View Full Version : Αξίζει η ζωή σου για μιά μηχανή
Εχθές είχα πάει σε ένα φανοποίο με το cbr και ήταν και ένα νεαρό παληκάρι με ένα σχεδόν ολοκαίνουργιο R1.
Πιάσαμε την κουβέντα για τα μηχανάκια και μου λέει οτι το πουλάει το μηχανάκι με 4000!!! χλμ.
Όση ώρα μιλάγαμε είχα δει κατι ράμματα κοντά στο λαιμό του.
Τέλως πάντων, μόνος του μου είπε οτι έξυνε στο αρτεμίσιο με 160km(όχι υπερβολική ταχύτητα για ένα ss) και πήγε να περάσει αυτοκίνητο απο τη δεξιά λωρίδα, ενώ αυτό βρισκόταν στην αριστερή.
Το αποτέλεσμα ήταν όπως συνήθως ο οδηγός του αυτοκινήτου δεν υπολόγισε οτι η μηχανή μπορεί να περάσει και να αλλαξει πορεία γρήγορα, με αποτέλεσμα να χτυπήσει το R1 στην ουρά του, να διπλώσει η μηχανή στέλνωντας τον αναβάτη της να σκάσει με το στήθος στις μπαριέρες.
Ο οδηγός βέβαια του αυτοκινήτου σηκώθηκε και έφυγε.
Το παιδί ειναι κομμένο απο το λαιμό μέχρι την κοιλία του μετά από 4 επεμβάσεις.
Όλη αυτή την ιστορία την γράφω για σκέψεις που μου περνάνε πολλές φορές απο το μυαλό, εντάξει εχω λόξα με τις μηχανές προσέχω όσο μπορώ, το μαλάκα η την κάθε κακοτοπιά που θα βρώ στο δρόμο, είσαι όμως εκτεθημενος στο παραμικρό, ενα μικρό τρακάρισμα να γίνει ένα ακούμπημα απο κάποιον και αυτο το κάτι μπορεί να σου αφήσει μόνιμο κουσούρι(όπως έχω στο χέρι μου) η να σκοτωθεις όπως παρολίγο το παιδί.
Τελικά αξίζει η ζωή σου για να βολτάρεις με μιά μηχανή εστω και αν αυτή είναι κατι το ιδιαίτερο για εμάς και δεν την βλέπουμε μόνο σαν μεταφορικό μέσο και στο κατω κατω οι περισσότεροι απο εμάς εχουμε και τουτου που αραχνιάζει στο παρκιν :confused:
Τα λέω για αυτούς που ίσως ακούσουν.
Μην πλησιάζετε πολύ τα αμάξια. Να έχετε υπ'όψη σας ότι ΔΕΝ ξέρετε τί ικανότητα έχει ο άλλος και ότι μπορεί να αντιδράσει περίεργα!
Δεν μπορώ να εκφράσω (ακόμα) άποψη...
Είμαι πολύ νέος γι' αυτό...
Σκέφτομαι όμως πως χαρακτηρίζουμε τους εαυτούς μας "μηχανόβιους", δηλαδή ζούμε παρέα με τη μηχανή μας...
Μας συντροφεύει...
Μας ταξιδεύει...
Μας γεμίζει εμπειρίες...
Μας κάνει φίλους, έστω και άγνωστους πίσω από τη ζελατίνα του κράνους για μερικά χιλιόμετρα στο δρόμο...
Μας κάνει καλύτερους ανθρώπους...
Αυτά βλέπω εγώ στο κοντέρ της μοτοσυκλέτας μου...
Αυτά θέλω να βιώσω μαζί της και μαζί σας...
bonepeeler
11/08/2005, 13:03
Αυτές οι σκέψεις πολλές φορές περνάνε από το μυαλό όλων όσων οδηγούν μηχανές.
Και στο πρόσφατο τρακάρισμα που είχα το σκέφτηκα να την παρατήσω.
Το συναίσθημα όμως μου έδωσε να καταλάβω πως θα είμαι δυστυχισμένος με την απουσία της.
Προτιμώ να ζω την κάθε στιγμή καβάλα επάνω της,έστω κι αν ξέρω πως αν γίνει η στραβή μπορεί να μην σηκωθώ,παρά να φτάσω 65 χρονών και να μετανιώνω την ώρα και τη στιγμή που παράτησα κάτι το οποίο αγαπώ τόσο πολύ.
ironbum2
11/08/2005, 13:05
Αν δεν άξιζε δεν θα το κάναμε καθημερινα: Να καβαλάμε τις μηχανές μας!!! Κάθε φορά που καβαλάς είσαι "εύκολος στόχος", Σε κάθε λάθος που θα κάνεις ή που θα κάνει ο άλλος η συνέπειες,τις περισσότερες φορές είναι οδυνηρές. Κι όμως εμείς συνεχίζουμε....Θα το κάναμε αν δεν άξιζε????
makis206
11/08/2005, 13:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από McGyver
Σκέφτομαι όμως πως χαρακτηρίζουμε τους εαυτούς μας "μηχανόβιους", δηλαδή ζούμε παρέα με τη μηχανή μας...
Μας συντροφεύει...
Μας ταξιδεύει...
Μας γεμίζει εμπειρίες...
Μας κάνει φίλους, έστω και άγνωστους πίσω από τη ζελατίνα του κράνους για μερικά χιλιόμετρα στο δρόμο...
Σειρά μου φίλε McGyver!
:a23: :a23: :a23:
Αρχικά δημιουργήθηκε από SCBR1000RR
Όλη αυτή την ιστορία την γράφω για σκέψεις που μου περνάνε πολλές φορές απο το μυαλό, εντάξει εχω λόξα με τις μηχανές προσέχω όσο μπορώ, το μαλάκα η την κάθε κακοτοπιά που θα βρώ στο δρόμο, είσαι όμως εκτεθημενος στο παραμικρό, ενα μικρό τρακάρισμα να γίνει ένα ακούμπημα απο κάποιον και αυτο το κάτι μπορεί να σου αφήσει μόνιμο κουσούρι(όπως έχω στο χέρι μου) η να σκοτωθεις όπως παρολίγο το παιδί.
:confused:
μπορεί επίσης να είναι και μιά αθώα χελωνα που δεν έχουμε δώσει προφανώς ραντεβού την ώρα που κάποιοι γλήγοροι απο εμάς ξύνουμε γλώσσες
Τον τελευταίο καιρό μετά απο κάποιες 'ανώριμες' βόλτες, το βράδυ κοιτάζοντας το ταβάνι, σκεφτόμουνα τί θα μπορούσε να μου συμβεί σε διάφορες φάσεις, ή αν κάποιος συνάδελφος μου πάθαινε κάτι και θεωρούσα τον εαυτό μου 'ηθικά' υπευθυνο. Απο τότε έχω κόψει τις μαλακίες (σσ οδηγάω χρόνια ss διαφόρων κυβικών και μεγεθών), και προτιμώ να βγάζω τα εσώψυχα μου σε ελενχόμενα κατα το δυνατό περιβάλλοντα και πάντα με το μυαλό στο κεφάλι και όχι ανάμεσα στα πόδια.
O Ecco έχει πεί οτι τα ωραία πράγματα στη ζωή είναι είτε επικίνδυνα είτε πρόστυχα - η μηχανή είναι και τα δύο -
Να μου επιτρέψει όμως πάντως να συμπληρώσω οτι το πιο ωραίο πράγμα σε αυτή τη ζωή είναι η ίδια η ζωή.
Παιδιά αν η μηχανή είναι ο ερωτας της ζωής σου , είτε γιατί είσαι βλαμμένος είται γιατί σού πάει - σέ εκφράζει- σάν ατομο ,αυτό πού καβαλάς ,μέ ολα τά ρίσκα πού πέρνεις βολτάροντας η πηγαίνοντας απλά στήν δουλειά σου, τίποτα δέν σέ σταματά από νά τήν καβαλάς καί νά χάνεσαι.....
Πρίν από 7 χρόνια είχα ενα σοβαρό ατύχημα μέ τήν μηχανή στήν Κηφισσίας πηγαίνοντας στήν δουλειά , μαλάκας βρισκόμενος στήν μεσαία λωρίδα, γουστάρισε νά αλλάξει καί νά ερθει στήν αριστερή αγνοώντας με , μέ αποτέλεσμα νά μέ χτυπήση στήν ουρά τής μηχανής , στέλνοντας μέ κατευθείαν στήν κολώνα μέ τό κεφάλι, σάν επίλογο τό αγαπημένο μου kawasaki τότε ,εσκασε πάνω μού αποτελειώνοντας οτι είχε αρχίσει ο μαλάκας.
Βγαίνοντας από τό νοσοκομείο γιά 4 χρόνια ,κυκλοφορούσα μέ ενα σκούτερ προσπαθώντας εγώ καί η οικογένεια μου νά μέ πείσουν νά μήν πάρω ξανά μεγάλη μηχανή... Μπούρδες αντεξα. ξαναπήρα μηχανή μήν αντέχοντας αλλο, μακρυά τους καί αν νομίζετε οτι ημουν η καί είμαι κ@υλωμένο γιά μηχανάκια πού δέν τά εχει χορτάσει ..λάθος! στά 42 μου τρέχω από track day σέ track day από Αρτεμίσιο σέ Επίδαυρο μέ τήν ιδια χαρά πού είχα πρίν 23 χρόνια πού αγόρασα τό πρώτο μού μοτόρι.Οσο γιά τούς δικούς μού συνήθησαν πιά.. Γιά εμένα πάντως αξίζει σίγουρα....παίρνοντας πάνω μου ολο τό ρίσκο απλά μέ μεγαλύτερη σύνεση οταν κινούμαι είτε λυσασμένα ειται κοιμισμένα...
Σάς κούρασα? λέω μ@λ@κίες? Μπορεί!! sorry αν τό εκανα αλλά ετσι αισθάνομαι!!!
makis206
11/08/2005, 13:37
Κι εγώ πάντως το έχω σκεφτεί χιλιάδες φορές μετά από πολλές -κι όχι μόνο προσωπικές- εμπειρίες.
Το σκέφτομαι απ'τη μιά, το σκέφτομαι απ'την άλλη, και τελικά ακόμα και μέσα από συζητήσεις με φίλους , καταλήγω πάντα σε ένα συμπέρασμα:
Ρέ παιδιά, άνθρωποι είμαστε! Χτύπα ξύλο για όλο τον κόσμο, στην καρέκλα καθόμαστε και μας χτυπά μιά ανακοπή και σε δευτερόλεπτα χαζεύουμε τις ρίζες των κυπαρισσιών! Έως την ώρα που είναι γραφτό για τον καθένα μας, να μή την χαρούμε τη ρουφιάνα τη ζωή όπως εμείς αγαπάμε;
-Οφείλουμε όμως να προστατευόμαστε και να προστατεύουμε τους συνανθρώπους μας.
-Οφείλουμε να σεβόμαστε και απαιτουμε να μας σέβονται στο χάος που είμαστε αναγκασμένοι να συνυπάρχουμε και να συμβαδίζουμε.
-Οφείλουμε να έχουμε τα μάτια μας 1114 όταν βγαίνουμε εκεί έξω και να προσπαθούμε να είμαστε πάντα έτοιμοι για την αποφυγή κάποιας δυσσάρεστης κατάστασης.
Προσωπικά, πάτησα τα 26 μέχρι να γευτώ την κάυλα της μοτοσυκλέτας, παρόλο που είχα την καψούρα απ'τα 15!
Θα προσέχω όσο μπορώ, θα σέβομαι, θα προσεύχομαι για μένα και για όλους μας, αλλά δέν μπορώ πλέον να σκεφτώ τη ζωή μου χωρίς αυτήν. Η όποια άλλη μοτοσυκλέτα...
Να είστε όλοι καλά και ασφαλή χιλιόμετρα!:beer:
παρατηρω (εκτος και αν κανω λαθος εκτημηση.. αλλα ετσι κι αλλιος το πολυ, πολυ μεχρι αυριο ο μοντ θα το εχει κοψει το ποστ μου..) οτι μιλατε για μηχανη και αναφερεστε κυριος σε ss αντε και κανα μεγαλο ταξιδιαρικο on-off...
προσωπικα εχω συνηδητοποιησει οτι η ταχυτητα (οσο γλυκια και αν ειναι) ειναι πολυ επικυνδινη για εμενα... θελω να το στιβω το μοτορι και να το πιγενω οσο μπορω να παω και οσο μπορει να παει...
καποια στιγμη ανακαλυψα το χωμα και κολησα...
πλεων ταχυτητες ανω των 120 τις θεορω υπερβολικες για μη ελεγχομενο περιβαλλον...
οδηγω σκευτομενος οτι πισω απο καθε στροφη ερχετε φορτηγο ή λακαμας στο αντιθετο ρευμα ή αλλος λακαμας που ειναι σταματημενος ή ερχετε με την οπισθεν και αλλα τετοια απιστευτα...
προσεχουμε για να εχουμε...
:beer: :beer: :beer:
sunderlanos
11/08/2005, 15:04
Εχθές είχα πάει σε ένα φανοποίο με το cbr και ήταν και ένα νεαρό παληκάρι με ένα σχεδόν ολοκαίνουργιο R1.
Πιάσαμε την κουβέντα για τα μηχανάκια και μου λέει οτι το πουλάει το μηχανάκι με 4000!!! χλμ.
Τέλως πάντων, μόνος του μου είπε οτι έξυνε στο αρτεμίσιο με 160km(όχι υπερβολική ταχύτητα για ένα ss) και πήγε να περάσει αυτοκίνητο απο τη δεξιά λωρίδα, ενώ αυτό βρισκόταν στην αριστερή.
Το αποτέλεσμα ήταν όπως συνήθως ο οδηγός του αυτοκινήτου δεν υπολόγισε οτι η μηχανή μπορεί να περάσει και να αλλαξει πορεία γρήγορα, με αποτέλεσμα να χτυπήσει το R1 στην ουρά του, να διπλώσει η μηχανή στέλνωντας τον αναβάτη της να σκάσει με το στήθος στις μπαριέρες.
Τελικά αξίζει η ζωή σου για να βολτάρεις με μιά μηχανή εστω και αν αυτή είναι κατι το ιδιαίτερο για εμάς και δεν την βλέπουμε μόνο σαν μεταφορικό μέσο και στο κατω κατω οι περισσότεροι απο εμάς εχουμε και τουτου που αραχνιάζει στο παρκιν :confused:
One million dollar question :a01: :a21: :a24:
Rezeguet
11/08/2005, 15:30
πηγες τωρα να απαντησεις στο μεγαλυτερο ερωτημα και διλλημα των απανταχου μηχανοβιων.
Ο καθενας απανταει για τον εαυτο του σε αυτο το ερωτημα
2 φορες εχω κανει τα μουτρα μου κρεας
το μηχανακι μου εκοψε την μπαλα
προσπαθησα να το αφησω.
απλα ημουν δυστηχισμένος χωρις αυτο...
δεν ξερω αν αξιζει
απ΄την μια εχουμε την πιθανοτητα Αν...
και απ΄την αλλη το εζησα ημουν πραγματικα
δυστηχισμένος κακοκεφος, μου εφταιγαν τα παντα και οι παντες
αξιζει όμως να ζεις και ετσι?
tsoukas77
11/08/2005, 21:10
Eιμαι της αποψης να κανουμε οτιδηποτε μας κανει ευτυχισμενους.Φυσικα,οσο μπορουμε με μεγαλυτερη ασφαλεια.Αν αρχισουμε να σκεφτομαστε τι μπορει να μας συμβει,το χασαμε το παιχνιδι.Δεν θα πρεπει να κανουμε τιποτα μετα.
Να φτασουμε υγιεστατοι στα 70 μας χρονια και να αναρωτιομαστε γιατι χασαμε τις απολαυσεις της ζωης ειναι το χειριστο.
Οπως ειχε πει και ο Woody Allen "αν για να φτασουμε στα 80 μας πρεπει να κοψουμε ο,τι μας ευχαριστει,τοτε γιατι να φτασουμε στα 80;"
...Τελικά αξίζει η ζωή σου για να βολτάρεις με μιά μηχανή ...
Όχι...
Dodok edessa
11/08/2005, 21:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από tsoukas77
.
Οπως ειχε πει και ο Woody Allen "αν για να φτασουμε στα 80 μας πρεπει να κοψουμε ο,τι μας ευχαριστει,τοτε γιατι να φτασουμε στα 80;" [/B]
:a23: Μαζί σου και εγώ !!! όμως πρέπει να καταλάβουμε και εμείς ότι οι δρόμοι δεν είναι πιστeς που μπορούμε να μπαίνουμε με όσα χλμ θέλουμε σε τυφλά σημεία.. Κάτι βέβαια που όσο και αν έχω προσπαθήσει δεν έχω καταφέρει να καταλάβω ακόμα και εγώ ο ίδιος στα 35μου.ποσο μάλλον ο 20αρης 25αρης.Δυστυχώς πιστεύω ότι αυτό το συμβάν είναι ένα έργο που όλοι μας κάπου έχουμε δει και πιθανότατα θα βλέπουμε όσο ζούμε..Ελπίζωντας ότι δεν θα το ζήσουμε ποτέ εμείς .
:a7: :(
gdevelek
11/08/2005, 22:02
Μια στιγμή ρε Τίγκα, ΕΣΥ προσέχεις όσο μπορείς;;; Με συγχωρείς και χωρίς παρεξήγηση, αλλά δεν τα λές καλά.
Εσύ δεν καλείς κόσμο σε "σβέλτη βόλτα", εννοώντας σφαιράτη βόλτα;
Εσύ δεν καλείς κόσμο "αν μπορεί να ακολουθήσει";
Εσύ πριν λίγους μήνες δεν είπες σε κάποιον "όχι εσύ δεν πας αρκετά γρήγορα, μην έρθεις"΄ (δεν θυμάμαι ποιός ήταν, αλλά απλά είχες λόγο να πιστεύεις πως δεν θα μπορούσε να σε ακολουθήσει).
Πόσες βόλτες έχεις πάει στις οποίες να μην περάσεις τα 200 (και πολύ λίγα λέω);
Όχι ρε φίλε, φιλικά στο λέω, αλλά έτσι δεν "προσέχεις όσο μπορείς". Αντίθετα, ρισκάρεις και μάλιστα πολύ. Ίσως μάλιστα αυτό που σε περιγράφει καλύτερα είναι το "ρισκάρεις όσο μπορείς", με την έννοια ότι ζορίζεις την τύχη σου.
Κι αν κάνω λάθος στα παραπάνω που σε ρωτώ, διόρθωσέ με.
Runner Ducati
11/08/2005, 22:15
Μ'αρεσει η πιστα για εξερευνηση των οριων και της ταχυτητας, στον δρομο προσπαθω να αποφευγω υπερβολες με μεγαλες ταχυτητες... και στροφιλικια και ξυσιματα τα προτιμω με ταχυτητες κατω των 120-130km/h... δεν κοβω αυτο που μου αρεσει να κανω μιας και δεν εχω την δυνατοτητα να επισκεπτομαι την πιστα τακτικα, αλλα με πολυ μικροτερες ταχυτητες στον δρομο...............
οχι οτι σε στροφιλικι και με γονατα κατω με ταχυτητες 80-100 δεν παιζουν κινδυνοι, αρκετοι, αλλα εαν κανει καποιος τις επιλογες του στα σημεια (καπως μακρια απο μπαριερες, κινηση στο αντιθετο κλπ) εχει μεγαλυτερο ποσοστο και ανακτησης ενος λαθους και καπως λιγοτερα ποσοστα να παει αδιαβαστος, η να χτυπησει πολυ πολυ σοβαρα, το χτυπημα ομως παντα ειναι εκει εστω και με λιγοτερες πιθανοτητες πολυ σοβαρου ατυχηματος......................
ειναι και πως θα κατσει βεβαια, γιατι στον δρομο ολα τα παραπανω ειναι και λιγο θεωρητικα, και τα εχω αναιρεσει και γω μερικες φορες............................
εαν βρεθει καποιος σε λαθος ωρα, λαθος θεση, λαθος εκτιμηση....
αλλα και οταν δεν καβαλαμε μοτοσυκλετα αρρωσταινουμε παλι... ζουμε με την μοτοσυκλετα λοιπον και με επιλογες και προσοχη οσο αυτο ειναι δυνατον............
γενικως παντως καλα ειναι η οποια αδρεναλινη και ταχυτητα να γινεται σε περιβαλον πιστας...
:) :beer:
..Βασικά πάντα ήθελα και αγαπούσα της μηχανές.....
Εως ότου,15-09-2004,απέκτησα την κόρη....γιαυτό και πλέον δεν ξεπερνώ.....τα 180....
Προσέχεται.....παιδία.
21710
Θα συμφωνήσω με τον gdevelek γενικεύοντας την παρατήρηση του για όλους τους "γρήγορους" που κατά καιρούς θέλοντας να δείξουν τις ικανότητες τους μας έχουν γεμίσει με περιγραφές και φωτογραφίες που τα ξύνουν όλα κάτω στο δημόσιο δρόμο...
Για όλους αυτούς λοιπόν δεν υπάρχει καμμία δικαιολογία και δεν χρειάζεται να μπει ο καθένας εδώ να μας πει πώς έχει καταφέρει να πηγαίνει τέζα χωρίς κίνδυνο...
Ο δρόμος είναι για να μας μεταφέρει. Όλα τα υπόλοιπα είναι υπερβάσεις που θα πρέπει να ξέρουμε ότι τις κάνουμε με ρίσκο χωρίς να μας φταίει ούτε ο "μαλάκας" που άλλαξε λωρίδα ξαφνικά, ούτε ο ηλικιωμένος και κατά ορισμένους "κωλόγερος" που έχει το θράσος να ζει ακόμα και να μη μας αδειάζει τη γωνιά για να πηγαίνουμε εμείς με 200. Αυτό σημαίνει μη ελεγχόμενο περιβάλλον...
Ας αφήσουμε λοιπόν τους άστοχους προβληματισμούς. Κανείς δεν είπε να παρατήσουμε ή να πουλήσουμε τις μηχανές. Μπορούμε να τις χαιρόμαστε στο χαλαρό έχοντας ως κανόνα ότι τα όρια ταχύτητας στο δρόμο δεν τα βάζουμε εμείς, αλλά ο ίδιος ο δρόμος.
Όποιος θέλει ξεκαύλωμα... τουλάχιστον μια φορά το μήνα η πίστα είναι ανοιχτή...
Συμφωνώ. Δυστυχώς οι ελληνικοί δρόμοι δεν είναι για πολλά πολλά(Σε αυτό βοηθάνε και οι γύρω οδηγοί). Προσέχουμε λοιπόν για να έχουμε και μια στο τόσο παμε μια βόλτα στην πιστούλα να ξεδώσουμε. Γιατί να ρισκάρουμε εκεί που δε μας παίρνει? δε λέω, έχει την φάση του, αλλά...
Απο την άλλη η λύση παράτα τη μηχανή δεν παίζει. Στοιχηματίζω οτι οι περισσότεροι θα πάθαιναν κατάθλιψη αν τους στερούσαν το δικαίωμα να καβαλούν την καλή τους. Εδω ο father μου έχει πρόβλημα στον καρπό του και πονάει όταν ανοιγοκλείνει την παλάμη του και πήγε και ξαναπήρε μηχανή. άν έχει κανείς το μικρόβιο δεν ξεκολάει...
Προσοχή και πάντα κράνος.
Ας πάρουμε τα πράγματα απο την αρχή....
Κανείς από εμάς δεν είναι επαγγελματίας οδηγός αγώνων... Όλοι μας τρέχουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ για το ψωμί μας (ή το παντεσπάνι)....
Θεωρητικά σε όλους μας αρέσει να είμαστε πάνω σε μία μηχανή και γι αυτό άλλωστε τις έχουμε. Δεν μας υποχρέωσε κανείς να τις καβαλάμε....
Άλλοι πάνε στο χώμα.... άλλοι στην άσφαλτο... όλοι έχουμε τα όριά μας και όλοι είμαστε μεγάλα παιδιά (και πολλοί από εμάς έχουμε και μικρά παιδιά).....
Το να οδηγείς στην πίστα γιατί θες να δεις τα όριά σου, της μηχανής σου ή σαν μανιακός είναι κάτι που είναι θεμιτό, επιτρεπτό και σοφό αλλά και πάλι ο καθένας βάζει τα δικά του όρια σε αυτό που κάνει βάση των προτεραιοτήτων που έχει στην ζωή του.
Το να οδηγείς στον δρόμο σαν να είσαι στην πίστα (και πολλοί από εμάς το έχουμε κάνει ή το κάνουμε ακόμα) είναι τουλάχιστον εγκληματικό. Όπως λέει και ο Θάνος είναι μη ελεγχόμενο περιβάλλον. Τι σημαίνει ξέρω τον δρόμο; Κι αν ξαφνικά στην παρατεταμένη στροφή που δεν βλέπεις την έξοδο τρώει ένα κουνέλι; Ποιος φταίει τότε; Ο δρόμος, η μηχανή, το κουνέλι, εμείς;
Οι δρόμοι είναι αυτοί που είναι. Αντιλαμβάνομαι ότι πολλοί λόγω του νεαρού της ηλικίας (περάσαμε κι εμείς από εκεί) θέλουν να ρίξουν γροθιά στο μαχαίρι.... αλλά τα αποτελέσματα είναι γνωστά....
Όλα λοιπόν Σταύρε είναι θέμα μυαλού και ορίων..... Αν δεν θες να κινδυνεύεις καθημερινά στην πόλη οδηγείς συντηρητικά και πολύ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ ή παίρνεις το κουτί. Στις βόλτες έξω αν θες να πάς τάπα τότε ή πας στην πίστα ή δεν πας τάπα στον επαρχιακό δρόμο ή είσαι προετοιμασμένος για τις συνέπειες μιας πτώσεις με πολλά ή λίγα.....
adam_tsouk
11/08/2005, 23:42
Εγώ δεν θα κάτσω να το αναλύσω τόσο όσο οι περισσότεροι.
Το γεγονός ότι έχω μηχανή και ότι περνάω απίστευτες ώρες στην οθόνη του υπολογιστή μιλώντας για τις μηχανές νομίζω πως τα λέει όλα.
Καλούς δρόμους να έχουμε.
:wave2:
Τιγκα απ οτι καταλαβα καποιο ατυχημα σου εχει αφησει προβλημα στο χερι; η καταλαβα λαθος; Γιατι αν ειναι ετσι επειδη εχω δει τις φωτογραφιες σου και τις εχω θαυμασει μεν αλλα και απορησει δε πως και το πιεζεις τοσο το πραγμα.Αν λοιπον εχεις παθει ατυχημα απο τη μηχανη αυτο σημαινει οτι το παζλ ολων των γρηγορων δυστυχως γεμιζει με ιστοριες ατυχηματων.
Εγω εδω στην Πρεβεζα στους γνωστους που παμε βολτα παρεα και ειναι στα απο τα 27 εως 35 (εγω ειμαι στα 43)τους γεματοι ορεξη να απολαυσουν τα αγαθα της σουπερσπορ οδηγησης προσπαθω να τους κοψω τον γρηγορο ρυθμο τρομαζοντας τους με λογια για να μη γινουν παθοντες.
Οσο για το θεμα αν αξιζει η μηχανη λογω του κινδυνου που σε βαζει με την εμφυτη ταχυτητα της , η απαντηση μου ειναι οτι αν μπορει καποιος καλυτερα ας μεινει μακρια απο τις μηχανες, αν ομως τις εχει γνωρισει και εχει παθει εξαρτηση οπως εγω πχ ο κανονας ειναι ΤΡΕΧΩ ΟΠΟΥ ΕΧΩ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ και φυσικα και 15 χλμ πιο κατω απο αυτο που θεωρω οτι σηκωνουν οι συνθηκες ,μηπως κατι μου εχει ξεφυγει απο την οραση. Και κυνηγαω αν θελω να παιξω σε μια διαδρομη πχ 60 χλμ τις 10 στροφες που εχω επιλεξει οχι ολες.
Ειμαστε παρεα 5 φιλαρακια πολλα χρονια...Πηρε ο ενας μηχανη και ακολουθησαν οι υπολοιποι...
Τον Γενναρη ειχε ατυχημα ο ενας, την εβγαλε 2 μηνες στο νοσοκομειο και μεχρι πριν 2 βδομαδες ηταν με πατεριτσες....
Μετα απο αυτο αρχισα να το βλεπω αλλιως το θεμα μηχανη...Ειπα να μαζευτω λιγο γιατι πολλες μαλακιες εκανα...
Μεσα Ιουνιου σκαει τηλεφωνημα... μου κοβοντε τα ποδια..."ο Γιαννης σκοτωθηκε"...
Οδηγαω μηχανες 9 χρονια περιπου..Εχω πεσει πολλες φορες χωρις τιποτα σοβαρο...Ομως ποτε δεν το ειχα παρει σοβαρα το θεμα, λεω ενταξει του πουστη...σε μας θα συμβει...?
Ειχα σκοπο να παρω gixeri τελος του καλοκαιριου...Μετα απο αυτο πουλησα και το ΧΤ που ειχα.
Βασικα μου ειναι δυσκολο να ζω χωρις μηχανη χωρις να θελω να φανω υπερβολικος.... Αλλα απο την αλλη με οποιον γνωστο μου μηχανοβιο να καθησω εχει να μου πει μια ιστορια η να μου δειξει κανα ενθυμιο πολεμου απο καποιο πεσιμο...
Μετα απο αρκετη σκεψη αποφασισα να την κοψω την μηχανη για καθημερινη χρηση στην πολη....Και πιστευω ειναι η καλυτερη λυση...Βεβαια ειναι μεγαλη κουβεντα και δεν ξερω για ποσο ειναι εφικτη...Προς το παρον θα παρω κανα SM/ΜΧ να ξεδινω στις πιστες...
Αρχικά δημιουργήθηκε από gdevelek
Μια στιγμή ρε Τίγκα, ΕΣΥ προσέχεις όσο μπορείς;;; Με συγχωρείς και χωρίς παρεξήγηση, αλλά δεν τα λές καλά.
Εσύ δεν καλείς κόσμο σε "σβέλτη βόλτα", εννοώντας σφαιράτη βόλτα;
Εσύ δεν καλείς κόσμο "αν μπορεί να ακολουθήσει";
Εσύ πριν λίγους μήνες δεν είπες σε κάποιον "όχι εσύ δεν πας αρκετά γρήγορα, μην έρθεις"΄ (δεν θυμάμαι ποιός ήταν, αλλά απλά είχες λόγο να πιστεύεις πως δεν θα μπορούσε να σε ακολουθήσει).
Πόσες βόλτες έχεις πάει στις οποίες να μην περάσεις τα 200 (και πολύ λίγα λέω);
Όχι ρε φίλε, φιλικά στο λέω, αλλά έτσι δεν "προσέχεις όσο μπορείς". Αντίθετα, ρισκάρεις και μάλιστα πολύ. Ίσως μάλιστα αυτό που σε περιγράφει καλύτερα είναι το "ρισκάρεις όσο μπορείς", με την έννοια ότι ζορίζεις την τύχη σου.
Κι αν κάνω λάθος στα παραπάνω που σε ρωτώ, διόρθωσέ με.
ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΟΣΟ ΠΙΟ ΚΟΦΤΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΚΑΝΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ .
ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΡΟΣΕΧΩ , ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΘΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΧΑΖΟΜΑΡΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ ΛΑΧΤΑΡΑ.
ΔΕΝ ΚΑΛΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΒΟΛΤΑ(ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ ΜΟΥ) ΕΙΜΑΣΤΕ 4-5 ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ.
ΟΤΑΝ ΠΑΜΕ ΓΡΗΓΟΡΗ ΒΟΛΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΣΒΕΛΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΠΑΡΕΟΥΛΑ ΠΙΟ ΠΙΣΩ, ΔΕΝ ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙΣ Η ΝΑ ΧΩΘΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΤΡΟΦΕΣ.
ΤΕΛΟΣ 200 ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΤΟ ΝΑ ΞΥΝΕΙΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ 60km, ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΒΟΛΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΗΓΙΚΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ.
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ ΤΟ ΑΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΕΝΩ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ ΛΑΧΤΑΡΑ, ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΠΩΣ ΠΑΩ ΕΓΩ, ΕΝΩ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΝ ΠΩΣ ΟΔΗΓΩ ΕΓΩ Η ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΒΟΛΤΑ.:wave2:
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑΝΑΊΚΟΙ ΟΥΤΕ ΞΕΡΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΣΕ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΠΟΥ ΠΑΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΤΕΜΗΣΙΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΜΑ ΗΤΑΝ ΟΠΩΣ ΟΛΕΣ ΑΛΛΟΣΤΕ ΠΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ.
ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΠΑΡΩ SS ΣΑΦΩΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΗΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΩ ΣΤΗΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΓΙΑ ΜΟΣΤΡΑ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΓΕΝΙΚΩΣ ΤΗΣ ΒΟΛΤΕΣ.
ΑΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΝΤΟΥΠΕΡ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ.
ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ SS ΝΑ ΤΟ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΩΣΕΙ 10000ε ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΜΑΛΑΚΙΑ.
ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΟΠΩΣ ΘΑ ΟΔΗΓΟΥΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΙΣΤΑ ΟΔΗΓΩ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ,
ΔΕΝ ΠΙΕΖΩ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΜΟΥ ΟΥΤΕ ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙ Α ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ.
ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΥ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΛΕΤΕ ΠΑΧΙΑ ΛΟΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΙ, ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑ.
gdevelek
12/08/2005, 09:41
ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΟΠΩΣ ΘΑ ΟΔΗΓΟΥΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΙΣΤΑ ΟΔΗΓΩ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ,
Αυτή και μόνο η φράση σου αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ΔΕΝ προσέχεις ΚΑΘΟΛΟΥ φίλε.
Σου τη λέω λίγο μήπως και καταλάβεις πόσο ρισκάρεις, και συ και ο KINHSH που πριν λίγους μήνες έγραφε (στο bikenet) για στροφή που πήρε με 270.
Τώρα αν θέλεις να με ακούσεις καλό θα σου κάνει, αν και είναι πολύ δύσκολο αφού ούτε καν με ξέρεις. Τώρα αν αυτή την προσπάθεια που κάνω την ερμηνεύεις ως "παχιά λόγια"...
Αυτή και μόνο η φράση σου αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ΔΕΝ προσέχεις ΚΑΘΟΛΟΥ φίλε.
Σου τη λέω λίγο μήπως και καταλάβεις πόσο ρισκάρεις, και συ και ο KINHSH που πριν λίγους μήνες έγραφε (στο bikenet) για στροφή που πήρε με 270.
Τώρα αν θέλεις να με ακούσεις καλό θα σου κάνει, αν και είναι πολύ δύσκολο αφού ούτε καν με ξέρεις. Τώρα αν αυτή την προσπάθεια που κάνω την ερμηνεύεις ως "παχιά λόγια"...
THN ΑΠΟΜΟΝΩΣΕΣ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΞΗΓΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΓΧΩΘΕΙΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΗ .
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ 270 ΠΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΣΤΟ BIKENET ΝΑ ΤΑ ΧΑΙΡΕΤΑΙ, ΜΕ ΤΟ CBR 1-2 ΦΟΡΕΣ ΤΑ ΕΧΩ ΠΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΕΙΑ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΣΤΥΛ ΜΟΥ ΤΟ ΤΕΡΜΑ ΓΚΑΖΙ ΟΥΤΕ ΣΤΙΣ ΣΤΡΟΦΕΣ ΟΥΤΕ ΣΤΙΣ ΕΥΘΕΙΕΣ.
ΕΙΠΑΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Η ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΟΔΗΓΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ, ΔΕΝ ΡΙΣΚΑΡΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΄΄ΟΔΗΓΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΄΄ ΠΟΥ ΛΕΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΙΛΑΩ ΜΕ ΟΔΗΓΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΡΙΒΟΥΝ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΑ 200 Η ΣΤΑ 300χλμ
gdevelek
12/08/2005, 10:05
Μα όταν στρίβεις και ξύνεις δεν χρειάζεται να πηγαίνεις με 200 ούτε καν με 120 για να ρισκάρεις τη ζωή σου, και με 80 να πηγαίνεις ρισκάρεις πολύ, ακριβώς γιατί είσαι πλαγιασμένος και η δυνατότητα αντίδρασης στη "στραβή" είναι πολύ ελαττωμένη...
Τεσπα, κάνε ό,τι νομίζεις, δεν επιμένω άλλο.
Innersense
12/08/2005, 10:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από asimas
Μεσα Ιουνιου σκαει τηλεφωνημα... μου κοβοντε τα ποδια..."ο Γιαννης σκοτωθηκε"...
Το διαβάζει κάνεις και σοκάρεται. Τι χειρότερο μπορεί να συμβεί από τον χαμό;
Κι όμως δεν περνάνε όλα με τον χρόνο, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που τα σημάδια παραμένουν ανεξίτηλα...
Αδερφός αδερφικού μου φίλου, έπεσε ένα καλοκαίρι σε νησί με ένα Harley, με ελάχιστα χιλιόμετρα ΧΩΡΙΣ ΚΡΑΝΟΣ.
Το αποτέλεσμα, πειράχτηκε νεύρο στον εγκέφαλο το οποίο τον άφησε ανάπηρο στα άκρα από την μια πλευρά του σώματος (χέρι πόδι) και με προβλήματα στην ομιλία. Μετά από 5 χρόνια φυσιοθεραπείας ίσα που μπορεί να περπατάει μόνος, η ζωή του όμως έχει αλλάξει ανεπιστρεπτί.
Στα λόγια του που με δυσκολία γίνονται κατανοητά, σου μένει καρφωμένη η θέληση του αν και έχει μετανιώσει για την απερισκεψία, αν μπορούσε θα ξανανέβαινε σε μηχανή με την πρώτη ευκαιρία.
Συνοψίζοντας, πιστεύω προσωπικά ότι δεν υπάρχει να ασχολείσαι καν με τις μηχανές αν δεν είσαι ερωτευμένος με αυτήν που καβαλάς.
Οι κακές στιγμές θα φύγουν σαν τις πόλεις που αφήνουμε πίσω μας στα ταξίδια. Και αν το ματάκι βουρκώνει καμιά φορά στα ταξίδια για μένα τουλάχιστον μπορεί να μην είναι από σκουπιδάκι...
Πάνω απ όλα η μηχανή δεν έχει σχέση μόνο με ταχύτητα και στροφηλικια. Βλέπεις καμιά φορά κάτι τύπους με φορτωμένες με μπαγκάζια βέσπες η πανάρχαια 250αρια και αναρωτιέσαι πόσα χιλιόμετρα έχουν δει τα μάτια τους.
Για κάποιους λοιπόν η απάντηση ίσως είναι ΝΑΙ αξίζει να πεθάνεις ΜΕ αυτή και όχι ΓΙΑ αυτή αφού αντίθετα από κάθε άλλη ερωμένη είσαι ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΣ για το που και πως σε πάει.
Ένα στιχάκι των Στερεο Νοβα λεει:
” Ταξίδεψέ με όπου εσύ πιστεύεις
είμαι τυφλός και μόνο εσύ το ξέρεις
τα πιο όμορφα πράγματα χάνονται γρήγορα
άνθρωποι, σύννεφα, το μελάνι στα ποιήματα”
Οι Στερεο Νοβα δεν υπάρχουν πια... Οι στοίχοι υπάρχουν
Τα ταξίδια θα υπάρχουν
Και εμείς μπορεί να φτάσουμε γέροι να διηγούμαστε στα εγγονάκια μας τα όμορφα πράγματα που είδαμε και να ευχαριστούμε τον παντοδύναμο, οποίος και αν είναι αυτός, που είμαστε καλά, ΖΗΣΑΜΕ στ αλήθεια και περάσαμε ανέγγιχτοι...
Μα όταν στρίβεις και ξύνεις δεν χρειάζεται να πηγαίνεις με 200 ούτε καν με 120 για να ρισκάρεις τη ζωή σου, και με 80 να πηγαίνεις ρισκάρεις πολύ, ακριβώς γιατί είσαι πλαγιασμένος και η δυνατότητα αντίδρασης στη "στραβή" είναι πολύ ελαττωμένη...
....
Δεν υπερασπίζομαι κανένα αλλά δεν είναι υποχρεωτικό ότι πηγαίνεις στο όριο όταν ξύνεις..... ειδικά με λίγα χλμ... πολλές φορές ισχύει το αντίθετο (άσχετο με το κλίμα του ποστ-απλή διευκρίνηση)
:a27:
Καθένας από εμάς έχει διαφορετική άποψη για το τι σημαίνει οδηγική απόλαυση με τη μοτοσυκλέτα...
Γι' αυτό άλλωστε υπάρχουν και τόσα διαφορετικά είδη: enduro, on-off, touring, super sport, κλπ.
Άλλοι θέλουν τα ακουμπούν τα αυτιά τους στην άσφαλτο, άλλοι να σκονίζονται και να λασπώνονται, άλλοι απλώς να πηγαίνουν σε ατέλειωτες ευθείες και να νιώθουν τον αέρα πάνω τους...
Δεν μπορούμε να κρίνουμε κανέναν...
Κατανοώ απόλυτα τους φίλους των super sport οι οποίοι λατρεύουν τις υψηλές ταχύτητες ή/και τα στροφιλίκια με τα γόνατα κάτω...
Δυστυχώς γι' αυτούς δεν μπορούν να διοχετεύσουν σε πίστες το πάθος και τις ικανότητές τους γιατί πολύ απλά, πίστες δεν υπάρχουν (αρκετές) και αυτές που υπάρχουν κοστίζουν...
Το κάνουν λοιπόν όπου (νομίζουν, κατά την ταπεινή μου άποψη) πως μπορούν, δηλαδή σε δρόμους που μοιραζόμαστε με άλλους...
Προσωπικά το θεωρώ λάθος, αλλά ζω μ' αυτό είτε είμαι σε δύο είτε σε τέσσερις ρόδες. Τους σέβομαι όταν περνάνε δίπλα μου με 2ΧΧ χιλιόμετρα την ώρα, γιατί τους καταλαβαίνω...
Κάθε φορά όμως σκέφτομαι πως ακόμα κι εγώ μπορεί κάποια στιγμή να μην τους δω ή να αντιδράσω λάθος και να προκαλέσω ατύχημα (δυστύχημα)...
Και τότε μου κόβονται τα πόδια...
egw pisteyw den ajizei na xaseis th zwh sou gia kammia K@yla ,
einai ths stigmhs h K@yla opoia kai an einai ayth ...
dhladh tha noiwthw apisteyta omorfa h mallon kalytera tairiazei to EKSTASIASMENOS όταν είμαι με το γόνατο κάτω ,
όταν περνώ απο όλα τα περάσματα ενος βουνού (για να μην απομονωνουμε την συζητηση και την Καύλα)
ή όταν κάνω το πιο γρήγορο γυρόλόγιο σε μια πίστα
και είναι αυτές οι μερικές στιγμές προτιμότερες απο το να μη ξαναδώ η να μη δώ κάν ποτέ ενα αγγελάκι σαν του φίλου μας απο πάνω που πόσταρε να κοιμάται έτσι στη κούνια του, να μη το δώ να μεγαλώνει?
βεβαίως διώχνω την συζήτηση αλλού τώρα, στο ποιοί είναι οι σκοποί και οι στόχοι, τα σχέδια του καθενος στη ζωή του!
Γενικότερα δεν αξίζει καμμία τρελή στιγμή γιο να αποχωριστείς τους αγαπημένους σου...
αυτά για το θέμα του πόστ
γιατί το παιδί με το Ρ1 μπορεί να έπεσε στο αρτεμίσιο, αλλά έχει ρωτήσει μια κοπελίτσα 23 ετών που τηρει τον ΚΟΚ΄και πάει στο χωριό της , περνόντας απο το αρτεμίσιο, στις στροφές προσπερνάει στην ανηφόρα αργά (αφού δε τραβάει το 1200 αρακι) έναν ;αλλο οικογενειαρχη και βλέπει τους προβολείς απο πίσω ενός σουπερ σπορτ να ανεβαίνει μπούνια και να πλησιάζει διακτυνιζόμενος.
εχει αναρωτηθεί ο εκάστωτε μαχητής του δρόμου την αγωνία του οδηγού στο προπορευόμενο μη κάνει κάποιο λάθος και τραυματίσει τον οποιοδήποτε?
δυστηχώς καταλήγουμε πάλι στι θέμα τον ανεπαρκών πιστών και της κακής παιδείας...
Δυστυχώς εδώ υπάρχει κάποιο δίκιο. Γιατί να χαλάσει κανείς τη ζωή του για μια τρέλα; Απο την άλλη αν μπορεί να κάνει αυτό που γουστάρει ποιό το νόημα; ανάμεικτα συναισθήματα. τώρα θα πεί κανείς δεν είναι όλη η ζωή οι 2 ρόδες. Ναι, είναι όμως και αυτές μέσα.
asimas λυπάμαι πολύ για το φιλαράκι σου. ξέρω πως είναι να χάνεις ένα δικό σου άτομο,πόσο μάλλον να είναι και στην ηλικία σου... :sad: :sad: :( :(
Ποιός θέλει να πάθει κάτι; κανείς!!!! Ποιός όμως θέλει να στεριθεί την ομορφιά του να καβαλάει τη μηχανή. Η απάντηση είναι πάλι η ίδια...
Μόνο πίστα; το έχω σκεφτεί και αυτό. Πώς όμως θα χαρείς την υπέροχη διαδρομή στην επίδαυρο, τον χαβαλέ με την παρέα, τον καφέ στην χαλκίδα;
Ας μην πούμε και το πρακτικό θέμα του ομόνια-σύνταγμα με κουτί 2+ ώρες
Γιατί κάτι τόσο όμορφο να είναι τελικά τόσο επικίνδυνο; ξέρει κανείς τι παίζει σε άλλες χώρες;
Αρχικά δημιουργήθηκε από Alx 84
Μόνο πίστα; το έχω σκεφτεί και αυτό. Πώς όμως θα χαρείς την υπέροχη διαδρομή στην επίδαυρο, τον χαβαλέ με την παρέα, τον καφέ στην χαλκίδα;
Ας μην πούμε και το πρακτικό θέμα του ομόνια-σύνταγμα με κουτί 2+ ώρες
Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο;
Τη διαδρομή κατ' αρχήν δεν τη βλέπεις αν κάνεις σαν εκρεμμές...
Στο δρόμο έχεις καρφωμένα τα μάτια σου...
Χαβαλέ μπορείς να κάνεις χωρίς να έχεις παίξει με τη ζωή τη δική σου και των άλλων...
Εκτός κι αν ο καφές είναι της παρηγοριάς...
Ομόνοια - Σύνταγμα; Μετρό σε 3 λεπτά, ποδαράτο σε 15...
Πάντα φιλικά...
:wave2: :beer:
Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο;
Τη διαδρομή κατ' αρχήν δεν τη βλέπεις αν κάνεις σαν εκρεμμές...
Στο δρόμο έχεις καρφωμένα τα μάτια σου...
Χαβαλέ μπορείς να κάνεις χωρίς να έχεις παίξει με τη ζωή τη δική σου και των άλλων...
Εκτός κι αν ο καφές είναι της παρηγοριάς...
Ομόνοια - Σύνταγμα; Μετρό σε 3 λεπτά, ποδαράτο σε 15...
Πάντα φιλικά...
:wave2: :beer:
Αν πηγαίνεις τάπα, ναι λογικό. Δε βλέπεις τίποτα. Χαλαρά όμως;
όχι δεν εννοώ τέτοιο καφέ. Σίγουρα γίνεται και αλλίως χαβαλές, αλλά είναι άλλης φύσης. όσο για το ομόνια σύνταγμα σύμφωνοι. Εγώ αθήνα δεν κατεβάζω τίποτα. Λεωφορίο,τραίνο,μετρό. ότι απ'ολα κάτσει. Για πές το στους άλλους... Ξέρω άτομα που δεν κουνάνε βήμα χωρίς όχημα.τώρα θα μου πείς τι μας νοιάζει για τους άλλους...
Μάλλον παρεξήγησα αυτά που έγραψες...
Ίσως το "όμως" στα λεγόμενά σου να με μπέρδεψε...
Τι να σου κάνει κι αυτό το μυαλό, το ίδιο χειμώνα καλοκαίρι!
Τέλος πάντων, φαίνεται πως συμφωνούμε...
Να είσαι και να περνάς πάντα καλά Αλέξανδρε...
:beer:
Απο γυναίκες να δείτε σημάδια....
αλλα ακόμα ΓΟΥΣΤΑΡΩ.
Αρχικά δημιουργήθηκε από GyPsy
Απο γυναίκες να δείτε σημάδια....
Αν δεν θέλεις σημάδια από γυναίκες, άμα σε διώχνουν να φεύγεις. Να μην χρειάζεται να τρως και ξύλο.:rotflmao: :rotflmao:
..................................Τελικά αξίζει η ζωή σου για να βολτάρεις με μιά μηχανή εστω και αν αυτή είναι κατι το ιδιαίτερο για εμάς και δεν την βλέπουμε μόνο σαν μεταφορικό μέσο και στο κατω κατω οι περισσότεροι απο εμάς εχουμε και τουτου που αραχνιάζει στο παρκιν
Γιατί πρέπει να βάλουμε μια γραμμή διαχωριστική ? ή την οδηγώ και κινδυνεύω ή δεν οδηγώ?
Έχει επικρατήσει η εικόνα του σημαδεμένου μηχανόβιου. Εκτός από της εκατοντάδες σημαδεμένους -σκοτωμένους, ξέρετε πόσα εκατομμύρια μοτοσικλετιστές γεράσανε χωρίς να τους αφήσει κουσούρι- σημάδι η χρήση της μηχανής?
Γιατί θα πρέπει να βάλω το ερώτημα στον εαυτό μου ή μηχανή ή ζωή?
Αν πρέπει χαζά να αποδείξω κάτι σε κάποιον, ναι τότε κινδυνεύω. Αν κάνω την καύλα μου με 10 ή 20 χλμ πιο κάτω, δεν μπαίνω τυφλά στην στροφή, δεν ψάχνω τα όριά μου σε στροφές ή ευθείες που δεν έχουν μηδενικές πιθανότητες ατυχήματος, τότε πιθανών να γεράσω επάνω στην μηχανή μου.
Τότε οι πιθανότητες να σκοτωθώ από την μηχανή, θα είναι λιγότερες από το με σκοτώσει το κάπνισμα.
Όπως σε όλα το μέτρο είναι η λύση, και όχι η αλόγιστη επιθυμία. Άλλο το να γεύεσαι και άλλο το να σκας από την άκρατη λαιμαργία.
Πάντα όρθιοι που λέει και ένα φιλαράκι.:beer: :beer: :beer:
Η παράθεση δεν είναι απάντηση στον Σταύρο, είναι ερέθισμα και αιτία της απάντησης.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Alx 84
asimas λυπάμαι πολύ για το φιλαράκι σου. ξέρω πως είναι να χάνεις ένα δικό σου άτομο,πόσο μάλλον να είναι και στην ηλικία σου... :sad: :sad: :( :(
.....
Γιατί κάτι τόσο όμορφο να είναι τελικά τόσο επικίνδυνο; ξέρει κανείς τι παίζει σε άλλες χώρες;
Να σαι καλα φιλε...
Οσο για το τι παιζει σε αλλες χωρες επειδη ζω αγγλια τα τελευταια 4 χρονια θα σου πω για τους αγγλους...
Ο Αγγλος την μηχανη δεν την εχει ως μεσο μεταφορας, αλλα σαν μεσο ψυχαγωγιας γιαυτο και η πρωτη μηχανη σε πωλησεις ειναι το CBR 600.
Ακομα και τωρα το καλοκαιρι που και καλα κανει καλο καιρο εδω, οι μηχανες ειναι λιγες που βλεπεις να κυκλοφορουν και ειδικα μεσα στο Manchester που μενω.
Και θα αναρωτiθεις πως το Donington γεμισε υπο βροχη με 100.000 κοσμο στo τελευταιo MotoGP?
Θα καταλαβεις αν δεις την λιστα με τα track days events που γινονται καθημερινα στο www.trackdays.co.uk...
Οι αγγλοι εχουν πολυ καλυτερη μοτοσυκλετιστικη παιδεια απο μας ...Θα δεις φυσικα κυνηγητα σε δημοσιο δρομο αλλα δεν θα δεις σφινιδια η διηθησεις αναμεσα απο αυτοκινητα. Γενικοτερα ατυχηματα με μηχανες δεν παιζουν πολλα...μπορει λογο των δρομων...μπορει λογο της παιδειας...μπορει επειδη εχουν πιστες και τα βγαζουν εκει...Μαλλον ειναι ολα τα παραπανω..
Θα σου πω και τις εντυπωσεις μου απο Ιταλια που πηγα τον Ιουνιο..Τοπιο κατι απο Ελλαδα..μηχανες και σκουτερ παντου...Εβλεπα στο Μιλανο SS να ξεκινανε απο φαναρια τεζα....ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΕΝΑΝ ΧΩΡΙΣ ΚΡΑΝΟΣ..
Εχω συγκατοικο Ιταλο και ειναι μηχανοβιος, και μου λεει οτι ατυχηματα με μηχανες ειναι οικιο φαινομενο...Αλλα ολοι οσοι καβαλανε θα περασουν και μια απο πιστα.
Τον εφερα στην Κω αρχες καλοκαιριου και τον πρωτο πραγμα που του εκανε εντυπωση οταν κατεβηκε απο το αεροπλανο ηταν οτι κανενας δεν φορουσε κρανος....
Συμπερασματα δικα σας...
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
:
Εκτός από της εκατοντάδες σημαδεμένους -σκοτωμένους, ξέρετε πόσα εκατομμύρια μοτοσικλετιστές γεράσανε χωρίς να τους αφήσει κουσούρι- σημάδι η χρήση της μηχανής?
Να ρωτησω εγω κατι αλλο χωρις να θελω να φανω τραγικος....Διαφωνειτε οτι οποιος καβαλαει μηχανη για ενα σεβαστο διαστημα ειναι στατιστικα αποδεδειγμενο οτι θα πεσει?
Οποιος δεν αποτελει στατιστικο ας σηκωσει το χερι του:p :p
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
Γιατί πρέπει να βάλουμε μια γραμμή διαχωριστική ? ή την οδηγώ και κινδυνεύω ή δεν οδηγώ?
Έχει επικρατήσει η εικόνα του σημαδεμένου μηχανόβιου. Εκτός από της εκατοντάδες σημαδεμένους -σκοτωμένους, ξέρετε πόσα εκατομμύρια μοτοσικλετιστές γεράσανε χωρίς να τους αφήσει κουσούρι- σημάδι η χρήση της μηχανής?
Γιατί θα πρέπει να βάλω το ερώτημα στον εαυτό μου ή μηχανή ή ζωή?
Αν πρέπει χαζά να αποδείξω κάτι σε κάποιον, ναι τότε κινδυνεύω. Αν κάνω την καύλα μου με 10 ή 20 χλμ πιο κάτω, δεν μπαίνω τυφλά στην στροφή, δεν ψάχνω τα όριά μου σε στροφές ή ευθείες που δεν έχουν μηδενικές πιθανότητες ατυχήματος, τότε πιθανών να γεράσω επάνω στην μηχανή μου.
Τότε οι πιθανότητες να σκοτωθώ από την μηχανή, θα είναι λιγότερες από το με σκοτώσει το κάπνισμα.
Όπως σε όλα το μέτρο είναι η λύση, και όχι η αλόγιστη επιθυμία. Άλλο το να γεύεσαι και άλλο το να σκας από την άκρατη λαιμαργία.
Πολύ σωστός...
Όπως έλεγαν και τα αρχαία μας καρντάσια, "παν μέτρον, άριστον"...
wild_cat/anima
12/08/2005, 18:01
δεν υπαρχει αντιδοτο γι αυτο το μικροβιο....
θελω να οδηγω και να με χτυπαει ο ανεμος...
να μυριζω τη φυση ...
να αναπνεω τον αερα...
να με γνερνει η βροχη ...
να μην ενταχθω σε κανενα "πρεπει "....
ακομα κι αν ειναι να μου παρει τη ζωη .....μου την εχει ηδη δωσει διπλη..παθιασμενη,γεματη εμπειριες,ολοκληρη να μυριζει αρωματα απο βρεμμενο χωμα και λουλουδια ανοιξης ,απο φιλους εκει πανω να με κοιτουν και να μου γνεφουν και να μου χαμογελουν στα μοναχικα μου ταξιδια .........
burning_out_my_dreams
wild_cat/anima
Μάλλον παρεξήγησα αυτά που έγραψες...
Ίσως το "όμως" στα λεγόμενά σου να με μπέρδεψε...
Τι να σου κάνει κι αυτό το μυαλό, το ίδιο χειμώνα καλοκαίρι!
Τέλος πάντων, φαίνεται πως συμφωνούμε...
Να είσαι και να περνάς πάντα καλά Αλέξανδρε...
Δεν πειράζει. Γι αυτό άλλωστε είμαστε όλοι εδώ μέσα. Να ανταλλάσουμε απόψεις και να περνάμε καλά. Όντως καταλήγουμε στο ίδιο συμπέρασμα.
Να'σαι καλά και πάντα όρθιος.:wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από asimas
Να σαι καλα φιλε...
Οσο για το τι παιζει σε αλλες χωρες επειδη ζω αγγλια τα τελευταια 4 χρονια θα σου πω για τους αγγλους...
Ο Αγγλος την μηχανη δεν την εχει ως μεσο μεταφορας, αλλα σαν μεσο ψυχαγωγιας γιαυτο και η πρωτη μηχανη σε πωλησεις ειναι το CBR 600.
Ακομα και τωρα το καλοκαιρι που και καλα κανει καλο καιρο εδω, οι μηχανες ειναι λιγες που βλεπεις να κυκλοφορουν και ειδικα μεσα στο Manchester που μενω.
Και θα αναρωτiθεις πως το Donington γεμισε υπο βροχη με 100.000 κοσμο στo τελευταιo MotoGP?
Θα καταλαβεις αν δεις την λιστα με τα track days events που γινονται καθημερινα στο www.trackdays.co.uk...
Οι αγγλοι εχουν πολυ καλυτερη μοτοσυκλετιστικη παιδεια απο μας ...Θα δεις φυσικα κυνηγητα σε δημοσιο δρομο αλλα δεν θα δεις σφινιδια η διηθησεις αναμεσα απο αυτοκινητα. Γενικοτερα ατυχηματα με μηχανες δεν παιζουν πολλα...μπορει λογο των δρομων...μπορει λογο της παιδειας...μπορει επειδη εχουν πιστες και τα βγαζουν εκει...Μαλλον ειναι ολα τα παραπανω..
Θα σου πω και τις εντυπωσεις μου απο Ιταλια που πηγα τον Ιουνιο..Τοπιο κατι απο Ελλαδα..μηχανες και σκουτερ παντου...Εβλεπα στο Μιλανο SS να ξεκινανε απο φαναρια τεζα....ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΕΝΑΝ ΧΩΡΙΣ ΚΡΑΝΟΣ..
Εχω συγκατοικο Ιταλο και ειναι μηχανοβιος, και μου λεει οτι ατυχηματα με μηχανες ειναι οικιο φαινομενο...Αλλα ολοι οσοι καβαλανε θα περασουν και μια απο πιστα.
Τον εφερα στην Κω αρχες καλοκαιριου και τον πρωτο πραγμα που του εκανε εντυπωση οταν κατεβηκε απο το αεροπλανο ηταν οτι κανενας δεν φορουσε κρανος....
Συμπερασματα δικα σας...
Μην πάς μακρυά. Κι εγώ πριν λίγες ημέρες απο ρόδο γύρισα. θαύμα θα ήταν αν είδα 10 ατομα με κράνος και οι περισσότεροι άν όχι όλοι τουρίστες. Μη μιλήσω για στολή. Μάλλον δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμα εκεί.
Αυτό είναι το μεγάλο μου παράπονο για αυτή την χώρα. Γιατί όχι οι άλλοι και όχι εμείς; Γιατί οι άλλοι να έχουν δρόμους, παιδεία, σωστό σύστημα και όχι εμέις; Που είναι οι πίστες μας. Γιατί όλοι πρέπει να τα παίρνουν για να κάνουν κάτι; ξεφεύγουμε εντελώς απο το θέμα βεβαια.
Απο τον ξαδερφό μου που σπούδαζε γερμανία μου έλεγε για τους δρόμους τους, το πόσο σεβόντουσαν τους νόμους και τον χάζευα λες και ήταν απο άλλο πλανήτη. τρομερή εντύπωση μου έκανε το ότι ο συνεργειάς κρατούσε το χλμ για το servise και όποιος ξέφευγε πολύ απο την επόμενη αλλαγή(λαγιών, ελαστικών κλπ) έπεφτε πρόστημο. Εδω???? Γιατί όχι εδω?
Άσε που υπάρχουν δρόμοι χωρίς speed limit. πάει ο πορωμένος εκέι ή σε μια πιστα ξεδίνει και είναι χαλαρός μετά χωρίς να τρέχει με 150 στην κυψέλη...
Βέβαια οι άγγλοι απότι ξέρω (και μπράβο τους) χρησιμοποιούν πολύ τα μεσα μαζικής μεταφοράς. Εδώ τα περιμένεις 15-20 λεπτά(αν όχι παραπάνω) και κάνεις 1 ώρα να πάς κάπου επειδή ο κάθε ένας μπαίνει στην λωρίδα των λεωφορίων. Ζούγκλα:sad: :mad: :mad:
siokatas
12/08/2005, 20:07
αξιζει παντοτε να ζεις για ενα ονειρο και ας ειναι η φωτια του να σε καψει.....
νομιζω οτι ο παπακωνσταντινου κατι ηξερε και το τραγουσουσε δυστηχως στα 30 μου αποφασισα να το ζησω αφηνοντας το κουτι μου στην ακρη.....καλιο αργα παρα ποτε....
εχω αρχισει να προβληματιζομαι...
οιχ οτι δεν το εχω σκευτει πολλες φορες το θεμα (ειδικα μικροτερος που η μηχανη ηταν προπος εκτονωσης και οταν κυκλοφορουσα τα εβλεπα ολα ισια και ειδικη διαδρομη...μαζι με κατι φιλους...
δεν μετανιωνω ακριβος για ολα αυτα απλα καταλλαβα ποσο επικινδυνα ειναι τελικα...
στο θεμα μας ομως...
και για πιο πραγμα αξιζει να ζεις ρε παιδια? τι ειναι ζωη επιτελους?
ο γερο πλατανος ζει αιωνες, ειναι η ζωη που θελουμε?
ειναι ζωη να λυωνεις μπροστα στον υπολογιστη?
ειναι ζωη να δουλευεις ολη μερα και μετα να γυρνας απιτι και να ενσωματωνεσε στον καναπε βλεποντας ΤV?
ειναι ζωη να περνας 3-5 ωρες μεσα σεν ενα κλουβι με ραδιοφωνο και aircondition καθε μερα?
ασ δουμε λιγο και τι θα χαναμε αν σταματαγαμε να εχουμε την μηχανη στην ζωη μας...
απο την προσωπικη μου εμπηρια θα ημουνα χειροτερος ανθρωπος αν δεν ειχα μηχανη...
ναι οκ σε καμια περιπτωση δεν θα ηθελα τα παιδια μου (οταν κανω) να μεγαλωσουν με την φωτογραφεια μου και οχι με εμενα (οπως μεγαλωσε ενας φιλος μου) αλλα τι ανθρωπος θα ημουν χωρις την μηχανη...
το ερωτημα θα επρεπε να ειναι [για καποια πραγματα αξιζει να ρισκαριες στην ζωη.. για την μηχανη?] και εκει θα απανταγα οτι το ισοζηγιο γερνει ελαφρα υπερ του ρισκου αυτου...
το θεμα ειναι να ελλατωσουμε τις πιθανοτητες αποτυχιας...
οσο για το κρατος και την νοοτροπια του ελληνα τα εχουμε ξαναπει... δεν σωνομαστε εμεις με τιποτα... για τις επομενες γενιες πολλεμαμε...
Αρχικά δημιουργήθηκε από sonic22
εχω αρχισει να προβληματιζομαι...
οιχ οτι δεν το εχω σκευτει πολλες φορες το θεμα (ειδικα μικροτερος που η μηχανη ηταν προπος εκτονωσης και οταν κυκλοφορουσα τα εβλεπα ολα ισια και ειδικη διαδρομη...μαζι με κατι φιλους...
δεν μετανιωνω ακριβος για ολα αυτα απλα καταλλαβα ποσο επικινδυνα ειναι τελικα...
στο θεμα μας ομως...
και για πιο πραγμα αξιζει να ζεις ρε παιδια? τι ειναι ζωη επιτελους?
ειναι ζωη να δουλευεις ολη μερα και μετα να γυρνας απιτι και να ενσωματωνεσε στον καναπε βλεποντας ΤV?
ειναι ζωη να περνας 3-5 ωρες μεσα σεν ενα κλουβι με ραδιοφωνο και aircondition καθε μερα?
ασ δουμε λιγο και τι θα χαναμε αν σταματαγαμε να εχουμε την μηχανη στην ζωη μας...
απο την προσωπικη μου εμπηρια θα ημουνα χειροτερος ανθρωπος αν δεν ειχα μηχανη...
ναι οκ σε καμια περιπτωση δεν θα ηθελα τα παιδια μου (οταν κανω) να μεγαλωσουν με την φωτογραφεια μου και οχι με εμενα (οπως μεγαλωσε ενας φιλος μου) αλλα τι ανθρωπος θα ημουν χωρις την μηχανη...
το ερωτημα θα επρεπε να ειναι [για καποια πραγματα αξιζει να ρισκαριες στην ζωη.. για την μηχανη?] και εκει θα απανταγα οτι το ισοζηγιο γερνει ελαφρα υπερ του ρισκου αυτου...
το θεμα ειναι να ελλατωσουμε τις πιθανοτητες αποτυχιας...
οσο για το κρατος και την νοοτροπια του ελληνα τα εχουμε ξαναπει... δεν σωνομαστε εμεις με τιποτα... για τις επομενες γενιες πολλεμαμε...
Σωστός man!!!:beer:
Gandalf dr685sm
18/08/2005, 11:37
Αυτό που αναφέρεις εδώ , δεν είναι η ζωή αυτή καθαυτή..
Ο τρόπος που περνάς τον χρόνο σου πάνω σε αυτό τον πλανήτη καθημερινά, δεν είναι αναγκαίο να υποβαθμίζεται μέσα απο την διαδικασία μια καθημερινής ρουτίνας.
Το πόσο "έντονα" ζείς την κάθε στιγμή , είναι ενα μέρος της προσωπικότητας σου. Κανείς δεν σε αναγκάζει να δεθείς με ενα χαζόκουτο για 4 ώρες την ημέρα (tv) στο ελεύθερο χρόνο σου εκτός δουλειάς.
Μπορείς είτε να πάς βόλτα με μηχανή , είτε με φίλους ή ακόμα και να πάς για λίγο μπάλα ρε αδερφέ...
Υπήρξαν στιγμές που πραγματικά , γύρω στις 02.00 το βράδυ είχα μπουχτίσει τόσο που έβγαινα να περπατήσω ακόμα και να σταματήσω να δώ κάτι που δεν θα παρατηρούσα υπό άλλες προυποθέσεις.
Το πως θα ζήσεις την ζωή σου δεν είναι προσάρτηση του τι οδηγείς αλλά του πως αντιλαμβάνεσαι το πέρασμα του χρόνου σου πάνω σε αυτό τον πλανήτη.
Άλλαξε το με ενα βιβλίο ή αν δεν σε αγγίζει αυτό , πάρε ενα φίλο/η και κάνε μια βόλτα ή πήγαινε ενα cinema , φαγητό κοκ...
Μην πέφτεις στην "λούμπα" απο μόνος σου..
Εκείνο όμως που αναφέρθηκε στο πρώτο post για το τουτου και την μηχανή...
Είναι καθαρά και εκείνα μέρος του πως αντιλαμβάνεσαι την ζωή... Αν πραγματικά θες να είσαι με τον διαρκή φόβο και το άγχος του αύριο , σαν ύπαρξη, μπές σε ενα τάφο απο τώρα, μιας και ακόμα και στο κρεβάτι σου , μπορεί και να πέσει και το ταβάνι να σε πλάκωσει (όπως λέμε ο Ουρανός να μας πλακώσει μα τον Τουτατή!!!)
Είπαμε καλό είναι να προγραμματίζουμε για την επόμενη μέρα, αλλά να μην είμαστε και εξαρτημένοι απο αυτό. Είναι καλό να είμαστε συμφιλιώμενοι με την ιδέα του Θανάτου. Λύνει πολλά προβλήματα... Αρκεί όμως και να μην φτάσουμε και στο άλλο άκρο και βγάζουμε και την γλώσσα, με τις πράξεις μας στο Κοκαλιάρη δρεπανοφόρο..
Gandalf
StarSailor
18/08/2005, 13:30
Ο καθένας το βλέπει με τα δικά του μάτια το θέμα αυτό είναι το μόνο σίγουρο.
Πριν λίγες μέρες είχα ένα ατύχημα με ένα παπαράκο με αγροτικό ενώ πήγαινα χαλαρά βόλτα. Η μηχανή μπορεί να έγινε βίδες αλλά εγώ ήμουν τυχερός.
Μετά από 10 μέρες και κουτσαίνοντας ακόμα πήγα για ένα ποτάκι με ένα φιλαράκι. Έφερε και τον αδελφό του που είχα να δω 2 χρόνια. Το ήξερα ότι είχε πάθει πολύ σοβαρό ατύχημα όταν τον χτύπησε αυτοκίνητο ενώ καβαλούσε τη παλιά BMW του. Τον έφεραν σηκωτό η φυσιοθεραπεύτρια του, η νοσοκόμα που τον φροντίζει και ο αδελφός του. Δεν μπορεί να μιλήσει παρά βγάζει μόνο άναρθρες κραυγές, ούτε να περπατήσει, να εστιάσει το βλέμμα του και η κατάσταση μετά από 2 χρόνια, πολλές εγχειρήσεις, νοσηλεία σε κέντρα αποκατάστασης πολυτραυματιών στο εξωτερικό μάλλον δεν θα καλυτερεύσει.
Αφού καθόμαστε μου λέει ο φίλος μου "Θες να ξαναπάρεις μηχανή τώρα?"
Η απάντηση (που δεν του έδωσα) είναι ΝΑΙ. Τώρα το λέω αυτό που δεν έχω γυναίκα, παιδιά αν είχα ίσως να σκεφτόμουν διαφορετικά. Αν σκοτωθώ δεν θα ζω για να λυπηθώ και το ξέρω ότι οι λίγοι δικοί μου άνθρωποι και μόνο θα πονέσουν. Ο μεγαλύτερος φόβος μου είναι μη πάθω κάτι αντίστοιχο με τον αδελφό του φίλου μου αλλά αυτό είναι μια ακόμα πιθανότητα από τις άπειρες που υπάρχουν όσο αφορά σε αυτά που μπορούν να συμβούν, σε αυτή τη περίπτωση προτιμώ να πεθάνω αφού τέτοια ζωή να μου λείπει. Οπότε τώρα που γράφω το ότι θέλω να έχω μηχανή είναι πιο ισχυρό από το φόβο που έχω μη πάθω κάτι αναπάντεχο και στηρίζομαι στο αίσθημα επιβιώσης που όλοι έχουμε για να συνεχίζω να χαίρομαι όσο ακόμα είμαι ζωντανός over
ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ STARSAILOR ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΤΣΙ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ.
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ ΠΟΣΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ Η ΦΙΛΩΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ.
ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΕΝΤΑΞΕΙ Η ΜΗΧΑΝΗ ΕΙΝΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΣΥ ΤΟ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΄΄ΚΑΛΟ΄΄(ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΤΕ)
ΤΟ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΑΝΑΠΗΡΟΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ, ΤΟ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΑΝΗΜΠΟΡΟ ΣΕ ΕΝΑ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΚΑΡΕΚΛΑΚΙ.
ΑΥΤΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΩ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΝ ΤΡΕΧΕΙΣ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΣΥΜΒΕΙ.
Gandalf dr685sm
18/08/2005, 14:58
Ο φόβος είναι πάντοτε υπαρκτός και μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να πάρει σάρκα και οστά.
Κανείς δεν λέει το αντίθετο.
Το οτι είμαστε πάνω σε δύο ρόδες , όντως είναι επικίνδυνο... αλλά και τι δεν είναι ρε παιδιά;....
Ο τρόπος ζωής μας;..η διατροφή μας;... η μετακίνηση μας;...ΟΛΑ...
Απλά κάπου ζυγίζουμε και προχωρούμε έχοντας συναίσθηση πάντα του μέτρου.
Αν όντως πλέον σε απωθεί τόσο η ιδέα του να είσαι οδηγός μηχανής , τότε το αλλάζεις σε τετράτροχο... ή ακόμα και λεοφωρείο...
όλα είναι συνάρτηση του τι νιώθεις και πόσο θα σε "χαλάσει" ή θα σε "φτιάξει" αυτό το πράγμα... Γιατί μπορεί να "κόψεις" την μηχανή , αλλά αυτό να σε "χαλάσει" τόσο πολύ στην διάθεση και ψυχολογικά που να τυρρανάς και τους γύρω σου...
Gandalf
Μας συντροφεύει...
Μας ταξιδεύει...
Μας γεμίζει εμπειρίες...
Μπράβο ρε φίλε.
Διάβασα και κάτι άλλοπου είχες γράψει για την ''καλή'' σου, πολύ καλά και τα δύο!
Έχεις φλέβα μπρ'αβο , εκμεταλλεύσου το
θυμαμαι ενα γνωμικο (το οποιο και υποστηριζω ος ενα βαθμο) που λεει οτι
Η ΖΩΗ ΑΠΛΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
με αλλα λογια δεν θελει τοσο σκεψη... το θεμα ειναι να απολαυσης την ζωη σου χωρις να ζεις με ασηδοσια και κανοντας πολλες καταχρησεις...
ρε Gandalf τα ειδια νομιζω υποστηριζουμε ή κανω λαθος??
:beer: :beer:
adam_tsouk
18/08/2005, 16:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από StarSailor
Αφού καθόμαστε μου λέει ο φίλος μου "Θες να ξαναπάρεις μηχανή τώρα?"
Η απάντηση (που δεν του έδωσα) είναι ΝΑΙ.
Έτυχε να κάνω μια παρόμοια σκέψη πριν από λίγες μέρες.
Έγινε ένα σοβαρό ατύχημα στην Αθηνών-Λαμίας κοντά στη Μεταμόρφωση. Νομίζω δεν υπήρχε μηχανή στο όλο ατύχημα αλλά αρκετά αυτοκίνητα. Σϊγουρα υπήρχε και ένας θάνατος, είδα το πτώμα.
Με το που περνάω το σκηνικό αρκετά επηρρεασμένος με περνάει ένα fazer (δεν έχει σημασία το μοντάλο φυσικά) με καμιά 160-180 χλμ/ω και με σχτική κίνηση σε εκείνο το σημείο μιας και όλοι είχαμε βγει από ένα μίνι μποτιλιάρισμα.
Αμέσως σκέφτηκα: ο τύπος δεν έχει επηρρεαστεί από το τροχαίο; Εγώ όσες φορές έχω βρεθεί έστω και σε "μικρά" ατρυχήματα παρών, μετά οδηγώ λίγο "φοβισμένα". Τεσπα, έκανα κάποιες σκέψεις και έλεγα ότι ίσως το ότι να πεθάνεις μερικές φορές είναι καλυτερο από το να μείνεις φυτό-αναπηρος κτλ κτλ με αποτέλεσμα να βασανίζεσαι ο ίδιος και κατά συνέπεια να βασανίζεις πολύ περισσότερο τοπυς ανθρώπους που σε αγαπάνε.
Αυτό δεν εχει να κάνει άμεσα με τον προβληματισμό που αρχικά είχε βάλει ο Σταύρος αλλά μου ήρθς συνειρμικά με τα τόσα που διάβασα εδώ.
Εγώ το έχω ξαναπεί, μετά από πολλά, μπορώ να πω ότι ΝΑΙ, θα οδηγώ μηχανή μέχρι να μην μπορω άλλο.
Καλούς δρόμους να έχουμε....
Πρώτη φορά θα πάρω μηχανή στα 38 μου, αλλά το σκέφτομαι από όταν ήμουν 20. Συμπέρασμα: Η μ@λ@κία είναι αθεράπευτη, ή τουλάχιστον δεν είχα εγώ κάποια εμπειρία που να την θεραπεύσει. Αν κάποιος δικός μου είχε ατύχημα με μηχανή ίσως να το έβλεπα διαφορετικά το πράγμα.
Ακόμα και μετά από 15 χρόνια που οδηγώ αυτοκίνητο και ενώ όχι μόνο δεν κάνω ποτέ συνειδητές μ@λ@κίες αλλά ούτε καν τρέχω ακόμα και όταν θα μπορούσα, πιάνω μερικές φορές τον εαυτό μου να έχει κάνει αθέλητη μ@λ@κία και τρομάζω. Πέρα από 2-3 ψιλοτρακαρισματάκια με μηδενικές ταχύτητες δε μου έχει συμβεί τίποτα άλλο τόσα χρόνια, αλλά αυτό ίσως να είναι επειδή το αυτοκίνητο συγχωρεί. Π.χ. πριν ένα μήνα πρόσεξα τελευταία στιγμήτο κόκκινο και πλακώθηκα στα φρένα. Σταμάτησα πάνω στη διάβαση και ούτε γάτα ούτε ζημιά... αλλά αν ήμουν εκείνη τη στιγμή με μηχανή ?
Τί αξίζει και τί δεν αξίζει εξαρτάται από το μυαλό που κουβαλά ο καθένας και το πώς αξιολογεί τις εμπειρίες του. Βλέπεις άτομα να μη μετανιώνουν για λάθη που έχουν καταστρέψει τη ζωή τους, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έχουν δίκιο - σημαίνει απλά ότι είναι ανώριμοι. Μιλώντας για τον εαυτό μου, είμαι απόλυτα σίγουρος ότι αν πάθω κάτι σοβαρό θα το σκυλομετανιώσω. Αλλά τότε γιατί παίρνω μηχανή στα 38 μου ?
Το κάνω αφενός επειδή είμαι σίγουρος ότι θα πηγαίνω σαν κότα, και αφετέρου επειδή έχω μια μεγάλη ανάγκη να απομυθοποιήσω μια μαγική εικόνα της παιδικής μου ηλικίας. Αυτή την απομυθοποίηση την έχω κάνει αρκετές φορές ως τώρα, με διάφορα πράγματα, και μάλιστα σε μεγαλύτερες ηλικίες. Πολλά απ'αυτά δεν ήταν καθόλου επικίνδυνα (π.χ. το να παίζεις κιθάρα ή να κάνεις windsurf) ενώ άλλα είχαν αυξημένο βαθμό επικινδυνότητας (π.χ. είμαι αρκετά τυχερός που απομυθοποίησα -και παράτησα- το καράτε πριν πάθω κανένα χιαστό ή βγάλω κανένα ώμο).
Το ίδιο και με τη μηχανή. Αν βγω με μικροζημιές από τη διαδικασία, θα αξίζει όλα τα λεφτά. Αν πάθω κάτι σοβαρό, δε θα αξίζει τίποτα. Από την πλευρά μου θα κάνω ότι μπορώ για να μειώσω τους κινδύνους, αλλά ξέρω εκ των προτέρων ότι και μόνο που θα καβαλάω δυο ρόδες αυξάνει τις πιθανότητες να πάθω κάτι.
Οι παραστάσεις που έχω από φίλους μέχρι τώρα είναι καλές. Οι φίλοι μου που οδηγούν μηχανή είναι άτομα άνω των 30 που δεν έχουν πάθει σχεδόν τίποτα τόσα χρόνια. Αλλά βέβαια -απ'όσο ξέρω- δεν έκαναν ποτέ τους μ@λ@κίες και οδηγούσαν υπερσυντηρητικά. Και χρησιμοποιούν τη μηχανή μόνο περιστασιακά, βασικά κινούνται με αυτοκίνητο. Κάτι τέτοιο ελπίζω και για μένα.
Δεν υπάρχει λοιπόν στάνταρ απάντηση στο αν αξίζει και πόσο. Όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Και αξιολογούνται με βάση το μυαλό που κουβαλάει ο καθένας, δηλαδή με το κατά πόσον έχει την ικανότητα να αξολογεί τις εμπειρίες του και να μαθαίνει απ'αυτές.
Δεν το είχα δει το thread αυτό, ώς τώρα.
Κυριακή πρωί.
Ξύπνησα νωρίτερα από την γυναίκα μου και ήπια καφέ κάνοντας σχέδια.
Να τελειώσουμε κάποιες δουλειές και οικογενειακές υποχρεώσεις, να βάλουμε τα μπουφάν μοτοσυκλέτας, κράνη, και να πάμε βόλτα-εκδρομή-καφέ σε χωριουδάκι βουνού.
Δεν κρατιόμουν.
4 σελίδες μετά, σκεφτόμουν ότι, καλά είναι κι ο κοντινός καφές πηγαίνοντας στην παραλία με το αυτοκίνητο.
Πάντα υπάρχει συτό το δίλημμα στο μυαλό μας, αλλά δεν το παίρνουμε είδηση μέχρι να μας το ξυπνήσει μία εικόνα ή μία συζήτηση.
Ε το ξυπνήσατε λοιπόν.
Κάθε άλλο παρά τάπα πηγαίνω, και κάποιοι εδώ μέσα ξέρουν ότι με την μηχανή που έχω ξεμείνει τον τελευταίο καιρό, δεν γίνετε.
Όμως, αρχίζουν οι σκέψεις:
Εγώ πάω πάντα "προβλεπόμενα", αλλά αν καποιος δεν με δει?
Αν κάποιος είναι "μάγκας" και κάνει ταρζανιές με αποτέλεσμα να πέσει πάνω μου?
Καλά εγώ έχω την αρρώστια μου από πιτσιρικάς, η γυναίκα μου γιατί να είναι επάνω στο μοτόρι?
Μήπως να πάω με τ'αυτοκίνητο?
Κι απ'την άλλη....
Αφού δεν μπορώ.
Θέλω να μυρίσω , να δώ , να ευχαριστηθώ. Θέλω βόλτα με μεχανή.
Θέλω να ζήσω όχι μόνο να επιβιώσω!
Το μικρόβιο μας είναι αυτό. Δεν μπορούμε χωρίς μηχανή.
Ίσως να βλέπουμε, ίσως να ξέρουμε, κάτι παραπάνω από τους άλλους που απλά υπάρχουν.
Ναι, ρισκάρουμε λίγο παραπάνω.
Όμως το θέμα είναι , τελικά, πόσο ρισκάρει ο καθένας μας.
Με το παπί στο κέντρο, έχει το ρίσκο του.
Με το ΜΧ στα βουνά, κι αυτό.
Με το custom σε χαλαρές βόλτες, επίσης.
Με το ss με 200, κι όλα κάτω στις στροφές, επίσης.
Δεν το λέω για τον τύπο μοτοσυκλέτας, αλλά για τον τρόπο οδήγησης.
Πολύ πιθανό , ο τύπος με το ss να είναι πιο προσεκτικός από τον τύπο με το παπί. Όμως το επίπεδο του ρίσκου, είναι μικρότερο, το ίδιο ή και μεγαλύτερο.
Εν κατακλείδι, το μικρόβιο είναι βαθιά ριζωμένο μέσα μας. Δεν γίνετε αλλιώς. Απλά όσο πιο χαλαρά και προσεκτικά γίνετε, παίδες.
Τα γρήγορα στην πίστα.
Τελικά θα πάω με την μηχανή. Δεν γίνετε αλλιώς!
StarSailor
21/08/2005, 13:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από micmic
(π.χ. είμαι αρκετά τυχερός που απομυθοποίησα -και παράτησα- το καράτε πριν πάθω κανένα χιαστό ή βγάλω κανένα ώμο).
Κυριολεκτικά το απο-Μυθοποίησες πάντως, γιατί μετά από 10 χρόνια προπόνησης και αρκετούς αγώνες δεν μου είχε ανοίξει ρουθούνι... :rolleyes:
Όσο αφορά στις μηχανές πάντως, σε διαβεβαιώ μόνο μύθος δεν είναι ότι κόσμος σκοτώνεται καθημερινά στους δρόμους και τις περισσότερες φορές από λάθος κάποιου άλλου...
Αρχικά δημιουργήθηκε από StarSailor
Κυριολεκτικά το απο-Μυθοποίησες πάντως, γιατί μετά από 10 χρόνια προπόνησης και αρκετούς αγώνες δεν μου είχε ανοίξει ρουθούνι... :rolleyes:
Δεν ξέρω τί στυλ κάνεις (εγώ έκανα traditional Shotokan - χωρίς προστατευτικά) αλλά αν το σχόλιό σου ερμηνεύεται ως γενικότερη παρατήρηση που έχει να κάνει με τους τραυματισμούς -ή την έλλειψή τους- στο καράτε, τότε ...τί να πω, μάλλον ζούμε σε διαφορετικούς πλανήτες. Αλλά είμαι εκτός θέματος, οπότε δεν επεκτείνομαι...
free rider
25/08/2005, 21:43
ολα ειναι μια συνήθεια...
μαθαίνεις να ζεις και με το φόβο τον κίνδυνο και ολα τα άλλα...
το θέμα είναι να περάσεις απο τις "λακούβες" και αν τύχει και πέσεις να "βγείς" να μην μείνης μέσα...
Αρχικά δημιουργήθηκε από Lupo
Δεν το είχα δει το thread αυτό, ώς τώρα.
Κυριακή πρωί.
Ξύπνησα νωρίτερα από την γυναίκα μου και ήπια καφέ κάνοντας σχέδια.
Να τελειώσουμε κάποιες δουλειές και οικογενειακές υποχρεώσεις, να βάλουμε τα μπουφάν μοτοσυκλέτας, κράνη, και να πάμε βόλτα-εκδρομή-καφέ σε χωριουδάκι βουνού.
Δεν κρατιόμουν.
4 σελίδες μετά, σκεφτόμουν ότι, καλά είναι κι ο κοντινός καφές πηγαίνοντας στην παραλία με το αυτοκίνητο.
Πάντα υπάρχει συτό το δίλημμα στο μυαλό μας, αλλά δεν το παίρνουμε είδηση μέχρι να μας το ξυπνήσει μία εικόνα ή μία συζήτηση.
Ε το ξυπνήσατε λοιπόν.
Κάθε άλλο παρά τάπα πηγαίνω, και κάποιοι εδώ μέσα ξέρουν ότι με την μηχανή που έχω ξεμείνει τον τελευταίο καιρό, δεν γίνετε.
Όμως, αρχίζουν οι σκέψεις:
Εγώ πάω πάντα "προβλεπόμενα", αλλά αν καποιος δεν με δει?
Αν κάποιος είναι "μάγκας" και κάνει ταρζανιές με αποτέλεσμα να πέσει πάνω μου?
Καλά εγώ έχω την αρρώστια μου από πιτσιρικάς, η γυναίκα μου γιατί να είναι επάνω στο μοτόρι?
Μήπως να πάω με τ'αυτοκίνητο?
Κι απ'την άλλη....
Αφού δεν μπορώ.
Θέλω να μυρίσω , να δώ , να ευχαριστηθώ. Θέλω βόλτα με μεχανή.
Θέλω να ζήσω όχι μόνο να επιβιώσω!
Το μικρόβιο μας είναι αυτό. Δεν μπορούμε χωρίς μηχανή.
Ίσως να βλέπουμε, ίσως να ξέρουμε, κάτι παραπάνω από τους άλλους που απλά υπάρχουν.
Ναι, ρισκάρουμε λίγο παραπάνω.
Όμως το θέμα είναι , τελικά, πόσο ρισκάρει ο καθένας μας.
Με το παπί στο κέντρο, έχει το ρίσκο του.
Με το ΜΧ στα βουνά, κι αυτό.
Με το custom σε χαλαρές βόλτες, επίσης.
Με το ss με 200, κι όλα κάτω στις στροφές, επίσης.
Δεν το λέω για τον τύπο μοτοσυκλέτας, αλλά για τον τρόπο οδήγησης.
Πολύ πιθανό , ο τύπος με το ss να είναι πιο προσεκτικός από τον τύπο με το παπί. Όμως το επίπεδο του ρίσκου, είναι μικρότερο, το ίδιο ή και μεγαλύτερο.
Εν κατακλείδι, το μικρόβιο είναι βαθιά ριζωμένο μέσα μας. Δεν γίνετε αλλιώς. Απλά όσο πιο χαλαρά και προσεκτικά γίνετε, παίδες.
Τα γρήγορα στην πίστα.
Τελικά θα πάω με την μηχανή. Δεν γίνετε αλλιώς!
Στα διαλα τρομαξα !
Νομιζα οτι θα πηγαινες βολτα με τεθωρακισμενο !
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
...μέρες αποφεύγω να απαντήσω...κι όλο μπροστά μου βρίσκω το κείμενο αυτό φίλε μου...ωραίο θέμα διάλεξες, αλλά...αξίζει????
Ναι φίλε μου...αξίζει...ισως μια μέρα, να αλλάξω γνώμη, πράγμα που πολύ αμφιβάλλω...αλλά αξίζει η μηχανή μου, γιατί ακούει, όσα δεν ακούν οι άνθρωποι όταν τους μιλάω...
Αξίζει, γιατί ακούει τις σκόρπιες σκέψεις μου και με συνοδεύει ολούθε...
Αξίζει γιατί μαζί της ονειρεύομαι να ταξιδέψω σε κόσμους μαγικούς...εκεί, που δεν χωράει ο λογισμός μου...
Αξίζει, γιατί όταν με βλέπει λυπημένη, λέει..."έλα...πάμε κάπου..."
...κι όταν πάλι χαίρομαι, γίνεται μια ηλιόλουστη ανάσα και με μαθαίνει αλήθειες, που δεν συνάντησαν ποτέ τα ανθρώπινα ψέμματα...και πίστεψέ με, είναι καλά εκεί:winka:
Πηγαινετε να τρεξετε σε δρομους που εχουν ελαχιστα εως κανενα αμαξι και θα μειωσετε τις πιθανοτητες ατυχηματος ΧΧΧ%!
Εαν δεν με πιστευετε δειτε τις στατιστικες ατυχηματων και θανατων!
Ολοι πιστευουμε οτι σε καποια στροφη θα γλυστρησουμε και θα σκοτωθουμε.
Τελικα αν μας τυχει κατι αυτο θα ειναι γιατι καρφωθηκαμε σε κανενα αμαξι(χτυπα ξυλο)...
ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΑΜΑΞΙΑ
Μαθετε να ψυχολογειτε τον μπροστινο οδηγο,εαν δειτε οτι ειναι στραβαδι,προσπεραστε τον το συντομοτερο δυνατο και οσο πιο μακρια μπορειτε.
Καλα χιλιομετρα αδελφια
gdevelek
03/09/2005, 20:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από AFTER
ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΑΜΑΞΙΑ
Η προτροπή σου μου θυμίζει εκείνους που λένε "μην αφήνετε τη μηχανή ποτέ από τα μάτια σας για να μην σας την κλέψουν"
Είναι αδύνατα, και το ένα και το άλλο, δυστυχώς, εκτός αν τις αφήνουμε διαρκώς κλειδωμένες στο γκαράζ και τις βγάζουμε βόλτα στις 3 το πρωί...
Runner Ducati
03/09/2005, 22:58
Εμενα οσο μου επιτρεπει ο γιατρος να οδηγω μοτοσυκλετα θα το κανω...
:D :a22: :a54: :a54: :a25: :a25: :a08:
23073
Αρχικά δημιουργήθηκε από Runner Ducati
Εμενα οσο μου επιτρεπει ο γιατρος να οδηγω μοτοσυκλετα θα το κανω...
για εμενα ισχυει το ακριβος αντιθετο...:D :uplate: :D
αλλα μαλον δεν εχουμε τον ιδιο γιατρο...:D :D :D
23074
Αρχικά δημιουργήθηκε από sonic22
για εμενα ισχυει το ακριβος αντιθετο...:D :uplate: :D
αλλα μαλον δεν εχουμε τον ιδιο γιατρο...:D :D :D
Αλλαξε γιατρο ...
23082
Αρχικά δημιουργήθηκε από tifoefs
Στα διαλα τρομαξα !
Νομιζα οτι θα πηγαινες βολτα με τεθωρακισμενο !
Δεν σου έχω πει , με τι μηχανη κυκλοφορώ τους τελευταίους μήνες??
Σαν τεθωρακισμένο είναι!!!!!
Ή μάλλον σαν κρουαζιερόπλοιο!
Είναι αδύνατα, και το ένα και το άλλο,
Οχι δεν ειναι αδυνατα!
Εχω δει πολλους να πηγαινουν πανω σε ενα βουνο μαζι με ενα κομβοι 10 αυτοκινητων παρεα και με 40χμ/ω!
Προσπεραστε τους και συνεχιστε ηρεμα πιο κατω!
Μειωνετε τις πιθανοτητες ετσι!
Τελος παντων οπως θελει ο καθενας κανει!
Εγω δεν χανω την μηχανη απο τα ματια μου.
Εσυ αν θες ασ'την εξω απο το σινεμα,παρκαρισμενη στο συνταγμα και εσυ για καφε στο μοναστηρακι κτλ....
gdevelek
04/09/2005, 11:18
Στο βουνό (ή και στην Εθνική) αν θέλεις μπορείς να καταφέρεις να βρίσκεσαι - τον περισσότερο χρόνο, όχι πάντα - μακριά από ΙΧ. Στην πόλη μπορείς;;;;;
Εκεί που δουλεύω δεν βλέπω δρόμο, αυτό δεν αλλάζει με τίποτε. Τι θα έκανες στη θέση μου, θα άφηνες τη μηχανή στο γκαράζ;;; Κι αν ναι, τότε γιατί την πήρα, αν όχι για να γλιτώνω εκνευρισμό και χρόνο στο ολοένα και χειρότερο πήξιμο της Αθήνας;;;
Ας είμαστε ρεαλιστές...
gdevelek
04/09/2005, 11:18
(άκυρο)
Αρχικά δημιουργήθηκε από Lupo
Δεν σου έχω πει , με τι μηχανη κυκλοφορώ τους τελευταίους μήνες??
Σαν τεθωρακισμένο είναι!!!!!
Ή μάλλον σαν κρουαζιερόπλοιο!
Θτειλε φωτο !!!
Αν ειναι ετθι την αγοραααααδωωωωωωωωωωωωω !!!
23091
Αρχικά δημιουργήθηκε από tifoefs
Θτειλε φωτο !!!
Αν ειναι ετθι την αγοραααααδωωωωωωωωωωωωω !!!
Battlefield 2
Γαμεί...
Όσο για το αρχικό ερώτημα... αν ρώταγα:
"Αξίζει η ζωή σου για ένα κουραμπιέ;"
, θα είχε λιγότερο νόημα η ερώτηση;
Η προτροπή σου μου θυμίζει εκείνους που λένε "μην αφήνετε τη μηχανή ποτέ από τα μάτια σας για να μην σας την κλέψουν"
Είναι αδύνατα, και το ένα και το άλλο, δυστυχώς, εκτός αν τις αφήνουμε διαρκώς κλειδωμένες στο γκαράζ και τις βγάζουμε βόλτα στις 3 το πρωί...
Λες μαλακίες._(tm)
Και επειδή αυτό δεν το περίμενες, φάε και το επόμενο...:
Βρες μόνος σου γιατί αυτά που λες είναι μαλακίες... :wacko:
gdevelek
04/09/2005, 22:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από gtsiros
Λες μαλακίες._(tm)
Και επειδή αυτό δεν το περίμενες, φάε και το επόμενο...:
Πίστεψέ με, από σένα, το περίμενα.
:a014: :a014:
:lol: :rotflmao: :rotflmao:
Rezeguet
04/09/2005, 23:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από gtsiros
Λες μαλακίες._(tm)
εσυ λες πιο πολλες
:lol: :lol: :lol: θέλω να δω ποιός λέει τις περισσότερες μαλακείες ετούτη την νυχτιά...:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: έχετε πολύ πλάκα:winka: :lol: :lol:
bonepeeler
05/09/2005, 00:02
Πίστεψέ με, από σένα, το περίμενα.
Κι εσύ τώρα περίμενες καλύτερη απάντηση από αυτόν;:nono:
Nikoskazer2000
05/09/2005, 00:49
Να σας πω και 'γω τη δικιά μου ιστορία:
Φεύγουμε απο το σπίτι ενα Suzuki WagonR που οδηγούσε η κοπελιά μου με συνεπιβάτες την μάνα της και μια φίλη μας.
Εγώ (κλασσικά) με το Kaze-R μπροστά - ααα ηταν και βράδυ ξέχασα να πω-. Πριν φύγουμε με πείραζε η κοπελιά μου πως το μηχανάκι μου δεν πάει και τα σχετικά...
Με το που φεύγουμε απο το σπίτι, το οποίο βρίσκεται σε επαρχιακό δρόμο με έντονα τυφλό στροφιλίκι, της κάνω νόημα αν μπορεί να με φτάσει. Με το δικό μου αμάξι δεν είχα ποτέ πάει πάνω απο 70χ.α.ω. Με το Kaze-R έφτασα τα 100 κοντερίσια (90χ.α.ω πραγματική τελική) ώσπου μπήκα σε μια στροφή με χώμα, οπου και έχασα πλήρως πρόσφυση (κοινώς έφυγα φέτα). Ευτυχώς φορούσα, το τότε πιστό μου, AGV, απλό δερμάτινο σακάκι και γάντια με ενισχύσεις.
Ο απολογισμός: 200ευρώ ζημιά στο Kaze-R, σκισμένη η πλάτη στο δερμάτινο και η ζελατίνα παρέα με τα αμπέλια στο διπλανό χωραφάκι. Εγώ, ευτυχώς, αύθραστος και με μερικά μολοπονέματα σ' όλο μου το σώμα.
Πήγαμε και κάτσαμε για λίγο σ' ενα αποθηκάκι στο μαγαζί της. Εγώ σε μια καρέκλα να κλαίω για το Kaze-R και το κορίτσι μου να μ' εχει πάρει αγκαλιά και να κλαίει λέγοντάς μου "οταν σε είδα να πέφτεις ήθελα να το κάψω το κωλομηχανάκι που πήγε να σου κάνει κακό...".
Μου ζήτησε να της υποσχεθώ πως θα παρατήσω τους 2 τροχούς. Δεν της υποσχέθηκα γιατί περίμενα κάποια πράγματα και για τους δυό μας που δεν έγιναν ποτέ. Αν ηταν να είμασταν μαζί ακόμα θα τα είχα παρατήσει. Δεν ήθελα να την ξαναδώ να κλαίει για 'μένα ή να αγωνιά και να σπάει τα τηλέφωνα για το αν ήρθα σπίτι μου σώος, ούτε θα ήθελα ποτέ να αφήσω γυναίκα και παιδιά για μια καύλα που λέγεται μηχανή.
Συμπέρασμα: Για ν' αφήσεις κάτι που αγαπάς πολύ (στη περίπτωση μας η μηχανή) πρέπει να βρείς κάτι που να αγαπάς περισσότερο ή ακόμα καλύτερα: ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ. Αγαπώ ολες τις μηχανές του κόσμου, την έκσταση που νιώθω οταν κάνω το μπάσιμο και επιταχύνω μέσα στη στροφή, τη μαγεία του να γίνεσαι ενα με περιβάλλον που κινήσαι αλλα αγαπώ μόνο μια γυναίκα, το αλλο μου μισό.
Θα τα παρατούσα ολα χωρίς τύψεις...
Σταύρο η ερώτησή σου έπρεπε να ήταν "Αξίζει να ρισκάρεις τη ζωή σου για να χρησιμοποιείς δημόσιους δρόμους;"
Οδηγάω μηχανές και αυτοκίνητο πάνω από δέκα χρόνια και το συμπέρασμά μου είναι ότι και τα δύο είναι εξίσου επικίνδυνα. Και όποιος δεν το πιστεύει ας τραβήξει να δει στατιστικά από ασφαλιστική.
Λένε ορισμένοι ότι όλοι μας έχουμε παραδείγματα συναδέλφων που δεν στάθηκαν τυχεροί, αλλά μήπως δεν έχουμε αντίστοιχα ανθρώπων που χάθηκαν μέσα σε ένα αυτοκίνητο; Εγώ έχω τουλάχιστον μία ντουζίνα.
Η μηχανή ως όχημα έχει κάποιες ιδιαιτερότητες τις οποίες πρέπει να αντιλαμβανόμαστε και να σεβόμαστε. Το ίδιο ισχύει και για το αυτοκίνητο.
Όταν χρησιμοποιείς δημόσιο δρόμο θα πρέπει να οδηγείς αμυντικά. Η αμυντική οδήγηση δεν έχει σχέση με το εάν πηγαίνεις "αργά" ή "γρήγορα". Εγώ σε ένα δρόμο μπορεί να κινούμαι με 100χλμ. και να οδηγώ επιθετικά, και ένας άλλος με 130χλμ. να οδηγεί αμυντικά, γιατί για παράδειγμα τα λάστιχα μου είναι τελειωμένα, ενώ τα δικά του είναι σε καλή κατάσταση.
Αμυντική οδήγηση σημαίνει να οδηγάω κάτω από τα όρια των ικανοτήτων μου, της μοτοσυκλέτας μου και των συνθηκών του δρόμου, έτσι ώστε να έχω περιθώρια αντίδρασης-διόρθωσης σε δικό μου λάθος ή σε λάθος άλλου.
Όσοι οδηγούν στα όρια είτε αυτοκίνητο είτε μοτό απλά αυξάνουν τις πιθανότητες για το μοιραίο.
Καλά χιλιόμετρα σε όλους.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nikoskazer2000
Να σας πω και 'γω τη δικιά μου ιστορία:
Φεύγουμε απο το σπίτι ενα Suzuki WagonR που οδηγούσε η κοπελιά μου με συνεπιβάτες την μάνα της και μια φίλη μας.
Εγώ (κλασσικά) με το Kaze-R μπροστά - ααα ηταν και βράδυ ξέχασα να πω-. Πριν φύγουμε με πείραζε η κοπελιά μου πως το μηχανάκι μου δεν πάει και τα σχετικά...
Με το που φεύγουμε απο το σπίτι, το οποίο βρίσκεται σε επαρχιακό δρόμο με έντονα τυφλό στροφιλίκι, της κάνω νόημα αν μπορεί να με φτάσει. Με το δικό μου αμάξι δεν είχα ποτέ πάει πάνω απο 70χ.α.ω. Με το Kaze-R έφτασα τα 100 κοντερίσια (90χ.α.ω πραγματική τελική) ώσπου μπήκα σε μια στροφή με χώμα, οπου και έχασα πλήρως πρόσφυση (κοινώς έφυγα φέτα). Ευτυχώς φορούσα, το τότε πιστό μου, AGV, απλό δερμάτινο σακάκι και γάντια με ενισχύσεις.
Ο απολογισμός: 200ευρώ ζημιά στο Kaze-R, σκισμένη η πλάτη στο δερμάτινο και η ζελατίνα παρέα με τα αμπέλια στο διπλανό χωραφάκι. Εγώ, ευτυχώς, αύθραστος και με μερικά μολοπονέματα σ' όλο μου το σώμα.
Πήγαμε και κάτσαμε για λίγο σ' ενα αποθηκάκι στο μαγαζί της. Εγώ σε μια καρέκλα να κλαίω για το Kaze-R και το κορίτσι μου να μ' εχει πάρει αγκαλιά και να κλαίει λέγοντάς μου "οταν σε είδα να πέφτεις ήθελα να το κάψω το κωλομηχανάκι που πήγε να σου κάνει κακό...".
Μου ζήτησε να της υποσχεθώ πως θα παρατήσω τους 2 τροχούς. Δεν της υποσχέθηκα γιατί περίμενα κάποια πράγματα και για τους δυό μας που δεν έγιναν ποτέ. Αν ηταν να είμασταν μαζί ακόμα θα τα είχα παρατήσει. Δεν ήθελα να την ξαναδώ να κλαίει για 'μένα ή να αγωνιά και να σπάει τα τηλέφωνα για το αν ήρθα σπίτι μου σώος, ούτε θα ήθελα ποτέ να αφήσω γυναίκα και παιδιά για μια καύλα που λέγεται μηχανή.
Συμπέρασμα: Για ν' αφήσεις κάτι που αγαπάς πολύ (στη περίπτωση μας η μηχανή) πρέπει να βρείς κάτι που να αγαπάς περισσότερο ή ακόμα καλύτερα: ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ. Αγαπώ ολες τις μηχανές του κόσμου, την έκσταση που νιώθω οταν κάνω το μπάσιμο και επιταχύνω μέσα στη στροφή, τη μαγεία του να γίνεσαι ενα με περιβάλλον που κινήσαι αλλα αγαπώ μόνο μια γυναίκα, το αλλο μου μισό.
Θα τα παρατούσα ολα χωρίς τύψεις...
Ti sou kavouv oi guvaikes etsi ki'arxisouv th klapsa !
:a011: :a011:
Herr Fortis
22/09/2005, 15:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από m1ke
Η μηχανή ως όχημα έχει κάποιες ιδιαιτερότητες τις οποίες πρέπει να αντιλαμβανόμαστε και να σεβόμαστε. Το ίδιο ισχύει και για το αυτοκίνητο.
Όταν χρησιμοποιείς δημόσιο δρόμο θα πρέπει να οδηγείς αμυντικά. Η αμυντική οδήγηση δεν έχει σχέση με το εάν πηγαίνεις "αργά" ή "γρήγορα". Εγώ σε ένα δρόμο μπορεί να κινούμαι με 100χλμ. και να οδηγώ επιθετικά, και ένας άλλος με 130χλμ. να οδηγεί αμυντικά, γιατί για παράδειγμα τα λάστιχα μου είναι τελειωμένα, ενώ τα δικά του είναι σε καλή κατάσταση.
Αμυντική οδήγηση σημαίνει να οδηγάω κάτω από τα όρια των ικανοτήτων μου, της μοτοσυκλέτας μου και των συνθηκών του δρόμου, έτσι ώστε να έχω περιθώρια αντίδρασης-διόρθωσης σε δικό μου λάθος ή σε λάθος άλλου.
Όσοι οδηγούν στα όρια είτε αυτοκίνητο είτε μοτό απλά αυξάνουν τις πιθανότητες για το μοιραίο.
Καλά χιλιόμετρα σε όλους.
Θα συμφωνήσω απολύτως. Είμαι (δυστυχώς) και εγώ ένας από τους πολλούς ταγμένους υπερασπιστές του δικύκλου, με απόφαση ζωής, να μην πιάσω το στρογγυλό τιμόνι στο χέρι. :nono:
Η οδηγική μου πείρα (επίσημη, με δίπλωμα, γιατί εξαιρούμε τις βόλτες με το μηχανάκι του μπαμπά, στα 13-14) ξεπερνάει τα 15 χρόνια. Τι με δίδαξε αυτή η πείρα? Ότι πάντα θα είμαι το αυγό! Πάντα. :bigcry:
Η οδηγική απόλαυση ενός δικύκλου δεν μετριέται ούτε περιγράφεται. Είναι προσωπικό συναίσθημα του καθενός. Προσωπικά μιλώντας πάντα, ίσως και επειδή είμαι σε ψιλοεύθραυστη ηλικία αποφάσισα να κατέβω από το CBR μου και να επενδύσω σε ένα πραγματικά βαρύ (αλλά ασφαλές μηχανάκι). Μια Harley. :eyepop:
Πολλοί πιθανόν θα γελάσετε ή θα με χλευάσετε, αλλά πλέον έφτασα στο σημείο που δεν με εξιτάρει το ξύσιμο του μαρσπιέ, ούτε τα 265 χλμ. στην κατάβαση της βούτας. Να φταίει ο μπόμπιρας που πρόσφατα ήρθε ή η τρομακτική εμπειρία που έζησα πάνω σε ανοικτή στροφή με 170 χλμ., όταν έχασα τα πάντα από τρόμπα βενζίνης, δεν ξέρω να σας πω... :look:
Αυτό που μπορώ να πω όμως, είναι ότι η μηχανή είναι ένα εργαλείο απόλαυσης όταν χρησιμοποιείται με σύνεση. Οποιοσδήποτε ξεπεράσει τα όρια της, τότε είναι υπόλογoς των πράξεων του. :sad:
Υ.Γ. Το έχω ακόμα το CBR και αραιά και που το βγάζω καμιά εθνική για βολτούλα. Όταν βγάζει όμως ήλιο, θα πάρω τον μικρό και την ... κοιλάρα μου, θα ανεβούμε στην Harley και θα πεταχτούμε μέχρι την Λαμία για καφεδάκι και γάλα! Και για να σας προλάβω, όχι δεν το πουλάω. Είναι κομμάτι της ζωής μου.
Υ.Γ.2 Αν και καιρό γραμμένος στο forum, αποφάσισα να κάνω το συγκεκριμένο post γιατί βλέπω να υπάρχει μια αντιπάθεια όλων των streetαδων προς τις Harley. Όριστε λοιπόν ένα παράδειγμα ενός ανθρώπου με Heritage και CBR. Γιατί αυτό που δεν καταλαβαίνουν πολύ (καθώς βρίσκονται στα πρώτα 20) είναι ότι και ο άλλος που καβαλάει την Harley δίπλα, είναι και αυτός μοτοσυκλετιστής. (με εξαίρεση κάποιους κάγκουρες, που δεν αγοράζουν την μηχανή για αυτό που προσφέρει, αλλά για φιγούρα). Αυτοί ναι, ότι και αν οδηγάνε θέλουν χλευασμό. :lol:
Μια και το ποστ εχει ιδαιτερη σημασια(οχι πως τα αλλα δεν εχουνε)ας προσθεσω και εγω τη γνωμη μου!!
Απο πιτσιρικας μου αρεσανε πολυ οι μηχανες ειδικα ολα τα γυμνα και ειδικοτερα τα Gpz550,cb900,gsx1000 και αλλα τετοια γυμνα αλητικα μηχανακια της10ετιας του΄80.Απο την κ@@λα που ειχα τοτε αν ειχα παρει κανα τετοιο μπορει τωρα και να μην σας εγραφα.Τα χρονια περασανε και η πρωτη μου μηχανη μετα απο μια vespa ητανε ενα transalp.Καταλαβα με το καιρο οτι μου αρεσει η μοτο για της βολτες την και γενικα την αισθηση της ελευθεριας που σου προσφερει!Τωρα ειμαι ενας πανευτυχεις κατοχος ενος Ζ750 και αυτο που ευχαριστιεμαι ειναι οταν ντυνομαι κανονικα και παω βολτα και την ευχαριστιεμαι ρε παιδια!!!!Παλια οταν μου ελεγες για κρανος γελουσα,τωρα το φοραω και το ευχαριστιεμαι κιολας!!!Πιστευω οτι μεγαλωνιντας αλλαζουμε σαν ανθρωποι με τι σκεψη μας να καλυτερευη προς οφελος ολων μας,αλλα ποτε δεν πρεπι να λεμε"αμα και αμα"πρεπει οτι κανουμε να προσεχουμε τους ευατους αλλα και τους υπολοιπους.Καβαλατε μηχανακια και ας εκτιμησει ο καθενας τις οδηγυκες του ικανοτητες και ας μην κανουμε υπερβολες,η μηχανη ειναι παθος!Ας προσεχουμε λοιπον για να εχουμε!:wave2:
Nikoskazer2000
23/09/2005, 00:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από Herr Fortis
Θα συμφωνήσω απολύτως. Είμαι (δυστυχώς) και εγώ ένας από τους πολλούς ταγμένους υπερασπιστές του δικύκλου, με απόφαση ζωής, να μην πιάσω το στρογγυλό τιμόνι στο χέρι. :nono:
Η οδηγική μου πείρα (επίσημη, με δίπλωμα, γιατί εξαιρούμε τις βόλτες με το μηχανάκι του μπαμπά, στα 13-14) ξεπερνάει τα 15 χρόνια. Τι με δίδαξε αυτή η πείρα? Ότι πάντα θα είμαι το αυγό! Πάντα. :bigcry:
Η οδηγική απόλαυση ενός δικύκλου δεν μετριέται ούτε περιγράφεται. Είναι προσωπικό συναίσθημα του καθενός. Προσωπικά μιλώντας πάντα, ίσως και επειδή είμαι σε ψιλοεύθραυστη ηλικία αποφάσισα να κατέβω από το CBR μου και να επενδύσω σε ένα πραγματικά βαρύ (αλλά ασφαλές μηχανάκι). Μια Harley. :eyepop:
Πολλοί πιθανόν θα γελάσετε ή θα με χλευάσετε, αλλά πλέον έφτασα στο σημείο που δεν με εξιτάρει το ξύσιμο του μαρσπιέ, ούτε τα 265 χλμ. στην κατάβαση της βούτας. Να φταίει ο μπόμπιρας που πρόσφατα ήρθε ή η τρομακτική εμπειρία που έζησα πάνω σε ανοικτή στροφή με 170 χλμ., όταν έχασα τα πάντα από τρόμπα βενζίνης, δεν ξέρω να σας πω... :look:
Αυτό που μπορώ να πω όμως, είναι ότι η μηχανή είναι ένα εργαλείο απόλαυσης όταν χρησιμοποιείται με σύνεση. Οποιοσδήποτε ξεπεράσει τα όρια της, τότε είναι υπόλογoς των πράξεων του. :sad:
Υ.Γ. Το έχω ακόμα το CBR και αραιά και που το βγάζω καμιά εθνική για βολτούλα. Όταν βγάζει όμως ήλιο, θα πάρω τον μικρό και την ... κοιλάρα μου, θα ανεβούμε στην Harley και θα πεταχτούμε μέχρι την Λαμία για καφεδάκι και γάλα! Και για να σας προλάβω, όχι δεν το πουλάω. Είναι κομμάτι της ζωής μου.
Υ.Γ.2 Αν και καιρό γραμμένος στο forum, αποφάσισα να κάνω το συγκεκριμένο post γιατί βλέπω να υπάρχει μια αντιπάθεια όλων των streetαδων προς τις Harley. Όριστε λοιπόν ένα παράδειγμα ενός ανθρώπου με Heritage και CBR. Γιατί αυτό που δεν καταλαβαίνουν πολύ (καθώς βρίσκονται στα πρώτα 20) είναι ότι και ο άλλος που καβαλάει την Harley δίπλα, είναι και αυτός μοτοσυκλετιστής. (με εξαίρεση κάποιους κάγκουρες, που δεν αγοράζουν την μηχανή για αυτό που προσφέρει, αλλά για φιγούρα). Αυτοί ναι, ότι και αν οδηγάνε θέλουν χλευασμό. :lol:
Πολύ σωστός και ακριβής είσαι φίλε, μπράβο!
Να χαίρεσαι το κανόνι σου και τον μικρό σου :beer: :sun: :beer: :a18:
Multi-Duc
23/09/2005, 02:10
H zwh pisteuw axizei otan thn zeis . Kai kleismenos mesa se 2343245626 fobies DEN zeis .
Omws prin apo ola th zwh prepei na xereis na thn axiologeis . Kai dystyxws auto to mathaineis h me ton kako tropo h me ta xronia.
Herr Fortis
23/09/2005, 09:30
H zwh pisteuw axizei otan thn zeis . Kai kleismenos mesa se 2343245626 fobies DEN zeis .
Δεν είναι όπως ακριβώς το περιγράφεις, αγαπητέ φίλε. Θα πρέπει να έχουμε φοβίες για πολλά πράγματα (ειδικά εμείς που καβαλάμε τα δίκυκλα) για να μπορούμε να έχουμε την αδρεναλίνη να δουλεύει.
Το λέω όμως και το τονίζω. Φοβία και όχι Πανικό!!! Υπάρχει διαφορά τεράστια. Η φοβία εξιτάρει και στο τέλος είναι αυτή που προσφέρει την αίσθηση του ωραίου και της ικανοποίησης.
Όταν δοκίμασες να χώσεις για πρώτη φορά την μηχανή σου, στα όρια της, δεν μπορεί να μην ένοιωσες φόβο? Αυτό είναι που σε έκανε μετά να πανηγυρίζεις. Το ίδιο ισχύει και με την σούζα, το έντο, κτλ...
Ο φοβισμένος οδηγός είναι ο σωστός οδηγός. Αυτός που φοβάται ότι στο αμάξι μπροστά που οδηγάει η γιαγιά, θα κάνει απότομα δεξία. Και αυτή κάνει. Αυτός που φοβάται ότι ο ταρίφας, θα σταματήσει απότομα. Και το κάνει. Προσφέρει ασφάλεια ο φόβος.
Τονίζω ξανά... Ο φόβος κάνει καλό. Ο πανικός όχι. :nono:
(και επειδή κάποιοι από εσάς είστε έτοιμοι να μου ορμήξετε, σας υπενθυμίζω ότι παραθέτω προσωπικές απόψεις. Οχι θεωρίες συνόλου :winka: )
Multi-Duc
23/09/2005, 09:43
Δεν είναι όπως ακριβώς το περιγράφεις, αγαπητέ φίλε. Θα πρέπει να έχουμε φοβίες για πολλά πράγματα (ειδικά εμείς που καβαλάμε τα δίκυκλα) για να μπορούμε να έχουμε την αδρεναλίνη να δουλεύει.
Το λέω όμως και το τονίζω. Φοβία και όχι Πανικό!!! Υπάρχει διαφορά τεράστια. Η φοβία εξιτάρει και στο τέλος είναι αυτή που προσφέρει την αίσθηση του ωραίου και της ικανοποίησης.
Όταν δοκίμασες να χώσεις για πρώτη φορά την μηχανή σου, στα όρια της, δεν μπορεί να μην ένοιωσες φόβο? Αυτό είναι που σε έκανε μετά να πανηγυρίζεις. Το ίδιο ισχύει και με την σούζα, το έντο, κτλ...
Ο φοβισμένος οδηγός είναι ο σωστός οδηγός. Αυτός που φοβάται ότι στο αμάξι μπροστά που οδηγάει η γιαγιά, θα κάνει απότομα δεξία. Και αυτή κάνει. Αυτός που φοβάται ότι ο ταρίφας, θα σταματήσει απότομα. Και το κάνει. Προσφέρει ασφάλεια ο φόβος.
Τονίζω ξανά... Ο φόβος κάνει καλό. Ο πανικός όχι. :nono:
(και επειδή κάποιοι από εσάς είστε έτοιμοι να μου ορμήξετε, σας υπενθυμίζω ότι παραθέτω προσωπικές απόψεις. Οχι θεωρίες συνόλου :winka: )
Συμφωνω απολυτα αλλα εγω δεν μιλησα για φοβο , μιλησα για φοβιες
:nono:
Herr Fortis
23/09/2005, 12:34
Μου φαίνεται ότι παίζουμε με τις λέξεις.... :beer:
:rotflmao:
Όταν βγαίνουμε στο δρόμο με τη μηχανή ξέρουμε ότι ανα πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να μας ξαπλώσουν κάτω. Σε όλους όσοι οδηγουν χρόνια έχει συμβεί κάτι που δεν μπόρεσαν να αποφύγουν με αποτέλεσμα να χτυπήσουν πολύ ή λίγο. Υπάρχει όμως και η άλλη άποψη. Κι όταν περπατάς μπορεί να σε ληστέψουν, να σε σκοτώσουν, να σκάσει πάνω σου κανα αμάξι, καμιά μηχανή, να σου πέσει γλάστρα στο κεφάλι και πολλά άλλα.
Δεν νομίζω ότι πρέπει να σταματήσουμε να βγαίνουμε από το σπίτι!
Η μηχανή είναι κάτι ζωντανό. Ο κάθε ήχος που βγάζει σου μιλάει. Αλλες φορές σου λέει να γυρίσεις ρεζέρβα και άλλες να ρυθμίσεις την αλυσίδα. Κάθε ήχος της σημαίνει και κάτι. Σε ταξιδεύει. Μόνο αυτή πάει ΄μαζί σου εκεί που θες χωρίς παράπονα και μουρμούρες.
Είναι η μόνη συντροφιά σε ώρες τρέλας. Μια βόλτα με τη μηχανή και ο κόσμος σου φαίνεται πιο όμορφος. Εκτός από το ότι με τοσα βρισίδια που έχεις ρίξει έχουν φύγει και τα νεύρα σου τελείως. Δεν έχεις κουράγιο να είσαι νευριασμένος πια!
Η μηχανή για μένα (μάλλον και για σας) είναι το μέσον για να φτάσει κανείς στην απόλυτη ηρεμία. Δρόμος έρημος και ήσυχος να βρεθεί και χάνεσαι στον αέρα που σε αναγκάζει να κρατιέσαι όλο και πιο σφυχτά από τα γκριπάκια του τιμονιού!!!
:a15: :a013: :a013:
gdevelek
23/09/2005, 12:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από Maira
Όταν βγαίνουμε στο δρόμο με τη μηχανή ξέρουμε ότι ανα πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να μας ξαπλώσουν κάτω. Σε όλους όσοι οδηγουν χρόνια έχει συμβεί κάτι που δεν μπόρεσαν να αποφύγουν με αποτέλεσμα να χτυπήσουν πολύ ή λίγο. Υπάρχει όμως και η άλλη άποψη. Κι όταν περπατάς μπορεί να σε ληστέψουν, να σε σκοτώσουν, να σκάσει πάνω σου κανα αμάξι, καμιά μηχανή, να σου πέσει γλάστρα στο κεφάλι και πολλά άλλα.
Μα τι καθόμαστε και λέμε τώρα..
Πήγαινε μια βόλτα στο ΚΑΤ και μέτρα αυτούς που τους έπεσε γλάστρα στο κεφάλι κι αυτούς που τράκαραν με μηχανή.
Ο κίνδυνος με μηχανή είναι τεράστιος, απαιτείται μέγιστη ωριμότητα και αυτοσυγκράτηση για να φτάσει κανείς να σταματήσει να καβαλάει λόγω περασμένης ηλικίας χωρίς να του έχει τύχει η στραβή.
Συγκρίνεται η - όποια - βεβαιότητα έχει ο κουτάκιας το πρωί ότι θα φτάσει σπίτι του το βράδυ σε ένα κομμάτι, με την αντίστοιχη του μοτοσυκλετιστή; Δυστυχώς όχι.
Σκέψου όμως πώς έχει καταστραφεί η ψυχική του ηρεμία του κουτάκια!
Είμαι 5 μήνες χωρίς μηχανή. Το αποτέλεσμα?
Νεύρα, το πίξιμο στους δρόμου εκνευριστικό και πολλά άλλα!
Προτιμώ να βρεθώ στο ΚΑΤ παρά στο τρελάδικο ή με καναν καρκίνο κι εγω δε ξέρω που!!!
Multi-Duc
23/09/2005, 12:55
Μου φαίνεται ότι παίζουμε με τις λέξεις.... :beer:
:rotflmao:
Για να μην παιζουμε με τις λεξεις ;) :
ΦΟΒΙΕΣ
Η "φοβία" είναι μια ειδική κατηγορία φόβου δυσανάλογα έντονη σε σχέση με το γεγονός που την προκάλεσε και η οποία βρίσκεται πάνω από του εκούσιο έλεγχο και οδηγεί στην αποφυγή της κατάστασης από την οποία προέκυψε. Οι ασθενείς που πάσχουν από φοβία συνήθως αναγνωρίζουν πως οι φόβοι τους δεν είναι βάσιμοι και πως οι άλλοι άνθρωποι δικαιολογημένα δεν φοβούνται για τα ίδια πράγματα.
Οι φοβίες χαρακτηρίζονται από αδικαιολόγητο, υπερβολικό και παράλογο φόβο οι οποίες οδηγούν ένα άτομο στο να αποφεύγει συγκεκριμένες καταστάσεις ή όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με αυτές να τις βιώνει με πολύ έντονο άγχος.
Πρόκειται για μια μορφή αγχώδους διαταραχής που μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία. Οι φοβίες αποτελούν τη συνηθέστερη ψυχιατρική διαταραχή μεταξύ των γυναικών. Μεταξύ των ανδρών άνω των 25 ετών, οι φοβίες καταλαμβάνουν τη δεύτερη θέση μεταξύ των πιο συχνών ψυχιατρικών παθήσεων. Συνολικά υπολογίζεται ότι μέχρι 12% του πληθυσμού παρουσιάζουν τουλάχιστο μία φοβία.
Οι λόγοι για τους οποίους αναπτύσσονται οι φοβίες δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί. Η έναρξη μιας φοβίας μπορεί να σχετιστεί με ένα τραυματικό γεγονός. Συχνά όμως δεν υπάρχει ένας τέτοιος συσχετισμός ή εάν υπάρχει μπορεί να μην γίνεται αντιληπτός.
Η φοβία μπορεί να αναπτυχθεί ακόμη και εάν το άτομο που υποφέρει από αυτήν, δεν έχει βιώσει το ίδιο απευθείας την κατάσταση που προκαλεί το φόβο. Για παράδειγμα κάποιος μπορεί να αναπτύξει φοβία για τις αεροπορικές πτήσεις λόγω του ότι είδε στις ειδήσεις στην τηλεόραση εικόνες από μια αεροπορική τραγωδία.
Οι περισσότεροι ασθενείς με φοβίες, θα κάνουν ότι μπορούν για να αποφύγουν να βρεθούν στην κατάσταση που τους προκαλεί τρόμο. Όταν οι προσπάθειες για αποφυγή της κατάστασης που ευθύνεται για τη φοβία, επηρεάζουν τη ζωή του ασθενούς, τότε επιβάλλεται να ζητηθεί βοήθεια από επαγγελματίες της υγείας με εξειδίκευση στο πρόβλημα.
Για παράδειγμα εάν η φοβία για τους σκύλους, αναγκάζει τον ασθενή να μη βγαίνει από το σπίτι του λόγω του ότι φοβάται μήπως συναντήσει το γείτονα που βγάζει έξω το σκύλο του για περίπατο, τότε χρειάζεται βοήθεια από τον ψυχίατρο ή και τον ψυχολόγο
ΦΟΒΟΣ
Η δυσάρεστη συναισθηματική κατάσταση, που δημιουργείται ως απάντηση σε εξωτερικό πραγματικό κίνδυνο ή απειλή, που γίνεται αντιληπτός συνειδητά. Ο φόβος περιλαμβάνει τόσο υποκειμενική αίσθηση φόβου (ψυχολογική διάσταση) όσο και φυσιολογικές μεταβολές που είναι κυρίως επιτάχυνση του καρδιακού ρυθμού, επιτάχυνση της αναπνοής, τρόμος των μυών και ανακατανομή του αίματος από το δέρμα και τα σπλάχνα στους μεγάλους μυς (φυσιολογική διάσταση). Οι μεταβολές αυτές προετοιμάζουν το σώμα για μυϊκή δραστηριότητα (πάλη ή φυγή) που μπορεί να είναι απαραίτητη ως απάντηση στην απειλή.
gdevelek
23/09/2005, 12:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από Multi-Duc
Για παράδειγμα εάν η φοβία για τους σκύλους, αναγκάζει τον ασθενή να μη βγαίνει από το σπίτι του λόγω του ότι φοβάται μήπως συναντήσει το γείτονα που βγάζει έξω το σκύλο του για περίπατο, τότε χρειάζεται βοήθεια από τον ψυχίατρο ή και τον ψυχολόγο
Μα ποιό "περίπατο" και πράσινα καβασάκια, για χέσιμο μακριά από το σπίτι του τον βγάζει, και ΑΥΤΟΣ είναι που χρειάζεται βοήθεια... υπό μορφή λεκτικού ξεχεσίματος...
Αλλά ας μην παρεκκλίνουμε από το θέμα μας...
Multi-Duc
23/09/2005, 13:07
Μα ποιό "περίπατο" και πράσινα καβασάκια, για χέσιμο μακριά από το σπίτι του τον βγάζει, και ΑΥΤΟΣ είναι που χρειάζεται βοήθεια... υπό μορφή λεκτικού ξεχεσίματος...
Αλλά ας μην παρεκκλίνουμε από το θέμα μας...
:a4: :a5:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Maira
Η μηχανή είναι κάτι ζωντανό. Ο κάθε ήχος που βγάζει σου μιλάει. Αλλες φορές σου λέει να γυρίσεις ρεζέρβα και άλλες να ρυθμίσεις την αλυσίδα. Κάθε ήχος της σημαίνει και κάτι. Σε ταξιδεύει. Μόνο αυτή πάει ΄μαζί σου εκεί που θες χωρίς παράπονα και μουρμούρες.
Είναι η μόνη συντροφιά σε ώρες τρέλας. Μια βόλτα με τη μηχανή και ο κόσμος σου φαίνεται πιο όμορφος. Εκτός από το ότι με τοσα βρισίδια που έχεις ρίξει έχουν φύγει και τα νεύρα σου τελείως. Δεν έχεις κουράγιο να είσαι νευριασμένος πια!
Η μηχανή για μένα (μάλλον και για σας) είναι το μέσον για να φτάσει κανείς στην απόλυτη ηρεμία. Δρόμος έρημος και ήσυχος να βρεθεί και χάνεσαι στον αέρα που σε αναγκάζει να κρατιέσαι όλο και πιο σφυχτά από τα γκριπάκια του τιμονιού!!!
:a18: :a18: :a20: :a20: :a23:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Multi-Duc
Για να μην παιζουμε με τις λεξεις ;) :
ΦΟΒΙΕΣ
Η "φοβία" είναι μια ειδική κατηγορία φόβου δυσανάλογα έντονη σε σχέση με το γεγονός που την προκάλεσε και η οποία βρίσκεται πάνω από του εκούσιο έλεγχο και οδηγεί στην αποφυγή της κατάστασης από την οποία προέκυψε. Οι ασθενείς που πάσχουν από φοβία συνήθως αναγνωρίζουν πως οι φόβοι τους δεν είναι βάσιμοι και πως οι άλλοι άνθρωποι δικαιολογημένα δεν φοβούνται για τα ίδια πράγματα.
Οι φοβίες χαρακτηρίζονται από αδικαιολόγητο, υπερβολικό και παράλογο φόβο οι οποίες οδηγούν ένα άτομο στο να αποφεύγει συγκεκριμένες καταστάσεις ή όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με αυτές να τις βιώνει με πολύ έντονο άγχος.
Πρόκειται για μια μορφή αγχώδους διαταραχής που μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία. Οι φοβίες αποτελούν τη συνηθέστερη ψυχιατρική διαταραχή μεταξύ των γυναικών. Μεταξύ των ανδρών άνω των 25 ετών, οι φοβίες καταλαμβάνουν τη δεύτερη θέση μεταξύ των πιο συχνών ψυχιατρικών παθήσεων. Συνολικά υπολογίζεται ότι μέχρι 12% του πληθυσμού παρουσιάζουν τουλάχιστο μία φοβία.
Οι λόγοι για τους οποίους αναπτύσσονται οι φοβίες δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί. Η έναρξη μιας φοβίας μπορεί να σχετιστεί με ένα τραυματικό γεγονός. Συχνά όμως δεν υπάρχει ένας τέτοιος συσχετισμός ή εάν υπάρχει μπορεί να μην γίνεται αντιληπτός.
Η φοβία μπορεί να αναπτυχθεί ακόμη και εάν το άτομο που υποφέρει από αυτήν, δεν έχει βιώσει το ίδιο απευθείας την κατάσταση που προκαλεί το φόβο. Για παράδειγμα κάποιος μπορεί να αναπτύξει φοβία για τις αεροπορικές πτήσεις λόγω του ότι είδε στις ειδήσεις στην τηλεόραση εικόνες από μια αεροπορική τραγωδία.
Οι περισσότεροι ασθενείς με φοβίες, θα κάνουν ότι μπορούν για να αποφύγουν να βρεθούν στην κατάσταση που τους προκαλεί τρόμο. Όταν οι προσπάθειες για αποφυγή της κατάστασης που ευθύνεται για τη φοβία, επηρεάζουν τη ζωή του ασθενούς, τότε επιβάλλεται να ζητηθεί βοήθεια από επαγγελματίες της υγείας με εξειδίκευση στο πρόβλημα.
ΦΟΒΟΣ
Η δυσάρεστη συναισθηματική κατάσταση, που δημιουργείται ως απάντηση σε εξωτερικό πραγματικό κίνδυνο ή απειλή, που γίνεται αντιληπτός συνειδητά. Ο φόβος περιλαμβάνει τόσο υποκειμενική αίσθηση φόβου (ψυχολογική διάσταση) όσο και φυσιολογικές μεταβολές που είναι κυρίως επιτάχυνση του καρδιακού ρυθμού, επιτάχυνση της αναπνοής, τρόμος των μυών και ανακατανομή του αίματος από το δέρμα και τα σπλάχνα στους μεγάλους μυς (φυσιολογική διάσταση). Οι μεταβολές αυτές προετοιμάζουν το σώμα για μυϊκή δραστηριότητα (πάλη ή φυγή) που μπορεί να είναι απαραίτητη ως απάντηση στην απειλή.
Αμαν ! Ολο το λεξικο εκανες copy-paste !!!
:a03:
Μα τι καθόμαστε και λέμε τώρα..
Πήγαινε μια βόλτα στο ΚΑΤ και μέτρα αυτούς που τους έπεσε γλάστρα στο κεφάλι κι αυτούς που τράκαραν με μηχανή.
Ο κίνδυνος με μηχανή είναι τεράστιος, απαιτείται μέγιστη ωριμότητα και αυτοσυγκράτηση για να φτάσει κανείς να σταματήσει να καβαλάει λόγω περασμένης ηλικίας χωρίς να του έχει τύχει η στραβή.
Συγκρίνεται η - όποια - βεβαιότητα έχει ο κουτάκιας το πρωί ότι θα φτάσει σπίτι του το βράδυ σε ένα κομμάτι, με την αντίστοιχη του μοτοσυκλετιστή; Δυστυχώς όχι.
Μην είμαστε απόλυτοι. Δε νομίζω ότι φταιει τόσο η μοτοσυκλέτα ,όσο οι αναβάτες. Όταν βλέπεις ξεκράνωτους να πηγαίνουν λες και κάνουν αγώνα drag τότε δε θα φταίει ούτε ο ταρίφας που σταμάτησε, ούτε το λεωφορίο ούτε κανένας(χωρίς να τους δικαιολογώ που σταματάνε, αλλάζουν λωρίδες κλπ όποτε τους καπνίσει). 'Αν, λέω, άν πηγαίνανε όλοι λίγο πιο συντηριτικά έχοντας μέσα μας τον φόβο που λέγαμε πιο πρίν, μήπως θα γλιτώναμε πολλά;