View Full Version : Αγορά από ιδιώτη με παρακράτηση - έκπληξη (!)
the_passenger
12/01/2011, 10:11
Καλησπέρα σε όλους τους φίλους!
Θα ήθελα τη γνώμη σας για αγορά ελαφρώς μεταχειρισμένου σκούτερ που έκανα, δίνοντας στον ιδιώτη όλα τα μετρητά, και υπογράφοντας ιδιωτικό συμφωνητικό με γνήσιο υπογραφής (πάλι καλά) που λέει ότι το δίκυκλο ήταν στην κατοχή του και ελεύθερο χρεών κλπ κλπ...
ΟΜΩΣ πηγαίνοντας εγώ κατόπιν εορτής (λάθος μου) στο μαγαζί απ'όπου αυτός το είχε πρόσφατα αγοράσει για την μεταβίβαση (και έκδοση πινακίδας, δεν έχει ακόμα), ανακαλύπτω ότι το πληρώνει σε γραμμάτια, οπότε υπάρχει παρακράτηση από το μαγαζί. :( :(
Ο ίδιος αφού μου ζήτησε χίλια συγγνώμη και δεν το ήξερε κλπ (στα λόγια είναι πολύ καλός αλλά άλλα υπέγραψε), μου ζήτησε να βγεί η άδεια στο όνομά του, και όταν εξοφλήσει αυτός τα γραμμάτια στο μαγαζί (τώρα δεν έχει τα ξόδεψε τα μετρητά..) να μου κάνει την τελική μεταβίβαση.... :smokin:
Σημείωση ότι κατά τα λεγόμενα του ιδιώτη και του μαγαζιού, είναι πολλά χρόνια πελάτης και πάντα εντάξει στις υποχρεώσεις του κλπ κλπ κλπ.. αλλά είπαμε, στην πράξη κολλήσαμε ......
ΜΑΓΚΕΣ ΣΑΣ ΡΩΤΑΩ, ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΟΥ; πως μπορώ να καλυφθώ, υπάρχει κάποιος, νομικός λογικά πλέον, τρόπος;;;;;;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις όποιες απαντήσεις σας! :wave2:
Cpt. Haddock
12/01/2011, 10:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από the_passenger
[...] μου ζήτησε να βγεί η άδεια στο όνομά του, και όταν εξοφλήσει αυτός τα γραμμάτια στο μαγαζί (τώρα δεν έχει τα ξόδεψε τα μετρητά..) να μου κάνει την τελική μεταβίβαση.... [...]
Αναθεμα κι αν κατάλαβα τι συμφωνια έκανες ρε αδερφε... :sick:
(παλι καλά που το μοτο έχει πληρες νομικο τμημα πλεον :rotflmao: )
the_passenger
12/01/2011, 10:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Αναθεμα κι αν κατάλαβα τι συμφωνια έκανες ρε αδερφε... :sick:
(παλι καλά που το μοτο έχει πληρες νομικο τμημα πλεον :rotflmao: )
Ναι.. το θέμα είναι ότι μέχρι και που συμφωνήσαμε, υπογράψαμε και έγινε η αγορά, δεν γνώριζα ότι χρωστούσε ο τύπος το μηχανάκι στο μαγαζί! και φυσικά το ιδιωτικό συμφωνητικό για να είμαι ας πούμε καλυμμένος έγραφε ότι δεν υπάρχουν χρέη κλπ κλπ και ήταν στην κυριότητά του !
Στη συνέχεια που πήγα στο μαγαζί από όπου αυτός το είχε αγοράσει, ώστε να εξυπηρετηθώ για την έκδοση πινακίδων κλπ, έμαθα το ευχάριστο νέο ..... :(
(σχετικά με αυτό που μου ζήτησε έπειτα από όλα αυτα, να βγεί η άδεια αρχικά στο όνομά του κλπ κλπ, δεν του έχω απαντήσει ακόμα γιατί θα πρέπει να το ψάξω νομικά... γι'αυτό σας ρωτάω!... )
sapila racing
12/01/2011, 10:21
ΜΑΓΚΕΣ ΣΑΣ ΡΩΤΑΩ, ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΟΥ; πως μπορώ να καλυφθώ, υπάρχει κάποιος, νομικός λογικά πλέον, τρόπος;;;;;;
Δίνεις το μηχανάκι πίσω και παίρνεις τα λεφτά σου. Δεν βλέπω τι αλλο μπορεί να γίνει και να είσια και καλυμμένος.
Σου πούλησε μηχανάκι που δεν είναι δικό του. :sick:
...
Πολύ ευγενικός είσαι.....
Μια απάντηση λοιπόν με λίγα λόγια στις ερωτήσεις σου:
1. Έκανες μέγιστη μαλακία
2. Την γ@μησες
3. Ti να σου κάνει και το νομικό τμήμα του μοτο άμα πάτε σαν τα ζωντόβολα και δίνετε τα λεφτά σας έτσι...
Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Δίνεις το μηχανάκι πίσω και παίρνεις τα λεφτά σου. Δεν βλέπω τι αλλο μπορεί να γίνει και να είσια και καλυμμένος.
Να φωνάξω κάτι φίλους με τον κατάλληλο εξοπλισμό επιστροφής χρημάτων από κάποιον που δεν τα έχει πλέον; :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
blackbusa
12/01/2011, 10:23
αν το καταλαβα καλα...τα φραγκα (τα μετρητα βρε) τα εφαγε ο αλλος...αρα οτι ειπε ο απο πανω...
εντιτ...και συμφωνω με τον απο κατω που ειναι απο πανω αλλα εινα απο κατω απο τον απο πανω που εννοουσα ...:alien: :dizzy: :rotflmao:
Εγω φιλε,θα ακυρωνα την πωλησει!και θα απαιτουσα τα λεφτα πισω !!!Η δουλεια βρωμαει ,παρα πολυ!!!Μην διανοιθεις, να βγει η αδεια στο ονομα αλλουνου!Συμβουλεψου δικηγορο!!!Υπαρχουν λαμογια και στα μαγαζια !!!!!
the_passenger
12/01/2011, 10:24
Διστυχώς κάτι τέτοιο έγινε... :rolleyes:
Από ποιόν πέρνω τα λεφτά μου, από τη στιγμή που (όπως και μου είπε) δεν τα έχει τώρα για να το εξοφλούσε, και απλά στο εξής θα πληρώνει το γραμμάτιο... θα μου πεί δεν έχω.. ?
the_passenger
12/01/2011, 10:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Πολύ ευγενικός είσαι.....
Μια απάντηση λοιπόν με λίγα λόγια στις ερωτήσεις σου:
1. Έκανες μέγιστη μαλακία
2. Την γ@μησες
3. Ti να σου κάνει και το νομικό τμήμα του μοτο άμα πάτε σαν τα ζωντόβολα και δίνετε τα λεφτά σας έτσι...
Διστυχώς τώρα το συνειδητοποιώ... και τώρα τί κάνουμε;..
the_passenger
12/01/2011, 10:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από castor
Εγω φιλε,θα ακυρωνα την πωλησει!και θα απαιτουσα τα λεφτα πισω !!!Η δουλεια βρωμαει ,παρα πολυ!!!Μην διανοιθεις, να βγει η αδεια στο ονομα αλλουνου! Συμβουλεψου δικηγορο!!!Υπαρχουν λαμογια και στα μαγαζια !!!!!
Ναι, όσον αφορά αυτό, είναι σίγουρο ότι δεν θα το δεχτώ..... :evil:
Cpt. Haddock
12/01/2011, 10:27
Ανοιγουμε θρεντ στο μοτο :beer: :beer: :beer:
Ναι, όσον αφορά αυτό, είναι σίγουρο ότι δεν θα το δεχτώ..... :evil:
Και πως ακριβώς θα το απαγορέψεις αυτό; :confused:
the_passenger
12/01/2011, 10:28
Ανοιγουμε θρεντ στο μοτο :beer: :beer: :beer:
:beer: :beer: :beer:
blackbusa
12/01/2011, 10:29
εχμμμμμμμμμμμμ....μια ερωτηση μπορω κυριε μαεθρατ???:blush:
ιδιωτικο συμφωνητικο με γνησιο της υπογραφης τι σημαινει???
Θα σου έλεγα καλύτερα να στον τύπο και να κλάψεις πολύ.... μπορεί και να πιάσει....
Αν όχι... αν κι έχω αποκυρρήξει την βία δες παρακάτω... :lol:
220678
the_passenger
12/01/2011, 10:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από blackbusa
'Εχουμε γράψει αναλυτικότατα ποιός πουλάει σε ποιόν τί, με ποιό τρόπο, πότε κλπ κλπ, με τί όρους φυσικά (οτι ήταν στην νόμιμη κατοχή του χωρίς χρέη κλπ κλπ), και το αγοράζω εγώ έναντι Χ ποσού κλπ κλπ
Αν και δεν ανοικω στο νομικό τμήμα, ένα ιδιωτικό συμφωνητικό έχει αξία όταν με αυτό θα βγει κάποια απόφαση απο το δικαστήριο που θα προσφύγει αυτός που την έφαγε.
the_passenger
12/01/2011, 10:32
Και πως ακριβώς θα το απαγορέψεις αυτό; :confused:
χμμμ.. απαιτώντας να μου βρεί άλλη λύση (είτε εξοφλόντας με οποιοδήποτε τρόπο, είτε παρακρατώντας αντί αυτού δικό του όχημα αν γίνεται κλπ κλπ), διαφορετικά απειλώ οτι κινούμαι νομικά;
the_passenger
12/01/2011, 10:33
Αν και δεν ανοικω στο νομικό τμήμα, ένα ιδιωτικό συμφωνητικό έχει αξία όταν με αυτό θα βγει κάποια απόφαση απο το δικαστήριο που θα προσφύγει αυτός που την έφαγε.
Συμφωνώ.. ή και πιεζόμενος ο άλλος λόγω αυτών που υπέγραψε να αποφύγει το δικαστήριο?..
edit: και τα δικαστικά έξοδα...
blackbusa
12/01/2011, 10:34
'Εχουμε γράψει αναλυτικότατα ποιός πουλάει σε ποιόν τί, με ποιό τρόπο, πότε κλπ κλπ, με τί όρους φυσικά (οτι ήταν στην νόμιμη κατοχή του χωρίς χρέη κλπ κλπ), και το αγοράζω εγώ έναντι Χ ποσού κλπ κλπ και το υπογραψατε μπροστα σε ποιον ειπαμε???
Cpt. Haddock
Ρε αντμινς....
Δεν ανοιγετε ενα υποφορουμ "Νομικα θεματα";
Σας εχω έτοιμο και τον μοντερέιτορ :lol:
the_passenger
Θα σου έλεγα καλύτερα να στον τύπο και να κλάψεις πολύ.... μπορεί και να πιάσει....
Αν όχι... αν κι έχω αποκυρρήξει την βία δες παρακάτω... :lol:
Μου φαίνεται ότι μόνο όσοι μαζευτήκαμε σ'αυτό το θρέντ να πάμε μια βόλτα από τον τύπο, το λύνουμε εξωδικαστικά! :smokin:
και το υπογραψατε μπροστα σε ποιον ειπαμε???
Θεού κι ανθρώπων!!! :bawl: :bawl: :bawl:
the_passenger
12/01/2011, 10:35
και το υπογραψατε μπροστα σε ποιον ειπαμε???
ΚΕΠ, με γνήσια υπογραφής
blackbusa
12/01/2011, 10:35
εχμμμμμμμμμμμμμ....η ερωτηση ηταν για τον passenger....απο εσας απλα ζητησα την αδεια για να κανω την ερωτηση...:blush:
the_passenger
12/01/2011, 10:37
εχμμμμμμμμμμμμμ....η ερωτηση ηταν για τον passenger....απο εσας απλα ζητησα την αδεια για να κανω την ερωτηση...:blush:
repeat/edit:
Συμφωνώ.. ή και πιεζόμενος ο άλλος λόγω αυτών που υπέγραψε να αποφύγει το δικαστήριο?..
idomeneas
12/01/2011, 10:37
παραμύθια σου λέει, τα λεφτα τα έχει και σε δουλεύει...
σπάστου τα μούτρα να τελειώνεις...:smokin:
Μου φαίνεται ότι μόνο όσοι μαζευτήκαμε σ'αυτό το θρέντ να πάμε μια βόλτα από τον τύπο, το λύνουμε εξωδικαστικά! :smokin:
Τωρα μας κάνεις πλάκα ε;
Πας και δίνεις τα λεφτά σου, πριν πάρεις την άδεια στα χέρια σου....
Και τώρα θες να τον πλακώσεις.....
Ξέρω γω.... πολλές μαλακίες μαζεμένες....
Όσο για το να το γράψεις στο όνομά σου... ξέρεις ότι αυτό δεν γίνεται γιατί το κατάστημ α δεν εχει εξοφληθεί, η άδεια θα βγει στο όνομα του τύπου που σε ξύρισε και θα γίνει παρακράτηση κυριότητας....
Μία μόνο ερώτηση: Γιατί δεν περίμενες να δεις την άδεια;
Αντε και μια άλλη ερώτηση: Για τι ποσό μιλάμε;
Cpt. Haddock
12/01/2011, 10:39
Αντε και μια τρίτη: Εμεις γιατι να παμε μαζί σου να ριξουμε ξυλο; Τι θα κερδίσουμε; :smokin:
the_passenger
12/01/2011, 10:40
Τωρα μας κάνεις πλάκα ε;
Πας και δίνεις τα λεφτά σου, πριν πάρεις την άδεια στα χέρια σου....
Και τώρα θες να τον πλακώσεις.....
Ξέρω γω.... πολλές μαλακίες μαζεμένες....
Όσο για το να το γράψεις στο όνομά σου... ξέρεις ότι αυτό δεν γίνεται γιατί το κατάστημ α δεν εχει εξοφληθεί, η άδεια θα βγει στο όνομα του τύπου που σε ξύρισε και θα γίνει παρακράτηση κυριότητας....
Μία μόνο ερώτηση: Γιατί δεν περίμενες να δεις την άδεια;
Nαι.. επειδή ήταν τέλη του 2010, πίστεψα το επιχείρημα ότι ήθελε να βγάλει άδεια/πινακίδα 2011 .. κι εγώ μπορεί να το έκανα στη θέση του
Το ποσό είναι λίγο πάνω από 2 χιλιάρικα ....
Αντε και μια τρίτη: Εμεις γιατι να παμε μαζί σου να ριξουμε ξυλο; Τι θα κερδίσουμε; :smokin:
Εσύ εμπειρίες
:smokin:
blackbusa
12/01/2011, 10:40
repeat/edit:
τα στοιχεια απο το μηχανακι που τα βρηκατε???αφου δεν εχει πινακιδα...ουτε καν αδεια κυκλοφοριας...
the_passenger
12/01/2011, 10:41
Θα σας χαρίσω μετά το μηχανάκι με παρακράτηση ..... :sick: :alien: :dizzy:
τα στοιχεια απο το μηχανακι που τα βρηκατε???αφου δεν εχει πινακιδα...ουτε καν αδεια κυκλοφοριας...
Πουλαω εγώ ο Χ του ψ και της ω στον Κ του Λ και της Μ ένα μηχανάκι που ΘΑ πάρω απο το Ζ κατάστημα ελεύθερο βαρών....
όσο παει γίνεται και καλυτερο ρπμ :bigcry:
John Steed
12/01/2011, 10:42
Να είσαι πονηρεμένος και προετοιμασμένος....
Το ενδεχόμενο ο πωλητής και ο μαγαζάτορας να συνεργάζονται με κάποιο τρόπο το σκέφτηκες?
Αλλά ακόμη κι αυτό να μην συμβαίνει, δεν εμπιστεύεσαι ΚΑΝΕΝΑ επειδή στο λέει κάποιος άγνωστος....
Επίσης, μου φαίνεται πάρα πολύ παράξενο να ξοδέψει τα χρήματα αλλού και όχι για να εξοφλήσει το μηχανάκι που χρωστάει....
Όπως και να έχει, καλύτερα να σηκωθείς από τον υπολογιστή και, όπως λέει και ο Gandalf:
ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΟΥ ΑΜΕΣΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟ
(ή κάπως έτσι....)
the_passenger
12/01/2011, 10:42
Σωστό... με προσωρινό χαρτί του εκτελονισμού από το μαγαζί που πήρα με την αγορά, που έχει αριθμούς πλαισίου κλπ και μου είπαν ότι με αυτό μπορείς να κυκλοφορείς προσωρινά...
:bigcry: :rotflmao: :rotflmao:
ρε @@δι έχεις αποκυρήξει την βία...???!!! :rotflmao: :rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
:bigcry: :rotflmao: :rotflmao:
ρε @@δι έχεις αποκυρήξει την βία...???!!! :rotflmao: :rotflmao:
Εγώ ναι.... οι συνεργάτες μου όχι :bawl:
Εγώ ναι.... οι συνεργάτες μου όχι :bawl:
:rotflmao: :bigcry: :beer: :beer:
the_passenger
12/01/2011, 10:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από John Steed
Να είσαι πονηρεμένος και προετοιμασμένος....
Το ενδεχόμενο ο πωλητής και ο μαγαζάτορας να συνεργάζονται με κάποιο τρόπο το σκέφτηκες?
Πλέον ναι, εξάλλου είναι γείτωνες κλπ κλπ
Προφορικά, το μαγαζί μου εγγυήθηκε για τη φερεγγυότητα του πελάτη (είπαμε, στο προφορικό όλα κλπ), φυσικά πλεον αυτό δε μου λέει τίποτα..
blackbusa
12/01/2011, 10:46
Σωστό... με προσωρινό χαρτί του εκτελονισμού από το μαγαζί που πήρα με την αγορά, που έχει αριθμούς πλαισίου κλπ και μου είπαν ότι με αυτό μπορείς να κυκλοφορείς προσωρινά...
ρε μαστορα πλακα μας κανεις???αφου ειπες στο μαγαζι πηγες μετα τις υπογραφες....κατι ξεχνας να μας πεις η κανεις πλακα...
με ενα προηγουμενο μηχανακι μου ειχα ακριβως τετοιο θεμα...και λυθηκε....:smokin:
Cpt. Haddock
12/01/2011, 10:47
Ρε παληκαρε....
Θα ήθελα τη γνώμη σας για αγορά ελαφρώς μεταχειρισμένου σκούτερ που έκανα
Μεταχειρισμένο ήταν και χωρίς χαρτια;
Και αφού ήταν χωρις χαρτια πώς είχε παρακράτηση (δλδ πού ειναι τεκμηριωμένη - πλην της άδειας);
Λοιπόν η έγκυρη νομική απάντηση είναι:
ΟΥΚ ΑΝ ΛΑΒΕΙΣ ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΜΗ ΕΧΟΝΤΟΣ.
Κοινώς, θα λάβεις τ'@@ σου.
Και αν πας σε δικηγόρο, μάλλον απλά θα ξοδέψεις τα λεφτά σου (εκτός εάν αυτός που σου πούλησε το μηχανάκι έχει, επί παραδείγματι, διαμέρισμα στο Κέντρο και εξοχικό στη Μύκονο).
:lol: :lol:
Υ.Γ. Είναι πάντα προτιμότερο να ρωτάμε ΠΡΙΝ κάνουμε τη μ%$#$%. Μετά, συνήθως είναι αργά για δάκρυα, Στέλλα.
the_passenger
12/01/2011, 10:48
ρε μαστορα πλακα μας κανεις???αφου ειπες στο μαγαζι πηγες μετα τις υπογραφες....
Αρχικά μου είπε ο ιδιώτης ότι με αυτό μπορώ να κυκλοφορώ προσωρινά (όπως και αυτός μπορούσε) ..
κι έπειτα όταν πέρασα από το μαγαζί να βγάλω πινακίδα, μου είπαν το ίδιο (σύν τα υπόλοιπα τα όμορφα ..... )
Cpt. Haddock
12/01/2011, 10:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από ERRIKA
Λοιπόν η έγκυρη νομική απάντηση είναι:
[...]
Νομιζω οτι το θρεντ μπορει να κλειδωθει :a3: :a56:
Και τώρα η σοβαρή νομική απάντηση:
Κάνε του μια μήνυση για απάτη. Μετά από 3 χρόνια, ίσως πάρεις τα λεφτά σου.
John Steed
12/01/2011, 10:49
Μετά, συνήθως είναι αργά για δάκρυα, Στέλλα.
Γειά σου Στέλλα με τα ωραία σου.... :sad:
Πλέον ναι, εξάλλου είναι γείτωνες κλπ κλπ
Προφορικά, το μαγαζί μου εγγυήθηκε για τη φερεγγυότητα του πελάτη (είπαμε, στο προφορικό όλα κλπ), φυσικά πλεον αυτό δε μου λέει τίποτα..
Στο τέλος θα βγουν και συνεταίροι :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Λοιπον.... με λιγα λόγια γιατί θα φας τον χρόνο σου εδώ μέσα.
Πας σε δικηγόρο και με ότι χαρτιά έχεις πάτε μαζί σε ΑΤ και καταθέτεις μήνυση για απάτη, αξύβριση, απειλή κατα της ατομικής σου ακεραιότητας, αθέτηση υποσχέσεως γάμου, κάτι θα σου βρει ο χασοδίκης... αν δεν τον ταρακουνήσει αυτό.... γάμα τα με μεγάλα γράμματα.
Απάντησε βλέπω και το νομικό τμήμα.
Με άλλα λογια την γ@μησες.... πολλά τα κουρκουμπίνια;
the_passenger
12/01/2011, 10:50
Ρε παληκαρε....
Μεταχειρισμένο ήταν και χωρίς χαρτια;
Και αφού ήταν χωρις χαρτια πώς είχε παρακράτηση (δλδ πού ειναι τεκμηριωμένη - πλην της άδειας);
Ναί, γιατί ήταν με 150 πραγματικά χλμ, το βεβαίωσα και στο μάστορά μου μηχανολογικά πρίν την αγορά .... διστυχώς δεν το βεβαίωσα και γραφειοκρατικά ... :(
Mην εισαι και τοσο σιγουρος οτι υπαρχουν ολα αυτα (παρακρατησεις γραμμάτια κλπ) και προσεχε μην τυχόν και καποιος κλαίει γι' αυτο το μηχανακι :a26: :a26: :a26:
the_passenger
12/01/2011, 10:53
ρε μαστορα πλακα μας κανεις???αφου ειπες στο μαγαζι πηγες μετα τις υπογραφες....κατι ξεχνας να μας πεις η κανεις πλακα...
με ενα προηγουμενο μηχανακι μου ειχα ακριβως τετοιο θεμα...και λυθηκε....:smokin:
Σωστό... ( με προσωρινό χαρτί του εκτελονισμού από το μαγαζί ) , (ΚΟΜΜΑ) , που πήρα με την αγορά, που έχει αριθμούς πλαισίου κλπ και μου είπαν ότι με αυτό μπορείς να κυκλοφορείς προσωρινά...
δηλαδή εννωώ ότι πήρα μαζί με την αγορά από τον ιδιώτη: το χαρτί του εκτελονισμού ο οποίος εκτελωνισμός έγινε από το μαγαζί
Αγιε Φανούριε,
Κάνε το θαύμα σου και βοήθησε τον συνάθρωπο the_passenger να βρει τα μπικικίνια που έδωσε αφελώς και καλή τη πίστη στον συνάνθρωπο απατεώνα που τα εφαγε τα λεφτά και συγχώρεσε μας όλους τους αμαρτωλούς.
Cpt. Haddock
12/01/2011, 10:53
Ναί, γιατί ήταν με 150 πραγματικά χλμ, το βεβαίωσα και στο μάστορά μου μηχανολογικά πρίν την αγορά .... διστυχώς δεν το βεβαίωσα και γραφειοκρατικά ... :(
Εξήγησε μου κατι: Ο αλλος πώς το αγόρασε χωρις να βγάλει άδεια, πώς αμέσως στο πούλησε και αμέσως μετα στο μαγαζι εμαθες για τον κότσο;
δηλαδή εννωώ ότι πήρα μαζί με την αγορά από τον ιδιώτη: το χαρτί του εκτελονισμού ο οποίος εκτελωνισμός έγινε από το μαγαζί
Πού φαινεται η παρακράτηση κυριότητας;
Μηπως θα ηταν καλυτερα να φυγει απο την χωρα?:confused: :rolleyes:
Εδω που εφτασες ,τσιμπα το με το ''διακανονισμο'' που εκανες ,ριξε ενα logout απο το φορουμ και πηγαινε το μια βολτα.:beer:
.....
Και είσαι απόλυτα σίγουρος ότι το χαρτί αυτό είναι γνήσιο ε;
the_passenger
12/01/2011, 10:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από bulmont
Mην εισαι και τοσο σιγουρος οτι υπαρχουν ολα αυτα (παρακρατησεις γραμμάτια κλπ) και προσεχε μην τυχόν και καποιος κλαίει γι' αυτο το μηχανακι :a26: :a26: :a26:
Μα υπάρχει μαγαζί με όλη τη χαρτούρα απο πίσω ...... :uplate:
the_passenger
12/01/2011, 10:55
Τώρα υποψιάζομαι το οτιδήποτε... :sad:
Cpt. Haddock
12/01/2011, 10:55
Μα υπάρχει μαγαζί
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :bawl: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :bawl: :rotflmao: :rotflmao:
Το ξέρεις το μαγαζί;
Υπάρχει ακόμα ή στην θέση του υπάρχει κανένα καθαριστήριο-στιλβωτήριο; :lol:
Κατσε σε λιγο θα πουν οτι ειναι στο ονομα τους.:rotflmao:
Τώρα υποψιάζομαι το οτιδήποτε... :sad:
υποψιάσου ότι τα λεφτά σου τα φάγανε στις πουτάνες..... σορρυ κορίτσια... εσείς ένα μεροκάματο βγάλατε.
Αγιε Φανούριε,
Κάνε το θαύμα σου και βοήθησε τον συνάθρωπο the_passenger να βρει τα μπικικίνια που έδωσε αφελώς και καλή τη πίστη στον συνάνθρωπο απατεώνα που τα εφαγε τα λεφτά και συγχώρεσε μας όλους τους αμαρτωλούς.
Ας προσευχηθούμε γι αυτό... :evil:
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
Κατσε σε λιγο θα πουν οτι ειναι στο ονομα τους.:rotflmao:
Μηχανάκι; ποιο μηχανάκι; :rotflmao:
'Ενα κουστουμάκι ήρθε να ράψει και του το ράψαμε :lol:
the_passenger
12/01/2011, 10:58
Εξήγησε μου κατι: Ο αλλος πώς το αγόρασε χωρις να βγάλει άδεια, πώς αμέσως στο πούλησε και αμέσως μετα στο μαγαζι εμαθες για τον κότσο;
Πού φαινεται η παρακράτηση κυριότητας;
Ήταν τέλη του 2010, δεν έβγαλε άδεια για να το βγάλει με άδεια 2011
Το αγόρασε λόγω φιλικής /γειτονικής/έχει πάρει όλα τα μηχανάκια του από εκεί / σχέσης με το μαγαζί αρχικά μόνο με το χαρτί αυτό. Το μετάνιωσε μέσα σε 120 χλμ και το έβαλε αγγελία...
Μια εβδομάδα μετά, το 2011 που πήγα εγώ για να βγάλω πινακίδα, τα έμαθα τα υπόλοιπα.... :(
blackbusa
12/01/2011, 10:58
Αρχικά μου είπε ο ιδιώτης ότι με αυτό μπορώ να κυκλοφορώ προσωρινά (όπως και αυτός μπορούσε) ..
κι έπειτα όταν πέρασα από το μαγαζί να βγάλω πινακίδα, μου είπαν το ίδιο (σύν τα υπόλοιπα τα όμορφα ..... )
προς Πατησια το μαγαζι???
την κομπινα πρεπει να την εχει κανει ο τυπακος...και ισως με τις πλατες απο το μαγαζι...τα χαρτια του εκτελονισμου ποιος τα εχει???ελπιζω εσυ (οχι οτι αλλαζει και πολλα)αν δεν εχεις σφραγιδα και αποδειξη εξοφλησης...
η μονη συμβουλh που μπορω να σου δωσω ειναι να στριμωξεις σε καμμια γωνια τον τυπακο και να πατε μαζι να σου δωσει τα λεφτα πισω....σκιζετε και τα χαρτια απο το ΚΕΠ....και την αλλη φορα προσεχεις...η ανοιγεις νωριτερα θρεντ εδω (για να χαρει και ο cpt)....δικαστικος θα παρεις τα @@ του και αν...
Let's drink to that!
the_passenger
12/01/2011, 10:59
Το ξέρεις το μαγαζί;
Υπάρχει ακόμα ή στην θέση του υπάρχει κανένα καθαριστήριο-στιλβωτήριο; :lol:
Ναί ναί , είναι πολλά χρόνια μαγαζί .. είναι ΟΚ
Let's drink to that!
χέλ γέα μπόυ...!!
ας γίνει έτσι λοιπόν... :rotflmao:
blackbusa
12/01/2011, 11:02
τετοιο πραγμα παιζει...με το χαρτι εκτελωνισμου....πηγαν να μου κανουν περιπου ιδια κομπινα...το μαγαζι σιγουρα....ο γνωστος δεν ξερω....αλλα το τσεκαρα πριν δωσω τα λεφτα....και ολα εληξαν οκ...:winka: εννοω οτι πηρα το μηχανακι...
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
χέλ γέα μπόυ...!!
ας γίνει έτσι λοιπόν... :rotflmao:
Και έτσι αυτό το θρεντ έρχεται και συναντά το θρεντ για την κοπή της πίτας.
Πότε θα γίνει, είπαμε?????
:lol: :lol: :lol:
the_passenger
12/01/2011, 11:03
Απ'ότι βλέπω αφού πάμε σε προσευχές την έχω πατήσει ?....
Το μαγαζί θα το πώ δημόσια, δεν του κάνω καμία δυσφίμηση και μέχρι στιγμής μου φαίνεται σε όλα εντάξει, μπορώ να το γράψω ποιό είναι (κανένας Μοντ να μου απαντήσει; )
Το μαγαζί θα το πώ δημόσια, δεν του κάνω καμία δυσφίμηση και μέχρι στιγμής μου φαίνεται σε όλα εντάξει, μπορώ να το γράψω ποιό είναι (κανένας Μοντ να μου απαντήσει; )
δεν τσεκαρεις τα πμ σου;
Μη το γράψεις γιατί δεν είμαστε καθόλου σίγουροι ότι είναι μπλεγμένο το μαγαζί... Μπορεί ναι, μπορεί και όχι...
:nono:
the_passenger
12/01/2011, 11:05
δεν τσεκαρεις τα πμ σου;
done..
the_passenger
12/01/2011, 11:06
Μη το γράψεις γιατί δεν είμαστε καθόλου σίγουροι ότι είναι μπλεγμένο το μαγαζί... Μπορεί ναι, μπορεί και όχι...
:nono:
OK.. μιας και δεν είναι ξεκάθαρη η κατάσταση ας μην το γράψω και θεωρηθεί "δυσφήμιση"
(για όσο τουλάχιστον το μαγαζί είναι "κομπλέ"!.... )
the_passenger
12/01/2011, 11:19
Η φαουλάρα που έκανα ήταν ότι δεν βεβαίωσα πρώτα και με το μαγαζί ότι είναι όλα ΟΚ, προτού κάνω την αγορά από τον ιδιώτη...
Και αυτό που θεωρούσα ότι με καλύπτει απόλυτα (το ιδιωτικό συμφωνητικό) βλέπω ότι έχει ισχύ στην ουσία μόνο μετά από δικαστήρια κ αγώνες.. και πότε.. και άν..
Θα μιλήσω (το έχω ήδη κανονίσει) με δικηγόρο εντός της εβδομάδος και θα σας ενημερώσω για τα νεότερα, τί θα μου προτείνει κλπ..
sergiosm
12/01/2011, 11:20
Και τώρα η σοβαρή νομική απάντηση:
Κάνε του μια μήνυση για απάτη. Μετά από 3 χρόνια, ίσως πάρεις τα λεφτά σου.
+1
Επίσης να προσθέσω ότι πριν την κάνεις πες του ότι αν δεν σου δώσει πίσω τα λεφτά μέχρι ας πούμε την Παρασκευή, τη Δευτέρα το πρωί του κάνεις τη μήνυση.
Μπας και έπεσες στην 1 στο εκατομμύριο που το κάνει.
Αλλιώς Δευτέρα πρωί, πρωί καταθέτεις τη μήνυση.
:wave2:
Υ.Γ.
αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το εξής:
την άδεια κυκλοφορίας δεν στην έδειξε πριν υπογράψετε;;;
Cpt. Haddock
12/01/2011, 11:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
δεν υπηρχε....
the_passenger
12/01/2011, 11:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
+1
Επίσης να προσθέσω ότι πριν την κάνεις πες του ότι αν δεν σου δώσει πίσω τα λεφτά μέχρι ας πούμε την Παρασκευή, τη Δευτέρα το πρωί του κάνεις τη μήνυση.
Μπας και έπεσες στην 1 στο εκατομμύριο που το κάνει.
Αλλιώς Δευτέρα πρωί, πρωί καταθέτεις τη μήνυση.
:wave2:
Υ.Γ.
αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το εξής:
1 στο εκατομμύριο? :(
Δεν υπήρχε ακόμα άδεια (ώστε να βγεί με έτος 2011) , μόνο το χαρτί του εκτελωνισμού ..
πω-πω ρε φιλε μπλεξιμο..:eyepop:
1 στο εκατομμύριο? :(
....
Είναι φύση αισιόδοξος ο Sergiosm
John Steed
12/01/2011, 11:29
:rotflmao: :rotflmao:
the_passenger
12/01/2011, 11:32
:cry: :cry: :cry:
Cpt. Haddock
12/01/2011, 11:34
:cry: :cry: :cry:
Πόσα έχασες* δε μας είπες
*εκτος εαν επαληθευθει η αισιοδιοξία του Σεργιου :lol:
OK.. μιας και δεν είναι ξεκάθαρη η κατάσταση ας μην το γράψω και θεωρηθεί "δυσφήμιση"
(για όσο τουλάχιστον το μαγαζί είναι "κομπλέ"!.... )
Και κομπλε να μην ειναι,παλι δεν μπορεις να το πεις.:rotflmao: :bawl:
the_passenger
12/01/2011, 11:40
κάαααπου το χω γράψει.. κάτι πάνω από 2 χιλιάρικα.. και καθότι υπερβολικά αισιόδοξος τύπος, θέλω να πιστεύω ότι δεν τα έχασα... :)
the_passenger
12/01/2011, 11:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
Και κομπλε να μην ειναι,παλι δεν μπορεις να το πεις.:rotflmao: :bawl:
Α ωραία, έχω επιλογές!!! :look: :alien:
blackbusa
12/01/2011, 11:41
ειπε 2000 και κατι...
Αντιπαρέρχομαι το γεγονός οτι αγόρασες μηχανάκι χωρίς άδεια(!!!) και προχωράω στο αμέσως επόμενο σενάριο που λέει οτι ο τύπος βγάζει άδεια και πινακίδες στο όνομα του, σου τραβάει μια μήνυση για κλοπή και για να μην σε τρέχει σε δικαστήρια και ασελγήσει για ακόμη μια φορά επάνω σου, σου ζητάει άλλα 3 χιλιάρικα για να αποσύρει την μήνυση και να ξεχαστούν όλα...:wacko:
Σε καλό σας πάντως ρε παίδες...μου ξεκινάτε το πρωινό μου με απίστευτο γέλιο!!! Thank you moto.gr :lol:
Nikos988
12/01/2011, 12:37
Κατ' αρχήν, κανένα χαρτί δε σε νομιμοποιεί να κυκλοφορείς χωρίς άδεια ή πινακίδες πλην προσωρινής άδειας που μπορεί να βγει μόνο από το υπουργείο μεταφορών.
Επίσης, η παρακράτηση, γίνεται κατά την έκδοση της άδειας στο υπουργείο και κατ' εντολή του πωλητή. Η παρακράτηση, αναγράφεται στην άδεια και αίρεται μετά από αίτηση του κατόχου αφού προσκομίσει στο υπουργείο, υπεύθυνη δήλωση του πωλητή που είχε ζητήσει αρχικά την παρακράτηση και στην οποία αναφέρει ότι έχει γίνει ολική εξόφληση του ποσού.
Κατά τη γνώμη μου, σου είπε ψέματα και ο πωλητής και το μαγαζί για το θέμα της κυκλοφορίας με το χαρτί του τελωνείου.
Εννοείται ότι ούτε ασφάλεια δε μπορείς να βγάλεις με αυτό!
Εγώ προσωπικά, θα τους απειλούσα και τους δύο ότι θα τους έκανα μύνηση για συνέργεια σε απάτη, εκτός και αν μου μεταβιβάζανε τη μηχανή φυσικά χωρίς παρακράτηση ή αν μου επέστρεφαν τα χρήματα.
Αν μάλιστα έχεις γνωστό δικηγόρο, βάλτον να πάρει τηλέφωνο και στο μαγαζί και στον πωλητη για να καταλάβουν ότι δεν παίζεις.
988
Εντάξει, μαλακίες όλοι έχομε κάνει αλλά ρε πστ μου πέσατε όλοι πάνω του να τον φάτε. Ελάτε λίγο στη θέση του, σχεδόν καινούριο μηχανάκι, σε καλύτερη τιμή, πιστευτό σενάριο μη έκδοσης πινακίδας μέσα στο 2010 όσο να είναι, κομματάκι δελεαστικό είναι.
Το θέμα είναι πως το σώζει και όχι να γελάμε εις βάρος του, απ' ότι λέει το νομικό τμήμα δεν είναι κατοχυρωμένος από πουθενά, δώστε του όσοι ξέρετε μιαν εναλλακτική αν υπάρχει κάτι τέτοιο για να λήξη όπως ξεκίνησε δλδ να κρατήσει το μηχανάκι και να πάρει άδεια στ' όνομά του. Αν δεν .... πείτε του τι πρέπει να κάνει.
:wave2: :wave2:
Cpt. Haddock
12/01/2011, 12:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nikos988
[...]Εννοείται ότι ούτε ασφάλεια δε μπορείς να βγάλεις με αυτό!
[...]988
Μπορεις
Nikos988
12/01/2011, 12:46
Μπορεις
Πολλοί ασφαλιστές σου βγάζουν ασφάλεια με τον αριθμό πλαισίου.
ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ!!!!
ΝΟΜΙΚΑ, ΜΟΝΟ με την άδεια επιτρέπεται η έκδοση ασφάλειας. Σε καμία άλλη περίπτωση δεν καλύπτεσαι σε περίπτωση ατυχήματος.
988
Buenaventura
12/01/2011, 12:47
the_passenger,το οτι εχεις κανει χοντρη σε πολλα επιπεδα νομιζω το εχεις καταλαβει...
Απο'κει και περα κατι αλλο θελω να ρωτησω εγω.
Ποια ηταν η αρχικη αξια του scooter?
Εσυ ειπες εδωσες λιγο πανω απο 2κ για ενα μηχανακι με 150χλμ.Ποσο εκανε καινουργιο με 0 χλμ.?
Αν η διαφορα ειναι μικρη,τοτε οκ,αν ειναι μεγαλη δλδ εσυ εδωσες 2κ για κατι που καινουργιο κανει π.χ 3 και πανω,τοτε η δουλεια βρομαει ακομα περισσοτερο...
(εγω βεβαια ειμαι απαισιοδοξος,οποτε ευχομαστε ολα να ειναι μια παρεξηγηση...(ναι καλα :wacko: ))
:wave2: :wave2: :wave2:
sergiosm
12/01/2011, 12:47
στην πραγματικότητα ΕΙΜΑΙ αισιόδοξος.
Απλά η συγκεκριμένη ιστορία ... μυρίζει πολύ ...
the_passenger
12/01/2011, 12:49
Μπορεις
+1, είχε βγάλει και για τον ίδιο ο ιδιώτης, και μου την είχε δείξει. Βγαίνει η ασφάλεια με τον αριθμό πλαισίου .....
Δεν παρεξηγώ παίδες, θεμιτή η όποια "κατακραυγή", μαλακία έκανα.........
Το θέμα είναι τώρα τί κάνουμε......
Υγ: η ιδέα για συνέργεια σε απάτη δε μοιάζει καθόλου αβάσιμη, θα μπορούσε να αποφέρει κάτι... μπας και λήξει πρόωρα η υπόθεση..
Shaolin Monk
12/01/2011, 12:50
Να κανω μια ερωτηση; Η παρακρατηση ειναι απο το μαγαζι και στην ουσια με μορφη γραμματιων προς ενα τριτο. Αν το μαγαζι του βγαλει μια καθαρη αδεια χωρις παρακρατηση αλλα τα γραμματια στεκουν προς τον πρωτο αγοραστη γιατι θα πρεπει να υπαρχει προβλημα; Γιατι νομιζω οτι τα γραμματια προσφερουν μια ευελιξια σε αυτο το θεμα σε αντιθεση με τις τραπεζες που δεν θα ειχε καμια ελπιδα. Κανω λαθος; :confused:
the_passenger
12/01/2011, 12:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nikos988
Πολλοί ασφαλιστές σου βγάζουν ασφάλεια με τον αριθμό πλαισίου.
ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ!!!!
ΝΟΜΙΚΑ, ΜΟΝΟ με την άδεια επιτρέπεται η έκδοση ασφάλειας. Σε καμία άλλη περίπτωση δεν καλύπτεσαι σε περίπτωση ατυχήματος.
988
Τοτε πως μου έδειξε ασφαλιστήριο ? ήταν μούφα;