Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι που μου είπε ο μηχανικός μου.
Κανένας δεν δηλώνει , λέει, τη μηχανή του στην εφορία(φορολογική δήλωση), μέχρι 1000 cc.
Τι γίνεται ισχύει αυτό?Ξέρετε κάτι?
Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι που μου είπε ο μηχανικός μου.
Κανένας δεν δηλώνει , λέει, τη μηχανή του στην εφορία(φορολογική δήλωση), μέχρι 1000 cc.
Τι γίνεται ισχύει αυτό?Ξέρετε κάτι?
ΚΑΙ ΥΑΜΑΗΑ ΥΒR 125 ΚΑΙ SUZUKI V-STROM 650
http://tsolias-travels.blogspot.com
Ισχύει ΣΗΜΕΡΑ...
Μάλλον του χρόνου θα αλλάξει μιας και πλέον στην φορολογική δήλωση θα δηλώνονται ΤΑ ΠΑΝΤΑ...
όχι μόνο 1000 κυβικά αλλά όλα τα δίκυκλα. Ισχύει προς το παρόν και για φέτος.
![]()
Οι μόνοι πιο ΗΛΙΘΙΟΙ από τους πολιτικούς, είναι οι ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ.
παιδια το θεμα ειναι με την αλλαγη ομως τι θα γινει, ποτε και πως...
αν καποιος εχει καποιο λινκ ας το βαλει μπας και βγαλουμε καμια ακρη...
κανονικά, δηλώνονται
άσχετο αν στην πράξη δε διασταυρώνονται με το Υπουργείο Μεταφορών
επειδή δεν αποτελεί τεκμήριο δεν ασχολούνται (ακόμα)
πάντως αν κάποιος δεν έχει δηλώσει ποτέ εισόδημα ίσως να βρεθεί στη θέση να εξηγεί που βρήκε τα λεφτά για την αγορά που έκανε![]()
όπως ειπώθηκε.. κανονικά δηλώνονται αλλά δεν έχουν τεκμήριο για φέτος.. για του χρόνου θα υπάρχει και ακόμα περιμένουμε νεώτερα.
Gandalf
Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.
ας ρωτησω και γω! χωρις υποθεσεις αν καποιος ξερει να μου πει. εχω 5 χρονια στο ονομα μου μηχανες,πλεον ενα μπουσα...δεν εχω κανει ποτε φορολογικη δηλωση,ειμαι φοιτητης ακομα!ολα πανε καλα εως τωρα,ξερει κανεις αν αντιμετωπισω κανενα προβλημα στο μελλον;;;
να προσθέσω πως ολα ηταν μεταχειρισμένα!
Κάποια στιγμή και όταν το κράτος και οι μηχανισμοί καταφέρουν να λειτουργήσουν στοιχειωδώς, το πιθανότερο είναι να έχεις κάποιο θέμα...Κάπως θα πρέπει να δικαιολογηθούν που βρέθηκαν τα λεφτά των αγορών σου και με τι εισόδημα γίνεται η συντήρησή τους...
Μην ανγχώνεσαι όμως. Επειδή είμαστε μπουρδέλο και θα είμαστε για πολύ ακόμα, το πιθανότερο είναι να μην έχεις αναδρομικό πρόβλημα...
Eπαναφέρω το θέμα για να ρωτήσω κι εγώ με τη σειρά μου.
Με βάση το νέο φορολογικό νομοσχέδιο πρέπει να δηλώσουμε τελικά τη μηχανή φέτος;
Τη δικιά μου την αγόρασα τον 8ο του 2009 και εισόδημα δήλωσα πρώτη φορά το 2009 (για το 2008). Αν δεν χρειάζεται αλλά εγώ τη δηλώσω θα έχω κάποιο όφελος; Το εισόδημα μου μάλλον δεν ξεπερνάει τις 12000 ?.
Επίσης ένα μικρό δάνειο το οποίο χρησιμοποίησα και αποπλήρωσα για αυτόν τον σκοπό το δηλώνω επίσης;
Salentu. Lu Sule Lu Mare Lu Ientu.
Et quacumque viam dederit fortuna sequamur
"Conservatives are not necessarily stupid, but most stupid people are conservatives."
Τεκμήριο ούτε και φέτος θα έχουν οι κάτω των 1000 cc αλλά αν η αξία τους ξεπερνάει τα 10.000? τότε την δηλώνεις κανονικά όσα cc και αν είναι.
Περισσότερες πληροφορίες θα σου δώσει ο λογιστής σου.
Αν μιλάνε για 10.000 εργοστασιακή μιλάμε για 14+ τιμή αγοράς...
Για τιμή αγοράς πάνω από 10.000 πρέπει να δηλωθεί.Είναι εισόδημα και πάει στο πόθεν έσχες.Τα 10.000 δεν έχουν να κάνουν με τεκμήριο όπως τα 1000cc αλλά πρέπει να έχεις εισόδημα για τέτοια αγορά.Αρχικά δημιουργήθηκε από ermiss
Αν μιλάνε για 10.000 εργοστασιακή μιλάμε για 14+ τιμή αγοράς...
δηλαδη αν ειναι κατω απο 1000cc και κοστιζει κατω απο 10.000 ευρω δεν την δηλωνουμε ε?ασχετως εισοδηματος?
Ναί έτσι ήταν μέχρι τώρα.Αρχικά δημιουργήθηκε από nobody
δηλαδη αν ειναι κατω απο 1000cc και κοστιζει κατω απο 10.000 ευρω δεν την δηλωνουμε ε?ασχετως εισοδηματος?
Φέτος μπορεί αυτό να γίνει από τα 6.000?Θα σου πει λεπτομέρειες ο λογιστής σου γιατί λογικά και αυτό θα αλλάξει.