Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 39

Θέμα: Αλλαγή σωληνάκι φρένων.

σψι φι ρθλεσ ;-) Το avatar του/της danaos75

Αλλαγή σωληνάκι φρένων.

Λοιπον πήρα μεταχείρισμένο σωλ.υψηλης απο συμφορουμίτη, και θα
    αλλαξω το λαστιχένιο του ΧΤ (μπροστά). Δεκτή οποιαδήποτε συμβουλη, την
    διαδικασία την γνωρίζω θεωρητικα, αλλα πρακτικά δεν το έχω ξανακάνει.
    Οδηγό εδω μέσα δεν βρήκα, αλλα βρήκα σε γειτονικό φορουμ με πολλή
    καλη περιγραφή της διαδικασίας.

Αυτό που με προβληματίζει περισσότερο είναι πως στο καλο θα
    στηρίξω την μηχανή όρθια, αφού δεν έχω κεντρικό σταντ, και πως
    θα καταφέρω να τρομπάρω και να ανοιγω την βαλβιδα

Αν και η απάντηση είναι και στα δύο να βρώ εθελοντή, σωστά
    The MEDIATOR between the HEAD and the HANDS MUST be the heart.

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Θα σου πρότεινα να το κάνεις μαζί με κάποιον έμπειρο, γιατί δεν είναι θέμα που σηκώνει λάθη.

Επίσης θα σου πρότεινα να αγοράζεις καινούρια σωληνάκια φρένων, ποτέ δεν θα μου πέρναγε απ το μυαλό να βάλω μεταχειρισμένο σωληνάκι φρένων.

Ενα σωληνάκι υψηλής καινούριο και γνωστής μάρκας (κι οχι φτιαχτό αμφίβολης ποιότητας) κάνει γυρω στα 30 με 40 Ευρω, και δεν είναι ανταλλακτικό που κάνουμε οικονομία....
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Τι αρώτηξε; Το avatar του/της Acacius
    @Δαναός: Δε λες και πού βρήκες τον οδηγό γιατί ενδιαφέρομαι κι εγώ αλλά είμαι ολίγον τεμπέλης;

@Σαπίλα: Όταν λες φτιαχτά τι ακριβώς εννοείς; Πήρα ένα HEL (από ebay) το οποίο υποθέτω ότι είναι "φτιαχτό" από κάποιο τμήμα σωλήνα που κόπηκε στο κατάλληλο μήκος για να έρθει στα μέτρα της μηχανής μου και ενώθηκε με τα άκρα. Υπάρχει και άλλος τρόπος κατασκευής;

Los Toumpaneiros Το avatar του/της GIXXERAKIAS
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Acacius

@Σαπίλα: Όταν λες φτιαχτά τι ακριβώς εννοείς; Πήρα ένα HEL (από ebay) το οποίο υποθέτω ότι είναι "φτιαχτό" από κάποιο τμήμα σωλήνα που κόπηκε στο κατάλληλο μήκος για να έρθει στα μέτρα της μηχανής μου και ενώθηκε με τα άκρα. Υπάρχει και άλλος τρόπος κατασκευής;
    Φτιαχτα = απο ελληνες τορναδορους και πρεσαρισμενα με πρεσσα στο χερι κομμενα και φτιαγμενα ανα πασα στιγμη και οχι απο αυτοματο μηχανημα για συγκεκριμενο μοντελο μηχανης.
    Keep spamming!!!:a13:

Παλαιό μέλος Το avatar του/της camen
    Αρχικά δημιουργήθηκε από GIXXERAKIAS
    Φτιαχτα = απο ελληνες τορναδορους και πρεσαρισμενα με πρεσσα στο χερι κομμενα και φτιαγμενα ανα πασα στιγμη και οχι απο αυτοματο μηχανημα για συγκεκριμενο μοντελο μηχανης.
    Εγω θα διαφωνησω οτι τα χειροποιητα ειναι χειροτερα απο τα "μαρκας" που εχουν 40Ε
    Ειχα παραγγειλει απο Αγγλια για το ΧΤακι με 10λιρες/εκαστο και ηταν απολυτως ποιοτικα...
    Μην σου πω και πιο ποιοτικα απο αλλα επωνυμα που στην πρωτη βροχη σκουριαζουν

Ο καθενας βεβαια πρατει οπως νομιζει.Απο την τσεπη του βγαινουν τα ευρουλακια...

Los Toumpaneiros Το avatar του/της GIXXERAKIAS
    Αρχικά δημιουργήθηκε από camen
    Εγω θα διαφωνησω οτι τα χειροποιητα ειναι χειροτερα απο τα "μαρκας" που εχουν 40Ε
    Ειχα παραγγειλει απο Αγγλια για το ΧΤακι με 10λιρες/εκαστο και ηταν απολυτως ποιοτικα...
    Μην σου πω και πιο ποιοτικα απο αλλα επωνυμα που στην πρωτη βροχη σκουριαζουν

Ο καθενας βεβαια πρατει οπως νομιζει.Απο την τσεπη του βγαινουν τα ευρουλακια...
    Δεν διαφωνω πιο πανω απλα εξηγω την διαφορα των δυο (φτιαχτων και μη )

ps:Υπαρχει γνωστος εισαγωγεας "HEL" αυτη την στιγμη που μιλαμε,που βαφτιζονται HEL απο τον ιδιο και τα πρεσαρει μονος του και το εχει κανει και μπροστα στα ματια μου με κουτι κανονικα κτλ.
    Keep spamming!!!:a13:

Αρχικά δημιουργήθηκε από GIXXERAKIAS
    Δεν διαφωνω πιο πανω απλα εξηγω την διαφορα των δυο (φτιαχτων και μη )

ps:Υπαρχει γνωστος εισαγωγεας "HEL" αυτη την στιγμη που μιλαμε,που βαφτιζονται HEL απο τον ιδιο και τα πρεσαρει μονος του και το εχει κανει και μπροστα στα ματια μου με κουτι κανονικα κτλ.
    Εχεις δικιο ,σου ζητω συγνωμη.Με τον sapila racing διαφωνω που γραφει οτι τα φτιαχτα δεν ειναι ποιοτικα...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Εχεις δικιο ,σου ζητω συγνωμη.Με τον sapila racing διαφωνω που γραφει οτι τα φτιαχτα δεν ειναι ποιοτικα...
    Ποιοτικά μπορεί να είναι, αλλά υπάρχει κάποιος να αναλάβει την ευθύνη για το σπασμένο μαρκούτσι πρίν την στροφή με όλα?
    Η ποιότητα κρίνεται απο την εμφάνιση, το χρώμα, απο το πόσο ανοξείδωτο είναι το πλέγμα, ή απο το σωστό πρεσάρισμα των ρακόρ?
    Για φρένα μιλάμε, καλό είναι ο κατασκευαστής να είναι επώνυμος και προσωπικά στα επόμενα θα την ψάξω και με γραπτή εγκριση τύπου.

Πριν κανα μηνα εβαλα μπροστινο σωληνακι Hel , πηραμε 2 τεμαχια ( ηταν 2 τα drz!) απο την Αγγλια απ'το eBay store της Hel , μας βγηκε κατι σα 40ε το ενα , Τεταρτη βραδυ τα πληρωσαμε Δευτερα πρωι το δεμα στα χερια μου!
    Τη τοποθετηση την εκανε το αλλο το παιδι(giorgos drz) που το'χε πιο πολυ με την ολη διαδικασια , πολυ ευχαριστιμενοι κι δυο μας απο την αγορα μας! Ειδικα εγω που ειχα το μηχανακι με τα ιδια σωληνακια+υγρα απο το '05 και αλλαξα και τακακια την ιδια μερα ιδα απιστευτη διαφορα!
    Ειναι μια καλη επενδυση παντως κατα την αποψη μου τα μεταλικα σωληνακια γιατι μια φορα τ'αλλαζεις και μετα μονο υγρα και τακακια!
    Βασιλης

DRZ4??sm k5 full extra!

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Δικαίωμα σου να διαφωνείς, ετι κι αλλιώς έχεις παράδοση στις πατέντες με τα φρένα.

Εγω όταν λέω οτι ενα σωληνάκι είναι ποιοτικό εννοώ οτι εκτός απο όμορφο, είναι και σίγουρα αποτελεσματικό και δεν πρόκειται να χάσει υγρά απο τα ρακόρ ότι και να γίνει, ούτε σε 50 χρόνια.
    πχ ενα Lucas που αγορασα απο Γερμανία για το BMW μου, ειχε πιστοποίηση TUV, και επίσης αναφερόταν η ημερομηνία και η ώρα της δοκιμής του συγκεκριμένου σωληνακίου σε συγκεκριμενη πίεση.

Αν εσυ μπορείς να εμπιστευθείς το σωληνάκι που πρεσσάρισε ο μαστρο Μήτσος, βάλτο.
    Το θέμα είναι οτι το φτιαχτό μπορεί να είναι ΟΚ, αλλά μπορεί και όχι και δεν το ξέρει κανείς αυτό, ούτε καν αυτός που το φτιαξε καλά καλά.

Πιστευω είναι κατανοητά αυτα που λέω.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
    Ποιοτικά μπορεί να είναι, αλλά υπάρχει κάποιος να αναλάβει την ευθύνη για το σπασμένο μαρκούτσι πρίν την στροφή με όλα?
    Ναι γτ αμα ειναι επωνυμα θα αναλαβει την ευθυνη ο κατασκευαστης...
    Εδω φιλος μου τρακαρε με mercedes του κουτιου,οι αεροσακοι δεν ανοιξαν καθολου και εγινε κομματια...
    Ηρθε ειδικο βαν της mercedes απο Γερμανια με μηχανικους του εργοστασιου
    Εκαναν το αυτοκινητο φυλλο και φτερο και η απαντηση ξερεις ποια ηταν???
    Οτι την ευθυνη την εχει η bosch γτ αυτη τους προμηθευει το ηλεκτρονικο μαραφετι που ανοιγει τους αεροσακους...Κ να ζητησει τα ρεστα απο αυτους...

Κ εσυ μου λες οτι θα αναλαβει την ευθυνη ο κατασκευαστης για ενα σωληνακι που εσπασε και εφαγες εσυ τα μουτρα σου...
    Κοροιδευομαστε μεταξυ μας μου φαινεται...

balls of steel Το avatar του/της p@nos
    Ναι γτ αμα ειναι επωνυμα θα αναλαβει την ευθυνη ο κατασκευαστης...
    Εδω φιλος μου τρακαρε με mercedes του κουτιου,οι αεροσακοι δεν ανοιξαν καθολου και εγινε κομματια...
    Ηρθε ειδικο βαν της mercedes απο Γερμανια με μηχανικους του εργοστασιου
    Εκαναν το αυτοκινητο φυλλο και φτερο και η απαντηση ξερεις ποια ηταν???
    Οτι την ευθυνη την εχει η bosch γτ αυτη τους προμηθευει το ηλεκτρονικο μαραφετι που ανοιγει τους αεροσακους...Κ να ζητησει τα ρεστα απο αυτους...

Κ εσυ μου λες οτι θα αναλαβει την ευθυνη ο κατασκευαστης για ενα σωληνακι που εσπασε και εφαγες εσυ τα μουτρα σου...
    Κοροιδευομαστε μεταξυ μας μου φαινεται...

κανεις μηνυση στη bosch...και περνεις τρελα φραγκα για αποζημιωση(για εκατομυρια μιλαμε)

ετσι και στα σωλινακια...απλα η πιθανοτητα να εχουν διαρροηειναι πρακτικα μηδενικη...ενω απο τα bulk, δε ξερεις τι θα σου κατσει

Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing

Αν εσυ μπορείς να εμπιστευθείς το σωληνάκι που πρεσσάρισε ο μαστρο Μήτσος, βάλτο.
    Το θέμα είναι οτι το φτιαχτό μπορεί να είναι ΟΚ, αλλά μπορεί και όχι και δεν το ξέρει κανείς αυτό, ούτε καν αυτός που το φτιαξε καλά καλά.

Εγω μια χαρα τον εμπιστευομαι τον μπαρμπα Μητσο στην Αγγλια που φτιαχνει σωληνακια για 12Ε το ενα...
    Εσυ δωσε 40Ε για το επωνυμο...

No problem αδερφε...

Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
    κανεις μηνυση στη bosch...και περνεις τρελα φραγκα για αποζημιωση(για εκατομυρια μιλαμε)

ετσι και στα σωλινακια...απλα η πιθανοτητα να εχουν διαρροηειναι πρακτικα μηδενικη...ενω απο τα bulk, δε ξερεις τι θα σου κατσει
    Αμα ηταν να σε αποζημιωνουν ετσι ευκολα οι εταιριες θα ειχαν φαλιρησει...
    Εδω λεφτα απο ασφαλιστικη θες και πρεπει να περασουν 5 χρονια στα δικαστηρια,να εχεις διαλυσει το νευρικο σου συστημα και την τσεπη σου και μετα ισως κανει ο Θεος να τα παρεις...

Φαντασου μονο το τι χρηματα χρειαζεσε για δικηγορους για να τα βαλεις με μια εταιρια σαν την bosch

Τελος παντων,επειδη ξεφυγαμε ας βαλει οτι θελει ο καθενας...
    Δικη του η τσεπη κ δικα του και τα μουτρα...

balls of steel Το avatar του/της p@nos
    Αμα ηταν να σε αποζημιωνουν ετσι ευκολα οι εταιριες θα ειχαν φαλιρησει...
    Εδω λεφτα απο ασφαλιστικη θες και πρεπει να περασουν 5 χρονια στα δικαστηρια,να εχεις διαλυσει το νευρικο σου συστημα και την τσεπη σου και μετα ισως κανει ο Θεος να τα παρεις...

Φαντασου μονο το τι χρηματα χρειαζεσε για δικηγορους για να τα βαλεις με μια εταιρια σαν την bosch

Τελος παντων,επειδη ξεφυγαμε ας βαλει οτι θελει ο καθενας...
    Δικη του η τσεπη κ δικα του και τα μουτρα...

σε τετοιες περιπτωσεις τους σκιζεις τον κωλο και δεν ασχολουντε και πολυ γιατι δε τους περνει κιολας...

ρε καμεν, καλο ειναι να κανουμε οικονομια και να μην τρωμε οτι επωνυμο μας πλασαρει ο καθενας...αλλα σε καποια πραγματα δε κανουμε τσιγγουνιες...

και σιγουρα δε θα την κανουμε στα σωλινακια που ειναι και φτηνα και κρατανε μια ζωη...το φτηνιαρικο μια φορα θα το ζορισεις και αντι να στειλει πιεση στο εμβολο θα βγαλει το υγρο απ'εξω και συ ειτε θα κανεις παρα 5 σε κανα γκρεμο με το μηχανακι αγκαλια ειτε θα καρφωθεις σε καμια κολωνα...

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Εξαέρωση/αλλαγη υγρών φρένων
    από PortisHead στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 56
    Τελευταίο μήνυμα: 05/12/2019, 22:18
  2. bmw f650gs 2001 πισω σωληνακι φρενων
    από RocknRollas στο forum BMW
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 27/03/2013, 13:55
  3. Αλλαγη υγρου φρενων και εξαερωση..
    από petranc2 στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks