Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 10 από 10

Θέμα: Μέγεθος κράνους universal ...

Νέο μέλος

Μέγεθος κράνους universal ...

Γειά σας ,
    ξέρω οτι αυτό που ρωτάω είναι λίγο άκυρο , αλλά απο το τίποτα ...

Θέλω να αγοράσω ένα κράνος το οποίο θα έχω μόνιμα στη μπαγκαζιέρα , και θα προορίζετε για τον περιστασιακό συνεπιβάτη , όποιος και αν είναι αυτός ...
    Εννωείτε οτι κοπέλα , και άλλοι μόνιμοι συνεπιβάτες έχουν/θα έχουν το δικό τους .

Τι γίνετε όμως αν θέλω να ανεβάσω κάποιον για μικρή σχετικά διαδρομή , κάποιον φίλο/φίλη συνάδελφο κλπ ?
    Απο το να τον έχω ξεκράνωρο προτειμώ να του έχω ένα το οποίο μπορεί να τον σφίγκει ,να του είναι λίγο μεγάλο κλπ , αλλά όσο ναναι κάποια προστασία ελπίζω να την προσφέρει ...

Τι μέγεθος να επιλέξω λοιπόν για μιά τέτοια χρήση ?

Και κάτι άλλο ... δοκιμάζωντας πολλά κράνη για μένα στη Θεσσαλονίκη απο φθηνά μέχρι πανάκριβα , αυτό που κάθησε καλύτερα στην γκαούνα μου ήταν ένα premier monza (μου άρεσε και σαν εφαρμογή και σαν ομορφία) . Απο ότι είδα σε κάτι crash test βγήκε 5αστερο ... Λέτε να έκανα βλακεία που το πείρα ? Δεν έχω πρόβλημα να το πετάξω και να πάρω κάποιο arai ή shoei , αλλα δεν μου κάθησαν τόσο καλά στο κεφάλι ... Το θέμα τιμής δεν με απασχολεί τόσο , όσο η ασφάλεια μου ...

ninjaki the dragon Το avatar του/της EVI
    απο δικη μου εμπειρια το Μ ειναι το μεγεθος που φορανε και οι s & οι L ειδικα αν το κελυφος του κρανους ειναι σχετικα μεγαλο ασχετους μεγεθους τα nolan (που ηταν το πρωτο μου κρανος) ειναι μια καλη φτηνη επιλογη το ειχα παρει πριν 6 χρονια (μπορει και 7) λαθος νουμερο Μ και το εχω για 2ο ''περιστασιακο'' οπως λες εσυ κρανος πολλα χρονια μετα την αγορα αλλου κρανους για εμενα. Και επειδη το εχουν φορεσει πολλοι συνεπιβατες μου τοσο καιρο παρατηρησα οτι ηταν οκ για ολους (οκ οπως το λες εσυ...οχι ακριβως αυτο που επρεπε να φορανε)

εφοσον σε βολευει αυτο που πηρες αυτο θα κρατησεις

i am ninja you can't see me
    Revvin' up your engine ,Listen to her howlin' roar , Metal under tension ,Beggin' you to touch and go , Ride into the Danger Zone

Νέο μέλος
    ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση...

ninjaki the dragon Το avatar του/της EVI
    Αρχικά δημιουργήθηκε από SKALP
    ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση...

ειναι αργα τσεκαρε και αυριο για περισσοτερες γνωμες

να σαι καλα
    i am ninja you can't see me
    Revvin' up your engine ,Listen to her howlin' roar , Metal under tension ,Beggin' you to touch and go , Ride into the Danger Zone

Γιατί δεν κοιτάς και τα Scorpion Exo με την τρόμπα;

Νέο μέλος
    Καλή ιδέα φαίνετε και αυτή ... αλλα το θέμα είναι ενα τέτοιο με μέγεθος large , αν το φουσκώσεις θα φτάνει στο medium ? η θα είναι απλά λιγο πιο στενο ?
    Πάντως μάλλον είναι μια καλή οικονομική λύση αυτή ... (απο ασφάλεια λένε τίποτα ? τα έχει δοκιμάσει κανείς ?)

Για το καλοκαίρι θα αντέχετε μια πολύ λεπτή μπαλακλάβα ώστε το κράνος να μένει καθαρό ?
    Αν είναι καθαρό θα είναι πιό έυκολο να πισεις τον συνεπιβάτη να το φορέσει

Aπό εμπειρία σου λέω πως ένα κράνος που το έχεις για διαφόρων ειδών συνεπιβάτες δεν λερώνει πολύ. Αν θες πάντως για την κορυφή του κεφαλιού υπάρχουν υφασμάτινα που κολλάνε στην κορυφή του κράνους και όταν λερωθούν μπορείς να τα πλύνεις.

Όσον αφορά τα μάγουλα τώρα υπάρχει μόνο μία λύση. Να τους πεις να φοράνε λίγο μακιγιάζ.

πάρε ένα medium για να καλύψεις το μέσο όρο (για τις κοπέλες ο μέσος όρος είναι το small, μπορεί και το xs)...

μπαλακλάβα λεπτή θα βρείς μεταξωτή ή απο υλικό coolmax, είναι λίγο πιο ακριβές αλλά δε σε ζεσταίνουν το καλοκαίρι και είναι άνετες

Κοίτα το κράνος που θα πάρεις να έχει πλήρως αφαιρούμενο και πλενόμενο εσωτερικό έτσι ώστε να μπορείς να το καθαρίζεις!

Ογκόλιθος Το avatar του/της Sapadak
    Super Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από los_re
    Όσον αφορά τα μάγουλα τώρα υπάρχει μόνο μία λύση. Να τους πεις να φοράνε λίγο μακιγιάζ.
    Αν φοραν ΚΑΛΟ μεϊκ απ δεν θα υπαρχει κανενα προβλημα

Παρόμοια θέματα

1. Ερώτηση για μέγεθος κράνους
    από Sheva στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 26/11/2012, 10:21
  2. Ερωτηση για μεγεθος κρανους !!
    από thalasinos στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 05/11/2012, 17:30
  3. Μεγεθος κρανους
    από bakal στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη