View Full Version : To κόλπο της βενζινης...
mats8282
30/07/2010, 04:57
Άντε πάλι με τον Έλληνα...
Αυτό σας αρέσει δηλαδή;;Συμφωνείτε;;
205227
Operater
30/07/2010, 06:03
Συνεχίζεται η απεργία...
PortisHead
30/07/2010, 06:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από Operater
Συνεχίζεται η απεργία...
Πλακα κανεις.....
Gandalf dr685sm
30/07/2010, 06:21
Το μόνο που ισχύει μέχρι στιγμής είναι οτι τα Ι.Χ. βυτία είναι έξω και αρκετά πρατήρια έχουν βενζίνη πλέον. Δεν έχει ακουστεί κάτι ακόμα για το θέμα της απεργίας των Δ.Χ. στο σύνολο τους.
Gandalf
Operater
30/07/2010, 06:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Το μόνο που ισχύει μέχρι στιγμής είναι οτι τα Ι.Χ. βυτία είναι έξω και αρκετά πρατήρια έχουν βενζίνη πλέον. Δεν έχει ακουστεί κάτι ακόμα για το θέμα της απεργίας των Δ.Χ. στο σύνολο τους.
Gandalf
Πριν λίγα λεπτά, το ανακοίνωσαν στις κάμερες ότι συνεχίζεται η απεργία.
Μία ενδιαφέρουσα άποψη: http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1020976
Αναλυτικότερα η αρπαχτή της τελευταίας στιγμής ενώ ξέρουν πολύ καλά που πάει το πράγμα :rolleyes: :
Σχετικά με τις άδειες ζήτησαν:
* να ισχύσει από την ψήφιση του νόμου και όχι από τον περασμένο Ιούνιο, η τριετής περίοδος προσαρμογής, στη διάρκεια της οποίας η τιμή της αδείας θα έχει φθίνουσα πορεία μέχρι να μηδενιστεί
* να γίνει πενταετής η διάρκεια προσαρμογής, για περίπου 5,5 χιλιάδες ιδιοκτήτες που έχουν αγοράσει πρόσφατα άδειες και δεν πρόλαβαν να κάνουν απόσβεση.
* να αφαιρεθεί η τελευταία μείωση του 35% στις άδειές τους, η να αυξηθεί κατά 20% το ύψος της αδείας που προσδιόρισε η κυβέρνηση.
* να αποζημιωθούν για τις άδειες, ώστε να μη χάσουν τα χρήματά τους.
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1849242
Αρχικά δημιουργήθηκε από Operater
Μία ενδιαφέρουσα άποψη: [/URL]
Μια ΠΙΟ ενδιαφερουσα!!!!! http://kafeneio-gr.blogspot.com/2010/07/blog-post_3481.html
:wacko: :wacko: :wacko:
Gandalf dr685sm
30/07/2010, 06:40
Πριν λίγα λεπτά, το ανακοίνωσαν στις κάμερες ότι συνεχίζεται η απεργία.
Φίλε operater... τίποτα δεν έχουν ακόμα αποφασίσει... είναι ακόμα σε εξέλιξη η συνεδρίαση τους.
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=55288&cid=4
devil's animal
30/07/2010, 06:53
α,ρε π0υτσα, ξυλο,στενο παπουτσι και ανηφορο που τους χρειαζεται....:mad: :evil:
και για να μην πεταχτει κανεις κακεντρεχης αυτο χρειαζονται ΟΛΟΙ οσοι ηταν βολεμενοι με κλειστα επαγγελματα και αποδοχες ανω του 3χιλιαρου μηνιαιως....
:rolleyes:
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
α,ρε π0υτσα, ξυλο,στενο παπουτσι και ανηφορο που τους χρειαζεται....:mad: :evil:
και για να μην πεταχτει κανεις κακεντρεχης αυτο χρειαζονται ΟΛΟΙ οσοι ηταν βολεμενοι με κλειστα επαγγελματα και αποδοχες ανω του 3χιλιαρου μηνιαιως....
Ρε Σταυρο ημαρτον ,εδωσες πριν 2 χρονια 180.000 ? για να παρεις μια αδεια ταξι και σημερα σου λενε οτι αυτη η αδεια κοστιζει ΜΗΔΕΝ ?, τι κανεις?
3χιλιαρο μηνιαιως??? το ξερεις οτι με τα νεα μετρα(ταμειακες-αυξησης στα καυσιμα ) δεν πανε ουτε για χιλια το μηνα,βαλε και τον ξεφτιλισμο των αδειων,αντε γεια.
Manalishi
30/07/2010, 07:50
Φίλε Zephyr, το ξέρεις οτι άλλοι έδωσαν πολλά περισσότερα για ενα εργοστάσιο, μια βιοτεχνία, ενα εστιατόριο, μια καφετέρια, 10 μεταπτυχιακά στο εξωτερικό χωρίς ποτέ να έχουν την αβάντα να λένε:
"Έλα μωρε, και άμα δεν μου κάτσει, το πουλάω και είμαι ίσα βάρκα ίσα νερά"
Επένδυση λέγεται, Ρίσκο δηλαδή!!!Η χάνεις ή κερδίζεις!!
Ποιοί είναι αυτοί που θέλουν απο πριν εξασφάλιση??Δουλευόμαστε?
Allst@rf
30/07/2010, 07:51
οχι φιλε μου δικιο εχει 3000 μηνιαιως τους καλους μηνες...
πρεπει ομως να ξερει ,τι μας μενει στο τελος απο αυτο το τριχιλιαρο...
Allst@rf
30/07/2010, 07:58
μπορει καποιος απο σας που εχετε ετοιμη την απαντηση και τις πετρες για τους αυτοκινιτηστες να μου σχολιασει αυτο (http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=558809) ?
Αρχικά δημιουργήθηκε από Manalishi
Φίλε Zephyr, το ξέρεις οτι άλλοι έδωσαν πολλά περισσότερα για ενα εργοστάσιο, μια βιοτεχνία, ενα εστιατόριο, μια καφετέρια, 10 μεταπτυχιακά στο εξωτερικό χωρίς ποτέ να έχουν την αβάντα να λένε:
"Έλα μωρε, και άμα δεν μου κάτσει, το πουλάω και είμαι ίσα βάρκα ίσα νερά"
Επένδυση λέγεται, Ρίσκο δηλαδή!!!Η χάνεις ή κερδίζεις!!
Ποιοί είναι αυτοί που θέλουν απο πριν εξασφάλιση??Δουλευόμαστε?
Για να μην το γ@μησουμε το θεμα τελειως,αυτο που θελει να πετυχει η κυβερνηση σημερα δυστηχως το εχει καταφερει.
Ποιο ειναι αυτο?
Ολοι εμεις να φαγωνομαστε μεταξυ μας ,αντι να συνασπιστουμε και να τους σκισουμε τα κωλαρακια που αποδειχτηκαν ψευτες,λαμογια,απατεωνες,ρουφιανοι,εβραιοι και ξεπουλανε την Ελλαδιτσα μας κομματι -κομματι.
Αντι να κατηγορουμε ο ενας τον αλλον θα μπορουσαμε να υποστηριζουμε ο ενας τον αλλον,αλλα τα τελευταια 40 χρονια χρειαστηκε να καταφερουμε να αποκτησουμε αυτη την νοοτροπια οποτε δεν θελουμε αλλα τοσα για να αλλαξουμε,τωρα μετα απο τοσο καιρο μπορει να λεγομαστε τουρκοι ή αλβανοι ,αλλα απ οτι βλεπω δεν εχει και πολυ σημασια,το μεροκαματο να βγαινει.:wave2:
Εχετλαίος
30/07/2010, 08:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
,αλλα τα τελευταια 40 χρονια χρειαστηκε να καταφερουμε να αποκτησουμε αυτη την νοοτροπια
Τα τελευταία 4500 χρόνια
Είμαστε απλά αδικαιολόγητα απαθείς και εαυτούληδες
:wave2:
Εγώ ξέρω πως ότι και να λέμε εδώ μέσα τα κλειστά επαγγέλματα θα ανοίξουν...Τώρα αν αυτό μακροπρόθεσμα βγεί σε καλό θα το δείξει ο χρόνος...
Και εννοώ ΟΛΑ τα κλειστά επαγγέλματα, αλλά ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ...Ακόμα το φυσάω και δεν κρυώνει που πέρισι τέτοια εποχή σε μια μεταβίβαση ακινήτου πέρα από τα κλασικά εφορία, υποθηκοφυλάκειο, Ταμείο Νομικών κλπ έσκασα και 1500 σε συμβολαιογράφο για να κάνει (η βοηθός όχι ο ίδιος..) ένα συμβόλαιο (που στην ουσία έναι ένα copy-paste με αλλαγές στοιχείων στο word...), και στον 1000 στον δικηγόρο που σπατάλησε 1 ολόκληρη ώρα για να ακούσει τον συμβολαιογράφο να διαβάζει το συμβόλαιο...Και όταν ρώτησα ότι μου φαίνονται πολλά μου είπαν ότι η αμοιβή είναι προκαθορισμένη από τον νόμο βάσει ποσοστού της αξίας του συμβολαίου !!! Εκεί να δείτε για τι κλίκα μιλάμε...Οι ΔΧήδες έιναι αγελούδια μπροστά τους...
Όλες αυτές οι αρρωστημένες καταστάσεις πρέπει να εκλείψουν...Και ήδη αργήσανε....
mats8282
30/07/2010, 08:22
Για να μην το γ@μησουμε το θεμα τελειως,αυτο που θελει να πετυχει η κυβερνηση σημερα δυστηχως το εχει καταφερει.
Ποιο ειναι αυτο?
Ολοι εμεις να φαγωνομαστε μεταξυ μας ,αντι να συνασπιστουμε και να τους σκισουμε τα κωλαρακια που αποδειχτηκαν ψευτες,λαμογια,απατεωνες,ρουφιανοι,εβραιοι και ξεπουλανε την Ελλαδιτσα μας κομματι -κομματι.
Αντι να κατηγορουμε ο ενας τον αλλον θα μπορουσαμε να υποστηριζουμε ο ενας τον αλλον,αλλα τα τελευταια 40 χρονια χρειαστηκε να καταφερουμε να αποκτησουμε αυτη την νοοτροπια οποτε δεν θελουμε αλλα τοσα για να αλλαξουμε,τωρα μετα απο τοσο καιρο μπορει να λεγομαστε τουρκοι ή αλβανοι ,αλλα απ οτι βλεπω δεν εχει και πολυ σημασια,το μεροκαματο να βγαινει.:wave2:
:beer:
route 66
30/07/2010, 08:29
γιατι αισθανομαι οτι ο γιωργακης ειναι ο εν ελλαδι αντιπροσωπος του ΔΝΤ?
εχω φτασει στο σημειο να ειμαι υπερ των βυτιοφορεων.αποφασιζουν και διαταζουν, ειναι αλλαζονες,φιδια.βγαλανε το νομοσχεδιο παρασκευη και οταν τους ρωτησαν οι μεταφορεις τι ειναι αυτο τους απαντησαν ξερα δε σας λεμε θα το δειτε οταν ψηφιστει και μετα την απεργια τους διαταξαν επιταξη.
ελεος.και καθομαστε και λεμε ποιος παιρνει 1500ευρω?τοσο κουτοι ημαστε?εδω γαμ@#@νε τα εργασιακα σε τρεις μηνες και εμεις χαιρομαστε που απο 1000 θα πανε 500και 700 ευρω καποιοι?
παιδια εν καποτε μπορουσες να βαλεις το σπιτι σου υποθηκη για να παρεις ταχι(οχι οτι συμφωνω) αυτο σε λιγα χρονια δεν θα μπορεις καν να το κανεις.θα εισαι οδηγος της κακιας ωρας.
πιστεψτε το.
ο μπακαλης τωρα ειναι υπαλληλος και βαραει τις τιμες στο carefour με το πιστολακι, και καθε μερα τις αλλαζει(προς τα πανω φυσικα)
devil's animal
30/07/2010, 08:35
Ρε Σταυρο ημαρτον ,εδωσες πριν 2 χρονια 180.000 ? για να παρεις μια αδεια ταξι και σημερα σου λενε οτι αυτη η αδεια κοστιζει ΜΗΔΕΝ ?, τι κανεις?
3χιλιαρο μηνιαιως??? το ξερεις οτι με τα νεα μετρα(ταμειακες-αυξησης στα καυσιμα ) δεν πανε ουτε για χιλια το μηνα,βαλε και τον ξεφτιλισμο των αδειων,αντε γεια.
ρε συ Πανο, ηταν γνωστο οτι θα ανοιγαν τα κλειστα επαγγελματα. απλα περιμεναμε τον χρονικο καθορισμο.
ας μην την επαιρνε αυτη την αδεια οπως δεν την πηρα και εγω που ψαχνομουν αντιστοιχως.
και να σου πω κατι?
γιατι πιστευεις οτι εδινε ο αλλος 180 και 200χιλιαρικα (μαζι με το αμαξι) για μια αδεια ταξι χρεωνοντας τον εαυτο του στην τραπεζα? μηπως επειδη δεν θα εβγαζες χρημα??:rolleyes: οχι φυσικα. το επαγγελμα ηταν χρυσωρυχειο. αν ειχες τα κοτσια να το δουλεψεις...γιατι υπαρχουν και οι τεμπεληδες που βγαινουν για ενα 5ωρακι την μερα και βγαζουν το χιλιαρικο και πανε μετα καφενειο.
ενας εξυπνος ομως μπορουσε να δουλευει 10 και 12 ωρες ημερησιως οσες πανω κατω σε βαζουν να δουλεψεις και στον ιδιωτικο τομεα), χωρις να εχει καποιον πανω απο εκεινον(σημαντικοτατο) και εβγαζε τα τριπλασια απ'οτι θα εβγαζε το ιδιωτικος υπαλληλος (μισθωτος).
το μονο ρισκο ηταν να ξεπληρωνε σε συντομο χρονικο διαστημα την αδεια στην τραπεζα. και οι "καλοι" το καταφερναν σε μια 5ετια.
δεν ειναι λιγο πραγμα λοιπον να ξεπληρωνεις ενα υπερογκο δανειο της ταξεως των 200χιλιαρικων μεσα σε 5 χρονια και ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ να εχεις και να ζεις την οικογενεια σου.
ΑΡΑ το συμπερασμα ειναι οτι τα 3 χιλιαρικα τα ειχαν ΚΑΘΑΡΑ. και παλιοτερα ΚΑΙ αφορολογητα.
μην μου λες λοιπον για νουμερα,γιατι τα εχω ψαξει καλα.
αντιστοιχο το ρισκο αλλα με μεγαλυτερα ποσα και στο θεμα της νταλικας. οι μεταφορες πλεον ειναι το παν και οι εταιρειες logistics ανοιγουν η μια μετα την αλλην.
το ρισκο οταν κανεις κατι δικο σου ειναι παντα εκει. υπηρχε και θα υπαρχει. το θεμα ειναι να το δεις σφαιρικα και να δεις αν σε συμφερει να το παρεις ή οχι. ολα παιζουν τον ρολο τους. και η χρονικη στιγμη, και οι κλικες (συντεχνιες του επαγγελματος), και η αγορα, και φυσικα οι αντοχες σου σαν ανθρωπος.
ειπαμε. καλως γινεται αυτο. ας σταματησουν πλεον να τα οικονομανε καποιοι στις πλατες μας. (αφορμη και το παραδειγμα του theod για τους συμβολαιογραφους).
devil's animal
30/07/2010, 08:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από route 66
γιατι αισθανομαι οτι ο γιωργακης ειναι ο εν ελλαδι αντιπροσωπος του ΔΝΤ?
εχω φτασει στο σημειο να ειμαι υπερ των βυτιοφορεων.αποφασιζουν και διαταζουν, ειναι αλλαζονες,φιδια.βγαλανε το νομοσχεδιο παρασκευη και οταν τους ρωτησαν οι μεταφορεις τι ειναι αυτο τους απαντησαν ξερα δε σας λεμε θα το δειτε οταν ψηφιστει και μετα την απεργια τους διαταξαν επιταξη.
ελεος.και καθομαστε και λεμε ποιος παιρνει 1500ευρω?τοσο κουτοι ημαστε?εδω γαμ@#@νε τα εργασιακα σε τρεις μηνες και εμεις χαιρομαστε που απο 1000 θα πανε 500και 700 ευρω καποιοι?
παιδια εν καποτε μπορουσες να βαλεις το σπιτι σου υποθηκη για να παρεις ταχι(οχι οτι συμφωνω) αυτο σε λιγα χρονια δεν θα μπορεις καν να το κανεις.θα εισαι οδηγος της κακιας ωρας.
πιστεψτε το.
ο μπακαλης τωρα ειναι υπαλληλος και βαραει τις τιμες στο carefour με το πιστολακι, και καθε μερα τις αλλαζει(προς τα πανω φυσικα)
εγω γιατι βλεπω τις τιμες στα υψη στο μπακαλικο της γειτονιας μου σε σχεση με το super market?:rolleyes:
ο μπακαλης και ο καθε μπακαλης ειναι λογικο να τρωγεται απο τον μεγαλεμπορα γιατι εκεινος ρισκαρε πρωτος και πηρε μεγαλο καταστημα και αποθηκες και στοιβαξε εμπορευμα και πετυχε καλυτερες τιμες λογω ποσοτητας και καταφερε να πουλησει χαμηλοτερα το προϊον στον καταναλωτη.
ετσι και εγω μεθαυριο οταν θα θελησω να μεταφερω την μηχανη μου στις Σερρες (παραδειγμα) θα εχω 10 προσφορες η μια καλυτερη απο την αλλη και οχι το ολιγοπωλιο που υπαρχει σημερα με fix τιμες...
mats8282
30/07/2010, 09:12
Ενώ τα σούπερ μάρκετ δεν είναι ολιγοπώλειο...Οι τράπεζες δεν είναι ολιγοπώλειο...Οι πολυεθνικές δεν είναι ολιγοπώλειο...Οι μεσάζωντες που πουλάνε στα μπακάλικα και στα σούπερ μάρκετ δεν είναι ολιγοπώλειο...Τα σούπερ μάρκετ δεν είναι ολιγοπώλειο και ανταγωνίζεται το ένα το άλλο με όπλο τις τιμές που είναι οι υψηλότερες στην Ευρώπη...
Οι κάποιες δεκάδες χιλιάδες ταξιτζήδες και φορτηγατζήδες όμως είναι ολιγοπώλειο και συντεχνία που θέλει το κακό μας;;Δεν νομίζω...
Όλα γύρω μας είναι ολιγοπώλειο,ελάχιστες οι όποιες εξαιρέσεις...Δεν υπάρχει ελεύθερη αγορά και αν πέσουν οι τιμές δεν είναι λόγω ανταγωνισμού,είναι λόγω μειωμένου κόστους εργασίας και οικονομίας κλίμακας...Μια περίπτωση υπάρχει,όσο θυμάμαι,που οι τιμές έπεσαν λόγω ανταγωνισμού,η κινητή τηλεφωνία...Και αυτό έγινε από όταν μπήκε και ο δημόσιος τότε ΟΤΕ στο παιχνίδι,αφού τον άφησαν 10 χρόνια εκτός,βάση συμφωνίας με τις 2,αν θυμάμαι καλά τον αριθμό,ιδιωτικές εταιρείες που ανέλαβαν την αγορά τότε...
Μπορεί λοιπόν η συγκεκριμένη κίνηση να αποδειχτεί ωφέλιμη,αν και είναι παντελώς λάθος το timing και γενικά ο χειρισμός...Πολύ αμφιβάλλω όμως διότι την αγορά την ελέγχουν ιδιωτικά ολιγοπώλεια...
Σε μερικά χρόνια θα υπάρχουν 3-4 μεγάλες επιχειρήσεις με τα ΔΧΦ,θα έχουν κάνει το καρτέλ τους όπως τόσοι άλλοι..Θα πάρουν σε τιμές ξεφτίλας τις άδειες των ανθρώπων και τέλος...Οι μεγάλες πολυεθνικές,ΙΚΕΑ κτλ,θα έχουν οδηγούς των 700Ε~800Ε να δουλεύουν 12 ώρες την μέρα κτλ κτλ...
Και πολύ φοβάμαι ότι δεν θα βγω ψεύτης...
PortisHead
30/07/2010, 09:30
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1849433
εγω γιατι βλεπω τις τιμες στα υψη στο μπακαλικο της γειτονιας μου σε σχεση με το super market?:rolleyes:
ο μπακαλης και ο καθε μπακαλης ειναι λογικο να τρωγεται απο τον μεγαλεμπορα γιατι εκεινος ρισκαρε πρωτος και πηρε μεγαλο καταστημα και αποθηκες και στοιβαξε εμπορευμα και πετυχε καλυτερες τιμες λογω ποσοτητας και καταφερε να πουλησει χαμηλοτερα το προϊον στον καταναλωτη.
ετσι και εγω μεθαυριο οταν θα θελησω να μεταφερω την μηχανη μου στις Σερρες (παραδειγμα) θα εχω 10 προσφορες η μια καλυτερη απο την αλλη και οχι το ολιγοπωλιο που υπαρχει σημερα με fix τιμες...
:wave2: κανε καμια ερευνα αγορας και μετα μιλα,αν βγεις στην πιατσα θα βρεις δεκα διαφορετικες τιμες,εδω ενα φορτιο κομπλε βγαινει και μας παιρνουν με την σειρα ολους τηλ.και περνουν τιμες!!
notakos600
30/07/2010, 09:41
Συνεχίζεται η απεργία των Ιδιοκτητών Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης και Βυτιοφόρων, όπως ανακοίνωσε ο κ. Τζωρτζάτος, δηλώνοντας ότι οι Ιδιοκτήτες είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους. Παράλληλα, ευχαρίστησε τους κοινωνικούς φορείς που συμπαραστέκονται στην απεργία τους.
Ο ίδιος ανέφερε πως θα ακολουθήσει πορεία των απεργών στην Βουλή για την παράδοση του ψηφίσματος της συνέλευσής τους.
Επευφημούμενος από τους συγκεντρωμένους αυτοκινητιστές ο κ. Τζωρτζάτος σημείωσε θα ότι συνεχίσουν την κινητοποίησή τους αφού όπως τόνισε δεν συγκεντρώθηκαν για να παραδώσουν τις άδειες τους.
Η εξέλιξη αυτή παρατείνει την αγωνία του κοινού, που δεν ξέρει ακόμη αν θα πρέπει να αναχωρήσει για τις Αυγουστιάτικες διακοπές, αλλά και των επαγγελματιών, οι οποίοι κυρίως στη νησιωτική χώρα και τα παραθεριστικά κέντρα, βρίσκονται σε απόγνωση.
Εξάλλου, εκτός από το «στέγνωμα» στα πρατήρια καυσίμων, καταγράφονται μεγάλες ελλείψεις, ειδικότερα σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, εν μέσω της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου.
Σε αυτό το κλίμα οι πρώτοι αδειούχοι του Αυγούστου ετοιμάζονται να ταξιδέψουν από σήμερα στα νησιά για τις διακοπές τους. 34 δρομολόγια έχουν προγραμματιστεί από το λιμάνι του Πειραιά και 18 από τη Ραφήνα, 25 φεύγουν για Αργοσαρωνικό και 10 από το Λαύριο. «Η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά είναι αυξημένη αλλά δεν υπάρχουν προβλήματα», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο πλωτάρχης του Πρώτου Λιμενικού, Γιώργος Παπαδόπουλος.
Οι ροδακινοπαραγωγοί της Βόρειας Ελλάδας, που βλέπουν τις τελευταίες τρεις μέρες τη σοδειά τους να σαπίζει, αφού τα εργοστάσια χυμοποίησης και κομποστοποίησης δεν λειτουργούν, λόγω έλλειψης καυσίμων, βρίσκονται σε απόγνωση.
Στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και σε πολλά νησιά διαπιστώθηκαν εκατοντάδες ακυρώσεις σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, ενώ στον αέρα βρίσκεται και η κίνηση στα κάμπινγκ, καθώς ουδείς γνωρίζει αν θα καταφέρει, ή όχι, να ταξιδέψει.
Στο μεταξύ, αίρονται τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας βυτιοφόρων φορτηγών οχημάτων Δημόσιας και Ιδιωτικής Χρήσης για τη μεταφορά υγρών καυσίμων, κατ’ εξαίρεση, από σήμερα το μεσημέρι μέχρι και την Κυριακή, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας για λόγους υπέρτερου δημόσιου συμφέροντος, προκειμένου να αποκατασταθεί άμεσα η ομαλή λειτουργία της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της χώρας.
Οι εκπρόσωποι των απεργών είχαν χθες μαραθώνια συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών, Δημήτρη Ρέππα, ενώ αποστέλλονται τα φύλλα πορείας για την πολιτική επιστράτευση των μεταφορέων και την επίταξη των οχημάτων τους.
«Είναι η ώρα της κοινωνικής και πολιτικής ευθύνης. Υπάρχουν θέματα τα οποία έχουμε τη διάθεση να συζητήσουμε, αλλά το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση του κλάδου είναι αδιαπραγμάτευτη επιλογή της κυβέρνησης», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο γ.γ. του υπουργείου Υποδομών, Χάρης Τσιόκας.
«Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει μια άλλη αξία των αδειών, δεχόμαστε να δώσουμε φοροαπαλλαγές, να εντάξουμε τον κλάδο στον αναπτυξιακό νόμο και να βοηθήσουμε στην ανανέωση του στόλου και στο να έχουν οι μεταφορείς καλύτερο μερίδιο στην αγορά», τόνισε. Για τους αργούς ρυθμούς με τους οποίους αποστέλλονται τα φύλλα πορείας για την πολιτική επιστράτευση των μεταφορέων και την επίταξη των οχημάτων τους, ο κ. Τσιόκας είπε ότι χρειάζεται χρόνος για μια τέτοια διαδικασία.
«Το θέμα της απελευθέρωσης των μεταφορών είναι πάρα πολύ λεπτό, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα», τόνισε στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βυτιοφόρων Μεταφορών Υγρών Καυσίμων Δημόσιας Χρήσης, Γιώργος Τσάμος, ενώ απέφυγε να απαντήσει για το τί θα γίνει με την απεργία. «Δεν θέλω να ρίξω λάδι στη φωτιά, αυτό θα αποφασιστεί το μεσημέρι», είπε.
Άρχισε σταδιακά ο εφοδιασμός των πρατηρίων που έχουν ξεμείνει από καύσιμα από Ιδιωτικής Χρήσεως Βυτιοφόρα. «Σήμερα τα πράγματα είναι καλύτερα. Από το μεσημέρι η κατάσταση θα εξομαλυνθεί. Βλέπω εκτόνωση της κατάστασης και στην Περιφέρεια», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών, Δημήτρης Μακρυβέλιος.
Σήμερα, η φόρτωση βυτιοφόρων ιδιωτικής χρήσης από τα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ στη Θεσσαλονίκη γινόταν κανονικά μέχρι τις 10.45 το πρωί, οπότε και διακόπηκε, εν αναμονή των αποτελεσμάτων της γενικής συνέλευσης. Έκπληξη προκάλεσε, ωστόσο, το γεγονός ότι μειωμένη ήταν η προσέλευση βυτιοφόρων ιδιωτικής χρήσης για όσο διάστημα επιτρεπόταν η ελεύθερη διέλευση, με εξαίρεση αυτά με προορισμό το αεροδρόμιο «Μακεδονία», τα οποία ούτως ή άλλως οι απεργοί αφήνουν να φορτώνουν κανονικά.
Πάντως, αν και αρκετά πρατήρια καυσίμων, τουλάχιστον στην πόλη της Θεσσαλονίκης, έχουν κατεβάσει τις ταμπέλες «βενζίνη τέλος», οι εκπρόσωποι των βενζινοπωλών υποστηρίζουν ότι η κατάσταση είναι χειρότερη από τις προηγούμενες ημέρες και ότι στις δεξαμενές έχει μείνει μόνο πετρέλαιο.
Πλαίσιο αρχών για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων ζήτησε ο πρωθυπουργός μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο. Ο κ. Παπανδρέου τόνισε πως το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων δεν είναι θέμα Μνημονίου.
http://www.ant1online.gr/Society/General/Pages/20107/4305fd2e-5ea7-4895-95da-8d2534b494ca.aspx
Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
Σε μερικά χρόνια θα υπάρχουν 3-4 μεγάλες επιχειρήσεις με τα ΔΧΦ,θα έχουν κάνει το καρτέλ τους όπως τόσοι άλλοι..Θα πάρουν σε τιμές ξεφτίλας τις άδειες των ανθρώπων και τέλος...Οι μεγάλες πολυεθνικές,ΙΚΕΑ κτλ,θα έχουν οδηγούς των 700Ε~800Ε να δουλεύουν 12 ώρες την μέρα κτλ κτλ...
Και πολύ φοβάμαι ότι δεν θα βγω ψεύτης...
Σε μερικα χρονια? ή του χρονου? ..... :(
Η ΔΟΥΛείΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ!
notakos600
30/07/2010, 09:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
Σε μερικα χρονια? ή του χρονου? ..... :(
+1000
hidefnick
30/07/2010, 10:21
Δηλαδή θα έρθει ο αρχιζάμπλουτος και θα αγοράσει 2-3 χιλιάδες άδειες (και τα αντίστοιχα φορτηγά) για να γίνει ο αρχινταλικιέρης της Ελλάδας..... Γιατί με δεδομένο ότι τώρα είναι 3500 χιλιάδες και ορίζουν τις τιμές μιάς και δεν υπάρχει ανταγωνισμός, χρειάζεται χαλαρά άλλο ενα 50-60% για να μπορεί να υπάρξει ανταγωνισμός.
Μπας και τα παραλέτε?
Allst@rf
30/07/2010, 10:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από hidefnick
Δηλαδή θα έρθει ο αρχιζάμπλουτος και θα αγοράσει 2-3 χιλιάδες άδειες (και τα αντίστοιχα φορτηγά) για να γίνει ο αρχινταλικιέρης της Ελλάδας..... Γιατί με δεδομένο ότι τώρα είναι 3500 χιλιάδες και ορίζουν τις τιμές μιάς και δεν υπάρχει ανταγωνισμός, χρειάζεται χαλαρά άλλο ενα 50-60% για να μπορεί να υπάρξει ανταγωνισμός.
Μπας και τα παραλέτε?
δε θα έρθει...
Είναι ήδη εδώ και περιμένει την κατάλληλη ευκαιρία.και όταν υπάρχει το κεφάλαιο δε το εμποδίζει τίποτα...
Αρχικά δημιουργήθηκε από notakos600
Συνεχίζεται η απεργία των Ιδιοκτητών Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης και Βυτιοφόρων, όπως ανακοίνωσε ο κ. Τζωρτζάτος, δηλώνοντας ότι οι Ιδιοκτήτες είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους
.
.
.
.
Μαλακία κάνουν...Συγκρούονται μετωπικά σε μια μάχη που ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να κερδίσουν...
Η μεν απελευθέρωση θα γίνει, το δε κράτος δεν μπορεί να το τραβήξει χρονικά πέραν της μεταβατικής 3ετίας λόγω τρόικας, ενώ ταυτόχρονα αποκλείεται να αποζημιώσει σε χρήμα για την αξία των αδειών που κατέχουν. Ακόμα και αν υπήρχαν τα λεφτά για να γίνει κάτι τέτοιο, πάλι δεν θα μπορούσε να γίνει γιατί θα δημιουργούσε κακό "προηγούμενο" για τις επόμενες απελευθερώσεις που έρχονται (βλέπε ταξί...). Και αυτός είναι ο κύριος λόγος που η κυβέρνηση θα τραβήξει σκληρή γραμμή απέναντί τους...Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα για απελευθερώσεις (ουσιαστικά τα ΔΧ είναι η αρχή) και αν κάνει μια υποχώρηση τώρα τότε θα μπλοκάρουν και οι επόμενες.
Χωρίς συμφωνία, το νομοσχέδιο θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί ως έχει και θα χάσουν και τις όποιες βελτιώσεις έχουν ψιλοσυμφωνηθεί τις τελευταίες 2-3 ημέρες, ενώ κινδυνεύουν και από τις κυρώσεις του νόμου (τα δικαστήρια δεν μπορούν να κάνουν τίποτε άλλο παρά να επιβάλλουν τον νόμο που για την επίταξη-επιστράτευση είναι ξεκάθαρος) στην περίπτωση που αρνηθούν την αναγκαστική εργασία. Και έρχονται και αντιμέτωποι με όλη την κοινωνία...
Τι να πω...Ας κάνουν ότι τους φωτίσει ο Θεός... :(
Allst@rf
30/07/2010, 10:57
το κράτος αποφάσισε επίταξη.αρκετοί ιδιώτες χρωστάνε τις άδειες τους στις τραπεζες.το κράτος θα προχωρήσει στην επίταξη και στην κατάσχεση των οχημάτων.
Από κει και πέρα ,τι έχουν να χάσουν οι αυτοκινητιστές ώστε να σταματήσουν την απεργία;
Στην ουσία βέβαια ακόμα και επίταξη βυτίων να γίνει , είναι μέτρο εντυπωσιασμού καθώς 30.000+ φορτηγά Δ.Χ., θα χρειαστούν και αντίστοιχα οδηγούς. Δεν γνωρίζω τι μπορεί να γίνει απο εδώ και πέρα.
Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα είναι ήρεμη κατάσταση.
Gandalf
Έχουν οδηγούς. Και βυτιοφόρα οχήματα έχουν, αλλά όχι αρκετά. Στο στρατό.
Τα οχήματα που επιτάσσονται δίνονται στο στρατό, με οδηγούς όσους έχουν στρατιωτική άδεια βυτιοφόρου οχήματος, και αναλαμβάνουν αυτοί τον ανεφοδιασμό μέχρι να λυθεί το πρόβλημα.
Δεν είναι δύσκολο να βρουν οδηγούς.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Allst@rf
το κράτος αποφάσισε επίταξη.αρκετοί ιδιώτες χρωστάνε τις άδειες τους στις τραπεζες.το κράτος θα προχωρήσει στην επίταξη και στην κατάσχεση των οχημάτων.
Από κει και πέρα ,τι έχουν να χάσουν οι αυτοκινητιστές ώστε να σταματήσουν την απεργία;
Τίποτα?
Allst@rf
30/07/2010, 12:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από daz
Τίποτα?
δε μπαίνω στη διαδικασία να το σκεφτώ μονος μου φίλε.
Εγώ στη θέση τους το ίδιο θα έκανα...και μην αρχίσετε όλοι να ξύνετε τα νύχια σας...εννοώ αν αισθάνομαι ότι δεν εχω να χάσω τίποτα
Panopticon7
30/07/2010, 12:34
Δεν μου αρεσε καθολου η ιδεα της "επιστρατευσης", ακου εκει... φασισμος κανονικος.
Οταν βλεπω ομως το γελαστο υφος του καθυστερημενου προεδρου αυτοκινητιστων...
Λυπαμαι για αυτο που θα πω, -αισθανομαι λιγο φασιστας- αλλα αφου αποφασισαν να προκαλεσουν προβλημα σε μια ολοκληρη χωρα, την σημαντικοτερη στιγμη... με αδικα αιτηματα... ευχομαι να τους ξεκωλιασουν κανονικα.
Ο νομος ειναι σαφης για την επιστρατευση... Επειδη ζουν στην "μπανανία" νομιζουν οτι θα περασει ετσι, καμια επιεικεια στους "λιποτακτες", ας κανει κατι σωστο το στρατοδικειο
Allst@rf
30/07/2010, 13:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από Panopticon7
-αισθανομαι λιγο φασιστας-
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
μην ντρέπεσαι ρε φίλε για αυτό που είσαι...
Πολύς κόσμος το αισθάνεται και το κρατάει κρυφό...
paramedic
30/07/2010, 13:44
Σημερα το πρωί γύρισα απο Ρεθυμνο που ειχα παει διακοπες. Η κατάσταση εκεί ειναι λίγο χάλια. Πήγα σουπερ μαρκετ για νερά και ειχε 6 6άδες μόνο προχθες. Τα ράφια ήταν άδεια και πραγματικά σε λίγες ημέρες θα υπάρχει μεγάλο προβλημα.
Στον κλάδο μου οταν γίνεται απεργία μας αναγκάζουν να υπάρχει προσωπικό ασφαλείας για να μη χαθούν ζωές. Γιατι δεν γίνεται το ίδιο και εδώ?? Αν εγώ είμαι σε ένα κατσικοχώρι και χτυπήσω και δεν υπάρχει βενζίνη στο ασθενοφόρο να έρθει να με παρει τι θα πάθω? Οι ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΔΕΙΩΝ κάνουν απεργία γιατι θα πάψει ο πλουτισμός τους πάνω στις πλάτες των οδηγών φορτηγών?
Ο προεδρος του πήρε πριν 2 χρόνια λέει 2 άδειες για 100.000? την μια. Που τα βρήκε τόσα λεφτά το λαμόγιο????Με το μεροκάματο? Και πόσες θα έχει ακόμα.
Τωρα που θα ανοιξει το επάγγελμα θα πρέπει να δηλώνει εφορία όσα βγάζει και τσούζει έ??
Ασε που βγαίνουν και μιλάνε σαν τραμπούκοι και νονοι της νύχτας με ένα στυλ "μαμώ μάνα".
Οταν εμενα μου έκαναν μείωση μισθού στο δημόσιο μου έιπαν όλοι "καλά παθατε"και ας μην είμαι ο κλασσικός δημόσιος υπάλληλος που όλοι έχετε στο νου σας.
Οποτε και εγω το ίδιο απαντώ σε αυτούς που πλουυτίζουν και βάλανε ενα λίθο,οχι λιθαράκι, στην έισοδο της χώρας στο ΔΝΤ. ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ και καλα να πάθουν και όσοι θα φάνε το αγούρι στο μέλλον(δικηγόροι,συμβλαιογράφοι κλπ).
devil's animal
30/07/2010, 15:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από balakia
κανε καμια ερευνα αγορας και μετα μιλα,αν βγεις στην πιατσα θα βρεις δεκα διαφορετικες τιμες,εδω ενα φορτιο κομπλε βγαινει και μας παιρνουν με την σειρα ολους τηλ.και περνουν τιμες!!
10 διαφορετικες τιμες που διαφερουν 10? η μια απο την αλλην...
ενω μετα θα κατεβαζει αυτος που θελει να δουλεψει, και θα κανω την δουλεια μου φτηνοτερα.
ετσι γινεται σχεδον με ολα τα αγαθα αγαπητα.
πλεον πολλοι πουλανε τον καφε στο πλαστικο ποτηρακι 1? και παιρνουν την πελατεια απο τους αλλους που εχουν μεινει ακομα στο 2ευρω στο 2,5?...
δηλαδη ποσο δυσκολο ειναι να καταλαβετε οτι ανοιγοντας το επαγγελμα δημιουργειται ανταγωνισμος και ωφελειμενος βγαινει ο καταναλωτης?:confused:
Αρχικά δημιουργήθηκε από paramedic
Οταν εμενα μου έκαναν μείωση μισθού στο δημόσιο μου έιπαν όλοι "καλά παθατε"και ας μην είμαι ο κλασσικός δημόσιος υπάλληλος που όλοι έχετε στο νου σας.
Οποτε και εγω το ίδιο απαντώ σε αυτούς που πλουυτίζουν και βάλανε ενα λίθο,οχι λιθαράκι, στην έισοδο της χώρας στο ΔΝΤ. ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ και καλα να πάθουν και όσοι θα φάνε το αγούρι στο μέλλον(δικηγόροι,συμβλαιογράφοι κλπ).
δεν είναι έτσι φίλε μου, εγώ είμαι ιδιωτικός υπάλληλος και δεν χάρηκα με τη μείωση που είχατε εσείς οι δημόσιοι ούτε είπα καλά πάθατε σε καμία περίπτωση. Το πρόβλημα στο δημόσιο είναι ότι υπάρχουν υπεράριθμοι υπάλληλοι, κανείς δεν λέει νομίζω ότι είναι υψηλά αμειβόμενοι.
εγώ γενικά είμαι υπέρ των απεργιών γιαυτό κατεβαίνω και σε αυτές όταν τις κρίνω δίκαιες. Η συγκεκριμένη κατά την άποψη μου είναι όμως τελείως μα τελείως άδικη. Κάποιοι θέλουν να έχουν την καλύτερη μεταχείρισή έναντι όλων των υπολοίπων επειδή κακώς τους την είχαν δώσει και έχουν μάθει σε αυτή. Κάποιοι ελάχιστοι που δεν έχουν εξαργυρώσει τα χρήματα που δώσανε για να πάρουν αυτή την άδεια να αντιδρούν το καταλαβαίνω και πρέπει να αποζημιωθούν αλλά δεν μπορεί να ξέρουν τόσα χρόνια ότι τα κλειστά επαγγέλματα έχουν καταργηθεί στην Ευρώπη και πληρώνουμε και πρόστιμα που δεν τα ανοίγουμε εδώ τόσα χρόνια και να επιμένουν γαμώντας τα πάντα γύρω τους και αδιαφορώντας για όλους τους υπόλοιπους.
Ότι ισχύει σε όλα τα υπόλοιπα επαγγέλματα πρέπει να ισχύσει και εδώ αγορά και ζήτηση τέλος, εναλλακτικά να έρθουν να κάνουν και το δικό μου επάγγελμα κλειστό να μου δώσουν μία άδεια που να έχω εφόρου ζωής και να μπορώ να την παραδώσω στα παιδιά μου και να έχω έτσι εξασφαλισμένη δουλειά και να μην μπορεί κάποιος νέος να κάνει την δουλειά μου εκτός αν μου τα σκάσει χοντρά και αφορολόγητα με τιμή που θα του ορίσω εγώ, ενώ εγώ θα την έχω πάρει τσάμπα την άδεια ή θα την έχω χρυσοπληρώσει αλλά θα έχω πολλά χρόνια μπροστά μου να την βγάλω πολλές φορές από τα πλεονεκτήματα που μου δίνει.
δηλαδη ποσο δυσκολο ειναι να καταλαβετε οτι ανοιγοντας το επαγγελμα δημιουργειται
ανταγωνισμος και ωφελειμενος βγαινει ο καταναλωτης?:confused:
ακόμα και έτσι να μην ήταν που είναι,
δεν πρέπει να καταλάβουν ότι ό,τι ισχύει για όλους τους υπόλοιπους θα πρέπει να ισχύουν και για εκείνους και είναι λάθος ό,τι είχαν ειδική μεταχείριση τόσα χρόνια, βγάζοντας χρήματα εις βάρος όλων των άλλων.
mikros boudas
30/07/2010, 15:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από CIRUS
δεν είναι έτσι φίλε μου, εγώ είμαι ιδιωτικός υπάλληλος και δεν χάρηκα με τη μείωση που είχατε εσείς οι δημόσιοι ούτε είπα καλά πάθατε σε καμία περίπτωση. Το πρόβλημα στο δημόσιο είναι ότι υπάρχουν υπεράριθμοι υπάλληλοι, κανείς δεν λέει νομίζω ότι είναι υψηλά αμειβόμενοι.
εγώ γενικά είμαι υπέρ των απεργιών γιαυτό κατεβαίνω και σε αυτές όταν τις κρίνω δίκαιες. Η συγκεκριμένη κατά την άποψη μου είναι όμως τελείως μα τελείως άδικη. Κάποιοι θέλουν να έχουν την καλύτερη μεταχείρισή έναντι όλων των υπολοίπων επειδή κακώς τους την είχαν δώσει και έχουν μάθει σε αυτή. Κάποιοι ελάχιστοι που δεν έχουν εξαργυρώσει τα χρήματα που δώσανε για να πάρουν αυτή την άδεια να αντιδρούν το καταλαβαίνω και πρέπει να αποζημιωθούν αλλά δεν μπορεί να ξέρουν τόσα χρόνια ότι τα κλειστά επαγγέλματα έχουν καταργηθεί στην Ευρώπη και πληρώνουμε και πρόστιμα που δεν τα ανοίγουμε εδώ τόσα χρόνια και να επιμένουν γαμώντας τα πάντα γύρω τους και αδιαφορώντας για όλους τους υπόλοιπους.
Ότι ισχύει σε όλα τα υπόλοιπα επαγγέλματα πρέπει να ισχύσει και εδώ αγορά και ζήτηση τέλος, εναλλακτικά να έρθουν να κάνουν και το δικό μου επάγγελμα κλειστό να μου δώσουν μία άδεια που να έχω εφόρου ζωής και να μπορώ να την παραδώσω στα παιδιά μου και να έχω έτσι εξασφαλισμένη δουλειά και να μην μπορεί κάποιος νέος να κάνει την δουλειά μου εκτός αν μου τα σκάσει χοντρά και αφορολόγητα με τιμή που θα του ορίσω εγώ, ενώ εγώ θα την έχω πάρει τσάμπα την άδεια ή θα την έχω χρυσοπληρώσει αλλά θα έχω πολλά χρόνια μπροστά μου να την βγάλω πολλές φορές από τα πλεονεκτήματα που μου δίνει. ισα ισα που το ευρυτερο δημοσιο εχει ελλειψη υπαλληλων.εχει ομως πολλους που δε κανουν τιποτα σε υπηρεσιες οπως ικα,εφορια,τεβε,οσε(πριν γινει οπως εγινε) κλπ κλπ,δλδ δεν εχουν μια συγκεκριμενη ειδικοτητα η θεση και απλα πανε απο γραφειο σε γραφειο κανοντας διαφορες δουλειες και παιρνοντας κανονικο μισθο και επιδοματα.:beer:
paramedic
30/07/2010, 18:15
Ανοιγω παρένθεση:Απο κηφήνες το δημόσιο είναι γεμάτο. Σε βαθμό που εμείς στην δουλειά παρακαλούμε να μας δώσουν σε ιδιώτες να γίνει ενα καλό ξεσκαρτάσισμα να υσηχάσουμε. Κλεινω παρένθεση.
Εμένα πιο πολύ με ενοχλέι πάντως το θράσσος και η ειρωνεία και η μαγκιά που έχουν βγάλει οι απεργοί αυτές τις ημέρες. Εχουν πραγματικά ένα ύφος πολύ ειρωνικό προς όλους και πιστεύω οτι με τις κινήσεις τους έχουν έναντίον τους μια ολοκληρη κοινωνία(ίσως γιατί δεν βλέπουμε κάτι το τόσο άδικο απέναντι τους) και έχουν κάνει το κράτος τους "καλούς" της υπόθεσης. Και οταν έχεις την κονωνία απέναντι σου μάλλον θα σε φάει η μαρμάγκα μάγκα Τζορτζάτε.
Καταρχιν Καλησπερα σας......
Διαβαζω αρκετο καιρο αυτο το φορουμ (σαν ονειροπολος μελλοντικος μηχανοβιος) αλλα μεχρι στιγμης δν ετυχε να ξαναποσταρω......
Δν μου αρεσει ,οτι αναμεσα σε τοσο πολλα θεματα που υπαρχουν στο φορουμ το πρωτο μου ποστ βρισκεται σε αυτο το Θρεντ.
Θα ηθελα απλα να παραθεσω καποιες πληροφοριες , αποψεις και προβληματισμους σε αυτο το θρεντ καθως τυγχανει να εχω πατερα ΦΟΡΤΙΓΑΤΖΗ και λογο αυτου γνωριζω πολλα πραγματα...οσον αφορα ολα αυτα τα προβληματα...που αντιμετωπιζεται και αντιμετωπιζω με την συγκεκριμενη απεργια......
Περι ενημερωσης
........καποια στιγμη τον απριλιο του 2010 ο υπουργος Δ.Ρεππας....παρουσιασε στον κλαδο τις τροποποιησεις που θα εθετε για ψηφισμα στην βουλη στα τελη του Σεπτεμβριου 2010. Εντελως ξαφνικα πριν 2 βδομαδες περιπου....(ισως και λιγο παραπανω)....στα συνδικατα μαθαινεται οτι οι τροποποιησεις αλλαζουν...και θα υπαρχουν εξελιξεις.....5-6 μερες μετα ανακοινονται τα νεα περι απελευθερωσης επαγγελματος και αλλων πολυ σημαντικων αλλαγων για τον κλαδο....γινονται καποιες συναντησεις με σκοπο το ολο θεμα να παρει παραταση κανα μηνα.....(να ξαναδρομολογιθει δλδ για την αρχικη ημερομηνια καπου το Σεμπτεμβρη) Τελος παντων στο συγκεκριμενο θεμα η κυβερνηση ηταν ανενδοτη. οποτε οι φορτηγατζιδες κατεβαινουν σε απεργια.
Επισης να ξεκαθαρισουμε οτι οι αδειες....δν πουλιουνται....Οταν την δεκαετια του 70 δοθηκαν και οι τελευταιες αδειες....μπορουσες να αποκτησεις μια αν την κληρονομουσες...Τοτε οι αδειες αυτες σου εδιναν δικαιωμα να κουβαλας μεχρι 10 τονους..
Με την παροδο το χρονων πολλες κυβερνησεις εκαναν κινησεις να ξανανοιξουν το επαγγελεμα. Ομως για λογους πολιτικου κοστους και ρουσφετολογιας....ποτε δν εκανε κανεις τπτ, παραμονο καποιες αλλαγες..Μεσα σε αυτες τις αλλαγες ηταν τα εξης....αυξαναν το οριο απο 10 τονους σε 40 (κατι το οποιο ειναι φυσικο καθως και τα αυτοκινητα βελτιωθηκαν και το ζητουμενο εργο αυξηθηκε) και εκανα τις αδειες μεταβιβασιμες..... Οι αδειες για εμπορευματικες μεταφορες αυτην την στιγμη στην ελλαδα απαριθμουνται καπου στις 33.000... Ποτε μα ποτε απο το 70 μεχρι και σημερα δν υπηρχε περιοδος οπου το ζητουμενο μεταφορικο εργο τις ελλαδας ηταν τοσο ωστε να μην φτανουν οι αδειες για την μεταφορα του...απεναντιας....απο το 70 μεχρι σημερα...,δν θυμαμαι ακριβως ποτε ,αλλα την δεκαετια 1995- 2005 οπου στατιστικα το μεταφορικο εργο ηταν στα HIGH του....ο αριθμος των αδειων που δουλευαν δν ξεπερασε τις 26.000....
Απο τα μεσα του 2009 μεχρι και σημερα....οπου το μεταφορικο εργο παει κατα διαολου....μαζι με αυτο παει κατα διαολου και η προσφορα αδειων... Πλεον απο τις 33.000 αδειεσ δουλευουν οι 19.000 περιπου.
( Ισως γινομαι κουραστικος αλλα θελω να σας διαφωτισω οσο πιο πολυ μπορω)
Ατυπα απο του νομους τησ αγορας...η αδεια ξεκινησε να εχει μια τιμη...ενδεικτικα πριν 1.5 χρονο μια αδεια ενος αυτοκινητου που μεταφερει τα παντα ΕΚΤΟΣ καυσιμων
Κοστιζε στην αγορα καπου στα 90.000 Ευρω
Ενω για την μεταφορα καυσιμων κοστιζε περιπου 300.000 - 320.000
Να σας θυμισω οτι αυτα τα λεφτα ειναι μαυρα καθως δν επερνες ποτε τιμολογια αγορας αδειας καθως ειπαμε η αδεια ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ μονο μεταβιβαζεται....και αυτο βαση νομου...
Στην ουσια ποτε το επαγγελμα δν ηταν Κλειστο απο την αποψη οτι καποιος δν μπορει να γινει μεταφορεας απλα το κοστος ηταν πολυ μεγαλο....
Φανταστειται οτι για να γινεις ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΣ θες τουλαχιστον 70.000 - 100.000 ευρω για την αδεια και αλλα 100.000 ευρω για εξοπλισμπο ( φορτηγο + καροτσα) ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ. Να σημειωσω πως μετα απο 4-6 χρονια δουλειας πρεπει να ανανεωσεις τον εξοπλισμο σου καθως τι να σου κανει και αυτος δν ειναι αθανατος.....και εσενα σαν επαγγελματια ταλαιπωρει και τν δουλεια σου....
Ενοιτε οτι δν προλαβαινεις σε 4-6 χρονια να εχεις ξεχρεωσει τις 100.000 να εχει πληρωσει συντηρηση ζημιες και αλλα που αφορουν τον εξοπλισμο και να εχεις κερδισει και αλλα 80.000 ωστε να κανεις ανανεωση...καθως το μεταχειρισμενο που περνεις το πουλας 10.000 - 25.000 ευρω σε κανα ιδιωτη Ή το πας για παλιοσιδερα το καημενο
Αρα εισαι σχεδον παντα στο ΧΡΕΟΣ
Θα σας προλαβω λεγοντας πως ξερω ποσα χρεπια κυκλοφορουν στουσ ελληνικους δρομους..... και μας κανουν την ζωη δυσκολη....ομως στην συντρεπτικη τους πλειοψηφια....πανω απο το 90% αυτων δν ειναι δημοσιας χρησης αλλα ιδιωτικης χρησης. που σημαινει οτι ανηκουν στον αγροτη που παει τα αγγουρια στην λαικη, στο κρεοπολη που φερνει τα αρνια απο το σφαγειο κτλ...
Οπως καταλαβαινεται το κοστος ειναι μεγαλο... ΟΜΩΣ δν ειναι το κοστος που ανεβαζει τις τιμες....αλλα τα παγια εξοδα ανεβαζουν τους ναυλους. η αδεια ειτε 100.000 την παρεις ειτε τσαμπα δν καθοριζει την τιμη του πετρελαιου , την τιμη των διοδιων και τ αλλα παγια εξοδα... Λεει τωρα η κυβερνηση θα σας δωσουμε ΔΩΡΟ 1 αδεια....ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΤΙ????? αφου δν εχει δουλεια...
Π.Χ
ενα φορτηγο για να παει κ να ερθει Θεσαλοννικη - Αθηνα θελει τουλαχιστον 400 λιτρα πετρελαιο και 140 ευρω διοδια + μεροκαματο οδηγου ( δν τα εχουν κανει τηλεκατευθηνομενα ακομα) + εξοδα φθορας αυτοκινητου +++++++
δλδ αν απελευθερωθουν οι αδειες.... ο οδηγος θα δουλευει φθηνοτερα , τα διοδια θα μειωθουν , η τιμη του πετρελαιου θα μειωθει και το αυτοκινητο θα τρωει λιγοτερα τα λαστιχα δν θα θελει τοσο συχνα σερβις και οι πιθανοτητες να βγαλει ζημια θα μειωθουν
Ετσι θα ΜΕΙΩΘΟΥΝ και οι τιμες....
ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ????????????????????????????
Αναγκαζουν τον μεταφορεα μεσα σε 3 Χρονια να ενταθχει σε εταιριες.....
το κοστος για να πληρεις τις προυποθεσεις μεταφορικης εταιριας ειναι τρελο!!!!!!( τουλαχτιστο 3 φορτιγα, αποθηκες , παρκιν , γραφεια κτλ)
δλδ αν καποιος δν θελει να μπει..και δουλευει ως μεμονομενος επαγγελματιας μεταφορεας απλα δν μπορει!!!!!!! και μετα σου λενε απελευθερωσει του επαγγελματος.....
(Επειδη μαλλον εγινα κουραστικος καπου εδω θα κανω μια παυση συνοψιζοντας 2-3 πραγματα ακομα )
ΔΥΣΤΙΧΩΣ οι φορτιγατζιδες ως γνωστον δν εχουν την καλυτερη μορφωση.....και το καλυτερο κοινωνικο επιπεδο αυτο δικαιολογει πολλα στον τροπο που λειτουργουν....(τραμπουκοι ++++++)
Να υπενθιμισω πως οταν απεργουσαν οι αγροτες οι φορτιγατζιδες την πληροναν, οταν απεργουσαν οι λιμενικοι οι φορτιγατζιδες την πληροναν , οταν εκλειναν τους δρομους σε διαφορους δημους για τον ΚΑΛΙΚΡΑΤΗ οι φορτιγατζιδες την πληρωναν, οταν απεργουν οι αυτοκινητιστες στο εξωτερικο και καποιος ειναι εξω δρομολογιο δν τον αφηνουν να κανει ρουπη....
Αυτο δν σημαινει οτι ειναι εκδικιτικοι απλα ειναι ετσι τα πραγματα που ειναι αληλενδα με πολλα αλλα επαγγελματα.....
δλδ αν εγω παρω μηχανη και απο την κουλαμαρα μου πεσω και εκεινη την ημερα απεργει ο γιατρος τι μου φταιει ο ανθρωπος.
Τα φορτηγα ειναι στους δρομους σαν ενδειξη διαμαρτυριας, σταματουν ΦΟΡΤΗΓΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ (Ι.Χ) και τα ελεγχουν μηπως ειναι φορτωμενα παρανομα... δν εχουν κλεισει δρομους....
Καποιοι οντως δν θα πανε διακοπες φετος λογο βενζινης το ξερω και λυπαμαι , απλα εγω αν δν κανω απεργια και χασω αυτα τα λεφτα δν θα ξανακανω διακοπες....
Μας λενε ανηθικους οτι εχουμε αφησει τα νοσοκομεια και τα ασθενοφορα χωρις βενζινη....ο Ταδε εφοπλιστης που εχει εναν αρκετα μεγαλο στολο Ι.Χ φορτιγων γτ δν βοηθα το κρατος ανεφοδιαζοντας...νοσοκομεια...παρα τα στελνει ενα ενα ελεγχωμενα σε βενζιναδικα μεγαλοσυνδικαλιστων και ανεβαζει τιμες και καλο λογο ζητησης
Παρολα αυτα ο υπουργος Δ.Ρεππας ΚΥΡΙΣΕΙ την παρουσα κατασταση ΕΚΤΑΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ και μας επιτασει να παμε για δουλεια...καταργωντας μας καθε συνταγματικο δικαιωμα για απεργια....μας επιταση σε αναγκαστικη εργασια....χωρις μισθο......μας απειλη για αφαιρεση αδεια...και ποινικες διωξης αν αρνηθουμε στην επιταξη.... για τον εξης λογο..... να ερθει ο γαλλο αγγλος πορτογαλος να γνωρισει greek lover και greek musaka
Εχω παρα πολλα να σας πω απλα πλεον εχω χασει την πορεια της σκεψης μου....
ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΚΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ δν μου φταιει κανενας σας....
μακαρι να μην με παρεξηγησεται...απλα κατι η τηλεοραση κατι τα σκατα αλλα ΜΜΕ δν ειναι ετσι οπως σας τα λενε τα πραγματα...
Εδω για καθε σας απορια
Υ.Γ Συγνωμη για τυχον ορθογραφικα .....ειπαμε φορτηγατζης......!!!!!!!!
hidefnick
31/07/2010, 00:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από timotas
......δλδ αν εγω παρω μηχανη και απο την κουλαμαρα μου πεσω και εκεινη την ημερα απεργει ο γιατρος τι μου φταιει ο ανθρωπος.
.......Υ.Γ Συγνωμη για τυχον ορθογραφικα .....ειπαμε φορτηγατζης......!!!!!!!!
Καταρχήν ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ.
Οσον αφορά τα νούμερα, νομίζω ότι κανέις δεν έχει πραγματική εικόνα. Και το αν υπάρχει δουλειά ή όχι επίσης είναι ένα θέμα. Το με πιά λογική λοιπόν κάποιος δίνει 100-500 xιλιάδες μαύρο χρήμα είναι κάτι το οποίο είναι άξιον απορείας και κανέις του κλάδου δεν το έχει απαντήσει.
Τα δύο σημεία που κράτησα από το κειμενό σου:
Στο πρώτο κάνεις πλάκα ελπίζω.... Η απεργία του καθενός πάνω απο την ανθρώπινη ζωή??????
Το δεύτερο βολεύει πολλούς. Η εικόνα του κακόμοιρου αμόρφοτου που τον τρώνε τα χιλιόμετρα. Ξέρουμε νομιω και οι δύο ότι ειδικά οι νεώτεροι μόνο έτσι δεν είναι.
Καλημέρα
Τα δύο σημεία που κράτησα από το κειμενό σου:
Στο πρώτο κάνεις πλάκα ελπίζω.... Η απεργία του καθενός πάνω απο την ανθρώπινη ζωή??????
Το δεύτερο βολεύει πολλούς. Η εικόνα του κακόμοιρου αμόρφοτου που τον τρώνε τα χιλιόμετρα. Ξέρουμε νομιω και οι δύο ότι ειδικά οι νεώτεροι μόνο έτσι δεν είναι.
ευχαριστω anyway
οσο για το πρωτο αυτο που ηθελα να διατυπω αλλα δν μου βγηκε...ειναι πως.....με λιγη καλη θεληση και παρα πολυ σωστη οργανωση και προσοχη ολα γινονται.... αν δν ειχαν πανικοβληθει ολοι να φουλαρουν τα τεποζιτα...αρκετες φορες μονο απο φοβο μην και μεινει η ελλαδα απο βενζινη ..... και εβαζαν οσο χρειαζονται.... πιστευω δν θα ηταν τοσο τραγικα....
τωρα για το δευτερο κοιτα....δν το παιζω καιλας υπαρχουν και ξυπνιοι αλλα δυστιχως....οταν οι περισσοτεροι δν εχουν και πολυ νιονιο.......και μπλεκουν σε φασαριες....καυγαδες και βλακειες.....κανουν διαφορα καραγκιοζιλικια....(οπως οταν σηκωσαν τον τζορτζατο στα χερια και τετοια... απο τι μια ο τζορτζατος περνει θαρρος απο τι αλλη κλανει μεντες γτ αμα δν τους κανει τα χατιρια θα φαει σφαλιαρες...) οταν γινονται ολα αυτα τι να σου κανουν 5-10-15 εξυπνοι που και αυτοι δν μιλουν γτ ξερουν οτι με το παραμικρο ξυλο θα πεσει...... αλλα το κακο ειναι πως οι χειροτεροι χαζοι ειναι αυτοι που βγαινουν στα καναλια..και τους κανουν οι δημοσιογραφοι οτι θελουν....και δν ενημερωνεται σωστα ο κοσμος.....
προχτες αφτος που πλακωσαν του ALTER τους το επαιζε εξουσια και οτι θελω εγω θα βγαλω στο αερα και οποιος θελω εγω μηλαει και τετοια....εεε πανες οι βλακες...τσακωνονται...να σου το κραξιμο μετα δημοσιως......
και κατι αλλο....δυστιχως οταν δν εχεις μια μορφωση και εισαι ψημενος που λενε στο κουρμπετη φοβασαι τον ισκιο σου....για αυτο δν στεριονουν εταιρειες,,,,αφου...ο ενας ειναι πως θα κλεψει τον αλλον...και μετα θα πλακωθουν για να δουν ποιος εχει το καλυτερο αυτοκινητο....
αν δν ειχαν πανικοβληθει ολοι να φουλαρουν τα τεποζιτα...αρκετες φορες μονο απο φοβο μην και μεινει η ελλαδα απο βενζινη ..... και εβαζαν οσο χρειαζονται.... πιστευω δν θα ηταν τοσο τραγικα....
Εσυ αν ειχες πληρωσει ξενοδοχεια/ακτοπλοϊκα για να πας με την οικογενεια σου διακοπες και κινδυνευες να μη καταφερεις να πας λογω ελειψης καυσιμου δεν θα ειχες "πανικοβληθει"?
Ασε που μαλλον θα καταφέρουμε να πάμε(μαλλον λεω) αλλα δεν ειναι σίγουρος ο τρόπος επιστροφης
Αρχικά δημιουργήθηκε από Sapadak
Εσυ αν ειχες πληρωσει ξενοδοχεια/ακτοπλοϊκα για να πας με την οικογενεια σου διακοπες και κινδυνευες να μη καταφερεις να πας λογω ελειψης καυσιμου δεν θα ειχες "πανικοβληθει"?
Ασε που μαλλον θα καταφέρουμε να πάμε(μαλλον λεω) αλλα δεν ειναι σίγουρος ο τρόπος επιστροφης
Για πες μου....αν...φουλαρανε αυτοι που επρεπε και συμπληρωναν οπως επρεπε κατα την διαρκεια ταξιδιου ,αυτοι που μπορουσαν, ασ ανεβαιναν σε κανα ΜΜΜ..και αυτοι που ειναι διακοπες....πιγαιναν στην διπλα παραλια...και δν εκανα 3 φορες το γυρο του νησιου. και εμπαιναν σε ενα κοπο τα κλιμακια του υπουργειου να ελενξουν μεσω τον ταξιδιωτικων γραφειων τις κινησεις του κοσμο ετσι εστε να αργανωθουν ....δν θα χρειαζοταν η επιταξη.....
Αυτη την στιγμη...μπορει να πρατηρια να μην εχουν αποθεμα αλλα ολα τα αυτοκινητα εχουν βενζινη....
Οσο για την επιστροφη...εχει γινει μπαχαλο... γτ χτες...ανεπισημα ειιπαν του Ρεππα οτι αμα παρει την επιταξη θα σταματησουν την απεργια....αυτο δν την πηρε με το εξης λογικα σκοπο...
Οταν εισαι επιταγμανος δν εχεις δικαιωμα στην απεργια.....εντωμεταξυ η βουλη νομιζω απο σημερα κλεινει για 20 μερες....ετσι οι μεταφορεις επιταγμενοι...δν θα μπορουν να κανουν τπτ στο τελος του μηνος που θα ψηφιστει αυτο...
Αυτο δν ειναι καραφασισμος....και αδικο???
geotriada
31/07/2010, 02:05
Το με πιά λογική λοιπόν κάποιος δίνει 100-500 xιλιάδες μαύρο χρήμα είναι κάτι το οποίο είναι άξιον απορείας και κανέις του κλάδου δεν το έχει απαντήσει.
πραγματι... ΚΑΝΕΝΑΣ απολυτως δεν το εχει απαντησει,,,,την στιγμη μαλιστα που οι ιδιοι λενε
οτι η δουλεια εχει μειωθει τα τελευταια χρονια.
"η στραβος ειναι ο γυαλος, η στραβα αρμενιζουμε"
......
μακαρι να μην με παρεξηγησεται...απλα κατι η τηλεοραση κατι τα σκατα αλλα ΜΜΕ δν ειναι ετσι οπως σας τα λενε τα πραγματα...
Εδω για καθε σας απορια
Φιλε Τιμοτας, θα μπορουσες να εισαι εξ'ισου κατατοπιστικος και με τα εσοδα του κλαδου οσο εισαι με τα εξοδα?
paramedic
31/07/2010, 04:13
Εγώ ξαναλέω: Το επάγγελμα σας είναι άρρηκτα δεμένο με την ζωή όλων!! Το δικό μου επίσης!! Οταν εμείς κάνουμε απεργία έχουμε προσωπικό ασφαλείας αναγκαστικά γιατί αν δεν έχουμε ο συγγενης σου που είναι στο νοσοκομείο θα πεθάνει αν κάνει πχ ανακοπή. Αν εγώ πω οτι απεργώ και δεν κάνω ανάταξη μιας και έγω δικαίωμα στην απεργία τι θα μου κάνεις εσύ φίλε φορτηγατζη???
Τα νησιά σε μερικές μέρες δεν θα έχουν ούτε νερό να πιούνε και οι ιδιοκτήτες φορτηγών χαμπάρι δεν παίρνουν. Βγήκε ενας καθηγητής προχτες και είπε στον τζορτζάτο να παρουνε συμβούλους να δούνε τι κάνανε οι συναδελφοί τους στο εξωτερικό όταν έγινε το αντίστοιχο νομοσχέδιο εκεί και αυτος τον έγραψε κανονικά. Λύση θα υπάρχει αλλα δεν είναι δυνατόν να παρετε οι φορτηγατζήδες όλα τα προνόμια που έιχατε μέχρι τώρα τα οποία θεωρώ οτι είναι παρα πολλά και απίστευτα ευνοικά αλλιώς δεν θα το παλεύατε τόσο πολύ.
mikros boudas
31/07/2010, 04:24
καλα,ειδικα τα βυτια κονομανε απιστευτα.τα υπολοιπα ειναι λογια να αγαπιομαστε:beer:
Λεωνίδας
31/07/2010, 04:32
Εγώ ξαναλέω: Το επάγγελμα σας είναι άρρηκτα δεμένο με την ζωή όλων!! Το δικό μου επίσης!! Οταν εμείς κάνουμε απεργία έχουμε προσωπικό ασφαλείας αναγκαστικά γιατί αν δεν έχουμε ο συγγενης σου που είναι στο νοσοκομείο θα πεθάνει αν κάνει πχ ανακοπή. Αν εγώ πω οτι απεργώ και δεν κάνω ανάταξη μιας και έγω δικαίωμα στην απεργία τι θα μου κάνεις εσύ φίλε φορτηγατζη???
τα αυτονόητα δυστυχώς εξηγούμε :sad:
εδώ στη δική μου δουλειά που δεν είναι τόσο ζωτικής σημασίας, ακόμα και σε φρουρούμενες απεργίες (στις οποίες διαφωνώ 100%), οι συνδικαλιστές επέτρεψαν σε προσωπικό ασφαλείας να εργαστεί για να μην έχει πρόβλημα ο πελάτης :sick:
devil's animal
31/07/2010, 05:16
καλημερα...και καλως ηρθες...
Π.Χ
ενα φορτηγο για να παει κ να ερθει Θεσαλοννικη - Αθηνα θελει τουλαχιστον 400 λιτρα πετρελαιο και 140 ευρω διοδια + μεροκαματο οδηγου ( δν τα εχουν κανει τηλεκατευθηνομενα ακομα) + εξοδα φθορας αυτοκινητου +++++++
δεν μας λες ΠΟΣΟ ειναι το μεροκαματο του οδηγου ομως.....και αν ο οδηγος ειναι και ιδιοκτητης του φορτηγου (οχι δλδ απλος υπαλληλος) ΠΟΣΟ χρεωνει τον πελατη για ενα δρομολογιο Αθηνα-Θεσσαλονικη...
δλδ αν απελευθερωθουν οι αδειες.... ο οδηγος θα δουλευει φθηνοτερα , τα διοδια θα μειωθουν , η τιμη του πετρελαιου θα μειωθει και το αυτοκινητο θα τρωει λιγοτερα τα λαστιχα δν θα θελει τοσο συχνα σερβις και οι πιθανοτητες να βγαλει ζημια θα μειωθουν
Ετσι θα ΜΕΙΩΘΟΥΝ και οι τιμες....
ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ????????????????????????????
οι τιμες φιλε μου θα μειωθουν μειωνοντας ο φορτηγατζης το μεροκαματο του οπως κανουν εδω και πολυ καιρο ΟΛΟΙ οι Ελληνες.οχι επειδη θα μειωθουν τα διοδια και η τιμη του πετρελαιου.αναπροσαρμογη των μισθων σας, σας λεει να κανετε οπως εκανε σε ολους. και για μας η τιμη της βενζινης ειναι πολυ πανω απ'οτι θα θελαμε αλλα επειδη ειμαστε υπαλλιλισκοι ΔΕΝ μιλαμε. εσεις επειδη ειστε αφεντικα του εαυτου σας αντιδρατε.that's all.
Αναγκαζουν τον μεταφορεα μεσα σε 3 Χρονια να ενταθχει σε εταιριες.....
το κοστος για να πληρεις τις προυποθεσεις μεταφορικης εταιριας ειναι τρελο!!!!!!( τουλαχτιστο 3 φορτιγα, αποθηκες , παρκιν , γραφεια κτλ)
δλδ αν καποιος δν θελει να μπει..και δουλευει ως μεμονομενος επαγγελματιας μεταφορεας απλα δν μπορει!!!!!!! και μετα σου λενε απελευθερωσει του επαγγελματος.....
αφου δεν εχει δουλεια γιατι να θελει να δουλεψει σαν μεμονωμενος επαγγελματιας? αφου οπως ειπες πριν του τα τρωνε ολα τα διοδια, τα πετρελαια,τα σερβις και τα λαστιχα. η λογικη της εταιρειας ειναι να μαζευει πολλες δουλειες και να μειωνει το κοστος λογω της ποσοτητας καθως και τις καλυτερες τιμες σε ολα τα αναλωσιμα(σερβις,λαστιχα κλπ) λογω των πολλων φορτηγων που εχει.
(Επειδη μαλλον εγινα κουραστικος καπου εδω θα κανω μια παυση συνοψιζοντας 2-3 πραγματα ακομα )
ΔΥΣΤΙΧΩΣ οι φορτιγατζιδες ως γνωστον δν εχουν την καλυτερη μορφωση.....και το καλυτερο κοινωνικο επιπεδο αυτο δικαιολογει πολλα στον τροπο που λειτουργουν....(τραμπουκοι ++++++)
το θεμα ξερεις ποιο ειναι? οτι ανθρωποι που δεν εχουν και την καλυτερη μορφωση που λες εβγαζαν ενα διπλωμα Γ' κατηγοριας με 2000? επαιρναν την αδεια του πατερουλη ή στην χειροτερη και ενα δανειο για μια αδεια ή μιση αδεια και γινοντουσαν μαγκες μεσα σε 5-6 χρονια γιατι εβγαζαν χοντρο χρημα απο οποιασδηποτε φυσης μεταφορες. και καποιοι που εχουν σπουδασει και εχουν του κοσμου τα πτυχια, και τις ξενες γλωσσες ειναι υπαλληλοι με 800?.
Καποιοι οντως δν θα πανε διακοπες φετος λογο βενζινης το ξερω και λυπαμαι , απλα εγω αν δν κανω απεργια και χασω αυτα τα λεφτα δν θα ξανακανω διακοπες....
ξερεις ποσοι δεν εχουν κανει διακοπες εδω και ποοοολλα χρονια?? δεν θα εισαι ο μονος....
Μας λενε ανηθικους οτι εχουμε αφησει τα νοσοκομεια και τα ασθενοφορα χωρις βενζινη....ο Ταδε εφοπλιστης που εχει εναν αρκετα μεγαλο στολο Ι.Χ φορτιγων γτ δν βοηθα το κρατος ανεφοδιαζοντας...νοσοκομεια...παρα τα στελνει ενα ενα ελεγχωμενα σε βενζιναδικα μεγαλοσυνδικαλιστων και ανεβαζει τιμες και καλο λογο ζητησης
ο ταδε εφοπλιστης εχει σκοπο του το ΚΕΡΔΟΣ, οπως εχετε και εσεις. λεφτα ζητατε. οχι μαρουλια.
Παρολα αυτα ο υπουργος Δ.Ρεππας ΚΥΡΙΣΕΙ την παρουσα κατασταση ΕΚΤΑΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ και μας επιτασει να παμε για δουλεια...καταργωντας μας καθε συνταγματικο δικαιωμα για απεργια....μας επιταση σε αναγκαστικη εργασια....χωρις μισθο......μας απειλη για αφαιρεση αδεια...και ποινικες διωξης αν αρνηθουμε στην επιταξη.... για τον εξης λογο..... να ερθει ο γαλλο αγγλος πορτογαλος να γνωρισει greek lover και greek musaka
αυτο το δικαιωμα του το δινει ο νομος. δεν μπορει ο καθενας να κανει οτι θελει. αν ηταν ετσι ας σταματαγαν και οι γιατροι να δουλευουν για να τους λυσει τα οποια προβληματα αντιμετωπιζαν και να μετραγαμε νεκρους στα νοσοκομεια...ας σοβαρευτουμε.
Εχω παρα πολλα να σας πω απλα πλεον εχω χασει την πορεια της σκεψης μου....
Εδω για καθε σας απορια
Βασικα ειπαμε φορτηγατζης ο πατερας...εσυ μας προεκυψες στην πορεια...
τελος και εγω με καλη διαθεση τα λεω ολα αλλα οπως και να το κανουμε...σας χαλασαν την σουπα και το εχετε χασει λιγακι με τα αιτηματα σας. οι καλες εποχες πανε..περασαν...για ολους μας...δεν μπορειτε εσεις να θελετε να τις ζειτε ακομα..
α,και καλως ηρθες και ευχομαι να την παρεις την μηχανη που θελεις...
Το επόμενο που μένει είναι να καταργήσουν τις πανελλήνιες και να φωνάζουν οι εκπαιδευτικοί για την παραπαιδεία...
Η αγοροπωλησία αδειών είτε σε ΦΔΧ είτε σε ΤΑΞΙ είναι μια παράνομη φούσκα που ΕΠΡΕΠΕ να είχε σπάσει χρόνια τώρα. Το να ζητάμε να συντηρηθεί η φούσκα αυτή ή να αποζημιωθούν όσοι συμμετείχαν είναι το λιγότερο προκλητικό.
Ο κολλητός μου πλήρωσε πριν 1.5 χρόνο "αέρα" περίπου στα 25κ για ένα μαγαζί.Φέτος λόγο αναδουλειών πάει για κλείσιμο, να κάνει και αυτός απεργία για την άδεια που πλήρωσε???
LsKostas
31/07/2010, 06:23
Βασικα ειπαμε φορτηγατζης ο πατερας...εσυ μας προεκυψες στην πορεια...
τελος και εγω με καλη διαθεση τα λεω ολα αλλα οπως και να το κανουμε...σας χαλασαν την σουπα και το εχετε χασει λιγακι με τα αιτηματα σας. οι καλες εποχες πανε..περασαν...για ολους μας...δεν μπορειτε εσεις να θελετε να τις ζειτε ακομα..
α,και καλως ηρθες και ευχομαι να την παρεις την μηχανη που θελεις...
Διαφωνω καθετα και οριζοντια Σταυρο
Περασαν οι εποχες οι καλες για ολους μας ??? Να μην περναγαν Σταυρο ... Να καναμε και εμεις ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ οπως οι φορτηγατζηδες
Αλλα ειπαμε .. να μην ανεβει ο δικο μας μισθος , να πεσει ο μισθος του δημοσιου δασκαλου,γιατρου,φορτηγατζη κτλ κλτ
Αυτη δεν ειναι λογικη , σε μια χωρα που την ρημαζουν οι φοροι και πλεον το ΔΝΤ
παρτε το χαμπαρι ολοι σας .... η ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑ και ΠΑΡΑΛΥΣΗ των παντων ειναι ο μοναδικος
δρομος να ανατραπει μια κατασταση
Κι ας μην παμε διακοπες φετος ... Εαν ειναι δυνατον ... τα μπανια του λαου ΠΑΝΩ απο τα δικαιωματα του.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στους φορτηγατζηδες ...ευχομαι να χρειαστουν να κατεβουν τα τανκς ΜΗΠΩΣ και ξυπνησει ο νεοελληνας και καταλαβει ποσο απατεωνες φασιστες τον κυβερνανε
Allst@rf
31/07/2010, 06:34
:( :(
Στην προεκλογικη του εκστρατια το Θασοκ να αναγγελνε ολα αυτα που ειχε σκοπο να κανει και να επερνε της εκλογες επειδη ο κοσμος ηξερε τι επελεξε και βαση της επιλογης του να τα λουζοταν τωρα χωρις φοβο και παθος.
Οταν δεν ανακοινωθηκε τιποτα απ οτι θα γινοταν τοτε σημαινει εξαπατηση, σε οποιαδηπωτε συναλλαγη οταν ο πωλητης δεν τηρει (ειτε για προιον ,ειτε για υπηρεσια) αυτα που υποστηριζει οτι παρεχει το προιον του,τοτε εχουμε το δικαιωμα να του το τριψουμε στην μουρη ή να απαιτησουμε την αλλαγη του ή τα λεφτα μας πισω.
Επρεπε να φυγει ο χοντρος ομως γιατι αν τα περναγε αυτα θα τον τρωγανε λαχανο, ετσι επελεξαν τον παπαεβραιου ως ηγετη και τα ΒΟΔΙΑ οι Ελληνες τσιμπησαν χωρις ιδιαιτερη προσπαθεια.
Θυμαμαι που ερχοντουσαν στο μαγαζι μου και μου λεγαν '' να φυγει ο χοντρος να φυγει ο χοντρος'',
τωρα εχουν πλακα τι λενε.
Πως αυτη η γαμημενη κυβερνηση ενω εχει εξαπατησει ολο τον Ελληνικο λαο ειναι ακομα στην εξουσια, εν μπορω να καταλαβω, μαλλον καταλαβαινω βλεποντας μια μικρη δραση-αντιδραση απο δω μεσα................
Αρχικά δημιουργήθηκε από geotriada
πραγματι... ΚΑΝΕΝΑΣ απολυτως δεν το εχει απαντησει,,,,την στιγμη μαλιστα που οι ιδιοι λενε
οτι η δουλεια εχει μειωθει τα τελευταια χρονια.
"η στραβος ειναι ο γυαλος, η στραβα αρμενιζουμε"
Καλως ή κακος εχει επικρατησει κατι σε αυτο το επαγγελμα...παει καποιος χρεωνεται μεχρι το κοκκαλο....και ξεκινα αυτη την δουλεια... στην πορεια της ζωης του ειτε στην συνταξη ειτε του την βαρεσε να σταματησει...... αυτο ο ανθρωπος ειχε την ευκαιρια να <<πουλησει>> αυτην την αδεια και να παρει καποια λεφτα στα χερια του...αλλες φορες περισσοτερα αλλες φορες λιγοτερα απ οτι ειχε δωσει
Προσωπικα δν μπαινω στην λογικη του να κρινω κατα ποσο αυτο ειναι προνομια ή οχι.....απλα απο την στιγμη...που ενα σωρο αλλοι ετσι εκαναν..θελω και εγω να παρω πισω τα λεφτα μου....
Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
Φιλε Τιμοτας, θα μπορουσες να εισαι εξ'ισου κατατοπιστικος και με τα εσοδα του κλαδου οσο εισαι με τα εξοδα?
κοιτα οσο αφορα τα εσοδα για μενα ειναι απλα τα πραγματα....ειναι μια δουλεια ή οποια δν γινεται καταρχην σωστα.....περα απο αυτο ομως ειναι ενα ελευθερο επαγγελμα που στην πλειοψηφια του ζητα απο αυτον που το ασκει 15-17 /24 ωρες εργασια και εχω πολλα παραδειγματα που απαιτει ακομα περισσοτερες....ομως υπαρχουν και παραδειγματα σε αλλες πτυχες του κλαδου που απαιτουν 5-10/24 ωρες εργασιας ή και λιγοτερες....οπως ειπα ελευθερο επαγγελμα
απο την αλλη ολοι ξερουμε πως καθε δουλεια κοστολογειται διαφορετικα....αλλα αυτος που λογο δουλειας δν βλεπει το σπιτι του , δν εχει προσωπικη ζωη , κα ιστην ουσια το μεγαλυτερο μερος της ζωης του το περνα σε ενα κουβουκλιο αυτος δν πρεπει να πληρωθει για αυτο σωστα????
οι γιατροι ειναι ακριβοι γτ το κοστος για να γινεις ενας απο αυτους ειναι μεγαλο...
οι πιλοτοι το ιδιο, οι δικηγοροι το ιδιο κτλ
Αρχικά δημιουργήθηκε από mikros boudas
καλα,ειδικα τα βυτια κονομανε απιστευτα.τα υπολοιπα ειναι λογια να αγαπιομαστε:beer:
φιλε μου ξερεις ποσο κλειστουσ κυκλους πρεπει να διαπερασεις για να παρεις βυτιο ? ασε που ειναι ειδικη μεταφορα ,ποσα παγια εξοδα σε γραφειοκρατιες (αδειες,ανανεωσεις πιστοποιητικων, λεφτα σε πλυντηρια) πληρωνουν αυτοι οι ανθρωποι ,ξερεις οτι για να πανε καπου του απαγορευουν το δρομο επειδη ειναι επικυνδινα τα φορτια τους και η πολιτεια δν τους παρεχει αλλη διαδρομη!!!!!!
ξερεις οτι σου βγαινει η παναγια....πανω κατω στο βυτιο - τραβα περα δωθε μανικες κατα την διαρκεια του φορτωματος ή και ξεφορτωματος.... που πας το καλοκαιρι να ανοιξεις καπακι σε βυτιο και απο την τρελη θερμοκρασια κοντευεις να λυποθημησεις μεσα....ή το χειμωνα να τρως το κρυο και να εισαι με την ψυχη στο στομα μην και σε παρει ο αερα ή γλυστρησεις απο τα 4 μετρα πανω απο το βυτιο και βρεθεις φαρδυς-πλατυς.,,
Η που τρεμει η καρδια σου στο δρομο....μην γινει τπτ....και παρεις στο λαιμο σου ενα σωρο ανθρωπους...
αυτος γτ να μην κονομαει????????
Τα νησιά σε μερικές μέρες δεν θα έχουν ούτε νερό να πιούνε και οι ιδιοκτήτες φορτηγών χαμπάρι δεν παίρνουν. Βγήκε ενας καθηγητής προχτες και είπε στον τζορτζάτο να παρουνε συμβούλους να δούνε τι κάνανε οι συναδελφοί τους στο εξωτερικό όταν έγινε το αντίστοιχο νομοσχέδιο εκεί και αυτος τον έγραψε κανονικά. Λύση θα υπάρχει αλλα δεν είναι δυνατόν να παρετε οι φορτηγατζήδες όλα τα προνόμια που έιχατε μέχρι τώρα τα οποία θεωρώ οτι είναι παρα πολλά και απίστευτα ευνοικά αλλιώς δεν θα το παλεύατε τόσο πολύ.
ελα πλακα μου κανεις ετσι???????????????
Οταν πριν 1.5 χρονο απεργουσαν στην Ιταλια....δν κυκλοφορουσε ουτε ποδηλατο στο δρομο.....
και σταματησουν ολα τα αυτοκινητα ειτε ειναι ιταλικα ειται οχι....
οταν απεργει οποιοδηποτε αλλος κλαδος στην ελλαδα παντα μερος απο της συνεπειες εχουν οι αυτοκινητιστες
Σε αυτην την απεργια ολος ο ντορος γινεται για να καυσιμα......αν ολοι οι αλλοι δουλευαν και απεργουσαν μονο τα βυτια.....δν θα ειχε καταλαβει κανεισ την διαφορα.......
Αυτην τη στιγμη τα παντα κυκλοφορουν στην ελλαδα.....εξαγωγες γινοται απο του ξενους που δουλευουν εδω...και καταστρεφουν τις τιμες....π.χ καποιο κουτοπονηροι που πηγαν στην βουλγαρια...και με 300 ευρω εγινα βουλγαροι αυτοκινηστιστες.... φορολογουνται 1 φορα το χρονο με 8% και βαζουν πετρελαιο με 0.60 ευρω....και εδω πληρωνεις φπα καθε 3 μηνες για και ξανα φορολογησε στο τελος του χρονου για λεφτα που ουτε εχεις παρει καθως η αγορα κοντευει να ξεχασει τι σημαινει μετρητο......δουλευεις σημερα και στην καλυτερη πληρωνεσαι σε 2-3 μηνες.....
devil's animal
31/07/2010, 07:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από LsKostas
Περασαν οι εποχες οι καλες για ολους μας ??? Να μην περναγαν Σταυρο ... Να καναμε και εμεις ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ οπως οι φορτηγατζηδες
Αλλα ειπαμε .. να μην ανεβει ο δικο μας μισθος , να πεσει ο μισθος του δημοσιου δασκαλου,γιατρου,φορτηγατζη κτλ κλτ
παρτε το χαμπαρι ολοι σας .... η ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑ και ΠΑΡΑΛΥΣΗ των παντων ειναι ο μοναδικος
Κι ας μην παμε διακοπες φετος ... Εαν ειναι δυνατον ... τα μπανια του λαου ΠΑΝΩ απο τα δικαιωματα του.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στους φορτηγατζηδες ...ευχομαι να χρειαστουν να κατεβουν τα τανκς ΜΗΠΩΣ και ξυπνησει ο νεοελληνας και καταλαβει ποσο απατεωνες φασιστες τον κυβερνανε
ρε συ Κωστα στο ειπα και πριν...
απο την στιγμη που ο καθε ενας απο εμας ειναι μερικα υπευθυνος για την καταντια της χωρας δεν μπορω να δεχθω οτι θα κανει απεργια για να διεκδικησει αυτα τα οποια ειχε. ειναι λαθος και αδικο, πως να το κανουμε...
και ας το παρουμε και απο την αλλη μερια...την δικη σου δλδ...
πες οτι κατεβαινουμε ΟΛΟΙ στους δρομους και κανουμε γενικη απεργια...και παραλυει η χωρα και δεν κινειται τιποτα και δεν...και δεν...και δεν...
ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ??
θα αλλαξουν τα μετρα του ΔΝΤ?
θα πεσει η κυβερνηση? και αν πεσει ΠΟΙΟΣ θα ανεβει στην εξουσια? και θα κανει ΤΙ ακριβως για να μας βγαλει απο το τελμα?
πιστευεις οτι με το να παραλυσουν τα παντα θα διορθωθουν τα κακως κειμενα μια 50ετιας?
και τους ανημπορους ΠΟΙΟΣ θα τους στηριξει? αυτους που ειναι στα νοσοκομεια βρε αδερφε? του παραλυτους? τα παιδια?
Κωστη να αντισταθουμε...αλλα οταν αντιστεκομαστε να ξερουμε ΓΙΑΤΙ αντιστεκομαστε και αν υπαρχει αντικρισμα για ολο αυτο...
αυτες οι τακτικες των αριστερων κομματων που φωναζουν καθε τρεις και λιγο..."ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ" "ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ" "ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ" κλπ...τα εχω βαρεθει ...και ξερεις γιατι? γιατι μονο φωναζουν και λυσεις δεν δινουν!! λες και ειναι κανα ναρκωτικο η απεργια και η πορεια και την ψαχνουν στην παραμικρη ευκαιρια...
τα καναμε σκατα και τωρα πρεπει να τα φαμε.
αυτοι ειμαστε κυριοι, καταλαβετε το.
devil's animal
31/07/2010, 07:38
Στην προεκλογικη του εκστρατια το Θασοκ να αναγγελνε ολα αυτα που ειχε σκοπο να κανει και να επερνε της εκλογες επειδη ο κοσμος ηξερε τι επελεξε και βαση της επιλογης του να τα λουζοταν τωρα χωρις φοβο και παθος.
Οταν δεν ανακοινωθηκε τιποτα απ οτι θα γινοταν τοτε σημαινει εξαπατηση, σε οποιαδηπωτε συναλλαγη οταν ο πωλητης δεν τηρει (ειτε για προιον ,ειτε για υπηρεσια) αυτα που υποστηριζει οτι παρεχει το προιον του,τοτε εχουμε το δικαιωμα να του το τριψουμε στην μουρη ή να απαιτησουμε την αλλαγη του ή τα λεφτα μας πισω.
Επρεπε να φυγει ο χοντρος ομως γιατι αν τα περναγε αυτα θα τον τρωγανε λαχανο, ετσι επελεξαν τον παπαεβραιου ως ηγετη και τα ΒΟΔΙΑ οι Ελληνες τσιμπησαν χωρις ιδιαιτερη προσπαθεια.
Θυμαμαι που ερχοντουσαν στο μαγαζι μου και μου λεγαν '' να φυγει ο χοντρος να φυγει ο χοντρος'',
τωρα εχουν πλακα τι λενε.
Πως αυτη η γαμημενη κυβερνηση ενω εχει εξαπατησει ολο τον Ελληνικο λαο ειναι ακομα στην εξουσια, εν μπορω να καταλαβω, μαλλον καταλαβαινω βλεποντας μια μικρη δραση-αντιδραση απο δω μεσα................
δλδ εσυ εχεις την εντυπωση οτι αν καθοταν ο χοντρος επανω ή αν ξαναεβγαινε στις εκλογες θα εκανε αλλα??
μπορει να το τραβαγε απο τα μαλλια αλλα δεν θα επραττε αλλιως.
αλλοι αποφασιζουν κυριοι. οχι ο μουστακιας ή ο χοντρος. αν αποφασιζαν αυτοι, ακομα θα κοιμομασταν τον υπνο του δικαιου.
το μαχαιρι εφτασε επιτελους στο κοκκαλο και εμεις ψαχνουμε να δουμε ποιος θα ειναι που θα μας αναγγελει τα μετρα για να μας το φερει πιο γλυκα...:sad:
προσωπικα θα ελεγα να γινει ο Ρουβας πρωθυπουργος που ειναι και ωραιο αγορι και θα μας πονεσει λιγοτερο οταν θα μας πει οτι το ΦΠΑ θα φτασει 25%.:lol:
devil's animal
31/07/2010, 07:46
Καλως ή κακος εχει επικρατησει κατι σε αυτο το επαγγελμα...παει καποιος χρεωνεται μεχρι το κοκκαλο....και ξεκινα αυτη την δουλεια... στην πορεια της ζωης του ειτε στην συνταξη ειτε του την βαρεσε να σταματησει...... αυτο ο ανθρωπος ειχε την ευκαιρια να <<πουλησει>> αυτην την αδεια και να παρει καποια λεφτα στα χερια του...αλλες φορες περισσοτερα αλλες φορες λιγοτερα απ οτι ειχε δωσει
Προσωπικα δν μπαινω στην λογικη του να κρινω κατα ποσο αυτο ειναι προνομια ή οχι.....απλα απο την στιγμη...που ενα σωρο αλλοι ετσι εκαναν..θελω και εγω να παρω πισω τα λεφτα μου....
δεν μπαινεις στην λογικη του να κρινεις αν αυτα ειναι προνομια γιατι προκειται για τα ΔΙΚΑ ΣΟΥ προνομια. αν ηταν για αλλους και σε ετσουζε οποτε πηγαινες να συνταξεις μια συμβολαιογραφικη πραξη θα σου ελεγα εγω αν εμπαινες στην λογικη αυτη ή οχι. και αυτοι οι αλλοι που λες ειναι η κλικα σας αδερφε...απλα εσυ δεν προλαβες. σαν να φωναζει αυτος που ειναι οριακα ηλικιακα για συνταξη επειδη αυξησαν τα ορια ηλικιας και ηθελε μονο 6 μηνες για να βγει και τωρα θα κανει αλλα 5 χρονια. ετσι ειναι. καποιους τους πιανει καλα το μετρο καποιους αλλους οχι. αν ειχες προλαβει και ειχες πουλησει την αδεια τωρα θα ησουν στα @@ σου.
κοιτα οσο αφορα τα εσοδα για μενα ειναι απλα τα πραγματα....ειναι μια δουλεια ή οποια δν γινεται καταρχην σωστα.....περα απο αυτο ομως ειναι ενα ελευθερο επαγγελμα που στην πλειοψηφια του ζητα απο αυτον που το ασκει 15-17 /24 ωρες εργασια και εχω πολλα παραδειγματα που απαιτει ακομα περισσοτερες....ομως υπαρχουν και παραδειγματα σε αλλες πτυχες του κλαδου που απαιτουν 5-10/24 ωρες εργασιας ή και λιγοτερες....οπως ειπα ελευθερο επαγγελμα
απο την αλλη ολοι ξερουμε πως καθε δουλεια κοστολογειται διαφορετικα....αλλα αυτος που λογο δουλειας δν βλεπει το σπιτι του , δν εχει προσωπικη ζωη , κα ιστην ουσια το μεγαλυτερο μερος της ζωης του το περνα σε ενα κουβουκλιο αυτος δν πρεπει να πληρωθει για αυτο σωστα????
οι γιατροι ειναι ακριβοι γτ το κοστος για να γινεις ενας απο αυτους ειναι μεγαλο...
οι πιλοτοι το ιδιο, οι δικηγοροι το ιδιο κτλ
ολο αυτο και τελικα δεν μας ειπες ΠΟΣΑ βγαζεις και σες ποσο χρονο κανεις αποσβεση εσυ την αδεια που ειχε ο πατερας σου.
φιλε μου ξερεις ποσο κλειστουσ κυκλους πρεπει να διαπερασεις για να παρεις βυτιο ? ασε που ειναι ειδικη μεταφορα ,ποσα παγια εξοδα σε γραφειοκρατιες (αδειες,ανανεωσεις πιστοποιητικων, λεφτα σε πλυντηρια) πληρωνουν αυτοι οι ανθρωποι ,ξερεις οτι για να πανε καπου του απαγορευουν το δρομο επειδη ειναι επικυνδινα τα φορτια τους και η πολιτεια δν τους παρεχει αλλη διαδρομη!!!!!!
ξερεις οτι σου βγαινει η παναγια....πανω κατω στο βυτιο - τραβα περα δωθε μανικες κατα την διαρκεια του φορτωματος ή και ξεφορτωματος.... που πας το καλοκαιρι να ανοιξεις καπακι σε βυτιο και απο την τρελη θερμοκρασια κοντευεις να λυποθημησεις μεσα....ή το χειμωνα να τρως το κρυο και να εισαι με την ψυχη στο στομα μην και σε παρει ο αερα ή γλυστρησεις απο τα 4 μετρα πανω απο το βυτιο και βρεθεις φαρδυς-πλατυς.,,
Η που τρεμει η καρδια σου στο δρομο....μην γινει τπτ....και παρεις στο λαιμο σου ενα σωρο ανθρωπους...
αυτος γτ να μην κονομαει????????
αλλα τοσα θα μπορουσα να πω και εγω για τους οικοδομους που ειναι πανω στις οικοδομες χειμωνα καλοκαιρι, που τους τρωει το κρυο και η ζεστη συνεχεια και δεν εχουν την ανεση της καμπινουλας τους με clima οπως εσεις και που κινδυνευουν να πεσουν απο τον 20ο οροφο της πολυκατοικιας και αλλα πολλα...η ζωη ειναι σκληρη..καταλαβετε το.
Gandalf dr685sm
31/07/2010, 08:07
συνεχίζετε και διαφωνείτε;... δεν το έχουν πάρει χαμπάρι πως οτι και να πουν δεν αλλάζει κάτι;.. ίσα ίσα τώρα που βρίσκουν κόντρα και την πλειοψηφία της κοινωνίας.
Η επίταξη έχει ισχύσει κανονικά, θα χάσουν τις άδειες τους ακόμα νωρίτερα απο τα 3 χρόνια και πλέον και οι ένοπλες δυνάμεις είναι έξω και έχουν αναλάβει τις μεταφορές και τροφοδοσίες.
Το έχουμε πεί δέκα χιλιάδες φορές... να το πούμε άλλη μία.
Η διαταγή της Ε.Ε. είναι να γίνουν και διάφορα άλλα. ΚΑΙ ΝΑΙ... Θα κάνουμε οτι λένε για ενα πολύ απλό λόγο... ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΤΟΥΣ... το έχετε χωνέψει καλά αυτό;
Αν δεν γίνουν αυτά θα πάρουμε απο τα τρία το μακρύτερο όσον αφορά τις επόμενες δόσεις. Αν δεν πάρουμε λεφτά πάμε για στάση πληρωμών και τότε όλοι καθόμαστε στο αγγούρι.
Τα υπόλοιπα που συζητάμε εδώ είναι για να κάνουμε χαβαλέ.
ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ... ΧΩΝΕΨΤΕ ΤΟ!
Gandalf
τα καναμε σκατα και τωρα πρεπει να τα φαμε.
αυτοι ειμαστε κυριοι, καταλαβετε το.
Το πρωι δουλευω στην μαντρα υλικα οικοδομων του πατερα μου ,την υπολοιπη μερα ειμαι στο μαγαζι και πηγαινω νυχτερινο σχολειο, ααα εχω και ενα γιο που τον εχω ολα τα ΠΣΚ του χρονου,μαλλον της πουστιες της εκανα το βραδυ στον υπνο μου.:ZZZ:
http://www.youtube.com/watch?v=x8h5g5p2P9I
ολο αυτο και τελικα δεν μας ειπες ΠΟΣΑ βγαζεις και σες ποσο χρονο κανεις αποσβεση εσυ την αδεια που ειχε ο πατερας σου.
devil's animal
31/07/2010, 08:37
Το πρωι δουλευω στην μαντρα υλικα οικοδομων του πατερα μου ,την υπολοιπη μερα ειμαι στο μαγαζι και πηγαινω νυχτερινο σχολειο, ααα εχω και ενα γιο που τον εχω ολα τα ΠΣΚ του χρονου,μαλλον της πουστιες της εκανα το βραδυ στον υπνο μου.:ZZZ:
ρε Πανο δεν το λεω για σενα. μιλαω για το συνολο των ελληνων. μην το προσωποποιεις.
πολλοι παλευουν να τα βγαλουν περα χρονια τωρα και δεν κλεβουν την εφορια και δεν..και δεν...και δεν...
αλλα παιρνει ΚΑΙ αυτους η μπαλα...δυστυχως.:sad:
:beer: :beer: :beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από LsKostas
καταλαβαίνω την διαφωνία σου και γω υπέρ των απεργιών είμαι και μακάρι να βρίσκουν το δίκιο τους οι απεργοί, όταν έχουν όμως
γιατί στην συγκεκριμένη περίπτωση φίλε μου και ανεξαρτήτως κρίσης, ΔΝΤ κτλ αυτό με τα κλειστά επαγγέλματα είναι μια ΑΔΙΚΙΑ σε βάρος όλων που επιτελείται εδώ και 40 χρόνια, και είναι καλό να αλλάξει και επιτέλους να ελευθερωθεί το επάγγελμα και έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια και χωρίς να υπάρχει χρήση. Δεν μπορεί κάποιοι να έχουνε προνόμια και κλειστό κύκλο επαγγέλματος και να μην μπορεί να μπει άλλος. Οτι ισχύει για όλους τους άλλους πρέπει να ισχύει και για αυτούς, όσο απολάφσαν τα προνόμια καλώς, τέλος σε αυτή την ΑΔΙΚΙΑ, άνοιγμα όλων των επαγγελμάτων
μάλλον αυτό που ήθελε να πει devils είναι "τα ΚΑΝΑΝΕ σκατά και τώρα πρέπει να τα ΦΑΜΕ.
αυτοί είμαστε κύριοι, καταλάβετε το."
mikros boudas
31/07/2010, 12:16
υπαρχουν δουλειες με πολυ περισσοτερες ευθυνες που δεν παιρνουν ουτε το 1/8 των χρηματων,δεν μαζευεται η κατασταση ουτε δικαιολογειται.τα κλειστα επαγγελματα για καποιο λογο ειναι κλειστα και για καποιο λογο θελετε τοσο πολυ να μεινουν κλειστα:beer:
paramedic
01/08/2010, 02:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από mikros boudas
υπαρχουν δουλειες με πολυ περισσοτερες ευθυνες που δεν παιρνουν ουτε το 1/8 των χρηματων,δεν μαζευεται η κατασταση ουτε δικαιολογειται.τα κλειστα επαγγελματα για καποιο λογο ειναι κλειστα και για καποιο λογο θελετε τοσο πολυ να μεινουν κλειστα:beer:
http://www.youtube.com/watch?v=RgdyKNqf4mg
mikros boudas
01/08/2010, 08:02
http://www.youtube.com/watch?v=RgdyKNqf4mg :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
mats8282
01/08/2010, 09:15
ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ... ΧΩΝΕΨΤΕ ΤΟ!
Gandalf
:nono: :nono: :nono: :nono:
Αρχικά δημιουργήθηκε από CIRUS
καταλαβαίνω την διαφωνία σου και γω υπέρ των απεργιών είμαι και μακάρι να βρίσκουν το δίκιο τους οι απεργοί, όταν έχουν όμως
γιατί στην συγκεκριμένη περίπτωση φίλε μου και ανεξαρτήτως κρίσης, ΔΝΤ κτλ αυτό με τα κλειστά επαγγέλματα είναι μια ΑΔΙΚΙΑ σε βάρος όλων που επιτελείται εδώ και 40 χρόνια, και είναι καλό να αλλάξει και επιτέλους να ελευθερωθεί το επάγγελμα και έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια και χωρίς να υπάρχει χρήση. Δεν μπορεί κάποιοι να έχουνε προνόμια και κλειστό κύκλο επαγγέλματος και να μην μπορεί να μπει άλλος. Οτι ισχύει για όλους τους άλλους πρέπει να ισχύει και για αυτούς, όσο απολάφσαν τα προνόμια καλώς, τέλος σε αυτή την ΑΔΙΚΙΑ, άνοιγμα όλων των επαγγελμάτων 33000 χιλιαδες φορτηγα,εισαι σιγουρος οτι ειναι κλειστο το επαγγελμα
33000 χιλιαδες φορτηγα,εισαι σιγουρος οτι ειναι κλειστο το επαγγελμα
Το αν ενα επαγγελμα ειναι ανοικτο η κλειστο, δεν εχει να κανει με το πληθος των επαγγελματιων που το 'εξυπηρετουν' αλλα με το σχετιζομενο νομικο καθεστως.
:rolleyes: ωραια ...γιναμε ολοι ειδικοι και λεκτορες....
Εγω ξερω μεχρι να ξεμπερδεψουμε τις πετονιες καποιος αλλος θα εχει φαει τα ψαρια... :smokin:
33000 χιλιαδες φορτηγα,εισαι σιγουρος οτι ειναι κλειστο το επαγγελμα
και βέβαια είμαι σίγουρος όταν δεν ισχύει ό,τι ισχύει στην ελεύθερη αγορά
δε πα να ναι και 83000 δε λέει τίποτα απολύτως αυτό, απορώ και που το χρησιμοποιείς σαν επιχείρημα γιατί είναι και χαζό
πχ πες πως είμαι προγραμματιστής (δεν είμαι, παράδειγμα είναι) και υπάρχουν άλλοι 120000 προγραμματιστές αλλά είναι κλειστό το επάγγελμα όπως το δικό σου και άδειες στην αγορά έχουν μόνο 33000 που είναι υπεραρκετές για να καλύψουν τις ανάγκες της Ελλάδας, οι υπόλοιποι προγραμματιστές γιατί να πάρουν το πούλο ή να πρέπει να πληρώσουν 100000 ευρώ για να έχουν δικαίωμα να εργαστούν???????????
το σωστό είναι να μπορούν όλοι να δουλέψουν εφόσον έχουν τις γνώσεις και η αγορά θα διαλέξει τους καλύτερους, πιο αποδοτικούς και πιο φτηνούς από αυτούς και οι υπόλοιποι θα αλλάξουν επάγγελμα και θα ασχοληθούν με κάτι άλλο αν δεν μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί και δεν τους χωράει η αγορά. Το ίδιο ΠΡΕΠΕΙ να ισχύει για όλους, δεν κατουρήσαμε εμείς στο πηγάδι και εσείς οι έξυπνοι να έχετε προνόμια που έδωσε η χούντα και έχουν μείνει αναλλοίωτα στο χρόνο.
ΘΕΟΚΛΕΙΣΤΟ είναι λοιπόν το επάγγελμα σου, και ναι είμαι βέβαιος γι' αυτό όπως και κάθε νοήμον άνθρωπος, αν νομίζεις πως απευθύνεσαι σε ηλίθιους, καλό είναι να αναθεωρήσεις, αν όχι μη γράφεις χαζά επιχειρήματα.
Υ.Γ. Είμαι διατεθειμένος προσωπικά να χάσω και τις διακοπές μου για δίκαια αιτήματα απεργών και έχω κατέβει πολλές φορές σε απεργίες, ξέρω πως είναι να αδικείται κάποιος, αυτό με τα κλειστά επαγγέλματα είναι ΛΑΘΟΣ και έπρεπε πολλά χρόνια να είχε καταργηθεί ακόμα και κρίση να μην είχαμε.
alexxxcbr
05/08/2010, 10:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: