Πάλι τυχερός ήμουνα...
Μετά από αρκετές ημέρες είπα κι εγώ σήμερα να πάω με την μηχανή στην δουλειά έτσι για να δουλέψει και λίγο....5 χιλιόμετρα απόσταση όλα κι όλα. Και να που το κακό μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή και σε οποιαδήποτε διαδρομή.
Σε μια πλατεία της Ηλιούπολης και ενώ κινούμαι πολύ αργά επ' αυτής, μια κυριούλα προσπαθεί να εισέλθει σε αυτή από δρόμο στα δεξιά που όμως έχει ΣΤΟΠ... Πολύ η κίνηση και απεγνωσμένα προσπαθεί να κόψει τα αυτοκίνητα και εμένα βγάζοντας αρκετά την μούρη έξω...
Την βλέπω που σταματάει και ελέγχει - ΟΚ λέω με είδε και δεν ανησυχώ...
Περνάω μπροστά της αργά με μιά ταχύτητα 10-15 χλμ/ώρα και ακριβώς εκείνη την στιγμή εκείνη ξεκινάει να κόψει τα αυτοκίνητα πίσω μου...Το θέμα όμως είναι ότι εγώ δεν είχα περάσει ακόμα![]()
![]()
Δέκατα πριν σκάσει πάνω μου πιο πολύ διαισθάνομαι παρά βλέπω την κίνησή της και ενστικτωδώς προλαβαίνω να σηκώσω το δεξί μου πόδι από τον μαρσπιέ...
Αυτό το έσωσε...
http://i45.photobucket.com/albums/f87/theod66/0034.jpg
Ο προφυλακτήρας της καρφώνεται με δύναμη στον δεξί μου μαρσπιέ. Το σοκ την πρόσκρουσης μεγάλο, η μηχανή από το χτύπημα κάνει να πέσει απότομα από την αντίθετη μεριά, για 2-3 μέτρα είμαι πέφτω-δεν πέφτω, και εγώ να προσπαθώ αγωνιωδώς να κρατηθώ πάνω της και να γλυτώσω το πέσιμο. Με υπερπροσπάθεια τα καταφέρνω και σταματάω ΟΡΘΙΟΣ 3 μέτρα μπροστά και 2 μέτρα πιο αριστερά...
Σοκαρισμένος και τρέμοντας βάζω την μηχανή στο στάντ και ορμάω στο αυτοκίνητο έτοιμος για φόνο...
Αυτό που έσωσε την κατάσταση είναι ότι η αντίδραση της οδηγού ήταν πολύ ήπια και ευγενική… Ζητώντας συνέχεια συγγνώμη κάλεσε αμέσως την ασφαλιστική της και έκανε επί τόπου δήλωση…
Πέρα από το τι παραλίγο θα μπορούσε να γίνει, τρομερά ενδιαφέρον είναι η ζημιά που έπαθε το αμάξι…
http://i45.photobucket.com/albums/f87/theod66/0036.jpg
Όπως βλέπετε ο μαρσπιές του Φειζερ σαν τρυπάνι τρύπησε τον προφυλακτήρα και με την κίνηση της μοτοσυκλέττας ουσιαστικά έκανε μοχλό και ξεκόλλησε ολόκληρα κομμάτια από αυτόν.
Απολογισμός ???
Ζημιά στο Φέιζερ… Ελάχιστο στράβωμα του μαρσπιέ και λίγο χρώμα από το αυτοκίνητο-μάλλον μηδέν κόστος γιατί ίσως με 2 ματσολιές να έρθει στα ίσα του και να μην χρειαστεί να τον αλλάξω.
Ζημιά στο Πάντα…ΟΛΗ η μούρη (μιας και απ’ ότι είδα πρόκειται για μονοκόμματο κομμάτι) για πέταμα – φαντάζομαι 600-800 ευρώ για ανταλλακτικά-βάψιμο-εργασία
Πρώτη φορά βλέπω σε σύγκρουση μηχανής με αυτοκίνητο το αυτοκίνητο να παθαίνει πολλαπλάσια ζημιά…![]()
Το θαύμα όμως είναι ότι και πρόλαβα να σηκώσω το πόδι μου και δεν μου το χτύπησε δυνατά, και ακόμα περισσότερο το ότι μετά το σοκ κατάφερα να κρατήσω όρθιο το μηχανάκι χωρίς να πέσω ούτε εγώ ούτε αυτό !!! Τέτοια πράγματα απλά δεν ξαναγίνονται !!! Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω πως έμεινα όρθιος και δεν έσκασα κάτω καταμεσής του δρόμου με ένα ποτάμι αυτοκινήτων να έρχεται κολλητά πίσω μου...![]()
Μόνη άλλη συνέπεια ένα τράβηγμα στο αριστερό μου χέρι από την υπερπροσπάθεια να κρατήσω τα 220+ κιλά του Φέιζερ από το να μην σκάσουν στο έδαφος…
Τι να πω ρε παιδιά …Τα πάντα μπορούν να συμβούν οπουδήποτε. Τα μάτια σας 14….![]()