Οι φετινές διακοπές με την σταχτοπούτα (ZZR1400) είχαν προγραμματιστεί από τον Μάϊο μήνα
και οι προορισμοί που έπαιζαν ήταν η Φιλανδία με την σύζυγο ή τα βαλκάνια με την κόρη (ο γιός
ετοιμάζεται για πανελλήνιες). Δυστυχώς διάφορα γεγονότα άλλαζαν και κάθε εβδομάδα τον
τελικό προορισμό των φετινών διακοπών και ο κίνδυνος να μην πάω πουθενά φάνταζε
πραγματικότητα.
Τελικά κόντρα στις όποιες δυσκολίες που παρουσιάστηκαν αποφασίζω να πάω ΜΟΝΟΣ μου στην
περιοχή της Umbrias στην Ιταλία.
Ο τόπος επιλέχτηκε συμπτωματικά και μέσα σε 10 μέρες έπρεπε να οργανώσω την εκδρομή μου
όπως και τελικά έγινε. Με ορμητήριο την πόλη της Περούτζια θα περιπλανιόμουνα στα χωρία της
Umbria.
Από της πληροφορίες που άρχιζα να μαζεύω για τα χωριά αυτά πραγματικά εντυπωσιάστικα αν
και δεν είμαι άνθρωπος της δήθεν κουλτούρας και του ρομαντισμού. Χωριά με ιστορία πολιτισμο
και φυσική ομορφιά.
Τελικά 2 μέρες πριν την αναχώρηση ένας φίλος από τα παλιά ο Αθηνόδωρος (VARADERO 1000),
πολλά χρόνια μηχανόβιος αλλά δεν είχε ταξιδέψει ποτέ στην Ευρώπη αποφάσισε να κάνει το
ονειρό του πραγματικότητα και ήρθε μαζί μου.
Με αυτά και αυτά την Πέμπτη 23/07/2009 και ώρα 14.30 επιβιβαστίκαμε στο Superfast XI με
προορισμό το λιμάνι της Ανκόνας. Την Παρασκευή 11.30 τοπική ώρα πατήσαμε Ιταλικό έδαφος
και μετα από μια σύντομη επιθεώρηση σε αποσκευές και μοτό ξεκινήσαμε την φετινή μας
περιπλάνηση στην Ευρώπη.
Ο αστερίσκος (*) μετα από κάθε χωριό είναι ο μέσος όρος της προσωπική μας αξιολόγησης.
Αριστα είναι οι 5 *