Κατα την διαρκεια των διακοπων μου φετος , επισκεφτηκα στην περιοχη του ''καμπου'' πριν την διασταυρωση της τροιζηνας λιγα χιλιομετρα εξω απο τον Γαλατα , τον παλιο φιλο , λεμοτιανο και γνωστο μηχανικο , Γιαννη Μαλτεζο στο συνεργειο του.
Ο λογος ενα qualifier που του εσκισα τα ραμματα , η επισκευη πηρε 10 λεπτα αλλα ειχα πολλες αναμνησεις απο την ολη φαση τοτε που κατεβαινα με το 400αρακι για διακοπες και εκανα το service μου στον γιαννη και ετσι η κουβεντα μας κρατησε ωρα:
''ρε συ γιαννη το εχεις ακομα το fj?''
''ναι αμε πως δεν το΄χω!''
''και πουντο?''
''πισω στο αλλο δωματιο!σκεπασμενο!''
''δεν σκεφτεσαι για κατι πιο καινουργιο ρε φιλε?...εγω εδωσα το blackbird γιατι ηταν 97αρι και μου εκανε για παλιο........''
''και τι να παρω?μου αρεσει το fj!.........απλη κατασκευη , δυνατο (σσ130bhp) , αξιοπιστο και καθεσαι σαν ανθρωπος να πας κανα ταξιδι , ασε που το φορτωνεις σαν γαιδουρι.....ουτε ηλεκτρονικα διαφορα τσιμπραγκαλα ουτε τιποτα....απλα πραγματα!''
''καλα ρε γιαννη , βαραγανε και τρελα στην αμερικη με τα fj λες και ηταν αρρωστοι.....τι turbo , τι nitro τι μετατροπες τους κανανε δεν λεγεται.....αλλα σε εμας δεν ειχε τετοια απηχηση''
''εκανε ενα turbo ο χρηστος (σσ Χρηστος Μονος) στην ελλαδα και βγηκε μαλιστα πολυ καλο!...αλλα η χρηση που κανω εγω ειναι για ταξιδια , το μηχανημα ειναι αεροψυκτο....φωναζει απο μοναχο του οτι ειναι μονο για εθνικες''
''...καλα και ποσο να το εδινες?παρε κανα πιο καινουργιο και κρατα το και αυτο για κειμηλιο''
''....αλλα πειραματα δεν κανω!Ειχα ολη την σειρα fzr1000 και δεν μου αρεσε κανενα!μονο το fj κρατησα.....με αυτο βγηκα και προσφατα εξωτερικο''
....κουβεντα στην κουβεντα περπατησαμε προς το δωματιακι που ειναι το γραφειο του και ειδα δυο μηχανες κουκουλωμενες..........
'' το ενα ειναι το δικο σου!το αλλο τι ειναι?''
''και αυτο fj1200 αλλα σε μπλε..... ενος φιλου!...και αυτο σε καλη κατασταση!...και αυτο 88αρι''
''να τα ξεκουκουλωσω να ριξω μια ματια?''
''οτι θες κανε''
αφου τραβηξα τις κουκουλες για λιγο σαστισα...παντα ηξερα οτι ο γιαννης ειναι μερακλης με τις μηχανες του , αλλα θες οτι δεν το θυμομουνα καλα , θες οτι ειχα καιρο να το δω , θες οτι σπανια βλεπεις μηχανες του 1988 σε αυτη τη κατασταση (χωρις restoring-παντα ετσι ητανε).....
...βαζω και στοιχημα οτι μηχανηματα 2ετιας-3ετιας δεν βλεπεις πολλα σε αυτη τη κατασταση!ΑΡΙΣΤΟ!
![]()