PDA

View Full Version : Bmw Θρυλος η Θρηνος?

Σελίδες : [1] 2 3

Pan (dvs)
25/04/2014, 13:58
Bmw Θρυλος η Θρηνος?

Αυτο ειναι το ερωτημα που μου ερχεται στο μυαλο καθε φορα που ακουω να λεγονται διαφορα για τα Βαυαρικα δικυκλα.Πως ειναι δυνατον να λεγονται τοσα κακα για τις Bmw και το ονειρο των μισων εδω μεσα ,(μπορει και οχι) ειναι να αποκτησουνε καποτε και αυτοι μια.Δεν ειναι λογικο αυτο.
Τι ειναι αυτο που εκανε τοσο δυνατο το σημα με τον ελικα.

Επισης ,δεν μπορει ολες να ειναι για τον γαιδαρο καβαλα,οπως λενε.Ποια ειναι τα μοντελα που δεν εχουνε δωσει δικαιωμα για αρνητικα σχολεια?Ποια bmw απ'ολες θα μπορουσαμε να την πουμε αξιοπιστη?Ποια δηλαδη θα ητανε καλο να παρει καποιος που ντε και καλα θελει bmw?

Nα συμπληρωσω ,ειχα την F650 του 99,για τρια χρονια και δεν ειχα κανενα προβλημα.

faraway
25/04/2014, 14:01
Δεν έχεις τι να κάνεις εεεε ..... :lol:

Pan (dvs)
25/04/2014, 14:06
Δεν έχεις τι να κάνεις εεεε ..... :lol:

Προσπαθω να ξεμπερδεψω καποιον φιλο.

Και ναι,δεν εχω τι να κανω.:D

vaska
25/04/2014, 14:07
GS 1200 μακράν το πιο αξιόπιστο μηχανάκι στον κόσμο και δεν είναι τυχαίο. Τ' αξίζει τα ευρώ του μέχρι και το τελευταίο. Χιλιάδες μην πω εκατομμύρια στους δρόμους όλου του κόσμου και 0 (μηδέν) προβλήματα. Δεν έχω ακούσει κανένα ούτε εδώ αλλά ούτε και σε ξένα φόρα που διαβάζω.

:wave2::wave2:

Pan (dvs)
25/04/2014, 14:14
Oλες οι χρονολογιες της GS 1200?

akis_trevor
25/04/2014, 14:18

τα πρωτα του μοντελα,αν θυμαμαι καλα 04-05 ειχαν θεματα με διαφορικα και abs κλπ...απο φιλο που δουλευει σε σερβις αντιπροσωπειας....

ggs
25/04/2014, 14:20
Ωχ … μέχρι την Δευτέρα 100 σελίδες ..:lol:

Προχθές έβλεπα ένα παλιό ποστ σε ένα άλλο θρεντ για την νεα gs1200 (μόλις είχε βγει) που έλεγε ότι τώρα που πάρα πολλές εταιρίες έχουν βγάλει πολλά μοντέλα στην κατηγορία το κομματι της πιτας που κατείχε η bmw θα μικρύνει πολύ…

Οι πωλησεις σε ολη την Ευρωπη το διαψεύδουν … το νέο gs είναι παλι μακραν πρώτο σε πωλησεις από όλα τα υπόλοιπα μαζί.

Στην κατηγορία των μεσεων ον-οφφ , παλι εχει την μεριδα του λέοντος με το f800gs

Σε άλλες κατηγοριες δεν νομιζω να τα πηγαίνει τοσο καλα (ss ,scooter)

Τωρα , θρηνος ή θρυλος μια χαρα κερδη εχει το εργοστασιο …

Οσο και να τα κραζουμε , (τις περισσοτερες φορες χωρις να τα εχουμε οδηγησει ) δεν μπορει οι τοσες πωλησεις να είναι τυχαίες .

vaska
25/04/2014, 14:22

ρε όλες σας λέω είναι αξιόπιστες, από καταβολής κόσμου και αυτά που λένε για προβλήματα είναι φουστιές του ανταγωνισμού που δεν θέλει να παραδεχτεί ότι η BMW έχει φτιάσει το άσπαστο ασταμάτητο.

χαχαχαχαχα

Πλάκα κάνω προφανώς κι όποιος με πίστεψε είναι αν μη τι άλλο ευκολόπιστος!!!

:lol:

taisteal
25/04/2014, 14:36
Υπερτιμημενα,και μεσο επιδειξης πλουτου..
Status sumbol my ass...
Και με ενα σκασμο προβληματα..

:a014:

Dbnn
25/04/2014, 14:38
Αν τα οικονομικά μου ήταν τόσο ανθηρά θα έπαιρνα 1200GS και ούτε που με νοιάζει τι λέει ο κόσμος.

Beware the Germans power :evil:

akis_trevor
25/04/2014, 14:41
Υπερτιμημενα,και μεσο επιδειξης πλουτου..
Status sumbol my ass...
Και με ενα σκασμο προβληματα..
:a014:

λεει ενας bmwακιας :D :p

taisteal
25/04/2014, 14:47
λεει ενας bmwακιας :D :p

Εμεις με τα 650 ΔΕΝ θεωρουμαστε bmwακηδες,μονο αυτοι με τα μεγαλα θεωρουνται.
Ο,τι δεν ειναι boxer δεν ειναι bmw και το λενε ολοι οι RTW touratech super duper unstoppable gs klain main και τα ρεστα παγωτο ναουμ....

:a34:

akis_trevor
25/04/2014, 14:49
Εμεις με τα 650 ΔΕΝ θεωρουμαστε bmwακηδες,μονο αυτοι με τα μεγαλα θεωρουνται.
Ο,τι δεν ειναι boxer δεν ειναι bmw και το λενε ολοι οι RTW touratech super duper unstoppable gs klain main και τα ρεστα παγωτο ναουμ....

:a34:

ααα...ειστε οι φτωχοσυμπεθεροι εσεις δηλαδης!!!οκ,ετσι ειμαι μαζι σου!!! ;)

taisteal
25/04/2014, 14:57
Ουτε συμπεθεροι ουτε τιποτα!!
Ουτε ιωση δεν μοιραζομαι με αυτους

:lol::lol::lol:

nassosxlvbros
25/04/2014, 14:59
Σαν κάτοχος αυτοκινήτου BMW να πω το εξής: ΝΑΙ δεν είναι γιαπωνέζικο σε αξιοπιστία,αλλά το πάτημα στο δρόμο που έχει δεν το αλλάζω (πλέον) με κανένα....για τις μοτό ανατρέξτε στα ποστ της γιαγιάς αρκούδας ΑΚΑ Γιώργος να πάρετε μια γεύση προβλημάτων...:a014:

faraway
25/04/2014, 15:04
Μακ(ρ)άν ο ηγέτης της κατηγορίας .... για χίλιους δυο λόγους , και όχι άδικα .

Όσα μπορεί να βρει ένας λάτρης της κατηγορίας σε ένα gs δεν μπορεί να τα βρει σε άλλο μοντέλο μαζεμένα . ;)

Επίσης μαζί με το μηχανάκι ο αναβάτης αγοράζει και ένα όνομα παντού αναγνωρίσιμο ,
μια κοινότητα με εκατοντάδες χιλιάδες μέλη ,
και ένα status symbol να και δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό μιας και κατόχους bmw μπορείς να εντωπύσεις από λα τα οικονομικά και κοινωνικά στρώματα .

Περί ζημιών .... δεν βλέπω κάτι παραπάνω από τι στα υπόλοιπα . :D

sapila racing
25/04/2014, 15:14
Θρύλος σίγουρα. :D
Μετα απο 40 χρόνια και μερικές εκατονταδες χλιάδες χλμ αντέχει ακόμα και ταπώνει κόσμο

Φωτό by SF

Bowleno
25/04/2014, 15:24
Θρύλος σίγουρα. :D
Μετα απο 40 χρόνια και μερικές εκατονταδες χλμαντέχει ακόμα και ταπώνει κόσμο

Φωτό by SF

Όντως, δεν είναι για εκατοντάδες χιλιάδες χλμ. :D το φυλάς 40 χρόνια και το βγάζεις κάθε Απρίλη :p

sapila racing
25/04/2014, 15:53
Όντως, δεν είναι για εκατοντάδες χιλιάδες χλμ. :D το φυλάς 40 χρόνια και το βγάζεις κάθε Απρίλη :p

Εκανα edit! Εκατοντάδες χιλιάδες χλμ εννοούσα.
Δεν είναι Aprilia ρε να το βγάζω κάθε Απρίλη! Και τωρα που είναι Μαιος θα το βγάλω βόλτα.

drspeed
25/04/2014, 15:59
Εγώ πάντως μέχρι τώρα εκτός από τα αλμυρά σερβις στον "Γέρακα" δεν είχα ποτέ θέμα με την μικρή μου(F800S)!!!6 χρόνια τώρα γουργουρίζει κάθε μέρα, σε κάθε καιρό, χωρίς να παραπονιέται ποτέ με ότι και αν της κάνω.Ναι οκ δεν είναι boxer αλλά είναι χιλιομετροφάγος και έχει καλούδια που οι υπόλοιπες μηχανές θα αποκτήσουν σε 10 χρόνια.Είχα και japan μέχρι να πάρω την μπέμπα τα οποία οκ είναι δυνατότερα αλλά η ποιότητα στον δρόμο και στα επαρχιακά στροφιλίκια απλά δεν έχει καμία σχέση.
Όποιος θέλει γκάζια πάει στα japan, όποιος εχει περάσει τα 30 και θέλει κάτι πιο ήρεμο και ποιοτικό τότε πιστεύω πως η προπέλα είναι μονόδρομος από τα ευρωπαϊκά!
Όποιος είχε κάποια στιγμή BMW ή δεν πήγε ποτέ σε κάτι άλλο ή το βρήκε υπερβολικά δύσκολο να συμβιβαστεί με κάτι λιγότερο.
Ιστορίες τρόμου έχουν ακουστεί κατά καιρούς για όλες της μηχανές, απλά όταν έχεις δώσει 15-20.000€ για να πάρεις μία μηχανή τότε πονάει περισσότερο αν πάθει κάτι και βγαίνει πιο εύκολα στην φόρα.Το ίδιο γίνεται και με τα Ducati και ΚΤΜ. Όταν παίρνει κάποιος μία μηχανή πρέπει πάνω από όλα να έχει την τσέπη να την συντηρεί όπως πρέπει και όχι να κοιτάει μόνο την τιμή κτήσης.Όταν πάρει ο πιτσιρικάς το monster και ακούει 300€ σερβις και τελικά πάει στον χ μηχανικό και κάνει σέρβις με 80 τότε είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα βγάλει και ζημιά και θα τον αφήσει στον δρόμο. Το ίδιο είναι και με την προπέλα... ή την προσέχεις και σε προσέχει ή την πας από εδώ και από εκεί και ξαφνικά σου μένει στον δρόμο ή βγάζει ζημιά 1000€ και ψάχνεσαι.

vaska
25/04/2014, 16:19
Τώρα μην ακούω μ@λακίες, μεγάλα παιδιά είμαστε και να λέμε αλήθειες πρέπει. Η GS έχει πολλά καινοτόμα πράγματα επάνω της, πάει σαν τρένο αλλά ρε φίλε σπάει και ούτε ανστόπαμπλ ούτε τπτ άλλο. Είμαι κάτοχος και ζημιά δεν είχα μέχρι τώρα αλλά μην λέμε κι ότι θέλουμε, και διαλυμένα κιβώρια και διαλυμένοι άξονες και καμμένα σέρβο κι ένα σκασμό άλλα προβλήματα που δεν δικαιολογούν την τιμή της. Εκείνοι δε με τις ΕΣΑ πληρώνουν πληρώνουν και τελειωμό δεν έχουν.

Μηχανάκι με απαρχιωμένο τεχνολογικά κινητήρα και κομμένα άλογα για να μην σπάει (εξ ού και βγαίνουν εύκολα με αλλαγή χαρτογράφησης) και με χίλιες δυο δικλείδες ασφαλείας αλλά όταν συμβεί βλάβη κατά τους επίσημους φταίει πάντα ο αναβάτης.

Κάτι οι πλαστικοί ταχυσύνδεσμοι που δακρύζουν καύσιμο και από την μιά στιγμή στην άλλη σταματάει το δάκρυσμα κι αρχίζει το κατούρημα και μένεις από καύσιμο στο πέρα πουθενά κάτι το ένα κάτι το άλλο, όλο και κάτι εμφανίζεται και ακινητοποιείται το μηχανάκι. Pan Vas με καινούριο κούτα κι έμεινε στον δρόμο και τον μάζεψε οδική στο πρώτο του ταξίδι Πάτρα Βουλγαρία.

Αν αγόραζα τώρα θα έπαιρνα ΚΤΜ για τα γκάζια του και για το στήσιμό του που κατά γενική ομολογία είναι από τα κορυφαία (όχι ότι δεν έχει κι αυτό τα θέματά του). Αν με ρωτούσατε τώρα αν θα πήγαινα με το BMW στο ακρωτήρι η απάντηση θα ήταν, βεβαίως και θα πήγαινα όπως θα πήγαινα και με όποιο άλλο είχα. Και με το DR θα πήγαινα. Εμπιστεύομαι όλα μου τα μηχανάκια, τα έχω προσεκτικά συντηρημένα, δεν έχω μείνει ποτέ στον δρόμο με μηχανάκι ή με αυτοκίνητο στα 30 χρόνια που είμαι στους δρόμους, εκτός από τότε που είχα μια βέσπα που ξέμενε ακόμα και γιατί είχε συννεφιά κι όχι ηλιοφάνεια.

Υ.Γ.

Τάιστιλ παλαιόπουστα μην τολμήσεις και μου ζητήσεις ποτέ τπτ τν έβαψες. όχι τσιγάρο δεν σου δίνω αλλά να σε βλέπω να κορακιάζεις για ένα ποτήρι νερό, προτιμώ να το ρίξω στις γλάστρες να τις ποτίσω παρά να στο δώσω κουφ@λα.

:nono:

Pan (dvs)
25/04/2014, 16:20
Πλάκα κάνω προφανώς κι όποιος με πίστεψε είναι αν μη τι άλλο ευκολόπιστος!!!

:lol:

Βρε χριστιανε μου,αυτη την ανωμαλια προσπαθω να εξηγησω.Ολοι λενε και στο τελος καταληγουνε με μπε-μπε.

taisteal
25/04/2014, 16:22
:shrugs::shrugs::shrugs::shrugs:

faraway
25/04/2014, 16:25
Βρε χριστιανε μου,αυτη την ανωμαλια προσπαθω να εξηγησω.Ολοι λενε και στο τελος καταληγουνε με μπε-μπε.

Όσο αστείο είναι να αφορίζουν οι μη κατοχοι ένα μηχανάκι ,

άλλο τόσο και περισσότερο

είναι αυτό που γράφεις παρά πάνω ως επιχείρημα ανωτερότητας της bmw που ξεστομίζετε κυρίως από τους ντεμέκ αναβάτες της .

Pan (dvs)
25/04/2014, 16:32
Όσο αστείο είναι να αφορίζουν οι μη κατοχοι ένα μηχανάκι ,

άλλο τόσο και περισσότερο

είναι αυτό που γράφεις παρά πάνω ως επιχείρημα ανωτερότητας της bmw που ξεστομίζετε κυρίως από τους ντεμέκ αναβάτες της .

Δηλαδη θελουνε ψυχιατρο?

Οχι ρε κατι εχει αυτη η μηχανη που δεν το εχουνε οι αλλες και δεν εννοω τις βλαβες.

faraway
25/04/2014, 16:37
Σου είπα παραπάνω τι έχει ,

- ένα από τα πιο φουλ πακέτα εξοπλισμού και ενεργητικής ασφάλειας που μπορείς να βρεις στη κατηγορία
- μαζί με το μηχανάκι παίρνεις και κάρτα μέλους μιας πολύ δυνατής παγκόσμιας κοινότητας
- και ένα status symbol αναγνωρίσιμο παντού .

Αυτό που δεν έχει , είναι τη τιμή που θα ήθελαν να έχει οι περισσότεροι . ;)

Αλλά το επιχείρημα που ανέφερες είναι άκυρο , και άνευ στοιχείων .

vaska
25/04/2014, 16:37

Είπαμε και καλά στατους σύμμολ. Ρε συ ξέρεις πόσες γκόμενες έχω ρίξει εγώ που δεν βλέπομαι με την μπε μπε??

Ε αν σου πω για να γνωρίζεις, Κ Α Μ Ι Α ! !

Ξέρεις πόσες έχει ρίξει ο μπουλμοντ που την έχει και μεγάλη (την μπανιέρα) και δεν έχει Μπε Μπε?? Μιλιούνια.

Είμαστε ανώμαλοι ρε φίλε ως λαός, έχουμε τα θέματά μας. Να φάμε δεν έχουμε και μπε μπε θέλουμε για να μπούμε στο μάτι του γείτονα που δεν έχει.

sapila racing
25/04/2014, 16:40
Δηλαδη θελουνε ψυχιατρο?

Οχι ρε κατι εχει αυτη η μηχανη που δεν το εχουνε οι αλλες και δεν εννοω τις βλαβες.

Φυσικά κι έχει. Την προπέλα.
Πίσω απο την προπέλα δεν είναι μόνο η ποιότητα κατασκευής/κύλισης κοκ, αλλά ενα πολύ καλό marketing.
Η BMW στα τελη της δεκαετίας του 80 είχε μόνο μοτοσυκλέτες που απευθύνονταν σε συγκεκριμμένο κοινό και μάλιστα καποιας ηλικίας και πανω και καποιου βαλάντιου και πάνω.
Ηταν μοτοσυκλέτες χαμηλής ιπποδύναμης για τα κυβικά τους αλλά πολύ αξιόπιστες.

Αυτό κατάφερε να το αλλάξει άρδην μεσα σε μια δεκαετία, και τώρα δρέπει τους καρπούς.
Η προπέλα σημαίνει ποιότητα, κύρος, σου δίνει 10 ποντους υψος αν είσαι κοντός, και σου βρίσκει γκόμενα.

Υπαρχει και μια δόση αλήθειας παντως σε αυτ απου έγραψα. :p

akis_trevor
25/04/2014, 16:40
αυτο το στατους δεν μπορω να το καταλαβω....στο μπουτσο μου τι λεει και σκεφτεται ο καθενας και η καθεμια.αμα το γουσταρω εγω το μηχανακι μου,δεν πα να ναι και το νεο δικυκλο yugo??

faraway
25/04/2014, 16:44
Ναι οκ , καλά λες ....

αλλά είτε μας αρέσει είτε όχι , το status symbol είναι εκεί . ;)

και επίσης να είσαι σίγουρος ότι κάποιους τους ενδιαφέρει πολύ .

taisteal
25/04/2014, 16:46
Ναι οκ , καλά λες ....

Αυτο ειπα κι εγω και με εκραξε ο βασκας

:look:

akis_trevor
25/04/2014, 16:49
Ναι οκ , καλά λες ....

ειναι,δεν διαφωνω,οπως οτι καποιους τους ενδιαφερει πιο πολυ αυτο παρα το γιατι εχουν μηχανακι!!!
απλα εγω δεν μπορω να το κατανοησω!
τι θα σκεφτει-πει ο κοσμος;πως φαινομαι πανω στο αφρικα;ωωω παλιατζουρα,πω πω κοιτα πως ειμαι πανω στο τζι ες!!!πςςςςςςςςςςςςςςςς και ακρανοβιτς να φαινεται η φρατζα...γαματο μηχανακι,πας περιστερι αιγαλεω-πατρα ναυπακτο για πλακα!(λες και με ενα 200cc εχει διαφορα)...εγω προσωπικα χεστηκα για αυτα...προτιμω να γουσταρω εγω το μηχανακι μου και κανεις αλλος,παρα ολοι οι αλλοι κι εγω να μην ξερω γιατι το πηρα!

KostasV2
25/04/2014, 16:51
Bmw Θρυλος η Θρηνος?

Αυτο ειναι το ερωτημα που μου ερχεται στο μυαλο καθε φορα που ακουω να λεγονται διαφορα για τα Βαυαρικα δικυκλα.Πως ειναι δυνατον να λεγονται τοσα κακα για τις Bmw και το ονειρο των μισων εδω μεσα ,(μπορει και οχι) ειναι να αποκτησουνε καποτε και αυτοι μια.Δεν ειναι λογικο αυτο.
Τι ειναι αυτο που εκανε τοσο δυνατο το σημα με τον ελικα.

Επισης ,δεν μπορει ολες να ειναι για τον γαιδαρο καβαλα,οπως λενε.Ποια ειναι τα μοντελα που δεν εχουνε δωσει δικαιωμα για αρνητικα σχολεια?Ποια bmw απ'ολες θα μπορουσαμε να την πουμε αξιοπιστη?Ποια δηλαδη θα ητανε καλο να παρει καποιος που ντε και καλα θελει bmw?

Nα συμπληρωσω ,ειχα την F650 του 99,για τρια χρονια και δεν ειχα κανενα προβλημα.

Αυτό δεν είναι BMW, Aprilia είναι...

theofilos888
25/04/2014, 16:51
Και τί θα πώ στο γκομενάκι, που μόλις έριξα με τον έργαλο, πήδα γιατί πήραμε φώκο να μην καούν τα @@@@ μας; Ή το κλασσικό "Δεν έχω φρέναααααααα" του Βέγγου;;;;; Ή το ακόμα καλύτερο, μωρό μου σου αρέσει που είμαστε μόνοι στο βουνό; Αχ, ναί καλέ μου! Ωραία γιατί η οδική θα μας βρεί σε 2 μέρες γιατί άξονας kaput. Πλάκα κάνουμε με τα ρημάδια; Όπου πάς έχεις το φόβο μη μείνεις! Ξεχάσαμε πως το ολοκαίνουριο, τότε, S1000rr έμεινε στον τόπο στα χέρια του Καλαντζόπουλου στην πρώτη του δοκιμή στην Ελλάδα από το power bikes; Ναι, παραδέχομαι έχουν και γαμώ τις οδικές βοήθειες! Αλλίμονο όταν το φτηνότερο προιόν τους κοστίζει όσο μια γκαρσονιέρα στο κέντρο, τη σήμερον ημέρα!

vaska
25/04/2014, 17:01
Ουτε συμπεθεροι ουτε τιποτα!!
Ουτε ιωση δεν μοιραζομαι με αυτους

:lol::lol::lol:

:shrugs::shrugs::shrugs::shrugs:

Αυτο ειπα κι εγω και με εκραξε ο βασκας

:look:

Ο vaskas σε έκραξε (στα πλαίσια του χαβαλέ) γιατί είπες ότι δεν μοιράζεσαι ούτε ίωση με δαύτους και είναι ένας από δαύτους αφού καβαλάει τη Χοντρή.

Παρεξηγήθηκες Τζανεμ' ??? έλα να σε κάνω μάκια να σου περάσει!!!

:bawl:

taisteal
25/04/2014, 17:07
Με δαυτους εννοουσα τα ψωνια,που αυτα που φορανε κανουν πιο ακριβα απο ολα τα μηχανακια μου,και που κρινουν τον μοτοσυκλετιστη απο
τα αξεσουαρ,και σνομπαρουν προκλητικα οποιαδηποτε αλλη μοτο.
Δεν νομιζω να ανηκες ποτε σε αυτη την ομαδα,ναι;;
Εγω τουλαχιστον οσο σε γνωριζω δεν ειδα ποτε υπεροψια και ψωνιο.

Je t'aime :flowers:

irinia
25/04/2014, 17:16
BMW GS-1200 .............ΜΟΝΟ 62-63 ΑΝΑΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΑΕΡΟΨΥΚΤΟ...!!!!

Τό καινούργιο ξεκίνησε δυναμικά.......θά δείξει:lol::lol:
Στή χώρα μας όλοι ξέρουμε γιατί πουλάει.
Γιά τόν ίδιο λόγο πού κάποιοι παίρνουν μερσεντές καί άνεβαίνουν
μετά Ζαγοροχώρια μέ σκαρπίνι καί γόβα στιλέτο...!!!!
Καί άντε έκεί θά βρείς καί ένα σπά νά κάνεις, Βασιλίτσα όμως..??Ταύγετο..??
Μαίναλο καί Πάρνωνα..??
Έντάξει οί Γερμανοί χτυπάνε πόρσε τρέιλερ καί GS,πάνε Βαυαρία Ρομάντικ Στράσσε
καί μέχρι νά βρέξει προλαβαίνουν νά τά κατεβάσουν νά ρίξουν καμμιά βόλτα...!!
Μετά πάλι τρέιλερ καί έπιστροφή σέ Ντόρτμουντ,Στουτγάρδη,Αννόβερο,Βρέμη ,Άμβούργο κ.λ.π...
Ή δύναμη τού μάρκετιγκ είναι άπεριόριστη.
Έπίσης όποιος όδήγησε ξέρει γιά τό παραμύθι.......

toyar
25/04/2014, 17:26
υπαρχουν πραγματα που ειναι καλυτερα απο οσο φαινονται και κοστιζουν πχ παπι, toyota starlet κλπ δηλαδη ειναι value for money, και πραγματα που κοστιζουν παραπανω απο οσο αξιζουν γι αυτο θεωρουνται πολυτελη και μουρατα π.χ bmw ή iphone
ο καθενας παιρνει αυτο που του λειπει και μακαρι ολοι να μπορουσαν να στηριξουν τις επιλογες τους γιατι σημερα τα <<πολυτελη>> τζιπ που εχουν απομεινει στο δρομο κυκλοφορουν με λαστιχα-σαγιοναρες

teogtp
25/04/2014, 18:13
Ο vaskas σε έκραξε (στα πλαίσια του χαβαλέ) γιατί είπες ότι δεν μοιράζεσαι ούτε ίωση με δαύτους και είναι ένας από δαύτους αφού καβαλάει τη Χοντρή.

Ελα μωρε!
Φτιαχτου μια μακαροναδα και καθάρισες. :p

vaska
25/04/2014, 18:55
BMW GS-1200 .............ΜΟΝΟ 62-63 ΑΝΑΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΑΕΡΟΨΥΚΤΟ...!!!!

Τό καινούργιο ξεκίνησε δυναμικά.......θά δείξει:lol::lol:
Στή χώρα μας όλοι ξέρουμε γιατί πουλάει.
Γιά τόν ίδιο λόγο πού κάποιοι παίρνουν μερσεντές καί άνεβαίνουν
μετά Ζαγοροχώρια μέ σκαρπίνι καί γόβα στιλέτο...!!!!
Καί άντε έκεί θά βρείς καί ένα σπά νά κάνεις, Βασιλίτσα όμως..??Ταύγετο..??
Μαίναλο καί Πάρνωνα..??
Έντάξει οί Γερμανοί χτυπάνε πόρσε τρέιλερ καί GS,πάνε Βαυαρία Ρομάντικ Στράσσε
καί μέχρι νά βρέξει προλαβαίνουν νά τά κατεβάσουν νά ρίξουν καμμιά βόλτα...!!
Μετά πάλι τρέιλερ καί έπιστροφή σέ Ντόρτμουντ,Στουτγάρδη,Αννόβερο,Βρέμη ,Άμβούργο κ.λ.π...
Ή δύναμη τού μάρκετιγκ είναι άπεριόριστη.

Να με συμπαθάς θα συμφωνήσω με όλα αλλά όποιος οδήγησε, κόλλησε. Σε αυτό τους βγάζω το καπέλο.
:)

SHOOTER045
25/04/2014, 19:04
μεγαλο gs μονο καποιες βολτες εκανα
ενταξει πολυ μεγαλη<κουμπινα>νομιζεις οτι αν πεσεις δεν θα επιζησεις
προσωπικα ειχα για μεγαλο διαστημα το f650gs(800-το μικρο)-αςειναι καλα η ΕΛ.ΑΣ
κατι η νεοτητα κατι η μαζικη παραγωγη-μαλλον-εβγαλαν προβληματα
για ποιο λιγο διαστημα ειχα το μεγαλο-το ανοιχτο f800gs
αρκετη δυναμη το μικρο στα κυβικα του
πολυ στο μεγαλο
παραδοξως τα μεγαλα δεν εβγαλαν τοσα προβληματα
νομιζω πως στο τελευταιο μοντελο-που δυναμωσαν το μικρο,που εβαλαν διπλο δισκο εμπρος-λες και ακουγαν οι γερμανοι αυτα που ελεγα.Α και αλλαξαν τους διακοπτες
κατα τ αλλα δεν μπορω να πω οτι δεν θα επαιρνα τετοιο
το μεγαλο εννοειται αν ειχα το money,why not?
αυτα τα περι αξιοπιστιας ενταξει εχουν ενα προβαδισματα τζαπονια,αλλα φροντιζουν να μας διαψευδουν
απο την αλλη οι γερμανοι και δη οι ευρωπαιοι κοντεψαν αλλα και χαλασαν το ονομα τους μη δινοντας την δεουσα προσοχη σε ποιο<φτηνες σειρες>
τελος αφου η yamaha δεν βγαζει καινουργιο super tenere στα 750-800 ξαναλεω επαιρνα ενα f800gs

lspiros
25/04/2014, 19:28
για την αξιοπιστια εχω δει πολλα.παρα πολλα.
αν οδηγησετε gs δεν ξανακαβαλατε mega on off

Pan (dvs)
25/04/2014, 19:53
Σου είπα παραπάνω τι έχει ,

- ένα από τα πιο φουλ πακέτα εξοπλισμού και ενεργητικής ασφάλειας που μπορείς να βρεις στη κατηγορία
- μαζί με το μηχανάκι παίρνεις και κάρτα μέλους μιας πολύ δυνατής παγκόσμιας κοινότητας
- και ένα status symbol αναγνωρίσιμο παντού .

Αυτό που δεν έχει , είναι τη τιμή που θα ήθελαν να έχει οι περισσότεροι . ;)

Αλλά το επιχείρημα που ανέφερες είναι άκυρο , και άνευ στοιχείων .

Τα αλλα τα καταλαβα και τα γνωριζω,αυτο οχι.

faraway
25/04/2014, 19:56
Ολοι λενε και στο τελος καταληγουνε με μπε-μπε.

Γιαυτό το επιχείρημα μιλάω . ;)

Pan (dvs)
25/04/2014, 20:04
Je t'aime :flowers:

Ρε δεν ανοιξα το θεμα για να ανταλαξουνε ερωτικες επιστολες μελη του φορουμ με "ιδιαιτερα"γουστα (με την ευχη μου),ουτε να θαψουμε την bmw μιας και αυτο το κανουνε ολοι.
Υπαρχει εστω και ενα αξιοπιστο bmw?

KostasV2To ξερω οτι ητανε Aprilia,ολοι οι μπε-μπεδες γυριζανε το κεφαλι αλλου οταν με βλεπανε.:lol:

Pan (dvs)
25/04/2014, 20:08
Γιαυτό το επιχείρημα μιλάω . ;)

Ρε εγω υποθετω οτι σε οποιον απο εμας δινοταν η ευκαιρια να την αποκτησει θα το εκανε,δεν ειναι επιχειρημα.Λαθος υποθεση,ισως.

MikeG
25/04/2014, 20:11
Πω πω κούραση...

amyroukai
25/04/2014, 20:29
Εγώ θα συμφωνήσω με Βασκα. Οδήγησα και το 1200 το αερόψυκτο και το 800 και το 650. Υπέροχα και τα τρία, το μεγάλο απλά κλάση ανώτερο από οτιδήποτε συμβατικό και ας έγερνε αριστερά στις ξερογκαζιές για τα κατεβάσματα. Με χαλάει πολύ το ότι εξαρτάσαι (στο μεγάλο τουλάχιστον) από τον κάθε παπαρο-αντιπρόσωπο για τα σέρβις λόγω των άπειρων ηλεκτρονικών... Αλλά αντιλαμβάνομαι πλήρως γιατί τα αγοράζουν όσοι μπορούν. Το αν τα παίρνουν ΚΑΙ για πουλ μουρ.... Άλλο καπέλο και δεν αφαιρεί τίποτα από την αξία της μοτοσικλέτας.

akis_trevor
25/04/2014, 20:31
να ερωτηξω κατι αλλο...γιατι η bmw δινει κυρος και οχι η χοντα ας πουμε;(οπου χοντα βαλε οτι αλλο θες).για μενα πιο πολυ μοστρα θα κανει ενας με 1200vfr παρα με ενα gs που εχει ολη η σαρα και η μαρα πλεον....

el_hymador
25/04/2014, 20:31
Ότι BMW φέρει telelever είναι για την πρέσσα και το χυτήριο κατά τη γνώμη μου. O Βoxer καλός χρυσός και άγιος, αλλά όχι όταν προσπαθεί να πλασσαριστεί ως σύγχρονος κινητήρας. Έχει μερικά εγγενή μειονεκτήματα που ποτέ δεν θα του επιτρέψουν να κοιτάξει κατάματα τον ανατγωνισμό. Τα K είναι πολύ πιο ολοκληρωμενες μοτοσικλέτες και το Duolever πραγματικά καλό εναλλακτικό, όχι σκουπίδι. Η BMW είναι θρύλος για εκπληκτικές μηχανές σαν το R90S και τα R80/100GS (μην πιάσουμε τα κλάσσικά θα πάει μακρυά η βαλίστα) έχει μακρά και ένδοξη ιστορία την οποία δυστυχώς φρόντισε να γ@μήσει με τα teleleverοφέροντα R...

DrEvil
25/04/2014, 20:55
Για τα υπολοιπα που αναφερεις δεν εχω αποψη.

Αλλα για το πως μπορει να "παει η χοντρη με τα πεσμενα βυζια", καπου κανεις λαθος.

Δεν ειναι απλα τραινο. Το τραινο θελει ραγες. Αυτο απλα δεν τις χρειαζεται.

Allst@rf
25/04/2014, 21:10
Εκανα μια βολτα ενα gs 1200 ενος φιλου ...νταξ τι να καταλαβω μεσα σε ενα χιλιομετρο... αυτο που μου αρεσε ηταν η αισθηση στο μπροστινό και ειδικα στα αποτομα ανοιγματα ή δυνατα φρεναρισματα...στιβαρο και σιγουρο...

Ωραιο μηχανακι αλλα οχι για τα μουτρα μου...μου εδωσε την αισθηση οτι θελει ιδιοκτητη με τσεπη για να ειναι μαχιμο...

Δε ξερω αν τα bmw ειναι υπερεκτιμημενα αλλα ξερω οτι η guzzi εχει παραπλησια μοντελα τα οποια θεωρω οτι ειναι πιο καλα μηχανακια απο τα bmw ...

taisteal
25/04/2014, 21:18
Πριν το πρωτο funduro,οι πωλησεις της bmw με τον boxer ηταν αστειες..
Θυμηθειτε τι εχει πουλησει το funduro και το gs 650 με τον ροταξ..

vaska
25/04/2014, 21:22
Εγώ θα συμφωνήσω με Βασκα. Οδήγησα και το 1200 το αερόψυκτο και το 800 και το 650. Υπέροχα και τα τρία, το μεγάλο απλά κλάση ανώτερο από οτιδήποτε συμβατικό και ας έγερνε αριστερά στις ξερογκαζιές για τα κατεβάσματα. Με χαλάει πολύ το ότι εξαρτάσαι (στο μεγάλο τουλάχιστον) από τον κάθε παπαρο-αντιπρόσωπο για τα σέρβις λόγω των άπειρων ηλεκτρονικών... Αλλά αντιλαμβάνομαι πλήρως γιατί τα αγοράζουν όσοι μπορούν. Το αν τα παίρνουν ΚΑΙ για πουλ μουρ.... Άλλο καπέλο και δεν αφαιρεί τίποτα από την αξία της μοτοσικλέτας.

Δεξιά γέρνει μάστορα και μόνο αν είσαι σταματημένος και βαράς το καταλαβαίνεις. Στην πορεία δεν αντιλαμβάνεσαι τπτ.

Ότι BMW φέρει telelever είναι για την πρέσσα και το χυτήριο κατά τη γνώμη μου. O Βoxer καλός χρυσός και άγιος, αλλά όχι όταν προσπαθεί να πλασσαριστεί ως σύγχρονος κινητήρας. Έχει μερικά εγγενή μειονεκτήματα που ποτέ δεν θα του επιτρέψουν να κοιτάξει κατάματα τον ανατγωνισμό. Τα K είναι πολύ πιο ολοκληρωμενες μοτοσικλέτες και το Duolever πραγματικά καλό εναλλακτικό, όχι σκουπίδι. Η BMW είναι θρύλος για εκπληκτικές μηχανές σαν το R90S και τα R80/100GS (μην πιάσουμε τα κλάσσικά θα πάει μακρυά η βαλίστα) έχει μακρά και ένδοξη ιστορία την οποία δυστυχώς φρόντισε να γ@μήσει με τα teleleverοφέροντα R...

Κώστα είσαι λάθος. Το τελελέβερ και το παραλέβερ είναι εξέλιξη στην ανάρτηση άσχετα αν τους λείπει η πληροφόρηση προς τον αναβάτη. Αυτό γίνεται αισθητό όχι στον μέσο αναβάτη αλλά σ' εκείνους που το πιέζουν πολύ. Έχει γράψει αναλυτικά επ' αυτού ο Blade. Για μένα που είμαι κάτω του μέσου (έτσι αυτοβαθμολογούμε) είναι μακράν η καλύτερη σε στήσιμο μοτό που έχω οδηγήσει κι εχω οδηγήσει πολλές, παλιές, νέες, Ιαπωνικές, Ευρωπαϊκές, συμβατικές και μη. Με το κατάλληλο λάστιχο (μην ξεχνάς το βάρος της) τα όριά σου τελειώνουν πολύ πιο γρήγορα από τα όρια την μηχανής.
Για τον boxer μαζί σου αλλά αυτή η ατελείωτη ροπάκλα που έχει από το ρελαντί ακόμα, ρε παιδάκι μου είναι άλλη αίσθηση. Σε κάνει τεμπέλη αφού αλλαγές ακόμα και σε σφιχτό στροφιλίκι δύσκολα χρειάζονται.

Για τα υπολοιπα που αναφερεις δεν εχω αποψη.

Αλλα για το πως μπορει να "παει η χοντρη με τα πεσμενα βυζια", καπου κανεις λαθος.

Δεν ειναι απλα τραινο. Το τραινο θελει ραγες. Αυτο απλα δεν τις χρειαζεται.

Αυτή ακριβώς είναι και η δική μου άποψη. και φυσικά δεν το καταλαβαίνεις στην ευθεία (αν και στην ευθεία ποτέ δεν ένιωσα ότι ακροβατώ όσο γρήγορα και όσο φορτωμένος κι αν ήμουν) αλλά στα στροφιλίκια. Το βάζεις απλά στην στροφή και αυτό συνεχίζει να στρίβει μέχρι να το σηκώσεις. Μονός, διπλός, φορτωμένος, με τριπλέτα, όπως και να είσαι, συμπεριφέρεται άψογα.

bulmont
25/04/2014, 21:46
Να με συμπαθάς θα συμφωνήσω με όλα αλλά όποιος οδήγησε, κόλλησε. Σε αυτό τους βγάζω το καπέλο.

To καπέλο φίλε είναι και το μόνο που σας έμεινε.................

Μέχρι και τα βρακιά σας τα πήρε η μαμά BMW,
για να σας πουλήσει τα φέρρυ- μπώτ.

Πάντως σαν κάτοχος για 7 χρονια F650 ST (140.οοο χλμ)
εχω να πώ τα καλύτερα......................................

el_hymador
25/04/2014, 21:47
Κώστα είσαι λάθος. Το τελελέβερ και το παραλέβερ είναι εξέλιξη στην ανάρτηση άσχετα αν τους λείπει η πληροφόρηση προν τον αναβάτη. Αυτό γίνεται αισθητό όχι στον μέσο αναβάτη αλλά σ' εκείνους που το πιέζουν πολύ. Έχει γράψει αναλυτικά επ' αυτού ο Blade. Για μένα που είμαι κάτω του μέσου (έτσι αυτοβαθμολογούμε) είναι μακράν η καλύτερη σε στήσιμο μοτό που έχω οδηγήσει κι εχω οδηγήσει πολλές, παλιές, νέες, Ιαπωνικές, Ευρωπαϊκές, συμβατικές και μη. Με το κατάλληλο λάστιχο (μην ξεχνάς το βάρος της) τα όριά σου τελειώνουν πολύ πιο γρήγορα από τα όρια την μηχανής.
Για τον boxer μαζί σου αλλά αυτή η ατελείωτη ροπάκλα που έχει από το ρελαντί ακόμα, ρε παιδάκι μου είναι άλλη αίσθηση. Σε κάνει τεμπέλη αφού αλλαγές ακόμα και σε σφιχτό στροφιλίκι δύσκολα χρειάζονται.

Bίllάκο αντιλαμβάνεσαι ότι το "άσχετα αν τους λείπει η πληροφόρηση προν τον αναβάτη" δεν είναι κάτι που το περνάμε στο ντούκου και είναι ο λόγος που θεωρώ το telelever την μεγαλύτερη μπαρούφα που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε μοτοσικλέτες. Αυτό ακριβώς είναι που με ξενερώνει σε όσα σύγχρονα "R" έχω οδηγήσει, το ότι σου δίνουν την αν-αίσθηση ότι ο μπροστινός τροχός είναι κάπου εκεί κάτω και δεν λαμβάνεις καμία πληροφόρηση για το τι στον πο*τσο φκιάνει. Μιλάμε για το μπροστινό που είναι το σημείο στο οποίο εστιάζεις την προσοχή σου στο μέγιστο κατά την οδήγηση, εκεί φρενάρει και στρίβει μια μοτοσικέτα. Φυσικά δεν εννοώ ότο το telelever σε στέλνει στο διάλο στην πρώτη στροφή (αλλιώς δεν θα υπήρχε αναβάτης BMW με telelever ζωντανός) και σίγουρα κρατάει και μάλιστα πολύ... αλλά χωρίς πληροφόρηση προσωπικά αισθάνομαι τεράστια ανασφάλεια συν το ότι πρέπει να αναπροσαρμόσεις όλο το .ride file που έχω στον εγκέφαλο λόγω των ιδιαιτεροτήτων του. Έχω ξαναγράψει ότι έναν εναλλακτικό σύστημα ανάρτησης οφείλει να είναι καλύτερο από ένα συμβατικό αλλιώς δεν υπάρχει κανένας λόγος... εναλλκτικότητας. Τo telelever είναι κατά την άποψη μου κακό σύστημα ανάρτησης και απορρώ γιατί θα πρέπει να πληρώνουν το κόστος εξέλιξης του οι αναβάτες BMW.

Αυτό που δεν καταλαβαίνει η BMW είναι ότι αν έβγαζε ένα μηχανάκι με έναν απλό αερόψυκτο boxer στα 80-90 άλογα, με συμβατικο πιρούνι, λιττό και ελαφρύ στα πρότυπα των υπεργαμάτων κατα τη γνώμη μου R80/100GS, θα είχε το γαμιστερότερο ταξιδιάρικο on-off. Γιατί ούτε τα 130 άλογα των KTM χρειάζονται στο χώμα, ούτε ο πόλεμος των άστρων σε ηλεκτρονικά.

υ.γ. Ακόμα θυμάμαι στον Κοσμά στην Αρκαδία την παρέα των γερμαναράδων με τα κ*λωφτιαγμένα R80GS φορτωμένα τίγκα με εξοπλισμό διαβίωσης στις ερημιές... ένα τέτοιο μηχανάκι είναι στη λίστα με τα dream bikes μου

vaska
25/04/2014, 21:56
Bίllάκο αντιλαμβάνεσαι ότι το "άσχετα αν τους λείπει η πληροφόρηση προν τον αναβάτη" δεν είναι κάτι που το περνάμε στο ντούκου και είναι ο λόγος που θεωρώ το telelever την μεγαλύτερη μπαρούφα που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε μοτοσικλέτες. Αυτό ακριβώς είναι που με ξενερώνει σε όσα σύγχρονα "R" έχω οδηγήσει, το ότι σου δίνουν την αν-αίσθηση ότι ο μπροστινός τροχός είναι κάπου εκεί κάτω και δεν λαμβάνεις καμία πληροφόρηση για το τι στον πο*τσο φκιάνει. Μιλάμε για το μπροστινό που είναι το σημείο στο οποίο εστιάζεις την προσοχή σου στο μέγιστο κατά την οδήγηση, εκεί φρενάρει και στρίβει μια μοτοσικέτα. Φυσικά δεν εννοώ ότο το telelever σε στέλνει στο διάλο στην πρώτη στροφή (αλλιώς δεν θα υπήρχε αναβάτης BMW με telelever ζωντανός) και σίγουρα κρατάει και μάλιστα πολύ... αλλά χωρίς πληροφόρηση προσωπικά αισθάνομαι τεράστια ανασφάλεια συν το ότι πρέπει να αναπροσαρμόσεις όλο το .ride file που έχω στον εγκέφαλο λόγω των ιδιαιτεροτήτων του. Έχω ξαναγράψει ότι έναν εναλλακτικό σύστημα ανάρτησης οφείλει να είναι καλύτερο από ένα συμβατικό αλλιώς δεν υπάρχει κανένας λόγος... εναλλκτικότητας. Τo telelever είναι κατά την άποψη μου κακό σύστημα ανάρτησης και απορρώ γιατί θα πρέπει να πληρώνουν το κόστος εξέλιξης του οι αναβάτες BMW.

Αυτό που δεν καταλαβαίνει η BMW είναι ότι αν έβγαζε ένα μηχανάκι με έναν απλό αερόψυκτο boxer στα 80-90 άλογα, με συμβατικο πιρούνι, λιττό και ελαφρύ στα πρότυπα των υπεργαμάτων κατα τη γνώμη μου R80/100GS, θα είχε το γαμιστερότερο ταξιδιάρικο on-off. Γιατί ούτε τα 130 άλογα των KTM χρειάζονται στο χώμα, ούτε ο πόλεμος των άστρων σε ηλεκτρονικά.

υ.γ. Ακόμα θυμάμαι στον Κοσμά στην Αρκαδία την παρέα των γερμαναράδων με τα κ*λωφτιαγμένα R80GS φορτωμένα τίγκα με εξοπλισμό διαβίωσης στις ερημιές... ένα τέτοιο μηχανάκι είναι στη λίστα με τα dream bikes μου

Είπα και ξαναλέω ότι η μερική απουσία πληροφόρησης ή καλύτερα η λιγότερη πληροφορία που λαμβάνεις από ένα τελελέβερ έχει να κάνει όχι με τον μέσο αναβάτη (τάργκετ γκρουπ την Χοντρής) αλλά με τον αγωνιάρη.

Τώρα αν εσύ ανήκεις στους αγωνιάρηδες, πάρε κάποιο άλλο μηχανάκι με usd ή με συμβατικό. Τώρα περί προσαρμογής του ride file το κάνεις σε όλες τις καινούριες για σένα μοτό που καβαλάς, δεν είναι δα και κάτι σπουδαίο. Για παράδειγμα ας πούμε ότι πέρασα μια όμορφη Κυριακή με φίλους σε βολτούλα με την χοντρή, επέστρεψα την έβαλα στο γκαράζ και πήγα σπίτι μου με το παπί. Κι εκεί προσαρμογή κάνεις και συνήθως δεν παίρνει πάνω από ένα λεπτό.

* από κοντά τι σημαίνει "λιγότερη πληροφορία" τουλάχιστον έτσι όπως εγώ το έχω καταλάβει γιατί είναι μπόλικα και βαριέμαι να γράφω.

Bradipous
25/04/2014, 23:08
Παρτε το χαμπαρι, εχουμε αιδοιοκρατια και επειδη οι μονες μαρκες που ξερουν οι γκομενες ειναι bmw, porsche (κ αυτο χαρη στο Μανθο) και ferrari μαντεψτε ποια απο τις τρεις προτιμουν στις μηχανες.

:a3:

DrEvil
25/04/2014, 23:19
Παρτε το χαμπαρι, εχουμε αιδοιοκρατια και επειδη οι μονες μαρκες που ξερουν οι γκομενες ειναι bmw, porsche (κ αυτο χαρη στο Μανθο) και ferrari μαντεψτε ποια απο τις τρεις προτιμουν στις μηχανες.

:a3:

Αυτες που τις κανουν να επιδεικνύουν τον κωλο τους.
SS και μιας το πιοτερα ειναι γιαπωνεζικα, οχι BMW.

Οι απαλευτες, που δεν ειναι για δευτερη ματια, μαντεψε.

Το πως περνα ο οδηγος της μοτο με την μοτο, δεν εχει καμια σχεση με το πως περνα με την αναβατη.

Bradipous
25/04/2014, 23:27
να ερωτηξω κατι αλλο...γιατι η bmw δινει κυρος και οχι η χοντα ας πουμε;(οπου χοντα βαλε οτι αλλο θες).για μενα πιο πολυ μοστρα θα κανει ενας με 1200vfr παρα με ενα gs που εχει ολη η σαρα και η μαρα πλεον....

Για τον ιδιο λογο που δινει περισσοτερο κυρος αν καποιος φοραει ενα rolex αντι ενος festina.
Για τον ιδιο λογο που δινει περισσοτερο κυρος μια mersedez απο ενα toyota.
Για τον ιδιο λογο που δινει περισσοτερο κυρος αν η κυρα κραταει μια αυθεντικη luis vuitton τσαντα απο οτι μια του πανεριου.
Για τον ιδιο λογο που δινει περισσοτερο κυρος αν μενεις στο Πανοραμα ή στον Ευοσμο, στην Εκαλη ή στα Εξαρχεια.
κ.ο.κ.

Δεν ειναι θεμα λοιπον το αν σου προσφερει το κατι παραπανω ή οχι (που σιγουρα πρεπει να το κανει ομως) γιατι αυτο το κατι παραπανω ειναι η υπερβολη που δεν ειναι απαραιτητη.

Νομιζω ομως οτι και η ντουκατι δινει αντιστοιχο κυρος.

Bradipous
25/04/2014, 23:36
Αυτες που τις κανουν να επιδεικνύουν τον κωλο τους.
SS και μιας το πιοτερα ειναι γιαπωνεζικα, οχι BMW.

Οι απαλευτες, που δεν ειναι για δευτερη ματια, μαντεψε.

Το πως περνα ο οδηγος της μοτο με την μοτο, δεν εχει καμια σχεση με το πως περνα με την αναβατη.

Ολα αυτα μεχρι που βγηκε το ς1000ρρ. :lol:

panavour
25/04/2014, 23:41
Εκατονταδες σελιδες τοχουμε παρακουρασει το θεμα.
Κατα την ταπεινη μου γνωμη κανεις δεν θα πεισει τον αντιπαλο του.
Αν ομως μου επιτρεπεται να πω και γω την δικια μου αποψη πιστευω οτι οι ΒΜW,ειναι ακρως ανθρωποκεντρικες και με αριστα ανθωπομετρικα στοιχεια μηχανες,ασφαλεστατες για τον μεσο και κατω αναβατη,ανετες και φιλικες,ομωςειναι ακριβες για αυτα που προσφερουν,και δεν ειναι αναλογης αξιοπιστιας με την τιμη αγορας τους,ειδικα αν τις μεταχειριστεις ,οπως ενα γιαπωνεζικο αντιστοιχης ιπποδυναμης.
Οσο για το status symbol που προσφερουν και την αποδοχη απο τις γυναικες ,ε αυτο πια ας το υπολογισουν οι υποψηφιοι αγοραστες και ας βαλουν βαθεια το χερι στην τσεπη διοτι ως γνωστον τα μεταξωτα βρακια....................................:lol::lol::lol:

irinia
26/04/2014, 05:16

ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΠΗΓΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΩ.............

Παρά τίς 60 άνακλήσεις γιατί μού ΑΡΕΣΕ όπτικά καί τίποτε άλλο καί είλικρινά
έχοντας όδηγήσει άρκετά μηχανάκια τού είδους άπό τό 75 περίπου.......
ΜΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕ ΟΔΗΓΙΚΑ...!!!
Σέ καμμία περίπτωση δέν άξίζει τά λεφτά του στό θέμα όδηγική άπόλαυση....
ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ...!!!
Έσύ μπορεί νά πιστεύεις ότι όσοι καβάλησαν έμειναν άπό τήν όδηγική του συμπεριφορά.
Ούτε καί τό ΚΤΜ μού άρεσε,πολύ δύναμη σέ λάθος κουστούμι...!!!
Προσπάθησε νά χτυπήσει τό BMW στό γκάζι,διότι τό μηχανάκι έχει πολλούς fun σέ όλα
τά ύπόλοιπα.
Έγώ όμως όταν πήγα πάνω άπό 120-130 ένοιωθα ότι κάνω τό γύρο τού θανάτου με BSA τού 40...!!
Όταν δέ πέρασα τά 160-170 νόμιζα ότι θά διαλύσω καί κατεβαίνοντας μετά άπό μιά βόλτα μιάς ώρας
τά χέρια έκαναν πάνω άπό 15 λεπτά νά ξεμουδιάσουν άπό τούς κραδασμούς.
Ούτε καί τήν προστασία τήν καλή άπό άνέμους είχα.....τί έμεινε..?? ή άξιοπιστία..??:lol:
Έντάξει φρενάρει στρίβει....έ καί τό ΚΤΜ όταν φρενάρει άπό τά 220-230 πού γιά νά τά πιάσει θέλει τό διάδρομο
τής Μίκρας τό BMW ,άν δέν κρατηθείς θά φύγεις άπό πάνω...!!!!
SO.....WHAT...???
Ή γοητεία στό BMW είναι νομίζω στό αύτοκινητιστικό στύλ καί γραμμή πού έχει χρόνια τώρα.
Έπίσης στό τρομερό μάρκετιγκ πού πέρασε μέσα στό πετσί όλης τής Εύρώπης τό τί μουράτο
καί γαμάτο μηχανάκι είναι..!!!
Αύτά άν τά συνδυάσεις μέ τήν άρχοντοβλαχιά τού Έλληνα πού έκανε θραύση στά Καγιέν πρίν λίγα χρόνια
δέν είναι δύσκολο νά καταλάβεις γιατί σκίζει στίς πωλήσεις...!!!
Ούτε τά 20 χιλιάρικα ,ούτε τά σέρβις πού κοστίζουν ένα μηνιάτικο ,ούτε τό ότι τό άγοράζεις πακέττο μέ τήν όδική
είναι ίκανά νά τόν άποτρέψουν άπό τήν άγορά της...!!!!
Οί φίλοι μας οί Γερμανοί έχουν στήσει ένα μύθο έδώ καί 100 χρόνια πώς ότι είναι δικό τους είναι τέρας άξιοπιστίας,
δέ χαλάει,έχει φοβερή ποιότητα κ.λ.π....
Κανείς δέ μίλησε ποτέ γιά best value for money .
Σήμερα όμως ή Μερσεντές γιά παράδειγμα άγωνίζεται σέ κάποια καινούργια μοντέλλα της νά κατεβάσει τό κόστος παραγωγής
10% δίνοντας προτεραιότητα καί κάνοντας έκπτώσεις στήν ποιότητα γιά νά πλασσαριστεί στήν άγορά ή όποία δέν σκέπτεται όλη
όπως ό Έλληνας άρχοντόβλαχος..!!
Τά έργοστάσια συναρμολόγησης όμως όλων τών κατασκευαστών άνά τόν κόσμο σκοπό έχουν τό ΚΕΡΔΟΣ ,όπότε πολλές φορές
ή ποιότητα στήν έποχή τού fast food πού ζούμε πάει περίπατο .
Γιαυτό καί ή άντίδραση τού καταναλωτή θά πρέπει νά είναι ΑΝΑΛΟΓΗ, ψάχνω τό καλύτερο γιά τήν τσέπη μου νά μού κάνει
αύτά πού θέλω όσο καλύτερα καί άσφαλέστερα.
Έσύ τί λές άξίζει ένα BMW σχεδόν 3 βεστρόμ...???
Πού μετά θά θέλει κι άλλο ένα γιά 5-6 χρόνια πού θά τό έχεις..??

Pan (dvs)
26/04/2014, 07:07
Kαι για το 800 ισχυουνε τα ιδια?

315006

vaska
26/04/2014, 07:15
ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΠΗΓΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΩ.............

Έσύ τί λές άξίζει ένα BMW σχεδόν 3 βεστρόμ...???
Πού μετά θά θέλει κι άλλο ένα γιά 5-6 χρόνια πού θά τό έχεις..??

Είσαι και πρωινός τύπος ρε μπαγάσα και δεν σε προλαβαίνω!!

Έχουμε 100% διαφορετική άποψη για την οδηγική αίσθηση στο ίδιο μηχανάκι οπότε η όποια συζήτηση είναι μάταια μιας και άλλα "είδα" εγώ και άλλα εσύ κατά την οδήγηση του συγκεκριμένου. Οπότε μένει ο καθένας στη θέση του.

Όσο για το τελευταίο, έχω το 12000 του 06, έχει 20000 χλμ δεν έχω κάνει καμία ανάκληση (απ' όσο θυμάμαι κάτι για μια ροδέλα στο γκρίπ του γκαζιού ήταν η μία και μοναδική που ξέρω) και από βλάβες έχω μια καμμένη λάμπα φώτων μεσαίας σκάλας, το κλασικό DWALO πριν από ένα περίπου χρόνο που αφορούσε τον θάνατο των επαναφορτιζόμενων μπαταριών του συναγερμού (κόστος αλλαγής 6€) και μια μπαταρία (η κύρια της μοτο).
Μετά από 8 χρόνια συμβίωσης λοιπόν μπορώ να πω ότι αντέχω το κόστος συντήρησης. Τα εξουσιοδοτημένα μια που με είδαν και μια που με ξέχασαν. Οι τρελές χρεώσεις είναι για τους καβαλάρηδες της Κυριακής, της καφετέριας και του πουλ μουρ.

Για τον αστικό μύθο περί Γερμανικής αξιοπιστίας και πάλι θα συμφωνήσω μαζί σου και για τις εκπτώσεις που γίνονται στην ποιότητα στο όνομα του κέρδους και της κονόμας και πάλι θα συμφωνήσω αλλά νομίζω είναι σημάδι των καιρών και όχι μόνο της BMW. Εύκολα πια ακούς κομμένα πλαίσια, στραβά υποπλαίσια και ραγισμένα μουαγιέ από όλες τις κατασκευάστριες. Το κακό είναι ότι στην κατρακύλα της ποιότητας είναι και οι Γερμανοί οι οποίοι όμως δεν έχουν κάνει και αντίστοιχη έκπτωση στην τιμή. Η έκπτωση έγινε μόνο στην ποιότητα κατασκευής εις όφελος των εργοστασίων και εις βάρους του καταναλωτή.

Αυτά είχα να πω και γράμματα γνωρίζω ☺☺☺

amyroukai
26/04/2014, 07:24
Για να μην λεμε και υπερβολες, μονο το 1200 ειναι ακριβο, τα μικρα δεν ειναι εκτος κατηγοριας.

ggs
26/04/2014, 07:24
Οταν γυρισει να τον ρωτησουμε κι αυτον(sid1967) πως επεσε θυμα του μαρκετινγκ:lol:
315007

315008

amyroukai
26/04/2014, 07:34
οταν γυρισει να ερθει κρικο να μας τα πει απο κοντα. ;)

ggs
26/04/2014, 07:37
οταν γυρισει να ερθει κρικο να μας τα πει απο κοντα. ;)

Μπα.. Δεν θα ερθει... Εκτος κι αν το πουμε ΚρικοΣΤΑΝ:lol:

spyrakos35
26/04/2014, 08:18
......Όσο για το τελευταίο, έχω το 12000 του 06, έχει 20000 χλμ .....

Αυτά είχα να πω και γράμματα γνωρίζω ☺☺☺
Να τα λες ομως ολα ........

Οπως ας πουμε οτι δεν γραφεις χιλιομετρα γιατι στα τριανταπεντε χιλιαδες παραδοσιακα σκανε οι αναρτησεις....

:p

SHOOTER045
26/04/2014, 08:39
Kαι για το 800 ισχυουνε τα ιδια?

315006

Στα είπα εγώ γι αυτο

amyroukai
26/04/2014, 08:48
Μπα.. Δεν θα ερθει... Εκτος κι αν το πουμε ΚρικοΣΤΑΝ:lol:
Θα επιδείξουμε το αριστερό πνεύμα που διακατέχει το μαγαζί, για μιά μέρα θα μετονομάσουμε την περιοχή Κουκακιστάν, το μαγαζί Κρίκος στάν' και θα φέρουμε προβατα και εμείς θα μετονομαστούμε σε Ιβάν, Γκιόργκι, Τεοντόροφ, Βασίλιεφ, δεν μπορεί θα λυγίσει ο Σιντ.

στις 35000 χιλιόμετρα βρε Σπύρωφ, το ανώτατο σοβιέτ δεν προτείνει μιά προληπτική συντήρηση αναρτήσεων; Εμείς οι χαζοί που κάνουμε και τα συμβατικά μας μηχανάκια κάθε περίπου τόσα μιά αλλαγή λάδια αέρια (γκαζπρόμ) και τσιμούχες στα αμορτισέρια κλπ; Τα μπροστινά πιο συχνά, δεν τα βάζω στην κουβέντα καν.

Μινάρα Βασκα το μπεμπέ άστρωτο είναι οκτώ χρόνια μετά, έτσι; άκου ακόμα 20,000... Τι πρόβλημα να βγάλει;

vaska
26/04/2014, 08:52
Να τα λες ομως ολα ........

Οπως ας πουμε οτι δεν γραφεις χιλιομετρα γιατι στα τριανταπεντε χιλιαδες παραδοσιακα σκανε οι αναρτησεις....

:p

Δεν έχω ESA αγάπη μου εγώ και στο δικό μου οι αναρτήσεις δεν παθαίνουν τπτ. Για τις ESA μίλησα πιο πάνω.

Χλμ δεν γράφω γιατί από τότε που το πήρα λες κι έπεσε κατάρα, τσίμπησα τον συνεταίρο μου να κλέβει από το μαγαζί (όχι πολλά 120 χιλιάρικα είχε τσιμπήσει σε συνεννόηση με προμηθευτή μας λαμόγιο) έπεσα με τα μούτρα στη δουλειά, κεφάλι κάτω και χωρίς ανάσα για να την παλέψω, να μην πάω φυλακή και να καλύψω το άνοιγμα που είχα στην αγορά χωρίς να χτυπήσουν οι επιταγές μου.
Οπότε όπως καταλαβαίνεις έλλειψη χρόνου, μοτοβόλτες γιοκ. Αλλά και πάλι κάτι κατάφερα.

:wave2:

soter3gm
26/04/2014, 09:01
Έχω μηχανάκια από τα 16 μου από 50ρια μέχρι 1300 δηκύλινδρα τετρακύλινδρα εξακύλινδρα ποτέ δεν είχα μηχανάκια για στάτους αλλά για τη καύλα μου.
Με όλα αυτά έχω κάνει του κόσμου τα ταξίδια σε όλη την Ευρώπη.
Αυτή τη στιγμή έχω ένα BMW R 1100 RT του 96 από όλα αυτά που είχα το ποιο τουριστικό είναι αυτό έχω κάνει του κόσμου τα χλμ, δεν σπάει δεν χαλάει κάνει όλα μου τα χατίρια με κρατάει ζεστό το χειμώνα, φτιάχνει καφέ και βγάζει και το σκύλο βόλτα (καμιά φορά χα χα :p) μα προπαντός είναι άνετο στο ταξίδι, πολλές φορές με έχουν κοροϊδέψει με τη μουσική που ακούω στο δρόμο αλλά ποτέ δεν προσπάθησε κανένας να κάνει μαγκιές σε στενό στροφιλίκι, και όσοι δεν ήξεραν έφαγαν σκόνη μπόλικη (όσοι με ξέρουν το έχουν ακούσει από την πρώην μου)
Θα ήθελα να είχα ένα γρήγορο Τζαπάνι για τη πίστα γιατί αυτό μου λυπεί αλλά δεν καίγομαι άμεσα.
Τώρα τι λέτε πως δεν στρίβουν ? μάλλον δε θα βρήκατε κανέναν καυλωμένο στο δρόμο να σας ματσουκώσει για τα καλά (η βρήκατε και κάνετε το κουνέλι και για αυτό τα κράζετε).
ΡΕ !! ξεκολλάτε δεν βγάζουμε χρήματα που τα καβαλάμε αυτά δεν μας τα δίνει η BMW για να τα διαφημίσουμε της τα χώνουμε (Όσοι της τα χώνουν) και για να τα έχουμε ακόμα κάτι λέει αυτό.
Καβαλάμε και κάνουμε τα ταξίδια μας ακριβός όπως και οι υπόλοιποι που είναι στο δρόμο δεν καταλαβαίνω αυτή τη αντιπαράθεση, Ωραία σπάνε ? σπάνε τα καινούργια Ε ΚΑΙ ? αυτοί που τα έχουν τα ξαναφτιάχνουν οι άλλοι τα φτιάχνουν με άλλο τρόπο (μετάχ)
Άιντε βαρέθηκα αυτή τη κασέτα κάθε φορά που γράφουν για τη BMW

vaska
26/04/2014, 09:10
Θα επιδείξουμε το αριστερό πνεύμα που διακατέχει το μαγαζί, για μιά μέρα θα μετονομάσουμε την περιοχή Κουκακιστάν, το μαγαζί Κρίκος στάν' και θα φέρουμε προβατα και εμείς θα μετονομαστούμε σε Ιβάν, Γκιόργκι, Τεοντόροφ, Βασίλιεφ, δεν μπορεί θα λυγίσει ο Σιντ.

στις 35000 χιλιόμετρα βρε Σπύρωφ, το ανώτατο σοβιέτ δεν προτείνει μιά προληπτική συντήρηση αναρτήσεων; Εμείς οι χαζοί που κάνουμε και τα συμβατικά μας μηχανάκια κάθε περίπου τόσα μιά αλλαγή λάδια αέρια (γκαζπρόμ) και τσιμούχες στα αμορτισέρια κλπ; Τα μπροστινά πιο συχνά, δεν τα βάζω στην κουβέντα καν.

Μινάρα Βασκα το μπεμπέ άστρωτο είναι οκτώ χρόνια μετά, έτσι; άκου ακόμα 20,000... Τι πρόβλημα να βγάλει;

Μούχλα ίσως??
:D

Pan (dvs)
26/04/2014, 09:23
Στα είπα εγώ γι αυτο

Θελω και αλλες γνωμες.Το 800 ειναι στα σχεδια μου.

MG-KTiNoS
26/04/2014, 09:51

Κατ αρχήν στο advrider έχουν ακουστεί πολλά καντήλια για το μηχανάκι αυτό.
Τώρα γνώμη δική μου
Τι το θες το μηχανάκι αυτό?

Θα κάνεις εντούρο?
θα πας Βαλκάνια σε κωλόδρομους?
θα γυρίσεις τον κόσμο?
Τι?

Για μένα αν μιλάμε για νορμάλ καταστάσεις
τότε το σούπερ τενερέ το 660 το προτιμώ για πολλούς λόγους

Αν μιλάμε για εξτριμ πράματα τύπου Σιντ
ΧΤ ή Dr 600 και τα ρέστα αξεσουάρ
(αναρτήσεις ρόδες κλπ κλπ)

Αν μου απαντήσεις στο τι το θες θα σε πω και πιο πολλά...
Εγώ ένας απ τους λόγους που δεν δίνω το ΧΤ είναι ότι μια μέρα...
-θα με θάψουν μαζί του κι εγώ θα περιμένω την ημέρα ακόμα-

SHOOTER045
26/04/2014, 10:32
Πανό το f800gs είναι μηχαναρα
Δυνατό στημένο με άπειρες ρυθμίσεις σε αναρτήσεις κλπ
Για ταξίδι θα σε προβληματίσει η σέλα
Στενή και ολίγον σκληρή
Ο πίσω θα υποφέρει δεν ξέρω αν στο καινούργιο το διόρθωσαν μαζί με τους διακόπτες
Αυτό που είχα ήταν το παλιό με κοντή ζελατίνα
Τώρα στην πόλη κινείται απροβληματιστα στο χώμα επίσης έως πολύ καλα
Είναι λίγο σκληρό όμως για χώμα αλλά ρυθμίζεται το συγκεκριμένο που είχα εγώ ήταν δανεικό και δεν το πείραξα
Αν έχεις τα φράγκα οκ

amyroukai
26/04/2014, 11:10
Γιατί είχα την εντύπωση πως το 800 δεν έχει καθόλου ρυθμίσεις εμπρός και πίσω την κλασσική προφόρτιση και μία βίδα για αποσβέσεις μόνο;

* επίσης, στο τεστ του μοτο περιοδικού είχαν γράΠΣει ότι η μαμά σέλα είναι εξίσου γουτουπου με την παλιότερη, προτείνουν την αγορά με 120 έουρος της κόμφορτ σέλας που είναι πολύ αξιόλογη.
Η ζελατίνα είναι ακόμα αστεία μικρή. Και το μοτέρ παραμένει αστεία οικονομικό για τα κυβικά του... :)

SHOOTER045
26/04/2014, 11:18
Το μικρό(με τις αλουμινενιες και Τον μόνο δίσκο εμπρός )δεν έχει,μονο το πίσω ρυθμίζεται
Το μεγάλο 800με το USD μπροστά είναι ρυθμιζομενο απ ότι θυμάμαι...

anwrimos
26/04/2014, 11:19

Σεντονι mode ον:
Κατοχος ενος 800 απο το Σεπτεμβρη που μας περασε. Μοντελο 2010. Ειναι γεγονος οπως γραφτηκε οτι εχουν ακουστει διαφορα για το μοντελο. Ψαχνοντας και διαβαζοντας, τα περισσοτερα αφορουν τα πρωτα μοντελα (08) και για το λογο αυτο εψαχνα για καποιο πιο νεο μοντελο για να ειμαι λιγο πιο ηρεμος. Γεγονος ειναι οτι η τιμη του σαν μεταχειρισμενο ειναι υψηλη συγκρινομενο με την κατηγορια. Δεν το πηρα επειδη ειναι μπεμβε και στα τετοια μου και οι δαφνες και τα δοξολογια περι κοινωνικης αναγνωρισης και @@@ μαντολες... Για εμενα το μηχανακι αυτο ηταν μονοδρομος για τα θελω μου, την προσωπικη μου αισθητικη και το προσωπικο μου οδηγικο στυλ.

Μονοκυλινδρα τυπου μικρο τενερε πολλα τα συν ειδικα στο χωμα αλλα δεν το θελω στο ταξιδι οποτε δεν... Το tiger το 800αρι καλυτερο αποτι διαβαζω σε σημεια απο το μπεμβε αλλα εμενα δεν μου αρεσει οπτικα παει και τελειωσε. Στα ιδια λεφτα επαιζε και το κατεμ. Το εχει αδερφικος φιλος. Το πηρα σκ για 2ημερη βολτα. Πολυ το γκαζι για την κατηγορια παντα, πολυ καλο στησιμο, πολυ καλα φρενα πολυ καλα τα παντα. Ελα ομως που αυτο το διαολι πρεπει να το εχεις στην τσιτα μονιμως.. Δεν μου ταιριαζε σαν στυλ οποτε με βαρια καρδια ομολογω το απερριψα. Ομολογω οτι το "μικρο" το μπεμβε δεν το κοιταξα καθολου ειχα σκαλωσει με το 800.
Στο αρχικο ερωτημα τωρα ναι το πληρωνεις αυτο το ηλιθιο τεραστιο σημα της προπελας στα πλαγια που ειναι λες και τους ξεμεινε απο 518 του 1990.. Το καταλαβαμε ρε φιλε μπεμβε ειναι το γραφει και στην ουγια ημαρτον! Το πληρωνεις και στο σερβις και στα ανταλλακτικα αν απο αναγκη (εγγυηση) απευθυνθεις σε εξουσιοδοτημενο. Το πληρωνεις ακομα και στο φαναρι που σε κοιταει ο διπλανος σου και βλεπεις στο βλεμα του αυτο το "κοιτα ρε το λεφτα καβαλαει μπεμβε".. Σε καμια περιπτωση δεν ντρεπομαι για το μηχανακι μου αλλα με ενοχλει αυτο που πρεσβευει το σημα του. Αν το κοστολογουσα θα ελεγα οτι 1 χιλιαρικο στην τιμη ειναι η ελικα.

Θρυλος η θρήνος? Θρυλος για εμενα στη σημερινη εποχη σαφεστατα και οχι. Απλα πατανε στη παλαιοτερη εποχη και με τις δαφνες του παρελθοντος προσπαθουνε να μεταφερουνε το θρυλο στο σημερα. Ναι ειχανε βγαλει μηχανακια πολυ καλα στις περασμενες δεκαετιες που χαρακτηριστηκαν θρυλοι. Το ιδιο ομως και αλλες εταιριες. Θρηνος απο την αλλη παλι, οχι. Ολα σπανε ολα χαλανε ολα μενουνε, ολα εχουνε ατελειες στην κατασκευη τους. Απλα με τη μπεμβε ακουγεται ισως λιγο περισσοτερο λογω κοστους αποκτησης. Ενα νεο μηχανακι παντα θα βγαλει καποια προβληματα. Η ανακληση εχει και τη θετικη πλευρα. Ναι κυριοι εκει το μηχανακι εχει προβλημα το αναγνωριζουμε φερτε να το διορθωσουμε. Η σουζουκι που πηρε πρεφα το 2014 οτι τα gsxr απο το 2005 και μετα εχουνε προβλημα στην τρομπα του μπροστα φρενου? Εκανε ανακληση αλλα δεν θα παει κανενας μαλλον ολοι τις εχουνε πεταξει... Γαργαρα το γεγονος....

Στο ιδιο το μηχανακι τωρα. Γραφει ο κτηνος τι θα το κανεις. Απλα οτι σου κατεβασει το μυαλο. Εντουρο θα κανεις, Βαλκανια σε κωλοδρομους θα πας, τον κοσμο θα γυρισεις, στη δουλεια σου θα πας, ηρεμη βολτα θα πας, θα το φορτωσεις ωσαν γαιδουρι. Το παν ειναι με τι το συγκρινεις σε ολα αυτα. Δεν ειναι WRF στο εντουρο ουτε σκουτερ στην πολη. Αλλα θα παει και θα παει ικανοποιητικα. Για εμενα στεκεται σε ολα τα τεραιν απο καλα εως πολυ καλα. Θα το επαιρνα και ας μην ητανε μπεμβε ισα ισα θα γλυτωνα και την καζουρα.....
Ουφ... κουραστηκα και ελπιζω να μην κουρασα.
Σεντονι mode off....
Καλη σας ημερα!

anwrimos
26/04/2014, 11:22
Το μικρό(με τις αλουμινενιες και Τον μόνο δίσκο εμπρός )δεν έχει,μονο το πίσω ρυθμίζεται
Το μεγάλο 800με το USD μπροστά είναι ρυθμιζομενο απ ότι θυμάμαι...

Δυστυχως καμια ρυθμιση εμπρος... Αδυνατο σημειο μαζι με τη σελα η οποια πραγματικα κουραζει σε πολλα χλμ. Ζελατινα εγω που ειμαι 1.83 αλλαξα με το καλημερα σας. Πολλοι αλλαζουν ελατηρια με σκληροτερα.

@amyroykai:

Η οικονομια ειναι πραγματικα αστεια. Εδωσα αγωνα να δω 5.3 μεση καταναλωση σε βολτα στο ναυπλιο σταθερα με 160-180. Με 16 λιτρα τεποζιτο η αυτονομια παιζει στα 250+

el_hymador
26/04/2014, 11:29
Είπα και ξαναλέω ότι η μερική απουσία πληροφόρησης ή καλύτερα η λιγότερη πληροφορία που λαμβάνεις από ένα τελελέβερ έχει να κάνει όχι με τον μέσο αναβάτη (τάργκετ γκρουπ την Χοντρής) αλλά με τον αγωνιάρη.

Τώρα αν εσύ ανήκεις στους αγωνιάρηδες, πάρε κάποιο άλλο μηχανάκι με usd ή με συμβατικό. Τώρα περί προσαρμογής του ride file το κάνεις σε όλες τις καινούριες για σένα μοτό που καβαλάς, δεν είναι δα και κάτι σπουδαίο. Για παράδειγμα ας πούμε ότι πέρασα μια όμορφη Κυριακή με φίλους σε βολτούλα με την χοντρή, επέστρεψα την έβαλα στο γκαράζ και πήγα σπίτι μου με το παπί. Κι εκεί προσαρμογή κάνεις και συνήθως δεν παίρνει πάνω από ένα λεπτό.

* από κοντά τι σημαίνει "λιγότερη πληροφορία" τουλάχιστον έτσι όπως εγώ το έχω καταλάβει γιατί είναι μπόλικα και βαριέμαι να γράφω.

Ρε συ Βασίλ, δεν χρειάζεται να είσαι αγωνιάρης, ούτε να βλέπεις τα πεζοδρόμια σαν virage για να θες πληοροφόρηση. Έχω μάθει να οδηγώ μηχανάκια με βάση του τι στο πο*τσο κάνει το μπροστινό, πόση αίσθηση μου δίνει στα πάντα, φρενάρισμα, φόρτιση, στρίψιμο, τα πάντα όλα και αυτό ισχύει από scooter μέχρι ss. To τηλεσκοπικό έχει και αυτό τα προβλήματα του αλλά έχει εξελιχθεί δεκαετίες και το 99,9% των μοτοσικλετιστών έχει μάθει να οδηγά με αυτό και τις αδυναμίες του προσαρμόζοντας τον τρόπο οδήγσης σε αυτές. Ήρθε λοιπόν η BMW πριν κάτι χρόνια και βγάζει ένα εναλλακτικό με τυμπανοκρουσίες το οποίο ναι μεν "λύνει" το σημαντικότερο πρόβλημα του τηλεσκοπικού, διαχωρίζοντας την διεύθυνση από την ανάρτηση (και το βύθισμα στο φρενάρισμα) αλλά δημιουργεί επίσης άλλα προβλήματα: Αδυναμία λειτουργίας χωρίς ABS, φτωχή ως ανύπαρκτη αίσθηση, σκατά προοδευτικότητα, μεγαλύτερη μη αναρτώμενη μάζα σε σχέση με ένα τηλεσκοπικό και "ντουβρουτζάς" όταν χρειαστεί να προσπελαστεί κάποια κοφτή ανωμαλία (εξ ου και στο χώμα είναι παντελώς άχρηστο).

Αυτό που αναρωτιέμαι είνα στο που συνίσταται η επιτυχία του ως εναλλακτικό, όταν δημιουργεί περισσότερα και σοβαρότερα προβλήματα από αυτά που λύνει... όπως επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί η BMW που εμμένει στο να το χρησιμοποιεί και να το εκθειάζει, δεν το έχει χρησιμοποιήσει σε όλη τη γκάμα της...

Tέσπα θεωρώ ότι δεν υπάρχει λόγος ανατιπαράθεσης, αν εσύ ως Βασίλης και οποιοσδήποτε άλλος γουστάρετε και ευχαριστιέστε την οδήγηση τωμ teleleverοφέροντων boxer και εγώ μαζί σας, μαγκιά σας και μπράβο (χωρίς ειρωνιά, ειλικρινά το λέω). Απλά το ιστορικό και θρυλικό κεφάλαιο των boxer θεωρώ ότι έπρεπε να το διαχειριστεί καλύτερα και όπως του άξιζε. Η Μoto Guzzi με τον εξίσου θρυλικό και ιστορικό εγκάρσιο V2 πιστεύω ότι προσεγγίζει πολύ καλύτερα το θέμα.. θα μου πεις κοίτα τι πουλλάει ο ένας και τι ο άλλος... δεν έχεις άδικο...

sapila racing
26/04/2014, 11:31
Ενα νεο μηχανακι παντα θα βγαλει καποια προβληματα.

Συμφωνώ σε όλα, εκτός απο αυτό, το οποίο δεν ισχύει.
Υπάρχουν παρα πολλές μοτο, κυρίως Japan, που δεν έβγαλαν κανένα πρόβλημα ούτε οταν πρωτοβγήκαν ούτε αργότερα, κι αυτό γιατί πριν κυκλοφορήσουν έκαναν εκτεταμένες δοκιμές και αν χρειάστηκε να αλλάξουν κάτι το άλλαξαν πριν βγεί στην αγορά.

anwrimos
26/04/2014, 11:36
Συμφωνώ σε όλα, εκτός απο αυτό, το οποίο δεν ισχύει.
Υπάρχουν παρα πολλές μοτο, κυρίως Japan, που δεν έβγαλαν κανένα πρόβλημα ούτε οταν πρωτοβγήκαν ούτε αργότερα, κι αυτό γιατί πριν κυκλοφορήσουν έκαναν εκτεταμένες δοκιμές και αν χρειάστηκε να αλλάξουν κάτι το άλλαξαν πριν βγεί στην αγορά.

Ναι! Μαλλον ημουν υπερβολικος με το "παντα".

sapila racing
26/04/2014, 11:38
Ρε συ Βασίλ, δεν χρειάζεται να είσαι αγωνιάρης, ούτε να βλέπεις τα πεζοδρόμια σαν virage για να θες πληοροφόρηση. Έχω μάθει να οδηγώ μηχανάκια με βάση του τι στο πο*τσο κάνει το μπροστινό, πόση αίσθηση μου δίνει στα πάντα, φρενάρισμα, φόρτιση, στρίψιμο, τα πάντα όλα και αυτό ισχύει από scooter μέχρι ss. To τηλεσκοπικό έχει και αυτό τα προβλήματα του αλλά έχει εξελιχθεί δεκαετίες και το 99,9% των μοτοσικλετιστών έχει μάθει να οδηγά με αυτό και τις αδυναμίες του προσαρμόζοντας τον τρόπο οδήγσης σε αυτές. Ήρθε λοιπόν η BMW πριν κάτι χρόνια και βγάζει ένα εναλλακτικό με τυμπανοκρουσίες το οποίο ναι μεν "λύνει" το σημαντικότερο πρόβλημα του τηλεσκοπικού, διαχωρίζοντας την διεύθυνση από την ανάρτηση (και το βύθισμα στο φρενάρισμα) αλλά δημιουργεί επίσης άλλα προβλήματα: Αδυναμία λειτουργίας χωρίς ABS, φτωχή ως ανύπαρκτη αίσθηση, σκατά προοδευτικότητα, μεγαλύτερη μη αναρτώμενη μάζα σε σχέση με ένα τηλεσκοπικό και "ντουβρουτζάς" όταν χρειαστεί να προσπελαστεί κάποια κοφτή ανωμαλία (εξ ου και στο χώμα είναι παντελώς άχρηστο).

Αυτό που αναρωτιέμαι είνα στο που συνίσταται η επιτυχία του ως εναλλακτικό, όταν δημιουργεί περισσότερα και σοβαρότερα προβλήματα από αυτά που λύνει... όπως επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί η BMW που εμμένει στο να το χρησιμοποιεί και να το εκθειάζει, δεν το έχει χρησιμοποιήσει σε όλη τη γκάμα της...

Tέσπα θεωρώ ότι δεν υπάρχει λόγος ανατιπαράθεσης, αν εσύ ως Βασίλης και οποιοσδήποτε άλλος γουστάρετε και ευχαριστιέστε την οδήγηση τωμ teleleverοφέροντων boxer και εγώ μαζί σας, μαγκιά σας και μπράβο (χωρίς ειρωνιά, ειλικρινά το λέω). Απλά το ιστορικό και θρυλικό κεφάλαιο των boxer θεωρώ ότι έπρεπε να το διαχειριστεί καλύτερα και όπως του άξιζε. Η Μoto Guzzi με τον εξίσου θρυλικό και ιστορικό εγκάρσιο V2 πιστεύω ότι προσεγγίζει πολύ καλύτερα το θέμα.. θα μου πεις κοίτα τι πουλλάει ο ένας και τι ο άλλος... δεν έχεις άδικο...

To telelever/duolever είναι πολύ καλό σύστημα, αλλο αν εμείς δεν έχουμε μάθει την διαφορετική συμπεροφορά του. Σε αγώνες ποτέ δεν έκανε δουλειά, γιατί όλοι οι αναβάτες που πιέζουν πραγματικά έχουν μάθει να εκμεταλλεύονται την αλλαγή της κάστερ στο φρενάρισμα.
Αυτό που ανέφερε ο Βασίλης οτι οσοι τα οδήγησαν το λάτρεψαν δεν ισχύει. Εμένα δεν μου αρέσει ούτε θα μπω στην διαδικασία να το συνηθισω γιατί δεν μου αρέσουν οι μηχανές πιου το έχουν έτσι κι αλλιώς.

Επίσης ο V2 της Guzzi δεν είναι καθόλου 'εξίσου θρυλικός' με τον Boxer της BMW. Δεν συγκρίνεται γιατί απλά δεν είναι και τόσο παλιός, ούτε έχει κερδίσει ποτέ του κανένα σοβαρό αγώνα, ούτε είχε την παροιμιώδη αξιοπιστία των αντίστοιχων Boxer της εποχής όταν πρωτοβγήκε. Τα Guzzi ειχαν πολλά και αδικαιολόγητα προβλήματα αξιοπιστίας που συνήθως οφείλονταν σε ανύπαρκτο ποιοτικό έλεγχο και λάθη στην συναρμολόγηση απο το εργοστάσιο.

Pan (dvs)
26/04/2014, 12:19
Κατ αρχήν στο advrider έχουν ακουστεί πολλά καντήλια για το μηχανάκι αυτό.
Τώρα γνώμη δική μου
Τι το θες το μηχανάκι αυτό?

Καταρχην το θεμα ανοιξε,οπως εχω ξαναγραψει,για να βοηθησω ενα φιλαρακι που θελει ντε και καλα bmw.Γνωριζει αυτα που ακουγονται και ψαχνει το πιο αξιοπιστο.Αρα οσο και να τη θαψουμε ,αυτος τον αλλο μηνα θα καβαλαει bmw.Το θεμα ειναι ποια.

Οσο για μενα,μια χαρα ειμαι με τον Ληστη.Καποια στιγμη ομως,αρκετα αργοτερα,θα ηθελα να μαζεψω μια 800αρα.Τωρα τι θα την κανω (αν....) δεν ξερω,κατι θα βρω.Δεν με νοιαζει αν αλλα ειναι καλυτερα,εξαλλου ποτε δεν αγορασα μηχανη με βαση την αξιοπιστια της.:D

teogtp
26/04/2014, 12:28
Καταρχην το θεμα ανοιξε,οπως εχω ξαναγραψει,για να βοηθησω ενα φιλαρακι που θελει ντε και καλα bmw.Γνωριζει αυτα που ακουγονται και ψαχνει το πιο αξιοπιστο.Αρα οσο και να τη θαψουμε ,αυτος τον αλλο μηνα θα καβαλαει bmw.Το θεμα ειναι ποια.:confused:

Οσο για μενα,μια χαρα ειμαι με τον Ληστη.Καποια στιγμη ομως,αρκετα αργοτερα,θα ηθελα να μαζεψω μια 800αρα.Τωρα τι θα την κανω (αν....) δεν ξερω,κατι θα βρω.Δεν με νοιαζει αν αλλα ειναι καλυτερα,εξαλλου ποτε δεν αγορασα μηχανη με βαση την αξιοπιστια της.:D

Το φιλαρακι γιατι εφαγε τετοιο κολλημα με την προπελα;

akis_trevor
26/04/2014, 12:30
[QUOTE=Pan (dvs);2462262Αρα οσο και να τη θαψουμε ,αυτος τον αλλο μηνα θα καβαλαει bmw.Το θεμα ειναι ποια.[/QUOTE]

καιρος να αναθεωρησεις τις παρεες σου..:bawl: χιουμορακι...

SHOOTER045
26/04/2014, 12:30
Έχε σκάφος

Bradipous
26/04/2014, 12:32
Αστον να παρει το 800 αυτος και μολις βγει το σ1000 που φημολογειται τσιμπισετο και ουτε που θα σε βλεπει. :D

bros400pgm
26/04/2014, 12:33
Eζησα αρκετα για να διαβασω οτι συγκρινουν το 660 της yamaha με το BMW 800 :rotflmao:.... Το μονο που μενει τωρα ειναι να μπει και καποιος αλλος να μας πει για το transalp :cry:

notakos600
26/04/2014, 12:37
Μέχρι και ο Σόμμερ BMW έχει ρε ζηλιάρηδες. :lol:

Pan (dvs)
26/04/2014, 15:04
Το φιλαρακι γιατι εφαγε τετοιο κολλημα με την προπελα;

Eχει φαει και με την ΑΕΚ αναλογο κολλημα.Τι να τον κανω,τους φιλους τους δεχεσε με το μυαλο που φορανε.

MikeG
26/04/2014, 15:48
Έχει πλάκα να είσαι στην Ελλάδα... εξάλλου γνωρίζουμε σαν τι είναι οι απόψεις.. :wave2:

akis_trevor
26/04/2014, 18:01
Έχει πλάκα να είσαι στην Ελλάδα...

πολυ,οντως.με βασικους μισθους τωρα 500- και πριν 700+ να βλεπεις να αγοραζουν μοτοσυκλετες των 15.0000+ ευρω για να πηγαινουν για καφε...
υπαρχει βεβαια και ενα ποσοστο που τα τιμα τα μηχανακια αλλα οσα βλεπεις στις πολεις,τοσα δεν βλεπεις παραεξω.
μας μαθανε να αγοραζουμε τετοια μηχανακια και τωρα θελουμε ντε και καλα ολοι μπεμπε.
περαστικα μας...

MikeG
26/04/2014, 18:31
πολυ,οντως.με βασικους μισθους τωρα 500- και πριν 700+ να βλεπεις να αγοραζουν μοτοσυκλετες των 15.0000+ ευρω για να πηγαινουν για καφε...
υπαρχει βεβαια και ενα ποσοστο που τα τιμα τα μηχανακια αλλα οσα βλεπεις στις πολεις,τοσα δεν βλεπεις παραεξω.
μας μαθανε να αγοραζουμε τετοια μηχανακια και τωρα θελουμε ντε και καλα ολοι μπεμπε.
περαστικα μας...

Τι σχέση έχει αυτό με τις μοτοσυκλέτες;

vaska
26/04/2014, 18:42

Πάντα χωρίς ειρωνεία και χωρίς ίχνος διάθεσης για αντιπαράθεση και σεβόμενος τον συνομιλητή και την εμπειρία του στην οδήγηση θα σου πω αυτό: πάρε μια χοντρή Gs 1200, διακοσάρισέ την και πέσε στα φρένα και πίεσε όσο νομίζεις. Κάντο 10 φορές και φρενάριζε προσπαθώντας να είσαι στο όριο. Θα εκπλαγείς με το πόσο γρήγορα φρενάρει χωρίς να τρομάζει τον αναβάτη και χωρίς να νιώθεις ότι θα μπλοκάρει, επίσης όλη η μοτό χαμηλώνει εξ' ίσου και μπροστά και πίσω χωρίς να σε φέρνει σε θέση να κάνεις άθελά σου εντο. Μετά κάνε το ίδιο με ένα όποιο συμβατικό θες. Βγάλε το συμπέρασμα σου και απλά πες τα μας.

To telelever/duolever είναι πολύ καλό σύστημα, αλλο αν εμείς δεν έχουμε μάθει την διαφορετική συμπεροφορά του. Σε αγώνες ποτέ δεν έκανε δουλειά, γιατί όλοι οι αναβάτες που πιέζουν πραγματικά έχουν μάθει να εκμεταλλεύονται την αλλαγή της κάστερ στο φρενάρισμα.
Αυτό που ανέφερε ο Βασίλης οτι οσοι τα οδήγησαν το λάτρεψαν δεν ισχύει. Εμένα δεν μου αρέσει ούτε θα μπω στην διαδικασία να το συνηθισω γιατί δεν μου αρέσουν οι μηχανές πιου το έχουν έτσι κι αλλιώς.

Επίσης ο V2 της Guzzi δεν είναι καθόλου 'εξίσου θρυλικός' με τον Boxer της BMW. Δεν συγκρίνεται γιατί απλά δεν είναι και τόσο παλιός, ούτε έχει κερδίσει ποτέ του κανένα σοβαρό αγώνα, ούτε είχε την παροιμιώδη αξιοπιστία των αντίστοιχων Boxer της εποχής όταν πρωτοβγήκε. Τα Guzzi ειχαν πολλά και αδικαιολόγητα προβλήματα αξιοπιστίας που συνήθως οφείλονταν σε ανύπαρκτο ποιοτικό έλεγχο και λάθη στην συναρμολόγηση απο το εργοστάσιο.

Προφανώς και δεν είναι απόλυτο αυτό που λέω. Την τάξη μεγέθους ήθελα να δείξω.

teogtp
26/04/2014, 19:12
Eχει φαει και με την ΑΕΚ αναλογο κολλημα.Τι να τον κανω,τους φιλους τους δεχεσε με το μυαλο που φορανε.

Να δεχτω οτι οδηγησε το χ μοντελο της ΒΜW και του αρεσε.
Αλλα το να κανω γκαλοπ ποιο απο την γκαμα τις εταιριας ειναι το ποιο αξιοπιστο γιατι "πρεπει"να παρω ΒΜW
αυτο δεν το καταλαβαινω.
Παναγιωτη μην το παρεις "μπηχτη" ,κουβεντα να κανουμε.:wave2:

Pan (dvs)
26/04/2014, 19:31
Να δεχτω οτι οδηγησε το χ μοντελο της ΒΜW και του αρεσε.
Αλλα το να κανω γκαλοπ ποιο απο την γκαμα τις εταιριας ειναι το ποιο αξιοπιστο γιατι "πρεπει"να παρω ΒΜW
αυτο δεν το καταλαβαινω.
Παναγιωτη μην το παρεις "μπηχτη" ,κουβεντα να κανουμε.:wave2:

O ανθρωπος θελει bmw γιατι του αρεσει.Κουμαντο στο μυαλο του και στην τσεπη του δεν κανω.
Το μονο που μου ζητησε, επειδη μπαινοντας σε διαφορα φορουμ ειδε τι παιζει,ητανε να του πω εαν ξερω ποιο απ'ολα θεωρειτε ποιο αξιοπιστο.Του απαντησα οτι δεν ξερω αλλα μπορω να ρωτησω και να του πω.

Φυσικα απαντηση δεν βλεπω να παιρνω.Ισως και να μην υπαρχει.

ΥΓ.Σε καποιους πιτσιρικαδες αρεσουνε οι ξανθιες γιατι ετσι τους εκατσε.δεν τις δοκιμασανε.