View Full Version : Φιλόζωοι vs ψευτοφιλόζωων vs κρυφοσπιστών
maniatiakos
15/08/2014, 16:29
30 Μετακίνηση ή μεταφορά άνω των 5 ζώων συντροφιάς Αρθρο 10 παρ. 1 1.000 Ευρώ
κατά παράβαση του Π.Δ. 184/1996 και του
Καν. 1/2005.
31 Μεταφορά ζώου συντροφιάς σε μέσο μαζικής Αρθρο 10 παρ. 2 300 Ευρώ
μεταφοράς χωρίς τήρηση των οριζόμενων στο άρθρο ανά ζώο
10 παρ.3.
32 Ανυπαρξία ειδικών κλουβιών σε επιβατικά πλοία για Αρθρο 10 παρ. 3 5.000 Ευρώ
τη μεταφορά μεγάλων ζώων συντροφιάς.
33 Παράλειψη λήψης κατάλληλων μέτρων για την Αρθρο 11 παρ.1 600 Ευρώ
αποτροπή πρόσβασης των αδέσποτων σε απορρίμματα
από τους υπευθύνους του άρθρου 11 παρ.1.
34 Διατήρηση ζώου σε τσίρκο ή θίασο εφόσον Αρθρο 12 παρ.1 20.000
χρησιμοποιείται με οποιοδήποτε τρόπο ή για Ευρώ για
οποιοδήποτε σκοπό στο πρόγραμμα του, κάθε ζώο
πραγματοποιεί παράσταση ή παρελαύνει ή εμφανίζεται που
σε κοινό. διατηρείται
35 Διατήρηση ζώου σε επιχείρηση του άρθρου 12 παρ. Αρθρο 12 παρ.2 10.000 Ευρώ
2 εφόσον χρησιμοποιείται με οποιοδήποτε για κάθε ζώο
τρόπο ή για οποιοδήποτε σκοπό στο πρόγραμμα της. που
διατηρείται
36 Χρησιμοποίηση ζώου σε υπαίθρια δημόσια έκθεση Αρθρο 12 παρ.2α 5.000 Ευρώ
με σκοπό την αποκόμιση οικονομικού οφέλους. για κάθε
χρησιμο-
ποιούμενο
ζώο
37 Εκτροφή, εκπαίδευση και χρησιμοποίηση ζώου Αρθρο 12 παρ. 3 10.000
σε οποιοδήποτε είδος μονομαχίας. εδάφιο πρώτο Ευρώ για
κάθε ζώο
38 Εκτροφή ή/και χρησιμοποίηση σκύλου ή γάτας Αρθρο 12 παρ. 3 10.000
για παραγωγή γούνας, δέρματος, κρέατος ή για την εδάφιο δεύτερο Ευρώ
παρασκευή φαρμακευτικών ή άλλων ουσιών. για κάθε
ζώο
39 Κακοποίηση, βασανισμός, κακή ή βάναυση Αρθρο 16 παρ. α 30.000
μεταχείριση ζώου καθώς και πώληση, εμπορία και και β Ευρώ για
παρουσίαση-διακίνηση μέσω Διαδικτύου κάθε ζώο
οποιουδήποτε οπτικοακουστικού υλικού, στο οποίο και για κάθε
απεικονίζεται κάθε είδους σεξουαλική συνεύρεση με περιστατικό
ζώα καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας ή θανάτωση
μικρών ζώων με σκοπό το κέρδος και τη
σεξουαλική ικανοποίηση ατόμων που
παρακολουθούν ή συμμετέχουν σε αυτά.
40 Εγκατάλειψη τραυματισμένου ζώου μετά από Αρθρο 16 παρ. γ 300 Ευρώ
τροχαίο ατύχημα.
41 Η καθοιονδήποτε τρόπο άρνηση ή παρακώλυση 300 Ευρώ
του ελέγχου που πραγματοποιούν τα αρμόδια
όργανα βεβαίωσης των παραβάσεων κατά την
άσκηση των καθηκόντων ελέγχου καθώς και η μη
παροχή ή η παροχή ψευδών, ελλιπών ή/και
ανακριβών πληροφοριών και στοιχείων.
β) Η παράγραφος 3 του άρθρου 21 αντικαθίσταται, ως εξής:
«3. Αρμόδια όργανα βεβαίωσης των παραβάσεων του παρόντος νόμου είναι τα αναφερόμενα στην
περίπτωση ιδ του άρθρου 1.»
maniatiakos
15/08/2014, 16:31
Προφανώς όσον αφορά την παρουσία των σκυλιών στη θάλασσα δεν μας ενδιαφέρουν όλες οι περιπτώσεις.
Όμως , είτε είσαι φιλόζωος είτε όχι, σε ενδιαφέρουν ΟΛΕΣ γιατί διάφοροι πουτ@νας γιοι κακομεταχειρίζονται τα κακόμοιρα τα ζωντανά και νομίζουν ότι δεν τρέχει κάστανο..
taisteal
15/08/2014, 16:32
321675
maniatiakos
15/08/2014, 16:37
....
Ένα απλό copy paste έκανα..
Ο βιαστικός αναγνώστης νομίζει ότι όλα αυτά που παρέθεσα είναι εναντίον των φιλόζωων και υπέρ των @γαμητων..
Αν ρίξετε, όμως, μια καλύτερη ματιά θα δείτε ότι μάλλον ενημερώνω καλύτερα από την κάθε φιλοζωϊκή με επίκαιρη νομοθεσία, σχετικά με τα δικαιώματα των ζώων.
Και είναι σίγουρο για άλλη μια φορά ότι από κοντά μια χαρά μπύρες θα κερνιόμασταν και δεν θα κοιτάγαμε ποιος την έχει πιο μεγάλη..
Bob_o_mastoras
15/08/2014, 16:42
Εγω το ειπα εξ αρχης οτι θα παει μακρια η βαλιτσα. :lol:
21 σελιδες και ανεβαινει.
τελικα πρεπει να εχεις καποιο προβλημα.
Σου παραθετω την απάντηση του Υπουργείου Για Άρση Απαγόρευσης Σε Ζωα Στην Θαλασσα και μου παραθετεις ολο το κομματι ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤιΠοΤα ΓΙ ΑΥΤΟ.
Εαν δεν σε δω απο κοντα, δεν θα σου ξανα απαντήσω για οτι και να γράψεις, γιατι μάλλον θα σε κακολογήσω και πιθανών να σε αδικήσω.
Απο μενα συνεχεια ΜΟΝΟ με μπυρα στο χερι
:wave2:
nikos_abel
16/08/2014, 16:55
Σταματήστε να ασχολείστε με το τι είναι νόμιμο και ασχοληθείτε με το τι είναι λογικό. Θα σας ελευθερώσει το μυαλό.
maniatiakos
16/08/2014, 17:28
τελικα πρεπει να εχεις καποιο προβλημα.
Σου παραθετω την απάντηση του Υπουργείου Για Άρση Απαγόρευσης Σε Ζωα Στην Θαλασσα και μου παραθετεις ολο το κομματι ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤιΠοΤα ΓΙ ΑΥΤΟ.
Εαν δεν σε δω απο κοντα, δεν θα σου ξανα απαντήσω για οτι και να γράψεις, γιατι μάλλον θα σε κακολογήσω και πιθανών να σε αδικήσω.
Απο μενα συνεχεια ΜΟΝΟ με μπυρα στο χερι
:wave2:
Aπό το κείμενό σου:
"Ωστόσο, στους σκοπούς του παρόντος νομικού πλαισίου δεν περιλαμβάνεται η διευθέτηση θεμάτων όπως η πρόσβαση ή μη των ζώων συντροφιάς σε ειδικότερους κοινόχρηστους χώρους όπως π.χ στις δημόσιες υπηρεσίες, στα μουσεία, στους χώρους καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, στις παραλίες λουομένων κλπ
Η μη πρόσβαση αυτή καθεαυτή των ζώων στους χώρους λουομένων δεν υποβαθμίζει την ευζωΐα του ζώου συντροφιάς, η δε πρόσβαση τους από πλευράς υγειονομικής δεν απειλεί τη δημόσια υγεία υπό την προϋπόθεση ότι ταυτόχρονα τηρούνται απαρέγκλιτα οι υποχρεώσεις των ιδιοκτητών τους και όσον αφορά την υποχρεωτική πρόσδεση του σκύλου, ώστε να εξασφαλίζεται ο πλήρης έλεγχος των δραστηριοτήτων του και ο σεβασμός των λουομένων
Ελληνικά ξέρουμε όλοι.
Τα σκυλιά στο νερό δεν μπαίνουνε, είμαστε οκ; ούτε σε νόμο αναφέρεται, ούτε στην απάντηση του Υπουργείου.
Πρόσβαση στην παραλία;; Δεν διευθετείται από νομικό πλαίσιο, όπως λέει το κείμενό σου, αλλά αν επιτρέπεται πρέπει να είναι δεμένο. Τελειώσαμε και με αυτό.
Όσο για το κείμενο που σου παρέθεσα, γράφει διοικητικές κυρώσεις για παραβάσεις..π.χ δεν μαζεύεις κόπρανα Χ ποσό...δεν έχεις κάνει εμβόλια στο σκυλί Χ ποσό..γι' αυτό μερικοί προκλητικοί ας μαζεύονται πρώτα γιατί μπορεί να έχουν τη φωλιά τους χεσμένη..και εκτός αυτών έχει και κάποια πρόστιμα για άλλες παραβάσεις που ίσως ενδιαφέρουν όχι μόνο εσάς τους φιλόζωους.
Ο μόνος λόγος που συνεχίζω να γράφω είναι γιατί μου τη σπάει η ημιμάθεια, η ανακρίβεια και η παραπληροφόρηση που υπάρχει στο διαδίκτυο.
Αυτό είναι το πρόβλημά μου.
Από κει και πέρα, ούτε με ενδιαφέρει αν με αδικήσεις, ούτε φίλους ψάχνω, ούτε και με ενδιαφέρει η απάντησή σου.
Το τι εντύπωση έχει κάποιος για μένα που δε με έχει γνωρίσει, και πιθανότατα ούτε πρόκειται να το κάνει ποτέ, δε με απασχολεί ΚΑΘΟΛΟΥ, ούτε με νοιάζει τι νομίζεις εσύ και ο καθένας για μενα...όσοι με ξέρουν έχουν την άποψη τους και αυτό είναι που μετράει, δε κατεβαινω για δήμαρχος να με νοιάζει αν με συμπαθούν τα μέλη ενός φόρουμ..
Δε γράφω με το ονομ/νυμό μου και μιλάμε για ΙΝΤΕΡΝΕΤ..εικονική ζωή..
Με απασχολεί η γνώμη μόνο όσων ξέρω στην πραγματική ζωή.
Bob_o_mastoras
16/08/2014, 17:51
Νομος ειναι το δικαιο του σκυλου! :a25::a25:
amyroukai
17/08/2014, 10:23
Για τα σαλιγκαρια κουβέντα, όμορφα.
Πιασε μια μπορμπουριστους ακόμα.
SHOOTER045
17/08/2014, 13:28
Τον σαλιγκαροβοσκο που ιδρωνει
Τον σκέφτηκε κανένας????
peterTHErider
17/08/2014, 20:07
Το συγκεκριμενο θεμα μολις τωρα το ειδα και διαβασα ενδεικτικα μερικα ποστς απο καθε σελιδα.θα μιλησω μια φορα γιατι βαριεμαι τις αντιπαραθεσεις και το να απανταω σε οτι να'ναι.(ακουγομαι μαλακας αλλα καποια στιγμη που θα ερθω σε ετησια θα αποκαταστησω το ονομα μου).
Ο σκυλος ΠΑΝΤΑ στο λουρι του με ενημερωμενο βιβλιαριο και αντιλυσσικο ταμπελακι και με υποχρεωση το μαζεμα των ακαθαρσιων του παει ΠΑΝΤΟΥ!και οταν λεμε παντου εννοουμε παντου!Αυτο οριζει με νομο η βουλη και τιποτε αλλο.εχω στειλει απειρες φορες να κατεβασουν παρανομες ταμπελες απο παραλιες.ο.καθε παπαρας αλλα και δημοι κοτσαρουν μια ταμπελα.μου εχει ζητησει συγνωμη αντιδημαρχος να μην κανω καταγγελια.να βαλω και εγω μια ταμπελα σε μια παραλια οτι απαγορευονται οι ανθρωποι κατω απο 1.70.πχ.!το ιδιο αδιαφορη και παρανομη θα ειναι!σε οργανωμενα μπιτσομπαρα δεν χρειαζεται να εξηγησω φυσικα οτι παει ανετα!
Τωρα το λουσιμο στην θαλασσα ειναι αλλη περιπτωση.επειδη υπαρχουν ανοητοι που φοβουνται το...τιποτα...ο νομος δεν ειναι ξεκαθαρος αλλα αν σε κοντινη αποσταση καποιος εχει προβλημα δεν πρεπει να βαλεις τον σκυλο στη θαλασσα.απλο.οχι να μην τον εχουμε στην παραλια.
peterTHErider
17/08/2014, 20:11
Να θυμαστε πως πανω απο ολους ειναι νομος του κρατους.ουτε τι αποφασισε ο δημος ουτε ο καθενας που κοτσαρει μια ταμπελα...
οι παραλίες ανήκουν στην άμμο τους....
SHOOTER045
18/08/2014, 10:14
Α ρε π@@τάνα θάλασσα
Που σε γ@μουν τα ψάρια...
skylaros
18/08/2014, 10:27
Ζηλεύεις ? :ppp
maniatiakos
18/08/2014, 11:18
Το συγκεκριμενο θεμα μολις τωρα το ειδα και διαβασα ενδεικτικα μερικα ποστς απο καθε σελιδα.θα μιλησω μια φορα γιατι βαριεμαι τις αντιπαραθεσεις και το να απανταω σε οτι να'ναι.(ακουγομαι μαλακας αλλα καποια στιγμη που θα ερθω σε ετησια θα αποκαταστησω το ονομα μου).
Ο σκυλος ΠΑΝΤΑ στο λουρι του με ενημερωμενο βιβλιαριο και αντιλυσσικο ταμπελακι και με υποχρεωση το μαζεμα των ακαθαρσιων του παει ΠΑΝΤΟΥ!και οταν λεμε παντου εννοουμε παντου!Αυτο οριζει με νομο η βουλη και τιποτε αλλο.εχω στειλει απειρες φορες να κατεβασουν παρανομες ταμπελες απο παραλιες.ο.καθε παπαρας αλλα και δημοι κοτσαρουν μια ταμπελα.μου εχει ζητησει συγνωμη αντιδημαρχος να μην κανω καταγγελια.να βαλω και εγω μια ταμπελα σε μια παραλια οτι απαγορευονται οι ανθρωποι κατω απο 1.70.πχ.!το ιδιο αδιαφορη και παρανομη θα ειναι!σε οργανωμενα μπιτσομπαρα δεν χρειαζεται να εξηγησω φυσικα οτι παει ανετα!
Τωρα το λουσιμο στην θαλασσα ειναι αλλη περιπτωση.επειδη υπαρχουν ανοητοι που φοβουνται το...τιποτα...ο νομος δεν ειναι ξεκαθαρος αλλα αν σε κοντινη αποσταση καποιος εχει προβλημα δεν πρεπει να βαλεις τον σκυλο στη θαλασσα.απλο.οχι να μην τον εχουμε στην παραλια.
Βάλε το νόμο της βουλής, να γελάσουμε και 'μεις οι ανόητοι..
Είπαμε πρόσβαση στην παραλία ναι, στη θάλασσα μέσα όχι,αν και τίποτα από τα 2 δεν αναφέρεται σε νόμο αλλά ας δεχθούμε την απάντηση του Υπουργείου και τους περιορισμούς που αναφέρει και αναφέρεις και συ.
Από κει και πέρα μιλάς για τους αντιδήμαρχους λες και είναι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί, ενώ συνήθως είναι κάτι ταγαρόβλαχοι που δεν ξέρουν που τους πάνε τα 4..
peterTHErider
18/08/2014, 11:34
Βάλε το νόμο της βουλής, να γελάσουμε και 'μεις οι ανόητοι..
Είπαμε πρόσβαση στην παραλία ναι, στη θάλασσα μέσα όχι,αν και τίποτα από τα 2 δεν αναφέρεται σε νόμο αλλά ας δεχθούμε την απάντηση του Υπουργείου και τους περιορισμούς που αναφέρει και αναφέρεις και συ.
Από κει και πέρα μιλάς για τους αντιδήμαρχους λες και είναι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί, ενώ συνήθως είναι κάτι ταγαρόβλαχοι που δεν ξέρουν που τους πάνε τα 4..
Ακριβως φιλε μου...και επειδη δεν ξερουν που πανε τα 4 κοτσαρουν παρανομες ταμπελες και μπερδευουν τον κοσμο.την περιπτωση του λουσιματος την δευκρινησα.επειδη τυγχανει να εχω πολυ καλο φιλο υψηλοβαθμο αξιωματικο του λιμενικου διοικητη περιφερειας το εχουμε συζητησει πολλακις.ο ιδιος μου ανεφερε περιπτωσεις που τους καλεσαν για τετοιο περιστατικο οπου ο καταγγελων ηταν πανω απο 100 μετρα μακρια απο το σκυλο και οι ιδιοι οι λιμενικοι του ειπαν να μην γινεται παραλογος και φυγανε!
Οσο για το νομο επειδη γραφω απο κινητο αν θες μπες στο dogforum.gr και θα σου λυθει καθε απορια!
maniatiakos
18/08/2014, 13:04
Οσο για το νομο επειδη γραφω απο κινητο αν θες μπες στο dogforum.gr και θα σου λυθει καθε απορια!
Άμα ο άλλος με το σκυλί είναι πάνω από 100 μέτρα μακριά, ακόμα και γω το θεωρώ μ@λακία.
Παιδιά νόμος δεν υπάρχει..
Τώρα σαν πηγή το dogforum.gr, νομίζω σταθμίζεται η αξιοπιστία του.
Αλλά όταν μπεις από σταθερό υπολογιστή, βάλε το νόμο που λέει και θα δούμε αν υπάρχει.
chris4204
18/08/2014, 14:12
Ένα απλό copy paste έκανα..
Ο βιαστικός αναγνώστης νομίζει ότι όλα αυτά που παρέθεσα είναι εναντίον των φιλόζωων και υπέρ των @γαμητων..
Αν ρίξετε, όμως, μια καλύτερη ματιά θα δείτε ότι μάλλον ενημερώνω καλύτερα από την κάθε φιλοζωϊκή με επίκαιρη νομοθεσία, σχετικά με τα δικαιώματα των ζώων.
Και είναι σίγουρο για άλλη μια φορά ότι από κοντά μια χαρά μπύρες θα κερνιόμασταν και δεν θα κοιτάγαμε ποιος την έχει πιο μεγάλη..
Αυτό είναι σίγουρο, όσο και να διαφωνούμε κουβέντα κάνουμε.
Άμα ο άλλος με το σκυλί είναι πάνω από 100 μέτρα μακριά, ακόμα και γω το θεωρώ μ@λακία.
Αλλά όταν μπεις από σταθερό υπολογιστή, βάλε το νόμο που λέει και θα δούμε αν υπάρχει.
στα πόσα μέτρα το θεωρείς ανεκτό ας πούμε? καμιά 20-30 μέτρα ?
Αμφίσημος
18/08/2014, 14:19
Δεν μπόρεσα / πρόλαβα να διαβάσω όλο το νήμα μα φοβάμαι πως θα καταλήξει άπατο βαρέλι κι αυτό.
Όπως και να το πιάσουμε - οτι και να πιάσουμε καταλήγουμε ξανά στην αγάπη. Ή την έλλειψη της.
Αν και δεν είμαι fan πιστεύω πως 1-2kg (εξαρτάται απο τα λίτρα) LSD στα υδραγωγεία θα μας κάνουν καλύτερους! :)
peterTHErider
18/08/2014, 14:59
Τι πραγματικά λέει ο Γενικός Κανονισμός Λιμένα
Ο Γενικός Κανονισμός Λιμένα (άρθρο 230), και η εγκύκλιος Μ.Φ. 2119.4/3/06/16-06-2006 προβλέπουν ότι:
«Το λούσιμο οικόσιτων ζώων στις Ελληνικές θάλασσες απαγορεύεται σύμφωνα με το άρθρο 230 παρ. 1ζ του Γενικού Κανονισμού Λιμένα σε χώρους λουομένων»
«Η ύπαρξη λουομένων σε μία θαλάσσια περιοχή αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τον χαρακτηρισμό της περιοχής αυτής ως χώρου λουομένων».
«Στην περίπτωση κατά την οποία σε μία τοποθεσία ή παραλία (στην οποία δεν παρευρίσκονται την δεδομένη χρονική στιγμή λουόμενοι) κυκλοφορεί ιδιοκτήτης ζώου μαζί με αυτό ή ο εν λόγω προβαίνει στο λούσιμο του ζώου, τότε ο ιδιοκτήτης δεν διαπράττει παράβαση».
«Εάν όμως στην ίδια τοποθεσία καταφθάσουν λουόμενοι, τότε ο ιδιοκτήτης οφείλει είτε να το απομακρύνει από την τοποθεσία αυτή, είτε να το διατηρήσει ασφαλισμένο σε απόσταση από τους λουόμενους τέτοια που να μην παρενοχλούνται αυτοί προκειμένου να μην διαπράττει την ανωτέρω παράβαση!».
peterTHErider
18/08/2014, 15:02
βλεπεις ποσο ασαφες ειναι?σε αποσταση που να μην παρενοχλουνται οι λουομενοι!γενικα και αοριστα!ειναι στην κριση του λιμενικου που θα ερθει!αλλα τις περισσοτερες φορες και αυτοι ειναι με το μερος των ιδιοκτητων των σκυλων γιατι συνηθως κατι τετοιες καταγγελιες τις κανουν κατι γεροπαραξενοι απο 200 μετρα μακρια!
maniatiakos
18/08/2014, 15:29
Τι πραγματικά λέει ο Γενικός Κανονισμός Λιμένα
Ο Γενικός Κανονισμός Λιμένα (άρθρο 230), και η εγκύκλιος Μ.Φ. 2119.4/3/06/16-06-2006 προβλέπουν ότι:
«Το λούσιμο οικόσιτων ζώων στις Ελληνικές θάλασσες απαγορεύεται σύμφωνα με το άρθρο 230 παρ. 1ζ του Γενικού Κανονισμού Λιμένα σε χώρους λουομένων»
«Η ύπαρξη λουομένων σε μία θαλάσσια περιοχή αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τον χαρακτηρισμό της περιοχής αυτής ως χώρου λουομένων».
«Στην περίπτωση κατά την οποία σε μία τοποθεσία ή παραλία (στην οποία δεν παρευρίσκονται την δεδομένη χρονική στιγμή λουόμενοι) κυκλοφορεί ιδιοκτήτης ζώου μαζί με αυτό ή ο εν λόγω προβαίνει στο λούσιμο του ζώου, τότε ο ιδιοκτήτης δεν διαπράττει παράβαση».
«Εάν όμως στην ίδια τοποθεσία καταφθάσουν λουόμενοι, τότε ο ιδιοκτήτης οφείλει είτε να το απομακρύνει από την τοποθεσία αυτή, είτε να το διατηρήσει ασφαλισμένο σε απόσταση από τους λουόμενους τέτοια που να μην παρενοχλούνται αυτοί προκειμένου να μην διαπράττει την ανωτέρω παράβαση!».
Kαι γω αυτό ακριβώς είχα υπ' όψιν μου.
Σκέψου ότι η παραλία που πάω εγώ, έχει συνολικό μήκος 60 μέτρα.
Τώρα τελευταία είχε γίνει "στέκι" από νεο-σκυλοκτήτες, που καμία σχέση δεν έχουν με φιλόζωους, trendy αγόρια.
Φυτεμένα τσιγάρα, παρατημένα φρεντόκουτα και ακαθαρσίες των ζώων σε μια παραλία που φροντίζουμε οι περίοικοι να διατηρούμε καθαρή.
"Ίσιωσα" δύο-τρεις απ' αυτούς, μικρή κοινωνία είμαστε, μαθεύτηκε δεν ξαναπάτησαν.
Του ενός του έφτιαξαν και ένα ωραίο κουστουμάκι και αν η ιδιότητα μου δεν "απαγόρευε" κάποιες συμπεριφορές, θα τον είχα "φρεσκάρει" μια χαρά, έτσι για να μάθει λίγο τρόπους συμπεριφοράς σε ανθρώπους 60-70 χρονών..
Εμένα σε απόσταση 20-30 μέτρων δεν με ενοχλεί, αλλά δεν είμαι ο μόνος λουόμενος, υπάρχουν και άλλοι οι οποίοι ενοχλούνται και φυσικά όταν σου λένε 30 άτομα ευγενικά να βγάλεις έξω το σκυλί και δεν το κάνεις είσαι γίδι..
Προσωπικά όταν έχω δίκιο δεν υποχωρώ με τίποτα, όταν δεν είμαι σίγουρος "κουμπώνομαι" και όταν δεν έχω τουμπεκιάζομαι..
peterTHErider
18/08/2014, 15:42
Kαι γω αυτό ακριβώς είχα υπ' όψιν μου.
Σκέψου ότι η παραλία που πάω εγώ, έχει συνολικό μήκος 60 μέτρα.
Τώρα τελευταία είχε γίνει "στέκι" από νεο-σκυλοκτήτες, που καμία σχέση δεν έχουν με φιλόζωους, trendy αγόρια.
Φυτεμένα τσιγάρα, παρατημένα φρεντόκουτα και ακαθαρσίες των ζώων σε μια παραλία που φροντίζουμε οι περίοικοι να διατηρούμε καθαρή.
"Ίσιωσα" δύο-τρεις απ' αυτούς, μικρή κοινωνία είμαστε, μαθεύτηκε δεν ξαναπάτησαν.
Του ενός του έφτιαξαν και ένα ωραίο κουστουμάκι και αν η ιδιότητα μου δεν "απαγόρευε" κάποιες συμπεριφορές, θα τον είχα "φρεσκάρει" μια χαρά, έτσι για να μάθει λίγο τρόπους συμπεριφοράς σε ανθρώπους 60-70 χρονών..
Εμένα σε απόσταση 20-30 μέτρων δεν με ενοχλεί, αλλά δεν είμαι ο μόνος λουόμενος, υπάρχουν και άλλοι οι οποίοι ενοχλούνται και φυσικά όταν σου λένε 30 άτομα ευγενικά να βγάλεις έξω το σκυλί και δεν το κάνεις είσαι γίδι..
Προσωπικά όταν έχω δίκιο δεν υποχωρώ με τίποτα, όταν δεν είμαι σίγουρος "κουμπώνομαι" και όταν δεν έχω τουμπεκιάζομαι..
σωστα μιλας και δεν διαφωνουμε σε κατι απο οτι αντιλαμβανομαι,και η τελευταια σου φραση με χαρακτηριζει απολυτα!οπως εχω ξαναπει σε σκυλοθεματα εδω οπως εχουμε δικαιωματα και δεν κανουμε βημα πισω εχουμε και υποχρεωσεις που πρεπει να ειμαστε απολυτα σωστοι σε αυτες.σαν σκυλοιδιοκτητης μιλαω τωρα αλλα και γενικα ετσι πρεπει να ειμαστε!
το προβλημα στα ατομα που μου ανεφερες ειναι πολυ μεγαλυτερο απο το μπανιο των σκυλων τους χωρις αυτο φυσικα να περνα σε δευτερη μοιρα!πρεπει να ξερουμε ποτε κανουμε τη μαλακια και φυσικα οταν μας κανουν παραπονα να ξερουμε να ζηταμε συγνωμη.τα συγκεκριμενα ατομα που αναφερεις πιστευεις πως ξερουν το σωστο η το λαθος?
maniatiakos
18/08/2014, 15:57
Η τελευταία ερώτησή σου είναι μάλλον ρητορική.
Θα σου δώσω ένα άλλο παράδειγμα.
Όταν είμαι στο εξοχικό βάζω τη μηχανή μπροστά 50 μέτρα παραπέρα το μεσημέρι ή το βράδυ, επειδή έχω after market εξατμίσεις .
Δεν μου έχει πει κανένας τίποτα από τους γείτονες, μπορεί και να μην μου πουν ποτέ, αλλά δεν θέλω να ενοχλήσω.
Αν μου έλεγαν "σε παρακαλώ μπορείς να τη βάζεις λίγο πιο πέρα" και τους απαντούσα "στα @ρχ..α μου, πάρε την τροχαία να με γράψει', θα 'μουν ένα γίδι και μισό.
Πριν κανά 2 βδομάδες ένας γείτονας μου 'πε "καλά ρε παλαβός είσαι;κάθεσαι και σπρώχνεις τη μηχανή μες την ντάλα; βάλτη μπροστά ρε.."
Φυσικά και δεν το ΄κανα αλλά το σεβασμό του, τον έχω κερδίσει και αυτό είναι που μετράει. Μεθαύριο θα σκεφτεί και αυτός πριν κάνει κάτι, μήπως με ενοχλήσει.
Bob_o_mastoras
18/08/2014, 16:02
Όταν είμαι στο εξοχικό βάζω τη μηχανή μπροστά 50 μέτρα παραπέρα το μεσημέρι ή το βράδυ, επειδή έχω after market εξατμίσεις .
Δεν μου έχει πει κανένας τίποτα από τους γείτονες, μπορεί και να μην μου πουν ποτέ, αλλά δεν θέλω να ενοχλήσω.
Αν μου έλεγαν "σε παρακαλώ μπορείς να τη βάζεις λίγο πιο πέρα" και τους απαντούσα "στα @ρχ..α μου, πάρε την τροχαία να με γράψει', θα 'μουν ένα γίδι και μισό.
Πριν κανά 2 βδομάδες ένας γείτονας μου 'πε "καλά ρε παλαβός είσαι;κάθεσαι και σπρώχνεις τη μηχανή μες την ντάλα; βάλτη μπροστά ρε.."
Φυσικά και δεν το ΄κανα αλλά το σεβασμό του, τον έχω κερδίσει και αυτό είναι που μετράει. Μεθαύριο θα σκεφτεί και αυτός πριν κάνει κάτι, μήπως με ενοχλήσει.
Χαχαχα! Ωραιος! Αυτο το κανα και 'γω με το ΤΤΡ γιατι εσπαγε λιγο @@ η εξατμιση. Και σε ενα ησυχο μερος μου τη δινει απιστευτα να κανω φασαρια.
el_hymador
18/08/2014, 16:12
Α δηλαδή με τις after market σε νοιάζει να μην ενοχλείς μόνο τους γείτονες σου, για τον υπόλοιπο κόσμο στα παπάρια σου;
peterTHErider
18/08/2014, 16:14
πανω απο ολα πρεπει να υπαρχει σεβασμος και κατανοηση στο μετρο του λογικου απο ολους μας!και παντα θυμαμαι αυτο που μας λεγανε σαν παιδακια,να μην κανουμε αυτο που δεν θελουμε να μας κανουν!
φυσικα και ηταν ρητορικη η ερωτηση για αυτα τα ατομα.και εσυ λοιπον παρε το λιμενικο να ερθει και μετα να δεις που θα πανε οι μαγκιες τους!οπου δεν πιπτει λογος που λενε...οπως ειπες οταν εχεις δικιο θα τους γαμησεις τα πρεκια αν δεν περνουν απο λογια!
akis_trevor
18/08/2014, 16:14
:whiteflag:
μαζεψτε τες μην τις πατησουμε μονο.....
Lioulios
18/08/2014, 16:17
Σοβαρό φόρουμ το dogforum ....http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=125018&highlight=banned+dogforum
maniatiakos
18/08/2014, 16:18
Α δηλαδή με τις after market σε νοιάζει να μην ενοχλείς μόνο τους γείτονες σου, για τον υπόλοιπο κόσμο στα παπάρια σου;
Bασικά στα 50 μέτρα (σε ευθεία) είναι ο κεντρικός δρόμος.
Αλλά φυσικά περιμένεις να μου την πεις στη γωνία...όσο μπορείς, βέβαια.
Τις εξατμίσεις, τις έχω βάλει για να νεκραναστήσω τα αμνοεριφία σου.
Και μη αρχίσουμε τώρα για οικολογίες, ρύπους κλπ, ούτε οικολόγος το 'παιξα, ούτε τίποτα..πόλλω δε μάλλον τη στιγμή που οδηγώ βενζινοβόρα οχήματα.
maniatiakos
18/08/2014, 16:19
Σοβαρό φόρουμ το dogforum ....http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=125018&highlight=banned+dogforum
Δεν το επικαλέστηκα εγώ..
Bob_o_mastoras
18/08/2014, 16:20
Για να βγαλω την ουρα μου απ'εξω εγω, στην πολη ειχα και μια arrow με σιγαστηρα που φοραγα στο συγκεκριμενο. :p
Αλλα στο νησι απο το ενα χωριο στο αλλο ο δρομος ειναι εντελως ερημος απο ανθρωπους, σπιτια αλλα και ζωα. Αντε να ενοχληθει καμια κατσικα και κανενα πτηνο.
Και τοτε ημουν και αρκετα μικροτερος, εξου και οι aftermarket :), και κατα συνεπεια πιο ανωριμος και ενοχλητικος. :look:
akis_trevor
18/08/2014, 16:22
υπαρχει αλλο θεμα για τις αφτερμαρκετ και την ενοχληση κλπ...
θελω να δω που θα φτασει το θεμα.ευτυχως που γινεται και καμια κωλοτουμπα και παιρνει τα πανω του ανα διαστηματα..
Bob_o_mastoras
18/08/2014, 16:24
υπαρχει αλλο θεμα για τις αφτερμαρκετ και την ενοχληση κλπ...
θελω να δω που θα φτασει το θεμα.ευτυχως που γινεται και καμια κωλοτουμπα και παιρνει τα πανω του ανα διαστηματα..
:lol::lol:
Οτι μπορουμε κανουμε να γινει κοκκινο επιτελους το θρεντ. Το αξιζει! :lol::lol:
el_hymador
18/08/2014, 16:41
Bασικά στα 50 μέτρα (σε ευθεία) είναι ο κεντρικός δρόμος.
Αλλά φυσικά περιμένεις να μου την πεις στη γωνία...όσο μπορείς, βέβαια.
Τις εξατμίσεις, τις έχω βάλει για να νεκραναστήσω τα αμνοεριφία σου.
Και μη αρχίσουμε τώρα για οικολογίες, ρύπους κλπ, ούτε οικολόγος το 'παιξα, ούτε τίποτα..πόλλω δε μάλλον τη στιγμή που οδηγώ βενζινοβόρα οχήματα.
Ρε τι να στην πω, δεν χρειάζεται, το κάνεις μόνος σου. Μας έχεις πρήξει τα τσαούλια με το τι λέει κατά γράμμα ο κάθε νόμος για τα σκυλιά στις παραλίες λες και εσύ στανταρ ακολουθείς κατά γράμμα το νόμο όταν π.χ. οδηγάς τη μηχανή σου με την after market εξάτμιση. Αν εγώ λοιπόν σε σταματήσω στο δρόμο και σου πω ότι περνάς με το μηχανάκι και μου παίρνεις τ΄αυτιά τι θα κανεις; Θα με σεβαστείς; Ή μήπως οδηγάς πάντα σύμφωνα με τα όρια ταχύτητας που ορίζει ο νόμος στους δρόμους; Ή δεν έχει διαπράξει ούτε μια φορά στη ζωή σου παράβαση του ΚΟΚ; Απάντησε ειλικρινά σε αυτό, κάτσε και σκέψου πόσες παραβάσεις του νόμου (όχι μόνο του ΚΟΚ) διαπράττουμε καθημερινά όλοι μας και κατάλαβε επιτέλους ότι δεν μπορεί να επικαλείσαι το νόμο όποτε σε συμφέρει γιατί μπορεί να σου γυρίσει μπούμερανγκ.
Η ουσία είναι αυτό που είπε και ο Νικόλας (abel), ότι ανεξαρτήτως των νόμων πρέπει να πρυτανεύει η λογική μερικές φορές.
maniatiakos
18/08/2014, 16:52
.........
1ον) Eίναι road use legal. Ναι έχω κάνει παραβάσεις ΚΟΚ, προσπέραση στη διπλή διαχωριστική, όριο ταχύτητας, ποτέ όμως κόκκινο, ποτέ μεθυσμένος. Άσε τις αναλογίες...
2ον) Ο μόνος που του τα πρήζω είσαι εσύ, γιατί δεν τα έφερες στα μέτρα σου αυτή τη φορά. Επικαλέστηκες πρώτος το νόμο , αποτέλεσμα π@παρια..αμνοερίφια π@παρια..ακόμα γελάω :lol:..να ΄σαι καλά..:lol:
Πιστεύω ότι πληγώθηκε λίγο το "εγώ" σου, που είναι νομίζω, λιγουλάκι, ανεβασμένο..τώρα επικαλείσαι τη λογική που μόνο εσύ δεν την έχεις..
el_hymador
18/08/2014, 17:08
1ον) Eίναι road use legal. Ναι έχω κάνει παραβάσεις ΚΟΚ, προσπέραση στη διπλή διαχωριστική, όριο ταχύτητας, ποτέ όμως κόκκινο, ποτέ μεθυσμένος. Άσε τις αναλογίες...
2ον) Ο μόνος που του τα πρήζω είσαι εσύ, γιατί δεν τα έφερες στα μέτρα σου αυτή τη φορά. Επικαλέστηκες πρώτος το νόμο , αποτέλεσμα π@παρια..αμνοερίφια π@παρια..ακόμα γελάω :lol:..να ΄σαι καλά..:lol:
Πιστεύω ότι πληγώθηκε λίγο το "εγώ" σου, που είναι νομίζω, λιγουλάκι, ανεβασμένο..τώρα επικαλείσαι τη λογική που μόνο εσύ δεν την έχεις..
Γιατί να αφήσω τις αναλογίες; Στις παραβάσεις του ΚΟΚ είσαι ελαστικός αν όμως έρθει σκύλος στην παραλία πιο κοντά από το 20 μέτρα που ορίζεις εσύ (ενώ δεν ορίζεται πουθενά ξεκάθαρα) ως όριο, θα φωνάξεις το λιμενικό; Πες μου πόσο κινδυνεύεις εσύ από έναν σκύλο που κάθεται και κολυμπάει στα 10 μέτρα απόσταση μακριά σου και πόσο κινδυνεύει ο χ συνοδοιπόρος σου στο δρόμο από τις προσπεράσεις σε διπλή διαχωριστική και την υπέρβαση του ορίου ταχύτητας. Αν σε δω να κάνεις προσπέραση σε έρημο αλλά με διπλή διαχωριστική δρόμο να φωνάξω την αστυνομία; Ή αν σε δω να πηγαίνεις με 100 αντί για 80; Θα σε ίσιωναν τα πρόστιμα ή μόνο εσύ ως γενικώς γ@μ@ω ισιώνεις κόσμο;
Για το 2) τι να πω... είναι ένδειξη καρμπινάτη πάντως ότι τζάμπα γράφω... ας είναι...:bawl:
Άντε καλά μπάνια και προσοχή στα σκυλιά, αυτή τη μάστιγα των ελληνικών θαλασσών...
skylaros
18/08/2014, 17:08
Είχες χτυπήσει μικρός στο κεφάλι έτσι ?
Bob_o_mastoras
18/08/2014, 17:14
Αυτο λεγεται αναζοπυρωση του θρεντ. :D
:tooth::tooth::boxing::boxing::vava::vava::panic::panic:
Ντωσε!!!
maniatiakos
18/08/2014, 17:16
Για το 2) τι να πω... είναι ένδειξη καρμπινάτη πάντως ότι τζάμπα γράφω... ας είναι...
Nα με συγχωρέσει το forum, που μπορεί να σε "ξενερώσω" και να σταματήσεις να προσφέρεις απλόχερα τη σοφία σου.
Α, πλάκωσαν και οι κολλητοί..ναι ήμουν δραστήριο παιδί και είχα χτυπήσει στο κεφάλι πολλές φορές..
Κάποιοι άλλοι χτυπάνε το "κεφάλι" από μικροί..
Bob πάρε αναζοπύρωση..:lol:
peterTHErider
18/08/2014, 18:16
πολλες φορες οι αληθειες πονανε...και οταν δεν ξερουμε ορισμενα πραγματακια καλα ειναι να ακουμε με προσοχη.οχι να το παιζουμαι ξερολες...
peterTHErider
18/08/2014, 18:51
Να διευκρινησω ορισμενα πραγματα,το dogforum Μπορει να εχει τους θερμοκεφαλους του(οπως και αυτο και ολα φυσικα) αλλα τα παιδια εκει και αριστες γνωσεις εχουν αλλα και προσπαθουν να βοηθησουν κοσμο!και εγω στην αρχη βριστηκα μαζι τους αλλα πιστεψε με παρα τις υπερβολες τους εχουν σε ολα δικιο!
Λες οτι στην πεσανε και δεν συμμεριστηκαν την χαρα σου να βρεις ονομα για τον σκυλο σου.σκεψου να μπεις σε αυτο το φορουμ ενας 18χρονος μεσα στην καλη χαρα και να πει πως ειχε παπι τωρα πηρε hayabusa και να μας ρωταει που θα παει πρωτο ταξιδι στο εξωτερικο,και να μην ειναι τρολλ αλλα υπαρκτο ατομο!μπορεις να διανοηθεις τι θα ακουσει απο τους εμπειρους του φορουμ?και θα λεει μετα οτι οι μαλακες του μοτο με αποπηραν και εγω ημουν τοσο χαρουμενος!ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο εκανες και εσυ εκει!οπως θα ελεγες εδω ΠΡΩΤΑ ενημερωνομαστε απο τα φορουμ και τους εμπειρους και μετα κανουμε αγορα.
Και στα λεει αυτα καποιος που παρακολουθει σχολαστικα και τα 2 φορουμ με ολη την καλη διαθεση!
amyroukai
18/08/2014, 18:59
Α ρε π@@τάνα θάλασσα
Που σε γ@μουν τα ψάρια... Πιάσε μια σαρδέλα κάρβουνα, μια αθερίνα και όσο περιμένουμε ενα γαυρο μαρινάτο...
Bob_o_mastoras
18/08/2014, 19:00
Γεια σας!
Εχω χαϊδεψει μια φορα ενα αδεσποτο και ειχα μια γυαλα με 2 χρυσοψαρα. Σκεφτομαι να παρω ενα Αγιου Βερναρδου και ενα Ροτβαιλερ για το δυαρι ημιυπογειο που μενω Κατω Πατησια.
Ειναι καλη επιλογη για πρωτα σκυλια και σε διαμερισμα;; Θα πρεπει να τα βγαζω βολτα;;; :tooth::tooth::tooth:
Παω να γραφτω τωρα dogforum.gr να τρολαρω! :lol::lol:
Bob_o_mastoras
18/08/2014, 19:17
Αλλο θεμα για τρολαρισμα:
Γεια σας.
Ψαχνω ενα δυνατο και αξιοπιστο σκυλι για κυνομαχιες να βγαζω κανα μεροκαματο. Τι μου προτεινετε;;
banned και τα στοιχεια σου στη ΔΗΕ κατεφθειαν πιστευω! :D
Πιάσε μια σαρδέλα κάρβουνα, μια αθερίνα και όσο περιμένουμε ενα γαυρο μαρινάτο...
Πωωω και λίγο τσιπουρακι. .........!
Α ρε Γιάννη με τσι μεζέδες σου. ........
peterTHErider
18/08/2014, 20:45
Αλλο θεμα για τρολαρισμα:
Γεια σας.
Ψαχνω ενα δυνατο και αξιοπιστο σκυλι για κυνομαχιες να βγαζω κανα μεροκαματο. Τι μου προτεινετε;;
banned και τα στοιχεια σου στη ΔΗΕ κατεφθειαν πιστευω! :D
bob εισαι μεσα στο κλιμα φιλε μου!το θεμα ειναι πως πολλοι γραφουν παρομοια(αντε λιγο πιο νορμαλ) και μετα παρεξηγουνται που τους κραζουν!απλα οταν δεν ξερεις γιατι σε κραζουν λογικο να θιγεσαι!οπως το παραδειγμα με το hayabusa που λεω!ποσο τραγικο ακουγεται σε μας κατο τετοιο αλλα ποσο υπερβολικοι ειμαςτε για τον πιτσιρικα που προσπαθουμε να τον προστατευσουμε?
amyroukai
19/08/2014, 00:14
Πωωω και λίγο τσιπουρακι. .........!
Α ρε Γιάννη με τσι μεζέδες σου. ........ πόσο είναι το λίγο; γιατί τα κοπέλια επαέ κοντεύουν να μας στείλουν στους ΑΑ το δίχως άλλο.
Οφτό για επιδόρπιο... Θα καούμε στο πυρ το εξώτερο.
Να ποσταρουμε στο gidalovers.gr μια ερώτηση; πόσες ώρες βράσιμο θέλει μια αίγα απο τα όρη για να βγάλει καλό ζωμό για γαμοπιλαφο; εκανα μια χωματαδα κατα λάθος και πέτυχα στο βουνό κοπάδι χωρίς ωτάρια, να μπαλωταρω καμμιά να την φτιαξω όπως πρέπει...
Lioulios
19/08/2014, 01:17
Να διευκρινησω ορισμενα πραγματα,το dogforum Μπορει να εχει τους θερμοκεφαλους του(οπως και αυτο και ολα φυσικα) αλλα τα παιδια εκει και αριστες γνωσεις εχουν αλλα και προσπαθουν να βοηθησουν κοσμο!και εγω στην αρχη βριστηκα μαζι τους αλλα πιστεψε με παρα τις υπερβολες τους εχουν σε ολα δικιο!
Λες οτι στην πεσανε και δεν συμμεριστηκαν την χαρα σου να βρεις ονομα για τον σκυλο σου.σκεψου να μπεις σε αυτο το φορουμ ενας 18χρονος μεσα στην καλη χαρα και να πει πως ειχε παπι τωρα πηρε hayabusa και να μας ρωταει που θα παει πρωτο ταξιδι στο εξωτερικο,και να μην ειναι τρολλ αλλα υπαρκτο ατομο!μπορεις να διανοηθεις τι θα ακουσει απο τους εμπειρους του φορουμ?και θα λεει μετα οτι οι μαλακες του μοτο με αποπηραν και εγω ημουν τοσο χαρουμενος!ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο εκανες και εσυ εκει!οπως θα ελεγες εδω ΠΡΩΤΑ ενημερωνομαστε απο τα φορουμ και τους εμπειρους και μετα κανουμε αγορα.
Και στα λεει αυτα καποιος που παρακολουθει σχολαστικα και τα 2 φορουμ με ολη την καλη διαθεση!
Τους είχα αναφέρει πως έχω μεγαλώσει με σκυλιά και πως δεν ήταν ο 1ος μας σκύλος στην οικογένεια ...Απλά ήταν ο 1ος δικός μου ....Και επειδή το σκυλί δεν έχει κανένα χαρτί von, vom VEA ...μέα κτλ ...πέσανε να με φάνε .
Δεν την πήρα από εκτροφείο , αλλά από κάποια αυλή . Τϊ να κάνω ?
Στο παράδειγμά σου λοιπόν καλύτερα θα ήταν να έλεγες ...Μηχανή από ιδιώτη αμφιβόλου μχανικής κατάστασης ή από έμπορο και μάλιστα εξουσιοδοτημένο ...
Όλα μόνος μου και να σαι σίγουρος πως το δικό μου σκυλί περνάει πολύ καλύτερα και ζάχαρη από των τυπάδων εκεί μέσα .https://www.youtube.com/watch?v=Y45yw1Munlw
Bob_o_mastoras
19/08/2014, 01:40
Ωραια η λυκοσκυλιτσα, να τη χαιρεσαι! Δωσ'την ενα φιλακι απο μενα :a54:
SHOOTER045
19/08/2014, 01:49
Ωραια η λυκοσκυλιτσα, να τη χαιρεσαι! Δωσ'την ενα φιλακι απο μενα :a54:
που σαι
αυτο το θεμα το εχεις κατα νου
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=53412&page=22&highlight=%CF%84%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%B1
Bob_o_mastoras
19/08/2014, 01:55
που σαι
αυτο το θεμα το εχεις κατα νου
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=53412&page=22&highlight=%CF%84%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%B1
Ωπα της!! Ευχαριστω Shooter!!! ;) :)
SHOOTER045
19/08/2014, 01:58
:beer:
Bob_o_mastoras
19/08/2014, 02:19
:a13::a13::a13:
:p:p:p:p:p:p:p:p
https://www.youtube.com/watch?v=XPhPbTbjYM0
321806
(εδω ειναι 6-7 μηνων πριν καμια τριετια τη χρονια που τον ειχα βρει :) )
chris4204
19/08/2014, 08:07
:a13::a13::a13:
:p:p:p:p:p:p:p:p
https://www.youtube.com/watch?v=XPhPbTbjYM0
321806
(εδω ειναι 6-7 μηνων πριν καμια τριετια τη χρονια που τον ειχα βρει :) )
ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ !!!!!!!!!!! ΘΑ ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ!!!!!!!!!!!!!! ΣΚΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ??????????!!!!!!!!!!!!!!!
ΤΩΡΑ ΦΤΑΙΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΥΝΗΣΗ Ο MANIATΙAKOS ΠΟΥ ΤΟΥ ΒΡΩΜΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥ ΒΡΩΜΌΣΚΥΛΟ ΣΟΥ ???????????????
Maniatiako το Λιμενικό γρήγορα.
ΥΓ. Να σου ζήσει κουκλί είναι
peterTHErider
19/08/2014, 10:10
Τους είχα αναφέρει πως έχω μεγαλώσει με σκυλιά και πως δεν ήταν ο 1ος μας σκύλος στην οικογένεια ...Απλά ήταν ο 1ος δικός μου ....Και επειδή το σκυλί δεν έχει κανένα χαρτί von, vom VEA ...μέα κτλ ...πέσανε να με φάνε .
Δεν την πήρα από εκτροφείο , αλλά από κάποια αυλή . Τϊ να κάνω ?
Στο παράδειγμά σου λοιπόν καλύτερα θα ήταν να έλεγες ...Μηχανή από ιδιώτη αμφιβόλου μχανικής κατάστασης ή από έμπορο και μάλιστα εξουσιοδοτημένο ...
Όλα μόνος μου και να σαι σίγουρος πως το δικό μου σκυλί περνάει πολύ καλύτερα και ζάχαρη από των τυπάδων εκεί μέσα .https://www.youtube.com/watch?v=Y45yw1Munlw
αδερφε δεν ειναι καθολου ετσι!δυστυχως εχουμε ενα τεραστιο προβληματα αδεσποτων σκυλιιων!ποιος νομιζεις οτι φταιει?ΟΛΟΙ οσοι ζευγαρωνουν τα σκυλια τους!γιατι οσο υπαρχει κοσμος που τα περνει απο τον καθενα,ο καθενας θα συνεχεισει να ζευγαρωνει!υπαρχουν απειρα αδεσποτα που περιμενουν να υοθετηθουν και πρεπει να σταματησουμε να παραγουμε ΑΛΟΓΙΣΤΑ σκυλια!προβληματισου!σκεψου,ο γειτονας αν δεν ευρισκε να τα πουλησει-δωσει τι θα τα εκανε!θα τα κρατουσε??μπαααααα!το 99% θα τα παρατησει στους δρομους!εσυ εκανες καλο που πηρες τον σκυλο και τον εσωσες αλλα συνεβαλες με το λιθαρακι σου στο να συνεχιστει η κατασταση που επικρατει με τα αδεσποτα!σκεψου ευρυτερα!
πλεον απο το νομο απαγορευεται η αναπαραγωγη σκυλων χωρις αδεια!
και εσυ το κρατησες τον σκυλο σου και ολα καλα και περνατε τελεια(μην νομιζεις πως και στο dogforum τα σκυλια τους δεν περνανε υπεροχα) ΑΛΛΑ και παλι ποσοι τα περνουν απο το γειτονα που τα δινει ΑΚΡΙΤΑ για να τα ξεφορτωθει,μετα απο λιγο καιρο βλεπουν ποση ευθυνη ειναι και παλι τα παρατανε?ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ.το ξερεις πως ενας εκτροφεας αν δεν σε βρει αξιοπιστο μπορει να μην σου δωσει σκυλι?(μιλαω για σοβαρους εκτροφεις και επαγγελματιες).
το προβλημα των αδεσποτων το δημιουργουν ολοι οσοι ζευγαρωνια τα σκυλια τους!τονιζω πως οι σκυλες δεν ειναι ανθρωποι!ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΑΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ!οποιος διατυμπανιζουν ΟΛΟΙ οι ασχετοι!να ολοκληρωθει η σκυλιτσα μου και να γινει μανα...παπαριες....
bros400pgm
19/08/2014, 10:17
Παρολα αυτα, το να πιανεις εναν ανθρωπο απο τα μουτρα, χωρις να γνωριζεις το παραμικρο γιαυτον, δειχνει το επιπεδο σου (του φορουμ στην προκειμενη).
Γιαυτο κ απο μενα ενα Χ στο εν λογο φορουμ κ μαλιστα οπου παρουσιαζεται η ευκαιρια, θα τους κανω κ βουκινο.
banned from dogforum...:bawl::bawl:
(ρε γμτο ολα τα καλα thread ειναι στην "ζωνη")
amyroukai
19/08/2014, 10:20
Ε όχι... Δηλαδή η σκύλα δεν ωρυεται "Θοδωρή εγώ πότε θα γίνω μάνα;"
Ε όχι... Δηλαδή η σκύλα δεν ωρυεται "Θοδωρή εγώ πότε θα γίνω μάνα;"
Εξαρτάται από το " σκυλί" που θα με ρωτήσει. .......
SHOOTER045
19/08/2014, 10:42
Εξαρτάται από το " σκυλί" που θα με ρωτήσει. .......
Πρωινές ώρες έξω από την φαριντα μαζεύονται αρκετά.. .
τονιζω πως οι σκυλες δεν ειναι ανθρωποι!ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΑΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ!οποιος διατυμπανιζουν ΟΛΟΙ οι ασχετοι!....
Χωρις καμια διαθεση για αντιπαραθεση, αυτο παλι απο που βγαινει? Ρωτησαν καμια σκυλα και τους το ειπε ?
Εγω νομιζω οτι το ζευγαρωμα ειναι κατι φυσιολογικο για ολα τα εμβια οντα.
Κατα τα αλλα συμφωνω, πρεπει να υπαρχει ελενχος οπως σε αλλα κρατη και να απαγορευεται η αναπαραγωγη
απο τον καθενα.
peterTHErider
19/08/2014, 11:09
Χωρις καμια διαθεση για αντιπαραθεση, αυτο παλι απο που βγαινει? Ρωτησαν καμια σκυλα και τους το ειπε ?
Κατα τα αλλα συμφωνω, πρεπει να υπαρχει ελενχος οπως σε αλλα κρατη και να απαγορευεται η αναπαραγωγη
απο τον καθενα.
Φιλε μου τα ζωα εχουν ενστικτα και οχι αναγκη της μητροτητας!μονο εμεις οι ανθρωποι εχουμε βαλει στην κουλτουρα μας την αναγκη για ψυχολογικη και αισθηματικη ολοκληρωση μεσω της τεκνοποιησης!
SHOOTER045
19/08/2014, 11:13
Φιλε μου τα ζωα εχουν ενστικτα και οχι αναγκη της μητροτητας!μονο εμεις οι ανθρωποι εχουμε βαλει στην κουλτουρα μας την αναγκη για ψυχολογικη και αισθηματικη ολοκληρωση μεσω της τεκνοποιησης!
Δεν νομίζω
Αν ήταν έτσι εγώ τουλάχιστον θα είχα φτιάξει ολόκληρο χωριό
bros400pgm
19/08/2014, 11:14
Το γνωστο " Ο ΜΑΜΙΑΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ"?
peterTHErider
19/08/2014, 11:21
Παρολα αυτα, το να πιανεις εναν ανθρωπο απο τα μουτρα, χωρις να γνωριζεις το παραμικρο γιαυτον, δειχνει το επιπεδο σου (του φορουμ στην προκειμενη).
Γιαυτο κ απο μενα ενα Χ στο εν λογο φορουμ κ μαλιστα οπου παρουσιαζεται η ευκαιρια, θα τους κανω κ βουκινο.
Θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου χωρις ομως αυτο να αναιρει την προσπαθεια του φορουμ για ενημερωση και γνωση του αντικειμενου!(αλλα ανθρωποι που ολη τους η καθημερινοτητα ειναι ΜΟΝΟ ο σκυλος τους καταλαβαινεις το προβλημα τους να επικοινωνησουν με το ειδος μας αλλα και τη βαθεια γνωση τους στο θεμα σκυλος.εμεις οι υπολοιποι που εχουμε πιο σφαιρικη αντιληψη των πραγματων ας αντλησουμε απο κει την γνωση που θελουμε και μετα ας τους αφησουμε στον μικροκοσμο τους.)
peterTHErider
19/08/2014, 11:24
Δεν νομίζω
Αν ήταν έτσι εγώ τουλάχιστον θα είχα φτιάξει ολόκληρο χωριό
Που διαφωνεις ακριβως?
Θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου χωρις ομως αυτο να αναιρει την προσπαθεια του φορουμ για ενημερωση και γνωση του αντικειμενου!(αλλα ανθρωποι που ολη τους η καθημερινοτητα ειναι ΜΟΝΟ ο σκυλος τους καταλαβαινεις το προβλημα τους να επικοινωνησουν με το ειδος μας αλλα και τη βαθεια γνωση τους στο θεμα σκυλος.εμεις οι υπολοιποι που εχουμε πιο σφαιρικη αντιληψη των πραγματων ας αντλησουμε απο κει την γνωση που θελουμε και μετα ας τους αφησουμε στον μικροκοσμο τους.)
Μεγάλη κουβέντα είπες!Συμφωνώ απόλυτα:beer:
SHOOTER045
19/08/2014, 11:47
Το γνωστο " Ο ΜΑΜΙΑΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ"?
Αν κάθε φορά για συναισθηματικη ολοκλήρωση τεκνοποιουσαμε,θα είχαμε από ένα μικρο χωριό ο καθένας, Αυτό εννοώ.
Έχουμε επιλογή, τα ζωντανά και δη τα σκυλιά δεν καταλαβαίνου την διαφορά, μικρός είχα κουνέλια, μόλις μεγάλωναν λίγο τα μικρά τα ξαναζευγαρωναμε, και πάλι από την αρχή
peterTHErider
19/08/2014, 11:54
Αν κάθε φορά για συναισθηματικη ολοκλήρωση τεκνοποιουσαμε,θα είχαμε από ένα μικρο χωριό ο καθένας, Αυτό εννοώ.
Έχουμε επιλογή, τα ζωντανά και δη τα σκυλιά δεν καταλαβαίνου την διαφορά, μικρός είχα κουνέλια, μόλις μεγάλωναν λίγο τα μικρά τα ξαναζευγαρωναμε, και πάλι από την αρχή
Φυσικα εχουμε και την επιλογη αλλα και την λογικη να παρουμε καποιες αποφασεις.αλλα αυτο δεν αναιρει το γεγονος πως οταν γινομαστε γονεις νιωθουμε πληρεις και λαμβανουμε τεραστιες ποσοτητες συναισθηματων!εισαι γονιος και υποθετω πως καταλαβαινεις τι λεω...
maniatiakos
19/08/2014, 12:04
απο τον καθενα.
Γιατί ρώτησε κάποιος κανά σκυλί αν θέλει να το στριμώξουν σε μια βεράντα;
Δε μιλάω για κανίς, γκριφονάκια κ.α.
Κάτι ροτβάιλερ,λυκόσκυλα και μολοσσούς...
peterTHErider
19/08/2014, 12:18
Μονιμη παραμονη σκυλου σε βεραντα η μπαλκονι η μονιμα δεμενο απο αλυσιδα θεωρειται κακοποιηση απο το νομο διωκεται ποινικα.
Γιατι ρωτησε καποιος κανα σκυλι αν :
- θελει να τρωει ξηρα τροφη αντι για σαρκες και κοκαλα ?
- ο ταδε του κανει για αφεντικο ?
- αν θελει να κανει εμβολια ?
- αν θελει να ζει στα βουνα στο κρυο και στα χιονια ?
- αν θελει να κανει μπανιο στη θαλασσα ?
- αν θελει να του βαζουμε λουρι ή να το δενουμε ?
-
-
.
.
Αυτα θα λεμε τωρα ?
Σιγουρα δεν ειναι σωστο να στριμωχνονται τα ζωντανα σε μια βεραντα ...
Πολύ ατυχής σύγκριση με το κουνέλι που ζει σε συνθήκες αιχμαλωσίας με τον άνθρωπο. Αλλά ακόμα κι αυτό δείχνει το μέγεθος του προβλήματος του ελέγχου του ανθρώπου για τον δήθεν υπερπληθυσμό της γης. Μήπως να το κοιτάξουμε αν μας αρέσει ή όχι η αναπαραγωγή και η ζωή μας σε συνθήκες φυλακής ;;Να μας ελέγχουν πόσο και τι θα τρώμε πότε είμαστε ικανοί για αναπαραγωγή ή όχι χωρις πολλούς συναισθηματισμούς;; Tελικά φτάνουν τα ροδάκινα να ταίσουμε δέκα πεινασμένους ή να τα πετάξουμε να πάρουμε την επιδότηση;; Αν το σκεφτείς είναι παρανοικό το σκεπτικό. Εχουμε λοιπόν το δικαίωμα της σωστής επιλογής για την δημιούργια οικογένειας. Την υποχρέωση αν θες έναντι σε κάθε είδους αντίληψη που θα μας αντιμετωπίσει με την μέθοδο της απλής αναλογικής και των ζώων.
SHOOTER045
19/08/2014, 13:40
Και τα πουλιά σε κλουβιά
Και τα ψάρια σε ενυδρείο
Και οι άνθρωποι σε τοίχους
Κλπ κλπ κλπ
chris4204
19/08/2014, 14:30
Πως η οραιότατη αντιπαράθεση μεταξύ φιλόζωων και σκ!@@#ψυχων σπισιστών κατέληξε συζήτηση για την ελεγχόμενη αναπαραγωγή δεν μπορώ να το καταλάβω.
Χαίρω πολύ το ίδιο συμβαίνει και στην Κίνα.
Bob_o_mastoras
19/08/2014, 14:38
Να βαλω FCR στο σκυλο μου;; Αξιζει;;
:tooth::tooth::tooth:
SHOOTER045
19/08/2014, 15:16
Να βαλω FCR στο σκυλο μου;; Αξιζει;;
:tooth::tooth::tooth:
Και μια ακραπα
Τραγικ.....
Τραγικ.....+1
Αν σκεφτεί κάποιος οτι ακόμα για ένα τοσο απλό θέμα ειδικά για τα σκυλιά και τις γάτες που σε άλλες χώρες ουτε κάν μπαίνει κάποιος στη λογική αντιπαράθεσης...
τι να πώ είμαστε ακόμα πολύ πίσω...
chris4204
20/08/2014, 08:08
Αν σκεφτεί κάποιος οτι ακόμα για ένα τοσο απλό θέμα ειδικά για τα σκυλιά και τις γάτες που σε άλλες χώρες ουτε κάν μπαίνει κάποιος στη λογική αντιπαράθεσης...
τι να πώ είμαστε ακόμα πολύ πίσω...
Όταν έχεις τον κάθε βαρεμένο να σου λέει "μακριά το σκυλια από την παραλία και τη θάλασσά ΜΟΥ" τι να κάνεις, σου γυρνάει το μάτι ανάποδα.
Τα πόδια τους που βρωμάνε ποδαρίλα και ξυνομυζήθρα τυρίλα δεν τα βλέπουν, αλλά πάνε και τα βάζουν στη θάλασσα να ξεβρωμίσουν.....
whatever
21/08/2014, 17:17
hello forum after a long time :wave2:
Δε διάβασα όλο το θέμα για να πω την αλήθεια αλλά πολύ κακό για το τίποτα..
Μάγκες, πολλοί έχουμε σκυλιά, δε χρειάζεται να προκαλούμε όμως. Θες να πας σε παραλία με το σκύλο σου, δε θα πας να κάτσεις μέσα στη μέση της παραλίας με 100 ανθρώπους γύρω γύρω, θα πας στην άκρη και με τον σκύλο πάντα υπο επιτήρηση και περιορισμό. Σεβαστείτε ότι δε νιώθουν όλοι άνετα να βρίσκονται/κολυμπούν δίπλα σε σκυλιά και εννοείται πάντα μαζεύουμε ακαθαρσίες. Όσον αφορά τη γενική συμπεριφορά των ιδιοκτητών παρατηρώ ένα σταρχιδισμό σε τεράστιο βαθμό, τα κάνει ο σκύλος μπροστά απο το ξένο σπίτι, τελειώνει και χαλλλλαρά μετά σηκώνεται και φεύγει, μαζέψτε!! Δε θα σας πέσει ο κ@λος! Σεβαστείτε για να σας σεβαστούν. Το ίδιο ισχύει και για επιθετικά σκυλιά (που τα έχουν κάνει έτσι οι πολύ άντρες ιδιοκτήτες τους γιατί κάπως έχει ταυτιστεί ο ανδρισμός με την αγριάδα (του σκύλου).. δεν ξέρω που ακριβώς το έγινε αυτό..) που πολλές φορές είναι λυτά και φοβάσαι να κυκλοφορήσεις (με ή και χωρις σκύλο πολλές φορές). Πάντως όσο εγώ φροντίζω να τηρώ και να ακολουθώ κατά γράμμα τις υπορεώσεις μου (να μαζεύω τις ακαθαρσίες, να ελέγχω το σκύλο μου προς αποφυγή σκυλοκαβγάδων, να μη τον αφήνω να πλησιάζει αγνώστους που τον φοβούνται κλπ και γενικά να φροντίζω να μην ενχολώ άμεσα ή εμμεσα) δε καταλαβαίνω απο που αντλούν τέτοιο θράσος ορισμένοι και ακούω κάτι "διαμάντια" του τύπου "α στο δι@ολ# πια με τα κ@λοσκυλα" και άλλες τέτοιες ευγενικές φράσεις μέχρι και απειλές για φόλα. Είναι πολύ άσχημο που κάποιοι μπερδεύουν την ευγένεια και τη διάθεση "δεν ψάχνομαι για καβγά, δε σε ενοχλώ γι αυτο μη με ενοχλείς" με την κατάσταση "ο λόγος που δε σε βρίζω είναι γιατί δε μπορώ να με υποστηρίξω", το ότι δεν ψάχνομαι για καβγά δε σημαίνει πως δεν έχω τον τρόπο να σε πείσω πως το να βγάζω βόλτα τον σκύλο μου ό,τι ώρα θέλω και όπου θέλω (σχεδόν) είναι δικαίωμά μου.
Ουφ, τα είπα και ηρέμησα:smokin:
Lioulios
22/08/2014, 00:13
Στο μυαλό μου είσαι Whatever
chris4204
22/08/2014, 10:44
Μάγκες, πολλοί έχουμε σκυλιά, δε χρειάζεται να προκαλούμε όμως. Θες να πας σε παραλία με το σκύλο σου, δε θα πας να κάτσεις μέσα στη μέση της παραλίας με 100 ανθρώπους γύρω γύρω, θα πας στην άκρη και με τον σκύλο πάντα υπο επιτήρηση και περιορισμό. Σεβαστείτε ότι δε νιώθουν όλοι άνετα να βρίσκονται/κολυμπούν δίπλα σε σκυλιά και εννοείται πάντα μαζεύουμε ακαθαρσίες. Όσον αφορά τη γενική συμπεριφορά των ιδιοκτητών παρατηρώ ένα σταρχιδισμό σε τεράστιο βαθμό, τα κάνει ο σκύλος μπροστά απο το ξένο σπίτι, τελειώνει και χαλλλλαρά μετά σηκώνεται και φεύγει, μαζέψτε!! Δε θα σας πέσει ο κ@λος! Σεβαστείτε για να σας σεβαστούν. Το ίδιο ισχύει και για επιθετικά σκυλιά (που τα έχουν κάνει έτσι οι πολύ άντρες ιδιοκτήτες τους γιατί κάπως έχει ταυτιστεί ο ανδρισμός με την αγριάδα (του σκύλου).. δεν ξέρω που ακριβώς το έγινε αυτό..) που πολλές φορές είναι λυτά και φοβάσαι να κυκλοφορήσεις (με ή και χωρις σκύλο πολλές φορές). Πάντως όσο εγώ φροντίζω να τηρώ και να ακολουθώ κατά γράμμα τις υπορεώσεις μου (να μαζεύω τις ακαθαρσίες, να ελέγχω το σκύλο μου προς αποφυγή σκυλοκαβγάδων, να μη τον αφήνω να πλησιάζει αγνώστους που τον φοβούνται κλπ και γενικά να φροντίζω να μην ενχολώ άμεσα ή εμμεσα) δε καταλαβαίνω απο που αντλούν τέτοιο θράσος ορισμένοι και ακούω κάτι "διαμάντια" του τύπου "α στο δι@ολ# πια με τα κ@λοσκυλα" και άλλες τέτοιες ευγενικές φράσεις μέχρι και απειλές για φόλα. Είναι πολύ άσχημο που κάποιοι μπερδεύουν την ευγένεια και τη διάθεση "δεν ψάχνομαι για καβγά, δε σε ενοχλώ γι αυτο μη με ενοχλείς" με την κατάσταση "ο λόγος που δε σε βρίζω είναι γιατί δε μπορώ να με υποστηρίξω", το ότι δεν ψάχνομαι για καβγά δε σημαίνει πως δεν έχω τον τρόπο να σε πείσω πως το να βγάζω βόλτα τον σκύλο μου ό,τι ώρα θέλω και όπου θέλω (σχεδόν) είναι δικαίωμά μου.
Συμφωνούμε απόλυτα σε όλα εκτός από ένα. Δεν είναι σχεδόν δικαίωμά μας, είναι καθαρά δικαίωμά μας και με το νόμο.
chester24
24/08/2014, 11:21
Γεια μαααααααααααας! :beer:
nikos_abel
24/08/2014, 16:03
http://tune.pk/video/2875677/cosmos-a-space-time-odyssey-some-of-the-things-that-molecules-do-season-1-full-episode-2
Αυτός ο μλκς στο 3:15 φταίει. Ας καθότανε μόνος του ο βλαμένος και όλοι θα ήμασταν μια χαρά τώρα στις παραλίες μας.
Pan (dvs)
24/08/2014, 17:44
Κανενα ζωο δεν γεννηθηκε για να το εχουμε εμεις φυλακισμενο και δεμενο.Δεν εχω "δικη μου" γατα ,αλλα ολες περνανε μια βολτα απο την αυλη μου να μου πουνε ενα γεια.Ειναι ομως δικη τους επιλογη.Αν δεν γουσταρουνε ειναι ελευθερες να πανε παρακατω.Δεν εβαλα σε καμμια λουρι ,ουτε την υποχρεωσα να με τρωει καθε μερα στη μαπα,θελει δεν θελει.
Αν ειστε φιλοζωοι σπαστε τις αλυσιδες τους.Δωστε τους την επιλογη να διαλεξουνε αυτα τους φιλους τους (οχι τα αφεντικα τους)
Ολα τα αλλα και με το συμπαθειο ,ειναι για ναχαμε να λεγαμε.
chris4204
24/08/2014, 22:19
Κανενα ζωο δεν γεννηθηκε για να το εχουμε εμεις φυλακισμενο και δεμενο.Δεν εχω "δικη μου" γατα ,αλλα ολες περνανε μια βολτα απο την αυλη μου να μου πουνε ενα γεια.Ειναι ομως δικη τους επιλογη.Αν δεν γουσταρουνε ειναι ελευθερες να πανε παρακατω.Δεν εβαλα σε καμμια λουρι ,ουτε την υποχρεωσα να με τρωει καθε μερα στη μαπα,θελει δεν θελει.
Αν ειστε φιλοζωοι σπαστε τις αλυσιδες τους.Δωστε τους την επιλογη να διαλεξουνε αυτα τους φιλους τους (οχι τα αφεντικα τους)
Εσένα οι γονείς σου γιατί δεν σε παράτησαν μόνο σου ????? να κάνεις και τις επιλογές σου, να είσαι και ελεύθερος.
Bob_o_mastoras
24/08/2014, 22:41
Στις γατες ισχυει αυτο. Και 'γω εχω πολλες ελευθερες εδω εις το χωριο και ερχονται απο επιλογη και μου κανουν παρεα (οχι γιατι τα λεμε ωραια, υποπτευομαι πως το φαι που τους δινω παιζει καποιο ρολο :lol:).
Στα σκυλια ομως δεν ισχυει ουτε κατ'ελαχιστον. Ο σκυλος απαξ και δεθει μαζι σου δεν σε εγκαταλειπει ποτε απο καθαρα δικη του επιλογη. Δεν τον κραταει κανενας με το ζορι.
Αλλα ζωα και ειδικα αγρια ειναι μαλακια να τα κραταμε φυλακισμενα σε κλουβι. Συμφωνω.
Pan (dvs)
25/08/2014, 07:34
Στις γατες ισχυει αυτο. Και 'γω εχω πολλες ελευθερες εδω εις το χωριο και ερχονται απο επιλογη και μου κανουν παρεα (οχι γιατι τα λεμε ωραια, υποπτευομαι πως το φαι που τους δινω παιζει καποιο ρολο :lol:).
Στα σκυλια ομως δεν ισχυει ουτε κατ'ελαχιστον. Ο σκυλος απαξ και δεθει μαζι σου δεν σε εγκαταλειπει ποτε απο καθαρα δικη του επιλογη. Δεν τον κραταει κανενας με το ζορι.
Αλλα ζωα και ειδικα αγρια ειναι μαλακια να τα κραταμε φυλακισμενα σε κλουβι. Συμφωνω.
Δεν μενω σε χωριο ουτε τις ταιζω.Ερχονται για παρεα και για να αραξουνε.
Εσένα οι γονείς σου γιατί δεν σε παράτησαν μόνο σου ????? να κάνεις και τις επιλογές σου, να είσαι και ελεύθερος.
Δεν σε καταλαβαινω.Ατοπη η συγκριση.Δεν γνωριζω καμμια σκυλιτσα να δινει με τη θεληση της τα κουταβια της σε ανθρωπους για να τα μεγαλωσουνε καλυτερα απο αυτην.
MG-KTiNoS
25/08/2014, 07:47
Δεν έχεις ιδέα από γάτες.
Η γάτα μπορεί να μην κάνει όπως ο σκύλος (έχει τις ώρες τις)
αλλά μην σου περάσει από το μυαλό ότι είναι μαζί σου για το φαί.
Η γάτα άμα δε σε γουστάρει θα φύγει.
Απλά πράματα.
Red Rider
25/08/2014, 07:50
Εγώ πάντως δεν θα ηθελα μια γάτα,που προηγουμένως είχε φάει ένα ποντικό ή οτιδήποτε άλλο ,να τριγυρίζει στην αυλή που παίζουν τα παιδιά μου.
Ο "υγιής περιορισμός" δηλαδή εμβόλια και ένας γενικότερος έλεγχος του ζώου δεν βλάπτει νομίζω.
MG-KTiNoS
25/08/2014, 07:57
Η γάτα δεν τρώει ποντικό μόνο τον κλαδευει. :D
Άμα είναι και σπιτική τον εχει χεσμένο το πόντικα.
(με κάποιες εξερέσεις κυρίως από αρσενικά ζώα)
Τώρα ο γάτος δε ζει πολύ 2 3 άντε 4 χρόνια.
Αν θες να τον έχεις υποχρεωτικά θα τον πας για στείρωση.
Φυσικά το να έχεις γάτο "νορμάλ" στο σπίτι έχει πολλά προβλήματα
γιατί θα τα γαμήσει όλα...
:lol:
Bob_o_mastoras
25/08/2014, 11:56
Εχω ιδεα απο γατες. Εχω μεγαλωσει αρκετες γενειες.
Αν δεν εχει μεγαλη επαφη μαζι σου απο μικρη η γατα, ερχεται για το φαι οταν πειναει. Αν σε εχει συνηθισει και σε γουσταρει σκαει συνεχεια.
Αλλα η τελευταια περιπτωση ειναι το 20% απο ολες συνολικα. Εχω μια (θα ποσταρω φωτο) που ειναι σαν σκυλος. Αμα την φωναξω μπορω να την παω και βολτα μακρια. Αλλα τη μεγαλωσα απο μωρο. Ζει ελευθερη αλλα δεν πολυκουνιεται απο τον κηπο. Φυλακας και ετς! Πιανει και κανα ποντικα που και που! ;)
Bob_o_mastoras
25/08/2014, 12:24
Να η παλιογατα!
322260
akis_trevor
25/08/2014, 13:31
καταρχην,δεν συμφωνω με το να εχεις δεμενο τον σκυλο σου.ομως δεν μπορουν να συγκειθουν οι γατες με τους σκυλους.γατα δεν ειχα,ειχαν ομως φιλοι και θειοι μου.αν την γατα την εχει εκτος σπιτιου,καποιες στιγμες θα φευγει και μπορει να κανει μερες να γυρισει.ξερω περιπτωσεις που δεν γυρισαν ποτε γιατι βρηκαν ταιρι και αραξαν εκει,σωγαμπροι κι ετσι :) .
ο σκυλος δεν παιζει να το κανει αυτο.
παντως και οι σκυλοι πιανουν ποντικες ;)
chris4204
25/08/2014, 13:44
Δεν μενω σε χωριο ουτε τις ταιζω.Ερχονται για παρεα και για να αραξουνε.
Δεν σε καταλαβαινω.Ατοπη η συγκριση.Δεν γνωριζω καμμια σκυλιτσα να δινει με τη θεληση της τα κουταβια της σε ανθρωπους για να τα μεγαλωσουνε καλυτερα απο αυτην.
Δεν έχει λογική αυτό που λες. Γενικά είναι κάτι σαν τις υιοθεσίες. Αλλά εκτός αυτού πόσα κουτάβια θα επιβίωναν αν δεν τα έπαιρναν άνθρωποι??? Απάντηση 1/8 φτάνει στην εφηβεία. Όπως παράγοντας γέννας είναι ο άνθρωπος έτσι είναι και μεγαλύτερος παράγοντας εξόντωσής τους. Αν προσπαθήσεις να εκλογικεύσεις τον κύκλο της ζωής του αδέσποτου σκύλου δεν πρόκειται να βγάλεις άκρη.
Είναι σαν να με ρωτάς γιατί πήρα να μεγαλώσω ένα παιδάκι από το δρόμο αντί να το αφήσω να πεινάσει και να κινδυνεύει.