Απο χθεσινό αρθρο(24/1) του Βήματος
Τα σχόλια δικά σας...
Απο χθεσινό αρθρο(24/1) του Βήματος
Τα σχόλια δικά σας...
"Οσο για την προεξόφληση (προείσπραξη) των εσόδων του Δημοσίου από τα διόδια, την αποπειραθήκαμε και εμείς και το αποτέλεσμα ήταν να ζητούν οι τράπεζες επιτόκια διπλάσια από αυτά που δανείζεται το Δημόσιο, πράγμα απολύτως ασύμφορο"
Εσείς δε θα βάζατε τις τράπεζες στη "θέση" τους;
:a31:
Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)
καλά όλα αυτά αλλά να σε υποχρεώνει να πληρώνει διόδια για έργο που ΔΕΝ έχει γίνει
(δηλαδή στην ουσία να σε βάζει να το ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΣ)
μπορεί να είναι νόμιμο (αφού η σχετική σύμβαση επικυρώθηκε με νόμο από τη Βουλή)
είναι όμως -κατά τη γνώμη- μου τουλάχιστον ΑΝΗΘΙΚΟ (για να είμαι επιεικής)...
Στην τελική ο κατασκευαστής θα εισπράττει τα διόδια για μερικές δεκαετίες μετά την ολοκλήρωση των έργων.
Και βέβαια θα πρέπει να τα συντηρεί (και θα το κάνει) όμως κανείς διαχειριστής δρόμου ΔΕΝ έχασε ποτέ ...
Γιατί πρέπει να εισπράττει από τώρα;;
Να τελειώσει το δρόμο και μετά.
![]()
Αυτή είναι η μλκια...ότι αυτοι οι κύριοι είναι νομιμότατοι.Ανεβάζουν τις τιμές κι αμα μιλήσεις...σας παρακαλώ αφού ετσι προβλέπει ο νόμος που ψηφίσατε...καλά όλα αυτά αλλά να σε υποχρεώνει να πληρώνει διόδια για έργο που ΔΕΝ έχει γίνει (δηλαδή στην ουσία να σε βάζει να το ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΣ) μπορεί να είναι νόμιμο (αφού η σχετική σύμβαση επικυρώθηκε με νόμο από τη Βουλή) είναι όμως -κατά τη γνώμη- μου τουλάχιστον ΑΝΗΘΙΚΟ (για να είμαι επιεικής)...
Και κατα τη γνώμη μου, επειδή έχω ακούσει πολλούς που λένε ότι πανε στο σταθμό διοδίων, δεν πληρώνουν, δίνουν τον αριθμό πινακίδας τους και φεύγουν(διαμαρτυρόμενοι και καλά ότι δεν είναι δρόμοι αυτοί , δεν είναι εθνικές οδοί , άρα δε πληρώνουμε κλπ)να έχετε ένα πράμα υπόψη σας.
Όσο καιρο την κάθε εταιρεία δεν θα την συμφέρει να "κυνηγήσει" νομικά τους "παρανόμους" δεν θα έχετε πρόβλημα.
Όσο το κόστος των χαμένων διελεύσεων είναι μικρότερο απο κάποιο ενδεχόμενο δικαστικό αγώνα(ποια εταιρεία θα σε σέρνει στα δικαστηρια για 3?)δε θα ασχοληθεί κανείς.
Εαν όμως αρχίσει να σοβαρευει η κατάσταση(και να χάνουν λεφτά) τότε τα εξώδικα θα φεύγουν πετώντας.
Ασε δε που έτσι και κερδηθεί κάποιο δικαστήριο απο εταιρεία θα υπάρξει δεδικασμένο και τότε φάγαμε άκυρο όλοι.
Κι έχεις απο πάνω τον κάθε κύριο Σουφλιά να υποστηρίζει ότι το κόστος ανα χιλιόμετρο που έχουν επιβάλλει είναι απο τα μικρότερα στην ΕΕ.
Και για να είμαστε και επίκαιροι, εσύ πληρώνεις το ρημάδι το διόδιο, δρόμο έχει να διαβείς?Μπαααα, η αγροτιά διαμαρτύρεται...
Σαν να πηγαίνεις στο κουτούκι του Κυρ Μήτσου και να σου χρεώνει 15? την χωριάτικη γιατί λέει έχει σκοπό να το ανακαινίσει σε Bar-Restaurant.
:a31:
αυτο δεν το προσεξε κανεις???
Για όσους δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν τους αυτοκινητοδρόμους και να πληρώσουν διόδια υπάρχουν και πρέπει να υπάρχουν εναλλακτικές διαδρομές. Πάντως είναι άλλο εναλλακτική διαδρομή και άλλο παράπλευρο δίκτυο, η κατασκευή του οποίου είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ από τις συμβάσεις παραχώρησης για την εξυπηρέτηση των παροδίων ιδιοκτησιών.
και κατι τελευταιο...με τα τωρινα δεδομενα και σε δικαστηριο να πανε οι κατασκευαστες αμα γινει τσαμπουκας και φτασουμε σε ευρωπαικα δικαστηρια @@ θα παρουνε....
![]()
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:Σαν να πηγαίνεις στο κουτούκι του Κυρ Μήτσου και να σου χρεώνει 15? την χωριάτικη γιατί λέει έχει σκοπό να το ανακαινίσει σε Bar-Restaurant.
Πάντως ως εναλλακτική διαδρομή μπορεί και να εννοεί καμιά ορεινή διάσχιση της Πινδου απο χωματόδρομους...Δρόμος υπάρχει κύριοι, χρησιμοποιήστε τον όσοι δεν θέλετε να πλερώσετε!
Για το παράπλευρο οδικό καλά τα λεει, για τα διόδια στον παράδρομο όμως, μούγκα...
Η αλητεια σε ολο της το μεγαλειο τα λογια του Σουφλια.
Δειτε την αμεση απαντηση της επιτροπης αγωνα κατα των διοδιων της Αιγαιον ΑΕ η οποια μαχεται κυριως για την καταργηση των διοδιων Αιγινιου αλλα και αυτων της Λεπτοκαρυας
http://lefteria.blogspot.com/2010/01...post_9499.html
Ο μονος θεος στον οποιο πιστευω ειναι τρεις. Το μυαλο μου , τα μπρατσα μου και τα ποδια μου. Σε κανενα αλλο!
Προσπαθούν οι άνθρωποι κάνουν αγώνα, αποκλεισμούς διοδίων, αλλά η δημοσιότητα στο θέμα δίδεται μετά την συγκέντρωση.
Αλήθεια η παραπάνω επιστολή-διαμαρτυρία γιατί δεν δημοσιευτηκε σε καμιά εφημερίδα?
Αφιερωμένο παίδες
Τα ΜΜΕ εχουν συμφεροντα και δεν αναδεικνυουν τετοιες προσπαθειες γιατι εχουν αντιθετα συμφεροντα.
Οι ιδιοκτητες των μεγαλων καναλιων εχουν μετοχες στις κατασκευαστικες.
Δυο καταληψεις εκανε η επιτροπη μια στη Λεπτοκαρυα και μια στα υπο εναρξη νεα διοδια Αιγινιου και κανενα καναλι δεν τις καλυψε παρα μονο η ΔΙΟΝ Τηλεοραση (τοπικο) και ελαχιστα η ΕΤ3
Κανενα αλλο. Τσεκαρισμενο 100% Ημουν παρων και στις δυο.
Ο μονος θεος στον οποιο πιστευω ειναι τρεις. Το μυαλο μου , τα μπρατσα μου και τα ποδια μου. Σε κανενα αλλο!
Δειτε την αμεση απαντηση της επιτροπης αγωνα κατα των διοδιων της Αιγαιον ΑΕ η οποια μαχεται κυριως για την καταργηση των διοδιων Αιγινιου αλλα και αυτων της Λεπτοκαρυας
http://lefteria.blogspot.com/2010/01...post_9499.html![]()
Ωραίοι αγώνες με ιδεολογία.
:rotflmao:
Εσυ μπορει να κανεις πλακα αλλα οντως καποιοι ετσι το βλεπουν και το εβλεπαν παλιοτερα.
Το ζητουμενο ειναι η καταργηση ολων των παρανομων διοδιων. Μεταξυ αυτων και τα νεα του Αιγινιου αλλα και της Λεπτοκαρυας.
Ο αγωνας συνεχιζεται με ενδικα μεσα αυτη τη φορα.
Α ωραία ,γιατί εγώ χωρίς πλάκα μόνο για Αιγίνιο Λεπτοκαρυά νόμιζα.Αρχικά δημιουργήθηκε από Fournaris
Εσυ μπορει να κανεις πλακα αλλα οντως καποιοι ετσι το βλεπουν και το εβλεπαν παλιοτερα.
Το ζητουμενο ειναι η καταργηση ολων των παρανομων διοδιων. Μεταξυ αυτων και τα νεα του Αιγινιου αλλα και της Λεπτοκαρυας.
Ο αγωνας συνεχιζεται με ενδικα μεσα αυτη τη φορα.
Λαλιώτη? Σημιτη?Αρχικά δημιουργήθηκε από ΗΛΙΑΣΚΤΜ
Σουφλια και Μπομπολα δεν πλήρωσα ουτε θα πληρώσω πινακίδα κάτω απο την σελα και ελατε να τα πάρετε κ@$#%%ς.
Επίσης τα έσοδα απο τα διοδια να τα πιείτε σε φάρμακα!![]()