Λοιπον εχω μια αποψη....οποιος δεν συμφωνει ας μην μιλησει(δημοκρατια:rotflmao: ).πλακα κανω...Θεωρω οτι ο σωστος μοτοσυκλετιστης δεν ειναι αυτος που μονο ξερει να οδηγαει σωστα,να μην θετει την ζωη την δικια του και των γυρο του σε κινδυνο(καθως και την υλικη περιουσια τους).αλλα να ειναι σε θεση στο μεγαλυτερο δυνατο βαθμο να συντηρει το οχημα του.
δηλαδη....
Ο μοτοσυκλετιστης-ιδιοκτητης πρεπει να μπορει να ξερει (εστω και λιγο ρε γμτ) σε τι κατασταση βρισκεται μηχανικα(και ψυχολογικα) η μηχανη του,αν ο μηχανικος οντως επισκευαζει την μηχανη του οταν αυτη πηγαινει σ'αυτον καθως και να βεβαιωνεται αν αυτο γινεται με το σωστο αντιτιμο.αν παλι αναλαμβανει την επισκευη-συντηρηση ο ιδιος να ξερει τι κανει δια να μην ερχετε εδω περα και ρωταει ολη την ωρα:a13:
![]()
οριστε εν συντομια η ιστορια μου.
πρωταγωνιστουν:....
ο μηχανικος.
ο ιδιοκτητης.
πριν 2-3 μηνες μου χαριστηκε μια μηχανη απο εναν καθηγητη μου(ιδιοκτητης)
λοιπον ειχε σπασει η φουρκετα και η μηχανη ειχε βγει "off"
τα εξοδα επισκευης ηταν απαγορευτικα(παλια μηχανη)ετσι την πηρα εγω να την φτιαξω η να την πεταξω.
απο τη πρωτη στιγμη παρατηρησα οτι η μηχανη ειχε καποια "εξτρα" ........προβληματακια.στην πορεια βγηκαν και αλλα τα οποια ηταν απο λιγο (τρυπα στο δοχειο διαστολης,ελεειινοοο ρυθμισμα καρπυρατερ!,σπασμενο το ενα εκ τον δυο τσοκ ,στο πιρουνι η μια μπουκαλα ηταν πιο πανω απο την αλλη 2cm,μερικος χαλασμενη τρομπα λαδιου και αλλα!) εως πολυ σημαντικα και επικινδυνα για τον αναβατη(λαθος βημα αλυσιδας(ελεος!),1βιδα τελειως ασφικτη στην μπροστα δαγκανα(!),χαλαρη αλυσιδα που εβρησκε στο κεντρικο σταντ και ειχε "φαει" το μισο!!!,και στην μανετα φρενου ελειπε μια βιδα)
ρωτησα τον ιδιοκτητη ποτε την ειδε τελευταια φορα μηχανικος.
μου ειπε 1 μηνα πριν σπασει.
με μεγαλη μου εκπληξη λεω.
και αυτα δεν τα ειδε?
ποια λεει ο ιδιοκτητης?
του εδειξα και του εξηγησα οτι η μηχανη ηταν επικινδυνο να κυκλοφορει γιατι αποτελει κινδυνο για αυτον αλλα και για ολους!!επειτα σοκαρισμενος μου εδωσε σε μια σακουλα καποια ανταλακτικα που ειχε καβατζα μεσα στα οποια ειχε την ντιζα του τσοκ.
την βλεπω και του λεω....αυτην γιατι δεν την αλλαξατε? και μου ειπε οτι δεν ζητησε τιποτα ο μηχανικος οτι χρειαζεται να αλλαχτει(!).
οκ ο μηχανικος δεν ζητουσε(επερνε λεφτα εννοειται!),η μηχανη εκανε τα "σερβις" τακτικα αλλα σπανιως ζητουσε τιποτα (ε μωρε σιγα....μια φορα ζητησε μια φουρκετα)
.
.
.
.
και σκευτομαι εγω....οκ ο μηχανικος η ειναι η παντελος ασχετος η ειναι εγκληματιας!οκ φταιει ο μηχανικος γιατι ειναι δουλεια του αλλα δεν φταιει και ο ιδιοκτητης?δεν επρεπε να ξερει εστω και λιγο να προστατευτει απο τετοιους??η ζημιες αποκατασταθηκαν με περιπου 150 ευρω(με δικια μου δουλεια ομως)μονο!!! "σιγα τα χρηματα"!στην προταση αυτην συνταχτηκε πληρως και ο ιδιοκτητης.ολες η ζημιες οφειλονταν στην ελειψη συντηρησης.αυτην την περιοδο που οδηγουσε αυτος ο ανθρωπος αυτο το οχημα επαιζε με την τυχη του (που αποδειχτηκε μπολικη) για ενα ασημαντο ποσο το οποιο ηταν διατεθημενος να αφιερωσει αλλα ποτε δεν του ζητηθηκε να το κανει!!
αλλα μην ξεχναμε οτι θα μπορουσαν τα πραγματα να ηταν και πολυ χειροτερα.![]()
![]()
υπαρχουν και αλλοι "ιδιοκτητες" και "μηχανικοι" πρωταγωνιστες αυτης της ζωης εκει εξω!νομιζω δεν ειναι μεμονομενο περιστατικο.![]()