Λιγο η αναγκη μου να βρισκομαι μεσα στο βουνο, λιγο η περιεργεια μου να δω κατα ποσο "δουλευει" το ProRoadBook που φτιαχνω, και βρισκομαι το πρωι της Κυριακης στον δρομο για την Λιβαδια.
Αν και εφυγα αργα (κατα τις 10) μιας και το ψιλοξενυχτησα χτες, δεν θελησα να το ποσταρω, για να μην παρω αθελα μου κανεναν στο λαιμο μου, μιας και πηγαινα και σε κομματι που ΔΕΝ το ηξερα καθολου.
Καφες και βενζινα στο "90" και απο το Κάστρο προς την Λειβαδια.
Στοχος ηταν το Ζερίκι (Ελικώνας) με σκοπο απο 'κει να μπω στους "Κολιέδες" που υπαρχει ενα πολυπλοκο δικτυο χωματοδρομων, ωστε να δω αν "βολευει" και μπορω να "βγω" απο ΄κει μεσα με το RoadBook, κομματι του οποιου ειχα στο Reader.
Λιγο εξω απο την Λιβαδια, αφηνουμε τον κεντρικο δρομο που παει για Αράχωβα και στριβουμε προς Ελικώνα και Κυργιάκι.
Λιγο μετα, περνοντας την Ανάληψη και πιανοντας το στροφιλικι πανω στο Βορειο κομματι του Ελικώνα, η ζεστη εξαφαναζεται ως δια μαγειας και την θεση της παιρνει μια πολυ ευχαριστη δροσια.
Φτανοντας στο διασελλο (1070μ) βρισκουμε στ' αριστερα μας τον τσιμεντινο δρομο που κατεβαινει προς τον Ελικώνα (το χωριο) ενω ευθεια ο δρομος προχωραει προς το Κυργιάκι.
Προσοχη στους παγους (μερικοι - μερικοι) κατα τους χειμωνιατικους μηνες!
Ο σκοπος μου ηταν να ξεκινησω το κομματι του RoadBook μεσα απο το χωριο.
Φτανοντας στην πλατεια ο καιρος ειχε "γεμισει" για τα καλα ...
![]()