Σύνδεση

View Full Version : Ο κόσμος όλος εκεί έξω, μας περιμένει....

Σελίδες : 1 2 [3] 4

Vagelis Gar
05/08/2010, 10:44
Είχε ήδη να αρχίζει να σουρουπώνει και έψαχνα κάποια ταμπέλα να με οδηγήσει νότια του Παρισού. Για καλή μου τύχη βλέπω πινακίδα Λυών (Ε6) ο οποίος μέσω του Α1 θα με έβγαζε προς τα εκεί. Την ακολουθώ και όπως όλα τα καλά πράγματα έτσι και αυτό κράτησε λίγο. Ο Α1 κλειστός λόγω έργων.

Συνεχίζω και ξαναχάνομαι. Μετά από 6-8χλμ σε προάστιο του Παρισιού σταματάω δεξιά για να ρίξω μια ματιά στο χάρτη και να ρωτήσω κάποιον που βγάζει ο δρόμος μιας και δεν είχα δει κάποια ταμπέλα.

Εκεί που κοίταζα το χάρτη ακούω πίσω μου φωνή. Δεν δίνω σημασία και σε λίγο χαιρετούρα από Γάλλο 50-55 χρονών με ένα παλιό μπλε Tenere. Ανταποδίδω το χαιρετισμό και με ρωτάει αν έχω χαθεί. Ναι του λέω, μπορείς να με βοηθήσεις? Τα υπόλοιπα είναι ιστορία με τον Phillip να κάθεται , μαζί μου περίπου 1 ώρα, να μου έχει σχεδιάσει πώς να βγω από το Παρίσι, να μου έχει σημειώσει διαδρομές που άξιζε να πάω στην επαρχία της Γαλλίας και να με προσκαλεί στο εξοχικό του στο Annecy που βρίσκεται στα Γαλλο-Ιταλικά σύνορα όπου και θα πήγαινε σε 2 μέρες να συναντήσει την οικογένειά του. Τον ευχαρίστησα πολύ έκανα αναστροφή και όπως γύριζα τον είδα να με χαιρετάει.

Κάτι τέτοιες στιγμές δίνουν αξία σε κάθε ταξίδι πιστεύω.

Στη συνέχεια ring-road και Α6 για Lyon.

(δυστυχώς η φωτογραφία πολλή σκοτεινή)

205782

Vagelis Gar
05/08/2010, 10:45
Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι 40χλμ νότια του Παρισιού σε κάποιο βενζινάδικο και μάλλον εδώ σε κάποια άκρη θα στρώσω τα υποστρώματα για λίγη ξεκούραση (κοντά υπάρχει περιπολικό οπότε θα είμαι οκ). Η ώρα είναι 01:30 και αύριο η μέρα αναμένεται ενδιαφέρουσα με τις διαδρομές που μου είπε ο Phillip.

(Σιγά που θα έμενα εκεί) :D

Vagelis Gar
05/08/2010, 10:46
Φεύγοντας από το βενζινάδικο αποφάσισα να πάω στο χωριό Faintenblue στο οποίο μου είχε πει ο Phillip πως κάτω από το κάστρο υπάρχει φωτισμένο δάσος όπου και σκηνή να έστηνα δεν θα με ενοχλούσε κανείς.

Πλησιάζοντας στο χωρίο (10χλμ) βλέπω πάρκινγκ και σκέφτομαι γιατί εκεί και όχι εδώ. Μπαίνω μέσα και στο χώρο υπήρχε νταλίκα και τροχόσπιτο. Ωραία λέω δεν είμαι μόνος. Σβήνω τη μηχανή, κατεβάζω τα υποστρώματα και παίρνω το tag-bag (το οποίο όπως φαντάζεστε έχει πολλές χρήσεις, εδώ θα αντικαθιστούσε το μαξιλάρι).

Vagelis Gar
05/08/2010, 10:47
Εκεί που στρώνω τα υποστρώματα βλέπω αυτοκίνητο να μπαίνει στο πάρκινγκ. Σταματά πιο πέρα από εμένα και στο ημίφως βλέπω να κατεβαίνει αντρική φιγούρα να ακουμπά στην πόρτα του οδηγού και να ανάβει τσιγάρο.

Ξαπλώνω και σκέφτομαι πως δεν θα κοιμηθώ αλλά θα μείνω εκεί για 2-3 ώρες να ξεκουραστώ. Κάτι μου λέει ο τύπος στα Γαλλικά και πλησιάζει. Ωπ, σκέφτομαι κάτι δεν πάει καλά. Πλησιάζοντας μου λέει και κάτι άλλο που δεν κατάλαβα και μόλις έφτασε πολύ κοντά μου τον χαιρετάω στα Αγγλικά και του λέω πως δεν καταλαβαίνω. Με τα σπαστά Αγγλικά που ήξερε μου λέει “u must go”. “why?” ρωτάω εγώ. “here gays” μου λέει. Την κάτσαμε σκέφτομαι. Ο τύπος είναι gay και ήρθε εδώ για τα καθημερινά του ψώνια. “ok” του λέω, “I go” και σε χρόνο dt μαζεύω τα πράγματα και εξαφανίζομαι.

Είναι τώρα στα γεράματα για δοκιμές και πειράματα? Όχι, βέβαια.

Vagelis Gar
05/08/2010, 10:47
Συνεχίζω για πολύ λίγα χιλιόμετρα και μπαίνω στο Faintanblue. Η ώρα περίπου 02:00 και λέω, θα καθίσω κάπου στην πλατεία ώσπου να ξημερώσει. Για καλή μου τύχη και σε στενό πριν φτάσω στην πλατεία σε παλιό ξενοδοχείο βλέπω φως στη reception. Λες? Αναρωτιέμαι και πλησιάζω.

Ξεχωρίζω αντρική φιγούρα και χτυπάω το τζάμι. Έρχεται ο τύπος ανοίγει την πόρτα και τον ρωτάω αν υπάρχει κανένα δωμάτιο για να περάσω τη βραδιά. Δεν καταλαβαίνει και με νοήματα του δείχνω πως ψάχνω για δωμάτιο που να έχει μπάνιο για ντους. Μου δείχνει και την τιμή (50?) η μηχανή στο πεζοδρόμιο και βουρ για ντους και ύπνο.

Το δωμάτιο ψιλοβρώμικο, μικρό, με μια τηλεόραση απλά για ντεκόρ αλλά λεπτομέρειες.

Τελευταία φορά που κοίταξα το κινητό μου έδειχνε πως η ώρα είχε πάει 03:30.

Vagelis Gar
05/08/2010, 11:10
18η ημέρα

Το ξυπνητήρι για άλλη μια φορά λυσομανούσε στις 08:00 προσπάθησα να το κλείσω, δεν θυμάμαι τι έγινε τελικά και ξύπνησα στις 10:00.

Μέχρι την ώρα του chack out μου απέμεναν 2 ωρίτσες τις οποίες και εκμεταλλεύτηκα δεώντος στο πανέμορφο Faintenblue (τον τίτλο του χωριού σίγουρα τον γράφω λάθος αλλά αν βρεθείτε στο Παρίσι δεν υπάρχει περίπτωση να μην σας πουν από πού θα πάτε).

Καφεδάκι σε café μικρή βόλτα στην πόλη και πίσω στο ξενοδοχείο. Η ημέρα προσφερόταν για λίγα χιλιόμετρα μέχρι το επόμενο Γαλλικό χωριό και την πανέμορφη επαρχία.

Σε κάποια από τις στάσεις μου τηλεφωνώ στη γυναίκα μου για να μοιραστώ όλο το μεγαλείο που είχα μπροστά μου αλλά και για να της γκρινιάξω για όλα αυτά που μας έχουν μάθει πως «έτσι είναι στην Ελλάδα».

205783

Vagelis Gar
05/08/2010, 11:11
,,

205784

Vagelis Gar
05/08/2010, 11:12
,.,

205785

Vagelis Gar
05/08/2010, 11:12
...,

205787

Vagelis Gar
05/08/2010, 11:14
,,,.,

205788

Vagelis Gar
05/08/2010, 11:16
.,...,

205789

Vagelis Gar
05/08/2010, 11:17
,,,,,

205790

Vagelis Gar
05/08/2010, 11:18
..,/

205791

Vagelis Gar
05/08/2010, 11:19
,,,,,,.

205792

Vagelis Gar
05/08/2010, 11:25
Συνολικά 250χλμ εκείνη την ημέρα με το ρολόι να δείχνει κοντά στις 18:00. Συνεχίζω στον νωχελικό μου ρυθμό περνώντας ανάμεσα από εκπληκτικά σε ομορφιά Γαλλικά χωριά και κάποια στιγμή μπαίνω σε δάσος και μένω μαλάκας. Απίστευτο το τοπίο με τον ήλιο σιγά σιγά να έχει αρχίσει την αντίστροφη μέτρηση.

Βγαίνοντας από το δάσος ο δρόμος ανέβαινε σε μικρό λόφο και πίσω μου ο ήλιος να έχει αρχίσει να παίρνει το κόκκινο- πορτοκαλί χρώμα που βλέποντάς το σε κάνει να σκέφτεσαι πόσο όμορφες είναι οι μικρές στιγμές στη ζωή μας.

Τηλέφωνο σε φίλο και προσπάθεια να του μεταφέρω τη μαγεία της στιγμής. Στο πάρκινγκ που βρισκόμουν (το οποίο μόνο τυχαία δεν βρισκόταν εκεί) δεν ξέρω πόση ώρα έμεινα ούτε πόσες φωτογραφίες τράβηξα.

Vagelis Gar
05/08/2010, 11:25
Η συγκεκριμένη διαδρομή είναι Βορειοανατολικά της Λυών όπου κοντά στην πόλη Bourges υπάρχει μικρότερη που ονομάζεται Nevers. Από εκεί λοιπόν ακολουθείτε πινακίδες για Autun όπου και θα συναντήσετε όλα αυτά για τα οποία σας μιλάω

Vagelis Gar
05/08/2010, 11:26
.

205793

Vagelis Gar
05/08/2010, 11:31
Μετά από αρκετή ώρα και χιλιόμετρα σταματώ σε Bistro λίγο απ’ όλα και κατεβαίνω για να βάλω κάτι στο στομάχι μου.

Ιδιοκτήτης κάποιος Zerar και ένα ζευγάρι να κάθεται έξω από τη μπάρα. Ρωτάω αν μιλάνε Αγγλικά, τίποτα. Του λέω κάτι να φάω κάνοντας και την αντίστοιχη κίνηση, μου απαντάει κάτι σαν “ate” λέω “yes” και βρέθηκα να πίνω ζεστό τσάι σε κάποιο ορεινό χωριό της Γαλλίας.

Όταν του ζήτησα να φωτογραφηθούμε κατάλαβε να με φωτογραφήσει, βγαίνοντας βγάζω και μια κουνημένη του μαγαζιού και πάμε παρακάτω προς αναζήτηση τροφής.

205794

Vagelis Gar
05/08/2010, 11:32
,.,,,

205795

Vagelis Gar
05/08/2010, 11:42
Φαγητό λίγα χιλιόμετρα παρακάτω σε εστιατόριο Πορτογάλων όπου όταν καταφέραμε να συνεννοηθούμε μου έφτιαξαν πιατέλα με κρύες σαλάτες, σαλάμια και τυριά. Πεντανόστιμο και χορταστικό. Espresaki προσφορά του καταστήματος και φύγαμε για Autun όπου πίστευα πως όπως χθες θα έβρισκα κάπου να μείνω.

Vagelis Gar
05/08/2010, 11:43
Μπήκα στην πόλη περίπου στις 24:00. Λίγη κίνηση στους δρόμους, μια τεράστια φωτισμένη πλατεία και 1-2 Bistro ανοιχτά. Στη διαδρομή και λίγο πριν την πόλη 2-3 2άστερα ξενοδοχεία κλειστά.

Ακολουθώ πινακίδα που με οδηγούσε σε ξενοδοχείο, ευγενέστατη κοπέλα μου λέει full και ξανά προς την πλατεία. Συνηθισμένος πιά παρκάρω μηχανή πιάνω παγκάκι και αρχίζω να γράφω το ημερολόγιό μου.

Λίγο πιο πέρα 2 πιτσιρικάδες ακούγαν δυνατά μουσική. Κάποια στιγμή πλησιάζουν κάτι μου λένε λέω πως δεν καταλαβαίνω και φεύγουν. Η ώρα είχε πάει πια 01:30 και εκεί που είχα χαλαρώσει πιάνω με το μάτι μου 4 νεαρούς να περνούν από πίσω μου και να κατευθύνονται στο παγκάκι που καθόταν πριν οι άλλοι 2. Οι 2 όμως ήταν οι προηγούμενοι.

Με ζώσαν τα φίδια μαζεύω τα πράγματα ανεβαίνω στη μηχανή και φεύγουμε για Dijon.

205796

Vagelis Gar
05/08/2010, 11:44
,,.

205797

Vagelis Gar
05/08/2010, 11:51
Η απόσταση μέχρι Dijon 70 περίπου χιλιόμετρα από τα οποία τα 35 με πυκνή ομίχλη. Στάση σε απόμερο μέρος και ισοθερμικά από μέσα μιας και το κρύο αρκετά τσουχτερό.

205798

Vagelis Gar
05/08/2010, 11:52
Άφιξη στη Dijon περίπου στις 04:00 και δεν έψαξα καν για ξενοδοχείο. Το μόνο που ήθελα ήταν να πιώ έναν καφέ. Τέτοια ώρα τέτοια λόγια και έξοδος από την πόλη προς Λυών (Α31).

Λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω από τα μεγαλύτερα βενζινάδικα σε όλο μου το ταξίδι. Σταματάω, βενζίνη, καφές και αράζω κάπου απόμερα μέχρι που άρχισε να χαράζει. Περίπου 90χλμ σε απίστευτο αυτοκινητόδρομο με 4,5 λωρίδες ανα κατεύθυνση και προορισμός μου το Tournus.

205799

Vagelis Gar
05/08/2010, 11:54
Το συγκεκριμένο πάρκαρε δίπλα απο το Africa αλλά τι να μας πει το καβουρδιστήρι.....

205800

Vagelis Gar
05/08/2010, 12:05
19η ημέρα

Λίγα λόγια και για την σημερινή ημέρα η οποία ήταν αφιερωμένη στην ξεκούραση του θεϊκού μου κορμιού. Ξενοδοχείο στην άκρη της πόλης ιδιοκτησίας κατόχου Harley ο οποίος στο εστιατόριο του ξενοδοχείου στα ράφια είχε μινιατούρες μοτοσυκλετών με τους αναβάτες του και στα σουπλά στα τραπέζια μια από τα ίδια.

Δυστυχώς δεν τον γνώρισα μιας και εκείνη την ημέρα έλειπε αλλά ο τύπος στη reception μου είπε πως το αφεντικό του τρελαμένος με τα ταξίδια είναι μέλος στο Harley Club Γαλλίας και όλοι αυτοί είναι φίλοι του από τη λέσχη.

Δωμάτιο σοφίτα με φεγγίτη, ωραίο φαγητό στο εστιατόριο αλλά λίγο τσιμπημένες οι τιμές και Γαλλικό πρωινό με κρουασάν και λοιπά Γαλλικά εδέσματα.

http://www.youtube.com/watch?v=tMwclMk4rQk

205801

Vagelis Gar
05/08/2010, 12:06
Το ξενοδοχείο

205802

Vagelis Gar
05/08/2010, 12:07
Δείγμα απο τα σουπλά

205803

Vagelis Gar
05/08/2010, 12:08
Και άλλο ένα (δυστυχώς τα ράφια ξέχασα να τα φωτογραφίσω)

205804

Vagelis Gar
05/08/2010, 12:10
,.,

205805

Vagelis Gar
05/08/2010, 12:11
Πλωτό ξενοδοχείο

205806

Vagelis Gar
05/08/2010, 12:12
.,.,,

205807

Vagelis Gar
05/08/2010, 12:54
,

Vagelis Gar
05/08/2010, 18:44
,

Vagelis Gar
05/08/2010, 18:45
20η ημέρα

Μετά το περιποιημένο πρωινό η ώρα να έχει πάει περίπου 09:00 ετοιμάζω τα πράγματα στη μοτοσυκλέτα και είμαι έτοιμος να ξεκινήσω για την σημερινή μικρή μου περιπέτεια. Κύριος προορισμός μου το Wattwill στην Ελβετία κοντά στην St.Gallen.

Εδώ να πω πως κάθε φορά που κλείνω δωμάτιο σε ξενοδοχείο η πρώτη μου ερώτηση είναι αν έχει πρωινό. Τρώγοντας καλά το πρωί δεν χρειάζεται να φάω τα βρωμοσάντουιτς από τα βενζινάδικα. Μαύρος ο ουρανός σήμερα αλλά δε βαριέσαι, πλέον ότι καιρό και να έχει δεν με ενοχλεί.

Στιγμιαία σκέψη να φορέσω τα αδιάβροχα και παίρνοντας το ρίσκο να μην τα φορέσω μου βγήκε σε καλό μιας και μετά από κάποια χιλιόμετρα τα σύννεφα αραίωσαν και κάπου κάπου έσκαγε μύτη ο ήλιος.

Vagelis Gar
05/08/2010, 18:47
Εύκολα βγήκα από Tournus προς Broungen – Bresse. Το μόνο που με προβλημάτιζε ήταν πως λόγω Κυριακής όλα τα βενζινάδικα ήταν κλειστά (να μην ξεχνάτε πως πλέον οδηγούσα σε επαρχιακούς δρόμους της Γαλλίας) αλλά το πιο άσχημο ήταν πως είχαν τοποθετήσει και αλυσίδες στις εισόδους και έτσι δεν μπορούσα να μπω για να βάλω από τον αυτόματο πωλητή. Τελικά βρίσκω αντιπροσωπεία της Renault που λειτουργούσε και σαν βενζινάδικο (όχι η μόνη) και φουλάρω.

Φτάνω στο Bresse και έπρεπε να βρω τον δρόμο που οδηγούσα στην Claude. Ρωτάω 2-3 μου δείχνουν την ίδια κατεύθυνση. Προχωρώ 5-6χλμ έξω από την πόλη και βλέπω πινακίδα προς Lous Le Sannier (πόλη που ήταν 50χλμ και αρκετά πιο έξω από εκεί που πήγαινα εγώ). Γυρίζω πάλι προς την πόλη και σε 2-3χλμ ρωτάω μια ευγενέστατη κυρία που έβγαινε από παράδρομο με το αυτοκίνητό της και μου δείχνει την κατεύθυνση από όπου ερχόμουν.

Αναστροφή πάλι, δε βαριέσαι λέω θα κάνω 50 παραπάνω χιλιόμετρα. Φτάνοντας στη Lous πάλι πουθενά ταμπέλα για Claude (πόλη που θα με οδηγούσε προς τα σύνορα προς Ελβετία).

Εκεί και σε μια απόσταση 15χλμ πρέπει να μου πήρε τουλάχιστον 1 ώρα μπρος – πίσω ρωτώντας διάφορους μεταξύ άλλων και κάποια παιδιά που είχαν σταματήσει και αυτοί στην άκρη του δρόμου και κοιτούσαν τον δικό τους χάρτη πιο ενημερωμένο από τον δικό μου.

205832

Vagelis Gar
05/08/2010, 18:49
Με τα πολλά φτάνω στο Champangole και καρφί για τα Γαλλο- Ελβετικά σύνορα από το Portarlier. Συνοριακός σταθμός υπήρχε και αφού ο υπάλληλος με ρώτησε τι είναι αυτό πάνω στο κράνος (είχα την κάμερα) με χαιρέτησε και έφυγα.

Από τα σύνορα μέχρι την Travers από όπου μπήκα και στον αυτοκινητόδρομο για Ζυρίχη η διαδρομή είναι πολύ όμορφη με το τρένο να περνά ακριβώς δίπλα στο δρόμο. Vignetta στους Ελβετικούς δρόμους την οποία και δεν πλήρωσα παίρνοντας ρίσκο.

Ατελείωτα χιλιόμετρα σε μια αδιάφορη διαδρομή αν εξαιρέσεις τη θέα που είχα σε κάποιο σημείο σε μια μεγάλη λίμνη στα αριστερά μου. Βενζίνη με περίπου 1,25?. Γρήγορα χιλιόμετρα με την Ζυρίχη πλέον να είναι κοντά.

Πολύ μεγάλη η κίνηση στους δρόμους και πλησιάζοντας ακόμα πιο πολύ στην πόλη αναρωτιόμουν αν θα έπρεπε να μπω για να χαζέψω λίγο ή να συνεχίσω.

205833

Vagelis Gar
05/08/2010, 18:50
.,.

205836

Vagelis Gar
05/08/2010, 18:50
...,

205835

Vagelis Gar
05/08/2010, 18:53
Απόφαση στα γρήγορα και τι άλλο, μπαίνω στην πόλη βγαίνοντας από τον 1.

Η ιδέα τελικά αποδείχθηκε πολύ άστοχη. Χωρίς GPS και χωρίς χάρτη της πόλης με μια Ζυρίχη κανονικό εργοτάξιο. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά μόλις είχε τελειώσει ποδοσφαιρικός αγώνας με τους φιλάθλους να έχουν γεμίσει τους δρόμους..

Όπως είπα και πιο πριν έργα παντού και πολλές ταμπέλες σκεπασμένες και έπρεπε να μαντεύω προς τα πού να πάω. Βλέπω σταματημένη κλούβα της αστυνομίας με ανοιχτή την πίσω πόρτα και αστυνομικούς (λέγε με ΜΑΤ) μέσα. Σταματάω ακριβώς μπροστά τους (νομίζω το συγκεκριμένο πλάνο το έχω και στην κάμερα) και τους ρωτάω από πού θα βγω για St.Gallen. Μου εξηγεί και φεύγω.

Εννοείται πως χάθηκα και πάλι κάνοντας κύκλους κάπου κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό.

Vagelis Gar
05/08/2010, 18:54
Τελικά βλέπω πινακίδα για Winterhur (στο δρόμο το χωριό προς St.Gallen) και την ακολουθώ βγαίνοντας πάλι στον 1. Η απόσταση μεταξύ Ζυρίχης και St.Gallen περίπου 90χλμ αλλά γινόταν έργα στο δρόμο και με την ώρα να έχει πάει 20:00 και με 550χλμ τις προηγούμενες ώρες αισθανόμουν πολύ κουρασμένος.

Μπήκα στη St.Gallen περίπου 21:30 και αμέσως αναζήτηση ξενοδοχείου. Σκέφτηκα πως η τύχη μου είχε τελειώσει μιας και στην Ελβετία έχω αρκετούς συγγενείς αλλά όλοι βρισκόταν στην Ελλάδα για διακοπές όπως μου είπε ο πατέρας μου στο τηλέφωνο. Άκουγα τη μάνα μου να φωνάζει και να λέει να πάω σε μια φίλη της στο Wattwill για να μείνω. Ούτε τους ήξερα ούτε με ήξεραν δεν υπήρχε περίπτωση να πάω.

Αναζήτηση λοιπόν ξενοδοχείου στη St.Gallen όπου χωρίς υπερβολές έκανα ατελείωτες βόλτες μέχρι να βρω ξενοδοχείο να ρωτήσω.

Χωρίς να έχω δει πολλά από την πόλη δεν μου έκανε και εντύπωση και το μόνο που παρατήρησα ήταν οι πολλές φωτογραφικές κάμερες στα φανάρια.

Vagelis Gar
05/08/2010, 18:55
Με τα πολλά βρίσκω ξενοδοχείο μου λέει 105?. Για ακόμη μία φορά λέω οκ και μου δείχνει ένα χώρο δίπλα στο ξενοδοχείο για να βάλω τη μηχανή.

Έχω παρκάρει και πάω να κατεβάσω το tag-bag όταν χτυπάει το τηλέφωνό μου. Στην άλλη άκρη της γραμμής ξαδέρφη μου που μένει με τον άντρα της κοντά στη Ζυρίχη.” Μας πήρε ο πατέρας σου τηλέφωνο και μας είπε πως είσαι Ελβετία. Εμείς φεύγουμε Τετάρτη για Ελλάδα. Δεν το συζητάω θα έρθεις να κοιμηθείς εδώ.”

Δεν της έφερα καμία αντίρρηση. Μπήκα στο ξενοδοχείο, είπα πως δεν θα κάνω check in (αλήθεια πόσες φορές το έχω κάνει αυτό) και φεύγω για κάποιο χωριουδάκι λίγο έξω από τη Ζυρίχη.

Στην έξοδο για το χωριό με περίμενε ο Γιώργος και σε 5’ μπαίναμε στο σπίτι. Περιποιημένη μακαρονάδα, 2 αυγά τηγανιτά και μια σαλάτα και αραλίκι στην βεράντα για 1-2 τσικουδιές και λίγη κουβεντούλα με τα παιδιά. Είχαν πλέον κοιμηθεί όταν τελείωσα το μπάνιο μου και πήγα και εγώ στον ξενώνα για να κλείσω τα μάτια μου και να ξεκουραστώ.

Vagelis Gar
05/08/2010, 18:56
21η ημέρα

Καφεδάκι και σπιτικό πρωινό την επόμενη ημέρα με τον πιτσιρικά (2 χρονών) να μην του πολυαρέσει η ιδέα ενός ξένου στο σπίτι τους. Κράνος και γάντια στο πάτωμα και το πρόβλημα λύθηκε.

Σήμερα θα πήγαινα στην πόλη που έχω γεννηθεί (Wattwill) αλλά μόλις βγήκα στη βεράντα και είδα τον ουρανό απογοητεύτηκα. Μαυρίλα παντού και ψιλόβροχο. Θα βρέξει σήμερα, άκουσα στην τηλεόραση μου λέει η Άντζελα και πέφτω ψυχολογικά ακόμη πιο πολύ. Δεν μένεις άλλη μια μέρα? Με ρωτάει. Δεν υπήρχε τέτοια περίπτωση και αφού τους χαιρετάω βγαίνω για τη γνωστή μου πλέον συνήθεια.

Φόρτωμα της μηχανής και ξανά στο δρόμο. Αδιάβροχα, γκέτες, γάντια και έτοιμος.

http://www.youtube.com/watch?v=pPVBvGzPTRw

205837

Vagelis Gar
05/08/2010, 18:58
Το Wattwill 70χλμ από εκεί και με το που έφτασα δεν μπορώ να πω πως ένιωσα κάτι ιδιαίτερο. Σαν να έκανα άλλη μια στάση στο ταξίδι μου. Ίσως να έφταιγε ότι είχα φύγει πολύ νωρίς από εκεί για Ελλάδα (στα 6 μου).

Μια γρήγορη βόλτα στο χωριό και βάσει χάρτη έπρεπε να βγω στο Davos και μετά στα Ελβετο-Ιταλικά σύνορα. Λόγια για να περιγράψω την ομορφιά που υπήρχε τριγύρω μου δεν υπάρχουν και θα αφήσω τις φωτογραφίες να μιλήσουν.

Εντύπωση στο Davos μου έκανε ότι στους δρόμους κυκλοφορούσαν πολλοί ραβίνοι. Πέρασμα από το τελωνείο στα σύνορα εντελώς τυπικός έλεγχος και προορισμός μου το Male όπου ήταν κοντά στους Δολομίτες. Θα ξεκουραζόμουν εκεί τη βραδιά ώστε την επόμενη να περάσω από κάποια πάσα που φίλοι μου σύστησαν.

Δεν έπρεπε να περιμένω μέχρι την επόμενη για να περάσω από πάσο μιας και μετά από κάποια χλμ άρχισα να ανηφορίζω για να φτάσω τελικά στην κορυφή του Fluelapass. Και πάλι φωτογραφίες γιατί από λόγια δεν….

http://www.youtube.com/watch?v=7zY5ykvPC0k&feature=fvst

205838

Vagelis Gar
05/08/2010, 18:59
,.,

205839

Vagelis Gar
05/08/2010, 18:59
.,.,

205840

Vagelis Gar
05/08/2010, 19:00
...,

205841

Vagelis Gar
05/08/2010, 19:01
...,.,

205843

Vagelis Gar
05/08/2010, 19:02
,

205844

Vagelis Gar
05/08/2010, 19:03
,,,

205845

Vagelis Gar
05/08/2010, 19:04
......

205846

Vagelis Gar
05/08/2010, 19:05
...,/

205847

Vagelis Gar
05/08/2010, 19:06
Φτάνω κοντά στο Male και ξενοδοχείο πάνω στο δρόμο με καταπληκτική θέα απέναντι. Μπαίνοντας κυριούλα μου λέει πως το δωμάτιο στοιχίζει 50? με δείπνο (το οποίο σερβίρονταν στις 19:00 και μόλις που πρόλαβα), πρωινό και πάρκινγκ για τη μηχανή.

Check in και τα υπόλοιπα αποτελούν ευχάριστες ώρες για το στομάχι και το σώμα μου.

205848

Vagelis Gar
05/08/2010, 19:07
..

205849

Vagelis Gar
05/08/2010, 19:08
22η ημέρα

Δολομιτικές Άλπεις και για αυτή την ημέρα θα γράψω μόνο πως στο τέλος της ημέρας διανυκτέρευσα κάπου ανατολικά της Βενετίας (χωρίς να πάω Βενετία).

Τα υπόλοιπα στις φωτογραφίες.

205850

Vagelis Gar
05/08/2010, 19:08
//.

205855

Vagelis Gar
05/08/2010, 19:09
.,.

205852

Vagelis Gar
05/08/2010, 19:10
,,,,

205853

Vagelis Gar
05/08/2010, 19:11
...

205854

Vagelis Gar
05/08/2010, 19:12
,,,.,

205856

Vagelis Gar
05/08/2010, 19:13
23η ημέρα

Αναχώρηση από το χωριό που έμεινα (και δεν θυμάμαι πως το λένε) και πρώτη μου στάση θα ήταν η Τεργέστη. Ιταλική autostrada τέλεια και στάση για βενζίνη.

Εκεί που άφησα τη γριά δίπλα και λίγο πιο πίσω GS με περίεργη κίτρινη πινακίδα. Μπαίνω μέσα, παίρνω τα νεράκια μου και τον καφέ και βγαίνω. Εκείνη την ώρα ο τύπος με το GS φόραγε το μπουφάν για να φύγει. Τον χαιρετάω μου ανταποδίδει και καταλήξαμε να πιούμε 2 καφέδες και να συζητήσουμε για τα ταξίδια μας.

O Sergei Ουκρανός ο οποίος γύριζε από το Μαρόκο όπου είχε πάει με φίλο του και ο οποίος είχε μείνει για λίγες μέρες παραπάνω. Απίθανος τύπος, του δώρισα αυτοκολλητάκι από το NordKapp και λίγο πριν φύγουμε σαν δικό του δώρο μου έδωσε πακέτο Ουκρανικά τσιγάρα (το οποίο και δεν έχω ανοίξει).

Καλά ταξίδια αδερφέ.

205857

Vagelis Gar
05/08/2010, 19:15
Από Τεργέστη μπαίνω στη Σλοβενία. Δεν είδα πολλά από αυτή τη μικρή χώρα μιάς και το πέρασμά μου ήταν γρήγορο.

Από επαρχιακό δρόμο βγαίνω στα Κροατικά σύνορα και προορισμός η Rijeka όπου ήθελα να περάσω για να κατέβω ακόμα πιο νότια προς Δαλματικές ακτές. Όλα καλά μέχρι τη Rijeka αλλά μόλις κατέβηκα στον δρόμο που παραλικά σε πάει σχεδόν μέχρι την Αλβανία με έπιασε απελπισία.

Πανέμορφα μέρη αλλά ο δρόμος μαύρα χάλια. Μπαλώματα παντού, πολύ κίνηση και μικρή ταχύτητα μιας και κάθε τόσο έπρεπε να πέφτω στα 40-50χλμ/ώρα από τα πολλά χωριά που υπήρχαν παραθαλάσσια. 110χλμ σε αυτό το δρόμο και βλέπω πινακίδα που σε 30χλμ σε βγάζει στην εθνική για Ζάγκρεμπ.

Χωρίς δεύτερη σκέψη αρχίζω να ανεβαίνω και λίγο πριν βγω στην εθνική τους είχε έρθει η ώρα για φαγητό. Στάση σε ξύλινο εστιατόριο στην άκρη του δρόμου και αφού μου φέρνει τον κατάλογο και δεν καταλαβαίνω τίποτα του λέω να μου φέρει κάτι σε ψημμένο κοτόπουλο και μια σαλάτα.

Μετά από ΠΟΛΥ ώρα ήρθε η παραγγελία μου που αποτελούνταν από ένα άθλιο Gordon blue κοτόπουλο και από μία ακόμα πιο άθλια σαλάτα.

205858

Vagelis Gar
05/08/2010, 19:15
.

205859

Vagelis Gar
05/08/2010, 19:17
Όσο έτρωγα με πλησίασε ξανθός με κοτσίδα και κοιτάζοντας τη μηχανή μου λέει πως χρειάζεται μάζεμα γιατί είναι επικίνδυνο να οδηγώ με τέτοια αλυσίδα. Του λέω πως το ξέρω απλά το ανέβαλα. (λάδια ξέχασα να σας πω πως δεν άλλαξα αλλά συμπλήρωσα 2 φορές τη 2η μάλιστα σχεδόν 1 λίτρο).

Αφού πληρώνω, ανεβαίνω πάνω στη μηχανή και πάω από την πλαϊνή πλευρά του εστιατορίου. Κατεβάζω τα πράγματα και την πλαϊνή βαλίτσα ώστε να έχω πρόσβαση στην κλειδαριά για να ανοίξω τη σέλα όπου από κάτω ήταν τα εργαλεία. Προσπαθώ να ξεσφίξω την πίσω αριστερή βίδα του τροχού, τίποτα.

Βάζω το κλειδί, δοκιμάζω με το πόδι, πάλι τίποτα. Τηλέφωνο στο Γιάννη μήπως κατεβάσει καμιά ιδέα για το πώς να την ξεσφίξω και μου λέει κλείσε και θα σε πάρω εγώ. Στο μεταξύ είχα μπεί ξανά στο εστιατόριο για να ζητήσω σφυρί ώστε σιγά σιγά να χτυπήσω το κλειδί για να πάρει η βίδα τις βόλτες της.

Αυτό και έγινε. Με μια μίνι βαριοπούλα που μου έδωσε ο σερβιτόρος η επέμβαση έγινε με χειρουργική ακρίβεια. Το βράδυ με βρήκε σε αυτοκινητόδρομο για Ζαγκρεμπ όπου έκλεισα δωμάτιο σε ξενοδοχείο και βγήκα για μια βόλτα στην πανέμορφη πόλη όπου για πρώτη φορά στο ταξίδια χτύπησα 2 μπιρόνια (ξενέρωτος ε?)

205860

Vagelis Gar
05/08/2010, 19:17
.,.

205861

Vagelis Gar
05/08/2010, 19:19
..,

205862

Vagelis Gar
05/08/2010, 19:20
,,.,

205863

Vagelis Gar
05/08/2010, 19:22
24η ημέρα

Σχέδιο για διαδρομή από Ζάγκρεμπ προς Βελιγράδι μιας και ήδη είχα αρχίσει να κουραζόμουν και δεν ήθελα άλλες οδικές περιπέτειες.

Μήνυμα του Γιάννη που μου λέει πως ο συγκεκριμένος αυτοκινητόδρομος είναι ο πιο βαρετός της Ευρώπης. 350χλμ βαρεμάρας όπως χαρακτηριστικά μου είπε. Ας είναι λέω θα πάω.

Στα πρώτα 120χλμ έψαχνα έξοδο από τον αυτοκινητόδρομο όπου και τον βρήκα προς Banja Lyka. Από Banja Lyka διαδρομή απίστευτης ομορφιάς μέχρι το Sarajevo.

205864

Vagelis Gar
05/08/2010, 19:22
.,

205865

Vagelis Gar
05/08/2010, 19:23
,.,,

205866

Vagelis Gar
05/08/2010, 19:24
Αυτή η πόλη που ο θάνατος πήγαινε διακοπές παλιότερα σε τραγούδι των De Spell πλέον είναι μια πόλη που σφύζει από ζωή με τα παλιά κτίρια όμως μπαρουτοκαπνισμένα να σου θυμίζουν το πρόσφατο παρελθόν.

Έξοδος στην πόλη σε κεντρικούς πεζόδρομους όπου όλα τα café και τα εστιατόρια γεμάτα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο με μια αίσθηση ικανοποίησης που τελικά επέλεξα να έρθω μέχρι εδώ.

http://www.youtube.com/watch?v=hsa6mNoGj-c

205867

Vagelis Gar
05/08/2010, 19:26
.

205868

Vagelis Gar
05/08/2010, 19:27
m,

205869

Vagelis Gar
05/08/2010, 19:28
25η ημέρα

Ξεκίνημα από Sarajevo και στο μυαλό μου είχα την τελευταία στάση του ταξιδιού που θα ήταν το Nis στη Σερβία πριν μπω Σκόπια και μετά Ελλάδα.

Στάση σε βενζινάδικο όπου για ακόμη μια φορά τα κορίτσια των INA (φίρμα πρατηρίων) αποτελούν μια ΠΟΛΥ ευχάριστη νότα στο ταξίδι σου.

http://www.youtube.com/watch?v=cFNZr0G5Y5g

205870

Vagelis Gar
05/08/2010, 19:30
Μη ρωτάτε πως, από πού, και γιατί αλλά μετά από κάποια χιλιόμετρα έξω από το Sarajevo και ψάχνοντας ένα χωριό που ήταν στα σύνορα με τη Σερβία βρέθηκα στο μέρος που θα δείτε στις φωτογραφίες.

25 περίπου χιλιόμετρα σε αυτό το δρόμο και τους μόνους που συνάντησα αυτοκίνητο Ολλανδών (2 νεαροί και μια κοπέλα) που μάλλον και αυτοί πήγαιναν στα χαμένα.

Η μόνη μου ανησυχία κάποιο σκασμένο λάστιχο αλλά είχα προσπεράσει τους Ολλανδούς οπότε μια σιγουριά ότι κάποιος έρχεται πίσω μου την ένιωθα και συνέχιζα.

205871

Vagelis Gar
05/08/2010, 19:31
,

205872

Vagelis Gar
05/08/2010, 19:31
,.

205873

Vagelis Gar
05/08/2010, 19:32
,,.

205874

Vagelis Gar
05/08/2010, 19:33
,,,.,

205875

Vagelis Gar
05/08/2010, 19:34
,,.,.,

205876

Vagelis Gar
05/08/2010, 19:35
Με τα πολλά και κατά τις 24:00 έφτασα στο Nis.

Έλα όμως που η επιθυμία μου να πατήσω Ελλάδα ήταν έντονη. Στάση για φουλάρισμα έξω από το Nis, πετάω τα υποστρώματα σε κάδο, δένω τα υπόλοιπα πιο σφιχτά και τα τακτοποιώ καλύτερα μιας και ο σάκος που είχα πίσω στη σέλα είχε έρθει μπροστά και πίεζε τη μέση μου και ξεκινάω για τα τελευταία 150χλμ μέχρι σύνορα με Σκόπια + 250χλμ μέχρι τα σύνορα με Ελλάδα + 270χλμ από τα σύνορα για Τρίκαλα.

Πολλή η κίνηση από τους μετανάστες (Έλληνες και Τούρκους) που κατέβαιναν από Σερβία. Πολύ επικίνδυνο κομμάτι 50-60χλμ αυτό εκεί που τελειώνει ο αυτοκινητόδρομος και μπαίνεις σε δρόμο (όπως αυτός στον Νέο Παντελεήμονα στην Ε.Ο Θεσσαλονίκης – Αθήνας)

205877

Vagelis Gar
05/08/2010, 19:36
Έφτασα περίπου στις 02:00 στα Σερβο- Σκοπιανά σύνορα. Τυπικός έλεγχος.

Σταμάτησα 3 φορές σε βενζινάδικα στα Σκόπια για βενζίνη και ξεκούραση, δεν με ενόχλησε κανένας και πλέον στις 5 και κάτι έμπαινα στα Ελληνικά σύνορα με το ντεπόζιτο γεμάτο βενζίνη λόγω της απεργίας των φορτηγών που με προσγείωσε απότομα στην Ελληνική πραγματικότητα.

205878

Vagelis Gar
05/08/2010, 19:37
,.

205879

Vagelis Gar
05/08/2010, 19:38
Ανοιχτοί ορίζοντες, ανοιχτοί δρόμοι.

Βάζουμε τελεία αλλά όχι παύλα σε αυτό το ταξίδι και κοιτάμε μπροστά σχεδιάζοντας το επόμενο.

Πολλά ευχαριστώ σε διάφορους ανθρώπους (ξέρουν αυτοί) που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ήταν δίπλα μου καθ όλη τη διάρκεια που βρισκόμουν στο δρόμο.

Και μια θέση στην ψυχή μου σε όλους αυτούς που γνώρισα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Βαγγέλης Γκαραγκούνης

205880

al_tzamp
05/08/2010, 20:14
Σ'ευχαριστώ πολύ που με ταξίδεψες με τις περιγραφες σου!
διάβαζα και δεν ξεκολούσα από την οθόνη..
νιώθω σαν να έκανα κ εγώ μέρος του ταξιδιού μαζί σου!

έυχομαι να γέμισες τις μπαταρίες σου και όλα τα ταξίδια σου να ειναι εξισου όμορφα και περιεκτικά!
Αχ, κατι τέτοια διαβάζω και δεν μπορώ να κοιμηθώ τα βράδια... :D
Άντε και στο επόμενο!
....να εχεις πολλά καλά και ασφαλή χιλιόμετρα!!!!!

makis206
06/08/2010, 01:39
Γεια σου ρε Βάγγο άρχοντα!

:beer: :beer: :beer:

Shaolin Monk
06/08/2010, 01:52
Πολυ ωραιο ταξιδι, μερη, περιγραφη,φωτο...:beer:

Θελω να φυγω και εγω...:cry: :bawl: :cry:

alexxxcbr
06/08/2010, 03:11
Kαταπληκτικο ταξιδι φιλε Βαγγελη.Ευχομαι να πραγματοποιησεις ολα τα ονειρα σου.
Οσο για μενα ελπιζω να τα καταφερω πολυ συντομα.:wave2:

:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

PanVas
06/08/2010, 03:17
Βαγγέλη θα ήθελα να σου γράψω πολλά και διάφορα.
Πόσο πολύ χάρηκα το ταξίδι σου, πόσο πολύ χάρηκα για την γνωριμία μας κτλ κτλ...

Δεν θα σου γράψω τίποτα, κάποια στιγμή θα τα πούμε πάλι από κοντά.

Συνέχισε να πολεμάς για τα όνειρά σου και τα πιστεύω σου, έτσι όπως πίστεψες και πάλεψες για την πραγματοποίηση αυτού του ονείρου σου, αυτού του καταπληκτικού ταξιδιού!

:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

QSpec
06/08/2010, 03:19
Χαίρομαι που το ταξίδι σου πήγε όπως το περίμενες (ή και καλύτερα; ).

Επίσης χαίρομαι που υπήρξε ποικιλία στο ταξίδι σου, το θεωρώ πολύ σημαντικό, ειδικά για πρώτο ταξίδι, σου ξεκαθαρίζει αρκετά πράγματα.

Ευχαριστώ που μοιράστηκες μαζί μας την πραγματοποίηση του ονείρου σου, εύχομαι να μην μείνει κανένα ανεκπλήρωτο και κάποια στιγμή να χαιρετηθούμε και στον δρόμο.

Καλούς δρόμους!

gmeles
06/08/2010, 03:40
οτι και να πει κανεις ειναι πραγματικα λιγο....

ενα μπραβο λοιπον και στα επομενα με υγεια παιδες!!!!

vassilis79
06/08/2010, 04:19
Μπραβο ρε φιλε . Ειναι ωραιο πραγμα να κανεις τα ονειρα σου πραγματικοτητα .
Σου ευχομαι παντα να το πετυχαινεις .
Καλους δρομους να εχεις παντα .
Ταξιδεψαμε και εμεις μαζι σου εστω και νοητα .

vagelis24
06/08/2010, 05:03
Βαγγελη μπραβο σου δεν ζηλεψα καθολου :mad:

:mad: :beer:

miraze
06/08/2010, 05:30
Τί τελείωσε??? :nono:

Έλα πες την αλήθεια, μετά ξεκίνησες για Τουρκία και μέσω Αιγύπτου και Τυνησίας πέρασες Ιταλίας για να έρθεις Ελλάδα από Ηγουμενίτσα.:D :D :D

Είσαι ωραίος ρε φίλε...........να σαι πάντα καλά :beer: :beer: :beer:

jimmis5
06/08/2010, 06:36
Δεν ξερω τι γραφεις σε ανθρωπους που εχουν κανει τετοια ταξιδια, δεν χρειαζονται καν επιβραβευση, ευχαριστουμε που το μοιραστηκες μαζι μας το "μοναχικο ταξιδι" σου, ευχομαι να σε καλα και να ταξιδευεις.
:a19: :a19: :a18: :a18: :a20: :a20: :a23:

Αντε να δουμε ποσο καιρο θα λεω και στα δικα μας οι λευτερες:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

s_gogos
06/08/2010, 10:23
Ελπίζω να ευχαριστήθηκες το ταξίδι σου όπως έπρεπε!!!
Πολύ όμορφη η περιγραφή σου αν και σε κάποια σημεία
προς το τέλος είναι λίγο επηρεασμένη απο την εξάντληση σου
(μπορώ να καταλάβω την ψυχολογία σου εκείνες τις στιγμές!)
Σε ένα χρόνο απο τώρα θα πραγματοποιηθεί στο Oslo
η πανευρωπαϊκή συνάντηση Vespa και μου έχει καρφωθεί
να κάνω την υπέρβαση και να πάω Nordkapp...ειδικά τώρα
που διάβασα το ταξιδιωτικό σου,το μυαλό μου έχει κολλήσει!
Σε ευχαριστούμε που μοιράστηκες μαζί μας τις εμπειρίες σου
:a18:

Vagelis Gar
07/08/2010, 14:33
Μπαίνοντας από "κλεμμένη" σύνδεση (στο ξενοδοχείο μου ζητάνε 7? την ώρα για wi-fi !!!!!!!!) σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια παλικάρια και εύχομαι και τα δικά σας ταξίδια μικρά ή μεγάλα (δεν έχει σημασία) να είναι όπως ακριβώς τα έχετε ονειρευτεί. Σε λίγο καιρό θα αρχίζω να ανεβάζω και τα βιντεάκια της κάμερας με πρώτο και καλύτερο τα τελευταία 40-50χλμ μέχρι το ακρωτήρι.

FJ
07/08/2010, 14:45
Μεγαλο ταξιδι τελικα...Μπραβο, νομιζω γυριζεις χορτάτος. Τα αλλα παιδια που φυγατε μαζι τι απεγιναν?
Συζυγος και παιδια χαλαρά?

tai
07/08/2010, 16:47
ενα :a18: για το ταξιδιωτικό
και πολλά :a19: για το ταξίδι

LOUKILOUK
08/08/2010, 07:09
Βαγγέλη μπράβο... χαίρομαι πολύ που γνωριστήκαμε και μπορώ τώρα πραγματικά να νοιώσω καλύτερα και βαθύτερα όσα διαβάζω... Ξαναφέρνω στην μνήμη μου το πάθος που έβγαζες για το ταξίδι αυτό και διαβάζοντας όσα γράφεις το ζω πραγματικά ...!!!

Καλούς δρόμους και ελπίζω να ξανανταμώσουμε σύντομα:beer: :wave2:

υ.γ. Στο ξενοδοχείο που έμεινες στο Μale είχαμε περάσει πέρσυ και κάναμε στάση για καφεδάκι...