View Full Version : Ανοιχτα την Κυριακη?
Pan (dvs)
01/11/2013, 08:28
Απο αυτη την Κυριακη 3/11 τα εμπορικα μαγαζια ξεκινανε να ανοιγουνε και τις Κυριακες.
Εμενα δεν με θιγει το θεμα ,επαγγελματικα,αλλα θιγει πολλους εργαζομενους.Θεωρω οτι ειναι τουλαχιστον ηλιθιο και ασκοπο κατι τετοιο.Μερικοι ισως να χαρουνε που θα εχουνε την ευκαιρια να κανουνε την Κυριακατικη βολτα τους στα μαγαζια ,ακομη και τα ψωνια τους ΑΝ εχουνε ακομη λεφτα.
Σε λιγο καιρο ομως,αν στηριξουμε εμεις οι καταναλωτες το νεο μετρο και θεωρηθει οτι πετυχε θα υπαρξει η δικαιολογημενη απαιτηση να ανοιγουνε και οι υπολοιποι την Κυριακη (τραπεζες,υπηρεσιες....)
Οποτε τερμα βολτουλες και Κυριακατικη ξεκουραση.Ολα ισιωμα.
Δεν θα ψωνησω αυτη την Κυριακη ουτε καμμια αλλη Κυριακη.Ελπιζω αυτο να το κανουνε και οι υπολοιποι.
AristidisZ
01/11/2013, 08:34
πάρα πάρα πάρα πολύ σωστός !!!
λες και έχει ο κόσμος χρήμα για να ψωνίζει 24/7
δε τον λυπάστε ρε καραγκιόζηδες τον κόσμο να δουλεύει Κυριακάτικα ;
ΖΩΑ
Στα όρια του παραλογισμού, κλασικές σπασμωδικές κινήσεις της παρέας που θέλει να λέγεται κυβέρνηση... Προσωπικά δεν έχω σκοπό να ψωνίσω κάτι τις Κυριακές μιας και συνήθως είμαι χωριό. Ότι ξέραμε προσπαθούν να τα αλλάξουν μέσα σε 2 χρόνια.
Η μ@λ@κί@ είναι ότι και στις επόμενες εκλογές δε το βλέπω να ξεβρωμίζουμε από αυτούς. Υπάρχει ακόμα πολύς κόσμος βολεμένος και πολύς φοβισμένος.
Εμένα δεν με νοιάζει καθόλου να δουλεύουν ακόμη και 24 Χ 7 Χ365 ….
Ας ψωνίζουν όσοι θέλουν και μπορούν ….’till drop…
Ας αντέξουν όσα μαγαζιά μπορoυν να επωμιστούν το κόστος (και τα κερδη) και ας κλείσουν όλοι οι άλλοι …. Wonderful free Market..
Για μένα το θέμα είναι
Οι υπάλληλοι θα πληρώνονται για ΚΥΡΙΑΚΗ (κατά νόμο ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΟ μεροκάματο) αν ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ να την δουλέψουν ?
Θα τηρηθεί το ωράριο εργασίας ?
θα παίρνουν άλλη μέρα το ρεπό τους ?
φυσικά , η απάντηση σε αυτά είναι εύκολη ….@ΡΧΙΔΙ@ !!!
γιατι όταν θα σΕ πει ο ΑφεντιΚος
«θα έρθεις την Κυριακη…» θα σκεφτείς νοίκια ,χαράτσια , φαί , δάνεια κ.λ.π και αντι να του σκάσεις μια στα δόντια θα πεις «…εννέα θα είμαι εδώ…»
Το ιδιο που ειχες πει όταν έκατσες για απογραφή , όταν πηγές για εξωτερικές δουλειές του , όταν ξενύχτησες για να πιάσεις το ηλιθιο ντεντ λαιν που είχε βάλει κ.λ.π
Έχουμε απολέσει κατακτήσεις αιώνα μέσα σε λίγα χρόνια έχοντας καταφέρει να αυξήσουμε τις ώρες εργασίας μειώνοντας τις αποδοχές …. Και το λυπηρό είναι ότι είμαστε και ευγνώμονες γι αυτό…
Bladerunner
01/11/2013, 09:38
Τα εμπορικά κέντρα θα είναι γεμάτα... δυστυχώς!
Αν κάποιοι καταναλωτές νομίζουν ότι στους εργαζόμενους τις Κυριακές θα χορηγηθεί κάποια άλλη μέρα ανάπαυσης (που έτσι κι αλλιώς δεν είναι το ίδιο), ας μάθουν ότι αν εργαστούν ως και 5 ώρες, ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ρεπό, παρά μόνο την προσαύξηση στο ωρομίσθιό τους.
AristidisZ
01/11/2013, 09:42
αφού είμαστε ζώα, μαντήλι δεν έχουμε να κλάψουμε, αλλά τη Κυριακή θα βγουν τα ζωντόβολα βόλτα στα μαγαζιά...
Δεν θα ψωνισω αυτη την Κυριακη ουτε καμμια αλλη Κυριακη.Ελπιζω αυτο να το κανουνε και οι υπολοιποι.
+1 Κανένας δεν δικαιολογείται να ψωνίσει...
AristidisZ
01/11/2013, 09:46
εγώ στηρίζω το 5μερο στους εμποροϋπαλλήλους, ούτε Σαββάτα πάω
γενικώς βαριέμαι τα ψώνια σαν τις αμαρτίες μου :bawl:
spyrakos35
01/11/2013, 09:46
δεν ξέρω τι θα ισχύσει από τα προαναφερόμενα και δεν έχω καμμία διάθεση να προδικάσω....
θα περιμένω λοιπόν πριν βγάλω το "πορισμά" μου....
να αναφέρω οτι στην Γαλλία οι Τράπεζες δουλεύουν και το Σαββατο αλλά και την Κυριακή και κάθονται την Δευτέρα....
AristidisZ
01/11/2013, 09:48
τι ακριβώς θα περιμένεις βρε Σπύρο ;
αν υπάρχει κασέρι και διάθεση, βρίσκεις χρόνο να ψωνίσεις
βλέπεις γύρω σου χρήμα να κινείται ;
αν υπάρχει μόνο διάθεση για καβλάντα, ταλαιπωρείς τους κακόμοιρους τους ανθρώπους άνευ λόγου και αιτίας
yianyian
01/11/2013, 09:54
Μην αγχώνεστε, η ίδια η αγορά θα καθορίσει το ωράριο.
Όταν ο καταστηματάρχης (ή καλύτερα το μεγαλοαφεντικό γιατί μόνο τα μεγάλα εμπορικά και τα φρανσαιζ θα ανοίξουν..) κάνει ταμείο στο τέλος της ημέρας, προβλέπω ότι δεν θα έχει βγάλει ούτε τα λειτουργικά έξοδα της ημέρας οπότε bye bye κυριακές.
Ούτε εγώ θα κατέβω στα μαγαζία, εκτός εάν κάθε κυριακή βρέχει 100ευρα από τον ουρανό. Αλλά και πάλι θα τα δίνω σε βενζίνες για κυριακάτικες βόλτες και όχι σε ψώνια :bawl:
AristidisZ
01/11/2013, 09:56
Όταν ο καταστηματάρχης (ή καλύτερα το μεγαλοαφεντικό γιατί μόνο τα μεγάλα εμπορικά και τα φρανσαιζ θα ανοίξουν..) κάνει ταμείο στο τέλος της ημέρας, προβλέπω ότι δεν θα έχει βγάλει ούτε τα λειτουργικά έξοδα της ημέρας οπότε bye bye κυριακές.
και εγώ σου λέω ότι θα έχει κόσμο
από προσωπική γνώση στο λέω, και τη Κυριακή το βράδυ θα σου ποστάρω εδώ ακριβώς τι έγινε...
paramedic
01/11/2013, 09:56
Αν τηρείται το 5ημερο εργασίας και 2ημερο αναύπαυσης και απο την άλλη προσαύξηση στον μισθό την κυριακή δεν βλέπω τον λόγο να έχει διαφορά απο τις άλλες ημέρες. Ισώς βέβαια επειδή εγώ κάνω κυκλικό ωράριο και δουλέυω και κυριακές και αργίες απο την αρχή του εργασιακού μου βίου να μου φαίνεται φυσιολογικό.
spyrakos35
01/11/2013, 09:57
τι ακριβώς θα περιμένεις βρε Σπύρο ;
αν υπάρχει κασέρι και διάθεση, βρίσκεις χρόνο να ψωνίσεις
βλέπεις γύρω σου χρήμα να κινείται ;
αν υπάρχει μόνο διάθεση για καβλάντα, ταλαιπωρείς τους κακόμοιρους τους ανθρώπους άνευ λόγου και αιτίας
δεν ξέρω ρε φίλε....
κάνε μία από αλίμου - παλαιό φάληρο να δεις πόσα καφε και φούρνοι (επί της παραλιακής και οχι μόνο) ανοίξανε και πόσο κόσμο έχουνε.....
yianyian
01/11/2013, 10:07
και εγώ σου λέω ότι θα έχει κόσμο
από προσωπική γνώση στο λέω, και τη Κυριακή το βράδυ θα σου ποστάρω εδώ ακριβώς τι έγινε...
Ναι δεν το αποκλείω να έχει, έχει πέσει και δυνατό promo από τα κανάλια για να μην γίνει ρόμπα ο υπουργός, είναι και κάτι καινούργιο...Μακροπρόθεσμα όμως δεν το βλέπω να τσουλάει..
Όπως και να έχει ο κόσμος που θα ψωνίσει τη Κυριακή δεν θα ψωνίσει πάλι μεσοβδόμαδα, όποτε τι είχαμε τι χάσαμε..
AristidisZ
01/11/2013, 10:08
δεν ξέρω ρε φίλε....
κάνε μία από αλίμου - παλαιό φάληρο να δεις πόσα καφε και φούρνοι (επί της παραλιακής και οχι μόνο) ανοίξανε και πόσο κόσμο έχουνε.....
πολύ συχνά περνάω από εκεί ;)
δεν έχεις άδικο, απλά θεωρώ ότι ο κόσμος είναι χαζοβιόλης
όσον αφορά στα μαγαζιά, πιστεύω ότι ο τζίρος είναι βάσει των δεδομένων συνθηκών πολύ συγκεκριμένος
ένα μαγαζί (μιλάω για εμπορικό) θα τζιράρει Χ ποσόν
είτε είναι ανοιχτό 30 μέρες τον μήνα είτε 20, δε νομίζω ότι θα υπάρξει κάποια μεταβολή στο Χ
απλά πηδάνε τον κόσμο άνευ λόγου και αιτίας
Bladerunner
01/11/2013, 10:26
Όπως και να έχει ο κόσμος που θα ψωνίσει τη Κυριακή δεν θα ψωνίσει πάλι μεσοβδόμαδα, όποτε τι είχαμε τι χάσαμε..
Δημιουργούμε ...προηγούμενο. Να εδραιωθεί η λειτουργία και άλλες Κυριακές. Και να περιλαμβάνει ΚΑΙ τα πολυκαταστήματα.
spyrakos35
01/11/2013, 10:30
δεν ξέρω ρε παίδες....
την γυναίκα μου την αλλάξανε δ/νση στην δουλειά της και δουλεύει είτε πρωινές βάρδιες είτε απογευματινές και βεβαίως και κάποια Σάββατα ενώ πριν ήταν ωράριο γραφείου και Σαββατα ελεύθερα....
αποτέλεσμα? όποτε δουλεύει απόγευμα ή Σάββατα κάνω την νταντά στο μωρό που περνάει την terrible twos φάση του....
τα νεύρα μου τσατάλια, η κούραση απίστευτη, αλλά τι θα μπορούσαμε να κάνουμε???
είναι ίσως άδικο αυτό που πάει να γίνει ή ίσως θα έπρεπε να γίνει άλλες εποχές σε άλλες συνθήκες καλύτερες για όλους..... υπάρχει πάντα βέβαια και η "βουαλά λα πορτ" επιλογή έτσι? (κυνικό και ψυχρό αλλά είναι η αλήθεια)
AristidisZ
01/11/2013, 10:34
αν υπάρχει λόγος ρε συ Σπύρο να δουλέψεις
και Κυριακή και Σάββατο και όποτε να ναι
εγώ έχω δουλέψει Σαββατοκύριακα, Φώτα, ανήμερα Χριστούγεννα, χωρίς να πάρω φράγκο
ήταν ανάγκη όμως και έχει συμβεί 3~4~5~10 φορές σε 7 χρόνια, και δεν είπα και κουβέντα
αυτό όμως είναι τελείως διαφορετικό πράγμα...
nikos_abel
01/11/2013, 12:44
Προσωπικά θεωρώ ότι η κίνηση για ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές είναι πολύ σωστή.
Απλά, από μόνη της δε θα φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα θετικά για κανέναν.
Θα έπρεπε να γίνει σε συνδυασμό με ένα κυλιόμενο ωράριο και σε όλες τις εργασίες που αφορούν
εξυπηρέτηση, από δημόσιες υπηρεσίες ως εφοδιασμό καταστημάτων.
Αλλά κάτι τέτοιο προϋποθέτει μελέτη και σχεδιασμό. Ξέρω και ένα με τον Τοτό.
Δηλαδη εγω εχω φραγκα για ξοδεμα και δεν μου εφτανε το ωραριο για να ψωνισω;
:confused:
Απο αυτη την Κυριακη 3/11 τα εμπορικα μαγαζια ξεκινανε να ανοιγουνε και τις Κυριακες.
Εμενα δεν με θιγει το θεμα ,επαγγελματικα,αλλα θιγει πολλους εργαζομενους.Θεωρω οτι ειναι τουλαχιστον ηλιθιο και ασκοπο κατι τετοιο.Μερικοι ισως να χαρουνε που θα εχουνε την ευκαιρια να κανουνε την Κυριακατικη βολτα τους στα μαγαζια ,ακομη και τα ψωνια τους ΑΝ εχουνε ακομη λεφτα.
Σε λιγο καιρο ομως,αν στηριξουμε εμεις οι καταναλωτες το νεο μετρο και θεωρηθει οτι πετυχε θα υπαρξει η δικαιολογημενη απαιτηση να ανοιγουνε και οι υπολοιποι την Κυριακη (τραπεζες,υπηρεσιες....)
Οποτε τερμα βολτουλες και Κυριακατικη ξεκουραση.Ολα ισιωμα.
Δεν θα ψωνησω αυτη την Κυριακη ουτε καμμια αλλη Κυριακη.Ελπιζω αυτο να το κανουνε και οι υπολοιποι.
Σωστα, αλλωστε ειμαστε αφρικη, οχι ευρωπη, ασε που μπορει να βρει και καμια δουλεια κανας ανεργος.
Δεν πειράζει ας δουλέψουν.
Τόσος κόσμος δουλεύει τις Κυριακές.
Δεν είδα κανένα από εδώ μέσα να λυπάται τους βενζινοπώλες ή τις σερβιτόρες ή τους περιπτεράδες
όταν βγαίνουν για τις κυριακάτικες βόλτες τους.
γιατροί, νοσοκόμοι, σώματα ασφαλείας, προποτζίδες, και τόσα άλλα επαγγέλματα μαλάκες είναι;
δεν έχουνε ψυχή αυτοί;
AristidisZ
01/11/2013, 13:14
σόρυ, αλλά λίγο ότι ναναι αυτό που λες Ζεύκα...
pipe_smoker
01/11/2013, 13:18
+ όλα σε ggs και blade.
Σε μια χωρα με 30% ανεργια, το να αντιτιθεται καποιος σε δυνατοτητα δουλειας ειναι λιγο χαζουλικο.
AristidisZ
01/11/2013, 13:19
σωστά, γιατί το κατάστημα με 2 υπαλλήλους ή έναν, θα προσλάβει κι άλλους για να ανοίγει παραπάνω μέρες...
Δεν είδα κανένα από εδώ μέσα να λυπάται τους βενζινοπώλες
Μονο για αυτους θα συμφωνήσω γιατι ΞΑΦΝΙΚΑ αποφασιστηκε να εργαζονται ΟΛΟΙ και κυριακες (και οχι μονο οταν διημερευουν)
Για ολους του υπόλοιπους κάτι/καπου κανεις λάθος
Δημιουργούμε ...προηγούμενο. Να εδραιωθεί η λειτουργία και άλλες Κυριακές. Και να περιλαμβάνει ΚΑΙ τα πολυκαταστήματα.
Στα πολυκαταστηματα δουλευουν κι εκει ανθρωποι, οχι ρομποτ και δινουν και αποδειξεις χωρις να τους το ζητησεις.
Άμα η αγορά απαιτεί να μαγαζιά ανοιχτά τις Κυριακές ας ειναι ανοιχτά.
δεν αντέχω τη κλάψα κάποιων, "αχ τι θα γίνει που θα χάσουμε τη κυριακάτικη ξεκούραση;"
Πιο κατανοητό τώρα;
AristidisZ
01/11/2013, 13:24
ποια αγορά ρε παιδιά θα μας τρελλάνετε μου φαίνεται
και εγώ γουστάρω να ψωνίζω 3 η ώρα το βράδυ επειδή έχω αϋπνίες
να μου κρατάνε τα μαγαζιά ανοιχτά ;
Bladerunner
01/11/2013, 13:26
Στα πολυκαταστηματα δουλευουν κι εκει ανθρωποι, οχι ρομποτ και δινουν και αποδειξεις χωρις να τους το ζητησεις.
Σήμερα κάτι έχω. Άλλα εννοώ και άλλα περνάω προς τα έξω...
Ήδη τα εμπορικά κέντρα και πολυκαταστήματα έχουν εξοντώσει τους μικρότερους. Αν κάποιοι μπορούν να αντέξουν το πρόσθετο κόστος λειτουργίας κατά τις Κυριακές, αυτοί είναι οι μεγάλοι. Αν λοιπόν ο κόσμος προτιμήσει τις Κυριακές για τις αγορές του αυτόματα ρίχνει και λίγο χωματάκι στον τάφο των μικρών.
AristidisZ
01/11/2013, 13:27
Σήμερα κάτι έχω. Άλλα εννοώ και άλλα περνάω προς τα έξω...
Ήδη τα εμπορικά κέντρα και πολυκαταστήματα έχουν εξοντώσει τους μικρότερους. Αν κάποιοι μπορούν να αντέξουν το πρόσθετο κόστος λειτουργίας κατά τις Κυριακές, αυτοί είναι οι μεγάλοι. Αν λοιπόν ο κόσμος προτιμήσει τις Κυριακές για τις αγορές του αυτόματα ρίχνει και λίγο χωματάκι στον τάφο των μικρών.
αυτό ακριβώς...
RORY FOR EVER
01/11/2013, 13:29
αυτη η αποφαση ειναι απαραδεκτη...για να μη χρησιμοποιησω τπτ λαϊκες εκφρασεις και φαω κοκκινη:redcard: για μια δεκαετια δουλεψα 7μηνα και 8μηνα ...7 μερες την εβδομαδα και 10ωρα...ξερω καλα καλα τι σημαινει και που αποσκοπει...να γεμισουν κι αλλο οι τσεπες ορισμενων ελληνων...ποιος 40αρης η 50αρης εργαζομενος θα αντεξει αυτους τους ρυθμους...
ποια αγορά ρε παιδιά θα μας τρελλάνετε μου φαίνεται
και εγώ γουστάρω να ψωνίζω 3 η ώρα το βράδυ επειδή έχω αϋπνίες
να μου κρατάνε τα μαγαζιά ανοιχτά ;
η δουλεια δεν ειναι κατεργο, αν μας προτιματε στις 3 το πρωι, χαρα μας να βρουμε καποιον με αυπνιες οπως εσεις να σας εξυπηρετησει.
AristidisZ
01/11/2013, 13:31
η δουλεια δεν ειναι κατεργο
ελπίζω να το έγραψες ειρωνικά....
btw το πανηγύρι γίνεται κυρίως για τα sm κατά τη γνώμη μου...
RORY FOR EVER
01/11/2013, 13:33
Φιλε Ζευκα χωρις παρεξηγηση... ειναι λαθος το σκεπτικο σου...η Ελλαδα δεν μπορει να γινει Νεα Υορκη οπου μονο τα φαγαδικα ξεπερνουν στον αριθμο τις 5.000...Και κατι ακομη...εγω δε μιλαω για ξεκουραση...αλλα να μην εχει κανεις μια Κυριακη να βγαλει το παιδι του μια βολτα..??
AristidisZ
01/11/2013, 13:34
Φιλε χωρις παρεξηγηση... ειναι λαθος το σκεπτικο σου...η Ελλαδα δεν μπορει να γινει Νεα Υορκη οπου μονο τα φαγαδικα ξεπερνουν στον αριθμο τις 5.000...Και κατι ακομη...εγω δε μιλαω για ξεκουραση...αλλα να μην εχει κανεις μια Κυριακη να βγαλει το παιδι του μια βολτα..??
μα γιατί Κυριακή σπίτι το παιδί ;
αφού οι πυροσβέστες και οι περιπτεράδες δουλεύουν Κυριακή, οι δάσκαλοι να κάθονται ;
τι πράματα είναι αυτά που λες
Σο γουατ?
Και η Honda πουλαει περισσοτερα κομματια απο την ΚΤΜ, αλλα η ΚΤΜ πουλαει μηχανες για αλλα γουστα. Αν ο μικρος δεν μπορει να ανταγωνιστει τον μεγαλο, ας αλλαξει στοκ, τι να κανουμε τωρα δηλαδη? Δεν γεννηθηκαμε ολοι ουτε επιχειρηματιες ουτε μαγαζατορες.
Παίδες φυσικά εννοείται πως η μέρα ξεκούρασης του εργαζομένου, εάν δουλεύει Κυριακή, μεταφέρεται σε άλλη μέρα, έτσι;
δεν νομίζω να είπε κανείς δουλειά 7 μέρες τη βδομάδα
RORY FOR EVER
01/11/2013, 13:36
μα γιατί Κυριακή σπίτι το παιδί ;
αφού οι πυροσβέστες και οι περιπτεράδες δουλεύουν Κυριακή, οι δάσκαλοι να κάθονται ;
τι πράματα είναι αυτά που λες:a10:
AristidisZ
01/11/2013, 13:37
Σο γουατ?
Και η Honda πουλαει περισσοτερα κομματια απο την ΚΤΜ, αλλα η ΚΤΜ πουλαει μηχανες για αλλα γουστα. Αν ο μικρος δεν μπορει να ανταγωνιστει τον μεγαλο, ας αλλαξει στοκ, τι να κανουμε τωρα δηλαδη? Δεν γεννηθηκαμε ολοι ουτε επιχειρηματιες ουτε μαγαζατορες.
εγώ πάντως έχω και την λύση για την ανεργία που είπες παραπάνω
30% δεν είναι οι άνεργοι ;
τους προσλαμβάνουμε όλους, και κατεβάζουμε τους μισθούς στο μισό
:a10: ?
RORY FOR EVER
01/11/2013, 13:38
:a10: ?:a022: με τις καπιταλιστικες λυσεις που προτεινεις θα πεινασουν ολα τα θαλασσοπουλια κι εγω θα παιζω βιολι στο μετρο...:D
Φιλε Ζευκα χωρις παρεξηγηση... ειναι λαθος το σκεπτικο σου...η Ελλαδα δεν μπορει να γινει Νεα Υορκη οπου μονο τα φαγαδικα ξεπερνουν στον αριθμο τις 5.000...Και κατι ακομη...εγω δε μιλαω για ξεκουραση...αλλα να μην εχει κανεις μια Κυριακη να βγαλει το παιδι του μια βολτα..??
Τι σε κανει ματια μου να πιστευεις οτι ο ιδιος που δουλευει δευτερα-σαββατο θα δουλευει και κυριακη υποχρεωτικα? Και στο κατω κατω γατι να μη βρει μια κυριακη μια δουλεια ενας ανεργος?
:a10: ?
Στο δημοσιο ειναι μια λυση, ο ιδιωτικος τομεας ας κανει οτι του κανει κεφι στα πλαισια του νομου.
Οποιος ειναι κομουνιστης ας σηκωσει το χερι...καμια ιδεολογια δεν ειναι ντροπη.
AristidisZ
01/11/2013, 13:43
Στο δημοσιο ειναι μια λυση, ο ιδιωτικος τομεας ας κανει οτι του κανει κεφι στα πλαισια του νομου.
ποιος νόμος ;
με μια υπουργική απόφαση τα αλλάζουμε σε 2 ώρες
εγώ προτείνω κατάργηση των κατωτέρων αμοιβών
δε θα βοηθήσει ;
ορίστε θα ανοίξω και θέσεις εργασίες
α. ζητείται ξανθιά ψηλή με μεγάλα :a03: να μου κάνει την γραμματέα
β. ζητείται νυχτοφύλακας να μου φυλάει το σπίτι και το μηχανάκι
μισθοί 50~100 € μηνιαίως αναλόγως προσόντων (και αν έχω να τον πληρώσω, αλλιώς μου κάνουν τη δουλειά κάνα 6μηνο στο τσάμπα, μετά τους διώχνω και παίρνω άλλους)
ορίστε, δίνω δουλειά σε ανέργους...
RORY FOR EVER
01/11/2013, 13:45
Τι σε κανει ματια μου να πιστευεις οτι ο ιδιος που δουλευει δευτερα-σαββατο θα δουλευει και κυριακη υποχρεωτικα? Και στο κατω κατω γατι να μη βρει μια κυριακη μια δουλεια ενας ανεργος?γιατι οι εργοδοτες δε θα το χειριστουν ετσι!θα υποχρεωσουν το υπαρχον προσωπικο να δουλεψει περισσοτερο και επιπλεον μερες για να μη χασει τη δουλεια του!Ν α μην προβλεψω που θα πανε οι μισθοι του χρονου...
AristidisZ
01/11/2013, 13:47
άμα η προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας είναι προνόμιο και ιδεολογία των Κομμουνιστών και μόνο, εγώ σηκώνω το χέρι πάντως
RORY FOR EVER
01/11/2013, 13:48
άμα η προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας είναι προνόμιο και ιδεολογία των Κομμουνιστών και μόνο, εγώ σηκώνω το χέρι πάντως:a18:
pipe_smoker
01/11/2013, 13:51
άμα η προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας είναι προνόμιο και ιδεολογία των Κομμουνιστών και μόνο, εγώ σηκώνω το χέρι πάντως
Γιατί ρε? Πού σε χαλάει το 24/7 και τα rotating night shifts άμα λάχει?
Τσίμπα (http://en.wikipedia.org/wiki/Shift_work)
Οποιος ειναι κομουνιστης ας σηκωσει το χερι...καμια ιδεολογια δεν ειναι ντροπη.
...και οι χριστιανοι , κυριε ?:lol:
302716
AristidisZ
01/11/2013, 13:53
Γιατί ρε? Πού σε χαλάει το 24/7 και τα rotating night shifts άμα λάχει?
Τσίμπα (http://en.wikipedia.org/wiki/Shift_work)
ρώτα έναν αστυφύλακα που δουλεύει rotation, και έλα να μου πεις
ρώτα και μια γυναίκα που έχει μωρό παιδί αν θα την χαλάει ή όχι
στα πλαίσια του "ανεργία 30% έχουμε" πολλές εξυπνάδες μπορούμε να πούμε Παναγιώτη...
ελπίζω να το έγραψες ειρωνικά....
btw το πανηγύρι γίνεται κυρίως για τα sm κατά τη γνώμη μου...
σοβαρα το εγραψα, ασχετα αν για μενα ειναι.
catmaster
01/11/2013, 13:58
Δηλαδή αν ανοίξω εγώ το μαγαζί Κυριακή θα αλλάξει κάτι ;; πάτε καλά ;; τι λέτε ;;
αν δηλαδή περάσει το "ανοιχτά και Κυριακή" και μετά το 24/7 για κάθε εργαζόμενο θα πείτε οκ είμαστε ;;
...θα σαλτάρω λέμε ... :cry:
RORY FOR EVER
01/11/2013, 13:58
Τα της θρησκειας ειναι ενα αλλο θεμα...Και ναι δυστυχως στα νησια τουλαχιστον οι ξενοδοχοϋπαλληλοι ειναι ζευγμενοι στα κατεργα...Το λεω εκ πειρας...Ειμαι μπαρμαν..Το 2010 ο μισθος μου αγγιζε τα 1700 χωρις ρεπο...Σημερα δεν παιρνω ουτε 800...Και δουλευω καθε μερα για 7 μηνες!
pipe_smoker
01/11/2013, 14:00
ρώτα έναν αστυφύλακα που δουλεύει rotation, και έλα να μου πεις
ρώτα και μια γυναίκα που έχει μωρό παιδί αν θα την χαλάει ή όχι
στα πλαίσια του "ανεργία 30% έχουμε" πολλές εξυπνάδες μπορούμε να πούμε Παναγιώτη...
Δε χρειάζεται να ρωτήσω.
Για να δεις (κι όχι μόνο εσύ) κυρίως τις παραγράφους που αφορούν τις συνέπειες στο θέμα υγείας το έβαλα το λινκ, μιας και μίλησες για αξιοπρέπεια.
Μόλις πάει η ανεργία 40% θα πατήσουν pause για να αρχίσουν να προσλαμβάνουν με 250 ευρώ.
Αν ηταν ναι, αλλα δυστυχως η ευτυχως δεν ειναι.
Pan (dvs)
01/11/2013, 14:09
Οχι δουλεια δεν θα βρει κανενας ανεργος,αλλα θα κλεισει και μεγαλος αριθμος μικροκαταστηματων που δεν θα αντεξει σε αυτου του ειδους τον ανταγωνισμο.Αυτο γινεται για ενα μονο σκοπο,την μονοπωληση της αγορας απο καποιους.Μολος την μονοπωλησουνε τοτε αυτοι θα βαλουνε τους κανονες.
Στο χωρο των σουπερ μαρκετ που κινουμαι,το ειδα να συμβαινει.Ολοι παρακαλουσανε να ανοιξουνε μεγαλα καταστηματα για να αγοραζουνε φθηνα προιοντα.Πριν το ανωτερο ποσοστο κερδους ητανε 28% ,τωρα οι αλυσιδες σε πολλα προιοντα κερδιζουνε απο 50 εως και 100%.Το κερδος του καταναλωτη ητανε παραμυθι.
Αλλος ενας μυθος το παραπανω προσωπικο.Σιγα μην παρουνε αλλα ατομα.Στην αρχη θα βαλουνε καποιους να δουλεψουνε καποιες υπερωριες και στη συνεχεια θα ψαχνεις για υπαλληλο με το κυαλι.Κοπελιτσες 4ωρες με 300 ευρω το μηνα θα δουλεψουνε κατα 2 ωρες παραπανω,δωρο για την επιχειρηση.Αυτο γινεται και τωρα αλλα δεν θελω να επεκταθω.
Καποιος μιλησε για καποιους κλαδους που δουλευουνε συνεχομενα.Κακως αυτο,αλλα τι να κανουμε,να πηδηξουμε και τους υπολοιπους?
Τελος καποιος φιλος αναφερθηκε στον κουμουνισμο.Εγω τουλαχιστον ειμαι εντελως αντιθετος σε κομουνισμους,σοσιαλισμους,φασισμους καθως και σε καθε μορφη ιδεολογιας που προσπαθει να με καλουπωσει.Εδω το θεμα μας εχει να κανει με τον ανθρωπο και το δικαιωμα του να εχει προσωπικο χρονο,καθως και με τους λογους που καποιοι επελεξαν να γινει αυτη η ισοπεδωση.
Επαναλαμβανω,εγω την Κυριακη δεν θα ψωνησω.Υποθετω ομως οτι οσοι το κανουνε,οταν ερθει η δικη τους ωρα να δουλεψουνε την Κυριακη,θα σιωπησουνε.
Οχι δουλεια δεν θα βρει κανενας ανεργος,αλλα θα κλεισει και μεγαλος αριθμος μικροκαταστηματων που δεν θα αντεξει σε αυτου του ειδους τον ανταγωνισμο.Αυτο γινεται για ενα μονο σκοπο,την μονοπωληση της αγορας απο καποιους.Μολος την μονοπωλησουνε τοτε αυτοι θα βαλουνε τους κανονες.
Στο χωρο των σουπερ μαρκετ που κινουμαι,το ειδα να συμβαινει.Ολοι παρακαλουσανε να ανοιξουνε μεγαλα καταστηματα για να αγοραζουνε φθηνα προιοντα.Πριν το ανωτερο ποσοστο κερδους ητανε 28% ,τωρα οι αλυσιδες σε πολλα προιοντα κερδιζουνε απο 50 εως και 100%.Το κερδος του καταναλωτη ητανε παραμυθι.
Αλλος ενας μυθος το παραπανω προσωπικο.Σιγα μην παρουνε αλλα ατομα.Στην αρχη θα βαλουνε καποιους να δουλεψουνε καποιες υπερωριες και στη συνεχεια θα ψαχνεις για υπαλληλο με το κυαλι.Κοπελιτσες 4ωρες με 300 ευρω το μηνα θα δουλεψουνε κατα 2 ωρες παραπανω,δωρο για την επιχειρηση.Αυτο γινεται και τωρα αλλα δεν θελω να επεκταθω.
Καποιος μιλησε για καποιους κλαδους που δουλευουνε συνεχομενα.Κακως αυτο,αλλα τι να κανουμε,να πηδηξουμε και τους υπολοιπους?
Τελος καποιος φιλος αναφερθηκε στον κουμουνισμο.Εγω τουλαχιστον ειμαι εντελως αντιθετος σε κομουνισμους,σοσιαλισμους,φασισμους καθως και σε καθε μορφη ιδεολογιας που προσπαθει να με καλουπωσει.Εδω το θεμα μας εχει να κανει με τον ανθρωπο και το δικαιωμα του να εχει προσωπικο χρονο,καθως και με τους λογους που καποιοι επελεξαν να γινει αυτη η ισοπεδωση.
Επαναλαμβανω,εγω την Κυριακη δεν θα ψωνησω.Υποθετω ομως οτι οσοι το κανουνε,οταν ερθει η δικη τους ωρα να δουλεψουνε την Κυριακη,θα σιωπησουνε.
Τις κυριακες δηλαδη δεν πινεις καφε στα καφενεια, δεν βαζεις βενζινη στη μηχανη, δεν βλεπεις τηλεοραση, δεν φωναζεις την αστυνομια οταν σε βιαζουν, δεν χρησιμοποιεις ηλεκτρικο, δεν πετας με αεροπλανο ουτε μπαινεις στο μετρο. Απλα την περνας ολη με διαλογισμο.
AristidisZ
01/11/2013, 14:15
Τις κυριακες δηλαδη δεν πινεις καφε στα καφενεια....
Εγώ ως κομμουνιστής πάντως μεγάλωσα με ένα τραγουδάκι
"Τις Κυριακές από νωρίς στα καφενεία,
ύστερα γήπεδο στοιχήματα καυγάς"
θα μας κόψουν και το γηπεδάκι ρεεεεεεεεεεε :(
Εγω ψηφιζω να ψοφησει η κατσικα του γειτονα.......
Pan (dvs)
01/11/2013, 14:17
Τις κυριακες δηλαδη δεν πινεις καφε στα καφενεια....
Ναι και αν χρειαστει παω και στο νοσοκομειο.Επισης θελω την Κυριακη να υπαρχει αστυνομια.Οπως και παρα πολλες Κυριακες βρισκομαι παρεα με παραγωγους στα χωραφια τους, σε ολη την Ελλαδα, και βλεπω την πορεια απο τις σοδειες.
catmaster
01/11/2013, 14:18
Παίδες φυσικά εννοείται πως η μέρα ξεκούρασης του εργαζομένου, εάν δουλεύει Κυριακή, μεταφέρεται σε άλλη μέρα, έτσι;
δεν νομίζω να είπε κανείς δουλειά 7 μέρες τη βδομάδα
Μπάμπη η Κυριακή είναι καθιερωμένη αργία για πολλούς λόγους και όχι για τσαμπουκά από "το αίμα του εργάτη" όπως λένε και καλά κάποιοι ... αν υπήρχε πραγματικός λόγος πέραν της στυγνής εκμεταλλευσης θα έλεγα ναι οκ να ανοίγουνε και Κυριακή
η κατάργηση μιας αργίας βολεύει μόνο τα μονοπώλια και κανέναν άλλο αλλά ο βασικός παραγωγικός ιστός και μεγάλο μέρος του ΑΕΠ της χώρας μόνο από τα μονοπώλια δεν έρχεται (όπου μονοπώλια βλέπε mall , σουπερ μάρκετ και κεντρικές αλυσίδες )
ναι θα πω .... στο να υπάρχουν σε ΚΑΠΟΙΕΣ περιοχές της χώρας (λόγω τουρισμού λόγου χάρη) κάποιες Κυριακές του χρόνου αλλά με σωστή διαχείριση του φόρτου εργασίας των υπαλλήλων
σε κάποιες επίσης υπηρεσίες (πχ κάποιες τράπεζες σε κεντρικά σημεία αν και δεν το θεωρώ απαραίτητο)
:wave2:
catmaster
01/11/2013, 14:20
+1000
Ναι και αν χρειαστει παω και στο νοσοκομειο.Επισης θελω την Κυριακη να υπαρχει αστυνομια.Οπως και παρα πολλες Κυριακες βρισκομαι παρεα με παραγωγους στα χωραφια τους, σε ολη την Ελλαδα, και βλεπω την πορεια απο τις σοδειες.
Ωππππ τα καλα και συμφεροντα βλεπω....καλες οι αρχες αλλα ακομα καλλιτερα να τις εφαρμοζουν αλλοι.
AristidisZ
01/11/2013, 14:22
Τις κυριακες δηλαδη δεν πινεις καφε στα καφενεια, δεν βαζεις βενζινη στη μηχανη, δεν βλεπεις τηλεοραση, δεν φωναζεις την αστυνομια οταν σε βιαζουν, δεν χρησιμοποιεις ηλεκτρικο, δεν πετας με αεροπλανο ουτε μπαινεις στο μετρο. Απλα την περνας ολη με διαλογισμο.
δε μου απάντησες όμως
και 3 το πρωί παίρνω την αστυνομία, μήπως πρέπει να δουλεύει εκείνη την ώρα και η κοπελίτσα στο κατάστημα οπτικών ;
μήπως πρέπει να με παίρνουν και εμένα οι πελάτες μου τηλέφωνο επειδή έχουν τον πόνο μου ;
μήπως ρε παιδί μου επειδή έχουμε ανεργία να μας περνάνε και κανένα μανίκι να στρώσουμε ;
λέω εγώ τώρα...
akis_trevor
01/11/2013, 14:27
(διαβασα τις 2 πρωτες σελιδες,δεν προλαβαινα παραπανω)
επειδη η κοπελια μου θα δουλεψει αυτην την κυριακη,η πολιτικη του μαγαζιου(αλυσιδα)ειναι οτι βαζουμε τις καινουργιες να δουλεψουν γιατι οι παλιες θα δικαιουνται το διπλασιο σχεδον μεροκαματο.παιρνουν ρεπο την επομενη.
στο γενικο πλανο του "ανοιχτα την κυριακη" ειμαι εντελως τελειως καθετως οριζοντιως διαγωνιως και τρισδιαστατως αντιθετος.σαν :a31: που ειμαστε ειμαι 100% σιγουρος πως ειδικα με τετοιες καλοκαιρινες μερες,θα πηγαινουμε για καφεδακι πρωινο και μετα ψωνια...και θα εχουν δουλεια τα ανοιχτα μαγαζια και μετα θα ανοιξουν και αυτα που δεν ανοιγαν και μετα και διαφορες υπηρεσιες και μετα και δευτερα τεταρτη απογευμα ΑΛΛΑ χωρις εξτρα υπαλληλους,με τον βασικο μισθο κλπ κλπ.και θα δουλευουμε σαν ζωα (οσοι "τυχεροι" εχουν δουλεια)για 500 ευρω καθε μερα,απτο πρωι μεχρι το βραδυ...
η αποψη μου μια και απλη.εμπαργκο.μην ψωνιζετε,μην μπαινετε καν στα μαγαζια.αστο βρε αδερφε,πηγαινε μια αλλη μερα.δεν χαθηκε ο κοσμος!!!
δεν υπαρχει περιπτωση παιδια να πληρωσουν τιποτα..πολυ γνωστο εμπορικο του κεντρου που δουλευει η γυναικα μου εφαρμοσε για την κηριακη τη μεθοδο
του 4ωρου ..φερνει ολες τις κοπελες 4ωρο για να καλυψει τη μερα
και καλα θα τους τις δωσει τις 4ωρες του αγιου ποτε οπως εχει γινει
και με αλλες ωρες...ασφαλως της ειπα την αποψη μου να μην παει καθολου..
κανεις δεν θα πληρωσει..αν εχει μεινει κανενα ψυλικατζιδικο της
γειτονιας ανοιχτο θα κλεισει κι αυτο ανοιγωντας τα σουπερ κυριακη..
Pan (dvs)
01/11/2013, 14:28
Ωππππ τα καλα και συμφεροντα βλεπω....καλες οι αρχες αλλα ακομα καλλιτερα να τις εφαρμοζουν αλλοι.
Εισαι αδικος μαζι μου.Πολλοι απο εμας λογω του αντικειμενου μας δουλευουμε οποτε χρειαζεται.Πιστεψε με μακαρι να μπορουσα να κανω αλλιως.Αλλα η δουλεια μου ειναι μια δουλεια που "τρεχει". Επειδη εγω και καποιοι αλλοι δουλευουμε αναγκαστικα, να βαλουμε και την κοπελιτσα απο τα οπτικα να δουλευει νυχτα?
Δεν εχω κανενα συμφερον ουτε απο τη μια ουτε απο την αλλη.Ισα ισα που θα μπορουσα να πω ,"αφου δουλευω εγω ,ας ψοφησει και η κατσικα του γειτονα". :beer:
δε μου απάντησες όμως
και 3 το πρωί παίρνω την αστυνομία, μήπως πρέπει να δουλεύει εκείνη την ώρα και η κοπελίτσα στο κατάστημα οπτικών ;
μήπως πρέπει να με παίρνουν και εμένα οι πελάτες μου τηλέφωνο επειδή έχουν τον πόνο μου ;
μήπως ρε παιδί μου επειδή έχουμε ανεργία να μας περνάνε και κανένα μανίκι να στρώσουμε ;
λέω εγώ τώρα...
Θα απαντησω σε λιγο γιατι τωρα με ψεκαζουνε.
AristidisZ
01/11/2013, 14:31
Θα απαντησω σε λιγο γιατι τωρα με ψεκαζουνε.
στο ψεκαστικό τελειώνουν τα επιχειρήματα να φανταστώ ε ;
στο πα και πριν, και εγώ προσωπικά δουλεύω πολλές Κυριακές, κατ' επιλογήν όμως
δε πάει να πει ότι δε πρέπει να σεβόμαστε το δικαίωμα της κάθε μάνας να κάτσει με το παιδάκι της μια #@$μενη Κυριακή τη βδομάδα...
Εισαι αδικος μαζι μου.Πολλοι απο εμας λογω του αντικειμενου μας δουλευουμε οποτε χρειαζεται.Πιστεψε με μακαρι να μπορουσα να κανω αλλιως.Αλλα η δουλεια μου ειναι μια δουλεια που "τρεχει". Επειδη εγω και καποιοι αλλοι δουλευουμε αναγκαστικα, να βαλουμε και την κοπελιτσα απο τα οπτικα να δουλευει νυχτα?
Δεν εχω κανενα συμφερον ουτε απο τη μια ουτε απο την αλλη.Ισα ισα που θα μπορουσα να πω ,"αφου δουλευω εγω ,ας ψοφησει και η κατσικα του γειτονα". :beer:
Και γιατι το μαγαζι να μη ειναι ενα απο αυτα τα επαγγελματα? Τι θα ελεγες αν το αττικο μετρο αποφασιζε να σου πει να μεινεις σπιτι σου την κυριακη?
Το θεμα δεν ειναι να μη ψηφιστει ενα μετρο το οποιο ειναι απολυτως συμφωνο με τους κανονες της ελευθερης οικονομιας, αλλα αν ψηφιστει να εφαρμοστει σωστα.
Παγιως, στο καφενειο που ζουμε δεν ψηφιζονται πραγματα που θα επρεπε και αντιθετως ψηφιζονται αλλα που δεν θα επρεπε, γιατι δεν θελουμε να μπαινουμε στο κοπο να κανουμε σωστα τη δουλεια μας. Υπεκφυγη του κερατα. Γι αυτο καταντησαμε ετσι, και για αυτο νεοι ανθρωποι εχουν αποψεις του παππου τους.
RORY FOR EVER
01/11/2013, 14:37
δε πάει να πει ότι δε πρέπει να σεβόμαστε το δικαίωμα της κάθε μάνας να κάτσει με το παιδάκι της μια #@$μενη Κυριακή τη βδομάδα... ΕΤΣΙ!!
catmaster
01/11/2013, 14:40
Και γιατι το μαγαζι να μη ειναι ενα απο αυτα τα επαγγελματα? Τι θα ελεγες αν το αττικο μετρο αποφασιζε να σου πει να μεινεις σπιτι σου την κυριακη?
Το θεμα δεν ειναι να μη ψηφιστει ενα μετρο το οποιο ειναι απολυτως συμφωνο με τους κανονες της ελευθερης οικονομιας, αλλα αν ψηφιστει να εφαρμοστει σωστα.
Παγιως, στο καφενειο που ζουμε δεν ψηφιζονται πραγματα που θα επρεπε και αντιθετως ψηφιζονται αλλα που δεν θα επρεπε, γιατι δεν θελουμε να μπαινουμε στο κοπο να κανουμε σωστα τη δουλεια μας. Υπεκφυγη του κερατα. Γι αυτο καταντησαμε ετσι, και για αυτο νεοι ανθρωποι εχουν αποψεις του παππου τους.
εδώ δεν μιλάμε όμως για ελεύθερη οικονομία ... μιλάμε για τρομακτική μόχλευση ...
αμα γουστάρετε κινέζικη φάμπρικα μεγειά σας με χαρά σας αλλά θα το καταλάβετε σε λίγα χρόνια :wave2:
Αν δεν εχεις κάνει ψώνια στο ΣΜ στις 3-4 το πρωι δε ξερεις τι χανεις...
Ζεστά ψωμάκια απο το φουρνο, και φρεσκοστημένος χυμος...
Κυριακές και μαλακίες
δε πάει να πει ότι δε πρέπει να σεβόμαστε το δικαίωμα της κάθε μάνας να κάτσει με το παιδάκι της μια #@$μενη Κυριακή τη βδομάδα...
Εγω για 20 χρονια δουλευα 75 ωρες την βδομαδα, κατ επιλογην επαγγελματος, αλλα οχι κατ'επιλογην ωραριου. Δεν τρεχει και τιποτε, οπως ο γιατρος του ΕΣΥ ειναι υποχρεωμενος να κανει βαρδιες, ο καφετζης να κανει καφε μεχρι τα μεσανυχτα, ο σουβλατζης το ιδιο κι ο πιλοτος κι ο ταξιτζης, ετσι και η κοπελιτσα, δεν εγινε και τιποτα.
Αν δεν γουσταρεις καπιταλισμο, τοτε παω πασο, να ξηγιομαστε!
Pan (dvs)
01/11/2013, 14:45
Δεν διεκδικω το αλαθητο.Θα μπορουσα να συνεχισω να υπερασπιζομαι την αποψη μου,αλλα το πληκτρολογιο δεν ειναι και ο καλυτερος μου φιλος.Εξαλλου δεν προσπαθω να αλλαξω γνωμη σε κανεναν.
Αυτη την Κυριακη εγω ξερω τι θα κανω.Θα παρω την μηχανουλα μου και θα την κανω,το που ειναι αυτο που δεν ξερω.
Pan (dvs)
01/11/2013, 14:46
Μην τον υποτιμας.:D
ΔΡ θεωρείς ότι όποιες επιπλέον ώρες λειτουργιάς των καταστημάτων θα καλυφτούν με επιπλέον προσωπικό που φυσικά θα παίρνει και τις νόμιμες παροχές ?
Επίσης , θεωρείς ότι το υπάρχον προσωπικό των καταστημάτων δεν θα χρειαστεί να δουλεύει περισσότερες ώρες και ,αν αυτό γίνει, θα πρέπει να είναι επιλογή του εργαζομένου ο οποίος θα αμείβετε με τις νόμιμες υπερωρίες ?
Με λίγα λόγια , πιστεύεις ότι η όποια επέκταση ωραρίου των καταστημάτων δεν θα επιβαρύνει (κι άλλο) τους εργαζόμενους ?
edit : τωρα το ειδα
.
Αν δεν γουσταρεις καπιταλισμο, τοτε παω πασο, να ξηγιομαστε!
..στοςςς:beer:
Αν όμως γουστάρεις καπιταλισμό , μην περιμένεις να έχει ανθρώπινο πρόσωπο
AristidisZ
01/11/2013, 14:49
Εγω για 20 χρονια δουλευα 75 ωρες την βδομαδα, κατ επιλογην επαγγελματος, αλλα οχι κατ'επιλογην ωραριου. Δεν τρεχει και τιποτε, οπως ο γιατρος του ΕΣΥ ειναι υποχρεωμενος να κανει βαρδιες, ο καφετζης να κανει καφε μεχρι τα μεσανυχτα, ο σουβλατζης το ιδιο κι ο πιλοτος κι ο ταξιτζης, ετσι και η κοπελιτσα, δεν εγινε και τιποτα.
ε και να φας και καμία με το βούρδουλα δε τρέχει κάτι ε ;
δε μαμιέται...
όλοι αυτοί που λες είναι βέβαια ΕΕ (πλην αυτών που ασκούν δημόσιο λειτούργημα) και όχι υπάλληλοι
ο "μισθός" να πέφτει και ΟΚ όλα καλά
και βράδυα, και χαράματα, και Κυριακές, και 12ώρα, και αργίες, και ότι γουστάρετε, για 400 ευρά το μήνα, και η βενζίνα ένα 2φραγκο το λίτρο, το γάλα άλλο τόσο, τα έλεγε η συντρόφισσα Λιάνα εξάλλου (http://www.youtube.com/watch?v=c4a4T4U65ww)
αυτό από ένα φιλαράκι κομμουνιστή (http://www.youtube.com/watch?v=njG7p6CSbCU), και τέλος από μένα :wave2:
εδώ δεν μιλάμε όμως για ελεύθερη οικονομία ... μιλάμε για τρομακτική μόχλευση ...
αμα γουστάρετε κινέζικη φάμπρικα μεγειά σας με χαρά σας αλλά θα το καταλάβετε σε λίγα χρόνια :wave2:
Catmaster το εγραψα αλλα δεν θελεις να το καταλαβεις. Αλλο πραγμα το μετρο, αλλο η εφαρμογη του. Εμεις πασχουμε και απο σωστα μετρα και απο σωστη εφαρμογη αυτων. Αν μαχομαστε τα σωστα μετρα με φοβο την μη σωστη εφαρμογη, δεν θα γινουμε ποτε μια χωρα που τουλαχιστον θα εχει σωστα μετρα. Αυτο ειναι γενικοτερο θεμα, τα μαγαζια την κυριακη εινα απλα ενα παραδειγμα.
nikos_abel
01/11/2013, 14:49
Αν είναι αντί για Κυριακή να κάτσω Δευτέρα, ή αντί για πρωί να δουλέψω απόγευμα δε θα με ενοχλούσε καθόλου.
Θα ήταν πολύ καλύτερα σε όλες τις εργασίες να υπάρχει η δυνατότητα στον ελεύθερο χρόνο να μπορούσες να
βρεις τα πάντα ανοιχτά. Λιγότερη κίνση στους δρόμους, λιγότερη συμφόρηση στο σούπερ μάρκετ, λιγότερο άγχος.
Το θέμα δεν είναι το συγκεκριμένο μέτρο, αλλά το πως τελικά θα εφαρμοστεί και πως θα τους βλάψει όλους.
Ωπ, Άγι με πρόλαβες!
ΔΡ θεωρείς ότι όποιες επιπλέον ώρες λειτουργιάς των καταστημάτων θα καλυφτούν με επιπλέον προσωπικό που φυσικά θα παίρνει και τις νόμιμες παροχές ?
Επίσης , θεωρείς ότι το υπάρχον προσωπικό των καταστημάτων δεν θα χρειαστεί να δουλεύει περισσότερες ώρες και ,αν αυτό γίνει, θα πρέπει να είναι επιλογή του εργαζομένου ο οποίος θα αμείβετε με τις νόμιμες υπερωρίες ?
Με λίγα λόγια , πιστεύεις ότι η όποια επέκταση ωραρίου των καταστημάτων δεν θα επιβαρύνει (κι άλλο) τους εργαζόμενους ?
Πιστευω και δεν εχω να πω και τιποτε παραπανω στο θρεντ, οτι αν ειναι να πολεμησεις για κατι πολεμα για την σωστη εφαρμογη ενος σωστου μετρου και οχι για να μην υπαρχει καν αυτο το σωστο μετρο. Μια ζωη πριονιζουμε την σανιδα που μας ενωνει με τον πολιτισμο, επειδη φοβομαστε μην γινει αυτο και μην γινει το αλλο.
Ειναι σα να λες, δεν θα ψηφισω νομο κατα του φονου, γιατι μετα δεν θα μπορω να αμυνθω αν χρειαστει. Η ακομα καλλιτερο παραδειγμα, αν υπηρχαν τωρα χρηματα απο ευρωπη για αναπτυξη, ειναι σα να λες οχι, διοτι θα υπαρξουν αυτοι που θα φανε καποια απο αυτα.
SHOOTER045
01/11/2013, 14:55
αφου με το ετσι θελω θα ανοιξουν τις κυριακες(εστω καποιες)
ας βαλουν τον κωλο τους κατω να πανε και καποιοι αλλοι δημοσιοι τις κυριακες για δουλεια
τοσα χρονια κυριακες-αργιες/κατ επιλογη βεβαια,θα μπορουσα να πιασω γραφειο και να δουλευω πενθημερο
και το ποιο κουφο που εχω ακουσει,απο εναν μπαρμπα-αστεγο στην παραλια της θεσ/νικης ειναι
οτι<κυριακη δουλευουν μονο οι χαζοι,και τα ρολογια....>
catmaster
01/11/2013, 15:13
Catmaster το εγραψα αλλα δεν θελεις να το καταλαβεις. Αλλο πραγμα το μετρο, αλλο η εφαρμογη του. Εμεις πασχουμε και απο σωστα μετρα και απο σωστη εφαρμογη αυτων. Αν μαχομαστε τα σωστα μετρα με φοβο την μη σωστη εφαρμογη, δεν θα γινουμε ποτε μια χωρα που τουλαχιστον θα εχει σωστα μετρα. Αυτο ειναι γενικοτερο θεμα, τα μαγαζια την κυριακη εινα απλα ενα παραδειγμα.
Άγη συμφωνώ για το θέμα εφαρμογής μέτρων , νόμων στην Ελλάδα και όντως πάσχουμε αλλά στο συγκεκριμένο ζήτημα δεν είναι απλά "μια μέρα της εβδομάδας" ... εννοώ ότι δεν θα λυθεί το οικονομικό μας πρόβλημα με το να ανοίξουν τα μαγαζιά την κυριακή αλλού είναι το ζήτημα κατ εμε
για να το εξηγήσω διαφορετικά .. είναι εντελώς μα εντελώς λάθος (ασχέτως τρόπου εφαρμογής ) να περνάς τέτοια μέτρα στην κοινωνία την στιγμή που δεν υπάρχει ρευστότητα για να κινηθεί η αγορά ... μόνο τα μονοπώλια συμφέρει και αυτά θα επιζήσουν στο τέλος , τα μικρά καταστήματα που απασχολούν λίγους εργαζόμενους θα κλείσουν και αυτοί οι άνθρωποι θα βρεθούν στο δρόμο με μόνη επιλογή ταμείο ανεργίας για λίγο καιρό και αργότερα βασικό μισθό στα μεγάλα μονοπώλια με 200-250 ευρώ
κυριακες θελουνε; ας ειναι αλλα με το νομιμο μεροκαματο προσαυξημενο σαν αργια. οχι με το καθημερινο δευτερα-παρασκευη. αυτη ειναι η ουσια ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ. :confused:
μιλουσα σημερα με υπαλληλο φρανσαιζ καταστηματος. και μουπε το εξης. ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ τον μαγαζατορα να ανοιξει την κυριακη. κι ο υπαλληλος μου λεει το εξης αν θελουν κυριακες εγω παραιτουμε και θα βρω μια δουλεια μη εμπορικη δηλαδη οχι σε μαγαζι με κυριακες.
πολυ σωστος κατ εμε
αχ και να το κανανε ολοι.... να την βαλουν στο κ@λ@ τους την κυριακη οι ρετιρεδες :confused:
Ρε σεις αλήθεια πιστεύετε ότι πέραν 4-5 εταιρειών ( κολλοσών ) που για τα μάτια του κόσμου θα πληρώσουν τα προβλεπόμενα , θα κάνουν το ίδιο και οι υπόλοιποι ? :confused::lol:
Ούτε καν τους περνάει απότο μυαλό .
Έχω 1,5 χρόνο που εργάζομαι Σάββατα , Κυριακές , Αργίες , Νύχτες ... και όχι μόνο δεν έχω πάρει ένα cent , αλλά κάθε μήνα υπογράφω και ένα χαρτί ότι η εταιρειάρα μου δεν μου χρωστάει τίποτα και ότι με έχει εξοφλήσει για τα πάντα μέσα στη διάρκεια του μήνα .
Και όλα αυτά με το μαγικό βασικό μισθό , και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός . :winka:
4-5 εταιρειών ( κολλοσών ) που για τα μάτια του κόσμου θα πληρώσουν τα προβλεπόμενα , θα κάνουν το ίδιο και οι υπόλοιποι ?
με συγχωρεις αλλα ΟΥΤΕ αυτες οι 4-5 εταιρειες θα πληρωσουν ;)
η μαχη ειναι ανιση. βλεπεις οι "μεγαλοι" kollosoi οπως λες εχουν κανει ολοι ενα κομμα και δρουν ΕΝΩΜΕΝΟΙ. απο την αλλη ολοι εμεις οι μικροι ειμαστε διχασμενοι.
οι μισοι συμφωνω και οι αλλοι μισοι διαφωνω. κοινως βγαζουμε τα ματια μας. κατι σαν εμφυλιος δηλαδη.
δυστυχως :(
με συγχωρεις αλλα ΟΥΤΕ αυτες οι 4-5 εταιρειες θα πληρωσουν ;)
Θα πληρώσουν , το παίζουν και καλά ότι νοιάζονται για τους εργαζόμενους τους , και people first και άλλα τέτοια αστεία .
Παράδειγμα συγκεκριμένο .
Αν ανοίξει Κυριακή κατάστημα vodafone ,
αν είναι ιδιόκτητο θα πληρωθούν κανονικά
αν είναι fran θα πάρουν το τρίτο το μακρύτερο :cry:
Αφεντικά και δούλοι, ένα γινήκαμε ούλοι
Όποιος έλεγε τις μαλακίες αυτές για δουλειά Σκ πριν απο μερικά χρονάκια το έτρωγε το φάσκελο...
Τώρα που η μισή Ελλάδα που ψωμολυσσάει για κάποιο λόγο την έχει δει μέσα στην πείνα και μάνατζερ και δικαστής, τώρα βρίσκει πολλά επιχειρήματα να δουλευουμε όλοι όποτε να ναι, όσο να ναι για ο,τι να ναι...
Ρε μάγκες δεν μας κάνετε τη χάρη...που θα πεθάνουμε επειδή εσείς το χετε χάσει...
Αν ανοίξει Κυριακή κατάστημα vodafone ,
αν είναι ιδιόκτητο θα πληρωθούν κανονικά
αν είναι fran θα πάρουν το τρίτο το μακρύτερο :cry:
στο ιδιοκτητο το κανονικα τι ειναι; κανονικο μεροκαματο; η προσαυξημενο λογω αργιας;
στο ιδιοκτητο το κανονικα τι ειναι; κανονικο μεροκαματο; η προσαυξημενο λογω αργιας;
Ότι προβλέπεται από το νόμο .
Ότι προβλέπεται από το νόμο .
βλεπεις;
κι ο νομος τωρα ειναι φτιαγμενος στα μετρα τους.
δεν επιτιθομαι σε σενα προσωπικα fara μην παρεξηγηθουμε :)
απλα αυτο που θελω να δειξω ειναι οτι ακομα κι εμεις ειμαστε μπερδεμενοι γενικα
κι οπως ειπε κι ο teogp "να ψοφησει η κατσικα του γειτονα" δυστυχως ισχυει σε μεγαλο βαθμο
:beer:
akis_trevor
01/11/2013, 16:27
:a33:
Αφεντικά και δούλοι, ένα γινήκαμε ούλοι
Όποιος έλεγε τις μαλακίες αυτές για δουλειά Σκ πριν απο μερικά χρονάκια το έτρωγε το φάσκελο...
Τώρα που η μισή Ελλάδα που ψωμολυσσάει για κάποιο λόγο την έχει δει μέσα στην πείνα και μάνατζερ και δικαστής, τώρα βρίσκει πολλά επιχειρήματα να δουλευουμε όλοι όποτε να ναι, όσο να ναι για ο,τι να ναι...
Ρε μάγκες δεν μας κάνετε τη χάρη...που θα πεθάνουμε επειδή εσείς το χετε χάσει...
tzimidis
01/11/2013, 18:02
σωστα , μονο μια κυριακη της μενει της φουκαριαρας της μανούλας να δει ο παιδακι της.
Καθ~οτι ολες τις υπολοιπες μερες ειναι απασχολημενη με τον σουλειμαν, τον εζελ,τον μουρατ, τον μαχμουτ και τον καθε παπαρα........
menelaos46
01/11/2013, 18:10
Εσείς που υποστηρίζετε ότι είναι σωστή κίνηση για μας (μικρομεσαία τάξη) το να δουλεύουν όλοι και την Κυριακή θέλω να μου πείτε ΕΝΑ-όχι παραπάνω θετικό στοιχείο σε αυτό. Και περιμένω....
tzimidis
01/11/2013, 18:11
και για να μην ακουτε γενικα παπαριες : (και επειδη εχω την επισημη αποφαση στα χερια μου λόγω δουλειας)
Οποιος απασχοληθει την ΚΥΡΙΑΚΗ (και καθε αλλη Κυριακη) πληρώνεται το ωρομισθιο του κανονικά , προσαυξημενο κατα 75%.
Επισης οποιος απασχοληθει εως 5 ωρες δικαιουται υποχρεωτικα ισοχρονη πληρωμενη αναπαυση (πηγες 3 ωρες την κυριακή , μια μερα θα σχολασεις 3 ωρερς νωριτερα.)
οποιος εργαστει πανω απο 5 ωρες παιρνει υποχρεωτικα ενα επιπλεον ρεπο.
για το ποιοι θα δουλεψουν την κυριακη εχουν ηδη κατατεθει ωραρια στην επιθεωρηση εργασιας, οπως επισης εχει δηλωθει απο τωρα ποια μερα θα ληφθει η επιπλεον αναπαυση ή ρεπό.
AristidisZ
01/11/2013, 18:32
εσύ είσαι ο ξάδερφος του αλλουνού ε ;
λοιπόν πάρε την απόφαση και κάντην ότι γουστάρεις
μπορείς να τυλίξεις σουβλάκια, να την κάνεις κωλόχαρτο, να την καπνίσεις
επίσης αν είσαι αγόρι με φαντασία μπορείς να σκεφτείς και άλλη χρήση
ρώτα και κάποιον που θα δουλέψει να σου πει τι συμπεριφορά έχει
ρώτα τον και αν τηρούνται όλοι οι ~κουτσουρεμένοι πλέον~ νόμοι που προβλέπονται