View Full Version : To κόλπο της βενζινης...
Gandalf dr685sm
26/07/2010, 04:07
όπως γνωρίζετε απο χθες το βράδυ , βυτία δεν κυκλοφορούν , όποτε βενζίνη κάποια στιγμή δεν υπάρχει. Έλα όμως που οι Έλληνες με το κατοχικό σύνδρομο έτρεξαν όλοι να φουλάρουν!!!
Οπότε δεν υπάρχει πλέον ούτε σταγόνα πλην ελαχίστων πρατηρίων που απο όσο είδα σήμερα με τις ουρές τεράστιες , προς το μεσημεράκι και αυτά δεν θα έχουν.
Και έχουμε και λέμε..
1. Το να διαμαρτύρεται κάποιος γιατι χάνει λεφτά απο μια άδεια το κατανοώ και είναι δικαίωμα του να αντιδράσει. Το να μπλοκάρει όμως την είσοδο σε διυληστήρια ακόμα και για ιδιωτικά βυτία είναι ΑΚΡΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟ και θα έπρεπε άμεσα να τους ρίχνουν σε κανά κελί μπας και συνέρθουν... τόσο για παρακώλυση κυκλοφορίας όσο και για έκθεση κοινού σε κίνδυνο που είναι και κακούργημα... Νομίζω οτι κατανοείτε τι προκαλεί η έλλειψη καυσίμου απο την αγορά, πέρα απο τα Ι.Χ.
2. Έλεος με τον πανικό πλέον.. αν δεν έχει βενζίνη το Ι.Χ. μου, θα πάρω ΜΜΜ ... και αν ακόμα και αυτά πλέον δεν έχουν , τότε θα κάτσω σπίτι μου αν δεν είναι κοντά η δουλειά μου και όποιος θέλει ας πεί τίποτα για απώλεια μεροκάματου (ανωτέρα βία - απουσία προβλέπεται απο το εργατικό δίκαιο).
3. Είναι τόσο μαλάκες και αυτοί στην κυβέρνηση που περνάνε νομοσχέδιο ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ οτι θα φέρει αντιδράσεις μέσα στο καλοκαίρι και μετά λένε για τουρισμό και ιστορίες ... οτι εκβιάζουν οι άλλοι ενώ και οι ίδιοι στην ουσία κάνουν χρήση του ίδιου μοχλού πίεσης απο την άλλη πλευρά.
Να δώ τι θα γίνει μετά με φαρμακοποιούς, με ταξιτζήδες, με συμβολαιογράφους κτλ.. έχει να πέσει πολύ γέλιο λέμε.
Gandalf
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Gandalf
το αλλο δεν το ειπες.....
Την τελευταια φορα που καναν απεργια οι βυτιοφοροι ηταν η τελευταια ΜΕΓΑΛΗ αυξηση που πηρε η βενζινη....
Οποτε σε ζαλιζουν εσενα ....σου δημιουργουν στερηση...σου πασσαρουν στις "ειδησεις" για φαινομενα κερδοσκοπιας λογω ελλειψης...ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΤΙΜΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΑ 1.79 π.χ.
ΚΙ ΕΣΥ ΛΕΣ "- ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΒΕΝΖΙΝΗ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ !!!!"
οι Ελληνες πρεπει να ειναι το ΠΙΟ ευκολο Target group Για το Τσιρκοmarketing των μασονακων τελικα....
PortisHead
26/07/2010, 04:16
όπως γνωρίζετε απο χθες το βράδυ , βυτία δεν κυκλοφορούν , όποτε βενζίνη κάποια στιγμή δεν υπάρχει. Έλα όμως που οι Έλληνες με το κατοχικό σύνδρομο έτρεξαν όλοι να φουλάρουν!!!
Οπότε δεν υπάρχει πλέον ούτε σταγόνα πλην ελαχίστων πρατηρίων που απο όσο είδα σήμερα με τις ουρές τεράστιες , προς το μεσημεράκι και αυτά δεν θα έχουν.
Και έχουμε και λέμε..
1. Το να διαμαρτύρεται κάποιος γιατι χάνει λεφτά απο μια άδεια το κατανοώ και είναι δικαίωμα του να αντιδράσει. Το να μπλοκάρει όμως την είσοδο σε διυληστήρια ακόμα και για ιδιωτικά βυτία είναι ΑΚΡΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟ και θα έπρεπε άμεσα να τους ρίχνουν σε κανά κελί μπας και συνέρθουν... τόσο για παρακώλυση κυκλοφορίας όσο και για έκθεση κοινού σε κίνδυνο που είναι και κακούργημα... Νομίζω οτι κατανοείτε τι προκαλεί η έλλειψη καυσίμου απο την αγορά, πέρα απο τα Ι.Χ.
2. Έλεος με τον πανικό πλέον.. αν δεν έχει βενζίνη το Ι.Χ. μου, θα πάρω ΜΜΜ ... και αν ακόμα και αυτά πλέον δεν έχουν , τότε θα κάτσω σπίτι μου αν δεν είναι κοντά η δουλειά μου και όποιος θέλει ας πεί τίποτα για απώλεια μεροκάματου (ανωτέρα βία - απουσία προβλέπεται απο το εργατικό δίκαιο).
3. Είναι τόσο μαλάκες και αυτοί στην κυβέρνηση που περνάνε νομοσχέδιο ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ οτι θα φέρει αντιδράσεις μέσα στο καλοκαίρι και μετά λένε για τουρισμό και ιστορίες ... οτι εκβιάζουν οι άλλοι ενώ και οι ίδιοι στην ουσία κάνουν χρήση του ίδιου μοχλού πίεσης απο την άλλη πλευρά.
Να δώ τι θα γίνει μετά με φαρμακοποιούς, με ταξιτζήδες, με συμβολαιογράφους κτλ.. έχει να πέσει πολύ γέλιο λέμε.
Gandalf
+1000 Gandalf
και επιπλεον.....
1.
Δεν καταλαβαινω γιατι κάποιοι θα πρπει να εχουν εξασφαλισμενο το επαγγελμα τους .
Αμα ειναι ετσι να κλειδωσουν κιαλλα επαγγελματα.
20.000 γιατροι
15.000 προγραμματιστες
κ.ο.κ.
Αει στο διαλο με τον καθε κλαδο που εχει δικα του μετρα και σταθμα.
Ακου "εξασφάλιση".
2.
Ανεπιτρεπτο ,εξ αρχής , να επιτρεπει το κρατος σε μια μεριδα εργαζομενων να ελεγχει κατι τοσο σημαντικο οπως τα καυσιμα.
και εγω που παρασκευη φευγω οδικως για Ηγουμενιτσα...
απλως τον πινω λοιπον και δε παω πουθενα.
ενα γαμημενο χρονο περιμενω να παρω μια αδεια το καλοκαιρι να παω να ηρεμησω λιγο και φυσικα μου γαμανε τα παντα.
Αρχικά δημιουργήθηκε από DUKASII
ενα γαμημενο χρονο περιμενω να παρω μια αδεια το καλοκαιρι να παω να ηρεμησω λιγο και φυσικα μου γαμανε τα παντα.
για να μη πω την προκαταβολή για δωματια που φυσικα τη χάνω..
PortisHead
26/07/2010, 04:18
για να μη πω την προκαταβολή για δωματια που φυσικα τη χάνω..
Οχι μονο εσυ.
Η μιση Ελλαδα , και βάλε
:(
Pardalotzatziki
26/07/2010, 04:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από PortisHead
Οχι μονο εσυ.
Η μιση Ελλαδα , και βάλε
:(
+1
Παντως το σιγουρο ειναι οτι κανενας βουλευτης δεν θα χασει ουτε λεφτα, ουτε το χρονο του, ουτε θα ιδρωσει το αυτι του που λενε...
Οποτε γιατι να τους απασχολησει το ποτε κανουν καποια σημαντικη αλλαγη και ποιους επηρρεαζει?
Αρχικά δημιουργήθηκε από Pardalotzatziki
+1
Παντως το σιγουρο ειναι οτι κανενας βουλευτης δεν θα χασει ουτε λεφτα, ουτε το χρονο του, ουτε θα ιδρωσει το αυτι του που λενε...
Οποτε γιατι να τους απασχολησει το ποτε κανουν καποια σημαντικη αλλαγη και ποιους επηρρεαζει?
και θα μεινουν οι οδηγοι να μαλωνουν με τους φορτηγατζηδες και οι φορτηγατζηδες με τους οδηγους....
Να εκτονωθουμε μεταξυ μας για να ηρεμισουμε
Εδω ειναι το λαθος σου!!!
Κοιτα μια εδω...προλαβαινεις!!!!
http://el.aegeanair.com/Default.aspx?gclid=CNzEr8nbiKMCFQU9ZgodAjjdbA
glargkatzis
26/07/2010, 04:35
σε 3 μέρες θα έχει λήξει..... για αυτό και ανακοινώθηκε το νομοσχέδιο σε φουλ σεζόν...να γκρινιάξει ο κόσμος και να το περάσουν τελικά με τις λιγότερες απώλειες για το κράτος όχι για τους ιδιοκτήτες...
Gandalf dr685sm
26/07/2010, 04:41
glargkatzis +1000
Είπαμε... και η κυβέρνηση εκβιαστής είναι. Αν θες να κόψεις το καθεστώς αδείας οχήματος τους, δώστους ενα ποσό αποζημίωσης (φυσικά οχι τα τρελά ποσά που ζητάνε) και στείλτους στο καλό. Απαλλοτρίωση λέγεται αν θυμάμαι καλά.
΄Πάντως προβλέπω οτι αυτή η απεργία θα πάρει καιρό ,καθώς κανείς δεν θέλει στα καλά καθούμενα να χάνει χρήματα και πράγματα που τα έχει εδώ και καιρό. Και γνωρίζουν και οι οδηγοί πως αν ανοίξει το επάγγελμα , τότε το μόνο που θα έχει αξία θα είναι το όχημα τους.
Η κυβέρνηση και να μην πάρει απο τον τουρισμό θα τα πάρει απο εμάς... οπότε γιατί να τους νοιάξει;... εκτός και αν όλοι μαζί γυρίσουν και πουν θα πάρετε τα @@@ μας σε εφορία κτλ... και τότε να δείς γέλιο.
Gandalf
kiloMeater
26/07/2010, 04:51
πολυτέλειες ....
υπάρχουνε και σημαντικότερες (μη ελαστικές) ανάγκες για τη χρήση του οχήματος, πέρα απο το να πάς για καφέ ή ακόμα και στη δουλειά σου
ελπίζω να μην το καταλάβεις στην πράξη πάντως, ακόμα και αν αυτό σημαίνει οτι θα συνεχίζεις να γράφεις τέτοια απερίσκεπτα σχόλια
MILTOS1976
26/07/2010, 04:53
παιδες δεν νομιζω πως ειναι ακριβως ετσι.οποιος κανει απεργια σιγουρα εχει καποιους λογους.εσεις θα απεργουσατε απο τη δουλεια σας αν πληρονωσασταν καλα?τωρα το κρατος γνωριζει χρονια το θεμα με τις αδειες και τοσα χρονια δεν εκανε τιποτα.μην ακουτε οτι θα πεσουν οι τιμες απο τα μεταφορικα κτλπ.απλα θελουν να τους πεθανουν ωστε να ερθουν μια δυο εταιριες ως σωτηρες στην αγορα,να παρουν τις αδειες και να μας π..δηξουν με τις ευχες του κρατους.και οι απεργοι εχουν οικογενεις και θελουν να ζησουν τα παιδια τους.δεν νομιζω να γινονται πλουσιοι και να βγαζουν απο εμας.
γιατι δεν ψαχνουν αλους τροπους να ριξουν τις τιμες δηθεν.
μαλον φοβουνται μη στεναχωρησουν τις μεγαλοεταιριες.
απλα πιστευω πως δεν φταινε παντα οι απεργοι σε αυτον τον τοπο.
εχουν λογους να απεργουν οπως και εσυ οταν απεργεις.
γιατι λοιπον δεν σκεφτομαστε και λιγο αλιως???
ευχαριστω
PortisHead
26/07/2010, 04:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από MILTOS1976
παιδες δεν νομιζω πως ειναι ακριβως ετσι.οποιος κανει απεργια σιγουρα εχει καποιους λογους.εσεις θα απεργουσατε απο τη δουλεια σας αν πληρονωσασταν καλα?τωρα το κρατος γνωριζει χρονια το θεμα με τις αδειες και τοσα χρονια δεν εκανε τιποτα.μην ακουτε οτι θα πεσουν οι τιμες απο τα μεταφορικα κτλπ.απλα θελουν να τους πεθανουν ωστε να ερθουν μια δυο εταιριες ως σωτηρες στην αγορα,να παρουν τις αδειες και να μας π..δηξουν με τις ευχες του κρατους.και οι απεργοι εχουν οικογενεις και θελουν να ζησουν τα παιδια τους.δεν νομιζω να γινονται πλουσιοι και να βγαζουν απο εμας.
ευχαριστω
Να απεργεις και να διεκδικεις απο αυτον που σου κανει την αδικία , όχι απο τον συνανθρωπο σου.
Αμα εχουν τα κοτσια , ας παν να παρκαρουν με τα βυτια μπροστα απο τη βουλή και μεσα στο συνταγμα.
Gandalf dr685sm
26/07/2010, 05:02
kiloMeater... οι ανάγκες που αναφέρεις αν αφορούν θέματα υγείας, είναι οι μόνες που δικαιολογούνται. Απο εκεί και πέρα η χρήση οχήματος είναι "πολυτέλεια", όπως και να το κάνεις. Αν έχεις όντως τέτοιο θέμα (υγείας-- μεταφορά κάποιου) τότε μαζί σου και ίσως ειναι εκείνοι που θα έπρεπε να προνοήσουν... αλλά εδώ μιλάμε για το συντριπτικό ποσοστό που απλά γεμίζει το Ι.Χ. για να πάει δουλειά/βόλτα κοκ.
MILTOS1976.. Είπα και πριν... πρέπει να αντιδράσουν αν νιώθουν οτι αδικούνται και τους κατανοώ. Οχι όμως εις βάρος όλων των υπολοίπων. Το να αφαιρείς απο τον άλλο το δικαίωμα να μπορεί να μετακινηθεί, δουλέψει, φάει... επιβιώσει ανά περιπτώσεις, θεωρητικά τον βάζεις σε κίνδυνο. Όπως ο φίλος kilomeater ας πούμε που μάλλον αναφέρεται σε θέματα υγείας.
Και να αντιδράσουν.. και να απεργήσουν.. και οτι θέλουν ας κάνουν, χωρίς όμως να ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ σε άλλους να κάνουν την δική τους δουλειά (μιλώ για τα υπόλοιπα οχήματα Ι.Χ. που μπορούν και πρέπει να κάνουν μεταφορές υλικών και καυσίμων).
Gandalf
ευχαριστω δε διαφωνω σε τίποτα φιλε αλλα με την συγκεκριμενη απεργια εκτος απο την ταλαιπωρια του κοσμακη δε βλεπω να κερδιζει κ τιποτα αλλο ο κλαδος.
δεν νομιζω να γινονται πλουσιοι και να βγαζουν απο εμας.
Να γνωρίζεις οτι η καθε αδεια πχ για βυτιο 1ον κοστιζει ενα σκασμο λεφτα, 2ον οτι κονομανε πολλα φραγκα απο κομιστρα που χρεωνουν την εταιρια(η οποια βεβαια τα χρεωνει στο τελικο καταναλωτη)
μολις πηγα φουλαρα το σουτζουκι μου με σουπερ λεμε που μονο αυτη εχει μείνει στα βενζινάδικα.
αυτη η μετατροπή που κανουν μερικοι στα μοτερ και καινε αεριο παιζει και για μοτό?:D
MILTOS1976
26/07/2010, 05:11
:beer:
σωστος
ιδεα γιαγενικη απεργια
να μαζευτουμε ολοι εξω απο τη βουλη και να πινουμε μπυρες...:beer: :beer: :beer:
Προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει πλήρη απελευθέρωση.
Θα πουλάει όμως το κράτος αβέρτα άδειες σε κλειδωμένη τιμή, περίπου 20-30% κάτω απο την αξία που έχουν τώρα.
Πχ μια άδεια μπορεί να κάνει 80.000 και το κράτος να ορίσει φιξ τιμή τα 70.000.
Άμεσα κάθε ιδιώτης που θα θέλει να πουλήσει θα πέφτει σε συγκεκριμένο ποσό περίπου στα 65.000 ώστε ο αγοραστής να προτιμά το πιο φτηνό ιδιώτη.
Όλη η φασαρία γίνεται για τον καθορισμό της τιμής.
PortisHead
26/07/2010, 05:20
...and it even gets beter....
"...Τα προβλήματα στην αγορά υγρών καυσίμων αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες ημέρες, καθώς την Τρίτη αποφασίζουν για κινητοποιήσεις και οι πρατηριούχοι...."
:a023:
Gandalf dr685sm
26/07/2010, 05:23
Καλά και να κάνουν απεργία την Τρίτη ... δεν θα έχει αντίκτυπο σε εμάς , ειδικά σκεπτόμενος πως καύσιμο πλέον δεν υπάρχει. ίσως να το σκέφτηκαν και εκείνοι με αυτόν τον τρόπο.
Gandalf
glargkatzis
26/07/2010, 05:30
Ευτυχώς έχω το 4χ4 της εταιρείας και τη δεξαμενή για το καλοριφέρ γεματη για το χειμώνα....:beer:
georgis4
26/07/2010, 05:44
Μην σας πιανει αμεσως πανικος....υπαρχουν βενζιναδικα με ιδιωτικα βυτια που δεν θα μεινουν απο βενζινη :D
Αρχικά δημιουργήθηκε από georgis4
Μην σας πιανει αμεσως πανικος....υπαρχουν βενζιναδικα με ιδιωτικα βυτια που δεν θα μεινουν απο βενζινη :D
Μαλλον δε θυμασε οτι στις προηγουμενες κινητοποιησεις ειχαν κλεισει τις εγκαταστασεις και δεν μπαινοβγαινε τιποτα.
Gandalf dr685sm
26/07/2010, 05:46
Τα ιδιωτικά βυτία δεν μπορούν να μπούν για ανεφοδιασμό επειδή τα Δ.Χ. έχουν αποκλείσει τις εισόδους. Το είπαμε και πιο πάνω.
Gandalf
+1000 Gandalf
και επιπλεον.....
1.
Δεν καταλαβαινω γιατι κάποιοι θα πρπει να εχουν εξασφαλισμενο το επαγγελμα τους .
Αμα ειναι ετσι να κλειδωσουν κιαλλα επαγγελματα.
20.000 γιατροι
15.000 προγραμματιστες
κ.ο.κ.
Αει στο διαλο με τον καθε κλαδο που εχει δικα του μετρα και σταθμα.
Ακου "εξασφάλιση".
2.
Ανεπιτρεπτο ,εξ αρχής , να επιτρεπει το κρατος σε μια μεριδα εργαζομενων να ελεγχει κατι τοσο σημαντικο οπως τα καυσιμα.
εφοσον φιλε απο την αρχη ηταν κλειστο και πηρανε δανεια 200.000 για την αδεια πως ερχεται το κρατος να τις παρει πισω?τα δανεια ποιος θα τα πληρωσει?εγω και εσυ?
μην λετε για πραγματα που δεν ξερετε απλως για να λετε...
πολλοι απο αυτους ειναι καταχρεωμενοι σε τραπεζες
Παιδες ξερετε γιατι εχουν αδικο ολοι αυτοι οι Δημοσιας?για εναν απλο λογο γιατι οι περισσοτερες αδειες τους χαριστηκαν επι εποχης χουντας σχεδον τσαμπα ή με μικρο πολυ μικρο αντιτιμο,και πλεον αυτοι οι τυποι που τους χαρισαν κατι που δεν θα επρεπε να ειχαν το δικαιωμα μεταπωλησης της αδειας (θα επρεπε να την παραδιδουν στο κρατος οταν συνταξιοδοτουνταν).Εφτασαν οι αδειες να εχουν 200.000€ για κατσε ρε μεγαλε που εχεις δικαιωμα να κλεινεις τον δρομο του καθε ταλαιπωρου.
Το πιο σωστο θα ηταν κατα την δικη μου γνωμη ασε το επαγγελμα κλειστο και διαχειρισου εσυ κρατος της αδειες σου ετσι δεν θα υπηρχε αυτο το τραστ και θα μπορους να πουλανε μονο τα οχηματα αναλογα την χρονολογια το τοναζ και την κατασταση του.
Η πιο πανω συζητηση εγινε με ιδιοκτητη δημοσιας πλεον συνταξιουχο και κατα 200000 πλεον σε διαμερισματα απο αυτο το χαρτι του κρατους:evil:
Panopticon7
26/07/2010, 05:58
Ειδα τις ουρες στα πρατηρια κ ηθελα να γεμισω, το κολπο απλο, πηρα ενα τεραστιο μπετονι κ εβαλα χωρις να περιμενω στην ουρα... Κυριος.
Οι αλλοι ακομα κορναρουν :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Gandalf dr685sm
26/07/2010, 05:59
όσοι πήραν άδεια μετά το 2004 κακό του κεφαλιού τους καθώς ήταν γνωστό απο την Ε.Ε. πως ΟΛΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ επαγγέλματα θα καταργηθούν.
Οσοι πήραν πριν το 2004 αλλά μετά το 1999 όπου και μπήκαμε στην .Ε.Ε ουσιαστικά με το ενιαίο νόμισμα ας πάρουν μια αποζημίωση μετά συμφωνίας.
Όσοι πήραν πριν απο το 1999 άδειες φίλε μου.. να με συγχωρείς αλλά επί 11 χρόνια κάνουν απόσβεση με "κλειστές ταρίφες & συμφωνίες". Καιρός είναι να ξεχαστούν αυτά..
Όπως είπα και πριν... ας αντιδράσουν, ας απεργήσουν, ας πράξουν όπως νομίζουν για το δικό τους συμφέρον , χωρίς όμως να επιβαρρύνουν τους υπόλοιπους με τις πράξεις τους. Δεν ήμασταν και μαζί τους όταν εισέπρατταν... τώρα γιατί πρέπει να μοιραστούμε την χασούρα τους;
Gandalf
MitsosNaked
26/07/2010, 06:36
Αμα εχουν τα κοτσια , ας παν να παρκαρουν με τα βυτια μπροστα απο τη βουλή και μεσα στο συνταγμα.
+ OΣΑ !!!!!
Άν δέν τροφοδοτήσουν και τα καράβια, που έιπαν πως δέν θα τροφοδοτήσουν, τον ήπιαμε και εμείς(η παρέα μου) και οι προκαταβολές μας την Παρασκευή......
PortisHead
26/07/2010, 06:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από MitsosNaked
+ OΣΑ !!!!!
Άν δέν τροφοδοτήσουν και τα καράβια, που έιπαν πως δέν θα τροφοδοτήσουν, τον ήπιαμε και εμείς(η παρέα μου) και οι προκαταβολές μας την Παρασκευή......
MONO ο νεοέλληνας , δειλός , κάφρος , απαίδευτος τσόγλανος θα σκεφτοταν να τιμωρήσει και τους υπόλοιπους συμπολίτες του για να πετύχει το σκοπο του.
Ειλικρινα , αμα κατεβαιναν με τα βυτιοφορα στη βουλή, οχι για να τα σπασουν , να κανουν γυρω γυρω τη βουλη πατωντας κορνα για κανα 3ωρο...ΕΓΩ μαζί τους .... με 1000 !!!
Ποσο μικρος και σκοτοψυχος πρεπει να εισαι να στερησεις τις διακοπες απο τον συνανθρωπο σου , για να διαμαρτυρηθεις.Ποσο ρε γμτ.
transalpblack
26/07/2010, 07:07
Ε καλά.
Μην είσαι τόσο ακραίος.
Θα βρείς έξω από την Αθήνα.
Εδώ μέσα είναι το πρόβλημα.
Ξεκίνα το ταξιδάκι σου και το πολύ πολύ όπου βρίσκεις σταμάτα για φουλάρισμα έτσι ώστε να φτάσεις φουλαρισμένος πάνω.
καλά όλα αυτά εμείς γιατί τρέχουμε μαζικά να γεμίσουμε τα ρημάδια μας? δηλαδή σε μία ενεργειακή κρίση τι θα κάνουμε,θα σκοτωνώμαστε για 1 λίτρο ? παιδιά έτσι όπως αντιδράμε δηλαδή αδειάζοντας τα βενζινάδικα σε 1 24ωρο γινόμαστε ο καλύτερος στόχος και για την κυβέρνηση αλλά και για οποιοδήποτε καλομαθημένο κλάδο που επιτέλους προσπαθούν να απελευθερώσουν.
Αρχικά δημιουργήθηκε από transalpblack
Ε καλά.
Μην είσαι τόσο ακραίος.
Θα βρείς έξω από την Αθήνα.
Εδώ μέσα είναι το πρόβλημα.
Ξεκίνα το ταξιδάκι σου και το πολύ πολύ όπου βρίσκεις σταμάτα για φουλάρισμα έτσι ώστε να φτάσεις φουλαρισμένος πάνω. Μακάρι να είναι ετσι οπως τα λες φιλε μου αλλιως με φανταζεσαι να μη βρισκω να γεμισω?:sad:
Αρχικά δημιουργήθηκε από PQC
καλά όλα αυτά εμείς γιατί τρέχουμε μαζικά να γεμίσουμε τα ρημάδια μας? δηλαδή σε μία ενεργειακή κρίση τι θα κάνουμε,θα σκοτωνώμαστε για 1 λίτρο ? παιδιά έτσι όπως αντιδράμε δηλαδή αδειάζοντας τα βενζινάδικα σε 1 24ωρο γινόμαστε ο καλύτερος στόχος και για την κυβέρνηση αλλά και για οποιοδήποτε καλομαθημένο κλάδο που επιτέλους προσπαθούν να απελευθερώσουν. τι να κανουμε ρε φιλε αναγκη ειναι δε το κανουμε για χομπι το να γεμιζουμε τα ρεζερβουαρ μας.
transalpblack
26/07/2010, 07:39
Μακάρι να είναι ετσι οπως τα λες φιλε μου αλλιως με φανταζεσαι να μη βρισκω να γεμισω?:sad:
Θα βρεις θα βρεις
hidefnick
26/07/2010, 07:43
Συγνώμη που διακόπτω, αλλά τις άδειες που και ποιοί τις πουλάνε? (Το οποίον ισχύει και στα ταξί αν κάτι δεν έχει αλλάξει)
Που τις πληρώσανε τις 200.000 χιλιάδες δηλαδήΣ? Και δεν ήξεραν για την ευρωπαική νομοθεσία ούτε αυτοί ούτε οι τράπεζες που έδωσαν τα φράγκα?
Και τέλος τι θα πει θα χάσουν τα λεφτά τους? Μία επιχείρηση είναι και τα 200 είναι ένα πάγιο της. Το δάνειο που έσκασαν για να πάρουν την άδεια θα αποσβεστεί με πώληση της άδειας, ή απο τους ναύλους? Μα δουλευόμαστε τόσο πια σε αυτή τη χώρα που ούτε 1+1 δεν συντονίζουμε πόσο κάνει?
Και τι ακριβώς θα πει κλειστό επάγγελμα? Δηλαδή αν απελευθερωθεί η πρέζα θα κάνουν απεργία τα βαποράκια?
Αντε, με τον κάθε νταβατζή σε αυτή τη χώρα.
PS Ποδήλατο uber alles και να πάνε να μαμηθούν όλοι τους. Αλλα ΚΑΝΕΙ ΖΕΣΤΗ γαμώτοοοοοοο.
δεν υπαρχει περιπτωση να μην βρεις στην εθνικη
θα βαρεθεις να φουλαρεις με το φοβο οτι δε θα βρεις παρακατω
το 2008 το σεπτεμβρη με τις απεργεις παλι ,ξεκινησα με 3 φιλους για σερρες και μετα τη χαλκιδα οπου σταματαγαμε βρισκαμε παντου.τοτε αλλοι 30 εκλαιγαν που δεν αποφασησαν να ξεκινησουν και εχασαν το νταβαντουρι στην πιστα.12 μηχανακια μονα τους απ ολη την ελλαδα.....:D
μην αναβαλεις τις διακοπες σου το προβλημα ειναι στην αθηνα στην επαρχια δεν θα προλαβει να φανει
Αρχικά δημιουργήθηκε από hidefnick
Συγνώμη που διακόπτω, αλλά τις άδειες που και ποιοί τις πουλάνε? (Το οποίον ισχύει και στα ταξί αν κάτι δεν έχει αλλάξει)
Που τις πληρώσανε τις 200.000 χιλιάδες δηλαδήΣ? Και δεν ήξεραν για την ευρωπαική νομοθεσία ούτε αυτοί ούτε οι τράπεζες που έδωσαν τα φράγκα?
Και τέλος τι θα πει θα χάσουν τα λεφτά τους? Μία επιχείρηση είναι και τα 200 είναι ένα πάγιο της. Το δάνειο που έσκασαν για να πάρουν την άδεια θα αποσβεστεί με πώληση της άδειας, ή απο τους ναύλους? Μα δουλευόμαστε τόσο πια σε αυτή τη χώρα που ούτε 1+1 δεν συντονίζουμε πόσο κάνει?
Και τι ακριβώς θα πει κλειστό επάγγελμα? Δηλαδή αν απελευθερωθεί η πρέζα θα κάνουν απεργία τα βαποράκια?
PS Ποδήλατο uber alles και να πάνε να μαμηθούν όλοι τους. Αλλα ΚΑΝΕΙ ΖΕΣΤΗ γαμώτοοοοοοο. λες να της πω της αλληνης να παρουμε τα ποδήλατα μεχρι ηγουμενιτσα?
Panopticon7
26/07/2010, 07:59
ας παν να παρκαρουν με τα βυτια μπροστα απο τη βουλή και μεσα στο συνταγμα.
Αυτην την χαζομαρα-καραμελα με την βουλη οταν την ακουω μου αναβουν τα λαμπακια.
Για εμενα ειναι αδικοι που αποφασισαν να κανουν την απεργια σε αυτην την χρονικη στιγμη, το κατα ποσον εχουν δικιο δεν το γνωριζω καλα.
Υγ. Προσωπικα ομως θα ηθελα να κρατησει οσο περισσοτερο γινεται μπας κ δουμε το κεντρο της αθηνας ανθρωπινο
λες να της πω της αλληνης να παρουμε τα ποδήλατα μεχρι ηγουμενιτσα?
:bawl: :bawl: να της πεις, να της πεις! ώσπου να πάτε, να κανετε και τις βόλτες και να γυρίσετε, θα σου έχει φτιάξει μπούτι ΑΑΑ!:D
hidefnick
26/07/2010, 08:03
λες να της πω της αλληνης να παρουμε τα ποδήλατα μεχρι ηγουμενιτσα?
Αν συμφωνήσει θα πει οτι σε αγαπάει βρε.... :eyepop: :D
PortisHead
26/07/2010, 08:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από Panopticon7
Αυτην την χαζομαρα-καραμελα με την βουλη οταν την ακουω μου αναβουν τα λαμπακια.
Για εμενα ειναι αδικοι που αποφασισαν να κανουν την απεργια σε αυτην την χρονικη στιγμη, το κατα ποσον εχουν δικιο δεν το γνωριζω καλα.
Υγ. Προσωπικα ομως θα ηθελα να κρατησει οσο περισσοτερο γινεται μπας κ δουμε το κεντρο της αθηνας ανθρωπινο
Δε μου λες ?
Εσυ οταν προτωηρθες εδω στο forum κι εψαχνες κατι πληροφοριες για το CBF σου ?...γιατι εγραψες σε motoforum και οχι στο cosmopolitan..gr ???
Allst@rf
26/07/2010, 08:07
PS Ποδήλατο uber alles και να πάνε να μαμηθούν όλοι τους. Αλλα ΚΑΝΕΙ ΖΕΣΤΗ γαμώτοοοοοοο.
λοιπον ρωταω εγω τωτα και απαντηστε μου εσεις...
το 2004 αγορασαμε αδεια ταξι με ΔΑΝΕΙΟ ,150.000 ? για να μπορει ο πατερας μου να συνεχισει να εχει δουλεια ,μιας και εχασε την προηγουμενη(μη ρωτησετε πως μεγαλη ιστορια) ...
αν η ευρωπαικη ενωση ειχε σκοπο να τις ελευθερωση στο μελλον γιατι εμενα μου εδωσε δανειο η τραπεζα?
γιατι το κρατος τοσα χρονια αφηνε ανεξελεγκτες τις αγοραπωλησιες αδειων ταξι/φορτηγων και δεν ξερω γω τι αλλο?μηπως τους συμφερει?
καποιος παραπανω το ειπε...
υπαρχουν αρκετοι στον κλαδο που πραγματικα κονομανε απο την δουλεια αλλα υπαρχουμε και εμεις που δεν κονομαμε αλλα τα φερνουμε βολτα ισα-ισα καθε μηνα.ειμαστε νομιμοτατοι ,πληρωνουμε την εισφορα μας στο ΟΑΕΕ χωρις καθυστερηση καθε μηνα,πληρωνουμε το ΦΠΑ μας δεν κλεβουμε απο κανεναν...
με την υπαγωγη του κλαδου στα βιβλια και στον ΦΠΑ (ειμαι και ημουν υπερ του μετρου) και με ελεγχους το κρατος δεν θα εισπραξει απο εμας αυτα που πρεπει?ποιος ο λογος λοιπον να απελευθερωθει το επαγγελμα?
θελετε να σας το πω αλλιως...θα προτιμουσα να εκανε απελευθερωση υπηρεσιων και οχι επαγγελματος με αυτο το τροπο θα κατεβαιναν και οι τιμες για τους πελατες μας και δεν χα ειχαμε αυτο το χαλι οπως με το ΦΠΑν που παλι στην τσεπη του συνταξιουχου και μισθωτου μετακυλαει...
τι να κανουμε ρε φιλε αναγκη ειναι δε το κανουμε για χομπι το να γεμιζουμε τα ρεζερβουαρ μας.
Να σας θυμίσω οτι στην Γαλία π.χ όταν ακριβαίνει η βενζίνη αδικαιολόγητα, τρώνε τετοιο μπουκοταζ που τους αναγκάζουν να γυρίσουν σε τιμές χαμηλότερες πριν την ανατίμηση.
Να σας θυμίσω οτι στην Γαλία π.χ όταν ακριβαίνει η βενζίνη αδικαιολόγητα, τρώνε τετοιο μπουκοταζ που τους αναγκάζουν να γυρίσουν σε τιμές χαμηλότερες πριν την ανατίμηση. Οπως το πες.
στη Γαλία.
imitrelos
26/07/2010, 08:22
Να σας θυμίσω οτι στην Γαλία π.χ όταν ακριβαίνει η βενζίνη αδικαιολόγητα, τρώνε τετοιο μπουκοταζ που τους αναγκάζουν να γυρίσουν σε τιμές χαμηλότερες πριν την ανατίμηση.
Το κακό ότι εμείς ειμαστε πρόβατα ......... :(
ααα και για αυτους που λένε για ακριβές άδειες σήμερα η τιμή του
Brent (τιμή άν δείτε γραφήματα απο τίς υψηλότερες του μήνα) είναι
78,32 $ ..... μάς δουλέυουν κανονικά :yuck:
http://www.oil-price.net/?gclid=CMzhhIuNiaMCFVAj3wodDBdDbg
notakos600
26/07/2010, 08:22
Δεν έχει σχέση με Γαλλία η Γαλία, έτσι ?
Αρχικά δημιουργήθηκε από notakos600
Δεν έχει σχέση με Γαλλία η Γαλία, έτσι ?
οχι ρε συ η Γαλλία είναι δίπλα στην Κίνα :rotflmao:
η Γαλία είναι στην Ευρώπη:confused:
Δε ξερω αν πρεπει να γελασω η να κλαψω με όλους εσας που συνεχίζετε σε καθε ειδους απεργία, να
κανετε αυτο ακριβως που θελει η κυβερνηση. Να βλεπετε δυο αντιπαλα στρατοπεδα. Τους απεργους και την υπολοιπη κοινωνια, αγνοώντας ότι σχεδόν όλες τις φορές η κυβερνηση είναι ο αποκλειστικος υπευθυνος για τα προβληματα που αντιμετωπιζουμε λόγω των απεργιών.
Να απεργεις και να διεκδικεις απο αυτον που σου κανει την αδικία , όχι απο τον συνανθρωπο σου.
Εσενα δηλαδη σε πειραζει που είναι στην εθνικη κι οχι στη βουλη; διοτι και στη βουλη να ειχαν παρκαρει παλι βενζινη δε θα είχες...και παλι φυσικα θα κλαιγοσουνα επειδη κλεισανε και το κεντρο.
Αρχικά δημιουργήθηκε από glargkatzis
Ευτυχώς έχω το 4χ4 της εταιρείας και τη δεξαμενή για το καλοριφέρ γεματη για το χειμώνα....:beer:
Αυτο για ποιο λόγο το γραφεις; λες να ενδιαφερει πολύ τους υπόλοιπους εδω μεσα αν σου δημιουργεί εσενα πρσωπικά προβλημα η απεργία; ή μηπως για να ζηλεψουμε που εσυ εχεις βενζίνη κι εμεις όχι; :confused:
Αλλη φορα να βρεις πιο παιδικο παραδειγμα
!
Ποσο μικρος και σκοτοψυχος πρεπει να εισαι να στερησεις τις διακοπες απο τον συνανθρωπο σου , για να διαμαρτυρηθεις.Ποσο ρε γμτ.
Τι άλλο θα ακουσουμε; αν είναι δυνατον!
Λεωνίδας
26/07/2010, 09:27
Υγ. Προσωπικα ομως θα ηθελα να κρατησει οσο περισσοτερο γινεται μπας κ δουμε το κεντρο της αθηνας ανθρωπινο δυστυχώς υπάρχουν και συνάνθρωποί μας που πρέπει να πάνε σε νοσοκομεία, γιατρούς κλπ και τα ασθενοφόρα δεν επαρκούν...
μη λέμε ότι θέλουμε έτσι εύκολα
(μου θυμίζεις αυτούς που έβγαιναν και έπαιζαν χιονοπόλεμο και εύχονταν να αποκλειστούμε μπας και "γλιτώσουμε" μια μέρα δουλειάς, ενώ η γιαγιά από το Κρυονέρι δεν μπορούσε να πάει για αιμοκάθαρση :sick: :sick: )
οχι ρε συ η Γαλλία είναι δίπλα στην Κίνα :rotflmao:
η Γαλία είναι στην Ευρώπη:confused:
παρτο αλλιώς...:smokin:
Εχετλαίος
26/07/2010, 09:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από jfx
Δε ξερω αν πρεπει να γελασω η να κλαψω με όλους εσας που συνεχίζετε σε καθε ειδους απεργία, να κανετε αυτο ακριβως που θελει η κυβερνηση. Να βλεπετε δυο αντιπαλα στρατοπεδα. Τους απεργους και την υπολοιπη κοινωνια, αγνοώντας ότι σχεδόν όλες τις φορές η κυβερνηση είναι ο αποκλειστικος υπευθυνος για τα προβληματα που αντιμετωπιζουμε λόγω των απεργιών
Οπότε είτε όλοι μα όλοι απεργούμε μέχρι να φτιάξουν όλα τα κακώς κείμενα είτε πάντα καλοδεχόμαστε και κατανοούμε τον κάθε συνάνθρωπό μας που μας απαγορεύει να πάμε να εργαστούμε, να νοσηλευθούμε, να πιούμε νερό κτλ κτλ κτλ
Σωστά;
:confused:
menelaos46
26/07/2010, 09:36
ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΚΥΡΟ.... :confused: :confused: :confused:
Παρενθεση, αλλο πραγμα η απεργια, αλλο πραγμα το νταβαντζιλικι.
Κλεινω το δρομο ειναι νταβαντζιλικι, απεργω σημαινει απεχω.
Ετσι δεν ειναι????
menelaos46
26/07/2010, 09:38
Δε ξερω αν πρεπει να γελασω η να κλαψω με όλους εσας που συνεχίζετε σε καθε ειδους απεργία, να κανετε αυτο ακριβως που θελει η κυβερνηση. Να βλεπετε δυο αντιπαλα στρατοπεδα. Τους απεργους και την υπολοιπη κοινωνια, αγνοώντας ότι σχεδόν όλες τις φορές η κυβερνηση είναι ο αποκλειστικος υπευθυνος για τα προβληματα που αντιμετωπιζουμε λόγω των απεργιών.
Δηλαδη παντα οι απεργοι εχουν δικαιο????:confused: :confused: :confused:
PortisHead
26/07/2010, 09:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από menelaos46
Ισως , αλλα αυτο ειναι αδιαφορο.
Το θεμα ειναι οταν διεκδικουν κατι να μην παιδευουν ασχετους.
Αυτο το χαρακτηρίζω τουλάχιστον δειλία.
LsKostas
26/07/2010, 09:42
Εξαρταται τους απεργους menelae
Εαν απεργει ο εργαζομενος της Βουλής σαφως δεν έχει
Το θεμα είναι οτι παντα εχει άδικο η κυβέρνηση με τα μέτρα που παίρνει
αφού και σε αυτη την περίπτωση στρέφει τον έναν εργαζόμενο ενάντια στον άλλο
Αυτο το επιχείρημα των διακοπών ... παντως :rotflmao: :rotflmao:
Σε γενικές γραμμές οι απεργοί έχουν δίκιο αφού πληρώνουν σπασμένα άλλων
LsKostas
26/07/2010, 09:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από jfx
Δε ξερω αν πρεπει να γελασω η να κλαψω με όλους εσας που συνεχίζετε σε καθε ειδους απεργία, να
κανετε αυτο ακριβως που θελει η κυβερνηση. Να βλεπετε δυο αντιπαλα στρατοπεδα. Τους απεργους και την υπολοιπη κοινωνια, αγνοώντας ότι σχεδόν όλες τις φορές η κυβερνηση είναι ο αποκλειστικος υπευθυνος για τα προβληματα που αντιμετωπιζουμε λόγω των απεργιών.
Εσενα δηλαδη σε πειραζει που είναι στην εθνικη κι οχι στη βουλη; διοτι και στη βουλη να ειχαν παρκαρει παλι βενζινη δε θα είχες...και παλι φυσικα θα κλαιγοσουνα επειδη κλεισανε και το κεντρο.
Αυτο για ποιο λόγο το γραφεις; λες να ενδιαφερει πολύ τους υπόλοιπους εδω μεσα αν σου δημιουργεί εσενα πρσωπικά προβλημα η απεργία; ή μηπως για να ζηλεψουμε που εσυ εχεις βενζίνη κι εμεις όχι; :confused:
Αλλη φορα να βρεις πιο παιδικο παραδειγμα
Τι άλλο θα ακουσουμε; αν είναι δυνατον!
Καλα τα λες ... σε λίγο θα αγιοποιήσουμε και τα "μπάνια του λαού"
απαγορεύοντας τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους θερινούς μήνες.
Τα χαλια μας τα μαυρα λέω εγώ που δώσαμε τα φώτα μας στους Γάλλους
και σήμερα γελάμε με τα χάλια μας που δεν μπορούμε να τους μοιάσουμε στις κινητοποιήσεις...
menelaos46
26/07/2010, 09:49
Εξαρταται τους απεργους menelae Εαν απεργει ο εργαζομενος της Βουλής σαφως δεν έχει Το θεμα είναι οτι παντα εχει άδικο η κυβέρνηση με τα μέτρα που παίρνει αφού και σε αυτη την περίπτωση στρέφει τον έναν εργαζόμενο ενάντια στον άλλο Αυτο το επιχείρημα των διακοπών ... παντως Σε γενικές γραμμές οι απεργοί έχουν δίκιο αφού πληρώνουν σπασμένα άλλων
Αυτο σηκωνει πολυ κουβεντα και δεν αξιζει να την αρχισουμε.
Ως αναφορα το θεμα των διακοπων δε μπορει ο καθε απεργος με τσαμπουκα να κλεινει το δρομο.
Τωρα επειδη τυγχανει οι απεργοι να ειναι οδηγοι βυτιοφορων ασφαλως και δε θα υπαρχει βενζινη, αυτο ειναι αλλο θεμα.
Αλλα το να κλεινεις το δρομο για μενα ειναι απαραδεκτο.
Το να κλεισεις το δρομο και να στερησεις απο καποιον τις διακοπες του ειναι νταβαντζιλικι εντελως.
Το να μην εχει βενζινη δε μπορει να γινει κατι, ειναι λογικο...
Το θεμα ειναι οταν διεκδικουν κατι να μην παιδευουν ασχετους.
+1000.
menelaos46
26/07/2010, 09:52
Αυτην την χαζομαρα-καραμελα με την βουλη οταν την ακουω μου αναβουν τα λαμπακια. Για εμενα ειναι αδικοι που αποφασισαν να κανουν την απεργια σε αυτην την χρονικη στιγμη, το κατα ποσον εχουν δικιο δεν το γνωριζω καλα. Υγ. Προσωπικα ομως θα ηθελα να κρατησει οσο περισσοτερο γινεται μπας κ δουμε το κεντρο της αθηνας ανθρωπινο
Εσυ λες να μη το σκεφτηκαν ποτε θα κανουν απεργια???
Τωρα βολευει που θελει να ταξιδεψει ο κοσμος και θα αντιδρασει...
Νομιζεις οτι εγινε τυχαια η απεργια μεσα ιουλιου????
Αρχικά δημιουργήθηκε από Allst@rf
ποιος ο λογος λοιπον να απελευθερωθει το επαγγελμα?
Να στο πω απλά...Την στιγμή που δεν εκδίδονται νέες άδειες η μόνη περίπτωση να αγοράσεις άδεια φορτηγού ΔΧ - βυτιοφόρου είναι από κάποιον που την κατέχει...Και επειδή λειτουργεί ο νόμος της προσφοράς-ζήτησης, αυτός που την κατέχει μονοπωλιακά την πουλάει όσο είναι διαθετειμένη η αγορά να την πληρώσει...Άρα την πληρώνεις πανάκριβα και μετά για να βγάλει τα λεφτά της αναγκαστικά κρατιούνται ψηλά τα κόμιστρα των μεταφορών....
Όλοι ευχαριστημένοι δηλαδή πλην του απλού κοσμάκη που βλέπει τα προιόντα που αγοράζει να είναι πιο ακριβά απ' ότι στον υπόλοιπο κόσμο και ένα μέρος αυτού ωφείλεται στα πολκύ ακριβά μεταφορικά εντός της επικράτειας...
hidefnick
26/07/2010, 09:57
ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΚΥΡΟ.... :confused: :confused: :confused:
Παρενθεση, αλλο πραγμα η απεργια, αλλο πραγμα το νταβαντζιλικι.
Κλεινω το δρομο ειναι νταβαντζιλικι, απεργω σημαινει απεχω.
Ετσι δεν ειναι????
Σε κάποιες άλλες κοινωνίες ίσως. Στην Ελλάδα πάνε πακέτο εδώ και χρόννια. Πολλά χρόννια.... Και πάνε πακέτο με τις ευλογίες πολιτικής παράταξης που η ζημιά που εξακολουθεί και κάνει στον τόπο΄καταντάει μεγαλύτερη απο αυτή που κάνουν τα 2 "μεγάλα" κόματα.
Το άκυρο που είναι ακριβώς? Στο ότι υπερασπίζομαι ένα δικαίωμα που μου παραχωρήθηκε με μία ημινόμιμη διαδικασία (απόκτηση άδειας με τον τρόπο που γίνεται - και μην σχολιάσει κανείς τη νομιμότητα: Παραχώρηση του 99% του κατεχόμενου ποσοστού έναντι τιμήματος που με πόσο φορολογείται είπαμε? Και ποιές άλλες επιχειρήσεις μεταβιβάζονται με τέτοιες διαδικασίες?) Και διαμαρτυρία όταν πάει να νομιμοποιηθεί η κατάσταση και να έχουν όλοι τα ίδια δικαιώματα στην απόκτηση της ίδιας άδειας με διαφανείς και νόμιμες διαδικασίες (λέμε τώρα)
λοιπον ρωταω εγω τωτα και απαντηστε μου εσεις...
το 2004 αγορασαμε αδεια ταξι με ΔΑΝΕΙΟ ,150.000 ? για να μπορει ο πατερας μου να συνεχισει να εχει δουλεια ,μιας και εχασε την προηγουμενη(μη ρωτησετε πως μεγαλη ιστορια) ...
αν η ευρωπαικη ενωση ειχε σκοπο να τις ελευθερωση στο μελλον γιατι εμενα μου εδωσε δανειο η τραπεζα?
γιατι το κρατος τοσα χρονια αφηνε ανεξελεγκτες τις αγοραπωλησιες αδειων ταξι/φορτηγων και δεν ξερω γω τι αλλο?μηπως τους συμφερει?
καποιος παραπανω το ειπε...
υπαρχουν αρκετοι στον κλαδο που πραγματικα κονομανε απο την δουλεια αλλα υπαρχουμε και εμεις που δεν κονομαμε αλλα τα φερνουμε βολτα ισα-ισα καθε μηνα.ειμαστε νομιμοτατοι ,πληρωνουμε την εισφορα μας στο ΟΑΕΕ χωρις καθυστερηση καθε μηνα,πληρωνουμε το ΦΠΑ μας δεν κλεβουμε απο κανεναν...
με την υπαγωγη του κλαδου στα βιβλια και στον ΦΠΑ (ειμαι και ημουν υπερ του μετρου) και με ελεγχους το κρατος δεν θα εισπραξει απο εμας αυτα που πρεπει?ποιος ο λογος λοιπον να απελευθερωθει το επαγγελμα?
θελετε να σας το πω αλλιως...θα προτιμουσα να εκανε απελευθερωση υπηρεσιων και οχι επαγγελματος με αυτο το τροπο θα κατεβαιναν και οι τιμες για τους πελατες μας και δεν χα ειχαμε αυτο το χαλι οπως με το ΦΠΑν που παλι στην τσεπη του συνταξιουχου και μισθωτου μετακυλαει...
Φίλε Κώστα καλά τα λες εσύ απο πευρά σου , δυστυχώς όμως στην Ελλάδα έτσι είμαστε , όταν είναι να μαμήθουν άλλοι ζητωκραυγάζουμε , όταν έρχονται να μαμήσουν έμας κάνουμε επίκληση στο δίκαιο . Και γω ενάντια είμαι στα μονοπώλια και στα "κλειστά " επαγγέλματα όταν όμως αυτά έχουνε παγιωθεί δεκαετίας τώρα δεν έρχεσαι να φέρεις τα πάνω κάτω σε 15 μέρες μέσα στο κατακαλόκαιρο . Και αν παρατηρήσεις ενώ η κοινή γνώμη στις δημοσκοπήσεις ήταν υπέρ των μέτρων , κάθε "συντεχνία " , τελωνειακοί , γιατροί , διπλωμάτες , φαρμακοποιοί , ταξιτζήδες, βενζινάδες , δικηγόροι , μηχανικοί , φορτηγατζήδες , ελεγκτές εναερίου κυκλοφορίας και άλλοι, απεργούν για να κρατήσουν τα κεκτημένα , δίκαια ή άδικα .
Τα μεγάλα προβλήματα στην Ελλάδα είναι για μένα δύο , α) η τρομερή ακρίβεια που καταφέρνει και διατηρείται β) τα τεράστια περιθώρια κέρδους . Στο β , δεν ξέρω αν το περιγράφω σωστά, εννοώ την τάση του Ελλήνα να πλουτίσει από την παραμικρή εργασία . Κουλούρια πούλαει ο άλλος και θέλει να βγάλει μεροκάματο γιατρού . Μαλλιά κόβει η άλλη και θέλει να βγάζει με 2 κουρέματα μιας ώρας το μεροκάματο της το νοίκι και την ΔΕΗ . Δεν υποτιμάω κάμια εργασία αλλα δεν γίνεται να φωνάζουμε αν μας χρεώνουν οι γιατροι την επίσκεψη 60 εβρά πχ και κάπου τόσα χρεωνει βαφή και κούρεμα η συνοικιακή κομμώτρια . Πρόσφατα σε ένα γάμο ήρθε μία , έβαψε την νύφη την κουμπάρα και κανα δύο άλλες και πήρε για 3 ώρες 350 εβρα , κατάμαυρα Η , άλλο παράδειγμά το πόσο χρεώνουν οι μαστοραιοι τον χρόνο τους στα μηχανάκια μας και ανάθεμα αν τελικά ασχολούνται
Και το πολύ το ξύλο έρχεται απο αρχές του έτους και λέγεται
ενιαίο μισθολόγιο Δημοσίου Τομέα . Εκεί μας βλέπω πραγματικά με τις κατσαρόλες μας στην Βούλη ... :wave2:
Και κάτι τελευταίο , μόλις μίλησα με Ασπρόπυργο (ΕΛΠΕ) που δούλευα παλιότερα και εκεί τουλάχιστον δεν υπάρχει κανένας αποκλεισμός
hidefnick
26/07/2010, 10:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από Anritsu
..... Κουλούρια πούλαει ο άλλος και θέλει να βγάλει μεροκάματο γιατρού ....
Μάλλον ανάποδα τα έβαλες :D
devil's animal
26/07/2010, 10:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
Να στο πω απλά...Την στιγμή που δεν εκδίδονται νέες άδειες η μόνη περίπτωση να αγοράσεις άδεια φορτηγού ΔΧ - βυτιοφόρου είναι από κάποιον που την κατέχει...Και επειδή λειτουργεί ο νόμος της προσφοράς-ζήτησης, αυτός που την κατέχει την πουλάει όσο είναι διαθετειμένη η αγορά να την πληρώσει...Άρα την πληρώνεις πανάκριβα και μετά για να βγάλει τα λεφτά της αναγκαστικά κρατιούνται ψηλά τα κόμιστρα των μεταφορών....
Όλοι ευχαριστημένοι δηλαδή πλην του απλού κοσμάκη που βλέπει τα προιόντα που αγοράζει να είναι πιο ακριβά απ' ότι στον υπόλοιπο κόσμο και ένα μέρος αυτού ωφείλεται στα πολκύ ακριβά μεταφορικά εντός της επικράτειας...
+απειρο
γιατι να πρεπει να πληρωσω τα μαλλια της κεφαλης μου σε μια αδεια ταξι, εφ'οσον εχω ορεξη να δουλεψω και δεν βρισκω κατι αλλο??
επειδη την εχει καποιος που δεν ξερω και εγω πως την πηρε (βλ. χουντα ή μπαρμπα στην Κορωνη)??
και γιατι μεχρι προτινος δεν εκοβαν αποδειξεις τα ταξι και οι μεταφορες ηταν πανακριβες?
επειδη υπηρχαν φορτηγα και φορτηγατζηδες που εκμεταλλευοντουσαν την εργασια και το οχημα τους.
πραγματικα δν μπορω να καταλαβω εφ'οσον ζουμε σε ενα ελευθερο κοσμο που υπαρχουν ιδανικα και ελευθεριες να υπαρχουν επαγγελματα που ειναι "κλειστα" και πανε απο πατερα σε γιο??
γιατι να μην μπορει καποιος οταν ενηλικιωθει να επιλεξει το επαγγελμα που γουσταρει χωρις να υπαρχει ενα κρατος ή ενας νταβατζης ιδιωτης που θα τον χρεωσει "βαπορισια"??
και μην πεταχτειτε καποιοι και πειτε για ευπαθεις ομαδες πληθυσμου (αναπηρους κλπ...) γιατι αυτα πανε...μας τελειωσαν....
αδειες περιπτερων...
αδειες λαϊκων...
ταξι...
φορτηγα...
συμβολαιογραφοι...(ακουσον,ακουσον...να εχεις τελειωσει νομικη και να μην μπορεις να ανοιξεις συμβολαιογραφειο)
μηπως γι'αυτα και για καποια αλλα εχουμε φτασει στο χαλι που εχουμε φτασει σαν χωρα??
μηπως γι'αυτο κυκλοφορει τοσο μαυρο χρημα??
μηπως φταιει ο γεωργος και ο κτηνοτροφος που επαιρνε τις επιδοτησεις απο την Ε.Ε. και αντι για επενδυσεις τις εκανε Mercedes και μπουζουκια?
μηπως φταιει ο ταξιτζης και ο βενζινας που δεν εκοβαν ποτε αποδειξεις?
μηπως φταιει ο καταστηματαρχης που με "τρυπα" εσωρουχαδικο πουλαγε στην 10πλασια τιμη απο οτι αγοραζε και δεν κατεθετε και τον φορο που του αναλογουσε?
μηπως....???
μηπως....???
μηπως....???
τροφη για σκεψη...
:wave2:
menelaos46
26/07/2010, 10:18
Το άκυρο που είναι ακριβώς? Στο ότι υπερασπίζομαι ένα δικαίωμα που μου παραχωρήθηκε με μία ημινόμιμη διαδικασία (απόκτηση άδειας με τον τρόπο που γίνεται - και μην σχολιάσει κανείς τη νομιμότητα: Παραχώρηση του 99% του κατεχόμενου ποσοστού έναντι τιμήματος που με πόσο φορολογείται είπαμε? Και ποιές άλλες επιχειρήσεις μεταβιβάζονται με τέτοιες διαδικασίες?) Και διαμαρτυρία όταν πάει να νομιμοποιηθεί η κατάσταση και να έχουν όλοι τα ίδια δικαιώματα στην απόκτηση της ίδιας άδειας με διαφανείς και νόμιμες διαδικασίες (λέμε τώρα)
To ακυρο ειναι το παραδειγμα με την πρεζα, απορω που το σκεφτηκες...
Panopticon7
26/07/2010, 10:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από Λεωνίδας
δυστυχώς υπάρχουν και συνάνθρωποί μας που πρέπει να πάνε σε νοσοκομεία, γιατρούς κλπ και τα ασθενοφόρα δεν επαρκούν...
μη λέμε ότι θέλουμε έτσι εύκολα
(μου θυμίζεις αυτούς που έβγαιναν και έπαιζαν χιονοπόλεμο και εύχονταν να αποκλειστούμε μπας και "γλιτώσουμε" μια μέρα δουλειάς, ενώ η γιαγιά από το Κρυονέρι δεν μπορούσε να πάει για αιμοκάθαρση :sick: :sick: )
Οταν στερεψουν τα αλλα επιχειρηματα το παιζουμε ρομπεν των δασων κ ταχα μας ενδιαφερει ο αδυναμος...
Μου θυμηζει τα ΜΜΕ τον καιρο που εκαναν διακοπες η ΔΕΗ, το ξεραν οτι θα γινει απεργια, ας μεριμνουσαν ρε φιλε, δεν ειναι δυσκολο.
μπουρου, μπουρου και μπλα μπλα δεν θα σχολιάσω τον παραλογισμό με τα "κλειστά" επαγγέλματα (μα καλά τι σκέφτονταν τότε; ) και την κατάλυση κάθε ελευθερίας και δικαιώματος για εργασία αν δεν δώσω πρώτα ένα ΚΤΗΝΩΔΕΣ ποσό...
στο δια ταύτα: αφού πλέον οποισδήποτε θα μπορεί να πάρει φορτηγό, σε λίγο καιρό (μέχρι το φθινόπωρο) που θα αρχίσουν να παίρνουν άδειες για φορτηγά και άλλοι, θα πρέπει να φθηνήνουν τα κάθε λογής αγαθά, από τη βενζίνη μέχρι τα καρπούζια...
Είναι κανένας για στοιχηματάκι;;; :D
Υ.Γ.: παλιότερα κι εγώ έλεγα, μα καλά ο κόσμος καίγεται και αυτός λέει για τις διακοπές του; Ε, όταν του έχει βγει το λάδι ένα χρόνο θέλει να πάει να ξεκουραστεί λίγο με την κοπέλα του ή την οικογένεια του (ό,τι έχει ο καθένας), να κάνει δυο βουτιές. Μην τον πυροβολούμε.
Αρχικά δημιουργήθηκε από georgio
στο δια ταύτα: αφού πλέον οποισδήποτε θα μπορεί να πάρει φορτηγό, σε λίγο καιρό (μέχρι το φθινόπωρο) που θα αρχίσουν να παίρνουν άδειες για φορτηγά και άλλοι, θα πρέπει να φθηνήνουν τα κάθε λογής αγαθά, από τη βενζίνη μέχρι τα καρπούζια...
Είναι κανένας για στοιχηματάκι;;; :D
Οταν οι εταιριες ΟΛΕΣ απο πετρελαϊκες/σουπερ μαρκετ και οτι μπορεις να φανταστεις, θα αγοραζει αδειες βυτιων με ενα παραβολο, τοτε να δεις τι καλα που θα ελεγχουν το ολο κοστος της μεταφορας μονοι τους, και θα κάνουν οτι παιχνιδια θελουνε.
Επισης αν εχεις καποιον γνωστο να δουλευει οδηγος ρωτατονε για τα ωραρια εργασιας (πανε περιπατο τα διαλειματα/12ωρα κτλ κτλ)
Και δε νομιζω να μεταφερθει το οποιο κερδος στο τελικο καταναλωτη αλλα μαλλον θα παει στις τσεπες τους.
Λεωνίδας
26/07/2010, 10:51
Οταν στερεψουν τα αλλα επιχειρηματα το παιζουμε ρομπεν των δασων κ ταχα μας ενδιαφερει ο αδυναμος...
Μου θυμηζει τα ΜΜΕ τον καιρο που εκαναν διακοπες η ΔΕΗ, το ξεραν οτι θα γινει απεργια, ας μεριμνουσαν ρε φιλε, δεν ειναι δυσκολο. αν ήταν ο δικός σου πατέρας / μάνα να δω πόσο εύκολα θα το έπαιζες έξυπνος αγαπητέ
(η ΔΕΗ τι σχέση έχει?)
Allst@rf
26/07/2010, 11:16
και εγώ σας λέω ,ότι εδώ και καιρό ,ειδικά ο κλάδος του ταξί είναι εν μέρη απελευθερωμένος...
μην κόλλατε στην απελευθέρωση σώνει και καλά.εγώ μίλησα και για αλλά ζητήματα δεν είπα μόνο για την απελευθέρωση.
Το αν η άδεια του ταξι/φορτηγού/οτιδήποτεάλλολέγετεαυτό κοστίζει τόσο πολύ είναι μαλακία της φιλελεύθερης αγοράς που δίνει το δικαίωμα στον πωλητή να πουλήσει όσο θέλει να πουλήσει με τις ευλογίες του κράτους.τόσο καιρό που συμβαίνει αυτό σε ένα ΚΛΕΙΣΤΌ επάγγελμα γιατί δε κάνει κάτι το κράτος να το σταματήσει και έρχεται τώρα και φωνάζει για απελευθέρωση;
γιατί το κράτος κάνει την πάπια σε συγχωνεύσεις/μονοπώλια τύπου ολυμπιακής aegean κτλ που είναι εις βάρος των καταναλωτών και σε όλους τους άλλους επαγγελματίες του μεροκάματου μας τον "περνάει" κανονικά;
μάγκες,οι λύσεις είναι πολλές και δίκαιες για άλλους αλλά εδώ μιλάμε για την λύση που θα ευνοήσει το κράτος και τις πολυεθνικές που τα έχουν κάνει πλακάκια και θα πατήσουν όλους εμάς ,επαγγελματίες και μισθωτούς και συνταξιούχους...
Από την άλλη ,το κράτος μιλάει για απελευθέρωση αλλά δεν λέει για τι είδους απελευθέρωση.αν εννοεί για πλήρη και καθολική τότε μην χαίρεστε και πολύ γιατί δεν νομίζω να βρουν και πολλούς πελατες να δουλέψουν οι καινούριοι...τουτέστιν τις τιμές πρέπει να χτυπήσει το κράτος και όχι την υποτιθέμενη ανεργία...
καταλαβαίνω αυτόν που έχει δώσει ένα σκασμό χρήματα για να πάρει μία άδεια και να τα κουτσοβολεύει για να ζει και να την αποπληρώνει και τώρα να κατεβαίνει σε απεργία
καταλαβαίνω ότι πρέπει όλα τα επαγγέλματα να είναι ελεύθερα και να μην υπάρχουν κλειστά όπως ισχύει και αλλού στην ευρωπαϊκή ένωση
καταλαβαίνω ότι η κυβέρνηση αναγκαστικά πρέπει μέσα σε 1 μήνα να το έχει κλείσει και αυτό το θέμα για να πάρουμε την 2η δόση του δανείου (καταλαβαίνω επίσης ότι με την ίδια δικαιολογία στο τέλος θα μας ζητήσουν να τους δώσουμε και λίγο κώλο για αυτή τη μαμημένη την δόση του ΔΝΤ)
καταλαβαίνω βεβαίως το ΔΝΤ (αλίμονο) ότι είναι μια συνήθης ταχτική του να ανοίξουν όλα τα επαγγέλματα ώστε να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα.
καταλαβαίνω την αγανάκτηση των ανθρώπων που λένε ότι πρέπει να πάνε σε απεργία γιατί με το πρόσχημα της ανταγωνιστικότητας θα έρθουν 2-3 εταιρείες μεγαθήρια θα χτυπήσουν και θα κλείσουν όλους τους μικρούς με πολύ μικρά κόστη, και έπειτα θα συνεργαστούν μεταξύ τους, θα κάνουν <κλίκα> και τα μεταφορικά έξοδα θα εκτοξευθούν στα ουράνια.
καταλαβαίνω ότι πολλοί από σας έχετε αγανακτήσει γιατί πολλοί πήραν επί χούντας άδειες τσαμπέ και τόσα χρόνια έχουν πλουτίσει, να πάνε να μπιπ, καλά τους κάνουν κτλ. κτλ.
καταλαβαίνω επίσης ότι τα ίδια θα έχουμε και με άλλα κλειστά επαγγέλματα όπως ταξί κτλ (τους συμβολαιογράφους όχι δεν τους καταλαβαίνω, να πάνε να μαμηθούν τα μ@@νια παίρνουν του κόσμου τα μαύρα χρήματα για να γράψουν ένα συμβόλαιο να καούν ζωντανοί στο πυρ το εξώτερον δε με νοιάζει)
όλοι δίκιο έχουν (εκτός των συμβολαιογράφων το τονίζω).
αυτό που δεν καταλαβαίνω,
είναι γιατί εγώ πληρώνω τα πάντα στην ώρα μου, είμαι πάντα σωστός στις οικονομικές υποχρεώσεις μου απέναντι στο κράτος και στους πιστωτές μου, μα παρόλα αυτά είμαι αντιμέτωπος με χειρότερους μισθούς έναντι των εταίρων μου, πληρώνω τα πάντα γύρω μου σε πιο ακριβές τιμές (εκτός του νερού εντάξει), θα πάρω σύνταξη στα 80 μου (εκεί θα έχει φτάσει το όριο όταν έρθει η σειρά μου), είμαι αναγκασμένος να πληρώνω φακελάκι εκτός των εισφορών μου στο ΙΚΑ,ΤΕΒΕ κτλ για να έχω περίθαλψη της προκοπής, πρέπει να πληρώσω τον κάθε πολυέλαιο ξεχωριστά στην εκκλησία αν θελήσω να παντρευτώ (όχι δεν θέλω αλλά μου την δίνει η εκκλησία:D ), να ακούω γύρω μου για μίζες από χίλιες μεριές για εκατομμύρια ευρώ που χάθηκαν από κυβερνήσεις σε χρηματιστήρια, μίζες από την Siemens, βατοπαίδια κτλ και κανείς να μην τιμωρείται και άλλα πολλά ακόμη που μου διαφεύγουν αλλά είμαι σίγουρος ότι καθένας σας μπορεί να συμπληρώσει εξάλλου η λίστα είναι κολοσσιαίων διαστάσεων.
μην μου πείτε, στο βάθος καταλαβαίνω γιατί και τι φταίει.
ΕΓΩ φταίω το παραδέχομαι, όπως φταίμε όλοι μας που αφήσαμε να συμβούν, και να τα προσπερνάμε καθημερινά
και τώρα χωρίς να μακροσκελίσω άλλο, θέλω να ρωτήσω εμένα
θα με καταλάβει κανένας εμένα όταν θα έρθει η ώρα και εκτός των ήρεμων συλλαλητηρίων των οποίων έχω συμμετάσχει χωρίς ποτέ να πετάξω μία πέτρα και έχω δεχτεί δακρυγόνα θα μου σβουρίξει το μυαλό και
θα τα κάνω όλα π@@τ@να κρεμώντας όποιον ΕΓΩ θεωρώ υπεύθυνο για την κατάντια μου από τα 2 του @@ και θα βγω στις ειδήσεις ως Αντιεξουσιαστής, κωλοπαιδαράς, τεντιμπόης και αλιτήριος.
και ξαναλέω όλοι δίκιο έχουν αλλά ό,τι σκατά και να συμβεί σε αυτή τη χώρα ΕΓΩ την πληρώνω.
Υ.Γ. Στο εγώ βάλτε τον εαυτό σας για να δώσω έμφαση γράφω σε πρώτο ενικό
Panopticon7
26/07/2010, 11:40
αν ήταν ο δικός σου πατέρας / μάνα να δω πόσο εύκολα θα το έπαιζες έξυπνος αγαπητέ
(η ΔΕΗ τι σχέση έχει?)
Δεν θυμασαι για τις διακοπες ρευματος τα δελτια ειδησεων με μεγαλα γραμματα "κινδυνευουν ασθενεις σε νοσοκομειο εξαιτιας της ΔΕΗ"
Κ αυτο γιατι στα μισα νοσοκομεια δεν δουλευαν οι γενητριες.
Και για την βενζινη...
Οφειλουν να μεριμνησουν για τετοιες περιπτωσεις, (ασθενοφορα-περιπολικα-πυροσβεστικα κλπ)
Να ψηφισουν νομο που να δινει προτεραιοτητα στα παραπανω οχηματα.
Να παρουν δικο τους βυτιο, ουτε με νοιαζει τι θα κανουν, αυτοι εχουν την ευθυνη κ τρωνε τοσα φραγκα για να διοικουν.
Κοπτεστε ταχα για του αρρωστους, οτι κινητοποιηση κ να γινει, ελεος
Λεωνίδας
26/07/2010, 12:02
Δεν θυμασαι για τις διακοπες ρευματος τα δελτια ειδησεων με μεγαλα γραμματα "κινδυνευουν ασθενεις σε νοσοκομειο εξαιτιας της ΔΕΗ"
Κ αυτο γιατι στα μισα νοσοκομεια δεν δουλευαν οι γενητριες.
Και για την βενζινη...
Οφειλουν να μεριμνησουν για τετοιες περιπτωσεις, (ασθενοφορα-περιπολικα-πυροσβεστικα κλπ)
Να ψηφισουν νομο που να δινει προτεραιοτητα στα παραπανω οχηματα.
Να παρουν δικο τους βυτιο, ουτε με νοιαζει τι θα κανουν, αυτοι εχουν την ευθυνη κ τρωνε τοσα φραγκα για να διοικουν.
Κοπτεστε ταχα για του αρρωστους, οτι κινητοποιηση κ να γινει, ελεος βενζίνη έχουν τα ασθενοφόρα, ασθενοφόρα δεν έχει το ΕΚΑΒ για κάθε νεφροπαθή
αν δε θες να καταλάβεις, δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο
Shaolin Monk
26/07/2010, 12:19
βενζίνη έχουν τα ασθενοφόρα, ασθενοφόρα δεν έχει το ΕΚΑΒ για κάθε νεφροπαθή
αν δε θες να καταλάβεις, δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο
Απορω που διαφωνειτε, ενω εχετε και οι δυο δικιο. Πρεπει το ΕΚΑΒ να μεριμνει γιατι ειναι υποχρεωμενο και συγχρονως δε επαρκουν τα ασθενοφορα και αυτο ειναι γεγονος. Το ΕΚΑΒ ειναι μια υπηρεσια που πραγματι οι ανθρωποι που εργαζονται σε αυτο τρεχουν σαν τρελοι.
Μιας και ζητάς απαντήσεις…
ΟΚ. Μια επιχειρηματική κίνηση δηλαδή, που δεν σημαίνει ότι ντε και καλά θα σου εξασφαλίσει την ζωή ή δεν έχει το ρίσκο της…. Με την ίδια λογική και κάποιος άλλος πήρε δάνειο και έδωσε 150.000 για να φτιάξει μια επιχειρησούλα και έπεσε έξω…Δεν ήρθε κανένας να τον σώσει ή να του εγγυηθεί εισόδημα και υπεραξίες για την υπόλοιπη ζωή του…
Το ότι η Ευρωπαική Ένωση δεν ζητάει απλώς αλλά ΑΠΑΙΤΕΙ την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων είναι σε όλους γνωστό από το 2002…Το αν ζούσες σε άλλο κόσμο είναι άλλο θέμα…. Η τράπεζα την δουλειά της κάνει… Δανείζει για να κερδίζει από τους τόκους… εδώ δάνειζαν για να βγάλεις βόλτα την γκόμενα του Αγ. Βαλεντίνου…
Καθαρά συναλλαγές μεταξύ ιδιωτών… Το κράτος δεν είχε λόγο και τρόπο να παρέμβει ειδικά μάλιστα όταν στα συμβόλαια αγοραπωλησίας των αδειών για ευνόητους λόγους αναγραφόταν ένα τίμημα 3 φορές πιο κάτω του πραγματικού…
.ειμαστε νομιμοτατοι ,πληρωνουμε την εισφορα μας στο ΟΑΕΕ χωρις καθυστερηση καθε μηνα,πληρωνουμε το ΦΠΑ μας δεν κλεβουμε απο κανεναν...
Η νομιμότητα δεν είναι κατόρθωμα προς επιβράβευση…το αυτονόητο είναι
Το ίδιο και η ασφαλιστική εισφορά που στο κάτω-κάτω αφορά την δική σου περίθαλψη και σύνταξη… Δηλαδή έπρεπε να τα πληρώνουν άλλοι ???
Εννοείται ότι το ΦΠΑ που λες είναι κλάσμα του πραγματικού μιας και τα ταξί μέχρι στιγμής φορολογούνται και αποδίδουν φπα βάσει τεκμαρτού τζίρου όταν ο πραγματικός είναι 4 φορές πάνω…
Εν συντομία…. Για μένα τα κλειστά επαγγέλματα είναι ξεπερασμένη τακτική μεσαιωνικού τύπου, και έπρεπε να είχαν καταργηθεί από χρόνια...Δεν το κάναμε ελεγχόμενα όταν έπρεπε υποκύπτοντας στις συντεχνιακές πιέσεις (παρ' όλη την πίεση-οδηγία που υπήρχε από την ΕΕ εδώ και πολλά χρόνια...) τώρα αναγκαστικά θα τα κάνουμε μαζεμένα, γρήγορα, και με πολύ μικρή μεταβατική περίοδο...
Και μην ακούσω κλαψομουνιές ότι "πριν 2-3 χρόνια αγόρασα την άδεια 200.000 και τώρα θα χάσω τα 3/4"...Από το 2002 όποιος ασχολείται έστω και ελάχιστα με το θέμα έπρεπε να ξέρει ότι νομοτελειακά θα φτάναμε εδώ... Απλά εκεί που σε άλλες εποχές θα το τραβάγαμε από τα μαλλιά 3-5 χρόνια ακόμα με αναβολές και παρατάσεις, τώρα που πάμε ζητιανεύοντας η τρόικα που μας έχει στο χέρι θα το επιβάλλει μονοκοπανιά...Και καλά θα κάνει...Μην φθάσουμε στην γελοιότητα του θέματος των ιδιωτικών πανεπιστημίων που όλο τα αρνούμαστε, όλο παίρνουμε παρατάσεις και αναβολές, όλο λέμε για λαική κατανάλωση γενναία λόγια περί "δημόσιου αγαθού" και άλλα τέτοια χαριτωμένα, ενώ ΞΕΡΟΥΜΕ ότι αργά ή γρήγορα θα γίνουν, αφού πρώτα αναγκαστούμε να πληρώσουμε μερικά βαρβάτα πρόστιμα για το κ@λοβάρεμα και την ατολμία να πούμε την αλήθεια όταν έπρεπε...
Καθαρά συναλλαγές μεταξύ ιδιωτών… Το κράτος δεν είχε λόγο και τρόπο να παρέμβει ειδικά μάλιστα όταν στα συμβόλαια αγοραπωλησίας των αδειών για ευνόητους λόγους αναγραφόταν ένα τίμημα 3 φορές πιο κάτω του πραγματικού…
πιο 1/3?, κατέβα, κατέβα καθαρά μαύρη αγορά ήταν το θέμα με τις άδειες και ως γνωστόν το κράτος έπαιρνε τα @@ του από την αγοραπωλησία
Αρχικά δημιουργήθηκε από Shaolin Monk
Το ΕΚΑΒ ειναι μια υπηρεσια που πραγματι οι ανθρωποι που εργαζονται σε αυτο τρεχουν σαν τρελοι.
Και ποσους στελνουν αδιαβαστους να δεις?
Εχασα φιλο μου ,ειχε χτυπησει στον αυχενα με κρανος Αραι και ο τυπος του Εκαβ του τραβαγε το κρανος χωρις να λυσει το λουρακι με αποτελεσμα.................
Την προηγουμενη παρασκευη στην Αρτεμιδα χτυπαει κοπελα με αυτοκινητο στο κεφαλι,ηταν ζωντανη και οι Εκαβιτες, της περναν ενα ωραιο ασπρο σεντονι οτι ειναι νεκρη,ευτυχως ειναι σπιτι της και αναρρωνει.
Σκ πηγα Σερρες,απιστευτη καταντια ,βενζινα στο 1,87 η 100 και καθε 10-20 χλμ. διοδια ,ηθελα να κατεβω και να τους γ@μησω ολους και ολα.
ΟΚ. Μια επιχειρηματική κίνηση δηλαδή, που δεν σημαίνει ότι ντε και καλά θα σου εξασφαλίσει την ζωή ή δεν έχει το ρίσκο της....;. Με την ίδια λογική και κάποιος άλλος πήρε δάνειο και έδωσε 150.000 για να φτιάξει μια επιχειρησούλα και έπεσε έξω....Δεν ήρθε κανένας να τον σώσει ή να του εγγυηθεί εισόδημα και υπεραξίες για την υπόλοιπη ζωή του........
:beer: :beer:
Μια βόλτα από Βουλιαγμένης, Συγγρού, Μαρούσι κλπ θα τους πείσει.....
Allst@rf
26/07/2010, 17:36
Μιας και ζητάς απαντήσεις…
ΟΚ. Μια επιχειρηματική κίνηση δηλαδή, που δεν σημαίνει ότι ντε και καλά θα σου εξασφαλίσει την ζωή ή δεν έχει το ρίσκο της…. Με την ίδια λογική και κάποιος άλλος πήρε δάνειο και έδωσε 150.000 για να φτιάξει μια επιχειρησούλα και έπεσε έξω…Δεν ήρθε κανένας να τον σώσει ή να του εγγυηθεί εισόδημα και υπεραξίες για την υπόλοιπη ζωή του…
Το ότι η Ευρωπαική Ένωση δεν ζητάει απλώς αλλά ΑΠΑΙΤΕΙ την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων είναι σε όλους γνωστό από το 2002…Το αν ζούσες σε άλλο κόσμο είναι άλλο θέμα…. Η τράπεζα την δουλειά της κάνει… Δανείζει για να κερδίζει από τους τόκους… εδώ δάνειζαν για να βγάλεις βόλτα την γκόμενα του Αγ. Βαλεντίνου…
Η νομιμότητα δεν είναι κατόρθωμα προς επιβράβευση…το αυτονόητο είναι
Το ίδιο και η ασφαλιστική εισφορά που στο κάτω-κάτω αφορά την δική σου περίθαλψη και σύνταξη… Δηλαδή έπρεπε να τα πληρώνουν άλλοι ???
Εννοείται ότι το ΦΠΑ που λες είναι κλάσμα του πραγματικού μιας και τα ταξί μέχρι στιγμής φορολογούνται και αποδίδουν φπα βάσει τεκμαρτού τζίρου όταν ο πραγματικός είναι 4 φορές πάνω…
Εν συντομία…. Για μένα τα κλειστά επαγγέλματα είναι ξεπερασμένη τακτική μεσαιωνικού τύπου, και έπρεπε να είχαν καταργηθεί από χρόνια...Δεν το κάναμε ελεγχόμενα όταν έπρεπε υποκύπτοντας στις συντεχνιακές πιέσεις (παρ' όλη την πίεση-οδηγία που υπήρχε από την ΕΕ εδώ και πολλά χρόνια...) τώρα αναγκαστικά θα τα κάνουμε μαζεμένα, γρήγορα, και με πολύ μικρή μεταβατική περίοδο...
Και μην ακούσω κλαψομουνιές ότι "πριν 2-3 χρόνια αγόρασα την άδεια 200.000 και τώρα θα χάσω τα 3/4"...Από το 2002 όποιος ασχολείται έστω και ελάχιστα με το θέμα έπρεπε να ξέρει ότι νομοτελειακά θα φτάναμε εδώ... Απλά εκεί που σε άλλες εποχές θα το τραβάγαμε από τα μαλλιά 3-5 χρόνια ακόμα με αναβολές και παρατάσεις, τώρα που πάμε ζητιανεύοντας η τρόικα που μας έχει στο χέρι θα το επιβάλλει μονοκοπανιά...Και καλά θα κάνει...Μην φθάσουμε στην γελοιότητα του θέματος των ιδιωτικών πανεπιστημίων που όλο τα αρνούμαστε, όλο παίρνουμε παρατάσεις και αναβολές, όλο λέμε για λαική κατανάλωση γενναία λόγια περί "δημόσιου αγαθού" και άλλα τέτοια χαριτωμένα, ενώ ΞΕΡΟΥΜΕ ότι αργά ή γρήγορα θα γίνουν, αφού πρώτα αναγκαστούμε να πληρώσουμε μερικά βαρβάτα πρόστιμα για το κ@λοβάρεμα και την ατολμία να πούμε την αλήθεια όταν έπρεπε...
καλά και αγία αυτα που λες.και με επιχειρήματα.όμως...
1ον.όλα αυτα που λες προσωπικα εμένα μου φαίνονται λες και τα έγραψε κάποιος χαρτογιακας του ΔΝΤ.
2.φαίνεται ότι δεν έχεις έρθει καθόλου από την πιάτσα να δεις τι γίνεται.εγώ μαζί σου να ελευθερώσει καθολικά τις άδειες να βρουν δουλειά οι άνεργοι.όταν στο λουτράκι είμαστε 50 ταξί και θα έρθουν άλλοι είκοσι να δούμε ποιος από όλους μας θα βρει πελατες να πάρει...
3.στο είπα και παραπάνω ότι καλύτερα για το κράτος και τους καταναλωτές είναι να γίνει απελευθέρωση υπηρεσιών.με αυτόν τον τρόπο θα πέσουν και οι τιμές και δεν θα απαξιωθεί το επάγγελμα.το επάγγελμα ,ειδικά στην πρωτεύουσα είναι κορεσμένο από νόμιμους και πειρατές και δεν το λέω εγώ.κοιτάξτε την καθημερινότητα σας,που δεν χώρατε στους δρόμους.
Panopticon7
26/07/2010, 17:45
1ον.όλα αυτα που λες προσωπικα εμένα μου φαίνονται λες και τα έγραψε κάποιος χαρτογιακας του ΔΝΤ.
εγώ μαζί σου να ελευθερώσει καθολικά τις άδειες να βρουν δουλειά οι άνεργοι.όταν στο λουτράκι είμαστε 50 ταξί και θα έρθουν άλλοι είκοσι να δούμε ποιος από όλους μας θα βρει πελατες να πάρει...
Στο πρωτο επιχειρημα δεν μπορω να βρω απαντηση.
Στο δευτερο... Οχι 70 ταξι... 100 αν γινεται μακαρι να γινουν, μπας κ γινουν επαγγελματιες οι ταριφες, δεν επιλεγουν κοσμο κ δεν βρωμανε οταν μπαινεις στο αμαξι τους.
olaeinai_dromos
26/07/2010, 17:59
2.φαίνεται ότι δεν έχεις έρθει καθόλου από την πιάτσα να δεις τι γίνεται.εγώ μαζί σου να ελευθερώσει καθολικά τις άδειες να βρουν δουλειά οι άνεργοι.όταν στο λουτράκι είμαστε 50 ταξί και θα έρθουν άλλοι είκοσι να δούμε ποιος από όλους μας θα βρει πελατες να πάρει...
3.στο είπα και παραπάνω ότι καλύτερα για το κράτος και τους καταναλωτές είναι να γίνει απελευθέρωση υπηρεσιών.με αυτόν τον τρόπο θα πέσουν και οι τιμές και δεν θα απαξιωθεί το επάγγελμα.το επάγγελμα ,ειδικά στην πρωτεύουσα είναι κορεσμένο από νόμιμους και πειρατές και δεν το λέω εγώ.κοιτάξτε την καθημερινότητα σας,που δεν χώρατε στους δρόμους.
Δεν ειναι σωστο να βγαζουν οι ταξιτζηδες 100 ευρω με 15 ωρες δουλεια.
Ουτε οι φορτηγατζηδες με ατελειωτα χλμ στη πλατη
Οι εταιριες που θα ερθουν θα δινουν 20 στους πακιστανους οδηγους!
Ξυπνατε ρε!!!!!!
Φοβηθηκατε μη μεινετε απο καυσιμα?
Μαλλον απο μυαλο εχετε ελειψη:wave2:
υγ.δεν εχω σχεση με τον κλαδο,μηχ α/φων ειμαι
Allst@rf
26/07/2010, 18:35
Στο δευτερο... Οχι 70 ταξι... 100 αν γινεται μακαρι να γινουν, μπας κ γινουν επαγγελματιες οι ταριφες, δεν επιλεγουν κοσμο κ δεν βρωμανε οταν μπαινεις στο αμαξι τους.
σε ευχαριστω που δίνεις βήμα και επιχείρημα από την μεριά του πελάτη για να αναπτύξω την άποψη των επαγγελματιών οδηγών...
Στην αθήνα που τα ταξί είναι υπεραρίθμα και από τους νόμιμους αλλά και από τους πειρατές ,όπως είπα παραπάνω ,έχει βάση αυτό που λες.
στο λουτράκι φίλε μου ,ντρέπεσαι να μπεις στα αυτοκίνητα μας για να μην τα λερώσεις.δε ρωτάς καλύτερα και μας που ανεχόμαστε τον κάθε βρωμιάρη,πρέζακια ,ψυχανωμαλο που μπαίνει μέσα και δε ξέρουμε αν θα πληρώσει ή αν θα μας σφαξει...
Εσυ σαν πελάτης των ταξί θες να σου προσφέρεται μια αξιοπρεπή υπηρεσία.όταν όμως γίνει μια απελευθέρωση που ενας θεός ξέρει τι εννοούν με αυτό και αυξηθούν τα ταξί και οι οδηγοί ,τότε τα φαινόμενα των βρωμιάρηδων ,γενικά αντίεπαγγελματιών θα αυξηθούν δεν θα μειωθούν.μήπως νομίζεις ότι θα απελευθερωθεί και θα μπει ο κάθε ευσυνείδητος επαγγελματίας μέσα;
Το επάγγελμα μας και αλλά κλειστα επαγγέλματα δεν χρειάζονται απελευθέρωση.έλεγχο χρειάζονται για καλύτερη παροχή υπηρεσιών στο πελάτη.
Shaolin Monk
26/07/2010, 18:43
Το επάγγελμα μας και αλλά κλειστα επαγγέλματα δεν χρειάζονται απελευθέρωση.έλεγχο χρειάζονται για καλύτερη παροχή υπηρεσιών στο πελάτη.
Ενω δεν εχεις αδικο σε αυτο που λες, θα ηθελα να σου τονισω οτι με την ιδια λογικη, ολα τα επαγγελματα παροχης υπηρεσιων, θα επρεπε να ειναι κλειστα. Παντα, οποια ειδικοτητα και να ελευθερωνεται, υπαρχουν ακριβως τα ιδια επιχειρηματα. Αλλα τελικα, εκτος απο τη μειωση του κοστους της αδειας, τιποτα δεν αλλαζει. Απλα ο ανταγωνισμος ειναι πιο ζορικος.
Allst@rf
26/07/2010, 18:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από olaeinai_dromos
Ξυπνατε ρε!!!!!!
υγ.δεν εχω σχεση με τον κλαδο,μηχ α/φων ειμαι
καλά τα λένε τα παιδιά.καλά τα λέει η ευρωπαϊκή ενωση και το ΔΝΤ.όμως αυτα που προσπαθούν να προωθήσουν στην ελλαδίτσα μας δε γίνονται όπως τα έκαναν στις χώρες τους πολύ απλά γιατί αυτοί τα έφτιαξαν όλα σιγά και με προγραμματισμό και τώρα λειτουργούν όλα ρολόι ,ενώ εδώ χρειάζονται αλλά να γίνουν πρώτα για να πάμε σε αυτα που προσπαθούν τώρα.επειδή όμως βρήκαν πρόσφορο έδαφος για να προωθήσουν τα δικα τους συμφέροντα ,βλέπε εταιρείες,φτηνά εργατικά χέρια ,"ανταγωνισμός" και συνχωνευσεις μεγάλων εταιρειών εν ονόματι καπιταλισμού ,αγορών ,τζόγου στο χρηματιστήριο και πολλά οικονομικά μεγέθη που εμάς τους καθημερινούς ανθρώπους δε λένε τίποτα ,θα μας γαμήσουν ομαδικός ...
Πάλι οι γερμανοί θα μας τα φανε λέω εγω...
Panopticon7
26/07/2010, 19:58
Εγω δηλαδη αν θελω να γινω ταριφας θα πρεπει να ερθω να παρακαλεσω εσενα να μου πουλησεις την αδεια ?
Μια μεριδα ανθρωπων που εχουν πιασει τον παπά απ τα αρχιδια ειναι...
Αυτα να κοπουν, ειμαι μεσα σε αυτο, να γινει ποιο ανταγωνιστικο το επαγγελμα κ να εχουν ολοι το δικαιωμα να το ασκησουν.
Allst@rf
26/07/2010, 20:03
Εγω δηλαδη αν θελω να γινω ταριφας θα πρεπει να ερθω να παρακαλεσω εσενα να μου πουλησεις την αδεια ?
Μια μεριδα ανθρωπων που εχουν πιασει τον παπά απ τα αρχιδια ειναι...
Αυτα να κοπουν, ειμαι μεσα σε αυτο, να γινει ποιο ανταγωνιστικο το επαγγελμα κ να εχουν ολοι το δικαιωμα να το ασκησουν.
να'σαι καλά.:wave2:
konsttanttinos
27/07/2010, 01:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από olaeinai_dromos
Ξυπνατε ρε!!!!!!
Σχεδον η μιση Ελλαδα αποτελειται απο βαλκανιους οικονομικους μεταναστες, που εδω και 15 χρονια εχουν εγκατασταθει και ο,τι βγαζουν τα στελνουν στις χωρες τους, κι εσυ περιμενεις απο μερικους πακιστανους να μας φανε τις δουλειες?:confused:
Δεν μας τρωει κανεις το μεροκαμματο, εμεις το δινουμε απλοχερα .... μπογιατζηδες, σιδεραδες, μπετατζηδες, εργολαβοι, χτιστες, οικοδομοι γενικοτερα, υδραυλικοι, μερεμετακηδες, οδηγοι χωματουργικων, καθαριστριες, υπηρετικο προσωπικο, εργατες εργοστασιων, εργατες στα χωραφια, ο καταλογος δεν τελειωνει...μαντεψε την εθνικοτητα τους.
Τωρα ξυπνησες αγορακι μου απο τον λυθαργο σου που θιξαμε τους αυτοκινητιστες?
Τωρα ξυπνησες και φοβασαι μην σου παρει την δουλεια ο πακιστανος?
Για ρωτα με ποσους τροπους κλεβουν οι ταριφες, τι διπλοζυγισμα πεφτει στην φορτωτικη, ποσα χρεωνουν για διοδια και τελικα κυκλοφορουν απο τους παραδρομους.Να μη πω αλλα, γιατι θα καρφωθω κιολας.
Τωρα προσκυναμε τα @@@@πανα που μετα απο αιωνες μονοπωλιακου καθεστωτος ηρθε η ωρα να αντιμετωπισουν το ανταγωνισμο.Και τι να λεει που εδωσαν εναν σκασμο λεφτα για τις αδειες?Μεταξυ τους καθοριζουν την τιμη, μαυραγοριτικα.Και οταν ερθει ο καιρος και βαρεθουν την πουλανε και ρεφαρουν.
Μακαρι να μπορουσαν ολοι οι επαγγελματιες να το κανουν αυτο.
Και για σταθειτε....Ποιος τους ειπε να πληρωσουν κερατιατικα για γινουν αυτοκινητιστες?
Ας ανοιξουν μαγαζι να πουλανε καποτες για κοκορια.
Δεν ξερω ποιος εχει ελλειψη απο μυαλο, αλλα σιγουρα εσυ εχεις ελλειψη stedon.
Η' αρχισε τα παλι ή σοβαρεψου.:wave2:
stelios thunder
27/07/2010, 02:06
εχτεs στη νεα-μακρη,υπηρχε ατελειωτο μποτιλιαρισμα,γιατι η μια λωριδα ηταν κλειστη απο αυτουs που ηθελαν να φουλαρουν..........σημερα ειδα αρκετουs με μαγιω,πρωτα στα καφενεια και μετα για μπανιο..........αυτη ειναι αναγκη τουs!!!!:confused: :confused:
και δεν μου λες portishead τι θα γινη αμα μπουνε τα φορτηγα στο συνταγμα?εκτος αυτου δεν κλεινουν κανενα διυληστηριο,οι οδηγοι τον ι.χ. βυτιοφορον κανουν και αυτοι απεργια,οι ιδιοκτητες κλεινουν το δρομο μονο στα φορτηγα δημοσιας χρησης,δες τι γινεται παραεξω να ενημερωθεις και οχι μονο απο το νετ και την τηλεοραση,τωρα οσο για την τιμη της βενζινης το κρατος εχει ελεγκτικους μηχανισμους για αυτο το φαινομενο αλλα επισης και φορους που εισπρατει!!!!
Δε ξέρω αν έχουν δίκιο ή άδικο , αυτό που ξέρω είναι πως αν συνεχίσουν πάνε οι διακοπές μου και οι προκαταβολές μου , και τα καλοκαιρινά μου όνειρα .
Περίμενα πως και πως αυτή τη ξεκούραση μιας και προβλέπεται να είναι η τελευταία μου για πολλά χρόνια .Να ναι καλά η δική μου καλή εταιρεία που έχει έτοιμη την απόλυση μου και περιμένει το Σεπτέμβρη να μου τη ταχυδρομήσει.
Δυστηχώς εγώ δε μπορώ να κάνω απεργία , ούτε να κλείσω τα διυληστήρια και τα βενζινάδικα , αυτά είναι προνόμια λίγων . Ακόμα και η απεργία σαν όπλο αφορά λίγους .
Αυτό που ξέρω είναι πως αν χάσω αυτές τις διακοπές με τη γυναίκα μου , θα βλέπω φορτηγατζή στο δρόμο για τα επόμενα 10 χρόνια και θα το φασκελώνω άνευ λόγου.
PortisHead
27/07/2010, 03:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από balakia
και δεν μου λες portishead τι θα γινη αμα μπουνε τα φορτηγα στο συνταγμα?εκτος αυτου δεν κλεινουν κανενα διυληστηριο,οι οδηγοι τον ι.χ. βυτιοφορον κανουν και αυτοι απεργια,οι ιδιοκτητες κλεινουν το δρομο μονο στα φορτηγα δημοσιας χρησης,δες τι γινεται παραεξω να ενημερωθεις και οχι μονο απο το νετ και την τηλεοραση,τωρα οσο για την τιμη της βενζινης το κρατος εχει ελεγκτικους μηχανισμους για αυτο το φαινομενο αλλα επισης και φορους που εισπρατει!!!!
Επειδη εκει ειναι η βουλή και ο υπεύθυνος του προβλήματός τους.
Τροπος του λεγειν , το συνταγμα.
Ας παν εξω απο το υπουργείο Μεταφορών ,τελως πάντων ας πανε σε αυτον που τους προκαλει το προβλημα.Τοσο δυσκολο ειναι ?
Εσυ οταν θες να διαμαρτυρηθείς για μια αδικια που σου συμβαινει στη δουλεια , πας στον προιστάμενο ..... της διπλανής εταιρίας ?
:wave2:
ας τους πει τωρα καποιος να τα ανοιξουνε..οκ..πηγε 1,70 η βενζινα..νταξει.:bawl:
Αρχικά δημιουργήθηκε από teneres
Δε ξέρω αν έχουν δίκιο ή άδικο , αυτό που ξέρω είναι πως αν συνεχίσουν πάνε οι διακοπές μου και οι προκαταβολές μου , και τα καλοκαιρινά μου όνειρα .
Περίμενα πως και πως αυτή τη ξεκούραση μιας και προβλέπεται να είναι η τελευταία μου για πολλά χρόνια .Να ναι καλά η δική μου καλή εταιρεία που έχει έτοιμη την απόλυση μου και περιμένει το Σεπτέμβρη να μου τη ταχυδρομήσει.
Δυστηχώς εγώ δε μπορώ να κάνω απεργία , ούτε να κλείσω τα διυληστήρια και τα βενζινάδικα , αυτά είναι προνόμια λίγων . Ακόμα και η απεργία σαν όπλο αφορά λίγους .
Αυτό που ξέρω είναι πως αν χάσω αυτές τις διακοπές με τη γυναίκα μου , θα βλέπω φορτηγατζή στο δρόμο για τα επόμενα 10 χρόνια και θα το φασκελώνω άνευ λόγου.
Άστα και μάλλον αρχίζουν και οι βενζινοπώληδες :( :( και πιο είναι το σούπερ μεγάλο τους πρόβλημα;; η κατάργηση της απόστασης από πρατήριο σε πρατήριο.... ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ;;; υπάρχει όριο για τα σουβλατζίδικα, τα ψιλικά, τις καφετέριες κλπ.... εσείς είστε μάγκες δηλαδή και θέλετε τέτοια προστασία;;;
Και το κορυφαίο το άκουσα το πρωί από τον πρόεδρο των πρατηριούχων Ηρακλείου, ότι αν καταργηθεί το όριο και ανοίξουν κι άλλα πρατήρια θα ανέβει η τιμή γιατί δεν θα μπορούν να τα βγάλουν πέρα!!!!!!!! τι άλλο θα μας πει το λαμόγιο που τα πρατήρια του (ανεξάρτητα πλέον) είναι σε απόσταση 4-5 χλμ και έχουν διαφορετική τιμή στα καύσιμα το ένα από το άλλο!!!!! και το σημαντικότερο φτιάχνει ο ίδιος άλλα 2 νέα πρατήρια!!!!!!
Δεν φτάνει που μας κλέβουν όλο τον χρόνο θα μας κλέψουν και τις διακοπές τα @$#%&*&#*$#
Αρχικά δημιουργήθηκε από gigenis
Άστα και μάλλον αρχίζουν και οι βενζινοπώληδες :( :( και πιο είναι το σούπερ μεγάλο τους Και το κορυφαίο το άκουσα το πρωί από τον πρόεδρο των πρατηριούχων Ηρακλείου, ότι αν καταργηθεί το όριο και ανοίξουν κι άλλα πρατήρια θα ανέβει η τιμή γιατί δεν θα μπορούν να τα βγάλουν πέρα!!!!!!!!
Έχει δίκιο σε αυτό...Ένας από τους λόγους που ο ανταγωνισμός στις τιμές δεν δουλέυει σωστά είναι η ύπαρξη 3-4πλάσιου αριθμού πρατηρίων σε σχέση με την αναλογία στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι τα πωληθέντα λίτρα ανα πρατήριο και ανα μήνα είναι 3-4 φορές κάτω σε σχέση με τα αντίστοιχα Ευρωπαικά πρατήρια. Και επειδή τα έξοδα της επιχείρησης είναι λίγο-πολύ ανελαστικά, αυτό αναγκαστικά οδηγεί το ελάχιστο κέρδος/λίτρο (και άρα την τελική τιμή πώλησης) να σκαρφαλώνει ψηλότερα σε σχέση με ένα Ευρωπαικό πρατήριο που πρέπει να βγάλει τα έξοδά του διαθέτοντας την 4πλάσια κατανάλωση και άρα 4πλάσιο τζίρο...
DimChios
27/07/2010, 04:05
Θελω να πω μια πολυ βαρια κουβεντα αλλα ντρεπομαι πραγματικα να την ξεστομισω!
:sad:
Έχει δίκιο σε αυτό...Ένας από τους λόγους που ο ανταγωνισμός στις τιμές δεν δουλέυει σωστά είναι η ύπαρξη 3-4πλάσιου αριθμού πρατηρίων σε σχέση με την αναλογία στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι τα πωληθέντα λίτρα ανα πρατήριο και ανα μήνα είναι 3-4 φορές κάτω σε σχέση με τα αντίστοιχα Ευρωπαικά πρατήρια. Και επειδή τα έξοδα της επιχείρησης είναι λίγο-πολύ ανελαστικά, αυτό αναγκαστικά οδηγεί το ελάχιστο κέρδος/λίτρο (και άρα την τελική τιμή πώλησης) να σκαρφαλώνει ψηλότερα σε σχέση με ένα Ευρωπαικό πρατήριο που πρέπει να βγάλει τα έξοδά του διαθέτοντας την 4πλάσια κατανάλωση και άρα 4πλάσιο τζίρο...
Δηλαδή με αυτή τη λογική έχει και διαφορετική τιμή καυσίμων στα πρατήρια του;; Αρπαχτές κάνει ο τύπος και τρελή περιουσία!!!!!
Όταν δεν έχεις δουλεία ρίχνεις το κέρδος/τιμή όσο πιο χαμηλά μπορείς για να προσελκύσεις πελάτες και δεν την ανεβάζεις!!! Αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται....