View Full Version : Φωτογραφική Μηχανή - Ένας οδηγός
RizlaPlusPlus
19/02/2014, 15:23
Nikon 5100 kit 18 - 55 on it's way home.
Ρε να τα λετε αυτα ρε.... Εγω το δικο μου 18-55 τον δινω, δεν τον δουλευω και ποτε...
Ρε να τα λετε αυτα ρε.... Εγω το δικο μου 18-55 τον δινω, δεν τον δουλευω και ποτε...
Ήταν πολύ καλή τιμή το πακετάκι. Για ένα ευρυγώνιο θα ψαχτώ μάλλον για τοπία αλλά έχω καιρό.
KostasV2
19/02/2014, 18:48
:a013: :a10:
costas_versys
19/02/2014, 20:28
Ήταν πολύ καλή τιμή το πακετάκι. Για ένα ευρυγώνιο θα ψαχτώ μάλλον για τοπία αλλά έχω καιρό.
Καλορίζικο το DSLR ... και καλές λήψεις
(Για ευρυγώνιο .. δεν σε βλέπω .. δεν σου φτάνουν ούτε άλλα τόσα από αυτά που έδωσες :) )
el_hymador
19/02/2014, 20:49
το λοιπον!
σε θυμαμαι καααποια στιγμη να πειραματιζεσαι να φτιαξεις ενα slider και μηχανισμο για timelapse. 3,4,5 χρονια μετα ειμαι και εγω στην ιδια φαση. Ειχες βγαλει ακρη τοτε ή το αφησες στην ακρη το σκηνικο;
Κάτι είχα βρει με arduino πλακέτες και ένα ανοιχτό λογισμικό, openmoco νομίζω λεγότανε, το άφησα όμως γιατι μετά είχα τις μέλισσες και ένα @δι από λεφτά... έκτοτε δεν έχω ασχοληθεί ξανά τώρα πρέπει να έχουν προχωρήσει τα πράγματα... αν βρεις κάτι και εσύ ενημέρωσε με πάντως. :beer:
el_hymador
19/02/2014, 20:55
Έκανες την καλύτερη επιλογή! Η μηχανή δεν παίζεται. :beer:
Με το που την πάρεις και φορτίσεις την μπαταρία θέσε το Fn button στην επιλογή ISO, θα σου σπάσει τα νεύρα αν έχεις αυτή την επιλογή μέσα στο menu (είναι το μοναδικό "ελάττωμα" της μηχανής). Οδηγίες---> http://www.youtube.com/watch?v=Ulv2YRCCNNU
DoctoR_k6
19/02/2014, 23:27
Έκανες την καλύτερη επιλογή! Η μηχανή δεν παίζεται. :beer:
Με το που την πάρεις και φορτίσεις την μπαταρία θέσε το Fn button στην επιλογή ISO, θα σου σπάσει τα νεύρα αν έχεις αυτή την επιλογή μέσα στο menu (είναι το μοναδικό "ελάττωμα" της μηχανής). Οδηγίες---> http://www.youtube.com/watch?v=Ulv2YRCCNNU
Πολυ σωστη παρατηρηση. Μονο το iso button ελειπε αλλα το κανεις ετσι κ βοηθαει. Θα ενθουσιαστεις πολυ με τις βραδυνες κ το θορυβο εως στα 3200!!!(που προφανως δεν εχει!!! 1600 για πλακα)
Καλες φωτο!!
οτι και να λέτε οι "Ρωσίδες" ειναι αξεπέραστες :p
309723
όλη η μαγεία είναι το κλείστρο όταν πέφτει, σαν να οπλίζει χράπα χρούπα ένα πράγμα.
:bawl:
όλη η μαγεία είναι το κλείστρο όταν πέφτει, σαν να οπλίζει χράπα χρούπα ένα πράγμα.
:bawl:
Ε ναι ρε συ !
σαν τις σύγχρονες τις αθόρυβες ; λές και κανεις σεξ στα μουγκά ειναι ρε γαμώτο:p:lol:
mike @ καλά κάδρα ρε !
:beer:
costas_versys
28/02/2014, 14:44
Να βάλω και μια φωτογραφία από ένα International Motor Show που έγινε πριν λίγες ημέρες
costas_versys
28/02/2014, 14:45
και μια ακόμα
zannisvel
07/03/2014, 17:48
Καλησπερα, ειχα παρει κατι μαθηματα φωτογραφιας πριν απο πολλα χρονια αλλα σταματησα να ασχολουμαι ιδιαιτερα. Τωρα εχω μια Nikon Coolpix 8700, εψαξα λιγο στο web και λενε καλα πραγματα. Καποιος που να ξερει κατι ? επισης εχει στραβωσει ενα pin απο αυτα που θηλυκονουν στην καρτα, αξιζει να τη φτιαξω?
zannisvel
10/03/2014, 00:30
Τελικα καταφερα και τα ισιωσα, η καρτα μπηκε κανονικα και δουλευει αψογα. Τωρα χρειαζομα μια μπαταρια και να διαβασω πως δουλευει γιατι ειναι πιο πολυπλοκη και απο διαστημοπλοιο...
el_hymador
10/03/2014, 12:04
Δεν είναι καθόλου άσχημη η μηχανή που έχεις, ο φακός της είναι αρκετά καλός για την κατηγορία της όπου συνήθως οι φακοί είναι κύλινδροι από pringles σε ποιότητα. Βάλτην στο AUTO και μην πέσεις στα βαθιά με τη μια, σιγά - σιγά. :beer:
zannisvel
10/03/2014, 12:26
thanks!!!
Η μελετη του manual συνεχιζεται
Μετα απο ερευνα δεν μπορω να βρω τη μπαταρια στην Ελλαδα για την εν λογω μηχανη λογω ηλικιας, Αν ξερετε καποιον που μπορει να εχει, πειτε μου να ψαξω.
Προς το παρων εξασκουμαι με φωτογραφιες στο σπιτι και με μπαλαντεζα και ρευμα απο τη πριζα.
ΥΓ: Ενα μαγαζι με ΝΙΚΟΝ κοντα στο σπιτι μου ειπε οτι θυμαται οτι καπου στο υπογειο πρεπει να εχει. Πρωτα βαζω τον συγκεκριμενο στη λιστα λογω του ενδιαφεροντος που εδειξε.
el_hymador
10/03/2014, 12:33
thanks!!!
Η μελετη του manual συνεχιζεται
Μετα απο ερευνα δεν μπορω να βρω τη μπαταρια στην Ελλαδα για την εν λογω μηχανη λογω ηλικιας, Αν ξερετε καποιον που μπορει να εχει, πειτε μου να ψαξω.
Προς το παρων εξασκουμαι με φωτογραφιες στο σπιτι και με μπαλαντεζα και ρευμα απο τη πριζα.
ΥΓ: Ενα μαγαζι με ΝΙΚΟΝ κοντα στο σπιτι μου ειπε οτι θυμαται οτι καπου στο υπογειο πρεπει να εχει. Πρωτα βαζω τον συγκεκριμενο στη λιστα λογω του ενδιαφεροντος που εδειξε.
http://www.ebay.com/bhp/nikon-coolpix-8700
zannisvel
10/03/2014, 12:48
http://www.ebay.com/bhp/nikon-coolpix-8700
Και παλι ευχαριστω!!
Αλλα θα προτιμουσα να παρω απο εδω γιατι απο ebay θα κανει και 2-3 βδομαδες να ερθει. Η τιμες ειναι πανω κατω ιδιες με εδω. Αν δε βρω Ελλαδα δυστυχώς θα υποκυψω.
Και παλι ευχαριστω!!
Αλλα θα προτιμουσα να παρω απο εδω γιατι απο ebay θα κανει και 2-3 βδομαδες να ερθει. Η τιμες ειναι πανω κατω ιδιες με εδω. Αν δε βρω Ελλαδα δυστυχώς θα υποκυψω.
http://www.battery24.gr/Battery24-Info/1.70.NIC.1.16,Μπαταρια-για-Nikon-Coolpix-8700.html
:wave2:
el_hymador
20/02/2017, 21:27
Πουλάω τα Nikon φακούδια μου, αν ενδιαφέρεται κάποιος
Nikkor AF-S 24-70mm f/2.8 G
Nikkor AF-S 18-35mm f/3.5-4.5 G
Nikkor AF-S 50mm f/1.4 G
Samyang 14mm f/2.8 AE
Samyang 85mm f/1.4 AE
πλΕροφορίες με πμ.
Ξέρει κάποιος που θα βρω το γνήσιο καλώδιο usb για μια lumix dmc xs1 που έχω? Του εμπορίου που έχω δοκιμάσει δεν δουλέυουν