View Full Version : Φωτογραφική Μηχανή - Ένας οδηγός
el_hymador
19/08/2013, 22:11
@@... μετά το πήδημα του καρπουζιού υπό του Θανάση Τότσικα, όλοι οι άλλοι καλλιτέχνες είναι ΓΤΚΚ (για το καρπούζι καβάλα) :tooth:
http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=181583
297821
Aχαχαχαχαχα που το θυμηθηκες αυτο!!! Μιλαμε ναι, δικαιωματικα στη πρωτη θεση!!!
el_hymador
19/08/2013, 22:14
Ηταν και αλλο ενα "εργο" ενα video οπου καποιος κοιταγε και καλα μεσα απο μια κλειδαροτρυπα να πηδιέται ενα ζευγαρι και επαιζε στο background ο εθνικος υμνος... και αυτο ειχε προκαλεσει μεγαλο ενθουσιασμο. :lol:
AUFGERBRACHT δυστυχως δεν εχω αλλα βλασφημα ρε συ, τελειωσαν... :p
el_hymador
19/08/2013, 22:23
α μπάι δε γουέι η φωτό από πάνω είναι του Ντ Αγκατά. Φωτογράφος Μάγκνουμ κλπ
ρίαλ θινκ
ΤΕΧΝΗ
;)
Άσε με μωρέ... και εγώ αμά πάω σε κανά β' μπο*ρδέλο ανηλιαγο και βρωμικό και τραβήξω καμιά τριτοκλασάτη εκδιδόμενη να το κάνει με έναν λεχρίτη θα το ονομάσω τέχνη... θα είναι κουνημενη και κακοφωτισμένη και θα έχει και στο καρέ μια αδέσποτη πο*τσότριχα για να ενθουσιαστεί όλος ο φιλότεχνος κόσμος... η φωτογραφία του D' Agata είναι για ξέρασμα όπως και σχεδόν όλες όσες έχει τραβήξει. Θράσος θέλει και να πλασάρεις τον εαυτό σου ως πυροβολημενο.
MG-KTiNoS
19/08/2013, 22:36
τώρα θες να το κουβεντιάσουμε αυτό?
:bawl:
el_hymador
19/08/2013, 23:00
τώρα θες να το κουβεντιάσουμε αυτό?
:bawl:
Θα το κουβεντιάσουμε αύριο, αφού πρώτα έχω τραβήξει και αναρτήσει εδώ μια φωτογραφία απο την πρωινή κένωση εντέρου, ξέρεις αυτή μετά από τον καφέ και τα 2-3 τσιγάρα. Σκέφτομαι να ρίξω τη μηχανή ταυτόχρονα μαζί με τον... οβολό μου στη λεκάνη και ότι τραβήξει. Αν ο Νεύτωνας είχε δίκιο (που γιατί να μην έχει δηλαδή; ) θα καταγράψω το σπλούτς σε macro mode με έκθεση ότι να ΄ναι. Μετά θα φτιάξω ένα ψεύτικο profile ότι ήμουν ορφανός από τα 3 μου χρόνια, μεγάλωσα σε αναμορφωτήριο που το διοικούσε ταγμα ροδόσταυρων τραβεστι καλογριών , ότι σνίφαρα WD40, έπινα παρφλού και ήμουν τίγκα εθισμένος στο ανθρακούχο νερό δουμπιά και ότι ξεφνικά, ενώ το είχα σκάσει από το ίδρυμα και εκπορνευόμουν σε γιαπωνέζους τουρίστες στην Ακρόπολη, βρήκα στα σκουπίδια ένα σπασμένο μεγενθυτικό φακό και μια web camera και έφτιαξα την πρώτη μου φωτογραφική μηχανή με την οποία προσπάθησα να καταγράψω τον κατεστραμμένο μου εσωτερικό κόσμο... μιλάμε για επιτυχία 100%, όλες οι γκαλερί θα ανοίξουν διάπλατα τις πόρτες τους και κριτικοί θα γράφουν 15 σελίδες ανάλυση για την φωτογραφία μου. Για δεύτερη δουλειά έχω σκεφτεί φλεγόμενα γλυπτά από στερεοποιημένα παράγωγα της μύτης μου και στο φόντο να σφάζουν ινδικά χοιρίδια.
Αυτά. :bawl:
endopandou
19/08/2013, 23:06
Θα το κουβεντιάσουμε αύριο, αφού πρώτα έχω τραβήξει και αναρτήσει εδώ μια φωτογραφία απο την πρωινή κένωση εντέρου, ξέρεις αυτή μετά από τον καφέ και τα 2-3 τσιγάρα. Σκέφτομαι να ρίξω τη μηχανή ταυτόχρονα μαζί με τον... οβολό μου στη λεκάνη και ότι τραβήξει. Αν ο Νεύτωνας είχε δίκιο (που γιατί να μην έχει δηλαδή; ) θα καταγράψω το σπλούτς σε macro mode με έκθεση ότι να ΄ναι. Μετά θα φτιάξω ένα ψεύτικο profile ότι ήμουν ορφανός από τα 3 μου χρόνια, μεγάλωσα σε αναμορφωτήριο που το διοικούσε ταγμα ροδόσταυρων τραβεστι καλογριών , ότι σνίφαρα WD40, έπινα παρφλού και ήμουν τίγκα εθισμένος στο ανθρακούχο νερό δουμπιά και ότι ξεφνικά, ενώ το είχα σκάσει από το ίδρυμα και εκπορνευόμουν σε γιαπωνέζους τουρίστες στην Ακρόπολη, βρήκα στα σκουπίδια ένα σπασμένο μεγενθυτικό φακό και μια web camera και έφτιαξα την πρώτη μου φωτογραφική μηχανή με την οποία προσπάθησα να καταγράψω τον κατεστραμμένο μου εσωτερικό κόσμο... μιλάμε για επιτυχία 100%, όλες οι γκαλερί θα ανοίξουν διάπλατα τις πόρτες τους και κριτικοί θα γράφουν 15 σελίδες ανάλυση για την φωτογραφία μου. Για δεύτερη δουλειά έχω σκεφτεί φλεγόμενα γλυπτά από στερεοποιημένα παράγωγα της μύτης μου και στο φόντο να σφάζουν ινδικά χοιρίδια.
:plaf: :eleison: :moutza: :tooth:
el_hymador
19/08/2013, 23:21
:plaf: :eleison: :moutza: :tooth:
Κάπως έτσι είναι και το βιογραφικό του D' Agata, απαραίτητο συσταστικό για να επιτύχεις στο χώρο της σύγχρονης τέχνης... αν ήταν δημόσιος υπάλληλος με στεγαστικό, 2 καταναλωτικά, 3 κάρτες, ενοίκιο και κουτσούβελα, θα ήταν απλά ένας δεστραμμένος και ανώμαλος, ο D' Agata όμως είναι κολασμένος καλλιτέχνης, διαμάντι μέσα στα σκατά και τέτοια. Δυστυχώς αυτό που βλέπω (και sorry που το σοβαρεύω) είναι ότι έχουμε πήξει στους politically correct ηδονοβλεψίες και συλλέκτες εμπειριών δια μέσου άλλων. Ο D' Agata και ο κάθε πυροβολημένος τέτοιου τύπου (επιτηδευμένος ή μη -γιατί παίζει και αυτό) είναι το commando που αναλλαμβάνει να φέρει την μπόχα και τη δυσωδιά στα σαλόνια για να πάρουν μια τζούρα οι καθώς πρέπει εικαστικοί και συγχροντεχνολάτρες. Απο μακρυά, από απόσταση και με το άλλοθι του ότι "εμείς τέχνη κοιτάμε".
spyrakos35
19/08/2013, 23:31
Εστιάζοντας κατ' ευθείαν πάνω στον ήλιο θα πάρεις σκοτάδι ή αυτό..
..... δεν έχουν παραπάνω από 1 λεπτό διαφορά η μία με την άλλη.
Σε καμία απ' τις παραπάνω δεν έχει γίνει επεξεργασία. Είναι ότι ακριβώς τράβηξε η μηχανή που δεν ήταν ούτε καν της προκοπής.
όπως τα λες είναι.....
ένα λεπτό πριν την μαυρίλα, τραβηξα αυτή
297827
endopandou
19/08/2013, 23:45
Κάπως έτσι είναι και το βιογραφικό του D' Agata, απαραίτητο συσταστικό για να επιτύχεις στο χώρο της σύγχρονης τέχνης... αν ήταν δημόσιος υπάλληλος με στεγαστικό, 2 καταναλωτικά, 3 κάρτες, ενοίκιο και κουτσούβελα, θα ήταν απλά ένας δεστραμμένος και ανώμαλος, ο D' Agata όμως είναι κολασμένος καλλιτέχνης, διαμάντι μέσα στα σκατά και τέτοια. Δυστυχώς αυτό που βλέπω (και sorry που το σοβαρεύω) είναι ότι έχουμε πήξει στους politically correct ηδονοβλεψίες και συλλέκτες εμπειριών δια μέσου άλλων. Ο D' Agata και ο κάθε πυροβολημένος τέτοιου τύπου (επιτηδευμένος ή μη -γιατί παίζει και αυτό) είναι το commando που αναλλαμβάνει να φέρει την μπόχα και τη δυσωδιά στα σαλόνια για να πάρουν μια τζούρα οι καθώς πρέπει εικαστικοί και συγχροντεχνολάτρες. Απο μακρυά, από απόσταση και με το άλλοθι του ότι "εμείς τέχνη κοιτάμε".
Δεν νομίζω να είναι ο νταγκατα το θέμα. Αυτός έριξε μια ιδέα την οποία συντήρησαν κάποιοι καθωσπρεπιστές προχώ με το πρόσχημα πως οι πολλοί απλά δεν αντιλαμβάνονται τη διαφορετικότητα της τέχνης.
Οκ δεν την αντιλαμβάνομαι ούτε εγώ και την θεωρώ μια αηδία που μόνο στόχο έχει να σοκάρει. Δεν με βάζει καν σε κάποιου είδους σκέψη για να πω στάσου μπορεί όντως να κρύβει κάποιο βαθύτερο νόημα και απλά χρειάζεται χρόνος να το αντιληφθώ.
Πολύς λόγος για ένα μάτσο τίποτα.
:lol:
:a20:
Με τι μηχανή τις τράβηξες;
Με μια παλιά canon s5 με 8mp και φακό 6-72 mm με 1:2.7-3,5.
Στα βραδινά όσο κρατάω το iso χαμηλά κάτι μπορεί να κάνει αλλά δύσκολο να μην σου κουνηθεί στους μεγάλους χρόνους ακόμα και με την μηχανή σταθερή πάνω σε μικρό τριποδάκι.
297825
Με λίγο υπομονή όμως και γυρισμένη στο φουλ χειροκίνητο κάτι μπορείς να πετύχεις.
http://imageshack.us/a/img267/774/img0564gd.jpg
Με τη μηχανή στο χέρι και με το iso στα 200 νομίζω.
http://imageshack.us/a/img854/7028/pdg5.jpg
Σε ιδανικές συνθήκες τα καταφέρνει καλύτερα (είναι και συμπιεσμένες τώρα αυτές)
297826
http://imageshack.us/a/img507/6314/img0316pm.jpg
http://imageshack.us/a/img546/3434/lhet.jpg
Αλλά όχι όπως θα ήθελα. Πολλές φορές μου καίει τον ουρανό ή το δρόμο.
http://imageshack.us/a/img826/2756/img0911v.jpg
Εδώ το γεφυράκι το επανέφερα με photoshop
http://imageshack.us/a/img716/5299/7uvx.jpg
Αλλά εδώ δεν υπάρχει τίποτα απ' τον ουρανό.
http://imageshack.us/a/img189/3941/benetikos.jpg
Αν της ζητήσεις πολλά δεν θα πάρεις τίποτα.
http://imageshack.us/a/img716/271/img3574pq.jpg
Το μεγαλύτερο ατού της είναι οι γρήγοροι χρόνοι ανοίγματος. :lol:
http://imageshack.us/a/img542/6619/ei6f.jpg
Edit. Δεν ξέρω γιατί δεν ανοίγουν σε φουλ ανάλυση απ' το imageshack εκτός απ' την πρώτη.
MG-KTiNoS
20/08/2013, 09:37
Κάπως έτσι είναι και το βιογραφικό του D' Agata, απαραίτητο συσταστικό για να επιτύχεις στο χώρο της σύγχρονης τέχνης... αν ήταν δημόσιος υπάλληλος με στεγαστικό, 2 καταναλωτικά, 3 κάρτες, ενοίκιο και κουτσούβελα, θα ήταν απλά ένας δεστραμμένος και ανώμαλος, ο D' Agata όμως είναι κολασμένος καλλιτέχνης, διαμάντι μέσα στα σκατά και τέτοια..
Αυτή τη λέξη είχα χρόνια να την ακούσω από τα 80ς...
υγ
αυτό με τη κένωση το κάνουν με καθρέφτη.
Βάζεις τον καθρέφτη κάτω και τον χ....
Παράλληλα φωτογραφίζεις το καθρέφτη.
Απλό !
(μη χαλάσεις και τη μηχανή, αν και ως νίκον θα βρει τη σωστή της θέση)
spyrakos35
20/08/2013, 09:43
κτήνε....
μάλλον σε "βρωμεροί κώλοι" πρέπει να το αλλάξεις......
:cry:
αυτή άραγε έχει βγει με αποσπώμενο φλάς και τοποθετημένο στο πλάι....?
297843
RizlaPlusPlus
20/08/2013, 10:10
αυτή άραγε έχει βγει με αποσπώμενο φλάς και τοποθετημένο στο πλάι....?
297843
Ναι...
spyrakos35
20/08/2013, 10:24
297844
κεφάλι και κομάτι σπονδυλικής στήλης σκελετου φιδιού με την λεπτομέρεια του μυρμηγκιου
(από το εξοχικό και πάλι)
spyrakos35
20/08/2013, 10:25
297845
δείτε δοντάκια το σκασμένο
ego_o_idios
20/08/2013, 11:12
Ματαιότης ματαιοτήτων τα πάντα ματαιότης...
:cool:
lipon ela palikari mou na sou doso epagkelmatiki mixani ton 4000 euro tou 2006 ke ama tin pousisis 400 euro simera ise iroas ke sou milao giati i fotografia ine i doulia mou den leo paparies os katanalotria...:lol:
RizlaPlusPlus
20/08/2013, 13:55
lipon ela palikari mou na sou doso epagkelmatiki mixani ton 4000 euro tou 2006 ke ama tin pousisis 400 euro simera ise iroas ke sou milao giati i fotografia ine i doulia mou den leo paparies os katanalotria...:lol:
Διαμαντια εβγαζε και τοτε και σημερα ομως, στα χερια του καταληλλου...
297863
αυτή τι εφέ έχει ρε παιδιά και φαίνεται έτσι....???
MG-KTiNoS
20/08/2013, 14:18
lipon ela palikari mou na ......
:beer:
Εμένα οι μηνχανές μου σε 6 χρόνια έχουν γαμηθεί στα κλικ και σπάνια έχουν επιβιώσει ώστε να πουληθούν.
Συχνά τις χαρίζω σε φίλους που θέλουν ν αρχίσουν.
Εγώ όμως ως τώρα είχα μηχανές του 1000ρικου
Δεν μπορούσαν να πληρώσω παραπάνω
;)
υγ
δείγμα από την πόκετ ινσταμάτικ του 70 αύριο...
:D
MG-KTiNoS
20/08/2013, 14:22
297863
αυτή τι εφέ έχει ρε παιδιά και φαίνεται έτσι....???
HDR (mlks)
Στην από πάνω παίζει να έχουν ρίξει και κάποιο φως από αμάξι ή μηχανή
MG-KTiNoS
20/08/2013, 14:28
Φωτογράφοι που θα έκαναν τα πάντα για μια λήψη
http://www.otherside.gr/2013/08/fwtografoi-pou-tha-ekanan-ta-panta-gia-mia-lipsi-photos-3/
http://www.otherside.gr/2010/12/fwtografoi-pou-tha-ekanan-ta-panta-gia-mia-lipsi-photos-2/
http://www.otherside.gr/2010/12/fwtografoi-pou-tha-ekanan-ta-panta-gia-mia-lipsi-photos-1/
el_hymador
20/08/2013, 15:04
HDR (mlks)
Στην από πάνω παίζει να έχουν ρίξει και κάποιο φως από αμάξι ή μηχανή
Μια χαρά είναι το HDR αρκεί να μην το ξεσκίζεις. ;)
297864
MG-KTiNoS
20/08/2013, 15:07
συνεχίζει να μην μου αρέσει !
Είναι αφύσικο.
)σόρι(
Λοιπόν πάρτε μάτι ένα ρίαλ αρτίστ (χωρίς πλάκα)
http://www.photodiodos.gr/v/photographer/Vrettakos/8FF/
Είμαι φαν εδώ και κάτι χρόνια γιατί με πιστεύω ότι ζει τη φωτογραφία του στο φυσικό της χώρο.
Δεν παριστάνει τον Αμερικάνο ή το Γάλλο κλπ είναι ο εαυτός του !
είδα αυτή σε ως ένα καλό παράδειγμα HDR και δεν μου φαίνεται αφύσικη...
απίστευτη θα την έλεγα....
297866
αν και μου θόλωσε στο ανέβασμα...
el_hymador
20/08/2013, 15:26
είδα αυτή σε ως ένα καλό παράδειγμα HDR και δεν μου φαίνεται αφύσικη...
απίστευτη θα την έλεγα....
297866
αν και μου θόλωσε στο ανέβασμα...
Nαι μωρέ, άσε τον ξινό τον κουλτουριάρη :p να λέει τα δικά του, αφύσικος είναι ο τρόπος που γράφουν οι μηχανές καθότι δεν πιάνουν το δυναμικό εύρος του ανθρώπινου ματιού, το HDR αυτό κάνει, αυξάνει κατά πολύ το δυναμικό εύρος και το φέρνει στα όρια της ανθρώπινης όρασης. Αλλά καθότι ψηφιακό, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να βγουν τέρατα άμα το παρακάνεις.
Μια χαρά είναι το HDR αρκεί να μην το ξεσκίζεις. ;)
297864
την συγκεκριμενη οταν την πετυχα στο dpgr εμεινα μλκς...
απιστευτη φωτογραφια
Nαι μωρέ, άσε τον ξινό τον κουλτουριάρη :p να λέει τα δικά του, αφύσικος είναι ο τρόπος που γράφουν οι μηχανές καθότι δεν πιάνουν το δυναμικό εύρος του ανθρώπινου ματιού, το HDR αυτό κάνει, αυξάνει κατά πολύ το δυναμικό εύρος και το φέρνει στα όρια της ανθρώπινης όρασης. Αλλά καθότι ψηφιακό, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να βγουν τέρατα άμα το παρακάνεις.
Μαζί σου! και εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν είναι αφύσικο, (σε λογικά πλαίσια χρήσης..) διότι το μάτι ακριβώς, πιάνει μεγαλύτερο δυναμικό εύρος και έτσι ο φωτογράφος αναγκάζεται στην προσπάθειά του να μεταφέρει επακριβώς την εικόνα που βλέπει, να απεικονίσει όλα αυτά που φαίνονται με το γυμνό μάτι χρησιμοποιώντας το HDR...
αναρωτιέμαι αν σε μερικά χρόνια που θα αναπτυχθεί η 3d φωτογραφία αν θα θεωρείται εξίσου αφύσικη....
MG-KTiNoS
20/08/2013, 16:34
Μαζί σου! και εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν είναι αφύσικο, (σε λογικά πλαίσια χρήσης..) διότι το μάτι ακριβώς, πιάνει μεγαλύτερο δυναμικό εύρος και έτσι ο φωτογράφος αναγκάζεται στην προσπάθειά του να μεταφέρει επακριβώς την εικόνα που βλέπει, να απεικονίσει όλα αυτά που φαίνονται με το γυμνό μάτι χρησιμοποιώντας το HDR...
αναρωτιέμαι αν σε μερικά χρόνια που θα αναπτυχθεί η 3d φωτογραφία αν θα θεωρείται εξίσου αφύσικη....
οκ δεν είναι αφύσικο να μην υπάρχουν σκιές, είναι φυσιολογικό !
Κι εγώ μαζί σας !
297868
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗ ΡΕ !
el_hymador
20/08/2013, 22:21
οκ δεν είναι αφύσικο να μην υπάρχουν σκιές, είναι φυσιολογικό !
Κι εγώ μαζί σας !
297868
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗ ΡΕ !
Και στο hdr υπάρχουν σκιές και φωτεινά, απλά έχουν πληροφορία αντί να είναι καμένα. Σίγουρα δεν κάνει για όλα τα είδη φωτογραφίας και όπως ειπώθηκε πολλές φορές θέλει φειδώ και προσοχή στην εφαρμογή του. Όπως επίσης υπάρχουν φωτογραφίες, ειδικά Α/Μ που τις τραβάνε τις σκιές τις μασίφ τις σκληρές. Και υπάρχουν και άλλες εφαρμογές που τιος τραβάνε τις σκιές:
297885
Η φώτο τα σπάει! Nέος κινητήρας εγκάρσιος ω2
ego_o_idios
22/08/2013, 21:45
Διαμαντια εβγαζε και τοτε και σημερα ομως, στα χερια του καταληλλου...
filaraki den ksero ti 8es na pis ke an prepi na tis metrisoume os fotografi :lol:
ego ime epagkelmatias ston xoro tis diafimisis xronia tora ala afto pou exo na sas po ke 8elo na epistiso tin prosoxi sas
ine oti an eperna prin xronia mia digital slr tiv exona se ena xronontoulapo xoris na tin xrisimopioiso ke i8ela na tin pouliso
an tin ixa pari tote 2000- 4000 euro analoga to montelo simera 8a eperna ta apaftaria mou se xrima
exo tin proti digital slr pou vgike stin agora ekane tote 800 xiliarika vres tin analogia se evro
ela na stin doso na peksis mpala me aftin katalaves?
ke den ine tipou rolei na tin kano zaxariera...:lol:
diladi i aksia tous pefti ston kiada
an den to katalavenete sigoura mas psekazoun..:lol::lol:
el_hymador
22/08/2013, 22:19
Το ίδιο πέφτουν οι τιμές και στις τηλεοράσεις, στα PCια, στα κινητα, στα tablets και σε ολα τα ηλεκτρονικά είδη. Όπως επίσης και στις μοτοσικλέτες γαι να μην ξεχνιόμαστε. Η πραγματικότητα είναι αυτή και ο καθένας την διαχειρίζεται όπως θέλει. Οι επαγγλεματίες δύσκολα αλλάζουν μηχανή με τον ρυθμό που αλλάζουν οι ερασιτέχνες, για αυτούς είναι εργαλείο δουλειάς και γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα μας ότι το κυνήγι του νέου μοντέλου δεν θα τους κάνει καλύτερους φωτογράφους. Όπως επίσης για αυτούς παίζει τεράστιο ρόλο το τρίπτυχο αξία - απόδοση - απόσβεση. Για αυτό το λόγο στα περισσότερα γαμοβαφτήσια που έχω παραβρεθεί τους βλέπω να κρατάνε παλιότερα μοντέλα τα οποία θεωρούνται "απαξιωμένα" απ΄όλα εμάς τα καταναλωτικά μόγγολα.
Οι μηχανές έχουν δυνατότητες τις οποίες αν τις χρειάζεσαι (ή νομίζεις ότι τις χρειάζεσαι) τις πληρώνεις. Αλλά αν είσαι "κουλός" και "τυφλός" δεν πα να έχεις εξοπλισμό των 20.000 ευρώ, μαλακίες θα βγάλεις. Και τις δυνατότητες τις θες στην επαγγελματική φωτογραφία και σε ορισμένες εξειδικευμένες φωτογραφικές εφαρμογές. Αν το πάμε στον καλλιτεχνικό, εκεί ο εξοπλισμός παίζει από ελάχιστο εώς καθόλου ρόλο. Ένας από τους έλληνες φωτογράφους που θαυμάζω είναι αυτός: http://stamstavr.wix.com/stavrosstam--photography έχει ταλέντο ο άνθρωπος και το προσεγγίζει εξαιρετικά το θέμα (για τα γούστα μου) ε λοιπόν πολλές φωτογραφιές από αυτές που έχει στο site είνα τραβηγμένες με μια compact Kodak δεκαετίας (!!!) και οι υπόλοιπες με μια Pentax dslr που σήμερα θεωρείται "του πεταματού" και αιώνες πίσω τεχνολογικά.
RizlaPlusPlus
23/08/2013, 10:11
filaraki den ksero ti 8es na pis ke an prepi na tis metrisoume os fotografi :lol:
Οχι, δε θελω να τις μετρησουμε. Αυτο που ηθελα να πω, το εξηγησε ο χυμαδορ απο πανω αριστα.
(Το φλικ'ρ λινκ το περιμενω ακομα βεβαια... :p )
ego_o_idios
23/08/2013, 15:38
re sis mou ta exete kani aerostato mia kouventa sas lene ke lete 300
ego safos ke milao gia erasitexnika montela ke oxi epagkelmatika aplo edosa ena paradigma oti akoma ke aftes i akrives mixane skoupidopiounte amesa poso malon ta mprikakia kompakt gia erasitexniki xrisi pou kane 6 mines ine palia
ola ta ala ta vareta ine opos ta leei o hyma dor pos leme christian dor...:lol:
ke genika den me xezete...:lol:
Το ίδιο πέφτουν οι τιμές και στις τηλεοράσεις, στα PCια, στα κινητα, στα tablets και σε ολα τα ηλεκτρονικά είδη. Όπως επίσης και στις μοτοσικλέτες γαι να μην ξεχνιόμαστε. Η πραγματικότητα είναι αυτή και ο καθένας την διαχειρίζεται όπως θέλει. Οι επαγγλεματίες δύσκολα αλλάζουν μηχανή με τον ρυθμό που αλλάζουν οι ερασιτέχνες, για αυτούς είναι εργαλείο δουλειάς και γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα μας ότι το κυνήγι του νέου μοντέλου δεν θα τους κάνει καλύτερους φωτογράφους. Όπως επίσης για αυτούς παίζει τεράστιο ρόλο το τρίπτυχο αξία - απόδοση - απόσβεση. Για αυτό το λόγο στα περισσότερα γαμοβαφτήσια που έχω παραβρεθεί τους βλέπω να κρατάνε παλιότερα μοντέλα τα οποία θεωρούνται "απαξιωμένα" απ΄όλα εμάς τα καταναλωτικά μόγγολα.
Οι μηχανές έχουν δυνατότητες τις οποίες αν τις χρειάζεσαι (ή νομίζεις ότι τις χρειάζεσαι) τις πληρώνεις. Αλλά αν είσαι "κουλός" και "τυφλός" δεν πα να έχεις εξοπλισμό των 20.000 ευρώ, μαλακίες θα βγάλεις. Και τις δυνατότητες τις θες στην επαγγελματική φωτογραφία και σε ορισμένες εξειδικευμένες φωτογραφικές εφαρμογές. Αν το πάμε στον καλλιτεχνικό, εκεί ο εξοπλισμός παίζει από ελάχιστο εώς καθόλου ρόλο. Ένας από τους έλληνες φωτογράφους που θαυμάζω είναι αυτός: http://stamstavr.wix.com/stavrosstam--photography έχει ταλέντο ο άνθρωπος και το προσεγγίζει εξαιρετικά το θέμα (για τα γούστα μου) ε λοιπόν πολλές φωτογραφιές από αυτές που έχει στο site είνα τραβηγμένες με μια compact Kodak δεκαετίας (!!!) και οι υπόλοιπες με μια Pentax dslr που σήμερα θεωρείται "του πεταματού" και αιώνες πίσω τεχνολογικά.
για την ιστορία, πήρα την D5100...
πέρασα από όλα τα στάδια, να κοιτάω την D3100, την 5200, αλλά και την D7100 οπού εκεί έτσουζε ακόμα και η ιδέα του κόστους...
κατέληξα στην D5100 λοιπόν με δώρο τον 18-55 δώρο τον 55-200 της νίκον, δώρο τρίποδο, δώρο θήκη Νικον, δώρο δεύερη μπαταρία, και μαζί με μία καρτα 16άρα όλα μαζί στα 694€...
νομίζω έκλεισα προς το παρόν! :D
edit: japan τεχνολογία made in Thailand η μηχανή, και china οι φακοί....
χεσε μέσα...
MG-KTiNoS
23/08/2013, 15:53
μια χαρά είσαι
(προς το παρόν)
:)
(προς το παρόν)
:)
προς το παρόν.... ;)
και ευχαριστώ όλους που είτε μονολεκτικά, είτε με σεντόνια υπέρδιπλα βοήθησαν στο να παρθεί η απόφαση, αλλά και να κατατοπιστώ σε κάποια πράγματα....
re sis mou ta exete kani aerostato mia kouventa sas lene ke lete 300
ego safos ke milao gia erasitexnika montela ke oxi epagkelmatika aplo edosa ena paradigma oti akoma ke aftes i akrives mixane skoupidopiounte amesa poso malon ta mprikakia kompakt gia erasitexniki xrisi pou kane 6 mines ine palia
ola ta ala ta vareta ine opos ta leei o hyma dor pos leme christian dor...:lol:
ke genika den me xezete...:lol:
Δλδ αν σου λέγαμε ότι σε έχουμε χεσμένο θα ήσουν ευχαριστημένος? :lol:
RizlaPlusPlus
23/08/2013, 16:07
πέρασα από όλα τα στάδια, να κοιτάω την D3100, την 5200, αλλά και την D7100 οπού εκεί έτσουζε ακόμα και η ιδέα του κόστους...
κατέληξα στην D5100 λοιπόν με δώρο τον 18-55 δώρο τον 55-200 της νίκον, δώρο τρίποδο, δώρο θήκη Νικον, δώρο δεύερη μπαταρία, και μαζί με μία καρτα 16άρα όλα μαζί στα 694€...
χεσε μέσα...
Μετα απο 16 σελιδες, Nikon - Canon σημειώσατε 1.
:evil:
KostasV2
23/08/2013, 16:10
χεσε μέσα...
Αν δεν σου μπεί το σαράκι να πας σε full frame, η 5100 θα σε καλύψει άνετα........
Καλά κλικ!
MG-KTiNoS
23/08/2013, 16:15
Αν δεν σου μπεί το σαράκι να πας σε full frame, η 5100 θα σε καλύψει άνετα........
Καλά κλικ!
μια χαρά είναι κροπ μια χαρά είναι κροπ !!!!
298138
costas_versys
23/08/2013, 16:26
Καλά κλικ!
Η 5100 μια χαρά είναι, αλλά θα πρέπει να αναβαθμίσεις και σοβαρά τον Η/Υ σου για να διαχειριστείς φωτογραφίες raw/nef που καταλαμβάνουν από 20 έως 30 ΜΒ !!! Δεν μιλάω για ViewNX2 της Nikon που θα θέλει μνήμη με το τσουβάλι .. Αυτά είναι τα κακά των πολλών MPs όπου πάνω από τα 16 MPs αρχίζουν να τα παίζουν τα μεσαία Desktop & Laptops .
Οσο για την τιμή που πήρες την 5100, να σου πω ότι πριν 3 εβδομάδες πήρα και εγώ στην ίδια τιμή μια Nikon D7000 με 18-105.. (Δεν την είδα στην έρευνά σου)
Καλορίζικη & καλές λήψεις
Να βάλω και μια πρόσφατη να σου ανοίξει η όρεξη
Η 5100 μια χαρά είναι, αλλά θα πρέπει να αναβαθμίσεις και σοβαρά τον Η/Υ σου για να διαχειριστείς φωτογραφίες raw/nef που καταλαμβάνουν από 20 έως 30 ΜΒ !!! Δεν μιλάω για ViewNX2 της Nikon που θα θέλει μνήμη με το τσουβάλι .. Αυτά είναι τα κακά των πολλών MPs όπου πάνω από τα 16 MPs αρχίζουν να τα παίζουν τα μεσαία Desktop & Laptops .
Οσο για την τιμή που πήρες την 5100, να σου πω ότι πριν 3 εβδομάδες πήρα και εγώ στην ίδια τιμή μια Nikon D7000 με 18-105.. (Δεν την είδα στην έρευνά σου)
Καλορίζικη & καλές λήψεις
ευχαριστώ :beer:
από μνήμη πιστεύω είμαι καλά στο pc, έχω και desktop.
τώρα από έρευνα αγοράς, βλέπω την D7000 με το κιτ που αναφέρεις στα 870 στο σκρουτζ... από κει και πέρα ούτε άπλετο χρόνο είχα να γυρίσω όλα τα μαγαζιά ούτε ήξερα άλλα κόλπα να κοιτάξω και να βρω ευκαιρίες...
όπως και να χει μιλάω για σετ με δύο φακους και τα συμπράγκαλα, που σημαίνει ότι με 694 ευρώ δεν βάζω άλλο το χέρι στην τσέπη.... (προς το παρόν είπαμε...)
costas_versys
23/08/2013, 16:55
Ωραία, καλώς ήλθες στο club λοιπόν Σταμέλο,
Αλλες οι τιμές στο Internet & άλλες στον πάγκο του μαγαζιού.
Δεν θα σου έλεγα όμως να δώσεις ούτε ένα ευρώ παραπάνω πιά, παρά μόνο για ένα καλό πολωτικό φίλτρο.
RizlaPlusPlus
23/08/2013, 17:47
καλό πολωτικό φίλτρο.
+ολα
costas_versys
23/08/2013, 18:32
συστήνω το HOYA Circular. Είναι τέλειο.
Να και ένα δείγμα
ego_o_idios
23/08/2013, 20:19
Δλδ αν σου λέγαμε ότι σε έχουμε χεσμένο θα ήσουν ευχαριστημένος? :lol:
pistevis oti exi kapio endiaferon afto pou les?:lol:
ego_o_idios
23/08/2013, 20:28
kapou diavasa oti sigkrinete canon me nikon
iste entelos arostoi i nikon skotone sto film den ipirxe kaliteri mixani ke apo tote ixe dimiourgisi fanatikous opadous
stin psifiaki ine poli piso akoma vgazi 8erma xromata me to zori ke idika oli i ikona exi mia apoxrosi mantzentas pou mas vgeni i psixi na apoxromatisoume otan mas erxete ikona apo nikon
ke den milao gia sigkrisi pou kanete esis sto spiti sas me ton ipologisti sas eki den iparxi provlima
an prokite omos gia kalimprarismena mixanimata gia na vgi i apodosi sosta stin ektiposi eki fenete to provlima
ta psixra xromata tis canon ine pio efkoloxrista stin ri8misi tous ke gia afto protimate idika sto studio
genika opos exi poli dromo to digital gia na ftasi ta peripou 100 xronia erevnas ke texnologias tou film
me kamia mixani digital den 8a apodosete tin sarka-derma (an8ropino derma) opos me to film ke exi pola xronia mprosta tou to psifiako mexri na dior8osi ta provlimata prooptikis
pantos gia poket erasitexniki parte anepifilakta olympus exi ton kalitero sensora stin katigoria tis
pistevis oti exi kapio endiaferon afto pou les?:lol:
Όσο έχει και αυτό. :lol:
...ke genika den me xezete...:lol:
Ρε παιδιά , ωραία όλα αυτά τα επιστημονικά , αλλά έχετε να προτείνετε για εμένα τον άσχετο (και που δεν θέλει να γίνει σχετικός) καμιά μηχανή που πατώντας ΜΟΝΟ το κουμπί της και όλα στο AUTO να αποδίδει καλά σε ολες τις συνθηκες (σκοταδι, εν κινήσει κ.λ.π)και να κοστίζει max 200€ ?
AUFGEBRACHT
23/08/2013, 21:23
Ρε παιδιά , ωραία όλα αυτά τα επιστημονικά , αλλά έχετε να προτείνετε για εμένα τον άσχετο (και που δεν θέλει να γίνει σχετικός) καμιά μηχανή που πατώντας ΜΟΝΟ το κουμπί της και όλα στο AUTO να αποδίδει καλά σε ολες τις συνθηκες (σκοταδι, εν κινήσει κ.λ.π)και να κοστίζει max 200€ ?
Africa Twin φίλος...
KostasV2
23/08/2013, 21:31
Αν τη βρεις, πες τη και σε μας... :tooth:
Africa Twin φίλος...
απο καταναλωση τι λεει?:lol:
el_hymador
23/08/2013, 21:50
χεσε μέσα...
Με γεια σου, αντικειμενικά στο λέω, έκανες την καλύτερη επιλογή. Μην πάρεις τίποτα άλλο, προς το παρόν είσαι υπερκομπλέ (οι φακοί είναι VR να υποθέσω...), βουρ για φωτογραφίες. Η μάλλον "βρες" (με εισαγωγικά και χωρίς) το Capture NX2 που είναι γ@μιστερό πρόγραμμα επεξεργασίας φτιαγμένο ειδικά για μηχανές Nikon. Και τράβα αυστηρά RAW, τα JPEG είναι για τις compact. Χέστηκες αν οι φακοί είναι made in China, είναι από τους καλύτερους Kit της αγοράς, θα το διαπιστώσεις και μόνος σου.
Tip:
1) Επειδή θα σου σπάσει τ΄@@δια το ότι δεν υπάρχει dedicated κουμπί για την ρύθμιση των ISO, πας: Custom Settings Menu > f: Controls > f1 Assign Fn button > ISO sensitivity και έχεις στο κουμπάκι Fn, κάτω από αυτό του φλας, τα ISO σου.
2) Αν και πιστεύω ότι θα το έχει ήδη περασμένο, τσέκαρε ποια έκδοση του firmware έχεις: Setup Menu > Firmware Version. Αν σου εμφανίσει A: 1.0.1 / B:1.01 μην κάνεις τίοτα, αν είναι το παλιό, πας εδώ: https://nikoneurope-en.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/50626/~/d5100-firmware-update-1.01 , το κατεβάζεις και το περνάς.
3) Δεν ξέρω με τι τράβαγες πριν, αλλά αν σου φανούν soft οι φωτογραφίες... δεν είναι! Βαλέ f/8.
el_hymador
23/08/2013, 21:57
Yπάρχει μια αλλά κοστίζει κάτι παραπάνω και είναι κάπως μακρυά, συγκερκριμένα στο Curiosity που βρίσκεται στον Άρη. Σοβαρά τώρα, δεν υπάρχει. Αν θα σου πρότεινα μια είναι η Nikon 1 J1 που έχω λυσσάξει να την αναφέρω γιατί είναι πραγματικά πολύ καλή και βγήκε προσφορά στα 199 ευρώ, αλλά δυστυχώς πέσαν σαν τα κοράκια και εξαντλήθηκε.
DoctoR_k6
23/08/2013, 22:08
Με γεια σου, αντικειμενικά στο λέω, έκανες την καλύτερη επιλογή. Μην πάρεις τίποτα άλλο, προς το παρόν είσαι υπερκομπλέ (οι φακοί είναι VR να υποθέσω...), βουρ για φωτογραφίες. Η μάλλον "βρες" (με εισαγωγικά και χωρίς) το Capture NX2 που είναι γ@μιστερό πρόγραμμα επεξεργασίας φτιαγμένο ειδικά για μηχανές Nikon. Και τράβα αυστηρά RAW, τα JPEG είναι για τις compact. Χέστηκες αν οι φακοί είναι made in China, είναι από τους καλύτερους Kit της αγοράς, θα το διαπιστώσεις και μόνος σου.
Tip:
1) Επειδή θα σου σπάσει τ΄@@δια το ότι δεν υπάρχει dedicated κουμπί για την ρύθμιση των ISO, πας: Custom Settings Menu > f: Controls > f1 Assign Fn button > ISO sensitivity και έχεις στο κουμπάκι Fn, κάτω από αυτό του φλας, τα ISO σου.
2) Αν και πιστεύω ότι θα το έχει ήδη περασμένο, τσέκαρε ποια έκδοση του firmware έχεις: Setup Menu > Firmware Version. Αν σου εμφανίσει A: 1.0.1 / B:1.01 μην κάνεις τίοτα, αν είναι το παλιό, πας εδώ: https://nikoneurope-en.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/50626/~/d5100-firmware-update-1.01 , το κατεβάζεις και το περνάς.
3) Δεν ξέρω με τι τράβαγες πριν, αλλά αν σου φανούν soft οι φωτογραφίες... δεν είναι! Βαλέ f/8.
Πολυ σωστος ο φιλος. Κατοχος d5100 απο περισυ κ εγω. Για τα λεφτα της παρα πολυ ικανοποιημενος. Αν παιξεις κ με κανα φιλτρο θα δεις ακομα καλυτερα αποτελεσματα. Κ πιστευω πως θα χρειαστεις ενα 35 f1.8 για βραδυνες εξορμησεις κ εκλεισες για την ωρα!!!
Καλες φωτο...
Ο el hymador προσφερει εργο στους φιλους κ θα τους βαλει στα εξοδα!! Αλλα αξιζει...
η πληροφορία είναι χρυσός....!
Σας ευχαριστώ πολύ όλους και πάλι, θα τα κοιτάξω όλα όσα μου είπες χυμαδόρ, και για να πω την αλήθεια από τέλη Σεπτέμβρη θα προστεθούν και δύο φίλτρα στον εξοπλισμό, ένα UV και ένα πολωτικό....
el_hymador
23/08/2013, 22:22
η πληροφορία είναι χρυσός....!
Σας ευχαριστώ πολύ όλους και πάλι, θα τα κοιτάξω όλα όσα μου είπες χυμαδόρ, και για να πω την αλήθεια από τέλη Σεπτέμβρη θα προστεθούν και δύο φίλτρα στον εξοπλισμό, ένα UV και ένα πολωτικό....
Ναι και νομίζεις ότι θα σταματήσεις εκεί... :lol:. Κατά τα χριστούγεννα σε βλέπω να θες υπερευρυγώνιο, είναι το πρώτο σύμπτωμα της "ασθένειας".
Nα και ένα διάγραμμα το οποίο είναι απίστευτα αληθινό!
298156
εγώ που έχω και τρίποδο μετράει, και είμαι ήδη στα μισά...?:D:D
costas_versys
23/08/2013, 23:06
Ναι και νομίζεις ότι θα σταματήσεις εκεί... :lol:. Κατά τα χριστούγεννα σε βλέπω να θες υπερευρυγώνιο, είναι το πρώτο σύμπτωμα της "ασθένειας".
Nα και ένα διάγραμμα το οποίο είναι απίστευτα αληθινό!
298156
Το διάγραμμα είναι απλά απίθανο. Ο άξονας Time που τελειώνει στο Death είναι που με έκανε να γελάσω ..
Η φωτογραφία πράγματι μπορεί να σε οδηγήσει σε ένα απίθανο και δημιουργικό hobby. Θέλει όμως να κάνεις ένα πρώτο βήμα: να βγείς από το σπίτι, να παρατήσεις το PC, τον καναπέ & την τηλεόραση και αρχίσεις το διάβασμα, τις δοκιμές, τις βόλτες, την παρατήρηση & τις δημιουργικές συζητήσεις. Μετά την αγορά της DSLR τα επόμενα απαραίτητα (τρίποδα, flash, φίλτρα, τσάντες άντε και κανέναν prime φθηνό) έρχονται στην ώρα τους και ανάλογα με την πορεία που θα τραβήξει ο καθένας. Είναι όμως εξαιρετικά ανταποδοτικό hobby.
endopandou
24/08/2013, 09:12
Το διάγραμμα είναι απλά απίθανο. Ο άξονας Time που τελειώνει στο Death είναι που με έκανε να γελάσω ..
Η φωτογραφία πράγματι μπορεί να σε οδηγήσει σε ένα απίθανο και δημιουργικό hobby. Θέλει όμως να κάνεις ένα πρώτο βήμα: να βγείς από το σπίτι, να παρατήσεις το PC, τον καναπέ & την τηλεόραση και αρχίσεις το διάβασμα, τις δοκιμές, τις βόλτες, την παρατήρηση & τις δημιουργικές συζητήσεις. Μετά την αγορά της DSLR τα επόμενα απαραίτητα (τρίποδα, flash, φίλτρα, τσάντες άντε και κανέναν prime φθηνό και αυτοκίνητο...) έρχονται στην ώρα τους και ανάλογα με την πορεία που θα τραβήξει ο καθένας. Είναι όμως εξαιρετικά ανταποδοτικό hobby.
σωστή η διόρθωση;
KostasV2
24/08/2013, 11:23
Αν είναι κανείς από Ηράκλειο, υπάρχει η φωτογραφική ομάδα του Πανεπιστημίου, που είναι ανοιχτή για όποιον αγαπάει / ενδιαφέρεται για το σπορ...
http://fopk.culture.uoc.gr/index.php/home
https://www.facebook.com/groups/9217997822/#!/fopk.uoc
https://www.facebook.com/groups/9217997822/
AUFGEBRACHT
24/08/2013, 12:05
Δράττομαι της ευκαιρίας να κάνω κι εγώ ένα ερώτημα μιας και βλέπω πως πολλοί το κατέχουν κι έχουν ολοκληρωμένη άποψη. Έχω μια Olympus FE-230 compact, την πήρα το 2007 μετά από προτροπή "γνώστη" της φωτογραφίας ο οποίος δεν ήταν και τόσο γνώστης τελικά, καθώς μπορεί να ήταν μια απίστευτα βολική compact για ευκαιριακές φωτό (βλ. ταξίδια, διακοπές και βόλτες με τη μηχανή π.χ.) αλλά από ποιότητα φωτογραφιών κακή εώς τραγική σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.
Το ζητούμενο είναι πάλι μια φωτογραφική compact με μικρές διαστάσεις (σε αυτόν τον τομέα η olympus ήταν αξεπέραστη) και οι κυριότεροι υποψήφιοι είναι:
http://www.e-shop.gr/product?id=PER.564488
http://www.e-shop.gr/product?id=PER.565651
http://www.e-shop.gr/product?id=PER.567910
http://www.e-shop.gr/product?id=PER.564150
Κάθε πρόταση ή γνώμη για τις παραπάνω ευπρόσδεκτη.
nikvolos
24/08/2013, 13:43
Για δες και την http://www.skroutz.gr/s/2360190/Nikon-CoolPix-L610.html, την πήρα πριν λίγο καιρό για την κόρη μου και ειναι πολύ αξιόλογο μηχανάκι, με δυνατό ζουμ κ.λ.π.
Με την ευκαιρία εγώ έχω την Canon 100 d, μπορεί κάποιος να προτείνει τον φτηνότερο-καλό φακό για λίγο περισσότερο ζουμ, γιατί ο 18-55 που φοράειι το κιτ, δεν μου φτάνει... Ευχαριστώ! :)
costas_versys
24/08/2013, 13:55
Οποιος θέλει να ασχοληθεί λίγο παραπάνω με την φωτογραφία θα πρέπει να ξεκολλήσει από τις compact και τα κινητά και να διαβάσει τα βασικά περί φωτογραφίας. Οπως όλοι όσοι ασχολούνται με την φωτογραφία γνωρίζουν, οι βασικές ρυθμίσεις για μια καλή φωτογραφία είναι το διάφραγμα, η ταχύτητα, η ευαισθησία και η έκθεση. Ενας κατάλληλος φακός θα δώσει την παραπάνω ποιότητα κατά περίπτωση (tele, portrait, macro κλπ) και θα προσδιορίσει την οξύτητα, την ευκρίνεια και το βάθος πεδίου. Ο φωτογράφος θα αναλάβει να αναδείξει παραπέρα μέσα από το θέμα του κατά κυριο λόγο το φώς και οι προκλήσεις κατά περίπτωση αφορούν την θερμοκρασία του φωτός, την ισορροπία του λευκού και την προτεραιότητα διαφράγματος/ταχύτητας.
Ενα καλό crop σώμα με εναλλάξιμους φακούς είναι η σωστή εισαγωγή στην φωτογραφία.
Με δεδομένο ότι στην αγορά σήμερα υπάρχει μεγάλη προσφορά μεταχειρισμένων μηχανών, θα πρότεινα μια DSLR Entry Level με kit φακό, παλαιότητας από 2 έως 4 χρόνια. Μια τέτοια μηχανή κοστίζει από 200 μέχρι το πολύ 400 ευρώ και είναι απείρως ανώτερη από οποιαδήποτε compact μηχανή (την οποία παρεπιπτόντως θεωρώ πολύ καλό δώρο για τα πεθερικά :)).
Αν κάποιος πουλάει την Olympus Pen E-PL3, ας το πει. :)
Έχω αποφασίσει ότι πάω για αυτή.
el_hymador
24/08/2013, 14:52
Δράττομαι της ευκαιρίας να κάνω κι εγώ ένα ερώτημα μιας και βλέπω πως πολλοί το κατέχουν κι έχουν ολοκληρωμένη άποψη. Έχω μια Olympus FE-230 compact, την πήρα το 2007 μετά από προτροπή "γνώστη" της φωτογραφίας ο οποίος δεν ήταν και τόσο γνώστης τελικά, καθώς μπορεί να ήταν μια απίστευτα βολική compact για ευκαιριακές φωτό (βλ. ταξίδια, διακοπές και βόλτες με τη μηχανή π.χ.) αλλά από ποιότητα φωτογραφιών κακή εώς τραγική σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.
Το ζητούμενο είναι πάλι μια φωτογραφική compact με μικρές διαστάσεις (σε αυτόν τον τομέα η olympus ήταν αξεπέραστη) και οι κυριότεροι υποψήφιοι είναι:
http://www.e-shop.gr/product?id=PER.564488
http://www.e-shop.gr/product?id=PER.565651
http://www.e-shop.gr/product?id=PER.567910
http://www.e-shop.gr/product?id=PER.564150
Κάθε πρόταση ή γνώμη για τις παραπάνω ευπρόσδεκτη.
Από αυτές, πάρε όποια σου αρέσει περισσότερο αισθητικά, μην περιμένεις να έχουν τρελή διαφορά μεταξύ τους και επίσης μην περιμένεις αθόρυβες φωτογραφίες στα σκοτάδια. Στα χρήματα αυτά εγώ θα αγόραζα μια αδιάβροχη - ανθεκτική να κάνω και τον χαβαλέ μου υποβρυχίως και να μην με νοιάζει αν στουκάρει, πέσει, βραχεί κτλ-κτλ....http://www.galaiosphoto.gr/product_info.php?cPath=1_19&products_id=4110
(http://www.galaiosphoto.gr/product_info.php?cPath=1_19&products_id=4110)
AUFGEBRACHT
24/08/2013, 14:59
Από αυτές, πάρε όποια σου αρέσει περισσότερο αισθητικά, μην περιμένεις να έχουν τρελή διαφορά μεταξύ τους . Στα χρήματα αυτά εγώ θα αγόραζα μια αδιάβροχη - ανθεκτική να κάνω και τον χαβαλέ μου υποβρυχίως και να μην με νοιάζει αν στουκάρει, πέσει, βραχεί κτλ-κτλ....http://www.galaiosphoto.gr/product_info.php?cPath=1_19&products_id=4110
(http://www.galaiosphoto.gr/product_info.php?cPath=1_19&products_id=4110)
Κοίτα, σε αυτή την κατηγορία δεν θα έχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους αλλά από διάφορα reviews που διάβασα τις καλύτερες κριτικές συγκεντρώνει η Sony, ιδιαίτερα στον τομέα φωτό σε χαμηλό φωτισμό.
KostasV2
24/08/2013, 15:36
Κοίτα, σε αυτή την κατηγορία δεν θα έχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους αλλά από διάφορα reviews που διάβασα τις καλύτερες κριτικές συγκεντρώνει η Sony, ιδιαίτερα στον τομέα φωτό σε χαμηλό φωτισμό.
Η σειρά W της Sony είναι συμπαθητική. Αν μπορείς να χρησιμοποιείς και ISO1600 χωρίς υπερβολικό θόρυβο, θα είσαι οκ.
Δε με λέτε, ποιο το καλύτερο Ελληνικό forum για photo, να διαβάσουμε τίποτα; Το http://www.dpgr.gr/ ?
costas_versys
24/08/2013, 17:42
ναι
costas_versys
24/08/2013, 19:43
Τι μας δείχνεις εδω με την φωτογραφία αυτη?
Αυτόν τον πυλώνα ποιος πήγε και τον έβαλε εκεί και χάλασε τη θέα?
Απ' τον κάτω δρόμο, πίσω απ' τον πυλώνα, δεν έβγαινε καλύτερη? Έχεις αυξήσει ελαφρώς το κοντραστ?
Αυτόν τον πυλώνα ποιος πήγε και τον έβαλε εκεί και χάλασε τη θέα?
Απ' τον κάτω δρόμο, πίσω απ' τον πυλώνα, δεν έβγαινε καλύτερη? Έχεις αυξήσει ελαφρώς το κοντραστ?
Ναι το contrast είναι λίγο αυξημένο. Επίσης το EV είναι στο -0,7.
Δείχνω ότι με ένα καλό αισθητήρα βγαίνουν πολύ καλές photos. Δεν είμαι επαγγελματίας, ούτε καν ερασιτέχνης. Νομίζω όμως ότι η photo αυτή είναι καλή.
p.s Στο κάτω δρόμο δεν μπορούσα να σταματήσω. Μ'αρέσει που είναι και ο πυλώνας.
Με τι μηχανή την τράβηξες?
Δώσε και λίγα στοιχεία για την φωτό. Κλείστρο, διάφραγμα, εστιακό μήκος κτλ. θα τα βρεις στις ιδιότητες της φωτό.
Το transfagarasan. :lol:
AUFGEBRACHT
24/08/2013, 19:58
Το transfagarasan. :lol:
Έβαλε καινούριο τούρκικο το MEGΑ;
costas_versys
24/08/2013, 20:10
Αυτήν την φωτογραφία μπορείς να την βγάλεις με κινητό, compact, mirroless ή DSLR. Πέρα από το θέμα (που είναι όμορφο ως τοπίο) δεν δείχνει κάποια τεχνική που θα μπορούσε να εφαρμοστεί με κάποια παραπάνω προσπάθεια ή κάποιο ιδιαίτερο εξοπλισμό.
Για να μην είμαι αρνητικός, θα δώσω μια φωτογραφία όπου ο φωτισμός είναι αρκετά απαιτητικός και η δυναμική περιοχή μπορεί άνετα να αποδοθεί με μια DSLR:
el_hymador
25/08/2013, 03:15
Φίλε Κώστα (Versys) η φωτογραφία του Mike είναι πιο απαιτητική για οποιονδήπτε αισθητήρα σε σχέση με αυτή που έχεις αναρτήσει. Η δική σου έχει πολύ ωραία τονική διαβάθμιση, οξύτητα, αντιθεση, χρώματα, όλα πολύ ωραία και ισορροπημένα αλλά έχει δημιουργηθεί σε ελεγχόμενες συνθήκες με τεχνητό φωτισμό. Δεν λέω ότι είναι κάτι εύκολο να το πετύχεις αυτό και αν την έχεις τραβήξει και στήσει εσύ συγχαρητήρια γιατί είναι πολύ καλή δουλειά. Αλλά δεν ζορίζεται ο αισθητήρας καθώς του δίνεις έτοιμη δουλειά και ότι έιναι να αποδόσει το αποδίδει άνετα. Αντιθέτως η φωτογραφία του Mike είναι παλούκι καθώς οι συνθήκες είναι χάλια μαύρα, με συννεφιά και απαιτήσεις για μεγάλο δυναμικό εύρος, αφού πρέπει να καταγραφούν πέρα από τους μεσαίους τόνους και οι σκοτεινοί στις πλαγιες των βουνών και τα φωτεινά στον ουρανό. Ή τα σκοτεινά θα έκαιγε λοιπόν ή τα φωτεινά, στην συγκεκριμένη περίπτωση έχει φθάσει στα όρια του ο αισθητήρας στα φωτεινα, που παρουσιάζονται ξεπλυμένα και χωρίς πληροφορία και σε αυτό δεν φταίει βέβαια ο φωτογράφος αλλά η μηχανή.
Ορθώς μάλιστα έκανε αντιστάθμιση -0.7ev καθώς είναι πιο εύκολο να ανακτήσεις πληροφορίες από μπουκωμένα σκοτεινά στην επεξεργασία, παρά από τα φωτεινά. Οι top of the top αισθητήρες κάνουν ανάκτηση που σου πέφτει το σαγόνι κάτω... μιλάμε βέβαια για μηχανές που κοστίζουν από 1500 ευρώ και πάνω μόνο το σώμα, αλλά έχουν καταφέρει να βγάζουν τερατώδες δυναμικό εύρος σε βαθμό που εκθέτεις σωστά μόνο για τα φωτεινά και στα @@δια σου για τα σκοτεινά, σηκώνουν τόσο πουσάρισμα που δεν σε νοιάζει καθόλου! Όχι ότι είναι σωστή η πρακτική αυτή αλλά κουβεντα να γίνεται.
Ένα δείγμα από τον #1 αισθητήρα της αγοράς αυτή τη στιγμή, δηλαδή Nikon D800/E. Το τεστ το έχεΙ κάνει μέλος σε ελληΝικό φωτογραφικό φόρουμ κάτοχος της μηχανής. Στα αριστερά η "λάθος" φωτογραφία με έκθεση για τον εξωτερικά φωτεινό χώρο όπου "έκαψε" φαινομενικά τα σκοτεινά... και στα δεξιά η ανάκτηση των πληροφοριών από τα σκοτεινά στην επεξεργασία... :eek:
298192
υ.γ. η αντίστοιχη Canon... @@δια... :a9:
Εμένα η φωτό του Μιχάλη μου αρέσει πολύ. Γι' αυτό ζήτησα τα exif data, για να δω τι κάνω λάθος εγώ. :lol: Βέβαια η μηχανή μου δεν είναι τόσο καλή αλλά απ' τη στιγμή που μπορώ να επέμβω παντού χειροκίνητα ίσως με κάποιο κολπάκι μπορέσω να πάρω καμιά φωτό λίγο καλύτερη απ' όσες έχω ως τώρα. Αυτό με το EV το χρησιμοποιούσα σπάνια για πχ.
Χύμα αυτό είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Την επόμενη φορά που θα βρεθώ σε τούνελ θα πέσει πολύ γέλιο. :cry:
costas_versys
25/08/2013, 13:05
Μηχανή έχουμε, αισθητήρα έχουμε, φακό έχουμε .. αλλά ο κορίτσαρος είναι αλλουνού
Τη καλημέρα μου.
Η φωτογραφική είναι μια αρκετά παλιά Canon Powershot A590. Οι ρυθμίσεις από όσο θυμάμαι πρέπει να ήταν : -0,7 EV, το πρόγραμμα TV με ταχύτητα κλείστρου 1/80, ISO auto. Αυτά.
Τώρα ψάχνομαι να αγοράσω μια mirorless (μάλλον Olympus Pen E PL3), αν και ανεβαίνουν αρκετά για το δικό μου budget. Οι mirorless της Νικον τι λένε;
el_hymador
25/08/2013, 16:21
Τη καλημέρα μου.
Η φωτογραφική είναι μια αρκετά παλιά Canon Powershot A590. Οι ρυθμίσεις από όσο θυμάμαι πρέπει να ήταν : -0,7 EV, το πρόγραμμα TV με ταχύτητα κλείστρου 1/80, ISO auto. Αυτά.
Τώρα ψάχνομαι να αγοράσω μια mirorless (μάλλον Olympus Pen E PL3), αν και ανεβαίνουν αρκετά για το δικό μου budget. Οι mirorless της Νικον τι λένε;
Από Olympusmarket.de, έχει μαλλιάσει το πληκτρολόγιο να το γράφω!
Oι Nikon 1 της πρώτης γεννιάς ήταν αμφότερες σε προσφορά, η J1 εξαντλήθηκε και η V1 έχει ακόμα απόθεμα στα 299 ευρώ που είναι λογική τιμή για αυτά που προφέρει.
Για τα καινούργια μοντέλα της σειράς 1, δηλαδή J3,S1,V2 θεωρώ ότι είναι πάρα πολλά τα χρήματα που τις δίνουν, έχει m4:3 & APS-C mirrorless με λιγότερα χρήματα που είναι συνολικά καλύτερες.
Από Olympusmarket.de, έχει μαλλιάσει το πληκτρολόγιο να το γράφω!
Oι Nikon 1 της πρώτης γεννιάς ήταν αμφότερες σε προσφορά, η J1 εξαντλήθηκε ....
Άμεσα διαθέσιμο από 2 μαγαζιά.
http://www.skroutz.gr/s/390876/Nikon-1-J1-Kit.html
Αυτου του ειδους οι μηχανες οπως η Nikon J1 και η ομοια της sony δεν χανουν κατι απο το compact τους με τους εναλλαξιμους φακους?
Παραμενουν δηλαδη "compact" μονο στο κομματι της ευχρηστιας αλλα στην φορητοτητα δεν ειναι σχεδον το ιδιο με μια dslr?
Αυτου του ειδους οι μηχανες οπως η Nikon J1 και η ομοια της sony δεν χανουν κατι απο το compact τους με τους εναλλαξιμους φακους?
Παραμενουν δηλαδη "compact" μονο στο κομματι της ευχρηστιας αλλα στην φορητοτητα δεν ειναι σχεδον το ιδιο με μια dslr?
Τα λέει όλα εδώ.
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=136692&page=10&p=2360144&viewfull=1#post2360144
KostasV2
25/08/2013, 20:25
Όχι, είναι αρκετά μικρότερες και ελαφρύτερες από τις slr. Αν μάλιστα βάλεις πάνω σταθερό φακό, μπαίνουν και στην τσέπη οι περισσότερες.
costas_versys
25/08/2013, 21:11
Στο Link που παραθέτεις (el_hymador), κάνεις μια πολύ καλή προσέγγιση για τις φωτογραφικές επιλογές παρά το ότι δίνεις με έμφαση την προτίμησή σου (Pentax & mirroless). Ομως, για να υπάρχει και μια ποιό πλατιά εικόνα ας ρίξουμε και μια ματιά τι επιλέγει ο υπόλοιπος κόσμος.
http://www.flickr.com/cameras
Τα στατιστικά λοιπόν δείχνουν : σαφής προτίμηση στις DSLR
Στην κατάταξη κατά κατασκευαστή με δυσκολία εντοπίζονται στις υψηλές θέσεις οι mirroless οι οποίες λόγω της πρόσφατης εισαγωγής τους στην αγορά έχουν δυσκολία επικράτησης πχ έναντι κινητών & compact.
ego_o_idios
25/08/2013, 22:14
file hymador kane mia xari ston eafto sou parata ta pigene na asxoli8is me kati alo episis afti i foveri nikon exi to idio provlima opos oles to fos tis meras pou mpeni apo tin porta se matzenta apoxrosi....:lol:
ise tiflos apo pa8os se simio pou 8es na tiflosis ke tous alous:lol:
sou exi perasi apo to mialo oti den vlepoun oloi to idio apotelesma me sena nomizis oti oloi i an8ropoi vlepoun ta idia xromata?
episis pistevis oti oles i o8ones dixnoun to idio apotelesma oloi aftoi i xiliades xristes vlepoun afto pou vlepis esi?
poso mikro ine to mialo sou?:lol:
Φίλε Κώστα (Versys) η φωτογραφία του Mike είναι πιο απαιτητική για οποιονδήπτε αισθητήρα σε σχέση με αυτή που έχεις αναρτήσει. Η δική σου έχει πολύ ωραία τονική διαβάθμιση, οξύτητα, αντιθεση, χρώματα, όλα πολύ ωραία και ισορροπημένα αλλά έχει δημιουργηθεί σε ελεγχόμενες συνθήκες με τεχνητό φωτισμό. Δεν λέω ότι είναι κάτι εύκολο να το πετύχεις αυτό και αν την έχεις τραβήξει και στήσει εσύ συγχαρητήρια γιατί είναι πολύ καλή δουλειά. Αλλά δεν ζορίζεται ο αισθητήρας καθώς του δίνεις έτοιμη δουλειά και ότι έιναι να αποδόσει το αποδίδει άνετα. Αντιθέτως η φωτογραφία του Mike είναι παλούκι καθώς οι συνθήκες είναι χάλια μαύρα, με συννεφιά και απαιτήσεις για μεγάλο δυναμικό εύρος, αφού πρέπει να καταγραφούν πέρα από τους μεσαίους τόνους και οι σκοτεινοί στις πλαγιες των βουνών και τα φωτεινά στον ουρανό. Ή τα σκοτεινά θα έκαιγε λοιπόν ή τα φωτεινά, στην συγκεκριμένη περίπτωση έχει φθάσει στα όρια του ο αισθητήρας στα φωτεινα, που παρουσιάζονται ξεπλυμένα και χωρίς πληροφορία και σε αυτό δεν φταίει βέβαια ο φωτογράφος αλλά η μηχανή.
Ορθώς μάλιστα έκανε αντιστάθμιση -0.7ev καθώς είναι πιο εύκολο να ανακτήσεις πληροφορίες από μπουκωμένα σκοτεινά στην επεξεργασία, παρά από τα φωτεινά. Οι top of the top αισθητήρες κάνουν ανάκτηση που σου πέφτει το σαγόνι κάτω... μιλάμε βέβαια για μηχανές που κοστίζουν από 1500 ευρώ και πάνω μόνο το σώμα, αλλά έχουν καταφέρει να βγάζουν τερατώδες δυναμικό εύρος σε βαθμό που εκθέτεις σωστά μόνο για τα φωτεινά και στα @@δια σου για τα σκοτεινά, σηκώνουν τόσο πουσάρισμα που δεν σε νοιάζει καθόλου! Όχι ότι είναι σωστή η πρακτική αυτή αλλά κουβεντα να γίνεται.
Ένα δείγμα από τον #1 αισθητήρα της αγοράς αυτή τη στιγμή, δηλαδή Nikon D800/E. Το τεστ το έχεΙ κάνει μέλος σε ελληΝικό φωτογραφικό φόρουμ κάτοχος της μηχανής. Στα αριστερά η "λάθος" φωτογραφία με έκθεση για τον εξωτερικά φωτεινό χώρο όπου "έκαψε" φαινομενικά τα σκοτεινά... και στα δεξιά η ανάκτηση των πληροφοριών από τα σκοτεινά στην επεξεργασία... :eek:
298192
@ego_o_idios
κατ΄αρχήν εκτός του ότι έχουν πονέσει τα μάτια μου από τα greeklish σου εδώ και 20 σελίδες, έχει πονέσει και το μυαλό μου από τον τρόπο που εκφράζεσαι για να πεις τη γνώμη σου, η οποία κατά κύριο λόγο είναι γεμάτη flames και επενδεδυμένη από έναν αέρα τύπου "εγώ είμαι επαγγελματίας του είδους, χρόνια τώρα, εγώ ξέρω, εσείς δεν ξέρετε". Και αν και Χυμαδόρ ο περί ου ο λόγος, λέγεται Χύμα-δορ, άλλος έχει το όνομα και άλλος έχει τη χάρη (σε χύμα μορφή πάντα)...
Διότι ο συγκεκριμένος έγραψε και 15 σεντόνια από τα οποία το 10% να κρατήσει κανείς, έχουν κάποιες πληροφορίες που για μας τους μικρούς και σχετλίους ερασιτέχνες που δεν έχουμε δει τη ματζέντα να μπαίνει από το παράθυρο ούτε το μπλε κοβαλτίου να βγαίνει από την πόρτα, ενδεχομένως μας βοηθάνε στο να "ψαχτούμε" λίγο παραπάνω....
αν έχεις να πεις κάτι για να προσφέρεις στους τυφλούς που κυκλοφορούν γύρω σου, αυτό θα πρέπει να το γράψεις στα ελληνικά και με τον ίδιο τρόπο που μιλάει ένας δάσκαλος προς έναν μαθητή, ή ένας φίλος προς ένα φίλο και όχι με τον τρόπο που μιλάει ο ξερόλας της τάξης....
298192[/ATTACH]
Πολυ θα ηθελα να δω το τεστ γιατι πολυ απλα η φωτογραφια αριστερα δεν μπορει να οδηγησει στην φωτογραφια στα δεξια.
Μα γαμω το κερατο μου ανακτηση highlights (που δεν φαινονται αρχικα) απο shadow areas, που ξεπερνουνε σε φωτεινοτητα τα highlights της αρχικης εκθεσης;
el_hymador
26/08/2013, 00:49
file hymador kane mia xari ston eafto sou parata ta pigene na asxoli8is me kati alo episis afti i foveri nikon exi to idio provlima opos oles to fos tis meras pou mpeni apo tin porta se matzenta apoxrosi....:lol:
ise tiflos apo pa8os se simio pou 8es na tiflosis ke tous alous:lol:
sou exi perasi apo to mialo oti den vlepoun oloi to idio apotelesma me sena nomizis oti oloi i an8ropoi vlepoun ta idia xromata?
episis pistevis oti oles i o8ones dixnoun to idio apotelesma oloi aftoi i xiliades xristes vlepoun afto pou vlepis esi?
poso mikro ine to mialo sou?:lol:
Πω ρε πούστη μου και εσύ τώρα δουλέυεις επαγγελματικά ε;
pipe_smoker
26/08/2013, 03:02
Πω ρε πούστη μου και εσύ τώρα δουλέυεις επαγγελματικά ε;
Μας δουλευει επαγγελματικα:lol:
Εχει καιρο να γραψει και ειναι κρυος ακομα, θα συνελθει:D
3 Αρωτήξεις:
Α) Σε περίπτωση που επιλέξει κάποιος το δρόμο "καλή" κόμπακτ (πχ canon g1x) την επεξεργασια και το "ψαξιμο" το ξεχναει με μια τετοια μηχανή?
Θελω να πω, υπαρχει μια σχετικη δυνατοτητα βελτιωσης των φωτογραφιων, επεξεργασίας κλπ για να μπει λιγο στα κολπα, αλλα εχοντας να "παιξει" με ενα ηδη καπως πιο στρωμμενο εδαφος απ'οτι το τελειως φλατ που του προσφερει η dslr, ή το "απαγορευει" η ιδια η φυση της φωτογραφιας το οποιο πέιραγμα? (κοινως δεν πα να τσιγκλας και να πειραματιζεσαι με φωτοσοπιες, ή που θα κανεις κανα εκτρωμα ή που δε θα βλεπεις την παραμικρη διαφορα μιας και τα εχει ολα φροντισει πριν απο σενα για σενα η καμερα απο μονη της)
Β) Οταν λεμε για απαιτησεις συστηματος και Η/Υ και προγραμματων επεξεργασιας τί εννοουμε μεσες ακρες?
Ακουμπησες πχ 1 χιλιαρικο για μια dslr και τα πρωτα συμπαραμαρτουντα της, αλλα χρειαζεσαι και εναν υπολογιστη που να τρεχει αποκλειστικα για το φωτοσοπι + κανα 800αρι περιπου που κοστιζει το φωτοσοπι το ιδιο? (σε αλλου τυπου προγραμματα που καταπιανομαι ξερω οτι παιζουν σπασμενα, τα κατεβαζεις free κλπ. Εδω δεν ξερω τί παιζει.)
Γ) Με εχετε τρομαξει λιγο με το θεμα επεξεργασίας στο αποτελεσμα που βγαινει απο ενα dslr μηχανημα. Αντε και διαβασαμε, αντε και μαθαμε, αντε και γουσταρουμε. Ειμαστε υποχρεωμενοι, προκειμενου να βλεπεται η φωτογραφια και να μην ειναι για ξερασμα, καθε μα καθε φωτο που θα τραβαμε να την περναμε μετα απο επεξεργασια για να την κρατησουμε να την εχουμε να την κοιταμε?
Δε λεω για τις σπεσιαλ, τις καλλιτεχνικες, τις πιο σημαντικες κλπ. Εκει ναι θα το κανεις.
Αλλα πχ εγω μολις γυρισα απο διακοπες και εχω τραβηξει με την κομπακτ μου 200 φωτογραφιες. Εστω οτι τις ειχα τραβηξει με dslr κι οχι με κομπακτ. Απο αυτες οι 80 πες θα πανε για φουντο γιατι θα ειναι κουνημενες, σκοτεινες, φαινεται ο κωλος μιας γριας στην παραλια που ειναι φουλ στην κυτταριτιδα. Απο τις υπολοιπες 120 που θελω να κρατησω, οι 20 πες ειναι πολυ καλες και θελω να τις σουλουπωσω ακομα περισσοτερο να τις εχω να θυμαμαι τις διακοπες μου να τις δειχνω να καμαρωνω.
Τις υπολοιπες 100 που μενουν, τί τις κανω? Σε τι επιπεδο ειναι οντας απειραχτες? Βλεπονται? Σου επιτρεπει το αποτελεσμα να τις κρατησεις ετσι για αναμνηστικες? Ή το αποτελεσμα μιας dslr ειναι μονο προς επεξεργασια αλλιως ειναι για πεταμα, οποτε, ξεροντας οτι καθε κλικ μισου δευτερολεπτου, σημαινει υποχρεωτικα Χ λεπτα/ωρες επεξεργασιας μολις επιστρεψεις σπιτι, σκεψου το δυο φορες πριν κλικαρεις?
MG-KTiNoS
26/08/2013, 09:03
3 Αρωτήξεις:
Α) Σε περίπτωση που επιλέξει κάποιος το δρόμο "καλή" κόμπακτ (πχ canon g1x) την επεξεργασια και το "ψαξιμο" το ξεχναει με μια τετοια μηχανή?
Θελω να πω, υπαρχει μια σχετικη δυνατοτητα βελτιωσης των φωτογραφιων, επεξεργασίας κλπ για να μπει λιγο στα κολπα, αλλα εχοντας να "παιξει" με ενα ηδη καπως πιο στρωμμενο εδαφος απ'οτι το τελειως φλατ που του προσφερει η dslr, ή το "απαγορευει" η ιδια η φυση της φωτογραφιας το οποιο πέιραγμα? (κοινως δεν πα να τσιγκλας και να πειραματιζεσαι με φωτοσοπιες, ή που θα κανεις κανα εκτρωμα ή που δε θα βλεπεις την παραμικρη διαφορα μιας και τα εχει ολα φροντισει πριν απο σενα για σενα η καμερα απο μονη της)
Μπορείς αλλά πρέπει να δουλεύεις σε ρόου
Β) Οταν λεμε για απαιτησεις συστηματος και Η/Υ και προγραμματων επεξεργασιας τί εννοουμε μεσες ακρες?
Ακουμπησες πχ 1 χιλιαρικο για μια dslr και τα πρωτα συμπαραμαρτουντα της, αλλα χρειαζεσαι και εναν υπολογιστη που να τρεχει αποκλειστικα για το φωτοσοπι + κανα 800αρι περιπου που κοστιζει το φωτοσοπι το ιδιο? (σε αλλου τυπου προγραμματα που καταπιανομαι ξερω οτι παιζουν σπασμενα, τα κατεβαζεις free κλπ. Εδω δεν ξερω τί παιζει.)
Θέλεις καλό πι σι σίγουρα, δεν έχει νόημα να τα σκάσεις για φωτοσόπ. Παίζει τζιμπ τσάμπα
και υπάρχουν και πιο απλά, φαστόουνε κ.α
Γ) Με εχετε τρομαξει λιγο με το θεμα επεξεργασίας στο αποτελεσμα που βγαινει απο ενα dslr μηχανημα. Αντε και διαβασαμε, αντε και μαθαμε, αντε και γουσταρουμε. Ειμαστε υποχρεωμενοι, προκειμενου να βλεπεται η φωτογραφια και να μην ειναι για ξερασμα, καθε μα καθε φωτο που θα τραβαμε να την περναμε μετα απο επεξεργασια για να την κρατησουμε να την εχουμε να την κοιταμε?
Δε λεω για τις σπεσιαλ, τις καλλιτεχνικες, τις πιο σημαντικες κλπ. Εκει ναι θα το κανεις.
Αλλα πχ εγω μολις γυρισα απο διακοπες και εχω τραβηξει με την κομπακτ μου 200 φωτογραφιες. Εστω οτι τις ειχα τραβηξει με dslr κι οχι με κομπακτ. Απο αυτες οι 80 πες θα πανε για φουντο γιατι θα ειναι κουνημενες, σκοτεινες, φαινεται ο κωλος μιας γριας στην παραλια που ειναι φουλ στην κυτταριτιδα. Απο τις υπολοιπες 120 που θελω να κρατησω, οι 20 πες ειναι πολυ καλες και θελω να τις σουλουπωσω ακομα περισσοτερο να τις εχω να θυμαμαι τις διακοπες μου να τις δειχνω να καμαρωνω.
Τις υπολοιπες 100 που μενουν, τί τις κανω? Σε τι επιπεδο ειναι οντας απειραχτες? Βλεπονται? Σου επιτρεπει το αποτελεσμα να τις κρατησεις ετσι για αναμνηστικες? Ή το αποτελεσμα μιας dslr ειναι μονο προς επεξεργασια αλλιως ειναι για πεταμα, οποτε, ξεροντας οτι καθε κλικ μισου δευτερολεπτου, σημαινει υποχρεωτικα Χ λεπτα/ωρες επεξεργασιας μολις επιστρεψεις σπιτι, σκεψου το δυο φορες πριν κλικαρεις?
Κοίτα μόλις καταλάβεις τα βασικά στη φωτογραφία οι πολύ κακές πόζες δεν παίζουν πια. Από εκεί και μετά το θέμα είναι μέχρι ΠΟΥ θέλεις να το φτάσεις
υπάρχουν κι άλλα χόμπι... Πολύ πιο οικονομικά !!!!
:D
road spirit
26/08/2013, 09:42
[spam on]
Σαν να διαβάζω θρεντ για σύγκριση μοτοσικλετών. Η μοτο Α είναι καλύτερη απο τη Β γιατί κάνει τα 0-100 σε 3.5'' ενώ η Β τα κάνει σε 3.6"
Πάρτε μια οποιαδήποτε φωτογραφική και κάντε χιλιάδες κλικ (στο κλείστρο όχι στο ποντίκι), διαβάστε και κάνα δυο βιβλία, όχι φόρουμ. Μετά ξανακάνετε μερικές χιλιάδες κλικ. repeat στο άπειρο...
Τα πολλά λεφτά σε φωτογραφική είναι πεταμένα λεφτά για κάθε χομπίστα, μέσο χρήστη αν δεν έχει σκοπό να ασχοληθεί σοβαρά και συστηματικά (το οποίο σημαίνει χιλιάδες κλικ κλπ).
Δώσε στο Γιωρίκα μια Canon 5D, σκατά φωτογραφίες θα τραβήξει. Δώσε στον ...π.χ. Μπεχράκη μια κόμπακτ των 150 ευρώ, αριστουργήματα θα τραβήξει.
Να το θέσουμε και μοτοσικλετιστικά. Λέει ο Κουλομαρίας θα πάρω ένα Aprilia RSV1000 APRC να γινω γλήγορος, να γυρίσω στο 1.25''. Άμα δεν κάψει δέκα μαγαζιά λάστιχα στη πίστα, @@ γλήγορος θα γίνει. ..
[spam off]
3 Αρωτήξεις:
Απ' ότι έχω καταλάβει το ελάχιστο που χρειάζεσαι μια καλή οθόνη και ένα μηχάνημα να καλιμπράρεις τα χρώματα. Θερμοκρασία λευκού κτλ. Για πρόγραμμα επεξεργασίας υπάρχει και το πολύ καλό gimp που είναι δωρεάν. Φυσικά και το Photoshop μπορείς να το κατεβάσεις σπασμένο.
spyrakos35
26/08/2013, 10:29
[spam on]
............... Δώσε στον ...π.χ. Μπεχράκη μια κόμπακτ των 150 ευρώ, αριστουργήματα θα τραβήξει....
[spam off]
+1300 για όλο το κείμενο....
"Σούλα..... κλαψ.... πολύ κωλόπαιδο αυτός ο Μπεχράκης....." :beer: