Σύνδεση

View Full Version : Για πέτε, ποιός φταίει εδώ?

Σελίδες : 1 2 [3] 4

devil's animal
12/08/2010, 08:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από menelaos46
Με 50 οταν πας δε γινεται ξαφνικα να βγει ενα φορτιγο μπροστα σου και να μη καταλαβεις τιποτα.
Μη λεμε και χαζομαρες δηλαδη για να δικαιολογηθουμε.
Ενταξει ολοι τρεχουμε λιγο πολυ, το θεμα ειναι να αναγνωριζουμε οτι δεν ειναι και το πιο ασφαλες....

τι λες ρε φιλε??
αν σου βγει το φορτηγο στα 5 μετρα εσυ μπορεις να αντιδρασεις εστω και με 50??

το θεμα ειναι ΚΑΙ η αποσταση που εχεις πριν το κοκκινο.

και εγω αν πηγαινω με 250 και δω το κοκκινο στα 500 μετρα ή στο χιλιομετρο θα μπορω να αντιδρασω.

σου θυμιζω αυτο (http://www.youtube.com/watch?v=uZ566Kp5_PU&feature=related)

ειπαμε ειναι θεμα τυχης. πρεπει να συνδυαστει η αποσταση που εχεις, με την ταχυτητα σου και την συγκεκριμενη χρονικη στιγμη που θα κανει την μ@λακια ο φορτηγατζης.

στο οτι δεν ειναι και το πιο ασφαλες να 200αριζεις σε δημοσιο δρομο και δη σε επαρχιακο, συμφωνουμε

alexxxcbr
12/08/2010, 08:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από DUKASII
Κοιτα δουλευω 10 χρονια σε ασφαλιστικη και σου λεω και εγω πως ετσι πιστευω οχι γιατι το λέει η τροχαία(αλλα και καθε ερευνα που εχει γίνει απο οποιαδηποτε ανεξαρτητη με το κρατος πηγη) και σου λεω πως ειμαι πεπεισμενος πλεον πως αυτος ειναι ο λογος που εχουμε τοσα θανατηφόρα + τη κακη ποιοτητα του οδικου δ.

εσυ τι λες οτι φταίει?
γιατι καλα γελαμε με τα ανεκδοτα μου αλλα δε λες τιποτα.

1.Ελλειψη οδηγικης παιδειας
2.Κακο οδικο δικτυο
3.Μη προσηλωση στην οδηγηση
4.
5.
6.

Και αλλα πολλα.Μεσα σε αυτα και η υπερβολικη ταχυτητα.Οχι ομως η κυρια.

DUKASII
12/08/2010, 08:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από alexxxcbr
1.Ελλειψη οδηγικης παιδειας
2.Κακο οδικο δικτυο
3.Μη προσηλωση στην οδηγηση
4.
5.
6.

Και αλλα πολλα.Μεσα σε αυτα και η υπερβολικη ταχυτητα.Οχι ομως η κυρια. ε?
ελειψη οδιγικής παιδειας...δηλαδη παραβιαση των οριων ταχυτητας...?

κοιτα επειδη εχω δει νομιζω 4-5 ερευνες για αυτο που μιλαμε..

να σου πω οτι αυτα που γραφεις απλα δεν υπαρχουν.

τεσπα
ο κυριος λογος ξαναλεω των θανατηφόρων ειναι η παραβίαση των οριων ταχυτητας.

αν δε θες..δε μπορεις να το καταλαβεις δε μπορω να κανω κατι.

menelaos46
12/08/2010, 08:35
τι λες ρε φιλε?? αν σου βγει το φορτηγο στα 5 μετρα εσυ μπορεις να αντιδρασεις εστω και με 50?? το θεμα ειναι ΚΑΙ η αποσταση που εχεις πριν το κοκκινο. και εγω αν πηγαινω με 250 και δω το κοκκινο στα 500 μετρα ή στο χιλιομετρο θα μπορω να αντιδρασω. σου θυμιζω αυτο ειπαμε ειναι θεμα τυχης. πρεπει να συνδυαστει η αποσταση που εχεις, με την ταχυτητα σου και την συγκεκριμενη χρονικη στιγμη που θα κανει την μ@λακια ο φορτηγατζης. στο οτι δεν ειναι και το πιο ασφαλες να 200αριζεις σε δημοσιο δρομο και δη σε επαρχιακο, συμφωνουμε

Και τι ειναι το φορτηγο να σου βγει στα πεντε μετρα και να μη το δεις ρε devil's κουνελι ειναι να πεις οτι πεταχτηκε???
Στο βιντεο που εβαλες αν γινοταν ποιος νομιζεις οτι θα ειχε μεγαλυτερη υπαιτιοτητα???
Οσο καλος και να εισαι αν σου κατσει η στραβη με 150 χιλιομετρα δυσκολα...
Οσο κουλος και να εισαι αν σου κατσει με 50 χιλιομετρα κατι γινετε...

DUKASII
12/08/2010, 08:36
Και τι ειναι το φορτηγο να σου βγει στα πεντε μετρα και να μη το δεις ρε devil's κουνελι ειναι να πεις οτι πεταχτηκε???
Στο βιντεο που εβαλες αν γινοταν ποιος νομιζεις οτι θα ειχε μεγαλυτερη υπαιτιοτητα???
Οσο κουλος και να εισαι αν σου κατσει με 50 χιλιομετρα κατι γινετε... ναι ρε συ αλλα με τα 50 χιλ θα ζησεις και θα πονας απο τα χτυπηματα σπασιματα κτλ..

με 150 θα γινει καθαρη η δουλεια χωρις πολλά πολλα..που το βαζεις αυτο??:lol: :bawl:

devil's animal
12/08/2010, 08:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από Joyrider
Θέλεις να κάνουμε ένα πείραμα για να δεις ότι δεν μιλάω μόνο θεωρητικά αλλά και πρακτικά???
Έχω ένα φίλο με δίπλωμα φορτηγού.

Θα ξεκινήσουμε σε μια ευθεία και θα υπολογίσουμε να περνάμε από το ίδιο σημείο ταυτόχρονα αλλά εγώ με 50 και εσύ με 150. Και τότε θα πάρει μέρος και το φιλαράκι μου στο πείραμα....Καταλαβαίνεις... Είσαι μέσα?

Όσο για αυτό

Δεν έχει νόημα αυτό που λες, τι πάει να πει χειρότερο?? Εκτός αν ενοοείς ότι μεταξύ παραβίασης ορίου ταχύτητας και παραβίασης ερυθρού σηματοδότη το ένα κοστίζει πιο πολύ άρα είναι πιο σοβαρό.
Έτσι πάσο, φταίει αυτός που έκανε την πιο ακριβή παρανομία...:a31:

επαναλαμβανω, αν ο φιλος με το φορτηγο βγει 5 μετρα πριν απο σενα, εστω οτι πηγαινεις και με 50, θα πεσεις...και μπορεις να χτυπησεις και ασχημα ή ΚΑΙ να σκοτωθεις.

το ιδιο μπορει να συμβει και με εμενα μονο που σ'εμενα πρεπει να βγει σε ενα περιθωριο 5-65 μετρα. αυξανεται το περιθωριο, αυξανονται και οι πιθανοτητες για στουκο,ναι. αλλα οχι οτι και εσυ δεν θα πεσεις.

ειπαμε, θεωρητικα ολα.

με το χειροτερο σεναριο εννοω για την ψυχολογια του μοτοσυκλετιστη που παει εκεινη την ωρα στον δρομο. ειναι σαν να σου πεφτει ενα πιανο απο τον ουρανο.
αυτο και το γεγονος να ερθει ο αλλος να σε χτυπησει ενω εισαι σταματημενος στο φαναρ, θεωρω (ισως) τα χειροτερα σεναρια για μας.

δλδ αυτα που δεν μπορουμε ευκολα να "μαντεψουμε" για να τα αποφυγουμε.

τι σχεση εχουν οι ποινες με το κοκκινο και την παραβιαση ερυθρου??:confused:

τι διαολο ρπμ, κινεζικα μιλαω??:look:

Joyrider
12/08/2010, 08:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
τι λες ρε φιλε??
αν σου βγει το φορτηγο στα 5 μετρα εσυ μπορεις να αντιδρασεις εστω και με 50??

το θεμα ειναι ΚΑΙ η αποσταση που εχεις πριν το κοκκινο.

και εγω αν πηγαινω με 250 και δω το κοκκινο στα 500 μετρα ή στο χιλιομετρο θα μπορω να αντιδρασω.

ειπαμε ειναι θεμα τυχης. πρεπει να συνδυαστει η αποσταση που εχεις, με την ταχυτητα σου και την συγκεκριμενη χρονικη στιγμη που θα κανει την μ@λακια ο φορτηγατζης.

στο οτι δεν ειναι και το πιο ασφαλες να 200αριζεις σε δημοσιο δρομο και δη σε επαρχιακο, συμφωνουμε

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: Μ'αρέσει που του κορνάρει κιόλας στο τέλος. Δεν του φτάνει που σώθηκε αλλά έχει ΚΑΙ δίκιο...

menelaos46
12/08/2010, 08:39
Στο συγκεκριμενο βιντεο ο τυπος στο Μπραλο εχει στο κοντερ 240 χιλιομετρα οταν αρχιζει να κοβει και προλαβαινει οριακα.
Και κορναρει κιολας Ο ΜΑΛΑΚΑΣ γιατι και καλα το αμαξι βγηκε....
Ειμαστε καλα????
Εκτος αν ειμαι εγω εκτος πραγματικοτητας και βλεπω μονο δικο του φταιξιμο....

Joyrider
12/08/2010, 08:40

τι σχεση εχουν οι ποινες με το κοκκινο και την παραβιαση ερυθρου??:confused:

τι διαολο ρπμ, κινεζικα μιλαω??:look:

Έχουν σχέση με αυτό που είπες παραπάνω. Το ότι μιλάς ελληνικά δεν σημαίνει ότι τα καταλαβαίνεις κιόλας. Αν δεν καταλαβαίνεις τι λέω ξαναδιάβασε τα λόγια σου.

devil's animal
12/08/2010, 08:41
Οσο κουλος και να εισαι αν σου κατσει με 50 χιλιομετρα κατι γινετε...

γιατι ποσα αυτοκινητα ή φορτηγα βγαινουν απο stop και κοκκινα και μετα ακους τους ατυχους μοτοσυκλετιστες να λενε:
"δεν ετρεχα, απλα το ειδα ξαφνικα μπροστα μου και δεν προλαβα να αντιδρασω."

συνεχεια γινονται τετοια, δεν μπορει να μην τα εχεις ακουσει και κανεις και την δουλεια που κανεις....:rolleyes:

και οσο για το αλλο, παιζεις με τις πιθανοτητες,οκ. αλλα μπορει να χτυπησεις και με τα 2, οπως μπορεις και να σκοτωθεις. αλλο καπελο αν με τα 50 εχεις λιγοτερες πιθανοτητες σε σχεση με τα 150.

alexxxcbr
12/08/2010, 08:43
ε?
ελειψη οδιγικής παιδειας...δηλαδη παραβιαση των οριων ταχυτητας...?

κοιτα επειδη εχω δει νομιζω 4-5 ερευνες για αυτο που μιλαμε..

να σου πω οτι αυτα που γραφεις απλα δεν υπαρχουν.

τεσπα
ο κυριος λογος ξαναλεω των θανατηφόρων ειναι η παραβίαση των οριων ταχυτητας.

αν δε θες..δε μπορεις να το καταλαβεις δε μπορω να κανω κατι.

Καλα οι Ευρωπαιοι που τα ψαχνουν αυτα ειναι χαζοι και εμεις εξυπνοι ε?Τα περισσοτερα ατυχηματα με μηχανες γινονται μεσα στις πολεις με σχετικα λιγα χλμ.

:a56: :a56:

devil's animal
12/08/2010, 08:44
ναι ρε συ αλλα με τα 50 χιλ θα ζησεις και θα πονας απο τα χτυπηματα σπασιματα κτλ..

με 150 θα γινει καθαρη η δουλεια χωρις πολλά πολλα..που το βαζεις αυτο??:lol: :bawl:

:rotflmao: :rotflmao:
αφου ειναι γνωστο οτι, αν ειναι να γινει και βλεπεις οτι δεν το σωνεις καλυτερα να ανοιξεις το γκαζι. δεν θα λυσεις το προβλημα, αλλα δεν θα παραταθει και η αγωνια
:bigcry: :bigcry: :bigcry:

devil's animal
12/08/2010, 08:48
Έχουν σχέση με αυτό που είπες παραπάνω. Το ότι μιλάς ελληνικά δεν σημαίνει ότι τα καταλαβαίνεις κιόλας. Αν δεν καταλαβαίνεις τι λέω ξαναδιάβασε τα λόγια σου.

οκ,παραδινομαι.
:a12:

menelaos46
12/08/2010, 08:49
γιατι ποσα αυτοκινητα ή φορτηγα βγαινουν απο stop και κοκκινα και μετα ακους τους ατυχους μοτοσυκλετιστες να λενε: "δεν ετρεχα, απλα το ειδα ξαφνικα μπροστα μου και δεν προλαβα να αντιδρασω." συνεχεια γινονται τετοια, δεν μπορει να μην τα εχεις ακουσει και κανεις και την δουλεια που κανεις.... και οσο για το αλλο, παιζεις με τις πιθανοτητες,οκ. αλλα μπορει να χτυπησεις και με τα 2, οπως μπορεις και να σκοτωθεις. αλλο καπελο αν με τα 50 εχεις λιγοτερες πιθανοτητες σε σχεση με τα 150.

Παντα με τις πιθανοτητες παιζεις.
Δε μπορει ομως να πηγαινεις με 150 χιλιμετρα σε επαρχιακο και να λες βγηκε ο αλλος και δε προλαβα.
φταις κι εσυ.
Αναλογα με την περιπτωση...
Γι'αυτο βγαινει και συνυπαιτιοτητα πολλες φορες.

Joyrider
12/08/2010, 08:50
οκ,παραδινομαι.
:a12:

Εμ έτσι είναι όταν φέρνεις κύκλους την συζήτηση και αυτά που έχουν απαντηθεί ήδη. Στο τέλος δεν ξέρεις και που ήθελες να καταλήξεις.. Χαχαχαχα, τι πλάκα έχεις :rotflmao:

Καλούς δρόμους:wave2:

BLiTzER
12/08/2010, 08:51
Με 50 οταν πας δε γινεται ξαφνικα να βγει ενα φορτιγο μπροστα σου και να μη καταλαβεις τιποτα.

Φυσικά και γίνεται. Αρκεί να ξεκινήσει 2 δευτερόλεπτα αργότερα.

devil's animal
12/08/2010, 08:53
Παντα με τις πιθανοτητες παιζεις.
Δε μπορει ομως να πηγαινεις με 150 χιλιμετρα σε επαρχιακο και να λες βγηκε ο αλλος και δε προλαβα.
φταις κι εσυ.
Αναλογα με την περιπτωση...
Γι'αυτο βγαινει και συνυπαιτιοτητα πολλες φορες.

αλλο το "φταις ΚΑΙ εσυ" και αλλο το "φταις ΜΟΝΟ εσυ".
εχει μεγαλη διαφορα,δεν νομιζεις?

devil's animal
Εμ έτσι είναι όταν φέρνεις κύκλους την συζήτηση και αυτά που έχουν απαντηθεί ήδη. Στο τέλος δεν ξέρεις και που ήθελες να καταλήξεις.. Χαχαχαχα, τι πλάκα έχεις :rotflmao:

Καλούς δρόμους:wave2:

οτι πεις αρχηγε μου.
επισης καλους δρομους...
:wave2:

DUKASII
Αρχικά δημιουργήθηκε από alexxxcbr
Καλα οι Ευρωπαιοι που τα ψαχνουν αυτα ειναι χαζοι και εμεις εξυπνοι ε?Τα περισσοτερα ατυχηματα με μηχανες γινονται μεσα στις πολεις με σχετικα λιγα χλμ.

:a56: :a56: Σου ξαναλεω για λογαριασμο μας εχουνε κανει τοσες ερευνες.
τα ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ατυχηματα μας αφορουν.
γιατι βαζεις τελος στη κουβεντα δε μπορεις να δεχτεις οτι η ταχυτητα σκοτωνει?

DUKASII
12/08/2010, 08:57
δηλαδη για να καταλαβω ρε παιδια..η οδιγικη παιδεια μας λειπει σα κρατος κ κοινωνια ας πουμε για να μπορουμε να κινουμαστε ολοι με ταξη και ασφαλεια ..με 200 χιλ στο δημοσιο δρομο?:confused:

BLiTzER
12/08/2010, 08:57
Σου ξαναλεω για λογαριασμο μας εχουνε κανει τοσες ερευνες.
τα ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ατυχηματα μας αφορουν.
γιατι βαζεις τελος στη κουβεντα δε μπορεις να δεχτεις οτι η ταχυτητα σκοτωνει?

Εγώ πρόσφατα διάβασα έρευνα που έγραφε ότι το 60% τον τραυματισμών μοτοσυκλετιστών συμβαίνουν όταν αυτοκίνητα "κόβουν" απροειδοποίητα αριστερά.

Δείξε μας τη στατιστική αν θες, γιατί εγώ κόβω το λαιμό μου αυτή τη στιγμή ότι το 90% των θανατηφόρων είναι εξαιτίας παραβίασης προτεραιότητας και η υπερβολική ταχύτητα δεν είναι καν κοντά στην κορυφή.

DUKASII
12/08/2010, 08:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από BLiTzERR
Εγώ πρόσφατα διάβασα έρευνα που έγραφε ότι το 60% τον τραυματισμών μοτοσυκλετιστών συμβαίνουν όταν αυτοκίνητα "κόβουν" απροειδοποίητα αριστερά.

Δείξε μας τη στατιστική αν θες, γιατί εγώ κόβω το λαιμό μου αυτή τη στιγμή ότι το 90% των θανατηφόρων είναι εξαιτίας παραβίασης προτεραιότητας και η υπερβολική ταχύτητα δεν είναι καν κοντά στην κορυφή. ρε φιλε χεστα αυτοκινητα.
χεστα πες οτι δεν υπαρχουν οκ?
απο τι σκοτωνόμαστε απο τα πολλά μηγακια?

BLiTzER
12/08/2010, 09:01
Α ναι οκ έτσι το δέχομαι. Αν εξαιρέσεις τους αυτοκινητιστές που μας έχουν αποδεκατίσει, όντως όταν τρώμε τα μούτρα μας μόνοι μας, πιθανότατα φταίει η ταχύτητα. Αλλά δε λέει και πολλά αυτό, ε? Μιλάμε για τι ποσοστό? 3%? :P

giuzer
12/08/2010, 09:03
... εγω που ειδα εσενα να κινείσαι στη λωριδα σου θα υπολογισω τους χρονους μου για να κανω οποιον ελιγμο με βαση το κοκ κ οχι τα ποσα πιανει η μοτο σου και το αν εσυ εισαι ο γληγολιαδης της γειτονιας κ εχεις γινει ενα με τα 200 χιλ στον επαρχιακο. ...
[/B]

:beer:

Αυτό είναι το σημείο κλειδί όλης της συζήτησης: και το βανάκι με αυτή τη λογική έκανε αυτό που έκανε ... και εγώ τις όποιες δυκλίδες ασφάλειας που κρατάω, τις ορίζω βάσει των ορίων που έχει ο κάθε δρόμος, δηλαδή αν υπάρχει πχ. όριο 90 χλμ. στο δρόμο, τότε δεν το περιμένω να περάσει κάποιος με 200 ... και έτσι μπορεί να γίνει η στραβή ... :wave2:

DUKASII
12/08/2010, 09:03
Α ναι οκ έτσι το δέχομαι. Αν εξαιρέσεις τους αυτοκινητιστές που μας έχουν αποδεκατίσει, όντως όταν τρώμε τα μούτρα μας μόνοι μας, πιθανότατα φταίει η ταχύτητα. Αλλά δε λέει και πολλά αυτό, ε? Μιλάμε για τι ποσοστό? 3%? :P τεσπα
οκ
οι αλλοι φταινε παλι το ξερα.. απλα ηθελα να δω σε τι ποσοστο το πιστευετε ολοι εσεις εξω οι γληγολοι.

DUKASII
12/08/2010, 09:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από giuzer
:beer:

Αυτό είναι το σημείο κλειδί όλης της συζήτησης: και το βανάκι με αυτή τη λογική έκανε αυτό που έκανε ... και εγώ τις όποιες δυκλίδες ασφάλειας που κρατάω, τις ορίζω βάσει των ορίων που έχει ο κάθε δρόμος, δηλαδή αν υπάρχει πχ. όριο 90 χλμ. στο δρόμο, τότε δεν το περιμένω να περάσει κάποιος με 200 ... και έτσι μπορεί να γίνει η στραβή ... :wave2: ετσι ειναι φιλε οσο πιο γρηγορα αυτο το καταλαβουμε τοσο πιο κοντα θα μαστε στο να καταλάβουμε τι είναι οδιγικη παιδεια που το πεταμε και λεμε οι αλλοι φταίνε που δε την εχουν.

Joyrider
12/08/2010, 09:08
http://www.aodos.gr/article.asp?catid=15322&subid=2&pubid=2039002

Κατεβάστε και το pdf όσοι δεν το έχετε ήδη, είναι ΤΖΑΜΠΑ οδηγική παιδεία για όλους.

Υπάρχει και sticky

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=74608

Ε μετά αν ακόμα φταίει το ΙΧ που δεν είδε αυτόν που πάει με 200+ τότε διεκδικηστε το δίκιο σας από τον τάφο.

BLiTzER
12/08/2010, 09:12
τεσπα
οκ
οι αλλοι φταινε παλι το ξερα.. απλα ηθελα να δω σε τι ποσοστο το πιστευετε ολοι εσεις εξω οι γληγολοι.

Φανταστικό σενάριο. Αθηνών-Κορίνθου. Κατεβαίνω με 200 (δε σου βάζω παραπάνω) στην αριστερή λωρίδα. Αυτοκίνητο στην αμέσως δεξιά της, με 80 χ.α.ώ., χωρίς προφανή λόγο, ενώ με βλέπει στους καθρέπτες του, θεωρεί ότι είναι γρήγορος και άνετος και χώνεται αριστερά. Τρακάρουμε επειδή ΠΡΟΦΑΝΩΣ έκανε λάθος. Εγώ είμαι πάνω από το όριο. Εκείνος αλλάζει λωρίδα. Πιστεύετε ότι φταίω? Συνυπαίτιος? Απλή ερώτηση. Δε χρειάζεται άλλη συζήτηση μετά από αυτό.

Joyrider
12/08/2010, 09:15
Φανταστικό σενάριο. Αθηνών-Κορίνθου. Κατεβαίνω με 200 (δε σου βάζω παραπάνω) στην αριστερή λωρίδα. Αυτοκίνητο στην αμέσως δεξιά της, με 80 χ.α.ώ., χωρίς προφανή λόγο, ενώ με βλέπει στους καθρέπτες του, θεωρεί ότι είναι γρήγορος και άνετος και χώνεται αριστερά. Τρακάρουμε επειδή ΠΡΟΦΑΝΩΣ έκανε λάθος. Εγώ είμαι πάνω από το όριο. Εκείνος αλλάζει λωρίδα. Πιστεύετε ότι φταίω? Συνυπαίτιος? Απλή ερώτηση. Δε χρειάζεται άλλη συζήτηση μετά από αυτό.

Αυτό ρώτησα και εγώ τον devils και νόμιζε ότι μιλάει κινέζικα.
Και οι δυο παρανόμησαν ποιος φταίει πιο πολύ (λες και αυτό μας νοιάζει)? Αυτός με την μεγαλύτερη λόγω Κ.Ο.Κ. (αυθαίρετα μεγαλύτερη) παρανομία?

DUKASII
12/08/2010, 09:17
Φανταστικό σενάριο. Αθηνών-Κορίνθου. Κατεβαίνω με 200 (δε σου βάζω παραπάνω) στην αριστερή λωρίδα. Αυτοκίνητο στην αμέσως δεξιά της, χωρίς προφανή λόγο, ενώ με βλέπει στους καθρέπτες του, θεωρεί ότι είναι γρήγορος και άνετος και χώνεται αριστερά. Τρακάρουμε επειδή ΠΡΟΦΑΝΩΣ έκανε λάθος. Εγώ είμαι πάνω από το όριο. Εκείνος αλλάζει λωρίδα. Πιστεύετε ότι φταίω? Συνυπαίτιος? Απλή ερώτηση. Δε χρειάζεται άλλη συζήτηση μετά από αυτό. οχι ρε πηγαινε και με 330 εσυ δε φταισ ποτε το καταλαβα πριν.ο αλλος φταιει που δεν εχει παιδεια οδιγικη και αλλαξε λωριδα.

Joyrider
12/08/2010, 09:18
οχι ρε πηγαινε και με 330 εσυ δε φταισ ποτε το καταλαβα πριν.ο αλλος φταιει που δεν εχει παιδεια οδιγικη και αλλαξε λωριδα.

:a23: :a012: :a08: :a46: Αμήν, τελικά δεν είμαι εγώ ο ηλίθιος.

menelaos46
12/08/2010, 09:23

Φταις κι εσυ, και για μενα φταις περισσοτερο εσυ απο τον αλλο.
Φταιει κι ο αλλος ισως για μενα λιγοτερο απο σενα.

DUKASII
12/08/2010, 09:24
αυτός που άλλαξε λωρίδα τι φταίει ρε παιδια??:lol:

:bawl: :rotflmao:

είμαι εγώ στη δεξιά και αποφασίζω να μπω αριστερή για να κάνω προσπέραση σε αργά κινούμενο όχημα ελέγχω δε βλέπω τίποτα ανάβω φλας και ξεκινώ τη προσπέραση μου..
στα επόμενα 10 μετρά και ενώ είμαι στην αριστερή πλέον εμφανίζεται από το πουθενά ο ογλήγορος με 300 οπού και δεν είχα δει όταν πριν 10 δευτ. έλεγξα μιας και η ταχύτητα που κινείται ο ογλήγορος είναι 100 μέτρα το δευτερόλεπτο..και ο οποίος εκτός του ότι δε κινείται στα όρια ταχύτητας..δε έχει και αποστάσεις ασφάλειας..ήρθε και καρφώθηκε πάνω μου γιατί νόμιζε ότι σε αυτά τα χιλ το έχει το άθλημα..

άρα φταίω εγώ που αποφάσισα ότι μπορώ να προσπεράσω..

Joyrider
12/08/2010, 09:31

είμαι εγώ στη δεξιά και αποφασίζω να μπω αριστερή για να κάνω προσπέραση σε αργά κινούμενο όχημα ελέγχω δε βλέπω τίποτα ανάβω φλας και ξεκινώ τη προσπέραση μου..
στα επόμενα 10 μετρά και ενώ είμαι στην αριστερή πλέον εμφανίζεται από το πουθενά ο ογλήγορος με 300 οπού και δεν είχα δει όταν πριν 10 δευτ. έλεγξα μιας και η ταχύτητα που κινείται ο ογλήγορος είναι 100 μέτρα το δευτερόλεπτο..και ο οποίος εκτός του ότι δε κινείται στα όρια ταχύτητας..δε έχει και αποστάσεις ασφάλειας..ήρθε και καρφώθηκε πάνω μου γιατί νόμιζε ότι σε αυτά τα χιλ το έχει το άθλημα..

Φταίει πως δεν φταίει. Θα έπρεπε να έχει κατάλληλη παιδεία αλλά και λογισμικό στον εγκέφαλο για να μπορεί από τον καθρέφτη να βλέπει 1 χιλιόμετρο πίσω και να υπολογίζει τα 300 χλμ/ώρα.

Ο Θεός φταίει που ο γρηγορότερος άνθρωπος πάει μόνο με 43.9 χλμ/ώρα (Usain Bolt ) και δεν έχουν μάθει όλοι οι άνθρωποι σε ταχύτητες των 300...:hypnotize

BLiTzER
12/08/2010, 09:58

Καταλαβαίνεις ότι λέμε διαφορετικά πράγματα, ε?

Δε θα λάβω θέση (αν και είναι προφανές ποιος φταίει). Οι απαντήσεις σας διαβάζονται και κρίνονται. Εγώ απλά έθεσα την απορία.

DUKASII
12/08/2010, 10:02
Καταλαβαίνεις ότι λέμε διαφορετικά πράγματα, ε?

Δε θα λάβω θέση (αν και είναι προφανές ποιος φταίει). Οι απαντήσεις σας διαβάζονται και κρίνονται. Εγώ απλά έθεσα την απορία. OXI δε λεμε διαφορετικα πραμματα εκτος αν εσυ εχεις παντα δικιο ξερω γω.

BLiTzER
12/08/2010, 10:05
Γιατί με παιδεύεις? Αφού ξέρεις ότι σε πάω :P

Δεξιά λωρίδα, προσπέραση, φλας, κανένας στους καθρέφτες, 300. Πράγματα που υπάρχουν στο σενάριό σου κι όχι στο δικό μου. Με μια πρώτη ματιά.

DUKASII
12/08/2010, 10:06
Γιατί με παιδεύεις? Αφού ξέρεις ότι σε πάω :P

Αριστερή λωρίδα, προσπέραση, φλας, κανένας στους καθρέφτες, 300. Πράγματα που υπάρχουν στο σενάριό σου κι όχι στο δικό μου. Με μια πρώτη ματιά. μου πες πχ 200 εγω εβαλα οτι θελω.

DUKASII
12/08/2010, 10:07
με 300 δε βλεπεις φλας..και να δεις...χεστηκε η φατμε..

BLiTzER
12/08/2010, 10:08
Αν δεν καταλαβαίνεις τις διαφορές μεταξύ των 2, πραγματικά έχεις σοβαρότατα προβλήματα και η οδήγηση με 200 δε θα πρεπε να σε απασχολεί ιδιαίτερα.

DUKASII
12/08/2010, 10:10
Αν δεν καταλαβαίνεις τις διαφορές μεταξύ των 2, πραγματικά έχεις σοβαρότατα προβλήματα και η οδήγηση με 200 δε θα πρεπε να σε απασχολεί ιδιαίτερα. ευχαριστω εχω σοβαρα προβληματα.
να σε καλα.

Joyrider
12/08/2010, 10:16

Για να καταλάβω, στο σενάριό σου εννοείς ότι το αυτοκίνητο που κινείται στην μεσαία λωρίδα αφού πρώτα σε βλέπει να έρχεσε με 200 και ενώ δεν έχει λόγο να πάει στην αριστερή, πηγαίνει μόλις σε βλέπει?

DUKASII
12/08/2010, 10:18
Για να καταλάβω, στο σενάριό σου εννοείς ότι το αυτοκίνητο που κινείται στην μεσαία λωρίδα αφού πρώτα σε βλέπει να έρχεσε με 200 και ενώ δεν έχει λόγο να πάει στην αριστερή, πηγαίνει μόλις σε βλέπει? ναι για να χουμε δικιο οταν κινουμαστε με 200 πρεπει ολοι οι αλλοι να ναι πιθικια δε καταλαβες?αλλα εμεις ποτε δε φταιμε..παντα μα παντα οι αλλοι κ οποιος μας εξηγει τον γαμημένο το κοκ που και καλα μαθαμε για να μας δωσουνε διπλωμα εχουνε σοβαρα προβλήματα και δε πρεπει να τους απασχολει το να πανε με 200..
ανακαλυψαμε τα 200 και τα 300 και πιασαμε το παπα απο τα αρχιδια ..

κ παλι ..στο ταφο αν μπεις το ποιος φταιει δεν εχει καμια μα καμια σημασια για κανεναν.

sergiosm
12/08/2010, 10:18

πάντως σε ... αυτό αν γινόταν κάτι θα έφταιγε η μηχανή

BLiTzER
12/08/2010, 10:19
Εννοώ αυτό που συμβαίνει συνήθως. Λάθος εκτίμηση, υπερβολική σιγουριά, πνευματική καθυστέρηση, όπως θες πες το.

Σαφώς όταν από το πουθενά βρεθεί δίπλα σου σε μισό δευτερόλεπτο δεν είναι ευθύνη σου, αλλά - δυστυχώς - δεν είναι το σύνηθες σενάριο. Κυρίως είναι κάτι του στυλ "σε είδα αλλά πίστευα ότι προλάβαινα".

BLiTzER
12/08/2010, 10:20
εχουνε σοβαρα προβλήματα και δε πρεπει να τους απασχολει το να πανε με 200..

Συνεχίζεις να λες ότι να ναι και εκτίθεσαι.

sergiosm
12/08/2010, 10:21

Εκεί φταίει αυτός υπό μία ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ:

να ΜΠΟΡΕΙ να σε δει.

Αν δεν μπορεί (και αυτό οφείλειται στην ταχύτητά σου σε συνδυασμό με τον φωτισμό του δρόμου, την ώρα του περιστατικού και ένα σορό άλλους παράγοντες) τόρε φταις ΕΣΥ

Αν μπορεί και παρόλα αυτά αλλάζει λωρίδα, τότε φταίει ΑΥΤΟΣ

DUKASII
Εννοώ αυτό που συμβαίνει συνήθως. Λάθος εκτίμηση, υπερβολική σιγουριά, πνευματική καθυστέρηση, όπως θες πες το.

Σαφώς όταν από το πουθενά βρεθεί δίπλα σου σε μισό δευτερόλεπτο δεν είναι ευθύνη σου, αλλά - δυστυχώς - δεν είναι το σύνηθες σενάριο. Κυρίως είναι κάτι του στυλ "σε είδα αλλά πίστευα ότι προλάβαινα". κοινως σε ειδε ρε μαν αλλα νομιζε οτι πας με βαση το κοκ..και οχι οτι σου καυλωνει..και σωστα θεωρησε οτι προλαβαίνει.
τωρα για περιπτωσεις που μιλαμε οντως για πιθικια τι ψαχνεις να βρεις?

devil's animal
Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
πάντως σε ... αυτό αν γινόταν κάτι θα έφταιγε η μηχανή

τεκμηριωσε το.

Panopticon7
12/08/2010, 10:22
Τι μαλακας θεε μου... Κ τι κορναρει υστερα ο πανιβλακας. Οτι να ναι. :sad:

BLiTzER
12/08/2010, 10:24
κοινως σε ειδε ρε μαν αλλα νομιζε οτι πας με βαση το κοκ..και οχι οτι σου καυλωνει..και σωστα θεωρησε οτι προλαβαίνει.

Τι θα πει "νόμιζε"? Δεν οδηγείς νομίζοντας. Τσεκάρεις, ξανατσεκάρεις, σιγουρεύεσαι ΠΡΙΝ σκοτώσεις κάποιον. Ξέρεις ότι έχω δίκιο. Σταμάτα να παίζεις το δικηγόρο του διαβόλου. Δεν είμαι ο τύπος που δίνει δίκιο σε όλους τους δικυκλιστές. Κράζω τους ίδιους που κράζεις κι εσύ. Αλλά μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

Joyrider

Σαφώς όταν από το πουθενά βρεθεί δίπλα σου σε μισό δευτερόλεπτο δεν είναι ευθύνη σου, αλλά - δυστυχώς - δεν είναι το σύνηθες σενάριο. Κυρίως είναι κάτι του στυλ "σε είδα αλλά πίστευα ότι προλάβαινα".

Αυτό που περιέγραψες δεν είναι το σύνηθες (νομίζω εγώ πάντα). Το παρουσιάζεις ότι έγινε επίτηδες ρε συ και δεν στέκει εκτός αν ο οδηγός ήταν κανένας ψυχάκιας εγκληματίας.

Με τα υπόλοιπα που λες απαντάς στο εαυτό σου. Το ότι σε είδαν και δεν πίστευαν ότι πας γρήγορα σημαίνει ότι πήγαινες πολύ πάνω από τ όριο ταχύτητας άρα εφταιγες.

DUKASII
Συνεχίζεις να λες ότι να ναι και εκτίθεσαι. ρε λες για προβλημα..λες οτι εκτιθομαι και οτι αλλο.

σε ποιον τα λες ολα αυτα σε μενα?ηρθες εδω να μου πεις οτι εχω προβλημα και εκτιθομαι σε ποιον?
σου λεω το κοκ και εκτιθομαι κιολας?

ΝΟΜΙΖΕΙς οτι επειδη καβαλησες μια μοτο θα κινεισαι οπως θες και θα φταινε οι αλλοι?

DUKASII
12/08/2010, 10:26
Τι θα πει "νόμιζε"? Δεν οδηγείς νομίζοντας. Τσεκάρεις, ξανατσεκάρεις, σιγουρεύεσαι ΠΡΙΝ σκοτώσεις κάποιον. Ξέρεις ότι έχω δίκιο. Σταμάτα να παίζεις το δικηγόρο του διαβόλου. Δεν είμαι ο τύπος που δίνει δίκιο σε όλους τους δικυκλιστές. Κράζω τους ίδιους που κράζεις κι εσύ. Αλλά μην τα ισοπεδώνουμε όλα. τι?
ρεδε παιζω τιποτα οδηγω και τα δυο οχηματα και ξερω τι συμβαινει.
παω στο δρμο και ελεγχω και ξεκιναω προσπεραση με βαση τον κοκ .
αν εσυ πας με 200 να κοψεις γκε γκε?γιατι αν δε κοψεις εγω που νομιμα ξεκινησα προσπεραση θα βρεθω στο δρομο σου πιο συντομα απο τι ΥΠΟΛΟΓΙΣΑ ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΠΑΡΑΝΟΜΕΙΣ!!διαβασες ποτε τον κοκ?
τον ξερεις ?γιατι πας με 200?

Joyrider
12/08/2010, 10:30
τεκμηριωσε το.

Ορίστε:

τι?
αν εσυ πας με 200 να κοψεις γκε γκε?γιατι αν δε κοψεις εγω που νομιμα ξεκινησα προσπεραση θα βρεθω στο δρομο σου πιο συντομα απο τι ΥΠΟΛΟΓΙΣΑ ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΠΑΡΑΝΟΜΕΙΣ!!διαβασες ποτε τον κοκ?

Τεκμηριώθηκε

BLiTzER
12/08/2010, 10:34
Το ότι σε είδαν και δεν πίστευαν ότι πας γρήγορα σημαίνει ότι πήγαινες πολύ πάνω από τ όριο ταχύτητας άρα εφταιγες.

Μάλιστα. Δηλαδή ο σωστός οδηγός οδηγεί με τον ΚΟΚ σαν ευαγγέλιο και μπορεί να σκοτώσει οποιονδήποτε τον παραβεί. Έχετε απόλυτο δίκιο.

Μου θυμίζετε κάτι τύπους που πάνε τέρμα αριστερή με 120 και δεν αφήνουν ποτέ κανέναν να κινηθεί πιο γρήγορα γιατί ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΡΙΟ.

ρε λες για προβλημα..λες οτι εκτιθομαι και οτι αλλο.

σε ποιον τα λες ολα αυτα σε μενα?ηρθες εδω να μου πεις οτι εχω προβλημα και εκτιθομαι σε ποιον?
σου λεω το κοκ και εκτιθομαι κιολας?

ΝΟΜΙΖΕΙς οτι επειδη καβαλησες μια μοτο θα κινεισαι οπως θες και θα φταινε οι αλλοι?

Έθεσα ένα ξεκάθαρο παράδειγμα με κάθε λεπτομέρεια. "Έπαιξες" με το δικό μου παράδειγμα αλλάζοντας ΟΛΑ τα δεδομένα, προς υπεράσπιση του αυτοκινητιστή, προσπαθώντας να υποβαθμίσεις το δικό μου. Και επέμενες ότι είναι ακριβώς το ίδιο, ενώ απλά ΔΕΝ είναι. Ε βαρέθηκα να κάψω έστω μια θερμίδα εξηγώντας. Είναι ξεκάθαρο, ξαναλέω. Εκτίθεσαι σε αυτούς που σε διαβάζουν γιατί είσαι άκυρος εξ αρχής.

Τον ΚΟΚ τον ξέρω πολύ καλά και πιθανότατα έχω περισσότερες ώρες οδήγησης σε αυτοκίνητο από τους περισσότερους (αν όχι όλους) εδώ μέσα. Μαθήματα οδήγησης, παιδείας, ηθικής στα παιδιά σας. Δεν έχω προκαλέσει ΠΟΤΕ ατύχημα ή τραυματισμό. Δε μου έχει καν κορνάρει ποτέ μοτοσυκλετιστής. Ακόμα και αυτοί που με περνούν με 300.

Όχι δε νομίζω ότι πάντα φταίνει οι άλλοι. Απλά ξέρω πότε φταίω και δεν είναι συχνά. Δε θα κινηθώ ποτέ με 200 χωρίς να είμαι σίγουρος ότι είμαι 100% ορατός. Αν τώρα, πλησιάζοντας στα 10 μέτρα, με κλείσουν και με σκοτώσουν, η δική μου λογική λέει ότι δεν είναι δικό μου το λάθος. Η δική σας (και ο ΚΟΚ) μπορούν να λένε ότι θέλουν. Εγώ οδηγώ και επιζώ χάρη στη δική μου.

sergiosm
12/08/2010, 10:36
τεκμηριωσε το.

Λοιπόν:

1) Το αυτοκίνητο βρίσκεται σε διασταυρωση με σκοπό να στρίψει αριστερά.
Άρα πρέπει να ελέγξει ότι οι δύο λωρίδες είναι ελεύθερες. Σωστά;

Σωστά.

Αν προσέξεις θα δεις ότι στο 0.09 η μηχανή προσπερνά ένα ασημί αυτοκίνητο (αν πρόλαβα να δω νομίζω ότι είναι punto) πριν την στροφή.

Το επόμενο αυτοκίνητο μετά το punto είναι το κόκκινο το οποίο εκείνη τη στιγμή (περίπου) περνά μπροστά από το polo.

Άρα τη στιγμή εκείνη ( που θυμίζω η μηχανή είναι ΠΡΙΝ την στροφή ) η μηχανή ΔΕΝ βρίσκετια στο οπτικό πεδίο του polo.

Αντίθετα για το polo ο δρόμος είναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ.

Τί πιο φυσικό λοιπόν από το να ξεκινήσει να βγαίνει.

Η μηχανή εντωπεταξύ πηγαίνει με 200 - 240 χλμ/ώρα άρα καλύπτει την απόσταση εξαιρετικά γρήγορα.

Από κει και πέρα είναι γεγονός ότι το polo θα μπορούσε να αντιδράσει καλύτερα και να αφήσει περισσότερο χώρο στη μηχανή.

Όμως αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι το polo έκανε τα προβλεπόμενα ενώ αντίθετα η μηχανή όχι.

zzr2005
12/08/2010, 10:36
τι?

+100
συμφωνω...μεχρι πριν ενα χρονο ειχα απειροελάχιστη εμπειρια με αυτοκινητα και οδηγωντας μηχανη αρκετα χρονια ειχα την πεποίθηση οτι παντα ο αυτοκινητακια φταιει σε τετοιες καταστασεις...

μερικα ταξιδια οδηγώντας αυτοκίνητο με εκαναν να αντιληφθω ποσο δυσκολο ειναι να προβλεψεις καταστασεις μεσα απο ενα κουτι...με μονη βοηθεια μερικους καθρεφτες που πρεπει αν τους κοιτας σαν να εχεις 40 ματια...
η ελευθερια αντιληψης που σου δινει μια μηχανη δεν συγκρινεται με την αντιληψη ενω οδηγας ενα αυτοκινητο...ειναι απειρως δυσκολοτερο σε ενα αυτοκινητο ....

επισης καταλαβα ποσο λιγο ορατοι ειμαστε...ειδιαιτερα οταν τρεχουμε...

πηγαινοντας με 160 σε ανοικτή καμπή στη Ε.0. στο ύψος της Λαρισας κοιταζω καθρεφτη κεντρικο και αριστερό (οχι για να αλλαξω λωριδα απλα να δω τι παιζει πισω μου....απλή συνηθεια απο τη μηχανη....)...
δεν βλεπω τιποτα...
μεσα σε 2 με 3 το πολύ δευτερόλεπτα με εχει προσπερασει ενα SS με τα οσα...
η αληθεια ειναι οτι τρομοκρατηθηκα για το ποσο ευκολο ειναι να κατσει η στραβη οταν οδηγωντας μηχανη αναπτυσεις τρελες ταχυτητες...

στο βιντεακι και εγω αποδίδω το κυριο φταιξιμο στον μηχανοβιο....
ο δρομος ειναι επαρχιακός με σχετικά μεγάλη κίνηση, παρκινγκ με σταθμο οπου συνηθιζεται να σταθμευει κοσμος και αυτος περναει απο μπροστά στο όριο....
ειναι σαν να περνας απο ενα στενο των Εξαρχειων με 100 χιλιομετρα...και να περιμενεις ο αλλος που βγαινει απο το στενο να σε δει...

DUKASII
12/08/2010, 10:37
Μάλιστα. Δηλαδή ο σωστός οδηγός οδηγεί με τον ΚΟΚ σαν ευαγγέλιο και μπορεί να σκοτώσει οποιονδήποτε τον παραβεί. Έχετε απόλυτο δίκιο.

Μου θυμίζετε κάτι τύπους που πάνε τέρμα αριστερή με 120 και δεν αφήνουν ποτέ κανέναν να κινηθεί πιο γρήγορα γιατί ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΡΙΟ.
ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΛΩΡΙΔΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΗ.
δε βλεπω να τον ξερεις τον κοκ..

Έθεσα ένα ξεκάθαρο παράδειγμα με κάθε λεπτομέρεια. "Έπαιξες" με το δικό μου παράδειγμα αλλάζοντας ΟΛΑ τα δεδομένα, προς υπεράσπιση του αυτοκινητιστή, προσπαθώντας να υποβαθμίσεις το δικό μου. Και επέμενες ότι είναι ακριβώς το ίδιο, ενώ απλά ΔΕΝ είναι. Ε βαρέθηκα να κάψω έστω μια θερμίδα εξηγώντας. Είναι ξεκάθαρο, ξαναλέω. Εκτίθεσαι σε αυτούς που σε διαβάζουν γιατί είσαι άκυρος εξ αρχής.

Τον ΚΟΚ τον ξέρω πολύ καλά και πιθανότατα έχω περισσότερες ώρες οδήγησης σε αυτοκίνητο από τους περισσότερους (αν όχι όλους) εδώ μέσα. Μαθήματα οδήγησης, παιδείας, ηθικής στα παιδιά σας. Δεν έχω προκαλέσει ΠΟΤΕ ατύχημα ή τραυματισμό. Δε μου έχει καν κορνάρει ποτέ μοτοσυκλετιστής. Ακόμα και αυτοί που με περνούν με 300.

Όχι δε νομίζω ότι πάντα φταίνει οι άλλοι. Απλά ξέρω πότε φταίω και δεν είναι συχνά. Δε θα κινηθώ ποτέ με 200 χωρίς να είμαι σίγουρος ότι είμαι 100% ορατός. Αν τώρα, πλησιάζοντας στα 10 μέτρα, με κλείσουν και με σκοτώσουν, η δική μου λογική λέει ότι δεν είναι δικό μου το λάθος. Η δική σας (και ο ΚΟΚ) μπορούν να λένε ότι θέλουν. Εγώ οδηγώ και επιζώ χάρη στη δική μου. εσυ μου εθεσες ενα παραδειγμα λοιπον οπου ενα πιθικι σε ειδε στην αρριστερη και εκοψε να μπει στη λωριδα σου για σε κοψει.

τα αλλα που λες δε με αφορου καν εισαι οδηγαρα και πας με 200 αρα παρανομεις και δε σηκωνει αλλη κουβεντα το θεμα για το ποιος αλλος φταιει αν πεσεις και σκοτωθεις.

John Steed
12/08/2010, 10:40

:eyepop: :eyepop: :eyepop:

Πωπωωω....

Μου σηκώθηκε η τρίχα....

Η υπερβολική ταχύτητα αυτήκαθεαυτή δεν είναι υπεύθυνη για τα ατυχήματα, εκτός εάν πχ δεν αντέξει το μηχανάκι, φύγει καμμία ρόδα, διαλύσει κανένα λάστιχο γιατί δεν είναι φτιαγμένο για υψηλές ταχύτητες κλπ.

Η υπερβολική ταχύτητα σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες οδηγούν στο ατύχημα ή στο δυστύχημα.

Αυτοί οι άλλοι παράγοντες περιλαμβάνουν και τους υπόλοιπους γύρω μας, το οδόστρομα, τα εμπόδια κτλ.

Πολλά πράγματα είναι τύχη, αλλά ας μην βασίζουμε τα πράγματα σε μία ξεπερασμένη θεότητα....

devil's animal
12/08/2010, 10:54
Λοιπόν:

1) Το αυτοκίνητο βρίσκεται σε διασταυρωση με σκοπό να στρίψει αριστερά.
Άρα πρέπει να ελέγξει ότι οι δύο λωρίδες είναι ελεύθερες. Σωστά;

Σωστά.

Αν προσέξεις θα δεις ότι στο 0.09 η μηχανή προσπερνά ένα ασημί αυτοκίνητο (αν πρόλαβα να δω νομίζω ότι είναι punto) πριν την στροφή.

Το επόμενο αυτοκίνητο μετά το punto είναι το κόκκινο το οποίο εκείνη τη στιγμή (περίπου) περνά μπροστά από το polo.

Άρα τη στιγμή εκείνη ( που θυμίζω η μηχανή είναι ΠΡΙΝ την στροφή ) η μηχανή ΔΕΝ βρίσκετια στο οπτικό πεδίο του polo.

Αντίθετα για το polo ο δρόμος είναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ.

Τί πιο φυσικό λοιπόν από το να ξεκινήσει να βγαίνει.

Η μηχανή εντωπεταξύ πηγαίνει με 200 - 240 χλμ/ώρα άρα καλύπτει την απόσταση εξαιρετικά γρήγορα.

Από κει και πέρα είναι γεγονός ότι το polo θα μπορούσε να αντιδράσει καλύτερα και να αφήσει περισσότερο χώρο στη μηχανή.

Όμως αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι το polo έκανε τα προβλεπόμενα ενώ αντίθετα η μηχανή όχι.

αν το παγωσεις στο 0:14 θα δεις οτι το αυτοκινητο δεν εχει καν βγει στον κεντρικο δρομο οταν η μηχανη ειναι ακριβως στην ευθεια και πληρως ορατη απο το αμαξι.
οταν λοιπον βγαινει στο αντιθετο ρευμα απ'αυτο που κινειται η μηχανη και το κλεινει, δεν ελεγχει αν ερχεται καποιος απο το ρευμα στο οποιο παει να μπει. και στην συγκεκριμενη περιπτωση ερχοταν η μηχανη.

η μηχανη στο 0:12 ειχε 241, στο 0:14 ειχε 163 οπου επεσε στα 47 στο 0:19.

νομιζω οτι φταιει το αμαξι, διοτι εκοψε τον δρομο χωρις να κοιταξει το ρευμα στο οποιο ηθελε να παει. μαλλον κοιταγε μονο το ρευμα που εκοβε πρωτο.

edit: αν ξερεις καποιος να μας πει ποση ειναι η αποσταση των κολωνων της ΔΕΗ γιατι απο το σημειο που ισιωνει ο δρομος στο 0:12 εγω μετρησα εφτα μεχρι εκει που βγηκε το αμαξι. για να βρουμε την αποσταση της ευθειας.

Joyrider
12/08/2010, 11:01
http://www.youtube.com/watch?v=8o-u0RFtyGY

Αυτό φυσικά ισχύει μόνο όταν και η μοτοσυκλέτα κινείται σε νόμιμες ταχύτητες αλλιώς πρέπει να έχεις μάτια εκεί που έχεις τα αυτιά για να δεις τον άλλο που πάει με 300 ώστε να μην γυρνάς καθόλου το κεφάλι και χάνεις χρόνο.

BLiTzER
12/08/2010, 11:08
edit: αν ξερεις καποιος να μας πει ποση ειναι η αποσταση των κολωνων της ΔΕΗ γιατι απο το σημειο που ισιωνει ο δρομος στο 0:12 εγω μετρησα εφτα μεχρι εκει που βγηκε το αμαξι. για να βρουμε την αποσταση της ευθειας.

Νομίζω δεν έχεις καταλάβει τι λένε οι Δικαστές εδώ μέσα. ΟΣΗ και να είναι η ευθεία, ασχέτως αν κοίταξε ο αυτοκινητιστής ή όχι, ο μοτοσυκλετιστής είχε 200+ στο κοντέρ άρα φταίει. Τέλος. Το λέει ο ΚΟΚ.

Joyrider
12/08/2010, 11:11
Νομίζω δεν έχεις καταλάβει τι λένε οι Δικαστές εδώ μέσα. ΟΣΗ και να είναι η ευθεία, ασχέτως αν κοίταξε ο αυτοκινητιστής ή όχι, ο μοτοσυκλετιστής είχε 200+ στο κοντέρ άρα φταίει. Τέλος. Το λέει ο ΚΟΚ.

Αστείε. Το αμάξι θα πρέπει να κοιτάει επ άπειρον κάθε μεριά του δρόμου γιατί μέχρι να γυρίσει από την μια στην άλλη και να δει κάθε φορά θα προλαβαίνει να έρθει και κάποιος από εσάς τους "Μοτοσυκλετιστές"

zzr2005
12/08/2010, 11:12

αλλο να εχεις 200 σε ενα δρομο που ολοι πανε με 120+ ...πχ σε μια ευθεια στην Ε.Ο.
..και αλλο να εχεις 200 σε ενα δρομο που όλοι πανε με 60, εχει συχνες στασεις, διασταυρώσεις, ενα ρευμα κυκλοφοριας αρα περιορισμενες διεξοδους αποφυγης ατυχηματος , στροφες=περιορισμενη ορατοτητα κτλ κτλ...
αυτο πιστευω οτι εννοουν και οι φιλοι παραπανω...

sergiosm
12/08/2010, 11:32
αν το παγωσεις στο 0:14 θα δεις οτι το αυτοκινητο δεν εχει καν βγει στον κεντρικο δρομο οταν η μηχανη ειναι ακριβως στην ευθεια και πληρως ορατη απο το αμαξι.
οταν λοιπον βγαινει στο αντιθετο ρευμα απ'αυτο που κινειται η μηχανη και το κλεινει, δεν ελεγχει αν ερχεται καποιος απο το ρευμα στο οποιο παει να μπει. και στην συγκεκριμενη περιπτωση ερχοταν η μηχανη.

η μηχανη στο 0:12 ειχε 241, στο 0:14 ειχε 163 οπου επεσε στα 47 στο 0:19.

νομιζω οτι φταιει το αμαξι, διοτι εκοψε τον δρομο χωρις να κοιταξει το ρευμα στο οποιο ηθελε να παει. μαλλον κοιταγε μονο το ρευμα που εκοβε πρωτο.

Που ξέρεις όμως ότι ο/η οδηγός του αυτοκινήτου δεν έλεγχξε στο 0:11 οπότε η μηχανή ΔΕΝ ήταν ορατή;

Μέχρι το 0:12 η μηχανή επιτάχυνε άρα κάλυπτε συνεχώς μεγαλύτερη απόσταση σε μικρότερο χρόνο.

Και το γεγονός ότι η μηχανή άρχισε να φρενάρει στην κορυφή της στροφής σημαίνει ότι εκείνη τη στιγμή (δηλαδή όταν η μηχανή βρέθηκε στην κορυφή της στροφής) το αυτοκίνητο ήταν σε κίνηση.
Γεγονός που συνηγορεί υπερ του ενδεχόμενου ο/η οδηγός του να έλεγξε στο 0:11. Και φυσικά να ΜΗΝ είδε τίποτα, γιατί ΤΟΤΕ δεν υπήρχε και τίποτα

BLiTzER
12/08/2010, 11:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από zzr2005
αλλο να εχεις 200 σε ενα δρομο που ολοι πανε με 120+ ...πχ σε μια ευθεια στην Ε.Ο.
..και αλλο να εχεις 200 σε ενα δρομο που όλοι πανε με 60, εχει συχνες στασεις, διασταυρώσεις, ενα ρευμα κυκλοφοριας αρα περιορισμενες διεξοδους αποφυγης ατυχηματος , στροφες=περιορισμενη ορατοτητα κτλ κτλ...
αυτο πιστευω οτι εννοουν και οι φιλοι παραπανω...

Μαζί σου. Αλλά δε λένε αυτό (το οποίο θα θεωρούσα απολύτως λογικό). Λένε ακριβώς αυτό που έγραψα στο προηγούμενο ποστ.

devil's animal
12/08/2010, 12:22
Που ξέρεις όμως ότι ο/η οδηγός του αυτοκινήτου δεν έλεγχξε στο 0:11 οπότε η μηχανή ΔΕΝ ήταν ορατή;

Μέχρι το 0:12 η μηχανή επιτάχυνε άρα κάλυπτε συνεχώς μεγαλύτερη απόσταση σε μικρότερο χρόνο.

Και το γεγονός ότι η μηχανή άρχισε να φρενάρει στην κορυφή της στροφής σημαίνει ότι εκείνη τη στιγμή (δηλαδή όταν η μηχανή βρέθηκε στην κορυφή της στροφής) το αυτοκίνητο ήταν σε κίνηση.
Γεγονός που συνηγορεί υπερ του ενδεχόμενου ο/η οδηγός του να έλεγξε στο 0:11. Και φυσικά να ΜΗΝ είδε τίποτα, γιατί ΤΟΤΕ δεν υπήρχε και τίποτα

Σεργιε ακομα και να ελεγξε στο 0:11 (το οποιο ειναι καθαρα θεωρητικο και δεν το πιστευω) ελεγξε στο ρευμα το οποιο ηταν να μπει.(στο αντιθετο δλδ απο αυτο που κινουταν η μηχανη).

εχει υποχρεωση οταν ειναι να μπει στο αλλο ρευμα να ΞΑΝΑελεγξει για να δει αν ερχεται κανενας. μεχρι και αυτοκινητο θα μπορουσε να ερχεται με λιγο λιγοτερα χλμ και να γινοταν κεντα, γιατι σιγα μην προλαβαινε το αμαξι να επιβραδυνει σε τοσο λιγα μετρα με το ABS.

επισης το μηχανακι δεν φρεναρε στην κορυφη της στροφης. απλα εκλεισε το γκαζι. αυτο σημαινει οτι ο οδηγος την ψιλιαστηκε την δουλεια. μπορει να ηταν και εντσικτωδως επειδη πλησιαζε σε κομβο.

παντως φταιει το αμαξι οπως και να το δεις.

αν ειχε κοιταξει πριν μπει στο ρευμα που κινουταν η μηχανη θα τον ειχε δει. ειχε καμποσες δεκαδες (μπορει και εκατονταδα) μετρα...

Elesun
12/08/2010, 13:34
Ρε παιδιά!

Μιλάτε μερικοί και έχετε την εντύπωση ότι όλοι όσοι οδηγούν αυτοκίνητο έχουν οδηγήσει και μηχανή και έχουν τη σούπερ ντούπερ αντίληψη σας περί χρόνου και χώρου.

Επίσης θεωρείτε ότι εφόσον εσείς είστε σωστοί στις προτεραιότητες, την αντίληψη κτλ., παρόλο που πάτε με όσα επειδή το "έχετε", οι "κουτάκηδες" θα φταίνε σχεδόν πάντα αν γίνει η στραβή γιατί δεν έχουν ρανταρ στο αμάξι και μάτια μύγας για να δούνε τον επερχόμενο πύρ(κ)αυλο που πλησιάζει.

Στο βιντεάκι του Μπράλου, ο βαλεντίνος παρόλο που έχει πέσει σε σωρεία παραβάσεων (υπερβολική ταχύτητα, παραβίαση διπλής, παράνομη προσπέραση), κάποιοι τα ρίχνετε στο κουτί γιατί και καλά δεν έλεγξε. Μα τόσο κοντόφθαλμοι είστε;

mparmpanik
12/08/2010, 13:36

ποιος παει στα θυμαρακια?

sergiosm
12/08/2010, 14:06
Σεργιε ακομα και να ελεγξε στο 0:11 (το οποιο ειναι καθαρα θεωρητικο και δεν το πιστευω) ελεγξε στο ρευμα το οποιο ηταν να μπει.(στο αντιθετο δλδ απο αυτο που κινουταν η μηχανη).

εχει υποχρεωση οταν ειναι να μπει στο αλλο ρευμα να ΞΑΝΑελεγξει για να δει αν ερχεται κανενας. μεχρι και αυτοκινητο θα μπορουσε να ερχεται με λιγο λιγοτερα χλμ και να γινοταν κεντα, γιατι σιγα μην προλαβαινε το αμαξι να επιβραδυνει σε τοσο λιγα μετρα με το ABS.

επισης το μηχανακι δεν φρεναρε στην κορυφη της στροφης. απλα εκλεισε το γκαζι. αυτο σημαινει οτι ο οδηγος την ψιλιαστηκε την δουλεια. μπορει να ηταν και εντσικτωδως επειδη πλησιαζε σε κομβο.

παντως φταιει το αμαξι οπως και να το δεις.

αν ειχε κοιταξει πριν μπει στο ρευμα που κινουταν η μηχανη θα τον ειχε δει. ειχε καμποσες δεκαδες (μπορει και εκατονταδα) μετρα...

Το ότι κάποια στιγμή έλεγξε είναι σίγουρο.
Αλλιως θα είχε σίγουρα τρακάρει.

Το αν η μηχανή έκλεισε το γκάζι επειδή την ψιλιάστηκε ή επειδή την είδε να κινείται μόνο ο ίδιος μπορεί να μας το πει.

Το ότι δεν ξανακοίταξε είναι επίσης γεγονός.
Το ότι θα μπορούσε να αντιδράσει καλύτερα είναι και αυτό γεγονός.

Όμως τα 200+ απαιτούν αντιδράσεις άλλου επιπέδου από τους λοιπούς χρήστες του δρόμου.

Και επίσης τα 200+ σε αυτό το σημείο είναι πολύ πάνω από το όριο γεγονός που τον καθιστά παραβάτη του ΚΟΚ.

Και πίστεψε με, αν είχε συμβεί ατύχημα (και ο δικαστής έβλεπε το βίντεο) θα δικαίωνε το αυτοκίνητο για τους λόγους που σου είπα παραπάνω.

mparmpanik
12/08/2010, 14:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από mparmpanik
ποιος παει στα θυμαρακια?

καθεστε σε θεωριτικο επιπεδο και εξεταζετε το ποιος φταιει .

η ερωτηση ομως που θα επρεπε να σας απασχολει ειναι το ποιος σκοτωνεται.

η απαντηση ειναι ευκολη. ο μοτοσυκλετιστης.

θα επρεπε λοιπον να ενδιαφερεστε με ποιον τροπο θα μειωσετε τις πιθανοτητες να σας κλαψουν οι φιλοι και οι γνωστοι σας.

μπορειτε να ανοιξετε το γκαζι οσο θελετε.
αν καποιος ασχετος, μεθυσμενος, αδιαφορος, οποιοσδηποτε παραβιασει την προτεραιοτητα σας
και σκασετε πανω του ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΙΤΕ.
ΘΑ ΣΚΟΤΩΘΕΙΤΕ ΟΜΩΣ.
αυτος θα πληρωσει αποζημιωσεις, θα παει φυλακη, θα εχει τυψεις , θα.. θα..
οι φιλοι σας οι γνωστοι σας θα κλαψουν, θα σας εκφωνησουν επικηδειους, θα πουν κριμα το παιδι δεν εφταιγε, κουραγιο στους δικους του κ.τ.λ.

εσεις ποτε θα νιωσετε δικαιωμενοι??
στην κηδεια ή στα σαρανταημερα??

devil's animal
12/08/2010, 14:17
Το ότι κάποια στιγμή έλεγξε είναι σίγουρο.
Αλλιως θα είχε σίγουρα τρακάρει.

το οτι καποια στιγμη ελεγξε δεν μας λεει τιποτα. επρεπε να ελεγξει συγκεκριμενη στιγμη. επισης δεν τρακαρε λογω της ικανοτητας του μοτοσυκλετιστη. οχι οτι εκανε κατι το αμαξι για να αποτρεψει την συγκρουση. μαλιστα βγαινει και δεν επιταχυνει για να του δωσει "εξτρα μετρα". πηγαινει με 50.

Το αν η μηχανή έκλεισε το γκάζι επειδή την ψιλιάστηκε ή επειδή την είδε να κινείται μόνο ο ίδιος μπορεί να μας το πει.

Το ότι δεν ξανακοίταξε είναι επίσης γεγονός.
Το ότι θα μπορούσε να αντιδράσει καλύτερα είναι και αυτό γεγονός.

συμφωνουμε

Όμως τα 200+ απαιτούν αντιδράσεις άλλου επιπέδου από τους λοιπούς χρήστες του δρόμου.

δεν ειναι σπουδαια αντιδραση να ξαναελεγχεις. σιγουρα θα ειχαν αποφευχθει πολλα απο τα ηδη υπαρχοντα αν οι οδηγοι των αμαξιων εριχναν "μια δευτερη ματια".

Και επίσης τα 200+ σε αυτό το σημείο είναι πολύ πάνω από το όριο γεγονός που τον καθιστά παραβάτη του ΚΟΚ.

ορθον, αλλα και το να βγαινεις απο stop χωρις να ελεγξεις ειναι παραβαση του ΚΟΚ

Και πίστεψε με, αν είχε συμβεί ατύχημα (και ο δικαστής έβλεπε το βίντεο) θα δικαίωνε το αυτοκίνητο για τους λόγους που σου είπα παραπάνω.

πιθανοτατα να δικαιωνε το αυτοκινητο λογω της υπερβολικης ταχυτητας του αλλου οχηματος, αλλα αν δεν υπηρχε το βιντεο (επειδη ηταν πανω στην μηχανη και η μερια του μοτοσυκλετιστη μονο μπορουσε να το καταθεσει σαν πειστηριο), θα δικαιωνε το μηχανακι.

BLiTzER
12/08/2010, 14:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από mparmpanik
ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΙΤΕ.
ΘΑ ΣΚΟΤΩΘΕΙΤΕ ΟΜΩΣ.

Επιτέλους κάποιος που μιλάει λογικά.

Joyrider
12/08/2010, 14:26
Επιτέλους κάποιος που μιλάει λογικά.

Μάλλον δεν διάβασες καλά όλα τα ποστς αλλά σε δικαιολογώ γιατί είναι πάρα πολλά. Αυτό το λέω από την σελίδα 9 κιόλας.Και όχι μόνο εγώ. Αλλά μένετε εκεί που θέλετε μόνο δεν απαντάτε απλά ξαναλέτε τα δικά σας.

BLiTzER
12/08/2010, 14:31
Διάβασα τα πάντα. Κι εσύ καλά τα λες στα περισσότερα σημεία και μάλιστα μου θύμησες εμένα στην ψυχρή λογική που έχεις υιοθετήσει. Δεν κάθομαι να εκθειάσω τους πάντες. Πλας, ΤΩΡΑ βαρέθηκα να ασχοληθώ άλλο. Το μεσημέρι ήμουν στην δουλειά και δεν είχα κάτι καλύτερο :P

Λυπάμαι, εγώ δε μπορώ να κατηγορήσω ένα χτυπημένο/νεκρό μοτοσυκλετιστή μόνο επειδή ήταν πάνω από το όριο (του ΚΟΚ). Χωρίς να σημαίνει ότι είμαι υπέρμαχος του "πάντα τέρμα".

Joyrider
12/08/2010, 14:35
Διάβασα τα πάντα. Κι εσύ καλά τα λες στα περισσότερα σημεία και μάλιστα μου θύμησες εμένα στην ψυχρή λογική που έχεις υιοθετήσει. Δεν κάθομαι να εκθειάσω τους πάντες. Πλας, ΤΩΡΑ βαρέθηκα να ασχοληθώ άλλο. Το μεσημέρι ήμουν στην δουλειά και δεν είχα κάτι καλύτερο :P

Λυπάμαι, εγώ δε μπορώ να κατηγορήσω ένα χτυπημένο/νεκρό μοτοσυκλετιστή μόνο επειδή ήταν πάνω από το όριο (του ΚΟΚ). Χωρίς να σημαίνει ότι είμαι υπέρμαχος του "πάντα τέρμα".

Ωραία άρα συμφωνούμε. Μόνο που δεν κατηγορώ επειδή τρέχει αλλά επειδή επιζητά το δίκιο του μετά ενώ ο ίδιος εξαρχής είναι παράνομος. Και αυτό το ανέφερα αφού η κουβέντα αναλώθηκε στο ποιος φταίει και ποιος όχι.Στο νομικό΄δηλαδή καθαρά κομμάτι γιατί εξαρχής είπα ότι αφού υπάρχει χτυπημένος ή νεκρός δεν έχει ουσιαστική σημασία ποιος φταίει αλλά μόνο νομική.

giuzer
12/08/2010, 14:39
Για έναν οδηγό αυτοκινήτου οι ταχύτητες, αλλά προπάντον οι επιταχύνσεις των μοτοσυκλετών ειναι αδιανόητες! Οι διαφορά είναι τεράστια.
Επίσης ηπάρχει μεγάλη διαφορά στην ψυχοσύνθεση των εκάστοτε οδηγών και αυτό κατά την άποψη μου είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα:
Κάποιος που έρχεσαι με 200 χλμ. είναι συγκεντρωμένος, στη "τσίτα" και μπορεί να αλλάξει κατεύθυνση σε κλάσματα του δευτερολέπτου.
Ένας οδηγός αυτοκινήτου, στο ίδιο χρονικό διάστημα, ίσα που προλαβαίνει να αλλάξει το σταθμό του ραδιοφώνου ή το κλίμα από τους 23 στους 22,5 βαθμούς.
Μιλάμε για τελείως διαφορετικούς κόσμους!
Και δεν τα δικαιολογώ τα αυτοκίνητα, απλά τους αναγνωρίζω μια ανωτερότητα ως μάζα και εκτόπισμα:
σε περίπτωση επαφής "κουτιού" με τη μοτοσυκλέτα μου, σίγουρα εγώ θα είμαι ο χαμένος.
:(

menelaos46
12/08/2010, 18:24
αν το παγωσεις στο 0:14 θα δεις οτι το αυτοκινητο δεν εχει καν βγει στον κεντρικο δρομο οταν η μηχανη ειναι ακριβως στην ευθεια και πληρως ορατη απο το αμαξι. οταν λοιπον βγαινει στο αντιθετο ρευμα απ'αυτο που κινειται η μηχανη και το κλεινει, δεν ελεγχει αν ερχεται καποιος απο το ρευμα στο οποιο παει να μπει. και στην συγκεκριμενη περιπτωση ερχοταν η μηχανη. η μηχανη στο 0:12 ειχε 241, στο 0:14 ειχε 163 οπου επεσε στα 47 στο 0:19. νομιζω οτι φταιει το αμαξι, διοτι εκοψε τον δρομο χωρις να κοιταξει το ρευμα στο οποιο ηθελε να παει. μαλλον κοιταγε μονο το ρευμα που εκοβε πρωτο. edit: αν ξερεις καποιος να μας πει ποση ειναι η αποσταση των κολωνων της ΔΕΗ γιατι απο το σημειο που ισιωνει ο δρομος στο 0:12 εγω μετρησα εφτα μεχρι εκει που βγηκε το αμαξι. για να βρουμε την αποσταση της ευθειας.

Ρε πατε καλα???
Προσπαθειτε να πεισετε οτι θα εφταιγε το αμαξι στο συγκεκριμενο βιντεο αν γινοταν συγκρουση???
Ειχε 240 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ αυτο δε μετραει καθολου???
Μιλαμε για μεσο οδηγο αυτοκινητου οχι τον Σουμαχερ....
Δε μπορω να καταλαβω δηλαδη μηπως κανετε πλακα μερικοι???
Δεν αναφερομαι μονο σε σενα αλλα και στους αλλους που υποστηριζουν το ιδιο ειστε απαραδεκτοι αν το πιστευετε αυτο για μενα...
Δε μετραει καθολου η ταχυτητα δηλαδη???

mparmpanik
12/08/2010, 18:29
Ρε πατε καλα???
Προσπαθειτε να πεισετε οτι θα εφταιγε το αμαξι στο συγκεκριμενο βιντεο αν γινοταν συγκρουση???
Δεν αναφερομαι μονο σε σενα αλλα και στους αλλους που υποστηριζουν το ιδιο ειστε απαραδεκτοι αν το πιστευετε αυτο για μενα...
σιγα μην φταιει η ταχυτητα..

πουθενα δεν φταιει ..

οπως κι εδω..

ουτε κι εδω φταιει..
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=108594

απλως το παλλικαρι πηγαινε στον δρομο του με 200 χιλιομετρα και βγηκε ενα αμαξι στην μεση..

devil's animal
12/08/2010, 18:50
Ρε πατε καλα???

φυσικα και θα εφταιγε το αμαξι αν γινοταν συγκρουση.προς τι η απορια σου?
παραβιασε stop και βγηκε στο αντιθετο ρευμα χωρις ελεγχο.

η μηχανη φταιει ως προς το οριο ταχυτητας, αρα μπορει να υπαρχει συνυπαιτιοτητα ΑΝ αποδειχθει οτι ετρεχε πανω απ'το οριο.

στα π@παρια μας αν ειναι ο μεσος οδηγος αυτοκινητου ή Σουμαχερ. επρεπε να τσεκαρει τον δρομο και δεν το εκανε.

δεν αναφερομαστε στο γεγονος του ατυχηματος και ποιος ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ την πληρωνει. ο οδηγος της μηχανης φυσικα, εστω και ενα απλο σπασιμο δαχτυλου να παθει.

βγες εσυ απο ενα stop στην Αθηνα ετσι αερα-πατερα και πες μετα "ετρεχε το παπι και επεσε πανω μου". να δουμε τι θα γινει....

μπορεις να ισχυριστεις οτι πηγαινε και με 65 μεσα στην πολη. πιστευτο θα ειναι... :rotflmao: :rotflmao:

menelaos46
12/08/2010, 19:10
φυσικα και θα εφταιγε το αμαξι αν γινοταν συγκρουση.προς τι η απορια σου? παραβιασε stop και βγηκε στο αντιθετο ρευμα χωρις ελεγχο. η μηχανη φταιει ως προς το οριο ταχυτητας, αρα μπορει να υπαρχει συνυπαιτιοτητα ΑΝ αποδειχθει οτι ετρεχε πανω απ'το οριο. στα π@παρια μας αν ειναι ο μεσος οδηγος αυτοκινητου ή Σουμαχερ. επρεπε να τσεκαρει τον δρομο και δεν το εκανε. δεν αναφερομαστε στο γεγονος του ατυχηματος και ποιος ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ την πληρωνει. ο οδηγος της μηχανης φυσικα, εστω και ενα απλο σπασιμο δαχτυλου να παθει. βγες εσυ απο ενα stop στην Αθηνα ετσι αερα-πατερα και πες μετα "ετρεχε το παπι και επεσε πανω μου". να δουμε τι θα γινει....

Ααααα το φυσικα μου αρεσε πολυ....
Δηλαδη αν ο οδηγος του αυτοκινητου ελεγε εγω ελεγξα πολυ καλα αλλα δεν τον ειδα και προφανως πηγαινε με υπερβολικη ταχυτητα και η ΤΡΟΧΑΙΑ βρει ενα ΦΡΕΝΑΡΙΣΜΑ ΔΙΑΚΟΣΙΩΝ μετρων νομιζεις οτι δε θα μετραει καθολου????
Αυτο το φυσικα ομως μου αρεσε πολυ....

Panopticon7
12/08/2010, 19:21

ΑΝ αποδειχθει οτι ετρεχε πανω απ'το οριο

Απ το φρεναρισμα χαλαρα αποδεικνυεται οτι πηγαινε με +200.

Κατι αλλο ?

granazi
12/08/2010, 19:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από granazi
μακαρι να ξεραμε τι απεγινε οδηγος της μηχανης και αν και ποσο τυχερος σταθηκε. ελπιζω να ηταν τυχερος και σιγουρα στο εξης θα προσεγγιζει διαφορετικα πολλα ειδικα πανω σε 2 ροδες.
εξαλλου αμα σακατευτεις η και χειροτερα το ποσο δικιο ειχες δεν βοηθαει 100% τελικα.

1 απορω το ποσο ακομα το συγκεκριμενο θρεντακι θα "παιζει" αφου ολοι σχεδον τα ιδια λετε-με.
2 κ σημαντικοτερο.............βρηκα τι ειχα γραψει τοτε και ακομα συμφωνω μαζι μου εγω :wave2: :lol:

DUKASII
13/08/2010, 02:57
Εγω το μόνο που καταλαβα απο τη κουβεντα ειναι οτι οταν εμεις παρανουμε(κινουμαστε με διπλασια ταχυτητα απο τι οριζει ο ΝΟΜΟΣ) φταινε παντα οι αλλοι.
παντα ομως.

σε λιγο θα φταινε κ τα δεντρα και οι τοιχοι που δεν ειναι σε μεγαλυτερες αποστασεις και παμε και σκαμε πανω τους εμεις για δε προλαβαμε να φρεναρουμε απο τα 250.

το παραδειγμα που ανεφερες μπλιτζερ ειναι το παραλογο! για αυτο το αλλαξα..ειναι εγκληματική πραξη αυτο που εγραψες ..να σε ειδε και να μπηκε μπροστα σου κτλ..

δεν υπαρχει δηλαδη παρα σε μερικα αρρωστα ατομα.

ολες οι αλλες οι περιπτωσεις που κινουμαστε με διπλασια ταχυτητα απο τα αυτοκινητα χανουμε καθε δικαιωμα.
ο κοκ ειναι ενας.το τι θεωρει ο καθενας μας σωστο δε μας αφορα αλλιως θα χαμε 100000000000 διαφορετικους κοκ.το οτι μερικοι ειρωνευονται το κοκ το θεωρω γελοιο!απο κει και περα δε μπορεις να συζητησεις τιποτα οταν θεωρει καποιος οτι σε καποια σημεία ο κοκ για αυτον δεν ειναι πρεπον και δε ξερω εγω τι αλλαγες εχει κανει στο μυαλο του για να τον βολευει.
το οτι εγω μπορει να θεωρω οτι κινουμαι με ασφαλεια στα 200...το γερο τη θεια ..τη κοπελιτσα κτλ που εχει παρει διπλωμα με αλλους κανονες ασφαλείας δε την αφορα και ΔΕΝ μπορει να λειτουργήσει με το δικο μου οριο ασφαλείας.
αν με δει στο χιλιομετρο..θα βγει απο το στοπ.
αμ με δει στο καθρεπτη πισω της ενα χιλ και λιγοτερο.. θα αλλάξει λωρίδα
δε φταιει καποιος για κατι που δε του μαθανε ποτε.(οτι υπαρχουν καποιοι που ειναι περα των νομων και μπορουν να κινουνται με οσα θελουν και αυτοι να το ξερουν και να το υπολογιζουν αυτο)

τεσπα το νοημα ειναι οτι οταν ειμαστε παρανομοι εμεις χανουμε ολα τα δικαιωματα μας και οποια δικια μπορει να εχουμε σε ενα ατηχυμα.

καλους δρόμους σε ολους σας.

οσους φιλοι εχω χασει απο μοτο πηγαν απο υπερβολικη ταχυτητα.

Joyrider
13/08/2010, 04:24
Εγω το μόνο που καταλαβα απο τη κουβεντα ειναι οτι οταν εμεις παρανουμε(κινουμαστε με διπλασια ταχυτητα απο τι οριζει ο ΝΟΜΟΣ) φταινε παντα οι αλλοι.
παντα ομως.

σε λιγο θα φταινε κ τα δεντρα και οι τοιχοι που δεν ειναι σε μεγαλυτερες αποστασεις και παμε και σκαμε πανω τους εμεις για δε προλαβαμε να φρεναρουμε απο τα 250.

το παραδειγμα που ανεφερες μπλιτζερ ειναι το παραλογο! για αυτο το αλλαξα..ειναι εγκληματική πραξη αυτο που εγραψες ..να σε ειδε και να μπηκε μπροστα σου κτλ..

δεν υπαρχει δηλαδη παρα σε μερικα αρρωστα ατομα.

ολες οι αλλες οι περιπτωσεις που κινουμαστε με διπλασια ταχυτητα απο τα αυτοκινητα χανουμε καθε δικαιωμα.
ο κοκ ειναι ενας.το τι θεωρει ο καθενας μας σωστο δε μας αφορα αλλιως θα χαμε 100000000000 διαφορετικους κοκ.το οτι μερικοι ειρωνευονται το κοκ το θεωρω γελοιο!απο κει και περα δε μπορεις να συζητησεις τιποτα οταν θεωρει καποιος οτι σε καποια σημεία ο κοκ για αυτον δεν ειναι πρεπον και δε ξερω εγω τι αλλαγες εχει κανει στο μυαλο του για να τον βολευει.
το οτι εγω μπορει να θεωρω οτι κινουμαι με ασφαλεια στα 200...το γερο τη θεια ..τη κοπελιτσα κτλ που εχει παρει διπλωμα με αλλους κανονες ασφαλείας δε την αφορα και ΔΕΝ μπορει να λειτουργήσει με το δικο μου οριο ασφαλείας.
αν με δει στο χιλιομετρο..θα βγει απο το στοπ.
αμ με δει στο καθρεπτη πισω της ενα χιλ και λιγοτερο.. θα αλλάξει λωρίδα
δε φταιει καποιος για κατι που δε του μαθανε ποτε.(οτι υπαρχουν καποιοι που ειναι περα των νομων και μπορουν να κινουνται με οσα θελουν και αυτοι να το ξερουν και να το υπολογιζουν αυτο)

τεσπα το νοημα ειναι οτι οταν ειμαστε παρανομοι εμεις χανουμε ολα τα δικαιωματα μας και οποια δικια μπορει να εχουμε σε ενα ατηχυμα.

καλους δρόμους σε ολους σας.

οσους φιλοι εχω χασει απο μοτο πηγαν απο υπερβολικη ταχυτητα.

Άντε πες τα άλλη μια τα ίδια που λέω τόση ώρα μπας και εμπεδωθεί. Αλλά απότι βλέπεις εκεί που δεν συμφέρει δεν παίρνεις απάντηση, απλά την ίδια καραμέλα ξανά και ξανά και πάντα με παρωπίδες..

Και έτσι για να ανακεφαλαιώσουμε τα βασικό επιχείρημα, ακόμα και αν σε δει ακόμα και αν ελέγχει για κανά 5λεπτο με τα κυάλια το αμάξι θα βγει γιατί απλά ΔΕΝ γίνεται να υπολογίσει τα 200+ και αυτό δεν είναι δικό του φταίξιμο αλλά δικό σου. Ίσως είναι και ένας λόγος για τα όρια να είναι εκεί που είναι, αυτό το έχετε σκεφτεί?

950dim
13/08/2010, 04:25
Ειναι λυπηρο το γεγονος πως αρκετοι τελικα εχουν στο κεφαλι τους σκατα...

Ο καθενας εχει την ¨οπτικη του γωνια¨,παντα φταιει ο παππους που δεν εχει βιονικα ματια και αυτια να αντιλαμβανεται τη συμβαινει 500 μετρα διπλα/πισω του,παντα φταιει η κακη ποιοτητα του δρομου,η αποτομη στροφη(δεν ηταν αποτομη,ξαφνικα εγινε...) μπλα μπλα ....

Λεμε πως ενα οχημα που κινειται με 240km/h καλυπτει 67 μετρα σε ενα δευτερολεπτο(απλη μεθοδος των 3)...και κοπανα να ειχες κανει στο μαθημα αυτο μπορεις ακομη και τωρα να παρεις το κομπιουτερακι σου και να κανεις : 67μετρα επι 5 sec,ναι σωστα 335 μετρα!

Αρα ο μεσος οδηγος(γιατι δε τον υποχρεωνει κανεις να ειναι Σουμαχερ)που περιμενει στο ΣΤΟΠ σε βλεπει και σκεφτεται ¨ουυυυ,προλαβαινω,καμια 350αρια μετρα μακρυα ειναι αυτη η μηχανη που ερχεται...¨
Και επειδη ο ατιμος ο χρονος κυλαει νερακι,ηδη εχουν φυγει 2 δευτ/πτα μεχρι να βαλει πρωτη ΕΣΥ Ο ΓΡΗΓΟΡΟΣ τον περνας απο μεσα και καθομαστε μετα εμεις εδω στο μοτο να γραφουμε ¨οχι ρε γαμωτο,ηταν νεο παιδι,να φαει ισοβια ο οδηγος του ΙΧ,κλπ¨!
Ναι φταιει ο αφηρημενος που θα βγει απ΄το στοπ,αυτος που μιλαει στο κινητο κλπ,οταν ομως κινεισαι με τετοιες ταχυτητες κυριως μεσα στη πολη δε δινεις χρονο σε κανεναν σας να προλαβει την ¨ατυχη στιγμη¨...

Joyrider
13/08/2010, 04:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από 950dim

Ο καθενας εχει την ¨οπτικη του γωνια¨,παντα φταιει ο παππους που δεν εχει βιονικα ματια και αυτια να αντιλαμβανεται τη συμβαινει 500 μετρα διπλα/πισω του,παντα φταιει η κακη ποιοτητα του δρομου,η αποτομη στροφη(δεν ηταν αποτομη,ξαφνικα εγινε...) μπλα μπλα ....

Λεμε πως ενα οχημα που κινειται με 240km/h καλυπτει 67 μετρα σε ενα δευτερολεπτο(απλη μεθοδος των 3)...και κοπανα να ειχες κανει στο μαθημα αυτο μπορεις ακομη και τωρα να παρεις το κομπιουτερακι σου και να κανεις : 67μετρα επι 5 sec,ναι σωστα 335 μετρα!

Αρα ο μεσος οδηγος(γιατι δε τον υποχρεωνει κανεις να ειναι Σουμαχερ)που περιμενει στο ΣΤΟΠ σε βλεπει και σκεφτεται ¨ουυυυ,προλαβαινω,καμια 350αρια μετρα μακρυα ειναι αυτη η μηχανη που ερχεται...¨
Και επειδη ο ατιμος ο χρονος κυλαει νερακι,ηδη εχουν φυγει 2 δευτ/πτα μεχρι να βαλει πρωτη ΕΣΥ Ο ΓΡΗΓΟΡΟΣ τον περνας απο μεσα και καθομαστε μετα εμεις εδω στο μοτο να γραφουμε ¨οχι ρε γαμωτο,ηταν νεο παιδι,να φαει ισοβια ο οδηγος του ΙΧ,κλπ¨!
Ναι φταιει ο αφηρημενος που θα βγει απ΄το στοπ,αυτος που μιλαει στο κινητο κλπ,οταν ομως κινεισαι με τετοιες ταχυτητες κυριως μεσα στη πολη δε δινεις χρονο σε κανεναν σας να προλαβει την ¨ατυχη στιγμη¨...

Ακριβώς. +ενας ακόμα

DUKASII
13/08/2010, 04:45

Ναι φταιει ο αφηρημενος που θα βγει απ΄το στοπ,αυτος που μιλαει στο κινητο κλπ,οταν ομως κινεισαι με τετοιες ταχυτητες κυριως μεσα στη πολη δε δινεις χρονο σε κανεναν σας να προλαβει την ¨ατυχη στιγμη¨... οσο ο καθενας θεωρει οτι μπορει να κανει αλλαγες στο κοκ για παρτι του..

προκοπη δε παιζει.

BLiTzER
13/08/2010, 04:58

Συμβαίνει συχνά. Άτομα που απλά δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει να εκτιμάς τις συνθήκες κάθε δευτερόλεπτο και να πράττεις ανάλογα. Άτομα που θεωρούν ότι αν είσαι 200+ μέτρα πίσω τους, είναι οκ να σε κλείσουν. Άτομα που δεν ανάβουν ποτέ φλας και κοιτάζουν τους καθρέφτες κάθε καθαρά Δευτέρα. Άτομα που σκέφτονται "ε μηχανάκι είναι μωρέ, ας κόψει για να μη χτυπήσει". Δε σου έχει τύχει ποτέ να σε κλείσουν (ακόμα κι ενώ οδηγείς αυτοκίνητο ΕΝΤΟΣ ορίου), απλά λόγω λανθασμένης εκτίμησης ή επειδή είναι αρκετά ηλίθιοι ώστε να στοιχηματίζουν στα φρένα σου? Ε για μένα ΑΥΤΟ είναι το έγκλημα.

Ξαναλέω ότι ξέρω πότε φταίω και πότε όχι. Ξέρω πότε έχω υπερβολική ταχύτητα για το χώρο/χρόνο, ξέρω πότε με βλέπουν. Αλλά δε θα δεχτώ ΠΟΤΕ ότι από τη στιγμή που ξεπερνάς τα 110 (όχι στο στενάκι της γειτονιάς), γίνεσαι αυτόματα υπαίτιος.

Αν κάποιος γουστάρει και μπορεί να κινηθεί γρηγορότερα, πάντα το σέβομαι και τον αφήνω να το κάνει. Πάντα. Και όταν εγώ είμαι αρκετά καθυστερημένος ώστε να μην καταλαβαίνω με τι ταχύτητα έρχεται το όχημα που ακολουθεί, ε σόρυ, αλλά είμαι υποχρεωμένος να κάτσω στη λωρίδα μου, κολλημένος στο τιμόνι. Για να μην πω σπίτι μου και φανώ εριστικός :P

STOYBI
13/08/2010, 04:58
[B]]

Για παμε λοιπον και με καποιους απο εσας που σας το αδεισε το κεφαλι το βοθρατζιδικο ( αρα ειναι κενο σκατου......)

Τα ιδια ακριβως που λετε με 200 και με 240.....

Ποσες φορες δεν σας συμβαινει ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ μεσα στην πολη ( Πειραιως , Πετρου Ραλλυ κλπ...?)με 60 και 80....???? ( Απαντηστε ειλικρινα...)

Τι θα μου πειτε τωρα παλι.... ??

Για τον χωροχρονο της γριας...????

Η οτι αυτα που λετε γινονται μετα τα 200...???

Η οταν εκανε δεξια και αλλαξε ρευμα για να στριψει .....και σε πηρε απο κατω.. Ενω εσυ ησουν παρανομος περνωντας αναμεσα απο τα αυτοκινητα και ας πηγαινες με 50 κμ. Δικαιολογει κατι αυτο...???

Δεν διαφωνω με καποια απο τα λεγομενα σας ( στην αρχη του ποστ εχω γραψει ) Σε αυτα τα χιλμ παιζεις με την τυχη σου.....

Αλλα απο ποτε η απλη παραβαση που κανει ο εν λογο στο βιντεο ( υπερβολικη ταχυτητα) δικαιολογει την παραβαση που δημιουργει ατυχημα οπως του εν λογο στο βαν...

Κλεινω τον δρομο παραβιαζω το στοπ γιατι ετρεχες , αλλαζω λωριδα στον δρομο γιατι ησουν παρανομος αναμεσα στα δυο ρευματα κυκλοφοριας, η αναμεσα στα αυτοκινητα...)

Συμφωνα με τα λεγομενα σας κυριοι ενα θα σας πω....

Οι ταριφες ( ναι αυτοι που κοκαλωσαν απο τα 50κμ γιατι ειδαν πελατη..) εκτος απο το δικιο στην θεωρια βαση κοκ....

Τωρα εχουν δικιο και στην πραξη.....

( Να κραταγες 500μ αποσταση και να πηγαινες με 20 )

Και για τα ορια

12 ωρες θελετε κυριοι να πατε θεσσαλονκη συμφωνα με τα ορια ταχυτητας.....

Απορω ποσοι απο εσας θα τα σεβοσασταν......

Joyrider
13/08/2010, 05:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από STOYBI
Για παμε λοιπον και με καποιους απο εσας που σας το αδεισε το κεφαλι το βοθρατζιδικο ( αρα ειναι κενο σκατου......)

Ποσες φορες δεν σας συμβαινει ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ μεσα στην πολη ( Πειραιως , Πετρου Ραλλυ κλπ...?)με 60 και 80....???? ( Απαντηστε ειλικρινα...)

Η οταν εκανε δεξια και αλλαξε ρευμα για να στριψει .....και σε πηρε απο κατω.. Ενω εσυ ησουν παρανομος περνωντας αναμεσα απο τα αυτοκινητα και ας πηγαινες με 50 κμ. Δικαιολογει κατι αυτο...???

Δεν διαφωνω με καποια απο τα λεγομενα σας ( στην αρχη του ποστ εχω γραψει ) Σε αυτα τα χιλμ παιζεις με την τυχη σου.....

Αλλα απο ποτε η απλη παραβαση που κανει ο εν λογο στο βιντεο ( υπερβολικη ταχυτητα) δικαιολογει την παραβαση που δημιουργει ατυχημα οπως του εν λογο στο βαν...

Κλεινω τον δρομο παραβιαζω το στοπ γιατι ετρεχες , αλλαζω λωριδα στον δρομο γιατι ησουν παρανομος αναμεσα στα δυο ρευματα κυκλοφοριας, η αναμεσα στα αυτοκινητα...)

Οι ταριφες ( ναι αυτοι που κοκαλωσαν απο τα 50κμ γιατι ειδαν πελατη..) εκτος απο το δικιο στην θεωρια βαση κοκ....

Και για τα ορια

Τι σημασία έχει πόσοι το κάνουν, αυτό δεν το κάνει αυτόματα σωστό. Και για να μην λέω σωστό θα πω νόμιμο μια που σύμφωνα με τον ΚΟΚ πρέπει να μιλάμε παρόλο που πρώτος είπα πως όλα είναι αυθαίρετα.

Και ναι αν δεν έκανε κανείς διηθήσεις και είχαμε όλοι απόσταση ασφαλείας μέσα στην πόλη δεν θα συνέβεναν αυτά αλλά θα είχαμε ατέλειωτο μποτιλιάρισμα και ουρές.

Διαλέγουμε και πέρνουμε. Φυσικά υπάρχη και η μέση λύση: ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗ

DUKASII
13/08/2010, 05:04

Και για τα ορια

:wave2: Κωστή δεν εγραψα καπου οτι σεβομαι τα ορια ταχυτητας ή ότι αλλο.
γραφω οτι χανω καθε δικαιωμα οταν κινουμαι με 200+ να αναζητω ευθηνες σε αλλους για τυχον ατηχυμα που ειχα.

ειμαι παρανομος ..το ξερω το αποδεχομαι οταν ειμαι και δε ψαχνω δικαιολογίες και ουτε θα κρινω καποιον που αλλαξε λωριδα.

DUKASII
13/08/2010, 05:07
+ οτι η παραβιαση του οριου ταχ. κατα 120 χιλ+ δεν ειναι απλη παραβαση.

sergiosm
13/08/2010, 05:18

ΔΕΝ είναι το ίδιο.

Στην μία περίπτωση (των 200+) ο οδηγός του αυτοκινήτου απλά ΔΕΝ σε βλέπει.

Ενώ στην άλλη περίπτωση (των 60 - 80) ΣΕ βλέπει.

Joyrider
13/08/2010, 05:26
ΔΕΝ είναι το ίδιο.

Στην μία περίπτωση (των 200+) ο οδηγός του αυτοκινήτου απλά ΔΕΝ σε βλέπει.

Ενώ στην άλλη περίπτωση (των 60 - 80) ΣΕ βλέπει.

Όπως επίσης είναι άλλο το κοιτάω και άλλω το βλέπω.
Ας το βάλω άλλη μια:

sergiosm
13/08/2010, 05:26
...

Αυτό που λέω (το οποίο βέβαια είναι θέμα απόδειξης, αφού δεν γνωρίζουμε τί ακριβώς έγινε) είναι ότι ο/η οδηγός το πιο πιθανό είναι ότι ΕΛΕΓΞΕ και όταν έλεγξε ΔΕΝ είδε κανέναν.

Έτσι λοιπόν ξεκίνησε (τυπικότατα σύμφωνα με τον ΚΟΚ) και από ξαφνικά εμφανίστηκε πετώντας η μηχανή.

Τυπικά λοιπόν, ΔΕΝ παραβίασε το stop, γιατί τη χρονική στιγμή που το πέρασε δεν υπήρχε κανείς στο δρόμο.

Ο μόνος λόγος για τον οποίο η μηχανή πρόλαβε και έφτασε ήταν η ταχύτητα. Αν η μηχανή δεν πήγαινε 200+, αλλά λιγότερο (δεν λέω με το όριο, και 150 να πήγαινε πάλι προλάβαινε) δεν θα είχε φτάσει την ουρά του αυτοκινήτου.

Υ.Γ. το ότι όλα αυτά αποδεικνύονται μονο με το βίντεο (το οποίο προφανώς δεν θα δείξει) είναι άλλο θέμα. Εδώ συζητάμε ποιος φταίει όχι τί "πουστιά" θα κάνει στο δικαστήριο.

sergiosm
13/08/2010, 05:27
Όπως επίσης είναι άλλο το κοιτάω και άλλω το βλέπω.
Ας το βάλω άλλη μια:

ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ

αλλά σκέψου πόσο πιο ΔΥΣΚΟΛΟ κάνει τον εντοπιστμό η ταχύτητα

STOYBI
13/08/2010, 05:31
Κωστή δεν εγραψα καπου οτι σεβομαι τα ορια ταχυτητας ή ότι αλλο.
γραφω οτι χανω καθε δικαιωμα οταν κινουμαι με 200+ να αναζητω ευθηνες σε αλλους για τυχον ατηχυμα που ειχα.

ειμαι παρανομος ..το ξερω το αποδεχομαι οταν ειμαι και δε ψαχνω δικαιολογίες και ουτε θα κρινω καποιον που αλλαξε λωριδα.

Σου ειπα οτι εν μερη συμφωνω σε αυτο ( οσο αφορα τα υπερβολικα χιλμ....)

Για εμενα ομως το 70% των οδηγων ( με οποιοδηποτε οχημα ) ειναι το σε ειδα αλλα σε εγραψα στα @ρχιδι@ μου...

Ο ΚΟΚ σε πολλα πραγματα στην πραξη σταματαει στην θεωρια... Μονο !

(Συντριπτικο καταγμα στον καρπο απο τυπο που βγηκε απο πεζοδρομο σε κεντρικοτατο δρομο......

Τον πληρωσα γιατι τον ειχα δεξια....

Το οτι ηταν σε πεζοδρομο τιμωρηθηκε με απλη κληση...

Το θεμα ειχε διευθετηθει σε δικαστηριο... )

Joyrider
13/08/2010, 05:31
ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ

αλλά σκέψου πόσο πιο ΔΥΣΚΟΛΟ κάνει τον εντοπιστμό η ταχύτητα

Ακριβώς συμφωνώ σε αυτό και το έγραψα και πιο πάνω όταν ξαναέβαλα το ίδιο βίντεο.

Τα παιδιά που διαφωνούν μαζί μας λένε ότι από την στιγμή που παραβιάζει το στοπ το αυτοκίνητο είναι ο κύριος παράγοντας πρόκλησης του ατυχήματος και συμφωνώ εν μέρει. Όμως εδώ είναι το λεπτό ζήτημα . Θεωρείτε ότι το παραβιάζει από την στιγμη που δεν σε έχει δει?
Το ότι δεν σε έχει δει ενώ πας με 200+ σε ποιον οφείλεται?
Με πιάνετε?