Σύνδεση

View Full Version : Μας τη λένε και τα "νομιστεράκια" τώρα, ρε!

Σελίδες : 1 [2] 3

SVX
06/10/2010, 22:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από jfx
αντιρατσιστης

Μεγαλη κουβεντα αυτη...

εχεις δει κανεναν "ειρηνοποιο" με μολοτοφ ?

ο Ρατσισμος δεν αφορα μονο στις ρατσες.... Γυναικες ,ηλικιωμενοι , φτωχοι, χαμηλου μορφ.επιπεδου..

ΔΩΣΕ Μου εμενα μια Ελλαδα ΜΟΝΟ με Ελληνες...κι εγω θα σου δειξω ΜΠΟΛΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ.. :a47:

kokkiklhs
06/10/2010, 22:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gia
α γειά σου...:beer:

Ρε παιδιά, ξέρουμε όλοι τι εστί tromaktiko κλπ blogs του είδους... Πιο κίτρινα κι απ'την ΑΕΚάρα και σαφώς κατευθυνόμενα! Και μένα μούφα και φτιαχτή μου φαίνεται η συνέντευξη...
Όμως με αφορμή αυτό, πρέπει να αναλογιστούμε ότι τέτοια φαινόμενα παρατηρούνται πλέον καθημερινά και δεν απέχουν καθόλου μα καθόλου από την πραγματικότητα!
Αν δηλαδή σου υπενθυμίσει κάτι αληθινό ο τάδε πολιτικός, σπεύδεις να το απορρίψεις επειδή εσύ βρίσκεσαι στην αντίθετη πλευρά;
Σημεία των καιρών... δυστυχώς έχουμε φτάσει να περιμένουμε ν'ακούσουμε πράγματα κοινού ενδιαφέροντος από το κάθε διαδικτυακό κωλοχανείο που ξεφυτρώνει σα σκατούλα και δεν ξέρουμε καν ποιοι βρίσκονται πίσω του...

:beer:

Gia
06/10/2010, 23:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από kokkiklhs

Σημεία των καιρών... δυστυχώς έχουμε φτάσει να περιμένουμε ν'ακούσουμε πράγματα κοινού ενδιαφέροντος από το κάθε διαδικτυακό κωλοχανείο που ξεφυτρώνει σα σκατούλα και δεν ξέρουμε καν ποιοι βρίσκονται πίσω του...

Κοίτα φίλε νομίζω οτι στις περισσότερες ευρωπαικές πρωτεύουσες παίζει αυτό. ένα κομμάτι παραδίδεται προς γκετοποίηση και ο κόσμος μεταφέρεται στα προάστια σιγά -σιγά.

Η πολιτισμένη δύση πληρώνει τα σπασμένα πολλών αιώνων αδικίας..

Γνώμη μου.

kokkiklhs
06/10/2010, 23:09
Κοίτα φίλε νομίζω οτι στις περισσότερες ευρωπαικές πρωτεύουσες παίζει αυτό. ένα κομμάτι παραδίδεται προς γκετοποίηση και ο κόσμος μεταφέρεται στα προάστια σιγά -σιγά.

Η πολιτισμένη δύση πληρώνει τα σπασμένα πολλών αιώνων αδικίας..

Γνώμη μου.

Σωστότατη και σεβαστή η γνώμη σου!
Όμως ξεχνάς ότι οι περισσότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες "λούζονται" τα καλά της πάλαι ποτέ αποικιοκρατίας και ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ! Ο Γάλλος π.χ. που δυσανασχετεί για την εγκληματικότητα των Αλγερινών μέσα στο Παρίσι, είναι εγγονός εκείνου που είχε τον παππού του Αλγερινού στη δούλεψή του με το μαστίγιο!
Οι Έλληνες, όσο θυμάμαι, δε φέρθηκαν ποτέ σε κανένα λαό έτσι, στην πρόσφατη ιστορία...
;) :beer:

avlihos
06/10/2010, 23:12
Ρε παιδιά, ξέρουμε όλοι τι εστί tromaktiko κλπ blogs του είδους... Πιο κίτρινα κι απ'την ΑΕΚάρα και σαφώς κατευθυνόμενα! Και μένα μούφα και φτιαχτή μου φαίνεται η συνέντευξη...

Ας μην τ' αναπαράγουμε τότε. :D

Όμως με αφορμή αυτό, πρέπει να αναλογιστούμε ότι τέτοια φαινόμενα παρατηρούνται πλέον καθημερινά και δεν απέχουν καθόλου μα καθόλου από την πραγματικότητα!
Είναι πραγματικότητα και για την πραγματικότητα υπάρχουν αιτίες κι αφορμές. Αν ξεκινάς να βρεις άκρη από τις αφορμές, τότε το έχασες το παιχνίδι.

Αν δηλαδή σου υπενθυμίσει κάτι αληθινό ο τάδε πολιτικός, σπεύδεις να το απορρίψεις επειδή εσύ βρίσκεσαι στην αντίθετη πλευρά;
Αυτοί το μόνο αληθινό που μπορούν να πουν είναι το "Είμαστε ψεύτες, κλέφτες και λωποδύτες". Αλλά δεν το λένε....

Είναι ένας κόσμος εκεί έξω!

Gia
06/10/2010, 23:15
Τα βατράχια τη πληρώνουν αδερφέ.

Παρ'ολα αυτά νομίζω οτι ο και ο έλληνας καλά τη βόλεψε με το πρώτο κύμα μετανάστευσης. Και το μερεμέτι το φθηνό το έκανε, και τα χωράφια τα δουλέψανε στο τζαμπα και, και και...

Ασε που πολλά απο τα κυκλώματα που τους εκμεταλλεύονται έχουν έλληνες απο πίσω...;) :wave2:

kokkiklhs
06/10/2010, 23:24
Τα βατράχια τη πληρώνουν αδερφέ.

Παρ'ολα αυτά νομίζω οτι ο και ο έλληνας καλά τη βόλεψε με το πρώτο κύμα μετανάστευσης. Και το μερεμέτι το φθηνό το έκανε, και τα χωράφια τα δουλέψανε στο τζαμπα και, και και...

Ασε που πολλά απο τα κυκλώματα που τους εκμεταλλεύονται έχουν έλληνες απο πίσω...;) :wave2:

+100
Και φυσικά υπήρξαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν οι Ελληνάρες που τρίβουν τα χέρια τους και θησαυρίζουν απ'όλα αυτά!!
Αλλά με το να δεχόμαστε παθητικά αυτή την κατάσταση, υποθάλποντες τους παραεισαχθέντες "δούλους" και εγκληματίες, ουσιαστικά τη διαιωνίζουμε και την υποστηρίζουμε...

kokkiklhs
06/10/2010, 23:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από avlihos
Ας μην τ' αναπαράγουμε τότε. :D

>Σωστός, αλλά σε περίπτωση που π.χ. μας έλεγε για καταπάτηση των δικαιωμάτων των >"μεταναστών", μια χαρά θα δέχονταν την αναπαραγωγή του πολλοί από εμάς.. ;)

Είναι πραγματικότητα και για την πραγματικότητα υπάρχουν αιτίες κι αφορμές. Αν ξεκινάς να βρεις άκρη από τις αφορμές, τότε το έχασες το παιχνίδι.

>Το παιχνίδι το χάνεις αν δε βρεις αφορμή να το ξεκινήσεις...

Αυτοί το μόνο αληθινό που μπορούν να πουν είναι το "Είμαστε ψεύτες, κλέφτες και λωποδύτες". Αλλά δεν το λένε....

>Αν ήταν να το πουν, δε θα ήταν και πολιτικοί! :lol: Μια και δε μπορούμε όμως να γλιτώσουμε >απ'αυτούς, εδώ και ΧΙΛΙΕΤΙΕΣ, ας ακούμε αν θυμούνται καμιά φορά να πουν κάτι σωστό!

Είναι ένας κόσμος εκεί έξω!

:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

LsKostas
06/10/2010, 23:56
Πολυ ωραιες αποψεις που εχουν ως αρχη ενα κιτρινο blog,ως μεση την ημιμαθεια
και ως τελος την φιλοσοφικη ρυση" ο ξενος θα μου φαει την δουλεια"

Προσωπικα δεν θελω να επεκταθω , μερικες αποψεις εδω μεσα ειναι καταπτυστες.
και με νευριαζουν.

αλλα ειναι ενδεικτικο μιας κοινωνιας που αντι να κυνηγησει τους εχοντες προτιμα

τον ευκολο στοχο , τον ξενο. Ημιμαθεια,κομπλεξισμος λιγο εθνικιστικη κουλτουρα

και πολυ φτωχεια.

Το εκρηκτικο μιγμα της συγχρονης ΝεοΕλλαδας ειναι εδω

:sick:

υγ. Εξω οι Φασιστες απ τον πλανητη

jfx
07/10/2010, 00:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
Μεγαλη κουβεντα αυτη...

εχεις δει κανεναν "ειρηνοποιο" με μολοτοφ ?

Εδω δεν καταλαβα τι θες να πεις.

ο Ρατσισμος δεν αφορα μονο στις ρατσες.... Γυναικες ,ηλικιωμενοι , φτωχοι, χαμηλου μορφ.επιπεδου..

ΔΩΣΕ Μου εμενα μια Ελλαδα ΜΟΝΟ με Ελληνες...κι εγω θα σου δειξω ΜΠΟΛΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ.. :a47:

εδω δε διαφωνουμε σε κατι. δε μιλαω μονο για φυλετικο ρατσισμο αλλα για καθε ειδους.

kokkiklhs
07/10/2010, 00:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από LsKostas
Πολυ ωραιες αποψεις που εχουν ως αρχη ενα κιτρινο blog,ως μεση την ημιμαθεια
και ως τελος την φιλοσοφικη ρυση" ο ξενος θα μου φαει την δουλεια"

Προσωπικα δεν θελω να επεκταθω , μερικες αποψεις εδω μεσα ειναι καταπτυστες.
και με νευριαζουν.

αλλα ειναι ενδεικτικο μιας κοινωνιας που αντι να κυνηγησει τους εχοντες προτιμα

τον ευκολο στοχο , τον ξενο. Ημιμαθεια,κομπλεξισμος λιγο εθνικιστικη κουλτουρα

και πολυ φτωχεια.

Το εκρηκτικο μιγμα της συγχρονης ΝεοΕλλαδας ειναι εδω

:sick:

υγ. Εξω οι Φασιστες απ τον πλανητη

+1000, ειδικά για την ημιμάθεια...
:wave2: :beer:

mars696
07/10/2010, 00:19
Συνηθως δεν γραφω σε τετοιου ειδους θεματα για το απλο λογο οτι τα λεγομενα μου (πιστευω)οτι ο καθενας τα περνει οπως τον βολευει ειτε για να κραξει η το οτιδηποτε.Τετοιες συζητησεις δεν πιστευω οτι εχουν νοημα να γινονται γραπτος.

Τεσπα εκει που θελω να καταληξω ειναι:
Τα περιπτερα ειναι ΓΕΜΑΤΑ απο ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ,
οποτε σταματηστε αυτο το πραγμα που μολις καποιος εκφερει αποψη ,οχι εναντια στους αλλοδαπους αυτους καθ' εαυτους,αλλα γενικα στο ολο θεμα των αλλοδαπων,αμεσως η πρωτη λεξη ειναι φασιστας και ολα τα παραγωγα.

ΕΛΕΟΣ!!!
Εχετε κανει καραμελα μια λεξη που ουτε καν γνωριζεται πως ειναι(κι εγω μεσα).
Απλα σε οποια αποψη ειναι εναντια στην δικη σας, "αριστερη"συνηθως, βρειτε κατι αλλο να πειτε και οχι "ποιηματακια":winka:

OVER AND OUT---->:wave2:

kokkiklhs
07/10/2010, 00:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από mars696
Συνηθως δεν γραφω σε τετοιου ειδους θεματα για το απλο λογο οτι τα λεγομενα μου (πιστευω)οτι ο καθενας τα περνει οπως τον βολευει ειτε για να κραξει η το οτιδηποτε.Τετοιες συζητησεις δεν πιστευω οτι εχουν νοημα να γινονται γραπτος.

Τεσπα εκει που θελω να καταληξω ειναι:
Τα περιπτερα ειναι ΓΕΜΑΤΑ απο ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ,
οποτε σταματηστε αυτο το πραγμα που μολις καποιος εκφερει αποψη ,οχι εναντια στους αλλοδαπους αυτους καθ' εαυτους,αλλα γενικα στο ολο θεμα των αλλοδαπων,αμεσως η πρωτη λεξη ειναι φασιστας και ολα τα παραγωγα.

ΕΛΕΟΣ!!!
Εχετε κανει καραμελα μια λεξη που ουτε καν γνωριζεται πως ειναι(κι εγω μεσα).
Απλα σε οποια αποψη ειναι εναντια στην δικη σας, "αριστερη"συνηθως, βρειτε κατι αλλο να πειτε και οχι "ποιηματακια":winka:

OVER AND OUT---->:wave2:

Μη στεναχωριέσαι, μόδα είναι, θα περάσει... :lol:
Θα βαρεθούν και θα βρουν άλλη καραμέλα! Γενικά βολεύει όταν δεν έχουν τεκμηριωμένη άποψη και δε μπορούν να αντικρούσουν επιχειρηματολογία αντίθετη με τις πεποιθήσεις τους να σερβίρουν τη λέξη-μπαλαντέρ, που δεν ξέρουν καλά καλά τι σημαίνει (ή να πηγαίνουν για ύπνο) κι όλα μπαίνουν στη θέση τους...
Κι έλεγα τόση ώρα, "άργησε να πέσει η μπόμπα" με τη μαγική λεξούλα που αρχίζει από φ...
:rotflmao:
Από εδώ και πέρα συνήθως σταματά η συζήτηση κι αρχίζει το ξεκατίνιασμα, ελλείψει επιχειρημάτων!!
:a9: :a014: :a014:

jfx
07/10/2010, 00:41
Περαστικά και σε σένα, που θεωρείς ρατσισμό το να μη δέχεται κάποιος ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ και ΑΣΥΔΟΤΟΥΣ ξένους που λυμαίνονται τη χώρα, ελέω πάντα της Ε.Ε., των αρχών μας αλλά και των φίλων τους "αντιρατσιστών"!!
Εκτός αν δεν έμαθες στο σχολείο ότι "ρατσισμός" δεν ονομάζεται ό,τι δεν συμβαδίζει με τη mainstream, δήθεν προοδευτική νοοτροπία της εποχής...
Πώς γίνεται να μη κατηγορεί κανείς π.χ. τους Ινδούς που είναι επί δεκαετίες εργάτες στα περιβόλια του Μαραθώνα και τροφοδοτούν όλη την Αττική σε λαχανικά και φρούτα με τη δουλειά τους, ή τους Αιγύπτιους και λοιπούς αφρικανούς που από το '50 κοψομεσιάζονται κουβαλώντας κασόνια στο λιμάνι του Πειραιά; Αυτό ρατσισμός είναι; Αυτοί γιατί δεν πήγαν να γίνουν κλέφτες, μαφιόζοι κλπ.; Ποτέ δεν ακούστηκαν για κακό!
Φαίνεται ήταν κορόιδα ή μάλλον δεν υπήρχαν "αντιρατσιστές" τις εποχές που πρωτοήρθαν εδώ, για να τους ανοίξουν τα μάτια...
:wave2:

-----------------------------
ειναι ρατσισμος και εισαι ρατσιστης είτε σ'αρεσει είτε όχι. ρατσισμος, επειδη κανενας ανθρωπος δεν είναι λαθραιος, κανενα κωλοχαρτο δε μπορει να χωρίσει τους ανθρωπους σε νομιμους και παρανομους. Κανενας δε μπορει να κλείνεται σε στρατοπεδα συγκεντρωσης με μονη κατηγορία την μεταναστευση.Δε μπορει να θεωρειται παραπτωμα ,η γεννηση σε άλλη χωρα.
Εσυ βεβαια θεωρεις τη χωρα ιδιοκτησία σου(συνιδιοκτησια σου με ολους τους ελληνες) και μαλιστα θεωρεις πως δικαιωματικα σου ανηκει επειδη γεννηθηκες εδω.
------------------------
Τους ασυδοτους θα τους διωξεις αυτο δε λες; ΟΧΙ. λες: να διωξεις τους ασυδοτους ΞΕΝΟΥΣ.
Διοτι αν το προβλημα σου ήταν με τους ασυδοτους γενικα, με το ιδιο σκεπτικο να λεγαμε ο καθε ασυδοτος όξω απο το μαντρι μας δε πα να ναι ελληνας αλβανος πακιστανος κτλ. Ομως με τους
ελληνες ασυδοτους έχεις συνιδιοκτησια. πως θα τους διωξεις; αλλο που μπορει να σε βγαλουν κι εσενα ασυδοτο καποια στιγμη και να πρεπει να τους αδειασεις τη γωνια.
------------------------

Ποιοι λυμαινονται τη χωρα βρε καημενε; που δεν εχουνε στον ηλιο μοιρα, που δουλευουν σαν τους σκλαβους για ενα κομματι ψωμι και παλι τους κυνηγαει η αστυνομία επειδη δε φροντισαν να γεννηθουν στο σωστο μερος. ποιοι λυμαινονται τη χωρα;
------------------------

Εκτος του ότι αυτο που λες (πως αυτοι δεν εχουν υποστει το φυλετικο ρατσισμο)δεν αληθευει,
αυτος ο τροπος αντιληψης σου για τους ανθρωπους ειναι ο ρατσισμος. Τα να λες η μια φυλή είναι
εγκληματίες, τους διωχνουμε απο το χωραφι μας, η αλλη φυλή είναι καλοι και ησυχοι σκλαβοι γι αυτο τους θελουμε εδω, οι τριτοι ειναι τεμπεληδες να φυγουνε κτλ.
Καθε ανθρωπος είναι μεμονωμενη περίπτωση. 99μαφιοζοι τουρκοι να ερθουνε, τι παει να πει; οτι κι ο 100στος είναι τετοιος;

Και υστερα για τους μαφιοζους, ποιος σου δινει το δικαιωμα να τους διωξεις; απο που τους διωχνεις;

--------------------------------------

jfx
07/10/2010, 00:42

Οι Έλληνες, όσο θυμάμαι, δε φέρθηκαν ποτέ σε κανένα λαό έτσι, στην πρόσφατη ιστορία...
;) :beer:

Τα θες και τα λες; Τι θες να σου θυμισω απο αυτα που μαλλον ξεχνας ευκολα;

Μαυρη εργασία;
Μεροκάματα της πείνας;
Εκβιασμους την ωρα της πληρωμης;
Εργατικά ατυχηματα;

Αυτό (http://tinyurl.com/38jvrz7) το ξεχασες; πιστευεις είναι μεμονωμενο περιστατικο; ή μηπως επειδη δεν τα λενε στο μεγκα , δε γινονται;

Τα μεροκάματα στη μανωλαδα και στο καθε κατεργο, εχεις ιδεα ποσο ειναι; θα δουλευες για 18 ευρώ μαυρα στο 12ωρο;

Τι ειναι τα παραπανω και άλλα τοσα που ξεχνω τωρα; δειγματα καλης συμπεριφορας ενος λαου απεναντι σε αλλο;

idi
07/10/2010, 00:46

Μαυρη εργασία;
Μεροκάματα της πείνας;
Εκβιασμους την ωρα της πληρωμης;
Εργατικά ατυχηματα;

και εγω τα βιώνω και δεν ειμαι και πολυ ...σκουρος

ΕΙΜΑΙ ΘΥΜΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ !!! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

jfx
07/10/2010, 00:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
και εγω τα βιώνω και δεν ειμαι και πολυ ...σκουρος

ΕΙΜΑΙ ΘΥΜΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ !!! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

θυμα εκμεταλλευσης εισαι όπως θυματα εκμεταλλευσης είναι εκεινοι που περιγραφει ο kokkiklhs.

idi
07/10/2010, 00:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από ermiss

Η βασική διαφορά των δύο είναι ότι οι πρώτοι, ερχόμενοι σε μια κοινωνία όπου η μετανάστευση ήταν συνδεδεμένη κυρίως με το ελληνικό στοιχείο (Σμύρνη,Πόλη,Έλληνες διασποράς,Πόντιοι,Βορειοηπειρώτες κλπ )

μεταναστευση? θες να πεις ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ!

εκτός αν θεωρείς οτι Ελληνες απο την Πολη η την Μικρασια και τον Ποντο ειδικα θα αφηναν τις πατριδες και τα σπιτια τους για "ενα καλυτερο μέλλον στη Μανα Ελλαδα"... και "συνωστισθηκαν" στο λιμανι της Συρνης πχ να μη χασουν τις ανεσεις στις προσφυγικες παραγκες και τα πλουσια γευματα (χορτα βρασμενα με βρωμικο νερο ....) ή το παράδεισο των γκουλαγκ του Σταλιν.....

δε τους ειχα και για μαλακες να σου πω την αλήθεια...

idi
07/10/2010, 00:56
θυμα εκμεταλλευσης εισαι όπως θυματα εκμεταλλευσης είναι εκεινοι που περιγραφει ο kokkiklhs.

δε σε ειδα να κόπτεσαι ομως... ειναι επειδη δεν ειμαι πακι... αλλιώς θα τσακωνόσουν στα φορα για μενα...

jfx
07/10/2010, 01:04
δε σε ειδα να κόπτεσαι ομως... ειναι επειδη δεν αιμαι πακι... αλλιώς θα τσακωνοωσουν στα φορα για μενα...

κοπτομαι....
να σας εξαφανισω απο τη γη. όλους οσους αποκαλείτε τους πακιστανους, "πακι".

DrEvil
07/10/2010, 01:08
Δεν διαφωνώ σε τίποτα μαζί σου, μέχρι που διάβασα αυτό.
Αλήθεια, αυτόν, τον δικό σου ρατσισμό, πως τον ανέχεσαι;

idi
07/10/2010, 01:11
κοπτομαι....

αρχισε απο τα εξαρχεια πρωτα! :lol: :lol: :lol:

ermiss
07/10/2010, 01:47
μεταναστευση? θες να πεις ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ!

εκτός αν θεωρείς οτι Ελληνες απο την Πολη η την Μικρασια και τον Ποντο ειδικα θα αφηναν τις πατριδες και τα σπιτια τους για "ενα καλυτερο μέλλον στη Μανα Ελλαδα"... και "συνωστισθηκαν" στο λιμανι της Συρνης πχ να μη χασουν τις ανεσεις στις προσφυγικες παραγκες και τα πλουσια γευματα (χορτα βρασμενα με βρωμικο νερο ....) ή το παράδεισο των γκουλαγκ του Σταλιν.....

δε τους ειχα και για μαλακες να σου πω την αλήθεια...

Όλοι πρόσφυγες είναι. Και οι βορειοηπειρώτες και οι κάτοικοι της Σμύρνης, αυτή είναι η εικόνα για την μετανάστευση στην Ελλάδα πρίν το 1990...Τα σχόλια περί Σμύρνης και συνοστισμού είναι ανάξια σχολιασμού και μόνο για δημιουργία εντυπώσεων...

blackbusa
07/10/2010, 03:10
ωραια πραγματα...το προβλημα δεν ειναι αν τα γραφομενα ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα αλλα το ποιος τα ειπε...και μετα παραπονιομαστε γιατι μας γαμανε ετσι...συνεχιστε...

alres
07/10/2010, 08:42
Ας συνεχίσουμε με περίσσια χάρη να αναδεικνύουμε τις υψηλές ανθρωπιστικές αρετές αυτού του τόπου :alien:

Και που θα πάει, κάποιος από αυτούς που λέει όσα όμορφα λέει, θα βρεθεί όπως πάει η δουλειά σύντομα μετανάστης σε άλλη χώρα. Αλλά αν να βρεθεί σε καμία πολύ γειτονική (βλ Αλβανία, Βουλγαρία, Τουρκία) ή σε καμία Ασιατική, ας φροντίσει για το δικό του καλό, να μην πει ότι είναι από Ελλάδα. Και να έχει και καμιά δεύτερη ταυτότητα και τα συναφή.

Αλλιώς, οι άνθρώποι που δουλεύουν σ αυτές τις χώρες μεροκάματο: α) θα του φερθούν τόσο ανθρώπινα που θα θέλει να αυτοκτονήσει από τις τύψεις ή β) θα του φερθούν τόσο κανιβαλικά όσο αυτός/ο πολιτισμός του/οι επενδυτές της χώρας του/οι σύμμαχοι της χώρας του/ο στρατός του φέρθηκαν σε αυτόν και τα μέρη του, που θα θέλει επίσης να αυτοκτονήσει .

Δεν έχει καταλάβει κανείς ότι οι άνθρωποι που περνάνε από εδώ, επειδή ακριβώς τους μένει αξέχαστη η "εμπειρία", γυρνάνε (αν ζήσουν) κάποια στιγμή στην πατρίδα τους, πηγαίνουν ξανά αλλού και τα συζητάνε με τους υπολοίπους που είναι στη γύρα, τα λένε και αλλού και παραπέρα. Και όλο αυτός ο κόσμος (κάτι εκατομμυριάκια), έχει μια πολύ συγκεκριμένη άποψη για τους κατοίκους αυτής της χώρας.

Μη γίνει η μαλακία και πάει κανείς μεροκάματο σε καμιά τέτοια χώρα, γιατί τον βλέπω αργά ή γρήγορα σε χαντάκι μετά από 6μηνο απλήρωτης δουλειάς και χαραγμένο στο μέτωπο: για τα αδέρφια μας, τη γειτονιά μας, τα χρόνια μας, την αξιοπρέπεια, τη ζωή μας κλπ . Και λίγο θα ναι

SVX
07/10/2010, 09:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από alres

Αλλιώς, οι άνθρώποι που δουλεύουν σ αυτές τις χώρες μεροκάματο: α) θα του φερθούν τόσο ανθρώπινα που θα θέλει να αυτοκτονήσει από τις τύψεις ή β) θα του φερθούν τόσο κανιβαλικά όσο αυτός/ο πολιτισμός του/οι επενδυτές της χώρας του/οι σύμμαχοι της χώρας του/ο στρατός του φέρθηκαν σε αυτόν και τα μέρη του, που θα θέλει επίσης να αυτοκτονήσει .

Δεν έχει καταλάβει κανείς ότι οι άνθρωποι που περνάνε από εδώ, επειδή ακριβώς τους μένει αξέχαστη η "εμπειρία",

υποστηριζεις δηλαδη , πως οι Ελληνες (τα γουρουνια) , φερονται στους οικονομικους μεταναστες πολυ ασχημα..... ενω στην χωρα τους ηταν καθωσπρεπει πολιτες με Πολιτικα Δικαιωματα ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ....

Η συμπεριφορα μας και ο πολιτισμος μας ειναι κατωτερα του Πακισταν και της Νιγηρίας....

Εχεις δικιο....ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ πως ΔΕΝ τους βοηθαμε να φτιαξουν την ζωη τους ... κανουμε το παν και μιλαμε για ΝΕΟΥΣ Ελληνες ανεργους αντι να ασχολιομαστε με τους ανθρωπους αυτους που τοσα εχουν δει τα ματια τους....

Αν συμφιλιωθουμε με την ιδεα και εργαστουμε με τους οικονομικους μεταναστες , μετα ισως βρουμε την συνταγη για το 1-1,5 εκατομμυριο "αυτοχθονες" (τωρα που εκτος απο την υπηκοοτητα εγινε πατσαβουρι και η ιθαγενεια)

ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ 20-25 χρονων και να εισαι ανεργος ή 55-65 χρονων και να σε απολυουν..... ΕΝΩ ΑΚΟΥΣ ΩΡΑΙΕΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ και Αλτρουισμους με σαντιγυ ....

alex14
07/10/2010, 09:25
Πριν καμποσο καιρο ημουν Πακισταν για δουλεια. Καπνιζα σε εξωτερικο χωρο και δεν γνωριζα οτι ειχαν ραμαζανι. Για ποτε με μπαγκλαρωσε η αστυνομια δεν μπορειτε να φανταστειτε. Την στενη την γλιτωσα παρα τριχα.
Θα μου πεις, τι θελεις να πεις τωρα ?

Τιποτα. Δεν θελω να πω τιποτα αλλο. Οποιος καταλαβε, καταλαβε.

BELZEBOYLIS
07/10/2010, 09:37
οι φοβίες και ο ρατσισμός έχουν ψυχικό υπόβαθρο ! Άδικα προσπαθείτε να τους πείσετε με λογικά επιχειρήματα ,τον χρόνο σας χάνετε....:wave2:

DAYMAN
07/10/2010, 09:37
Ρε μάγκες..είπε μια παπαριά ένας μαροκινός σε ένα κατακίτρινο μπλόγκ. Οτι τον πληρώνουν για να πηδάει και οτι έχουμε ναρκωτικά:lol: :lol:
Ο μαροκινός το είπε που αν θυμάμαι καλά τα ντουμάνια απο το μαροκο φτάνουν μέχρι τη γαλλία..:lol:

Οσο για τα στραβά μας λες και δε τα ξέραμε..
δεν μας χέζει και αυτός και το τροκτικό πως το λένε

Ποιο μπλογκ εχει διαφορετική απόχρωση απο αυτη του κίτρινου;Ολα σκοπους εξυπηρετούν μην βλέπετε το τυράκι στην φακα!
Πραγματικότητα δεν ειναι κανένα μπλογκ αλλα αυτα που βιωνει ο καθένας μας καθημερινά!
Μεταναστευτικό στην Ελλάδα.....αδικει και αδικείται!
Το αποτέλεσμα....καποιοι τα πηραν κάποιοι τα παιρνουν και μην κοιτάτε χαμηλά ψηλα κοιταξτε απο υπουργό και πάνω.:nono: :beer:

kokkiklhs
07/10/2010, 09:41
ειναι ρατσισμος και εισαι ρατσιστης είτε σ'αρεσει είτε όχι. ρατσισμος, επειδη κανενας ανθρωπος δεν είναι λαθραιος, κανενα κωλοχαρτο δε μπορει να χωρίσει τους ανθρωπους σε νομιμους και παρανομους. Κανενας δε μπορει να κλείνεται σε στρατοπεδα συγκεντρωσης με μονη κατηγορία την μεταναστευση.Δε μπορει να θεωρειται παραπτωμα ,η γεννηση σε άλλη χωρα.
Εσυ βεβαια θεωρεις τη χωρα ιδιοκτησία σου(συνιδιοκτησια σου με ολους τους ελληνες) και μαλιστα θεωρεις πως δικαιωματικα σου ανηκει επειδη γεννηθηκες εδω.

>Λεβεντιά, από τότε που δημιουργήθηκαν κοινωνίες, εφευρέθηκαν και οι νόμοι. Αν εσύ δεν το >δέχεσαι αυτό και προτιμάς να ζεις στην εποχή των σπηλαίων, είναι δικαίωμά σου. Όμως εδώ >υποτίθεται ότι βρίσκεσαι σε όρια ΚΡΑΤΟΥΣ, οπότε αν δε σ'αρέσει είσαι ελεύθερος να πας στη >ζούγκλα του Αμαζονίου, που δεν έχει νόμους. Στο καλό και να μας γράφεις...
>Οποιοσδήποτε παρανομεί εντός Ελλάδος είναι υπόλογος, κι όι λαθρομετανάστες είναι όλοι >παράνομοι, όχι επειδή το λέω εγώ, αλλά το Ελληνικό Σύνταγμα...
>Και βέβαια αισθάνομαι τη χώρα μου ως κληρονομική ιδιοκτησία, με την ηθική έννοια του όρου! >Εάν εσύ δεν την αισθάνεσαι έτσι, πολύ καλά κάνεις! Σκέψου όμως πόσοι τόνοι ελληνικού >αίματος των παππούδων μας χύθηκαν για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι και ασφαλείς μέσα στα >όρια του Ελληνικού Κράτους και για να μπορούν τελικά κάποιοι σαν εσένα να αραδιάζουν αυτές >τις διεθνιστικές αρλούμπες...
------------------------
Τους ασυδοτους θα τους διωξεις αυτο δε λες; ΟΧΙ. λες: να διωξεις τους ασυδοτους ΞΕΝΟΥΣ.
Διοτι αν το προβλημα σου ήταν με τους ασυδοτους γενικα, με το ιδιο σκεπτικο να λεγαμε ο καθε ασυδοτος όξω απο το μαντρι μας δε πα να ναι ελληνας αλβανος πακιστανος κτλ. Ομως με τους
ελληνες ασυδοτους έχεις συνιδιοκτησια. πως θα τους διωξεις; αλλο που μπορει να σε βγαλουν κι εσενα ασυδοτο καποια στιγμη και να πρεπει να τους αδειασεις τη γωνια.

>Τους ασύδοτους ξένους είπα ότι πρέπει να διώξουμε ΟΧΙ με βία, αλλά μη δίνοντάς τους ψωμί τη >στιγμή που είναι παράνομοι, ώστε ν'αναγκαστούν να πάνε αλλού προς αναζήτηση καλύτερης >τύχης, είτε με απελάσεις αυτώ που διαπιστωμένα διαπράττουν εγκλήματα εντός της χώρας μας.
>Για τους Έλληνες ασύδοτους υπάρχει η δικαιοσύνη κι οι φυλακές, δυστυχώς δεν μπορούμε να >τους διώξουμε, πού να τους στείλουμε; Μια καλή ιδέα θα ήταν το Μαρόκο για αρχή, να κάνουμε >ανταλλαγή προϊόντων...
------------------------

Ποιοι λυμαινονται τη χωρα βρε καημενε; που δεν εχουνε στον ηλιο μοιρα, που δουλευουν σαν τους σκλαβους για ενα κομματι ψωμι και παλι τους κυνηγαει η αστυνομία επειδη δε φροντισαν να γεννηθουν στο σωστο μερος. ποιοι λυμαινονται τη χωρα;

>Κάνε μια ποδαράτη βόλτα μετά τη δύση του ηλίου στα πέριξ της Ομόνοιας, Αριστοτέλους κλπ. >κι αν γυρίσεις φορώντας έστω σώβρακο, έλα να μας ξαναπείς το ίδιο...
------------------------

Εκτος του ότι αυτο που λες (πως αυτοι δεν εχουν υποστει το φυλετικο ρατσισμο)δεν αληθευει,
αυτος ο τροπος αντιληψης σου για τους ανθρωπους ειναι ο ρατσισμος. Τα να λες η μια φυλή είναι
εγκληματίες, τους διωχνουμε απο το χωραφι μας, η αλλη φυλή είναι καλοι και ησυχοι σκλαβοι γι αυτο τους θελουμε εδω, οι τριτοι ειναι τεμπεληδες να φυγουνε κτλ.
Καθε ανθρωπος είναι μεμονωμενη περίπτωση. 99μαφιοζοι τουρκοι να ερθουνε, τι παει να πει; οτι κι ο 100στος είναι τετοιος;

Και υστερα για τους μαφιοζους, ποιος σου δινει το δικαιωμα να τους διωξεις; απο που τους διωχνεις;

>Το να ζητάει κάποιος να εφαρμοστούν οι νόμοι όπως προβλέπεται, είναι ρατσισμός; Εντάξει, πάω >πάσο τότε...
--------------------------------------

kokkiklhs
07/10/2010, 09:46
κοπτομαι....

Να χαρώ εγώ δημοκρατική κι αντιρατσιστική αντίληψη!!!
Παράξενο όμως, εμείς οι ρατσίσταροι και φασίστες δε ζητήσαμε να "εξαφανίσουμε" κανέναν, παρά μόνο να γυρίσουν οι ήδη υπάρχοντες στη χώρα μας παράνομοι ξένοι (κάθε προέλευσης) από εκεί που ήρθαν και να μην έρθουν καινούργιοι...
Είδες κάτι παράλογα πράματα που λέμε...
;)

alex14
07/10/2010, 09:51
Να χαρώ εγώ δημοκρατική κι αντιρατσιστική αντίληψη!!!
Παράξενο όμως, εμείς οι ρατσίσταροι και φασίστες δε ζητήσαμε να "εξαφανίσουμε" κανέναν, παρά μόνο να γυρίσουν οι ήδη υπάρχοντες στη χώρα μας παράνομοι ξένοι (κάθε προέλευσης) από εκεί που ήρθαν και να μην έρθουν καινούργιοι...
Είδες κάτι παράλογα πράματα που λέμε...
;)

Αστους ρε φιλε και περιμενε να δεις τι εχει να γινει σε λιγα χρονια.

reinmeister
07/10/2010, 10:07
εμενα θα μου επιτρεψετε παντως να ειμαι ρατσιστης και να μην με ενοχλει καθολου το γεγονος...

δεν γουσταρω τους αλβανους,μου βρωμανε οι πακιστανοι,θεωρω,σχεδον ολους, τους κατοχους ευρωπαικων μοτοσυκλεττων σφιχτοκωλους κομπλεξικους και δεν πηδαω για κανενα λογο χοντρη γυναικα...

σορρυ ε...

Lupo
07/10/2010, 10:07
Ειλικρινά δεν το 'χω!
:confused:

Οι περισσότεροι σ'αυτήν την κουβέντα είναι κάπου στην μέση " Μετράει ο άνθρωπος κι όχι η φυλή" , κι ότι απλά να υπάρχει θέμα με τον συγκεκριμένο λόγω "επαγγέλματος" όχι χρώματος.
Ελάχιστοι είναι στο "όλοι οι ξένοι είναι καλοί - όλοι οι ξένοι είναι κακοί"

Όλες οι απόψεις είναι στο ίδιο περίπου.
Δεν καταλαβαίνω που δεν συμφωνούμε.

Μήπως απλά κουβεντιάζουμε για να κουβεντιάζουμε?

Lupo
07/10/2010, 10:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
εμενα θα μου επιτρεψετε παντως να ειμαι ρατσιστης και να μην με ενοχλει καθολου το γεγονος...

............ και δεν πηδαω για κανενα λογο χοντρη γυναικα...

σορρυ ε... Η bousa τι είναι δηλαδή?
:evil:

reinmeister
07/10/2010, 10:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από Lupo
Η bousa τι είναι δηλαδή?
:evil:

παντρεμενος ειμαι με τη μπουσα...ποιος πηδαει ρε φιλε την γυναικα του την σημερον ημερα?:lol: :lol:

sadengr
07/10/2010, 10:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από Lupo
Ειλικρινά δεν το 'χω!

Οι περισσότεροι σ'αυτήν την κουβέντα είναι κάπου στην μέση " Μετράει ο άνθρωπος κι όχι η φυλή" , κι ότι απλά να υπάρχει θέμα με τον συγκεκριμένο λόγω "επαγγέλματος" όχι χρώματος.
Ελάχιστοι είναι στο "όλοι οι ξένοι είναι καλοί - όλοι οι ξένοι είναι κακοί"

Όλες οι απόψεις είναι στο ίδιο περίπου.
Δεν καταλαβαίνω που δεν συμφωνούμε.

Μήπως απλά κουβεντιάζουμε για να κουβεντιάζουμε?

Βασικά προσπαθούμε να πιάσουμε τις 160 απαντήσεις που προέβλεψε ο gandalf προηγουμένως

:bigcry: :rotflmao: :lol:

Πέρα από την πλάκα, όσες περισσότερες γνώμες τόσα περισσότερα επιχειρήματα και από τις 2 πλευρές για μια εμπεριστατωμένη άποψη...

alres
07/10/2010, 10:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
υποστηριζεις δηλαδη , πως οι Ελληνες (τα γουρουνια) , φερονται στους οικονομικους μεταναστες πολυ ασχημα..... ενω στην χωρα τους ηταν καθωσπρεπει πολιτες με Πολιτικα Δικαιωματα ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ....

Η συμπεριφορα μας και ο πολιτισμος μας ειναι κατωτερα του Πακισταν και της Νιγηρίας....

Εχεις δικιο....ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ πως ΔΕΝ τους βοηθαμε να φτιαξουν την ζωη τους ... κανουμε το παν και μιλαμε για ΝΕΟΥΣ Ελληνες ανεργους αντι να ασχολιομαστε με τους ανθρωπους αυτους που τοσα εχουν δει τα ματια τους....

Αν συμφιλιωθουμε με την ιδεα και εργαστουμε με τους οικονομικους μεταναστες , μετα ισως βρουμε την συνταγη για το 1-1,5 εκατομμυριο "αυτοχθονες" (τωρα που εκτος απο την υπηκοοτητα εγινε πατσαβουρι και η ιθαγενεια)

ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ 20-25 χρονων και να εισαι ανεργος ή 55-65 χρονων και να σε απολυουν..... ΕΝΩ ΑΚΟΥΣ ΩΡΑΙΕΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ και Αλτρουισμους με σαντιγυ ....

Δηλαδή;

Βελζεβούλη, οι φοβίες και ο ρατσισμός ίσως, σε κάποιο πολύ μικρό βαθμό, έχουν ψυχολογική εξήγηση. Το υπόλοιπο θα μου επιτρέψεις να πω ότι είναι σκετά υλικά συμφεροντάκια, από αυτά τα καθημερινά.

Ο κυρ Μήτσος στην πέρα ραχούλα μπορεί να σκεφτόταν για τον Πακιστανό ότι αυτός κουβαλάει το διάολο τον ίδιο μέσα του, ότι είναι δαινομισμένος ή δεν ξέρω τι άλλη παπαριά αλλά..........παρολαυτά ήξερε πάρα πολύ καλά τι σημαίνει να δίνεις μεροκάματατο 20Ε μαύρα ή να μη δίνεις καθόλου και να τον καρφώνεις στην αστυνομία μετά, γιατί ήταν κοινωνικά αδύναμος, μόνος, ανυπεράσπιστος. Αυτό, είναι τελικά μια γνώση, που όλοι την έχουν, γιατί αφορά τα συμφεροντάκια που λέγαμε.

Κατά τ' άλλα συμφωνώ, κανείς δεν πείθεται παρά για κάτι που θέλει να πειστεί. Είτε το λέει η λογική είτε όχι

alres
07/10/2010, 10:20
Δηλαδή; Το εξηγείς λίγο;

Βελζεβούλη, οι φοβίες και ο ρατσισμός ίσως, σε κάποιο πολύ μικρό βαθμό, έχουν ψυχολογική εξήγηση. Το υπόλοιπο θα μου επιτρέψεις να πω ότι είναι σκετά υλικά συμφεροντάκια, από αυτά τα καθημερινά.

Ο κυρ Μήτσος στην πέρα ραχούλα μπορεί να σκεφτόταν για τον Πακιστανό ότι αυτός κουβαλάει το διάολο τον ίδιο μέσα του, ότι είναι δαινομισμένος ή δεν ξέρω τι άλλη παπαριά αλλά..........παρολαυτά ήξερε πάρα πολύ καλά τι σημαίνει να δίνεις μεροκάματατο 20Ε μαύρα ή να μη δίνεις καθόλου και να τον καρφώνεις στην αστυνομία μετά, γιατί ήταν κοινωνικά αδύναμος, μόνος, ανυπεράσπιστος. Αυτό, είναι τελικά μια γνώση, που όλοι την έχουν, γιατί αφορά τα συμφεροντάκια που λέγαμε.

Κατά τ' άλλα συμφωνώ, κανείς δεν πείθεται παρά για κάτι που θέλει να πειστεί. Είτε το λέει η λογική είτε όχι

Cpt. Haddock
07/10/2010, 10:24
[...]και δεν πηδαω για κανενα λογο χοντρη γυναικα...
σορρυ ε...

διαβασε λιγο Μπουκόφσκι και μπορεί ν' αλλαξεις γνωμη :p

Εχετλαίος
07/10/2010, 11:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Τα "νομιστεράκια" δεν εχουν το δικαίωμα να πουν τη γνώμη τους; :confused:

Ναι, στη χώρα τους (και εκεί ποσώς με ενδιαφέρει) έχουν.
Στην εδική μας φυσικά και δικαιούνται αλλά πρώτα ας έλθουν νόμιμα, ας αποκτήσουν ΑΦΜ και ας πληρώνουν τις εργασιακές/ασφαλιστικές τους εισφορές, και φυσικά ας μην κατηγορούνται με τον μισό ποινικό κώδικα.

sniper
07/10/2010, 11:15
Σήμερα... (http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1878123)

vangelis 64
07/10/2010, 11:26
Να ρωτήσω κάτι;Εγώ που ήθελα να ρίξω με φλογοβόλο στίς κατσαρίδες που βαστούσαν κόκκινα λάβαρα με μια μαύρη κουράδα στο κέντρο,
που έκαψαν την Ελληνική σημαία στο Ολυμπιακό στάδιο πριν δυο χρόνια,τι είμαι;
Ρατσιστής;Εθνικόφρων;Φασίστας;Ή απλά μαλάκας;

Και αν αυτό συνέβαινε στο Μόναχο,στο Γουέμπλεϊ,στο Πάρκ ντε Πρενς,στο Μπερναμπέου,στο Κεμάλ Ατατούρκ,στο Μεάτσα...
θα βρίσκανε κανα κοκκαλάκι τους μετά;:evil:

Εχετλαίος
07/10/2010, 11:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
Να ρωτήσω κάτι;Εγώ που ήθελα να ρίξω με φλογοβόλο στίς κατσαρίδες που βαστούσαν κόκκινη λάβαρα με μια μαύρη κουράδα στο κέντρο,

Tι ρωτάς τώρα ρε μάγκα...

alres
07/10/2010, 11:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
Ναι, στη χώρα τους (και εκεί ποσώς με ενδιαφέρει) έχουν.
Στην εδική μας φυσικά και δικαιούνται αλλά πρώτα ας έλθουν νόμιμα, ας αποκτήσουν ΑΦΜ και ας πληρώνουν τις εργασιακές/ασφαλιστικές τους εισφορές, και φυσικά ας μην κατηγορούνται με τον μισό ποινικό κώδικα.

Δεν μπορούν να έρθουν νόμιμα και συνεπώς δεν μπορούν να κάνουν τίποτα άλλο απ' όσα λες. Οι δρόμοι για να έρθεις είναι συγκεκριμένοι, κρατικώς επιβλεπόμενοι και γι αυτό παράνομοι. Αλλιώς δεν θα μπορούσαν μετά να πάνε να δουλέψουν ως τελευταίος τροχός της αμάξης σε εγκληματικές εταιρίες που διοικούνται από έλληνες κρατικούς υπαλλήλους. Όταν έρχονται εδώ νομικά δεν κατηγορούνται για τίποτα παρά μόνο για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Εχετλαίος
07/10/2010, 11:32
Δεν μπορούν να έρθουν νόμιμα και συνεπώς δεν μπορούν να κάνουν τίποτα άλλο απ' όσα λες. Οι δρόμοι για να έρθεις είναι συγκεκριμένοι, κρατικώς επιβλεπόμενοι και γι αυτό παράνομοι. Αλλιώς δεν θα μπορούσαν μετά να πάνε να δουλέψουν ως τελευταίος τροχός της αμάξης σε εγκληματικές εταιρίες που διοικούνται από έλληνες κρατικούς υπαλλήλους. Όταν έρχονται εδώ νομικά δεν κατηγορούνται για τίποτα παρά μόνο για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Γνωστά αυτά, γνωστά...
:mad:

BELZEBOYLIS
07/10/2010, 11:35
Να ρωτήσω κάτι;Εγώ που ήθελα να ρίξω με φλογοβόλο στίς κατσαρίδες που βαστούσαν κόκκινα λάβαρα με μια μαύρη κουράδα στο κέντρο,

Και αν αυτό συνέβαινε στο Μόναχο,στο Γουέμπλεϊ,στο Πάρκ ντε Πρενς,στο Μπερναμπέου,στο Κεμάλ Ατατούρκ,στο Μεάτσα...
θα βρίσκανε κανα κοκκαλάκι τους μετά;:evil:

επειδή ρώτησες και μόνο !!! Για μαλάκα σε κόβω !!! :wave2:
(φυσικά ,μπορεί να κάνω και λάθος!! μην το δέσεις κόμπο):lol:

stavrogin
07/10/2010, 11:35
Οταν Ποντιοι ,κωνσταντινουπολιτες και σμηρνιοι ηρθαν στην ελλαδα ,τουρκους τους φωναζαν. Ουτε τους δικους μας ανθρωπους δεχτηκαμε καλα. Έχουμε παντα μια δυσκολία για το διαφορετικο.Δεχτο και φυσικο. Μα οι ανθρωποι αυτοι ειναι εδω και θα ρθουν κι αλλοι κι αυτο είναι γεγονός και καμια ευρωπη και κανένα δικαιο και νόμος και σύνταγμα ,δε μπορει να το εμποδίσει. Η μεταναστευση αυξανεται απο το 1960 περιπου.
1960: 1,4 εκ
1970: 2,5 εκ
1980: 8,2 εκ.
1990: 17,2 εκ.
1994: 23 εκ. ηταν το πικ
2010: 10-12 εκ. σταθερα τη τελευταια πενταετια
Ο πλανητης αλλάζει και αιτία η πλευρα της παγκοσμιοποιησης που φερε η ελευθερη αγορα. μπορουμε να ενοχλούμαστε ή να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε .Προστατευοντας και τα κεκτημένα μας. Ανθρώπινο και φυσικό. Όποιος μισει, απεχθάνεται, φοβάται, προφανώς το έχει ανάγκη να το κάνει. Αν δε μισούσε το μετανάστη θα μισούσε το γείτονα πχ ή το γάυρο κλπ.

Lupo
07/10/2010, 11:36
Αυτό είναι χθεσινό (http://news24gr.blogspot.com/2010/10/blog-post_8585.html) ?

vangelis 64
07/10/2010, 11:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από BELZEBOYLIS
επειδή ρώτησες και μόνο !!! Για μαλάκα σε κόβω !!! :wave2:
(φυσικά ,μπορεί να κάνω και λάθος!! μην το δέσεις κόμπο):lol: Ωραίος!:beer: :beer: :beer:

alex14
07/10/2010, 11:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
Ο πλανητης αλλάζει και αιτία η πλευρα της παγκοσμιοποιησης που φερε η ελευθερη αγορα. μπορουμε να ενοχλούμαστε ή να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε .Προστατευοντας και τα κεκτημένα μας. Ανθρώπινο και φυσικό. Όποιος μισει, απεχθάνεται, φοβάται, προφανώς το έχει ανάγκη να το κάνει. Αν δε μισούσε το μετανάστη θα μισούσε το γείτονα πχ ή το γάυρο κλπ.

Δεν νομιζω να μπορεις να κανεις και πολλα. Ορισμενα πραγματα απλως δεν γινονται και ειδικα υπο τις παρουσες συνθηκες. Πιστευω δεν ειναι θεμα μισους, φοβου κτλ. Ειναι θεμα το πως βλεπεις το μελλον βαση των σημερινων καταστασεων. Αν θες την γνωμη μου πανω σ'αυτο θα σου απαντησω μονολεκτικα.

ΣΚΑΤΑ

alres
07/10/2010, 11:41
Γνωστά αυτά, γνωστά...
:mad:

Ναι, αλλά αντιφάσκεις

Εχετλαίος
07/10/2010, 11:47
Ναι, αλλά αντιφάσκεις

Που;
Ξέρω τι παίζει.
Αλλά δεν το δέχομαι.
Που αντιφάσκω;

alres
07/10/2010, 11:50
Που;
Ξέρω τι παίζει.
Αλλά δεν το δέχομαι.
Που αντιφάσκω;

Στο ότι κατανοείς τη διαδικασία με την οποία κάποιος φτάνει εδώ - επί της οποίας δεν έχει κανένα λόγο και γι αυτό καμία ευθύνη - και επιμένεις να αξιώνεις από αυτούς εγγυήσεις νομιμότητας.

Εχετλαίος
07/10/2010, 11:56
Στο ότι κατανοείς τη διαδικασία με την οποία κάποιος φτάνει εδώ - επί της οποίας δεν έχει κανένα λόγο και γι αυτό καμία ευθύνη - και επιμένεις να αξιώνεις από αυτούς εγγυήσεις νομιμότητας.

Δε με καταλαβαίνεις...
:sad:

alres
07/10/2010, 11:56
Δε με καταλαβαίνεις...

όντως

stavrogin
07/10/2010, 11:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από alex14

ΣΚΑΤΑ

Άμα τωρα λέμε σκατά στα δύσκολα τι θα κάνουμε? Τα παρατάμε?

Alres +1

Εχετλαίος
07/10/2010, 11:58
όντως

Έχω πρόβλημα επικοινωνίας, το ξέρω...

(αλλά άμα πιω μερικές τσικουδιές λύνεται και η γλώσσα και το μυαλό μου -με τη σειρά που προανέφερα)
:lol:

Εχετλαίος
07/10/2010, 12:01
όντως

Αλλά ας υποθέσουμε κάτι άλλο.
Έστω ότι τους αφήναμε/νε να έλθουν edit αλλά και να φύγουν όλοι end edit ελεύθερα.
Θα το ήθελες;
Η συμπεριφορά τους εδώ θα ήταν ολιγότερο παράνομη (ουπς, συγνώμη, παραβατική ήθελα να πω που είναι και ορθότερον πολιτικά);
Η εγκληματικότητα θα μειωνόταν; Θα αυξανόταν;

reinmeister
07/10/2010, 12:08
ρε σεις τα πραγματα ειναι απλα...στην ελλαδα,δυστυχως, δεν υπαρχει το "ισχυς εν τη ενωσει"...

οποτε καθε ενας για τον εαυτο του...

οπερ μεθερμηνευομενον...οσο δεν ενοχλουν εμενα ας φανε τα λυσσακα τους...αν πανε να μπουνε σπιτι μου ,θα τους φαει το μαυρο σκοταδι...

alex14
07/10/2010, 12:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
Άμα τωρα λέμε σκατά στα δύσκολα τι θα κάνουμε? Τα παρατάμε?

Alres +1

Οχι

- Νομιμοποιουμε ολους τους λαθρομεταναστες τωρα.
- Ανοιγουμε τα συνορα να ερθει οποιος θελει απο οπου θελει
- Το κρατος φτιαχνει σπιτια και τα διανεμει στους λαθρομεταναστες
- Το κρατος τους βαζει στο ταμειο ανεργιας μαζι με το υπολοιπο
15-20% των Ελληνων και νομιμων μεταναστων

ΜΕΤΑ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ
ΣΒΗΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΦΩΤΑ.

Παιδες, ρατσιστης δεν ειμαι. Απορω ομως που δεν βλεπετε προς τα που παει η κατασταση.

alres
07/10/2010, 12:11
Έχω πρόβλημα επικοινωνίας, το ξέρω...

(αλλά άμα πιω μερικές τσικουδιές λύνεται και η γλώσσα και το μυαλό μου -με τη σειρά που προανέφερα)
:lol:

οκ, είναι πρωί, κατανοώ.

Άσχετο: αυτό που μου φαίνεται παράλογο γενικά επί των ζητημάτων με τους διπλανούς μας, είναι ότι επιμένουμε να σκεφτόμαστε με τον ίδιο ξοφλημένο τρόπο που μας έχει δώσει τις ίδιες ξοφλημένες απαντήσεις και μας έχει φτάσει στο ίδιο αδιέξοδο. Όλα τα εμετικά στανταράκια και τα κλισέ περί των μεταναστών τα ξέρουν όλοι. Καμία εξήγηση γιατί συμβαίνει αυτό με τον τρόπο που συμβαίνει, τι συνεπάγεται γι αυτούς και τι θα έπρεπε να είμαστε εμείς οι ντόπιοι απέναντί σε αυτούς (τουλάχιστον κάτι εκτός κανιβαλισμού) δεν έχει το μένού ακόμα.

Η μετανάστευση κάποτε ήταν νομιμότατη ή υπόκειτο σε συμφωνίες. Επίσης όποιος πάταγε το πόδι του σε κάποια άλλη χώρα ζήταγε και έπαιρνε χαρτιά απ αυτή και πορευόταν. Ναι μεν αντιμετώπιζε παρόμοιους κάφρους αλλά είχε χαρτιά. Και αυτό συνέβαινε με λόγο. Για κάποιον άλλο λόγο σήμερα συμβαίνει να μην τους δίνουν χαρτιά ή να τους τα παίρνουν ή να τους ζητάνε ένσημα που δεν μπορούν κάποια στιγμή να τα μαζέψουν και γίνονται παράνομοι ξανά.

Εχετλαίος
07/10/2010, 12:15
Απορω ομως που δεν βλεπετε προς τα που παει η κατασταση.

Αlres εσύ που βλέπεις να πηγαίνει η κατάσταση;
Τι νομίζεις ότι θα γίνεται σε, λχ, 5 χρόνια από τώρα;

alres
07/10/2010, 12:22
Αλλά ας υποθέσουμε κάτι άλλο.
Έστω ότι τους αφήναμε/νε να έλθουν edit αλλά και να φύγουν όλοι end edit ελεύθερα.
Θα το ήθελες;
Η συμπεριφορά τους εδώ θα ήταν ολιγότερο παράνομη (ουπς, συγνώμη, παραβατική ήθελα να πω που είναι και ορθότερον πολιτικά);
Η εγκληματικότητα θα μειωνόταν; Θα αυξανόταν;

Θέτεις ωραίο ερώτημα.
Εννοείται θα τό ήθελα. Ναι η συμπεριφορά (έστω με τυπικούς όρους) θα ήταν "περισσότερο" νόμιμη. Ξέρεις γιατί; Αφού αυτή η κοινωνία βασίζεται σε έγγραφες διαπιστεύσεις για το ποιος είσαι και τι κάνεις, θα είχαν δικαίωμα σε περίθαλψη, σε ένσημα, σε..σε..σε.. .Αυτό με τη σειρά του σε βάζει σε άλλη διαδικασία. Μπορείς να διαπραγματευτείς το οτιδήποτε από άλλη θέση, ειδικά τη δουλειά. Πας στον άλλο και λες: είμαι ο τάδε, του τάδε και της τάδε, μένω εκεί, ξέρω να κάνω αυτό,έχω πιστοποητικό ότι γνωρίζω να χειρίζομαι αυτό και αυτό, θέλω δουλειά, ένσημα κλπ. Είσαι κάποιος. [επίσης μπορείς να διεκδικήσεις, το πιάνεις έτσι πόσο σημαντικό είναι αυτό]

Όταν είσαι παράνομος, δεν έχει τέτοια. Πας στο κύκλωμα που σ' έφερε (και του χρωστάς) και παρακαλάς ή χρεώνεσαι για "μαύρες" παροχές. Και αν ζητήσεις δουλειά εκτός κυκλώματος χωρίς χαρτιά, ο άλλος παζαρεύεται πρακτικά μ' ένα.... φάντασμα: δεν υπάρχεις πουθενά, δεν φαίνεσαι πουθενά. Και ξέρεις τι συμβαίνει όταν συγκρούεται η ύλη με τα "άϋλα όντα"...

zephyr1
07/10/2010, 12:27
ρε σεις τα πραγματα ειναι απλα...στην ελλαδα,δυστυχως, δεν υπαρχει το "ισχυς εν τη ενωσει"...

οποτε καθε ενας για τον εαυτο του...

οπερ μεθερμηνευομενον...οσο δεν ενοχλουν εμενα ας φανε τα λυσσακα τους...αν πανε να μπουνε σπιτι μου ,θα τους φαει το μαυρο σκοταδι...

+++

Και το χειροτερο ειναι οτι αυτο διαιωνιζεται με το να συνεχιζουν να κοβουν τον κοσμο σε ομαδες,μεταναστες εναντιον ντοπιων,φορτηγατζηδες vs αγροτων,δημοσιοι vs ιδωτικων,γαυρος vs χανουμια,ελευθερος vs παντρεμενων,κουλαδια vs γρηγορων κτλ.

alex14
07/10/2010, 12:33
Θέτεις ωραίο ερώτημα.
Εννοείται θα τό ήθελα. Ναι η συμπεριφορά (έστω με τυπικούς όρους) θα ήταν "περισσότερο" νόμιμη. Ξέρεις γιατί; Αφού αυτή η κοινωνία βασίζεται σε έγγραφες διαπιστεύσεις για το ποιος είσαι και τι κάνεις, θα είχαν δικαίωμα σε περίθαλψη, σε ένσημα, σε..σε..σε.. .Αυτό με τη σειρά του σε βάζει σε άλλη διαδικασία. Μπορείς να διαπραγματευτείς το οτιδήποτε από άλλη θέση, ειδικά τη δουλειά. Πας στον άλλο και λες: είμαι ο τάδε, του τάδε και της τάδε, μένω εκεί, ξέρω να κάνω αυτό,έχω πιστοποητικό ότι γνωρίζω να χειρίζομαι αυτό και αυτό, θέλω δουλειά, ένσημα κλπ. Είσαι κάποιος. [επίσης μπορείς να διεκδικήσεις, το πιάνεις έτσι πόσο σημαντικό είναι αυτό]

Όταν είσαι παράνομος, δεν έχει τέτοια. Πας στο κύκλωμα που σ' έφερε (και του χρωστάς) και παρακαλάς ή χρεώνεσαι για "μαύρες" παροχές. Και αν ζητήσεις δουλειά εκτός κυκλώματος χωρίς χαρτιά, ο άλλος παζαρεύεται πρακτικά μ' ένα.... φάντασμα: δεν υπάρχεις πουθενά, δεν φαίνεσαι πουθενά. Και ξέρεις τι συμβαίνει όταν συγκρούεται η ύλη με τα "άϋλα όντα"...

Συγνωμη ρε φιλαρακι αλλα τι λες τωρα ?

Που θα βρει δουλεια οταν ηδη η ανεργια ειναι στο 15% και ανεβαινει ?

Θα φαει την θεση του Ελληνα γιατι εχει μαθει να περναει με πιο λιγα απο οτι εγω και εσυ, ετσι ?

Πολυ ωραια.

Εχετλαίος
07/10/2010, 12:34
Θέτεις ωραίο ερώτημα.

Μη σου πω τι τραβάνε οι νόμιμοι με χαρτιά εδώ που δουλεύω εγώ και πως περνάνε οι παράνομοι. Θα εκπλαγείς!

reinmeister
07/10/2010, 12:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
+++

Και το χειροτερο ειναι οτι αυτο διαιωνιζεται με το να συνεχιζουν να κοβουν τον κοσμο σε ομαδες,μεταναστες εναντιον ντοπιων,φορτηγατζηδες vs αγροτων,δημοσιοι vs ιδωτικων,γαυρος vs χανουμια,ελευθερος vs παντρεμενων,κουλαδια vs γρηγορων κτλ.

ετσι θα γινεται παντα...ολος ο κοσμος ελεγχεται απο 10 πανισχυρα λομπυς και τρωνε ψωμακι αλλα 1000 παρατρεχαμενα...

οποιος μπορει να χωθει περναει καλα...οι υπολοιποι απλα κλαιγομαστε και μιλαμε για ηθικες και λοιπες μαλακιες...

alres
07/10/2010, 12:40
Αlres εσύ που βλέπεις να πηγαίνει η κατάσταση;
Τι νομίζεις ότι θα γίνεται σε, λχ, 5 χρόνια από τώρα;

Δεν θέλω να μονολογώ την κουβέντα. Αυτό και τέλος προσωρινά.

Σε 5 χρόνια γενικά ή ειδικά;
Γενικά, θα μειωθεί και άλλο ο μισθός (για να διατηρηθούν τα επίπεδα κερδών όσο γίνεται ψηλότερα). Και επειδή είμαστε ό, τι έχουμε, θα "μειωθεί" η αξία της ζωής. Πως γίνεται με τους μετανάστες ένα πράγμα...Έχει φράγκα, οκ, έχει αξία, είναι κάποιος. Δεν έχει, βρε δε πάει να γαμηθεί... Αυτό ισχύει και θα ισχύει περισσότερο για τους ντόπιους. Τις συνέπειες αυτού, μπορώ αλλά δεν θέλω να τις φανταστώ, με βάση ότι έχει προηγηθεί.
Γενικά, η ζωή αυτών που δουλεύουν θα μπει σε ζύγι. Και τα μυαλά τους στο μπλεντερ (αυτό ισχύει ήδη απ αυτά που διαβάζει κανείς προηγουμένως)

Ειδικά με τους μετανάστες, θα σφίξουν περισσότερο οι "σχέσεις" τους με τους μηχανισμούς που τους κρατάνε στην παρανομία. Και αυτό μας πάει στο ότι θα κάνουν όλο και περισσότερο τις βρώμικες δουλειές των ντόπιων μαφιόζων. (Ξέρεις ποιοι παίρνουν τα πιο σκληρά αναβολικά για πόρτες/νύχτα/συμβόλαια κλπ....). Είναι και άλλα, δεν προλαβαίνω να τα γράψω

zephyr1
07/10/2010, 12:43

οποιος μπορει να χωθει περναει καλα...οι υπολοιποι απλα κλαιγομαστε και μιλαμε για ηθικες και λοιπες μαλακιες...

Και ποσοι ειναι χωμενοι και κανουν οτι οι υπολοιποι να δεις.:beer:

Elesun
07/10/2010, 12:45
Θέτεις ωραίο ερώτημα.

Καλά τα λες, αλλά δεν μας λες επίσης πως θα αντέξει η σούπερ οικονομία μας αυτές τις παροχές;

Όταν είσαι παράνομος, δεν έχει τέτοια. Πας στο κύκλωμα που σ' έφερε (και του χρωστάς) και παρακαλάς ή χρεώνεσαι για "μαύρες" παροχές. Και αν ζητήσεις δουλειά εκτός κυκλώματος χωρίς χαρτιά, ο άλλος παζαρεύεται πρακτικά μ' ένα.... φάντασμα: δεν υπάρχεις πουθενά, δεν φαίνεσαι πουθενά. Και ξέρεις τι συμβαίνει όταν συγκρούεται η ύλη με τα "άϋλα όντα"... [/B]

Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί όσοι εκφράζουν την άποψη ότι ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ να ενσωματωθουν ολοι αυτοί, υπάγεται αυτόματα στους ξενοφοβικούς και τους ρατσιστές;
Δηλαδή ασπρο ή μαύρο είναι η κατάσταση;

super_toto
07/10/2010, 12:47
Για την κατάσταση που επικρατεί στον κόσμο δεν ευθύνονται οι Έλληνες, ούτε μπορούν οι Έλληνες να σώσουν τον κόσμο.
Εμείς ευθυνόμαστε για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και αυτό πρέπει να μας ενδιαφέρει.

Όλα αυτά αποδεικνύονται με μαθηματικά γυμνασίου. Όποιος δεν το καταλαβαίνει ας ξαναπάει σχολείο. :)

alres
07/10/2010, 12:49
Συγνωμη ρε φιλαρακι αλλα τι λες τωρα ?

Που θα βρει δουλεια οταν ηδη η ανεργια ειναι στο 15% και ανεβαινει ?

Θα φαει την θεση του Ελληνα γιατι εχει μαθει να περναει με πιο λιγα απο οτι εγω και εσυ, ετσι ?

Πολυ ωραια.

Να το πω πάλι. Είναι αλλιώς να έχεις χαρτιά και αλλιώς να μην έχεις.
Μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις. Δεν παίρνει τη θέση κανενός. Αν ο έλληνας εργάτης του είχε εξασφαλίσει χαρτιά και μετά οι δυο μαζί απέναντι στον εργοδότη, εκεί να δεις πανηγύρια. Μιλάω σαν εργαζόμενος.

εχετλαίε, οι παράνομοι περνάνε "καλά" αν είναι σε καλή θέση ιεραρχίας στο κύκλωμα. Και πάλι, είναι τόσο αναλώσιμοι, όσο δεν φαντάζεσαι.

Νομίζω ότι προσπαθεί ο καθένας με τις δικές του καθημερινές εικόνες, να εξηγήσει αυτό που συμβαίνει δίπλα του με τρόπο ώστε να δικαιώνει την εικόνα που έχει σχηματίσει. Μάγκες, δεν πάει έτσι, σόρυ κιόλας. Είτε με πρόθεση, είτε όχι, με τέτοια "οπτική", καταλήγεις να μην βλέπεις μπροστά σου τίποτα

alex14
07/10/2010, 13:05
Να το πω πάλι. Είναι αλλιώς να έχεις χαρτιά και αλλιώς να μην έχεις.
Μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις. Δεν παίρνει τη θέση κανενός. Αν ο έλληνας εργάτης του είχε εξασφαλίσει χαρτιά και μετά οι δυο μαζί απέναντι στον εργοδότη, εκεί να δεις πανηγύρια. Μιλάω σαν εργαζόμενος.

Πλακα μΕ κανεις ?:lol:

Δηλαδη αν βαλεις τον εργοδοτη να διαλεξει αναμεσα σε δυο εργατες του κανεις τη μουρη κρεας?

Επισης λες "δεν παιρνει τη θεση κανενος". Αρα δεν υπαρχει ανεργεια, ετσι ? :sick:

Σαν εργαζομενος μιλαω και εγω που δυστυχως βλεπω οτι τα παιδια μου θα αντιμετωπισουν πολυ αγριες καταστασεις.

Volo
07/10/2010, 13:34
Ρε παιδιά είμαι στη δουλειά και δεν μπορώ να διαβάσω 12 σελίδες. Θα το κάνω μετά.
Θα πω ότι εγώ θυμάμαι τον μαλάκα το Σαμαρά που κάποτε άνοιξε τα σύνορα και είπα περάστε
παρακαλώ... Μαζί με τους καλούς οι μάγκες στην Αλβανία άνοιξαν τις φυλακές τους
και μας έφεραν μερικούς εγκληματίες μαζί. Θυμάστε τα πρώτα γεγονότα Λούτσα μεριά;;
Όλα έγιναν ανεξέλεκτα. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να έρθει στη χώρα ο οποιοσδήποτε
είναι νόμιμος και καλός άνθρωπος ο οποίος ψάχνει ένα καλύτερο μέλλον. Αρκεί να μπορεί
η Ελλάδα να το στηρίξει αυτό! Δεν μπορεί όμως γαμώτο γιατί τίποτα δεν έγινε σωστά.
Και κοίτα τώρα πως έγιναν τα πράγματα.
Ανεργία, εγκληματικότητα πιθανώς και από μετανάστες που είχαν έρθει για καλό σκοπό.
Δεν είπα να γίνουμε σαν την Τουρκία, Ισπανία που λένε άμα δεν τους πάρετε εμείς τους πετάμε
στη θάλασσα. Δεν ξέρω αν αυτό είναι αλήθεια ας το διαψεύσει κάποιος.
Είμαστε όλοι άνθρωποι. Κάποτε έμεινα Αγγλία για 4 χρόνια. Δεν έκλεψα, δεν βάρεσα, δεν προκάλεσα.
Έψαξα για δουλειά και με βοήθησαν. Μετά ήρθε και η κάρτα εργασίας. Μέχρι και επίδομα ανεργίας πήρα.
Δηλαδή λεφτά από το φορολογούμενο Άγγλο. Αν έκλεβα και βάραγα θα με πετάγανε έξω.
Εδώ τους αφήνουμε να μας τη λένε και από πάνω. Ρε ουστ!

Εχετλαίος
07/10/2010, 13:42
εχετλαίε, οι παράνομοι περνάνε "καλά" αν είναι σε καλή θέση ιεραρχίας στο κύκλωμα. Και πάλι, είναι τόσο αναλώσιμοι, όσο δεν φαντάζεσαι.

Επειδή συνέχεια αναφέρεις το κύκλωμα και το κύκλωμα (και έχεις δίκιο σε αυτό σε πολλά, δε λέγω), λέγε μου και αυτό:
Αν θεωρητικά χτυπήσουμε και πατάξουμε όλα τα κυκλώματα, θεωρείς ότι ο κάθε μετανάστης θα θέλει μονάχα νόμιμα να εισέλθει στη χώρα; Και αν το κάνει και δε βρίσκει δουλειά νόμιμη, απλώς θα επιστρέψει άπρακτος στη χώρα πεοέλευσής του χωρίς να καταφύγει στο εγχώριο έγκλημα που θα είναι πάντα η προσφιλέστερη λύση για άμεση επιβίωση;

super_toto
07/10/2010, 13:46
Αν και το έχω ξαναρωτήσει, σε άλλο θρεντ πιο παλιά, αλλά απάντηση δεν πήρα,
εχει αναρρωτηθει ποτέ κανείς ποιός χάνει και ποιός κερδίζει από την ιστορία αυτή?

Εχετλαίος
07/10/2010, 13:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
Αν και το έχω ξαναρωτήσει, σε άλλο θρεντ πιο παλιά, αλλά απάντηση δεν πήρα,
εχει αναρρωτηθει ποτέ κανείς ποιός χάνει και ποιός κερδίζει από την ιστορία αυτή?

Το ερώτημα είναι που (και πιο σημαντικά, πως) θα μπορούσε η ιστορία αυτή να μην υφίσταται καν.
Εδώ σε θέλω...

super_toto
07/10/2010, 13:52
Το ερώτημα είναι που (και πιο σημαντικά, πως) θα μπορούσε η ιστορία αυτή να μην υφίσταται καν.
Εδώ σε θέλω...

Δεν σε έπιασα.

Εχετλαίος
07/10/2010, 13:53
Δεν σε έπιασα.

Όπου άνθρωποι και πάθη.
Όπου πάθη, συμφέροντα.
Όπου συμφέροντα, πόνος.

super_toto
07/10/2010, 14:05
Όπου άνθρωποι και πάθη.
Όπου πάθη, συμφέροντα.
Όπου συμφέροντα, πόνος.

Πρακτικά μιλάω. Ποιός κερδίζει και ποιός χάνει από τους μετανάστες ή λαθρομετανάστες στην Ελλάδα?

Εχετλαίος
07/10/2010, 14:17
Πρακτικά μιλάω. Ποιός κερδίζει και ποιός χάνει από τους μετανάστες ή λαθρομετανάστες στην Ελλάδα?

Είναι τόσο μεγάλη η λίστα...σεντόνια μπορώ να σου γράψω...
Να πιούμε καμιά μπύρα να σου τα πω γιατί ετσά μεσημερικάτικω θα ξεροσταλιάσω και να τα γράψω...

Volo
07/10/2010, 14:17

Έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα οι Έλληνες χάνουν και κερδίζει το μαύρο χρήμα.
Κλασικό παράδειγμα δεν είναι όταν ο Έλληνας πίνει φραπέδες και τα έχει ματώσει
από το ξύσιμο να βρω ένα Αλβανό να κάνει τη δουλειά?

TROOPER
07/10/2010, 14:33
οτι να ναι!!!

Douglas
07/10/2010, 15:24
Πάρα πολλές σελίδες η κουβέντα αλλά δεν θα καταλήξει πουθενά.Εμένα δύο πράγματα μου έκαναν εντύπωση και θέλω να τα αναφέρω.

Ένα είναι ότι αναλωνόμαστε σε απαντήσεις επί απαντήσεων για κάτι που είπε ένας Μαροκινός,Πακιστανός ή ότι άλλο σε ένα μπλογκ.Δεν πα νάλεγε και τρις χειρότερα?Η μόνη σωστή αντιμετώπιση για μένα είναι του στυλ ''χέστηκε η φοράδα στ'αλώνι'',''ξυσ' τ'αρχίδια σου με γκασμά '' και όλα τα συναφή.Έτσι κι αλλιώς πιστεύω ότι και τα αντίθετα να έλεγε,ότι δλδ στην Ελλάδα όλα είναι ρόδινα και ανθηρά,η τροπή της κουβέντας θα ήταν η ίδια.

Το δεύτερο που μου έκανε εντύπωση είναι ότι διαβάζοντας κανείς όλες τις απαντήσεις φαίνεται σα να γίνεται μια αντιστρφή ρόλων.Όσοι διαφωνούν με την εισροή μεταναστατών και αναπόφευκτα και λαθρομεταναστών πασσάρουν τις ιδέες και τα επιχειρήματά τους πολύ προσεκτικά διατυπωμένα με το φόβο ίσως ότι θα χαρακτηριστούν ρατσιστές και φασίστες από τους υπόλοιπους.Από την άλλη μεριά οι ανθρωπιστές και υπερμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκφράζουν τις απόψεις τους με έναν τρόπο τόσο αυταρχικό και απόλυτο που άνετα μπορεί να χαρακτηριστεί ρατσιστικός.

Από τη μεριά μου να πω,για να μη βγαζω την ουρά μου απέξω ότι με εκφράζει σαν τρόπος αντιμετώπισης της κατάστασης αυτό που είπε νομίζω ο Reinmeister,όσο δεν μενοχλούν δεν νοιάζομαι κι όλας,σε αντίθετη περίπτωση θα σταθώ απέναντί τους.:wave2:

kokkiklhs
07/10/2010, 15:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από Douglas
Πάρα πολλές σελίδες η κουβέντα αλλά δεν θα καταλήξει πουθενά.Εμένα δύο πράγματα μου έκαναν εντύπωση και θέλω να τα αναφέρω.

Ένα είναι ότι αναλωνόμαστε σε απαντήσεις επί απαντήσεων για κάτι που είπε ένας Μαροκινός,Πακιστανός ή ότι άλλο σε ένα μπλογκ.Δεν πα νάλεγε και τρις χειρότερα?Η μόνη σωστή αντιμετώπιση για μένα είναι του στυλ ''χέστηκε η φοράδα στ'αλώνι'',''ξυσ' τ'αρχίδια σου με γκασμά '' και όλα τα συναφή.Έτσι κι αλλιώς πιστεύω ότι και τα αντίθετα να έλεγε,ότι δλδ στην Ελλάδα όλα είναι ρόδινα και ανθηρά,η τροπή της κουβέντας θα ήταν η ίδια.

Το δεύτερο που μου έκανε εντύπωση είναι ότι διαβάζοντας κανείς όλες τις απαντήσεις φαίνεται σα να γίνεται μια αντιστρφή ρόλων.Όσοι διαφωνούν με την εισροή μεταναστατών και αναπόφευκτα και λαθρομεταναστών πασσάρουν τις ιδέες και τα επιχειρήματά τους πολύ προσεκτικά διατυπωμένα με το φόβο ίσως ότι θα χαρακτηριστούν ρατσιστές και φασίστες από τους υπόλοιπους.Από την άλλη μεριά οι ανθρωπιστές και υπερμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκφράζουν τις απόψεις τους με έναν τρόπο τόσο αυταρχικό και απόλυτο που άνετα μπορεί να χαρακτηριστεί ρατσιστικός.

Από τη μεριά μου να πω,για να μη βγαζω την ουρά μου απέξω ότι με εκφράζει σαν τρόπος αντιμετώπισης της κατάστασης αυτό που είπε νομίζω ο Reinmeister,όσο δεν μενοχλούν δεν νοιάζομαι κι όλας,σε αντίθετη περίπτωση θα σταθώ απέναντί τους.:wave2:

Φιλαράκι πολύ ωραία τα λες, γι'αυτό τσάκω μια :beer:
Και μια και είμαι ένας από τους εν δυνάμει "φασίστες", καίτοι προσέχω πολύ τι και πώς γράφω, έχω ήδη δεχθεί τα φασιστικά και ρατσιστικά πυρά των "φιλελεύθερων, ανθρωπιστών και αντιρατσιστών"!! :lol:
Όμως στο τελευταίο σου κομμάτι έχω μια ένσταση: Περιμένουμε να εισβάλουν μέσα στο σπίτι μας για να πάρουμε χαμπάρι και να σταθούμε απέναντί τους; Η ιατρική λέει ότι καλύτερη είναι η πρόληψη από τη θεραπεία... Και ήδη, π.χ. η Ομόνοια έχει γίνει απροσπέλαστη, αυτή δηλαδή ΔΕΝ είναι σπίτι μας;

lagman
07/10/2010, 15:55

καλά τα λες απλά να προσθέσω κ την εκμοντερνισμένη ρήση ''κ ποιος σου ρε μάγκα αλλοδαπέ λαθρομετανάστη ότι η ζωή είναι δίκαιη???''....έφυγες από κάπου χειρότερα, έτσι δεν είναι?? προδήλως! είναι στην Ελλάδα δυσμένεστερες οι συνθήκες διαβίωσης?? αν ναι, επιστροφή στα πάτρια, αν όχι, τότε ή εγκλιματίζεσαι στο υπάρχον καθεστώς ή κατεργάζεσαι τρόπους (αθέμιτους) για αλλαγή πλεύσης σε άλλη ''ευρωπαική'' χώρα!!
εδώ εμείς ως Έλληνες ζούμε εδώ κ εκατονταετίες στο ίδιο -ανάθεμα- μοτίβο κοινωνίας (όσα χορτάσει ο κώλος μας) κ δεν δρούμε αποφασιστικά και υπεύθυνα για ριζικές λύσεις (ένεκα ωχαδερφισμού), θα ρθεις εσύ, που δεν είχες στον ήλιο μοίρα, ούτε στην ίδια την παρακμασμένη κοινωνία καταγωγής σου κ θ'ασκήσεις κριτική, του στυλ ''παίρνω πίπες για να ζήσω???''
ήμαρτον!!!!

Douglas
07/10/2010, 15:56
Δεν έχεις άδικο,απλά ο καθένας διαμορφώνει άποψη για τα δρώμενα αναλόγως των βιωμάτων του,που μένει κτλ.

Οπότε ναι,η ομόνοια σπίτι μας είναι αλλά δεν μπορώ να έχω άποψη γιατί μένω Βόρρεια Ελλάδα,επαρχία.Η πληροφόρηση για την κατάσταση που μπορώ να έχω γίνεται μόνο μέσω ΜΜΕ και η εγκυρόητα δεν είναι το φόρτε τους.

Στην περιοχή μου οι οικονομικοί μετανάστες είναι πολλοί,κυρίως από Αλβανία και Γεωργία,αλλά η πλειοψηφία νόμιμοι και τα προβλήματα αμελητέα θα έλεγα.Τώρα αν ζούσα Αθήνα μπορεί να είχα αλλη οπτική των πραγμάτων.

lagman
07/10/2010, 16:27
Δεν έχεις άδικο,απλά ο καθένας διαμορφώνει άποψη για τα δρώμενα αναλόγως των βιωμάτων του,που μένει κτλ.

Οπότε ναι,η ομόνοια σπίτι μας είναι αλλά δεν μπορώ να έχω άποψη γιατί μένω Βόρρεια Ελλάδα,επαρχία.Η πληροφόρηση για την κατάσταση που μπορώ να έχω γίνεται μόνο μέσω ΜΜΕ και η εγκυρόητα δεν είναι το φόρτε τους.

Στην περιοχή μου οι οικονομικοί μετανάστες είναι πολλοί,κυρίως από Αλβανία και Γεωργία,αλλά η πλειοψηφία νόμιμοι και τα προβλήματα αμελητέα θα έλεγα.Τώρα αν ζούσα Αθήνα μπορεί να είχα αλλη οπτική των πραγμάτων.

Θεσ/νικη γεννήθηκα κ ζω κ γίναμε καταφύγιο -σε μικροτερη σαφώς κλίμακα απ' την Αθήνα- χιλίων δυο φιλών!! από παντου ''βρεχόμαστε''!!! τώρα βέβαια θα πρέπει (για να μην ετικεταριστώ ως μισαλλόδοξος-ρατσιστής) να τονίσουμε κ το ενδεχόμενο ότι κάποιος αλλοδαπος έρχεται αρχικώς με καλές προθέσεις, όπως αναζήτηση εργασίας, εξασφάλιση μιας ανώτερα ποιοτικότερης ζωής σε μια ευνομούμενη πολιτεία κ άλλα πολλά, (ιδεατά μεν αλλά κ άγνωστα σε μας) αλλά στην πορεία αφομοιώνονται, ''εξελληνίζονται'' με την κυριολεκτική του έννοια, ενστερνίζονται και μεταλαμπαδεύουν όλη την πανσπερμία ελληνικής κουτοπονηρο-παρανομο-λαμογιάς σε επόμενες γενιές τους, συντηρώντας την συνάμα....
και κάτι τελευταίο, η Ελλάδα δεν αποτελεί προορισμό επιθυμίας της συντριπτικής πλειοψηφίας των ''πατημένωνσανσαρδέλεςσταταχύπλοα'' αλλοδαπών αλλά δυστυχώς, ένεκα γεωγραφικής ιδιαιτερότητας, ενδιάμεσο σταθμό κ μόνο αυτό...είναι θλιβερό δεν λέω αλλά και πάλι επανερχόμαστε στην απαρχή του κυνικού σκεπτικού μου, ήτοι :
''ποιος σου είπε ότι η ζωή είναι δίκαιη??????'':smokin: :smokin:

georgio
07/10/2010, 22:11
Το άφησα γιατί άνοιξε σε δεκαπέντε μέτωπα προς διαφορετικές κατευθύνσεις.

Διαβάστε όμως ΑΥΤΟ (http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=179827&cid=4) και μετά πείτε μου αν κάτω τους περιμένει το χαρέμι η τίποτα άλλο...

Γιατί για να φτάσει σε αυτό το σημείο ο άνθρωπος μάλλον τον περιμένει αγγούρι και όχι για να δροσιστεί...

Hornet_08
07/10/2010, 22:22
Πως τολμανε κ μας την λενε... Κ υποτιθεται οτι ειναι οι καλυτεροι φιλοι του ανθρωπου...

avlihos
07/10/2010, 22:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από Hornet_08
Πως τολμανε κ μας την λενε... Κ υποτιθεται οτι ειναι οι καλυτεροι φιλοι του ανθρωπου...

Τί λές ρε ζώο;

Hornet_08
07/10/2010, 22:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από avlihos
Τί λές ρε ζώο;

Εγω ειμαι Ελληνας ρε !

avlihos
07/10/2010, 22:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από Hornet_08
Εγω ειμαι Ελληνας ρε !

Στ' @@ μου! Ποιός σε ρώτησε τι είσαι!:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Ωπ! Παραλίγο να το ξεχάσω Ελληνάρα μου: μη φας σήμερα το βράδυ! Θα σου φέρω πρωϊνό γλαρόσουπα!

lagman
07/10/2010, 22:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από georgio

Διαβάστε όμως ΑΥΤΟ (http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=179827&cid=4) και μετά πείτε μου αν κάτω τους περιμένει το χαρέμι η τίποτα άλλο...

Γιατί για να φτάσει σε αυτό το σημείο ο άνθρωπος μάλλον τον περιμένει αγγούρι και όχι για να δροσιστεί...

tragiko:( :(

kapoies katastaseis den 8a tis zisoume (euxomai) pote....

jfx
08/10/2010, 02:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από georgio

σε συνεχεια αυτού (http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=194674) και πολλων αλλων περιστατικων.

jfx
08/10/2010, 03:11
πολλα γραφτηκαν εδω μεσα, πολλα απο τα οποια ρατσιστικά, πιο πολλά απ'οτι περιμενα...

-------------------------------

Αρχικά, κανενας μεταναστης δε γουσταρει ν'αφησει το σπιτι του, την οικογενεια του, τους δικους του και να παει σε μια αλλη χωρα με αβεβαιη προοπτικη .
Αναγκάζονται να φύγουν απο τη χωρα τους για οικονομικους, πολιτικους και κοινωνικους λογους.
Και οι ιμπεριαλιστικοι πόλεμοι της δημοκρατικης δυσης (που μερος της είναι η ελλαδα) είναι μια απο τις κυριες αιτιες της μεταναστευσης. Ο ελληνικος στρατος, συμμετεχει στο πλαισιο του ΝΑΤΟ σε εκστρατευτικά σωματα στο ιρακ, στο αφγανισταν, στη σομαλια κι αλλου, δημιουργώντας στην ουσια τις συνθηκες που οδηγουν στη μεταναστευση.
Αρα αυτο που ειπε καποιος ότι ως χωρα δε φταιμε σε τιποτα που αυτοι οι ανθρωποι αναγκαζονται να ξεριζωθουν κι οτι εμεις ως χώρα ειμαστε υπευθυνοι μονο για τα εσωτερικά μας είναι ακυρο.
---------------------------------------------------
Ενα από όλα αυτα τα κλισέ που αναπαραγονται είναι πως οι μεταναστες είναι κατα κανονα εγκληματιες.
Σαν να βρηκατε πως είναι στο dna τους.

Η συντριπτική πλειοψηφία των εγκλημάτων τους έχει να κάνει με αδικήματα που αφορουν την "παρανομη" εισοδο στη χωρα, αφου η μεταναστευση αντιμετωπιζεται απο το κρατος ως αδίκημα, και όχι με εγκληματικες πραξεις που βλαπτουν το κοινωνικο συνολο.
Τα ΜΜΕ με τους μπατσους μαζι, έχουν την ταση να αποδίδουν τα ανεξιχνίαστα εγκλήματα σε μετανάστες κι αυτο βοηθαει στο να σχηματισετε τις αποψεις που έχετε σχετικα με την εγκληματικη φυση των μεταναστων.
Για πολλά αδικήματα ακόμα, οι μεταναστες προφυλακιζονται ή καταδικαζονται λόγω του οτι δεν εχουν την δυνατοτητα να υπερασπιστουν τον εαυτο τους (ελλειψη δικηγορου, διερμηνεα κτλ)
και λόγω της προκαταληψης των αρχών.
Τα παραπάνω διογκώνουν πλασματικά τον αριθμο των αλλοδαπων που χαρακτηριζονται παραβατες ή εγκληματιες κι ερχονται να ενισχύσουν τις ρατσιστικες σας αντιληψεις.
Και για μενα προσωπικά είναι λογικο σε ενα βαθμο καποιοι μεταναστες να υιοθετουν παραβατικες συμπεριφορες.
Αναγκάζονται να το κανουν. Οταν δεν έχεις χαρτιά , οταν δεν έχεις δουλεια, στεγη, κατι οτιδηποτε, όταν πεινάς, είτε ελληνας είτε αλλοδαπος , κατι πρεπει να κανεις για να επιβιωσεις.
Οταν το μονο που σου εχει μείνει είναι να κλεψεις, ε ναι θα κλεψεις.

Κι οσοι θελετε να κανετε τη συγκριση ελληνων μεταναστων σε αλλες χωρες και αλλοδαπων στην ελλαδα, έχω στοιχεία απο συγκεκριμενη επιστημονικη ερευνα σχετικά με την νεα Υορκη το 1929, όπου οι ελληνες στο συνολο των αδικηματων ηταν πρώτοι με ποσοστό υπερδιπλασιο των ιταλων.
(περισσοτερες λεπτομερειες με πμ ή αν χρειαστει σε επομενο ποστ).

Φυσικά δε λεω οτι δεν υπαρχουν εγκληματίες μεταναστες.

Ομως δεν είναι τόσοι όσοι εχετε την εντυπωση πως είναι. Που αυτη σας η εντυπωση καλλιεργηθηκε συνειδητά απο διαφορες πηγες. Κι ακομα δε καταλαβαινω τον διαχωρισμο που επιθυμείτε μερικοι σε ξενους εγκληματιες (απελαση κτλ) και ντοπιους εγκληματιες( φυλακες, δικαστηρια κτλ). Η μαλλον καταλαβαινω.Καταλαβαινω πως βασιζεται στην εντυπωση που εχετε πως η χωρα αυτη ανηκει σε σας και μονο σε σας.

Και τι παει να πει η ελλαδα ανηκει στους ελληνες; Τι παει να πει λαθραιος ανθρωπος;
Η χωρα δεν ειναι ιδιοκτησια κανενος. Καθε ανθρωπος πρεπει να είναι ελευθερος να παει οπου επιθυμεί. Δε μπορει ενα πραγμα το οποιο το ατομο δεν επιλεγει (που θα γεννηθει) να αποτελει
και δεσμευτικο παραγοντα σε ενα τοσο σημαντικο θεμα για τη ζωη του.

Διοτι κι εσεις δε θα θελατε αν εδω γινει το οτιδηποτε (πολεμος, σεισμος, ηφαιστειο, δικτατορια,
πείνα, πυρηνικο ατυχημα, πολιτική δίωξη οτιδηποτε που σας αναγκασει να φυγετε απο δω) να σας λενε σε ολες τις χωρες "το μπουλο τραβα στη πατριδα σου"...

Τα συνορα είναι απλά "αιματοβαμενες χαρακιες στη καμπουρα της γης" Ιστορικες κατασκευες που εξυπηρετουν τα αφεντικά, ειδικά στις συνθηκες παγκοσμιοποιημενου ανταγωνισμου.
Τους παρέχουν την ευχερεια να ρυθμιζουν και να ελεγχουν με τη βοηθεια των κρατικων μηχανισμων, την μετακινηση ανθρωπων συμφωνα με τα δικα τους συμφεροντα και αναγκες, υπερασπιζοντας τα ιδιαιτερα προνόμια τους τα οποια διατηρεί και γιγαντωνει η εντατικη εκμεταλλευση της εργασιας αλλοδαπων και ντοπιων εργαζομενων.

Ακομα καποιοι έχουν την εντυπωση πως οι μεταναστες μας κλεβουν τις δουλειες,
ξεχνωντας πως οι περισσοτεροι δουλευουν σε δουλειες που οι ελληνες δε θελαν να κανουν.
ποσοι απο σας θα μαζευανε σοδειες κατω απο τη νταλα για 15 ευρω τη μερα;
Ποσοι θα θελατε να φροντισετε αρρωστους και ηλικιωμενους για 4 κατοσταρικα το μηνα ;

Οι μεταναστες εχουν γινει ακριβως λογω του καθεστωτος της παρανομιας στο οποιο είναι εγκλωβισμενοι,οι σημερινοι κολλασμενοι αυτης της γης. Οι χειροτερης μορφης σκλαβοι
στα σημερινα κατεργα. ομως καποιοι απο εσας εδώ, αυτους τους θελετε, οσο βεβαια δε παραπονιουνται για την εκμεταλλευση που υφιστανται κι οσο σας ειναι χρησιμοι θεωρωντας τους αντικειμενα και ανθρωπους γ' κατηγοριας..

Για την ανεργία ας πουμε των πτυχιουχων φταίνε οι μεταναστες ομως; σε αυτους τους τομεις οπου οι μεταναστες είναι εκ των πραγματων αποκλεισμενοι, γιατι εχουμε ανεργία και χαμηλους μισθους; μηπως φταινε οι πολιτικες των αφεντικων και των κυβερνησεων;

Το κρατος θα κανει οτι ειναι δυνατό για να αποπροσανατολίσει το κοσμο απο το πραγματικό του εχθρο, απο αυτον που του καταστρεφει τη ζωη και του κλεβει τον κόπο του. Οι εκμεταλευτες, η κυριαρχη τάξη με εργαλείο το κράτος και τη προπαγανδα του, κατασκευαζουν τον "εθνικο εχθρο" για να μας κανουν να ξεχναμε οτι αυτοι οι ιδιοι ειναι το πραγματικό προβλημα και εμποδιο στη ζωη μας. Στοχος είναι να αποσυντεθουν πληρως οι σχεσεις αλλυλεγγυης μεταξυ των εκμεταλλευομενων και να υπερασπισουν τις λειτουργιες του καπιταλιστικου καθεστωτος τους κατακερματιζοντας το χωρο μας, τη γη ολοκληρη και στρεφοντας τον ενα απεναντι στον αλλο ουτως ωστε να αποδεχτουμε οτι η φυσικη κοινωνικη συνθηκη είναι ο πολεμος όλων εναντιον όλων. Προς αυτη τη κατευθυνση βοηθαει φυσικά και η διαχυση ρατσιστικων και ξενοφοβικων αντιληψεων στη κοινωνια.

Καποιος είπε πως αν δε μου αρεσει το κρατος και οι νομοι, να φυγω, να παω αλλου εχοντας παλι κατα νου πως η χωρα είναι ιδιοκτησια του και με διωχνει απο το χωρο του.
Κι εγω του απανταω πως επειδη ετσι γουσταρω θα κατσω εδώ και θα προσπαθησω να αλλαξω όλα αυτα που δε μ'αρεσουν. Ολα αυτα που χωριζουν τους ανθρωπους σε εθνικοτητες, σε μαυρους ασπρους, σε εξυπνους και χαζους , σε φυσιολογικους και περιεργους. Αυτες τις αντιληψεις που μας κρατανε μακρια απο μια ουσιαστική αλλαγη προς το καλυτερο θελω να αλλαξω.Κι αυτο εννοουσα λεγοντας παραπανω οτι θελω να εξαφανισω τους ρατσιστες.

Η εθνικη ταυτοτητα(κι ενοτητα κατα καιρους) δε μας έχει προστατεψει απο την ταξικη εκμεταλλευση, τη φτωχεια, τη καταπιεση, αντιθετως εχει συμβαλλει στα παραπανω. Και σημερα ειναι πιο προφανες απο ποτε,
αφου πάντα χρησιμοποιειτο ως άλλοθι για ακομα μεγαλύτερες θυσίες (οχι παντα μονο οικονομικες) των απο κατω για να πλουτιζουν και να θεμελιωνουν την κυριαρχια τους οι απο πανω.

-----------

Οποιος ανεχεται το ρατσισμο, στρωνει το δρόμο στο φασισμο.
Στο κοσμο των αφεντικων είμαστε όλοι ξενοι.

sadengr
08/10/2010, 07:41
@jfx

Σύμφωνοι, θεωρητικά σωστά αυτά και οι περισσότεροι πιστεύω συμφωνούν

Στην πράξη όμως, να σου κάνω μια προσωπική ερώτηση.

Έχεις προστατευόμενα μέλη ? (Παιδιά, γέροντες γονείς, μικρότερους αδερφούς κλπ)

Στην πράξη, επαναλαμβάνω, δεν θα τους υπερασπιστείς εάν είτε αμερικλάνος, είτε πακιστανός, είτε έλληνας τους βλάψει τα συμφέροντα (όποια κι αν είναι αυτά, είτε σωματικά ή οικονομικά ή ο,τιδήποτε άλλο) ;

alres
08/10/2010, 09:09
πολλα γραφτηκαν εδω μεσα, πολλα απο τα οποια ρατσιστικά, πιο πολλά απ'οτι περιμενα...

-------------------------------

Λίγο λογική και ανθρωπιά δεν βλάπτει εδώ μέσα....Ευτυχώς ρε φίλε :winka:

Κατά τ' άλλα, επειδή το να απαντάς ατομικά σε μια δημόσια τρόπον τινά συζήτηση (ειδικά όταν το θέμα πάει κάπου και οι τοποθετησεις των περισσοτέρων είναι "εγώ ξέρω ένα μαύρο που θα μου πήδαγε την αδερφή..." καλύτερα να διατυπώνονται απόψεις, όσο γίνεται πιο ολοκληρωμένες.

Εχετλαίε, τα κυκλώματα είναι η ουσία της διακίνησης ανθρώπων και είναι κρατικά διευθυνόμενα και ελεγχόμενα σε απόλυτο βαθμό. Αν δεν υπάρχει σχεδόν κανένας νόμιμος τρόπος για να έρθεις στην Ελλάδα από χώρες της Ασίας, είναι γιατί υπάρχει ο παράνομος, ο οποίος έχει πολλαπλά οφέλη για αυτούς που κουμαντάρουν. Γιατί παραμένεις κατ' αυτό τον τρόπο παράνομος (ή ημιπαράνομος αν καταθέτεις αίτηση ασύλου) και ισχύουν όσα είπα πριν: είσαι ευάλωτος, αδύναμος, δεν φαίνεσαι πουθενά κλπ. Και επίσης γιατί προορίζεσαι για μαύρη εργασία, νόμιμη (πχ φρούτα) ή παράνομη.

Τα κυκλώματα δεν θα υπήρχαν, αν οι υπήκοοι αυτής της χώρας αξίωναν και από την κεντρική εξουσία όποιος έρχεται εδώ να έχει χαρτιά και να μπορεί να ζήσει όπως αυτοί, αφού αυτοί πρώτα θα το είχαν δουλέψει αυτό στις καθημερινές κοινωνικές σχέσεις, δουλειά, γειτονιά, καφενείο, αφού θα ήταν φυσιολογικό να έρθει ένας άνθρωπος από οπουδήποτε και να θέλει να ζήσει και αυτός εδώ. Να σου πω μετά εγώ για το πως θα φερόταν ένας άνθρωπος που θα αντιμετώπιζε κάτι τέτοιο: ακόμα και με τυπικά κριτήρια θα ήταν πιο "σωστός". Αφού τώρα αντιμετωπίζει σε όλη την επικράτεια ό,τι αντιμετωπίζει, με κίνδυνο ζωής και θανάτου, όταν βρεθεί η "ευκαιρία", τι θα κάνει; Εσύ τι θα έκανες; Επιβίωση το λένε.

Η όλη συζήτηση περί μετανάστευσης έχει ξεκινήσει εδώ και 2 χρόνια. Την αρχή έκαναν οι εφημερίδες μετά από γραμμή που έπεσε από τα πάνω, με αφορμή την πορεία που έκαναν οι μουσουλμάνοι στο κέντρο της Αθήνας, μετά από καφρίλα αστυνομικού οργάνου. Ο φόβος ήταν μήπως υπήκοοοι χωρών στις οποίες έχουμε εγκατεστημένα στρατά (με όπλα, όχι νεροπίστολα), οργανωθούν και ζητήσουν να μην τους φέρονται σα ζώα.
Εν συνεχεία, το ζήτημα έγινε προβλημα και ανακαλύφθηκαν τρόποι το πρόβλημα πριν να μπει σε διαχείριση, να παράγει οφέλη (βλ πτώσεις σε τιμές ακινήτων, αναδιάταξη των κυκλωμάτων και επικράτηση των ισχυροτέρων με άνωθεν στήριξη).

Μετά από όλα αυτά κατά βάθος επιμένω ότι είναι δαιμονισμένοι, ότι θέλουν να μπουν και να μου κάψουν το σπίτι, να με αφελληνίσουν (;;;;;;; ), να πουλήσουν ναρκωτικά στα παιδιά μου, να μας βάλουν να γίνουμε γιουσουφάκια, πειτεκανενααλλοξεχναωτιςυπολοιπεςμαλακιεςπουλενεσε τετοιεςπεριπτωσειςκαιδενθελωναφαινομαιλιγοτεροαγρι οςελληναρας

SVX
08/10/2010, 09:13

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ απο ΑΛΛΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ...! (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=107650&perpage=15&highlight=%E1%ED%E1%F1%F7%EF%F6%E1%F3%E9%F3%F4%E1%F2&pagenumber=7) :smokin:

να δω οταν θα γινουν τα νομιστερακια γαμηστερακια τι θα γινει ... :wacko: