κοστιζει περιπου κατι να επισκευαστει.πιστευω οτι αν υπαρχουν καποιοι μηχανικοι που δεν κανουν καλα την δουλεια τους ειναι γιατι εκμεταλευονται την αγνοια των πελατων τους.
    αυτη ειναι η αποψη μου.
    δεν απαιτει τρομερη προσπαθεια και χρονο να μαθεις δυο-τρια πραγματα.
    και δεν βγαινεις χαμενος.
    εκτος και αν μπλεξεις με τα φρενα σου και δεν ξερεις που σου παν τα 4.

να πω οτι εχετε ολοι δικιο.δεν υπαρχει ξεκαθαρο σημειο του που σου αρεσει να λερωνεσαι και που εισαι μηχανικος.

Δεν ειπε κανενας οτι πρεπει να εχουμε μαυρα μασανυχτα,
    αλλα οχι οτι πρεπει οποσδηποτε να κανουμε μονοι μας τα σερβις.
    οποιος θελει τα κανει ολα αυτος μαγκια του. καποιος ομως μπορει να μην εχει το χρονο η να μη γουσταρει να λυνει και να δενει δεν παει να πει οτι αυτος ειναι δηθεν μοτοσηκλετιστης.
    πρεπει ολοι μας να ξερουμε καποια βασικα για μια δυσκολη στιγμη τα υπολοιπα ειναι
    στα γουστα του καθενα.ολοι ιδιοι ειμαστε απλα σε αλλους αρεσει να λυνουν και να δενουν
    και σε αλλους να τις γυαλιζουν ολη μερα

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Leopsomo
    οποιος θελει τα κανει ολα αυτος μαγκια του. καποιος ομως μπορει να μην εχει το χρονο η να μη γουσταρει να λυνει και να δενει δεν παει να πει οτι αυτος ειναι δηθεν μοτοσηκλετιστης.
    πρεπει ολοι μας να ξερουμε καποια βασικα για μια δυσκολη στιγμη τα υπολοιπα ειναι
    στα γουστα του καθενα.ολοι ιδιοι ειμαστε απλα σε αλλους αρεσει να λυνουν και να δενουν

Αντάρτικο... Το avatar του/της Allst@rf
    εγω δεν συμφωνω φιλαρακι.
    συμφωνα με τα λεγομενα σου τα αφηνουμε στη τυχη τους και ολα καλα.
    αν ηταν ετσι το περιστατικο με την αλενοβιδα της καρινας,αν δεν το εβλεπα,απο τους κραδασμους και επειδη θα παταγε μονοπατα θα λασκαριζε και η αριστερη και θα μου επεφτε στο δρομο.και μετα "α κοιτα πηρες ΚΤΜ και στα λεγα μην μπλεξεις,και Καθε Τριτη Μαστορα" και αλλες αηδιες.
    αυτο μου δειχνει οτι δεν σεβεσαι τα λεφτα που εχεις δωσει.
    δε σου λεω να μαθεις να αλλαζεις λαδια,ή τακακια ή δε ξερω γω τι αλλα εναν ελεγχο επιβαλλεται να κανουμε στα οχηματα μας.και οχι μονο για καλο δικο μας αλλα απο μια αστοχια που δεν ειχαμε προσεξει να δημιουργησουμε ατυχημα.

ετσι εξηγειται πως εχει βγει κακο ονομα για τα ευρωπαικα.ειναι που ειναι ευαισθητα τα αφηνουν και οι ιδιοκτητες τους στην τυχη τους και μετα κλαμα, γιατι μου καει λαδια...

το να μην καταλαβαινει ο ιδιοκτητης οτι η αλυσιδα ειναι απο αλλη μηχανη
    (λαθος βημα)

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	wwwww.jpg 
Προβολές:	552 
Μέγεθος:	97,8 KB 
ID:	161223

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 08/12/2010, 17:57
  2. Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 08/10/2010, 13:22
  3. Αναβάτες μοτοσυκλετών και πιλότοι....
    από Gandalf dr685sm στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 13/04/2007, 20:32
  4. Και κάτι ακόμα
    από bikersonly στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 05/11/2003, 15:41
  5. Προς admins, moderatores και όποιος άλλος...
    από TManiac στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 31/10/2003, 08:29

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF