Σύνδεση

View Full Version : Ανοιχτα την Κυριακη?

Σελίδες : 1 2 [3] 4 5 6

AristidisZ
02/11/2013, 17:22
καλά πείτε ότι πείτε τώρα, γιατί σε μια ώρα έχει ντέρμπυ :p

sonic22
02/11/2013, 17:24
Εντάξει η εγχείρηση μπορεί και να αναβληθεί.... :D
Για ποιον λογο καλε; Θα θυσιαζαμε τον τυπο για το κοινωνικο καλο.
Και για φαντασου ο κυρ Παναγιωτης με την κοιλια να ντριμπλαρει τον ΜΕΣΣΙ. Ονειρο ζωης σε λεω!

sonic22
02/11/2013, 17:28
Φιλε μου αντι να βοηθας τις μεγαλες ομαδες υποστηρηξε καμια μικρη που σε εχει μεγαλυτερη αναγκη.
Κατα προτιμηση μια οπου ο προεδρας σεβεται τους παιχτες και τους οπαδους.
Ακομα καλυτερα αν αντι για δυο 45 λεπτα παιζουν δυο 30λεπτα. Για να ειναι ποιο ξεκουραστοι οι εργαζωμενοι.
Και μην ακουσω τιποτα για παραταση και αλλα φιλελε...

AristidisZ
02/11/2013, 17:30
Φιλε μου αντι να βοηθας τις μεγαλες ομαδες υποστηρηξε καμια μικρη που σε εχει μεγαλυτερη αναγκη.
Κατα προτιμηση μια οπου ο προεδρας σεβεται τους παιχτες και τους οπαδους.
Ακομα καλυτερα αν αντι για δυο 45 λεπτα παιζουν δυο 30λεπτα. Για να ειναι ποιο ξεκουραστοι οι εργαζωμενοι.
Και μην ακουσω τιποτα για παραταση και αλλα φιλελε...
δε τα λες καλά
από τη μια μου λες ο αδύναμος ας ψοφήσει, από την άλλη να υποστηρίξω μικρή ομάδα ;
ΟΧΙ, 3 μπέναλντυ θα πάρουμε σήμερα, για να σκάσουν ο Hymador και ο Kalgeorge

menelaos46
02/11/2013, 17:31

Το Άρσεναλ Λίβερπουλ λες ε?

dimmie_72
02/11/2013, 17:38
Και τώρα γιατί είσα εδώ και γράφεις; Βουρ στη δουλειά!

εμένα επιλογή μου είναι να πετάω φελούς στα βαρέλια του Jack και να βλέπω τα χρόνια να περνάνε...

Eσύ γιατί μου στερείς το όνειρο επιμένοντας ότι είμαι και καλά απόκληρος;

AristidisZ
02/11/2013, 17:39
Το Άρσεναλ Λίβερπουλ λες ε?

μπα όχι, απλά επειδή είμαι old fashioned τύπος λέω τα ματς που παίζουμε με τα βάζελο ντέρμπυ ακόμα

αλλά νομίζω δεν αξίζει να σπαμάρουμε το συγκεκριμένο thread ;)

el_hymador
02/11/2013, 17:51
Δλδ οι σκατομυγες επελεξαν να ειναι σκατομυγες;

Ωραια η σκεψη παντος οπου ο καθενας θα εκανε την δουλεια που θα ηθελε...
Θα καταστρεφοταν η κοινωνια αλλα για μερικα λεπτα ολοι θα ηταν ευτυχισμενοι...

Εσύ αυτό κατάλαβες; Το κάνουμε νια νια λοιπόν και βββ ββββ το αεροπλάνο... δεν υπάρχουν άνθρωποι λιγότερο ικανοί και περισσότερο ικανοί πόσο μάλλον δεν υπάρχουν επαγγέλματα/δεξιοτητες χρήσιμα/ες και λιγότερο χρήσιμα/ες... ο βοσκός μπορεί να μην γνωρίζει απο πυρηνική σχάση αλλά και ο πυρηνικός φυσικός δεν ξέρει να τα σαλαγάει στην πλαγιά. Στο ρόλο της σκατόμυγας βάλες όποιον από τους δυο θες. Το θέμα είναι ότι όλοι αποτελούν μέρος ένα ευρύτερου συνόλου που λειτουργεί με αλληλένδετη σχέση και το οποίο οφείλει να διέπεται απο κανόνες και αρχές. Μια από αυτές τις αρχές είναι λοιπόν να προσφέρονται, ει δυνατόν, ίσες ευκαιρίες σε όλους.

tzimidis
02/11/2013, 18:02
Είμαι μύωψ 9/10, πάσχω από επιληπτικές κρίσεις και έχω ενα τικ στο δεξι μου χέρι. Θέλω να γίνω νευροχειρούργος.
μη μου πει κανείς ότι είμαι λιγότερο ικανός από κάποιους άλλους...........

menelaos46
02/11/2013, 18:12
Είμαι μύωψ 9/10, πάσχω από επιληπτικές κρίσεις και έχω ενα τικ στο δεξι μου χέρι. Θέλω να γίνω νευροχειρούργος.
μη μου πει κανείς ότι είμαι λιγότερο ικανός από κάποιους άλλους...........

Όπως επίσης οι τυφλοί δε μπορούν να παίξουν πιάνο... και οι ανάπηροι δε μπορούν να γίνουν μηχανικοί.... σίγουρα έτσι είναι....

sonic22
02/11/2013, 18:15
δεν υπάρχουν άνθρωποι λιγότερο ικανοί και περισσότερο ικανοί πόσο μάλλον δεν υπάρχουν επαγγέλματα/δεξιοτητες χρήσιμα/ες και λιγότερο χρήσιμα/ες.
Τσαμπα τα νομπελ δλδ. Απολυτη ομοιομορφια ενα πραγμα. Ρομποτ.
Και επεγγελμα απο επαγγελμα καμια διαφορα. Ουτε ως προς την αξια ή τον κοπο...
Και απο χρηματα τα ιδια, γιατι οι αναγκες του ενος ειναι ιδιες με του αλλου...

Δεν θα σε ειρωνευτώ... το κανεις καλυτερα μονος σου...

Το θέμα είναι ότι όλοι αποτελούν μέρος ένα ευρύτερου συνόλου. Το συστημα λειτουργει γιατι οι μυγες δεν εχουν δικαιωμα να αλλαξουν την φυση τους...
Αν ειχαν, δεν θα υπηρχαν μυγες.

Αν του βοσκου του εξασφαλιζες μια ποιο ευκολη δουλεια με τα ιδια λευτα θα την επερνε και αν γουσταρε να γυρναει στους αγρους θα το εκανε στον ελευθερο χρονο του.
Γιατι δεν ξερω αν το ξερεις... ο βοσκος ουτε κυριακες ουτε αργιες εχει...

tzimidis
02/11/2013, 18:23
Όπως επίσης οι τυφλοί δε μπορούν να παίξουν πιάνο... και οι ανάπηροι δε μπορούν να γίνουν μηχανικοί.... σίγουρα έτσι είναι....

πιάνο θα παίξει , και μπαγλαμά άμα λάχει , αλλά για βάλε έναν τυφλό να γίνει πιλότος , ή έναν μουγκό να γίνει τενόρος και έλα πες μου (το ανάπηρος θέλει διευκρίνηση . άλλο να σου λείπει ένα ποδι-άλλο να σου λείπει ενα μάτι , άλλο να εισαι εγκεφαλικά ανάπηρος).
κάτι είχε πει κάποιος Δαρβίνος σχετικά, αλλά δε μαμιέται..................όλοι αινστάινιδες είμαστε τελικά

tzimidis
02/11/2013, 18:24
αν και δεν κάνει να λέμε "ανἀπηρος", λέμε "ειδικές ικανότητες" και όλα καλά.

sonic22
02/11/2013, 18:31
Και κουφοι συνθετες υπηρξαν αλλα θελει κανεις να επιχειρηματολογισει οτι η ακοη δεν ειναι σημαντικη για αυτη την δουλεια;
Και τυφλοι οδηγοι αυτοκινητων και μηχανων (??)

Bradipous
02/11/2013, 18:35
Μαλον λες για το The Purge imdb (http://www.imdb.com/title/tt2184339/)

Αλημονο σε οποιον ειχε καμια εγχειρηση εκεινη την μερα ή ηθελε να δει champions leage δλδ;

Αυτην λεω.
Δεν δουλευει κανεις αυτες τις 12 ωρες, απλα κανει ο,τι γουσταρει! ;)

Εσύ αυτό κατάλαβες; Το κάνουμε νια νια λοιπόν και βββ ββββ το αεροπλάνο... δεν υπάρχουν άνθρωποι λιγότερο ικανοί και περισσότερο ικανοί πόσο μάλλον δεν υπάρχουν επαγγέλματα/δεξιοτητες χρήσιμα/ες και λιγότερο χρήσιμα/ες... ο βοσκός μπορεί να μην γνωρίζει απο πυρηνική σχάση αλλά και ο πυρηνικός φυσικός δεν ξέρει να τα σαλαγάει στην πλαγιά. Στο ρόλο της σκατόμυγας βάλες όποιον από τους δυο θες. Το θέμα είναι ότι όλοι αποτελούν μέρος ένα ευρύτερου συνόλου που λειτουργεί με αλληλένδετη σχέση και το οποίο οφείλει να διέπεται απο κανόνες και αρχές. Μια από αυτές τις αρχές είναι λοιπόν να προσφέρονται, ει δυνατόν, ίσες ευκαιρίες σε όλους.

Επετρεψε μου να διαφωνισω γιατι νομιζω πως δεν ειμαστε ολοι ιδιοι, ο καθενας εχει μια εφεση - ικανοτητα πανω σε καποιο αντικειμενο που ειναι πιο ανεπτυγμενη απο καποιον αλλο. Δεν μπορει για παραδειγμα να γινει ο καθενας Μεσσι χωρις να εχει μια προδιαθεση - ταλεντο για το ποδοσφαιρο, ουτε να γινει πικασο ενω εχει ταλεντο στο τραγουδι.

el_hymador
02/11/2013, 18:40
Τσαμπα τα νομπελ δλδ. Απολυτη ομοιομορφια ενα πραγμα. Ρομποτ.
Και επεγγελμα απο επαγγελμα καμια διαφορα. Ουτε ως προς την αξια ή τον κοπο...
Και απο χρηματα τα ιδια, γιατι οι αναγκες του ενος ειναι ιδιες με του αλλου...

Δεν θα σε ειρωνευτώ... το κανεις καλυτερα μονος σου...

Το συστημα λειτουργει γιατι οι μυγες δεν εχουν δικαιωμα να αλλαξουν την φυση τους...
Αν ειχαν, δεν θα υπηρχαν μυγες.

Αν του βοσκου του εξασφαλιζες μια ποιο ευκολη δουλεια με τα ιδια λευτα θα την επερνε και αν γουσταρε να γυρναει στους αγρους θα το εκανε στον ελευθερο χρονο του.
Γιατι δεν ξερω αν το ξερεις... ο βοσκος ουτε κυριακες ουτε αργιες εχει...

Για νόμπελ δεν ξέρω αλλά το όσκαρ το παίρνεις σίγουρα... συνέχισε να προσποιείσαι ότι δεν καταλαβάινεις σε αφήνω τώρα, έχω ψώνια αύριο :lol:

sonic22
02/11/2013, 18:42
Αυτην λεω.
What is your point then?

devil's animal
02/11/2013, 18:46
μερικοι πατε να τετραγωνισετε τον κυκλο και ειναι πολυ ενδιαφερον να σας διαβαζω...:D

συνοπτικα:

δεν εχουμε ολοι τις ιδιες ικανοτητες...οπως δεν ειμαστε και ισοι..ΠΟΥΘΕΝΑ...ακομα και ιδιο υψος να εχεις με καποιον αλλον, μπορει ο ενας να υπερτερει στην ευφυϊα και ο αλλος στο μεγεθους του αναπαραγωγικου του οργανου...
αν βγαλουμε εκτος το μικρο ποσοστο που γεννιεται απο πλουσια @@, ολοι οι υπολοιποι εχουμε μια ολοκληρη ζωη για να διακριθουμε απο τους υπολοιπους και να κανουμε την ζωη μας καλυτερη...
εχουμε τις ιδιες ευκαιριες ολοι? οχι...αλλα αυτο δεν αλλαζει, που να γκρεμιστει ο κοσμος συθεμελα και να ξαναχτιστει εν μια νυκτι...

αποδεχτειτε επιτελους τα πραγματα ως εχουν και σταματηστε να βλεπετε δρακους...

οσον αφορα την "ταμπακερα"...

ειμαι υπερ του μετρου αρκει να υπαρξει προβλεψη για τους εργαζομενους...

για το αν θα δουλεψει, ή οχι θα το δειξει το μελλον...

εδω και ωρα βεβαια που διαβαζω το thread, δεν εχω δει κανεναν να αναφερει οτι ΠΟΛΛΑ εμπορικα σε τουριστικες περιοχες παραμενουν ανοιχτα τις Κυριακες εδω και πολλα χρονια και μαλιστα εχουν και τρελα ωραρια...για να μπορει να ψωνισει το κινεζακι μπλουζακι με την σταμπα του Παρθενωνα 00:20 το βραδυ της Κυριακης...
και εκει ξερετε δουλευουν υπαλληλοι...
δεν παραπονιεται κανενας...
think about it...
:a13:

el_hymador
02/11/2013, 18:47
Αυτην λεω.

Επετρεψε μου να διαφωνισω γιατι νομιζω πως δεν ειμαστε ολοι ιδιοι, ο καθενας εχει μια εφεση - ικανοτητα πανω σε καποιο αντικειμενο που ειναι πιο ανεπτυγμενη απο καποιον αλλο. Δεν μπορει για παραδειγμα να γινει ο καθενας Μεσσι χωρις να εχει μια προδιαθεση - ταλεντο για το ποδοσφαιρο, ουτε να γινει πικασο ενω εχει ταλεντο στο τραγουδι.

Μα αυτό λέω ρε παλικάρια! Είναι λιγότερο χρήσιμος / ικανός ο βοσκός; Οκ, λοιπόν γ@μηστε τον και σε μια εβδομάδα που δεν θα έχει γάλα να πιει ο πολύ χρήσιμος / ικανόςμ ελάτε να μου πείτε... και όταν θα αναγκαστεί να βοσκήσει τα ζα ο χρήσιμος / ικανός που έχει δεξιίοτητες και έφεση σε ένα διαμετρικά αντίθετο τομέα, τότε είναι που θα πέσει το γέλιο της αρκούδας... αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι όλοι είναι χρήσιμοι και ικανοί για κάποιους λόγους; Καλος ο Gates και ο Jobs και όλοι όσοι βάλαν σκέψη και μυαλό και ικανότητες για να επικοινωνούμε με το μαραφέτι αυτό... χωρίς τον καρβουνοκαλυμμένο όμως εργάτη στους σταθμούς παραγωγής ρεύματος τα @@δια μας τα δυο θα επικοινωνούσαμε. Πόσο πιο απλά να το διατυπώσω δηλαδή;

Bradipous
02/11/2013, 18:48
What is your point then?

Τιποτα, ενας συνειρμος ηταν που εκανα απο αυτο που ειπες.

sonic22
02/11/2013, 18:49
συνέχισε να προσποιείσαι ότι δεν καταλαβάινεις
Τι να καταλαβω ρε χιμαδορ;
Το ανεκδοτο για το ποιο συμαντικο μερος του σωματος το ξερεις;(spoiler ειναι ο πρωκτος). Αυτο μου περιγραφεις...

υ.γ.

χωρίς τον καρβουνοκαλυμμένο όμως εργάτη στους σταθμούς παραγωγής ρεύματος τα @@δια μας τα δυο θα επικοινωνούσαμε.
Το οτι υπαρχουν πολοι περισσοτεροι ανθρωποι που μπορουν να εκπαιδευτουν για να γινουν καρβουνιαριδες παρα γιατροι δεν το υπολογιζουμε;

Pan (dvs)
02/11/2013, 20:11
@ πιποκαπνίζοντα και Χυμαδόρη

:a23::a23::a012:

Εγώ είμαι ακόμα από τους ρομαντικούς που παίρνω φέτα γάλα κλπ από τον μπακάλη, γνωρίζοντας ότι τα πληρώνω λίγο παραπάνω από τον Βασιλόπουλο. Ο μπακάλης όμως έχει μια κόρη :a8::kiss: (γιαμ γιαμ) που όταν χρειαστεί υπολογιστή σε μένα θα έρθει, ενώ ο Βασιλόπουλος όσες κόρες και να έχει , απλά δεν με γνωρίζουν. Επίσης σέβομαι και τον εργαζόμενο στην δικιά μου μικρή επιχείρηση αλλά και τον εαυτόν μου όπως επίσης και την οικογένειά μου, οπότε αποφασίζω να μην ανοίξω καμία από τις Κυριακές (ασχέτως με το τι θα κάνει ο ανταγωνισμός) και να περάσω καλά στον δικό μου μικρόκοσμο. Έτσι κι αλλιώς αν θα περάσουν 5-6 πελάτες την Κυριακή, δεν θα περάσουν την Δευτεροτρίτη που είχαν σκοπό.

Μαζι σου :beer:

Αφου δεν μπορω να ειμαι με την κορη του μπακαλη.:D

stefanos
02/11/2013, 20:20
Δεν ξέρω μόνο γιατί κλείσαν όλα τα μπακάλικα με τόσους εν δυνάμει
πελατες.

vaska
02/11/2013, 23:10
Δεν ξέρω μόνο γιατί κλείσαν όλα τα μπακάλικα με τόσους εν δυνάμει
πελατες.

Δεν είχανε όλοι κόρες σαν του δικού μου, sorry that's Life

THEOD
03/11/2013, 06:43
Απορώ ρε μάγκες που βρίσκετε το κουράγιο να γεμίσετε 15 σελίδες επειδή κάποια μαγαζιά (όσα θέλουν) θα ανοίξουν μερικές Κυριακές τον χρόνο… Λες και το πρόβλημα των μαγαζιών είναι αυτό… Κύριοι, το πρόβλημα των μαγαζιών είναι ότι οι μισοί και πλέον πελάτες τους είναι άνεργοι ή ημιεργαζόμενοι που δεν πληρώνονται… Δεν πα να ανοίξεις 24/365 - τα παπάρια μου θα πάρεις… Αυτό που θα συμβεί είναι ότι κάποιοι θα ανοίξουν σήμερα, θα χαρούν πρόσκαιρα επειδή θα μπουν μέσα 5-10-15 άτομα, και την επόμενη εβδομάδα με τρόμο θα ανακαλύψουν ότι τελικά μοίρασαν τον ίδιο βδομαδιάτικο τζίρο σε 7 εργάσιμες… Εγώ προσωπικά δεν τσιμπάω… 70 ώρες την εβδομάδα μαμιέμαι και με το ζόρι βγάζω το έξοδα... Αρνούμαι να καταστρέψω και τις ελάχιστες μέρες-ώρες που χρειάζομαι για να μένα, για την οικογένεια μου και για τα ελάχιστα πράγματα που απομείναν να μας γεμίζουν, μόνο και μόνο για να μετέχω στην φαντασίωση του succsess story... Να πάει να μαμηθεί - έτσι κι αλλιώς τελειωμένοι είμαστε όλοι... Μόλις ξύπνησα, πίνω καφεδούμπα και ετοιμάζομαι να βγάλω το πλοίο της αγάπης να ξεσκουριάσει λίγο… άιντε να προλάβουμε 1-2 βόλτες γιατί σιγά-σιγά θα αρχίσει να χαλάει ο καιρός… Η ανάπτυξη μπορεί να περιμένει λίγο ακόμα… :wave2:

sonic22
03/11/2013, 07:55
Υπαρχει μια κατηγορια ανθρωπων που το ωραριο εργασιας τους ειναι ιδιο με το ωραριο των καταστηματων.
Και αυτοι εχουν (καποια) λεφτα αλλα οταν εχουν χρονο δεν ειναι ανοιχτα τα μαγαζια.
Καποια πελατια θα υπαρχει οπως υπαρχει και για τα περιπτερα-μπακαλικα-σουβλατζιδικα που δουλεβουν πολυ αργα την νυχτα (και οχι μονο σαββατοκυριακα).
Αν το ωραριο αφηνοταν τελειος ελευθερο οι επιχειρησεις θα εβρισκαν απο μονες τους τα ωραρια τους.
Ισος να ειναι και ευεργετικο για τις μικρες επιχειρησεις αυτο, μιας και η "νυχτερινη" πελατια ειναι μικρη για να αποφερει κερδη σε ενα μεγαλο μαγαζι αλλα αρκετη για ενα μικρο.
Το θεμα ειναι να μην παραβιαζετε το 8ωρο-40ωρο και η "μαυρη" εργασια (ειναι αντιπαραγωγικο για την κοινωνια).
Εδω παμε να ξανανακαλυψουμε τον τροχο, μιας και ολα αυτα εχουν εφαρμοστει στην υπολοιπη ευρωπη.

υ.γ. στους εν δυναμη καταναλωτες βαλε και τους τουριστες που μπορει και να εχουν μονο μερικες ωρες για βολτα στην αγωρα της καθε περιοχης.

υ.γ.2 το μεγαλο ζητημα ειναι να παραμεινει καμια δημοσια υπηρεσια-τραπεζα ανοιχτη κανα απογευμα...

gregogti
03/11/2013, 10:41
δημοσια υπηρεσια ανοιχτη???απαπαπα τι ειναι αυτα που λες:nono:

notakos600
03/11/2013, 10:44
Το κυριακάτικο τραπέζι με την οικογένεια μαζεμένη φαντάζει πια μια γλυκιά ανάμνηση...

akis_trevor
03/11/2013, 12:33
στην πατρα ειχαν συγκεντρωση και δεν αφησανε τα μαγαζια να ανοιξουν.υπηρχε και παρουσια αστυνομιας.διαβασα για 1-2 αυτοφορα επειδη ανοιξαν πριν τις 11...θα δουμε αργοτερα..

KotsosDR
03/11/2013, 12:51
http://www.youtube.com/watch?v=ijTQE1jWClo

sonic22
03/11/2013, 12:53
στην πατρα ειχαν συγκεντρωση και δεν αφησανε τα μαγαζια να ανοιξουν. Χρυσαυγητες πρεπει να ηταν αυτοι που δεν αφησανε τα μαγαζια να ανοιξουν... Τραμπουκοι του παρακρατους και ετσι...

iliasfyntanidis
03/11/2013, 14:47
Δεν συμφωνώ.Και εγω δουλεύω Κυριακές,και Χριστούγεννα και Πάσχα...
Ειναι κάποιες δουλειές που δεν καταλαβαίνουν απο αργίες.Βασικα καμία δουλεια δεν καταλαβαίνει απο αργίες αν θελουμε να είμαστε σωστοί.Για παράδειγμα....
Εαν πάθεις λάστιχο θα ήθελες να ειναι ανοιχτό το συνεργείο σου ώστε να πας να το φτιάξεις αλλα δεν μου καίγεται καρφί εαν δεν ειναι ανοιχτό το supermarket γιατι ξέχασα να παρω παριζακι ας πούμε...
Γιατροί,σώματα ασφαλείας ειναι 24/365 γιατι αυτή ειναι η φύση της δουλειάς τους.
Το σκεπτικό οτι καποιος δεν προλαβαίνει γιατι δουλεύει ωράριο καταστημάτων δεν ισχύει...Δλδ τοσο καιρο τι έτρωγε και τι έπινε;Οποτε ας μην το λεμε σαν επιχείρημα ούτε και για αστείο.Ουτε θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας...Ας μην γελιόμαστε και αν για εσάς εργασία ειναι ο υπάλληλος που δουλεύει μια Κυριακή τότε ανοίξτε και σπίτι με αυτά τα λεφτα.
Τωρα για τον τουρίστα χεστηκα γιατι και εγω υπήρξα τουρίστας και δεν δυσανασχέτησα που τα μαγαζιά στο εξωτερικό ηταν κλειστά την Κυριακή.Ειχα και άλλες μέρες στην διάθεση μου...
Τρυπια τα επιχειρήματα απο όπου και αν τα δεις όσο καλοπροαίρετος και αν θέλω να ειμαι.
Πραγματικά δεν μπορω να καταλάβω σε τι εξυπηρετεί αυτο το μετρό κοιτάζοντας το 100% καλοπροαίρετα....
Πάρτε το χαμπάρι οτι το μετρό θα εδραιωθεί και σε εμάς τους πολίτες ανήκει η ευθύνη πέρα ως πέρα.Μας ξεβρακωνουν και γινόμαστε συνένοχοι.Μεχρι πρότινος λέγαμε "δεν του ψηφισες;"
Και ο άλλος απανταγε"ναι αλλα λέγανε προεκλογικά"Και ειχε και δίκιο αν μέρη...
Τωρα που η απόφαση και η μπάλα ειναι στο γήπεδο των πολιτών να δω τι θα κάνουμε και τι θα πούμε σε περίπτωση που εδραιωθεί το μετρο.Δεν θα υπάρχουν δικαιολογίες.Τα πραγματα οδεύουν με ισοπέδωση όλων αυτών που εχουμε κερδίσει και απολαμβάνουμε δεξιοί και αριστεροί κεντροοι και δεν ξερω εγω τι αλλο...

menelaos46
03/11/2013, 15:10
Δεν συμφωνώ.Και εγω δουλεύω Κυριακές,και Χριστούγεννα και Πάσχα...
Ειναι κάποιες δουλειές που δεν καταλαβαίνουν απο αργίες.Βασικα καμία δουλεια δεν καταλαβαίνει απο αργίες αν θελουμε να είμαστε σωστοί.Για παράδειγμα....
Εαν πάθεις λάστιχο θα ήθελες να ειναι ανοιχτό το συνεργείο σου ώστε να πας να το φτιάξεις αλλα δεν μου καίγεται καρφί εαν δεν ειναι ανοιχτό το supermarket γιατι ξέχασα να παρω παριζακι ας πούμε...
Γιατροί,σώματα ασφαλείας ειναι 24/365 γιατι αυτή ειναι η φύση της δουλειάς τους.
Το σκεπτικό οτι καποιος δεν προλαβαίνει γιατι δουλεύει ωράριο καταστημάτων δεν ισχύει...Δλδ τοσο καιρο τι έτρωγε και τι έπινε;Οποτε ας μην το λεμε σαν επιχείρημα ούτε και για αστείο.Ουτε θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας...Ας μην γελιόμαστε και αν για εσάς εργασία ειναι ο υπάλληλος που δουλεύει μια Κυριακή τότε ανοίξτε και σπίτι με αυτά τα λεφτα.
Τωρα για τον τουρίστα χεστηκα γιατι και εγω υπήρξα τουρίστας και δεν δυσανασχέτησα που τα μαγαζιά στο εξωτερικό ηταν κλειστά την Κυριακή.Ειχα και άλλες μέρες στην διάθεση μου...
Τρυπια τα επιχειρήματα απο όπου και αν τα δεις όσο καλοπροαίρετος και αν θέλω να ειμαι.
Πραγματικά δεν μπορω να καταλάβω σε τι εξυπηρετεί αυτο το μετρό κοιτάζοντας το 100% καλοπροαίρετα....
Πάρτε το χαμπάρι οτι το μετρό θα εδραιωθεί και σε εμάς τους πολίτες ανήκει η ευθύνη πέρα ως πέρα.Μας ξεβρακωνουν και γινόμαστε συνένοχοι.Μεχρι πρότινος λέγαμε "δεν του ψηφισες;"
Και ο άλλος απανταγε"ναι αλλα λέγανε προεκλογικά"Και ειχε και δίκιο αν μέρη...
Τωρα που η απόφαση και η μπάλα ειναι στο γήπεδο των πολιτών να δω τι θα κάνουμε και τι θα πούμε σε περίπτωση που εδραιωθεί το μετρο.Δεν θα υπάρχουν δικαιολογίες.Τα πραγματα οδεύουν με ισοπέδωση όλων αυτών που εχουμε κερδίσει και απολαμβάνουμε δεξιοί και αριστεροί κεντροοι και δεν ξερω εγω τι αλλο...

:beer:

sonic22
03/11/2013, 15:50
Το σκεπτικό οτι καποιος δεν προλαβαίνει γιατι δουλεύει ωράριο καταστημάτων δεν ισχύει...Δλδ τοσο καιρο τι έτρωγε και τι έπινε;Οποτε ας μην το λεμε σαν επιχείρημα ούτε και για αστείο.
Εχεις δει ανθρωπο να αγωραζει 5 ολοιδια τζιν παντελονια μονομιας;
Τα περιπτερα-μινι μαρκετ που πουλανε απο γαλα μεχρι σερβιετες πως εχουν καταναλωση;
Καποιοι εχουν θεμα, και απο την στιγμη που υπαρχει ζητηση θα επρεπε να υπαρχει και προσφορα και οποιον τον συμφερει μενει ανοιχτος. Δεν ειναι υποχρεωτικο.

Ουτε θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας...Ας μην γελιόμαστε και αν για εσάς εργασία ειναι ο υπάλληλος που δουλεύει μια Κυριακή τότε ανοίξτε και σπίτι με αυτά τα λεφτα. Οπωτε καλυτερα να καθετε ο ανεργος και την Κυριακη. Τι να τα κανει τα ψοροχρηματα και την ασφαλιση
Ασε που θα πιαστει με δουλεια μια στο τοσο...:look:
Ή ο αλλος που κανει δυο δουλειες για να βγει, καλα να παθει.

Τωρα για τον τουρίστα χεστηκα [...] .Ειχα και άλλες μέρες στην διάθεση μου...Τωρα πραγματικα μιλας σωστα και με επιχειρηματα...

Μεχρι πρότινος λέγαμε "δεν του ψηφισες;"
Και ο άλλος απανταγε"ναι αλλα λέγανε προεκλογικά"Και ειχε και δίκιο εν μέρη... Δυο εκλογικες αναμετρησεις σε 6 μηνες με τα μνημονια υπογεγραμμενα και χαμπαρι δεν πηρε ο πολιτης...

el_hymador
03/11/2013, 16:39
Eνημερώνω τους αγαπητους συμφορουμίτες πως για σήμερα, 3/11/2013, θα εφημερεύει / διανυκτερεύει το The Mall Athens... οπότε αν παραστεί άμεση ανάγκη για αγορά τηλεόρασης, πλυντηρίου και λοιπών οικοσυσκευών ή ρουχισμού για την σεζόν Φθινόπωρο - Χειμώνας να ξέρετε που θα πάτε, μην γυρνάτε σαν τις άδικες κατάρες νυχτιάτικα...

RORY FOR EVER
03/11/2013, 17:18
http://www.anekdota-asteia.gr/wp-content/uploads/2012/02/ellinas-krisi-agxoni.jpg

Bradipous
03/11/2013, 17:27
Eνημερώνω τους αγαπητους συμφορουμίτες πως για σήμερα, 3/11/2013, θα εφημερεύει / διανυκτερεύει το The Mall Athens... οπότε αν παραστεί άμεση ανάγκη για αγορά τηλεόρασης, πλυντηρίου και λοιπών οικοσυσκευών ή ρουχισμού για την σεζόν Φθινόπωρο - Χειμώνας να ξέρετε που θα πάτε, μην γυρνάτε σαν τις άδικες κατάρες νυχτιάτικα...

Χιλια ευχαριστω για την ενημερωση, χαλασε το πλυντηριο ρε γμτ και το καλο σοβρακο ειναι στα απλυτα, οποτε τωρα χαρη στο νεο μετρο εχω 2 επιλογες 1) αγοραζω πλυντηριο 2) αγοραζω σοβρακο για το βραδυνο ραντεβου. Απο εκει που δεν θα ειχα τι να κανω, τωρα η κυβερνηση μου εδωσε 2 λυσεις αυτοματα ετσι μπαμ.

Επισης θελω να αγορασω γαντια, μπουφαν, κρανος, μποτες οποτε αν ξερεις να μου πεις ποια μοτομαγαζα εφημερευουν ωστε να τα δοκιμασω και να τα παραγκειλω απο εξω.

:a26:

iliasfyntanidis
03/11/2013, 17:48
Εχεις δει ανθρωπο να αγωραζει 5 ολοιδια τζιν παντελονια μονομιας;
Τα περιπτερα-μινι μαρκετ που πουλανε απο γαλα μεχρι σερβιετες πως εχουν καταναλωση;
Καποιοι εχουν θεμα, και απο την στιγμη που υπαρχει ζητηση θα επρεπε να υπαρχει και προσφορα και οποιον τον συμφερει μενει ανοιχτος. Δεν ειναι υποχρεωτικο.
Όχι δεν έχω δει...Θα είναι φοβερό σαν θέαμα,ε?Ποιο θέμα υπάρχει?Το να είσαι εργένης και να δουλεύεις ωράριο καταστημάτων..Πλάκα μου κάνεις,έτσι?Δλδ δεν μπορείς να πας σουπερμαρκετ ή δεν μπορείς να πας να πάρεις ρούχα..Σε λίγο δεν θα αγοράζουν τα τζιν πέντε-πέντα αλλά ένα-κανένα.

Οπωτε καλυτερα να καθετε ο ανεργος και την Κυριακη. Τι να τα κανει τα ψοροχρηματα και την ασφαλιση
Ασε που θα πιαστει με δουλεια μια στο τοσο...
Ή ο αλλος που κανει δυο δουλειες για να βγει, καλα να παθει.
Εσύ έτσι μεγάλωσες?Με μία Κυριακή....
Και για να πάω στο δικό σου σκεπτικό.Ας πούμε ότι σου λέει ο εργοδότης σου''Θα δουλέψεις την Κυριακή?''
Εσύ απαντάς''Όχι κύριε,θέλω να φάω με τη οικογέναια μου,ή να πάω βόλτα με την γκόμενα μου ή να παίξω με τα παιδιά μου....''
''Α,θέλεις να τα κάνεις όλα αυτά,ε?''
''Ωράια πήγαινε σπίτι σου λοιπόν θα πάρω κάποιον άλλο,υπάρχει ουρά από έξω...''

Και να σου πω ένα άλλο σενάριο...Αν δουλέψεις και δεν σου δώσει αυτά που πρέπει μισθολογικά θα μιλήσεις?Η θα κάνεις την κότα γιατί εκεί έξω περιμένει τόσος κόσμος...

Και τρίτο σεναριάκι.Αν εδραιωθεί σαν μέτρο εφόσον υπάρξει επιτυχία(βασικό ποιος θα εγγυηθεί ότι είχε επιτυχία,η συνκυβέρνηση λέω εγώ..)και σου πουν θα δουλεύεις όλες τις Κυριακές και θα πάρεις ρεπό που μπορεί να γίνει,πολλά έχουν αλλάξει,πήγαινε εσύ να το ανατρέψεις σαν μέτρο ή ακόμα καλύτερα κάνε παράπονα στον εργοδότη.Φίλε μου κανένας δεν θα σωθεί εάν δουλέψει μία Κυριακή.Αλίμονο εάν η επιβίωση στηριζόταν στα 50 ευρώ της Κυριακής με την ανεργία στον Θεό και πιο ψηλά ακόμα..Εδώ τρέμεις την ημέρα που σου ξημερώνει.Εσύ δηλαδή αισθάνεσαι ότι ''κατι θετικο''εγινε?
Στο ξαναλέω δουλέυω 365 ΜΕΡΕΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ,ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ ΠΕΡΝΩ.
Και δουλέυω γιατί αυτή είναι η φύση της δουλειάς μου...

Τωρα πραγματικα μιλας σωστα και με επιχειρηματα...
'Οταν κάνεις παράθεση να κάνεις παράθεση σε όλη την πρόταση και όχι σε αυτό που φωτογραφίζει αυτό που σε συμφέρει,έτσι?
Εγώ είπα αυτό ''Τωρα για τον τουρίστα χεστηκα γιατι και εγω υπήρξα τουρίστας και δεν δυσανασχέτησα που τα μαγαζιά στο εξωτερικό ηταν κλειστά την Κυριακή.Ειχα και άλλες μέρες στην διάθεση μου...''
Αυτό το τρικ που έκανες μου θύμσε προεκλογική καμπάνια στην Αμερική,ενταξει ήρθε και στην Ελλάδα μην βαράτε...
Να στο αναλύσω...Και εγω έχω πάει τουρίστας πολλές φορές εξωτερικό και τα μαγαζιά ήταν κλειστα.Δεν με πείραξε ρε συ που δεν πήρα τον πύργο της Πίζας σε σουβενιρ...Εάν έρθει ο τουρίστας και πει ότι δεν του άρεσε η Ελλάδα επειδη δεν ψώνισε θα σου πω και εγώ ότι μαλάκες τουρίστες δεν θέλω.Έχει τόσα φάουλ να πει για την Αθήνα ο τουρίστας(πολλά...)που αν εστιάσει στα ψώνια θα είναι σαν τον ''τουρίστα'' νεο-Έλληνα στην Αράχωβα με γούνα-πούρο-γυαλί ηλίου-ξανθιά γκόμενα και Mercedes top down,δηλαδή ζωο.Χέστηκα για αυτό τον τουρίστα.Θέλω τουρίστα.

''Δυο εκλογικες αναμετρησεις σε 6 μηνες με τα μνημονια υπογεγραμμενα και χαμπαρι δεν πηρε ο πολιτης...''
Ο πολίτης εξαπατήθηκε για ακόμη μια φορά.Αλλά και να μην εξαπατήθηκε και να έπραξε λάθος ξανά τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά.Είναι η μπάλα στο δικό σου γήπεδο δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό.Εάν περάσει(και τα στοιχεία δεν είναι ψευδή που θα παρουσιάσουν)εμείς θα το έχουμε κάνει να περάσει και κανείς άλλος.
Ακούω πολύ κόσμο να λέει ''μα στο εξωτερικό,έτσι γίνεται''
Το εξωτερικό μανταμ και κύριε δεν υπάρχει η μαύρη εργασία που υπάρχει στην Ελλάδα τουλάχιστον σε αυτόν τον βαθμό.Έχω παραδείγματα live απο Αγγλία και Αυστρία.Και δεν μας λέτε στο εξωτερικό εάν βγεις το βράδυ θα βρεις σουβλατζίδικα,μπαρ,περίπτερα ανοιχτα?Αυτό γιατι δεν το λέτε...Υπάρχει ασφάλεια για τον εργαζόμενο κανονικά μεροκάματα...Εχει καταντήσει πλέον γραφική η αναπαράσταση ιδίως παλαιότερα ανθρώπων που πηγαιναν εξωτερικό και έλεγαν μετα τις 10 δεν κυκλοφορεί ψυχή...Αλλά εμεις οι πονηροι θα τα ισοπεδώσουμε όλα,έτσι.Προσωπικά ξαναχέστηκα εάν κλείσουν τα περιπτερα,βενζινάδικα(βάζω με κάρτα εάν μου κόβει λίγο),προ-πο,ταβέρνες....Θέσεις εργασίας προσφέρουν και αξιοπρεπεις μισθούς.Και χωρίς αυτα ζω και ασ βγω στην ταβερνα την Τρίτη,και ασ παίξω προ-πο την Τεταρτη,και ας πάω στον μπαρ την Πέμπτη...Μα τι λέω αφού δεν έχουμε λεφτά για εξτρα..
Βγήκα μία βόλτα στα μαγαζιά στην Πετρούπολη σχετικά αργά και έβλεπα κάποιους υπαλλήλους να κοιτάζουν βαριεστημένα(προφανώς ήταν μισθωτοί)και κάποιους άλλους ιδιοκτήτες που τους γνωίζω να στέκονται στην πόρτα...Μέσα κυρίως ήταν κοριτσόπουλα-γυναίκες γαρ να δοκιμάζουν φουστάνια...Τώρα εάν τα πήραν 5-5 δεν ξέρω...
Λύσαμε ΟΟΟΛΑ τα ζητήματα και μας έμεινε η Κυριακή...Πάντως γενικά σε βρίσκω ακριβό στα πίτουρα και φτηνό στο αλέυρι...

iliasfyntanidis
03/11/2013, 17:56
Το κυριακάτικο τραπέζι με την οικογένεια μαζεμένη φαντάζει πια μια γλυκιά ανάμνηση...
Οι ονειροπολοι δεν έχουν θέση στην νέα τάξη πραγμάτων....
Σου έχω όμως λύση...πικ-νικ στον πεζόδρομο της Ερμού με την οικογένεια!

menelaos46
03/11/2013, 18:05
[B]Εχεις δει ανθρωπο να αγωραζει 5 ολοιδια τζιν παντελονια μονομιας;
Και για να πάω στο δικό σου σκεπτικό.Ας πούμε ότι σου λέει ο εργοδότης σου''Θα δουλέψεις την Κυριακή?''
Εσύ απαντάς''Όχι κύριε,θέλω να φάω με τη οικογέναια μου,ή να πάω βόλτα με την γκόμενα μου ή να παίξω με τα παιδιά μου....''
''Α,θέλεις να τα κάνεις όλα αυτά,ε?''
''Ωράια πήγαινε σπίτι σου λοιπόν θα πάρω κάποιον άλλο,υπάρχει ουρά από έξω...''

Και να σου πω ένα άλλο σενάριο...Αν δουλέψεις και δεν σου δώσει αυτά που πρέπει μισθολογικά θα μιλήσεις?Η θα κάνεις την κότα γιατί εκεί έξω περιμένει τόσος κόσμος...

Και τρίτο σεναριάκι.Αν εδραιωθεί σαν μέτρο εφόσον υπάρξει επιτυχία(βασικό ποιος θα εγγυηθεί ότι είχε επιτυχία,η συνκυβέρνηση λέω εγώ..)και σου πουν θα δουλεύεις όλες τις Κυριακές και θα πάρεις ρεπό που μπορεί να γίνει,πολλά έχουν αλλάξει,πήγαινε εσύ να το ανατρέψεις σαν μέτρο ή ακόμα καλύτερα κάνε παράπονα στον εργοδότη.Φίλε μου κανένας δεν θα σωθεί εάν δουλέψει μία Κυριακή.Αλίμονο εάν η επιβίωση στηριζόταν στα 50 ευρώ της Κυριακής με την ανεργία στον Θεό και πιο ψηλά ακόμα..Εδώ τρέμεις την ημέρα που σου ξημερώνει.Εσύ δηλαδή αισθάνεσαι ότι ''κατι θετικο''εγινε?

Μα στην Ελλάδα αυτό αποκλείεται να συμβεί....:bawl:

Billymuse
03/11/2013, 18:16
Πάντως σήμερ που κατέβηκα στη πλάκα για καφέ και πέρασα και απο την Ερμού, μου άφησε μια γλυκόπικρη γεύση η εικόνα το πολύ κόσμου στους δρόμους,με τις οικογένειες να κάνουν τη βόλτα τους και στα μαγαζιά ..αλλά και τους υπαλλήλους να έχουν μια κυριακή να ξεκουράζονται να μη την έχουν πια...

iliasfyntanidis
03/11/2013, 18:53
Πάντως σήμερ που κατέβηκα στη πλάκα για καφέ και πέρασα και απο την Ερμού, μου άφησε μια γλυκόπικρη γεύση η εικόνα το πολύ κόσμου στους δρόμους,με τις οικογένειες να κάνουν τη βόλτα τους και στα μαγαζιά ..αλλά και τους υπαλλήλους να έχουν μια κυριακή να ξεκουράζονται να μη την έχουν πια...
Και όλα τα Σαββατα να πας πάλι η Ερμού γεμάτη θα ειναι...
Και ομως τα μαγαζιά έχουν μείωση του τζίρου τους ενώ αλλα ακομα χειρότερα κλείνουν...
Αλήθεια εαν έριχνε καρέκλες σημερα ποιοι θα πήγαιναν για ψώνια;
Το οτι ο δρόμος ηταν γεμάτος δεν σημαίνει οτι ψωνισαν κιόλας.Πιο πολυ βολτα έκαναν παρά αγορές.
Υ.Γ. Η μπάντα του Δήμου Αθηναίων παντως έπαιξε το κατάλληλο τραγούδι.

sonic22
03/11/2013, 19:54
απο την στιγμη που υπαρχει ζητηση θα επρεπε να υπαρχει και προσφορα και οποιον τον συμφερει μενει ανοιχτος. Δεν ειναι υποχρεωτικο.
Αυτο μαλλον ή δεν το διαβασες ή δεν το καταλαβες...

Εσύ έτσι μεγάλωσες?Με μία Κυριακή....
Χωρις καν Κυριακη πολλες φορες γιατι επρεπε να βοηθησω τους γονεις μου σε αγροτικες και αλλες δουλειες... Αμισθι προφανος και απο ηλιο σε ηλιο...

Ας πούμε ότι σου λέει ο εργοδότης σου... Ο εργοδοτης μπορει να σου πει και να του κατσεις...
Αν ο εργοδωτης εχει διαθεση να παρανομει μπορει να παρανομει και να σε αδικει οτι και να λεει ο νομος.
Ρωτα τι γινετε στις τουριστικες περιοχες (ή και μια βολτα απο το μοναστηρακι) με τα τρελα ωραρια και τα 12ωρα χωρις καν να εισαι δηλωμενος. Νοιαστηκε κανεις τωσα χρονια;
Ποιος ειναι ο υποκριτης;

Το προβλημα ειναι η εφαρμογη των νομων, οχι ο νομος.
Αν ο νομος (ή οι νομοι) τηρουνται ο εργοδωτης που θα ΕΠΙΛΕΞΕΙ να δουλεψει Κυριακη ή οποιο αλλο ωραριο θελει, θα ξερει οτι θα πρεπει να προσλαβει εξτρα προσωπικο ή να πληρωσει υπερωριες. Αν το κοστος ειναι μεγαλυτερο απο τα εσοδα δεν εχει νοημα.
Με αυτο το σκεπτικο ο νομος ειναι προς την σωστη κατευθηνση της πληρης απελευθερωσης του ωραριου των καταστηματων.

Αλλα ποιοι ειναι οι εργοδοτες που ειναι ποιο πιθανο να παρανομησουν;
Οι μεγαλες πολιεθνικες-αλυσιδες (ουουουου 666), τα μεγαλα μαγαζια (ουου καπιταλες) ή τα μικρα συνοικιακα μαγαζια;
hint: αυτοι που ειναι και ποιο πιθανο να μην κοψουν αποδειξεις ή να πουλανε λαθρεα.
Αρα ποιους ευννοει το μετρο και με ποιους εχεις προβλημα;

Αλίμονο εάν η επιβίωση στηριζόταν στα 50 ευρώ της Κυριακής με την ανεργία στον Θεό και πιο ψηλά ακόμα..Εδώ τρέμεις την ημέρα που σου ξημερώνει. Κατι ελεγα για ασφαλιστικη καλυψη αλλα μαλλον το ξεχασες...
Αλλα δικιο εχεις 50 ευρο. Αμα ησουν 18 χρονων και η οικογενεια σου δυσκολεβοταν, να τους εφτυνες στα μουτρα αυτους που τολμησαν να σου δωσουν 50ευρο...
Ουτε ενα πανερι λουλουδια στον ΡΕΜΟ... Ντροπη...

Εάν έρθει ο τουρίστας και πει ότι δεν του άρεσε η Ελλάδα επειδη δεν ψώνισε θα σου πω και εγώ ότι μαλάκες τουρίστες δεν θέλω.
Να σε βαλουμε στα σύνορα και στα λιμάνια τσεκαδορο.
Το οτι δεν εξυπηρετείτε ο τουριστας και αφηνει κακες εντυπωσεις ειναι χειρωτερο ή καλυτερο απο το οτι χανει και ο τοπος-χωρα εισαγωμενο ρευστο;
Σοβαρα τωρα... τρολαρεις ετσι;

Ο πολίτης εξαπατήθηκε για ακόμη μια φορά.Αλλά και να μην εξαπατήθηκε και να έπραξε λάθος ξανά τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά.
Τι να σου πω... Οι πουλημενες δημοσκοπησεις αλλα λενε... Αλλα οι ρουφιανες, πουλημενες ξεπουλημενες ψιλοεπαληθευονται στις εκλογες...

Το εξωτερικό μανταμ και κύριε δεν υπάρχει η μαύρη εργασία που υπάρχει στην Ελλάδα τουλάχιστον σε αυτόν τον βαθμό.Έχω παραδείγματα live απο Αγγλία και Αυστρία.Και δεν μας λέτε στο εξωτερικό εάν βγεις το βράδυ θα βρεις σουβλατζίδικα,μπαρ,περίπτερα ανοιχτα?
Ποσες φορες θα το πουμε... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΝΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!!!
Αντιθετα ειναι υποχρεωτικο να ανοιγεις μονο μεσα στο ωραριο που σου επιτρεπουν.
Οσο για τους ξενους και τις ρυθμισμενες κοινωνιες τους ειναι τουλαχιστον 100 χρονια πισο...
Ειδες αμα δεν εχεις το ΠΑΜΕ και τους εργατοπατερες να βοηθα τον εργαζομενο εκει που πραγματικα χρειαζετε πως καταντα η κοινωνια. Τους φαγανε τα αφεντικα...

Μέσα κυρίως ήταν κοριτσόπουλα-γυναίκες γαρ να δοκιμάζουν φουστάνια...Τώρα εάν τα πήραν 5-5 δεν ξέρω... Αρα, ξανα, υπαρχει ζητηση και αρα λογος να ειναι ανοιχτα την Κυριακη;

υ.γ. τα quotations μου δεν αλιωνουν το νοημα των γραφομενων σου.

Pan (dvs)
03/11/2013, 20:04
Ρε μην κανετε προσωπικες αντιπαραθεσεις.
Το προβλημα ειναι πολυσυνθετο και οι δυο αποψεις μπορει να ειναι σωστες,αναλογα απο ποια πλευρα το βλεπει ο καθενας.

sonic22
03/11/2013, 20:16
Αν καποιος προσβαλλετε απο τον τροπο μου ζητω σηγνωμη.

Εγω παντος μεσο ιντερνετ δεν προσβαλλομαι με την καμια.
(εκτος και αν γινει επι προσωπικου απο ανθρωπους που με ξερουν)

Pan (dvs)
03/11/2013, 20:20
Οταν αναφερεσαι σε καποιον προσωπικα μπορει να το παρεξηγησει και δεν υπαρχει λογος.Ολοι εξαλλου στο ιδιο στρατοπεδο ειμαστε.:beer:

tzimidis
03/11/2013, 20:42
Το προβλημα ειναι πολυσυνθετο και οι δυο αποψεις μπορει να ειναι σωστες,αναλογα απο ποια πλευρα το βλεπει ο καθενας.

βρε πατριώτη, πως μπορει να ειναι σωστο και από τις 2 πλευρές?
και με τον χωροφύλαξ, και με τον αστυφύλαξ?

iliasfyntanidis
03/11/2013, 22:35
απο την στιγμη που υπαρχει ζητηση θα επρεπε να υπαρχει και προσφορα και οποιον τον συμφερει μενει ανοιχτος. Δεν ειναι υποχρεωτικο.
Nαι....Υπάρχει ζήτηση.Δεν γινεται να υπάρχει ζήτηση από την μία και να κλείνουν μαγαζιά από την άλλη.
1+1=2.Εδώ μου λες ότι 1+1=3.Αφού δεν υπάρχουν λεφτά για έξτρα πως θα ψωνίσει κάποιος?Την Κυριακή αυγατίζουν?
Υποχρεωτικό δεν είναι σίγουρα αλλά εάν γίνει νόμος θα είναι.Και εκεί είναι που αρχίζει η ιστορία.

Χωρις καν Κυριακη πολλες φορες γιατι επρεπε να βοηθησω τους γονεις μου σε αγροτικες και αλλες δουλειες... Αμισθι προφανος και απο ηλιο σε ηλιο...
όλοι μας έχουμε δουλέψει ανασφάλιστοι,από ήλιο σε ήλιο,από δύση σε δύση.Εσύ είσαι τυχερός που δούλευες για λογαρισμό των γονιών σου.Εγώ δούλευα για μία καφετέρια.Αλίμονο αν υπάρχει το ίδιο όφελος.

Ο εργοδοτης μπορει να σου πει και να του κατσεις...
Αν ο εργοδωτης εχει διαθεση να παρανομει μπορει να παρανομει και να σε αδικει οτι και να λεει ο νομος.
Ρωτα τι γινετε στις τουριστικες περιοχες (ή και μια βολτα απο το μοναστηρακι) με τα τρελα ωραρια και τα 12ωρα χωρις καν να εισαι δηλωμενος. Νοιαστηκε κανεις τωσα χρονια;
Ποιος ειναι ο υποκριτης;

Το προβλημα ειναι η εφαρμογη των νομων, οχι ο νομος.
Αν ο νομος (ή οι νομοι) τηρουνται ο εργοδωτης που θα ΕΠΙΛΕΞΕΙ να δουλεψει Κυριακη ή οποιο αλλο ωραριο θελει, θα ξερει οτι θα πρεπει να προσλαβει εξτρα προσωπικο ή να πληρωσει υπερωριες. Αν το κοστος ειναι μεγαλυτερο απο τα εσοδα δεν εχει νοημα.
Με αυτο το σκεπτικο ο νομος ειναι προς την σωστη κατευθηνση της πληρης απελευθερωσης του ωραριου των καταστηματων.

Αλλα ποιοι ειναι οι εργοδοτες που ειναι ποιο πιθανο να παρανομησουν;
Οι μεγαλες πολιεθνικες-αλυσιδες (ουουουου 666), τα μεγαλα μαγαζια (ουου καπιταλες) ή τα μικρα συνοικιακα μαγαζια;
hint: αυτοι που ειναι και ποιο πιθανο να μην κοψουν αποδειξεις ή να πουλανε λαθρεα.
Αρα ποιους ευννοει το μετρο και με ποιους εχεις προβλημα;

Ο εργοδότης θα πει ότι θέλει.Και αυτός που φοβάται και καλά κάνει,θα το κάνει.Το έκανε και παλαιότερα που τα πράγματα ήταν καλύτερα.Κανένας νόμος δεν θα σε καλύψει ούτε θα σε παρηγορήσει.Ξέρω τι γίνεται στις τουριστικές περιοχές.Το γιατί με λες υποκριτή δεν κατάλαβα.Αφού λοιπόν ξέρουμε τι γίνεται στις τουριστικές περιοχές τότε να επεκτέινουμε το μέτρο?Αυτό λες?Η μήπως τηρούνται οι νόμοι στην Ελλάδα και δεν το ξέρω οπότε θα έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο σε περίπτωση που μας αδικήσουν.Και ασφάλεια έχουμε στα οχήματα μας αλλά παρακαλάμε και κάνουμε τον σταυρό μας μην τρακάρουμε ακόμα και αν δεν χτυπήσουμε.
Εάν γουστάρεις πλήρη απελευθέρωση τότε δεν θα έχεις ιδέεα από οικογένεια και μάλλον δεν θα αποκτήσεις.

Ποιο εργοδότες είναι πιθανό να παρανομήσουν?Σε πρώτη φάση οι μικροί οι οποίοι όπως λες δεν κόβουν αποδείξεις(άρα δεν εφαρμόζονται οι νόμοι που έλεγες προηγουμένως γενικότερα άρα και για την προστασία του εργαζομένου).Τα μεγάλα μαγαζιά δλδ είναι Άγιοι έτσι?
Να σου πω τι κάνουν τα μεγάλα μαγαζιά που το βλέπεις αλλά δεν το παίρνεις χαμπαρι αγαπητέ.....Ρυθμίζουν την αγορά και τις τιμές.Πήγαινε να πάρεις ένα επώνυμο αθλητικό παπούτσι μάρκας μαικ π.χ. παντού η ίδια τιμή.Πήγαινε να πάρεις ένα κινητό τηλέφωνο παντού η ίδια τιμή.Να μην πούμε για τις αλυσίδες των σούπερ μάρκετ και το τι γίνεται με τον ανταγωνισμό στα ράφια από τις εταιρίες....
Από τα γραφόμενα σου εάν κατάλαβα στοχοποιείς τα μικρά μαγαζιά ότι ευθύνονται για την φοροδιαφυγή και ότι είναι οι πρώτοι που θα παρανομήσουν?

Συνεχεια απο κάτω

iliasfyntanidis
03/11/2013, 22:36
Κατι ελεγα για ασφαλιστικη καλυψη αλλα μαλλον το ξεχασες...
Αλλα δικιο εχεις 50 ευρο. Αμα ησουν 18 χρονων και η οικογενεια σου δυσκολεβοταν, να τους εφτυνες στα μουτρα αυτους που τολμησαν να σου δωσουν 50ευρο...
Ουτε ενα πανερι λουλουδια στον ΡΕΜΟ... Ντροπη...

Υπήρξα 18 ετών όπως και εσύ.Εσύ δουλευες για τους γονείς σου εγώ για τον εργολάβο,για τον ιδιοκτητη του μπαρ κ.ο.κ.
Δεν είπα πουθενα ότι 50 ευρώ δεν είναι χρήσιμα αλλά αυτό που λέω είναι ότι δε σώνουν.Ας μην το γελιοποιούμε με στυλάκι ισοπεδωτικό για μπουζούκια και Ρεμο...

Να σε βαλουμε στα σύνορα και στα λιμάνια τσεκαδορο.
Το οτι δεν εξυπηρετείτε ο τουριστας και αφηνει κακες εντυπωσεις ειναι χειρωτερο ή καλυτερο απο το οτι χανει και ο τοπος-χωρα εισαγωμενο ρευστο;
Σοβαρα τωρα... τρολαρεις ετσι;
Σου ξαναλέω και στο ξαναλέω ότι χέστηκα για αυτόν που θα πει ότι ''I visited Greece but the shops are closed on Sunday''
''Ι dont give a f@ck''
Και όχι δεν τρολάρω.Τωρα για τσεκαδόρο στα λιμάνια σου είπα και πριν άσε την ειρωνία και μίλα με επιχειρηματα.

Ποσες φορες θα το πουμε... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΝΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!!!
Αντιθετα ειναι υποχρεωτικο να ανοιγεις μονο μεσα στο ωραριο που σου επιτρεπουν.
Οσο για τους ξενους και τις ρυθμισμενες κοινωνιες τους ειναι τουλαχιστον 100 χρονια πισο...
Ειδες αμα δεν εχεις το ΠΑΜΕ και τους εργατοπατερες να βοηθα τον εργαζομενο εκει που πραγματικα χρειαζετε πως καταντα η κοινωνια. Τους φαγανε τα αφεντικα

Ωπα εδω με τσάκωσε τι κόμα είμαι!!!
Εχει καταντήσει αφόρητα κουραστικό να μπαίνου ταμπέλες στον κόσμο.Και εξηγούμαι...
Ακούς metal είσαι σατανιτστής...
Έχεις μούσια είσαι αριστερός....
Φοράς πόλο μπλουζάκι είσαι δεξιός...
Από εναν νεαρό ανθρωπο περίμενα ποιο ανοιχτό μυαλό.Και εγώ κάλιστα θα μπορούσα να σου πω ότι αυτά που λες εκφράζουν την ΝΔ.
Από πότε οι απόψεις των ανθρώπων αποτελούν ιδιοκτησία-λάβαρο των κυβερνήσεων και όχι το αντίθετο?Βεβαια αυτό τους συμφέρει γιατί έτσι αυτόματα εντάσεσαι στον φαυλο κυκλο της πολιτικής(αυτής)και όχι της αγνής πολιτκής(εαν υπάρχει)
Αυτο που έκανες εσύ λέγοντας για ΠΑΜΕ είναι το εισητηριο για παρει κομματκη χροια η συζητηση.

Αρα, ξανα, υπαρχει ζητηση και αρα λογος να ειναι ανοιχτα την Κυριακη;
Πιτσιρίκια ήτανε ως επι το πλέιστον δεν νομίζω να έχουν και πολλές δουλειες-σκοτούρες..Αρα όχι δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να είναι ανοιχτα την Κυριακή.
Κανω πίσω μόνο στην περιπτωση που κάποιος είναι κύριος του εαυτού του και διευθύνει την επιχείρηση του μονος του.Εαν θέλει να δουλευει ας δουλευει Ηλιο με Ηλιο και χωρις γυαλιά ηλίου αλλα επειδη αυτό ειναι μια ουτοπια δεν προκειται να συμβει.

Εγω δεν μπορω να χωνεψω ότι αυτο το μετρο λανσαρίστηκε σαν μετρο κατα της κρισης.Εαν εσύ πιστευεις ότι ακόμα και με την καθολική τηρηση των νόμων(ο νομος δεν ειναι παντα δικαιος οπως ξερεις) κατα των παραβατων εργοδοτων θα βγουμε από την κριση σηκωνω τα χερια ψηλα.Δηλαδη αυτη είναι και η μονη δικλιδα ασφαλειας που θετεις εσυ σαν καταναλωτης-πολίτης η τηρηση του νομου,που δεν γίνεται ποτε οπως ειπες στις τουριστικες περιοχες οπως ειπες παραπάνω αλλα ας γίνει ελευθερο το ωραριο μωρε...
Αυτο φίλε λεγεται ΤΡΟΛΑΡΙΣΜΑ ορισμός αυτολεξεί.

MG-KTiNoS
03/11/2013, 23:24
Αν δουλεύεις την Κυριακή
ΠΟΤΕ θα δεις τα παιδά σου?

ΠΟΤΕ θα κουβεντιάσεις μαζί τους ?
Πότε θα τα συμβουλέψεις, θα τα μεγαλώσεις?

Και Η χυδαιότητα
Αυτοί που μας λένε να δουλεύουμε Κυριακή

ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ

που όταν γίνει κάτι θα πεταχούν πρώτοι και θα πουν ...

η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ φταίει ! ! ! ! !

:a31:

-------
υγ1
μια μέρα θα κάνεις κι εσύ παιδιά και τότε θα δεις τι πάει να πει

υγ2
Αυτές οι κωλόγριες στο Παλιό Φάληρο που έτρεχαν στο Λιντλ σήμερα το πρωί και βάραγαν τις πόρτες να τους ανοίξουν τι ανάγκη είχαν δε κατάλαβα???
Το πε ο ΣΚΑΙ ?

ΖΩΑ !

tai
03/11/2013, 23:33
Εγώ θα πρότεινα να υπάρχει και ένας επιστάτης που να πυροβολάει όποιον "κατεβάζει" ρυθμό στο μάζεμα του μπαμπακιού.

ουπς! μπερδεύτηκα

Εδώ μιλάμε για το πως η συνεχόμενη εργασία χωρίς ημέρες ανάπαυσης θα φέρει την ανάπτυξη και θα μπορούμε πια να έχουμε όλοι δουλειά και με τα λεφτά που θα παίρνουμε ΟΤΑΝ μας πληρώνουν, θα μπορούμε να τα χαλάμε με την οικογένεια και τους φίλους μας στον ελεύθερο χρόνο.
Τι δεν θα εχουμε ελεύθερο χρόνο αφου θα δουλεύουμε 7 μέρες την εβδομάδα?
Ναι αλλά θα έχουμε τους τουρίστες που θα μας τα ακουμπάνε ολες της ημέρες.
Θα κερδίζει το πολυκαταστημα και θα μοιράζει τα κέρδη στους εργαζόμενους μεγαλώνοντας τους μισθούς τους
Το minimarket της γειτονιάς όμως θα εκμεταλλευτεί τον υπάλληλο και δεν θα μοιράζει τα κέρδη που θα φέρει η ανάπτυξη.
εμμ
χικ

sorry αλλά εχω τριτόσει το ποτηράκι το τσίπουρο και γράφω μ@λακίες

Pan (dvs)
04/11/2013, 08:08
βρε πατριώτη, πως μπορει να ειναι σωστο και από τις 2 πλευρές?
και με τον χωροφύλαξ, και με τον αστυφύλαξ?

Δεν ειναι ολα ασπρο-μαυρο.Εγω ειμαι κατα σε αυτο το μετρο αλλα και αυτοι που ειναι υπερ εχουνε σοβαρα επιχειρηματα.Δεν μπορω ευκολα να πω σε καποιον που πρεπει να τζιραρει την Κυριακη για να καλυψει καποια επιταγη τη Δευτερα,να μην ανοιξει.Η να του απαγορευσω με το ετσι θελω να κανει οτι θελει την δικη του επιχειρηση.Εχουνε σιγουρα και αυτοι τα δικια τους,ασχετα αν εγω διαφωνω με το συνολο των επιχειρηματων τους.
Στην τελικη,σκοπος ειναι να καταλαβουμε ολοι ,οτι το μετρο δεν θα προσφερει τιποτε μακροπροθεσμα και να αυτοκαταργηθει.

Pan (dvs)
04/11/2013, 08:13
Αν δουλεύεις την Κυριακή
ΠΟΤΕ θα δεις τα παιδά σου?

ΠΟΤΕ θα κουβεντιάσεις μαζί τους ?
Πότε θα τα συμβουλέψεις, θα τα μεγαλώσεις?

Και Η χυδαιότητα
Αυτοί που μας λένε να δουλεύουμε Κυριακή

ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ

που όταν γίνει κάτι θα πεταχούν πρώτοι και θα πουν ...

η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ φταίει ! ! ! ! !

:a31:

-------
υγ1
μια μέρα θα κάνεις κι εσύ παιδιά και τότε θα δεις τι πάει να πει

υγ2
Αυτές οι κωλόγριες στο Παλιό Φάληρο που έτρεχαν στο Λιντλ σήμερα το πρωί και βάραγαν τις πόρτες να τους ανοίξουν τι ανάγκη είχαν δε κατάλαβα???
Το πε ο ΣΚΑΙ ?

ΖΩΑ !

Αυτο ειναι το ζουμι.

TROOPER
04/11/2013, 09:00
οποιος ΜΑΛΑΚΑΣ ιδιωτικος υπαλληλος ξαναυποστηριξει οτι κανεις δεν φωναξε οταν πλητονταν τα εργασιακα του κεκτημενα και δικαιωματα ενω ο ιδιος δουλευε και χτες, τρωει κλωτσια στα μουτρα.

απλα και ομορφα.

και οποιος κυριακατικος καταναλωτης ξανασκουξει οταν μπει το αγγουρι λιιιγο πιο βαθια και στο δικο του κωλαρακι φιλαω μια κλωτσια και γι' αυτον.

:wave2:

sonic22
04/11/2013, 09:20
Υπαρχουν δυο μεγαλα θεματα.

ΠΡΩΤΟ αν η αλλαγη του νομου ειναι καλη ή κακη
ΔΕΥΤΕΡΟ αν ο νομος μπορει να εφαρμοστει σωστα.

Για το πρωτο δεν εχω ακουσει απο κανενα καποιο επιχειρημα εναντιων.
Γιατι συμφωνα με τους νομους ΑΝ ενα μαγαζι ανοιξει μια μερα παραπανω, θα αναγκαστει (για να μην παρανομησει) να προσλαβει επιπλεον προσωπικο.
Το επιπελον προσωπικο σημαινει μερικες χιλιαδες θεσεςι εργασιας (εστω και part time). Δεν θα λυσει το συνολικο προβλημα της ανεργιας-υφεσης, ισος και να μην λυσει εντελος το προβλημα των μερικων χιλιαδων, αλλα θα βοηθησει μερικους χιλιαδες. Κακο παντος δεν θα κανει.
Κακο ειναι να περιμενεις το μανα εξ ουρανο να βοηθησει.
Το αν τελικα το συμφερει το μαγαζι να κανει κατι τετοιο ειναι δικο του θεμα. Εσωδα-εξωδα.
Ο γωνιος-συντροφος-εκδρομεας του σαββατοκυριακου κτλπ που θα πρεπει να δουλεψει την Κυριακη θα εχει αλλη μερα ελευθερη. Ειτε με εναλλαξ βαρδιες ειτε μονημα.
Δεν ειναι καινοφανης ο νομος. Εχουν επιλυθει-δοκιμαστει τα θεματα αυτα και στο εξωτερικο και στην ελλαδα για τις επιχειρησεις-εργασιες που ειναι ανοιχτα περισσοτερες ωρες απο το κανονικο. Δεν θα ξανακαλυψουμε τον τροχο.

Στο δευτερο θεμα για την εφαρμογη του νομου...
Προφανος και θα υπαξει προβλημα αν ενα αφεντικο σου πει ερχεσαι ΚΑΙ κυριακη (με λιγα ακομα ή και καθολου χρηματα) και το ωραριο σου υπερβει τις 40 ωρες.
Το ιδιο και αν σου πει θα δουλεψεις υπερωριες αλλα δεν θα τις πληρωνεσε.
Το ιδιο και αν σου πει θα δουλεβεις 8ωρο αλλα θα σε δηλωνω 4ωρο.
Το ιδιο και αν σε εχει αδήλωτο και ανασφαλιστο με 350ευρο.
Το ιδιο και αν δουλεψεις αλλα στο τελος του μηνα σου πει δεν βγαινω για να σε πληρωσω.

Ποιο ακριβος ειναι το επιχειρημα σας;
Οτι απο την στιγμη που δεν μπορει να εφαρμωστει (απο μονος του??) ΠΑΝΤΟΥ ΣΩΣΤΑ ο νομος δεν θα πρεπει να εφαρμωστει πουθενα;
Να συμφωνησω αν θελετε αλλα ανοιγουμε κακα προηγουμενα.
Υπαρχει αντικαπνιστικος νομος αλλα δεν εφαρμοζετε παντου; Καταργητε γιατι δεν μπορουμε να τον εφαρμωσουμε.
Δεν φορανε ολλοι κρανος; Προερετικη η χρηση κρανους.
Δεν ειναι ασφαλισμενοι; Δεν ειναι υποχρεωτικη η ασφαλιση για να μην αδικουνται οι υπολοιποι.
Παραβιαζουν το κοκκινο, το στοπ και τον μονοδρομο. Καταργητε ο νομος και οι ποινες.
Δεν πληρωνουν φορους; Οποιος θελει και μπορει ας πληρωνει.

AristidisZ
04/11/2013, 09:26
μερικοί ή έχετε συμφέροντα από την όλη διαδικασία, οπότε μαγκιά σας στη τελική ή πλανάστε πλάνην οικτρά
σταματήστε την καραμέλα των θέσεων εργασίας
θέση εργασίας δεν είναι τα 400 ευρώ με 60 ώρες την εβδομάδα
ούτε τα 480 με 40 ώρες, αν είναι το αφεντικό σύννομο (λέμε και καμιά λαλακία να περνάει η ώρα)
αυτό είναι σκλαβιά
γκέγκε ;

el_hymador
04/11/2013, 09:40
οποιος ΜΑΛΑΚΑΣ ιδιωτικος υπαλληλος ξαναυποστηριξει οτι κανεις δεν φωναξε οταν πλητονταν τα εργασιακα του κεκτημενα και δικαιωματα ενω ο ιδιος δουλευε και χτες, τρωει κλωτσια στα μουτρα.

απλα και ομορφα.

και οποιος κυριακατικος καταναλωτης ξανασκουξει οταν μπει το αγγουρι λιιιγο πιο βαθια και στο δικο του κωλαρακι φιλαω μια κλωτσια και γι' αυτον.

+1

...αλλα ειδικά για την τελευταία σειρά. Το μεγαλύτερο λάθος που πράτουν κάποιοι, είναι ότι εξετάζουν το θέμα απομωνομένο από την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας. Τα χατιτωμένα "θα βοηθήσει την αγορά" και "θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας", είναι σε αντιστοιχία τα "suck sex story" και "πλεόνασμα" και "λίγη υπομονή ακόμη" και "ο ελληνικός λαός έχει κάνει μεγάλες θυσίες, αυτά ειναι τα τελυταία μέτρα". Αν πιστεύετε ότι το "έλα μωρέ μια Κυριακή παραπάνω μερικές φορές το χρόνο" σταματαέι εκεί και περιορίζεται στους εμποροϋπαλλήλους, πλανάσθε πλάνην οικτρά. Είναι ακριβώς 1 χλστ περισσότερη δίεισδυδη του αγγουριού που περιγράφει ο Troop και σύντομα θα επεκταθεί και στον δικό σας τομέα (ή κ*λο).

AristidisZ
04/11/2013, 09:44
Το μεγαλύτερο λάθος που πράτουν κάποιοι, είναι ότι εξετάζουν το θέμα απομωνομένο από την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας

100 φορές το είπαμε ρε συ Κώστα, αλλά κάποιοι κωφεύουν...
τα μαγαζιά θα κάνουν τον ίδιο τζίρο είτε είναι 24 ώρες τη βδομάδα ανοιχτά είτε 24*7 (168 ώρες)
το μόνο που καταφέρνουν είναι να πηδάνε τον κόσμο που δουλεύει και να δίνουν μια κλωτσιά στο κεφάλι των μικρών μήπως και είχε ξεμείνει κανείς...

pipe_smoker
04/11/2013, 09:45
γκέγκε ;

Οχι.
Δεν το εχεις καταλαβει οτι δεν "γκεγκε" γενικως εδω και 18 σελιδες? (για να μην αναφερθω και στα ποσα αλλα θρεντ και στις ποσες αλλες εκατονταδες σελιδες).

Ασ´το να παει στο διαολο.

motoexelixis
04/11/2013, 09:48
Οταν βλεπεις φωτια στο σπιτι του γειτονα,να φοβασαι οτι θα καει και το δικο σου,οποτε το να περιμενεις απλως,δεν αλλαζει τιποτα.
Αυτο που αντιλαμβανομαι, ειναι οτι ειμαστε οτι να ναι,αρκει να μη μπει στον δικο μας κ@λο,τα επιχειρηματα του τυπου "ετσι κανουν σε ολη την ευρωπη"πολυ απλα δεν μπαινω στη διαδικασια να τα λαβω υποψιν,μιας που απεχουμε πολυ απο το να χαρακτηριζομαστε ευρωπαικο κρατος.

el_hymador
04/11/2013, 09:51
...και μόνο που όλα τα κανάλια εχθές παρουσιάζαν τα ρεπορτάζ γιορτινό, ευχάριστο, κοιτάχτε κόσμο, φίσκα η αγορά, ζούμε μεγάλες στιγμές και τέτοια, τα λέει όλα...

sonic22
04/11/2013, 09:55
Στα επιμερους τωρα

Καποιοι για τους δικους τους λογους μπορει να θελουν να ψωνιζουν π.χ. στα μαγαζια απο τις 12 το βραδυ μεχρι τις 6 το πρωι.
Αυτο λεγετε ζητηση.
Το πωσοι ειναι αυτοι και αν το μαγαζι που θα ειναι ανοιχτο και εκεινες ή μονο εκεινες τις ωρες θα εχει κερδος ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ. Ειναι προβλημα του μαγαζιου.
Ο νομος δεν επιτρεπει (τουλαχιστον οχι ευκολα) σε καποιον να προσπαθησει και αν εχει

Οι μεγαλες επιχειρησεις λογο της πολιπλοκοτητας τους ΣΥΝΗΘΟΣ ειναι ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΝΟΜΗΜΕΣ απο τις μικρες.

Τα καρτελ ειναι το φιξαρισμα τις τιμης μιας κατηγοριας προιοντων (π.χ. γαλα, μακαρωνια) οχι η ομοιομορφια τις τιμης μιας μαρκας ενος προιοντος; Πως διαβολο θα υπαρχει διαφορετικη τιμη οταν ΟΛΟΙ οι λιανεμπορει αγωραζουν με την ιδια τιμη απο το ιδιο εργωστασιο-αντιπροσωπο;
Η τοποθετηση προιοντων στα ραφια ειναι αλλο θεμα, θεμιτου ή αθεμιτου ανταγωνισμου των επιχειρησεων, οχι των καταναλωτων. Οπως και να εχει αν δεν σου αρεσουν τα προιοντα ή τα ραφια σε ενα μαγαζι ΜΗΝ ΨΩΝΙΖΕΙΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ.

υ.γ. @ iliasfyntanidis
Η συζητηση γινετε ΜΕ εσενα οχι ΓΙΑ εσενα. Αυτα που γραφω δεν ειναι για να τα δεις ΜΟΝΟ εσυ ακομα και αν εσενα κανω quote.
Αρα αυτα για το ΠΑΜΕ και τους εργατοπατερες (αυτο δεν σε πειραξε παντος) δεν ειναι επι προσωπικου.

sonic22
04/11/2013, 09:57
ούτε τα 480 με 40 ώρες, αν είναι το αφεντικό σύννομο (λέμε και καμιά λαλακία να περνάει η ώρα)
αυτό είναι σκλαβιά
γκέγκε ;
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΖΗΤΙΑΝΙΑ
ΠΑΡΑ 40 ΩΡΕΣ ΓΙΑ 400 ΕΥΡΑ.

τα μαγαζιά θα κάνουν τον ίδιο τζίρο είτε είναι 24 ώρες τη βδομάδα ανοιχτά είτε 24*7 (168 ώρες)
Το αυτο δλδ και αν ηταν 3 μερες την εβδομαδα για 5 ωρες ανοιχτα;
Ρε τους βλακες τους μαγαζατορες να σπαταλανε τσαμπα ρευματα, μισθους κτλπ.
Αλλη εξηγηση δεν υπαρχει, ειναι σχεδιο των νεφελιμ και των εσωγηεινων για την εξωντωση του ανθρωπινου ειδους...

devil's animal
04/11/2013, 09:58
Υπαρχουν δυο μεγαλα θεματα.

ΠΡΩΤΟ αν η αλλαγη του νομου ειναι καλη ή κακη
ΔΕΥΤΕΡΟ αν ο νομος μπορει να εφαρμοστει σωστα.

Για το πρωτο δεν εχω ακουσει απο κανενα καποιο επιχειρημα εναντιων.
Γιατι συμφωνα με τους νομους ΑΝ ενα μαγαζι ανοιξει μια μερα παραπανω, θα αναγκαστει (για να μην παρανομησει) να προσλαβει επιπλεον προσωπικο.
Το επιπελον προσωπικο σημαινει μερικες χιλιαδες θεσεςι εργασιας (εστω και part time). Δεν θα λυσει το συνολικο προβλημα της ανεργιας-υφεσης, ισος και να μην λυσει εντελος το προβλημα των μερικων χιλιαδων, αλλα θα βοηθησει μερικους χιλιαδες. Κακο παντος δεν θα κανει.
Κακο ειναι να περιμενεις το μανα εξ ουρανο να βοηθησει.
Το αν τελικα το συμφερει το μαγαζι να κανει κατι τετοιο ειναι δικο του θεμα. Εσωδα-εξωδα.
Ο γωνιος-συντροφος-εκδρομεας του σαββατοκυριακου κτλπ που θα πρεπει να δουλεψει την Κυριακη θα εχει αλλη μερα ελευθερη. Ειτε με εναλλαξ βαρδιες ειτε μονημα.
Δεν ειναι καινοφανης ο νομος. Εχουν επιλυθει-δοκιμαστει τα θεματα αυτα και στο εξωτερικο και στην ελλαδα για τις επιχειρησεις-εργασιες που ειναι ανοιχτα περισσοτερες ωρες απο το κανονικο. Δεν θα ξανακαλυψουμε τον τροχο.

Στο δευτερο θεμα για την εφαρμογη του νομου...
Προφανος και θα υπαξει προβλημα αν ενα αφεντικο σου πει ερχεσαι ΚΑΙ κυριακη (με λιγα ακομα ή και καθολου χρηματα) και το ωραριο σου υπερβει τις 40 ωρες.
Το ιδιο και αν σου πει θα δουλεψεις υπερωριες αλλα δεν θα τις πληρωνεσε.
Το ιδιο και αν σου πει θα δουλεβεις 8ωρο αλλα θα σε δηλωνω 4ωρο.
Το ιδιο και αν σε εχει αδήλωτο και ανασφαλιστο με 350ευρο.
Το ιδιο και αν δουλεψεις αλλα στο τελος του μηνα σου πει δεν βγαινω για να σε πληρωσω.

Ποιο ακριβος ειναι το επιχειρημα σας;
Οτι απο την στιγμη που δεν μπορει να εφαρμωστει (απο μονος του??) ΠΑΝΤΟΥ ΣΩΣΤΑ ο νομος δεν θα πρεπει να εφαρμωστει πουθενα;
Να συμφωνησω αν θελετε αλλα ανοιγουμε κακα προηγουμενα.
Υπαρχει αντικαπνιστικος νομος αλλα δεν εφαρμοζετε παντου; Καταργητε γιατι δεν μπορουμε να τον εφαρμωσουμε.
Δεν φορανε ολλοι κρανος; Προερετικη η χρηση κρανους.
Δεν ειναι ασφαλισμενοι; Δεν ειναι υποχρεωτικη η ασφαλιση για να μην αδικουνται οι υπολοιποι.
Παραβιαζουν το κοκκινο, το στοπ και τον μονοδρομο. Καταργητε ο νομος και οι ποινες.
Δεν πληρωνουν φορους; Οποιος θελει και μπορει ας πληρωνει.

ολη η ουσια ειναι αυτη!
:a013:

και θα ηθελα να δω τα μουτρα της γιαγιας σας οταν της την επεφταν, γυρνωντας απο την εκκλησια, 10-20 ψευτοπολεμιστες του καθεστωτος εξω απο τον βασιλοπουλο χθες το πρωϊ που πηγε να παρει μια 6αδα αυγα που θα χρησιμοποιουσε στο κυριακατικο τραπεζι...
αυτοι βεβαια, εκαναν την "επανασταση" των 3 ωρων, και μετα πηγαν στην ταβερνα (που δουλευαν υπαλληλοι) να φανε τα κοψιδια τους και μετα στην καφετερια (που δουλευαν υπαλληλοι) να πιουν το καφε τους, και μετα στην πλακα για βολτα (ενω ολα τα εμπορικα ηταν ανοιχτα..Α!, ναι και σ'αυτα δουλευαν υπαλληλοι)...

η ειρωνια σε ολο το μεγαλειο της...
μ@λακες με περικεφαλαια...
:a31::a31::a31:

AristidisZ
04/11/2013, 09:58

γιατί 400 και όχι 300 τότε ρε μάστορα ;
για πες μας

notakos600
04/11/2013, 10:05
Τελικά τα αγοράσατε τα μακαρόνια από το σούπερ και τα μακό μπλουζάκια από τα εμπορικά όλοι εσείς που δεν προλαβαίνετε να ψωνίσετε τις υπόλοιπες ημέρες ή απλά γουστάρατε να βολτάρετε και να χαζεύατε τους έρημους υπαλλήλους που ξεροστάλιαζαν κυριακάτικα στα κωλομάγαζα;

MikeG
04/11/2013, 10:12
Μέρες ποτέ δε ξεχώρισα, τουλάχιστον όσο δουλεύω μόνος. Εξάλλου πολλές φορές δούλευα πενθήμερο σε κάποια θέση ως υπάλληλος & ΣΚ έκανα αγροτικές δουλειές. Δε με ενοχλεί αν θα ανοίγουν ή όχι τα μαγαζιά τις Κυριακές, εξάλλου δε πρόκειται να πάω να ψωνίσω Κυριακή. Συνήθως κάνω αγροτικές δουλειές ή χαλαρώνω.

Όμως αν δουλέψει κάποιος Κυριακή, θέλω να πληρωθεί να νόμιμα και επίσης να έχει μια άλλη μέρα την εβδομάδα ρεπό. Όπως ορίζει ο νόμος. & τα σώματα ασφαλείας δουλεύουν Κυριακές & Σάββατα, όμως ρεπάρουν μέσα στη βδομάδα. Όπως και άλλα επαγγέλματα. Το πρόβλημα εδώ είναι ότι το πιθανότερο θα είναι να μη πληρωθούν οι περισσότεροι τα νόμιμα και επίσης να μη ρεπάρουν. Ήδη χθες γνωστός μου σε μεγάλη εφοδιαστική αλυσίδα μου είπε ότι τους έβαλαν να υπογράψουν χαρτί που έλεγε ότι δεν αξιώνουν παραπάνω μισθό ούτε ρεπό.

& πάμε στο πρόβλημα νούμερο 2. Νομίζω ότι αν θεσπιστεί όλα τα καταστήματα να είναι ανοιχτά Κυριακές, τότε θα κλείσουν όλοι οι μικροί, που απασχολούν ελάχιστους υπαλλήλους ή δουλεύουν οι ίδιοι. Ο κόσμος βγήκε και έκανε τη βόλτα του και μπήκε κυρίως στις μεγάλες αλυσίδες, αφού οι μικροί ήταν κλειστοί. Συμφωνώ ότι ο μικρός θα πρέπει πλέον να είναι πιο ανταγωνιστικός & έξυπνος ώστε να διαφέρει από την αλυσίδα και να προσελκύσει πελάτες, όμως το παιχνίδι δε παίζεται με ίσους όρους.

Σε κάποιο άλλο κράτος ίσως αυτό με τις Κυριακές να δούλευε σωστά, εδώ δυστυχώς δε θα γίνει. & το δρόμο δείχνουν μεγάλες αλυσίδες. Μακάρι να δούλευε σωστά, να άνοιγαν θέσεις εργασίας έστω και 4ωρες "νόμιμες" και πάει λέγοντας. Επίσης μη συγκρίνεται το ότι πχ βενζινάδικα δουλεύουν Κυριακές ή καφενεία ή άλλου είδους επιχειρήσεις. Μπορούμε να βρούμε άπειρα επαγγέλματα που δε γνωρίζουν από αργίες. Όπως και να έχει, ας πληρώσουν οι εργοδότες να νόμιμα και ας δώσουν το ρεπό & όλα καλά.

& ας σταματήσουμε να είμαστε βλαχοέλληνες ψωνάρες. Α! Και σπάστε τη τηλεόραση :)

el_hymador
04/11/2013, 10:16

Δεν είναι να απορρείς πάντως γιατί έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο... και περισσότερο απορρώ γιατί ακόμη προσπαθούνε να μας την φορέσουν με λίγο τακτ, μαλακά, να μην πονέσει... αφου το τραβάει ο οργανισμός μας δεν το βλέπετε; Γίναμε πολύ πιο εύκολα και πολύ πιο γρήγορα απ΄αυτό που προέβλεπαν οι αρχικές εκτιμήσεις, σκλαβάκια, το όνειρο κάθε βιομηχανομεγαλοεπιχειρηματία και των πολυεθνικών. 400 ευρώ για 7ήμερο ή ανεργία, αυτό είναι το δίπολο της πραγματικότητας μας και αυτή την χώρα προετοιμάζουμε για τις επόμενες γεννιές. Μπράβο μας! Είμαστε τεράστιοι!!!

Sapadak
04/11/2013, 10:17
Ήδη χθες γνωστός μου σε μεγάλη εφοδιαστική αλυσίδα μου είπε ότι τους έβαλαν να υπογράψουν χαρτί που έλεγε ότι δεν αξιώνουν παραπάνω μισθό ούτε ρεπό.

Μια παρανομη πράξη δεν νομιμοποιεί μια άλλη παρανομη πράξη...!!!

Αυτό το χαρτι που λες πανευκολα γυριζει μπουμερανγκ στα κεφαλια των μανατζερέων που το σκεφτηκαν!!!

MikeG
04/11/2013, 10:19
Μια παρανομη πράξη δεν νομιμοποιεί μια άλλη παρανομη πράξη...!!!

Αυτό το χαρτι που λες πανευκολα γυριζει μπουμερανγκ στα κεφαλια των μανατζερέων που το σκεφτηκαν!!!

Απόλυτα σωστό. Ήδη σκέφτηκαν να κάνουν μαζική προσφυγή σε επιθεώρηση εργασίας & αμέσως μετά έμαθαν ότι απευθείας θα μπουν black list για εργοδότες. & η Κρήτη είναι μικρό μέρος.. ;)

Sapadak
04/11/2013, 10:26
Απόλυτα σωστό. Ήδη σκέφτηκαν να κάνουν μαζική προσφυγή σε επιθεώρηση εργασίας & αμέσως μετά έμαθαν ότι απευθείας θα μπουν black list για εργοδότες. & η Κρήτη είναι μικρό μέρος.. ;)

Το ξερω αυτο που λες, αλλα οταν θα διώξουν κάποιον, θα πρέπει να το σκεφτουν 2 φορές πριν το κάνουν ;)

sonic22
04/11/2013, 10:26
Ξεχανε πολοι (κυριος αριστεριστες γιατι μπερδευουν τον καπιταλισμο με τον καπιταλιστη) οτι ο καπιταλισμος ειναι αλυσιδα.
Αν ριξεις τους μισθους ποιος θα αγορασει τα ακριβα (αναλλογικα) προιοντα σου;
Δεν ξερω σιγουρα, αλλα δεν νομιζω οι "καπιταλιστες-αστοι" στην ελλαδα να εχουν μονο εξαγωγες ή να κατασκευαζουν-πουλανε μονο προιοντα πολυτελειας...

Απο τα 400 στα 300 ειναι 30% κατω.
Το αντιστοιχο δλδ απο τα 850 στα 653.
Ή απο τα 1000 στα 700.
Και το παραγωμενο προιον θα ειναι ποιοτητας 300 ευρο.

paramedic
04/11/2013, 10:27
Υπάρχει τόση πολύ τραγελαφικότητα και τόσες πολλές ειρωνείες σε αυτό το θέμα...

chillipf
04/11/2013, 10:30
και που ήταν ανοιχτά, για μένα ήταν ακριβώς το ίδιο.
Λεφτά για αγορές γιόκ, οπότε.... :cool:

AristidisZ
04/11/2013, 10:31
Ξεχανε πολοι (κυριος αριστεριστες γιατι μπερδευουν τον καπιταλισμο με τον καπιταλιστη) οτι ο καπιταλισμος ειναι αλυσιδα.
Δεν ξερω σιγουρα, αλλα δεν νομιζω οι "καπιταλιστες-αστοι" στην ελλαδα να εχουν μονο εξαγωγες ή να κατασκευαζουν-πουλανε μονο προιοντα πολυτελειας...

Ή απο τα 1000 στα 700.

η ΔΕΗ είναι αλυσίδα ;
οι φόροι ;
τα χαράτσια ;

KotsosDR
04/11/2013, 10:35
Αληθεια... ποσοι απ εσας που εχετε υπαλληλους , δινετε 480 στο οχταωρο με πληρη απασχοληση ??? Γιατι μερικοι εχετε τα @@ να το κανετε με στεγνο τροπο , βγαζοντας λεφτα για την παρτη σας , αλλα δημοσια το παιζετε παπιες και φιλοσοφοι ...

Ποσοι απο εσας ζητατε 400 ευρω ενοικιο για μια γκαρσονιερα ερειπιο ? οταν ο βασικος εχει πεσει χαρη στους παραπανω καιροσκοπους στα 480 ??

τσογλανια εχουν κατακλησει αυτη τη χωρα ... τιποτα παραπανω (και δεν αναφερομαι στα αφεντικα που δινουν βασικο μισθο απο τη στιγμη που τα κερδη τους ειναι στο ιδιο επιπεδο .. αναφερομαι σε αυτους που τα οικονομανε και με αυτο που κοβουν απο το μισθο το δινουν σαν δοση για το καινουργιο 1200 που πηρανε ...)

φυσικα δεν περιμενω καμια σοβαρη απαντηση ... γιατι στα φορουμ ολοι ειναι τυπικοι , φιλοσοφοι , προτυπα , διδακτορες και ολα τα συναφη ...

sonic22
04/11/2013, 10:43
η ΔΕΗ είναι αλυσίδα ;
οι φόροι ;
τα χαράτσια ;
Αυτα γιατι μου τα λες;
Ο καπιταλισμος επεβαλε φορους ή εκανε το κρατος βαρελι διχος πατο;

AristidisZ
04/11/2013, 10:45
Αυτα γιατι μου τα λες;
Ο καπιταλισμος επεβαλε φορους ή εκανε το κρατος βαρελι διχος πατο;

νομίζω ότι τους φόρους τους επέβαλλε η Παπαρήγα

el_hymador
04/11/2013, 10:53

Ή απο τα 1000 στα 700.

Τα έχεις μπερδέψει πολύ. Μια χαρά το παραγόμενο προϊόν μπορεί να έχει πραγματικό κόστος 10 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των εργατικών) και να πουλιέται σε πολλαπλάσια τιμή... αν δεν με πιστεύεις ψάξου λίγο πάνω σου, όλο και κάποιο επώνυμο τζινάκι, φόρμα, αθλητικό παπούτσι θα αναγράφει made in τριτοκοσμική χώρα με πάμφθηνα εργατικά χέρι και ωράριο 24/7. Στα @@δια των Levi's, Adidas, Nike κτλ-κτλ αν ο Βιετναμέζος μπορεί να αγοράσει τα προϊόντα τους, τους αρκεί που τα αγοράζαμε μέχρι πρότινως εμείς, και συνεχίζουν να τα αγοράζουν στην υπόλοιπη Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Αυτό λέγεται παγκοσμιοποιήση και παγκοσμιοποιημένο εμπόριο. Χεστήκανε επίσης και μάλιστα πολύ, αν η Ελλάδα έχει χάσει την αγοραστική της δύναμη, νέες αγορές ανατέλλουν βαραβάτες και έτοιμες να μπουν με όρεξη γαργαντούα στο παιχνίδι. Και αυτό που δεν έχεις καταλάβει, αλλά συνεχίζεις να το χαιρετίζεις και να τα αποδέχεσαι, είναι ότι πολύ σύντομα θα βρεθείς εσύ στην θέση του Βιετναμέζου, Μαλαισιανού, κτλ-κτλ να κουμπώνεις τάσια σε γραμμή παραγωγής αυτοκινήτων, επί 12 ώρες, αμοιβόμενος με 400 ευρώ. Αλλά κάτι μου λέει ότι και τότε πολλοι θα χαιρετίζετε την είσοδο τεράστιων βιομηχανιών στην χώρα μας... ανάπτυξη!!!

Joyrider
04/11/2013, 10:55
Ζήτω! Άλλη μια μέρα για να υπερκαταναλώσω.
302934

pipe_smoker
04/11/2013, 11:00
νομίζω ότι τους φόρους τους επέβαλλε η Παπαρήγα

:nono:

Εδώ σκέφτεται τί λόγο να βγάλει για να ανακοινώσει την αύξηση φόρου στο πετρέλαιο και το χαράτσι.

302935

RORY FOR EVER
04/11/2013, 11:10
Για ολα φταινε τα μικρα κομματα που δεν εχουν κυβερνησει ποτε στην Ελλαδα...Ειναι ποτε δυνατον να φταινε τα 2 κομματα εξουσιας που διαχειριστηκαν τις ζωες μας τα τελευταια 40 χρονια??

sonic22
04/11/2013, 11:12
Τα έχεις μπερδέψει πολύ. Μια χαρά το παραγόμενο προϊόν μπορεί να έχει πραγματικό κόστος 10 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των εργατικών) και να πουλιέται σε πολλαπλάσια τιμή...
και γιατι μου το λες αυτο; Εγω λεω οτι αν αυτο που εχει (εργατικο) κοστος 10ευρο και αναγκασεις τους ιδιους εργαζομενους να το φτιαξουν με κοστος 5 ευρο η ΠΟΙΟΤΗΤΑ του θα ειναι αναλογικα χειρωτερη

αν ο Βιετναμέζος μπορεί να αγοράσει τα προϊόντα τους, τους αρκεί που τα αγοράζαμε μέχρι πρότινως εμείς, και συνεχίζουν να τα αγοράζουν στην υπόλοιπη Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Αυτό λέγεται παγκοσμιοποιήση και παγκοσμιοποιημένο εμπόριο.
Αν τα 300 ευρο για τον κινεζο ειναι ο συνολικος του μισθο για ενα χρονο (και βαλε) για ποιο λογο να θελει η βιομηχανια να ερθει στην ελλαδα οπου τα 300 ευρο θα ειναι λιγα για τον εργαζομενο (και θα του τσακισει την ποιοτητα).
Δευτερον και συμαντικοτερο τι σχεση εχει η παραγωγη της Κινας-Ασιας που φευγει ΟΛΗ για το εξωτερικο, με την παραγωγη της Ελλαδας που στηριζετε στην εσωτερικη καταναλωση;

Χεστήκανε επίσης και μάλιστα πολύ, αν η Ελλάδα έχει χάσει την αγοραστική της δύναμη, νέες αγορές ανατέλλουν βαραβάτες και έτοιμες να μπουν με όρεξη γαργαντούα στο παιχνίδι.
ΞΑΝΑ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ (ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ) ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΤΗΜΑ.
Αλλα ακομα και ετσι, τα carfοur, ο ΖΑΡΑΣ, το mall θελουν να πουλησουν τα προιοντα τους σε αλοδαπους και για αυτο θελουν να σακατεψουν τους εργαζομενους, οι οποιοι εργαζομενοι με μισθους 300 ευρο δεν θα μπορουν να αγωρασουν τιποτα....
Τελικα εγω τα εχω μπερδεμενα ε?

Και αυτό που δεν έχεις καταλάβει, αλλά συνεχίζεις να το χαιρετίζεις και να τα αποδέχεσαι, είναι ότι πολύ σύντομα θα βρεθείς εσύ στην θέση του Βιετναμέζου, Μαλαισιανού, κτλ-κτλ να κουμπώνεις τάσια σε γραμμή παραγωγής αυτοκινήτων, επί 12 ώρες, αμοιβόμενος με 400 ευρώ. Αλλά κάτι μου λέει ότι και τότε πολλοι θα χαιρετίζετε την είσοδο τεράστιων βιομηχανιών στην χώρα μας... ανάπτυξη!!!
Ακομα και ετσι να ειναι (που δεν βγαζει κανενα νοημα).
Καλυτερα να εισαι ανεργος ή στην Κορεα?

Μπερδεμενα πραγματα...

AristidisZ
04/11/2013, 11:16
και γιατι μου το λες αυτο; Εγω λεω οτι αν αυτο που εχει (εργατικο) κοστος 10ευρο και αναγκασεις τους ιδιους εργαζομενους να το φτιαξουν με κοστος 5 ευρο η ΠΟΙΟΤΗΤΑ του θα ειναι αναλογικα χειρωτερη

και πως ορίζεται το εργατικό κόστος, για πες μας να μάθουμε και εμείς ;
γιατί και οι Ελβετοί φτιάχνουν πατατάκια, και οι Έλληνες, και οι Πακιστανοί...

Ακομα και ετσι να ειναι (που δεν βγαζει κανενα νοημα).
Καλυτερα να εισαι ανεργος ή στην Κορεα

όταν καμιά ξαδερφούλα σου ή ανιψούλα σου ψάχνει για δουλειά, να μου στείλεις ένα pm
θα τα βρούμε μια χαρά ;)

sonic22
04/11/2013, 11:18
όταν καμιά ξαδερφούλα σου ή ανιψούλα σου ψάχνει για δουλειά, να μου στείλεις ένα pm
θα τα βρούμε μια χαρά ;)
Αν το θεμα ειναι το υψος των χρηματων τωτε απλα εχεις ακριβες πορνες... :wave2:

nicksior
04/11/2013, 11:23
Εφάπαξ 200.000 και συντάξεις 2000-3000 τον μήνα , δίνονται απο τα ΕΛΠΕ μέχρι και σήμερα..
Το αυτό για ΟΤΕ , ΔΕΗ και λοιπές ΔΕΚΟ
Κυρίες 50αρες ή και όχι με προσόντα απολυτήριο λυκείου και κομματική ταυτότητα.. στη σύνταξη (αλλά και στα μπαρ).
Μαιμού συντάξεις , ανοιχτομάτηδες τυφλοί , άφαντοι δημ. υπάλληλοι που αμοίβονται κανονικά , επίορκοι , λαμογιάρηδες , πλαστά βιογραφικά και πτυχία , συντάξεις πεθαμένων πριν 20 χρόνια που εισπράτονται , άγαμες θυγατέρες , σκάνδαλα στο ΙΚΑ , στα φάρμακα , πάρτυ σπατάλης δημόσιου χρήματος παντού!!
Τι δεν καταλαβαίνετε? Ευθύνεται η παγκοσμιοποίηση για όλα αυτά ?
Πακτωλός χρημάτων απο την Ευρ.Ενωση για μηχανοργανωση , εργα υποδομής , κτηματολόγια κλπ , που ξεκοκαλίστηκαν κυριολεκτικά απο ημέτερους
Ε! κάποιος πρέπει να τα πληρώσει αυτά.

Ολοι θέλουν προστασία και εξασφάλιση σε δημόσια θέση , οι λίγοι που θέλουν να δουλέψουν απομονώνονται και απομακρύνονται ή φεύγουν μόνοι τους .

Κι εμεις μιλάμε για τις κυριακές.

RORY FOR EVER
04/11/2013, 11:34
Εφάπαξ 200.000 και συντάξεις 2000-3000 τον μήνα , δίνονται απο τα ΕΛΠΕ μέχρι και σήμερα..
Το αυτό για ΟΤΕ , ΔΕΗ και λοιπές ΔΕΚΟ
Κυρίες 50αρες ή και όχι με προσόντα απολυτήριο λυκείου και κομματική ταυτότητα.. στη σύνταξη (αλλά και στα μπαρ).
Μαιμού συντάξεις , ανοιχτομάτηδες τυφλοί , άφαντοι δημ. υπάλληλοι που αμοίβονται κανονικά , επίορκοι , λαμογιάρηδες , πλαστά βιογραφικά και πτυχία , συντάξεις πεθαμένων πριν 20 χρόνια που εισπράτονται , άγαμες θυγατέρες , σκάνδαλα στο ΙΚΑ , στα φάρμακα , πάρτυ σπατάλης δημόσιου χρήματος παντού!!
Τι δεν καταλαβαίνετε? Ευθύνεται η παγκοσμιοποίηση για όλα αυτά ?
Πακτωλός χρημάτων απο την Ευρ.Ενωση για μηχανοργανωση , εργα υποδομής , κτηματολόγια κλπ , που ξεκοκαλίστηκαν κυριολεκτικά απο ημέτερους
Ε! κάποιος πρέπει να τα πληρώσει αυτά.

Ολοι θέλουν προστασία και εξασφάλιση σε δημόσια θέση , οι λίγοι που θέλουν να δουλέψουν απομονώνονται και απομακρύνονται ή φεύγουν μόνοι τους .

Κι εμεις μιλάμε για τις κυριακές. θα συμφωνησω μαζι σου στην πολυ παραστατικη περιγραφη της νεοελληνικης μας καταντιας...Για να μην το πω αλλιως κι εμφανιστει παλι κανενας moderator deus ex machina για να μου κανει συστασεις...Τωρα το ποιος φταιει για ολα αυτα...Ας κοιταχτουν οι ψηφοφοροι των μεγαλων κομματων στον καθρεφτη καλα-καλα...Αυτα εν ολιγοις...Δε μου ταιριαζουν αυτες οι συζητησεις αλλα εχω κι εγω παιδια και οικογενεια σ' αυτη τη χωρα, οπου ειχα τη συντυχια να γεννηθω...Ολους στην τελικη μας κυριευουν ειτε το παραπονο ειτε ο δικαιος θυμος...

el_hymador
04/11/2013, 11:45
Μπερδεμενα πραγματα...

Δεν νομίζω...

Η "εκπαίδευση" και το "ΣΩΒΕ" που περνάμε ακριβώς εκεί αποσκοπεί. Το 2004 ήταν φυσικά αδύνατον για οποιαδήποτε βιομηχανία να έρθει να στήσει εργοστάσιο στην Ελλάδα, καθότι ο βασικός ήταν πολύ υψηλός, υπήρχαν κάποια εργασιακά δικαιώματα εν ισχύ και γενικά δεν εξυπηρετούσε η τότε κατάσταση τον σκοπό όλων αυτών, που δεν είναι φυσικά κάτι άλλο από το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος. Σήμερα λοιπόν, με -οσνούπω- 24/7 εργασία, μισθούς που παλιότερα τους έπερνες σε part time απασχόληση της πλάκας και πλήρη απουσιά εργασιακών δικαιωμάτων, η χώρα μας αρχίζει να γίνεται όλο και πιο ελκυστική. Σαφώς λοιπόν και ο χθεσινός εργάτης / υπάλληλος του 1000ρικου δεν θα απέδιδε σωστά αν τον έβαζες να κάνει την ίδια δουλειά με 400 ευρώ, αλλά τη σήμερον ημέρα, όταν τον έχει εξαθλιώσει και τρομκρατήσει θα την κάνει και θα πει και ένα τραγούδι. Και που ΄σαι ακόμα... μην νομίζεις ότι φτάσαμε πάτο, έχει πάρα πολύ διαδρομή.

Ο καπιταλισμός λοιπόν στην σημερινή μορφή του, δεν σηκώνει διαχωρισμούς μεταξύ καλό και κακού, είναι φύση και θέση κερδοσκοπικός, απάνθρωπος όσο δεν πάει άλλο και δεν λογαριάζει τίποτα. Απλά ψάχνει ευκαιρίες και εμείς του τις δώσαμε απλόχερα. Φθηνά εργατικά χέρια σε εργασιακές συνθήκες μεσαίωνα, στο υπογάστριο της ισχυρής Ευρώπης, σε μια χώρα με εξέχουσα θέση στο εμπορικό σταυροδρόμι... τι να λέμε τώρα, αυτά τα βλέπουν νεοφιλελεύθεροι καπιτάλες και παθένουν ονείρωξη στον ξύπνιο τους! Φιλέτο είμαστε, μην γελιέστε.

Οπότε μην βλέπεις τόσο αθώα το Κυρικάτικο άνοιγμα, άλλη μια δική τους κατάκτηση προς το στρώσιμο της κατάστασης είναι.

gcrook
04/11/2013, 11:54
Τελικα τοσους μπερδεμενους ανθρωπους σε ενα θρεντ δεν θυμαμαι να εχω ξαναδει.Νταξει παλιοτερα ηταν και ενα θρεντ με κατι Χριστοδουλους αλλα αυτο πολυ παλια.
Απορω πως μπορει καποιος να σκεφτεται σημερα σαν να ζουσε στο 2001,και ακομα και το 2001 δεν παιρνω ορκο οτι η επιχειρηματολογια του δεν θα ηταν ντιπ για το μπουτσο.
Δηλαδη τοσο δυσκολο ειναι για καποιον να καταλαβει οτι αυτη η μεταφυσικη επιμονη σε τακτικες εντελως αντιθετες με αυτες που θα επρεπε να γινονται ειναι απλα γελοια;

THEOD
04/11/2013, 12:10
Sonic
Δεν νομίζω ότι είναι ακριβώς έτσι όπως τα λες…
Κατ’ αρχάς κανείς δεν πιστεύει ότι η δυνατότητα να ψωνίσεις και την Κυριακή θα αυξήσει τον συνολικό κύκλο εργασιών της αγοράς ώστε στο τέλος να υπάρχει και ένα απτό όφελος από όλη αυτή την ιστορία… Το συντριπτικά πιθανότερο είναι να δώσει την δυνατότητα να γίνονται ψώνια τις Κυριακές εις βάρος του τζίρου των καθημερινών. Και ναι μεν η δυνατότητα αυτή είναι βολική για κάποιους καταναλωτές (και εμένα θα με βόλευε να έβρισκα ότι ήθελα όποιαδήποτε ώρα και ημερά της εβδομάδος το ήθελα), αλλά τελικά το μάρμαρο θα το πληρώσουν οι μικρομαγαζάτορες και το προσωπικό… Αυτά για την ανεργία είναι παπάρια μάντολες… Καμία επιχείρηση δεν θα προσλάβει επιπλέον προσωπικό επειδή θα χρειαστεί να ανοίξει κάποιες Κυριακές. Οι μεν μεγάλες θα απασχολήσουν κυκλικά το υπάρχων προσωπικό τους αλλάζοντας κάτι τις τα ωράρια αλλά με το ίδιο σχεδόν συνολικό κόστος μισθοδοσίας, οι δεν μικροί (που για τα Ελληνικά δεδομένα είναι οικογενειακές επιχειρήσεις χωρίς καν προσωπικό) αντί να κάτσουν μια Κυριακή σαν άνθρωποι να ξεκουραστούν και να κάνουν και 5 πράγματα που τα έχουν ανάγκη, απλά θα εγκλωβιστούν στο μαγαζί που ήδη περνάνε 70 ώρες την εβδομάδα χωρίς να κερδίσουν κάτι επιπλέον.

Ακούω για τις δήθεν επιπλέον αμοιβές της Κυριακάτικης - υπερωριακής απασχόλησης κλπ . Χαριτωμενιές που λέγονται προφανώς για να χρυσωθεί το χάπι. Το κατά πόσο αυτές θα δοθούν, σε τι ποσοστό εργαζομένων, και πόσο θα είναι, επίτρεψέ μου να έχω σοβαρότατες αμφιβολίες…. Βρες μου επαρκές νούμερο (εκτός δημοσίου) που πληρώνονται κάτι τέτοια και ευχαρίστως να αναθεωρήσω…. Ακόμα και στις ελάχιστες περιπτώσεις που κάποιος υπάλληλος τελικά θα πάρει μια ελάχιστη επιπλέον αμοιβή (ψίχουλα δηλαδή μην φανταστείς…) για να δουλέψει την Κυριακή και να πάρει ένα ρεπό μια καθημερινή (όποτε βολεύει την επιχείρηση), τον ρώτησες αν θα προτιμούσε να την θυσιάσει προκειμένου να βρεθεί μια φορά την εβδομάδα και να πιεί έναν καφέ, να πάει μια βόλτα, ή να φάει με την οικογένειά του ή με τους φίλους του ?

Όσο για το προαιρετικό του ανοίγματος…ξέχνα το. Την στιγμή που θα ανοίξουν μερικά μαγαζιά και ο κόσμος θα προτιμήσει την βολική λύση του στυλ Κυριακάτικα ψώνια, αν έχεις μαγαζί δεν σε παίρνει να το παίζεις δήθεν επαναστάτης και να κλείσεις.

Προφανώς και σε κάποια επαγγέλματα καθώς και σε συγκεκριμένες περιοχές υπάρχουν απτοί, πραγματικοί και ωφέλιμοι λόγοι που μαγαζιά πρέπει να λειτουργούν τις Κυριακές και κανένας λογικός άνθρωπος δεν είναι αντίθετος σε αυτό. Δεν είμαι υπέρ της γενίκευσής του "ποτέ την Κυριακή". Αλλά όπως σου είπαν το να πάει η κωλόγρια να ψωνίσει σερβιέτες στο Λιντλ την Κυριακή και ο ήδη κακοπληρωμένος υπάλληλος των 400 ευρώ να πρέπει να είναι εκεί απίκο για να την εξυπηρετήσει θυσιάζοντας την προσωπική του ζωή, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να γίνει την στιγμή που μπορεί κάλλιστα να εξυπηρετηθεί 6 μέρες την εβδομάδα/12 ώρες την ημέρα…

Και στο κάτω-κάτω αν η κυβέρνηση κόπτεται τόοοοοσο πολύ για την εξυπηρέτηση του πολίτη-καταναλωτή που πρέπει ντε και καλά να βρίσκει ανοικτά τα μαγαζιά την Κυριακή για να πάρει τριμμένο τυρί για τα μακαρόνια του, γιατί δεν ξεκινά από το αυτονόητο ? Να παρατείνει την λειτουργία των κρίσιμων δημόσιων υπηρεσιών (που τώρα λειτουργούν -δεν λειτουργούν 25-30 ώρες την εβδομάδα για το κοινό) τα απογεύματα ώστε να μην χάνονται χιλιάδες εργατοώρες και μεροκάματα στις ουρές από τους πολίτες που τώρα αναγκάζονται να παίρνουν άδειες από τις δουλειές τους προκειμένου να χαζοσυνδιαλλαγούν με αυτό το ηλίθιο και τερατώδες κράτος ?
Ας βάλουν κάποιους από τους χιλιάδες περισσευούμενους χαραμοφάηδες που βρίσκονται παρκαρισμένοι από εδώ και από εκεί να στελεχώσουν υπηρεσίες που θα δουλεύουν έστω και τα 2/3 του ωραρίου που ισχύει σήμερα για τα μαγαζιά… Και όχι στο τσαμπέ όπως θα κάνουν οι σουπερμαρκετάδες στους δικούς τους εξαθλιωμένους υπαλλήλους- να πληρωθούν με ότι προβλέπεται… Αλλιώς τι στο διάολο τσαμπουνάνε για κινητικότητες, διαθεσιμότητες, αναδιοργανώσεις κλπ… Αν μη τι άλλο τουλάχιστον αυτό θα είχε και άμεσο, πρακτικό, και μετρήσιμο όφελος στην οικονομία…
Aλλιώς εμένα δεν με πείθουν ότι όλα αυτά γίνονται για το καλό μας και όχι επειδή τους το επέβαλλαν κάποιοι κολλητοί εμποροκαναλάρχες…

BlackAdder
04/11/2013, 12:15
Για καφέ και φαγητό πάμε τις Κυριακές όμως...

THEOD
04/11/2013, 12:22

ΦΥΣΙΚΑ...Γιαυτό και αυτού του είδους τα μαγαζιά έχουν ελεύθερο ωράριο και κανένας δεν διαμαρτύρεται για αυτό... Κάθε πράγμα έχει την λογική του...Όχι όμως την λογική του πηδάω έναν ολόκληρο κόσμο για να δουλέψουν λίγο παραπάνω τα 5 εμπορικά κέντρα των κολλητών μας (if you know what i mean...) :a014:

sonic22
04/11/2013, 12:23
Ο καπιταλισμός λοιπόν στην σημερινή μορφή του, δεν σηκώνει διαχωρισμούς μεταξύ καλό και κακού, είναι φύση και θέση κερδοσκοπικός, απάνθρωπος όσο δεν πάει άλλο και δεν λογαριάζει τίποτα. Απλά ψάχνει ευκαιρίες και εμείς του τις δώσαμε απλόχερα. Φθηνά εργατικά χέρια σε εργασιακές συνθήκες μεσαίωνα, στο υπογάστριο της ισχυρής Ευρώπης, σε μια χώρα με εξέχουσα θέση στο εμπορικό σταυροδρόμι... τι να λέμε τώρα, αυτά τα βλέπουν νεοφιλελεύθεροι καπιτάλες και παθένουν ονείρωξη στον ξύπνιο τους! Φιλέτο είμαστε, μην γελιέστε.
Για αυτο και δεν πρεπει να αφηνουμε τον καπιταλισμο εντελος ελευθερο αλλα να εχουμε ενα κρατος δημοκρατικο και αξιοκρατικο που να βαζει τα ΣΩΣΤΑ και ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ορια.

Στα αλλα που λες δεν ξερω γαιτι η Βουλγαρια και η Ρουμανια με ΠΟΛΥ χαμηλωτερους μισθους (175ευρο) εχουν αποβιομηχανοποιηση και με το ζωρι κρατνε μερικες βιομηχανιες.
Και τελος πως πως γινετε αυτα που ειναι δεδομενα στην υπολοιπη ευρωπη, οπως η απελευθερωση του ωραριου καλη ωρα, στην Ελλαδα ειναι ο σατανας σε μορφη σχεδιου νομου;
Και ταυτοχρονα πολλοι ξενοι και ελληνικοι κωλωσοι να φευγουν με ελαφρα πηδηματακια για αλλου, τωρα που η ονειρωξη των καπιταλων περνει μορφη;

Καπου χανει η συλογιστικη ή μου φαινετε;

υ.γ. το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. Κανεις σοβαρος επιχειρηματιας δεν θα επενδυσει σε ενα κρατος χειρωτερο και απο μπουρδελο σαν το ελληνικο.

AristidisZ
04/11/2013, 12:23
Αν το θεμα ειναι το υψος των χρηματων τωτε απλα εχεις ακριβες πορνες... :wave2:

μη προτρέχεις, ακόμα δεν άκουσες προσφορά...
εξάλλου τι είναι καλύτερο, να σε παίρνουν καμιά 50αριά τη μέρα, ή να είσαι άνεργος ;;;

gcrook
04/11/2013, 12:26

Ειναι επειδη ειναι κλειστα τα σχολεια.:alien:

Υ.Γ Μονο ελευθεροι επαγγελματιες τελικα επιχειρηματολογουν υπερ του μετρου;
Οχι απλα για να ξερω. ( Ελευθερος επαγγελματιας και εγω θελοντας και μη αλλα εχει και η μαλακια ο(σπ)ρια )

nicksior
04/11/2013, 12:26
Η μεγάλη πλάκα είναι πως...
Βρισκόμαστε σ`ένα φορουμ με αντικείμενο αγάπης - λατρείας κατ`εξοχήν προιόντα του καπιταλισμού τον οποίον όμως καταριώμαστε .

Μήπως χρειαζόμαστε ψυχοθεραπεία?

AristidisZ
04/11/2013, 12:28
Η μεγάλη πλάκα είναι πως...
Βρισκόμαστε σ`ένα φορουμ με αντικείμενο αγάπης - λατρείας κατ`εξοχήν προιόντα του καπιταλισμού τον οποίον όμως καταριώμαστε .

Μήπως χρειαζόμαστε ψυχοθεραπεία?

δηλαδή η ανάγκη για μεταφορικό μέσον είναι κατεξοχήν προϊόν του καπιταλισμού ε ;

τι άλλο θα ακούσουμε ήθελα να ξερα...

devil's animal
04/11/2013, 12:35
δηλαδή η ανάγκη για μεταφορικό μέσον είναι κατεξοχήν προϊόν του καπιταλισμού ε ;

τι άλλο θα ακούσουμε ήθελα να ξερα...

η αναγκη για μεταφορικο μεσο μπορει να καλυφθει καλλιστα και με τα ΜΜΜ...και λιγο ποδια για να δειξεις και το οικολογικο σου προφιλ...;)

AristidisZ
04/11/2013, 12:39
η αναγκη για μεταφορικο μεσο μπορει να καλυφθει καλλιστα και με τα ΜΜΜ...και λιγο ποδια για να δειξεις και το οικολογικο σου προφιλ...;)

όχι δε μπορεί
γιατί όταν πρέπει να πάω στον Ασπρόπυργο κάτω από το βουνό, λεωφορείο δεν έχει

και τελοσπάντων, τελικά ή πρέπει να έχεις μισή μπλούζα και ένα βρακί, οπότε έχεις δικαίωμα να εκφράζεις άποψη περί στοιχειωδών κοινωνικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων ή καπιταλιστής με άποψη ότι οι υπάλληλοι πρέπει να παίρνουν 200 ευρώ

μέση λύση δε βλέπω

el_hymador
04/11/2013, 12:44
Για αυτο και δεν πρεπει να αφηνουμε τον καπιταλισμο εντελος ελευθερο αλλα να εχουμε ενα κρατος δημοκρατικο και αξιοκρατικο που να βαζει τα ΣΩΣΤΑ και ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ορια.

Στα αλλα που λες δεν ξερω γαιτι η Βουλγαρια και η Ρουμανια με ΠΟΛΥ χαμηλωτερους μισθους (175ευρο) εχουν αποβιομηχανοποιηση και με το ζωρι κρατνε μερικες βιομηχανιες.
Και τελος πως πως γινετε αυτα που ειναι δεδομενα στην υπολοιπη ευρωπη, οπως η απελευθερωση του ωραριου καλη ωρα, στην Ελλαδα ειναι ο σατανας σε μορφη σχεδιου νομου.
Και ταυτοχρονα πολλοι ξενοι και ελληνικοι κωλωσοι να φευγουν με ελαφρα πηδηματακια για αλλου, τωρα που η ονειρωξη των καπιταλων περνει μορφη;

Καπου χανει η συλογιστικη η μου φαινετε;

υ.γ. το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. Κανεις σοβαρος επιχειρηματιας δεν θα επενδυσει σε ενα κρατος χειρωτερο και απο μπουρδελο σαν το ελλινικο.

Kαι πως συνάδουν όλα αυτά που γράφεις με το εκπάγλου καλλονής "καλύτερα 400 ευρώ παρά άνεργος"; Δηλαδή που τοποθετείς τα όρια σου σε ένα δημοκρατικό και αξιοκρατικό κράτος; Η δημοκρατία εξαντλείτε στην δυνατότητα απόφασης μεταξύ ψόφου και δουλείας; Το αναφέρεις και μόνος σου ότι είναι *δελο η δομή τους κράτους και δεν υπάρχει κανένας ελεγκτικός μηχανισμός και από την άλλη υπερθεματίζεις υπέρ του μέτρου. Μπορεί οι περισσότεροι απλά να συζητάμε εδώ μέσα κάποιοι εκεί έξω όμως στον πραγματικό κόσμο, θα δεχθούν απειλές και πιέσεις για να δουλέψουν χωρίς καμια ανταμοιβή και τις Κυριακές και το ξέρετε πολύ καλά όλοι σας αυτό. Λοιπόν δεν μπορούμε να συζητάμε την εφαρμογή ενός μέτρου σε ιδεατό και ουτοπικό επίπεδο, πόσο μάλλον να χρησιμοποιούμε ως επιχείρημα το τι κάνουν οι ευρωπαίοι, όταν γνωρίζουμε ότι δεν έχουμε καμία σχέση με αυτούς σε οργάνωση και συνέπεια.