PDA

View Full Version : Ορθογραφία

Σελίδες : 1 [2] 3 4

spyrakos35
02/03/2014, 14:09
όχι, είναι μία ξεκάθαρη ερώτηση που πηγάζει από τα γραφόμενά σου και πρέπει να την απαντήσεις αλλιώς υπεκφέυγεις και κάνεις το κουνέλι....

η ερώτηση είναι καθαρά προβοκατόρικη, και το ξέρεις ;)

θα σου απαντήσω διπλωματικά λοιπόν και εγώ:

όμοιος ομοίω, αεί πελάζει

:beer:

AristidisZ
02/03/2014, 14:10
όχι, είναι μία ξεκάθαρη ερώτηση που πηγάζει από τα γραφόμενά σου και πρέπει να την απαντήσεις αλλιώς υπεκφέυγεις και κάνεις το κουνέλι....

τα κανες λίγο σκατά με τα quote ή είναι η ιδέα μου ;

η απάντησή μου είναι μάλλον ξεκάθαρη :)

spyrakos35
02/03/2014, 14:12
τα κανες λίγο σκατά με τα quote ή είναι η ιδέα μου ;

η απάντησή μου είναι μάλλον ξεκάθαρη :)

μπορεί να τα έκανα σκατά, το διόρθωσα, εσύ όμως δεν μου απαντησες

AristidisZ
02/03/2014, 14:14
μπορεί να τα έκανα σκατά, το διόρθωσα, εσύ όμως δεν μου απαντησες

πως δεν απάντησα βρε Σπύρο ;
έγραψα ότι η φυσική ροπή του ανθρώπου είναι να συναναστρέφεται "ομοίους του"

spyrakos35
02/03/2014, 14:20
πως δεν απάντησα βρε Σπύρο ;
έγραψα ότι η φυσική ροπή του ανθρώπου είναι να συναναστρέφεται "ομοίους του"

ξερω τι έγραψες και αυτό που έγραψες σημαίνει (στο δικό μου μυαλό) οτι αν δεχτούμε οτι σήμερα με πας, μόλις αρχίσω να γράφω ανορθόγραφα θα με απορρίψεις.....

βεβαια δεν θα φταίς εσύ αλλά η ρήση.... και ούτε βέβαια σε νοιάζει να σκεφτείς οτι μπορεί να υπάρχουν λόγοι σοβαρότατοι πίσω από την ανορθογραφία κάποιου.....

δαιν ποιράζυ φειλαι, να ισε καλλά..... γι αυτώ σου τειν παίυτουν ι γλάρρει :lol:

AristidisZ
02/03/2014, 14:24
ξερω τι έγραψες και αυτό που έγραψες σημαίνει (στο δικό μου μυαλό) οτι αν δεχτούμε οτι σήμερα με πας, μόλις αρχίσω να γράφω ανορθόγραφα θα με απορρίψεις.....

βεβαια δεν θα φταίς εσύ αλλά η ρήση.... και ούτε βέβαια σε νοιάζει να σκεφτείς οτι μπορεί να υπάρχουν λόγοι σοβαρότατοι πίσω από την ανορθογραφία κάποιου.....

δαιν ποιράζυ φειλαι, να ισε καλλά..... γι αυτώ σου τειν παίυτουν ι γλάρρει :lol:

δε σου είπα όμως αυτό, εξού και το διπλωματικό της απάντησης
είπα ότι είναι η φυσική ροπή του ανθρώπου, άρα ασυναίσθητα επιλέγει τις παρέες του με αυτό τον τρόπο
φυσικά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, δε βάζω ταμπέλες στους ανθρώπους βάσει του πως γράφουν και μόνο, άλλα σίγουρα ένα καρτελάκι μπαίνει
πάντα μπορεί να αξιολογήσω κάποιους άλλους παράγοντες, και να τους βάλω πολύ πιο πάνω από το πως γράφουν, όμως για εμένα σίγουρα κάτι λέει
όπως πολύ σωστά είπε ο fkiol

Η ορθή γραφή δεν συνεπάγεται την παιδεία (ίσως την εκπαίδευση, αλλά και αυτό δεν είναι απόλυτο).

Το να προσπαθείς όμως κατά το δυνατόν να βελτιώσεις τη γραφή σου για να διευκολύνεις όποιον διαβάζει αυτό που γράφεις, είναι ανάλογο με το να αποφεύγεις να διπλοπαρκάρεις, να μην κλείνεις με τη μηχανή το πεζοδρόμιο, να μην κάνεις βόλτες το τετράγωνο τα μεσάνυχτα με το παπί χωρίς εξάτμιση, να μην πετάς τα σκουπίδια έξω από τον κάδο και άλλα τέτοια.
Και αυτά όντως συνεπάγονται την παιδεία.

Και όταν γράφω «να προσπαθείς όμως κατά το δυνατόν να βελτιώσεις τη γραφή σου» δεν σημαίνει να μην κάνεις κανένα λάθος, σημαίνει απλά να μην αδιαφορείς για το πόσα λάθη κάνεις.
Το «βαριέμαι να κάθομαι να κάνω δέκα δεξιά κλικ για να διαβάσεις εσύ πιο εύκολα αυτό που γράφω» σημαίνει άνετα «βαριέμαι να σταματήσω να σε γράφω εκεί που ξέρεις».
Κι εγώ που ξέρω ορθογραφία, τον ορθογράφο τον έχω πάντα ανοιχτό.

notakos600
02/03/2014, 14:28
... Η ανορθογραφία ενός ανθρώπου δηλώνει στην τελική την παιδεία του.

Λόγω κεκτημένης ταχύτητας αντικαθιστώ τη λέξη ''παιδεία'' με τη λέξη ''μόρφωση''. Όλα τα άλλα που γράφω ισχύουν όσον αφορά εμένα πάντα.
Κατά τα λοιπά ο καθένας διατυπώνει τη γνώμη του και φυσικά δεν προσπαθεί να την επιβάλλει στον άλλον.
Θα το ξαναπώ μια ακόμη φορά: η ανορθογραφία ενός ανθρώπου μου χαλάει την όποια καλή εντύπωση είχα σχηματίσει γι αυτόν.
Κάτι σαν την θεογκόμενα δηλαδή που όταν σε πλησιάζει μυρίζει ιδρωτίλα...

Pan (dvs)
02/03/2014, 14:48
Και δε με λετε ρε παλικαρια.Οταν οι ανθρωποι δεν εγραφαν,δεν ειχανε παιδεια?Πριν απο 2500-3000 χρονια οι ανθρωποι δεν ειχανε αρχες και παιδεια?

Σε χωρες του λεγομενου τριτου κοσμου,επειδη οι ανθρωποι λογω καταστασεων ειναι αγραμματοι,δεν εχουνε παιδεια?Παιδεια,μορφωση,ορθογραφια πανε μαζι?

Οποιος ξερει να γραφει ορθογραφημενα ελληνικα εχει παιδεια.Αν παει στη Ρωσσια και κουτσογραφει τα ρωσσικα παυει να εχει παιδεια.

Καταλαβαινω οτι για καποιους μας ειναι δυσκολο ισως και βαρετο να διαβασουνε ενα κακογραμμενο κειμενο,αλλα ως εδω.Οι ανορθογραφοι δεν ειναι παιδια ενος κατωτερου Θεου.

Joyrider
02/03/2014, 14:49
Pipe και fkol συμφωνώ εννοείται με την μη απολυτότητα της συνεπαγωγής, αυτό πιστεύω και εγώ.

Αλλά την ικανότητα απλά να θυμάσαι πως γράφονται οι λέξεις (για να μην πάμε στο γιατί γράφονται έτσι) θα την έβαζα μάλλον χαμηλά ως κριτήριο απόρριψης κάποιου ή ακόμα και ως κριτήριο ή παράγοντα διαμόρφωσης παιδείας.

AristidisZ
02/03/2014, 14:51
Και δε με λετε ρε παλικαρια.Οταν οι ανθρωποι δεν εγραφαν,δεν ειχανε παιδεια?Πριν απο 2500-3000 χρονια οι ανθρωποι δεν ειχανε αρχες και παιδεια?

Σε χωρες του λεγομενου τριτου κοσμου,επειδη οι ανθρωποι λογω καταστασεων ειναι αγραμματοι,δεν εχουνε παιδεια?Παιδεια,μορφωση,ορθογραφια πανε μαζι?

Οποιος ξερει να γραφει ορθογραφημενα ελληνικα εχει παιδεια.Αν παει στη Ρωσσια και κουτσογραφει τα ρωσσικα παυει να εχει παιδεια.

Καταλαβαινω οτι για καποιους μας ειναι δυσκολο ισως και βαρετο να διαβασουνε ενα κακογραμμενο κειμενο,αλλα ως εδω.Οι ανορθογραφοι δεν ειναι παιδια ενος κατωτερου Θεου.

μη μπλέκεις τις έννοιες
άλλο παιδεία, άλλο μόρφωση

Pan (dvs)
02/03/2014, 15:24
μη μπλέκεις τις έννοιες

Δεν τις μπλεκω εγω.

pipe_smoker
02/03/2014, 16:12
Pipe και fkol συμφωνώ εννοείται με την μη απολυτότητα της συνεπαγωγής, αυτό πιστεύω και εγώ.

Αλλά την ικανότητα απλά να θυμάσαι πως γράφονται οι λέξεις (για να μην πάμε στο γιατί γράφονται έτσι) θα την έβαζα μάλλον χαμηλά ως κριτήριο απόρριψης κάποιου ή ακόμα και ως κριτήριο ή παράγοντα διαμόρφωσης παιδείας.

Ναι ρε παιδιά.
Δεν είπαμε να κόψουμε την καλημέρα σε κάποιον που δεν ξέρει ορθογραφία. Για όνομα του θεού.
Ο Αρίστος θα πέτυχε κανά γλάρο χθες στο δρόμο του και θα του γ@μήθηκε η μέρα και θα άνοιξε το θρεντ να ξεσπάσει και βρήκαμε δουλειά:lol:

Τέσπα.
Μιας και το ανέφερες, είναι πολύ πιο σημαντικό να μαθαίνει κανείς γιατί γράφονται όπως γράφονται οι λέξεις παρά να παλεύει να θυμάται.
Αυτό βοηθάει από τα πιο απλά (καταλήξεις, προθέσεις, αυξήσεις, αν θέλει ένα ή δύο σύμφωνα στη σειρά κλπ) μέχρι τα πάρα πολύ σύνθετα.
Ναι οκ δε γίνεται να γίνουμε όλοι γλωσσολόγοι με διδακτορικό στην ετυμολογία, και να φτάσουμε να μη χρειάζεται να θυμόμαστε τίποτα γιατί στην ουσία όλα θα βγαίνουν φυσικά.
Αλλά και αν δεν είχαμε μάθει κάποια βασικά πράγματα, ακόμα και για τα μη ανώμαλα ρήματα πχ θα έπρεπε να θυμόμαστε απ'έξω τις καταλήξεις τους (ασχέτως που είναι ίδιες), και θα θυμόμασταν ότι το "μπαίνω" γράφεται με "ω" αλλά μπορεί να ξεχνάγαμε το "βγαίνω" και να το γράφαμε "βγαίνο":dizzy:

μη μπλέκεις τις έννοιες

Ναι.
Και καλύτερα να μην επιχειρήσουμε να τις ξεμπλέξουμε/ορίσουμε τώρα και εδώ, γιατί τα μπούτια μας θα γίνουν ναυτικός κόμπος και το μπινελίκωμα θα πρέπει να γίνει σε στυλ:

-Είσθε αδαής κύριε Smoker!
-Ανακαλέστε αμέσως κύριε Ζ!
-Επαναλαμβάνω είσθε αδ...
-Είπα ανακ...
-Δεν ανακαλώ. Είσθε αδαής και ανόητος!
-Σας επιστρέφω τους χαρακτηρισμούς. Παρακαλώ τους κυρίους διαχειριστάς να επαναφέρουν τον κύριο Ζ στην τάξη.
-Εσείς χρειάζεσθε επαναφορά κύριεεε....
-Θα έπρεπε να ντρέπεστε!

you get the picture:D

amyroukai
02/03/2014, 16:16
Οκ. Επειδή προ τριχιλιετιας υπήρχε δεν υπήρχε γραφή, αν θυμάσαι οι γνωριζοντες γραφή λαι ανάγνωση απολάμβαναν τον γενικό σεβασμό και εκτίμηση. Πλέον, επειδή όλοι τελείωσαν σχολείο, πολύ μεγάλο ποσοστό ανώτερη η ανώτατη εκπαίδευση, το οποίο πτυχίο εξισωθηκε με το χαρτί τουαλέτας σε αξία; Και είναι μαγκιά το "απόφοιτος πεζοδρομιακής" και με το ζόρι το όνομα μας σωστά;

Πάνο ούτε μηχανές είχε τότε, σημαίνει κάτι αυτό; Δεν είχε και μέσα "κοινωνικής δικτύωσης" όμως, οπότε η πραγματική αξία του καθενός ηταν γνωστή, με το "απόλυτο" κριτήριο της συμπεριφοράς του στην κοινωνία του.

nicksior
02/03/2014, 16:40
ΟΚ!
Καλούνται οι ανορθόγραφοι απο τούδε(sic) και στο εξης να χρησιμοποιούν τη γλώσσα του σώματος ...
Τουτέστιν να ανεβάζουν βίδεος εις τας απαντήσεις τους.
Δυστυχώς οι κυρίες του φορουμ είναι ορθογράφοι.

bruno
02/03/2014, 17:06
Λόγω κεκτημένης ταχύτητας αντικαθιστώ τη λέξη ''παιδεία'' με τη λέξη ''μόρφωση''. Όλα τα άλλα που γράφω ισχύουν όσον αφορά εμένα πάντα.
Κατά τα λοιπά ο καθένας διατυπώνει τη γνώμη του και φυσικά δεν προσπαθεί να την επιβάλλει στον άλλον.
Θα το ξαναπώ μια ακόμη φορά: η ανορθογραφία ενός ανθρώπου μου χαλάει την όποια καλή εντύπωση είχα σχηματίσει γι αυτόν.
Kραταω το τελευταιο,το καταλαβαινω αυτο αλλα θεωρω ότι δεν είναι σωστο,ακουγεται καπως ισως ρατσιστικο,προσωπικα με ενοχλουν τα greeklish απλα δεν μπαινω στον κοπο να τα διαβασω.Αλλα ρε γαμωτο π.χ την ανακακατασκευη μπορούμε να την γραφουμε στην γλωσσα μας.

spyrakos35
02/03/2014, 17:07
παίδες,

αυτό που θέλω εγώ να καταλάβετε είναι οτι ακόμα και σήμερα που μιλάμε σε όλη σχεδόν την ελληνική επαρχία, το σχολείο και η μόρφωση ερχονται τριτο-τέταρτα.... για την παιδεία (όπως την έχουμε ορίσει) ας μην συζητήσουμε καλύτερα....

αυτά τα παιδιά-θύματα, στερημένα και από μόρφωση αλλά και από παιδεία και μάλιστα, όχι κατ επιλογή τους, αυριο, ενδέχεται να μπουν στο φόρουμ.... κάποια, ίσως να δεχτούν (από μόνα τους) να μάθουν, κάποια άλλα (η πλειονότητα) μάλλον θα συνεχίσουν με την παιδεία που έχουν ήδη...... το να τα απορρίψεις, καθ οιονδήποτε τρόπο, χωρίς να ξέρεις το πραγματικό ποιόν τους, είναι δικό σου σφάλμα, έτσι πιστεύω εγώ, τουλάχιστον....

τέλος από μένα, φιλούμπες.....

AristidisZ
02/03/2014, 17:13
ΟΚ!
Καλούνται οι ανορθόγραφοι απο τούδε(sic) και στο εξης να χρησιμοποιούν τη γλώσσα του σώματος ...
Τουτέστιν να ανεβάζουν βίδεος εις τας απαντήσεις τους.
Δυστυχώς οι κυρίες του φορουμ είναι ορθογράφοι.

όλοι οι άνθρωποι προσπαθούν να βελτιώσουν τους τομείς στους οποίους πάσχουν
αν το δέχεσαι αυτό, συμπεραίνεις και το αυτονόητο

το ανεκδοτάκι για τις κυρίες δε το πιασα, τα σπας να τα ξαναρίξεις περικαλώ ;

AristidisZ
02/03/2014, 17:16
παίδες,

αυτό που θέλω εγώ να καταλάβετε είναι οτι ακόμα και σήμερα που μιλάμε σε όλη σχεδόν την ελληνική επαρχία, το σχολείο και η μόρφωση ερχονται τριτο-τέταρτα.... για την παιδεία (όπως την έχουμε ορίσει) ας μην συζητήσουμε καλύτερα....

αυτά τα παιδιά-θύματα, στερημένα και από μόρφωση αλλά και από παιδεία και μάλιστα, όχι κατ επιλογή τους, αυριο, ενδέχεται να μπουν στο φόρουμ.... κάποια, ίσως να δεχτούν (από μόνα τους) να μάθουν, κάποια άλλα (η πλειονότητα) μάλλον θα συνεχίσουν με την παιδεία που έχουν ήδη...... το να τα απορρίψεις, καθ οιονδήποτε τρόπο, χωρίς να ξέρεις το πραγματικό ποιόν τους, είναι δικό σου σφάλμα, έτσι πιστεύω εγώ, τουλάχιστον....

τέλος από μένα, φιλούμπες.....

εσύ το έκανες Μάρθα Βούρτση ρε Σπύρο
όλοι οι αστοιχείωτοι εκεί έξω παιδιά του μεροκάματου είναι ή παιδιά του iphone και του facebook άραγε ;

SHOOTER045
02/03/2014, 17:18

πως κανεις ετσι για καποια ανεπιθυμητα σωματικα υγρα
στην τελικη βαλτην στο ντουζ πριν...........:a48::a48::a48:

spyrakos35
02/03/2014, 17:28
εσύ το έκανες Μάρθα Βούρτση ρε Σπύρο
όλοι οι αστοιχείωτοι εκεί έξω παιδιά του μεροκάματου είναι ή παιδιά του iphone και του facebook άραγε ;

εκτίθεσαι αρίστο.....

AristidisZ
02/03/2014, 17:30
εκτίθεσαι αρίστο.....
επί του συγκεκριμένου, με τίποτα φίλε :)
πάω γήπεδο, θα ρίξουμε πεντάρα άραγε ; :p

:wave2:

spyrakos35
02/03/2014, 17:33

κάντε ότι γουστάρετε....

ερχόμαστε ;)

nicksior
02/03/2014, 17:56
όλοι οι άνθρωποι προσπαθούν να βελτιώσουν τους τομείς στους οποίους πάσχουν
αν το δέχεσαι αυτό, συμπεραίνεις και το αυτονόητο

το ανεκδοτάκι για τις κυρίες δε το πιασα, τα σπας να τα ξαναρίξεις περικαλώ ;

Τώρα εσύ γιατί τα πήρες?
Γλώσσα του σώματος = παντομίμα ένα πράμα.
Οσο για τις κυρίες του φορουμ μονο λόγους θαυμασμού έχω!
Απλά στην περίπτωση video με παντομίμα θα τις προτιμούσα απο ... εσένα ή εμένα .

Σου τα έσπασα ικανοποιητικά?:lol:

amyroukai
02/03/2014, 18:34
Με τα κακομοιρα τέκνα της επαρχίας που δεν έχουν πρόσβαση στη μόρφωση νομίζω οτι θα γελαω για καιρό. Τέλος πάντων, το ζήτημα είναι απλό κατά τα φαινόμενα. Όσοι για όποιον λόγο δεν γράφουν σωστά, έχουν γραμμένη στα παλαιά τους υποδήματα την ορθογραφία για τους δικούς τους λόγους. Και τα λοιπά απλώς ηλεκτρόνια και ραδιοκύματα. Μετά τόσες σελίδες, εκεί το είδα να καταλήγει. Με 'γειά μας και δαύτο.

Joyrider
02/03/2014, 19:30
Τέσπα.
Μιας και το ανέφερες, είναι πολύ πιο σημαντικό να μαθαίνει κανείς γιατί γράφονται όπως γράφονται οι λέξεις παρά να παλεύει να θυμάται.
Αυτό βοηθάει από τα πιο απλά (καταλήξεις, προθέσεις, αυξήσεις, αν θέλει ένα ή δύο σύμφωνα στη σειρά κλπ) μέχρι τα πάρα πολύ σύνθετα.
Ναι οκ δε γίνεται να γίνουμε όλοι γλωσσολόγοι με διδακτορικό στην ετυμολογία, και να φτάσουμε να μη χρειάζεται να θυμόμαστε τίποτα γιατί στην ουσία όλα θα βγαίνουν φυσικά.
Αλλά και αν δεν είχαμε μάθει κάποια βασικά πράγματα, ακόμα και για τα μη ανώμαλα ρήματα πχ θα έπρεπε να θυμόμαστε απ'έξω τις καταλήξεις τους (ασχέτως που είναι ίδιες), και θα θυμόμασταν ότι το "μπαίνω" γράφεται με "ω" αλλά μπορεί να ξεχνάγαμε το "βγαίνω" και να το γράφαμε "βγαίνο":dizzy:

Η πλάκα είναι ότι η ορθογραφία μιας λέξης ορίζεται από κανόνες που έχουμε καταργήσει όπως το πολυτονικό σύστημα ή η προφορά βραχύχρονων μακρόχρονων φωνηέντων. Άρα σαν απλή παπαγαλία μοιάζει τώρα πια.

Γιατί λοιπόν να γράφω πχ "αφαλάτωση" και όχι "απαλάτωση" όταν δεν ξέρω (ή και να ξέρω δεν σημαίνει τίποτα) ότι το άλας έπαιρνε δασεία γι' αυτό και το "από" γίνεται "αφ";

amyroukai
02/03/2014, 19:52
Αρχαία κάναμε στο Λύκειο... Οι περισσότεροι, έστω. Οπότε μία επαφή με πολυτονικό κλπ είχαμε.

spyrakos35
02/03/2014, 20:36

μιδαίν - τρεία??????????????????????

δαιν καθώσουν αιδό να τα λαίμαι ραι φίλαι που οίταν ώμωρυα κε ορέα?????

:lol:

AristidisZ
02/03/2014, 21:00
μιδαίν - τρεία??????????????????????

δαιν καθώσουν αιδό να τα λαίμαι ραι φίλαι που οίταν ώμωρυα κε ορέα?????

γμσε τα ρε συ :p

el_hymador
02/03/2014, 22:33

Ναι ρε χαλαρα...

310876

vaska
03/03/2014, 07:45
Δε νομίζω ότι θεωρείται (ακόμα) λάθος το "αυγό" ή το "τραίνο" (εγώ ακόμα έτσι τα γράφω). Τα παιδιά αναφέρονται περισσότερο σε "αυτή είμαστε" και "είμουν νιος και γέρασα".

+1200 ρε φίλε με το αυγό και το τραίνο. Με στοίχιωναν από πιτσιρικά και πάνω που τα είχα μάθει, ήρθαν κάτι νεωτεριστές και τ' άλλαξαν.

Που πα ρε Καραμήτρο και κάνεις αλλαγές, φάγαμε τα νιάτα μας να τις μάθουμε και τώρα μας τα γυρίζεις.

ΑΥΓΟ & ΤΡΑΙΝΟ τέλος.

Pan (dvs)
03/03/2014, 07:49
Ορεξατο σε βλεπω.Φυγανε οι βαρβαροι απο την Πατρα και αρχισες να παιρνεις τα πανω σου?

vaska
03/03/2014, 08:09
Ορεξατο σε βλεπω.Φυγανε οι βαρβαροι απο την Πατρα και αρχισες να παιρνεις τα πανω σου?

Άσε ρε με τα μανιαούρια, δεν φτάνει που γίνονται "κάκα" και δεν ξέρουν που είναι το βουνό και που η θάλασσα, κάνουν και τσαμπουκάδες. Χθες πέσανε κάτι ψιλές για τα μάτια μιας (ο Θεός να την κάνει) ωραίας Ελένης και είχε τρελό γέλιο να βλέπεις 2 τυπάκια που έβαζαν τα δυνατά τους να σταθούν όρθια, να προσπαθούν να πετύχει ο ένας τον άλλον.

Και η "ωραία" Ελένη καθισμένη στην γωνία, μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, να περιμένει την έκβαση του αγώνα για να δοθεί ως έπαθλο στον νικητή. :rotflmao::rotflmao:

Όχι σε παρακαλώ κάνε το εικόνα και πες μου αν έκανα καλά που έκατσα και είδα όλον τον αγώνα. Μέχρι τελική πτώσης όμως έτσι???

:bawl::bawl:

spyrakos35
03/03/2014, 08:26
+1200 ρε φίλε με το αυγό και το τραίνο. Με στοίχιωναν από πιτσιρικά και πάνω που τα είχα μάθει, ήρθαν κάτι νεωτεριστές και τ' άλλαξαν.

Που πα ρε Καραμήτρο και κάνεις αλλαγές, φάγαμε τα νιάτα μας να τις μάθουμε και τώρα μας τα γυρίζεις.

ΑΥΓΟ & ΤΡΑΙΝΟ τέλος.

και ΕΤΑΙΡΕΙΑ ρε μ00νιααααααααααααααααααααα

:bawl:

ΓΙΑΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ
03/03/2014, 08:32
δεν απολογουμε απλα το γραφω

όταν τελιοσα το δημοτικο σε ηλικια 12 +1/2 χρωνων τον ιουνιο του 73 λογο οικογενιακων προβλημάτων με την μυτρια μου εφυγα από το σπιτη. και κοιμωμουν τα βραδια δεμενος απο την ζωνη μου για να μην πεσω επανω στα δεντρα. επιασα δουλια ένα μηνα μετα στην οικοδομη υδραυλικος, τον σεπτεμβριο του 73 μπηκα σε μια σχολη υδραυλικών του οαεδ σαν οικότροφος για να εχω καπου να μηνω.
εκει σηκομομασταν το πρωι στης 6 και φευγαμε να παμε για δουλια . χωρισ πρωινο καμια τυροπιτα στον δρομο να προλάβω, στης 7 επρεπε να ημουν στην οικοδομη και να εχω βαλει τα ρουχα της δουλιας ώστε στης 7+30 που ερχοντουσαν οι μαστοροι να εχω βγαλει τα εργαλεία στον παγκο και να εχο ετοιμα τα κοματια που μου ειχαν πει να φτιαξω την πρωηγουμενη μερα , στης 11+30 που θα σταματουσαν για κολατσο θα επρεπε να τους εχω ετοιμασει το κολατσιο τους και πριν συκοθουν αυτοι επρεπε να εχω φαει και να εχω ετοιμα ότι κοματια σωληνα χριαζοντουσαν για να συνεχεισουν
σκολουσαμε στης 2+30 και εφευγαν οι μαστοροι εγω επρεπε να μαζεψω α εργαλεία και να τα καθαρισω να τα βαλω στην θεση τους να σκουπισω το δοματιο που είχαμε τον παγκο να στιαλω τσιμεντο και να τσμενταρω της σωλινες που είχαμε τοποθετισει (όλα αυτά χωρεις υπερορια να πληρωνεσαι) και κατά της 4-4+30 εφευγα για την σχολη,
τα μαθηματα αρχιζαν στης 5 οποτε μεσα στο λεοφοριο -α επρεπε να διαβασω και να γραψω. για μεσιμεριανο ουτε λογος παλι καμια τυροπιτα στο χερι αναμεσα από το ένα λεοφοριο στο άλλο.
τα μαθηματα τελιωνανε στης 10 το βραδυ και το εστιατοριο του οικοτροφιου εκληνε στης 10 οποτε φαγιτο γιοκ. κατευθείαν στο θαλαμο . στο κρεβατι μας κάθε θαλαμος ειχε 60 ατομα και συνολικα ημαστν 5 θαλαμοι.
10+30 έσβηναν τα φωτα για υπνο οποτε από της 10 που τελιωναν τα μαθηματα μεχρη να πας στον θαλαμο σου και με την βαβουρα 300 ατομων ,,,, τι να γραψεις τι να διαβασεις .. βραδυνο φαγιτο??? ξερω και ένα με τον τοτο που βγαζει περισοτερο γελιο......
το πρωι μια από τα ιδια
η σχολη ηταν 4 χρωνια αλλα οικότροφος ημουν μονο 3 χρωνια μεχρη τα 12 +1/2 εως 15+ 1/2 μου μετα νοικιασα ένα σπιτι μονος και αγωρασα μηχανη για να μην με τρωνε τα λωφορια.
παρ όλα αυτά ημουν ο μονος μαθητης τα τελευταια 15 χρωνια στην σχολη που ειχα βαθμο πανω από 15 πηρα πτηχειο με 17 + 45/100
ένα χρωνο μετα στα 16+ δουλευα το πρωη υδραυλικος και τα απογεύματα σε σουβλαντζιδικο μετα σε πιτσαρια και γενικα μεχρη να παω φαντάρος δουλευα σε δυο δουλιες για να μπορεσω να ζησω και να εχω την μηχανη που εκανα κεφι.
δεν εμαθα ορθογραφεια αλλα εμαθα να σεβομε τον συνανθρωπο μου και να τον δεχομαι όπως είναι με τα καλα του και τα κακα του , ουδεις αλάνθαστος.
και όχι για να δικιολογιθω που είμαι ανορθόγραφος αλλα καλυτερα να διαβαζω καποιον που γραφει ανορθογραφα παρα καποιον που γραφει μαλακιες η που προσβαλει τους αλλους...
δεν το γραφω αυτό για να προσβαλο κανεναν .. το λεω γιατι ειστε και παραξιδιαριδες :)
εχω τραβιξει πολύ λουκι στην ζωη μου και τωρα είμαι 54 χρωνων δεν σκοπευω να τρωω τον χρωνο μου σε ορθογραφειες μεσο word με αντιγραφη επικολιση κλπ γιαυτο μην μου λετε να κανω ορθογραφια μην χεστουμε,,, :)

spyrakos35
03/03/2014, 08:37
δώσε κι άλλο πόνο στα γαυράκια λέμε..... ;)

Pan (dvs)
03/03/2014, 08:39

όταν τελιοσα το δημοτικο σε ηλικια 12 +1/2 χρωνων ...................

εχω τραβιξει πολύ λουκι στην ζωη μου και τωρα είμαι 54 χρωνων δεν σκοπευω να τρωω τον χρωνο μου σε ορθογραφειες μεσο word με αντιγραφη επικολιση κλπ γιαυτο μην μου λετε να κανω ορθογραφια μην χεστουμε,,, :)

Μαζι σου.

να γλυτωσω και τι χ€σιμο.:D

vaska
03/03/2014, 08:47

όταν τελιοσα το δημοτικο σε ηλικια 12 +1/2 χρωνων τον ιουνιο του 73 λογο οικογενιακων προβλημάτων με την μυτρια μου εφυγα από το σπιτη. και κοιμωμουν τα βραδια δεμενος απο την ζωνη μου για να μην πεσω επανω στα δεντρα. επιασα δουλια ένα μηνα μετα στην οικοδομη υδραυλικος, τον σεπτεμβριο του 73 μπηκα σε μια σχολη υδραυλικών του οαεδ σαν οικότροφος για να εχω καπου να μηνω.
εκει σηκομομασταν το πρωι στης 6 και φευγαμε να παμε για δουλια . χωρισ πρωινο καμια τυροπιτα στον δρομο να προλάβω, στης 7 επρεπε να ημουν στην οικοδομη και να εχω βαλει τα ρουχα της δουλιας ώστε στης 7+30 που ερχοντουσαν οι μαστοροι να εχω βγαλει τα εργαλεία στον παγκο και να εχο ετοιμα τα κοματια που μου ειχαν πει να φτιαξω την πρωηγουμενη μερα , στης 11+30 που θα σταματουσαν για κολατσο θα επρεπε να τους εχω ετοιμασει το κολατσιο τους και πριν συκοθουν αυτοι επρεπε να εχω φαει και να εχω ετοιμα ότι κοματια σωληνα χριαζοντουσαν για να συνεχεισουν
σκολουσαμε στης 2+30 και εφευγαν οι μαστοροι εγω επρεπε να μαζεψω α εργαλεία και να τα καθαρισω να τα βαλω στην θεση τους να σκουπισω το δοματιο που είχαμε τον παγκο να στιαλω τσιμεντο και να τσμενταρω της σωλινες που είχαμε τοποθετισει (όλα αυτά χωρεις υπερορια να πληρωνεσαι) και κατά της 4-4+30 εφευγα για την σχολη,
τα μαθηματα αρχιζαν στης 5 οποτε μεσα στο λεοφοριο -α επρεπε να διαβασω και να γραψω. για μεσιμεριανο ουτε λογος παλι καμια τυροπιτα στο χερι αναμεσα από το ένα λεοφοριο στο άλλο.
τα μαθηματα τελιωνανε στης 10 το βραδυ και το εστιατοριο του οικοτροφιου εκληνε στης 10 οποτε φαγιτο γιοκ. κατευθείαν στο θαλαμο . στο κρεβατι μας κάθε θαλαμος ειχε 60 ατομα και συνολικα ημαστν 5 θαλαμοι.
10+30 έσβηναν τα φωτα για υπνο οποτε από της 10 που τελιωναν τα μαθηματα μεχρη να πας στον θαλαμο σου και με την βαβουρα 300 ατομων ,,,, τι να γραψεις τι να διαβασεις .. βραδυνο φαγιτο??? ξερω και ένα με τον τοτο που βγαζει περισοτερο γελιο......
το πρωι μια από τα ιδια
η σχολη ηταν 4 χρωνια αλλα οικότροφος ημουν μονο 3 χρωνια μεχρη τα 12 +1/2 εως 15+ 1/2 μου μετα νοικιασα ένα σπιτι μονος και αγωρασα μηχανη για να μην με τρωνε τα λωφορια.
παρ όλα αυτά ημουν ο μονος μαθητης τα τελευταια 15 χρωνια στην σχολη που ειχα βαθμο πανω από 15 πηρα πτηχειο με 17 + 45/100
ένα χρωνο μετα στα 16+ δουλευα το πρωη υδραυλικος και τα απογεύματα σε σουβλαντζιδικο μετα σε πιτσαρια και γενικα μεχρη να παω φαντάρος δουλευα σε δυο δουλιες για να μπορεσω να ζησω και να εχω την μηχανη που εκανα κεφι.
δεν εμαθα ορθογραφεια αλλα εμαθα να σεβομε τον συνανθρωπο μου και να τον δεχομαι όπως είναι με τα καλα του και τα κακα του , ουδεις αλάνθαστος.
και όχι για να δικιολογιθω που είμαι ανορθόγραφος αλλα καλυτερα να διαβαζω καποιον που γραφει ανορθογραφα παρα καποιον που γραφει μαλακιες η που προσβαλει τους αλλους...
δεν το γραφω αυτό για να προσβαλο κανεναν .. το λεω γιατι ειστε και παραξιδιαριδες :)

:a23::a23::a23: ρε γιαγιά.
Είσαι ωραίος!!

ΥΓ
Πες του Τάσου να σου δείξει πιο εύκολο τρόπο από την αντιγραφή κι επικόλληση, για να διορθώνεις τα ορθογραφικά σου αν γουστάρεις, μέσα από τον μοζίλα.

amyroukai
03/03/2014, 09:11
Αρκουδε είσαι μια εξαίρεση. Το δικό σου ιστορικό δεν είναι ο κανόνας. Κατά κανόνα, οι σημερινή γενιά των 25-40 έχει τελειώσει σχολείο, το λιγότερο. Και απλά δεν τους νοιάζει.

Βασίλη ενα βιντεακι να ανέβει στα αστεία να γελασουμε και εμείς;

Shiatman
03/03/2014, 09:16
Έτσι μια ιστορία που μου έτυχε και έχει σχέση με την ορθογραφία...

Σε συνέντευξη με μεγαλο-Κύπριο επιχειρηματία (τρομάρα του) για μια θέση μηχανικού-σχεδιαστή με ρώτησε αν είμαι καλός στην ορθογραφία. Του απάντησα ναι και αυτός πολύ φυσικά μου είπε πως ο καλός μηχανικός πρέπει να είναι δυσλεκτικός και να μην ξέρει ορθογραφία :uplate: Του αποκρίθηκα πως αν είχε μάνα και πατέρα δασκάλους, ήθελε-δεν ήθελε ορθογραφία θα μάθαινε! Τον ευχαρίστησα για το δίδαγμα της ημέρας, πήρα το σακάκι μου και την κοπάνησα. Ακόμα τσατίζομαι όταν το σκέφτομαι!:yuck:

vaska
03/03/2014, 09:24
Αρκουδε είσαι μια εξαίρεση. Το δικό σου ιστορικό δεν είναι ο κανόνας. Κατά κανόνα, οι σημερινή γενιά των 25-40 έχει τελειώσει σχολείο, το λιγότερο. Και απλά δεν τους νοιάζει.

αίπεξαι μαλακεία, δεν ήχα μαζύ μου ούται κηνητώ ούτε κάμαιρα ραι φίλαι

amyroukai
03/03/2014, 09:26
Ωχη Ράι γαμοτυ. Που ηχαις τω μιαλω σου;

AUFGEBRACHT
03/03/2014, 09:29
Έτσι όπως πάει, βλέπω να αναβιώνει το λεγόμενο "γλωσσικό ζήτημα" μέσα από τις σελίδες του φόρουμ :lol: Απ' ότι βλέπω όμως το θέμα απασχολεί και άλλα φόρουμ:
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=15&t=55868&sid=28df14a3c36c67a657ce0a3bb7e4728c

Συγγνώμη τώρα, αλλά αυτές οι περιπτώσεις είναι για ολίγον "κράξιμο" και αυτές που έχουν φαντάζομαι οι περισσότεροι στο μυαλό τους και όχι η περίπτωση του Αρκούδα παραπάνω, ο οποίος ήταν βιοπαλαιστής και το τελευταίο που τον ενδιέφερε είναι η ορθογραφία. Αλλά να βλέπεις τον άλλο να δηλώνει φόρα παρτίδα το φοιτητής και να σου πετάει εκείνο το "προαναφερθείσα αυτοκίνητα" και μάλιστα εις άψογα greeklish... H ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια, τί το ήθελες ρε καημένο το προαναφερθείσα; Γράψε ένα "από τα παραπάνω αυτοκίνητα" να ξεμπερδεύεις...

AUFGEBRACHT
03/03/2014, 09:31
αίπεξαι μαλακεία, δεν ήχα μαζύ μου ούται κηνητώ ούτε κάμαιρα ραι φίλαι

Το δεν γράφαιτε αλυώς, τω σοστώ ίνε ΔΑΙΝ!!! Αμάν πυα ανωρθώγραφει...

spyrakos35
03/03/2014, 09:33

μιλάμε για το σχολείο που η ίδια η πολιτεία έχει απαξιώσει?

μιλάμε για το σχολείο που τα ορθογραφικά λάθη δεν τα υπολογίζουν για αφαίρεση βαθμού?

μιλάμε για την παιδεία που ο ανορθόγραφος μαθητής του 10 μπαίνει ΤΕΙ ή/και ΑΕΙ?

για να ξέρω αν μιλάμε για το ίδιο πράμα.....

AUFGEBRACHT
03/03/2014, 09:40
μιλάμε για το σχολείο που η ίδια η πολιτεία έχει απαξιώσει?

μιλάμε για το σχολείο που τα ορθογραφικά λάθη δεν τα υπολογίζουν για αφαίρεση βαθμού?

μιλάμε για την παιδεία που ο ανορθόγραφος μαθητής του 10 μπαίνει ΤΕΙ ή/και ΑΕΙ?

για να ξέρω αν μιλάμε για το ίδιο πράμα.....

Μιλάμε μάλλον για το ίδιο σχολείο που στους δείκτες άρνησης στη νέα ελληνική γλώσσα (φοβερό ευφυολόγημα), μαζί με το όχι, δεν, μην, περιλαμβάνεται και το τσού!!! :evil:
Μου το είπε φίλος που έπεσε στα χέρια του βιβλίο της κορούλας του και έφριξε όταν είδε ότι το τσού είναι άρνηση!!! Άντε με το καλό να μπει στα επιφωνήματα και του γουάου...
Πάντως για άλλη μια φορά ισχύει το "τα πάντα ξεκινάνε και διαμορφώνονται από το σπίτι", εάν ένα παιδί μεγαλώσει σε ένα σπίτι χωρίς βιβλία και εγκυκλοπαίδειες (αν και το κόβω δύσκολο να υπάρχουν πλέον αυτές σε έντυπη μορφή...) τί να του κάνει το σχολείο; Είναι σαν να λέμε ότι μάθαμε ιστορία από το σχολείο...

spyrakos35
03/03/2014, 09:42
Πάντως για άλλη μια φορά ισχύει το "τα πάντα ξεκινάνε και διαμορφώνονται από το σπίτι", εάν ένα παιδί μεγαλώσει σε ένα σπίτι χωρίς βιβλία και εγκυκλοπαίδειες (αν και το κόβω δύσκολο να υπάρχουν πλέον αυτές σε έντυπη μορφή...) τί να του κάνει το σχολείο; Είναι σαν να λέμε ότι μάθαμε ιστορία από το σχολείο...

αυτό κρατήστε το όταν έρθει η ώρα να γράψω το σεντόνι μου περί της κατάστασης στην επαρχία (που βαριέμαι απίστευτα)....

amyroukai
03/03/2014, 09:44
Σπυρακιε, θες σωνει και καλά να δεχτούμε οτι το σχολείο τωρα ειναι σάπιο; άντε είναι. Στα χρόνια σου και μου δεν ήταν. Η ορθογραφία μετρούσε. Αν χάλασε τα τελευταία λιγα χρόνια δεν ξέρω. Και δεν έχει σημασία. Βιβλίο λογοτεχνικό υπάρχει ακόμα. Τώρα το αν ξαφνικά οοοοολοι οι γονείς αντί για Παπαδιαμάντη δίνουν στα παιδιά τους το φως και το βαζελο, δεν το ξέρω. Αλλά ακόμα και εκεί, το περιεχόμενο ειναι σωστά γραμμένο...

Να ξαναπω οτι η γλώσσα ειναι εργαλείο; ΟΛΟΙ το έχουν πρόχειρο, όλοι μπορούν να μάθουν πως δουλεύει. Δωρεάν.

Σαν να λέμε φηλως, πος πάναι τα γιαχαμπουζα μωνω στω μπορναζυ γηα καϊφαι, ενο ενα 250 κάνη συδαιρωκολι; Ω αινας δαιν νηαζεται γυα τω εργαληω, ο άλλως με ωτη αιχη κανυ παπαδαις. Απλω.

AUFGEBRACHT
03/03/2014, 09:52
Σπυρακιε, θες σωνει και καλά να δεχτούμε οτι το σχολείο τωρα ειναι σάπιο; άντε είναι. Στα χρόνια σου και μου δεν ήταν. Η ορθογραφία μετρούσε. Αν χάλασε τα τελευταία λιγα χρόνια δεν ξέρω. Και δεν έχει σημασία. Βιβλίο λογοτεχνικό υπάρχει ακόμα. Τώρα το αν ξαφνικά οοοοολοι οι γονείς αντί για Παπαδιαμάντη δίνουν στα παιδιά τους το φως και το βαζελο, δεν το ξέρω. Αλλά ακόμα και εκεί, το περιεχόμενο ειναι σωστά γραμμένο...

Να ξαναπω οτι η γλώσσα ειναι εργαλείο; ΟΛΟΙ το έχουν πρόχειρο, όλοι μπορούν να μάθουν πως δουλεύει. Δωρεάν.

Σαν να λέμε φηλως, πος πάναι τα γιαχαμπουζα μωνω στω μπορναζυ γηα καϊφαι, ενο ενα 250 κάνη συδαιρωκολι; Ω αινας δαιν νηαζεται γυα τω εργαληω, ο άλλως με ωτη αιχη κανυ παπαδαις. Απλω.

Κι ετοιμαζόμουνα να το γράψω αλλά με πρόλαβες :beer: Όταν το μόνο που μπαίνει στο σπίτι είναι το ΦΩΣ τί περιμένεις; Θυμάμαι στο πανεπιστήμιο είχαμε μια εργασία και ο επιβλέπων καθηγητής μας προέτρεψε να αγοράσουμε εφημερίδες για να βρούμε υλικό, δε θες να μάθεις από πόσους/πόσες άκουσα ότι δεν ειχαν αγοράσει ΠΟΤΕ εφημερίδα...
Θυμάμαι επίσης που όταν αγόραζα καθημερινά εφημερίδα, έρχονταν δίπλα μου για να μαζέψουν το ένθετο με τα αθλητικά που πάντα το πέταγα...

Pan (dvs)
03/03/2014, 09:54
αυτό κρατήστε το όταν έρθει η ώρα να γράψω το σεντόνι μου περί της κατάστασης στην επαρχία (που βαριέμαι απίστευτα)....

Σκεφτηκα και εγω να το κανω αλλα βαρεθηκα.Να πω μονο ενα πραγμα και οποιος θελει ακουει.

Τα παιδια στα ορεινα της Ηπειρου (υποθετω και αλλων περιοχων) ξεκινανε απο τις 6 για να πανε στο σχολειο και καταληγουνε στο σπιτι τους στις 5 το απογευμα.Τρωνε και κατα τις 6 αρχιζουνε να βοηθανε στις δουλειες του σπιτιου.Προβατα,ξυλα και αλλα ωραια.Και που συνεχιζουνε το σχολειο πολυ ειναι.Αναλογες καταστασεις βιωνουνε πλεον και παιδια στις πολεις.

Πολλοι απο εμας κραταμε ενα πληκτρολογιο στο χερι και με την ασφαλεια που μας δωσανε οι οικογενειες μας καθομαστε και αμπελοφιλοσοφουμε.

vaska
03/03/2014, 09:56
..

+ όσα θες!!

Black Mamba
03/03/2014, 09:57
Πολλοι απο εμας κραταμε ενα πληκτρολογιο στο χερι και με την ασφαλεια που μας δωσανε οι οικογενειες μας καθομαστε και αμπελοφιλοσοφουμε.

Οπως τα λες...:a013:

amyroukai
03/03/2014, 09:58
Πανό δηλαδή, έτσι για να καταλάβω, το μισό ίντερνετ ειναι δυσλεξικοι, το άλλο μισό επαρχιώτες απο τα Γκράβαρα (γιατί στα Γιάννενα και σχολεία και πανεπιστήμιο έχετε) και το άλλο μισό μεροκαματιαρηδες που δεν πήγαν σχολείο; ναι, τρία μισά. Ουτε μαθηματικά μάθαμε.

Pan (dvs)
03/03/2014, 10:03
Πανό δηλαδή, έτσι για να καταλάβω, το μισό ίντερνετ ειναι δυσλεξικοι, το άλλο μισό επαρχιώτες απο τα Γκράβαρα (γιατί στα Γιάννενα και σχολεία και πανεπιστήμιο έχετε) και το άλλο μισό μεροκαματιαρηδες που δεν πήγαν σχολείο; ναι, τρία μισά. Ουτε μαθηματικά μάθαμε.

Δεν καταλαβα τι ακριβως εννοεις.

amyroukai
03/03/2014, 10:07
Δεν έχει και σημασία κιόλας. Να είμαστε καλά όλοι. Ορθογράφοι και μη.

spyrakos35
03/03/2014, 10:13

γράφε καλά ρε, μου βγήκαν τα μάτια

Κι ετοιμαζόμουνα να το γράψω αλλά με πρόλαβες :beer: Όταν το μόνο που μπαίνει στο σπίτι είναι το ΦΩΣ τί περιμένεις; Θυμάμαι στο πανεπιστήμιο είχαμε μια εργασία και ο επιβλέπων καθηγητής μας προέτρεψε να αγοράσουμε εφημερίδες για να βρούμε υλικό, δε θες να μάθεις από πόσους/πόσες άκουσα ότι δεν ειχαν αγοράσει ΠΟΤΕ εφημερίδα...
Θυμάμαι επίσης που όταν αγόραζα καθημερινά εφημερίδα, έρχονταν δίπλα μου για να μαζέψουν το ένθετο με τα αθλητικά που πάντα το πέταγα...

δεν είναι ανάγκη να πάει κάποιος πανεπιστήμιο.... και αν το θέλει πραγματικά, δεν είναι καν ανάγκη να πάει σχολείο.... εδώ δεν διαφωνούμε...

εκεί που (προφανώς) διαφωνούμε, είναι στο οτι η οικογένεια (ειδικά στην επαρχία και τώρα θα έρθει και στα αστικά κέντρα το φαινόμενο) δεν παροτρύνει/καθοδηγεί σωστά τα παιδιά προς την μαθηση...
όπως λέει και ο Παναγιώτης

Σκεφτηκα και εγω να το κανω αλλα βαρεθηκα.Να πω μονο ενα πραγμα και οποιος θελει ακουει.
Τα παιδια στα ορεινα της Ηπειρου (υποθετω και αλλων περιοχων) ξεκινανε απο τις 6 για να πανε στο σχολειο και καταληγουνε στο σπιτι τους στις 5 το απογευμα.Τρωνε και κατα τις 6 αρχιζουνε να βοηθανε στις δουλειες του σπιτιου.Προβατα,ξυλα και αλλα ωραια.Και που συνεχιζουνε το σχολειο πολυ ειναι.Αναλογες καταστασεις βιωνουνε πλεον και παιδια στις πολεις.

μην με κάνετε να γράψω το σεντόνι, βαριέμαι λέμε.....

spyrakos35
03/03/2014, 10:18

όχι δεν μάθαμε..... υπάρχουν και τα τρίτα, τα τέταρτα κοκ

:owned:

AUFGEBRACHT
03/03/2014, 10:23
εκεί που (προφανώς) διαφωνούμε, είναι στο οτι η οικογένεια (ειδικά στην επαρχία και τώρα θα έρθει και στα αστικά κέντρα το φαινόμενο) δεν παροτρύνει/καθοδηγεί σωστά τα παιδιά προς την μαθηση... όπως λέει και ο Παναγιώτης

Εκεί προφανώς διαφωνούμε, αφ' ενός γιατί είμαι από επαρχία οπότε μια εικόνα την έχω και αφ' ετέρου επειδή δεν νομίζω πως είναι θέμα αστικού ή μη κέντρου, ούτε ότι οι Αθηναίοι γονείς ενδιαφέρονται περισσότερο για τα παιδιά τους από τους γονιούς της Ακράτας ή του Ξυλοκάστρου. Ναι μεν υπάρχουν παιδιά στην Ήπειρο και στα Άγραφα και δεν ξέρω κι εγώ που, αλλά δεν είναι όλη η επαρχία Ήπειρος και Άγραφα να πηγαίνουν τα παιδιά με τα πόδια μέσα στα χιόνια και μετά να πρέπει να ταϊσουν τα ζωντανά και άμα προλάβουν να διαβάσουν υπό το φως της λάμπας πετρελαίου... μην κοιτάμε την ακραία περίπτωση που υπάρχει και θα υπάρχει πάντα...

Κι εμένα ο πατέρας μου ήταν από αγροτική οικογένεια με 7 παιδιά που μεγάλωσε μέσα στα χωράφια και στα ζωντανά, αλλά ο παππούς μου τα έστειλε σχολείο τα παιδιά να μάθουν 5 γράμματα...κι ο δικός μου ο πατέρας το γυμνάσιο έβγαλε, αλλά δεν κάνει ποτέ ορθογραφικά λάθη και πάντα το σπίτι ήταν γεμάτο βιβλία και εγκυκλοπαίδειες και εφημερίδες και προφανώς αυτή του η αντίληψη κληροδοτήθηκε και στα παιδιά του. Τα πάντα λοιπόν πρωτίστως είναι θέμα διάθεσης και αντίληψης...

Υ.Γ. Πάω να φάω λαγάνα...

pipe_smoker
03/03/2014, 10:31
Προφανώς δε μιλάμε για περιπτώσεις όπως τη δική σου Αρκούδα.
Παρ'όλα αυτά, για να μην το αφήσουμε κι έτσι, όπως έμαθες να χρησιμοποιείς το ίντερνετ, το φόρουμ κλπ (δεν τα ήξερες κι από πριν, χρόνο και κόπο αφιέρωσες), αντιστοίχως θα μπορούσες να αφιερώσεις λίγο χρόνο και κόπο για να βελτιώσεις τον τρόπο γραφής σου.
Δεν είπε κανείς να γίνεις συγγραφέας. Αλλά, τουλάχιστον κρίνοντας από τον τρόπο με τον οποίο τα παρουσιάζεις, ποντάρω πολλά λεφτά ότι θα δυσκολεύτηκες πολύ περισσότερο να μάθεις τα ιντερνέτια και τα φόρουμ απ'ότι θα δυσκολευτείς να μάθεις έναν αυτόματο μεταφραστή.
Μη παρεξηγηθούμε.
Δε γουστάρεις δεν το κάνεις. Μια άποψη εκφράζω.

@Σπυρού και Αμυρού γωνία.
Νομίζω ότι έχετε πιάσει και οι δύο τα άκρα.
Ακόμα και σήμερα υπάρχει αναλφαβητισμός στην Ελλάδα, κυρίως στην επαρχία. Και δε μιλάω για μετανάστες, μιεονότητες κλπ. Ελληνόπουλα που δεν έχουν πάει ούτε μισή μέρα σχολείο και δεν ξέρουν γραφή κι ανάγνωση, πόσο μάλλον ορθογραφία και συντακτικό.
Αν είναι ο κανόνας, όχι δεν είναι.
Αλλα υπάρχουν κι αυτά.

Από κει κι έπειτα το να ψάχνουμε αν φταίει το σχολείο/πολιτεία με τις μαλακισμένες πρακτικές του (aka δεν έμαθε στα παιδιά να αγαπάνε τα γράμματα) ή αν φταίνε οι γονείς/οικογένεια με τις δικές τους μαλακισμένες πρακτικές (aka μαλλί φράχτης σούζα το παπί, ή iphone Facebook και το πιο σπουδαίο βιβλίο που έχω διαβάσει στη ζωή μου είναι από τις εκδόσεις "Κωστόπουλος"), δεν οδηγεί κάπου.
Αυτόν το διαχωρισμό του ποιος από τους δύο παράγοντες φταίει πιο πολύ, τον συναντάμε σε ένα κάρο φαινόμενα. όχι μόνο σε αυτό.

Από εκεί και πέρα, όσο ρόλο κι αν παίζει η κοινωνία, η οικογένεια κλπ, ναι οκ αλλά δε μιλάμε για τρελά ζητήματα στην παρούσα κουβέντα (του τύπου αν ο άλλος θα βγει φασισταριό). Για ορθογραφία μιλάμε και μια σχετικά ορθή χρήση του λόγου.
Κι από μόνος του, κι ας μην είχε πάρει τις τρελές βάσεις όταν ήταν μικρός, θα μπορούσε αν ήθελε να είχε κάνει κάποια πράγματα για να το βελτιώσει.
Το θέμα είναι αν θέλει να το θελήσει.

Κι ερχόμαστε εκεί και στο όμοιος ομοίω αεί πελάζει του Αρίστου (τουλάχιστον όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ).
Αν εγώ πετύχω έξω τον Αρίστο και μιλήσουμε και μου κάνει σαν άνθρωπος και μετά τον πετύχω στο φόρουμ και είναι ανορθόγραφος, μόλις βρω το θάρρος μπορεί να του στείλω ένα πμ λέγοντας του ευγενικά για ποιούς λόγους είναι ενοχλητικό το να διαβάζεις ένα κείμενο αλαμπουρνέζικο, να του προτείνω έναν αυτόματο μεταφραστή για αρχή, κάποιο βιβλίο να διαβάσει στην πορεία κλπ.
Αν θέλει, μια χαρά μπορεί να μπει σε αυτή τη διαδικασία.
Αλλά για να φτάσει να το θελήσει χρειάζονται κάποια κίνητρα, όπως πχ αυτο που ανεφερα παραπάνω.

ΥΓ. Όταν ειμαι φρεσκοξυπνημένος, συντακτικό κι ορθογραφία ψιλοκοιμούνται κι αυτά. Συγχωρέστε μου τυχόν λάθη:p

AristidisZ
03/03/2014, 10:35
δώσε κι άλλο πόνο στα γαυράκια λέμε..... ;)

νομίζω σου απάντησαν οι προλαλήσαντες...

Αρκούδα :a012:

pipe_smoker
03/03/2014, 10:35

Πάλι τα ίδια.

Και κάποιοι τώρα που εμείς είμαστε με το πληκτρολόγιο στο χέρι κι αμπελοφιλοσοφούμε, πετάνε αετό.
Να πάμε να πετάξουμε κι εμείς?

Ξεκολλάτε πια με αυτό το πράγμα.

Pan (dvs)
03/03/2014, 10:38
Πάλι τα ίδια.

Και κάποιοι τώρα που εμείς είμαστε με το πληκτρολόγιο στο χέρι κι αμπελοφιλοσοφούμε, πετάνε αετό.
Να πάμε να πετάξουμε κι εμείς?

Ξεκολλάτε πια με αυτό το πράγμα.

Μην απομονωνεις τον επιλογο.Απο μονος του βγαζει μιζερια.Σε συνεχεια των υπολοιπων ομως ειναι μια αποψη.

AristidisZ
03/03/2014, 10:42
Μην απομονωνεις τον επιλογο.Απο μονος του βγαζει μιζερια.Σε συνεχεια των υπολοιπων ομως ειναι μια αποψη.

ρε συ Pan, ότι να ναι, ξεκολλάτε με το στερεότυπο της ασφάλειας του πληκτρολογίου

για την ορθογραφία να μη γράφουμε, γιατί έχουμε την ασφάλεια του πληκτρολογίου
για την κρίση να μη γράφουμε, γιατί έχουμε την ασφάλεια του πληκτρολογίου
για τα εργασιακά να μη γράφουμε, γιατί έχουμε την ασφάλεια του πληκτρολογίου

τελικά να μη σχολιάζουμε τίποτα, επειδή δουλεύουμε και πήγαμε σχολείο, άρα εμείς δε δικαιούμαστε να μιλάμε

byron
03/03/2014, 10:45

Λολ * 3 :tooth:

spyrakos35
03/03/2014, 11:13
νταξ ρε μάγκες κερδίσατε....

την επόμενη φορά που θα μου απαντήσει κάποιος, αν είναι ανορθόγραφος, θα του πω να πα να μαθει ορθογραφία πρώτα και μετά να μου απαντήσει..... :lol:

καλά κούλουμα

virus
03/03/2014, 11:24
καλά κούλουμα

καλυ σαρακωστει :D

nikos_abel
03/03/2014, 11:28
καλυ σαρακωστει :D

Φέτος η σαρακοσή είναι 48 ημέρες :D

devil's animal
03/03/2014, 11:32
εγω παλι δεν μπορω να καταλαβω γιατι πρεπει να σταυρωσουμε οσους δεν ξερουν ορθογραφια...
και αντιθετα, γιατι πρεπει να αποθεωσουμε αυτους που δεν ξερουν γιατι δεν πηγαν σχολειο, δεν υπηρχαν οι συνθηκες κλπ...

ως συνηθως η αληθεια βρισκεται καπου στην μεση...

η ορθογραφια εχει να κανει με το ποσο διαβαζεις (βιβλια, εφημεριδες, κλπ) και κατα ποσο ο δασκαλος σε διορθωνει στην ορθογραφια αλλα και στην συνταξη (π.χ. να ξερεις ποτε να βαλεις το "ποιο" και ποτε το "πιο")...
αν καποιος δεν εχει ενδιαφερθει για την ορθογραφια και δεν εχουν ενδιαφερθει και οι δασκαλοι (περιλαμβανει και τους καθηγητες γυμνασιου/λυκειου/πανεπιστημιου) του, δεν θα μαθει ποτε ακομα και αν γινει και ο ιδιος καθηγητης πανεπιστημιου...

αυτο δεν τον κανει αυτοματα μιασμα...γιατι οπως γραφτηκε ξανα, σε καποιους δεν υπηρχαν οι συνθηκες...
ουτε ομως και αυτοι που ξερουν ορθογραφια πρεπει να κορδωνονται απο την στιγμη που εκαναν "τα βασικα"...

εγω προσωπικα θα δωσω τα ευσημα σε καποιον ο οποιος δεν ειχε τις συνθηκες να μαθει ορθογραφια αλλα παρ'ολα αυτα το παλεψε μονος του και εμαθε...
οπως, αμα δω ανθρωπο πανω απο 60 στην επαρχια και ξερει ορθογραφια και συντακτικο θα δωσω τα απειρα :a012: (ακους oldman?:lol: )

λιγο, πολυ εδω μεσα ξερουμε περιπου τι "μερος του λογου" ειναι ο καθενας και σε αυτο συντελεσε και η ορθογραφια αλλα και η προσωπικη επαφη...
γιατι το κανουμε θεμα, ενω ουσιαστικα δεν ειναι?
ειδικα οταν βγαινει νοημα στο post, που οπως εγραψα και πριν αυτο ειναι πιο σημαντικο απο το αν ειναι ορθογραφημενο το κειμενο...

vaska
03/03/2014, 11:37
Τι έτσι απλά θα λήξει???

Που είναι εκείνες οι εποχές που γράφονταν εμπεριστατωμένες απόψεις, διανθισμένες με διθυραμβικές κριτικές για πιο απλά θέματα όπως για το πόσο επηρεάζει την πεμπτουσία του μοτοσυκλετισμού αν πχ ο vaska οδηγάει με ανοιχτό κράνος???

Κρίμα. Περίμενα να δω τουλάχιστον 40 σελίδες, αναφορά στη γιάφκα του μοντερέισον τιμ και λουκέτο στο τέλος.
Σκέτη απογοήτευση είσαστε.

AristidisZ
03/03/2014, 11:49
Τι έτσι απλά θα λήξει???

Έτσι θα λήξει, γιατί αποφανθήκαμε ότι στη τελική είναι μαγκιά να μη μπορείς να γράψεις 2 αράδες, και φταίει η πετάνα η κενωνία
Επίσης, αν δε ξέρεις να γράψεις το όνομά σου, δε πειράζει, έτσι τα έφερε η ρουφιάνα η ζωή
Φυσικά, αν προσπαθείς να βάλεις το μηχανάκι με 10 χλμ παραπάνω στη στροφή και τρως τη ζωή σου για να το κάνεις είσαι μέγας μάγκας, γιατί προσπαθείς να βελτιωθείς
όλα καλά τότε, κι ας γράφεις το μηχανάκι με "οι" και "υ"

teogtp
03/03/2014, 13:14
νταξ ρε μάγκες κερδίσατε....

την επόμενη φορά που θα μου απαντήσει κάποιος, αν είναι ανορθόγραφος, θα του πω να πα να μαθει ορθογραφία πρώτα και μετά να μου απαντήσει..... :lol:

καλά κούλουμα

Δυλαδει αιμαιναναι δαι θα μαι παρυς μαζει σου στειν βωλτα?

spyrakos35
03/03/2014, 13:19
Δυλαδει αιμαιναναι δαι θα μαι παρυς μαζει σου στειν βωλτα?

τουλάχιστον την προπαίδεια την ξέρεις?

teogtp
03/03/2014, 13:25
τουλάχιστον την προπαίδεια την ξέρεις?

Η αληθεια ειναι οτι το προπο με παιδευε λιγουλακι.

spyrakos35
03/03/2014, 13:27
το προπό σε παίδευε εεεε?

φακ..... τι να τον κάνουμε τούτον.......

ε, έλα να ψήνεις τους καφέδες τότε....

Vstrommer71
03/03/2014, 13:44
Μωνω η γνυσιη Αιληνες εινε καλη στην ωρθωγραφεια:lol:
(Θενξ Στελιο που ψαρεψες την φωτο)
310904

notakos600
03/03/2014, 13:53
Έτσι θα λήξει, γιατί αποφανθήκαμε ότι στη τελική είναι μαγκιά να μη μπορείς να γράψεις 2 αράδες, και φταίει η πετάνα η κενωνία
Επίσης, αν δε ξέρεις να γράψεις το όνομά σου, δε πειράζει, έτσι τα έφερε η ρουφιάνα η ζωή
Φυσικά, αν προσπαθείς να βάλεις το μηχανάκι με 10 χλμ παραπάνω στη στροφή και τρως τη ζωή σου για να το κάνεις είσαι μέγας μάγκας, γιατί προσπαθείς να βελτιωθείς
όλα καλά τότε, κι ας γράφεις το μηχανάκι με "οι" και "υ"

+όσα θες :beer:

AUFGEBRACHT
03/03/2014, 14:06
310904

Αυτός ο Νταν (ή αλλιώς Πίτας) είναι γνήσιος Έλληνας; :bawl: Για εμένα Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ!!!

nikos_abel
03/03/2014, 14:12
Οι κατ' επιλογήν ανορθόγραφοι το λοιπόν, αντιλαμβάνονται ότι μπαίνουν στον ίδιο κουβά με τα καμάρια της απο πάνω φωτογραφίας.
Αν δε σας ενοχλεί το "αφάνατοι" και άλλα τέτοια διαμάντια, πιθανόν να πεισθείτε να μη σας ενοχλούν και άλλα άχρηστα πράματα.

tzimidis
03/03/2014, 14:13
Οι Αφανάτοι είναι οπαδοί του Αφάνα?
Ε?
Νταν ή πίτας ?
κιθαρίστας ή ντράμερ?

nikos_abel
03/03/2014, 14:15
Οι Αφανάτοι είναι οπαδοί του Αφάνα?
Ε?
Νταν ή πίτας ?
κιθαρίστας ή ντράμερ?

Το "νταν" αναφέρεται στο 5ο νταν του Λεωνίδα στο παγκράτιο, μάρσιαλ αρτ που ανακαλύφθηκε στο αρχαίο Παγκράτι, γνωστός μαρσιαλίστας εξάλλου είναι ο τΖακ Νόρις, από την ιστορική σειρά ντοκυμαντέρ "Ο Τέξας Ρέιντζερ"

Pan (dvs)
03/03/2014, 15:46
ρε συ Pan, ότι να ναι, ξεκολλάτε με το στερεότυπο της ασφάλειας του πληκτρολογίου

για την ορθογραφία να μη γράφουμε, γιατί έχουμε την ασφάλεια του πληκτρολογίου
για την κρίση να μη γράφουμε, γιατί έχουμε την ασφάλεια του πληκτρολογίου
για τα εργασιακά να μη γράφουμε, γιατί έχουμε την ασφάλεια του πληκτρολογίου

τελικά να μη σχολιάζουμε τίποτα, επειδή δουλεύουμε και πήγαμε σχολείο, άρα εμείς δε δικαιούμαστε να μιλάμε

Ρε παναθεμα σε ,δε λεω αυτο.Απλα λεω οτι παρακανουμε ευκολα κριτικη στους παντες και τα παντα,χωρις να ερχομαστε και λιγακι στη θεση τους.

Τερμα με την ορθογραφια,σας βαρεθηκα,θα παω αλλου.

el_hymador
03/03/2014, 16:09
Το ΝΤΑΝ Η ΠΙΤΑΣ είναι ότι αντιλαμβάνεται ο μέσος εγκέφαλος χρυσαυγίτη από το "Ή ταν η επί τας"... παίζει σπασμένο τηλέφωνο από το ακουστικό νεύρο μέχρι το κέντρο του εγκεφάλου που επεξεργάζεται τα ηχητική μυνήματα.

BLiTzER
03/03/2014, 16:43
ο τΖακ Νόρις

Kι αυτό θα'πρεπε να διδάσκεται στα σχολεία, μαζί με ορθογραφία.

ΤΣακ Νόρρις.

ΤΖάκι Τσαν.

bruno
03/03/2014, 16:50
310904

Eιναι photoshop standard.

spyrakos35
03/03/2014, 17:00
Eιναι photoshop standard.

μην λες τέτοια, θα χαρακτηριστείς

bruno
03/03/2014, 17:12
Δεν καταταλαβα, μηπως εισαι Συριζαιος;

spyrakos35
03/03/2014, 17:14
κάποια λάθη κάνω, τώρα που με εντάσσουν αυτα δεν ξέρω.....

bruno
03/03/2014, 17:23
κάποια λάθη κάνω, τώρα που με εντάσσουν αυτα δεν ξέρω.....
λαικιστη!Οξειες δεν ξερω να βαζω,μην με κακοχαρακτηρισετε:)

spyrakos35
03/03/2014, 17:31
εγώ πάλι περιμένω να μου πουν οτι δεν είναι το "εντάσσουν" το ρήμα που πρέπει να χρησιμοποιήσω αλλά το "κατατάσσουν"

bruno
03/03/2014, 17:37
εγώ πάλι περιμένω να μου πουν οτι δεν είναι το "εντάσσουν" το ρήμα που πρέπει να χρησιμοποιήσω αλλά το "κατατάσσουν"

Τι ντατσουν,τι καραντατσουν το ιδιο είναι.:lol:

irinia
03/03/2014, 17:57
[QUOTE=spyrakos35;2439986]εγώ πάλι περιμένω να μου πουν οτι δεν είναι το "εντάσσουν" το ρήμα που πρέπει να χρησιμοποιήσω αλλά το "κατατάσσουν"

:lol:[/Q

ΕΝΤΑΣΣΩ..............

Τοποθετώ κάποιον μέσα σέ ένα εύρύτερο σύνολο.

ΚΑΤΑΤΑΣΣΩ....................

Τοποθετώ κάποιον στήν κατάλληλη θέση,σύμφωνα μέ όρισμένη σειρά,χωρίζω σέ είδη ,κατηγορίες κ.λ.π....

Τώρα έσύ είσαι ό ποιητής,τί έννοείς...??

vaska
03/03/2014, 17:58
310904

αααα ρε αφάνατε Γιάννη κλαίω ρεεεε, που το βρήκατε αυτό το διαμάντι??

AUFGEBRACHT
03/03/2014, 18:18
Το "νταν" αναφέρεται στο 5ο νταν του Λεωνίδα στο παγκράτιο, μάρσιαλ αρτ που ανακαλύφθηκε στο αρχαίο Παγκράτι, γνωστός μαρσιαλίστας εξάλλου είναι ο τΖακ Νόρις, από την ιστορική σειρά ντοκυμαντέρ "Ο Τέξας Ρέιντζερ"

Υπάρχει και άλλη εξήγηση και είναι πολύ πιθανή, θα έπρεπε να γνωρίζετε όλοι πως το καράτε στην πραγματικότητα το εφηύραν οι αρχαίοι Έλληνες (και αυτό όπως και πολλά άλλα όπως το φορητό CD, την κάμερα οπισθοπορείας, τις επαναφορτιζόμενες μπαταρίες και την έξυπνη σίτα αλλά αυτά μια άλλη φορά θα τα πούμε). Για την ακρίβεια στην αρχαία Σπάρτη, οι χρυσοχόοι αντιμετώπιζαν πολλές ληστείες και έτσι έφτιαξαν την πρώτη ιδιωτική ασφάλεια, τη λεγόμενη Spartan Securities για όσους ξέρουν. Στην πορεία όμως η ιδιωτική αυτή ασφάλεια ζήταγε υπέρογκα ποσά κι έτσι οι χρυσοχόοι ανακάλυψαν μια μορφή αυτοάμυνας για να μην αναγκάζονται να πληρώνουν και την ονόμασαν καράτε, από το καράτιο που μέτραγαν την καθαρότητα του χρυσού. Η πολεμική αυτή τέχνη έγινε τόσο δημοφιλής, που σύντομα όλοι οι νέοι της εποχής την είχαν μάθει.

Ένας σοφός Σπαρτιάτης γέροντας με καταγωγή από την αρχαία Ηλεία, ο Βρασίδας Ηλείος (αργότερα που μετανάστευσε το έκανε Bruce Lee) την τελειοποίησε τόσο πολύ, που μέχρι και επίπεδα έφτιαξε, 5 για την ακρίβεια, τα οποία δεν ήξερε πως να ονομάσει, ώσπου μια μέρα που σκεφτόταν κάτω από μια καμπάνα αποφάσισε να τα ονομάσει ντάν. Το 5ο ντάν λοιπόν ήταν το πιο δύσκολο και όταν κάποιος νεαρός Σπαρτιάτης πήγαινε να δώσει εξετάσεις για να το πάρει, η μάνα του τον ξεπροβόδιζε με την ευχή "Νταν ή Πιτάς", που στα αρχαία σπαρτιατικά σήμαινε "Ή θα γυρίσεις με το πέμπτο ντάν ή θα πιάσεις δουλειά σε πιτάδικο και θα τυλίγεις γύρους". Τόσο μεγάλη σημασία δηλ έδιναν στο καράτε και στο 5ο νταν. Μάλιστα όσοι αποτύχαιναν και έπιαναν δουλειά σε πιτάδικο γίνονταν αντικείμενο χλευασμού και όλοι τους παράγγελναν "μία με απ' όλα" για να τους δείξουν την περιφρόνησή τους και να τυλίγουν με τις ώρες τα πολλά υλικά εντός της πίτας.

spyrakos35
03/03/2014, 18:25
Τώρα έσύ είσαι ό ποιητής,τί έννοείς...??

ο ποιητής μπορεί να λέει ότι θέλει όπως θέλει και η δουλειά των άλλων είναι να αποκωδικοποιούν την σοφία (:a31:) του ποιητή....

sonic22
03/03/2014, 18:34
Καμια φορα που συζηταω με τον πατερα μου λεει μια εκφραση:
"Ε ρε και να τα βλεπανε οι παλιοι αυτα"... Κυριος για τα χωραφια και τον τροπο καλλιεργειας το λεει αλλα εχει γενικοτερη απήχηση στην κοινωνια και τα συγχρονα ηθη...

Και τωρα εδω καποιοι εχουν προβλημα γιατι τα ελληνοπουλα ειναι ολη μερα παρατημενα στον υπολογιστη, επικοινωνουν με μουγκρητα και δαγκωματιες, δεν ξερουν ορθογραφια κτλπ κτλπ
Δεν ειναι τιποτα... οπως παντα, ο κοσμος αλλαζει οταν οι ανθρωποι με τις παλιες ιδεες αποχωρουν απο το προσκηνιο για να αναλαβουν πιο νεα μυαλα...

Και αν σας πηραζει που σας βγαζω κωλογερουν ετοιμους για "φυτεμα" μην σας κακοφανει... Ειναι το αντιστοιχο του οι ανορθογραφοι ειναι ολοι αμορφωτοι και αξιοι απαξιωσης.

Το μονο επιχειρημα που ειδα τοσα ποστ ειναι το οτι "εγω εμαθα ορθογραφια, να μαθεις και εσυ ρε σκουληκι για να γινεις ανθρωπος".
Αλληθεια πειτε μας τι αλλες γνωσεις (μαθηματικα, φυσικη, χημεια) πρεπει να εχουμε για να μπορεσουμε να σας απευθυνουμε τον λογο.
Κατι σαν να λεμε οτι αν δεν ξερεις να λυνεις κινητηρα μην ρωτησεις τιποτα τον παλιανθρωπα... (θα του αρεσε κιολας)

Ποσο ευκολα το εργαλειο (ορθογραφεια εν προκειμενο) γινετε βραχνας και σπαταλη χρονου;
Οσο ευκολα καποια στιγμη (σιγα σιγα) εξορθολογιτε οταν τα παλια μιαλα μας αφησουν για τοπο χλοερο...

Καλη αποβιωση... :)

υ.γ. οπως ειχε πει μια φορα και ο αφροτουιν
"ama ola ta kala gomenakia egrafan mono greeklish, mesa se mia genia oloi greeklish tha egrafan..."

AUFGEBRACHT
03/03/2014, 18:39
Καλή αντιβίωση...

SHOOTER045
03/03/2014, 19:32
Μην το δενεις κομπο για τα γκομενακια με τα greeklish
Υπαρχουν ακομα οπισθοδρομικοι(και γω μαζι) που δεν εχουν face και οσο περναει απ το χερι μου ουτε τα παιδια μου θα εχουν για λογους που δεν ειναι της παρουσης

fkol k4
03/03/2014, 19:48
Και αν σας πηραζει που σας βγαζω κωλογερουν ετοιμους για "φυτεμα" μην σας κακοφανει... Ειναι το αντιστοιχο του οι ανορθογραφοι ειναι ολοι αμορφωτοι και αξιοι απαξιωσης.

Το μονο επιχειρημα που ειδα τοσα ποστ ειναι το οτι "εγω εμαθα ορθογραφια, να μαθεις και εσυ ρε σκουληκι για να γινεις ανθρωπος".
Είναι το μόνο επιχείρημα που δεν εκφράστηκε.
Στην πραγματικότητα το μόνο επιχείρημα είναι το «ρε παιδιά, προσπαθήστε να μη μας βγάζετε την ψυχή να διαβάσουμε τι γράφετε».

Αλληθεια πειτε μας τι αλλες γνωσεις (μαθηματικα, φυσικη, χημεια) πρεπει να εχουμε για να μπορεσουμε να σας απευθυνουμε τον λογο.
...
Καλη αποβιωση...

Γνώσεις καλών τρόπων και κανόνων συζήτησης δεν θα ήταν κακό...

gior-gos
03/03/2014, 19:53
Μην το δενεις κομπο για τα γκομενακια με τα greeklish
Υπαρχουν ακομα οπισθοδρομικοι(και γω μαζι) που δεν εχουν face και οσο περναει απ το χερι μου ουτε τα παιδια μου θα εχουν για λογους που δεν ειναι της παρουσης

Δε νομιζω οτι ειμαστε οπισθοδρομικοι οσοι δεν εχουμε facebook (καλα, καποιοι μπορει να ειναι), μαλλον συνειδητοποιημενους θα μας ελεγα.

Το θεμα ειναι οτι σημερα, και ακομα περισσοτερο αυριο, μας αναγκαζουν εμμεσα ή αμεσα να εχουμε fb, να γραφουμε greeklish κτλ...

spyrakos35
03/03/2014, 20:01
Στην πραγματικότητα το μόνο επιχείρημα είναι το «ρε παιδιά, προσπαθήστε να μη μας βγάζετε την ψυχή να διαβάσουμε τι γράφετε».

θέση είναι, όχι επιχείρημα

και είναι σωστό.... ως εκεί όμως.

irinia
03/03/2014, 20:21
ο ποιητής μπορεί να λέει ότι θέλει όπως θέλει και η δουλειά των άλλων είναι να αποκωδικοποιούν την σοφία (:a31:) του ποιητή....

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ...??

Σέ μένα άναφέρεται..??