View Full Version : Ανοιχτα την Κυριακη?
el_hymador
04/11/2013, 12:48
Η μεγάλη πλάκα είναι πως...
Βρισκόμαστε σ`ένα φορουμ με αντικείμενο αγάπης - λατρείας κατ`εξοχήν προιόντα του καπιταλισμού τον οποίον όμως καταριώμαστε .
Μήπως χρειαζόμαστε ψυχοθεραπεία?
Όχι ψυχοθεραπεία θα χρειαστούμε αν συνεχίσουν να γράφονται τέτοια ισοπεδωτικά παραδείγματα - τσιμεντόλιθοι. Να ξέρουμε άμα είναι να βάλουμε το mode σε άπρο - μαύρο και vα χωριστούμε σε ομάδες, οι καπιταλιστές από τη μία και οι κομμουνιστές από την άλλη... δεν έχετε βαρεθει ακόμα με αυτά τα ανόητα δίπολα; Δηλαδή τώρα φίλε μου είναι επιχειρηματολογία αυτή;
nicksior
04/11/2013, 12:50
δηλαδή η ανάγκη για μεταφορικό μέσον είναι κατεξοχήν προϊόν του καπιταλισμού ε ;
τι άλλο θα ακούσουμε ήθελα να ξερα...
HONDA CB600FΑ Γράφεις στο προφιλ σου
Ούτε γιάβα ούτε ΜΖ ή τις άλλες τις ρώσικες τις ... πως τις λένε?
Τις οποίες αν τις αγοράζαμε μπορεί και να σώζαμε τον πρώην υπαρκτό...
devil's animal
04/11/2013, 12:50
όχι δε μπορεί
γιατί όταν πρέπει να πάω στον Ασπρόπυργο κάτω από το βουνό, λεωφορείο δεν έχει
και τελοσπάντων, τελικά ή πρέπει να έχεις μισή μπλούζα και ένα βρακί, οπότε έχεις δικαίωμα να εκφράζεις άποψη περί στοιχειωδών κοινωνικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων ή καπιταλιστής με άποψη ότι οι υπάλληλοι πρέπει να παίρνουν 200 ευρώ
μέση λύση δε βλέπω
γι'αυτο ειπα και "λιγο ποδια"...πας μεχρι εκει που παει το λεωφορειο και μετα πεζω 2...
οσο για το αλλο...ανεκαθεν ημουν αντιθετος με τα ακρα...αλλα αν το ξεφτιλιζετε με τον δηθεν κομμουνισμο και αντιθετα με τον καθως πρεπει καπιταλισμο, μπορουν πολλα να πεσουν στο τραπεζι...
υπαρχουν ενα σωρο επιχειρηματα σ'αυτο το thread ενθεν και ενθεν και ο καθενας βγαζει τα συμπερασματα του...
και να το ξαναπω αλλη μια για να μεινει:
αλλο το μετρο σαν μετρο και αλλο η σωστη ή μη εφαρμογη του...
AristidisZ
04/11/2013, 12:53
γι'αυτο ειπα και "λιγο ποδια"...πας μεχρι εκει που παει το λεωφορειο και μετα πεζω 2...
οσο για το αλλο...ανεκαθεν ημουν αντιθετος με τα ακρα...αλλα αν το ξεφτιλιζετε με τον δηθεν κομμουνισμο και αντιθετα με τον καθως πρεπει καπιταλισμο, μπορουν πολλα να πεσουν στο τραπεζι...
υπαρχουν ενα σωρο επιχειρηματα σ'αυτο το thread ενθεν και ενθεν και ο καθενας βγαζει τα συμπερασματα του...
και να το ξαναπω αλλη μια για να μεινει:
αλλο το μετρο σαν μετρο και αλλο η σωστη ή μη εφαρμογη του...
εκεί πάνω που λέω, πάει το μεροκάματο αν το κόψεις ποδαράτο
off topic, θυμάμαι ακόμα το κυνηγητό που μου χαν ρίξει κάτι τσοπανόσκυλα σε λασπωμένο χωματόδρομο, τι adv riding και ΚΤΜ, τους πέρναγα από πάνω με BMW F650 :bawl:
το θέμα είναι ότι και εσύ και εγώ και όλοι ξέρουμε πως καταπατώνται συνεχώς τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, οπότε όσο περισσότερα όπλα δίνονται στην εργοδοσία, τόσο περισσότερο θα στριμώχνουν τον κόσμο και θα τον οδηγούν στην (περαιτέρω) εξαθλίωση...
nicksior
04/11/2013, 12:56
Όχι ψυχοθεραπεία θα χρειαστούμε αν συνεχίσουν να γράφονται τέτοια ισοπεδωτικά παραδείγματα - τσιμεντόλιθοι. Να ξέρουμε άμα είναι να βάλουμε το mode σε άπρο - μαύρο και vα χωριστούμε σε ομάδες, οι καπιταλιστές από τη μία και οι κομμουνιστές από την άλλη... δεν έχετε βαρεθει ακόμα με αυτά τα ανόητα δίπολα; Δηλαδή τώρα φίλε μου είναι επιχειρηματολογία αυτή;
Ολες οι κουβέντες τελικά καταλήγουν στις εμμονές μας..
Και εκεί , τελειώνουν!!
Στις αναλύσεις πρώτοι και στις νεκροψίες επίσης.
Σύνθεση μηδεν
Καμιά φρέσκια πρόταση μπας και ξεκολήσουμε απο την λάσπη?
RORY FOR EVER
04/11/2013, 13:16
φιλοι συμμοτοσυκλετιστες...σε ολα υπαρχει λυση...μην αγχωνεστε... το περιγραφει η κατωθι γελοιογραφια
http://www.anekdota-asteia.gr/wp-content/uploads/2012/02/ellinas-krisi-agxoni.jpg
Pan (dvs)
04/11/2013, 13:17
Ολοι λεμε διαφορα αλλα ακομη εργαζομενο η μικροεπιχειρηματια που να ειναι υπερ του μετρου δεν βρηκα.
Αν δεν ειναι το 95% (τυχαιο το νουμερο) ικανοποιημενο και ειναι μονο το 5% δεν μας λεει κατι.Και αν στο 5% ειναι οι πολυεθνικες ,μηπως θα επρεπε να μας προβληματιζει που υπαρχουνε αποψεις απλων ανθρωπων σαν και εμας που συμπιπτουνε με αυτες των καρχαριων?
Pan (dvs)
04/11/2013, 13:22
Για ολα φταινε τα μικρα κομματα που δεν εχουν κυβερνησει ποτε στην Ελλαδα...Ειναι ποτε δυνατον να φταινε τα 2 κομματα εξουσιας που διαχειριστηκαν τις ζωες μας τα τελευταια 40 χρονια??
:a6:
Αν εχεις το χρονο δες οταν συγκυβερνησε ο Μητσοτακης με τον Φλωρακη (οικουμενικη)τι αποφαση πηρε το κομα του λαου, παρεα με το κομα των βιομηχανων για τον δανεισμο της Ελλαδας.:a6:
RORY FOR EVER
04/11/2013, 13:31
:a6:
Αν εχεις το χρονο δες οταν συγκυβερνησε ο Μητσοτακης με τον Φλωρακη (οικουμενικη)τι αποφαση πηρε το κομα του λαου, παρεα με το κομα των βιομηχανων για τον δανεισμο της Ελλαδας.:a6:
ενταξει φιλε μου...επιασα το βαθυ νοημα σου...θα ψαξω ψυλλους στ' αχυρα και θα βρω χρονο να σου απαντησω
@ hymador
επιδει παλια (στα 26 μου) εχω δουλεψει ωρομισθιος με 270ευρο/μηνα (και πληρωμη μετα απο 3μηνες στην καλυτερη) και συμβαση 7μηνου (αρα χωρις ταμειο ανεργειας) και εβγαζα πολυ περισσοτερη δουλεια απο οτι οι μονημοι με τα 1800 ευρο+δωρα και τελικα τα εξωδα ηταν περισσοτερα απο τα εσωδα (με αλλα λογια πληρωνα για να δουλεβω) θα σου πω οτι χιλιες φορες καλυερα 400 ευρο παρα ανεργος. Γιατι ο ανεργος περα απο το οικονομικο προβλημα (κοινα και στις δυο περιπτωσεις) εχει και αλλα προβληματα (αισθανετε αχρηστος, στασημος κτλπ).
Πωσο μαλλον για νεους ανθρωπους (με 60% ανεργια) με μηδενικη εργασιακη εμπειρια που θα πρπει να περημενουν καμια 10ετια για να βρουν δουλεια.
Για την εφαρμογη των νομως τα ειπα ποιο πριν
Στο δευτερο θεμα για την εφαρμογη του νομου...
Προφανος και θα υπαξει προβλημα αν ενα αφεντικο σου πει ερχεσαι ΚΑΙ κυριακη (με λιγα ακομα ή και καθολου χρηματα) και το ωραριο σου υπερβει τις 40 ωρες.
Το ιδιο και αν σου πει θα δουλεψεις υπερωριες αλλα δεν θα τις πληρωνεσε.
Το ιδιο και αν σου πει θα δουλεβεις 8ωρο αλλα θα σε δηλωνω 4ωρο.
Το ιδιο και αν σε εχει αδήλωτο και ανασφαλιστο με 350ευρο.
Το ιδιο και αν δουλεψεις αλλα στο τελος του μηνα σου πει δεν βγαινω για να σε πληρωσω.
Ποιο ακριβος ειναι το επιχειρημα σας;
Οτι απο την στιγμη που δεν μπορει να εφαρμωστει (απο μονος του??) ΠΑΝΤΟΥ ΣΩΣΤΑ ο νομος δεν θα πρεπει να εφαρμωστει πουθενα;
Να συμφωνησω αν θελετε αλλα ανοιγουμε κακα προηγουμενα.
Υπαρχει αντικαπνιστικος νομος αλλα δεν εφαρμοζετε παντου; Καταργητε γιατι δεν μπορουμε να τον εφαρμωσουμε.
Δεν φορανε ολλοι κρανος; Προερετικη η χρηση κρανους.
Δεν ειναι ασφαλισμενοι; Δεν ειναι υποχρεωτικη η ασφαλιση για να μην αδικουνται οι υπολοιποι.
Παραβιαζουν το κοκκινο, το στοπ και τον μονοδρομο. Καταργητε ο νομος και οι ποινες.
Δεν πληρωνουν φορους; Οποιος θελει και μπορει ας πληρωνει.
Τριτο και τελευταιο καποια στιγμη θα πρπει να απαλαγουμε απο το (σταλινικης εμπνευσεως) κρατος πατερουλι που θα πει στους μαγαζατορες ποιες ωρες και ποιοες μερες θα ειναι ανοιχτα, το οποιο δημιουργει τεχνητη ελλειψη και ψευδο-ανταγωνισμο στην αγωρα.
Αμα τηρηθει το 40ωρο ας ανοιγει ο καθενας ΟΠΩΤΕ ΤΟΥ ΚΑΒΛ-σει.
Απο εκει και περα οι εργοδοτες θα πρεπει να κανουν τα κουμαντα τους και η αγορα να επιβραβευσει τους καλυτερους.
Κρατος συμμαχο που θα κρατα την αγωρα καθαρη και νομιμη θελουμε.
Τα "μαγαζια γωνια" σε καλο δρομο τελειωσανε εδω και χρονια. Αν δεν ειναι πλεον καποιος ανταγωνιστικος στη τιμη, ή την εξηπηρετηση ή την ευκολια (ανταγωνιστικη υπεροχη λεγεται αυτο) και 100 ωρες την ημερα να δουλεβει μεσα θα μπαινει.
Ολοι λεμε διαφορα αλλα ακομη εργαζομενο η μικροεπιχειρηματια που να ειναι υπερ του μετρου δεν βρηκα. Εγω ανοικω στην δευτερη κατηγορια του μικροεπιχειρηματια. Και το μαγαζι (35τμ) το κραταω μονος μου εδω και 3 χρονια. Και (απο την αρχη του 2013) τα απογευματα τριτης, τεταρτης, πεμπτης και σαββατου ειμαι κλειστα γιατι ειδα οτι ειναι τσαμπα χασουρα χρονου. Αν εχανα ενα 10% της πελατιας κερδιζα ενα 30% σε ελευθερο χρονο και ενασχολησης με αλλες δουλειες. Κυριακες δεν ανοιγω ετσι και αλλιως αλλα θα ηθελα να μπορω να ορισω οπως εγω πιστευω τα ωραρια μου.
Pan (dvs)
04/11/2013, 13:45
Εγω ανοικω στην δευτερη κατηγορια του μικροεπιχειρηματια. Και το μαγαζι (35τμ) το κραταω μονος μου εδω και 3 χρονια. Και (απο την αρχη του 2013) τα απογευματα τριτης, τεταρτης, πεμπτης και σαββατου ειμαι κλειστα γιατι ειδα οτι ειναι τσαμπα χασουρα χρονου. Αν εχανα ενα 10% της πελατιας κερδιζα ενα 30% σε ελευθερο χρονο και ενασχολησης με αλλες δουλειες. Κυριακες δεν ανοιγω ετσι και αλλιως αλλα θα ηθελα να μπορω να ορισω οπως εγω πιστευω τα ωραρια μου.
Αυτο που λες το λεω και 2-3 σελιδες πριν.
@ hymador
Τριτο και τελευταιο καποια στιγμη θα πρπει να απαλαγουμε απο την (σταλινικης εμπνευσεως) κρατους πατερουλι που θα πει στους μαγαζατορες ποιες ωρες και ποιοες μερες θα ειναι ανοιχτα που δημιουργει τεχνητη ελλειψη και ψευδο-ανταγωνισμο στην αγωρα.
Απο εκει και περα οι εργοδοτες θα πρεπει να κανουν τα κουμαντα τους και η αγορα να επιβραβευσει τους καλυτερους.
Τα "μαγαζια γωνια" σε καλο δρομο τελειωσανε εδω και χρονια. Αν δεν ειναι πλεον καποιος ανταγωνιστικος στη τιμη, ή την εξηπηρετηση ή την ευκολια (ανταγωνιστικη υπεροχη λεγεται αυτο) και 100 ωρες την ημερα να δουλεβει μεσα θα μπαινει.
Καταρχας απο που και ως που ειχαμε κρατος σταλινικης εμπνευσεως;Επειδη αρχισαν να το λενε οι τραπεζιτες πριν απο μερικα χρονια και ακολουθησαν κατι νεοφιλελεδες; λολ
Επισης σου εχω νεα οσον αφορα την ελευθερη αγορα που επιβραβευει τους καλυτερους.
Εγω αμα χρειαστω κλειδαρα στην 3 τα ξημερωματα δεν θα παρω τον καλυτερο αλλα αυτον που θα βρω μπροστα μου.
Οπως επισης τις καλες εποχες του βιντεοκλαμπ δεν νοικιαζα ταινιες απο τον βιντεοκλαμπα που ηξερε να αραδιαζει την φιλμογραφια του ντεΝιρο
αλλα αυτον που ηταν πιο κοντα.
Δεν ξερω για ποια αγορα μιλας αλλα η δικη μου αγορα παντως δεν επιβραβευει απαραιτητα τους καλυτερους αλλα επιβραβευει σιγουρα τους καλους και τους προθυμους να πιστεψουν σε αυτη ειδικα αμα εχουν και μια μικρη βοηθεια απο την αγορα (απου αγορα= τυχη,συγκυρια,μπαρμπαδες η και ολα αυτα μαζι) :D
Γιατι πουθενα δεν υπαρχει "αγορα που να επιβραβευει τους καλυτερους" ,νταξει και γω που και που ειχα τετοιες φαντασιωσεις αλλα οσο
αρχισα να καταλαβαινω ποσο μαλακας ειμαι καταλαβα και ποσο μαλακες ειναι οι αλλοι γυρω μου.
Και κατι τελευταιο οσον αφορα τις τιμες και την ανταγωνιστικοτητα τους κινεζους δεν τους πιανει κανεις.
Οποτε βρες πιο λογικες φαντασιωσεις για να εξηγησεις τον κοσμο γυρω σου η κατσε και χτυπησου αλυπητα με αυτες που εχεις.
Καταρχας απο που και ως που ειχαμε κρατος σταλινικης εμπνευσεως;
Εξακολουθουμε και εχουμε (σε πολλα σημεια)...
δεν θα παρω τον καλυτερο αλλα αυτον που θα βρω μπροστα μου.
Το οτι εσυ δεν εχεις μαθει να εισαι σωστος καταναλωτης ειναι και μια απο τις αιτιες της καταστασης στην Ελλαδα οπου για ολα φταινε οι αλλοι και το κρατος που δεν σε φροντιζει σαν μπαμπας.
Γιατι πουθενα δεν υπαρχει "αγορα που να επιβραβευει τους καλυτερους" ,
Κατι εταιριες σαν την Nokia και την samsung που μονοπολουσαν την αγωρα τις θυμασε; Την sony erricsson; Που ειναι αυτες οι εταιριες τωρα...
Εδω που μενω σε ενα δρομο παλια υπηρχε 1 σουβλατζιδικο μετα εγιναν 7. Τελικα τωρα υπαρχουν μονο 3 αλλα εχουν ανοιξει αλλα 15 στην ευρητερη περιοχη.
Οι καλυτεροι στο ειδος τους (τιμη, ποιοτητα) εχουν και την αναλλογη πελατια.
...
1) Ναι που εχουμε για δειξε μου.
2) Εχω οπως δεν θελω κανεναν πατερουλη να με φροντιζει ετσι δεν θελω και ψευτικα ειδωλα και μεταφυσικες θεωριες για να μου λενε ποιος στον πουτσο ειμαι και τι ρολο βαραω σε αυτη τη ζωη.
Τωρα αν εσυ φαντασιωνεσαι οτι σου αξιζει ο νομος της ελευθερης αγορας (που δεν εφαρμοζεται οπως θα επρεπε) θα σου πω οτι εχω εναν κολλητο απο παλια με καρμπον επιχειρηματολογια
σαν την δικια σου που εφαγε και αυτος πολυ σκατιλα αλλα προκοψε και καθαριζει 5χηνες τον μηνα στην Ελβετια.Γι'αυτον η αγορα μια χαρα δουλεψε τι να κανουμε τωρα μονο οι πολυ γαμιστεροι πανε μπροστα.
3) Ειναι επειδη ειχαν και εκει Σταλινικου τυπου κρατος και εξαγοραστηκαν απο τους πιο ικανους.Αντε να γινουν ολα apple απο το κωλοχαρτο μεχρι τους πυραυλυς να ξεμπερδευουμε πια.
devil's animal
04/11/2013, 14:28
Επισης σου εχω νεα οσον αφορα την ελευθερη αγορα που επιβραβευει τους καλυτερους.
Εγω αμα χρειαστω κλειδαρα στην 3 τα ξημερωματα δεν θα παρω τον καλυτερο αλλα αυτον που θα βρω μπροστα μου.
Οπως επισης τις καλες εποχες του βιντεοκλαμπ δεν νοικιαζα ταινιες απο τον βιντεοκλαμπα που ηξερε να αραδιαζει την φιλμογραφια του ντεΝιρο
αλλα αυτον που ηταν πιο κοντα.
Δεν ξερω για ποια αγορα μιλας αλλα η δικη μου αγορα παντως δεν επιβραβευει απαραιτητα τους καλυτερους αλλα επιβραβευει σιγουρα τους καλους και τους προθυμους να πιστεψουν σε αυτη ειδικα αμα εχουν και μια μικρη βοηθεια απο την αγορα (απου αγορα= τυχη,συγκυρια,μπαρμπαδες η και ολα αυτα μαζι) :D
ρε συ Γιωργο, αυτο θα εκανες αν ηθελες σουβλακια? θα πηγαινες σ'αυτον που ειναι πιο κοντα σου?
αν εβλεπες οτι ο σουβλατζης που ειναι 20 μετρα απ'το σπιτι σου, φτερνιζεται πανω απ'τον γυρο, θα πηγαινες να φας σ'αυτον ή θα επελεγες καποιον που να εχει καλη ποιοτητα, να τηρει του κανονες υγιεινης και να εχει και αποδεκτη τιμη για την τσεπη σου?
καλως ή κακως πρεπει να καταναλωνουμε υπευθυνα πρωτιστως για να βελτιωθει η αγορα (τουτεστιν να φυγουν τα λαμογια) και δευτερευοντως για ολα τ'αλλα...
stefanos
04/11/2013, 14:29
Δεν νομίζω...
Η "εκπαίδευση" και το "ΣΩΒΕ" που περνάμε ακριβώς εκεί αποσκοπεί. Το 2004 ήταν φυσικά αδύνατον για οποιαδήποτε βιομηχανία να έρθει να στήσει εργοστάσιο στην Ελλάδα, καθότι ο βασικός ήταν πολύ υψηλός, υπήρχαν κάποια εργασιακά δικαιώματα εν ισχύ και γενικά δεν εξυπηρετούσε η τότε κατάσταση τον σκοπό όλων αυτών, που δεν είναι φυσικά κάτι άλλο από το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος. Σήμερα λοιπόν, με -οσνούπω- 24/7 εργασία, μισθούς που παλιότερα τους έπερνες σε part time απασχόληση της πλάκας και πλήρη απουσιά εργασιακών δικαιωμάτων, η χώρα μας αρχίζει να γίνεται όλο και πιο ελκυστική. Σαφώς λοιπόν και ο χθεσινός εργάτης / υπάλληλος του 1000ρικου δεν θα απέδιδε σωστά αν τον έβαζες να κάνει την ίδια δουλειά με 400 ευρώ, αλλά τη σήμερον ημέρα, όταν τον έχει εξαθλιώσει και τρομκρατήσει θα την κάνει και θα πει και ένα τραγούδι. Και που ΄σαι ακόμα... μην νομίζεις ότι φτάσαμε πάτο, έχει πάρα πολύ διαδρομή.
Ο καπιταλισμός λοιπόν στην σημερινή μορφή του, δεν σηκώνει διαχωρισμούς μεταξύ καλό και κακού, είναι φύση και θέση κερδοσκοπικός, απάνθρωπος όσο δεν πάει άλλο και δεν λογαριάζει τίποτα. Απλά ψάχνει ευκαιρίες και εμείς του τις δώσαμε απλόχερα. Φθηνά εργατικά χέρια σε εργασιακές συνθήκες μεσαίωνα, στο υπογάστριο της ισχυρής Ευρώπης, σε μια χώρα με εξέχουσα θέση στο εμπορικό σταυροδρόμι... τι να λέμε τώρα, αυτά τα βλέπουν νεοφιλελεύθεροι καπιτάλες και παθένουν ονείρωξη στον ξύπνιο τους! Φιλέτο είμαστε, μην γελιέστε.
Οπότε μην βλέπεις τόσο αθώα το Κυρικάτικο άνοιγμα, άλλη μια δική τους κατάκτηση προς το στρώσιμο της κατάστασης είναι.
Αυτό είναι το θετικό σενάριο.
Ενα άλλο σενάριο πολύ πιό κοντινό στην πραγματικότητα, είναι ότι στην χώρα δεν υπάρχει ούτε υποδομή ούτε προσωπικό
ανταγωνιστικά του βιετνάμ της κίνα και των υπόλοιπων αναδιομένων οπότε ο καπιταλισμός ακριβώς λόγω της κερδοσκοπικής του
διάθεσης δεν θα ασχοληθεί ποτέ μαζί μας.
ρε συ Γιωργο, αυτο θα εκανες αν ηθελες σουβλακια? θα πηγαινες σ'αυτον που ειναι πιο κοντα σου?
αν εβλεπες οτι ο σουβλατζης που ειναι 20 μετρα απ'το σπιτι σου, φτερνιζεται πανω απ'τον γυρο, θα πηγαινες να φας σ'αυτον ή θα επελεγες καποιον που να εχει καλη ποιοτητα, να τηρει του κανονες υγιεινης και να εχει και αποδεκτη τιμη για την τσεπη σου?
καλως ή κακως πρεπει να καταναλωνουμε υπευθυνα πρωτιστως για να βελτιωθει η αγορα (τουτεστιν να φυγουν τα λαμογια) και δευτερευοντως για ολα τ'αλλα...
Μου φαινεται τα εχετε μπερδεψει λιγο μαγκες.
Εγω λεω απλα οτι αυτη η αφηγηση περι αξιοκρατιας και ελευθερης αγορας δεν ειναι τιποτα αλλο παρα μια μεταφυσικη πιστη
που την πιανουμε ΟΠΟΤΕ ΜΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ .Τοσα αλματα λογικης πια για ενα απλα παραδειγμα;:D
el_hymador
04/11/2013, 14:40
@ hymador
επιδει παλια (στα 26 μου) εχω δουλεψει ωρομισθιος με 270ευρο/μηνα (και πληρωμη μετα απο 3μηνες στην καλυτερη) και συμβαση 7μηνου (αρα χωρις ταμειο ανεργειας) και εβγαζα πολυ περισσοτερη δουλεια απο οτι οι μονημοι με τα 1800 ευρο+δωρα και τελικα τα εξωδα ηταν περισσοτερα απο τα εσωδα (με αλλα λογια πληρωνα για να δουλεβω) θα σου πω οτι χιλιες φορες καλυερα 400 ευρο παρα ανεργος. Γιατι ο ανεργος περα απο το οικονομικο προβλημα (κοινα και στις δυο περιπτωσεις) εχει και αλλα προβληματα (αισθανετε αχρηστος, στασημος κτλπ).
Πωσο μαλλον για νεους ανθρωπους (με 60% ανεργια) με μηδενικη εργασιακη εμπειρια που θα πρπει να περημενουν καμια 10ετια για να βρουν δουλεια.
Δηλαδή αποδεχόμαστε τη μοίρα μας, ότι οι επιλογές μας από εδώ και πέρα θα είναι 400 ευρώ (και λιγότερα) ή ανεργία... ότι είναι "χίλιες φορές προτιμότερο" να αιθάνεσαι μαλάκας, θύμα και δουλάκι, φοβισμένος και ασήμαντος, από το να αισθάνεσαι άχρηστος και στάσιμος (ένω με τα 400 ευρώ θα έχεις μεγάλη εξέλιξη... :rolleyes: ). Πρόσεξε δεν λέω τι μπορεί να αναγκαστεί να κάνει οποισοδήποτε προκειμένου να μην πεθάνει από ασιτία αυτός και τα παιδία του, και εγώ θα πήγαινα ακόμη και για 300 ευρώ να δουλέψω, απλά σχολιάζω την ανεπανάληπτα -μέχρι μαλακίας- στωϊκή στάση καντηναλάφτρας του ότι "ε, έτσι είναι τα πράγματα, ας τα αποδεχθούμε ως δεδομένο..." Που διάολο έχει πάει αυτή η μαγκιά κλανιά και εξάτμιση που προάγαμε ως εθνική νοοτροπία τόσα χρόνια δεν ξέρω... χέστες ολκής!
Τριτο και τελευταιο καποια στιγμη θα πρπει να απαλαγουμε απο την (σταλινικης εμπνευσεως) κρατους πατερουλι που θα πει στους μαγαζατορες ποιες ωρες και ποιοες μερες θα ειναι ανοιχτα που δημιουργει τεχνητη ελλειψη και ψευδο-ανταγωνισμο στην αγωρα.
Ναι, δεν έχουμε τετοιο κράτος και μάλιστα όχι μόνο δεν έχουμε, αλλά είναι πασιφανες ότι ένα κομμάτι της αγοράς, το ισχυρό, θέλει το κράτος να χορεύει στον ρυθμό του... πόσοι μεγαλέμποροι και μεγαλοεπιχειρηματίες λαμόγια χρωστάνε τα μαλλιοκέφαλα τους σε πρωήν εργαζόμενους τους και είναι έξω, στο απυρόβητο, σχεδιάζοντας εκ νέου επιχειρήσεις και καταστήματα με τις βολικές ρυθμίσεις και τα παραθυράκια που του παρέχει το κράτος; Άρα πριν να συζητάμε εξ απαλών ονύχων τα Κυριακάτικα ανοίγματα, μήπως θα πρέπει να ασχοληθούμε με αυτό;
devil's animal
04/11/2013, 14:43
Μου φαινεται τα εχετε μπερδεψει λιγο μαγκες.
Εγω λεω απλα οτι αυτη η αφηγηση περι αξιοκρατιας και ελευθερης αγορας δεν ειναι τιποτα αλλο παρα μια μεταφυσικη πιστη
που την πιανουμε ΟΠΟΤΕ ΜΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ .Τοσα αλματα λογικης πια για ενα απλα παραδειγμα;:D
αρα ματαιοτης ματαιοτητων, τα παντα ματαιοτης...:rolleyes:
el_hymador
04/11/2013, 14:52
Αυτό είναι το θετικό σενάριο.
Ενα άλλο σενάριο πολύ πιό κοντινό στην πραγματικότητα, είναι ότι στην χώρα δεν υπάρχει ούτε υποδομή ούτε προσωπικό
ανταγωνιστικά του βιετνάμ της κίνα και των υπόλοιπων αναδιομένων οπότε ο καπιταλισμός ακριβώς λόγω της κερδοσκοπικής του
διάθεσης δεν θα ασχοληθεί ποτέ μαζί μας.
Ξέρεις πιο είναι το "ανταγωνιστικό" μας πλεονέκτημα; Ότι έχουμε πολύ εκπαιδευμένο κόσμο σε αντίθεση με τους Βιετναμέζους και τους Κινέζους που μέχρι πρώτινως μαζεύαν μπανανόφυλα και ρύζι και ξαφνικά τους μάντρωσαν σε μια φάμπρικα. Και απο πισιά γνωρίζει ο κόσμος εδώ, και τα αγγλικά του τα μιλάει σε πάρα πολύ καλό βαθμό και εκτός του ότι η συντριπτική πλειοψηφία έχει ένα απολυτήριο λυκείο, ένα επίσης πολύ μεγάλο ποσοστό έχει βαθιά μέσα στον κ*λο του 2-3 ακιρβοπληρωμένα πτυχεία.
Να ξεκαθαρισω το παραπανω για να μην παρεξηγηθω μιας και δεν εκφραστηκα πολυ σωστα.
Δεν μιλαω για την ιδεατη αγορα που εχω στο μυαλο μου,αλλα για την πραγματικοτητα του επαγγελματος μου που ειναι φυσικα εξ'ισου γελοια
και συμβαδιζει με την γενικοτερη πραγματικοτητα.
stefanos
04/11/2013, 15:08
Ξέρεις πιο είναι το "ανταγωνιστικό" μας πλεονέκτημα; Ότι έχουμε πολύ εκπαιδευμένο κόσμο σε αντίθεση με τους Βιετναμέζους και τους Κινέζους που μέχρι πρώτινως μαζεύαν μπανανόφυλα και ρύζι και ξαφνικά τους μάντρωσαν σε μια φάμπρικα. Και απο πισιά γνωρίζει ο κόσμος εδώ, και τα αγγλικά του τα μιλάει σε πάρα πολύ καλό βαθμό και εκτός του ότι η συντριπτική πλειοψηφία έχει ένα απολυτήριο λυκείο, ένα επίσης πολύ μεγάλο ποσοστό έχει βαθιά μέσα στον κ*λο του 2-3 ακιρβοπληρωμένα πτυχεία.
Τα πτυχεία που έχουμε δεν έχουν καμιά υπόσταση και μιά αξία στο αναπτυξιακό μοντέλο που περιγράφεται.
Κανένας πτυχιούχος μας δεν μπορεί να χειριστεί μια cnc και να βγάλει στρόφαλα για ΚΤΜ με λιγότερη εκπαίδευση από του κινέζου ή του ινδού γεωργού.
Εκπαίδευση ναι για τα μάτια των γονιών μας φιλόλογος φιλόσοφος δικηγόρος μηχανικός ναι κάργα είμαστε.
Από εκεί και πέρα ΤΙΠΟΤΑ απολύτως.
Αφήνω το γεγονός ότι πλέον οτιδήποτε θες απλά βρήσκεις κάποιον υποκατασκευαστή στην κίνα ινδια κλπ και στο φτιάχνει χωρίς να επενδύσεις τ ί π ο τ α.
Οπότε ξεχάστε τα περί ανάπτυξης από το εξωτερικό.
Οτι κάνουμε μόνοι μας.
RizlaPlusPlus
04/11/2013, 15:46
Τα πτυχεία που έχουμε δεν έχουν καμιά υπόσταση και μιά αξία στο αναπτυξιακό μοντέλο που περιγράφεται.
Κανένας πτυχιούχος μας δεν μπορεί να χειριστεί μια cnc και να βγάλει στρόφαλα για ΚΤΜ με λιγότερη εκπαίδευση από του κινέζου ή του ινδού γεωργού.
Εκπαίδευση ναι για τα μάτια των γονιών μας φιλόλογος φιλόσοφος δικηγόρος μηχανικός ναι κάργα είμαστε.
Οτι κάνουμε μόνοι μας.
Πολυ πεσσιμιστικη προσεγγιση, και πολυ εκτος πραγματικοτητας. Μια χαρα τεχνιτες εχουμε σε ολα τα τεχνολογικα επαγγελματα, και μια χαρα καθαρα μυαλα στα θεωρητικα. Επρεπε να ησουν στην εταιρια μας το 2006, να δεις "επιστημονες" με "διδακτορικα" απο συνεργαζομενη εταιρια στο Λονδινο, να τους στελνουμε DC motor controllers και να τους καρφωνουν σε τριφασικο (για οποιον καταλαβε, μιλαμε για αθλο ηλιθιοτητας).
Και αν δε σου φτανει, πρεπει να σου δειξω κατι mailακια απο την τωρινη μου εργασια, να δεις ποσο τσακαλια ειναι οι Ινδοι και οι Κινεζοι γεωργοι, σπουδαγμενοι και εργαζομενοι με πομπωδεις τιτλους στο χωρο του ΙΤ.
Αυτο που λες τραβαει πολυ περισσοτερο απο μια απλη συγκριση -χρονου εκπαιδευσης/ποιοτητας αποδοσης-.
Και ακριβως επι τουτου ειναι και το ανταγωνιστικο "πλεονεκτημα"(προτιμω να το λεω μειονεκτημα) του Ελληνα: ειναι παραγωγικος, δουλευει overtime για την ψυχη της μανας του, και τωρα πλεον ειναι ΚΑΙ σε ανταγωνιστικη τιμη. Και ναι, τεινουμε να ειμαστε ανταγωνιστικοι συγκριτικα ΚΑΙ με τους Κινεζους. Φυσικα οχι στη βιομηχανια, αλλα ναι, τεινουμε...
Πολυ πεσσιμιστικη προσεγγιση, και πολυ εκτος πραγματικοτητας. Μια χαρα τεχνιτες εχουμε σε ολα τα τεχνολογικα επαγγελματα, και μια χαρα καθαρα μυαλα στα θεωρητικα. Επρεπε να ησουν στην εταιρια μας το 2006, να δεις "επιστημονες" με "διδακτορικα" απο συνεργαζομενη εταιρια στο Λονδινο, να τους στελνουμε DC motor controllers και να τους καρφωνουν σε τριφασικο (για οποιον καταλαβε, μιλαμε για αθλο ηλιθιοτητας).
Και αν δε σου φτανει, πρεπει να σου δειξω κατι mailακια απο την τωρινη μου εργασια, να δεις ποσο τσακαλια ειναι οι Ινδοι και οι Κινεζοι γεωργοι, σπουδαγμενοι και εργαζομενοι με πομπωδεις τιτλους στο χωρο του ΙΤ.
Αυτο που λες τραβαει πολυ περισσοτερο απο μια απλη συγκριση -χρονου εκπαιδευσης/ποιοτητας αποδοσης-.
Και ακριβως επι τουτου ειναι και το ανταγωνιστικο "πλεονεκτημα"(προτιμω να το λεω μειονεκτημα) του Ελληνα: ειναι παραγωγικος, δουλευει overtime για την ψυχη της μανας του, και τωρα πλεον ειναι ΚΑΙ σε ανταγωνιστικη τιμη. Και ναι, τεινουμε να ειμαστε ανταγωνιστικοι συγκριτικα ΚΑΙ με τους Κινεζους. Φυσικα οχι στη βιομηχανια, αλλα ναι, τεινουμε...
Ναι καλη φαση γαματους τυπους εχουμε παντου.Βαλτους ολους αυτους να παραγουν ενα κινητο η μια τηλεοραση και να τα εξαγουν σε ανταγβνιστικη τιμη και εκει συνειδητοποιεις οτι η πραγματικοτητα ειναι αυτη που ειναι.
Σε λιγο θα μας πουν και μιζερους επειδη ειμαστε μια μικρη χωρα με υπεργαματους που δεν κατορθωσαν να πουλησουν ενα τσιπακι του κερατα στους κουτοφραγκους.
Μαγκες την αισιοδοξια σας καλυτερα διοχετευστε την αλλου.Αν μπορειτε δε μετατρεψτε την και σε δημιουργικη αισιοδοξια.
stefanos
04/11/2013, 17:47
Πολυ πεσσιμιστικη προσεγγιση, και πολυ εκτος πραγματικοτητας.
Είναι που νόμιζα ότι υπήρχε κρίση, ήμασταν υπερχρεωμένοι, οι εταιρίες έκλειναν και υπήρχε 30% ανεργία.:lol:
Μιλάς για πραγματικά ελάχιστο ποσοστό επαγγελματιών.
Ακόμα και να δεχτώ την αξία μας σαν επιστήμονες και τεχνίτες, εξήγησέ μου τι να την κάνει την αξία ο μπετατζής ο σιδεράς ο δικηγόρος ο γιατρός ο δάσκαλος ο καθηγητής ο πολιτικός μηχανικός....
Σίγουρα υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά δεν αρκεί το χαζοφιλότιμο και όπως είπα και αρχικά τα πτυχία που έχουμε δεν έχουν αξία στο αναπτυξιακό μοντέλο που θέλουν να μας επιβάλλουν, προτείνουν, όπως θες πέστο.
Ρε συ sonic22 πραγματικά σε συγχαίρω για την υπομονή σου.Διαβάζω εδώ και πόσες σελιδες,τεκμηριώνεις μια δομημένη άποψή για το ζήτημά (σωστή κατ'εμε άλλα ελάχιστη σημασία έχει αυτό) και οι υπόλοιποι αρνούνται να δεχτούν ακόμη και τα αυτονόητα(νομό περί ισορροπίας της αγοράς,κρατικός παρεμβατισμός στο Ελλαδισταν) και σου απαντάνε κάτι "θα πάρω οποίον κλειδαρά βρω μπροστά μου" κι άλλα τέτοια...
Πραγματικά,δε βαρεθηκες;;;;
Ρε συ sonic22 πραγματικά σε συγχαίρω για την υπομονή σου.Διαβάζω εδώ και πόσες σελιδες,τεκμηριώνεις μια δομημένη άποψή για το ζήτημά (σωστή κατ'εμε άλλα ελάχιστη σημασία έχει αυτό) και οι υπόλοιποι αρνούνται να δεχτούν ακόμη και τα αυτονόητα(νομό περί ισορροπίας της αγοράς,κρατικός παρεμβατισμός στο Ελλαδισταν) και σου απαντάνε κάτι "θα πάρω οποίον κλειδαρά βρω μπροστά μου" κι άλλα τέτοια...
Πραγματικά,δε βαρεθηκες;;;;
Εδω εχεις δικιο, ηταν μεχρι να διαβασω τεκμηριωμενα πως η πιστη στις αγορες βοηθαει τους σουβλατζηδες να προκοψουν οποτε και αλλαξοπιστησα.
Υ.Γ Τωρα ειλικρινα ετσι επειδη το εχω απορια.Υπαρχει καποιος που εχει κλειδωθει στις 3 μετα τα μεσανυχτα εξω απο το σπιτι και χεζεται και κανει ερευνα αγορας
για να βρει τον πιο αξιο και προκομμενο κλειδαρα;Δηλαδη τι παιρνετε βιογραφικα και τους περνατε απο συνεντευξη για να σας ξεκλειδωσουν την πορτα;
stefanos
04/11/2013, 21:54
νομό περί ισορροπίας της αγοράς,κρατικός παρεμβατισμός στο Ελλαδισταν
Σε μιά χώρα όπως η δική μας, στην οποία το 90% της παραγωγής και των μεταφορών, ελέγχονται μονοπωλιακά από το κράτος, και μερίδα διαπλεκομένων με το κράτος επιχειρηματιών
η απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων είναι το μέτρο που θα ισορροπήσει την αγορά και θα ανακόψει τον κρατικό παρεμβατισμό?:)
Όσο θετικά και να προσπαθήσεις να το δείς, εκ του αποτελέσματος θα αποδειχτεί κουταμάρα.
devil's animal
05/11/2013, 00:53
Εδω εχεις δικιο, ηταν μεχρι να διαβασω τεκμηριωμενα πως η πιστη στις αγορες βοηθαει τους σουβλατζηδες να προκοψουν οποτε και αλλαξοπιστησα.
Υ.Γ Τωρα ειλικρινα ετσι επειδη το εχω απορια.Υπαρχει καποιος που εχει κλειδωθει στις 3 μετα τα μεσανυχτα εξω απο το σπιτι και χεζεται και κανει ερευνα αγορας
για να βρει τον πιο αξιο και προκομμενο κλειδαρα;Δηλαδη τι παιρνετε βιογραφικα και τους περνατε απο συνεντευξη για να σας ξεκλειδωσουν την πορτα;
τωρα κανεις πλακα, ναι??
εγω τουλαχιστον θα εψαχνα για τον λιγοτερο σκιτζη ουτως ωστε να μην μου καταστρεψει την πορτα...και ΝΑΙ θα επαιρνα τηλ και θα ρωτουσα φιλους, συγγενεις κλπ για την δουλεια του και το ποιον του...γιατι αν η πορτα ειναι ακριβη και αυτος στην καταστρεψει, σε συμφερει να πας σε ενα φιλικο σπιτι για υπνο ή ακομα να πληρωσεις και μια βραδια σε ξενοδοχειο...
αν παλι δεν ειναι ακριβη, της τραβας ενα κλωτσο, μπαινεις μεσα και οταν ειναι να κοιμηθεις βαζεις μια συρταριερα απο πισω (πιο ασφαλης θα εισαι)...και το πρωϊ ξυλουργος και μερεμετι...
α, επισης τουαλετες βρισκεις και σε ολα τα ξενυχταδικα φαγαδικα ή και διασκεδαστηρια...που παρεπιπτοντως δουλευουν και υπαλληλοι, τους οποιους δεν τους κολανε ενσημα και δουλευουν και νυχτα και σ/κ και απ'ολα...(εκει βεβαια, δεν πηγε κανενας αριστεριστης my ass την Κυριακη για να φωναξει με την παρεα του, οποτε δεν ξερω αν θα σε εμπνευσει να χεσεις...)
notakos600
05/11/2013, 07:47
303012
Pan (dvs)
05/11/2013, 07:51
303012
Και ο Παναγιωτης θα παρει τη μηχανη του και θα παει μια ωραια βολτουλα.Να γεμισουνε οι μπαταριες του και να αρχισει με διαφορετικη διαθεση τη βδομαδα που ερχετε.
Να συμπληρωσω.:)
notakos600
05/11/2013, 07:54
Και ο Παναγιωτης θα παρει τη μηχανη του και θα παει μια ωραια βολτουλα.Να γεμισουνε οι μπαταριες του και να αρχισει με διαφορετικη διαθεση τη βδομαδα που ερχετε.
Να συμπληρωσω.:)
Άψογος όπως πάντα. :beer:
MG-KTiNoS
05/11/2013, 08:54
Την πρώτη κυριακή, γιατί μετά θα δει ότι οι άλλοι κονομάνε κι αυτός είναι όλο και πιο χαμηλά οπότε μετά από λίγες Κυριακές θα ΑΝΓΚΑΣΤΕΙ ΄κι αυτός να δουλέψει.
(κι όσο αντέξει...)
:moutza:
(μαμώ το κράτος σας και μαμώ τους νόμους σας)
stefanos
05/11/2013, 09:10
Την πρώτη κυριακή, γιατί μετά θα δει ότι οι άλλοι κονομάνε
:lol::lol::lol::bawl: Να προσέχουνε μη χτυπήσουν στο κομοδίνο ξυπνώντας
RizlaPlusPlus
05/11/2013, 09:38
Ναι καλη φαση γαματους τυπους εχουμε παντου.Βαλτους ολους αυτους να παραγουν ενα κινητο η μια τηλεοραση και να τα εξαγουν σε ανταγβνιστικη τιμη και εκει συνειδητοποιεις οτι η πραγματικοτητα ειναι αυτη που ειναι.
Σε λιγο θα μας πουν και μιζερους επειδη ειμαστε μια μικρη χωρα με υπεργαματους που δεν κατορθωσαν να πουλησουν ενα τσιπακι του κερατα στους κουτοφραγκους.
Μαγκες την αισιοδοξια σας καλυτερα διοχετευστε την αλλου.Αν μπορειτε δε μετατρεψτε την και σε δημιουργικη αισιοδοξια.
Με αυτο που ειπα ειχα σκοπο να τονισω οτι τα πτυχια μας δεν εχουν καμια υποσταση ακριβως επειδη ΕΜΕΙΣ τα απαξιωνουμε με το να δεχομαστε την τωρινη κατασταση, κι οχι επειδη απο μονα τους δεν εχουν αξια στο αναπτυξιακο μοντελο που περιγραφεται...
Δεν ειχα κανενα τονο αισιοδοξιας, το αντιθετο μαλιστα.
Είναι που νόμιζα ότι υπήρχε κρίση, ήμασταν υπερχρεωμένοι, οι εταιρίες έκλειναν και υπήρχε 30% ανεργία.:lol:
Μιλάς για πραγματικά ελάχιστο ποσοστό επαγγελματιών.
Ακόμα και να δεχτώ την αξία μας σαν επιστήμονες και τεχνίτες, εξήγησέ μου τι να την κάνει την αξία ο μπετατζής ο σιδεράς ο δικηγόρος ο γιατρός ο δάσκαλος ο καθηγητής ο πολιτικός μηχανικός....
Σίγουρα υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά δεν αρκεί το χαζοφιλότιμο και όπως είπα και αρχικά τα πτυχία που έχουμε δεν έχουν αξία στο αναπτυξιακό μοντέλο που θέλουν να μας επιβάλλουν, προτείνουν, όπως θες πέστο.
Δηλαδη εσυ τι λες οτι εχει αξια σε αυτο το αναπτυξιακο μοντελο; Και επισης, η εκτιμηση σου ειναι οτι μας το επιβαλλουν η οτι μας το προτεινουν;
Χωρις κανενα υφος ειρωνιας, προσπαθω να καταλαβω τι εννοεις.
astroman76
05/11/2013, 10:08
303012
ο σερβιτορος/βοηθος σερβιτορου/λαντσα που θα παει στην φωτεινη τον καφε ειναι οκ να δουλεβει την Κυριακη για τον κυριο με την ταμπελα ....
Το αστειο στην συλογιστικη μερικων ειναι οτι το μικρομαγαζο θα ανταγωνιστει την αλυσιδα ή το πολικαταστημα επειδη θα ειναι ιδια ωρα και μερα ανοιχτο.
Η ποιοτητα, η τιμη και η εξυπηρέτηση ειναι δευτερευοντα ισος και τριτευοντα, αν δευτερο βαλουμε το ποσο ωραιο κωλο εχει η πωλητρια.
Τι διαβολο, με δυχτια τους πιανουν τους πελατες και αν δεν ειναι εκει να τα ριξουν θα τους αλιευσουν τα αλλα μαγαζια και θα χαθει η ψαρια;
υ.γ. Το ανεκδοτο με τα μερμηγκια που την πεφτουν στον ελεφαντα και μενει μονο ενα πανω του και του φωναζουν τα αλλα <<πνηξτονε μιτσο>> γιατι μου ηρθε στο μιαλο... περιεργα πραγματα :panic:
υ.γ.2
Πραγματικά,δε βαρεθηκες;;;; Ω ναι...
Αν και εχω κανει πολυ εξασκιση με χειρωτερο κοινο (ΚΝΙΤΕΣ) οι οποιοι ειναι πολυ ποιο σουρεαλ ειδικα αν υπαρχει live ακροατηριο.
stefanos
05/11/2013, 12:43
Δηλαδη εσυ τι λες οτι εχει αξια σε αυτο το αναπτυξιακο μοντελο; Και επισης, η εκτιμηση σου ειναι οτι μας το επιβαλλουν η οτι μας το προτεινουν;
Χωρις κανενα υφος ειρωνιας, προσπαθω να καταλαβω τι εννοεις.
Οτιδήποτε υψηλής προστιθέμενης αξίας μπορεί να σταθεί ανταγωνιστικά στίς α γ ο ρ έ ς τ ο υ ε ξ ω τ ε ρ ι κ ο ύ.
Τι θα μπορούσε να είναι αυτό δεν το ξέρω, αλλά βλέποντας μιά χώρα με τεράστιο έλλειμα στην πρωτογενή παραγωγή,
και αστεία μεταποίηση, είμαι πολύ απαισιόδοξος.
Μας το επιβάλλουν ή μας το προτείνουν?
Εχει σημασία?Επιλέξαμε και επενδύσαμε τα πακέτα και τα δανεικά από τις αρχές του 90 στις κατασκευές στις υποδομές στην υπάρχουσα γεωργία στην παιδεία τον πολιτισμό στον αθλητισμό όπου τέλος πάντων επένδυσε το κράτος επιδοτόντας...
Τα αποτελέσματα των επενδύσεων μας τα ζούμε τώρα, θέλεις να συζητήσουμε για την οικοδομή που την ζώ?Μισό εκατομμύριο εργαζόμενοι και μεγάλο μέρος της πρωτογενούς παραγωγής και της μεταποίησης και του χονδρικού και λιανικού εμπορίου καταδικασμένο σε μακροχρόνια ανεργία με μόνη διέξοδο την ξενιτιά.
Αυτοί οι άνθρωποι ΟΣΟ καλοί και να είναι στην δουλειά τους ΟΣΟ ανταγωνιστικά πτυχία και να έχουν θα ζούν χειρότερα απ ότι στο παρελθόν στην Ελλάδα.
Τώρα εν μέσω κρίσης με μηδενικά κεφάλαια ψάχνουμε να βρούμε πυλώνες ανάπτυξης.
Ναι περιμέντε ο 45άρης οικοδόμος και τραπεζικός να γίνει ανταγωνιστικός γεωργός ή ναυπηγός ή ηλεκτρονικός και προγραμματιστής ,να ανοίξει εταιρεία και να φέρει έσοδα από εξαγωγές...
Και κατά τα άλλα συζητάμε για τα εμπορικά στην ερμού που θα αγοράσουν οι τουρίστες ένα παντελόνι (πιθανότατα εισαγώμενο) την Κυριακή και θα μπεί ο ΦΠΑ στα ταμεία να σώσει τον προυπολογισμό:(
stefanos
05/11/2013, 12:47
υ.γ. Το ανεκδοτο με τα μερμηγκια που την πεφτουν στον ελεφαντα και μενει μονο ενα πανω του και του φωναζουν τα αλλα <<πνηξτονε μιτσο>> γιατι μου ηρθε στο μιαλο... περιεργα πραγματα :panic:
υ.γ.2 Ω ναι...
Αν και εχω κανει πολυ εξασκιση με χειρωτερο κοινο (ΚΝΙΤΕΣ) οι οποιοι ειναι πολυ ποιο σουρεαλ ειδικα αν υπαρχει live ακροατηριο.
Σου διαφεύγει το γεγονός ότι πλέον υπάρχει πρόβλημα "τροφής" στην ζούγκλα και ότι ο ελέφαντας χρειάζεται περισσότερο φαί από το μερμ
ηγκι.
Ηδη δηλαδή στην αγορά αρκετοί ελέφαντες ψόφησαν.
afortistos
05/11/2013, 15:03
με ενοχλει που ανθρωποι που δεν εχουν δουλεψει ποτε οπως ενας μεσος μικρομεσαιος επιχειρηματιας (δουλεψουν=κουραση,αγχη,ευθυνες,υποχρεωσεις) αποφασιζουν οτι αποφασιζουν.
με ενοχλει που ανθρωποι που αποφασιζουν για εμενα το κανουν με τοσο αρπακολιστικο τροπο χωρις δικλειδες ασφαλειας.
δε προκειται να ψωνισω καμια κυριακη. απο αντιδραση κ μονο σε καποιους που ενεργουν χωρις να εχουν προγραμματισει σωστα το επομενο βημα.
θα ψωνισω τις υπολοιπες μερες οταν εχω και οταν μπορω.
δε ξερω αν θα κανω σωστα αλλα θα εχω τη συνηδειση μου ηρεμη οτι σεβαστηκα εμενα και μερικους ακομη.
και ισως τα λεω πολυ απλα, αλλά ολα απλα ειναι. μονοι μας τα κανουμε πουτανα και δυσκολα.
RizlaPlusPlus
05/11/2013, 15:28
...:(
Ε, τωρα φωτιστηκε αλλιως! Σχολιασα την αρχικη σου κουβεντα επειδη θεωρω οτι ανηκουμε στην κατηγορια λαων που χρειαζονται λιγοτερη καταρτιση συγκριτικα με τα κινεζοειδη για να αποδοσουν το ιδιο καλα, και τωρα πλεον και με συγκρισιμους μισθους (λογω του ανεκμεταλλευτου δυναμικου που αναφερεις).
Δεν το λεω σαν πλεονεκτημα της Ελλαδας απαραιτητα. Φανταζομαι οτι το καταλαβαινεις, αφου κι εσυ αναγνωριζεις οτι το δυναμικο οντως υπαρχει. Καλως η κακως, αυτα τα φτηνα κοροιδα(εεε, μυαλα και χερια ηθελα να πω) ειναι εδω και θα δουλεψουν για ψιχουλα ειτε ο καινουριος τους εργοδοτης ειναι Ελλην, ειτε ειναι εισαγομενος οπως τα προϊοντα που τοσα χρονια προτιμουσαμε.
Τωρα αυτο οντως σωζει τον προϋπολογισμο, οπως και φερνει και αναπτυξη. Δε λεει το παραμικρο για την ποιοτητα ζωης ομως...
Pan (dvs)
05/11/2013, 18:38
Ε, τωρα φωτιστηκε αλλιως! Σχολιασα την αρχικη σου κουβεντα επειδη θεωρω οτι ανηκουμε στην κατηγορια λαων που χρειαζονται λιγοτερη καταρτιση συγκριτικα με τα κινεζοειδη για να αποδοσουν το ιδιο καλα, και τωρα πλεον και με συγκρισιμους μισθους (λογω του ανεκμεταλλευτου δυναμικου που αναφερεις).
Δεν το λεω σαν πλεονεκτημα της Ελλαδας απαραιτητα. Φανταζομαι οτι το καταλαβαινεις, αφου κι εσυ αναγνωριζεις οτι το δυναμικο οντως υπαρχει. Καλως η κακως, αυτα τα φτηνα κοροιδα(εεε, μυαλα και χερια ηθελα να πω) ειναι εδω και θα δουλεψουν για ψιχουλα ειτε ο καινουριος τους εργοδοτης ειναι Ελλην, ειτε ειναι εισαγομενος οπως τα προϊοντα που τοσα χρονια προτιμουσαμε.
Τωρα αυτο οντως σωζει τον προϋπολογισμο, οπως και φερνει και αναπτυξη. Δε λεει το παραμικρο για την ποιοτητα ζωης ομως...
Μην ξεχναμε οτι τα περισσοτερα απο αυτα τα μυαλα,μεχρι προσφατα,κουνουσανε σημαιες και γλυφανε κατουρημενες ποδιες ,για μια θεσουλα στο δημοσιο.Αυτοι σημερα εχουνε βαλει το κεφαλι κατω,ισως(?) αναγνωριζοντας οτι τους αναλογει μεγαλο μεριδιο ευθυνης για τη σημερινη κατασταση,εχουνε χασει περιφανεια και πιστη στις ικανοτητες τους ,και ειναι διατεθημενοι να δουλεψουνε για οσα τους δωσουνε.
stefanos
05/11/2013, 21:21
Μην ξεχναμε οτι τα περισσοτερα απο αυτα τα μυαλα,μεχρι προσφατα,κουνουσανε σημαιες και γλυφανε κατουρημενες ποδιες ,για μια θεσουλα στο δημοσιο.Αυτοι σημερα εχουνε βαλει το κεφαλι κατω,ισως(?) αναγνωριζοντας οτι τους αναλογει μεγαλο μεριδιο ευθυνης για τη σημερινη κατασταση,εχουνε χασει περιφανεια και πιστη στις ικανοτητες τους ,και ειναι διατεθημενοι να δουλεψουνε για οσα τους δωσουνε.
Αν είναι στο δημόσιο τα μεγάλα μυαλά την κάτσαμε την βάρκα γενικότερα και για πάντα.:lol:
Αν είναι στο δημόσιο τα μεγάλα μυαλά την κάτσαμε την βάρκα γενικότερα και για πάντα.:lol:
Υπαρχει παντος μια θεωρια οτι η Κινα για αυτο τον λογο δεν εχει αναπτυχθει τεχνολογικα.
Τα καλυτερα μυαλα (λεει η θεωρια) πηγαιναν στην διοικηση και οχι στην καινοτομια και την παραγωγη.
stefanos
05/11/2013, 21:30
Υπαρχει παντος μια θεωρια οτι η Κινα για αυτο τον λογο δεν εχει αναπτυχθει τεχνολογικα.
Τα καλυτερα μυαλα (λεει η θεωρια) πηγαιναν στην διοικηση και οχι στην καινοτομια και την παραγωγη.
Τα καλύτερα (όχι μόνο μυαλά) πάνε όπου υπάρχει περισσότερο χρήμα.:)
(μια θεωρία είναι και αυτό)
menelaos46
05/11/2013, 22:04
Τα καλύτερα (όχι μόνο μυαλά) πάνε όπου υπάρχει περισσότερο χρήμα.:)
(μια θεωρία είναι και αυτό)
:beer:
RizlaPlusPlus
06/11/2013, 10:22
Αλλη μια θεωρια (και ταυτοχρονα φρεσκια επιστημονικη ερευνα) λεει οτι η φτωχια χαζευει τον εγκεφαλο...
Pan (dvs)
06/11/2013, 13:26
Στεφανε ,μπαινουνε παρα πολυ μεγαλα μυαλα το ελληνικο δημοσιο, οσο και αν φαινεται σε καποιους περιεργο.Το κακο ειναι οτι μετα απο λιγο καιρο οι "παλιοι" κανουνε το παν για να τους κανουνε σαν τα μουτρα τους.
στην βουλγαρια εχει φτηνά μεροκάματα αλλα δεν εχει ανάπτυξη
στην κινα εχει φτηνά μεροκάματα αλλα ΕΧΕΙ αναπτυξη
το πρόβλημα δεν ειναι τα φτηνά μεροκάματα
το πρόβλημα πρωτίστως εχει να κάνει με την σταθερότητα
Οταν μια εταιρία δεν ξέρει εαν θα δώσει 500.000 ή 1,5 εκατομμύρια φόρο στο τελος του χρονου, μην περιμένεις να ερθει, ακόμα και εαν ειναι με 50 υπαλλήλους και τους εχει πληρώνοντας τους με 400 ευρώ (400*12μηνες*50ατομα=240,000) αντι για 1200 (400*3= 720,000)
δεν θα την "χαλασουν " τα 500,000 αλλα το 1 μύριο απο την εφορια.
Δεν θα ερθει-ανοίξει αμα πεσουν μεροκάματα και αυξήσουμε της ωρες δουλειάς
θα ερθει με σταθερότητα στο επιχειρηματικο περιβάλλον, και ας πληρώνει παραπανω τον ειδικευμένο ελληνα εργάτη
η κυριακη δεν θα φέρει παραπάνω "ανάπτυξη" παρά μόνο παραπάνω δουλεία με απλήρωτες ωρες
Pan (dvs)
10/11/2013, 08:59
Σταθεροτητα,σιγουρια και αισιοδοξια χρειαζονται.Αν τα εχει αυτα μια επιχειρηση και με τεσσερις μερες δουλειας θα υπαρξει αναπτυξη,γιατι θα ξερει που παταει και θα μπορει να προγραμματισει τις κινησεις τις.Δεν γινεται να εχεις αναπτυξη και να πας μπροστα εφαρμοζοντας πραγματα και καταστασεις που υπηρχανε 40-50 χρονια πριν.
Η Κυριακη αν θα γινει εργασιμη θα γινει μονο και μονο για ενα λογο.Για να σπασει ο τσαμπουκας καποιων και να νοιωσει ακομη μεγαλυτερη ανασφαλεια και φοβο για το αυριο ο κοσμος.
Και ως γνωστον οταν ο αλλος φοβαται δεν σκεφτετε.;)
Garfield
10/11/2013, 10:22
Οταν μια εταιρία δεν ξέρει εαν θα δώσει 500.000 ή 1,5 εκατομμύρια φόρο στο τελος του χρονου, μην περιμένεις να ερθει, ακόμα και εαν ειναι με 50 υπαλλήλους και τους εχει πληρώνοντας τους με 400 ευρώ (400*12μηνες*50ατομα=240,000) αντι για 1200 (400*3= 720,000)
θα ερθει με σταθερότητα στο επιχειρηματικο περιβάλλον, και ας πληρώνει παραπανω τον ειδικευμένο ελληνα εργάτη
η κυριακη δεν θα φέρει παραπάνω "ανάπτυξη" παρά μόνο παραπάνω δουλεία με απλήρωτες ωρες
ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ!
Αυτή είναι όλη η αλήθεια για την ανάπτυξη μέσα σε λίγες μόνο σειρές. Όλα τα άλλα έιναι παραμύθια των κυβερνώντων.
menelaos46
10/11/2013, 20:43
Billymuse
11/04/2014, 14:27
Επαναφέρω το θέμα γιατί είδα μια φώτο η οποία κατεμέ αξίζει να τη μοιραστώ γιατί υπάρχουν και αυτοί που αντιστέκονται...
314123
πραγματικά μάγκες στο συγκεκριμένο υποκατάστημα (δυστηχώς δε βρήκα πιο είναι)
akis_trevor
11/04/2014, 14:28
Επαναφέρω το θέμα γιατί είδα μια φώτο η οποία κατεμέ αξίζει να τη μοιραστώ γιατί υπάρχουν και αυτοί που αντιστέκονται...
γιατί υπάρχουν και αυτοί που αντιστέκονται...
Αντιστεκονται εναντι ποιανου πραγματος;
Billymuse
11/04/2014, 14:43
Αντιστεκονται εναντι πιανου πραγματος;
Στο ότι μια κυριακή έχουμε οι εργαζόμενοι(όσοι απομείναμε και αν...) και προφανώς έχουν κάποιον manager που είναι άνθρωπος
πάνω απολα και καταλαβε το αυτονόητο...
Pan (dvs)
11/04/2014, 14:46
Στο ότι μια κυριακή έχουμε οι εργαζόμενοι(όσοι απομείναμε και αν...) και προφανώς έχουν κάποιον manager που είναι άνθρωπος
H αληθεια ειναι οτι και αυτοι marketing κανουνε,αλλα οπως και να εχει το αποτελεσμα ειναι καλο.
akis_trevor
11/04/2014, 14:47
είναι άνθρωπος πάνω απολα και καταλαβε το αυτονόητο...
δηλαδη....
Το να ειδε η διευθηνση του μαγαζιου οτι δεν θα ειχε κερδος με το μεινει ανοιχτα ακομα μια μερα και να πληρωσει επιπλεον προσωπικο την μερα αυτη δεν παιζει δλδ?
Ειναι συγουρα αποφαση θαραλεου επανασταση manager που προτιμησε να θυσιασει τα κερδη...
Billymuse
11/04/2014, 14:50
H αληθεια ειναι οτι και αυτοι marketing κανουνε,αλλα οπως και να εχει το αποτελεσμα ειναι καλο.
Ρε συ Πάνο δλδ να υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που να σκεύτονται τους υπαλλήλους τους δεν παίζει? Μην είμαστε με τα πάντα
καχύποπτοι και νομίζουμε οτι κάτι άλλο θα πρέπει αναγκαία να κρύβεται πίσω απο αυτό.. πες με αφελή αλλα στη προκυμένη αυτο
ένιωσα οταν το είδα και δε με νοιάζει νατο αναλύσω μέσα μου αμα έχει προθέσης αυτοπροβολής και marketing..
για Κυριακή των Βαιων λεει...χμμμ:hmm:
μπας κι ειναι απλως χριστιανος ο χριστιανος ? :eleison: (λεω αυτο το εμοτικον να το πουμε :baltakos: )
314125
Billymuse
11/04/2014, 14:56
Το να ειδε η διευθηνση του μαγαζιου οτι δεν θα ειχε κερδος με το μεινει ανοιχτα ακομα μια μερα και να πληρωσει επιπλεον προσωπικο την μερα αυτη δεν παιζει δλδ?
Ειναι συγουρα αποφαση θαραλεου επανασταση manager που προτιμησε να θυσιασει τα κερδη...
Tι σε κάνει να πιστεύεις οτι δεν θα είχε κέρδη ενα σούπερ μάρκετ ειδικά σαν το σκλαβενίτη?
Οχι ο μάνατζερ δε θα σκεύτηκε οτι ρισκάρει τη θέση του και μπορεί να τον αλλάξουν για πλακά αυτοί που ειναι στο μετοχολόγιο της εταιρίας
@Akis Trevor το αυτονόητο οτι ένα ενα καταργούνται όλα τα εργασιακά δικαιώματα..?
akis_trevor
11/04/2014, 14:59
@Akis Trevor το αυτονόητο οτι ένα ενα καταργούνται όλα τα εργασιακά δικαιώματα..?
εχεις δικιο,ετσι οπως το εγραψα ο μ@λ@κ@ς που να καταλαβεις;χαχαχα.
εννοω οτι δηλαδη να καταλαβουμε το αυτονοητο επιτελους!!!
Pan (dvs)
11/04/2014, 15:02
Ρε συ Πάνο δλδ να υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που να σκεύτονται τους υπαλλήλους τους δεν παίζει? Μην είμαστε με τα πάντα
καχύποπτοι και νομίζουμε οτι κάτι άλλο θα πρέπει αναγκαία να κρύβεται πίσω απο αυτό.. πες με αφελή αλλα στη προκυμένη αυτο
ένιωσα οταν το είδα και δε με νοιάζει νατο αναλύσω μέσα μου αμα έχει προθέσης αυτοπροβολής και marketing..
Δεν ειμαι καχυποπτος,ουτε να μιλησω για λογαριαμο τους μπορω.
Επειδη ομως κινουμε επαγγελματικα στον συγκεκριμενο χωρο δυσκολα πιστευω στις καλες προθεσεις καποιου.Σιγουρα η συγκεκριμενη επιχειρηση εχει δειξει καλα δειγματα γραφης.Αλλα καλου κακου ας κραταμε και μια πατινι.
Billymuse
11/04/2014, 15:07
Δεν ειμαι καχυποπτος,ουτε να μιλησω για λογαριαμο τους μπορω.
Επειδη ομως κινουμε επαγγελματικα στον συγκεκριμενο χωρο δυσκολα πιστευω στις καλες προθεσεις καποιου.Σιγουρα η συγκεκριμενη επιχειρηση εχει δειξει καλα δειγματα γραφης.Αλλα καλου κακου ας κραταμε και μια πατινι.
Kαλα τα λες και φυσικά κρατάμε πισινές για οποιαδήποτε είδηση πόσο μάλλον κάλη που εναντιόνεται στη λογική
αλλα θεωρώ πως υπάρχουν ακόμα άνθρωποι και σε καίριες θέσεις που κάνουν και κάτι διαφορετικό
Manalishi
11/04/2014, 15:25
Να είσαι και εσύ κλειστός τότε την κυριακή σαν καταναλώτης.....όχι καφέ έξω, όχι περίπτερο εφημεριδα, όχι βενζίνη, όχι τηλεόραση, όχι ραδιόφωνο.
Billymuse
11/04/2014, 15:32
Να είσαι και εσύ κλειστός τότε την κυριακή σαν καταναλώτης.....όχι καφέ έξω, όχι περίπτερο εφημεριδα, όχι βενζίνη, όχι τηλεόραση, όχι ραδιόφωνο.
Μην βάζουμε όλα τα επαγγέλματα σε ενα καλούπι δε χρειάζεται να πω πια επαγγέλματα ζούνε απο τους ανθρώπους που δεν εργάζονται τα σαββατοκύριακα
και πια επαγγέλματα ειναι αχρείαστα στο να ανοίξουν την κυριακή:wave2:
να το επαναλάβω.....
http://etheldrivers.blogspot.com/2013/11/e.html
gior-gos
11/04/2014, 18:30
314123
Δηλαδη ολες τις αλλες Κυριακες ειναι ανοιχτα και μονο την Κυριακη των Βαιων κλειστα;
AristidisZ
11/04/2014, 18:43
δε πα να λέτε για μάρκετινγκ και φίδια Σιγκαπούρης, για μένα 1000 μπράβο σε τέτοια μαγαζιά που δεν ανοίγουν
Για μενα ειναι το αντιθετο
1000 μπραβο σε οσους ανοιγουν και εχουν και συνεχομενο ωραριο...
Cpt. Haddock
11/04/2014, 18:46
Ετσι , να μην ανοιξουν ωστε αυτοι που δουλευουν εκει να ερθουν να πιουν καφε σε εμας που δουλεύουμε :lol:
Δηλαδη ολες τις αλλες Κυριακες ειναι ανοιχτα και μονο την Κυριακη των Βαιων κλειστα;
Και αν ισχυει αυτο ας μας πει καποιος με τι προσωπικο (νεο παλιο, υπερωριες) δουλεβουν τις Κυριακες τα μαγαζια αυτα.
akis_trevor
11/04/2014, 19:35
μην ξαναλεμε τα ιδια,25 σελιδες θεμα ειναι :D
υπο αλλες συνθηκες ας ανοιγαν 24/7 αλλα να μειωνοταν και η ανεργια σε μεγαλο ποσοστο,τα βραδινα,τις κυριακες,τις υπερωριες να τις πληρωνονταν τα παιδια οπως επρεπε κλπ....
απλο ειναι,στην ελλαδα γινεται συνθετο και γιαυτο δεν πρεπει να γινει(θα γινει ομως δυστυχως)...
Δεν ξαναλεμε τα ιδια...
Ειμαστε κανα 2μυνο απο την εφαρμογη ενος μετρου... Η αγωρα αριζει και βγαζει τα συμπερασματα της...
Επαληθευτικαν οι κασανδρες που ηθελαν ξεζουμισμα των εργαζομενων απο τα μεγαλα καταστηματα;
AristidisZ
11/04/2014, 19:39
Δεν ξαναλεμε τα ιδια...
Ειμαστε κανα 2μυνο απο την εφαρμογη ενος μετρου... Η αγωρα αριζει και βγαζει τα συμπερασματα της...
Επαληθευτικαν οι κασανδρες που ηθελαν ξεζουμισμα των εργαζομενων απο τα μεγαλα καταστηματα;
εσύ θα με καταφέρεις να φάω ban χωρίς να γράφω στο φόρουμ
:uplate:
Pan (dvs)
11/04/2014, 19:40
Ρε την Κυριακη θελω να πηγαινω βολτες δεν θελω να δουλευω.
Και το Σαββατο το ιδιο κανω.Απ'οταν αρχισα να κλεινω και Σαββατο την επιχειρηση μου,εγινα ανθρωπος.
menelaos46
11/04/2014, 19:45
Αληταράδες σα δε ντρέπεστε λαμόγια καρχαρίες του κέρδους και πρεζόνια του χρήματος θέλετε να μας φάτε και την Κυριακή.....
https://www.youtube.com/watch?v=yrWR7CNBNR8
akis_trevor
11/04/2014, 19:49
Δεν ξαναλεμε τα ιδια...
στην πατρα παντως εχουν δουλεια πολυ τα μεγαλα κεντρικα μαγαζια.
τα συμπερασματα δικα σας....
paramedic
11/04/2014, 19:52
να το επαναλάβω.....
http://etheldrivers.blogspot.com/2013/11/e.html
Διάβασα μέχρι εκεί που έγραφε οτι "δεν έχει κάνει περικοπές ουτε 1 € απο τους υπαλλήλους". Η προπαγάνδα καλά κρατεί ακόμα και σε αυτό τον τομέα, ήμαρτον!!!
Pan (dvs)
11/04/2014, 19:59
Διάβασα μέχρι εκεί που έγραφε οτι "δεν έχει κάνει περικοπές ουτε 1 € απο τους υπαλλήλους". Η προπαγάνδα καλά κρατεί ακόμα και σε αυτό τον τομέα, ήμαρτον!!!
Γιατι το λες αυτο,εκανε περικοπες?
KAWAMANRIDER
11/04/2014, 20:22
μην ξαναλεμε τα ιδια,25 σελιδες θεμα ειναι :D
υπο αλλες συνθηκες ας ανοιγαν 24/7 αλλα να μειωνοταν και η ανεργια σε μεγαλο ποσοστο,τα βραδινα,τις κυριακες,τις υπερωριες να τις πληρωνονταν τα παιδια οπως επρεπε κλπ....
απλο ειναι,στην ελλαδα γινεται συνθετο και γιαυτο δεν πρεπει να γινει(θα γινει ομως δυστυχως)...
+οσα θες ............... ,
πολλοι εργαζομενοι μπορει να εχουμε κανει τα "κομαντα" στην εργασια με φουλ 24/7 , πχ εποχιακη εργασια , αλλα με πολυ καλα μεροκαματα & εξτρα λεφτα , αυτο μπορει να το κανει καποιος για καποιο διαστημα συγκεκριμενο γιατι συνεχεια δεν αντεχεται κιολας & με σκοπο να μαζεψει κανα φραγκο ,
οταν στο ελλαντα ομως οι ξεφτιλισμενοι εργατοκαπηλοι βρηκαν ευκαιρια & ειδικα οι μεγαλυτερες εταιρειες να ξεβρακωσουν & να ξεζουμισουν ακομα & τους πλεον εργατικους
που καναν τα κουμαντα & εβαλαν & πλατη για να αντεξει η επιχειρηση & γ@μηθηκαν συνειδητα γιατι ειχαν φιλοτιμο & δεν ητανε εργατοπατερες της τεμπελιας & του καφενειου & τους ξεφτιλιζεις & αυτους που δεν κοιταξαν ποτε ρολοι να σχολασουνε , ε εισαι μεγαλη ξεφτιλα ρε δουλεμπορε ,
& ναι ρε φιλε δεν με ποναει μονο στην τσεπη & στην κουραση αυτο το γ@μησι σε ωρες & λεφτα , δεν μασαμε λεμε απο μια κυριακη ουτε απο δυο ωρες & πεντε & δεκα παραπανω , με ποναει η π@υστικη εξηγηση που κανουν οι δουλεμποροι , ο ελληνας εργαζομενος αμα θελει κανει για δεκα απο τις λινατσες που υποστηριζουν οτι ειμαστε αχρηστοι , αλλα οταν νομοθετεις την δουλεία & ξεχνας οτι ο αλλος γ@μηθηκε για να σε στηριξει εισαι μεγαλη & τεραστια ξεφτιλα ελληνα εργοδοτη-δουλεμπορε
& για τους ξενους εργοδοτες δεν περιμενω & κατι καλυτερο , μια ζωη δουλεμποροι ητανε με τον εναν ή τον αλλο τροπο , αλλα απο τους ελληνες εργοδοτες τουλαχιστον κραταγα μια ελπιδα οτι δεν θα θελουν & αυτοι την ολοκληρωτικη εξαθλιωση τον εργαζομενων τους ,
εγιναν ολοι π@υστηδες με ξενο κ@λο ,
ουτε μισο λεπτο παραπανω δουλεια , δεν το αξιζουν αλλη θυσια , κανενας να μην ψωνισει την κυριακη :a37:
τσαμπα γ@μιουνται οι εργαζομενοι
AristidisZ
11/04/2014, 20:25
Δεν ξαναλεμε τα ιδια...
btw το τελευταίο δίμηνο ΔΕΝ είχαν ανοίξει τα μαγαζιά Κυριακή, οπότε εντελώς άκυρο το επιχείρημά σου
akis_trevor
11/04/2014, 20:25
κανενας να μην ψωνισει την κυριακη :a37:
το ιδιο ευχομαι αλλα πιστευεις οτι υπαρχει εστω και 1 ελπιδα ειδικα αυτην την κυριακη να μην γινει της πουτ@ν@ς ;;;;
Cpt. Haddock
11/04/2014, 20:32
Ρε την Κυριακη θελω να πηγαινω βολτες δεν θελω να δουλευω.
Στις βολτες που πας βεβαια, σε εξυπηρετουν ανθρωποι που δουλευουν την Κυριακη, ναι;
KAWAMANRIDER
11/04/2014, 20:41
το ιδιο ευχομαι αλλα πιστευεις οτι υπαρχει εστω και 1 ελπιδα ειδικα αυτην την κυριακη να μην γινει της πουτ@ν@ς ;;;;
δυστυχως θα γινει , αφου δεν ζουμε σε χωρα , στον πλανητη των πηθηκων ζουμε , οποιος παντως εχει & μια σταλια ευαισθησιας ή δεν θελει να συναγωνιζεται τον δεικτη ευφυιας της αμοιβαδας ας μην ψωνισει την κυριακη , δεν θα πληρωθει κανενας εργαζομενος για τον ιδρωτα του να ειστε σιγουροι & ολα τα λεφτα που θα μαζεψουν οι κρεατομηχανες τις δουλείας θα χωθουν σε τραπεζες & θα ταξιδεψουν εξω , ουτε φραγκο δεν θα γυρισει στην αγορα απο αυτα
& τελοσπαντων οποιον τον κυριεψει η αβασταχτη εμμονη να βγει & να ψωνισει την μια μερα που τουλαχιστον δεν αμοιβονται αλλα ξεκουραζονται οι σιδηροδεσμιοι εργαζομενοι ας παει να ψωνισει απο κανενα κοινωνικο μπαζαρ ή κατι τετοιο για την στηριξη συνανθρωπων μας , τουλαχιστον αν οχι ολα καποια γ@μημενα λεφτα να πιασουν τοπο
Billymuse
11/04/2014, 21:00
Στις βολτες που πας βεβαια, σε εξυπηρετουν ανθρωποι που δουλευουν την Κυριακη, ναι;
Προφανώς η εστίαση θα δουλέψει το Π-Σ-Κ,άλλοι ανάλογα τις ανάγκες και το προσωπικό που έχουν κλείνουν για κανα 2 μέρες
τις καθημερινές άλλοι έχουν αρκετά άτομα για να δουλεύουν κάθε μέρα ακόμα και στις γιορτές.
Νομίζω οτι έστω και μια μέρα ξεκούρασης σε κάνει άνθρωπο όπως λέει ο Πάνος το να δουλεύεις σερί σίγουρα
σου ρίχνει την απόδοση μετα απο καιρό στη δουλειά και σε φθείρει με τον καιρό..
tzimidis
11/04/2014, 21:02
-Συγγνώμη , την κυριακή θα σας βάλουν να δουλέψετε?
-Μάλιστα κύριε.
-Α τους @@@@δες, θα μας @@@@υν όλους πια αυτοί οι γερμανοί.... (??)
-Τι να πεις ρε φίλε, ρημαδιό όλα , ούτε να κοιμηθούμε 1 μέρα δεν μπορούμε.......
-Ρε τους κερατάδες............απαράδεκτο. και τι ώρα θα ανοίξετε? ψωμί φρέσκο θα έχετε αύριο?
διάλογος 100% αληθινός.
τρέχα βγάλε άκρη................
paramedic
11/04/2014, 21:02
Γιατι το λες αυτο,εκανε περικοπες?
Σύμφωνα με το ανδρόγυνο που μένει απο πάνω μου και δουλέυουν και οι 2 εκεί φυσικά και έκανε.
tzimidis
11/04/2014, 21:17
κι άλλη εταιρία αγόρασε τα υπόλοιπα μισά μαγαζιά ατλάντικ και επίσης κράτησε ολο το προσωπικο και τους ξεχρεωσε.
κι αλλες εταιρίες δεν εκαναν περικοπές ουτε 1 €,
απλα ο σκλαβενιτης χρησιμοποιεί πληρωμενους bloggers,likers,facebook-fans κλπ κλπ και περναει το μαρκετινγκ με υπόγειο τρόπο.
το ιδιο ισχυει και για την πολυδιαφημιζομενη ελληνικοτητα του.
στην εποχή μας όπου μια παραπομπή από δέυτερο χέρι μετατρέπεται αβασάνιστα σε είδηση, καλό είναι να είμαστε λιγο πιο επιφυλακτικοί ως προς την εγκυρότητα των όσων διαβάζουμε
catmaster
11/04/2014, 21:36
κι άλλη εταιρία αγόρασε τα υπόλοιπα μισά μαγαζιά ατλάντικ και επίσης κράτησε ολο το προσωπικο και τους ξεχρεωσε.
κι αλλες εταιρίες δεν εκαναν περικοπές ουτε 1 €,
απλα ο σκλαβενιτης χρησιμοποιεί πληρωμενους bloggers,likers,facebook-fans κλπ κλπ και περναει το μαρκετινγκ με υπόγειο τρόπο.
το ιδιο ισχυει και για την πολυδιαφημιζομενη ελληνικοτητα του.
στην εποχή μας όπου μια παραπομπή από δέυτερο χέρι μετατρέπεται αβασάνιστα σε είδηση, καλό είναι να είμαστε λιγο πιο επιφυλακτικοί ως προς την εγκυρότητα των όσων διαβάζουμε
έχεις inside info ότι ο όμιλος σκλαβενίτη έχει περάσει σε ξένα χέρια και δεν είνια πια ελληνικός ;;
ρωτάω απλά να ξέρω μιας και γίνεται ντόρος περί ελληνικών και μη εταιριών
και να οω την αληθεια δεν το θεωρω καλό η κακό να ανηκει μια εταιρια σε ξενα χέρια
αυτο που μετραει ειναι το προϊόντα να ειναι φτηνα , σε καλη ποιότητα και το περιβαλλον που εργαζονται οι υπάλληλοι να ειναι ανθρωπινο .... όλα αυτα σε μια ισορροπία (εδω ειναι το δυσκολο)
KAWAMANRIDER
11/04/2014, 21:46
Προφανώς η εστίαση θα δουλέψει το Π-Σ-Κ,άλλοι ανάλογα τις ανάγκες και το προσωπικό που έχουν κλείνουν για κανα 2 μέρες
τις καθημερινές άλλοι έχουν αρκετά άτομα για να δουλεύουν κάθε μέρα ακόμα και στις γιορτές.
Νομίζω οτι έστω και μια μέρα ξεκούρασης σε κάνει άνθρωπο όπως λέει ο Πάνος το να δουλεύεις σερί σίγουρα
σου ρίχνει την απόδοση μετα απο καιρό στη δουλειά και σε φθείρει με τον καιρό..
οχι φιλε μου δεν σε φθιρει το σερι δουλεια σε ωρες & μερες , σε σκοτωνει ,
σε σκοτωνει η κουραση ειτε σωματικη ειτε πνευματικη , η αυπνια , η τραγικη διατροφη σε ακυρες ωρες , η ελλειψη ικανοποιησης απλων αναγκων - πολλες φορες να μην προλαβαινεις ουτε να χ@σεις & να κρατιεσαι - να μην εχεις χρονο να κανεις μπανιο για να προλαβεις & ξανα μανα τα ιδια , να μην βλεπεις τους ανθρωπους που αγαπας , τους φιλους σου , να μην μιλας σε ανθρωπο παρα μονο στην δουλεια & για την δουλεια , να μην ξερεις τι μερα ειναι & να ξεχνας ακομα & τα πιο απλα , με ψυχολογια κουρελι & σωματικη κατασταση σε εξαθλιωση , να σου βγαινουν προβληματα υγειας & αφου τελικα πας στον γιατρο να του λες να μην σου γραψει αδεια γιατι πρεπει να δουλεψεις , μονο να σε "φτιαξει" για να μπορεις & παλι να δουλεψεις
& αφου εχεις κανει τοση υπομονη να μην παιρνεις φραγκο ή να πληρωνεσαι με εναντι χειροτερο & απο βρισια , να βλεπεις τον εργοδοτη σου να ζει μια υπερ του δεοντος ανθρωπινη & φυσιολογικη ζωη & η τιμια & δικαιη αμοιβη σου να καταληγει στον βαθυ πατο της λιστας των προτεραιοτητων του & αυτο να σε καταρακωνει ακομα περισσοτερο & εκει που ειχες μια ελπιδα οτι εστω θα υπαρχει ενα αντικρισμα , να αδειαζεις & απο το τελευταιο αποθεμα αντοχης , να γινεσαι ενα ζομπι χωρις κουραγιο & ορεξη ουτε να αναπνευσεις
& οταν ολα τα παραπανω γινονται νομος & κατεστημενο σε μια κοινωνια ανθρωπων υποτιθεται , να θες ή να φουνταρεις ή να πιασεις την κ@ριολιτσα που μιλαει στην καμερα για το ποσο ωραια ηταν που επιτελους ειδε την αθηνα γεματη κοσμο να την λιωσεις & μετα παλι να θες να φουνταρεις γιατι δεν χωραει ο νους σου οτι μπορει να εισαι μελος μιας κοινωνιας που θεωρει την εξαθλιωση & τον θανατο σου σωματικο & ψυχικο ευημερια & αναπτυξη ,
δεν φθιρεσαι , πολυ απλα , πεθαινεις
Pan (dvs)
11/04/2014, 21:48
Φυσικα υπαρχουνε επαγγελματιες που στησανε τις επιχειρησεις τους,γνωριζοντας απο πριν ποτε θα δουλεψουνε.Οπως εχω πει και σε αλλο παρομοιο θεμα η φυση της δουλειας μου ειναι τετοια,που ανα πασα στιγμη μπορει να χρειαστει να δουλεψω μια βδομαδα 16 ωρες συνεχομενες.Αυτο πρεπει να κανουνε και οι υπολοιποι?
Δεν ειναι ομως το ιδιο οταν προσπαθεις να το επιβαλεις σε μια ολοκληρη κοινωνια προφασιζομενος ενα καρο ηλιθιους λογους.Η ελληνικη κοινωνια δεν ειναι δομημενη οπως οι χωρες της Δυτικης Ευρωπης.Για σκεψου αν καταργηθουνε ολες οι αργιες καποια στιγμη,ποιες θα ειναι οι επιπτωσεις στην κοινωνια μας?
Οι Κυριακες και οι αργιες βοηθανε στη συνοχη της ελληνικης οικογενειας και κοινωνιας.Το "επειδη καποιοι απο εμας δουλευουνε,να δουλεψουνε και οι υπολοιποι",το θεωρω λαθος.
Pan (dvs)
11/04/2014, 21:52
Σύμφωνα με το ανδρόγυνο που μένει απο πάνω μου και δουλέυουν και οι 2 εκεί φυσικά και έκανε.
Η πατινι που ελεγα,λοιπον,λιγο ποιο πισω.
tzimidis
11/04/2014, 22:09
έχεις inside info ότι ο όμιλος σκλαβενίτη έχει περάσει σε ξένα χέρια και δεν είνια πια ελληνικός ;;
ρωτάω απλά να ξέρω μιας και γίνεται ντόρος περί ελληνικών και μη εταιριών
και να οω την αληθεια δεν το θεωρω καλό η κακό να ανηκει μια εταιρια σε ξενα χέρια
αυτο που μετραει ειναι το προϊόντα να ειναι φτηνα , σε καλη ποιότητα και το περιβαλλον που εργαζονται οι υπάλληλοι να ειναι ανθρωπινο .... όλα αυτα σε μια ισορροπία (εδω ειναι το δυσκολο)
ελλιπής διατύπωση.
αυτό που εννοω ειναι η πολυδιαφημιζόμενη "Ἑλληνικότητα" , όταν τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας του είναι γερμανικά-τούρκικα-βουλγάρικα κλπ.....το μάνατζμεντ και οι ιδιοκτήτες είναι απ΄οσο ξέρω οι Υιοί σκλαβενίτη, άρα έλληνες.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ούτε εμένα μου λέει κάτι σε τι χέρια είναι μια επιχείριση, τι να την κάνω την ελληνική ιδιοκτησία όταν τα κέρδη δεν επανεπενδύονται στην ελληνική οικονομία, αλλά συσσωρεύονται στα off-shore και στην ελβετία?
Πραγματικό παράδειγμα:
Ο Μπαρμπα-μήτσος στην αγ.βαρβἀρα έχει 2 μπακάλικα-μινι μάρκετ. είναι ελληνική εταιρία? Ναι,ειναι.
Απέναντί του έχει ανοίξει ένας αλβανός εναν φούρνο. είναι ελληνική εταιρία? Όχι , δεν ειναι.
Ο μπαρμπα-μήτσος ελληνας όμως εχει προσλάβει 5 πακιστανοᾱλβανούς, που τους έχει ημιασφαλισμένους για μισές ώρες και μισές μέρες. τσιμουδιά όλοι.
Ο απέναντι αλβανός όμως , έχει προσλάβει 1 ξάδερφό του και 3 έλληνες.
ερώτηση: ποιος οφελεί την οικονομια μας?
΄σαε που πέσανε όλοι να τον φάνε τον φούρναρη, γιατί λέει τρώει τις δουλειές μας κλπ κλπ.
Παράδειγμα 2ο:
έστω η εταιρία Παντελεήμων Τζιμίδης α.ε. -παραγωγή και εμπορία ντοματοπελτέ, με έδρα στη Μακρακώμη ΔΟΥ ΙΑ' Στυλίδας.
εισαγάγει πρώτη ύλη (τομάτες) από αίγυπτο-Τουρκία-Σκόπια, τις οποίες τομάτες επεξεργάζονται και συσκευάζουν 15 μπαγκλαντεσιανές εργάτριες και μεταφέρουν 3 αλβανοί οδηγοί. κοτσάρω και μια ελληνική σημαία 2 μέτρα στην κονσέρβα και άσε τα κορόϊδα να τρέχουν να "ἁγοράζουν ελληνικά"
εγω παλι δεν μπορω να καταλαβω την καουρα με την κυριακη, εαν δεν θελετε να δουλεψετε ζητηστε ρεπο, απλα πραγμματα.
εμενα δεν με χαλαει να περνω διπλο μεροκαματο εσας γιατι δεν θελετε δεν μπορω να το καταλαβω...
και ενα υγ για πατε μια mall και μακαρθουρ να δειτε τι γινεται την κυριακη που ειναι ανοιχτα, δεν νομιζω ολοι αυτοι να μην ψωνιζουν...
ελατε ολο να κλεγεστε ξερετε...
υγ. στο χαλανδρι εχει ανοιξει ενας φουρνος και μεσα ειναι ολοι αλβανοι απο τον ψηστη μεχρι την πολυτρια και εχει και γαμω τα ψωμια και ειναι και κυριακη ανοιχτος και νορμαλ τιμες με κανονικο ζημαρι οχι τιποτα υπεψηγμενα απο το μπαγκλαντεζ...
Εμένα θα μου εξηγήσει κάποιος πως γίνεται στην Ελβετία όπου έχουν πακτωλούς χρημάτων και μισθούς χαλαρά πάνω από 5000 και 6000 φράγκα τα καταστήματα να κατεβάζουν ρολά μετά τις 8μμ, τα Σάββατα και τις Κυριακές να μην ανοίγει τίποτα πέρα από κάποια λίγα πολυκαταστήματα Εβραϊκών συμφερόντων ( :smokin: Migros, Coop κλπ) αλλά παρ όλα αυτά ο κόσμος βρίσκει χρόνο να ψωνίσει;;; :rolleyes:
Διότι υποτίθεται ότι ένας λόγος για τις Κυριακές είναι και η έλλειψη χρόνου των καταναλωτών... (άσχετα αν δεν έχουν φράγκο οι περισσότεροι να ψωνίσουν :lol: )
Cpt. Haddock
12/04/2014, 00:54
Φυσικα υπαρχουνε επαγγελματιες που στησανε τις επιχειρησεις τους,γνωριζοντας απο πριν ποτε θα δουλεψουνε.Οπως εχω πει και σε αλλο παρομοιο θεμα η φυση της δουλειας μου ειναι τετοια,που ανα πασα στιγμη μπορει να χρειαστει να δουλεψω μια βδομαδα 16 ωρες συνεχομενες.Αυτο πρεπει να κανουνε και οι υπολοιποι?
Δεν ειναι ομως το ιδιο οταν προσπαθεις να το επιβαλεις σε μια ολοκληρη κοινωνια προφασιζομενος ενα καρο ηλιθιους λογους.Η ελληνικη κοινωνια δεν ειναι δομημενη οπως οι χωρες της Δυτικης Ευρωπης.Για σκεψου αν καταργηθουνε ολες οι αργιες καποια στιγμη,ποιες θα ειναι οι επιπτωσεις στην κοινωνια μας?
Οι Κυριακες και οι αργιες βοηθανε στη συνοχη της ελληνικης οικογενειας και κοινωνιας.Το "επειδη καποιοι απο εμας δουλευουνε,να δουλεψουνε και οι υπολοιποι",το θεωρω λαθος.
Συγγνωμη, αλλα οι εργαζομενοι στα εμπορικα καταστηματα δεν ειναι "ολοκληρη κοινωνια". Επισης για πολύ κόσμο (εγω ειμαι ενας απο αυτους), αργιες δεν υφιστανται. Οσοι δε, δουλευουμε στον τουρισμο δεν εχουμε ουτε ωραρια το καλοκαίρι. Οποτε αφηστε την κλαψα για τους εμποροΫπαλληλους και δειτε τι γινετε παραέξω. Επισης οταν πατε διακοπες στα νησια να μην ψωνιζετε βραδυ απο τα μαγαζια που ειναι συνεχεια (και Κυριακες) ανοιχτα.
Πηγαινετε σε τουριστικα μερη να δειτε αν υπαρχουν Κυριακες.
Τα περι αργιων και συνοχης ελληνικης οικογένειας τα προσπερναω αβλεπι γιατι ουτε να γελασω δε θελω. Αν ειναι σε εργασιακα επιχειρηματα εν ετει 2014 να μιλαμε με λογικες κυριακατικου τραπεζιου με την ΥΕΝΕΔ να παιζει ελληνικη ταινια, σωθηκαμε...
KAWAMANRIDER
12/04/2014, 01:22
εγω παλι δεν μπορω να καταλαβω την καουρα με την κυριακη, εαν δεν θελετε να δουλεψετε ζητηστε ρεπο, απλα πραγμματα.
εμενα δεν με χαλαει να περνω διπλο μεροκαματο εσας γιατι δεν θελετε δεν μπορω να το καταλαβω...
................
πιο πανω εγραψα οτι δεν μασανε & ειδικα αυτες τις εποχες οι εργαζομενοι να κανουν & υπερωριες & κυριακες κτλ ,
αλλα πλεον ακομα & αν το παρεις το διπλο μεροκαματο , ξεκινωντας απο το κανονικο μεροκαματο το οποιο εχει αφανιστει το διπλο μεροκαματο για το οποιο μιλαμε ειναι το ενα τριτο - στην καλυτερη - του κανονικου που προηπηρχε , το οποιο ηταν ηδη για τον π@υτσο με βαση τα ελληνικα δεδομενα & το πραγματικο κοστος διαβιωσης ,
το θεμα δεν ειναι να δουλεψεις μια κυριακη - οπως λες με την καουρα που μας εχει πιασει - το θεμα ειναι οτι αν ζητησεις ρεπο δεν υπαρχει αντικαταστατης γιατι ηδη δουλευεις τουλαχιστον για δυο ατομα , η απειλη τις απολυσης ειναι σε καθημερινη βαση σε οποιαδηποτε αντιρηση & αν φερεις σε οτι σου ζητησουν
& εστω αυτο το διπλο μεροκαματο της κοροιδιας θα μπει στην λιστα των υπολοιπων απληρωτων μισθων & μεροκαματων , δουλευμενων αδειων & υπερωριων & θα το παρεις οταν πλεον δεν θα υπαρχει ουτε η αναμνηση σου σε αυτην την ζωη
καταλαβετε επιτελους ολοι οσοι υποστηριζετε την συστηματικη - αθελα σας εστω - & εγκληματικη καταπατηση οχι πλεον των εργασιακων , αλλα των ανθρωπινων δικαιωματων των εργαζομενων , ακομα & απο τυχη να βρισκεστε σε ευνοικοτερες εργασιακες συνθηκες & να μην αντιλαμβανεστε γυρω σας την τραγικη κατασταση στην εργασια , οτι ειστε συνενοχοι με την σταση σας σε αυτο το εγκλημα & καλα θα κανετε να κρατατε το στομα σας κλειστο & την αποψη σας για την παρτη σας , δεν μας φτανει το καθημερινο ξεζουμισμα & η εκμετελευση εχουμε να ακουμε & τους αφελεις απο πανω
& καλα θα κανετε να καταλαβετε οτι επειδη δουλεψατε & μια κυριακη δεν σημαινει τιποτα για ολους οσους υποφερουν πραγματικα η μια μερα επιπλεον εργασια , οτι οσοι ειναι εναντιον σε αυτην την ζοφερη εξελιξη των συνθηκων εργασιας , το εχουν τερματισει το κοντερ , τα εχουν δωσει ολα για το μεροκαματο δεν υπαρχει πια τιποτα αλλο , αλλιως αν ειχατε βιωσει παρομοιες συνθηκες δεν θα τα λεγατε αυτα ,
συνειδητοποιηστε επιτελους οτι δεν ειναι αθωα η προσπαθεια τονωσης της οικονομιας με νομους & κατεστημενα που περνανε μεσα απο τις συνθηκες εργασιας που θα εχουν καταστροφικα αποτελεσματα για το μελλον ολων μας
1 ) ξυπνατε ρε !
2 ) καλυτερα να μασατε - εν προκειμενο γραφετε - παρα να μιλατε !