View Full Version : Ένα projectάκι για να βγεί ο χειμώνας.
Τοποθετήθηκε και κολλήθηκε μικρό σωληνάκι στην τρύπα που άνοιξα στο ψαλίδι. Δεν έγινε καλλιτεχνικό αλλά τη δουλειά του θα την κάνει:
Απ' την μέσα πλευρά.
313067
Από την έξω.
313068
Ράουλο στον τόρνο με το ρουλεμάν φορεμένο, αποστάτης και βίδα M10.
313069
Εδώ τοποθετημένο στο ψαλίδι:
313070
313071
Έτοιμο για την πρώτη έξοδο. Με αλυσίδα, γρανάζια, γλίστρα και ράουλο(θα μπει κι άλλο από κάτω) και τον καθετήρα του....$$$
313081
giorgos.bmw
29/03/2014, 20:01
Παντελή καλησπέρα.
Το καρμπιρατέρ πρέπει να το Βάλης ανάποδα, για να μην τραβήξει χώμα νερό κ.ά.
Η εξέλιξη είναι ραγδαία. Όλα θα γίνουν....ελπίζω και το μοτέρ να δουλέψει σύντομα σαν τετράχρονο....@@@@@@@@@:a13:
Αν εξαιρέσουμε την ομίχλη, είχε καταπληκτικό ηλιοβασίλεμα.$$$$$$$:a2::a08:
Καλή διασκέδαση.:a022:
http://youtu.be/PWKozinZwbM
Αυτή η γλυκια αγωνια και το νευρικο τριψημο των χεριων πριν την πρωτη μανιβελια και την πορια προς το αχαρτογραφητο...
Και μετα την πρωτη συντομη βολτα και αφου εχουν πεσει οι παλμοι, το πρωτο χαμογελο καθως καθεσε και το κοιτας σκευτομενος τι πρεπει να του αλλαξεις...
Αυτη ειναι η χαρα του πατεντιαρη...
υ.γ. δεν ξερω πως το βλεπεις παντος μια τοσο μικρη σελα δεν βοηθαει στο (εστω και χαλαρο) εντουρο. Θες δυνατοτητα κινησης (κυριος στα φρενασρισματα και κατηφορες) αλλα κατα τα αλλα πρεπει να οδηγας ορθιος.
:beer:
υ.γ.2 τωρα που ειδα και το βιντεο... Οι ρυποι δηνουν πιο ωραια χρωματα στο ηλιοβασιλεμα... για αυτο τα δυχρονα αγορια του βουνου ειναι παντα... γλυκα...:p
giorgos.bmw
29/03/2014, 20:30
Επειδή είναι η πρώτη φορά που ζηλεύω έτσι και επειδή η λίστα αναμονής είναι μεγάλη και επειδή μας έχεις αφήσει με το στόμα ανοιχτό ξεκινώ την κατασκευή αύριο.
Takata Dome
29/03/2014, 21:48
Για τα ρουλεμάν,κοίτα στο simplybearings μήπως έχουν.
Edit: Να ένα κωνικό 25x45. Κάνει;
http://http://simplybearings.co.uk/shop/p43709/45M/25M1+Narrow+Section+Steering+Head+Set+Taper+Roller+Bearing+25x45x14mm/product_info.html (http://simplybearings.co.uk/shop/p43709/45M/25M1+Narrow+Section+Steering+Head+Set+Taper+Roller+Bearing+25x45x14mm/product_info.html)
Καλή συνέχεια!
Για τα ρουλεμάν,κοίτα στο simplybearings μήπως έχουν.
Edit: Να ένα κωνικό 25x45. Κάνει
Ευχαριστώ για το link.
Κάνω μια απόπειρα να κατασκευάσω τον λαιμό έτσι ώστε να παίρνει τα 25Χ47. Αν πετύχει και δεν παραμορφωθεί πολύ, θα το αφήσω έτσι. Αν γίνει όμως η φωλιά οβάλ,(λίγο - πολύ ο κύκλος γίνεται έλλειψη μετά τη συγκόλληση) θα αναγκαστώ να παραγγείλω 25Χ45.
Επειδή είναι η πρώτη φορά που ζηλεύω έτσι και επειδή η λίστα αναμονής είναι μεγάλη και επειδή μας έχεις αφήσει με το στόμα ανοιχτό ξεκινώ την κατασκευή αύριο.
Γιώργο....το συναίσθημα ήταν όπως ''τότε'' που έκανα ποδήλατο πλέον χωρίς βοηθητικές.....:a54:
Αξίζει..!!!!!!!!
supraman
29/03/2014, 23:04
Η εξέλιξη είναι ραγδαία. Όλα θα γίνουν....ελπίζω και το μοτέρ να δουλέψει σύντομα σαν τετράχρονο....@@@@@@@@@:a13:
Αν εξαιρέσουμε την ομίχλη, είχε καταπληκτικό ηλιοβασίλεμα.$$$$$$$:a2::a08:
Καλή διασκέδαση.:a022:
http://youtu.be/PWKozinZwbM
ti ejatmish exei epano?
ego_o_idios
29/03/2014, 23:14
etsi enio8e ke o honda otan eftiakse ta prota mixanakia tou pou kegane nefti....:lol:
ti ejatmish exei epano?
Δεν υπάρχει εξάτμιση.Μόνο λαιμό έχει Χρήστο...:nono:.....:wave2:
supraman
29/03/2014, 23:20
Δεν υπάρχει εξάτμιση.Μόνο λαιμό έχει Χρήστο...:nono:.....:wave2:
γιαφτο πεταει τοσο καπνιλα !?
Α μπα ....δεν έχει σχέση......πολύ πιθανόν ο πρώην που το άνοιξε να θεώρησε ότι τα ελατήρια στο πιστόνι κόβουν χιλιόμετρα και να τα' βγαλε...
supraman
29/03/2014, 23:27
ωχχχ φανταζομαι και γω αν ολα πανε καλα θα εχω δυο εντουρο για ανακατασκευη ;)
θα ανεβενουμε μαζι τα βουνα ;)
Γεια σου ρε Παντελω, καλη συνεχειαα...!:wave2:
Σήμερα είχα χρόνο και δοκίμασα να συνεχίσω την κατασκευή του λαιμού.
Το δαχτυλίδι περάστηκε στον λαιμό, και πιέστηκε αξονικά με ντίζα στο εσωτερικό του σφιγμένη εκατέρωθεν με παξιμάδια σε φαρδιές ροδέλες.
Πρώτα δοκιμάστηκε στον τόρνο αν είναι ευθύγραμμα το δαχτυλίδι και ο λαιμός, και ήταν.
Έγινε μία πόντα με την tig και δοκιμάστηκε η ευθυγράμμιση ξανά. Όλα καλά.
Έγινε δεύτερη πόντα και ξαναμπήκε στον τόρνο για δοκιμή, όπου διαπιστώθηκε ότι η ευθυγράμμιση πήγε περίπατο.
Το πρόβλημμα ήταν ότι είχα κατεργαστεί την εσωτερική φωλιά του ρουλεμάν, οπότε δεν υπήρχε περιθώριο λάθους.
Πίστεψα ότι είχε χαλάσει και το γάζωσα περιφερειακά για εξάσκηση:
313322
Μετά από 20 λεπτά "όταν κρύωσε εντελώς" το έτριψα λίγο και το δοκίμασα πάλι στον τόρνο. Ήταν εντάξει....:a2:
313323
Το δαχτυλίδι ''κατέβηκε'' εξωτερικά από τα 56 στα 52mm και στη συνέχεια στιλβώθηκε:
313324
Μετά το γυάλισμα:
313325
Έχω αφήσει λίγο περιθώριο, μήπως μπορέσω να εφαρμόσω τσιμούχα:
313326
zentakiasSF
01/04/2014, 20:22
τρομερη δουλεια!!! :beer:
georgeIII
01/04/2014, 22:18
Έχεις περισσότερες φωτογραφίες από την κατασκευή του λαιμού;
Έχεις περισσότερες φωτογραφίες από την κατασκευή του λαιμού;
Δεν έχω....τι ακριβώς θέλεις?
μαστορα ζωγραφιζεις...κρατα μετρα...θα χρειαστουν σε πολλους.:beer:
Εξαιρετικό Project Παντελή!! Μας έχεις αφήσει άφωνους!!! Συνέχισε την καταπληκτική δουλειά και με το καλό και οι πρώτες βόλτες στο χώμα!!! :a014:
georgeIII
02/04/2014, 18:42
Δεν έχω....τι ακριβώς θέλεις?
ολη την διαδικασια πως το κολλησες το ευθυγραμμισες....
ολη την διαδικασια πως το κολλησες το ευθυγραμμισες....
Όταν κολλήσω το δεύτερο δακτύλιο θα τον φωτογραφίσω με τον σφικτήρα...:wave2:
Άνοιξα το μοτέρ σήμερα και ευτυχώς ήταν όπως το περίμενα. Κύλινδρος, πιστόνι, γρανάζι εκκεντροφόρου και καδένα, όλα για γέλια.:rotflmao:
Παραδόξως η μπιέλα είναι σε καλή κατάσταση όσο αφορά την σχέση της με το κομβίο. Δεν έλυσα πιο μέσα αλλά, δεν έχει τζόγο.
Παραθέτω φωτό:
313405
313406
Επίσης έκοψα στα μέτρα του και τορνίρισα το άλλο άκρο του λαιμού, καθώς και το δαχτυλίδι εσωτερικά και το προσάρμοσα με σύσφιγξη. Η φωλιά για το ρουλεμάν θα γίνει μετά το κόλλημα για να μήν έχω καμμιά έκπληξη.
313407
Αύριο όμως γιατί με πήρε η ώρα.....:ZZZ:
dlabrakis
02/04/2014, 22:23
κανεις υπεροχη δουλεια...γινεται πολυ "μουρατο" το οχημα σου....ευτυχως ομως που δεν σε ειδε κανενας οικολογος στην πρωτη βολτα.....θα τον επιανε η καρδια του με τοση λαδιλα στην ατμοσφαιρα...χαχα
προχωρα γερα!!
Χαχα:......δεν το ξανακάνω βόλτα σ'αυτή την κατάσταση.....:whiteflag:
georgeIII
02/04/2014, 23:33
Όταν κολλήσω το δεύτερο δακτύλιο θα τον φωτογραφίσω με τον σφικτήρα...:wave2:
ευχαριστω πολυ!!
Ο λαιμός σφίχτηκε με ντίζα, φαρδιές ροδέλες και παξιμάδια για να πατήσει καλά το δακτυλίδι:
313465
Κατόπιν μπήκε στον τόρνο για έλεγχο:
http://youtu.be/dZ4x8LGprko
Ετοιμάστηκαν τα εργαλεία για την συγκόλληση:
313466
Τσιμπήθηκε σε ένα σημείο:
313467
Εγινε πάλι έλεγχος, τσιμπήθηκε αντιδιαμετρικά και συγκολλήθηκε:
313468
Αφού κρύωσε έγινε πάλι έλεγχος:
http://youtu.be/akARKJNQezE
Και τελικά μετά από αρκετή ώρα κατεργασίας, καφέ και τσιγάρων, είναι σχεδόν έτοιμος. Μένει να γίνει λίγη αφαίρεση υλικού από τα άκρα για να έρθει στις τελικές του διαστάσεις.
Εδώ είναι επάνω στο ''σταυρό'' με τα ρουλεμάν τοποθετημένα:
313469
πολύ καθαρή δουλειά...συγχαρητήρια..
GIXXERAKIAS
04/04/2014, 08:38
Eισ'ωραίος!:beer:
gregogti
04/04/2014, 11:08
φοβερος .keep going!
Παρακολουθώ το θέμα σου απο την αρχή..
Το πρώτο σου μήνυμα ήταν σα να το είχα γράψει εγώ..
Έλεγα να ποστάρω αφού το είχες ολοκληρώσει, αλλά βλέποντας και τις τελευταίες σου μόντες,
δε κρατήθηκα να μη γράψω..
Χίλια μπράβο!!! Είσαι πολύ μερακλής και δημιουργικότατος..
Καλή συνέχεια!
georgeIII
04/04/2014, 22:04
Ευχαριστώ πολύ για τις λεπτομέρειες στην κατασκευή του λαιμού!!! καλή συνέχεια!!!
Εχω μια μικρη ενσταση...
Η εξωτερικη ευθυγραμιση του λαιμου δεν μας εξασφαλιζει και (εσωτερικη) παραλληλοτητα-ευθυγραμιση των ποτηριων.
Σίγουρα δεν την εξασφαλίζει.
Γι αυτό ο λαιμός τορνιρίστηκε εξωτερικά στο τμήμα της μικρότερης διαμέτρου, αυτή τη φορά με τα ρουλεμάν φορεμένα και με την κουκουβάγια να πιέζει τον εσωτερικό δακτύλιο, ώστε να κεντράρει στο ρουλεμάν.
Ο λαιμός κατέβηκε από τα 48,3mm στα 46,7 mm έτσι ώστε το πάχος του να γίνει από 3mm σε 2,2mm κι αυτό γιατί ο κύριος σωλήνας που θα κολληθεί ο λαιμός έχει πάχος 2mm. Η διαφορά πάχους δημιουργεί πρόβλημα στην συγκόλληση.
Τα ρουλεμάν πλύθηκαν με βενζίνη ώστε να γυρίζουν αβίαστα, τα εξωτερικά δαχτυλίδια τους πάτησαν καλά στις φωλιές τους, τοποθετήθηκε ο λαιμός στο σταυρό και σφίχτηκε με το παξιμάδι του. Περιστρέφεται ελεύθερα ακόμη και μετά από αρκετό σφίξιμο με το χέρι που σημαίνει ότι είναι τα ρουλεμάν ευθυγραμμισμένα.
Και εξωτερικά όταν περιστρέφεται δεν δείχνει να αποκλίνει πουθενά.(με το μάτι)
Πιστεύω ότι είναι εντάξει....!!!:a28:
GIXXERAKIAS
05/04/2014, 13:21
Αναμένουμε διαδικασίες κατασκευής του πλαισίου!!!:D
:beer:
Αργά το βράδυ... κάτι νέο θα υπάρχει..!!!:a022:
Συνεχίζω με την διαμόρφωση του ενός άκρου του σωλήνα που θα ενώνεται με τον λαιμό.
Αρχικά σημάδεψα το χείλος του σε τέσσερα σημεία και με την βοήθεια μιας γωνιάς από αλουμίνιο, μήκους μεγαλύτερο του σωλήνα, τράβηξα τέσσερις γραμμές κατά μήκος του. Θα χρειαστούν αργότερα.
313577
313578
Το άκρο απαιτεί διαμόρφωση σχήματος τέτοιου ώστε να μπορεί να αγκαλιάσει τον λαιμό στην ίδια διάσταση και σε συγκεκριμένες μοίρες. Αυτό μπορεί να γίνει με ειδικό μηχάνημα που καλείται tube notcher η στο χέρι με χρήση τροχού και λειαντικών εργαλείων. Το δύσκολο στην υπόθεση είναι η σχεδίαση του τμήματος που πρέπει να αφαιρεθεί΄από τον σωλήνα, ώστε να πάρει το σωστό σχήμα.
Την δουλειά αυτή την κάνουν διάφορες εφαρμογές που κάποιοι σκέφτηκαν να δημιουργήσουν και να προσφέρουν δωρεάν στο δίκτυο. Εγώ χρησιμοποίησα το Tubemiter http://www.tonyfoale.com/progs/tubemiter.exe
Είναι μία εφαρμογή η οποία τυπώνει σε εκτυπωτή σε πραγματικές διαστάσεις, το ανάπτυγμα της τομής δύο σωλήνων ίδιας η διαφορετικών διαμέτρων σε ότι γωνία κι αν συναντώνται. Να' ναι καλά ο τύπος που το'φτιαξε.
Αφού ψαλιδίσουμε το τυπωμένο σχέδιο το τυλίγουμε στο σωλήνα και βλέπουμε που πρέπει να τον κόψουμε.
Το σχήμα που έβγαλε για την δική μου περίπτωση είναι αυτό:
313579
Εδώ ένα άλλο από μία αλλη εφαρμογή που δουλεύει on line: http://metalgeek.com/static/cope.pcgi#note_1
Θα χρησιμοποιηθεί για σύγκριση.
313580
Εδώ τυλιγμένο και πιασμένο με λαστιχάκια. Κάτω μέρος:
313581
Άνω μέρος:
313582
Σχεδίαση με μαρκαδόρο:
313583
313584
Και ξεκινά το σφάξιμο............Αγριεύει η κατάσταση
313585
Μετά από λίγο....!!!!
313586
313587
Και τελικά....:
313588
Ο λαιμός κάθεται στη θέση του στις μοίρες που είχα υπολογίσει.
313589
313590
313591
Ημισή δουλειά έφυγε.
Αύριο πάλι.................:ZZZ:
George_Sp
06/04/2014, 01:19
άντε γεια. διαστημικός απλά! :beer:
RESPECT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
GIXXERAKIAS
06/04/2014, 08:19
Προσκυνώ απλά!:beer:
theofilos888
06/04/2014, 08:24
Δεν έχω λόγια!!!! Πολύ καλή προσπάθεια!!!!
Καλημέρα κι ευχαριστώ για τα σχόλιά σας. Προσπαθώ να το φτιάξω όσο πιο σωστό μπορώ ΄με τα μέσα που διαθέτω φυσικά......
Για να ολοκληρωθεί η διαμόρφωση μπροστά, πρέπει να κοπεί λοξά ο σωλήνας αριστερά και δεξιά του λαιμού.
Η κούραση απ' την ορθοστασία τη χτεσινή είναι μεγάλη (όλο το απόγευμα μου πήρε) οπότε δεν το βλέπω να γίνεται σήμερα.
Ξεκούραση λοιπόν.....!!!!(και καμμιά βόλτα γιατί η cagiva θα μείνει από μπαταρία):wave2:
Ποιος χρειαζετε μια συσκευη κοπης Plasma? E? Ποιος?
Εγω λεω να βαλουμε ολοι απο κανα ευρω να σου παρουμε μια... Και μας κανεις μια εκπτωση 20% στα μηχανακια που θα παραγεις... :lol::p :lol:
Χαχαχα!!!!!$$$$
Θέλω μία που να κόβει με τη σκέψη...:beer:
chester24
06/04/2014, 10:53
Ποιος χρειαζετε μια συσκευη κοπης Plasma? E? Ποιος?
Εγω λεω να βαλουμε ολοι απο κανα ευρω να σου παρουμε μια... Και μας κανεις μια εκπτωση 20% στα μηχανακια που θα παραγεις... :lol::p :lol:
Μεσα.... :beer:
gourouni
06/04/2014, 11:14
Εγω θέλω το πρωτότυπο με τους κυλοδοκους...
Τον σωλήνα μην τον κοψεις...βάλε άλλο ένα κοματι σωληνα απο μπροστά και εφάρμοσε ένα φως μέσα...
Καλή συνέχεια...
:beer::beer:
soter3gm
06/04/2014, 12:28
Εγω θέλω το πρωτότυπο με τους κυλοδοκους...
Τον σωλήνα μην τον κοψεις...βάλε άλλο ένα κοματι σωληνα απο μπροστά και εφάρμοσε ένα φως μέσα...
Καλή συνέχεια...
:beer::beer:
Γιάννη τι πίνεις ρε μεσημεριάτικα ? ααααχ έφυγες από την Αθήνα και έστρωσες !!!!:beer:
gourouni
06/04/2014, 12:53
Γιάννη τι πίνεις ρε μεσημεριάτικα ? ααααχ έφυγες από την Αθήνα και έστρωσες !!!!:beer:
Ο Νικος είμαι...χιχιχι...Αθηνα βρίσκομαι ακόμα...και ποτέ δεν θα στρωσω...
Pardalotzatziki
06/04/2014, 13:11
Μπραβο! Απιστευτος.... :a23::a18::a20:
soter3gm
06/04/2014, 14:27
Ο Νικος είμαι...χιχιχι...Αθηνα βρίσκομαι ακόμα...και ποτέ δεν θα στρωσω...
ΟΥΥΥΠΣ :( ξεκούτιανα
giorgos.bmw
06/04/2014, 23:20
Τρέλανε μας παντελή. :beer:
Κόπηκαν τα πλαϊνά του σωλήνα λοξά για να εφάπτονται στον λαιμό:
313731
313732
Κόκηκαν επίσης τα λαμάκια που θα καλύψουν τα αντίστοιχα κενά.
Κάπως έτσι θα είναι όταν κολληθεί..::)
313733
dlabrakis
08/04/2014, 12:31
:beer:πολυ ομορφα!!...τα εκοψες με τροχακι η με τιποτα ποτηροτρηπανο τεραστιο?
ωραίος! σε παρακολουθούμε! η σωλήνα που φαλτσόκοψες τι πάχους είναι?
:beer:πολυ ομορφα!!...τα εκοψες με τροχακι η με τιποτα ποτηροτρηπανο τεραστιο?
ωραίος! σε παρακολουθούμε! η σωλήνα που φαλτσόκοψες τι πάχους είναι?
Τα κοψίματα έγιναν με τροχό..
Ο σωλήνας έχει πάχος 2mm..(με διάμετρο 89,9mm)
Ο σωλήνας έχει πάχος 2mm..
τόσο μου φαινόταν κι εμένα. Θα αντέξει στις τάσεις....?
Έχεις κάνει κάποια μελέτη?
καλή συνέχεια! :a013:
Η διατομή είναι υπεραρκετή για να διαχειριστεί τις τάσεις.
Το θέμα είναι να πετύχουν οι συγκολλήσεις....:sick:
Τα πλαϊνά του λαιμού κολλήθηκαν.
Εδώ η δεξιά πλευρά:
313906
Εδώ η αριστερή:
313907
georgeIII
09/04/2014, 21:25
επαγγελματική δουλειά!!!!!!!!
thomas tuning
10/04/2014, 07:25
:a014::beer::a20::a18:
Το θέμα είναι να πετύχουν οι συγκολλήσεις....:sick:
είσαι ρομπότ!:cool:
GIXXERAKIAS
10/04/2014, 08:33
Aμα δεν το έβλεπα δεν θα το πίστευα....:uplate:
πίστευτη δουλειά που μας προετοιμάζει για το κόλλημα του λαιμού....;)
είσαι ρομπότ!:cool:
Με την μόνη διαφορά οτι το ρομπότ δεν σκάει ενα τεράστιο χαμόγελο με το επιθυμητό αποτέλεσμα :beer:
soter3gm
10/04/2014, 10:33
Τα πλαϊνά του λαιμού κολλήθηκαν.
Εδώ η δεξιά πλευρά:
313906
Εδώ η αριστερή:
313907
Σε βλέπω να το κατασκευάζεις και να το στέλνεις για χρώμιο το κόσμημα να ολοκληρωθεί ο κύκλος :beer:
Σε βλέπω να το κατασκευάζεις και να το στέλνεις για χρώμιο το κόσμημα να ολοκληρωθεί ο κύκλος :beer:
Τέτοιο σωληνωτό πλαίσιο θα το στείλει για χρώμιο...??
ένα κόκκινο, ή μαύρο, ή λευκό, ή μπλε ηλεκτροστατική θα το κάνει με τα κατάλληλα πολυεστερικά να δέσει....!
Τέτοιο σωληνωτό πλαίσιο θα το στείλει για χρώμιο...??
ένα κόκκινο, ή μαύρο, ή λευκό, ή μπλε ηλεκτροστατική θα το κάνει με τα κατάλληλα πολυεστερικά να δέσει....!
μη σου πω πορτοκαλί.... :evil:
μη σου πω πορτοκαλί.... :evil:
Like..........:a013:
Τσιμπήματα στο λαιμό για να κάτσει στη θέση του:
314062
314064
Και γάζωμα από την μία πλευρά:
314065
Γάζωμα κι από την άλλη:
314066
Λίγο τρίψιμο για να καθαρίσουν:
314067
314068
KostasV2
10/04/2014, 21:10
Χωρίς καλίμπρα η κόλληση του λαιμού; :confused:
basiliss13
10/04/2014, 21:15
δηλώνω θαυμαστής....
λόγο δουλειάς,θα σου πρότεινα να το έκανες τριπλό το γαζί στον λαιμό,(αφού δεν είναι με tig)και εξηγούμε...
από ένα γρήγορο αριστερά δεξιά(πολύ κοντά το ένα με το άλλο)και μετά ένα τελευταίο που θα τα καλύψεις,....ένα θα φαίνεται,αλλα θα ενισχυθεί με πάνω από 200% η κόλληση
Η επάνω πλευρά:
314072
Και η κάτω:
314073
Προτίμησα να τα κολλήσω με ηλεκτρόδιο και μάλλον έκανα το καλύτερο.
Κατόπιν το γέμισα με νερό για δοκιμή...............................δακρύζει σε τρία σημεία, αρκετά εύκολο να διορθωθούν με τσιμπήματα αλλά:
Αρκετά για σήμερα:wave2:
Χωρίς καλίμπρα η κόλληση του λαιμού; :confused:
Ο λαιμός πάτησε στις εσοχές που ήταν κεντραρισμένες.
Καλίμπρα θα χρειαστεί στη συνέχεια για να ξαναμετρηθεί και να τρυπηθεί ο σωλήνας κάθετα στη διεύθυνση του λαιμού, για να δημιουργηθούν οι βάσεις που θα δέσει η κλίνη συγκράτησης του κινητήρα και ψαλιδιού..:smokin:
δηλώνω θαυμαστής....
λόγο δουλειάς,θα σου πρότεινα να το έκανες τριπλό το γαζί στον λαιμό,(αφού δεν είναι με tig)και εξηγούμε...
από ένα γρήγορο αριστερά δεξιά(πολύ κοντά το ένα με το άλλο)και μετά ένα τελευταίο που θα τα καλύψεις,....ένα θα φαίνεται,αλλα θα ενισχυθεί με πάνω από 200% η κόλληση
Να πιάσω πρώτα τις διαρροές και θα το ξαναδώ. Πάντως είμαι ικανοποιημένος απ' το αποτέλεσμα.:)
Καλά πήγαινε αλλά την πάτησα άσχημα.:bigcry:
Στην προσπάθεια για να πιάσω τις διαρροές στρώνοντας τη συγκόλληση με την tig, ο λαιμός υπερθερμάνθηκε στη ραφή και παραμορφώθηκε οπότε η ευθυγράμμιση που είχε πήγε περίπατο.@@@@@@@@
Δυνατότητα επαναφοράς δεν υπάρχει, άρα πάμε για νέα κατασκευή......
Καλή Μεγάλη Εβδομάδα.:priest:
giorgos.bmw
13/04/2014, 20:23
Έλα ρε παντελή και έλεγες ότι φοβάσαι την θερμοκρασία κρίμα. Δεν πειράζει άλλη μια εμπειρία.
Ο νέος λαιμός θα γίνει πιο ρωμαλέος.
Ευτυχώς υλικά υπάρχουν...και όρεξη.!!!!
Ο λαιμός ξανασχεδιάζεται.......:cool:
Ο κινητήρας πήρε φαρμακευτική αγωγή για να κόψει το κάπνισμα...:smokin: Θα δοκιμαστεί αύριο.!!!!
barbacool
15/04/2014, 22:18
Τρελανέ μας!!!!!
Φίλε μου, καταλαβαίνω τα μισά από όσα γράφεις (κι αυτό χάρη σε σένα πάλι... γιατί εγώ είμαι των θεωρητικών επιστημών) αλλά είμαι περήφανος που σε έχω φίλο από παλιά, από παλιά, από πολύ παλιά!!! :beer: :a20:
zentakiasSF
15/04/2014, 22:34
δεν πειράζει, κάθε εμπόδιο για καλο!! αναμένουμε εξελίξεις!! :beer:
Εχεις σκευτει αντι για μια μεγαλη σωληνα να βαλεις 3 μικροτερες;
Ετοιμαζω ενα τετοιο προτζεκτ οπου οι (κουρμπαρισμενες) σωληνες θα ειναι ταυτοχρονα και ντεποζητο (με κινητηρα απο AX-1).
Μια μεγαλη πανω, δυο μικρες απο κατω.
soter3gm
16/04/2014, 05:16
Ο νέος λαιμός θα γίνει πιο ρωμαλέος.
Ευτυχώς υλικά υπάρχουν...και όρεξη.!!!!
Αδελφέ προθέρμανε τα μέταλλα πριν τα κολλήσεις Το λέω όχι για να κάνω τον έξυπνο αλλά μην σου έχει διαφύγει :beer:
dlabrakis
16/04/2014, 21:55
μοντατορε μη μασας......κανεις ωραια δουλεια....καλη ανασταση:beer:
Εχεις σκευτει αντι για μια μεγαλη σωληνα να βαλεις 3 μικροτερες;
Ετοιμαζω ενα τετοιο προτζεκτ οπου οι (κουρμπαρισμενες) σωληνες θα ειναι ταυτοχρονα και ντεποζητο (με κινητηρα απο AX-1).
Μια μεγαλη πανω, δυο μικρες απο κατω.
Άντε να ξεκινάνε οι κατασκευές σιγά-σιγά...!!!!!
Προτιμώ για αρχή τον ένα σωλήνα...............στο μέλλον το βλέπουμε για περισσότερους,...
Καλή επιτυχία και γρήγορα......:)
Σκεψου μηπως θα ηταν καλυτερα να κανεις οβαλ τον σωληνα (τουλαχιστον εκει που θα κολληθει με τον λαιμο) ωστε να μην χρειαστεις λαμακια κτλπ...
Το μονο κακο οτι δεν θα εχεις τα ετοιμα "πατρον".
υ.γ. Διαθεση και ωραιες σκεψεις για κατασκευες και ανακατασκευες πολλες, χρονος δεν υπαρχει...
Αδελφέ προθέρμανε τα μέταλλα πριν τα κολλήσεις Το λέω όχι για να κάνω τον έξυπνο αλλά μην σου έχει διαφύγει :beer:
Το σκέφτηκα κι αυτό αλλά πιθανόν να δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα.
Μάλλον το λάθος μου ήταν 'εκτός από την υπερθέρμανση' το κατέβασμα της διαμέτρου του λαιμού ώστε το πάχος του να είναι παραπλήσιο του πάχους του μεγάλου σωλήνα.
Επίσης η χρήση σωλήνα με ραφή αυξάνει τις πιθανότητες για παραμόρφωση έναντι σωλήνα χωρίς ραφή, λόγω συσσωρευμένων τάσεων εξαιτίας της μεθόδου παραγωγής.
Στον νέο λαιμό θα αφήσω τον σωλήνα όπως είναι, και οι κολλήσεις θα γίνουν με συγκεκριμένη σειρά..:a013:
Σκεψου μηπως θα ηταν καλυτερα να κανεις οβαλ τον σωληνα (τουλαχιστον εκει που θα κολληθει με τον λαιμο) ωστε να μην χρειαστεις λαμακια κτλπ...
Το μονο κακο οτι δεν θα εχεις τα ετοιμα "πατρον".
υ.γ. Διαθεση και ωραιες σκεψεις για κατασκευες και ανακατασκευες πολλες, χρονος δεν υπαρχει...
Α...μπα...Το πρόβλημα το παρουσίασε ο λαιμός..... μη μπλέκουμε με άλλα...... πάμε στα σίγουρα (έτσι νομίζουμε τουλάχιστον):wave2: