Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 28

Θέμα: Το κλασικό δίλημμα της πρώτης μηχανής...

Νέο μέλος

Το κλασικό δίλημμα της πρώτης μηχανής...

Σαν παιδί και εγώ μια που πλησιάζω στα 18 , και σύντομα θα δώσω για διπλωματάκι με απασχολεί αρκετά η επιλογή της πρώτης μου μηχανής...
    Αν και έχω οδηγήσει κάμποσες φορές παπιά , και έχω ελάχιστη εμπειρία , θέλω σαν τρελή να χτυπήσω μια στα 250cc.
    Ανέκαθεν είχα έρωτα με τις street μηχανές οπότε ερωτεύτηκα το ninjaki κεραυνοβόλα, αλλά απ'την άλλη έχω τους ενδοιασμούς μου...
    Έχω ακούσει πως είναι καλό σχολείο η μπεμπά, και σίγουρα με ενθουσιάζει, παρόλα αυτά αρκετοί μου προτείνουν την YBR 250 και την CBF (Στα 250 πάντα). Και αυτό επείδη πιστεύουν πως θα έχω μεγάλο πρόβλημα με τα πλαστικά σε περίπτωση πτώσης με το ninjaki, και πως καεί αρκετά ( σε αυτό δεν πολυσυμφωνώ , αλλά κάτι παραπάνω ξέρουν από μένα τα παιδιά)
    Τι γνώμη έχετε εσείς επι του θέματος? Ποιά να επιλέξω?

Καλημέρα, πάρε καλύτερα ενα ον-οφφ όπως ttr να κάνεις και οφφ-ροαντ κομματια να είσαι και πιο άνετη στην πόλη με πεζοδρομια κράσπεδα, κακοτεχνίες δρόμου κλπ

το χωμα ειναι πιο ωραιο απο την ασφαλτο, και πιο ακινδυνο!

Συμφωνώ για το ον-οφ, θα σε βολέψει πολύ και δεν θα κλαις σε καμιά χαζο-πτώση...
    (Που είναι και πολύ πιθανή).

Αν είσαι ανένδοτη, χτύπα ένα YBR250 και καλές βόλτες!
    Μετά την ετήσια 2008, γνωστός στην πιάτσα και ως "Το σαλιγκάρι που έτυχε σε άλλους..."

XR
    XTR
    XJR

There are old pilots and there are bold pilots, but there are no old bold pilots.

Παλαιό μέλος
    επειδή όπως φαίνεται μιλάμε για κοπέλα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το ttr να της είναι πολύ ψηλό

ειδικά με το το πρώτο μηχανάκι, πρέπει ο αναβάτης να πατάει καλά κάτω και με τα δύο πόδια

κοπελιά αν θες στο μέλλον να πας σε σούπερ σπορτ, το νιντζάκι θα είναι η ιδανική αρχή

τα αρνητικά τα ανέφερες μόνη σου

το ninjaκι ειναι καλη επιλογη!οσο για τα πλαστικα μπορεις να βαλεις μανιταρια
    Rock hard ride free

αράζω άρα ζω Το avatar του/της LOUKILOUK
    Υπαρχουν και ωραιοτατα 125 για ξεκινημα μηχανακια, απο εντουρακια, μοταρτ εως και στριτακια βεβαια...Η yamaxa εχει ολοκληρη την γκαμα νομιζω (XTR 125, XTX125 και R125 αν δεν κανω λάθος με τα ονοματα). Σιγουρα θα εχουν και αλλες εταιριες αντοιστοιχα...ισως τα 250 να ειναι αρκετα για αρχη, δες και τα 125.
    Οπως και να εχει κρανακι και εξοπλισμο παντα με πολυ μυαλο και προσοχη
    υ.γ. αυτο R125 της yamaxa ειναι πολυ ωραιο...
    μη ζητας μονο χρονια απο τη ζωη,δωσε ζωη στα χρονια

Παλαιό μέλος Το avatar του/της camen
    Kατα την ταπεινη μου αποψη μην παρεις 125...
    Τα σημερινα 125 πιστευω κοστιζουν ακριβα για αυτα που προσφερουν...Συντομα θα το βαρεθεις και θα θες να πας πιο πανω!!!
    Γνωμη μου λοιπον,να παρεις το ninjaki...Πολυ ομορφο μηχανακι και αριστο σχολειο...
    Μην ακους οτι καιει πολυ...Μια χαρα ειναι...
    Τωρα αμα πεσεις τι θα γινει με τα πλαστικα δε ξερω για αυτο φροντισε να μην πεσεις
    Για ttr-xt κλπ εχω εναν ενδοιασμο αν θα τα φτανεις...

Πανω απο ολα, παρε αυτο που θα ξυπνας το πρωι και θα σκεφτεσε οτι σε περιμενει απο κατω για να το καβαλησεις,αυτο που θα το κοιτας και θα λιωνεις...

ΠΑΝΤΑ ΜΑ ΠΑΝΤΑ να φορας κρανος,μπουφαν και γαντια τουλαχιστον!!!

Αντε καλη αγορα και πες μας οταν το παρεις...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Αρχικά δημιουργήθηκε από camen
    Kατα την ταπεινη μου αποψη μην παρεις 125...
    Τα σημερινα 125 πιστευω κοστιζουν ακριβα για αυτα που προσφερουν...Συντομα θα το βαρεθεις και θα θες να πας πιο πανω!!!
    Γνωμη μου λοιπον,να παρεις το ninjaki...Πολυ ομορφο μηχανακι και αριστο σχολειο...
    Μην ακους οτι καιει πολυ...Μια χαρα ειναι...
    Τωρα αμα πεσεις τι θα γινει με τα πλαστικα δε ξερω για αυτο φροντισε να μην πεσεις
    Για ttr-xt κλπ εχω εναν ενδοιασμο αν θα τα φτανεις...

Πανω απο ολα, παρε αυτο που θα ξυπνας το πρωι και θα σκεφτεσε οτι σε περιμενει απο κατω για να το καβαλησεις,αυτο που θα το κοιτας και θα λιωνεις...

ΠΑΝΤΑ ΜΑ ΠΑΝΤΑ να φορας κρανος,μπουφαν και γαντια τουλαχιστον!!!

Αντε καλη αγορα και πες μας οταν το παρεις...
    +636

Νέο μέλος
    Ευχαριστώ καταρχάς για τις απαντήσεις σας!
    H αλήθεια είναι πως στο μέλλον θα ήθελα να αποκτήσω μια super sport μηχανή, για αυτό και απέκλεισα τα on-off, δεν αμφιβάλλω πως θα είναι πιο βολικα για αρχή, αλλά δεν ξέρω κατα πόσο θα με βοηθήσουν στις μελλοντικές μου επιλογές. Το θέμα του ύψους δεν πιστεύω πως αποτελεί πρόβλημα γιατί είμαι περίπου στο 1.75 και για ένα περίεργο λόγο ψηλώνω (αν και ελάχιστα) ακόμα
    Σκέφτηκα και εγώ τα μανιτάρια, και απ'όσα έχω ακούσει, στην περίπτωση μια χάζο-πτώσης θα το προφυλάξουν το ninjaki έτσι δεν είναι?
    Τέλος, σίγουρα έχω πολλές επιλογές στα 125cc, αλλά δεν ξέρω κατα πόσο θα με καλύψουνε... Για μένα η μηχανή δεν είναι ένα απλό μέσο μεταφοράς, είναι απόλαυση, όποτε όταν της πάρω τον αέρα και θελήσω να κάνω κάμποσα χιλιομετράκια για κάμια εκδρομούλα θα την παλέψει ένα 125άρι?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Λεωνίδας
    YBR250 / CBF250 μεταχειρισμένο
    σε κανένα χρόνο πας πιο πάνω

Νέο μέλος
    Μακάρι να πήγαινα πιο πάνω σε κανα χρόνο, αλλά λογικά για την επόμενη 3ετία θα είμαι μέχρι τα 250cc ως όριο... ( Αν θυμάμαι καλά πρέπει να είσαι τουλάχτιστον 21 για να πας σε μεγαλύτερη, έτσι δεν είναι?)οπότε έχω καιρό ακόμα... :smilea:

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Λεωνίδας
    αν έχεις το "μικρό" δίπλωμα (Α1) για 2 χρόνια πας στο "μεγάλο" (Α)
    το ninja δε στο προτείνω γιατί θα τσούξει όταν φαει καμιά χαζοπτώση (γιατί ότι θα πέσει το μηχανάκι θα πέσει, έστω και χωρίς εσένα πάνω )

Νέο μέλος
    Για το Α1 Θα δώσω τον ιούλιο.... Και αυτό το θέμα με τις πτώσεις με αγχώνει αρκετά... Αν πάρω το ninjaki και το δω δίχως πλαστικά στην πορεία και γενικά διαλυμένο απο μια μη σοβαρή πτώση... δεν θέλω καν να το σκέφτομαι... έχω λατρεία με τα 2κυκλα και μάλλον με το δικό μου όταν με το καλό το πάρω, μάλλον θα αποκτήσω ψύχωση δεν θα ήθελα να την μπέμπα σε χάλι κακό για κανέναν λόγο...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της camen
    Ρε παιδια συμφωνω οτι ειναι ευκολο καποιο μηχανακι να εχει επαφη με την ασφαλτο αλλα μην το κανουμε και κανονα πια...
    Δηλαδη ειναι κριτηριο αυτο για να διαλεξεις μηχανακι?!Τοτε επρεπε να κυκλοφορουμε ολοι με κινεζικα παπια...
    Δε λεω,αν σου πεσει οτι και να ειναι θα σε πονεσει και ειδικα αν για να το αποκτησεις εχεις χυσει ιδρωτα,αλλα τι να κανουμε... Δλδ εσεις με τα super-sport τα εχετε σε βιτρινα για να μην παθουν τιποτα?!
    Μακαρι κανενος μας το μηχανακι να μην βρει ασφαλτο ποτε αλλα ζωη ειναι αυτη...

Κοπελια, επειδη ειναι σαφεστατο οτι εχεις ερωτευθει το ninjaki αυτο θα παρεις παει και τελειωσε
    Οτιδηποτε αλλο και να παρεις δε θα σε ευχαριστει...
    Απλα,να εισαι προσεκτικη στην χρηση του.Δεν πεφτει μονο του,πρεπει να βαλεις εσυ το χερακι σου!
    Βαλε μανιταρια της προκοπης,οδηγα προσεκτικα παντα και ειδικα μεχρι να του παρεις τον αερα,
    και φορα εξοπλισμο...
    Γτ και το μηχανακι κατι να παθει αν εσυ δεν εισαι καλα για να το φτιαξεις αστα να πανε στο διαολο

Νέο μέλος
    ^ Thank you! Με βοήθησες να ξεκαθαρίσω τις σκέψεις μου και να το πάρω απόφαση πως το ninjaki είναι μονόδρομος για μένα δίχως να με παιδεύουν οι διάφορες ανησυχίες μου! Έξαλλου είναι η μόνη επιλογή που θα με κάνει να ξυπνάω κάθε πρώι με ένα τεράστιο χάμογελο ξέροντας πως θα με περιμένει κάτω στο γκαράζ

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 33
    Τελευταίο μήνυμα: 07/03/2013, 16:50
  2. Αγορά πρώτης μηχανής
    από vayiokas στο forum Νέα
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 11/04/2004, 01:45
  3. Αγορά πρώτης μηχανής
    από vayiokas στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 03/04/2004, 01:18
  4. Το χαμένο κεφάλαιο της Γεννέσεως .........
    από cityfly στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 10/12/2003, 09:23
  5. Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 26/11/2003, 15:57

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ