View Full Version : "οι εκδρομές μου" και ο απαραίτητος προστατευτικός εξοπλισμός, σκέψεις και αποφάσεις
spyrakos35
19/03/2014, 22:55
Όσοι με γνωρίζουν από παλιά, γνωρίζουν ότι πάντα ήμουν της άποψης ότι δεν νοείται να πηγαίνει κάποιος εκδρομή χωρίς να φέρει τον απαραίτητο εξοπλισμό…. Αυτή η θέση μου ήταν αιτία (ή από τις αιτίες – δεν έχει σημασία) να τσακωθώ με φίλους σε σημείο που σήμερα να μην μιλιόμαστε…
Και για να μην παρεξηγιόμαστε, με τον όρο «εξοπλισμός» δεν εννοώ απλά κράνος - μπουφάν, αλλά και μπότες και παντελόνι και γάντια….
Ούτε βέβαια εννοώ ο οδηγός να είναι ντυμένος κομπλέ και ο/η συνεπιβάτης/ισσα να είναι με τα τζηνάκια, το αθλητικό παπουτσάκι και το κρανάκι (συνήθως αμφιβόλου ποιότητας)….
Γεγονός είναι ότι το ατύχημα είναι απρόβλεπτο…. Μπορεί να συμβεί ανά πάσα ώρα και στιγμή, είτε φταίμε είτε δεν φταίμε, είτε έχει ντάλα ήλιο είτε βρέχει, είτε είμαστε σε διαδρομή που την ξέρουμε σαν την παλάμη μας είτε όχι, είτε, είτε, είτε…. Κάπως έτσι έπεσε και προχτές ο Γιώργης…. Το τι ακριβώς συνέβη και πώς και γιατί, έχει μικρή σημασία….
Σημασία έχει ότι ο Γιώργης την γλύτωσε με την μικρότερη δυνατή ζημιά, σπασμένο πόδι από την μοτοσυκλέτα του…. Ναι, έπαιξε ρόλο και η τύχη, είναι στο παιχνίδι και αυτή αναμφίβολα… Πέρα όμως από την τύχη, ο Γιώργης, φόραγε πλήρη εξοπλισμό….
Εμείς που ήμασταν παρόντες στο συμβάν, που είδαμε το πώς έγινε η μοτοσυκλέτα, που είδαμε πού έγινε το χτύπημα και που βρέθηκαν μηχανή και αναβάτης, καταλήξαμε στο ότι αν ο Γιώργης δεν φόραγε τον εξοπλισμό του, η ζημιά θα ήταν κατά πολύ μεγαλύτερη… Υπήρξε μάλιστα συμφορουμίτης ο οποίος δήλωνε ότι «ήρθε η ώρα να πάρω παντελόνι»…. Αν κάπου υπερβάλω ή κάνω λάθος στο ελάχιστο, παρακαλούνται οι εκδρομείς της Κυριακής να με διορθώσουν….
Προκειμένου να αντιληφθείτε τον βαθμό προστασίας που παρείχε ο εξοπλισμός στον Γιώργο, παραθέτω τις παρακάτω φωτογραφίες… Για το ανέβασμά τους, έχω πάρει την έγκριση τόσο του Γιώργου όσο και του Σωτήρη, του γιού του (ο οποίος και μου τις έστειλε)…. Σημειώστε ότι και οι δύο, σε διαφορετικές συνομιλίες που είχαμε, ο ένας το πρωί και ο άλλος το βράδυ, μου δώσανε την ίδια απάντηση:
«Ναι, ανέβασέ τες μπας και τις δει κανα παιδί και τον σώσουμε…»
312419
312420
312421
spyrakos35
19/03/2014, 22:56
312422
312423
Γεγονός είναι ότι στις «βόλτες μου» (αυτές τις σιδερόκωλες με τα ταπεράκια ντε), ποτέ κανείς δεν ήρθε μη πλήρως εξοπλισμένος, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων…
Το προχτεσινό συμβάν όμως με κάνει να επανέλθω στα πιστεύω μου πεπεισμένος όσο ποτέ άλλοτε ότι όσο ακραία και μπορεί να είναι, είναι τα σωστά….
Συγχωρέστε με κύριοι, αλλά σε «δική μου» εκδρομή, κανείς, για κανένα λόγο δεν θα έρθει χωρίς να έχει πλήρη εξοπλισμό ασφαλείας…. Είτε οδηγός είτε συνοδηγός.
akis_trevor
19/03/2014, 23:04
δεν μπορω παρα να συμφωνησω.δεν νοειται βολτα χωρις εξοπλισμο..ειδικα οταν εχεις τα παντα στην ντουλαπα και δεν τα φορας,γιατι κανει ζεστη,γιατι ,ελα μωρε μεχρι εδω πιο περα παμε,γιατι βαριεσαι,γιατι γιατι γιατι..
σπυρακο,σε ευχαριστω για αυτο το θεμα,ευκαιρια να πισω την γωγω να παρουμε μποτακια.
ας τα εχουμε αυτα στο μυαλο μας,κι ας μην χρειαστει ποτε να το μαθουμε..
Hell_Rider
19/03/2014, 23:10
+ απειρα....
KotsosDR
20/03/2014, 00:32
Περαστικα στον οδηγο .
MG-KTiNoS
20/03/2014, 00:44
:( mlkia !
makis206
20/03/2014, 01:04
Εύγε σε όλους, και στον Σπύρο αλλά και στον Γιώργο με τον γιο του. Ζορίζομαι σε μεγάλο βαθμό οικονομικά αυτόν τον καιρό αλλά προτιμώ να χάσω βόλτες παρά τις ζωές μας. Καιρός λοιπόν να ψαχτώ ξανά για παντελόνι, τρία έχω αγοράσει στη ζωή μου και κανένα δεν φόρεσα όσο έπρεπε. Κράνος ανθρωπινό ευτυχώς αγόρασα ξανά (μετά τη βόλτα στο Ναύπλιο) κι ας είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους που ζορίζομαι οικονομικά τώρα, εννοείται πως δεν θα το μετανιώσω στιγμή. Μπότες καινούργιες έχω..
Καιρός επίσης είναι να τα δει και η Αγάπη, μέχρι σήμερα με άκουσε στο κράνος (της το πήρα δώρο όταν είχα την ευχέρεια) κι ας ήταν κάτι που δεν μπορούσε να συμβαδίσει με το μακιγιάζ.. γαντάκια (όχι τίποτα ιδιαίτερο αλλά κάτι κάνουν), μπουφάν την βόλεψα προσωρινά με ένα παλιό δικό μου που φορούσα τις εποχές που ήμουν σαν τον Ψάλτη, της είναι λίγο μεγάλο, σαν να ήταν δικό της από την αρχή όμως και απλώς αδυνάτησε κατά ένα πεντόκιλο ας πούμε. Λάθος αλλά.. κι εγώ αδυνάτησα από την ώρα που πάτησα το πόδι μου στη ρημάδα ( :p ) και το μπουφάν μου πέφτει λίγο "αεράτο" πια, δυστυχώς όμως κάποιοι δεν έχουμε το ίδιο σώμα όλες τις εποχές του χρόνου κι όπως είναι ευνόητο δεν γίνεται να αγοράσουμε το μπουφάν που καταλήξαμε σε τρία διαφορετικά νούμερα..
μποτάκια και παντελόνι και για εκείνη λοιπόν, διαφορετικά θα προτιμήσω να έρχομαι μονός.
Ας μας γίνει μάθημα αυτό που συνέβει στον Γιώργο..;)
taisteal
20/03/2014, 02:24
Συμφωνω σε οτι αναφερεις για τον εξοπλισμο Σπυρο,οσο πιο πολλα τοσο καλυτερα.
Υπαρχουν αναβατες ομως που δεν την παλευουν με παντελονι π.χ το καλοκαιρι οπως εγω,και γενικα σπανια θα φορεσω.Την απαντηση την ξερω,αν πεσω
οι πιθανοτητες να παθω ζημια ειναι πολλες..φοραω απλα επιγονατιδες,και εννοειται μποτες μπουφαν κτλ.
Πιστευα ομως οτι ανεξαρτητα απο το ποιος κανονιζει μια βολτα,ειμαστε ενηλικες και εχουμε την απολυτη ευθυνη των πραξεων μας,ναι?
Το να υπαρχει ελεγχος εξοπλισμου πριν απο καθε βολτα το θεωρω τραβηγμενο.
Προτιμω να ειμαι πιο προσεκτικος και να μην τρεχω,προλαμβανοντας την στραβη οσο μπορω,φορωντας οσα αντεχω,παρα να ειμαι ντυμενος αστακος και να πηγαινω γυρευοντας.O νοων νοειτω..
Προσωπικη αποψη.
Οσο αναφορα τους συνοδηγους,εσεις που ειστε παντρεμενοι η χρονια δεσμευμενοι το εχετε λυσει το θεμα
εξοπλισμου γιατι τα αγορασατε μια φορα,και ολα κομπλε.
Εμεις που δεν ειμαστε παντρεμενοι πρεπει καθε φορα που χωριζουμε η βρισκουμε ετερον ημιση,να αγοραζουμε
εξοπλισμους απο την αρχη καθοτι καμμια δεν ειναι η ιδια με την προηγουμενη :cry: :rolleyes:
Cpt. Haddock
20/03/2014, 05:34
Aν ειναι να περναμε κι απο ελεγχο εξοπλισμου, καλυτερα να πηγαινουμε μονοι μας…
Από τη μία είναι λογικό όλοι να θέλουμε να περάσουμε καλά σε μία βόλτα κι ο εξοπλισμός βοηθάει σε αυτό, βγαίνουμε 10 μηχανάκια βόλτα ο ένας δεν φοράει κράνος, πέφτει και μας χαλάει τη βόλτα, οπότε λες όλοι κράνος, όποιος δεν.... βόλτα μαζί μου δεν έχει. Από την άλλη βρε παιδί μου βγαίνεις βόλτα με άλλους μαζί φουλ προβλεπέ και ο ένας της παρέας είναι κ@υλωμένος για χίλιους δύο λόγους αλλά είναι και ψιλοκουλάδι, οπότε τρώει τη σαβούρδα και πάλι χαλάει η εκδρομή των υπολοίπων.
Θέλω να πω θα τσεκάρεις εξοπλισμό, θα πρέπει να τσεκάρεις και ικανότητες???
Τραβηγμένο κατά την άποψή μου. Σωστό για τα βασικά του εξοπλισμού αλλά όπως ειπώθηκε μεγάλα παιδιά είμαστε παίρνουμε και τις ευθύνες μας. Είναι το ίδιο επικίνδυνο να είσαι χωρίς παντελόνι γάντια με το να πηγαίνεις σβέλτα σε βόλτες με πολλά χιλιόμετρα και χρονικούς περιορισμούς επιστροφής και να μην το έχεις. Ίσως το 2ο να είναι πιο επικίνδυνο με την έννοια ότι ένας wannabe Rossi μπορεί να πάρει σβάρνα και άλλους όταν το κυνηγάει.
Cpt. Haddock
20/03/2014, 06:08
[…]Θέλω να πω θα τσεκάρεις εξοπλισμό, θα πρέπει να τσεκάρεις και ικανότητες???[…]
Τι εννοουμε "θα τσεκαρεις εξοπλισμο";
Υπάρχουν μπουφαν Ρεβιτ, υπαρχουν και του Λιντλ
Υπαρχει κρανος των 600 και των 60 ευρω
Πριν λιγο καιρο εξω απο τη δουλεια μου (Ερμου), παρκαρε ντατσουν με γυφτους και ειχε πανω κουτες με μποτες μηχανης, 10 ευρω το ζευγαρι. Χαμός έγινε :lol:
Μηπως 'οταν ποστάρουμε συμμετοχες σε βολτες να δηλωνουμε και τον εξοπλισμο μας να παιρνει εγκριση;
Σοβαρευτείτε.
bros400pgm
20/03/2014, 06:15
Η υπερβολη στο αποκορυφωμα της. Πιο τραγικο δεν γινετε :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:
Παρομοιως, συμφωνω ως προς το παραινετικο του θεματος, διαφωνω ως προς το απαγορευτικο-υποχρεωτικο...
Σε μια σαβουρα που θα σπασει μηχανακι η ποδι με η χωρις εξοπλισμο, η εκδρομη ακυρωνεται και η προσοχη μας παει στον παθοντα... Οπως και να χει...
spyrakos35
20/03/2014, 07:11
Δεν θυμαμαι να μιλησα για τσεκαρισμα εξοπλισμου με την εννοια που του δινετε μερικοι (60 - 600 €).......
Υγ.... τις επιγωνατιδες τις θεωρω εξοπλισμο..... ωστοσο υπαρχουν κ καλυτερες λυσεις αν ψαχτει καποιος....
Sotiris S.
20/03/2014, 08:19
Δεν ειναι κανενας υποχρεωμενος να φοραει πληρη εξοπλισμο. Το νοημα και το μηνυμα του thread ειναι να πεισθουν οσοι νομιζουν οτι ο πληρης εξοπλισμος δεν ειναι απαραιτητος. Απο εκει και περα το αν θα τον φορανε ειναι θεμα του καθενος καθως ειμαστε μεγαλα παιδια και εχουμε κριση.
georgezzr600
20/03/2014, 08:29
πολυ ωραιο θεμα σπυρο.εχει ομως πολλες οπτικες και δυσκολα μπορει να ειπωθει μια και μονο μια σωστη αντικειμενικα αποψη.
Ειναι θεμα παιδειας ο προστατευτικος εξοπλισμος,οπως πχ και η ζωνη ασφαλειας στο αυτοκινητα.δεν το κανεις γιατι πρεπει η γιατι δειχνεις ωραιος με τα δερματινα ,αλλα γιατι προστατευεις τον εαυτο σου.
επειδη ομως ζουμε στη χωρα της δημοκρατιας (που μονο καλο δεν ειναι αυτο),ο καθενας εχει την αποψη του και σαν γνησιοι Ελληναραδες η δικη μας αποψη ειναι η σωστη και οτι αλλο παρεκλινει απο τη δικη μας απλα δεν υπαρχει.εγω δε θελω να φοραω κρανος ρε φιλε,θα σου πει καποιος..εγω θα φαω το κεφαλι μου εσυ τι ζορι τραβας?γιατι με βαζεις προστιμο βαρβατο?δε γουσταρω τι δε καταλαβαινεις??ολες οι απαντησεις που θα δωσετε σε αυτο το ερωτημα θα ειναι του στυλ μα δεν το κανεις για να μη πληρωσεις φορο,αλλα για να γλυτωσεις το κεφαλι σου..κανεις δε μπορει να του πει ...σαν να εχεις δικιο...αναλαμβανεις πληρως την ευθυνη,υπεγραψε και μια δηλωση και αντε στην ευχη της Παναγιας!
και για να το πω με αλλο παραδειγμα,δεν ειναι αναγκη καθε φορα που πεινας να κανεις αστακο μαγιονεζα με ζυμαρικα ολικης φρεσκοφτιαγμενα..μπορεις να πεταξεις και ενα πακετο μακαρονια μεσα στο νερο και να τα φας με τυρι!
το θεμα του ατυχηματος ειναι οπως ειπε ο σπυρος κατι απροβλεπτο και κανενας δε θελει να το συμβει.να ομως που συμβαινει με πολλες φορες δυσαρεστα αποτελεσματα.
Δοξα τω Θεω υπαρχουν ολα τα πιθανα σεναρια γυρω μας...να βλεπουμε καποιον με καμμια busa και κοντομανικα χωρις κρανος να βαραει παντες,τυπακο με παπακι 50ρι και δερματινα απο πανω εως κατω,μηχαρανα,με αναβατη να φοραει κραναρα δερματινια και κοντο παντελονακι απο κατω...φαντασια να εχεις και τα βλεπεις ολα.
καθε μερα ντυνομαουν σαν αστακος για να παω στη δουλεια μου(οταν δουλευα) κανοντας 40 χιλιομετρα την ημερα σε εθνικο δικτυο και πολλες φορες δυσανασχετουσα..ειδικα το χειμωνα οπου εβαζες μπαλακλαβες γαντια προσπαθουσες να κουμπωσεις δερματινα μποτες να χωρεσεις τη προικα σου κινητα κλειδια πορτοφολια χαρτια στιος στενες τσεπες,να βαλεις μποτες,κρανη να φτασεις στη δουλεια να τα βγαλεις ολα αυτα να εισα σαν το ρομποκοπ ολη μερα στο γραφειο με τις να κανεις αλλα δεκα λεπτα για να ετοιμαστεις να γυρισεις στο σπτι και οταν επιτελους γυρισεις φτου και απο την αρχη να τα βγαλεις.....
και ουτε μπορω να κατηγορησω καποιον που κατακαλοκαιρακι θελει να παει ενα καφε με τη μηχανη στο καφε της γειτονιας που απεχει 4 λεπτα με τα ποδια (1 με τη μηχανη) και τη καβαλαει ετσι.δηλαδη πρεπει να ντυθει σαν αστροναυτης για να το κανει?σε αυτη τη περιπτωση δεν ισχυει το οτι αν πεσει κατω η παρεα που τον περιμενει δε θα χαλαστει και θα χαλασει ο καφες?μηπως η παρεα πρεπει να πει στον αναβατη"αν σε ξαναδω να ερχεσαι για καφε στη γειτονια χωρις κρανος θα σε στειλουμε σπιτι σου"?
μια λυση θα ηταν απο μικροι ολοι μας να ειχαμε συνυφανει την εικονα της μηχανης με προστατευτικο εξοπλιμο ετσι ωστε να αποτυπωθει το συνολο και να ειναι αυτονοητο.να μην αγοραζουμε μηχανη και μετα να αγοραζουμε κρανος.
οπως επισης και να μπορεις να αγορασεις εξοπλισμο......να εχεις τη δυνατοτητα,η μαλλον καλυτερα να σου προσφερεται η δυνατοτητα..
αν καποιος δεν εχει χρηματα και πραγματικα στην ελλαδα του σημερα ελαχιστοοι εχουν δυνατοτητα να μπουν σε ενα μαγαζι και να αγορασουν το καλυτερο,οι υπολοιποι κοιταμε προσπεκτους κανενα διμηνο και μαζευουμε απο τα τσιγαρα και τους καφεδες για να παρουμε ενα καλο κρανος και τουμπαλιν για το μπουφαν-γαντια-παντελονι-μποτες....
οπως δινανς δανεις για να αγορασεις 300.000 ευρω σπιτι με εισοδημα δυο μισθους των 1200 ευρω το μηνα,ετσι να δινουν δανειο να παρεις πληρη εξοπισμο με τη μια και να το δινεις με δοσεις.λιγοτερα θα εχαναν οι τραπεζες σε σχεση με τα σταγαστικα..
οπως επισης και η πολιτεια αντι να εχει υποχρεωτικη τη χρηση του κρανους,να το αλλαξει με υποχρεωτικη χρηση του πληρη εξοπλισμου...
ο κοκ μου λεει οτι για να καβαλησω τη zzr μου πρεπει να φοραω κρανος...αδιαφορει για το μπουφαν.....ενω για να σου δωσε ιτο διπλωμα σε υποχρεωνει να φορας μποτες -παντελονι-γαντια.το αποκορυφωμα της λογικης!!!!
αποψη μου ειναι οτι ο σωστος μηχανοβιος πρεπει να εχει ενα σωστο και πληρη εξοπλισμο που να το φοραει και οχι να καθεται στη ντουλαπα.οχι μονο σε εκδρομες αλλα παντου.
βεβαια και εγω τωρα το καλοκαιρακι θα τη καβαλω για να πεταγομαι για το καφε,η για μια δουλιτσα ετσι ανεμελος και χωρις....ειπαμε...κλασικος Ελληναρας!!
MG-KTiNoS
20/03/2014, 08:36
Εξοπλισμός οκ λογικό να έχεις
αλλά και
ΜΥΑΛΟ
Δε μπάει μόνο του το μηχανάκι.
amyroukai
20/03/2014, 08:41
H ημέρα της μαρμότας. Το απίθανο το γέλιο. Οι ίδιες ατάκες παντού...
Η κουβέντα αυτή έχει γίνει -άπειρες- φορές σε ζωντανές συζητήσεις, σε άλλα φόρα κλπ, με το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο και σχόλια, θα πω το εξής: Ο Γιώργης είναι ένας ικανότατος και ασφαλέστατος οδηγός. Έχουμε γράψει χιλιόμετρα πολλά σε ρυθμούς αυστηρά τουριστικούς και η οδήγησή του ήταν άψογη πάντα. Το συγκεκριμένο ατύχημα, πιστεύω ένας από τους λόγους που έγινε ήταν τα λάστιχα που είχαν φτάσει στο τέλος τους. Χωρίς πλήρη εξοπλισμό δε, δεν θα μιλούσαμε για ένα σπασμένο πόδι και μερικές γρατσουνιές και μώλωπες. Και μην φανταστεί κανείς εξοπλισμό πανάκριβο, πλην του κράνους που ήταν ένα Shark από τα καλά (εννοώ όχι θερμοπλαστικό) τα υπόλοιπα δεν ήταν "φίρμες". Ήταν όλα φορεμένα και αυτό του γλίτωσε παλάμες και δάχτυλα, αγκώνες, ώμους, στήθος, πέλματα, γόνατα και στα δύο πόδια. Είμαι σίγουρος ότι το πρωί που φύγαμε όλο χαμόγελα, στο μυαλό του δεν ήταν το να πέσει, ήταν το να περάσει καλά. Αλλά πάντα ντύνεται για τα χειρότερα και αυτό έκανε και την Κυριακή το πρωί.
Από αυτή την οπτική το κοιτάζω λοιπόν. Η πτώση είναι μέσα στο πρόγραμμα. Και ο πιο έμπειρος μπορεί να κάνει λάθος. Και μπορεί το μηχανάκι σου που το ξέρεις και η διαδρομή που την ξέρεις, μιά συγκεκριμένη μέρα να μην γίνει αυτό που ξέρεις. Το πέσιμο είναι το ρίσκο που όλοι μας αναλάβαμε καβαλώντας. Και δέχομαι ότι έπεσα και θα ξαναπέσω, ότι θα πέσει ο οποιοσδήποτε κάποια στιγμή, είναι άσχημο, είναι δύσκολο, είναι μιά πραγματικότητα. Και επειδή κανείς μας δεν έχει ραντεβού με το πότε θα πέσει ώστε να γίνει με τις συνθήκες που "βολεύει" για να μην πάθει ζημιά, θα προτιμούσα να μην μαζεύω κρέατα από τον φίλο μου που πήγαμε βόλτα, ούτε να τον βάλω να μαζέψει τα δικά μου. Ούτε να δω αίμα φίλου χυμένο στο δρόμο. Ναι, μπορεί να γίνει αυτό και με τον πλήρη εξοπλισμό. Είναι σαφώς πιο πιθανό να γίνει όταν ο άλλος φεύγει "τσιτσίδι" ακόμα και με αστείο πέσιμο. Υπό αυτή την οπτική, συμφωνώ με τον Σπύρο. Εσείς όλοι είστε μεγάλα παιδιά και αναλαμβάνετε τις προσωπικές σας ευθύνες. Λυπάμαι που δεν το καταλαβαίνετε, έχετε ευθύνες απέναντι και στην παρέα σας. Για να μην πω για την οικογένειά σας και τον κύκλο σας εκτός μοτοσικλέτας. Δείτε απλά τις φωτό και φανταστείτε το χέρι σας γυμνό στην ίδια φάση, το κορμί σας με κοντομάνικο, το πόδι σας με τζιν ή βερμούδα και αθλητικό αντί για μπότα. Δεν μιλάω για το κεφάλι καν.
Το αν χάσω μιά βόλτα δεν με νοιάζει, καλά να είμαστε θα ξαναπάμε. Το να βλέπω μερικές μέρες άσχημα όνειρα θα περάσει. Το να χάσω ένα φίλο από το πουθενά με πειράζει. Και αυτά τα δευτερόλεπτα που πίστευα ότι ο Γιώργος έχει φύγει για αλλού, αυτά τα γαμημένα δευτερόλεπτα δεν μπορώ να σταματήσω να τα σκέφτομαι.
o_gavros
20/03/2014, 08:42
Συγχωρέστε με κύριοι, αλλά σε «δική μου» εκδρομή, κανείς, για κανένα λόγο δεν θα έρθει χωρίς να έχει πλήρη εξοπλισμό ασφαλείας…. Είτε οδηγός είτε συνοδηγός.
όλα ωραία και καλά που λες, αλλά εδώ φίλε επέτρεψε μου να σου πω ότι το χάνεις.
Και είναι κρίμα, γιατί απο ότι βλέπω προτείνεις πάντα ωραίες διαδρομές.
Εντελώς φιλικά στο λέω.
spyrakos35
20/03/2014, 08:56
όλα ωραία και καλά που λες, αλλά εδώ φίλε επέτρεψε μου να σου πω ότι το χάνεις.
Και είναι κρίμα, γιατί απο ότι βλέπω προτείνεις πάντα ωραίες διαδρομές.
Εντελώς φιλικά στο λέω.
εντελώς φιλικά μιλάω με όλους.... εγώ είμαι αεκ, εσύ γαύρος... τι να κάνουμε τώρα, να σκοτωθούμε???
μου κάνει εντύπωση όμως που αυτό το λες εσύ που κάποιο καιρό πριν είχες πτώση από ανωμαλία στον δρόμο στον Πειραιά, το μπουφάν σου διαλύθηκε αλλά σε προστάτεψε....
είναι λίγο αντιφατικό...
αν πάλι κάνω λάθος και σε μπερδεύω με άλλον, γράψε λάθος, ένα μυαλό μερα-νύχτα...
ΕΔΙΤ - όχι δεν κάνω λάθος
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=133974
devil's animal
20/03/2014, 09:25
ηταν και ειναι ατυπος κανονας στις βολτες παντα ολοι να φορανε κρανος...
οχι γιατι το επεβαλε ο διοργανωτης της βολτας, αλλα γιατι ετσι ηταν το σωστο...οποιος ειχε παρακολουθησει εστω και λιγο το forum και εβλεπε συνομιλιες θα το καταλαβαινε αμεσως...και πιθανοτατα να ειχε το κραξιμο απο τους αλλους αν δεν φοραγε σε καποια βολτα...
το να υπαρχουν ομως περιορισμοι σε ολο τον εξοπλισμο επειδη το θελει ο εκαστοτε διοργανωτης, δεν εχει ξαναγινει...
και στην τελικη ποιος ειναι ο διοργανωτης? κανενας αρχηγος αγελης? και εγω εχω οργανωσει βολτες...και γραφω απλουστατα "μαγκες μεγαλα παιδια ειστε, ο καθενας παει με τους ρυθμους του" και φυσικα εννοω: "φορατε οτι γουσταρετε και αγαπατε γιατι εχετε την ευθυνη των πραξεων σας"...
δεν νομιζω οτι ο ρολος του διοργανωτη της βολτας ειναι του αστυνομου και του μπαμπουλα...
δλδ ρε Σπυρακο, καποιος μπορει να φοραει τζην με προστασιες...εσυ τι θα κανεις? μολις δεις να φοραει καποιος τζην θα πας να το χουφτωσεις για να δεις αν εχει προστασιες ή οχι? και αν δεν εχει? αν ειναι ενα απλο τζην θα του πεις "εσυ δεν ερχεσαι"...και αν αυτος εχει 10 φιλους εκει που αυτοι ΘΕΛΟΥΝ να ερθει?
και το σημαντικοτερο: πως θα τον υποχρεωσεις να μην ερθει στην βολτα? δικια του η μηχανη, δημοσιος ο δρομος...ακολουθει μια ντουζινα μηχανακια..τι θα κανεις? θα τον κλωτσας εν κινησει ή στα φαναρια για να πεσει, να γινει κιμας και να καταλαβει το λαθος του που ηρθε με κοντομανικο?
τελικα δεν καταλαβαινω πολλα πραγματα...
:confused:
stynikop
20/03/2014, 09:32
...
Το να χάσω ένα φίλο από το πουθενά με πειράζει. Και αυτά τα δευτερόλεπτα ...
Καλα τα λες και συμφωνουμε απολυτα σε αυτο μαλλον ολοι.
Απλα υπαρχει ενα θεμα εδω με τις επιλογες: ο κοσμος, οι φιλοι μας, οι συμφορουμιτες και εμεις οι ιδιοι συνηθως αντιδρουμε οταν μας αρνουνται το δικαιωμα της επιλογης. Και σε καποιον κοσμο φαινεται πως αυτο εχει <<χτυπησει>> παραπανω απο τον αντικτυπο του ατυχηματος και την εμπειρια του Γιωργου.
Καποιοι μενουν περισσοτερο στο <<σε δικη μου βολτα δεν ερχεται κανενας χωρις εξοπλισμο>> και ειναι σαν να τους αφαιρεις το δικαιωμα να ειναι οπως θελουν και οπως αισθανονται ανετα.
Συμφωνω-δε συμφωνω με το Σπυρο, δεν μπορεις να πιεσεις τον αλλο να βαλει παντελονι για να ερθει μαζι σου βολτα, αν δεν εχει ή αν δεν τον βολευει.
Κι εκει παει το θεμα των επιλογων: εχω την επιλογη να μην παω βολτα με καποιον που πιστευω οτι περναει τα προσωπικα μου ορια, κι εχει και ο Σπυρος την επιλογη να ξεκαθαρισει τη θεση του απο την αρχη και να θεσει τους ορους του, αν αυτο το θεμα ειναι σημαντικο για εκεινον και θελει να εχει τη συνειδηση του ησυχη.
Κι αν αυτο ειναι αφορμη για να χαλασουν μια δυο καρδιες αλλα και να πιεστουν αλλοι 2-3 για να βαλουν προστατευτικο εξοπλισμο για να συμμετασχουν σε καποια σιδεροκωλη, ισως το προσημο να ειναι θετικο στην τελικη.
Θεωρώ ότι το αρχικό πόστ γράφτηκε εν θερμώ μετά από το δυστύχημα,
και ενδεχομένως είναι φυσιολογικό να είναι οξυμένη η έκφραση μέσω του γραπτού λόγου....
spyrakos35
20/03/2014, 09:41
Θεωρώ ότι το αρχικό πόστ γράφτηκε εν θερμώ μετά από το δυστύχημα,
και ενδεχομένως είναι φυσιολογικό να είναι οξυμένη η έκφραση μέσω του γραπτού λόγου....
έχεις 1000% λάθος, μια χαρά εν ψυχρώ το έγραψα
έχετε κολλήσει στο ατύχημα που έφερα σαν παράδειγμα....
αγνοήστε το και δείτε το ποστάρισμα μόνο από τις φωτό και κάτω....
@devils:
στην πίστα που πας, σου λένε, "νο δερμάτινη φόρμα, νο πίστα".... και πας και ΄παίρνεις δερμάτινο.... γιατί δεν τους λες αυτά που λες σε μένα? "τι λε ρε μαλάκα? ποιος νομίζεις οτι είσαι?"...
Κατ αρχήν ευχαριστούμε τον Γιώργο και τον γιο του , που έδωσαν τις φωτο για να βοηθήσουν να συνειδητοποιήσουμε για μια ακόμη φορά την αναγκαιότητα του εξοπλισμού.
Και πάλι περαστικά στον Γιώργο και γρήγορα όρθιος…:beer::beer: (θα τις πιουμε μολις αναρρώσει):lol:
Σπύρο , όποιος ανακοινώνει μια ανοικτή βόλτα ,σίγουρα έχει και το δικαίωμα να βάλει από την αρχή και «κανόνες» ,αν θέλει…
Όμως , είναι ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ αυτός που ανακοινώνει μια βόλτα , να θεωρεί τον εαυτό του ΥΠΕΥΘΥΝΟ για όσους ακολουθησουν..
Όπως είναι και ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ, οσοι πανε σε μια ανοικτή βόλτα , να θεωρούν ότι αυτός που την ανακοίνωσε είναι υπεύθυνος γι το αν θα περάσουν εκείνοι καλά…
Δεν είναι γραφείο τουρισμού , ούτε πληρώνεται για την «οργάνωση»…
Ενήλικες είμαστε και ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του…
Όμως , οι ανοικτες βόλτες είναι εκείνες που πάντα έχουν την παρεα ,τον χαβαλε ,το γελιο , τις γνωριμιες και μας δενουν περισσότερο εντος και εκτός βόλτας …είναι εκείνες που σχεδόν πάντα ολοι περνανε καλά…
αντε και στην επομενη..... :beer::beer: (22 βαθμους εχει εξω:D)
spyrakos35
20/03/2014, 10:01
Όμως , είναι ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ αυτός που ανακοινώνει μια βόλτα , να θεωρεί τον εαυτό του ΥΠΕΥΘΥΝΟ για όσους ακολουθησουν..
Όπως είναι και ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ, οσοι πανε σε μια ανοικτή βόλτα , να θεωρούν ότι αυτός που την ανακοίνωσε είναι υπεύθυνος γι το αν θα περάσουν εκείνοι καλά…
όχι, υπεύθυνο δεν με θεωρώ....
εχω όμως την εξής προσωπική εμπειρία: σε δύο παραπλήσια ατυχήματα, με λίγα χιλιόμετρα (όχι πάνω από 60 και στα δύο), στο ένα λόγω πλήρους εξοπλισμου σηκώθηκα και έφυγα, στο αλλο, λόγω παντελούς απουσίας (εκτός από κράνος) πήγα στο νοσοκομείο να μου ισιώσουν το δάκτυλο του ποδιού και να του κάνουν ράματα και να μου περιποιηθούν το κάψιμο στον αγκώνα....
αν το δεύτερο συμβεί σε μία βόλτα, απλά γαμήθηκε η βόλτα... εκτός και αν τον παρατήσεις τον άλλον και συνεχίσεις.... αλλά θυμάμαι οτι μαζί γυρνάγαμε από Λαμία προχτες...
Σπύρο , όποιος ανακοινώνει μια ανοικτή βόλτα ,σίγουρα έχει και το δικαίωμα να βάλει από την αρχή και «κανόνες» ,αν θέλει…
και εδώ τελειώνει η κουβέντα
Pardalotzatziki
20/03/2014, 10:03
Καλημερα...
Ο καθενας κανει τις επιλογες του ΚΑΙ σε αυτο το θεμα.
Αλλα βλεποντας την κατασταση του εξοπλισμου μετα το ατυχημα καταλαβαινεις την πραγματικη σημασια του.
Το 2003 ειχα κανει μαθηματα οδηγησης με την ΜΟΤΟΛΕΒ, οπου φερνανε καθε χρονο δυο Αγγλους. Ο ενας εκπαιδευτης χρονια και στην αστυνομια και ο αλλος μαθητης του.
Ολοι πηγαμε με φουλ εξοπλισμο και οι εκπαιδευτες ρωτανε "γιατι δεν φοραει κανενας γαντια;"
Πραγματικα απο τους 15, 1-2 φορουσαν. Και μας εξηγουν οτι η πρωτη αντιδραση στην πτωση ειναι να βαλεις τα χερια κατω.
Αυτο φαινεται καθαρα στα γαντια της φωτογραφιας. Τα χερακια σας και τα ματια σας.....
Ξαναλεω, οτι θελετε μπορειτε να κανετε. Αλλα υπαρχουν πολλα που μπορει να προκαλεσουν μια πτωση εκτος απο κατι "χοντρο"(π.χ. τρακα)
Μια σφηκα στο μανικι, μια πετρα που εφυγε απο λαστιχο αυτοκινητου και πολλα αλλα.
Να μην λεω λεπτομερειες για διαφορα που μου εχουν τυχει....
Και δεν νομιζω να ειναι υπερβολικη η δηλωση του Σπυρακου να θελει ολοι να ειναι προστατευμενοι στις βολτες. Για το κακο σας ειναι;; Οχι.
Αλλα ναι, μπορει να χαλασει μια βολτα για μια χαζομαρα που μπορεις να αποφυγεις με ενα κομματι του εξοπλισμου.
Φυσικα δεν θα πει κανενας "μας χαλασες τη βολτα", ολοι θα κοιταξουν να βοηθησουν. Ολοι αισθανομαστε ασχημα οταν χτυπαει καποιος και ειναι λιγο εγωϊστικο
να λες "θα κανω οτι γουσταρω", ενω ολα θα ηταν καλα με (π.χ.) ενα ζευγαρι γαντια. Καντο οταν πας βολτα μονος σου...
devil's animal
20/03/2014, 10:15
@devils:
στην πίστα που πας, σου λένε, "νο δερμάτινη φόρμα, νο πίστα".... και πας και ΄παίρνεις δερμάτινο.... γιατί δεν τους λες αυτά που λες σε μένα? "τι λε ρε μαλάκα? ποιος νομίζεις οτι είσαι?"...
κανεις ενα ΜΕΓΑΛΟ λαθος να θεωρεις οτι σαν διοργανωτης εχεις "εξουσια" πανω σ'αυτον που συμμετεχει...
στην πιστα ειναι ενα ΚΛΕΙΣΤΟ event και η πιστα επιβαλλει τους κανονες αυτους για θεμα ασφαλειας επειδη ο καθενας δοκιμαζει τα ορια του...
η βολτα ειναι βολτα σε ΔΗΜΟΣΙΟ δρομο και απλα επιλεγεις την διαδρομη...
παρ'ολα αυτα πριν το καθε event που διοργανωνεται σε πιστα σε βαζουν και υπογραφεις ενα χαρτι οσον αφορα την ασφαλεια σου και (φτου κακα!) οποιονδηποτε τραυματισμο ή θανατο...
θα βαζεις και εσυ να υπογραφουμε χαρτι?
επισης ολα τα ερωτηματα που εχω θεσει στο προηγουμενο ποστ μου, ισχυουν και περιμενουν απαντησεις απο εσενα...
αν το δεύτερο συμβεί σε μία βόλτα, απλά γαμήθηκε η βόλτα... εκτός και αν τον παρατήσεις τον άλλον και συνεχίσεις.... αλλά θυμάμαι οτι μαζί γυρνάγαμε από Λαμία προχτες...
Ρε σπυρο αφού τα ξέρεις …
Μια βόλτα μπορεί να γ@μηθει ακόμα κι αν πας μονος σου και δεν συμβεί τίποτα απολύτως σε εσένα…
Αλλα μπορεί να συμβεί σε έναν άγνωστο στον δρόμο..
Τι κάνεις ?
Τον παρατάς επειδή δεν τον ξέρεις ?
Ότι κάνατε για τον Γιωργο , ειμαι σίγουρος ότι θα το κάνατε και για οποιοδήποτε άλλον άγνωστο…
Μπορει η βολτα να γ@μηθει , αλλά η συνείδηση σου θα είναι εντάξει..
1. Οι παραπάνω φωτογραφίες του εξοπλισμού είναι από τα πιο χρήσιμα θέματα που μπορούν να υπάρξουν στο φόρουμ.
2. Είναι αυτονόητο ότι ο καθένας φοράει ότι νομίζει καλύτερο για τον εαυτό του. Προσωπικά πιστεύω ότι αυτό που χρήζει της μεγαλύτερης προσοχής σε μια εκδρομή πρέπει να είναι ο ρυθμός. Πάντα θα υπάρχει αυτός που δε θα μπορεί να ακολουθήσει το ρυθμό των υπολοίπων και ή δε θα το καταλαβαίνει και απλώς θα προσπαθεί να πάει γρηγορότερα από τα όριά του ή δε θα θέλει να το παραδεχθεί. Όσο περισσότερα τα άτομα (που πιθανόν κάποια να γνωρίζονται για πρώτη φορά) τόσο μεγαλύτερος αυτός ο κίνδυνος. Εννοείται ότι δε μιλάω για τη συγκεκριμένη εκδρομή αφού δε γνωρίζω τί και πώς έγινε.
Όλα τα κουφά ακούμε τελευταία. ;)
Προφανώς έχεις αντιληφθεί οτι έχεις χάσει τη μπάλα, με όσα γράφεις. Σε μια ανοιχτή εκδρομή που ποστάρεις μέσω του moto.gr, δεν έχεις καμμία εξουσία να επιβάλλεις τι θα φοράνε, τι θα καβαλάνε, αν θα κρατάνε μια ορισμένη ΜΩΤ, ή αν θα ξεπερνάνε το όριο ταχύτητας.
Αντίστοιχα, αν νοιώθεις ενοχές (κακώς) για την περίπτωση που συμβεί η στραβή, θα αποκλείσεις και όσους καπνίζουν επειδή μπορεί να πεθάνουν?
Αν έχεις τέτοια ζόρια, κακώς απευθύνεις ανοιχτές προσκλήσεις μέσω του φόρουμ. Θα στραβώσεις και εσύ, και όσοι θεωρήσουν οτι πάνε βόλτα με συμφορουμήτες και όχι με τον μπαμπά τους. Βρες τους 2-3-13 που ταιριάζεις και στέλνε πρόσκληση για βόλτα με πμ.
Οι διοργανωτές της πίστας όπως είπε και ο Devils καλώς απαιτούν ότι γουστάρουν, γιατί η πτώση είναι πολύ πιθανή και γιατί μόνο τα δερμάτινα προστατεύουν. Οι φωτό που έβαλες οκ, δείχνουν οτι προστάτεψαν τον αγκώνα με τα κόκκαλα που είχαν, αλλά το ίδιο θα γινόταν και αν φόραγε τζινάκι με επιγονατίδες και επιαγκωνίδες.
Αν θέλεις να επιβάλλεις κάτι στους συμμετέχοντες στα events σου, θα είναι να φοράνε δερμάτινη ολόσωμη, κροκόδειλο, και μπότες. Μια cordura που έχει γίνει φυτίλια είναι λογικό μιας και η αντοχή της ως υλικό τριβής είναι παρόμοια με το τζην.
Pardalotzatziki
20/03/2014, 10:47
Οι φωτό που έβαλες οκ, δείχνουν οτι προστάτεψαν τον αγκώνα με τα κόκκαλα που είχαν, αλλά το ίδιο θα γινόταν και αν φόραγε τζινάκι με επιγονατίδες και επιαγκωνίδες.
Αν θέλεις να επιβάλλεις κάτι στους συμμετέχοντες στα events σου, θα είναι να φοράνε δερμάτινη ολόσωμη, κροκόδειλο, και μπότες. Μια cordura που έχει γίνει φυτίλια είναι λογικό μιας και η αντοχή της ως υλικό τριβής είναι παρόμοια με το τζην.
Ναι πολλα τα κουφα....η κορντουρα το ιδιο με το τζην...;;;
θα προτιμούσα να μην μαζεύω κρέατα από τον φίλο μου που πήγαμε βόλτα, ούτε να τον βάλω να μαζέψει τα δικά μου. Ούτε να δω αίμα φίλου χυμένο στο δρόμο. Ναι, μπορεί να γίνει αυτό και με τον πλήρη εξοπλισμό. Είναι σαφώς πιο πιθανό να γίνει όταν ο άλλος φεύγει "τσιτσίδι" ακόμα και με αστείο πέσιμο. Υπό αυτή την οπτική, συμφωνώ με τον Σπύρο. Εσείς όλοι είστε μεγάλα παιδιά και αναλαμβάνετε τις προσωπικές σας ευθύνες. Λυπάμαι που δεν το καταλαβαίνετε, έχετε ευθύνες απέναντι και στην παρέα σας. Για να μην πω για την οικογένειά σας και τον κύκλο σας εκτός μοτοσικλέτας.
Επειδή το αυτομαστίγωμα μου χαλάει το look και τα ενοχικά με κάνουν να νοιώθω λίγο decadence...την δικιά σου την οικογένεια και τον κύκλο σου τον έχεις σκεφτεί που έχεις επιλέξει να οδηγάς μοτοσυκλέτα?
Μη μου πεις οτι στατιστικά δεν ξέρεις ότι υπάρχουν 15 φορές περισσότερες πιθανότητες να σου συμβεί κάτι κακό? Τι κάνεις για να νοιώθουν αυτοί καλύτερα?
Και μην μου πεις "προσέχω" - "φοράω εξοπλισμό" - "δεν τρέχω" γιατί γνωρίζουμε οτι η παθητική ασφάλεια της μοτοσυκλέτας είναι αντίστοιχη με σταυρουδάκι στο τιμόνι.
spyrakos35
20/03/2014, 11:02
Δηλαδη ρε βυρωνα αν παμε βολτα τα δυο μας κ ερθω χωρις γαντια κ πεσω κ καψω τις παλαμες μου (κ τιποτα αλλο ουτε εγω ουτε το μηχανακι) κ δεν μπορω να συνεχισω δεν θα με πεις μαλακα?
Αν τωρα μου ειχες πει απο πριν να βαλω γαντια κ σε ειχα ακουσει κ μετα την πτωση συνεχιζαμε, δεν θα ηταν ολα αλλιως?
Θα ενοιωθες μπατσος η ο μπαμπας μου.?
Ειναι δλδ τοσο κακο να προσπαθεις να μειωσεις τα γαμωενδεχομενα?
devil's animal
20/03/2014, 11:08
Δηλαδη ρε βυρωνα αν παμε βολτα τα δυο μας κ ερθω χωρις γαντια κ πεσω κ καψω τις παλαμες μου (κ τιποτα αλλο ουτε εγω ουτε το μηχανακι) κ δεν μπορω να συνεχισω δεν θα με πεις μαλακα?
Αν τωρα μου ειχες πει απο πριν να βαλω γαντια κ σε ειχα ακουσει κ μετα την πτωση συνεχιζαμε, δεν θα ηταν ολα αλλιως?
ομορφα...οποτε ποσταρεις βολτα, εγω θα ερθω με κουτι...
και μην τυχον και πεσεις...γενικα...θα σε πλακωσω και στις μαπες γιατι τα γαμωενδεχομενα ειναι κατα σου...
ρε Σπυρακο τι λογικη ειναι αυτη? ειλικρινα...:look:
υ.γ. τα ερωτηματα μου ειναι ακομα εκει...
KotsosDR
20/03/2014, 11:16
τα περι βολτες "μου" , οι απαγορευσεις σε δημοσιο δρομο και ας ειναι νομιμος καποιος , και καποια "ποιος νομιζεις οτι εισαι " που διαβασα ειναι το λιγοτερο :a020:
Η βολτα ειναι της παρεας ξερω εγω ...
απο εκει και περα ξαναλεω , περαστικα στον αναβατη .
(Το γεγονος οτι ντυνομαι σαν αστακος οταν ταξιδευω δεν μου δινει κανενα δικαιωμα να επιβαλομαι στον αλλο απο τη στιγμη που νομιμα οδηγει συμφωνα με τους κανονες του κρατους σε δρομους που εχει καθε δικαιωμα να οδηγει . Η πιστα που προαναφερθηκε , δεν ειναι δημοσιος δρομος , ειναι ιδιωτικος χωρος οπου ο καθε ιδιοκτητης - διοργανωτης βαζει κανονες αλλα ειναι και υπολογος ταυτοχρονα για οτι συμβει . )
Δυστυχώς ΔΕΝ μπορείς να μειώσεις τα γαμωενδεχόμενα για τους άλλους. Δεν είναι δική σου δουλειά να κάνεις τον άλλον υπεύθυνο για την σωματική του ακεραιότητα. Δεν είναι δική σου δουλειά να μην τραυματιστούν.
Οδηγάω 30+χρόνια, έχω κάνει ότι μαλακία μπορείς να φανταστείς, έχω οικογένεια και 2 παιδιά. Συνειδητά επιλέγω να οδηγάω ακόμα μοτοσυκλέτα γιατί την αγαπάω, και αν σταματήσω να το κάνω για να νοιώθουν οι άλλοι καλά δεν θα είμαι ΕΓΩ καλά.
Συνειδητά ΔΕΝ φοράω δερμάτινο παντελόνι σε κάποιες βόλτες μου γιατί δεν γουστάρω. Συνειδητά θα βάλω το κράνος στο χέρι για να καπνίσω ένα τσιγάρο επειδή έτσι γουστάρω.
Πιστεύεις οτι υπάρχει 0,00001% πιθανότητα να συμπεριφερθώ ή να ντυθώ όπως θέλεις εσύ?
Πιστεύεις οτι χρειάζομαι κάποιον να μου υπενθυμίσει(!) τις ευθύνες που έχω απέναντι στην οικογένεια μου?
makis206
20/03/2014, 11:21
Όντως κάπου "ξέφυγε" το ποστ του Σπύρου αλλά προσωπικά τον καταλαβαίνω, πόσο μάλλον αφού πέρασε πρόσφατα από δίπλα του το άσχημο αυτό συμβάν.. έχει συμβεί και σε εμένα στο μακρινό παρελθόν, μάζεψα κάμποσους φίλους να γυρίσουμε την Κρήτη και κάποιοι μόνο σαγιονάρα που δεν έβαλαν πάνω στα μηχανάκια.. πραγματικά αισθάνθηκα πολύ άσχημα βλέποντας αθλητικά παπούτσια και λινά παντελονάκια σε μια παρέα που ετοιμαζόταν να γράψει 600 χιλιόμετρα στα επαρχιακά του νησιού. Έμεινα στην παρατήρηση, δεν ήθελα να χαλάσω το κλήμα. Ξεκινήσαμε, κάναμε τη βόλτα μας, όλα καλά και χωρίς κανένα πρόβλημα. Όμως δεν τόλμησα ποτέ να τους ξαναμαζέψω όλους αυτούς, τους δυο τρεις κολλητούς μου κι αυτό ήταν από τότε. Σε βόλτες με μεγάλη συμμετοχή πήγαινα μόνο όταν κανονιζόταν από κάποιους άλλους ανθρώπους ή "φάσεις" (πχ παγκρητιες συναντήσεις κλπ). Καλώς ή κακώς και άσχετα απ'το αν έχουμε να κάνουμε με μικρά ή μεγάλα παιδιά, αισθανόμουν μια ευθύνη για τους υπόλοιπους και δεν μπορούσα ο ίδιος να ευχαριστηθώ τη βόλτα όταν συνέβαινε αυτό..
Ας πάμε παρακάτω.. εγώ μένω στις φωτογραφίες του εξοπλισμού του Γιώργου (αρκετοί από εσάς θα θυμάστε κι εκείνες του Χίου, και τις άλλες του Devil's ίσως..) και υπενθυμίζω αυτό μιας και η κουβέντα "μεγάλωσε" πολύ από χτες το βράδυ (σίγουρα όχι άδικα βέβαια).
Ας μας γίνει μάθημα αυτό που συνέβει στον Γιώργο..;)
Ας συνεχίσει να "μεγαλώνει" όσο τραβάει η όρεξή σας, καλό είναι σε ένα τέτοιο ζήτημα να πέφτουν κάτω όλες οι απόψεις. Μην ξεχνάμε όμως, ειδικά αφού ξέρουμε τις συνέπειες μιας τέτοιας κακιάς στιγμής..:beer:
spyrakos35
20/03/2014, 11:22
ομορφα...οποτε ποσταρεις βολτα, εγω θα ερθω με κουτι...
και μην τυχον και πεσεις...γενικα...θα σε πλακωσω και στις μαπες γιατι τα γαμωενδεχομενα ειναι κατα σου...
ρε Σπυρακο τι λογικη ειναι αυτη? ειλικρινα...:look:
υ.γ. τα ερωτηματα μου ειναι ακομα εκει...
θα είμαι ειλικρινής....
μετά και αυτή την απάντηση, θεωρώ οτι όσο και να προσπαθήσω να σου εξηγήσω δεν θα καταλάβεις... όχι επειδή είσαι χαζός - σε καμμία περίπτωση...
απλά, δεν θες να καταλάβεις....
σε εκτιμώ, σε αγαπώ, ρίχνω τρελό γέλιο μαζί σου αλλά εκπέμπουμε σε άλλο μήκος κύματος.... δεν λέω σε καμμία περίπτωση οτι φταις εσύ, μαζί φταίμε στο ίδιο ποσοστό... όπως είπα και πριν, εγώ είμαι αεκ, ο άλλος δεν είναι.... θα διαφωνούμε στον αιώνα τον άπαντα.... αυτό μόνο και τίποτε άλλο...
προσπάθησε σε παρακαλώ να μην το πάρεις στραβά αυτό που σου γράφω....
ωστόσο, αν θες, η απάντηση του παρδαλοτζατζικιού κάτω από την δική σου, με καλύπτει στο 1300%.....
:kiss:
Bladerunner
20/03/2014, 11:36
Ο καθένας επιλέγει την παρέα του -στις βόλτες επί του προκειμένου- με ό,τι κριτήρια εκείνος νομίζει.
George_Sp
20/03/2014, 11:38
Τα πάντα είναι συνάρτηση καλής συνεννόησης και συζήτησης χωρίς υποχρεωτικούς κανόνες, αρχηγούς, και λοιπά γραφικά που αναφέρθηκαν.
Σε όσα γράφετε η αλήθεια είναι πάντα κάπου στη μέση. Από τη μια ούτε ο τάπερμαν μπορεί να επιβάλλει κανόνες σε δημόσια βόλτα με το ελεύθερο να έρθει όποιος θέλει και που δεν είμαστε κολλητάρια, και από την άλλη προφανώς και είναι απαράδεκτο να έρθει κάποιος χωρίς τα στοιχειώδη μέτρα ασφάλειας στον εξοπλισμό του ή με σωστά συντηρημένη μηχανή.
Επειδή όμως όλα είναι σχετικά και υποκειμενικά για το τι θεωρείται επαρκής εξοπλισμός ή επαρκές επίπεδο κατάστασης και συντήρησης μηχανής έτοιμης για βόλτα μέχρι το Σούνιο ή σιδερόκωλης μέχρι την άλλη άκρη της Ευρώπης πάντα θα υπάρχουν τα σημεία αναφοράς.
Αν αυτός που διοργανώνει μια βόλτα δημόσια έχει πολύ ανεπτυγμένο το αίσθημα ευθύνης προς τους υπόλοιπους συμμετέχοντες όπως ο τάπερμαν προφανώς και θέλει να ευχαριστηθεί την ιδέα της δημιουργίας και σχεδιασμού της βόλτας με τον τρόπο που επιθυμεί και είναι δικαίωμά του. Δικαίωμά όμως είναι και στους υπόλοιπους να συμμορφωθούν στους ''άτυπους'' κανόνες που θέτει ο thread starter. Όποιος δε γουστάρει πολύ απλά δεν ακολουθεί.
Είναι σχέσεις ισορροπίας. Όσοι συμφωνούν με το ύφος και τις επιλογές του thread starter θα έρθουν. Οι άλλοι ας φτιάξουν άλλοι βόλτα με άλλους ''κανόνες''. Ευτυχώς σε αυτά τα επίπεδα είμαστε ακόμα απόλυτα ελεύθεροι να αποφασίζουμε και να επιλέγουμε.
Προσωπική μου άποψη είναι οτι αν είχα να διοργανώσω μια βόλτα θα ξεκαθάριζα εξαρχής το βασικό εξοπλισμό που θα ήθελα να έχει κάποιος όπως π.χ. και το βασικό επίπεδο συντήρησης της μηχανής.
Δε θα ήθελα λοιπόν στο σημείο συνάντησης να έρθει κάποιος χωρίς κράνος, μπουφάν, γάντια ή με τα λινά στα λάστιχα. Από εκεί και πέρα ο καθένας είναι υπεύθυνος των πράξεών του και της οδήγησής του.
Είμαστε ευάλωτοι σαν μοτοσυκλετιστές και το ξέρουμε όλοι πολύ καλά.
Εγώ σαν αρχάριος ακόμα αποφεύγω να δηλώσω συμμετοχή σε βραδινές γρήγορες βόλτες προς Σούνιο, Λούτσα γιατί ξέρω οτι δε μπορώ να ακολουθήσω καταρχάς λόγω εμπειρίας και κατά δεύτερον γιατί δε συμφωνώ με τη γρήγορη βόλτα σε δημόσιο δρόμο.
Το αν θα κάνω παρέα με τους χεράδες και τους γρήγορους του φορουμ αυτό είναι άλλο θέμα. Το αν θα ακολουθήσω σε καμιά βόλτα για ένα σύντομο καφέ και φτάσω κάνα 15λεπτο αργότερα ενώ θα χουν ήδη παραγγείλει είναι ξανά στο επίπεδο συνεννόησης. (για μερικούς μπορεί να είναι και άσχημο να τους κρατάς πίσω σαν αργός και να σε περιμένουν στερώντας τους μια γρήγορη βόλτα όπως τη γουστάρουν με την αδρεναλίνη της)
Για να συνοψίσω.
Περι ορέξεως κολοκυθοτυρόπιτα. Πολλοί διαφορετικοί άνθρωποι και πολλά τα διαφορετικά επίπεδα αντίληψης του τί είναι ασφαλές, τί είναι θεμιτό κλπ.
Το μόνο που δε νοείται είναι ο υποχρεωτικός χαρακτήρας να επιβάλλεται ολοκληρωτικά. Αυτός που θέλει να τον ακολουθήσει θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος και για την άρνηση των υπολοίπων στα ''γούστα'' του και προφανώς να μην παρεξηγιέται κιόλας αν δεν υπάρξει προθυμία από την άλλη πλευρά.
still, It's a free world for riders (αν πούμε οτι στα υπόλοιπα μας έχουν αλυσοδεμένους χειροπόδαρα)
Ας χαρούμε τις βόλτες μας, με παν μέτρον άριστον, χαλαρά και ο καθένας όπως στρώσει κοιμάται.
Το τελευταίο είναι στο αίσθημα αυτοσυντήρησης και επιβίωσης. Αυτός που το χει πιο ανεπτυγμένο θα πάει και πιο μακριά αλλά όχι απαραίτητα.
Αυτά από μένα. Όσοι θέλετε να διαφωνήσετε no problem. :p
5-6 ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΠΟΣΤ...........ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΜΟΤΟ.GR ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΕΠΙΠΕΔΟ
Τί νά πρωτοσχολιάσει κανείς..??
Τό μπέρδεμα πίστας καί δρόμου..??
Ή πίστα ρέ παιδιά έλέγχεται άπό κάποιους προφανώς ίδιώτες οί όποίοι
καί θέτουν κανόνες...!!!
Στή βόλτα μέ τόν φίλο μου....έ δέ θά τού βάλω καί κανόνες..!!!:lol:
Καί άν ποτέ χτύπαγε ό φίλος ,ό γνωστός μου,ό όποιοσδήποτε στό δρόμο
τό τελευταίο πού θά μέ άπασχολούσε θά ήταν τό ότι χάλασε ή βόλτα μου
έπειδή ό μαλάκας δέν είχε έξοπλισμό......:lol:
Θά μέ ένοιαζε νά είναι καλά ό ΑΝΘΡΩΠΟΣ...!!!,
Ποιά βόλτα...??
ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΤΗ ΜΠΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ......ΕΝΤΕΛΩΣ,
Μετανοιώνω πού καμμιά φορά μέ πιάνει καί γράφω σοβαρά.......
ΕΥΛΟΓΕΙΤΕ................πάτερ, γιατί τό χάνουμε έντελώς...!!!
Καλά κάνω έγώ καί πάω μόνος μου,ούτε έλεγχο έξοπλισμού,ούτε τίποτε.
Άντε τό πολύ νά πάρω καί κανένα φιλαράκι πού άμα μέ δεί νά σέρνομαι
δέ θά τσατιστεί πού τού χάλασα τή βόλτα άλλά,θά μέ μαζέψει χωρίς νά δυσανασχετήσει
καί θά νοιαστεί νά είμαι έγώ καλά......ποιός τή γαμάει τή βόλτα..??
ΩΧ....Παναγία μουυυυυυυυ
Αυτό που λέει ο Σπύρος, αν έχω καταλάβει καλά, είναι ότι αν κάποιος πάει απροετοίμαστος σε βόλτα και έχει ατύχημα, οι υπόλοιποι θα πρέπει να θυσιάσουν τη βόλτα τους, τη μέρα τους, επειδή κάποιος δεν ενδιαφέρθηκε αρκετά για τον εαυτό του. Και, οκ όλοι μπορούμε να καταλάβουμε, ότι όταν βγαίνεις βόλτα με μια παρέα, οφείλεις να σεβαστείς έστω την παρέα. Από την άλλη, Σπυράκο, μεγάλα παιδιά είμαστε, ο καθένας πρέπει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του και, αν κάποιος θεωρείς ότι "ήθελε και τα'παθε", δεν έχεις καμία υποχρέωση να χαλάσεις τη βόλτα σου γι'αυτόν. Συνεχίζεις κανονικά και τέλος.
Μου χει τύχει να μη φορέσω κράνος ή μπουφάν για κάποιο λόγο. Και στις καθημερινές μετακινήσεις μου φοράω πάντα τζην και σπάνια μοτοσυκλετιστικά μποτάκια (φοράω πάντα κράνος, γάντια, μπουφάν). Αλλά σε πιο μακρυνές βόλτες, πάντα θα είμαι φουλ δερμάτινος και θα πάρω το ακριβό μου κράνος. Ο καθένας πρέπει να προσέχει τον εαυτό του. Αν δεν έχει το μυαλό, δε θα του το γεμίσεις εσύ. Δε μπορείς να υποχρεώνεις κανέναν να φορέσει οτιδήποτε ή να οδηγεί με συγκεκριμένο τρόπο, από τη στιγμή που μιλάμε για ανοιχτές βόλτες. Και, βέβαια, δεν είσαι υποχρεωμένος να τρέχεις για τον οποιονδήποτε.
Κάποτε πήγαινα Επίδαυρο ΚΑΘΕ Κυριακή. Τους πρώτους 3-4 μήνες από την αγορά του RR μου, είχα γράψει 10,000 χλμ και ΟΛΑ Αθήνα-Επίδαυρος-Αθήνα. Συνήθως με μεγάλες (και οι περισσότεροι άγνωστοι) παρέες. Είχαν δει πάρα πολλά τα μάτια μου. Αλλά ΠΟΤΕ δεν ακυρώναμε τη βόλτα μας. Όσοι δε γούσταραν ή ήταν κολλητοί του τραυματία έφευγαν και οι υπόλοιποι συνέχιζαν κανονικά. Μια φορά μόνο έτρεξα και αυτή επειδή ήταν φίλος. Αλλά ούτε η συντηρητική οδήγηση και η μικρή ταχύτητα, ούτε ο πλήρης, ακριβός εξοπλισμός τον έσωσαν. Γενικά, δεν είναι τόσο απόλυτα τα πράγματα και οι μεν και οι δε. Χαλαρώστε. Δε νομίζω ότι άνοιξε το θέμα αυτό για να κάνει τον Χίτλερ του φόρουμ, αλλά μάλλον για να συμβουλέψει (ίσως με λάθος τρόπο :P).
Ναι πολλα τα κουφα....η κορντουρα το ιδιο με το τζην...;;;
Δεν είναι ίδιο. Είναι καλύτερη η αντοχή της στην τριβή (εξαρτάται για ποιά ποιότητα μιλάμε όμως) αλλά φυσικά υπολείπεται μακράν ενός δερμάτινου. Εννοείται οτι σε κάθε περίπτωση πρέπει να υπάρχουν προστατευτικά από κάτω αλλιώς...
spyrakos35
20/03/2014, 12:00
Καί άν ποτέ χτύπαγε ό φίλος ,ό γνωστός μου,ό όποιοσδήποτε στό δρόμο
τό τελευταίο πού θά μέ άπασχολούσε θά ήταν τό ότι χάλασε ή βόλτα μου
έπειδή ό μαλάκας δέν είχε έξοπλισμό......:lol:
Θά μέ ένοιαζε νά είναι καλά ό ΑΝΘΡΩΠΟΣ...!!!,
Ποιά βόλτα...??
είπε κανείς κάτι άλλο???
ή επειδή είπαμε οτι συνέπεια του ατυχήματος είναι να μην γίνει η βόλτα, δεν θα πράξουμε όπως πρέπει να πράξουμε???
αν το είπε κάποιος, δεν το είπα εγώ πάντως.... μάλλον τα αντίθετα λέω.... ;)
spyrakos35
20/03/2014, 12:06
Πιστεύεις οτι υπάρχει 0,00001% πιθανότητα να συμπεριφερθώ ή να ντυθώ όπως θέλεις εσύ?
Πιστεύεις οτι χρειάζομαι κάποιον να μου υπενθυμίσει(!) τις ευθύνες που έχω απέναντι στην οικογένεια μου?
όχι και γι αυτό σου λέω... έλα αλλά, αν έρθεις να είσαι κομπλέ....
όπως είπε και ο ακρίδας, ή έρχεσαι, ή με γράφεις στα απαυτά σου (και πολύ καλά κάνεις) και πας όπου θες, όπως θες με όποια παρέα θες....
σε ότι αφορά στα της οικογένειας, δεν το έθιξα και ούτε θα το θίξω γιατί ναι, τότε θα το έπαιζα μπαμπάς.... όχι βέβαια οτι έχει (γενικά μιλώντας) απόλυτο άδικο ο γιάννης που το έθιξε το θέμα, αλλά είναι άλλο θέμα - μην τα μπλέξουμε...
Βυρωνα προσωπικα παντα,εσενα δεν σε φοβαμαι απο αποψη ασφαλειας.
Κανε οτι θες .........
το περισσοτερο που μπορεις να παθεις ειναι ψυξη απο το ανοικτο παραθυρο τις οδικης
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=140283:p
Περα της πλακας φυσικα και δεν μπορουν να μπουν "περιορισμοι"σε ανοικτη προσκληση για βολτα.
Αλλα νομιζω οτι απευθυνομαστε σε "ωριμους" ανθρωπους(ελπιζω δλδ.) οπου ισχει το αυτονοητο.
Σπυρο ελπιζω να μην σταματησω να διαβαζω εδω μεσα για βολτες σου ετσι;
καταλαβαίνω την αντίδραση του κάπτεν / μικε / μπαιρον και λοιπους και εν μέρη συμφωνώ μαζί σας αλλά δε γαμιέ ρε παίδες.
αν θέλει να επιβάλει ένας στη βόλτα που διοργανώνει όλοι να πηγαίνουν με 70χλμ μαξ τότε αμα κάποιος θέλει κάτι άλλο, απλά ας μην πάει.
so what νάπουμε
δεν είναι η official βόλτα του μοτο.γρ. βόλτα ενός χρήστη είναι. Δηλαδή τι διαφορά έχει αυτό το αίτημα απο το αίτημα χιλιάδων εδω μέσα που λεει:
" τη κυριακή βόλτα /..... μπλα μπλα ... ρεαντεβού .... μπλα μπλα .... απαραίτητη προυπόθεση ΧΩΜΑΤΙΝΑ ΛΑΣΤΙΧΑ"
αυτό γιατι το δεχόμαστε ρε παίδες?
δικαίωμα μου απο τον νόμο δεν είναι να πάω με γόμες?
????
αν θέλει να επιβάλει ένας στη βόλτα που διοργανώνει όλοι να πηγαίνουν με 70χλμ μαξ τότε αμα κάποιος θέλει κάτι άλλο, απλά ας μην πάει.
Σωστό αυτό, αλλά και οι υπόλοιποι υποστηρίζουν ότι αυτό δε γίνεται σε ΑΝΟΙΧΤΕΣ βόλτες. Αν θες να πηγαίνεις με 70, πάρε τους γνωστούς σου που πηγαίνουν με τόσα και καλά να περάσετε. Όταν καλείς κόσμο δημοσίως, ε δε μπορείς να παραπονιέσαι μετά ότι ο οποιοσδήποτε δε σε άκουσε. Όλοι δίκιο έχετε. Με τον τρόπο σας ;)
όχι και γι αυτό σου λέω... έλα αλλά, αν έρθεις να είσαι κομπλέ....
όπως είπε και ο ακρίδας, ή έρχεσαι, ή με γράφεις στα απαυτά σου (και πολύ καλά κάνεις) και πας όπου θες, όπως θες με όποια παρέα θες....
σε ότι αφορά στα της οικογένειας, δεν το έθιξα και ούτε θα το θίξω γιατί ναι, τότε θα το έπαιζα μπαμπάς.... όχι βέβαια οτι έχει (γενικά μιλώντας) απόλυτο άδικο ο γιάννης που το έθιξε το θέμα, αλλά είναι άλλο θέμα - μην τα μπλέξουμε...
Καλά, αυτο με τις ευθύνες απέναντι στην οικογένεια, φίλους, κοινωνικό σύνολο και στο σύστημα υγείας (τελικά) μου φαίνεται επιεικώς γελοίο να το συζητάμε εμείς (ως μοτοσυκλετιστές ή ότι είμαστε τελος πάντων)...
Σε βόλτα σου, ναι, δεν πρόκειται να έρθω.
Οδηγάω διαφορετικά, το μηχανάκι μου κάνει θόρυβο, η πινακίδα μου είναι από κάτω, και πιθανόν να φάω και καμμιά τούμπα και να χαλάσω την βόλτα των υπολοίπων και να έχω ενοχές.
Άστο καλύτερα. :wave2:
RaGe_Raptor
20/03/2014, 12:22
Όπως πάντα ,το ξεχειλώνουμε...
Δε νομίζω πως θέλει να το παίξει αρχηγός,δε νομίζω πως το επιβάλει έχοντας στο μυαλό του το να μη χαλάσει η βόλτα του,ίσως το ύφος του φάνηκε απόλυτο και σας ξένισε αλλά έχει δίκιο...(αν αντιλαμβάνομαι σωστά το σκεπτικό του)
spyrakos35
20/03/2014, 12:28
Σε βόλτα σου, ναι, δεν πρόκειται να έρθω.
Οδηγάω διαφορετικά, το μηχανάκι μου κάνει θόρυβο, η πινακίδα μου είναι από κάτω, και πιθανόν να φάω και καμμιά τούμπα και να χαλάσω την βόλτα των υπολοίπων και να έχω ενοχές.
Άστο καλύτερα. :wave2:
έχε κατά νου οτι ποτέ, σε καμμία μου βόλτα δεν είπα "θα πηγαινουμε όλοι μαζί με τόσα"... αντιθέτως έχω πει οτι "γκρουπάκια θα σχηματίζονται ανάλογα με τον ρυθμό του καθενός" και οτι "μεγάλα παιδιά είμαστε ας κανονίσουμε την πορεία μας" (σε ότι αφορά στην ταχύτητα πάντα)
ωστόσο, δεν είναι κακό αυτό που λες....
ειδικά αν οι ενοχές σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο (ποτέ να μην) σε πιάσουν στην "δική μου" βόλτα και όχι σε άλλη με άλλη παρέα, είμαι μαζί σου στο 1300%.... ;)
" τη κυριακή βόλτα /..... μπλα μπλα ... ρεαντεβού .... μπλα μπλα .... απαραίτητη προυπόθεση ΧΩΜΑΤΙΝΑ ΛΑΣΤΙΧΑ"
αυτό γιατι το δεχόμαστε ρε παίδες?
δικαίωμα μου απο τον νόμο δεν είναι να πάω με γόμες?
????
Ποιός τον γαμεί τον νόμο ρε Σπύρο? Στην μία περίπτωση απευθύνεις πρόσκληση σε ειδικού τύπου μηχανές, στην άλλη σε ειδικού τύπου αναβάτες για να ακολουθήσεις σε μια βόλτα.
Δηλαδή, αν τότε που πήγαμε την σιδηρόκωλη, σου έλεγα οτι δεν θα έρθεις μαζί επειδή σκοπεύεις να επιστρέψεις αυθημερόν απ΄το Τσεπέλοβο και αυτό είναι επικίνδυνο και έχεις ευθύνη απέναντι στην παρέα, τι θα έλεγες?
stynikop
20/03/2014, 12:40
Σωστό αυτό, αλλά και οι υπόλοιποι υποστηρίζουν ότι αυτό δε γίνεται σε ΑΝΟΙΧΤΕΣ βόλτες. Αν θες να πηγαίνεις με 70, πάρε τους γνωστούς σου που πηγαίνουν με τόσα και καλά να περάσετε. Όταν καλείς κόσμο δημοσίως, ε δε μπορείς να παραπονιέσαι μετά ότι ο οποιοσδήποτε δε σε άκουσε. Όλοι δίκιο έχετε. Με τον τρόπο σας ;)
Απ' την άλλη, όποιος διαβάσει τη βόλτα και του πάει, έχει την επιλογή να πάει μαζί του, ή όχι. Στο κάτω-κάτω ρε συ έπιασε κανέναν από το λαιμό να του πει πως πρέπει να έρθει ντε και καλά; Όποιος διαβάσει λεπτομέρειες της βόλτας και του αρέσει η διαδρομή, το στυλ, η παρέα, ο ρυθμός ή ότι άλλο περιγράφει τέλος πάντων, ή όποιος γνωρίζει το διοργανωτή και τον γουστάρει/δεν τον γουστάρει, θα γνωρίζει αν του πάει αυτή η βόλτα ή όχι!
Εκτός κι αν το μοτο.γρ και η διαχείριση αποφασίσει να ξεκαθαρίσει το θέμα (που ΔΕΝ χρειάζεται ξεκαθάρισμα) και επέμβει με κανόνα πως δεν επιτρέπεται σε δημόσια ανακοινωμένη βόλτα να θέτουμε όρους.... Τότε να μου πεις πως αν έχεις τέτοιους όρους για τη βόλτα σου, θα στείλεις πρόσκληση με πμ σε αυτούς που θες.
Τα υπόλοιπα είναι να 'χαμε να λέγαμε...
Κανένας δε χρειάζεται να θίγεται, και "όχι δεν μπορείς να το κάνεις αυτό, και χάνεις τη μπάλα".
Κι εγώ αν έβαζα βόλτα που ήθελαν 100 άνθρωποι να έρθουν, αλλά είχα όρο να φοράνε αυτοκόλλητα "hello kitty" στα κράνη τους (έτσι γιατί γουστάρω), ε δεν θα καθόμουνα να ελέγχω αν ακολουθούν και κράνη χωρίς κίττυ. Η επόμενη-μεθεπόμενη βόλτα, όμως, πιθανόν να μην ήταν ανοιχτή με δημόσια πρόσκληση... θα πήγαινε σε αυτούς που συμμορφώθηκαν ή σε ένα μοτο-κιττυ φόρουμ...
Πιστεύω να γίνομαι αντιληπτός.
Απ' την άλλη, όποιος διαβάσει τη βόλτα και του πάει, έχει την επιλογή να πάει μαζί του, ή όχι. Στο κάτω-κάτω ρε συ έπιασε κανέναν από το λαιμό να του πει πως πρέπει να έρθει ντε και καλά; Όποιος διαβάσει λεπτομέρειες της βόλτας και του αρέσει η διαδρομή, το στυλ, η παρέα, ο ρυθμός ή ότι άλλο περιγράφει τέλος πάντων, ή όποιος γνωρίζει το διοργανωτή και τον γουστάρει/δεν τον γουστάρει, θα γνωρίζει αν του πάει αυτή η βόλτα ή όχι!
Σε έναν ιδανικό κόσμο, αυτό θα λειτουργούσε. Καταλαβαίνεις, όμως, ότι δε σκέφτονται όλοι όπως εσύ κι εγώ.
Ποιός τον γαμεί τον νόμο ρε Σπύρο? Στην μία περίπτωση απευθύνεις πρόσκληση σε ειδικού τύπου μηχανές, στην άλλη σε ειδικού τύπου αναβάτες για να ακολουθήσεις σε μια βόλτα.
Δηλαδή, αν τότε που πήγαμε την σιδηρόκωλη, σου έλεγα οτι δεν θα έρθεις μαζί επειδή σκοπεύεις να επιστρέψεις αυθημερόν απ΄το Τσεπέλοβο και αυτό είναι επικίνδυνο και έχεις ευθύνη απέναντι στην παρέα, τι θα έλεγες?
καλα τετοιες μ@λακιες έκανα μικρός και εσύ δεν έκανες τίποτα .....
απάνω σου θα ρίξω την ευθύνη ρε που μ' αφησες να φύγω .... :D
δε ξέρω ρε Μπαιρον αλλά νομίζω οτι σε μια μεμονομένη βόλτα ενός χρήστη αν εκ των προτέρων πει ότι μπαρούφα του έρθει στο κεφάλι τότε το πολυ πολυ να τον πιάσουμε στο ψιλό. Αλλά άμα όμως αυτή η μπαρούφα έχει νόημα για 5-6, τότε μπορεί αυτοί να τα βρούνε και τελικά να περάσουν καλά στη βόλτα.
επαναλαμβάνω, δεν είναι επίσημη μοτο.γρ βόλτα. δικιά του είναι, οτι θέλει τι κάνει.
Ελπίζω να μη πιστέυουν κάποιοι οτι ο κάθενας που ποστάρει μια βόλτα εδω μέσα εκπροσωπεί και το τρόπο που το μοτο.γρ. εκτελεί επίσημα ομαδικές βόλτες.
καλα τετοιες μ@λακιες έκανα μικρός και εσύ δεν έκανες τίποτα .....
απάνω σου θα ρίξω την ευθύνη ρε που μ' αφησες να φύγω .... :D
:moutza::moutza::moutza:
stynikop
20/03/2014, 12:53
Σε έναν ιδανικό κόσμο, αυτό θα λειτουργούσε. Καταλαβαίνεις, όμως, ότι δε σκέφτονται όλοι όπως εσύ κι εγώ.
Αυτονόητο δεν είναι όμως αυτό; δεν τον γουστάρω ή δε γουστάρω το τι θέλει να κάνει στη βόλτα του, ε δεν πάω.
Η δημόσια πρόσκληση σε βόλτα σημαίνει πως εγώ θα πάω εκεί , τότε, με αυτόν τον τρόπο σε αυτή τη διαδρομή (και ότι άλλο θέλει να περιλάβει ο καθένας - τάπερ, σούβλες, καφέδες, εκκλησίες, μουσεία, ζωολογικούς κήπους, ξενύχτια, κωλόμπαρα κτλ) και όποιος γουστάρει αυτό που ανακοινώνω και θέλει να ακολουθήσει, ακολουθεί.
Σαφώς και είναι αυτονόητο. Αλλά, ξαναλέω, δημόσιο φόρουμ, άγνωστοι χρήστες. Εγώ δε θα πάω σε βόλτα με μ.ω.τ 70 χλμ. Ένας άλλος μπορεί να πάει και να μη δώσει δεκάρα για τους κανόνες. Δε μπορείς να τον κατηγορήσεις όταν κάλεσες κόσμο ΔΗΜΟΣΙΩΣ. Αυτό δεν είναι αυτονόητο; ;P
Δεν νομιζω οτι ο Σπυρος θελει να το ''παιξει'' αυστηρος ή ο μπαμπας του καθενος μας. Ξερουμε ολοι οτι απο την στιγμη που καβαλαμε, ειμαστε εκτεθειμενοι σε κινδυνους.
Απλα, το ατυχημα ηταν ενας λογος για να θυμηθουμε ποσο σημαντικο ρολο παιζει ο εξοπλισμος στον αναβατη...
Δεν θα πω περισσοτερα, εξαλου μεγαλα παιδια ειμαστε και καταλαβαινουμε...
theofilos888
20/03/2014, 13:24
Ελπίζω να μη πιστέυουν κάποιοι οτι ο κάθενας που ποστάρει μια βόλτα εδω μέσα εκπροσωπεί και το τρόπο που το μοτο.γρ. εκτελεί επίσημα ομαδικές βόλτες.
Θα ήθελα λίγο να μου εξηγήσεις ποιά η διαφορά στον τρόπο εκτέλεσης της βόλτας από ένα μέλος του φόρουμ και ποιά η επίσημη. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα! Ο σπύρος έγραψε το θέμα για να τονίσει την αναγκαιότητα του εξοπλισμού στην οποιαδήποτε βόλτα! Είτε είναι για δουλειά, είτε για ψυχαγωγία! Άμα σε κάποιους δεν αρέσει ή δεν το προτιμούν, μπορούν να απέχουν!
Σωστά...
Αν έρθει κάποιος ή κάποια φορώντας κράνος, γαντια, μπότες και τίποτα άλλο, θα τον/την πέρνατε μαζί σας γιατί όλοι έχουν δικαίωμα στην τρέλα...
:priest:
AristidisZ
20/03/2014, 13:35
Παρακαλώ να μη κλειδωθεί μέχρι να σχολασω
Ευχαριστώ για την κατανόηση
Παρακαλώ να μη κλειδωθεί μέχρι να σχολασω
Ευχαριστώ για την κατανόηση
τι ωρα σχολας..:lol:
τι ωρα σχολας..:lol:
:lol::lol:
Θα ήθελα λίγο να μου εξηγήσεις ποιά η διαφορά στον τρόπο εκτέλεσης της βόλτας από ένα μέλος του φόρουμ και ποιά η επίσημη.
Αν θυμάμαι καλά, υπάρχουν μόνο συμβουλές (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=59898&p=1428028&viewfull=1#post1428028). Δεν θυμάμαι να έχει έρθει κανείς χωρίς κράνος βέβαια, αλλά δεν νομίζω να έχει φάει σούτ και κάποιος που δεν είχε φουλ εξοπλισμό.
amyroukai
20/03/2014, 13:45
Δεκτή η παρατήρηση περί υπερβολής, πιθανόν και δίκαιη κιόλας διότι εγώ είμαι φορτισμένος και αυτό μου βγαίνει. Ενοχικό δεν πάω να φορτώσω πουθενά. Και εννοείται πως και με το μαγιώ να είχε έρθει κάποιος και να έπεφτε, πάλι θα σταματούσαμε όλοι να βοηθήσουμε. Αλλά τότε θα του έλεγα καλά να τα πάθεις μαλάκα μου που χτύπησες. Και μετά περαστικά.
Πέρα λοιπόν από τον Βύρωνα που οδηγεί τριάντα χρόνια και έχει κάνει ότι έχει κάνει και έχει μυαλό και τα πάντα ή μερικούς ακόμα που επίσης οδηγούν πολλά χρόνια και έχουν γράψει πολλά χιλιόμετρα και καταλαβαίνουν ευκόλως και δυσκόλως εννοούμενα, έχει και άλλους που μιά ζωή βλέπουν τον καγκουρόσαυρο της γειτονιάς τσιτσίδι και καταλαβαίνουν ότι ΑΥΤΟ είναι ο σωστός εξοπλισμός και αυτό εφαρμόζουν από τότε που πήραν μοτοσικλέτα. Ένας τέτοιος μπορεί να σωθεί από τραυματισμό βλεποντας τέτοια ποστ; Εξάλλου σε όσες βόλτες είχα πάει από τότε που μπήκα στο μοτο, οι τσιτσιδαίοι ήταν η εξαίρεση και έτρωγαν και φιλικό κράξιμο σε κάθε στάση. Ενοχλεί το "υποχρεωτικά", ενοχλεί το ότι το βλέπουμε γραμμένο.
o_gavros
20/03/2014, 13:48
εντελώς φιλικά μιλάω με όλους.... εγώ είμαι αεκ, εσύ γαύρος... τι να κάνουμε τώρα, να σκοτωθούμε???
μου κάνει εντύπωση όμως που αυτό το λες εσύ που κάποιο καιρό πριν είχες πτώση από ανωμαλία στον δρόμο στον Πειραιά, το μπουφάν σου διαλύθηκε αλλά σε προστάτεψε....
είναι λίγο αντιφατικό...
αν πάλι κάνω λάθος και σε μπερδεύω με άλλον, γράψε λάθος, ένα μυαλό μερα-νύχτα...
ΕΔΙΤ - όχι δεν κάνω λάθος
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=133974
Όπως βλέπεις το θέμα που προκαλεί διαφωνία δεν είναι το αν είναι ή όχι,χρησιμότατος ο εξοπλισμός.η απάντηση είναι μονοκούκι.
Το θέμα είναι ο τρόπος που διαλεξες να εκφραστεις.
Σε ανοιχτή δημόσια βόλτα,απλά δεν παίζει η τύπου αποφασίζομεν και διατασσομεν προσέγγιση που διαλεξες να χρησιμοποιήσεις στο αρχικό ποστ.
Ούτως ή άλλως,το μότο.γρ έχει φροντίσει να διαμορφώσει την αρκούντως κατάλληλη κουλτούρα για τις βόλτες.
akis_trevor
20/03/2014, 13:50
ρε παιδια,δειτε το λιγο οπως πρεπει.δεν ξερω πως το εχει στο μυαλο του ο σπυρακος και ισως να το εξεφρασε λιγο λαθος,λιγο υπερβολικα..
διδαχθειτε απο αυτο το θεμα.μην ψαχνετε αφορμες για "καυγα".
οκ,μπορει να πεις "ποιος εισαι εσυ που θα μου πεις τι θα φοραω" αλλα σκεψου οτι το λεει για το καλο σου.δεν νομιζω οτι αν παει καποιος και δεν εχει παντελονι μηχανης αλλα ενα τζην θα του πει,φυγε,δεν ερχεσαι μαζι μας.τουλαχιστον ετσι το καταλαβαινω εγω το θεμα..
ναι μεσα στην πολη δεν φοραω παντελονι και μποτες,ναι το καλοκαιρι οδηγαω με βερμουδα αλλα οταν θα βγω εστω και μεχρι το αιγιο η το μεσολογγι,εφοσον εχω τον εξοπλισμο,γιατι να καθεται στην ντουλαπα;
o_gavros
20/03/2014, 13:53
Ενοχλεί το "υποχρεωτικά", ενοχλεί το ότι το βλέπουμε γραμμένο.
Αυτό ακριβώς φίλε.τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο
spyrakos35
20/03/2014, 13:57
Όπως βλέπεις το θέμα που προκαλεί διαφωνία δεν είναι το αν είναι ή όχι,χρησιμότατος ο εξοπλισμός.η απάντηση είναι μονοκούκι.
Το θέμα είναι ο τρόπος που διαλεξες να εκφραστεις.
Σε ανοιχτή δημόσια βόλτα,απλά δεν παίζει η τύπου αποφασίζομεν και διατασσομεν προσέγγιση που διαλεξες να χρησιμοποιήσεις στο αρχικό ποστ.
για μία φορά ακόμα δλδ βλεπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος, αυτό δεν μου λες???
την βόλτα επιλέγω και την κάνω ανοιχτή γιατί πραγματικά θέλω να είναι ανοικτή.....
από την στιγμή που είναι βόλτα μέλους και όχι φόρουμ, επιλέγω/θέτω όρους σε κάποια πράγματα εξ αρχής για να μην παρεξηγηθεί και κανείς.... όπως όταν λέμε "ταπεράκια" έτσι τώρα πια θα λέμε και "εξοπλισμός".... όπως αν κάποιος δεν θέλει ταπεράκι αλλά ταβέρνα δεν θα έρθει, έτσι και κάποιος που δεν θέλει να βάλει τον εξοπλισμό, πάλι δεν θα έρθει....
καμία παρεξήγηση, κανένα πρόβλημα.... είναι τόσο απλό....
o_gavros
20/03/2014, 14:04
Φίλε εννοείται πως δεν παίζει παρεξήγηση.κουβέντα κάνουμε.
Εμένα που δεν εχω παντελόνι,θα με αποκλείσετε δηλαδή από την επόμενη;
Παράδειγμα το φέρνω,για να σου δείξω οτι αυτή η προσέγγιση ολισθαίνει επικίνδυνα προς άλλα μονοπάτια.
H ημέρα της μαρμότας. Το απίθανο το γέλιο. Οι ίδιες ατάκες παντού...
Η κουβέντα αυτή έχει γίνει -άπειρες- φορές σε ζωντανές συζητήσεις, σε άλλα φόρα κλπ, με το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο και σχόλια, θα πω το εξής: Ο Γιώργης είναι ένας ικανότατος και ασφαλέστατος οδηγός. Έχουμε γράψει χιλιόμετρα πολλά σε ρυθμούς αυστηρά τουριστικούς και η οδήγησή του ήταν άψογη πάντα. Το συγκεκριμένο ατύχημα, πιστεύω ένας από τους λόγους που έγινε ήταν τα λάστιχα που είχαν φτάσει στο τέλος τους. Χωρίς πλήρη εξοπλισμό δε, δεν θα μιλούσαμε για ένα σπασμένο πόδι και μερικές γρατσουνιές και μώλωπες. Και μην φανταστεί κανείς εξοπλισμό πανάκριβο, πλην του κράνους που ήταν ένα Shark από τα καλά (εννοώ όχι θερμοπλαστικό) τα υπόλοιπα δεν ήταν "φίρμες". Ήταν όλα φορεμένα και αυτό του γλίτωσε παλάμες και δάχτυλα, αγκώνες, ώμους, στήθος, πέλματα, γόνατα και στα δύο πόδια. Είμαι σίγουρος ότι το πρωί που φύγαμε όλο χαμόγελα, στο μυαλό του δεν ήταν το να πέσει, ήταν το να περάσει καλά. Αλλά πάντα ντύνεται για τα χειρότερα και αυτό έκανε και την Κυριακή το πρωί.
Από αυτή την οπτική το κοιτάζω λοιπόν. Η πτώση είναι μέσα στο πρόγραμμα. Και ο πιο έμπειρος μπορεί να κάνει λάθος. Και μπορεί το μηχανάκι σου που το ξέρεις και η διαδρομή που την ξέρεις, μιά συγκεκριμένη μέρα να μην γίνει αυτό που ξέρεις. Το πέσιμο είναι το ρίσκο που όλοι μας αναλάβαμε καβαλώντας. Και δέχομαι ότι έπεσα και θα ξαναπέσω, ότι θα πέσει ο οποιοσδήποτε κάποια στιγμή, είναι άσχημο, είναι δύσκολο, είναι μιά πραγματικότητα. Και επειδή κανείς μας δεν έχει ραντεβού με το πότε θα πέσει ώστε να γίνει με τις συνθήκες που "βολεύει" για να μην πάθει ζημιά, θα προτιμούσα να μην μαζεύω κρέατα από τον φίλο μου που πήγαμε βόλτα, ούτε να τον βάλω να μαζέψει τα δικά μου. Ούτε να δω αίμα φίλου χυμένο στο δρόμο. Ναι, μπορεί να γίνει αυτό και με τον πλήρη εξοπλισμό. Είναι σαφώς πιο πιθανό να γίνει όταν ο άλλος φεύγει "τσιτσίδι" ακόμα και με αστείο πέσιμο. Υπό αυτή την οπτική, συμφωνώ με τον Σπύρο. Εσείς όλοι είστε μεγάλα παιδιά και αναλαμβάνετε τις προσωπικές σας ευθύνες. Λυπάμαι που δεν το καταλαβαίνετε, έχετε ευθύνες απέναντι και στην παρέα σας. Για να μην πω για την οικογένειά σας και τον κύκλο σας εκτός μοτοσικλέτας. Δείτε απλά τις φωτό και φανταστείτε το χέρι σας γυμνό στην ίδια φάση, το κορμί σας με κοντομάνικο, το πόδι σας με τζιν ή βερμούδα και αθλητικό αντί για μπότα. Δεν μιλάω για το κεφάλι καν.
Το αν χάσω μιά βόλτα δεν με νοιάζει, καλά να είμαστε θα ξαναπάμε. Το να βλέπω μερικές μέρες άσχημα όνειρα θα περάσει. Το να χάσω ένα φίλο από το πουθενά με πειράζει. Και αυτά τα δευτερόλεπτα που πίστευα ότι ο Γιώργος έχει φύγει για αλλού, αυτά τα γαμημένα δευτερόλεπτα δεν μπορώ να σταματήσω να τα σκέφτομαι.
+1000 Περαστικά στον Γιώργο.Θυμήθηκα τη δική μου κακή στιγμή.Σ΄ευχαριστώ για τη ψυχραιμία,την υποστήριξη κ τη βοήθεια που μου πρόσφερες.:)
ΥΓ.Τώρα για τον παίκτη μας,θα πω οτι ηταν μια σατανική σύμπτωση κ ουδέν μια σχέση έχοντας με τις κακοήθειες που λέτε!
mesastou
20/03/2014, 14:28
Δεν νομιζω οτι ο Σπυρος θελει να το ''παιξει'' αυστηρος ή ο μπαμπας του καθενος μας. Ξερουμε ολοι οτι απο την στιγμη που καβαλαμε, ειμαστε εκτεθειμενοι σε κινδυνους.
Απλα, το ατυχημα ηταν ενας λογος για να θυμηθουμε ποσο σημαντικο ρολο παιζει ο εξοπλισμος στον αναβατη...
Δεν θα πω περισσοτερα, εξαλου μεγαλα παιδια ειμαστε και καταλαβαινουμε...
+1
Αν θυμάμαι καλά, υπάρχουν μόνο συμβουλές (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=59898&p=1428028&viewfull=1#post1428028). Δεν θυμάμαι να έχει έρθει κανείς χωρίς κράνος βέβαια, αλλά δεν νομίζω να έχει φάει σούτ και κάποιος που δεν είχε φουλ εξοπλισμό.
Σε πρόσφατη βόλτα με τάπερ κάποιος δεν είχε σωστά υποδήματα. Εμένα μου κακοφάνηκε αλλά δεν ήταν στους όρους της βόλτας. Αν τώρα οι όροι αλλάξουν σίγουρα θα χαρώ. Με θλίβει φυσικά πως κάποιος μπορεί να μην έχει την οικονομική άνεση για εξοπλισμό πάνω απο αθλητικά. Σίγουρα πάντα παίζει η αρχή μεγαλα παιδια είμαστε και βάζουμε τις προτεραιότητες μας (οικονομικά και όχι μόνο) όπως νομίζουμε.
για μία φορά ακόμα δλδ βλεπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος, αυτό δεν μου λες???
την βόλτα επιλέγω και την κάνω ανοιχτή γιατί πραγματικά θέλω να είναι ανοικτή.....
από την στιγμή που είναι βόλτα μέλους και όχι φόρουμ, επιλέγω/θέτω όρους σε κάποια πράγματα εξ αρχής για να μην παρεξηγηθεί και κανείς.... όπως όταν λέμε "ταπεράκια" έτσι τώρα πια θα λέμε και "εξοπλισμός".... όπως αν κάποιος δεν θέλει ταπεράκι αλλά ταβέρνα δεν θα έρθει, έτσι και κάποιος που δεν θέλει να βάλει τον εξοπλισμό, πάλι δεν θα έρθει....
καμία παρεξήγηση, κανένα πρόβλημα.... είναι τόσο απλό....
+1, και δεν έχω καταλάβει ποια ακριβώς φράση ξίνισε σε ορισμένους ... μάλλον γουστάρουν την αντιπαράθεση ή εγώ ... δεν βλέπω κάπου τον τρόπο που ξίνισε .. ; !
1. Οι παραπάνω φωτογραφίες του εξοπλισμού είναι από τα πιο χρήσιμα θέματα που μπορούν να υπάρξουν στο φόρουμ.
2. Είναι αυτονόητο ότι ο καθένας φοράει ότι νομίζει καλύτερο για τον εαυτό του. Προσωπικά πιστεύω ότι αυτό που χρήζει της μεγαλύτερης προσοχής σε μια εκδρομή πρέπει να είναι ο ρυθμός. Πάντα θα υπάρχει αυτός που δε θα μπορεί να ακολουθήσει το ρυθμό των υπολοίπων και ή δε θα το καταλαβαίνει και απλώς θα προσπαθεί να πάει γρηγορότερα από τα όριά του ή δε θα θέλει να το παραδεχθεί.
Αν κάποιος προσπαθήσει να πάει γρηγορότερα από τα όρια του είναι δικό του πρόβλημα / ευθύνη. Χίλιες φορές καλύτερα να χάσει τον δρόμο και την παρέα παρά να πέσει. (ο Σπύρος πάντα αναφέρει να γίνει μελέτη της διαδρομής και λόγω καλής θέλησης στις περισσότερες διασταυρώσεις συνήθως περιμένει, χωρίς φυσικά τέτοια υποχρεώση)
Όσο περισσότερα τα άτομα (που πιθανόν κάποια να γνωρίζονται για πρώτη φορά) τόσο μεγαλύτερος αυτός ο κίνδυνος. Εννοείται ότι δε μιλάω για τη συγκεκριμένη εκδρομή αφού δε γνωρίζω τί και πώς έγινε.
Και όσο αφορά το πλήθος, όταν τα άτομα είναι περισσότερα έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να ταιριάξεις με κάποιον.
Να τελειώσω πως εγώ δεν έχω καν ζητήσει τηλέφωνο στις 2-3 βόλτες που έχουμε κάνει, για να πάρω σε περίπτωση που χαθώ. Γνωρίζω πως αν χαθώ χάθηκα και πρόβλημα μου.
Άσχετο, αλλά μου κάνει εντύπωση πάντως που στα forum υπάρχουν τόσοι πολλοί υπέρμαχοι του εξοπλισμού και ταυτόχρονα έξω στους δρόμους σχεδόν όλοι με κοιτάνε περίεργα που φοράω επιγονατίδες με το KLE.
taisteal
20/03/2014, 14:43
Οκ,περιμενω τους κανονες ενδυμασιας για την ετησια moto.gr :rolleyes:
gior-gos
20/03/2014, 14:48
Υπήρξε μάλιστα συμφορουμίτης ο οποίος δήλωνε ότι «ήρθε η ώρα να πάρω παντελόνι»…. Αν κάπου υπερβάλω ή κάνω λάθος στο ελάχιστο, παρακαλούνται οι εκδρομείς της Κυριακής να με διορθώσουν….
Δεν υπερβαλεις καπου, ουτε και εχει κατι λαθος το ποστ σου.
Η γνωμη μου ειναι οτι το νοημα του ποστ σου ειναι απολυτα σωστο.
Ομως, δεν εχει σημασια μονο το τι λεμε, αλλα και πως το λεμε.
Ο τροπος που εξέφρασες το νοημα αυτο, ηταν απόλυτος.
Υπαρχει και το γκρι.
Φιλικα :a10:
mesastou
20/03/2014, 15:07
...
Για να το κλείσουμε το θέμα, μάλλον ορισμένοι θα θέλατε διευκρινήσεις τι σημαίνει το παραπάνω. Πιστεύω πως θα φανεί σύντομα ή λογικά στην επόμενη βόλτα που θα σχεδιάσει ο Σπύρος.
... και αν δεν φανεί ... καλή καρδιά :)
+1
Σε πρόσφατη βόλτα με τάπερ κάποιος δεν είχε σωστά υποδήματα. Εμένα μου κακοφάνηκε αλλά δεν ήταν στους όρους της βόλτας. Αν τώρα οι όροι αλλάξουν σίγουρα θα χαρώ.
Όροι? Όροι?
Όροι συμμετοχής σε ανοιχτές βόλτες με οποιοδήποτε πρόσχημα, δεν πρέπει καν να ποστάρονται.
Αλλιώς κάντε κομπλέ το πακέτο να περνάτε και τεχνικό έλεγχο τα μηχανάκια των μελών.
spyrakos35
20/03/2014, 15:20
Οκ,περιμενω τους κανονες ενδυμασιας για την ετησια moto.gr :rolleyes:
μην το κάνεις αυτό.... σε παρακαλώ δλδ...
διαβασε τον τίτλο του thread και άσε το moto.gr εκεί που είναι.....
προσωπικές απόψεις εκφράζουμε και σε καμία περίπτωση το forum ;)
spyrakos35
20/03/2014, 15:23
Ομως, δεν εχει σημασια μονο το τι λεμε, αλλα και πως το λεμε.
Ο τροπος που εξέφρασες το νοημα αυτο, ηταν απόλυτος.
Υπαρχει και το γκρι.
δεν υπάρχει γκρι σε όλα τα πράγματα....
δηλαδή αν το έλεγα
"παιδάκια, στις βόλτες μου, αν έχετε την ευγενή καλοσύνη βάλτε πλήρη εξοπλισμό.... και στην συνεπιβάτισσά σας που λέτε οτι την αγαπάτε τρελά"
λες να άλλαζε κάτι???
γιατί αν είναι έτσι, να το αλλάξω χτες.....
taisteal
20/03/2014, 15:25
Σπυρο διαβασες την απαντηση μου και εγραψα οτι συμφωνω οσο αναφορα τον εξοπλισμο.
Διαφωνω με τον τροπο,γιατι αν γινει ετσι,καθε ενας που θα ποσταρει μια βολτα θα πρεπει να βαζει κανονες σε ολα,και αυτο
θα φερει αντιδραση και αποχη..
Νομιζω με καταλαβαινεις.
Κι εδω moto.gr ειναι.
spyrakos35
20/03/2014, 15:26
Όροι? Όροι?
Όροι συμμετοχής σε ανοιχτές βόλτες με οποιοδήποτε πρόσχημα, δεν πρέπει καν να ποστάρονται.
Αλλιώς κάντε κομπλέ το πακέτο να περνάτε και τεχνικό έλεγχο τα μηχανάκια των μελών.
όχι αυτό δεν θα το κάνω αλλά μιας και το αναφέρεις, θυμάμαι που είχα διαβάσει για κάποιον που κάποιον άλλο τον πέρασε γενεές 14 σε κείνη την μεγάάάάλη βόλτα που έμεινε από ντίζα.....
ρε βύρωνα, ειλικρινά, την είπες την άποψή σου, μαζί δεν θα έρθεις ποτέ (συ είπας, όχι εγώ), τι το τραβάς?
spyrakos35
20/03/2014, 15:30
Φίλε εννοείται πως δεν παίζει παρεξήγηση.κουβέντα κάνουμε.
Εμένα που δεν εχω παντελόνι,θα με αποκλείσετε δηλαδή από την επόμενη;
Παράδειγμα το φέρνω,για να σου δείξω οτι αυτή η προσέγγιση ολισθαίνει επικίνδυνα προς άλλα μονοπάτια.
τώρα μου λες οτι κατάμουτρα δεν θα με σεβαστείς αλλά εγώ θα πρέπει να σε σεβαστώ??
δεν παίζει αυτό που λες.... εννοείται οτι δεν θα σε σεβαστώ ούτε και εγώ....
αλλά πάλι, δεν μπορώ να σου προδιαγράψω το τι θα γινει αν και εφόσον.....
όχι αυτό δεν θα το κάνω αλλά μιας και το αναφέρεις, θυμάμαι που είχα διαβάσει για κάποιον που κάποιον άλλο τον πέρασε γενεές 14 σε κείνη την μεγάάάάλη βόλτα που έμεινε από ντίζα.....
ρε βύρωνα, ειλικρινά, την είπες την άποψή σου, μαζί δεν θα έρθεις ποτέ (συ είπας, όχι εγώ), τι το τραβάς?
Παντως δεν ημουν εγω με τον γλαρο....η Βυτινα πιανεται για μικρη βολτα:lol:
spyrakos35
20/03/2014, 15:33
Παντως δεν ημουν εγω με τον γλαρο....η Βυτινα πιανεται για μικρη βολτα:lol:
:moutza:
δεν μιλάω γι αυτή την περίπτωση.....
spyrakos35
20/03/2014, 15:37
Διαφωνω με τον τροπο,γιατι αν γινει ετσι,καθε ενας που θα ποσταρει μια βολτα θα πρεπει να βαζει κανονες σε ολα,και αυτο
θα φερει αντιδραση και αποχη..
πρέπει? όχι απαραίτητα
όποιος θέλει βάζει, όποιος δεν θέλει, όχι....
και ο αποδέκτης της προσκλησης για βόλτα πράττει κατά τα "θέλω" του....
George_Sp
20/03/2014, 15:40
Αυτό που πρέπει να μείνει είναι οτι οι περισσότεροι νοιαζόμαστε για την ασφάλεια του συμφορουμίτη που θα ακολουθήσει στη βόλτα, σαν παρέα και όχι σαν μπαμπούλες. Άλλοι εκφράζονται πιο συναισθηματικά γιατί το τελευταίο συμβάν χτύπησε καμπανάκι, άλλοι πιο ψύχραιμα γιατί αυτά συμβαίνουν και θα συμβαίνουν.
συμφωνω απολυτα με το φιλο...μπορει να φαινεται υπερβολικος αλλα ετσι πρεπει να ειμαστε ολοι...βεβαια για να γινει αυτο θα πρεπει να περασουν πολλα χρονια στην ελλαδα και να "φυγουν " πολυ...εσεις οι μεγαλυτεροι πρεπει να δειξετε σε μας τους μικροτερους...καθημερινα βλεπω φιλους να μην φορανε ουτε τα βασικα(κρανος μπουφαν)...
Σειρά μου τώρα να πάρω τον λόγο.. :
Σιχάθηκα και παράτησα τις λέσχες και τα κλάμπ για τον λόγο που γουστάρω το ΜΟΤΟ.ΓΡ.........................
Γιατί μπορεί ο καθενας να συμμετέχει μ' ότι έχει..... από δίτροχο......εως σκούτερ.
Δεν γουστάρω τις ''και καλά'' ομάδες των γρήγορων, των Μπεμβεδάκηδων, των ΚΤΜάδων, των Χαρχαλεάδων
των σκουτεράκηδων και πάει λέγοντας............
Γουστάρω ανθρώπους που τους βγαίνει καύλα γι' αυτό που καβαλάνε είτε είναι αυτό Χαγιαμπούσσα είτε είναι παπί...
Και ας είναι και ξεβράκωτοι..................
Δεν κάνουμε επίδειξη μόδας, βόλτα με δίκυκλα πάμε......
Πρίν τρία χρόνια συμμετείχα στην βόλτα του Σπύρου προς Αστρος - Αγ. Πέτρο - κλπ......
Χωρίς παντελόνι (με τζίν) και με μπουφάν ...τελειωμένο ......από προηγούμενο πέσιμο.....
Η μόνη γκρίνια από τον Βάσκα για το πώς έτρεχα στην Πατρών - Πύργου..........
Γυρίσαμε όλοι - όλα καλά....
Επροχτές πάλι συμμετείχα στην βόλτα ξανά χωρίς παντελόνι και με μπότες
καουμπόυκες... Αυτές με κάνουν και νιώθω άνετα...........
Και δηλώνω πως σε οποιοδήποτε μελοντικό μου ατύχημα δεν θέλω κανένας να
σταματήσει να με βοηθήσει με αποτέλεσμα να χάσει την βόλτα του ή την Κυριακή του....
Αυτές τις μέρες πηγαίνω εντουράδες στο Παναχαικό Μ Ο Ν Ο Σ μου, με δανεική
μοτοσυκλέττα και εξοπλισμό όσο πιο φούλ γίνετε.......
Και δεν περιμένω κανέναν για βοήθεια αν συμβεί κάτι....
Αρκεί να μπορώ να τηλεφωνήσω ...................
Πριν τρία χρόνια (μετά την βόλτα του Σπύρου), γύρισα από τα Καλαβρυτοχώρια
πίσω στην Πάτρα με σπασμένο το δεξί μου χέρι...Προσφέρθηκαν κάποια παιδιά
να με συνοδεύσουν μέχρι το νοσοκομείο αλλά αρνήθηκα. Οδήγησα 90 χλμ
μόνος μου γιατί εγώ έκανα την μαλακία και έπρεπε να πληρώσω ....................
Τι θέλω να πω μ' όλα αυτά;;;
Οποιος θέλει να κάνει το κέφι του με γειά του, με χαρά του, μόνος του
σε πίστα η στον δρόμο..................................
Σε βόλτα με ετερόκληττα άτομα προέχει η διασκέδαση, και η καλή παρέα...
Προέχει, η χημεία της ομάδας, και μετά το ατομικό γούστο.....
Δεν θυμάμαι σε τι αναφέρεσαι. Είχα πει κάτι σε άτομο που είχε μείνει από ντίζα?
Επίσης δεν κατάλαβα οτι το thread απευθύνεται σε όσους συμφωνούν μαζί σου και σέβονται τις προϋποθέσεις που βάζεις.
Δεν τραβάω κάτι νομίζω...ως ενεργό μέλος του forum διαφωνώ εντελώς με τους όρους που βάζεις.
Θεώρώ οτι έρχονται σε αντίθεση με την φιλοσοφία του moto.gr που προσπαθεί να διδάξει αυτά που έχουν μάθει οι παλαιότεροι στα νέα μέλη και ποτέ δεν τα επέβαλλε με περιορισμούς και όρια συμμετοχής. Αντίθετα, κάθε προσπάθεια λειτουργίας "ομάδας" βάσει χαρακτηριστικών την έτρωγε το μαύρο σκοτάδι.
Και επίσης θεωρώ, πως αν εξακολουθούσα να είμαι μέλος της διαχείρισης, κάθε πρόσκληση βόλτας με "όρους συμμετοχής" θα έφευγε με συνοπτικές διαδικασίες.
Αυτά, καλές βόλτες. :wave2:
devil's animal
20/03/2014, 15:58
θα είμαι ειλικρινής....
μετά και αυτή την απάντηση, θεωρώ οτι όσο και να προσπαθήσω να σου εξηγήσω δεν θα καταλάβεις... όχι επειδή είσαι χαζός - σε καμμία περίπτωση...
απλά, δεν θες να καταλάβεις....
σε εκτιμώ, σε αγαπώ, ρίχνω τρελό γέλιο μαζί σου αλλά εκπέμπουμε σε άλλο μήκος κύματος.... δεν λέω σε καμμία περίπτωση οτι φταις εσύ, μαζί φταίμε στο ίδιο ποσοστό... όπως είπα και πριν, εγώ είμαι αεκ, ο άλλος δεν είναι.... θα διαφωνούμε στον αιώνα τον άπαντα.... αυτό μόνο και τίποτε άλλο...
προσπάθησε σε παρακαλώ να μην το πάρεις στραβά αυτό που σου γράφω....
ωστόσο, αν θες, η απάντηση του παρδαλοτζατζικιού κάτω από την δική σου, με καλύπτει στο 1300%.....
:kiss:
τα σεβομαι ολα αυτα που λες...αλλα θελω ειλικρινα να μου λυσεις μια απορια...
εγω γουσταρω την παρτυ σου και τις βολτες που οργανωνεις...
στην επομενη βολτα που θα οργανωσεις, εχω λεφτα και αποφασιζω να ερθω γιατι οπως ειπα γουσταρω την διαδρομη, εσενα και 5-6 απο τα υπολοιπα ρεμαλια που θα ειναι μαζι...
ελα ομως που ΔΕΝ εχω κορντουρα παντελονι και δεν γουσταρω να βαλω το δερματινο...
μολις ερθω στον σταθμο 14 δλδ, θα μου πεις "πηγαινε σπιτι σου γιατι δεν σε δεχομαι με το τζην?"
ή αν εγω αποφασισω να φορεσω πανω κατω δερματινα και δεν συμμαζευεται αλλα η γυναικα μου θελει να βαλει κρανος, μπουφαν, γαντια, μποτες, ΤΖΗΝ...θα της πεις οτι δεν μπορει να ερθει και παραλληλα να μην ερθω και εγω?
γιατι να το κανεις αυτο? για να μην υπαρξει ατυχημα και κομματιαστουμε και σας χαλασουμε την βολτα? αφου και ολα να τα φοραμε, παλι μπορει να εχουμε σπασει κατι και να χαλασει η βολτα για ολους γιατι παλι θα υπαρχουν νοσοκομεια και τρεξιματα...
προσπαθω να καταλαβω, ειλικρινα, ποιο θα ειναι το δικο σου "κερδος"...αλλα το μονο που καταφερνω ειναι να βρισκομαι παλι να μιλαω για την "καθαρη σου συνειδηση" και τιποτα αλλο...
εντελως φιλικα...
:a07:
DoctoR_k6
20/03/2014, 16:00
Αλλο το φορατε εξοπλισμο αλλιως δεν θελω να ερχεστε...κ αλλο ρε μλκς οσοι κ οσο μπορειτε βαλτε εξοπλισμο να ειμαστε πιο ησυχοι στις βολτες που παμε για διασκεδαση κ να περασουμε καλα.
Το να βαζουμε κανονες ειναι μ@λ@κια ασχετα αν πρεπει να φορανε ολοι τον απαραιτητο εξοπλισμο!!
Φτανουν οι κανονες που φαγαμε τα τελευταια χρονια απο τα ευρω-πεη...
Αυτό που πρέπει να μείνει είναι οτι οι περισσότεροι νοιαζόμαστε για την ασφάλεια του συμφορουμίτη που θα ακολουθήσει στη βόλτα, σαν παρέα και όχι σαν μπαμπούλες. Άλλοι εκφράζονται πιο συναισθηματικά γιατί το τελευταίο συμβάν χτύπησε καμπανάκι, άλλοι πιο ψύχραιμα γιατί αυτά συμβαίνουν και θα συμβαίνουν.
Σε βόλτα του moto.gr πριν 10 χρόνια είχε σκοτωθεί άνθρωπος.
Το οτι συνεχίσαμε να πηγαίνουμε βόλτες και να οδηγάμε μηχανάκια, δεν μας κάνει αναίσθητους (νομίζω).
Τι να πω ρε παιδιά...ίσως να είμαι περίεργος.
Απλά αυτό το "νοιάζομαι τόσο πολυυυυύ για τον συμφορουμίτη που τον θέλω έτσι/γιουβέτσι/κοκκορέτσι" μου κάνει κλικ στραβό.
Bladerunner
20/03/2014, 16:04
Ένας μαθητής σε σχολείο στις Σέρρες, ενώ πλήρωσε για να διδαχτεί, δεν ήθελε να κάνει αυτά που του έλεγε ο εκπαιδευτής του γιατί "αυτός ήταν αγωνιζόμενος και ήξερε". Δεν άλλαζε γνώμη ό,τι και αν άκουγε.
Όταν ο εκπαιδευτής του τον πέρασε με όλα στην είσοδο της παρατεταμένης κάνοντας επίτηδες φιγούρα, ρώτησε τον φίλο μας αργότερα αν θέλει κι εκείνος εφόσον είναι κι "αγωνιζόμενος" να μπορεί να στρίβει τόσο γρήγορα. Η απάντηση φυσικά ήταν "ναι".
Τελικά τα χρήματά του πιάσανε τόπο εκείνη την ημέρα γιατί έφυγε λίγο καλύτερος οδηγός από ότι ήταν το πρωί.
Πού θέλω να καταλήξω;
Όταν θέτουμε όρους και εξασκούμε βέτο, δεν πετυχαίνουμε πάντα το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Αντίθετα, όταν προτιμάμε να δείχνουμε από το να μιλάμε, συνήθως πετυχαίνουμε περισσότερα.
Αν σε μια παρέα 7-8 οδηγών όλοι είναι με ολόσωμες πχ και ο άλλος με βερμούδα, την επόμενη θα βάλει έστω ένα μπουφάν. Αν φάει όμως κράξιμο και πόρτα, ίσως βγάλει και την βερμούδα.
Αντε φτου κι απ την αρχή ….
Βρε Τζορτζ_σπ , δεν μπορούμε να νοιαζόμαστε για την ασφάλεια του συμφορουμιτη παραπάνω απ ότι ο ίδιος… δεν βγάζει πουθενά… κι αυτο δεν ειναι αναισθησια.
απο την αλλη ,στην επομενη βόλτα του Σπυρακου ,που ελπίζω να ποστάρει σύντομα , θα αισθανθεί καλύτερα αμα βάλει κι ένα «παρακαλώ να είστε φουλ εξοπλισμένοι» και όποιος θέλει πάει , όποιος δεν θέλει δεν πάει…
Όμως ,αν μια ανοικτή βόλτα αρχίζει και γεμίζει από «κανόνες»,τότε παύει να είναι ανοικτή και μοιάζει με τους «φωτογραφικούς» διαγωνισμούς του δημοσίου που έχουν ανατεθεί από πριν…
Οι ανοικτές βόλτες ποσταρονται για την παρέα και την γνωριμία με καινούργιους φίλους …
Και αυτοι που τις ποστάρουν άλλα και αυτοί που θέλουν να πάνε , θα πρεπει να βάζουν και λίγο νερό στο κρασί τους στα «θέλω» και στα «εγω» ακριβώς επειδή είναι ανοικτή και ο σκοπος ειναι η παρεα .
Πάντως , νομίζω ότι το μεγαλοποιούμε το θεμα …
σε όλες τις ανοικτές βόλτες που εχω παει, όσοι συμμετέχουν είναι στην συντριπτική πλειοψηφία τους και εξοπλισμένοι και μέσα στο κλίμα της παρέας και του χαβαλε…
άντε , καλοκαίριασε , πάρτε τους δρομούς…:beer:
George_Sp
20/03/2014, 16:08
δε βλέπω πού διαφωνούμε. τσάκω μπυρίτσα :D :beer:
akis_trevor
20/03/2014, 16:31
Αλλο το φορατε εξοπλισμο αλλιως δεν θελω να ερχεστε...κ αλλο ρε μλκς οσοι κ οσο μπορειτε βαλτε εξοπλισμο να ειμαστε πιο ησυχοι στις βολτες που παμε για διασκεδαση κ να περασουμε καλα.
Το να βαζουμε κανονες ειναι μ@λ@κια ασχετα αν πρεπει να φορανε ολοι τον απαραιτητο εξοπλισμο!!
Φτανουν οι κανονες που φαγαμε τα τελευταια χρονια απο τα ευρω-πεη...
+779
ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ................ ...
Κουράγιο παιδιά,κάποιος θά τό κλειδώσει.....
Λυπάμαι για τη πτώση του αυμφορουμίτη και εύχομαι περαστικά. Όλα τα υπόλοιπα μου θυμίζουν λίγο από τη σημερινή πολιτική σκηνή. Είμαι ενήλικος, γουστάρω να με συμβουλεύουν αλλά δε γουστάρω να μου επιβάλουν. Κανείς δεν έχει εξουσία πάνω μου.
Όλα αυτά το μόνο που κάνουν είναι να δημιουργούν εντάσεις. Μη το χάνουμε και εδώ μέσα.