View Full Version : reinmeister vs all (regarding rc51)
εδω η πιο χτυπητη οπτικη διαφορα του πλαισιου(στο 999)...υπαρχουν και αλλες αλλα πρεπει να δεις το πλαισιο απο κοντα...
φυσικα και τα παντα ειναι διαφορετικα σε σχεση με το μοντελο παραγωγης(πλαισιο αναρτησεις φρενα φερινγκ τεποζητα ψαλιδια ουρες...τα παντα ολα)...οπως σε ολα τα μηχανακια που τρεχουν στο sbk...
δε καταλαβαινω γιατι πρεπει να ασχολουμαστε τοσο πολυ με το vtr και το ποσο καλο βγηκε απο το εργοστασιο(που αποδεδιγμενα ολα για τον αγωνα αλλαζονταν, οπως σε ΟΛΟΥΣ)...
το οτι μπορει το βιτιαρ αμα του σκασεις 10κ να γινει φανταστικο μηχανακι, ειναι αλλο θεμα και εχει να κανει με τη λοξα του καθενος...αλλα εδω που τα λεμε σε οποιο μηχανακι και να σκασεις 10κ παλι φανταστικο θα γινει...σημασια εχει πως οπως εβγαινε απο το εργοστασιο τα υπολοιπα της εποχης τα εβλεπε μονο με τηλεσκοπιο...
222830
boussias
02/02/2011, 19:38
Πάνο το συγκεκριμένο πλαίσιο είναι απο 999RS και νομίζω έβγαινε παραγωγή.
222831
ακριβως το πλαισιο ειναι του rs :a18:
προσωπικα δεν εχω δει να πωλουνται ομως rs, και δε ξερω αν πωλουνται κιολας(να μπορει να τα αγορασει οποιοσδηποτε η αν πανε σε συγκεκριμενα ατομα)
πραγματα για rs βεβαια υπαρχουν καθως υπαρχουν και τα αγωνιστικα πραγματα που βγαινουν για πουλημα στο τελος της σεζον...
και φυσικα το οτι θελει να τρεξει με αλλο πλαισιο, δε σημαινει οτι το μαμα πλαισιο ειναι μαπα...
Allst@rf
02/02/2011, 19:45
ρε μάγκες συγνώμη κιόλας,αλλά τι διαφορά έχει το πλαίσιο της rs από αυτό ενός γιαπωνέζικου αγωνιστικού Sbk του παγκοσμίου;
βελτιωμένα δεν είναι και τα 2;:confused:
boussias
02/02/2011, 19:46
Άμα σου δείξω ένα RS με ?8400 τι θα πείς;
Αρχικά δημιουργήθηκε από boussias
Άμα σου δείξω ένα RS με ?8400 τι θα πείς;
αμα παω να σου τραβηξω τωρα μια φοτο απο rs τι θα μου πεις εσυ μετα? :lol: :lol: :lol: :beer:
boussias
02/02/2011, 19:50
RS Linky (http://www.moto.it/moto-usate/ducati/999-r/999-r--2005-06/index.html?msg=2868810)
:beer: :beer:
Ποιο είναι το πρόβλημα να βελτιώνονται τα πλαίσια για τα αγωνιστικά; Θα χαλάει λεφτά η εταιρεία και θα πουλάει ακριβότερα ένα μηχανάκι για να του βάλει κάτι που κανένας αναβάτης δεν θα χρειαστεί ποτέ;
Έχει οδηγήσει κανένας το ίδιο μηχανάκι παραγωγής και το αγωνιστικό και δεν του πήγαινε τόσο καλά το παραγωγής εξαιτίας μάλιστα συγκεκριμένα του πλαισίου; Έχει καταλάβει κανένας σας στρεβλώσεις στο πλαίσιο ενώ στρίβει;
Δεν μιλάω αν ένα μηχανάκι δίνει καλύτερη πληροφόρηση και πιο στιβαρή αίσθηση, έχει εστιάσει κανένας συγκεκριμένα στο πλαίσιο;
μπουσια ειλικρινα δε ξερω τι ακριβως συμβαινει...το rs για το οποιο σου λεω εγω ειναι χτιστο...δηλαδη παρθηκε το αγωνιστικο πακετο στο τελος της σεζον, ξεχωριστα το πλαισιο και φτιαχτηκε το μηχανακι...
δεν ξερω αν πωληθηκαν ολοκληρα rs, οποτε μπορει να σου πω και κοτσανα...παντως στο λινκ δε ξεκαθαριζει αν ειναι rs που δοθηκε ολοκληρο, η αν εγινε με κομματια...
Allst@rf
02/02/2011, 20:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από georgio
Ποιο είναι το πρόβλημα να βελτιώνονται τα πλαίσια για τα αγωνιστικά; Θα χαλάει λεφτά η εταιρεία και θα πουλάει ακριβότερα ένα μηχανάκι για να του βάλει κάτι που κανένας αναβάτης δεν θα χρειαστεί ποτέ;
Έχει οδηγήσει κανένας το ίδιο μηχανάκι παραγωγής και το αγωνιστικό και δεν του πήγαινε τόσο καλά το παραγωγής εξαιτίας μάλιστα συγκεκριμένα του πλαισίου; Έχει καταλάβει κανένας σας στρεβλώσεις στο πλαίσιο ενώ στρίβει;
Δεν μιλάω αν ένα μηχανάκι δίνει καλύτερη πληροφόρηση και πιο στιβαρή αίσθηση, έχει εστιάσει κανένας συγκεκριμένα στο πλαίσιο;
+1
:beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από boussias
RS Linky (http://www.moto.it/moto-usate/ducati/999-r/999-r--2005-06/index.html?msg=2868810)
:beer: :beer:
Κλαίω.....:bawl: :bawl: :bawl:
με τη μετάφραση που μου έβγαλε.
Αξεσουάρ: Ducati 999 R σασί RS, την προετοιμασία του κινητήρα και γρονθοκόπησε GPM, ηλεκτρονικά μηχανήματα SP, παντόφλα συμπλέκτη της Ducati Performance Termignoni πλήρη εξάτμιση με δολοφόνο DB αφαιρεθεί, Ohlins από Cirafici, Valtermoto τιμόνι, αντλία Brembo, η Ducati rearsets Performance, υπερμεγέθεις αγωγοί αέρα κουπόνια άνθρακα τέλειο ποδήλατο για κανένα αποδεικτικό στοιχείο. Πιθανή ανταλλαγή με πίστα.
:rotflmao: :bawl: :rotflmao: :bawl: :rotflmao:
reinmeister
02/02/2011, 21:33
φτου...λες ρπμ και διαβαζουμε -γραφουμε σε διαφορετικο θρεντ...:a11:
Μπορείς να αναλύσεις και τη λειτουργία των V4 ?
thanks
Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
φτου...λες ρπμ και διαβαζουμε -γραφουμε σε διαφορετικο θρεντ...:a11:
Η αλήθεια είναι ότι δεν τα έχω διαβάσει όλα από την αρχή.
Από ό,τι έχω καταλάβει το point σου είναι ότι τα παλαιότερα sbk ήταν πιο κοντά στα παραγωγής, σε θέμα πλαισίου και συγκεκριμένα για το rc51 ενώ τα σημερινά παραγωγής δεν έχουν καμία σχέση με τα αγωνιστικά.
Η δική μου ένσταση είναι ότι αυτό το θεωρώ εξέλιξη όσων αφορά το R&D των εταιρειών καθώς καταφέρουν να δώσουν στον καταναλωτή αυτό που χρειάζεται και όχι κάτι περισσότερο. Τι να την κάνει την περισσότερη ακαμψία ο τάδε που θα αγοράσει ένα ss αφού δεν πρόκειται ποτέ να φτάσει μέχρι εκεί το μηχανάκι του και για να μιλήσουμε ρεαλιστικά το μεγαλύτερο ποσοστό δεν θα καταφέρει ποτέ να έχει άψογο σετάρισμα στις αναρτήσεις ώστε να φτάσει -ίσως- εν τέλει να του φταίει το πλαίσιο.
Από την άλλη στα αγωνιστικά κάνουν τις κατάλληλες τροποποιήσεις ώστε να ανταποκρίνεται στην αντίστοιχη χρήση.
Γιατί να βγάλει ένα αγωνιστικό πλαίσιο στην παραγωγή αφού ο Θρασύβουλας που θα το πάρει, όσο χεράς και να είναι, δεν θα το εκμεταλλευτεί ποτέ;
stefanos
02/02/2011, 23:17
Η αλήθεια είναι ότι δεν τα έχω διαβάσει όλα από την αρχή.
Από ό,τι έχω καταλάβει το point σου είναι ότι τα παλαιότερα sbk ήταν πιο κοντά στα παραγωγής, σε θέμα πλαισίου και συγκεκριμένα για το rc51 ενώ τα σημερινά παραγωγής δεν έχουν καμία σχέση με τα αγωνιστικά.
Η δική μου ένσταση είναι ότι αυτό το θεωρώ εξέλιξη όσων αφορά το R&D των εταιρειών καθώς καταφέρουν να δώσουν στον καταναλωτή αυτό που χρειάζεται και όχι κάτι περισσότερο. Τι να την κάνει την περισσότερη ακαμψία ο τάδε που θα αγοράσει ένα ss αφού δεν πρόκειται ποτέ να φτάσει μέχρι εκεί το μηχανάκι του και για να μιλήσουμε ρεαλιστικά το μεγαλύτερο ποσοστό δεν θα καταφέρει ποτέ να έχει άψογο σετάρισμα στις αναρτήσεις ώστε να φτάσει -ίσως- εν τέλει να του φταίει το πλαίσιο.
Από την άλλη στα αγωνιστικά κάνουν τις κατάλληλες τροποποιήσεις ώστε να ανταποκρίνεται στην αντίστοιχη χρήση.
Γιατί να βγάλει ένα αγωνιστικό πλαίσιο στην παραγωγή αφού ο Θρασύβουλας που θα το πάρει, όσο χεράς και να είναι, δεν θα το εκμεταλλευτεί ποτέ;
Εγώ πάλι νομίζω ότι ξεκινήσαμε από τα πλεονεκτήματα του V 2 360 και φτάσαμε να διαφωνούμε τελικά για το πόσο φτιαγμένο είναι το vtr συγκριτικά με άλλα,
ξεχνώντας το αυτονόητο ότι η honda το έφτιαξε με μοναδικό στόχο το πρωτάθλημα sbk,
οπότε πήρε στο ένα χέρι τον κανονισμό και στό άλλο το μολύβι και έφτιαξε κάτι το οποίο της εξασφάλιζε το πρωτάθλημα χωρίς τροποποιήσεις εκτός κανονισμού.
Στήν ουσία πρέπει να είναι και μοναδική μοτοσυκλέτα αυτής της λογικής που έβγαλε η honda,
μοτοσυκλέτα που δεν δημιουργήθηκε για να πουλήσει αλλά για να νικήσει τα ducati στην έδρα τους.
Κάτι τέτοιο δεν νομίζω να έχει γίνει από κανέναν japan κατασκευαστή ενώ είναι περίπου συνηθισμένη διαδικασία για τους Ευρωπαίους.
Βέβαια ότι καταλαβαίνει ο καθένας στις αντιπαραθέσεις είμαστε εξάλου
:p
Allst@rf
02/02/2011, 23:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
Εγώ πάλι νομίζω ότι ξεκινήσαμε από τα πλεονεκτήματα του V 2 360 και φτάσαμε να διαφωνούμε τελικά για το πόσο φτιαγμένο είναι το vtr συγκριτικά με άλλα,
ξεχνώντας το αυτονόητο ότι η honda το έφτιαξε με μοναδικό στόχο το πρωτάθλημα sbk,
οπότε πήρε στο ένα χέρι τον κανονισμό και στό άλλο το μολύβι και έφτιαξε κάτι το οποίο της εξασφάλιζε το πρωτάθλημα χωρίς τροποποιήσεις εκτός κανονισμού.
Στήν ουσία πρέπει να είναι και μοναδική μοτοσυκλέτα αυτής της λογικής που έβγαλε η honda,
μοτοσυκλέτα που δεν δημιουργήθηκε για να πουλήσει αλλά για να νικήσει τα ducati στην έδρα τους.
Κάτι τέτοιο δεν νομίζω να έχει γίνει από κανέναν japan κατασκευαστή ενώ είναι περίπου συνηθισμένη διαδικασία για τους Ευρωπαίους.
Βέβαια ότι καταλαβαίνει ο καθένας στις αντιπαραθέσεις είμαστε εξάλου
πολύ καλό...
:lol:
stefanos
02/02/2011, 23:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από Allst@rf
πολύ καλό...
To "Ευρωπαίοι" με το "κατασκευαστές" στην ίδια πρόταση?:p
Allst@rf
03/02/2011, 01:22
To "Ευρωπαίοι" με το "κατασκευαστές" στην ίδια πρόταση?:p
αμετανόητοι γιαπωνέζοφιλοι...
:rolleyes:
reinmeister
03/02/2011, 01:44
στεφανε εχεις δικιο,οντως ξεφυγαμε,αλλα οπως ειπες,αντιπαραθεσεις ειμαστε...:D
τζωρτζη...θα σου απαντησω και παραλληλα ,ορμωμενος απο το ποστ σου θα πω και 5-10 πραγματακια γενικοτερα για το θεμα...
θα σου φερω εδω ενα παραδειγμα...το 2001 αγορασε ο πατερας μου καινουριο το cbr600f4i...φυσικα ο υιος ηταν αυτος που ανελαβε το "τσεκ" του καινουριου εργαλειου...το συγκεκριμενο μηχανακι ειχε παρει φοβερα σχολια απο τον τυπο περι συμπεριφορας,αποδοσης κλπ...επισης το 95% των αναβατων το θεωρουσαν εκπληκτικο...
εγω προσωπικα το θεωρουσα ενα λαστιχενιο μπουρδελο...ειχα κατεβασει 2.5 ποντους πλακες,ειχα κανει revalving μπρος,πισω,μπας και το κανει να στιβει αξιοπρεπως για τα δικα μου δεδομενα...ελεγα οτι ο σκελετος του ηταν απο λαστιχο...ολοι κοροιδευαν...λιγο μετα ομως εβγαλε η χοντα το sport και ανακοινωσε δυο επιπλεον νευρα ενισχυσης στον λαιμο,μια και με το συγκεκριμενο σκοπευε σε πρωταθληματα στα ss 600...το οποιο,ηταν απλως λιγο καλυτερο...
που θελω να καταληξω...οτι εγω ενας μετριος οδηγος,κουλος για πολλους,μπορεσα και διεκρινα τις κατασκευαστικες "ατελειες" μιας μοτοσυκλεττας που ενα μεγαλο ευρος χρησης της ,σε αγωνιστικο επιπεδο,ηταν και η πιστα...αυτο για μενα ειναι απλως ντροπη...
οντως τα καινουρια μηχανακια ειναι φιλικοτερα στον μεσο χρηστη...πλεον,ο καθενας μπορει να μετακινησει,σβελτα με το καλημερα ενα 1000 ss...προγραμματισμενες ελαστικοτητες,γκαζι που ανηκει οσο θελει αυτο κι οχι ο χρηστης,αντισπιν,abs,ενδοτικες αναρτησεις κλπ. κλπ...
πες με ρομαντικο,αλλα εγω αυτο το θεωρω καταντια κι οχι εξελιξη...εξελιξη το θεωρω στα μηχανακια ευρειας χρησης κι οχι στα "αγωνιστικα"...
ειχα την τυχη να ζησω οδηγικα ολες τις περιοδους εξελιξης της μοτοσυκλεττας...τα τελειωματα της εποχης των πρωτων γρηγορων του στυλ boldor-katana,z900 ,με τα πλαισια απο πλαστελινη και τα τουμπανα μοτερ...με τα ducati με τις πλαισιαρες τοτε,που ηταν και ο μονος λογος αγορας τους
στο prime μου εζησα την εποχη που ο ιαπωνας μεσουρανησε με τα ss 400 και τα φοβερα και τρομερα διχρονα 250, και τα μαστοδοντα του στυλ zzr1100 gsxr 1100(με τις μοτερουκλες που εφταναν τα 160 κατω για πλακα) και 750,καθως και το peak των κατασκευαστων με τα ss-sbk του στυλ zx-7r ,gsxr 750srad ,yzf 750,ducati 916,mille 1000, rc 45 και τον τελευταιο των μοϊκανων vtr1000sp2...
τωρα στα γεραματα:a024: ζω,την εποχη της τεχνολογιας με εναρξη απο το gsxr1000 k1 κι ολα τα υπολοιπα με τα οποια εχετε μεγαλωσει και ζησει ολα τα νεουδια...
επισης ειχα την τυχη λογω γνωριμιων και αλητειας να οδηγησω ,αρκετες φορες,το λιγοτερο,εναν εκπροσωπο απο το καθε ενα απ οσα προανεφερα...
ξερεις ποια με συγκινησαν περισσοτερο απ ολα? τα ss-sbk...γιατι? γιατι ηθελαν απιστευτα χερια για να κινηθουν πραγματικα γρηγορα και ουτε μια φορα δεν αισθανθηκα ανωτερος απο το μηχανακι...συνηθως αισθανομουν πολυ λιγος γι αυτο...
οτι και να εκανα δεν μπορουσε να τα "συγκινησει" κι αυτο με εκανε να θελω να γινω καλυτερος οδηγος και να θαυμαζω τα τερατα που τα οδηγουσαν στον παγκοσμιο στιβο...
θα μου πεις εδω..."μπορεις να στιψεις ενα νεο 1000?" οχι θα σου πω,αλλα αυτο οφειλεται καθαρα στην ιπποδυναμη κι οχι στο σετ απ...τα σημερινα πλαισια και αναρτησεις παραγωγης,θα ταιριαζαν πολυ καλυτερα σε μοτερ 600 κι οχι 1000...αλλωστε οι διαφορες τους ειναι πρακτικα ελαχιστες...
η εξελιξη σε τροφοδοσια,κατεργασιες και ηλεκτρονικα κατεστησαν ευκολη των παραγωγη φθηνης ιπποδυναμης,η οποια προσφερεται απλοχερα σε ολα,αλλα δυστυχως,φθηνο στησιμο ακομη δεν εχει υπαρξει,οποτε πλαισια αναρτησεις δεν ακολουθουν...δυστυχως η ποιοτητα των αναρτησεων βρισκεταια ακομη στα επιπεδα του 2000 κι οχι του 2011 που επρεπε να βρισκεται...
ολα τα παραπανω θα σου φαινονται αστεια,αλλα ,αν εχεις τα χερια και οδηγησεις ενα συγχρονο και μετα ενα ducati,mille,vtr,zx7 θα θεωρησεις τα καινουρια 1000 συναρμολογουμενα λεγκο...αν σου βγαλουν ιπποδυναμη απο το καινουριο και το κανουν 100 αλογα οπως τα παλια,πιστεψε με θα πας πολυ γρηγοροτερα με αυτα σε οριακες καταστασεις...η αισθηση ασφαλειας που θα σου προσφερουν ,απο στησιμο,ειναι πολυ μεγαλυτερη...μονο στα φρενα υπερτερουν τα καινουρια...
θεωρω οτι πλεον δεν καβαλαμε μηχανακια αλλα ιπποδυναμεις...οπως λεω κι εγω πολλες φορες στον χαβαλε,οτι θα σας πατησω με το μπουσα,μια και τις στροφες τις ενωνουν ευθειες...:lol:
η ducati δεν επαψε ποτε να παραγει την ναυαρχιδα της ως sbk κατι που την τιμα,παροτι δεν θα μπορουσε να κανει διαφορετικα,μια και σε μαζικη παραγωγη χωλαινει εναντι των ιαπωνων...
η απριλια επισης εβαλε τα γυαλια στην χοντα με το rsvr...
προσωπικα δεν θελω να καβαλαω μηχανακια που πανε μονα τους γρηγορα,βοηθουμενα απο φιλικα πλαισια αναρτησεις κι εναν τονο ηλεκτρονικα...θελω μηχανακια που να τους κρεμονται @@...μακαρι καποια στιγμη να ξυπνισει ο ιαπωνας και να σεβαστει αυτη την πολυ μικρη ομολογουμενως μεριδα χρηστων,σαν εμενα και να ξαναβγαλει μηχανακια αξια να φερουν την ιστορια του...
ο νεκροφιλος...:p
καλη σας νυχτα...:wave2:
boussias
03/02/2011, 04:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από baron
Κλαίω.....:bawl: :bawl: :bawl:
με τη μετάφραση που μου έβγαλε.
Αξεσουάρ: Ducati 999 R σασί RS, την προετοιμασία του κινητήρα και γρονθοκόπησε GPM, ηλεκτρονικά μηχανήματα SP, παντόφλα συμπλέκτη της Ducati Performance Termignoni πλήρη εξάτμιση με δολοφόνο DB αφαιρεθεί, Ohlins από Cirafici, Valtermoto τιμόνι, αντλία Brembo, η Ducati rearsets Performance, υπερμεγέθεις αγωγοί αέρα κουπόνια άνθρακα τέλειο ποδήλατο για κανένα αποδεικτικό στοιχείο. Πιθανή ανταλλαγή με πίστα.
:rotflmao: :bawl: :rotflmao: :bawl: :rotflmao:
Αφου σου λέει ο άνθρωπας το ανταλλάζει με πίστα....:rotflmao: :rotflmao:
Τόσο μπροστά είναι το μηχάνημα.
στεφανε εχεις δικιο,
πες με ρομαντικο
καλη σας νυχτα...
Κατι τετοια γράφεις που και που, και με ξενερώνεις στο καλύτερο ρπμ...:(
devil's animal
03/02/2011, 09:39
τελικα βγηκε συμπερασμα;
ειναι μπ0υρδελα τα vtr σε σχεση με τα σημερινα ss;:confused:
sapila racing
03/02/2011, 09:49
Ολα καλά λοιπόν αλλά η αντιπαράθεση πάει κατα διαόλου. :rotflmao: :rotflmao:
rein καλά τα είπες αυτη τη φορά. :wave2:
@baron ρε φίλε κατάφερες κι έβαλες σε μια πρόταση σχετική με Ducati τις επίμαχες λέξεις:
παντόφλα, κουπόνια, :bigcry: :bigcry:
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
τελικα βγηκε συμπερασμα;
ειναι μπ0υρδελα τα vtr σε σχεση με τα σημερινα ss;:confused:
Τι είστε εσείς.... ουτε να τσακωθείτε δεν μπορείτε κ@λόγεροι..... :sad:
@μετάφραση : baron μου χρωστάς ένα κιλό δάκρυα... :bawl: :bawl: :bawl: :bawl: :lol:
reinmeister
03/02/2011, 10:14
γιατι ρε κοριτσια πηγε κατα διαβολου η αντιπαραθεση? εξακολουθω να λεω τα καινουρια μπουρδελα,συγκριτικα με τα παλια...:lol:
επειδη ειπα και τον "πονο"μου,παραλληλα, σας πιασανε οι ευγενειες?:lol:
γιατι ρε κοριτσια πηγε κατα διαβολου η αντιπαραθεση? εξακολουθω να λεω τα καινουρια μπουρδελα,συγκριτικα με τα παλια...:lol:
:D
:smokin:
222849
sapila racing
03/02/2011, 10:27
Οχι, απλά συνειδητοποίησα οτι κάπου με βολεύει και μένα.
Ετσι κι αλλιώς καινούριο SS δεν έχω και ούτε σκοπεύω να πάρω στο άμεσο μέλλον. Παρ όλα αυτά δεν θεωρώ οτι είναι καλύτερα τα πιο παλιά , απλά εγώ έχω τα δικά μου κολλήματα και με φτιάχνει καλύτερα το bimota, κι ας ξέρω οτι με ενα 675 πχ πάω στις Σέρρες πιο γρήγορα και πολύ πιο εύκολα.
Εκτός κι αν βγεί το 2012 RVF που φημολογείται σε τιμαι λογικαί και είναι όπως το φαντάζομαι.
Ε, τότε ισως και να παρω καινούριο, αλλά απο τα σημερινά δεν με φτιάχνει κανένα τόσο ωστε να το πάρω.
Η διαφορά μας είναι οτι εγώ ξέρω τα κολλήματα μου, ενω εσύ προσπαθείς να πείσεις όλους τους άλλους οτι τα κολλήματα σου είναι δεν είναι κολλήματα αλλά πραγματικότητα. :winka:
reinmeister
03/02/2011, 10:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
:D
γιατι με τσιτωνεις ρε φιλαρακι?
http://www.youtube.com/watch?v=dg_mCS8B550
Allst@rf
03/02/2011, 11:01
στεφανε εχεις δικιο,οντως ξεφυγαμε,αλλα οπως ειπες,αντιπαραθεσεις ειμαστε...:D
τζωρτζη...θα σου απαντησω και παραλληλα ,ορμωμενος απο το ποστ σου θα πω και 5-10 πραγματακια γενικοτερα για το θεμα...
θα σου φερω εδω ενα παραδειγμα...το 2001 αγορασε ο πατερας μου καινουριο το cbr600f4i...φυσικα ο υιος ηταν αυτος που ανελαβε το "τσεκ" του καινουριου εργαλειου...το συγκεκριμενο μηχανακι ειχε παρει φοβερα σχολια απο τον τυπο περι συμπεριφορας,αποδοσης κλπ...επισης το 95% των αναβατων το θεωρουσαν εκπληκτικο...
εγω προσωπικα το θεωρουσα ενα λαστιχενιο μπουρδελο...ειχα κατεβασει 2.5 ποντους πλακες,ειχα κανει revalving μπρος,πισω,μπας και το κανει να στιβει αξιοπρεπως για τα δικα μου δεδομενα...ελεγα οτι ο σκελετος του ηταν απο λαστιχο...ολοι κοροιδευαν...λιγο μετα ομως εβγαλε η χοντα το sport και ανακοινωσε δυο επιπλεον νευρα ενισχυσης στον λαιμο,μια και με το συγκεκριμενο σκοπευε σε πρωταθληματα στα ss 600...το οποιο,ηταν απλως λιγο καλυτερο...
που θελω να καταληξω...οτι εγω ενας μετριος οδηγος,κουλος για πολλους,μπορεσα και διεκρινα τις κατασκευαστικες "ατελειες" μιας μοτοσυκλεττας που ενα μεγαλο ευρος χρησης της ,σε αγωνιστικο επιπεδο,ηταν και η πιστα...αυτο για μενα ειναι απλως ντροπη...
οντως τα καινουρια μηχανακια ειναι φιλικοτερα στον μεσο χρηστη...πλεον,ο καθενας μπορει να μετακινησει,σβελτα με το καλημερα ενα 1000 ss...προγραμματισμενες ελαστικοτητες,γκαζι που ανηκει οσο θελει αυτο κι οχι ο χρηστης,αντισπιν,abs,ενδοτικες αναρτησεις κλπ. κλπ...
πες με ρομαντικο,αλλα εγω αυτο το θεωρω καταντια κι οχι εξελιξη...εξελιξη το θεωρω στα μηχανακια ευρειας χρησης κι οχι στα "αγωνιστικα"...
ειχα την τυχη να ζησω οδηγικα ολες τις περιοδους εξελιξης της μοτοσυκλεττας...τα τελειωματα της εποχης των πρωτων γρηγορων του στυλ boldor-katana,z900 ,με τα πλαισια απο πλαστελινη και τα τουμπανα μοτερ...με τα ducati με τις πλαισιαρες τοτε,που ηταν και ο μονος λογος αγορας τους
στο prime μου εζησα την εποχη που ο ιαπωνας μεσουρανησε με τα ss 400 και τα φοβερα και τρομερα διχρονα 250, και τα μαστοδοντα του στυλ zzr1100 gsxr 1100(με τις μοτερουκλες που εφταναν τα 160 κατω για πλακα) και 750,καθως και το peak των κατασκευαστων με τα ss-sbk του στυλ zx-7r ,gsxr 750srad ,yzf 750,ducati 916,mille 1000, rc 45 και τον τελευταιο των μοϊκανων vtr1000sp2...
τωρα στα γεραματα:a024: ζω,την εποχη της τεχνολογιας με εναρξη απο το gsxr1000 k1 κι ολα τα υπολοιπα με τα οποια εχετε μεγαλωσει και ζησει ολα τα νεουδια...
επισης ειχα την τυχη λογω γνωριμιων και αλητειας να οδηγησω ,αρκετες φορες,το λιγοτερο,εναν εκπροσωπο απο το καθε ενα απ οσα προανεφερα...
ξερεις ποια με συγκινησαν περισσοτερο απ ολα? τα ss-sbk...γιατι? γιατι ηθελαν απιστευτα χερια για να κινηθουν πραγματικα γρηγορα και ουτε μια φορα δεν αισθανθηκα ανωτερος απο το μηχανακι...συνηθως αισθανομουν πολυ λιγος γι αυτο...
οτι και να εκανα δεν μπορουσε να τα "συγκινησει" κι αυτο με εκανε να θελω να γινω καλυτερος οδηγος και να θαυμαζω τα τερατα που τα οδηγουσαν στον παγκοσμιο στιβο...
θα μου πεις εδω..."μπορεις να στιψεις ενα νεο 1000?" οχι θα σου πω,αλλα αυτο οφειλεται καθαρα στην ιπποδυναμη κι οχι στο σετ απ...τα σημερινα πλαισια και αναρτησεις παραγωγης,θα ταιριαζαν πολυ καλυτερα σε μοτερ 600 κι οχι 1000...αλλωστε οι διαφορες τους ειναι πρακτικα ελαχιστες...
η εξελιξη σε τροφοδοσια,κατεργασιες και ηλεκτρονικα κατεστησαν ευκολη των παραγωγη φθηνης ιπποδυναμης,η οποια προσφερεται απλοχερα σε ολα,αλλα δυστυχως,φθηνο στησιμο ακομη δεν εχει υπαρξει,οποτε πλαισια αναρτησεις δεν ακολουθουν...δυστυχως η ποιοτητα των αναρτησεων βρισκεταια ακομη στα επιπεδα του 2000 κι οχι του 2011 που επρεπε να βρισκεται...
ολα τα παραπανω θα σου φαινονται αστεια,αλλα ,αν εχεις τα χερια και οδηγησεις ενα συγχρονο και μετα ενα ducati,mille,vtr,zx7 θα θεωρησεις τα καινουρια 1000 συναρμολογουμενα λεγκο...αν σου βγαλουν ιπποδυναμη απο το καινουριο και το κανουν 100 αλογα οπως τα παλια,πιστεψε με θα πας πολυ γρηγοροτερα με αυτα σε οριακες καταστασεις...η αισθηση ασφαλειας που θα σου προσφερουν ,απο στησιμο,ειναι πολυ μεγαλυτερη...μονο στα φρενα υπερτερουν τα καινουρια...
θεωρω οτι πλεον δεν καβαλαμε μηχανακια αλλα ιπποδυναμεις...οπως λεω κι εγω πολλες φορες στον χαβαλε,οτι θα σας πατησω με το μπουσα,μια και τις στροφες τις ενωνουν ευθειες...:lol:
η ducati δεν επαψε ποτε να παραγει την ναυαρχιδα της ως sbk κατι που την τιμα,παροτι δεν θα μπορουσε να κανει διαφορετικα,μια και σε μαζικη παραγωγη χωλαινει εναντι των ιαπωνων...
η απριλια επισης εβαλε τα γυαλια στην χοντα με το rsvr...
προσωπικα δεν θελω να καβαλαω μηχανακια που πανε μονα τους γρηγορα,βοηθουμενα απο φιλικα πλαισια αναρτησεις κι εναν τονο ηλεκτρονικα...θελω μηχανακια που να τους κρεμονται @@...μακαρι καποια στιγμη να ξυπνισει ο ιαπωνας και να σεβαστει αυτη την πολυ μικρη ομολογουμενως μεριδα χρηστων,σαν εμενα και να ξαναβγαλει μηχανακια αξια να φερουν την ιστορια του...
ο νεκροφιλος...:p
καλη σας νυχτα...:wave2:
:beer: :beer: :beer:
γιατι με τσιτωνεις ρε φιλαρακι?
http://www.youtube.com/watch?v=dg_mCS8B550
Πω έχει πέσει τρελλή φόλα στο νησί :mad:
Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Εκτός κι αν βγεί το 2012 RVF που φημολογείται σε τιμαι λογικαί
Αχχχ
αχχαχχχχααααχχχχααχχ :bawl: :lol: :bawl: :lol: :bawl:
Μη σε στεναχωρήσω, αλλά πιθανότερο σενάριο είναι να βγεί Innova V5 :rotflmao: :rotflmao:
reinmeister
03/02/2011, 14:19
Οχι, απλά συνειδητοποίησα οτι κάπου με βολεύει και μένα.
Ετσι κι αλλιώς καινούριο SS δεν έχω και ούτε σκοπεύω να πάρω στο άμεσο μέλλον. Παρ όλα αυτά δεν θεωρώ οτι είναι καλύτερα τα πιο παλιά , απλά εγώ έχω τα δικά μου κολλήματα και με φτιάχνει καλύτερα το bimota, κι ας ξέρω οτι με ενα 675 πχ πάω στις Σέρρες πιο γρήγορα και πολύ πιο εύκολα.
Εκτός κι αν βγεί το 2012 RVF που φημολογείται σε τιμαι λογικαί και είναι όπως το φαντάζομαι.
Ε, τότε ισως και να παρω καινούριο, αλλά απο τα σημερινά δεν με φτιάχνει κανένα τόσο ωστε να το πάρω.
Η διαφορά μας είναι οτι εγώ ξέρω τα κολλήματα μου, ενω εσύ προσπαθείς να πείσεις όλους τους άλλους οτι τα κολλήματα σου είναι δεν είναι κολλήματα αλλά πραγματικότητα. :winka:
σαφεστατα και θα πας πιο γρηγορα με το 675 κι αυτο θα οφειλεται σε πολλους λογους...ενας απο αυτους ειναι οτι το ρημαδι σου ,απο στησιμο,ηταν ,κατα γενικη ομολογια ,χαλι...:p
στο R μαζεψαν αρκετα τα χαλια του...:p :lol:
επισης,δεν χρειαζεται να προσπαθησω...τα δεδομενα μιλανε μονα τους,ασχετα αν κανετε πως δεν καταλαβαινετε...:D
:a13:
sapila racing
03/02/2011, 14:55
σαφεστατα και θα πας πιο γρηγορα με το 675 κι αυτο θα οφειλεται σε πολλους λογους...ενας απο αυτους ειναι οτι το ρημαδι σου ,απο στησιμο,ηταν ,κατα γενικη ομολογια ,χαλι...:p
στο R μαζεψαν αρκετα τα χαλια του...:p :lol:
επισης,δεν χρειαζεται να προσπαθησω...τα δεδομενα μιλανε μονα τους,ασχετα αν κανετε πως δεν καταλαβαινετε...:D
:a13:
Εχω καβαλήσει 675 τουμπανιασμένο και ηταν όντως πανεύκολο και πολύ γρήγορο στις Σέρρες.
Ποιοί είναι αυτοί που είπαν οτι το SB6 είχε χάλια στήσιμο? Οσοι το καβάλησαν τότε σε τεστ το εκθείαζαν, μαλλον πρόκειται για κακόπιστους που οσα δεν φτανει η αλεπού κλπ και φυσικά δεν το καβάλησαν ποτέ.
Η μοναδική διαφορά στησίματος με το R είναι ενα cm μακρύτερο ψαλίδι, σιγα τα λάχανα, οι τεντωτηρες της αλυσίδας εχουν 4 πόντους περιθώριο ακριβως γι αυτό το λόγο.
Αν οταν λένε στήσιμο εννοούν τον τεραστιο στρόφαλο και οτι συνεπάγεται ΟΚ, αλλά αυτό δεν είναι στήσιμο. Το στήσιμο είναι ακριβως το ίδιο, όπως και όλο το μηχανακι εκτός μοτέρ, με το SB7 που ετρεξε και WSBK ενα φεγγαρι.
Αυτό φυσικά δεν χρειαζόταν ενισχύσεις στο πλαίσιο. :winka:
@ baron ας βγάλει παλι V4 και πάνω σε σοβαρα κυβικά και θα το παρω κι ας το λένε και innova. Δεν θα κάνεις βόλτα όμως.:evil: Περίμενε δυο χρόνια και θα με θυμηθείς. :lol: :smokin:
devil's animal
03/02/2011, 15:01
@ baron ας βγάλει παλι V4 και πάνω σε σοβαρα κυβικά και θα το παρω κι ας το λένε και innova. Δεν θα κάνεις βόλτα όμως.:evil: Περίμενε δυο χρόνια και θα με θυμηθείς. :lol: :smokin:
μα εχει βγαλει η honda V4...εκτος και αν δεν θεωρεις σοβαρα κυβικα τα 1200...:confused: :a13: :a22:
222900
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
μα εχει βγαλει η honda V4...εκτος και αν δεν θεωρεις σοβαρα κυβικα τα 1200...:confused: :a13: :a22:
Ενδιαφέρον το θεωρεί ο Αρης, αλλά του λείπει το τριβάλιτσο για να βάλει το χέρι στη τσέπη :smokin:
sapila racing
03/02/2011, 15:37
baron και devils τον παίρνετε πατόκορφα. :p
Σοβαρα κυβικά είναι 750 και 1000, ουτε 800 ούτε 1200.
Αν δεν κάνω λάθος μίλησα για RVF οχι VFR, καμμία σχέση.
You know RVF? :smokin:
222903
baron και devils τον παίρνετε πατόκορφα. :p
Σοβαρα κυβικά είναι 750 και 1000, ουτε 800 ούτε 1200.
Αν δεν κάνω λάθος μίλησα για RVF οχι VFR, καμμία σχέση.
You know RVF? :smokin:
Ναι ρε φίλε οκ σε νοιώθω. Και ΄μενα μου λείπει το υποβρύχιο που έτρωγα στη γιαγιά μου και τα σουβλάκια του Καράμπαμπα το 1980...:lol:
Υπάρχει άλλη στάση για την Honda εκτός από το να είναι στα τέσσερα μπροστά από S1000RR & RSV4 ? :smokin:
Την επόμενη φορά που θα ασημώσουμε ντεπόζιτα με φτερά, η άδεια θα γράφει Οδυσσέας ή Αλέξης μάγκα μου....(σιγά μην τον αφήσω να πάρει Χουντάϊ, αλλά λέμε τώρα...) :smokin:
Οσοι το καβάλησαν τότε σε τεστ το εκθείαζαν,
Μεταξύ μας Άρη, και ο Χούντρας εκθείαζε το Serrow 225 ... :lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
εκθείαζε το Serrow 225 ... :lol:
Κ πολυ καλα εκανε ,'νταξ φλαρακ' ?!:evil:
Αρχικά δημιουργήθηκε από camen
Κ πολυ καλα εκανε ,'νταξ φλαρακ' ?!:evil:
Άει χάσου και συ και το κατσίκι σου ρε ...
(που μοντάραν ότι χουρντά είχαν στα ράφια και σας το πουλήσαν για μηχανάκι...)
Άει χάσου και συ και το κατσίκι σου ρε ...
(που μοντάραν ότι χουρντά είχαν στα ράφια και σας το πουλήσαν για μηχανάκι...)
τώρα μιλάμε....
sapila racing
03/02/2011, 16:27
Μεταξύ μας Άρη, και ο Χούντρας εκθείαζε το Serrow 225 ... :lol:
Και τον είχα και σε εκτίμηση μεχρι πρότινος...
Παντως ο Roland Brown δεν είναι κανας τυχαίος και σίγουρα δεν τα πήραν ποτέ απο την bimota τα περιοδικά κι οι δημοσιογράφοι, αφού ποτέ δεν υπήρχε χρήμα. :winka:
http://www.bimota-enthusiasts.com/models/sb6/sb6.htm
Εχουν περάσει και 16 χρόνια απο τότε βέβαια, και σίγουρα τα καινούρια είναι πιο εύκολα, γρήγορα, αλλά και άχρωμα συγκριτικά. :smokin:
reinmeister
03/02/2011, 17:58
Εχω καβαλήσει 675 τουμπανιασμένο και ηταν όντως πανεύκολο και πολύ γρήγορο στις Σέρρες.
Ποιοί είναι αυτοί που είπαν οτι το SB6 είχε χάλια στήσιμο? Οσοι το καβάλησαν τότε σε τεστ το εκθείαζαν, μαλλον πρόκειται για κακόπιστους που οσα δεν φτανει η αλεπού κλπ και φυσικά δεν το καβάλησαν ποτέ.
Η μοναδική διαφορά στησίματος με το R είναι ενα cm μακρύτερο ψαλίδι, σιγα τα λάχανα, οι τεντωτηρες της αλυσίδας εχουν 4 πόντους περιθώριο ακριβως γι αυτό το λόγο.
Αν οταν λένε στήσιμο εννοούν τον τεραστιο στρόφαλο και οτι συνεπάγεται ΟΚ, αλλά αυτό δεν είναι στήσιμο. Το στήσιμο είναι ακριβως το ίδιο, όπως και όλο το μηχανακι εκτός μοτέρ, με το SB7 που ετρεξε και WSBK ενα φεγγαρι.
Αυτό φυσικά δεν χρειαζόταν ενισχύσεις στο πλαίσιο. :winka:
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
ημουν σιγουρος οτι θα τσιμπουσες...
στο θεμα v4 τεινω να συμφωνησω με τον αγαπητο φιλο κι αδελφο εν ψυχη βυρωνα ,οτι πιθανοτερο ειναι να δουμε παπι v...
εν τω μεταξυ ειπε καποιος (οχι ο gardner) οτι τα εμβολα του 1200 ειναι 81 mm,το οριο των gp δηλαδη,οποτε το καινουριο V4 που και καλα θα βγαλει η χοντα θα στηριζεται σχεδιαστικα στο μοτερ του 1200...:lol: :lol: :lol:
δηλαδη θα βγαλει παραγωγη v4 ρεισονατο με offset pins, η εταιρεια που καθιερωσε τα 90αρια V4...
:bawl:
οτι να ναι λεμε...
ωραιος ο ρειν...
εν ολιγης...υποκληθειτε :smokin: :smokin: :smokin: :a01: :a01: :a01:
222935
stefanos
03/02/2011, 21:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
ωραιος ο ρειν...
εν ολιγης...υποκληθειτε :smokin: :smokin: :smokin: :a01: :a01: :a01:
Οι ώς άνω χεράδες που αναφέρει ο rein μόνο.
sapila racing
03/02/2011, 21:15
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
ημουν σιγουρος οτι θα τσιμπουσες...
στο θεμα v4 τεινω να συμφωνησω με τον αγαπητο φιλο κι αδελφο εν ψυχη βυρωνα ,οτι πιθανοτερο ειναι να δουμε παπι v...
εν τω μεταξυ ειπε καποιος (οχι ο gardner) οτι τα εμβολα του 1200 ειναι 81 mm,το οριο των gp δηλαδη,οποτε το καινουριο V4 που και καλα θα βγαλει η χοντα θα στηριζεται σχεδιαστικα στο μοτερ του 1200...:lol: :lol: :lol:
δηλαδη θα βγαλει παραγωγη v4 ρεισονατο με offset pins, η εταιρεια που καθιερωσε τα 90αρια V4...
:bawl:
οτι να ναι λεμε...
Ετσι είμαι εγω, τσιμπάω όταν έχω δίκιο. :smokin:
Oσο για το RVF κανείς δεν μπορεί να ξέρει σίγουρα, αλλά τα σημάδια υπάρχουν και πιστευω οτι η Honda το έχει παρει απποφαση να κάνει ενα δυνατό come back και να αφανίσει τον ανταγωνισμό. Πως τα λέω ε? :lol:
Το έγκυρο Αυστραλιανό AMCN είχε πρόσφατα είδηση οτι η Honda ξαναέκανε register το logo RVF, και σε συνδυασμό με τον κανονισμό Motogp 2012 όπου επιτρέπονται μοτέρ παραγωγής, είναι φυσικό να τσιμπάμε οι απανταχού Hondaκηδες.
Φυσικά όπως παρατήρησες κι εσύ, RVF νοείται μόνον V490 και μάλιστα υποχρεωτικά γραναζωτό, αλλιώς μιλάμε για τριβάλιτσο VFR που λεει κι ο baron.
@ panos Καλό ρε φίλε, αλλά τού λείπουν κάτι κύλινδρα, άσε που εμένα μου αρέσουν τα πιο παλιά Ducatia. :winka: Κάτι σε 955 ας πούμε? (οχι το εγγλεζικο 3κύλινδρο..) :smokin:
@ panos Καλό ρε φίλε, αλλά τού λείπουν κάτι κύλινδρα, άσε που εμένα μου αρέσουν τα πιο παλιά Ducatia. :winka: Κάτι σε 955 ας πούμε? (οχι το εγγλεζικο 3κύλινδρο..) :smokin:
ναι αλλα με 14κιλα ροπη που εχει ενα ''σωστο'' δε δειχνει και να τα χρειαζεται και πολυ τα παραπανω κυλιδρα:lol: :lol: :lol:
η αληθεια ειναι πως ουτε εμενα με ξετρελαινει τοσο, απλα η παλαιολαγνεια ειναι προσωπικη λουμπα που εχω πεσει εγω και αφορα μονο εμενα...
το 955 ειναι απο αλλο πλανητη, δε νομιζω να υπαρχει και κανενα προς πωληση βεβαια...
αλλα σιγουρα το sbk που θα θελα να ειχα, ειναι καποιο sps...οριτζιναλ βγαλμενα απο αγωνες...
η στην χειροτερη(μα τι λεω :rotflmao: ), καποιο απλο 996/998...
και ελπιζω να αποκτησω ενα μια μερα :cool:
filipp0s
03/02/2011, 23:31
...
και ελπιζω να αποκτησω ενα μια μερα :cool:
αντε με το καλο! Και να μαθεις και να το φτιαχνεις! :wacko:
:lol: :lol: :lol:
222952
Αρχικά δημιουργήθηκε από filipp0s
Μάθανε οτι μαμιώμαστε, πλάκωσε και το Ποτέμκιν racing....:rolleyes:
filipp0s
03/02/2011, 23:39
Μάθανε οτι μαμιώμαστε, πλάκωσε και το Ποτέμκιν racing....:rolleyes:
μπα φευγω! Το θωρηκτο δεν εχει αναγκη απο πλαισια :D
μπα φευγω! Το θωρηκτο δεν εχει αναγκη απο πλαισια :D
Προφανώς αφού συνήθως δεν δουλεύει. :bawl: :lol: :bawl:
filipp0s
03/02/2011, 23:54
Προφανώς αφού συνήθως δεν δουλεύει. :bawl: :lol: :bawl:
ανυποστατες φημες :o
ta ευκολως εννοουμενα παραλείπονται
222955
reinmeister
04/02/2011, 10:46
Ετσι είμαι εγω, τσιμπάω όταν έχω δίκιο. :smokin:
ειπαμε να τσιμπησεις,οχι να το καταπιεις...:lol:
τα παλια (sbk) ειχαν πλαισια που μπορουσαν να διαχειριστουν τα φορτια της αγωνιστικης αποδοσης...τα καινουρια ΔΕΝ εχουν...ειτε σ'αρεσει,ειτε οχι...
τωρα αν εννοεις οτι εχεις δικιο αναφορικα με το μηχανακι σου,ειναι κατι που δεν το αμφισβητησα ποτε,εκτος εαν θεωρησες οτι μιλουσα σοβαρα,παρολα τα γαμοτικονς...:smokin:
reinmeister
04/02/2011, 10:52
ρε ξεκολατε με τα μπουρδελα τα ντουκατι λεμε...ειπαμε οτι εξακολουθουν τα φτιαχνουν sbk εν αντιθεσει με τους ιαπωνες ,αλλα μην τα κανουμε και αξιολογα μηχανακια...αλλωστε ακομη κι απο τα σημερινα τζαπαν ,τον ηπιαν στο wsbk και την κανανε με ελαφρα...
ειναι εταιρεια χωρις κανενα τεχνολογικο υποβαθρο...ενα μοτερ τους εφτιαξε ο ταλιονι κι ακομη παλευουν με αυτο ειτε σε v2 ειτε κολλωντας δυο μεταξυ τους στα gp...
ουστ με τους ντενεκεδες λεμε...
stefanos
04/02/2011, 10:58
Σας έχω όλους χαλαρά με το σκούτερ λέμε.:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
http://www.verlicchi.it/eng/
ρε που καταντήσαμε οι κακομοιραίοι Ιταλική μαλακία καβαλάω και δεν τόξερα:bigcry: :bigcry:
υπαρχει κανά συγκριτικό μεταξύ ss/sbk δεκαετίας 90 και 21ου αιώνα?
τα παλια (sbk) ειχαν πλαισια που μπορουσαν να διαχειριστουν τα φορτια της αγωνιστικης αποδοσης...τα καινουρια ΔΕΝ εχουν...ειτε σ'αρεσει,ειτε οχι...
Ξεκαθάρισε οτι μιλας για τα καινούργια japan ρε ΄συ. Ακόμα και εκεί όμως είναι άγνωστο τι συμβαίνει και πάλι, εκτός από το R1 που έβαλες.
Οι διαφορές των φορτίων της αγωνιστικής έκδοσης σε σχέση με τα παραγωγής είναι πλέον αρκετά κοντά, κάτι που δεν συνέβαινε παλαιότερα. :wave2:
Το πανάκριβο και όχι τόσο παλιό OW-02, έβγαζε 130 άλογα στοκ που πήγαιναν στα 155-160 με το αγωνιστικό κιτ. Αλογα που εσύ τα θεωρείς τουλάχιστον κατάντια με τα σημερινά δεδομένα.
Πιστεύεις οτι το S1000RR παραγωγής πχ με 190+ τροχό, έχει πρόβλημα να διαχειριστεί 20-30 παραπάνω της race έκδοσης ? :rolleyes:
ΥΓ. Μην λέμε πάλι για ηλεκτρονικά κλπ. Εκεί είναι η κατεύθυνση που πάνε οι μοτοσυκλέτες είτε μας αρέσει είτε όχι. Αλλιώς να αρχίσουμε τα νοσταλγικά μελό με τα δισκόφρενα και τις μονές αναρτήσεις που αντικατέστησαν τα ταμπούρα και τα διπλά συμβατικά...
http://www.verlicchi.it/eng/
ρε που καταντήσαμε οι κακομοιραίοι Ιταλική μαλακία καβαλάω και δεν τόξερα:bigcry: :bigcry:
Δηλαδή ? :confused: :confused: :confused:
Είναι κάτι περισσότερο από dealer o verlicchi? :look:
stefanos
04/02/2011, 11:27
πάτα εκεί που λέει factory:bigcry:
sapila racing
04/02/2011, 11:27
το 955 ειναι απο αλλο πλανητη, δε νομιζω να υπαρχει και κανενα προς πωληση βεβαια...
Κι όμως κι είναι τούμπανο καρατούμπανο...
Στο προσεχές μέλλον θα έρθει ένα καινουριο 955 Superbike στην Ελλάδα.
Οταν έρθει θα το δείτε σε ποστ εδω μέσα. :winka:
sapila racing
04/02/2011, 11:30
πάτα εκεί που λέει factory:bigcry:
Εννοείς εκεί που λέει scooter! Honda SH! :lol:
sapila racing
04/02/2011, 11:32
τωρα αν εννοεις οτι εχεις δικιο αναφορικα με το μηχανακι σου,ειναι κατι που δεν το αμφισβητησα ποτε,εκτος εαν θεωρησες οτι μιλουσα σοβαρα,παρολα τα γαμοτικονς...:smokin:
Νταξ τότενες. :wave2:
Το άλλο το κάνω γαργάρα. :lol:
Ρε filippa τι δουλειά έχεις εσύ σε συζήτηση για πλαίσια? :D
stefanos
04/02/2011, 11:36
Εννοείς εκεί που λέει scooter! Honda SH! :lol:
Ο βαθμός ισοπέδωσης των πάντων τείνει στο άπειρο πλέον, παγκοσμιοποίηση.:lol:
sapila racing
04/02/2011, 11:42
Tην πέταξες!
http://www.verlicchi.it/eng/section1_1/content.html
Πολλά Ducati εχουν ΟΕΜ πλαίσιο verlicchi. :wave2:
ρε τίποτα συγκριτικά ή χρόνους μπορούμε να δούμε εμείς οι κοινοί θνητοί να καταλάβουμε?
γιατί διαβάζω 18 σελίδες θεωρία....
Tην πέταξες!
http://www.verlicchi.it/eng/section1_1/content.html
Πολλά Ducati εχουν ΟΕΜ πλαίσιο verlicchi. :wave2:
Mea culpa. Πάτησα το Link, είδα κάτι άσχετες σκουτερόπαπιες και το ΄χασα...
filipp0s
04/02/2011, 12:07
Ρε filippa τι δουλειά έχεις εσύ σε συζήτηση για πλαίσια? :D
καμια.... αλλωστε ειπα πριν οτι φευγω! :lol:
Μια και μιλατε για πλαισια.... 10 κιλα και ο κινητηρας ΔΕΝ ειναι stressed member.
(δεν βρηκα φωτο σε περτικαλι, αλλα καταλαβαινετε περι τινος προκειται :p )
222968
sapila racing
04/02/2011, 12:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ζεύκας
ρε τίποτα συγκριτικά ή χρόνους μπορούμε να δούμε εμείς οι κοινοί θνητοί να καταλάβουμε?
γιατί διαβάζω 18 σελίδες θεωρία....
Δες αυτό για αρχή και θα καταλάβεις.
http://www.youtube.com/watch?v=rSyPkiTgifU&feature=player_embedded
Υπ όψιν οτι το Yamaha είχε τελείως κλασμένη ανάρτηση και γενικά όλα εκτός του GSXR1000K6 τα αγόρασαν πολύ φτηνά και απλά τους έβαλαν λάστιχα.
Συμπέρασμα ενα YZF750R του 1993 με κλασμένο αμορτισέρ έκανε χρόνο 1,6 δεύτερα περισσότερο απο το GSXR στο Cadwell Park.
Η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα ηταν πολύ καλή τότε, αλλά δεν πούλησε σχεδόν καθόλου.
Δες αυτό για αρχή και θα καταλάβεις.
http://www.youtube.com/watch?v=rSyPkiTgifU&feature=player_embedded
Υπ όψιν οτι το Yamaha είχε τελείως κλασμένη ανάρτηση και γενικά όλα εκτός του GSXR1000K6 τα αγόρασαν πολύ φτηνά και απλά τους έβαλαν λάστιχα.
Συμπέρασμα ενα YZF750R του 1993 με κλασμένο αμορτισέρ έκανε χρόνο 1,6 δεύτερα περισσότερο απο το GSXR στο Cadwell Park.
Η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα ηταν πολύ καλή τότε, αλλά δεν πούλησε σχεδόν καθόλου.
αυτό το βίντεο το'χα δει όταν πρωτοπαίχτηκε.
καμιά πιο αξιόπιστη μέτρηση έχουμε?
sapila racing
04/02/2011, 13:04
αυτό το βίντεο το'χα δει όταν πρωτοπαίχτηκε.
καμιά πιο αξιόπιστη μέτρηση έχουμε?
Δες κι αυτό, 998R vs 1098.
Bέβαια το 998R ηταν και είναι ακόμα άπιαστο όνειρο γοα τους κοινους θνητούς, οπότε είναι λίγο άδικο αλλά εγώ δεν έχω πρόβλημα, είμαι biased απο την αρχή υπερ του.
http://www.visordown.com/road-tests/splitting-heirs-ducati-998-v-1098/4104.html
reinmeister
04/02/2011, 13:07
Ξεκαθάρισε οτι μιλας για τα καινούργια japan ρε ΄συ. Ακόμα και εκεί όμως είναι άγνωστο τι συμβαίνει και πάλι, εκτός από το R1 που έβαλες.
Οι διαφορές των φορτίων της αγωνιστικής έκδοσης σε σχέση με τα παραγωγής είναι πλέον αρκετά κοντά, κάτι που δεν συνέβαινε παλαιότερα. :wave2:
Το πανάκριβο και όχι τόσο παλιό OW-02, έβγαζε 130 άλογα στοκ που πήγαιναν στα 155-160 με το αγωνιστικό κιτ. Αλογα που εσύ τα θεωρείς τουλάχιστον κατάντια με τα σημερινά δεδομένα.
Πιστεύεις οτι το S1000RR παραγωγής πχ με 190+ τροχό, έχει πρόβλημα να διαχειριστεί 20-30 παραπάνω της race έκδοσης ? :rolleyes:
ΥΓ. Μην λέμε πάλι για ηλεκτρονικά κλπ. Εκεί είναι η κατεύθυνση που πάνε οι μοτοσυκλέτες είτε μας αρέσει είτε όχι. Αλλιώς να αρχίσουμε τα νοσταλγικά μελό με τα δισκόφρενα και τις μονές αναρτήσεις που αντικατέστησαν τα ταμπούρα και τα διπλά συμβατικά...
αγνωστο δεν ειναι,απλως δεν εχω για την ωρα φωτο στα χερια μου για να το αποδειξω...
το r7 που αναφερεις ηταν σχεδον φουλ κιτ(απο πλευρας αποδοσης) και με ξεκλειδωμα μονο πηγαινε 160 ονομαστικα, σχεδον 140 κατω...
η ψαλιδα δεν εχει κλεισει οσο θεωρεις μια και τα 750 παραγωγης εβγαζαν 105-110 τροχο και τα αγωνιστικα 160-170 με το honda το 98 να ξεπερναει τα 185...
σημερα απο 160 μαμα πανε 210 κατω με περιορισμους στην εισαγωγη...
το s1000rr μην το φερνεις ως παραδειγμα μια και το μηχανακι αποδιδει ελαχιστα καλυτερα σε επιπεδο sbk και πιστεψε με ουτε με τα στοκ αλογα δεν τα καταφερνει σε συνθηκες απολυτης πιεσης απο αξιολογο οδηγο...
ενα μονο παραδειγμα εδω για να καταλαβεις τι εννοω...οταν ο barros μεταπηδησε απο τα Gp στα sbk ξερεις τι ζητησε? traction μια και το cbr πολυ απλα δεν οδηγιοταν χωρις αυτο για τα δικα του δεδομενα...
@ζευκα τα σημερινα ειναι γρηγοροτερα ,αλλα καθαρα και μονο λογω μεγαλης ιπποδυναμης...αλλα ειναι πολυ λιγοτερο γρηγορα σε συνθηκες πιστας συγκριτικα με τα παλια,σε σχεση με την ιπποδυναμη τους...
@ζευκα τα σημερινα ειναι γρηγοροτερα ,αλλα καθαρα και μονο λογω μεγαλης ιπποδυναμης...αλλα ειναι πολυ λιγοτερο γρηγορα σε συνθηκες πιστας συγκριτικα με τα παλια,σε σχεση με την ιπποδυναμη τους...
υπάρχουν πουθενά στατιστικά να δούμε τι χρόνους έκαναν τα sbk του τότε σε σχέση με τα σημερινά?
reinmeister
04/02/2011, 13:15
υπάρχουν πουθενά στατιστικά να δούμε τι χρόνους έκαναν τα sbk του τότε σε σχέση με τα σημερινά?
google uber alles...
airpanos
04/02/2011, 13:23
airpano έχεις οδηγήσει κανένα Ducati? Και μάλιστα να το ζορίσεις όσο μπορείς σε πίστα?
Πιστευω πως όχι, αλλιώς θα είχες καταλάβει οτι τα πλαίσια της Ducati είναι πολύ στιβαρά και δεν εχουν κανένα πρόβλημα να χειριστούν τους ίππους της εκάστοτε μοτοσυκλέτας πολλαπλασιασμένους επι συντελεστή 1,5.
Αυτα τα πλαίσια του pierobon που παράθεσες δεν εχουν καμμία σχέση με τα κομψοτεχνήματα της Ducati και της Verlicchi, απλά εχει χρησιμοποιήσει άλλα υλικά κι εχει φτιάξει πλαίσια αλα SV στην πλειοψηφία τους και να σου πω την αλήθεια με χαλάνε και στην όψη.
Να εχεις υπ οψιν οτι η Ducati στα σοβαρά μηχανάκια (πχ σειρές SPS, R ) εχει αλλους σκελετούς κι ας δείχνουν ολόιδιοι. :wave2:
Eιπαμε τα ιταλικα εχουν τρομερη ακαμψια και μελετημενη γεωμετρια...
...τα ντουλαπια για κουζινες
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
222969
google uber alles...
ρε εγώ δηλώνω άσχετος.
που να βρώ χρόνους από sbk δεκαπενταετίας?
sapila racing
04/02/2011, 13:28
Υπάρχουν αλλά θέλει προσοχή γιατί αρκετές πίστες έχουν αλλάξει από τότε.
Για να βγάλεις σωστά συμπεράσματα κοίτα ίδιες πίστες ( πχ Monza) και κοίτα για * που σημαίνει οτι άλλαξε η πίστα.
http://sbk.perugiatiming.com
παράδειγμα Monza
Poles
2010 Biaggi Max Aprilia 1'42.121 Grid
2009 Spies Ben Yamaha 1'44.073 Grid
2008 Bayliss Troy Ducati 1'44.931 Grid
2007 Haga Noriyuki Yamaha 1'44.941 Grid
2006 Corser Troy Suzuki 1'46.058 Grid
2005 Kagayama Yukio Suzuki 1'47.439 Grid
2004 Laconi Régis Ducati 1'48.258 Grid
2003 Hodgson Neil Ducati 1'46.981 Grid
2002 Hodgson Neil Ducati 1'47.913 Grid
2001* Bayliss Troy Ducati 1'48.649 Grid
2000 Edwards Colin Honda 1'46.227 Grid
1999 Edwards Colin Honda 1'46.365 Grid
1998 Slight Aaron Honda 1'46.651 Grid
1997 Russell Scott Yamaha 1'46.884 Grid
1996 Chili Pierfrancesco Ducati 1'47.090 Grid
1995 Slight Aaron Honda 1'48.219 Grid
1993 Russell Scott Kawasaki 1'54.834 Grid
1992 Polen Doug Ducati 1'53.563 Grid
1990 Monti Baldassarre Honda 1'51.420 Grid
Το 2001 η πίστα έγινε πιο αργή.
Καλή μελέτη. :beer:
edit: επίσης λάβε υπ όψιν οτι πχ το 1.46.651 του Slight το 1998 είναι με RC45 που είναι 750cc.
Τα Ducatia ηταν κοντα στα 1000 κυβικά τότε και οχι 1100 και έπαιξαν κι ένα σωρό αλλαγές κανονισμών σε βάρη εισαγωγές κλπ.
sapila racing
04/02/2011, 13:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από airpanos
Eιπαμε τα ιταλικα εχουν τρομερη ακαμψια και μελετημενη γεωμετρια...
...τα ντουλαπια για κουζινες
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Ειπαμε χαβαλέ κάνουμε αλλά εσύ το παρξεφτύλισες. :rolleyes:
reinmeister
04/02/2011, 13:32
ρε εγώ δηλώνω άσχετος.
που να βρώ χρόνους από sbk δεκαπενταετίας?
ολα στο πιατο τα θες...εγγλεΖικα ξερεις οποτε ψαξτο...
Άρη ευχαριστώ για το λινκ!
μια τελευταία ερώτηση: θυμάσαι καμιά πίστα που να έχει μείνει ίδια από τότε? :blush:
Υ.Γ. Αντουάν να σου καούν οι ανορθωτές
sapila racing
04/02/2011, 13:44
Άρη ευχαριστώ για το λινκ!
μια τελευταία ερώτηση: θυμάσαι καμιά πίστα που να έχει μείνει ίδια από τότε? :blush:
Παρακαλώ ρε φίλε. :beer:
http://sbk.perugiatiming.com/autodromi.asp?p_S_Campionato=SBK&p_Autodromo=PHILL
Phillip Island
Poles
2010 Haslam Leon Suzuki 1'31.229 Grid
2009 Spies Ben Yamaha 1'31.069 Grid
2008 Bayliss Troy Ducati 1'31.493 Grid
2007 Bayliss Troy Ducati 1'32.145 Grid
2006 Bayliss Troy Ducati 1'32.159 Grid
2005 Kagayama Yukio Suzuki 1'33.241 Grid
2004 Laconi Régis Ducati 1'33.427 Grid
2003 Hodgson Neil Ducati 1'33.030 Grid
2002 Edwards Colin Honda 1'32.767 Grid
2001 Corser Troy Aprilia 1'33.576 Grid
2000 Corser Troy Aprilia 1'33.321 Grid
1999 Corser Troy Ducati 1'32.193 Grid
1998 Corser Troy Ducati 1'34.971 Grid
1997 Slight Aaron Honda 1'34.683 Grid
1996 Edwards Colin Yamaha 1'34.620 Grid
1995 Gobert Anthony Kawasaki 1'35.511 Grid
1994 Gobert Anthony Kawasaki 1'35.756 Grid
1992 Polen Doug Ducati 1'37.230 Grid
1991 Polen Doug Ducati 1'37.940 Grid
1990 Goddard Peter Yamaha 1'40.350 Grid
παράδειγμα Monza
Poles
2010 Biaggi Max Aprilia 1'42.121 Grid
2009 Spies Ben Yamaha 1'44.073 Grid
Μέσα σε 1 χρονιά κατέβηκε το ρεκόρ 2 sec? :hypnotize :hypnotize
Μέσα σε 1 χρονιά κατέβηκε το ρεκόρ 2 sec? :hypnotize :hypnotize
Απριλια ρε μάστορα... γαζώνει... :bawl: :bawl:
ρε ξεκολατε με τα μπουρδελα τα ντουκατι λεμε...ειπαμε οτι εξακολουθουν τα φτιαχνουν sbk εν αντιθεσει με τους ιαπωνες ,αλλα μην τα κανουμε και αξιολογα μηχανακια...αλλωστε ακομη κι απο τα σημερινα τζαπαν ,τον ηπιαν στο wsbk και την κανανε με ελαφρα...
ειναι εταιρεια χωρις κανενα τεχνολογικο υποβαθρο...ενα μοτερ τους εφτιαξε ο ταλιονι κι ακομη παλευουν με αυτο ειτε σε v2 ειτε κολλωντας δυο μεταξυ τους στα gp...
δε μαστορα ειλικρινα δε καταλαβαινω τα κολληματα σου...
μπουρδελα τα ντουκατι...επειδη η χοντα ΑΑΑΑΑν ηθελε θα μπορουσε να εβγαζε μηχανακι καλυτερο?
ποιο ειναι το καλυτερο που μπορεις να παρεις αν εχεις λεφτα?το χοντα?η το ντουκατι?η το καθε ντουκατι...και στη θεση ντουκατι βαλε απριλια κλπ κλπ κλπ...
τεχνολογικα υποβαρθα κλπ εινια για να κανουμε κουβεντα...ολες οι τεχνολογιες υπαρχουν...και ο καθενας διαλεγει τι θα χρησιμοποιησει...κανενας δε χρειαζεται να ξανανακαλυψει τον τροχο...
και ο λογος που επιμενει η ντουκατι για τα v2...ειναι το κοινο της...το οποιο ιενια αρκετα φανατικο, απο αυτο ζει η εταιρια...και εχει και συγκεκριμενες απαιτησεις...
εβγαλε το 999....και εγινε χαμος που κατηργησε το σχεδιο 916....το καινουριο μονστερ...αλλαζοντας το αισθητικα μετα απο 15 χρονια απο την παραγωγη του...παλι χαμος και ολοι παραπονιουνται...
το 1098 επιασε...γιατι θυμιζε 916...και γι αυτο η ντουκατι επιμενει στο β2...εχει ν4...αλλα και να μην ειχε θα μπορουσε να βγαλει....οπως εκαναν και αλλοι...και η απριλια...
γι αυτο ασε τους αγωνες γι αυτους που τρεχουν εκει...ετσι κι αλλιως...στους αγωνες...μετρανε τα λεφτα που θα δωσεις...και η γιαγια μου αν ειχε λεφτα θα εφτιαχνε το απολυτως καλυτερο και γρηγοροτερο μηχανακι...
και επειδη η χοντα το πηρε πατριωτικα...για να παρει πρωταθλημα οπως ειπες...εφτιαξε ενα μοτερ πολυ δυνατοτερο απο το ντουκατι...το μπουρδελο δλδ...για να παρει πρωταθλημα οριακα...
και στον τελευταιο αγωνα οπως ειπες...για να κερδισει το βιτιαρ το τριμπουρδελο...εβγαλε 20 αλογα παραπανω(?), οπως εσυ ειχες πει...για να καταφερει να περασει μπροστα στον τελευταιο γυρο...που 20 αλογα ειναι χαοτικη διαφορα...οποτε...μηπως δεν εινα θεμα τεχνογνωσιας?μηπως ηταν ενα θεμα πεισματος?για τη χοντα να κερδισει...ανεξαρτητως κοστους???
η αληθεια ειναι πως ειμαι περιεργος ποσα χρηματα ξοδεψε η χοντα για το μοτερ της...και σε ποσες χρονιες αυτα τα χρηματα αντιστοιχουν για την ιδια δουλεια της ντουκατι:D
οκ...στα τζιπι...ειναι ριμαδι...γιατι ειπαμε...εκει παιζουν πολλαααααα λεφτα....πραγμα που δε περισσευει απο τη ντουκατι...σε αντιθεση με τη χοντα, τα σκουτερ και τα παπια να ιενι ακαλα...
αλλα μη τα ισοπεδωνουμε και ολα...ντουκατι και sbk...ας μη μιλαμε...οποιος ηθελε ας ετρεχε με v2...και με το ιδιο budget...να βλεπαμε...
airpanos
04/02/2011, 14:31
Ειπαμε χαβαλέ κάνουμε αλλά εσύ το παρξεφτύλισες. :rolleyes:
Γνωμη μου ειναι οτι τα ντουκατια ειναι υπερτιμημενα μηχανακια και πολυ ακριβα για αυτα που προσφερουν.
Γνωμη μου ειναι οτι τα ντουκατια ειναι υπερτιμημενα μηχανακια και πολυ ακριβα για αυτα που προσφερουν.
και οι φεραρι υπερτιμημενες ειναι αλλα δεν ειναι μπουρδελα επειδη δε μπορουμε να τις αγορασουμε :winka:
sapila racing
04/02/2011, 14:38
ΑΑαααα τώρα το είδα.
Μπορεί αν έχει εν μέρει ένα δίκιο, γιατί πραγματικά οι κάσες του 1098 προέρχονται στην ουσία απο το Pantah και δεν εχει αλλα περιθώρια τεντώματος.
Απο την άλλη ενα 916 από τα καλά (οχι 916 στα κυβικά και οχι βεβαια της σειράς) στέκεται αξιοπρεπέστατα σήμερα δίπλα στα σύγχρονα Japan κι αν ο οδηγός είναι χεράς τους κάνει κι άσχημες πλάκες σε κάποιες φάσεις, οπότε δεν μπορείς παρά να παραδεχτείς οτι έφτιαξαν μηχανάκι που έσκαβε και σκάβει ακόμα.
Μετα πάνε και το κοιτάνε, αλλά βλέπουν ενα παλιό μηχανάκι 15ετίας τους πάτησε και μένουν με την απορία. :D
Μονο οι ψαγμένοι καταλαβαίνουν οτι είναι αλλο το ένα κι αλλο το άλλο.
sapila racing
04/02/2011, 14:41
Εγω δεν είμαι ducataκιας αλλά τα εχω καβαλήσει κι ετσι εχω γνώμη. Ναι είναι ακριβά, αλλά ακόμα και μ ενα απλό monster μπορείς να πας στις Σέρρες και να σε φτιάξει άσχημα.
Καλύπτει ενα φάσμα που δεν το περιμένεις.
Και ξαναρωτάω γιατί δεν απάντησες......
Εχεις καβαλήσει Ducati και να το στρίψεις αν οχι σε πίστα έστω σε καλό επαρχιακό?
airpanos
04/02/2011, 14:46
και οι φεραρι υπερτιμημενες ειναι αλλα δεν ειναι μπουρδελα επειδη δε μπορουμε να τις αγορασουμε :winka:
δηλαδη η ντουντουκατι ειναι η φερραρι των μηχανων?:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Phillip Island
Poles
2010 Haslam Leon Suzuki 1'31.229 Grid
2009 Spies Ben Yamaha 1'31.069 Grid
.
.
.
1999 Corser Troy Ducati 1'32.193 Grid
1998 Corser Troy Ducati 1'34.971 Grid
1997 Slight Aaron Honda 1'34.683 Grid
1996 Edwards Colin Yamaha 1'34.620 Grid
1995 Gobert Anthony Kawasaki 1'35.511 Grid
1994 Gobert Anthony Kawasaki 1'35.756 Grid
εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω τους ισχυρισμούς του ρειν ότι τα sbk του τότε ήταν πιο γρήγορα σε συνθήκες πίστας...
δηλαδη η ντουντουκατι ειναι η φερραρι των μηχανων?:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
ωραια...για να στο πω αλλιως...οτι δε μπορουμε να αγορασουμε/αποκτησουμε...δεν ειναι και μπουρδελο κιολας...οπως λεει και μια παροιμια οσα δε φτανει η αλεπου κατι τα κανει...
για απαντα και στο σαπιλα απο πανω τωρα...
Ένα απο τους κυριότερους λόγους της πολύ αυξημένης τιμής των Ducati είναι επειδή στη τιμή ενσωματώνεται και η χορηγία του κάθε αγοραστή πρός τη ducati corse... Υπολογίζεται περίπου στο 20-25% της τιμής του κάθε μοντέλου περίπου 15% παραπάνω απο τα αντίστοιχα Ιαπωνικά μηχανάκια.
reinmeister
04/02/2011, 15:11
αρη...το ιδιο ακριβως θα συμβει και με ενα vtr 1000 sp2 και μαλιστα της σειρας...
για να μην μιλησω για gsxr 750 srad και zx7r η rr τα οποια στα καταλληλα χερια ειναι φοβος και τρομος...
μπαμπη...θα καταλαβεις του ισχυρισμους μου αν σκεφτεις οτι οι διαφορες τοτε με τωρα ειναι 50 αλογα,250 κυβικα και τιγκα ηλεκτρονικα...
πανο,οσα λεφτα και να ριξεις ,εαν δεν εχεις τεχνολογικο υποβαθρο τ @@ μου θα παρεις...επισης σκεψου το πολυ απλο...ολοκληρη η ducati ασχολειται με ΕΝΑ μοτερ κι ΕΝΑ πλαισιο,οταν η χοντα κλπ ασχολουνται με 100...
airpanos
04/02/2011, 15:11
ωραια...για να στο πω αλλιως...οτι δε μπορουμε να αγορασουμε/αποκτησουμε...δεν ειναι και μπουρδελο κιολας...οπως λεει και μια παροιμια οσα δε φτανει η αλεπου κατι τα κανει...
για απαντα και στο σαπιλα απο πανω τωρα...
Τι να του απαντησω,οτι ενα τζαπαν κανει ολα τα παραπανω και στριβει και καλυτερα με τα μισα λεφτα?:lol: :lol:
εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω τους ισχυρισμούς του ρειν ότι τα sbk του τότε ήταν πιο γρήγορα σε συνθήκες πίστας...
Μπές στο
http://www.worldsbk.com/en/season.html
Έχει τους χρόνους απο αγώνες, ελεύθερα και χρονομετρημένα απο τότε που ξεκίνησε το wsbk σαν μορφή αγώνων.
Προσπάθησε να βρείς πίστες που δεν έχουν αλλάξει... πχ 1998 Philip Island με 2006 και να διαπιστώσεις διαφορές στο χρόνο.
Απο την άλλη ενα 916 από τα καλά (οχι 916 στα κυβικά και οχι βεβαια της σειράς) στέκεται αξιοπρεπέστατα σήμερα δίπλα στα σύγχρονα Japan κι αν ο οδηγός είναι χεράς τους κάνει κι άσχημες πλάκες σε κάποιες φάσεις, οπότε δεν μπορείς παρά να παραδεχτείς οτι έφτιαξαν μηχανάκι που έσκαβε και σκάβει ακόμα.
ναι αλλα αυτα τα 916 που λες μονο 916 δεν ηταν
:a01: :a01: :a01: :a22: :a22:
@ σαπιλα...
ενα τετοιο μπουρδελο να χα και ας με λεγαν και πουτανα μετα :lol: :lol: :lol:
222972
πανο,οσα λεφτα και να ριξεις ,εαν δεν εχεις τεχνολογικο υποβαθρο τ @@ μου θα παρεις...επισης σκεψου το πολυ απλο...ολοκληρη η ducati ασχολειται με ΕΝΑ μοτερ κι ΕΝΑ πλαισιο,οταν η χοντα κλπ ασχολουνται με 100...
ναι αλλα εχει και 500 φορες περισσοτερο κοσμο εεε :D
επισης το hrc εχει περισσοτερο κοσμο απ'οτι ολοκληρη η ντουκατι :lol: :lol: :lol:
τεσπα, αυτα τα περι τι κανει το ενα μηχανακι στα καινουρια δε τα σχολιαζω καν, ειτε εινια ντουκατι, ειτε εναι rc45 και οτι θελετε...γιατι μπορει να βρεθει κανας γυφτος με καροτσα σε κανα χωριο και να σε περασει απο πανω :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: παντα ο οδηγος κανει τη διαφορα...
απλα το μονο που ειπα...ενα απο τα καλυτερα sbk ολων των εποχων...που αρχισε επι 916 και εφερε επανασταση...ε δε μπορει να ειναι και τοσο μπουρδελο :winka:
και οπως σου πα...λογω οικονομικων...η χοντα στα sbk με +20 αλογα, καταφερε να παρει οριακα τιτλο...εκει δηλαδη που ολοι πανω κατω οδηγανε το ιδιο...τα αλογα θα κανουν τη διαφορα...
προσφατο παραδειγμα τα gp...η ντουκατι με το απολυτως χειρωτερο μηχανακι πηρε παγκοσμιο πρωταθλημα, μονο και μονο λογω γκαζιου(και ενος ταλαντουχου οδηγου βεβαιως βεβαιως ο οποιος φετος εμαθα πως θα τρεχει μονος του :lol: :lol: )
Τι να του απαντησω,οτι ενα τζαπαν κανει ολα τα παραπανω και στριβει και καλυτερα με τα μισα λεφτα?:lol: :lol:
οκ, καταλαβαμε :winka: :winka: :winka: