View Full Version : πολλα και ενδιαφεροντα για τα διοδια..
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
[
7]
8
Stefanos73
15/03/2017, 11:34
Φθηνά ε?Το τι μισθό έχει ο ιταλός και τι μισθό ο Έλληνας παίζει ρόλο ή μπα?
Πληροφοριακά λοιπόν,ο ιταλός έχει μέσο μηνιαιο εισόδημα,καθαρό,1762€,ενώ ο Έλληνας 947.αρα η φθηνεια είναι κάτι πολύ σχετικό
https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_European_countries_by_average_wage
Να σου θυμίσω ότι η ζωή στην γειτονική Ιταλία είναι πολύ πιο ακριβή. Επίσης, θα ήθελα να βάλεις και στην εξίσωση την τεράστια διαφορά στα εισοδήματα του βορρά και του νότου.
Στον βορρά κερδίζουν, περίπου 4,4% περισσότερο από το κέντρο και 18% περισσότερο από το νότο και τα νησιά.
Είναι, λοιπόν, πολύ εύκολο να λέμε ότι στην Ιταλία ο μέσος πολίτης κερδίζει περισσότερο. Τα ίδια χάλια είναι.
Θα ήθελα να σας θυμίσω ότι για οχήματα ΙΧ και μοτοσυκλέτες το αντίτιμο στην γειτονική Ιταλία είναι 0,07165 euro/km για τους πεδινούς δρόμους και 0,08431 euro/km για τους ορεινούς. Σημαίνει, αντίστοιχα 7,165 euro/100 km και 8,431 euro/100 km. Πάλι φθηνά μας βγαίνει, λοιπόν.
379728
Stefanos73
15/03/2017, 11:40
379728
Υπάρχει υπονοούμενο που δεν πιάνω;
Stavrakos
15/03/2017, 11:41
Να σου θυμίσω ότι η ζωή στην γειτονική Ιταλία είναι πολύ πιο ακριβή. Επίσης, θα ήθελα να βάλεις και στην εξίσωση την τεράστια διαφορά στα εισοδήματα του βορρά και του νότου.
Στην Ελλαδα η ζωη ειναι φθηνη?Ολα αυξανονται οι μισθοι πεφτουν και κανουμε συγκρισεις με αλλες χωρες?400-500 ευρω περνουν οι περισσοτεροι πλεον στην Ελλαδα αντε πιασε και κολλα τα
Πάντως απ'οτι μας έδειξες,οι τιμές στα διόδια είναι 25% ακριβότερες,ενώ ο μισθός είναι 80% μεγαλύτερος.και οι τιμές στη βενζίνη είναι ίδιες με εδώ.αρα,στο θέμα που μας ενδιαφέρει,η μετακίνηση δηλαδή,για μία ακόμη φορά βγαίνουμε πρωταθλητές.....
Υπάρχει υπονοούμενο που δεν πιάνω;
Στον βορρά κερδίζουν, περίπου 4,4% περισσότερο από το κέντρο και 18% περισσότερο από το νότο και τα νησιά.
Είναι, λοιπόν, πολύ εύκολο να λέμε ότι στην Ιταλία ο μέσος πολίτης κερδίζει περισσότερο. Τα ίδια χάλια είναι.
Συντροφε,
Μαλλον δεν κατέχεις βασικές έννοιες τις αριθμητικής δημοτικού.
Αμα δεν μπορεις να δεις την διαφορα....
απλα μπακαλιστικα να σου πω οτι βαση των οικονομικων στοιχειων που εβαλε καποιος πιο πανω το μεσο εισοδημα ενος Ιταλου ειναι 86% μεγαλυτερο απο το μεσο εισοδημα ενος Ελληνα...
αρα αν πληρωναμε 3,762€/100χλμ τοτε θα πληρωναμε ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ τα ιδια με τα 7€/100χλμ
:wave2:
Stefanos73
15/03/2017, 11:53
[QUOTE=GFawkes;2859075]Συντροφε,
Λυπάμαι αλλά θα σου χαλάσω το σενάριο "σύντροφε".
:)
"σύντροφε".
:)
Ποτε δεν ειναι αργα για...αριθμητικη ταβαριτς
Billymuse
15/03/2017, 12:02
Μισθομενο account της Κουμουνδουρου. Στην Ιταλια αν δε θες να παρεις την autostrada η δευτερη επιλογη ειναι κατι SS ταχειας κυκλοφοριας χωρις διοδια σαν τις εθνικες μας εδω περα. Απλα με χαμηλοτερα ορια ταχυτητας.
Συντροφε,
Μαλλον δεν κατέχεις βασικές έννοιες τις αριθμητικής δημοτικού.
Αμα δεν μπορεις να δεις την διαφορα....
απλα μπακαλιστικα να σου πω οτι βαση των οικονομικων στοιχειων που εβαλε καποιος πιο πανω το μεσο εισοδημα ενος Ιταλου ειναι 86% μεγαλυτερο απο το μεσο εισοδημα ενος Ελληνα...
αρα αν πληρωναμε 3,762€/100χλμ τοτε θα πληρωναμε ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ τα ιδια με τα 7€/100χλμ
:wave2:
Αντωνη εισαι αδικος! Η Ολυμπια Οδος ειναι σπονσορας στους 3 αγωνες των Μεγαρων-Τριπολεως του ΠΠΤ.:bawl:
Αντωνη εισαι αδικος! Η Ολυμπια Οδος ειναι σπονσορας στους 3 αγωνες των Μεγαρων-Τριπολεως του ΠΠΤ.:bawl:
Τσουτσουριασα τωρα....
379733
George_Sp
24/03/2017, 10:59
:lol: :moutza:
Νέες αυξήσεις στα διόδια φέρνει η παράδοση νέων τμημάτων αυτοκινητόδρομων τις προσεχείς ημέρες και λίγο πριν το Πάσχα και την παραδοσιακή έξοδο των εκδρομέων
Συγκεκριμένα τα διόδια για Αθήνα – Θεσσαλονίκη ήταν 30,45 (με επιστροφή 60,90) ευρώ. Ο νέος αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ανέλαβε να φτιάξει το τμήμα των Τεμπών και σε εκείνη τη διαδρομή οι οδηγοί, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» θα συναντήσουν δύο σταθμούς:
Στο Μακρυχώρι, από 1,40 ευρώ που είναι, θα πάει 2,50 ευρώ. Δηλαδή αύξηση 1,10 ευρώ. Στη Λεπτοκαρυά, από 1,90 ευρώ, θα φτάσει τα 3,20 ευρώ. Αύξηση δηλαδή κατά 1,30 ευρώ.
Στη διαδρομή Ρίο – Ιωάννινα, τον νέο δηλαδή αυτοκινητόδρομο της Ιονίας Οδού, το κόστος διοδίων θα φτάνει τα 13 ευρώ (26 με επιστροφή).
Επίσης:
Στην Ολυμπία Οδό (Αθήνα – Πάτρα), το κόστος διοδίων θα ανέρχεται στα 11,50 ευρώ.
Στον Ε65 (Ξυνιάδα – Τρίκαλα) οι οδηγοί θα πληρώνουν 13 ευρώ (με επιστροφή 26).
δηλαδή αν περίμεναν να τα αυξήσουν μετά την έξοδο του Πάσχα θα τους έπεφτε ο κώλος! :lol: :moutza:
φαντασου και να μην ηταν αριστεροι οι συριζαιοι,τι αυξησεις θα βλέπαμε.
380189
George_Sp
24/03/2017, 11:55
φαντασου και να μην ηταν αριστεροι οι συριζαιοι,τι αυξησεις θα βλέπαμε.
Για αρχή πάμε με τα απλά και βασικά....
οι συριζαίοι δεν είναι αριστεροί.
Για αρχή πάμε με τα απλά και βασικά....
οι συριζαίοι δεν είναι αριστεροί.
Είναι πολύ δυσκολο στην κατανοηση αυτό αδερφε....
Είναι πολύ δυσκολο στην κατανοηση αυτό αδερφε....
Αϊνστάιν μου εσύ,υπάρχει μία λέξη που λέγεται σαρκασμός....
Αϊνστάιν μου εσύ,υπάρχει μία λέξη που λέγεται σαρκασμός....
Δεν αναφέρομαι σε εσενα. Όταν θελω να "θιξω" καποιον κανω quote τον ιδιο και όχι καποιον αντιπροσωπο.
Ειμαι εξαιρετικα εξυπνος αλλα δεν φτανω στο επιπεδο του Αϊνστάιν.... παρολα αυτά βεβαια εχω την ικανοτητα να κατανοώ σε ποιον ακριβως αναφέρεται ένα ποστ και τι ακριβως λεει.
Το σχολιο μου απευθύνεται στην παρατηρηση του Γιωργου και εχει να κανει γενικοτερα με την ταση να χρησιμοποιειται ο ορος "αριστερα" στην ιδια προταση με ένα κομμα σαν τον συριζα.
Δεν αναφέρομαι σε εσενα. Όταν θελω να "θιξω" καποιον κανω quote τον ιδιο και όχι καποιον αντιπροσωπο.
Ειμαι εξαιρετικα εξυπνος αλλα δεν φτανω στο επιπεδο του Αϊνστάιν.... παρολα αυτά βεβαια εχω την ικανοτητα να κατανοώ σε ποιον ακριβως αναφέρεται ένα ποστ και τι ακριβως λεει.
Το σχολιο μου απευθύνεται στην παρατηρηση του Γιωργου και εχει να κανει γενικοτερα με την ταση να χρησιμοποιειται ο ορος "αριστερα" στην ιδια προταση με ένα κομμα σαν τον συριζα.
Μόνο που η παρατήρηση του Γιώργου ήταν απάντηση σε εμένα.
George_Sp
24/03/2017, 13:48
Χαλαρά παίδες.
Για να μην το προσωποποιούμε το πράγμα....
Ο σαρκσασμός-ειρωνεία στο γραπτό λόγο μπορεί να αποδωθεί με emoticons-smilies ή με σημεία στίξης που περιλαμβάνουν τη λέξη προς σαρκασμό " "
Εγώ στέκομαι μόνο στο οτι δε πρέπει να γίνει συνήθεια να κολλάμε τη λέξη αριστερά με τον συριζα.
Για τα διόδια τώρα....που είναι και το θέμα.
Κουμάντο στους δρόμους στην Ελλάδα κάνει ο μεγαλο-μπετατζής-νταβατζής και μεγαλοεργολάβος που μέσω των κυβερνώντων δοσίλογων και γιες-μιστερ-άκηδων πολιτικών, απομυζά τον ελληνικό λαό και μας πίνουν το μεδούλι τόσα χρόνια για δρόμους που ΘΑ γίνουν και που ΘΑ συνεχίσουμε να πληρώνουμε ΑΦΟΥ γίνουν σαν να χτίζονται ακόμα.
για τα Τεμπη................δεν θελεις σηραγγα;
στα 4 και πληρωσε και στην παλια εθνικη οδο.
http://www.kathimerini.gr/894820/article/epikairothta/ellada/anadiata3h-diodiwn-kai-metavoles-kostoys-sta-temph
:beer: εις υγειαν μας.
Κατασκευάσαμε σήραγγες, τις οποίες, φυσικά, θα πληρώνεις για να χρησιμοποιείς. Κι αν δε θες να πληρώνεις για να τις χρησιμοποιείς, θα πληρώνεις για να μην τις χρησιμοποιείς. Ελλαδάρα.
Billymuse
25/04/2017, 13:30
Το έχουμε πάει σε άλλο επίπεδο (https://www.youtube.com/watch?time_continue=9&v=Mc_ZElpgUK8):a016:
amyroukai
25/04/2017, 21:27
διόδια 2 ευρώ (Ας πούμε)
ζημιά στο αυτοκίνητο μερικά κατοστάρικα.
μπράβο άντρακλα, ξέσκισες το σύστημα.
nikos_abel
26/04/2017, 09:25
διόδια 2 ευρώ (Ας πούμε)
ζημιά στο αυτοκίνητο μερικά κατοστάρικα.
μπράβο άντρακλα, ξέσκισες το σύστημα.
Κάθε επανάσταση απαιτεί θυσίες. Τουλάχιστον έσπασε τη μπάρα με όποιο κόστος.
(δεν τον ξέρω, μπορεί να είναι καλός/κακός - το κόνσεπτ ενδιαφέρει)
Το αστείο είναι ότι πιθανότατα απλά δεν πρόσεξε ότι πρέπει να πληρώσει ή την κατεβασμένη μπάρα και πέρασε έτσι. :D
Red Rider
26/04/2017, 09:33
Το αστείο είναι ότι πιθανότατα απλά δεν πρόσεξε ότι πρέπει να πληρώσει ή την κατεβασμένη μπάρα και πέρασε έτσι. :D
Επαναστάτης κατά λαθος:lol:
Σιγουρακι.
Το έκανε ο κουμπάρος μου απο αφηρημαδα και διαλύθηκε το μισό αμάξι του.
Το κουφό ήταν ότι έκανε όπισθεν και πλήρωσε το διοδιο.
Μεγάλος μπαγλαμας. ....
Το έχω κάνει στα διόδια των Μαλγάρων κατά λάθος το μακρινό '98. Έβαλα όπισθεν για να τους μπινελικώσω επειδή δεν είχαν καμία σήμανση ότι σε αυτά τα διόδια πληρώνουμε. Φυσικά πλέον πληρώνουμε σε όλα και δε δημιουργείται τέτοια παρεξήγηση. Στο επόμενο πέρασμά μου από εκεί είχαν βάλει κορίνες για καμιά 500αριά μέτρα. Μου είχε ξεκουμπώσει το παρ-μπριζ, χιόνιζε και έβρεχε σε όλη τη διαδρομή προς Αθήνα. Τότε ήταν που οραματίστηκα τον υαλοκαθαριστήρα από τη μέσα μεριά...
astroman76
26/04/2017, 13:59
Φθηνά ε?Το τι μισθό έχει ο ιταλός και τι μισθό ο Έλληνας παίζει ρόλο ή μπα?
Πληροφοριακά λοιπόν,ο ιταλός έχει μέσο μηνιαιο εισόδημα,καθαρό,1762€,ενώ ο Έλληνας 947.αρα η φθηνεια είναι κάτι πολύ σχετικό
https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_European_countries_by_average_wage
φιλε που βγαζει ο Ιταλος 1762ε στην Ρωμη που το διαμερισμα εχει 1000ε οκ μπορει να περνει ο αλλος δυνατο μισθο για τα ελληνικα δεδομενα αλλα δεν ζει στην Ελλαδα.. επισης οι μισοι δεν εχουν αμαξια η μηχανακια εξω, οχι γιατι δεν θελουν αλλα γιατι δεν παιζει να τα συντηρουν με 1500ε μισθο!
τωρα αν βγαζεις 400ε Ελλαδα νομιζω το προβλημα σου δεν ειναι ποσο εχει το διοδιο αλλα αν σου φτανουν να παρεις γαλα και ψωμι...
Nik0s_Dk
13/05/2017, 20:51
Παίδες καλησπέρα. Μια επεξήγηση θα ήθελα γιατί μάλλον είμαι χαζός. Πηγαίνοντας προς Κόρινθο οι έξοδοι Παχη Μεγαρα και Αγ. Θεόδωροι είναι κανονικά ανοιχτές. Ερχόμενοι απο Κόρινθο μπορεί κάποιος ευλογημένος να μου εξηγήσει γιατί εχει διόδια ΚΑΙ ΣΤΙΣ 3? Στην ΕΞΟΔΟ από την εθνική. Δηλαδη αν αποφασίσεις ερχόμενος από Κορινθο πχ να βγεις και να πιες ενα καφέ στους Αγ. Θεοδώρους πρέπει να ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ διόδια ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ. ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙΣ. Και θεωρητικά δεν ΜΠΟΡΕΙ να είναι αναλογικά χρήση του δρόμου αφού για να χρησιμοποιήσεις εχεις πληρώσεις τα διόδια της Κορίνθου. Πρώτη απορία αυτή. Δευτερη και συγγνώμη αν κουράζω. Από Νέα Πέραμο πήρα την παλιά και τσούκου τσουκου βγήκα ΜΕΤΑ τα διόδια της Ελευσίνας. Δηλαδή χρησιμοποίησα τον ΙΔΙΟ δρόμο που ο αλλος πληρώνει οσο πληρώνει. Οι παρακαμπτήριες των εθνικών οδών δεν είναι να πηγαίνεις χωρίς διόδια στο δρόμο σου? και ναι εδώ πηγαίνεις χωρίς διοδια αλλά χρησιμοποιώντας ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ Ο ΑΛΛΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ. Και δευτερεύουσα ερώτηση στην δευτερη ερώτηση. Από τα διόδια της Ελευσίνας και μετά ποιο κομμάτι θεωρείται Εθνική οδός? Το κομμάτι μέχρι το Χαϊδαρι? Αν ναι γιατί εγώ (ο κάθε εγώ) που θέλει να μπει Αττική Οδο να πληρώνει και 650 μέτρα "Εθνικής" ?
Εν τέλει είμαι τόσο βλαμένος που δε το καταλαβαίνω ή οντως κάτι ειναι ιδιαίτερα στραβο?
Χίλια συγνώμη εάν έχει ξανα-αναφερθεί το ιδιο θέμα μέσα στο θρεντ αλλα δεν εχω διαβάσει και τις 42 σελίδες.
Επίσης μάλλον ρητορικά είναι τα ερώτηματα μου αλλά φρίκαρα που (ξανα)είδα και (ξανα)συνειδητοποίησα και τα 2 αυτά. Εκτός αν ξαναλέω αν έχω καταλάβει κάτι λάθος και πρέπει να αναθεωρήσω.
George_Sp
13/05/2017, 22:49
Παίδες καλησπέρα. Μια επεξήγηση θα ήθελα γιατί μάλλον είμαι χαζός. Πηγαίνοντας προς Κόρινθο οι έξοδοι Παχη Μεγαρα και Αγ. Θεόδωροι είναι κανονικά ανοιχτές. Ερχόμενοι απο Κόρινθο μπορεί κάποιος ευλογημένος να μου εξηγήσει γιατί εχει διόδια ΚΑΙ ΣΤΙΣ 3? Στην ΕΞΟΔΟ από την εθνική. Δηλαδη αν αποφασίσεις ερχόμενος από Κορινθο πχ να βγεις και να πιες ενα καφέ στους Αγ. Θεοδώρους πρέπει να ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ διόδια ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ. ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙΣ. Και θεωρητικά δεν ΜΠΟΡΕΙ να είναι αναλογικά χρήση του δρόμου αφού για να χρησιμοποιήσεις εχεις πληρώσεις τα διόδια της Κορίνθου. Πρώτη απορία αυτή. Δευτερη και συγγνώμη αν κουράζω. Από Νέα Πέραμο πήρα την παλιά και τσούκου τσουκου βγήκα ΜΕΤΑ τα διόδια της Ελευσίνας. Δηλαδή χρησιμοποίησα τον ΙΔΙΟ δρόμο που ο αλλος πληρώνει οσο πληρώνει. Οι παρακαμπτήριες των εθνικών οδών δεν είναι να πηγαίνεις χωρίς διόδια στο δρόμο σου? και ναι εδώ πηγαίνεις χωρίς διοδια αλλά χρησιμοποιώντας ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ Ο ΑΛΛΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ. Και δευτερεύουσα ερώτηση στην δευτερη ερώτηση. Από τα διόδια της Ελευσίνας και μετά ποιο κομμάτι θεωρείται Εθνική οδός? Το κομμάτι μέχρι το Χαϊδαρι? Αν ναι γιατί εγώ (ο κάθε εγώ) που θέλει να μπει Αττική Οδο να πληρώνει και 650 μέτρα "Εθνικής" ?
Εν τέλει είμαι τόσο βλαμένος που δε το καταλαβαίνω ή οντως κάτι ειναι ιδιαίτερα στραβο?
Χίλια συγνώμη εάν έχει ξανα-αναφερθεί το ιδιο θέμα μέσα στο θρεντ αλλα δεν εχω διαβάσει και τις 42 σελίδες.
Επίσης μάλλον ρητορικά είναι τα ερώτηματα μου αλλά φρίκαρα που (ξανα)είδα και (ξανα)συνειδητοποίησα και τα 2 αυτά. Εκτός αν ξαναλέω αν έχω καταλάβει κάτι λάθος και πρέπει να αναθεωρήσω.
https://www.youtube.com/watch?v=o1tj2zJ2Wvg :a016::rockon::rockon::rockon::rockon::rockon:
Billymuse
13/05/2017, 22:59
Nίκο πληρώνεις διόδια; Θύμησε μου να μην σου ξαναμιλήσω :lol:
Nik0s_Dk
14/05/2017, 00:17
Nίκο πληρώνεις διόδια; Θύμησε μου να μην σου ξαναμιλήσω :lol:
Κοιτα, πληρωνω μεχρι να βρω τι θα κανω με τη πινακιδα (εννοειται παω παντα μεσα στα ορια χωρις προσπερασεις κλπ παντα σε υποστεγο φυλασσομενη κλπ... :bawl:
Αλλα πιο πολυ ειναιπου θελω να βρω απαντηση στο ερωτημα...
ΤΙ ΦΑΣΗ ΡΕ????
Ψάχνεις να βρεις κάτι λογικό στο μεγαλύτερο μπουρδέλο του πλανήτη. Μην αγχώνεσαι άδικα.
.......σουφλιας υπουργος μεταφορων
εβαλε διοδια στους παραδρομους και μετα ανακοινωσε το τελος της πολιτικης του καρριερας
o_gavros
14/05/2017, 12:16
Καλαμάτα-Αθήνα , 7 (ολογράφως: εφτά) σταθμοί διοδίων για 231χλμ!!!
Μωρό μου σόρρυ...
Billymuse
14/05/2017, 12:49
Με λίγα λόγια υπολόγισε την καθυστέρηση, 230/7= 32..διόδια κάθε 32 χιλιόμετρα..εκει που βρίσκεις ρυθμό πρέπει να κόψεις..δεν λέμε καν να μπεις στην ουρα..να βγάζεις γάντια,ανοίγεις φερμουαρ..βγάζεις πορτοφόλι πληρώνεις ,ρέστα πάλι πισω πορτοφόλι κλείνεις μπουφάν φοράς γάντια..κάντο αυτο και έχεις χάσει άνετα μισή ώρα με αυτη την διαδικασία. Οσες φορές που έχω πάει Καλαμάτα πέφτουν κάτι... :D
Bob_o_mastoras
14/05/2017, 15:37
Κοιτα, πληρωνω μεχρι να βρω τι θα κανω με τη πινακιδα (εννοειται παω παντα μεσα στα ορια χωρις προσπερασεις κλπ παντα σε υποστεγο φυλασσομενη κλπ... :bawl:
Αλλα πιο πολυ ειναιπου θελω να βρω απαντηση στο ερωτημα...
ΤΙ ΦΑΣΗ ΡΕ????
Σκαρφ, μπαφερ, γκετα λαιμου.
Σταματας λιγο πριν, τη φορας στην πινακιδα, περνας, σταματας λιγο μετα και τη βγαζεις.
υ.γ. Μην ξεχασεις να κανεις κ@λοδαχτυλο στη καμερα που εχει μετα τις μπαρες.
Σταματας λιγο πριν, τη φορας στην πινακιδα, περνας, σταματας λιγο μετα και τη βγαζεις.
Και να σε γραψει καμια καμερα λιγο πιο κατω σε HD ... να στειλουν το ραβασακι μαζι με την παραβαση (αποκρυψη πινακιδας) ΦΣΣΣΣΣΣΣΣΤΤΤΤ Ασαλιωτο!
Αν θες να εισαι σωστος παραβατης... το πας all-in. Μεσες λυσεις δεν υπαρχουν.
Ξεκινας το ταξιδι χωρις πινακιδα και τη βαζεις λιγο πριν φτασεις ξανα σε ρυθμους πολης εκει που θα φτασεις.
Αν σε παιρνει φυσικα και εννοειται πως εισαι ενα κινουμενο φαντασμα.
Πολλές φορές μετά τα διόδια τη στήνει η τροχαία. Μην ωθείτε άλλους χρήστες προς τη παραβατικότητα ελαφρά τη καρδία.
devil's animal
14/05/2017, 19:25
Και να σε γραψει καμια καμερα λιγο πιο κατω σε HD ... να στειλουν το ραβασακι μαζι με την παραβαση (αποκρυψη πινακιδας) ΦΣΣΣΣΣΣΣΣΤΤΤΤ Ασαλιωτο!
Αν θες να εισαι σωστος παραβατης... το πας all-in. Μεσες λυσεις δεν υπαρχουν.
Ξεκινας το ταξιδι χωρις πινακιδα και τη βαζεις λιγο πριν φτασεις ξανα σε ρυθμους πολης εκει που θα φτασεις.
Αν σε παιρνει φυσικα και εννοειται πως εισαι ενα κινουμενο φαντασμα.
o Χριστος και η μανα του...:eleison:
εσεις ταλαιπωρειστε περισσοτερο απ'οτι αν πληρωνατε κανονικα...
ο ενας λεει σταματαει πριν περασει βαζει το σκαρφ του λαιμου και οταν περασει ξανασταματαει και το ξαναβγαζει....και αν εχει 6-7-10 διοδια η διαδρομη φασκελοκουκουλωστα ανεβα κατεβα...τον πιανει η μεση...:lol:
ο αλλος πιο μαγκας...βγαζει εντελως την πινακιδα και την βαζει πριν φτασει στον προορισμο του... βιδες δηλαδη και βιδωνε και ξεβιδωνε...
μαγκες εδω και πολλα χρονια (δεν ξερω ακριβως ποσα, μην ειστε αφελεις) εχει ανακαλυφθει ενα φοβερο πραγμα που λεγεται duct tape ή αλλιως γκαφερ ή ελληνιστι υφασματοταινια...ναι, ναι...αληθεια σας λεω...και οχι μονο αυτο...ειναι ΚΑΙ αυτοκολλητη!! το ξερω λιποθυμησατε απο την πολλη πληροφορια...:faint:
οποτε αυτο το πραγμα κολλαει...και ξεκολλαει...μαγικο?? παμε αλλη μια...κολλαει...και ξεκολλαει...
free tip: μην τυχον και παει κανενας ποντιος και παρει διαφανη αυτοκολλητη ταινια συσκευασιας:lol::lol:, ειναι ή σε ασημι ή σε μαυρο, σπανιως σε λευκο αλλα υπαρχει και την χρησιμοποιουν οι ψυκτικοι στα a/c...και αυτη κανει....
και φυσικα την χρησιμοποιειτε σε ολη την διαδρομη γιατι δεν πιστευω να πηγαινετε με 120...:look:
naturalboy
14/05/2017, 23:23
Αυτό με την αυτοκόλητη ταινία δεν το ήξερα.. εγώ βγάζω πινακίδα μόλις μπώ σε εγνατία συγκεκριμένα αλεξ/πολη -θεσ/νικη και την βάζω πάλι μόλις μπω θεσ/νικη όμορφα και ωραία απο το 2008 εώς σήμερα.!
Billymuse
15/05/2017, 08:32
Τσεκάρετε σε καθε διόδια αν έχει μπάτσους στην λεα ακριβως μετά τα διόδια. Πάντα εκει αράζουν οπότε βλέποντας και κάνοντας...σε βόλτα παλιά περάσαμε 8 μηχανάκια χωρίς να πλερω..ηταν ένας τσεος και μας κοιταξε...και μετα συνέχισε να κοιτάει την εφημερίδα του :lol:
Τσεκάρετε σε καθε διόδια αν έχει μπάτσους στην λεα ακριβως μετά τα διόδια. Πάντα εκει αράζουν οπότε βλέποντας και κάνοντας...σε βόλτα παλιά περάσαμε 8 μηχανάκια χωρίς να πλερω..ηταν ένας τσεος και μας κοιταξε...και μετα συνέχισε να κοιτάει την εφημερίδα του :lol:
Δεν προκειται να σας κυνηγησει περιπολικο γιατι αν προξενησει κανα ατυχημα δεν τον ξεπλενει ουτε ο Δουναβης.
Τωρα παντα υπαρχουν Σεριφηδες...και απλα να προσεχετε!
ΣΤΕΛΙΟΣ-ΤΕΡΙ
15/05/2017, 08:56
8 νομετεοι στην σειρα, πληρωνη ο πρωτος και με το ανοιγμα τις μπαρας, Βουρ. και ουτε γατα ουτε ζημια.:)
karellen
15/05/2017, 09:26
Με λίγα λόγια υπολόγισε την καθυστέρηση, 230/7= 32..διόδια κάθε 32 χιλιόμετρα..εκει που βρίσκεις ρυθμό πρέπει να κόψεις..δεν λέμε καν να μπεις στην ουρα..να βγάζεις γάντια,ανοίγεις φερμουαρ..βγάζεις πορτοφόλι πληρώνεις ,ρέστα πάλι πισω πορτοφόλι κλείνεις μπουφάν φοράς γάντια..κάντο αυτο και έχεις χάσει άνετα μισή ώρα με αυτη την διαδικασία. Οσες φορές που έχω πάει Καλαμάτα πέφτουν κάτι... :D
Μπορώ να σου δείξω 3 εναλλακτικές διαδρομές για να γλυτώσεις 3 διόδια από Τρίπολη και κάτω (1.Γέφυρας Μάναρη,στο Καλογερικό που λέμε 2. Παραδείσια-Βελιγοστή και 3. Είσοδος Καλαμάτας).
Σου προσθέτουν 5-10 λεπτά επιπλέον ταξίδι και έχουν λίγα καλά στροφιλίκια για μοτοσυκλέτα.Αν όμως είσαι με οικογένεια και αυτοκίνητο θα σε κουράσει.
devil's animal
15/05/2017, 10:28
Δεν προκειται να σας κυνηγησει περιπολικο γιατι αν προξενησει κανα ατυχημα δεν τον ξεπλενει ουτε ο Δουναβης.
Τωρα παντα υπαρχουν Σεριφηδες...και απλα να προσεχετε!
θα ειχε μεγαλη πλακα να προσπαθησεις να πιστολιασεις διοδια και να εισαι με 125...:lol:
να σε κοιταει ο μπατσος να φευγεις σε slow motion με την υπερηχητικη ταχυτητα των 50χλμ/ωρα... :bawl:
περα απο την πλακα, επειδη εχει μπει σε νομο το πιστολιασμα και ειναι παραβαση του ΚΟΚ, αν σε αντιληφθει και εχει ορεξη και εισαι με κανενα μονοκυλινδρο, τον ηπιες στεγνα...
θα σε παρει στο κυνηγι και δεν θα ξεφυγεις καθολου ευκολα...
εχουν συμβει περιστατικα και θυμαμαι και ενα σημαντικο τοτε στην Πατρα στην γεφυρα ή στο Ριο...δεν θυμαμαι ακριβως που ειχε γινει και θανατηφορο λογω της καταδιωξης...
amyroukai
22/05/2017, 18:59
Πως να αποφύγετε όλα τα διόδια από Αθήνα - Θεσσαλονίκη
http://anemosanatropis.blogspot.com/2017/05/11.html?spref=fb
amyroukai
01/06/2017, 13:03
τριανταοκτώ.
38.
Τόσα είναι τα διόδια που θα έχει η Εγνατία.
Δεν πληρώνω, πουλήθηκε η Ελλάδα στους εργολάβους και άλλα κωμικά.
Δεν χρειάζεται σχόλιο, απλά λέω ένα νούμερο. 38. Μιά χαρά μας βλέπω, ήρθε η ανάπτυξη. Των σταθμών διοδίων.
τριανταοκτώ.
38.
Τόσα είναι τα διόδια που θα έχει η Εγνατία.
Δεν πληρώνω, πουλήθηκε η Ελλάδα στους εργολάβους και άλλα κωμικά.
Δεν χρειάζεται σχόλιο, απλά λέω ένα νούμερο. 38. Μιά χαρά μας βλέπω, ήρθε η ανάπτυξη. Των σταθμών διοδίων.
38
+
προς το παρόν στην Εγνατία λειτουργούν οκτώ σταθμοί: στην Τύρια (Θεσπρωτία), στο Μαλακάσι (Μέτσοβο), στον Πολύμυλο Κοζάνης, στα Μάλγαρα Θεσσαλονίκης, στην Ανάληψη, στη Μουσθένη Καβάλας, στον Ίασμο Κομοτηνής και στον Προμαχώνα Σερρών.
= 46
amyroukai
01/06/2017, 13:11
38
+
= 46
the Spirgi is a fan of VALENTINO λοιπόν...
basilis_k6
01/06/2017, 13:27
πηγη?
amyroukai
01/06/2017, 13:30
τι εννοάς; τα περισσότερα ειδησεογραφικά το έχουν. google "νέοι σταθμοί διοδίων εγνατία" και υπάρχει τόσο σε φιλοκυβερνητικά όσο και σε αντιπολιτευόμενα νέα. δεν πιστεύω όλοι μαζί να μας κοροϊδεύουν, δεν θα έχει προηγούμενο αυτό :p
A, εκτός αν εννοείς το ότι ο υπουργός είναι φαν του Βάλε46, αυτό ήταν χούμορ :D
basilis_k6
01/06/2017, 13:36
τι εννοάς; τα περισσότερα ειδησεογραφικά το έχουν. google "νέοι σταθμοί διοδίων εγνατία" και υπάρχει τόσο σε φιλοκυβερνητικά όσο και σε αντιπολιτευόμενα νέα. δεν πιστεύω όλοι μαζί να μας κοροϊδεύουν, δεν θα έχει προηγούμενο αυτό :p
A, εκτός αν εννοείς το ότι ο υπουργός είναι φαν του Βάλε46, αυτό ήταν χούμορ :D
εγω είδα οτι στα 800χλμ δρόμου θα έχει (λογικο) 18 σταθμούς. Οι άλλοι 20 ειναι πλευρικοι, δεν πληρώνεις παρα μόνο μια φορά. Ετσι όπως το έγραψες θα νομίζει ο κοσμος οτι θα σταματάει καθε 47 δευτερόλεπτα.
sapila racing
01/06/2017, 13:55
εγω είδα οτι στα 800χλμ δρόμου θα έχει (λογικο) 18 σταθμούς. Οι άλλοι 20 ειναι πλευρικοι, δεν πληρώνεις παρα μόνο μια φορά. Ετσι όπως το έγραψες θα νομίζει ο κοσμος οτι θα σταματάει καθε 47 δευτερόλεπτα.
Με 18 σταθμούς σε 800 χλμ ο κάθε οδηγός θα σταματάει κατα μεσο όρο κάθε 44 χλμ.
Αυτο είναι απλά γελοίο.
Ακόμα και στην Τουρκία που θεωρητικά είναι πιο πίσω σε καποια θέματα, ο αυτοκινητόδρομος λειτουργούσε πριν 20 χρόνια με χαρτάκι στην είσοδο και πληρωμή στην έξοδο.
amyroukai
01/06/2017, 13:56
ε δεν ξέρω δεν θα περνάω "ποτέ" από εκεί, οπότε δεν ασχολήθηκα πολύ με την συχνότητα της ύπαρξης των σταθμών. Όπως το λες, 800/18 = ένας σταθμός κάθε 45 χιλιόμετρα. Ανάσχεση ανά 30 λεπτά το πολύ. Αν το θεωρείς φυσιολογικό όλα καλά, εγώ όχι.
εδιτ με πρόλαβε ο σαπίλας.
basilis_k6
01/06/2017, 14:00
όλοι οι δρόμοι στην ελλάδα έτσι δεν ειναι πλέον? η εγνατία εφόσον θα βάλουν διοδια -εκει παει το λογικο- θα γινοτανε οπως ολοι. δεν μιλάω για το αν πρεπει η δεν πρεπει να έχει, ειναι μεγαλη κουβεντα αυτο.
basilis_k6
01/06/2017, 14:02
όλοι οι δρόμοι στην ελλάδα έτσι δεν ειναι πλέον? η εγνατία εφόσον θα βάλουν διοδια -εκει παει το λογικο- θα γινοτανε οπως ολοι. δεν μιλάω για το αν πρεπει η δεν πρεπει να έχει, ειναι μεγαλη κουβεντα αυτο.
αθη-θες 11 σταθμοι για 500χλμ. ακριβως το ιδιο δλδ.
Με 18 σταθμούς σε 800 χλμ ο κάθε οδηγός θα σταματάει κατα μεσο όρο κάθε 44 χλμ.
Αυτο είναι απλά γελοίο.
Ακόμα και στην Τουρκία που θεωρητικά είναι πιο πίσω σε καποια θέματα, ο αυτοκινητόδρομος λειτουργούσε πριν 20 χρόνια με χαρτάκι στην είσοδο και πληρωμή στην έξοδο.
Αν πηγαίνεις με τα όρια ταχύτητας, δε σου φαίνεται και τόσο η μια στάση κάθε ώρα. :lol:
amyroukai
01/06/2017, 14:06
Αν πηγαίνεις με τα όρια ταχύτητας, δε σου φαίνεται και τόσο η μια στάση κάθε ώρα. :lol:
έχει όριο 40 στην ΕΟ; με 130 που είναι το "ευρωπαϊκό, σταματάς στο 20λεπτο...
Ναι, πολλοί δρόμοι στην Ελλάδα έχουν όριο 130. Ακόμα και η ΑΟ έχει κάτι 50-60άρια σε πολλά σημεία.
Προφανώς ήμουν υπερβολικός, αλλά πιάνετε το νόημα.
Billymuse
01/06/2017, 14:33
Δλδ θα πρέπει 18 φορές να φωνάζουμε πιστόοολιιι και η συνέχεια ειναι γνωστή.
Δλδ θα πρέπει 18 φορές να φωνάζουμε πιστόοολιιι και η συνέχεια ειναι γνωστή.
Ενω με το χαρτακι και ΕΝΑ τελικο λογαριασμο αναλογα σε ποια εξοδο θα βγεις .... μπορεις να κανεις 800χλμ και στο τελος να βγαλεις ενα GRANDE PISTOLI !!!:bawl:
amyroukai
01/06/2017, 16:53
είναι θέμα ασφάλειας, άλλο να κινδυνεύεις να φας 18 μπάρες στο κεφάλι άλλο μία μόνο. :bawl:
είναι θέμα ασφάλειας, άλλο να κινδυνεύεις να φας 18 μπάρες στο κεφάλι άλλο μία μόνο. :bawl:
Και γι'αυτους ετσι ειναι.
Αλλο να κινδυνευεις να φας πιστολι για 2-3 διοδια απο τα 123348374 που εχουν βαλει, κι αλλο να τρως ενα ξηγημενο για ΟΛΑ ΜΑΖΙ.
... αυτο επειδη το πιστολι παιζει πολυ δυνατα στο Ελλαντα.
ε δεν ξέρω δεν θα περνάω "ποτέ" από εκεί, οπότε δεν ασχολήθηκα πολύ με την συχνότητα της ύπαρξης των σταθμών. Όπως το λες, 800/18 = ένας σταθμός κάθε 45 χιλιόμετρα. Ανάσχεση ανά 30 λεπτά το πολύ. Αν το θεωρείς φυσιολογικό όλα καλά, εγώ όχι.
εδιτ με πρόλαβε ο σαπίλας.
670 είναι τα χλμ σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα, δηλαδή κάθε 37 χλμ διόδια, είναι δυνατόν;;;
/ Β
TsoliasGR
23/08/2017, 16:58
1,30 κόστος για 16 χιλιόμετρα απόσταση.
Τελευταία διόδια πριν την Καλαμάτα στην ΕΟ Αθηνών-Καλαμάτας.
Και τα προηγούμενα...0,80
Για μοτο...όχι κουτί...
μέχρι πρόσφατα, πλήρωνα μόνο την γέφυρα στο Ριο-Αντίρριο. 1,90€ έχει. λες δεν βαριέσαι , αξίζει να έργο.
Πλέον δεν θα πληρώνω ούτε αυτήν.
Ολυμπία Οδό το ξεφτιλίσαν.. και τόσα διόδια και το αντίτιμο υπερβολικό. θα το σκεφτώ εάν πληρώσω διόδια όταν θα είναι 0,50€ ή 0,70€ για τις μοτοσυκλέτες.
Για την εγνατία τα μάθατε? :lol:
Στις 31 Αυγούστου οι μετωπικοί σταθμοί Παμβώτιδας (77ο χλμ.), Μέστης (580ο χλμ.), Ιεροπηγής (62ο χλμ. κάθετου άξονα Ιεροπηγής - Κρυσταλλοπηγής) και Ευζώνων (70ό χλμ. κάθετου άξονα Χαλάστρας - Ευζώνων).
Στις 10 Οκτωβρίου οι σταθμοί Θεσσαλονίκης (322ο χλμ.), Ασπροβάλτας (396ο χλμ.), Καβάλας (476ο χλμ.) και Στρυμονικού (45ο χλμ. κάθετου άξονα Λαγκαδά - Προμαχώνα).
Την 1η Νοεμβρίου οι μετωπικοί σταθμοί Σιάτιστας (186ο χλμ.) και Αρδανίου (648ο χλμ.) και όλοι οι πλευρικοί σταθμοί.
Βεβαια υπάρχουν και τα αστεράκια:
Ο διαγωνισμός για τον σταθμό διοδίων Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε και αναμένεται η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την υπογραφή της σύμβασης.
Ο διαγωνισμός για τα διόδια Ασπροβάλτας ολοκληρώθηκε και εκκρεμεί η απόφαση χρηματοδότησης.
Ο διαγωνισμός για τα διόδια Καβάλας και Στρυμονικού δεν πραγματοποιήθηκε και επομένως είναι αδύνατον να ολοκληρωθεί μέσα στο έτος. Επομένως πρέπει το υπ. Υποδομών να εγκρίνει τη χρηματοδότηση του 2018.
Τέλος, για τους σταθμούς σε Σιάτιστα και Αρδάνιο και τους πλευρικούς βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη η εκπόνηση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, επομένως είναι αδύνατον να αδειοδοτηθούν και να δημοπρατηθούν μέσα στη χρονιά. «Ηταν γνωστό όταν υπογραφόταν η κοινή υπουργική απόφαση τον Ιούνιο ότι δύσκολα θα μπορούσε να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα. Ελπίζουμε ότι οι σταθμοί θα είναι έτοιμοι αρχές ή μέσα του 2018
τον χαβα μας στις μιζεςκαι τις συμβασεις :confused:
lleonidas
06/11/2017, 13:16
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, προανήγγειλε αλλαγές στον τρόπο που οι οδηγοί πληρώνουν τα διόδια τους με τον τελικό στόχο του υπουργείου να είναι η πλήρης κατάργηση των ταμείων στους σταθμούς.
Όπως τόνισε, έως το τέλος του έτους θα έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός και με το νέο σύστημα οι οδηγοί θα μπορούν να πληρώσουν ακόμη και με το κινητό τους τηλέφωνο, κατεβάζοντας την ειδική εφαρμογή που θα δημιουργηθεί. Υπάρχει όμως πρόβλεψη για ορισμένα ταμεία τα οποία θα ασχολούνται με τους εναλλακτικούς τρόπους χρέωσης.
«Μέχρι το τέλος του χρόνου ο διαγωνισμός και μέσα στην επόμενη χρονιά να το έχουμε εφαρμόσει σίγουρα στην Εγνατία», είπε.
Περιγράφοντας πώς θα λειτουργεί το νέο σύστημα τόνισε πως «θα έχουμε μια συσκευή ή μια εφαρμογή στο κινητό, με την οποία θα χρεωνόμαστε για τα χιλιόμετρα που διανύουμε» και εξηγώντας ανέφερε πως η συσκευή ή η εφαρμογή που θα υπάρξει θα φορτίζεται με κάποιο ποσό, από το οποίο στη συνέχεια θα αφαιρούνται τα χρήματα, ανάλογα με τα διόδια που έχει κάποιος διανύσει.
Επεσήμανε πως οι τιμές των διοδίων δεν θα αλλάξουν, το σύστημα θα ισχύσει σε όλες τις Εθνικές Οδούς, όμως για την Αττική Οδό θα πρέπει να υπάρξει κάποια άλλη χρέωση.
Έκανε ακόμη λόγο για ένα μικρό πρόσθετο κόστος για τους οδηγούς επαγγελματικών οχημάτων. Στα οχήματά τους θα τοποθετηθεί σύστημα GPS που θα παρακολουθεί την πορεία τους, ώστε να μην μπαίνουν στους παραδρόμους των Εθνικών Οδών.
Όσον αφορά τους εργαζομένους στους σταθμούς των διοδίων εξήγησε πως δεν θα χάσουν τις δουλειές τους, αλλά θα απορροφηθούν από κάποιον άλλο τομέα.
Πηγή (http://www.cnn.gr/news/ellada/story/104507/sarotikes-allages-sta-diodia-pos-tha-ginetai-i-pliromi)
Δεν αναφέρεται κάτι για τα δίτροχα αλλά υποθέτω πως δε θα εξαιρούνται από τον κανόνα.
Καταργούνται τα ταμεία. Ταυτόχρονα..
[...] ενώ εξαγγέλλεται συνεχώς πως η Εγνατία Οδός θα είναι ο πρώτος δρόμος στον οποίο θα λειτουργήσει το νέο σύστημα, προ μηνών ο υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης υπέγραψε απόφαση για την εγκατάσταση περίπου 40 σταθμών διοδίων μέχρι το τέλος Νοεμβρίου [...] :lol:
από εδώ (https://insidestory.gr/article/diodia?token=3616Y0VEE7&utm_source=facebook&utm_medium=post&utm_campaign=op&utm_content=%2Farticle%2Fdiodia)
Nostradamus
09/11/2017, 11:04
:lol:
από εδώ (https://insidestory.gr/article/diodia?token=3616Y0VEE7&utm_source=facebook&utm_medium=post&utm_campaign=op&utm_content=%2Farticle%2Fdiodia)
Δεν θελω γελακια.. δεν αμφισβητούμε ποτέ τον υπουργό μας....
costas81
09/11/2017, 11:09
:lol:
Να προλάβουν να τα φτιάξουν για να πούν μετά οτι τα κατργήσανε! Και μέχρι τότε να έχουν φάει οι καλογρίτσες και οι λοιποί εργολάβοι
Γιατί σας φαίνεται περίεργο; Έτσι γίνονταν πάντα οι δουλειές στην Ελλάδα. Θα μπουν 40 σταθμοί, θα (ξανα)πλουτίσουν οι γνωστοί-άγνωστοι και, αργότερα, όταν είναι έτοιμο το σύστημα, οι σταθμοί θα ξηλωθούν.
Billymuse
09/11/2017, 11:32
Οι οδηγοί που διασχίζουν την Ιόνια Οδό, το νέο αυτοκινητόδρομο ο οποίος συνδέει όλη τη Δυτική Ελλάδα και επιτρέπει να διανύσει κάποιος την απόσταση από το Αντίρριο έως τα Ιωάννινα σε 1 ώρα και 40 λεπτά βρίσκονται μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη: ο σύγχρονος αυτοκινητόδρομος, ο οποίος έχει μήκος 196 χλμ., ξεκινάει από το Ρίο Αχαΐας, διέρχεται βόρεια -κοντά από το Μεσολόγγι, το Αγρίνιο, την Αμφιλοχία, την Άρτα- και καταλήγει στα Ιωάννινα, όπου συνδέεται με την Εγνατία Οδό, δεν έχει ούτε ένα βενζινάδικο. :lol:
http://www.insider.gr/eidiseis/epiheiriseis/66772/giati-den-ehei-venzinadika-i-ionia-odos
costas81
09/11/2017, 11:46
Οι οδηγοί που διασχίζουν την Ιόνια Οδό, το νέο αυτοκινητόδρομο ο οποίος συνδέει όλη τη Δυτική Ελλάδα και επιτρέπει να διανύσει κάποιος την απόσταση από το Αντίρριο έως τα Ιωάννινα σε 1 ώρα και 40 λεπτά βρίσκονται μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη: ο σύγχρονος αυτοκινητόδρομος, ο οποίος έχει μήκος 196 χλμ., ξεκινάει από το Ρίο Αχαΐας, διέρχεται βόρεια -κοντά από το Μεσολόγγι, το Αγρίνιο, την Αμφιλοχία, την Άρτα- και καταλήγει στα Ιωάννινα, όπου συνδέεται με την Εγνατία Οδό, δεν έχει ούτε ένα βενζινάδικο. :lol:
http://www.insider.gr/eidiseis/epiheiriseis/66772/giati-den-ehei-venzinadika-i-ionia-odos
Είναι γεγονώς!! Δεν υπάρχει! Ούτε ΣΕΑ εν λειτουργία!
Billymuse
09/11/2017, 11:51
Ευτυχως το Πλιτσερίνι που δεν ελιχε φτάσει με το Drz μέχρι εκει πάνω.
devil's animal
09/11/2017, 12:48
1ον ειναι λογικο διοτι ειναι βενζινΑΔΙΚΟ!!
2ον ειναι κολπο γιατι θα βαλουν διοδια στις εισοδους και στις εξοδους και αναγκαστικα θα βγαινεις, θα πληρωνεις, θα βαζεις βενζινη σε χωριο και ξαναμπαινοντας θα ξαναπληρωνεις...
οι ανθρωποι ειναι πολυ μπροστα...τριπλασιασμος εσοδων λεγεται αυτο αλλα που να τα καταλαβετε εσεις αυτα οι μπουρτζοβλαχοι...:bawl::bawl:
Billymuse
09/11/2017, 13:51
Πες τα ρε Σταύρο, κάτι μαλάκες σαν τους Σέρβους π.χ διαδρομή Βελιγράδι - Νις δίνεις 3,5ευρω σε διόδια και έχει ΣΕΑ κάθε 30-40 χλμ με την τιμή της βενζίνης να είναι στα ίδια επίπεδα όπως στις πόλεις..εμεις ειμαστε πολύ προχώ...:moutza:
Πες τα ρε Σταύρο, κάτι μαλάκες σαν τους Σέρβους π.χ διαδρομή Βελιγράδι - Νις δίνεις 3,5ευρω σε διόδια και έχει ΣΕΑ κάθε 30-40 χλμ με την τιμή της βενζίνης να είναι στα ίδια επίπεδα όπως στις πόλεις..εμεις ειμαστε πολύ προχώ...:moutza:
πες τα ρε!!!!
αλλα δεν ειπες και το αλλο. τα διοδια εκει δεχονταν δηναρια ευρω και καρτες. εχουν POS δινεις καρτα χτυπας πιν και δρομο!!!!!
Πόσο?? Πότε πήγες τελευταία φορά, γιατι το 2007 η μοτοσυκλέτα είχε 13 ευρώ, για φουλ αυτοκινητόδρομο απο ΝΙΣ-Βελιγράδι, και άλλα 10 απο Βελιγράδι-Ουγγαρία!
Σίγουρα μετά το 2007, αφού τότε ήταν 15 ετών. :lol:
Σίγουρα μετά το 2007, αφού τότε ήταν 15 ετών. :lol:
:bawl:
Billymuse
09/11/2017, 17:48
Μάλλον μπερδεύεσαι Καβαλιώτη :P εκτος αν πέρασες με καμια νταλίκα :P
Πριν μερικούς μήνες πέρασα και έγραφα τα ποσά που έδινα στα εξοδα μου
390139
Εδω και το λινκ με τις τιμές
390139
!!!!!!
Το θυμάμαι τόσο καθαρά, γιατί είμασταν 2, πληρωσαμε απο 23 ευρώ ο καθένας, και κλάψαμε!
Οτι ηταν δρομάρα επίσης το θυμάμαι.
Μήπως εγινε η απόσβεση του έργου, και ρίξαν τα διόδιο ώστε να βγαίνουν τα έξοδα συντήρησης και μόνο?
lykourgi
09/11/2017, 19:57
θα βαλουν διοδια στις εισοδους και στις εξοδους και αναγκαστικα θα βγαινεις, θα πληρωνεις, θα βαζεις βενζινη σε χωριο και ξαναμπαινοντας θα ξαναπληρωνεις...
οι ανθρωποι ειναι πολυ μπροστα...
Ή θα φτιάξουν βενζινάδικο επί της Ιονίας και θα βάλουν διόδια στην είσοδό του.
Χάρη θα μας κάνουν. Θα γλυτώνουμε και το ψάξιμο στα χωριά.
:p
lleonidas
09/11/2017, 20:36
Εδώ (http://www.ert.gr/frontpage/diodia-ilektroniki-chreosi-analoga-me-ta-chiliometra-tis-diadromis-video/) το βίντεο που έπαιξε σήμερα στις ειδήσεις της ΕΡΤ στο οποίο ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Αυτοκινητοδρόμων αναφέρει λεπτομέρειες για το νέο καθεστώς ηλεκτρονικής χρέωσης που προωθείται.
Στα επαγγελματικά οχήματα θα υπάρχει δορυφορικό σύστημα χρέωσης.
costas81
09/11/2017, 21:31
Εδώ (http://www.ert.gr/frontpage/diodia-ilektroniki-chreosi-analoga-me-ta-chiliometra-tis-diadromis-video/) το βίντεο που έπαιξε σήμερα στις ειδήσεις της ΕΡΤ στο οποίο ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Αυτοκινητοδρόμων αναφέρει λεπτομέρειες για το νέο καθεστώς ηλεκτρονικής χρέωσης που προωθείται.
Στα επαγγελματικά οχήματα θα υπάρχει δορυφορικό σύστημα χρέωσης.
Φίλοι μου εδώ δεν μπορούν να φτιάξουν ένα ηλεκτρονικό εισιτήριο για το μετρό!!! Μετά από καμια 20 χρόνια και αφού θα έχουμε γυρίσει στην δραχμή ίσως το δούμε και αυτό από κανέναν προοδευτικό! Μέχρι τότε πιστόλι στο πιστόλι!
jliordos
10/11/2017, 00:51
390139
Έτσι ακριβώς είναι !!!
Billymuse
09/12/2017, 22:21
Αντε καλή χρονιά να έχουμε (http://www.insider.gr/eidiseis/ellada/69581/erhontai-ayxiseis-sta-diodia-athina-thessaloniki-neo-etos)
Αυξάνονται από την 1η Ιανουαρίου τα διόδια στη διαδρομή από Πελασγία έως Κλειδί της Ε.Ο. Αθήνας – Θεσσαλονίκης, καθιστώντας τη διαδρομή κατά 30 λεπτά ακριβότερη για τις μοτοσικλέτες και 40 λεπτά για τα αυτοκίνητα....
lleonidas
21/01/2018, 14:47
Ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή των πλευρικών διοδίων στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου καθώς η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου εγκρίθηκε προ τριημέρου και αναρτήθηκε στη Διαύγεια.
Το έργο περιλαμβάνει και τη μετατροπή του κόμβου Βαρυμπόμπης σε «δακτυλίδι» και παρεμβάσεις στους κόμβους Κηφισιάς και Καλυφτάκη. Η λειτουργία πλευρικών σταθμών διοδίων στους βασικούς κόμβους της ΠΑΘΕ στην Αττική προβλεπόταν στη σύμβαση του 2007 με τη Νέα Οδό.Τελικώς προχώρησαν μόνο τα πλευρικά διόδια Καπανδριτίου και Μαλακάσας, ενώ με την αναθεώρηση των συμβάσεων παραχώρησης το 2013 απαλείφθηκαν τα πλευρικά διόδια στους κόμβους Λυκόβρυσης και Καλυφτάκη.
Περισσότερα εδώ (https://www.autoblog.gr/2018/01/20/nea-diodia-sthn-attikh-se-barympomph-kai-agio-stefano/)
lleonidas
08/06/2018, 18:05
Aπό την 1η Ιανουαρίου 2019 (και αφότου προηγουμένως η νέα τιμολογιακή πολιτική εγκριθεί από την DG Move) τα διόδια στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Ηγουμενίτσα με τους Κήπους Έβρου θα αυξηθούν από 0,03 ευρώ (με ΦΠΑ) σε 0,05 ευρώ (με ΦΠΑ), ανά χιλιόμετρο, για την κατηγορία των οχημάτων 2 (με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος μέχρι 2,70 μ. - Ι.Χ.).
Επιπλέον, μετά την ολοκλήρωση της παραχώρησης της Εγνατίας Οδού και τη θέση σε ισχύ της σύμβασης παραχώρησης, η τιμή χιλιομετρικής χρέωσης θα διαμορφώνεται με βάση τις σχετικές ρυθμίσεις της σύμβασης.
Ουσιαστικά τα διόδια τέλη για τα Ι.Χ. υπερδιπλασιάζονται, καθώς, για παράδειγμα, σήμερα στο σταθμό Παμβώτιδας ανέρχονται σε 1,20 ευρώ και θα εκτοξευθούν σε 1,98 ευρώ από την πρώτη ημέρα του νέου έτους.
Στην Κοινή Υπουργική Απόφαση αναφέρεται πως δωρεάν διελεύσεις θα δικαιούνται μόνο οι άνεργοι με την επίδειξη κάρτας ανεργίας.
«Κάθε απαλλαγή ή εξαίρεση καταβολής διοδίων τελών στην Εγνατία Οδό και στους καθέτους άξονες αυτής, πλην των αναφερομένων στην παράγραφο 1 καταργείται και παύει να ισχύει από την 01-01-2019», σημειώνεται.
Λεπτομέρειες και οι σχετικοί πίνακες εδώ (http://www.zougla.gr/money/article/apagoreftika-ta-diodia-me-tis-nes-afksisis) .
George_Sp
08/06/2018, 19:09
:moutza:
ε ρε πιστολίδι και μολότωφ να πάει σύννεφο.
βαλανε pos στα διοδια :lol:
christoi
09/06/2018, 00:58
Στην Κοινή Υπουργική Απόφαση αναφέρεται πως δωρεάν διελεύσεις θα δικαιούνται μόνο οι άνεργοι με την επίδειξη κάρτας ανεργίας.
Να τον έχεις μέσα στο αμάξι; Να το οδηγάει; Να είναι απλώς ο ιδιοκτήτης;
petros1479
15/06/2018, 21:11
https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/3713465/kameres-sta-diodia-gia-osous-den-plironoun
lleonidas
23/12/2018, 18:58
Αυξήσεις (https://www.cnn.gr/news/ellada/story/159180/diodia-oles-oi-ayxiseis-poy-erxontai-apo-to-neo-etos) από 1-1-2019.
Αυτό το ''2,98€ από 1,20€'' για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα στα Μάλγαρα, πρέπει να σπάει ρεκόρ ως προς το ποσοστό αύξησης.
o_gavros
23/12/2018, 23:11
:D
402301
lleonidas
14/06/2019, 16:32
Αυξήσεις σε δύο στάδια στα διόδια της Αττικής Οδού από την 1η Ιουλίου αλλά και από την 1η Ιανουαρίου του 2020 ανακοίνωσε η εταιρεία. Το διόδιο για τα ΙΧ αυξάνεται στα 3€ απο την 1η Ιουλίου και στα 3,30€ απο την 1η Ιανουαρίου.Οι τιμές για τα δίτροχα είναι 1,50€ και 1,60€ αντίστοιχα από 1,40€ που πληρώνουμε σήμερα.
Πηγή (https://www.thetoc.gr/koinwnia/article/megales-auksiseis-se-duo-stadia-sta-diodia-tis-attikis-odou)