View Full Version : honda GLX SUPER CUB 90 (σουζο-οικονομικο-που θα ταξιδεψει)
kostaskk
09/03/2015, 19:35
Μήπως σου έβαλε λάδι αυτοκινήτου?
συσκευασια ενος λιτρου ηταν δεν νομιζω..
πηγα να το συντηρήσω και εγινε χειρότερο.. 12 ευρω πετάχτηκαν
andreaspetr
09/03/2015, 21:11
εφτασε τα 43.000 χιλιομετρα οποτε συνεργειο.
το πισω φρενο φτιάχτηκε και τωρα δουλευει πολυ καλα.
μπηκε καινουριο υλικο τριβης στο ταμπουρο και κατι λαστιχακια στον τροχο. σινεμπλοκ τα λενε νομιζω στο προγραμμα ειναι και η αλλαγη σιαγόνας για να ειναι 100% οπως πρεπει. παντος τωρα φρεναρει δυνατα και δεν 'κολαει' το φρενο
υλικο τριβης ειναι οι σιαγωνες ή φερμουιτ.
332197
εσενα τι αλλο σου ειπε θελει αλλαγη?
kostaskk
09/03/2015, 21:29
αυτα μου αλλαξε..
τοτε θελει αλλαγη το ταμπουρο.
βασικα μου ειπε ο μηχανισκος που 'σηκώνει' αυτα στην φοτο εχει φαγωθει... κοστος 5 ευρω μου ειπε
Να δω για ποσο καιρο θα βασανιζεις τα μηχανακια που τα κληρωνει η παλιοζωη να πεφτουν στα χερια σου...:bawl:
Εισαι μικρος ακομα γιαυτο μαλλον...:beer:
kostaskk
09/03/2015, 22:21
Να δω για ποσο καιρο θα βασανιζεις τα μηχανακια που τα κληρωνει η παλιοζωη να πεφτουν στα χερια σου...:bawl:
Εισαι μικρος ακομα γιαυτο μαλλον...:beer:
ναι τερμα βασανισμα :-p
kostaskk
10/03/2015, 14:41
σημερα ξανα τα ιδια.. απορω πως μια αλλαγη λαδιων μπορει να φερει τετεια αλλαγη σε ενα μοτερ..
πριν την αλλαγη δεν πατιναρε καθολου..
παντος με τα 40-50 χιλιομετρα που κινούμε μεσα στην πολη δεν εχει θεμα με πατιναρισμα
απο 60 και πανω αν ακοιξεις τερμα γκαζι δινει πονο
θα παω να ξαναδω τι λαδια μου εβαλε ακριβος και στο επομενο σερβις θα ανοιξω καμπανα και θα αλλαχτουν δισκα (δυσκολο καθος το μοτερ μιαζει να εχει λιγα χιλιομετρα) ή ποιο σκληρα ελατήρια
steliosp.
11/03/2015, 18:21
σημερα ξανα τα ιδια.. απορω πως μια αλλαγη λαδιων μπορει να φερει τετεια αλλαγη σε ενα μοτερ..
πριν την αλλαγη δεν πατιναρε καθολου..
παντος με τα 40-50 χιλιομετρα που κινούμε μεσα στην πολη δεν εχει θεμα με πατιναρισμα
απο 60 και πανω αν ακοιξεις τερμα γκαζι δινει πονο
θα παω να ξαναδω τι λαδια μου εβαλε ακριβος και στο επομενο σερβις θα ανοιξω καμπανα και θα αλλαχτουν δισκα (δυσκολο καθος το μοτερ μιαζει να εχει λιγα χιλιομετρα) ή ποιο σκληρα ελατήρια
Τα σύγχρονα λάδια αυτοκινήτων, έχουν μέσα πρόσθετα για μειωμένες τριβές, τα οποία δεν είναι κατάλληλα για συμπλέκτες που είναι υγρού τύπου. Αυτά εφόσον φταίνε όντως τα λάδια, εκτός και αν σου ρύθμισε λάθος το συμπλέκτη.
Ο μάστορας που πήγες ασχολείται με μοτό ή απλά είναι κάποιος που "πιάνουν τα χέρια του";
Αν φταίνε όντως τα λάδια δε θα κερδίσεις τίποτα αλλάζοντας δισκάκια.
kostaskk
11/03/2015, 18:46
οχι ασχολείται με μοτο κυριος
notakos600
11/03/2015, 19:29
οχι ασχολείται με μοτο κυριος
Πάνε πάρε MOTUL 15W50 , πέτα τα παλιά και βάλε τα.
Ο μότο-κύριος είναι για τα πανηγύρια πες του, τρομάρα του.
kostaskk
12/03/2015, 22:54
ξαναπήγα στον μάστορα και ρώτησα για το κόστος επισκευής
αρχικα νόμιζα οτι θα ειναι ακριβή επισκευή καθος ανοιγει το μοτερ αλλα δεν ηταν ετσι.
οποτε αλλάχτηκαν τα δισκάκια και μπηκαν ποιο σκληρα ελατήρια.. ολα καινούρια
συνολικο κοστος μαζι με τα εργατικα= 30 ευρω
οποτε ολα μια χαρα. το παπι ειναι ξανα ετοιμοπόλεμο και 100% λειτουργικό
στην λειτουργεια απλα νιώθω λιγο ποιο 'σκληρές' τις αλλαγές ταχυτήτων σε σχεση με πριν αλλα ειναι σε φυσιολογικα επιπεδα
το τράβηγμα τωρα ειναι παντου το ιδιο και δεν πατινάρει πουθενά
μενει για γίνουν αρκετα χιλιομετρα για να δοκιμαστεί η αντοχή των νεων δισκων και ελατηρίων στον χρονο
ρωτισα και αν μπαινει παπας με την σκεψη οτι ετσι θα εχω ακομα καλητερη οικονομια καυσιμου και λιγοτερες φθορες στο μοτερ σε βαθος χρονου
αλλα μου ειπε δεν ειναι καλη ιδεα γιατι δεν δουλευει καλα ο 50αρις παπας με τα 110 κυβικα
αλλα μου ειπε να κανω μια ωραια πατεντα με καπακι απο σπρει που πρεπει να κοπει και να μπει πανω απο την χοανη για καλητερη προστασία..
θεμα με νερα και βρωμιες δεν εχω εκει που ειναι κριμενη η χοανη αλλα θα δοκιμάσω την πατέντα αυτή
CustomBoy
12/03/2015, 23:35
εδω ο φίλος εχει βάλλει πατο απο πλαστικο μπουκάλι για καλυμα στη χοάνη..κατα τον ιδιο τρόπο τοποθετείς και το καπακι του σπρευ (πχ απο cosmos lac που ειναι και ευρυχωρο ) http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=140359&page=32&p=2520851&viewfull=1#post2520851
kostaskk
13/03/2015, 00:04
thanks!!!!
kostaskk
14/03/2015, 12:43
τελικα μπηκε ενα κυλινδρικό δοχειο απο μπατονετες που ταίριαξε μια χαρα :-p
αρχικα ηταν πολυ κλειστο και στις μεσαιες μπερδευε και δεν ανεβαζε παραπάνω
μετα ανοιξα 4 τρυπες η καθε μια απεναντι απο την αλλη με αναπτήρα και τωρα ειναι σχεδον οπως ηταν με σκετη χοανη απο επιδώσεις
το μοτερ εχει ποιο αθοριβη λειτουργεια..
φανταζομαι αφου μειωνεις τον αερα το μιγμα γινεται πλουσιο οποτε θελει ρυθμισμα στο καρμπιρατέρ?
πρεπει να μετρισω και καταναλωση
kostaskk
16/03/2015, 20:00
μεγαλη βολτα 160 χιλιομετρων. παιχνιδακι δεν ζορίστηκε πουθενά
απέδειξε ποσο εργαλεια ειναι τα παπια κουβαλοντας πανω στην ποδια του ενα μοτερ απο rgv250 για 80 χιλιομετρα
επισης απο καταβαλωση τιποτα. καπου στα 3 λιτρα πρεπει να εκαψα
είχαμε ομως μια απώλεια. ο δείχτης του κοντερ έσπασε, πιθανον απο καποια μεγάλη λακουβα
στην προσπαθεια επισκευης εκοψα καταλαθος και τον δεικτη βενζινης.. κοβονταν με το άγγιγμα απο τον πολυμερισμο οποτε θα συνεβαινε και μονο του καποτε
τελικα εκοψα τις ακρες απο χοντρο tyre up και λιωνοντας το με αναπτυρα το στερεωσα στην θεση των δεικτων.
το προβλημα λυθισε.
βεβαια μια νεα δυσλειτουργεια ειναι οτι το κοντερ ξεκιναει απο τα 25-30 χιλιομετρα/ωρα και μετραει..
πανω απο αυτα μετραει κανονικα και σωστα και δειχνει πραγματικα χιλιομετρα οπως παλια
οποτε θα το αφήσω ετσι προς το παρον πιθανον να τα παίξε λιγο η ντιζα ή ο εσωτερικος μηχανισμος του κοντερ
332459
332460
332461
SHOOTER045
16/03/2015, 20:03
Τα κοντέρ σε αυτά είναι τζάμπα, φυσικά ημιτασιον.
kostaskk
26/03/2015, 16:30
τελικα ταξιδεψε.
αρτα αθηνα και πισω. 650 χιλιομετρα+ συνολο. 12ωρες οδήγηση μονος μου
σταση μεγαλη στην αθηνα. ενδιαμεσα μονο για βενζινη θυμαμαι να σταμάταγα και διόδια
παρα τις υψηλες στροφες στον γυρισμο και την πολυωρη χρηση δεν εβγαλε καμια βλαβη και η σταθμη του λαδιου δεν εχει μειωθει
lifan power!!! ουτε καν ζεσταθηκε πολυ
η καταναλωση στο 2 λιτρα πηγαινοντας χαλαρα οποτε θεωριτικα εκαψα 12 λιτρα για ολη την διαδρομη.
και λιγο ποιο πανω απο 2 στο σχεδον τερμα γκαζι που το εκανα στο γυρισμο
εφυγα 3 ωρα το βραδυ. εθνική νταλίκες κτλ αλλα ηταν με καλο καιρο αρχικα
εκτος εθνικης το λιγο που δοκιμασα δεν μου εκανε, λογο μεγαλων λακουβων που ειναι επώδυνες για το glx και αν ειναι και βραδυ δεν τις βλεπεις κιολας οποτε καλητερα εθνικη.
επισης καταλαβα οτι βραδυ ειναι καλητερα να ταξιδεψεις γιατι βλεπεις ποιος και ποτε παει να σε προσπερασει και κανεις ακρη
βεβαια αυτο ειναι σχετικο καθος στο αθηνα-πατρα μεγαλο μερος τις διαδρομης ειχε χωρο για ενα μονο αυτοκινητο και εμπαινα στην διαχωριστικη λωρίδα των 2 ρευματων κανοντας σλαλομ στους κώνους-πλαστικα πασαλακια που εχουν βαλει μπαινοντας εκει ωστε να προσπερασει ο αλλος.
οταν δεν μπορουσα να το κανω αυτο πηγαινα τερμα δεξια και προσπερνουσαν με πολυ λιγο χωρο οσοι το τολμουσαν αλλοι δεν το 'ειχαν'
κοντα στην πατρα στα βουνα ποιανει πολυ δυνατος αερας.
οταν με χτυπούσε η ριπη έχανα 10 χιλιομετρα στο κοντερ
σε μια φαση σχεδον δεν το ελενχα απο τον αερα ενώ πηγαινε να μου σβισει και απο τον αερα (φορούσα χοανη)
ειδικα στην γεφυρα ριο αντιριο την εβγαλα με ζιγκ ζαγκ και πλαγιασμενος
οποτε βαζω το κουτι απο μπατονετες πατεντα και συνεχισα χωρις 'αυξουμειομενο' μειγμα και η λειτουργεια ηταν μετα καλη
επισης το ξαναβαλα στην δυνατη βροχη.
εκτος απο εναν μεθυσμένο μαλλον που βγηκε στο αντιθετο και πηγε να πεσει πανω μου σε ανοικτη με χιλιομετρα στροφη δεν εγινε κατι κακο
και 3-4 μαλακες που ή περασαν πολυ κοντα στην προσπεραση ή και μεχρι να με βρεξουν περνοντας ταπα και πετοντας πανω απο διαβαση τραινου
(ειχε λακουβα με νερο)
+ενας αλλος που με εστειλε προς την αθηνα αντι για πατρα σε ενα σημειο που χαθηκα. ευτιχος βρήκα ακρη
αν θεωρήσουμε και τα 'μεγαλα' φωτα μαλακια τοτε οι μαλακες ηταν 30-40. πολυ τυφλωμα για αυτο και ειχα την ζελατινα ανοικτή
στο κυριο μερος τις διαδρομης ειχα βγαλμενο το κουτι απο μπατονετες στην χοανη για να ειναι ποιο φτωχο το μιγμα και να εχω καλητερη καταναλωση αλλα και την μεγιστη αποδωση του μοτερ
μετα την πατρα ποιανει βροχη.
εχω χωρις αδιαβροχο.
μετα απο λιγο γινομαι όλως μουσκεμα
μετα απο ωρα αρχιζουν τρεμουλο,πονοι δύσκολη αναπνοή κτλ, βεβαια οχι σε τετειο βαθμο για να με σταματισει να κατεβω απο το παπι
πρεπει να κανα 3 ωρες+ με βροχη και με κρυο καιρο βρεγμενος.
εφτασα και ολα καλα, στεγνώσαμε τα παντα και ζεσταθηκα λιγο.
βεβαια οχι καλα καθος 'αργουσα μπερδευομουν' στην ομιλία λογο του κρυώματος και συνεχιζα να κρυώνω λιγο
κοκκινα ματια απο την έλλειψη υπνου και τις κουρασης και ωρα για την επιστροφή
πριν ακομα φυγω οταν κοιταζα κατι σταθερο πχ ημουν μεσα σε φερυ για 1-2 δευτερα ειχα την αισθηση οτι 'κινουμαστε' ενω αυτο δεν συνεβαινε.
μαλλον ειχα συνηθίσει την πολυωρη κίνησή και τα ματια την αλλαγη 'μοτιβου'
μολις αρχισε η επιστροφη ηρθε νυστα.
ηταν τοσο μεγαλη που εβλεπα παραισθησεις ας τις πουμε. κονοι-εργατες-γεφυγες-ζωα στα σκοτεινα κοματια τις εθνικης που δεν υπήρχαν και με ξαφνιαζαν
μερικες φορες εκανα και κινηση να αποφύγω κονους-λακουβες που δεν υπηρχαν
ηταν καποια παρενεργεια τις ελειψης υπνου και κουρασης
αρχοτερα που ο δρομος εγινε ποιο φωτεινος και αργοτερα 1 λοριδα συνήλθα και ημουν σε εγρήγορση ή οποια δεν εφυγε μεχρι που εφτασα σπιτι κατι που δεν περιμενα να γινει
αλλωστε ολο επρεπε να αλλαζω θεση γιατι με προσπερνουσαν, μετα την πατρα επρεπε να αποφευγω λακουβες, επαιζα με το γκαζι,στροφες κτλ
ολα καλα αν και ειχα αγχωθει στην αρχη γιατι
ενα τρύπιο λαστιχο,βλαβη στα ηλεκτρικα,μοτερ θα με αφηναν μονο μου πολυ μακρια απο το σπιτι μου.
αλλα ο lifan και το glx δεν μασανε.
giorgos.bmw
26/03/2015, 17:00
Χαράς το κουράγιο σου μπράβο.
Εισαι τεραστιος χωρις πολλα λογια...Kostaskk for ever!!!:beer:
Black Mamba
26/03/2015, 17:49
Μπραβο ρε Κωστα, σιδεροκωλος μιλαμε και το παπι σου παλικαρι...
Αξιος!
:a20:
Bladerunner
26/03/2015, 18:06
(...)
Σέβομαι το κουράγιο και το πείσμα σου, αλλά πολλά και τραγικά τα λάθη ρε φίλε...
Βράδυ με το παπί στην εθνική;
Στη διαχωριστική σλάλομ στους κώνους για να διευκολύνεις τον από πίσω;
Υποθερμία;
Παραισθήσεις από την νύστα;;;
Γιατί;
kostaskk
26/03/2015, 19:00
αν πηγαινεις τερμα δεξια,
βλεπεις τι γινεται πισω σου εχεις αρκετή ασφάλεια στην εθνικη
οσο για το βραδυ ειναι ποιο ασφαλες νομιζω απο την αποψη οτι βλεπεις καλητερα ποτε παει καποιος να σε προσπεράσει
επισης τον βλεπεις που ερχεται πισω απο πολυ μακρια ακομα και αν τρεχει σε σχεση με την μερα που δεν βλεπεις τιποτα πισω σου
το βραδυ εχει και λιγοτερη κινηση. οποτε λιγοτερους πιθανους 'βλακες'
βεβαια εχει ποιο πολλες πιθανοτητες να πεσεις σε μεθησμενο,κοιμισμένο
στα προσπερασμα τους άφηνα γιατι δεν ηθελα να εχω κανεναν πισω μου (μερικοι ειχαν και ανοικτη μεγαλη σκαλα)
εκτος αυτου ανα μερικα χιλιομετρα ειχε και εξτρα λοριδες για προσπερασμα οποτε δεν πηγα στην 'μεση' και πολλες φορες
ο καιρος ηταν μεγαλο fail. ειδα ξαστερια και έφυγα. τα δελτια έλεγαν θα ρθει απο δυτικα η κακοκαιρια οποτε υπεθεσα οτι θα προλαβαινα να φτασω χωρις βροχη.
η χαρα κρατισε λιγο
η νυστα ηταν για καμια ωρα μονο στην αρχη
μετα ξυπνισα και πηγαινα καλα και δεν ξανανυσταξα μεχρι το τελος ενω η οραση ηταν καλη
αν δεν εφευγε θα σταματούσα καπου γιατι σιγουρα δεν γινοταν να φτασω ετσι
το γιατι? ηταν κυριος 3 λογοι.
πρώτον θα πηγαινα να κανω track day κατι που ειναι όνειρο. λεοφορειο ειχε στις 7 το πρωι οποτε θα εφτανα καπως αργα για το td
δεύτερον δεν ειχα ξανακανει ποτε τοσο μεγαλο ταξιδι με παπι οποτε ηθελα να δω τα ορια και αν γινεται να γινει κατι τετειο
επισης οικονομικος λογος καθος ετσι γλίτωσα 30+ ευρω
και πολλες ωρες απο μετακινησεις και αναμονες μεσα στην αθηνα με ταξι και λεωφορεία.
ακομα ειχα περιορισμενο ωραριο και το να παω με λεοφορειο με περιόριζε
το μονο που μετάνιωσα ηταν οτι δεν ειχα αδιαβροχο και μακρύτερο γραναζομα
γιατι ολα αυτα ρε αδελφε;:look:
αν σου αρεσει να κρυωνεις και να εχεις παραισθησεις απο την εξαντληση βρες εναν τροπο να το κανεις σε ελεγχομενο περιβαλλον κι οχι στο δρομο
εκει κινδυνευεις κι εσυ κι οι υπολοιποι
kostaskk
26/03/2015, 20:38
γιατι ολα αυτα ρε αδελφε;:look:
αν σου αρεσει να κρυωνεις και να εχεις παραισθησεις απο την εξαντληση βρες εναν τροπο να το κανεις σε ελεγχομενο περιβαλλον κι οχι στο δρομο
εκει κινδυνευεις κι εσυ κι οι υπολοιποι
δεν ηξερα οτι θα συνέβαινε κατι τετειο η ποιο μεγαλη μου βολτα πριν απο αυτο ηταν μεχρι 160 χιλιομετρα σερι
στην επιστροφη που δεν εριξε σταγονα ολα ηταν καλα. και απο άποψη κρύου το βραδυ (8-3 ωρα) δεν ειχα προβλημα
taisteal
26/03/2015, 23:52
Αν και ρισκαρες αρκετα,αφου γυρισες σπιτι ολα καλα.
Το επομενο να ειναι πιο οργανωμενο.
Η αυπνια,σε συνδυασμο με νυχτα και κρυο ειναι ο,τι πρεπει για ατυχημα.
Καλους δρομους να εχεις παντα
:beer::beer::beer:
notakos600
27/03/2015, 07:40
Μπράβο Κώστα για το εγχείρημα, την υπομονή και την επιμονή σου.
Το Lifan 110 τελικά είναι το πιο αξιόπιστο κινέζικο μοτέρ.
Ρισκάρισες πολλά, πάρα πολλά, αλλά αφού γύρισες στο σπίτι καλά, όλα ΟΚ. :beer:
Τώρα πλέον ξέρεις τι χρειάζεται να κάνεις την επόμενη φορά που θα το τολμήσεις.
kostaskk
23/04/2015, 14:06
http://s23.postimg.org/mt16j0jjf/plplplpppppppppppppp.jpg (http://postimage.org/)
image upload no registration (http://postimage.org/)
στον γυρισμό δλδ αθηνα-αρτα το κοντερ αρχισε να παραδίδει πνευμα
ο δεικτης πηγαινε πανω κατω εντονα με αποτελεσμα να κοπει στο τελος και κατι σφύριζε (η ντιζα μαλλον)
αργοτερα σταματισε να δουλευει ο χιλιομετριτης και το κοντερ
οποτε εβαλα καινουριο κοντερ και καινουρια ντιζα με 18 ευρό
το παλιο κοντερ ηταν ξεθοριασμενο και γενικα χαλια η παλια ντιζα ειχε κοπει
μέτρημα και δειχνει να μετραει τα ιδια με πριν.. (πηγα καπου στα 75km/h σε ενα γρηγορο ανοιγμα)
δεν φαινετε να εχει διαφορες καπου σε σχεση με πριν
το φως τις νεκρας εχει πλεον 'τζαμακι' που σημαινει οτι δεν θα ενοχλεί-θαμπώνει το βραδυ
ο δεικτης βενζινης συνεχιζει να δουλευει οπως πριν. (δηλαδη παει min οταν το ντεποζιτο φτασει στην μεση)
επίσης εχω ένδειξη για την μεγαλη σκαλα στο φως κατι που δεν ειχα πριν
στα σχεδια ειναι η τοποθετιση ενός ακομα μικροτερου γραναζιου πισω γιατι ακομα μου φαινετε λιγο κοντο. (ειμαι και 60 κιλα)
τωρα που εφτιαξε ο καιρος μπορει να γινουν πολλα μακρινα ταξιδια με αυτο και δεν λεει να πηγαινω με 50-60 χιλιομετρα ανα ωρα
θα πρεπει να παρω ενα φαστ,καμια σαμπρελα,να βαλω το εμπρος καλαθακι και μεσα σε αυτο ενα μπετονι 4 λιτρα βενζινη και κανα λαδι (αν και δεν καιει τιποτα) αλλα με τις ζεστες και υψηλες στροφες μπορει να καψει
οπως τα υπολογισα για μεγαλες διαδρομες απο αποψη οικονομιας μονο το παπι συμφέρει.
μεγαλη μεσαια μηχανη βγαινει σχεδον τα ιδια με το αν πηγαινες με αυτοκινητο η λεοφορειο καθος θα καίει απο 4-6 λιτρα ανα 100χιλιομετρα+ τα διοδια
που ειναι τα διπλα ή τριπλα σε κοστος σε σχεση με το παπι
εχω σκευτει να δωσω το παπι και να παρω κανα AX-1 250 αλλα δεν θα συμφέρει
kostaskk
26/04/2015, 20:37
γιαννενα σήμερα για να στρώσει το κοντέρ :-p
http://s24.postimg.org/9kl13a85x/20150426_171612.jpg (http://postimage.org/)
image uploading site (http://postimage.org/)
50-60 km/h στον πηγαιμό και 60-70 στην επιστροφή μεσο ορο (κατηφορα)
150 χιλιομετρα συνολο. 3 λιτρα ή περιπου 4,50 ευρω το κόστος
στην αρχη που ειχε ηλιο και ζεστη παρατηρισα οτι το μοτερ αρχισε να ζεματαει.
μηπως ειναι η ωρα να βγει η ποδιά για καλητερη ψυξη του μοτερ?
σε μια κατηφορα εβγαλε 90km/h τερμα.. στα πατακια με το ζορι πατουσες απο τους κραδασμους :-p
θα ηθελα γνωμες για το αν με παιρνει να μακρύνω ακομα λιγο το γραναζομα.
ειμαι 60 κιλα και οπως ειναι τωρα δεν εχει δειξει να ζοριζεται και να κρεμαει.
παει 55-65 km/h με μισο γκαζι περιπου πορεια ενω σε ευθεια τελικιαζει στα 85km/h.
δεν θελω να το πηγαινω με υψηλες στροφες για να μην φθαρει το μοτερ ή αρχισει να καιει λαδια
SHOOTER045
26/04/2015, 20:51
Με το ίδιο μοτέρ πάω 85+ κάτι ψιλά τέρμα γκαζι στις ευθείες με 38 πίσω, στα κατηφορακια 90αριζω και στις μεγάλες ή βελόνα τερματίζει.Οι κραδασμοί είναι ένα θέμα σε αυτές τις ταχύτητες βέβαια για το παπί, αλλά αντέχετε.
Η ποδιά νομίζω ότι εγκλωβιζει αέρα για να ψυχει το μοτέρ,αλλά μαλλον στην θερμοαπαγωγη έχει θέμα.
Επειδή το κυκλοφορώ κατακαλόκαιρο με καύσωνες κλπ έχω παραγγείλει ψυγείο λαδιού( αναμένεται) και θα δω στην συνέχεια.
kostaskk
26/04/2015, 21:04
η ποδια θα μπορούσε να εγκλωβίζει αερα στην θεση τις κεφαλης και του κυλίνδρου. ομως στα καρτερ και γενικά στο κατω μερος του μοτερ κόβει τον αερα.
εκει μου το ζεμάτισε λιγο. δηλαδη στα καπάκια μοτερ δεξια και αριστερα. εκει σχεδον δεν υπάρχει ροη αερα
και δεν μπορουσα να κρατήσω το χερι πανω αρα ειχε αρκετους βαθμους.
αργοτερα αλλαξα οδήγηση και δεν ειχα θεμα.
στον γυρισμο ειχε συννεφια και κατηφορα :)
γραναζομα θα εχουμε το ιδιο πιστευω. η κατηφορα δεν ηταν και κανας γκρεμος.
εχεις δοκιμασει μικροτερο απο 38 γραναζι?
γιατι ακομα και μια διαφορα 10χιλιομετρα μεση ταχυτητα μπορει να σωσει και πανω απο μια ωρα οδήγησης σε μεγαλα ταξίδια
SHOOTER045
26/04/2015, 21:23
Έχω το μαμά γραναζωμα όπως το πήρα.
Δεν δοκίμασα μικρότερο πίσω,το είχα κατά νου για την μεγάλη παπιοβολτα, αλλά αφού δεν θα συμμετάσχω τελικά δεν το δοκίμασα.
Όταν πριν 4 χρόνια το κατέβασα από Αριδαία -Αλμυρο ( 280+ χλμ δρόμος στο πάνε και άλλα τόσα έλα) είχα μικρότερες τελικές με το ίδιο γραναζωμα, αλλά είχα ποίο φαρδιά λάστιχα τότε ( 2.50-17 2.75-17) τώρα φοράω 60/90-17 και 2.50-17 και πάντα με ποδιά και βαλίτσα. Η διαδρομή τότε βγήκε με 2 γεμίσματα, έφυγα γεμάτος από εδώ και κάπου στα Τέμπη ξαναγέμισα για σιγουριά
kostaskk
28/04/2015, 12:10
δαπανήθηκαν αλλα 10 ευρω για να εχω και κλειδαρια τιμονιού.
πλεον το αφήνω ευκολότερα μονο του έξω.
(παλια αν καποιος ηθελε να το κλεψει ηταν 20 δευτερα δουλειά)
http://s7.postimg.org/ww93aegln/20150428_114817.jpg (http://postimage.org/)
http://s7.postimg.org/bb40msjuz/20150428_114829.jpg (http://postimage.org/)
how to screen capture (http://postimage.org/app.php)
μενει ακομα μια κλειδαριά που εχει στο πλαι κατω απο την σελα που θα φτιαχτει στο μελλον για το κρανος
notakos600
28/04/2015, 12:30
Έκανες τα 20"-40"...
kostaskk
28/04/2015, 12:37
Έκανες τα 20"-40"...
βαλε και μια κλειδαρια για ροδα που εχω. -30 :-p
zentakiasSF
02/05/2015, 21:45
δηλαδη καμια 100 mb βιντεο απο καμερα ασφαλείας για το youtube/facebook :tooth:
kostaskk
05/05/2015, 20:10
το επομενο ταξίδι για αθηνα θα γινει αυτη τη παρασκευη
αυτη τη φορα λεω να παω απο 'πανω' δηλαδη να μην περασω την γεφυρα στην πατρα
ξερουμε αν υπαρχουν διοδια ή κακο οδοστρομα απο εκει?
τα χιλιομετρα θα ειναι ακομα περισσοτερα (+βολτες μεσα στην αθηνα) και με ποιο δυσκολες συνθήκες για το lifan μοτερ (ζέστη)
μπηκε καινουρια αλυσίδα στο παπι.
επισης μπήκε και καινουριο εμπρός γραναζι που δεν το ειχα αλλαξει και ηταν μέτρια φαγωμένο
βεβαια δεν μπηκε ιδιο νουμερο με αυτο που φορουσα
μπηκε ποιο μεγαλο για τελικές.
η παλια ιδανική ταχύτητα ταξιδιού ηταν με 50-60 πραγματικα χιλιομετρα και αν πηγαινες παραπανω ένιωθες το μοτερ να ζοριζεται λιγακι. δλδ κάπως υψηλές rpm
τωρα δειχνει οτι παει ανετα με τα 60 και οτι εκει αντέχει για ωρες
και μπορεις να πηγαινεις ωραία και με 70km/h
στα 50km/h σχεδον ειναι στο ρελαντι.
σε τελικες δειχνει να πηρε 5 χιλιομετρα σε ευθεια τα οποια θα ειναι περισσοτερα νομιζω σε κατηφορα.
λογικα θα χτυπαει τα 95 τωρα σε κατηφόρα
ισως να κοβουν και η μαμα εξατμιση και το μικρο καρμπ
μεσα στην πολη παλια εβαζα παντα 4η. τωρα βολεύεσαι και με 3η και δεν χρειαζεται τοσο η 4η
η 4η δειχνει να 'δουλευει' απο τα 40km και πανω
το πηγα στην μεγαλητερη ανηφορα την περιοχης (εχει μεγαλη κληση) και ανεβαινε με 3η οποτε δεν θα χει θεμα κρεμασματος στο ταξιδι
περιμενω να μειώθηκε η κατανάλωση και να κερδισω καμια ωρα. αν φτασω σε 5 ωρες θα ειναι τέλειο :-p
επίσης ο μηχανικος μου τσεκαρε το μηχανακι οταν του ειπα οτι θα παω αρτα-αθηνα και ειδε οτι φοραω τα γνησια glx πηνεια και βολαν.
λογικα τα lifan δεν αντεχουν τοσο στην ζεστη ή και στα νερα
ακομα ειδαμε και οτι φοραω την γνησια μαμα ηλεκτρονικη και οχι αυτην που δινουν μαζι με το μοτερ lifan. οποτε εχω το 100% τις αξιοπιστειας που θα μπορουσα να εχω απο τα ρευματα.. αλλωστε απο τοτε που το πηρα ουτε λαμπα δεν μου εχει καψει
ακομα μου ειπε να ταξιδεψω χωρις το αριστερο καπακι μοτερ για να μην ζεματίσει το πηνειο
notakos600
05/05/2015, 21:14
Με το καλό να κάνεις το ταξίδι. :beer:
Θα έχουμε δηλαδή και long term test για το Lifan 110, γουστάρω.
taisteal
05/05/2015, 22:57
Ωραιος :)
Καλους δρομους
:beer::beer:
kostaskk
07/05/2015, 21:36
ακομα ενα άνοιγμα σήμερα σε ευθεία και το κοντερ εδειξε 90km/h πιστεύω ειναι αρκετα καλα.
σε κατηφόρα θα ξεπερναει σίγουρα τα 95 και ισως και να πλησιαζει τα 100 πραγματικά
αυριο η αναχώρησης
αυτη τη φορα πηρα μερικα χρήσιμα πράγματα μαζι μου.
βεβαια με ανησυχεί το οτι δεν εχω κανα σοβαρο εργαλείο για περίπτωση ανάγκης.
το ποιο σοβαρο μου με απασχολεί ειναι να παθω λάστιχο ή προβλημα στο μοτερ-ηλεκτρικα απο την μεγαλη θερμοκρασία.
βεβαια θα το πηγαίνω safe (σβησίματα σε κατηφορες για να κρυώνει και κλεισιμο του γκαζιου ανα κάποια λεπτα)
επίσης λογο τις πρόσφατης αλλαγης γραναζιου-αλυσίδας υπαρχουν μερικες μικρες πιθανότητες να παρουσιασει και εκει πρόβλημα
να ξεσφιξει καμια βιδα,ασφαλεια γραναζιου ή να χαλαρώσει υπερβολικά η καινουρια αλυσίδα.
αν δω οτι δεν ζεσταινετε θα το παω σερί χωρις στασεις για να δω αν θα φτάσω σε 5 ωρες (εναντι των 6 που εκανα παλαιοτερα με το κοντο γραναζωμα)
taisteal
07/05/2015, 21:59
Ποσταρε την διαδρομη αν μπορεις
kostaskk
08/05/2015, 00:50
Ποσταρε την διαδρομη αν μπορεις
335235
kostaskk
08/05/2015, 00:52
η μπλε γραμμη.
αλλιως απο την παλια εθνική για να αποφύγω διόδια
taisteal
08/05/2015, 00:54
η μπλε γραμμη.
Εχεις π.μ
notakos600
08/05/2015, 07:24
η μπλε γραμμη.
Βγάλε πολλές φωτό.
kostaskk
09/05/2015, 19:37
το πηγαινε εγινε χωρις καποιο σοβαρο πρόβλημα εχω κανει καμια 500αρια χιλιόμετρα καθος βολταρα αρκετα και μεσα στην αθηνα
όταν γυρισω θα γραψω αναλυτικά και θα βαλω φοτο
με τις πολλες λακουβες κατι πειραχτικε στα ηλεκτρικα και εχω θεματα.
επεσα σε μια και ξαφνικα νεκρωσε ο φωτισμος στα οργανα.
μετα αρχισε να καιει λαμπες.
το φωτακι στο ρελαντί με τον διακοπτη των φωτων τερμα δεξια ισα που αναβε και στην μεσαια θεση (δλδ φωτισμου οργανων) αναβε κανονικα.
τελικα το καψε και αυτό.
μετα ο δεικτης θερμοκρασίας δεν δουλευε σωστα με τον διακοπτη στην θεση 'φωτα κλειστα' όταν τον πηγαινα σε φωτισμο οργανων εδειχνε να λειτουργει ο δεικτης βενζίνης. σε μια στιγμη βλεπω τον δεικτη βενζίνης να λειπει.
ή από λακουβα κοπηκε ή από μεγαλη ταση.
ελπιζω να μην μου καψει τιποτα σημαντικο στον γυρισμο (ανορθωτη,πηνεια,ηλεκτρονικη)
taisteal
10/05/2015, 02:29
Τσεκαρε μηπως ξεκουμπωσε καμμια φισα απο τις λακκουβες.
Σουζοοικονομικο που θα ταξιδεψει,και το ταξιδευεις....
Ηγετης.
Καλη επιστροφη :beer:
andreaspetr
10/05/2015, 03:23
μαλλον κουνηθηκε απο την θεση της η φυσα του ανορθωτη.
βγαλε δεξι πλαινο πλαστικο στην μπαταρια και τσεκαρε το.
notakos600
10/05/2015, 06:44
Το μοτέρ κάνει θόρυβο; καίει λάδι;
Όσο για τα ηλεκτρολογικά ότι είπαν οι αποπάνω.
kostaskk
11/05/2015, 12:37
το εργαλειο δεν ψόφησε.
ξεκινησα με 500 χιλιομετρα στο καινούριο κοντερ και τωρα εχω 1400. δηλαδη εγιναν 900 χιλιομετρα με υψηλές θερμοκρασιες,
μονος μου χωρις καν μουσική για να περναει η ωρα και με ενα παπι των 400ευρω
παμε απο την αρχη.
την παρασκευη ξυπναω κατα τις 10. κανω κατι δουλειες που ειχα μεσα στην πόλη με το παπι και στις 12 ξεκινάω
οταν ξεκινησα το παπι ήδη ειχε ανεβασει θερμοκρασια απο την χρηση και ειχε και σχεδον καύσωνα.
μαζι μου ειχα: ενα fast,λαμπες,κατσαβίδια,100ml λαδι,νερο,φαι,φακο,ρουχα,χαρτια,τα παλια αλυσιδοργαναζα, μια κλειδαριά, ασφαλειες (δεν ξερω καν που και αν εχει ασφαλεια το παπι) και μερικες φοτογραφιες στο κινητο απο οθονη υπολογιστη που ηταν στο google maps
το να βαλω 10καρα καρτα για να εχω gps ηταν πολυτελεια. αργοτερα ομως την επαθα χοντρα
http://s24.postimg.org/61144qpcl/20150508_130251.jpg (http://postimage.org/)
image sharing (http://postimage.org/)
ετσι το ειχα φορτώσει.
στασεις δεν εκανα πανω απο 5 λεπτα καθος βαριεμαι να περιμενω τοσο. μονο για καμια φοτογραφια σταματουσα ή για νερο,φαι
πηγαινα με μεσο ορο τα 60km/h αν ειχα κατηφορα ή αερα απο πισω μου 65..
στην αρχη ολα καλα.
αλλα λιγο έλειψε να γινει το κακο.
μετα απο πεσιμο σε μεγαλες λακουβες απο συνήθεια γυριζα πισω το κεφαλι μου για να δω αν ο σακος καθεται στην θεση του. καθος μερικες φορες μετακινούταν στην σχαρα με κίνδυνο να πεσει αν τον αφηνα
πηγαινοντας λοιπων με 60km/h απο απεναντι ρευμα ειχε ουρά με 15 αυτοκινητα και λεοφορεια που πηγαιναν με 70-80km/h
ο δρομος με διπλη διαχωριστική
κοιτάω πισω λοιπόν και μόλις γυριζω εμπρος το κεφαλι μου βλεπω ταριφα στα 15 μετρα να έρχεται για μετωπική
πηγε να προσπερασει λεοφορειο και ηταν στα μισα τις προσπερασης. εγω τον ειδα αφρεναριστο μπροστα μου στο τσακ
πρόλαβα να δω την στραβομενη απο τον τρομο μουρη του πριν χωθω στο 1 μετρο κενο που ειχε στην ακρη του δρομου ξυστα απο τα χόρτα.
αυτος πρεπει να πηγε στα 20 εκατοστα απόσταση απο το λεοφορειο.
μαλλον θα κανει καιρο να ξαναπροσπερασει με διπλη διαχοριστικη.
αν δεν υπηρχε το κενο αυτο ή αν δεν κοιταγα εκεινη την στιγμη εμπρος η σύγκρουση ηταν σίγουρη καθος αυτος δεν ειχε που να παει γιατι ηταν ενα λεοφορειο διπλα του
μετα απο αυτο ολα πηγαιναν καλα
πρωτη σταση Αμφιλοχία ισα ισα για να βγαλω 2-3 φοτο
http://s24.postimg.org/to1m9hdqt/20150508_130243.jpg (http://postimage.org/)
picture share (http://postimage.org/)
http://s24.postimg.org/nkp3motsl/20150508_130240.jpg (http://postimage.org/)
windows 7 print screen (http://postimage.org/app.php)
http://s24.postimg.org/4ylvp307p/20150508_130302.jpg (http://postimage.org/)
http://s24.postimg.org/hbypvzpw5/20150508_130306.jpg (http://postimage.org/)
image uploader (http://postimage.org/)
μετα σταθερη πορεια μεχρι πατρα.
στο μεγαλο βουνο πριν την πατρα το παπι ανεβαινε ανετα με 60km/h ενω στον γυρισμο το ανέβηκα ολο με 65km/h
απο λαθος δεν καταφερα να παω απο 'πανω' και τελικα το εκανα μεσο παλιας εθνικης κατι που αποδείχτηκε πολυ καλη επιλογή.
πλήρωσα αναγκαστικά ομως τα 1.90 στα διοδια τις γέφυρας
kostaskk
11/05/2015, 12:53
ακολουθαω τις ταμπελες που γραφουν 'αθηνα χωρις διοδια' και συντομα ειμαι στην παλια εθνική
για εμενα ειναι ποιο ασφαλες απο την αποψη οτι εχει συνεχεια οικισμους και αν μεινεις καπου θα βρεις βοηθεια
βλεπεις κοσμο δηλαδη, +περιπτερα καθος και συνεργεια
η διαδρομη ειναι πολυ ωραια. πολλες φορες διπλα στην θαλασσα και με συνεχεις στροφές.
οι στροφες δεν σε κανουν να βαρεθεις και να κουραστεις οπως οι ατελειωτες ευθειες.
οταν εφτασα αθηνα ημουν σχεδον ξεκουραστος, δεν ηθελα καν να κοιμηθω πηγα κατευθειαν για καφε.
αν εχεις χρονο μπορεις βγαινεις εκτος πορειας για να δεις οτι θελεις (χωρια,παραλιες)
στα αρνητικα οι λακουβες,οι σκονες και η περισσότερη αστυνομία (δεν εχω δει ποτε μπλοκο σε αυτοκινητοδρομο)
α και οι διαβασεις τραίνων.
εχει μερικα σημεια που μπορει να χαθεις αλλα οπως ειπα βλεπεις κοσμο και μπορεις να ρωτήσεις.
γενικα αν πηγαινεις ανατολικα θα βρεθείς στην αθηνα δεν εχει σημασια το πως.
μια σταση για φοτο στο διακοφτο οπου ειχα παει οταν ημουν 10 χρονων
αραγε λειτουργει ακομα το τραινακι?
http://s24.postimg.org/vrc1h5djp/20150508_162004.jpg (http://postimage.org/)
photo hosting (http://postimage.org/)
συνεχίζοντας λοιπων φτανω σε παραθαλασιο δρομο. με λακουβες ομως. μερικες φοτο
http://s24.postimg.org/6mq30uket/20150508_165614.jpg (http://postimage.org/)
images hosting (http://postimage.org/)
http://s24.postimg.org/rdd7g5yol/20150508_165617.jpg (http://postimage.org/)
host images (http://postimage.org/)
http://s24.postimg.org/dkyskj7x1/20150508_165620.jpg (http://postimage.org/)
adult image (http://postimage.org/)
http://s24.postimg.org/cnsdbnwet/20150508_165623.jpg (http://postimage.org/)
how to take a screen shot (http://postimage.org/app.php)
http://s24.postimg.org/eoiwwhsk5/20150508_165634.jpg (http://postimage.org/)
photo hosting (http://postimage.org/)
http://s24.postimg.org/ow61mn45x/20150508_165638.jpg (http://postimage.org/)
free image hosting (http://postimage.org/)
http://s24.postimg.org/wwfqxdvpx/20150508_165641.jpg (http://postimage.org/)
how to screenshot on windows 7 (http://postimage.org/app.php)
http://s24.postimg.org/pe5sg8j4l/20150508_171619.jpg (http://postimage.org/)
image share (http://postimage.org/)
http://s24.postimg.org/xyuito3x1/20150508_171622.jpg (http://postimage.org/)
hosting images (http://postimage.org/)
http://s24.postimg.org/xyuito3x1/20150508_171622.jpg (http://postimage.org/)
hosting images (http://postimage.org/)
http://s24.postimg.org/cdu1jswk5/20150508_171626.jpg (http://postimage.org/)
http://s24.postimg.org/oefhkj3yt/20150508_173404.jpg (http://postimage.org/)
post images (http://postimage.org/)
καπου εκει πετυχα και κατι γυφτους.. 6-7 ατομα μεσα στο αγροτικο και ξαφνικα τραβανε μπροστα μου χειροφρενο για να μπούνε σε ενα στενο.
kostaskk
11/05/2015, 13:06
πολλα χωρια και ωραια μεροι σε αυτη τη διαδρομή.
περναω τον ισμθο γρηγορα και η αθηνα κοντεύει.
καπου εξω απο τα διυλιστήρια εχει μια πολυ ωραια διαδρομη.
συνεχεις στροφες με καλο δρομο και μεγαλες αυξομειωσεις στο υψομετρο.
ολα αυτα διπλα στην θαλασσα.
εκει δεν βαριεσαι να οδηγας με τιποτα. ισως η καλύτερη διαδρομη σε ολο το ταξιδι απο αποψη οδήγησης
ολα συνεχίστηκαν χωρις προβλημα μεχρι την μανδρα
εκει εφαγα πανω απο μιση ωρα προσπαθοντας να βρω την κατευθινση που πρεπει να παρω και κανοντας κυκλους . πηρα 2 λαθος
απο εκει και μετα ημουν τελιος χαμενος και πηγαινα ρωτοντας (συνιθος περαστικους ή παπακιδες στα φαναρια.
ο τελικος προορισμος ηταν πευκάκια στην νεα ιωνια και μαρτύρησα για να φτασω εκει.
δεν ηξερα καθολου που πηγαινα και εκει ηταν που χρειαστικε το gps αλλα δεν το ειχα
σαν να μην εφτανε ολο αυτο πευτω σε μια λακουβα και χανεται ο φωτισμος απο τα οργανα.
πριν λιγο ειχα συνδεσει με συρμα το stop του πισω φρενου να ειναι μονιμα ανοικτο για να με βλεπουν και η μπαταριά εδειχνε να παραδίδει. (η κορνα ισα που ακούγονταν)
απο εκει και περα ακολουθει τρελαμα στα ηλεκτρικα. η λακουβα κατι αλλαξε στο μηχανακι.
μετα απο λιγο μου καει εμπρος λαμπα (δεν μου ειχε ξανακαψει ποτε) λεω τωρα την κατσαμε
μετα απο ωρα σταματάω καπου βγάζω κατσαβίδια και αλλαζω λάμπα. τυχαια βρίσκω καποιον που πήγαινε νεα ιονια και μου ειπε να τον ακολουθήσω.
με εσωσε. ευχαριστω φιλε με το πορτοκαλι xtx
λιγο πριν φτασω μου ξανα καιει λαμπα.
λιγες ερωτήσεις και φτανω σχετικα ευκολα πευκακια.
το κλειδώνω και τελος τις πρωτης μερας
kostaskk
11/05/2015, 13:48
δευτερη μερα ξεκιναω για πειραια.
αυτη τη φορα παρατηρω οτι το λαμπακι τις νεκρας εχει διαφορετικη ενταση αναλογα πως εχω τις σκαλες απο τα φωτα στον αριστερο διακοπτη. τελικα μου το καιει και αυτο και λιγο αργοτερα χαλαει και ο δεικτης βενζινης.
ανησιχο αρκετα μην μου καψει ανορθωτή ή ηλεκτρονική.
φτανω πειραια και παω για περαμα.
μετα φερι για Σαλαμίνα. μεσα στο φερι ξαναλυνω την μασκα και το δεξι καπακι και τσεκαρω για βγαλμενες φισες
βαζω και την τελευταια λαμπα.
στην σαλαμινα αφηνω το glx και περνω το nsr250 που εχω εκει σε εναν γνωστό. καναμε καλη βολτα και γυρισαμε σχεδον ολο το νησί το οποιο ειναι και αρκετα ωραια με πολυ κοσμο ομως
http://s24.postimg.org/kkm1bdmmt/20150509_171843.jpg (http://postimage.org/)
click image upload (http://postimage.org/)
http://s24.postimg.org/uzwsy1979/20150509_172632.jpg (http://postimage.org/)
posted image (http://postimage.org/)
http://s24.postimg.org/9dmdur00l/20150509_172636.jpg (http://postimage.org/)
screen capture freeware (http://postimage.org/app.php)
http://s24.postimg.org/f32mf266t/20150509_173035.jpg (http://postimage.org/)
free jpeg images (http://postimage.org/).
κατα τις 5 φευγω και μετα απο λιγο χασιμο κατα τις 7 ημουν σπιτι
χαος η αθηνα. φαναρια παντου. τα 3-4 που χει η αρτα μου σπανε τα νευρα, φαντασου τα απειρα τις αθηνας.
2-3 τρελοι στον δρομο σπασανε την μονοτονια.
ο ενας εκανε ζιγκ ζαγκ σε κεντρικη λεοφορο.
ο αλλος σταματισε και με κοιταζε επιμονα με βλεμα αγελαδας.
το παπι τους το κλασικο κινεζικο χρεπι ή σκουτερ λιωμενο με τα πλαστικα να κρεμονται απο συρμα.
πετυχα και καγκουρα που ειχε αεροτομη σαν παγκάκι :-p
τελος δευτερης μερας που απλα ειχε βολτες μεσα στην αθηνα.
λογο ελειψης αερα παρατήρησα οτι πηγαινα συνεχεια με τα 65 μεσα στην αθηνα ανετα
SHOOTER045
11/05/2015, 14:23
Δύο παρατηρήσεις
1) Στον θετικό πόλο της μπαταρίας πρέπει να έχεις ασφαλειοθηκη, με μια γυάλινη 10Α
2) Τσέκαρε κάπου στο σασί ( στο μαμά μοτέρ είναι κοντά στο καρμπ)εχει ένα παραλληλόγραμμο πραγματάκι - πυκνωτης/ σταθεροοιητης τάσης.
Μήπως για αυτό σου καίει λάμπες.
Και εγώ όταν έβαλα μοτέρ λιφαν τον μετακόμισα αλλά τον έχω.
Αυτό που λες να σου καίει λάμπες μια το έπαθα γιατί απ τους κραδασμούς έσπασε ο πυκνωτής και μια γιατί βγήκε το φισακι τού.
Τσέκαρε το γιατί το να σου βγούνε όλα μαζί, μάλλον δεν παίζει.
SHOOTER045
11/05/2015, 14:29
Το καλοκαίρι σχεδιάζω αν δεν έχει τελειώσει το bandit να κατέβω Βόλο με το παπί.
Φοράμε ίδιο μοτέρ άρα προσέχω τι γράφεις.
Με την διαφορά ότι περιμένω ψυγείο λαδιού και σήμερα παρήγγειλα αυτούς http://m.ebay.com/itm/191575336003?nav=SEARCH
Αφού έχω αλλάξει μπροστινό και οι διακόπτες μού / γκαζιερα - πολυδιακοπτης φωτων,δεν έχουν βάση για καθρέφτες, η επιλογή αυτών ήταν μονόδρομος
kostaskk
11/05/2015, 14:31
ωρα για την επιστροφη.
12 ωρα εφυγα δεν ηθελα να με πιάσει βραδυ γιατι πιθανον δεν θα ειχα φωτα
ξανα χασιμο. 15 φαναρια πισω καπου στον πειραια με τα πολλα βγαινω αττικη οδο.
πετυχα αρκετες μηχανες στον δρομο και αρκετα hayabusa
http://s24.postimg.org/9lahamrx1/20150510_135054.jpg (http://postimage.org/)
image url upload (http://postimage.org/)
μια παρακαμψη για να δω την παραλια στην κινετα
http://s24.postimg.org/mha17ufh1/20150510_135058.jpg (http://postimage.org/)
photo hosting sites (http://postimage.org/)
ολα καλα εκτος του οτι μετα απο ωρα γυρναω να τσεκαρω τον σακο πισω και ελειπε.
παγωμα και γυρναω προς τα πισω να τον βρω.
μετα απο λιγο με κοβει να σταματισω σε ενα βεζιναδικο και τον βλεπω να κρεμεται απο την δεξια μερια.
ευτιχος πριν φυγω ειχα περασει ενα κορδονι του σακου γυρο απο το φλας και κρέμονταν απο εκει.
τον στερεωσα καλα και έφυγα. δεν ξανακουνιθικε απο την θεση του
απο κραδασμους ομως μου κόπηκε η σχαρα στην αριστερη μερια.. ήδη ηταν λιγο κομενη καθος εκει πανω εχει κατσει 70 κιλα ανθρωπως για την διευκόλυνση σουζας.. η οποια περιτο να πω δεν χρειαζονταν καν ανοιγμα γκαζιου για να γινει.
απλα περνουσες πανω απο ανωμαλιες του δρομου και ενιωθες την εμπρος ροδα να πεταει.
στην ευκολία σουζας δεν ποιανεται το glx
η σχαρα εκανε την δουλεια της θελει ομως επισκευη γιατι δεν ειναι ωραιο να κρεμεται η μια βαση της
σταση στον ισθμό για 2-3 φοτο
http://s24.postimg.org/7ypejrob9/20150510_142802.jpg (http://postimage.org/)
free upload (http://postimage.org/)
http://s24.postimg.org/f16mrojbp/20150510_142805.jpg (http://postimage.org/)
image hosting no account (http://postimage.org/)
http://s24.postimg.org/e6k35nbh1/20150510_142818.jpg (http://postimage.org/)
post a picture (http://postimage.org/)
http://s24.postimg.org/8xp27rt1x/20150510_142821.jpg (http://postimage.org/)
uploading images (http://postimage.org/).
ο γυρισμος εγινε με μεγαλητερη ταχυτητα. στην αρχη μεχρι πατρα εβλεπα σχεδον παντου 65 ή και παραπανω.
μετα την πατρα πηγαινα με σταθερα 70km/h καθος ηθελα να φτασω γρηγορα και εβλεπα πως πηγαινε και για βροχη.
μερικες φοτο απο τον γυρισμο
http://s24.postimg.org/obiqv7u1h/20150510_161030.jpg (http://postimage.org/)
photo sharing (http://postimage.org/)
http://s24.postimg.org/reo2cbydx/20150510_161035.jpg (http://postimage.org/)
free photo hosting (http://postimage.org/)
http://s24.postimg.org/ablagthp1/20150510_161039.jpg (http://postimage.org/)
upload (http://postimage.org/)
http://s24.postimg.org/rnln29b6d/20150510_172310.jpg (http://postimage.org/)
photo host (http://postimage.org/)
http://s24.postimg.org/ye6ppfnpx/20150510_181942.jpg (http://postimage.org/)
post images (http://postimage.org/)
http://s24.postimg.org/4kv4339p1/20150510_181949.jpg (http://postimage.org/)
image search (http://postimage.org/)
http://s24.postimg.org/44ehuebbp/20150510_181952.jpg (http://postimage.org/)
image post (http://postimage.org/)
http://s24.postimg.org/5si8msel1/20150510_181955.jpg (http://postimage.org/)
img host (http://postimage.org/)
http://s24.postimg.org/apvt7wgk5/20150510_182000.jpg (http://postimage.org/)
image sharing sites (http://postimage.org/)
http://s24.postimg.org/eiaq9w6ol/20150510_182006.jpg (http://postimage.org/)
free screenshot software (http://postimage.org/app.php)
http://s24.postimg.org/z3u3fjdn9/20150510_203004.jpg (http://postimage.org/)
adult image (http://postimage.org/)
τελευταια φοτο.
kostaskk
11/05/2015, 14:32
οταν εφτασα το άφησα να κρυοσει και τσεκαρα λαδια.
δεν ειχε καψει σταγόνα. η σταθμη ηταν λιγο ποιο πανω απο το max οπως ακριβος οταν ειχα ξεκινήσει.
πως γκεγκεν αυτο?
ολα τα χιλιομετρα εγιναν με υψηλες θερμοκρασιες και δεν εκανα ποτε σταση πανω απο 5 λεπτα για να κρυοσει.
στον γυρισμο το πηγαινα με υψηλες rpm και σε ορισμενες περιπτωσεις πηγαινα για ωρα με τα 75km/h ενω η τελικη του ειναι 10-15 χιλιομετρα ποιο πανω και χωρις στασεις
απο βενζινες εκαψε καπου στα 22 ευρω συνολο.
σχεδον 2 ντεποζιτα να παω και 2 να γυρισω. καθε ντεποζιτο ειναι 4 λιτρα ή 6 ευρω
αλλα οπως υλοπογιζω εκαψε συνολο 3,7-3,8 ντεποζιτα. δηλαδη η καταναλωση μου με το γραναζομα εχει πεσει ελαχιστα κατω απο τα 2 λιτρα στα 100km/h και αυτο πηγαινοντας με 60+km/h αν πηγαινω με ποιο μικρη ταχυτητα θα καιει και ποιο λιγο
τα χιλιομετρα απο παλια εθνικη βεβαια ειναι κοντα 400 να πας και οχι 350 που ειναι απο τον αυτοκινητοδρομο. λογικο καθος η παλια εθνικη ειναι ολο στροφες
δηλαδη 800 σύνολο πηγαινε ελα
τα αλλα 100 που λειπουν ειναι αυτα που εγιναν μεσα στην αθηνα
μενει να ξαναπαω αθηνα αλλα απο τον πανω δρομο (οχι Πελοπόννησο) ωστε να εχω δει ολες τις διαδρομες για αθηνα.
επομενο ταξιδι μαλλον για θεσσαλονικη αλλα πρεπει πρωτα να βρω τι εγινε με τα ηλεκτρικά
πρεπει να γινει ενα τελευταιο μαζεμα ομως.
κολημα σχαρας, φτιαξιμο ηλεκτρικων, και το ψαλιδι εχει αρχισει να παιζει λιγο. θα θελει λυσιμο για συνεμπλοκ μαλλον
επισης το τιμονι εχει λιγο τζογο και ισως φτιαχτει και αυτο.
μετα νεα λαμπακια φωτισμου στο κοντερ
εχω και το παλιο κοντερ σαν δωτη να αντικαταστισω οτι εχει καει (πχ δεικτης βενζινης,φως νεκρας)
στο μελλον μενει και η αντικατασταση του πισω ταμπουρου ή σιαγωνας. ενα βαψιμο και ειναι ετοιμο.
δεν ξερω αν αξιζει να πεσουν τοσα λευτα πανω του ομως.
η καινουρια αλυσιδα δεν παρουσίασε το παραμικρό και ειναι ακομα τεντωμένη. να θυμηθώ να την λαδωσω λιγο γιατι θα το θελει πιστευω
taisteal
12/05/2015, 00:58
Εισαι αρχοντας
:a10:
:beer::beer::beer::beer:
..και εγώ το σκέφτομαι να πάω το καλοκαίρι από την Αθήνα στο χωριό (180km)..
Το έχω κάνει βέβαια δύο φορές, αλλά κάπου το '94 και το '98 όπου ήμουν 18-20 ετών. Τώρα που κοντεύω τα 40 ψιλομασάω.
Θα ψήσω τον Μπάκλεϋ να κατέβουμε μαζί 2κάβαλο :lol:
Ερώτηση: Για Πελοπόννησο καλύτερα παλαιά εθνική παρά από τον κανονικό έτσι; (και μετά Σολωμό, Χιλιομόδι, κλπ, όλα από τον παλιό)
kostaskk
13/05/2015, 18:28
ενας μηχανικος μου ειπε οτι εκαψε τις λαμπες λογο τις μπαταριας που εχει πεσει.
ισχύει? ξερει κανενας αν μπορει να βγαλει ζημιες αν το αφήσω ετσι?
SHOOTER045
13/05/2015, 23:00
Κοίτα τι σου έγραψα ποίο πίσω για τις λάμπες
gior-gos
15/05/2015, 08:16
Χαρά στο κουραγιο σου να κανεις τοσα χιλιομετρα με παπι. Μπραβο και καλη συνεχεια :beer:
kostaskk
16/05/2015, 00:46
τα ηλεκτρικά προβλήματα ηταν απο την μπαταρια. δεν ειχε υγρά.
λογικα θα εξατμίστηκαν απο τις μεγαλες θερμοκρασιες στο ταξίδι.
πλεον δουλεύουν μια χαρα τα ηλεκτρικα αλλα θα πρεπει να θυμάμαι να τρεκαρω τα υγρα τις μπαταρίας μετα απο μεγαλες διαδρομές
ξανα ανοιξα και τα 2 κοντερ που εχω μιας και έπρεπε να αλλαξω τις λαμπες που ειχε καψει στο ενα και τα πάντρεψα.
ο δεικτης βενζίνης δεν δουλευει προς το παρών αλλα οταν εχω όρεξη πιστεύω θα τον καταφέρω. μονο αυτο μενει και να ρυθμίσω το εμπρός φως
μετα απο λιγο ζόρι στην χοάνη η εισαγωγή παρέδωσε πνεύμα και κόπηκε με αποτελεσμα να μην κραταει την χοανη πια
φυσικα δεν μπηκε καινούρια αλλα εγιναν διαφορες πατεντες..
αρχικα εχοντας στα χερια μου ενα φιλτροκουτι απο dayang προσπαθησα να το βαλω στο glx.
δεν ταιριαζε και μετα απο πολυ κοψε εγινε ετσι για να ταιριάξει.
http://s2.postimg.org/86kt4c8zd/20150515_103940.jpg (http://postimage.org/)
upload photo (http://postimage.org/)
το εμπρος μερος ειναι καπακι απο ταπερ και κρατιέται σωστα
αρχικα οι τρυπες εμπρος ηταν ποιο μικρες αλλα δεν επαιρνε αρκετο αερα και τις μεγαλωσα.
και ετσι οπως στην φοτο ομως δεν απεδιδε τα μέγιστα ενω κατι μου λεει οτι θα λερωνε το φιλτρο πολυ γρήγορα
ομως απο θόρυβο δεν εβγαζε τιποτα. με 4η μεσα στην πολη άκουγες το σφύριγμα απο τις ροδες σαν να οδηγας ποδήλατο..
τελικα εβγαλα τον παπα καθος δεν εμπαινε η ποδια.
χρησιμοποιηθικε η εισαγωγη του παπα και πανω τις ταιριαξε η παλια μου χοανη. αλλα τωρα βρίσκεται σε διαφορετικο σημείο απο οτι πριν
για να εχω εξτρα προστασια απο σκόνες και να μην αρχισει να καιει λαδια το πολυ καλο μοτερ μου
πανω απο την χοανη μπηκε το φιλτρο αερα.
οποτε πιστευω ειναι αρκετα καλα τωρα..
http://s2.postimg.org/d3tsbplkp/20150515_203617.jpg (http://postimage.org/)
free screenshot software (http://postimage.org/app.php)
ειναι ποιο αθόρυβο απο σκέτη χοάνη ενω σε επιδώσεις δεν κοβει κατι σημαντικό.
το ιδιο με πριν παει απλα νομιζω εχει λιγοτερη επιτάχυνση
ισα ισα πας ποιο ανετα με τα 70 καθος δεν ακους το μοτερ τοσο πολυ
την δουλεια του,δηλαδη να κοβει τις σκονες πιστευω θα την κανει
nick_VFR
16/05/2015, 08:53
Το έχω κάνει βέβαια δύο φορές, αλλά κάπου το '94 και το '98 όπου ήμουν 18-20 ετών. Τώρα που κοντεύω τα 40 ψιλομασάω.
Ερώτηση: Για Πελοπόννησο καλύτερα παλαιά εθνική παρά από τον κανονικό έτσι; (και μετά Σολωμό, Χιλιομόδι, κλπ, όλα από τον παλιό)
Με παπί είναι πολύ καλύτερα από παλιά εθνική, αλλά με μεγάλη μηχανή είναι σπάσιμο νεύρων γιατί είναι όλο κατοικημένες περιοχές και αναγκάζεσαι να πας αργά.
kostaskk, να πας οπωσδήποτε από τον δρόμο που έλεγες (Ναύπακτος, Ιτέα, Αράχωβα, Λειβαδιά, Θήβα), είναι πανέμορφος και με ελάχιστη κίνηση! ;)
Δεν είναι τίποτα, απλά λίγο πριν την γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου στρίβεις αριστερά στα φανάρια (ακολουθείς πινακίδα για Ναύπακτο και Ιτέα).
Όταν θα περνάς την Ιτέα, θα δεις και μια πινακίδα σε διασταύρωση να δείχνει δεξιά, προς Δεσφίνα και Αθήνα. Αν στρίψεις εκεί, θα φτάσεις Αθήνα λίιγο πιο γρήγορα, αλλά δεν θα περάσεις από Δελφούς και Αράχωβα. Πρόταση μου, να συνεχίσεις ευθεία, είναι πιο ωραία διαδρομή.
Τέλος, λίγο έξω από την Θήβα, θα δεις πινακίδα "Παλαιά Εθνική οδός" και "Αθήνα". Θα την ακολουθήσεις, αν θέλεις να αποφύγεις την καινούρια Εθνική οδό και να πας από την παλιά, όπως μας έδειξες σε εκείνο τον χάρτη πιο πριν. ;) Η καινούρια εθνική σε εκείνο το σημείο είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ βαρετή, ακόμη και αν οδηγάς μεγάλη μηχανή, είναι παραπάνω χιλιόμετρα και έχει και διόδια! :eek::mad:
Αυτά από μένα. Συνέχισε να ταξιδεύεις, αλλά προς Θεού... πάρε και ένα αδιάβροχο μαζί σου!! Εκτός από την βροχή, βοηθάει πολύ και αν τύχει να κάνει κρύο κάπου! Να, αν περάσεις από Δελφούς και Αράχωβα που έλεγα πιο πάνω, θα ανέβεις αρκετά σε υψόμετρο και θα δεις μεγάλη διαφορά στην θερμοκρασία σε σχέση με την Ιτέα!
kostaskk
16/05/2015, 14:13
nick-vfr την επομενη φορα θα παω απο εκει σίγουρα. πλεον ο καιρος εχει φτιάξει και ολα θα γίνουν με κοντομάνικο :)
σημερα πηγα δικαβαλος Γιάννενα και πισω.. 140+ χιλιομετρα σύνολο
στην μεγαλη ανηφορα με 2 ατομα δεν σηκωνε την τεταρτη
οποτε 3ή και 50km/h.
στον γυρισμό εμεινα απο βενζίνη αλλα έτυχε να ειμαι εξω απο βενζινάδικο :)
το 1/4 τις διαδρομης μεχρι θεσσαλονικη το εχω παει ιδη.
οποτε την επομενη βδομαδα λεω για θεσσαλονικη
hontroulis
22/05/2015, 16:36
Αντε με το καλο αλλα παλια και μονο παλια εθνικη φιλε μου για να μην σε παρει καμια νταλικα μαζι της! Στις αποσκευες σου εχε καλου κακου 1 λιτρο βενζινη και μισο λιτρο λαδι. Αχρειαστα να ναι αλλα ποτε δεν ξερεις!
hontroulis
22/05/2015, 16:39
Αντε με το καλο αλλα παλια και μονο παλια εθνικη φιλε μου για να μην σε παρει καμια νταλικα μαζι της! Στις αποσκευες σου εχε καλου κακου 1 λιτρο βενζινη και μισο λιτρο λαδι. Αχρειαστα να ναι αλλα ποτε δεν ξερεις!
kostaskk
08/06/2015, 17:00
πριν καιρο η πισω ροδα παρουσιασε κενα και το πηγα σε μάστορα.
μου αλλαξε αξονα ψαλιδιού νομιζω και μου πηρε κανα 10καρι ευρω αν θυμάμαι καλά.
τέλειωσα και απο εκει.. αν το άφηνα ηταν επικίνδυνο να βγάλει σοβαρή βλάβη
ενα προβλημα που βγηκε ειναι οτι κόπηκε ή μια βαση τις πισω σχαρας και η αλλη κοντευει να κοπει..
φταιω και εγω που εβαζα 80κιλα ανθρωπο εκει πανω για ευκολες σουζες
(με σταθερο γκαζι,χωρις τραβιγμα τιμονιού ή μετακινηση σωματος περνουσες απο λακουβιτσες και το μπροστινο απογειωνόταν :) )
με γκαζια ή τραβιγμα καλητερα να μην δοκιμασεις. το glx ειναι απο τα καλητερα παπια για σουζες. πιστευω λογο κοντου μεταξονιου και υψηλου κεντρου βαρους. φυσικα και το ελαχιστο βαρος τους παιζει ρολο.
επίσης το περασα κτεο.
μονο μια μικρη τρυπα στην εξάτμιση μου βρήκαν που ηξερα και απο πριν την ύπαρξη της. (εκει που ακουμπαει με τον ποδόφρενο)
επιπλεων σημερα διαπίστωσα οτι το αριστερο πατακι εχει μικρο τζογο αρα θα χει κανει ρωγμή το σίδερο. καπου στο υψος του σταντ πρεπει να ειναι η ρωγμή
πρεπει να παω σε εναν συγκολλητή να μου κολλήσει σχαρα,εξατμιση,πατακι.
βεβαια ισως να συμφερει να τα παρω και καινουρια.. σχαρα και σιδερο με τα πατακια,σταντ δεν νομιζω να εχουν πανω απο 15ε
επισης κοντευει η ωρα για την δευτερη αλλαγη λαδιων.
το πηρα με 40.000 ή 41.000 χιλιομετρα δεν θυμάμαι.
κρατισα τα λαδια του προηγούμενού μεχρι τα 44.000. και μονο ειχα συμπηρωσει λαδια γιατι ειχε μικρη σταθμη.
στα 44.000 αλλαξα λαδια
πλεων εχω φτασει 46.500 (δεν εχει καψει σταγόνα μεχρι τωρα)
και λεω να τα κρατισω μεχρι τα 47.500.
δηλαδη άλλαγμα καθε 3500 χιλιόμετρα πιστευω ειναι καλο νουμερο.. εδω σε κατι ktm λεει στο manual αλλαγμα καθε 10.000
απο τοτε που πηρα το παπι εχω κανει καπου στα 6.000 χιλιομετρα
andreaspetr
09/06/2015, 01:14
το ποδοφρενο δεν πρεπει να σταματαει πανω στην εξατμιση.
τι λαδια βαζεις? εγω θα τα αλλαζα γυρω στις 2000 στην θεση σου.
Εγώ αλλάζω αυστηρά κάθε 1000Km. Το μοτεράκι μου βέβαια είναι του '87.
Επίσης είχα αλλάξει τη βάση με τα πατάκια (γνήσια) με 40€ αν θυμάμαι καλά.
στα χιλια αλλαζουν τα παπακια
απλο ορυκτελαιο 20W50 με κοστος 5 ευρω
kostaskk
09/06/2015, 16:09
υμισυνθετικα λαδια βαζω με κοστος καπου στα 10ευρω..
αλλαγη καθε 1000 το βρισκω υπερβολικά λιγο.
ουτε μαυρο χρωμα δεν θα προλαβαινει να παρει το λαδι σε τόσα.
οι πολυ συχνες αλλαγες δεν κανουν καλο νομίζω
υπαρχει καποιος που να εχει το manual απο glx90? εχω περιεργεια να δω καθε ποτε λενε για αλλαγή λαδιών
ή καποιο servise manual απο lifan 110 μοτερ?
(κατι εχω βρει θα το ποσταρω σε λιγο)
kostaskk
12/06/2015, 21:43
η σχάρα κολλήθηκε, το ιδιο και το σιδερο στο πατάκι (10 ευρω)
η τρύπα στην εξατμιση έφτιαξε με αλλαγη τις εξάτμισης (25 ευρω)
μάχιμο ξανα. μενει να βαψω τα νουμερα στην πινακιδα γιατι τωρα ειναι ξεβαμενα και δεν φαινετε τιποτα. δεν θελω να με γράψουν
με την εξατμιση βελτιώθηκε το νευρο και η απόκριση
αυτο φάνηκε και στην πραξη, στην πρωτη δοκιμη σουζας εκανα πολυ μεγάλη σε σχεση με το παρελθόν
η τελικη σε ευθεια φτανει σχετικα ανετα τα 90km/h σε ευθεια
αυτο που αυξήθηκε ποιο πολυ απο ολα ειναι ο θόρυβος ο οποιος πλεων ειναι σε υψηλα επιπεδα στα μεσαια και μεγαλα ανοίγματα γκαζιου
http://s8.postimg.org/d5j463k05/20150612_205534.jpg (http://postimage.org/)
http://s8.postimg.org/5e2e7jfut/20150612_205542.jpg (http://postimage.org/)
http://s8.postimg.org/crhs6hzwl/20150612_205550.jpg (http://postimage.org/)
upload images free (http://postimage.org/)
kostaskk
13/06/2015, 19:06
https://www.youtube.com/watch?v=JRvBq4DVPO0
action καμερα. με την μαμα εξάτμιση και αδιάβροχη κλειστή θήκη στην καμερα
εδω η νεα εξατμιση
https://www.youtube.com/watch?v=WXBc_P2ov_Q
kostaskk
15/06/2015, 17:55
http://postimg.org/image/y1sotspvv/e4e6e363/
https://www.youtube.com/watch?v=ecluLUtFxZw
το εβαλα αγγελία γιατι θελω να παρω tdr250. δεν υπαρχει χωρος και χρημα για 4 ή 5 αν παρω tdr μηχανάκια.. οποτε κατι πρεπει να φυγει
δεν το αποφάσισα ακομα βεβαια και για αυτo η τιμη ειναι υψηλή στο car.gr
αν δεν παρω tdr τα χρηματα του glx θα πανε για ανταλλακτικα nsr καθος το καλοκαίρι προγραμματιζεται ανακατασκευή
βεβαια θα το μετανιωσω αργοτερα αυτο νομιζω αν φυγει το glx
notakos600
15/06/2015, 19:11
Όχι ρε συ Κώστα...
http://postimg.org/image/y1sotspvv/e4e6e363/
https://www.youtube.com/watch?v=ecluLUtFxZw
το εβαλα αγγελία γιατι θελω να παρω tdr250. δεν υπαρχει χωρος και χρημα για 4 ή 5 αν παρω tdr μηχανάκια.. οποτε κατι πρεπει να φυγει
δεν το αποφάσισα ακομα βεβαια και για αυτo η τιμη ειναι υψηλή στο car.gr
αν δεν παρω tdr τα χρηματα του glx θα πανε για ανταλλακτικα nsr καθος το καλοκαίρι προγραμματιζεται ανακατασκευή
βεβαια θα το μετανιωσω αργοτερα αυτο νομιζω αν φυγει το glx
το ξερεις φυσικα οτι το tdr καιει τον κωλο του ετσι? 3πλασια με 4πλασια καταναλωση σε σχεση με το παπι
kostaskk
15/06/2015, 23:09
φυσικα το ξερω
φυσικα το ξερω
Ολα τα ξερεις ΟΛΑ...
Παντως tdr ειναι γεματος ο τοπος μια χαρα θα εχεις να ασχολεισαι...
kostaskk
16/06/2015, 17:58
Ολα τα ξερεις ΟΛΑ...
Παντως tdr ειναι γεματος ο τοπος μια χαρα θα εχεις να ασχολεισαι...
ξερω οτι τα ξερω ολα.
εδω δεν παιζει τπτ απο tdr παντος
φιλε ειδα το βιντεο προσεχε με τις σουζες μη στουκαρεις σε κανα τοιχο :P.παντα κρανος!
kostaskk
21/06/2015, 01:25
αυριο θα κανει ακομα μια 700αρα χιλιόμετρα (αρτα-μεγαρα-πειραια-αρτα)
notakos600
21/06/2015, 08:08
αυριο θα κανει ακομα μια 700αρα χιλιόμετρα (αρτα-μεγαρα-πειραια-αρτα)
Καλή βόλτα. :beer::beer:
kostaskk
22/06/2015, 16:45
700 ακριβός έγιναν.
αντι να ξυπνήσω στις 6 με πηρε ο υπνος και ξύπνησα 7 ωρα το πρωί.
το αρτα-μεγαρα έγινε σε 5 ωρες..
με σχεδον τερμα γκαζι και χωρις καμια σταση (εκτος κατι δευτερα για ενα γέμισμα)
επρεπε να προλαβω το ride-day.
η μεση ταχυτητα ηταν 75km/h ενω και αρκετες φορες πήγαινα με 80 σταθερά
σε μια κατηφορα με άπνοια το παπι εδειξε 100+ στο κοντερ
η εξατμιση ισως έδωσε κατι καθος παλια ειχα δει μεχρι 95 κατηφορα και 85-90 σε ευθεία
η επιστροφή εγινε βραδυ με τις ιδιες ταχύτητες αλλα με 2-3 καλες στασεις
ελενξα την σταθμη λαδιου οταν έφτασα και ηταν στο max.. lol
προβληματα 0. βεβαια πατατηρισα οτι σε κλειστο γκαζι η εξάτμιση σκαει αρκετα.
μου ειχε πει ο μηχανικος να σφιξω τα παξιμαδια λιγο μετα απο 2-3 μερες και δεν το εκανα ακομα
στην ποδια ειχα μια μεγαλη κουτα που μεσα ειχε ενα μοτερ απο rgv250,στην σχαρα τον σακο,σακιδιο στην πλατη και μπετονι με 4 λιτρα στο τιμονι
δεν εχω λογια...........:eek:
ρε το παιδι αξιζει εδω μεσα ενα subforum μονος του να μπαινει να γραφει
α, και μην ξαναμιλησει κανεις για touring, sport touring, μωτ και τετοιες αηδιες οταν τον βλεπετε online
:beer:
Χαρα στο κουραγιο σου ρε φιλε. Μπραβο.
:beer:
kostaskk
22/06/2015, 17:25
στον γυρισμο ειχα και παρεα ενα crypton x. (αν ειχαν μεγαλητερο ντεποζιτο θα ηταν οτι καλητερο)
βεβαια ακομα πωλειται το παπι καθος μπηκα πιστα με το nsr250 για 2 20λεπτα πρωτη φορα και θελω τα χρήματα να φτιαξω ενα σωστο nsr σαν καινουριο
taisteal
22/06/2015, 22:36
Ηγετηηηηηηη
:a23:
:beer::beer::beer:
Κώστα είσαι πολύ μπροστά.
Πόσο ετών είσαι κ την παλεύεις έτσι; Κάποτε είχα τα ψυχικά κ σωματικά αποθέματα να πάω με 50άρι όπου ήθελες. Τώρα το σκέφτομαι να πάω μέχρι Κάλαμο πχ.
Πολύ προσοχή μόνο.
kostaskk
23/06/2015, 10:32
Κώστα είσαι πολύ μπροστά.
Πόσο ετών είσαι κ την παλεύεις έτσι; Κάποτε είχα τα ψυχικά κ σωματικά αποθέματα να πάω με 50άρι όπου ήθελες. Τώρα το σκέφτομαι να πάω μέχρι Κάλαμο πχ.
Πολύ προσοχή μόνο.
22. δεν παιρει ρολο η ηλικία νομίζω. αλλοι ταξιδεύουν τον κοσμο με βεσπες
kostaskk
27/06/2015, 23:55
σήμερα ενω πήγαινα σιγα τρικαβαλος (220 κιλα)
με προσπερνάει πιτσιρικας ανήσυχος με ενα παπι sprinder. γυρίζε πισω το κεφαλι ενω πήγαινε τερμα γκαζι και μετα πέφτει ψαράκι..
δεν μπόρεσα να αντισταθώ και τελικά τα νεανικά του ματια ειδαν ενα glx τρικαβαλια να τον προσπερναει τελικες με 3 ατομα πανω και πεσμενα ψαράκι.
στο φαναρι μετα την ευθεια άφαντος
makaros33
28/06/2015, 10:10
καλημερα
στειλε μου το email σου να στο στειλω
και αν ερθης ξανα απο Μεγαρα ριξε ενα συρμα για κανα καφε
kostaskk
28/06/2015, 14:02
καλημερα
στειλε μου το email σου να στο στειλω
και αν ερθης ξανα απο Μεγαρα ριξε ενα συρμα για κανα καφε
kostaskk50@hotmail.com ισως να ερθω για κανα td το καλοκαίρι ή και συμετοχη στο ππτ αν γίνεται
makaros33
28/06/2015, 21:11
kostaskk50@hotmail.com ισως να ερθω για κανα td το καλοκαίρι ή και συμετοχη στο ππτ αν γίνεται
καλησπερα
κοιτα το email σου
kostaskk
29/06/2015, 01:12
καλησπερα
κοιτα το email σου
ευχαριστω για τα manual c50-c70 στα ελληνικά!!!
εχει πολλες χρησιμες πληροφορίες μεσα.
για τα λαδια λεει αλλαγη καθε 2500
andreaspetr
29/06/2015, 01:39
να στειλω και εγω το email μου? :D
makaros33
29/06/2015, 18:05
να στειλω και εγω το email μου? :D
στειλτω
kostaskk
02/07/2015, 14:18
Για μια τελευταία φορα λεω να ξανακάνω την διαδρομή αυτη.
τελικος προορισμός η λεσβος οπου ή θα πουληθει στο τελος του καλοκαιριου ή θα το κρατήσω.
ειναι και κοντα η τουρκια με βλέπω για καμια κωνσταντινουπολη με το παπι
ή και ο γυρος τις χιου
το ερώτημα ειναι πως χωρας 2 βαλιτσες πανω σε ενα παπι?
εκτος απο μοτερ εχω μεταφερει με αυτο για μικρη αποσταση κουτα που μεσα τις ειχε: πλαισιο,υποπλαισιο,ψαλιδι και ντεποζιτο απο aprilia rs 250
οπως καταλαβαινετε η κουτα ηταν τεράστια
για 2 βαλιτσες δεν ξερω πως θα γινει
πρεπει να βρω σχοινί.
makaros33
02/07/2015, 23:28
Για μια τελευταία φορα λεω να ξανακάνω την διαδρομή αυτη.
τελικος προορισμός η λεσβος οπου ή θα πουληθει στο τελος του καλοκαιριου ή θα το κρατήσω.
ειναι και κοντα η τουρκια με βλέπω για καμια κωνσταντινουπολη με το παπι
ή και ο γυρος τις χιου
το ερώτημα ειναι πως χωρας 2 βαλιτσες πανω σε ενα παπι?
εκτος απο μοτερ εχω μεταφερει με αυτο για μικρη αποσταση κουτα που μεσα τις ειχε: πλαισιο,υποπλαισιο,ψαλιδι και ντεποζιτο απο aprilia rs 250
οπως καταλαβαινετε η κουτα ηταν τεράστια
για 2 βαλιτσες δεν ξερω πως θα γινει
πρεπει να βρω σχοινί.
και γιατί ρε παλικαρέ δεν τις στέλνεις με μεταφορική ?? για 10-20 € να ρισκάρεις τοσο ταξιδι με 2 βαλίτσες + μπιτόνι βενζίνας ???
ετσι θα εχεις και ποιο λιγο φορτίο πανω στο μηχανάκι αλλα και ποιο καλη οδηγική συμπεριφορά στο δρόμο
:smokin:
Επίσης (το έχω ξαναβάλει) μία λύση που έψαχνα και εγώ είναι η παρακάτω
338100
Εμένα δε μου κάνει διότι δε παίρνει δεύτερο άτομο. Εσύ όμως τα τσιμπάς κ το μηχανάκι να πουλήσεις (που δε συμφωνώ) τα κρατάς κ τα έχεις για το επόμενο, χαμένα αποκλείεται να πάνε.
kostaskk
05/07/2015, 11:04
άντεξε.
αναχωριση 11 ωρα και εφτασα καπου στις 5.30 Πειραιά. (μαύρισα καλα) το παπι τωρα ειναι λεσβο
κοστος=12 ευρω απο την πορτα του σπιτιου μου μεχρι το λιμανι με αποσκευες. κανονικα θα μου εβγαινε 30-40 ευρω. η απόσβεση του παπιου συνεχίζει.
πρωτο πρόβλημα οι 2 κολοσακουλες που διαλεξα και εσπασαν και οι 2 και επρεπε να τις κραταω με το χερι στο μισο ταξίδι.
αλλη φορα μονο απο supermarket.ειναι οι ποιο ανθεκτικές.
διόδια δεν ειχε οποτε πηγα κανονικά
επισης με αυτο το φόρτωμα ειχα θεμα με τον ανεφοριασμο. επλεπε να λυνω κανα μισαωρο για να φτασω ντεποζιτο.
η μια μεγαλη βαλιτσα ηταν γεμάτη με pure ιαπωνικό και ιταλικο μεταλλο.
ειχα εκει μεσα σχεδον οτι περισσεψε απο το aprilia rs 250 και πραγματα απο nsr.
το βαρος τις κόντευε τα 100 κιλα άνετα. προβλημα με τον ελενχο του παπιου ειχα μονο στασιμος και οταν ηθελα να βαλω το κεντρικο σταντ
το παπι μετεφερε 2 βαλιτσες-2 σακους-και 2 σακουλες
στον δρομο παρατήρησα περιεργες συμπεριφορες απο αλλους χρηστες του, βλέποντας το θεαμα αυτο
η θεση οδηγισης ηταν τερμα αβολη και ο χωρος στην σελα μικρος
http://s30.postimg.org/tamr5sv9t/20150702_154938.jpg (http://postimage.org/)
http://s30.postimg.org/my7lvys7l/20150704_163904.jpg (http://postimage.org/)
image posting (http://postimage.org/)