PDA

View Full Version : 18ο 36ωρο

Σελίδες : [1] 2 3 4

MG-KTiNoS
19/01/2015, 15:43
329950

MG-KTiNoS
20/01/2015, 11:34
Σχεδόν σίγουρα 24/4

:smokin:

Desperado
20/01/2015, 11:51
Ψήνομαι άσχημα....δεν έχω ξαναέρθει.....:eek:

stam2
20/01/2015, 11:55
Φέτος με την πτώση των τιμών βενζίνης πιθανόν να έχει μεγαλύτερη προσέλευση....!

spyro
20/01/2015, 12:04
για να δουμε φέτος

GFawkes
20/01/2015, 13:21
4 μηνες πριν

δεν ειναι λιγο νωρις για αυτην την κουβεντα...

Η βενζινη μπορει να επεσε αλλα τα 400€ που χρειαζονται δεν ξερω ποσοι μπορουν πλεον να τα διαθεσουν για μια μεγαλη βολτα...

:rolleyes:

stam2
20/01/2015, 13:31
δεν έχεις άδικο... απλά είναι που έρχεται και η ελπίδα μετά τις 25, και το χουμε στανταράκι ήδη...! :eyepop:

Bob_o_mastoras
20/01/2015, 13:32
24/4 μπορει να ερθω και 'γω. Για πειτε καμια λεπτομερεια... :a55:

GFawkes
20/01/2015, 13:33
Μαλλον με ποδηλατο το βλεπω....

faraway
20/01/2015, 14:01
4 μηνες πριν

δεν ειναι λιγο νωρις για αυτην την κουβεντα...

Η βενζινη μπορει να επεσε αλλα τα 400€ που χρειαζονται δεν ξερω ποσοι μπορουν πλεον να τα διαθεσουν για μια μεγαλη βολτα...

:rolleyes:

Φίλε κάθε χρόνο και ιδιαίτερα τα τελευταία 4 , ή ίδια κουβέντα γίνεται πάντα .
Πίστεψε με αυτοί που είναι να πάνε θα πάνε οι υπόλοιποι όχι , τόσο απλά . :D

MG-KTiNoS
20/01/2015, 17:20
Ψήνομαι άσχημα....δεν έχω ξαναέρθει.....:eek:

Με τι μηχανάκι..?

MG-KTiNoS
20/01/2015, 17:25
24/4 μπορει να ερθω και 'γω. Για πειτε καμια λεπτομερεια... :a55:

Λοιπόν τα πράγματα είναι απλά (χοντρικά στα λέω)
1800 σε ένα Σ/Κ
Σάββατο πρωί εκκίνηση (άγνωστο από που)
Σάββατο βράδυ ξενοδοχείο κλεισμένο και φαΐ
Κυριακή πρωινό εξασφαλισμένο.
Ρόουντ μπουκ
Σκούπα
κάτι παιχνίδια που δίνουν κάποιες κούπες.
κι η Παναγιά μαζί σου (μαζί με καμιά 170 άλλα μηχανάκια που θα έχεις παρέα)

taisteal
20/01/2015, 17:27

Αυτος ειναι ο λογος που θα με απετρεπε,αν και φαινεται καλο σκηνικο

Bob_o_mastoras
20/01/2015, 17:43
Λοιπόν τα πράγματα είναι απλά (χοντρικά στα λέω)
1800 σε ένα Σ/Κ
Σάββατο πρωί εκκίνηση (άγνωστο από που)
Σάββατο βράδυ ξενοδοχείο κλεισμένο και φαΐ
Κυριακή πρωινό εξασφαλισμένο.
Ρόουντ μπουκ
Σκούπα
κάτι παιχνίδια που δίνουν κάποιες κούπες.

Πρεπει να φερω δλδ και την Παναγια μαζι μου;;; :lol::p

Τι ρυθμους εχει η εκδρομη;; Με το Dominator θα 'ρθω.
Road book αλα Dakar φαση ή απλα ενας χαρτης με waypoints;; Ενταξει αφου θα ειναι πολυς κοσμος δεν νομιζω να χαθω ετσι και αλλιως.

Desperado
20/01/2015, 17:56
Με τι μηχανάκι..?

Yamaha XT660R

spyro
20/01/2015, 18:05

Το μηχανάκι είναι μια χαρά.
Από ρυθμούς ότι θες εσύ αλλά κάποια στγμή πρέπει να φτάσεις κα ιστο ξενοδοχείο το βράδυ του Σαββάτου και στο σπίτι σου το βράδυ της Κυριακής. 800 χλμ την ημέρα βγαίνουν με 60 χλμ Μ.Ω. (σε επαρχιακό) σε περίπου 13 ώρες καθαρής οδήγησης. αν βάλεις και τις στάσεις (αναγκαστικές και μη) τότε σου μένουν 2 επιλογές, είτε να καταφέρεις να οδηγήσεις πάνω απο 60 Μ.Ω. (όχι και τόσο ευκολο όσο αρχικά σου φαντάζει, μιλάμε για σφιχτά κομμάτια κυρίως) είτε να οδηγάς για πάνω από 13 ώρες (καθαρή οδήγηση).

Road book αλα Dakar φαση ή απλα ενας χαρτης με waypoints;; Ενταξει αφου θα ειναι πολυς κοσμος δεν νομιζω να χαθω ετσι και αλλιως.

Ο τρόπος των κατευθύνσεων αλλάζει κάποιες φορές, αλλά τα τελευταία 2 χρόνια έχει επικρατήσει ένας συνδυασμός roadbook αλλα Dakar για περίπου 1/4 της διαδρομής και «περιγραφικού» roadbook του στυλ, «Βγαίνοντας από Στεμνίτσα ακολουθάμε πινακίδες για Καρύταινα – Ανδρίτσαινα. Περνάμε έξω από ΚΑρυταινα και ακολουθάμε ταμπέλες για Ανδρίτσαινα, κτλ …»

see above

Pan (dvs)
20/01/2015, 18:09
Που πα ρε Καραμήτρο.

Και μετα θα αρχισεις να παραπονιεσαι για τον αυχενα,τη μεση,τα κ@λ@μερια σου.........?

Ρε αν σε λυπηθω,να μου τρυπησεις τη μυτη.:rotflmao:

Bob_o_mastoras
20/01/2015, 22:04
Να ρθω με το αμαξι;;; :lol::p

13 ωρες οδηγηση... :hmm: Καλα που δεν εχουν ταχογραφους στα μηχανακια :lol:. Βγαινουν αλλα θες (εγω δλδ) 3 στασεις. Να τις κανεις ανα 4ωρο. Αρα κανα 2ωρο οι στασεις συνολικα παμε στο 15ωρο. Αρα ξεκινωντας πχ στις 09:00 φτανεις ξενοδοχειο στις 00:00 (ελαφρως κουρασμενος :p). Και βαλε και τις τυχαιες καθυστερησεις.. καλες 01:00 (και ολα αυτα αν διατηρεις 60 χλμ μωτ). Α!! Βαλε και τους ανεφοδιασμους καθε 150-200 χλμ.. Χανεις και αλλη ωρα. Μαραθωνιος πραγματικα! Βγαινει παντως αλλα θελει @@..
Θα φρικαρει το καημενο το Domie αν ερθω. :hypnotize:

nick_VFR
20/01/2015, 22:53

Αυτος ειναι ο λογος που θα με απετρεπε,αν και φαινεται καλο σκηνικο

Δεν θα έχεις θέμα. Δεν ξεκινάτε όλοι μαζί, αλλά ένας - ένας. Πολύ πιθανό να κάνεις τα περισσότερα χιλιόμετρα μόνος σου, αν το θέλεις. Απλά στην διαδρομή, θα πετυχαίνεις και άλλους 36ωρίτες (πράγμα καλό, γιατί αν δεν τους πετυχαίνεις, τότε πολύ πιθανό να πήρες λάθος δρόμο!!)

spyro
21/01/2015, 09:50
Να ρθω με το αμαξι;;; :lol::p

13 ωρες οδηγηση... :hmm: Καλα που δεν εχουν ταχογραφους στα μηχανακια :lol:. Βγαινουν αλλα θες (εγω δλδ) 3 στασεις. Να τις κανεις ανα 4ωρο. Αρα κανα 2ωρο οι στασεις συνολικα παμε στο 15ωρο. Αρα ξεκινωντας πχ στις 09:00 φτανεις ξενοδοχειο στις 00:00 (ελαφρως κουρασμενος :p). Και βαλε και τις τυχαιες καθυστερησεις.. καλες 01:00 (και ολα αυτα αν διατηρεις 60 χλμ μωτ). Α!! Βαλε και τους ανεφοδιασμους καθε 150-200 χλμ.. Χανεις και αλλη ωρα. Μαραθωνιος πραγματικα! Βγαινει παντως αλλα θελει @@..
Θα φρικαρει το καημενο το Domie αν ερθω. :hypnotize:

το domie δε παθαίνει τίποτα. άσπαστο. αλλά η αλήθεια είναι οτι το 36ωρο είναι απαιτητικό σε λάστιχα και λοιπά αναλώσιμα. άλλο να κάνεις 1.800 χλμ απο 50 κάθε μέρα σε 2 μηνες και άλλο 13 ώρες οδήγηση συνεχόμενης. η κατανάλωση γόμας πραγματοποιείται σε υπερθετικό βαθμό. ομοίως και για τα λοιπά αναλώσιμα

MG-KTiNoS
21/01/2015, 10:49
όπως τα λένε τα παιδιά...

:)

MG-KTiNoS
21/01/2015, 14:35
330018

karellen
21/01/2015, 16:13
Yamaha XT660R
Τη βγάζεις τη διαδρομή ά-ν-ε-τ-α.

Bob_o_mastoras
21/01/2015, 16:56
Στη φωτογραφια επανω υπαρχουν 2 μονοκυλινδρα.
Μπορειτε να τα βρειτε;;
:lol:

MG-KTiNoS
21/01/2015, 19:00
άμα λάχει κάνουμε και ομαδούλα 1Κ και χτυπάμε και καμιά κούπα....

:a08:

gior-gos
21/01/2015, 19:38
Μπορειτε να τα βρειτε;;

cbr 250 και gs 650;;;

Pan (dvs)
21/01/2015, 20:15
Μπορειτε να τα βρειτε;;

Στη φωτογραφια υπαρχει ενα 250αρι,εσυ μπορεις να το βρεις?

Που τερματισε,συν τοις αλλοις.

Bob_o_mastoras
21/01/2015, 20:33
Eγω τα 2 650 GS ελεγα. Το 250αρι ειναι αυτο πισω απο το στρωμα στο βαθος αριστερα;;; :confused:

edit: Ειναι αυτο πισω απο το gs 800 ε;; :D

virus
21/01/2015, 23:36
330040

παντως ειναι μεγαλη εμπειρια. κατα τα λοιπα οτι σου λεει ο σπυρο

οσο για τον διπλα :D :wave2:

nic mor
21/01/2015, 23:38
άμα λάχει κάνουμε και ομαδούλα 1Κ και χτυπάμε και καμιά κούπα....

:a08:

:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
Ελα πλάκα κάνω :p
Μακάρι :beer:

taisteal
21/01/2015, 23:56

So what???

Bob_o_mastoras
22/01/2015, 00:07
So what???

Nothing, is just a quiz. :D

airmav
22/01/2015, 09:19
αυτα ειναι ωραια φαση...θελει υπομονη εκτος απο ....money....συμμετοχες που??? κ μεχρι ποτε???? κοστος συμμετοχης????

spyro
22/01/2015, 10:02
αυτα ειναι ωραια φαση...θελει υπομονη εκτος απο ....money....συμμετοχες που??? κ μεχρι ποτε???? κοστος συμμετοχης????

Η διοργάνωση πραγματοποιείται εδώ και 17 χρόνια απο την Ελληνικη Λέσχη Moto Guzzi τριγύρω απο τη 2η εβδομάδα μετά το πάσχα. Οι συμμετοχές ανοίγουν γύρω στον 1 - 2 μήνες πριν. παλιά με το που άνοιγε η ημερομηνία δήλωσης μέσα σε 1 - 2 εβδομάδες έφτανε το ανώτατο διαθέσιμο όριο (τριγύρω στα 200 - 220 άτομα).

Πέρσι οι συμμετοχές ήταν γύρω στα160. το κόστος συμμετοχής δεν είναι σεταρισμένο αλλά κυμαίνεται μεταξύ 120 – 180 ευρώ. Η τιμή αλλάζει ανάλογα τις ημέρες διαμονής (κάποια 36ώρα είχαν διανυκτέρευση από τη Παρασκευή σε ένα μακρινό από την Αθήνα μέρος έτσι ώστε το Σάββατο το πρωί να δώσει εκκίνηση από εκεί, ενώ σε κάποια άλλα έχει μια μόνο διανυκτέρευση).

Στη τιμή περιλαμβάνεται το πρωινό/α και το βραδινό/ά φαγητά του ξενοδοχείου/ων καθώς και κάποια επιμέρους παρελκόμενα όπως για παράδειγμα οδική υποστήριξη (ουσιαστικά βανάκι – σκούπα) το οποίο ακολουθεί και ανάλογα τη ζημιά πράττει, αλλά δεν υπάρχει για να σου επισκευάσει το μηχανάκι.

Έχεις δυνατότητα συμμετοχής ατομικά η με ομάδα 4άρων ή δικάβαλο. Για κάθε μια από τις κατηγορίες υπάρχει διαφορετική κατάταξη. Προφανώς μπορείς να έρθεις με τους 10 φίλους σου ελεύθερα και να δηλώσετε όλοι ατομικό.

Η διαδρομή ανακοινώνεται τη Τετάρτη το βράδυ πριν από το επίμαχο Σ/Κ. κάποιες μικρές λεπτομέρειες ίσως δοθούν από πριν όπως π.χ. η διανυκτέρευση της Παρασκευής.

MG-KTiNoS
22/01/2015, 10:18
οπως τα λέει ο πάνω

teogtp
22/01/2015, 10:33

Εγω λεω να ανοιξεις ενα νημα που να ζητας μηχανακι καταλληλο για το event.:p

airmav
22/01/2015, 11:54
Η διοργάνωση πραγματοποιείται εδώ και 17 χρόνια απο την Ελληνικη Λέσχη Moto Guzzi τριγύρω απο τη 2η εβδομάδα μετά το πάσχα. Οι συμμετοχές ανοίγουν γύρω στον 1 - 2 μήνες πριν. παλιά με το που άνοιγε η ημερομηνία δήλωσης μέσα σε 1 - 2 εβδομάδες έφτανε το ανώτατο διαθέσιμο όριο (τριγύρω στα 200 - 220 άτομα).

Πέρσι οι συμμετοχές ήταν γύρω στα160. το κόστος συμμετοχής δεν είναι σεταρισμένο αλλά κυμαίνεται μεταξύ 120 – 180 ευρώ. Η τιμή αλλάζει ανάλογα τις ημέρες διαμονής (κάποια 36ώρα είχαν διανυκτέρευση από τη Παρασκευή σε ένα μακρινό από την Αθήνα μέρος έτσι ώστε το Σάββατο το πρωί να δώσει εκκίνηση από εκεί, ενώ σε κάποια άλλα έχει μια μόνο διανυκτέρευση).

Στη τιμή περιλαμβάνεται το πρωινό/α και το βραδινό/ά φαγητά του ξενοδοχείου/ων καθώς και κάποια επιμέρους παρελκόμενα όπως για παράδειγμα οδική υποστήριξη (ουσιαστικά βανάκι – σκούπα) το οποίο ακολουθεί και ανάλογα τη ζημιά πράττει, αλλά δεν υπάρχει για να σου επισκευάσει το μηχανάκι.

Έχεις δυνατότητα συμμετοχής ατομικά η με ομάδα 4άρων ή δικάβαλο. Για κάθε μια από τις κατηγορίες υπάρχει διαφορετική κατάταξη. Προφανώς μπορείς να έρθεις με τους 10 φίλους σου ελεύθερα και να δηλώσετε όλοι ατομικό.

Η διαδρομή ανακοινώνεται τη Τετάρτη το βράδυ πριν από το επίμαχο Σ/Κ. κάποιες μικρές λεπτομέρειες ίσως δοθούν από πριν όπως π.χ. η διανυκτέρευση της Παρασκευής.

απλα λιτα και απεριττα....ευχαριστω μαν..

Bob_o_mastoras
22/01/2015, 13:06
Εγω λεω να ανοιξεις ενα νημα που να ζητας μηχανακι καταλληλο για το event.:p

Πως με ξερεις.. :blush:
Ανετα θα το κανα... :lol:

MG-KTiNoS
22/01/2015, 13:12
Mastora
άμα έρθεις μ αυτό εγώ θα έρθω με το ΧΤ...
:pipila:

Bob_o_mastoras
22/01/2015, 13:21
Mastora
άμα έρθεις μ αυτό εγώ θα έρθω με το ΧΤ...
:pipila:

:a01:
Αμα κυλησουν ομαλα τα πραγματα θα ερθω. :D
Ετοιμασου για κραδασμους!

MG-KTiNoS
22/01/2015, 13:38
οκ...
Καμία ομαδούλα μοτο με 1κ ψήνουμε?

(3,5 400 600 άντε 6,5)

alex14
22/01/2015, 13:45
οκ...
Καμία ομαδούλα μοτο με 1κ ψήνουμε?

(3,5 400 600 άντε 6,5)

να'ρθω με το wr200 ?

πιστευω οτι το 36λεπτο θα το βγαλω :D

spyro
22/01/2015, 15:21
Ενδεικτική απεικόνιση της περσινής πρώτης μέρας. σφιχτή και χορταστική διαδρομή. απο τις καλύτερες που έχω κάνει μέσα σε μια μέρα.

http://bit.ly/1zySuA8

tsompanis
22/01/2015, 18:12
Ενδεικτική απεικόνιση της περσινής πρώτης μέρας. σφιχτή και χορταστική διαδρομή. απο τις καλύτερες που έχω κάνει μέσα σε μια μέρα.

Στην Βουτσαρά και στον δρόμο προς Λεπτοκαριά περάσατε ξυστά απο μένα.
Τα έγραφα στο περσινό θρεντ.
τώρα που βλέπω ξανα το χάρτη,η διαδρομή που επιλέχθηκε είναι πραγματικά απίστευτης ομορφιάς
αλλά πολύ πολύ μεγάλη και αργή!

Bob_o_mastoras
22/01/2015, 18:39
Πραγματικα κουραστικη διαδρομη. 775 χλμ επαρχιακο δικτυο σε μια μερα. Το google maps λεει 16 ωρες χωρις στασεις. :faint:

taisteal
22/01/2015, 18:41
Πραγματικα κουραστικη διαδρομη. 775 χλμ επαρχιακο δικτυο σε μια μερα. Το google maps λεει 16 ωρες χωρις στασεις. :faint:

For real men only..

Δοκιμασε τις αντοχες σου Bob ;)

virus
22/01/2015, 19:34
ερχονται και 250αρια και 300αρια (κυβικα ντε) αλλα εξαρτατε απο τον οδηγο. μολις περασεις τα 300 χιλιομετρα τοτε μπαινεις σε αλλο mode και κραταει μεχρι τελους της κυριακης :)

golden arian
23/01/2015, 01:49

Σπύρο θα πάμε φέτος να γουστάρουμε?

MG-KTiNoS
23/01/2015, 07:44
For real men only..

Οκ μην είσαι υπερβολικός....
Μερικοί από μας είναι και γκέι !
:rotflmao:

stam2
23/01/2015, 08:24
ερχονται και 250αρια και 300αρια (κυβικα ντε) αλλα εξαρτατε απο τον οδηγο. μολις περασεις τα 300 χιλιομετρα τοτε μπαινεις σε αλλο mode και κραταει μεχρι τελους της κυριακης :)

το έχω νιώσει αυτό το mode με το xtάκι σε κάτι 600άρες που έχω γράψει, είναι πράγματι διαφορετικά μετά τα 300 χλμ... είναι ο μόνος λόγος που με τραβάει να συμμετάσχω έτσι για την εμπειρία με το μικρό... το μόνο που φοβάμαι είναι μήπως τελικά δεν το απολαύσω λόγω μικρής μέσης ωριαίας ταχύτητας που πιάνει το μικρό. (100-110χαω)...

spyro
23/01/2015, 10:50
..... λόγω μικρής μέσης ωριαίας ταχύτητας που πιάνει το μικρό. (100-110χαω)...
:bawl:

Όντως εννοείς μέση ωριαία ή σου ξέφυγε και ήθελες να πεις μέγιστη?

Για να δεις μέση ωριαία πάνω από 100, πρέπει να βλέπεις συνέχεια στο κοντέρ πάνω από 160 σε περίπτωση που έχει διόδια στην Εθνική που πηγαίνεις. Στη περίπτωση που βάλεις μια φορά βενζίνη θα πρέπει να βλέπεις πάνω από 200 στην συγκεκριμένη εθνική. Επαναλαμβάνω όμως, Εθνική Οδό.

Το να βγάλεις Μ.Ω. σε επαρχιακό δίκτυο πάνω από 60 θέλει πολύ σβέλτο ρυθμό παίδες. Τα πάνω από 75 αρχίζει και γίνεται «στο όριο». Τα 80 Μ.Ω. πιάνονται είτε σε εθνικές οδούς είτε για λιγα χλμ (π.χ. ένα κομμάτι καλό που κυνήγησες για λίγη ώρα), είτε σε μια διαδρομή που έχει πολλές ευθείες, όπως για παράδειγμα η 2η μέρα του περσινού (και με πολύ δυσκολία).

Ένας πολύ καλός ρυθμός στο επαρχιακό με 3-4 γρήγορες στάσεις σε μια διαδρομή άνω των 600χλμ σου βγάζει 40-50 χλμ Μ.Ω. σε μηχανάκι. Αν σε πιάσει δε η νύχτα (πράγμα πολύ πιθανό), η μέση ωριαία πέφτει πολύ κάτω από 40.

Σε ένα 36ωρο με διαδρομή σαν αυτή που έβαλα πιο πάνω η μέγιστη Μ.Ω. είναι περίπου 70χλμ/ω. τα συγκεκριμένα πιάστηκαν με πολύ κόπο, χωρίς πολλά χασίματα, με μόνο αναγκαστικές στάσεις και με μόνο μια μικρή καθυστέρηση στο καιμακτσαλαν Τόσο έβγαλε ο Άρης (golden arian) που έφτασε πρώτος εκείνη τη μέρα και κανα 2-3 από εμάς που φτάσαμε λίγο πιο πίσω του στις Σέρρες κατά τις 8 το βράδυ.

Σπύρο θα πάμε φέτος να γουστάρουμε?
Δε θέλω να το γρουσουζέψω αλλά είμαστε αισιόδοξοι για το φετινό. Πέρσι τέτοιο καιρό το χα σίγουρο το όχι, άσχετα αν τελευταία εβδομάδα γύρισε. Ελπίζω φέτος να μη μου το γυρίσει ανάποδα.

Κανόνισε να τα πούμε από κοντά όσο πλησιάζει. \

:beer:

dimzab
23/01/2015, 11:00
Για το φετινό έχω κι εγώ ελπίδες!!! :) :beer:

stam2
23/01/2015, 12:22
:bawl:

Όντως εννοείς μέση ωριαία ή σου ξέφυγε και ήθελες να πεις μέγιστη?

Για να δεις μέση ωριαία πάνω από 100, πρέπει να βλέπεις συνέχεια στο κοντέρ πάνω από 160 σε περίπτωση που έχει διόδια στην Εθνική που πηγαίνεις. Στη περίπτωση που βάλεις μια φορά βενζίνη θα πρέπει να βλέπεις πάνω από 200 στην συγκεκριμένη εθνική. Επαναλαμβάνω όμως, Εθνική Οδό.

Το να....

ναι μου ξέφυγε...! μέγιστη εννοώ γιατί μέχρι 110 πάει χωρίς να τραντάζεται... τελική έχω 145, ή 165 σε κατηφόρα, με ούριο άνεμο και ψαράκι!

spyro
23/01/2015, 15:54
ναι μου ξέφυγε...! μέγιστη εννοώ γιατί μέχρι 110 πάει χωρίς να τραντάζεται... τελική έχω 145, ή 165 σε κατηφόρα, με ούριο άνεμο και ψαράκι!

Για κάποιον που δεν έχει ξαναπάει και το σκέφτεται η συμβουλή μου είναι η εξής. Νομίζω ότι πάνω από όλα θέλει μια μικρή τρέλα και δίψα για να κάνεις πολλά χλμ και να οδηγάς για πολλές ώρες χωρίς στάσεις (ή με ελάχιστες) μέσα σε μια μέρα. Μόνο το 1/3 από τους συμμετέχοντες (και κάποιες φορές ακόμα λιγότεροι) το τερματίζουν κάνοντας όλα τα χλμ by the book.

Υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να οδηγάς νύχτα μέσα στο πουθενά και ίσως και μόνος σου. Το σίγουρο είναι ότι μετά τα 500χλμ και τις δυο μέρες (ιδιαίτερα τη δεύτερη μέρα) θα παίξει εσωτερική ερώτηση, «γιατί τη κάνω αυτή τη μ@λακία τώρα»? Όταν σε πιάσει η κούραση, θα παίξει σίγουρα αυτή η συζήτηση.

Σε αυτό το σημείο χρειάζεται να έχεις αποφασίσει ότι γουστάρεις μόνο και μόνο που είσαι πάνω στη μηχανή. Για μένα είναι το πιο βασικό χαρακτηριστικό που πρέπει να κουβαλάς. Πρέπει να σου αρέσει που έχει ακόμα μια στροφή μπροστά σου.

προφανώς η επαφή με 150+ μηχανές και 200 μοτοσικλετιστές, οι όμορφες ορεινές διαδρομές και το γεγονός ότι το διήμερο ξεχειλίζει από μοτοσυκλέτα, δίνει άλλη διάσταση στην εμπειρία αλλά πάνω από όλα για μένα είναι να γουστάρεις να καβαλάς το μηχανάκι και να κάνεις χλμ. Όσο πιο πολύ σου αρέσει τόσο λιγότερο σε πονάνε παλάμες, χέρια, πόδια, ώμοι κτλ, τόσες λιγότερες στάσεις θέλεις να κάνεις.

MG-KTiNoS
23/01/2015, 17:20

Μόνο το 1/3 από τους συμμετέχοντες (και κάποιες φορές ακόμα λιγότεροι) το τερματίζουν κάνοντας όλα τα χλμ by the book.
-Δεν το είχα πάρει χαμπάρι αυτό....

Υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να οδηγάς νύχτα μέσα στο πουθενά και ίσως και μόνος σου. Το σίγουρο είναι ότι μετά τα 500χλμ και τις δυο μέρες (ιδιαίτερα τη δεύτερη μέρα) θα παίξει εσωτερική ερώτηση, «γιατί τη κάνω αυτή τη μ@λακία τώρα»? Όταν σε πιάσει η κούραση, θα παίξει σίγουρα αυτή η συζήτηση.
-Ναι ίσως για ένα λεπτό αλλά μετά θα κοιτάξεις γύρω σου και θα πεις, που θα ήθελα να είμαι τώρα?
Ότι και να απαντήσεις η απάντηση θα είναι σημαντική.

Σε αυτό το σημείο χρειάζεται να έχεις αποφασίσει ότι γουστάρεις μόνο και μόνο που είσαι πάνω στη μηχανή. Για μένα είναι το πιο βασικό χαρακτηριστικό που πρέπει να κουβαλάς. Πρέπει να σου αρέσει που έχει ακόμα μια στροφή μπροστά σου.

προφανώς η επαφή με 150+ μηχανές και 200 μοτοσικλετιστές, οι όμορφες ορεινές διαδρομές και το γεγονός ότι το διήμερο ξεχειλίζει από μοτοσυκλέτα, δίνει άλλη διάσταση στην εμπειρία αλλά πάνω από όλα για μένα είναι να γουστάρεις να καβαλάς το μηχανάκι και να κάνεις χλμ. Όσο πιο πολύ σου αρέσει τόσο λιγότερο σε πονάνε παλάμες, χέρια, πόδια, ώμοι κτλ, τόσες λιγότερες στάσεις θέλεις να κάνεις.
-Θα γνωρίσεις ανθρώπους που όσο και αν δεν το πιστεύεις τώρα θα σας συνδέσει για πολλά χρόνια το...
Ήμουν κι εγώ εκεί....

Εγώ φέτος θέλω να είμαι εκεί....
Σκέφτομαι να το κάνω με ΧΤ600 όπως παλιά.
Δεν έχω καταλάβει το λόγο αλλά έτσι μου έρχεται.
Ελάτε κι εσείς με τα μικρά να πάμε παρέα όλοι.

antsoar
23/01/2015, 17:54
Αν όλα πάνε καλά θα είμαι εκεί με το σκούτερ, αν πάνε ακόμα καλύτερα... ?! :lol:

pektis
23/01/2015, 18:02
Ποσο θα ειναι η συμμετοχη στο περιπου ρε παιδια?

spyro
23/01/2015, 18:06
Ποσο θα ειναι η συμμετοχη στο περιπου ρε παιδια?

πολυ νωρίς για τέτοιες ερωτήσεις Τζανής. όπως είπα όμως πιο πάνω μεταξύ 120-180 παίζει.

ένα ωραίο βιντεάκι με αρκετά απο τα ωραία κομάτια της περσινής διαδρομής:

https://www.youtube.com/watch?v=Eb5LGi7Q8xw

taisteal
23/01/2015, 18:09
πολυ νωρίς για τέτοιες ερωτήσεις Τζανής. όπως είπα όμως πιο πάνω μεταξύ 120-180 παίζει.

ένα ωραίο βιντεάκι με αρκετά απο τα ωραία κομάτια της περσινής διαδρομής:

https://www.youtube.com/watch?v=Eb5LGi7Q8xw

Εγω γιατι θυμαμαι γυρω στα 400;;;
Μηπως κανω λαθος,η ειναι το κοστος συνολικα περιπου τοσο;;
Θυμαμαι που το σκεφτηκα να συμμετασχω,αλλα το κοστος ηταν απαγορευτικο

MG-KTiNoS
23/01/2015, 18:19
Θα βάζεις και τις βενζίνες....

Desperado
23/01/2015, 18:57
Πάμε λοιπόν για ομάδα με 1Κ ?? Όσο το σκέφτομαι τόσο και ψήνομαι.

nick_VFR
23/01/2015, 19:21
Στη φωτογραφια υπαρχει ενα 250αρι,εσυ μπορεις να το βρεις?

Που τερματισε,συν τοις αλλοις.

Δεν υπάρχει στην φωτογραφία, αλλά σε εκείνο το 36ωρο ήταν και ένα Honda XR 250, που επίσης τερμάτισε.

Για την ιστορία, το οδηγούσε κοπέλα σαν τα κρύα τα νερά!

Ένα παπί Suzuki address επίσης τερμάτισε.

Μια vespa 250 επίσης.

Μιας και μιλάμε για μονοκύλινδρα, ένα Suzuki DR Big 800 έδωσε το παρόν, αλλά δεν ξέρω αν τερμάτισε.

... αυτά θυμάμαι, μπορεί να ξεχνάω και κάποια.

(μονοκύλινδρα 250, τέρμα γκάζι, όχι έλεος... εμπειρία!) :vroum:

MG-KTiNoS
23/01/2015, 19:28
330124

MG-KTiNoS
23/01/2015, 19:29
330125

taisteal
23/01/2015, 19:30
330124

WTF???

:uplate:

MG-KTiNoS
23/01/2015, 19:34
330126

MG-KTiNoS
23/01/2015, 19:38
1. Ο αξιότιμος κύριος Μάλαμας, έβγαλε όλη τη διαδρομή με το λι φαν Μπόμπο.
Στην εθνική με βροχή, το νερό από τις ρόδες των φορτηγών τον σκέπαζε ολόκληρο.
Δεν θα ξεχάσω ποτέ το πρώτο βράδυ αργά που έφτασε στο ξενοδοχείο και έγινε ησυχία μόλις μπήκε.
2. Αφοί Γκοργκόλη με ΣΙμ 125. Εξαιρετικά παιδιά και οι 2. Κάναμε το 36ωρο παρέα.
3. 2 Γκουτσαίοι που αποφάσισαν να δώσουν άλλο νόημα στην περιπέτεια τους.
Έτρεχαν πίσω από τις νταλίκες για να πάρουν τον αέρα τους.
ΖΟΥΡΛΟΙ

MG-KTiNoS
23/01/2015, 19:44
Δεν υπάρχει στην φωτογραφία, αλλά σε εκείνο το 36ωρο ήταν και ένα Honda XR 250, που επίσης τερμάτισε.
(μονοκύλινδρα 250, τέρμα γκάζι, όχι έλεος... εμπειρία!) :vroum:

330127

MG-KTiNoS
23/01/2015, 19:47
330128

και μια γνωστή φάτσα...
(που γ... κι έδερνε...)
:p

el-Gatto
23/01/2015, 20:27

H Ελίνα (vaelsod) ,η οποία "κουβαλούσε την αυτονομία της" σε μπιτονάκι στην μπαγκαζιέρα του XR της με τα χωμάτινα λάστιχα.
Ο ρυθμός της ήταν Κ Α Τ Α Ι Γ Ι Σ Τ Ι Κ Ο Σ ,και το πείσμα της ΑΝΕΛΕΗΤΟ.
330129

Ένα παπί Suzuki address επίσης τερμάτισε.
Ο jimhs
330130

... αυτά θυμάμαι, μπορεί να ξεχνάω και κάποια.
Ο Al-Bandy με το Κορεάτικο σκουτεράκι του ,που πήγαινε μαλλιά παντου ,κ είχε ένα μονιμο τεράστιο χαμόγελο κ μια έκφραση έξτασης.
330131

el-Gatto
23/01/2015, 20:28
Μια vespa 250 επίσης.
Νά'τος κι ο παλήκαρος
330134

amyroukai
23/01/2015, 21:15
Το προσωπικό "ρεκόρ" ημερησίων χιλιομέτρων είναι περί τα 950 και ήταν όντως κουραστικά. Τι να πω, αυτό το 36ωρο το "κυνηγάω" καιρό, δεν κάθεται ποτέ σε φάση που να έχω κανένα φράγκο για κάψιμο στην άκρη.

Jo.Da.
24/01/2015, 15:35
Όταν νιώθεις "φτερούγισμα" ζγκαρδιά σημαίνει πως είσαι έτοιμος για ανακοπή;;;

:cry: :lol:

mesastou
26/01/2015, 09:06
Σε κέφια σε βλέπω φέτος Σπύρο. Γάτε, έλεγα να βάλω εγώ την φωτογραφία (μου) με την Ελίνα αλλά με πρόλαβες και η καταγραφή σου για εκείνη ... άψογη αλλά ... λίγη ! :D
Η κοπέλα σαν τα κρύα τα νερά συνδυάζει πάθος με λογική σε τέλεια ισορροπία.

MG-KTiNoS
26/01/2015, 09:25
Πάμε λοιπόν για ομάδα με 1Κ ?? Όσο το σκέφτομαι τόσο και ψήνομαι.

κι εγώ...

πυξιδας990
26/01/2015, 10:01
κατα πασα πιθανοτητα,θα συμμετασχω και εγω φετος...............

spyro
26/01/2015, 10:05
330128

και μια γνωστή φάτσα...
(που γ... κι έδερνε...)
:p

να σου θυμίσω τελικά όμως οτι εκείνη τη μέρα (προπέρσινο 36ωρο) στο τέλος με τιμώρησε λίγα χλμ πρίν απο τον τερματισμό!!!!

:owned:

330228

ps. τώρα κατάλαβα και την υπογραφή σου, "ήμουν και εγώ στο βανάκι" aka η σκούπα υποστήριξης του 36ώρου? εκείνη τη χρονία αν θυμάμαι καλά ήσουν στο φορτηγάκι

MG-KTiNoS
26/01/2015, 10:18
ήμουν...
:D

virus
26/01/2015, 23:23
εγω νομιζα οτι ησουν στο βανακι με τον σαπιλα :)

MG-KTiNoS
26/01/2015, 23:43
Εκεί θα ΗΘΕΛΑ να ήμουν αλλά δε με πήρε...

sotiriszegianni
28/01/2015, 15:51
Εγω είμαι νέος οδηγός.Έχω αγοράσει ένα er-5 500cc του '04.Θα ήθελα να έρθω,ακούγεται ενδιαφέρον,αλλα θα είναι πρόκληση για μένα μιας και δεν έχω εμπειρια μοτοσυκλετιστή ακόμα.

MikeG
28/01/2015, 17:11
Φετος παιζει δυνατα στα υποψιν.

spyro
28/01/2015, 18:29
Εγω είμαι νέος οδηγός.Έχω αγοράσει ένα er-5 500cc του '04.Θα ήθελα να έρθω,ακούγεται ενδιαφέρον,αλλα θα είναι πρόκληση για μένα μιας και δεν έχω εμπειρια μοτοσυκλετιστή ακόμα.

δε σε περιορίζει κάτι. μπορείς να συμμετέχεις και όσο καταφέρεις. όπως είπα πιο πάνω μόνο το 1/3 το βγάζει όλο. οι υπόλοιποι κόβουν κάποια κομμάτια ανάλογα με τις στάσεις που θέλουν να κάνουν. πολλοί άλλοι βρίσκουν ευκαιρία για αρκετά φωτο - βιντεο. (υπόψην υπάρχουν βραβεία για τη καλύτερη φωτογραφία και το καλυτερο βίντεο)
επιπλέον κάποιοι απο αυτούς κατεβαίνουν με τη παρέα τους και σταματάνε ακόμα και για φαγητό μιας και δεν έχουν σκοπό απο πριν να το κάνουν όλο.

Η αλήθεια όμως είναι ότι αν θες πραγματικά να βγάλεις όλο το 36ωρο σε μια λογική ώρα οι στάσεις θα πρέπει να είναι λιγοστές έως ελάχιστες.

τι εννοείς όταν λες όμως δεν έχεις εμπειρία μοτοσυκλετιστή. τα περισσότερα χλμ που έχει βγάλει σε μια μέρα για παράδειγμα πια είναι?

Φετος παιζει δυνατα στα υποψιν.

αυτά είναι

golden arian
28/01/2015, 19:07
Δε θέλω να το γρουσουζέψω αλλά είμαστε αισιόδοξοι για το φετινό. Πέρσι τέτοιο καιρό το χα σίγουρο το όχι, άσχετα αν τελευταία εβδομάδα γύρισε. Ελπίζω φέτος να μη μου το γυρίσει ανάποδα.

Κανόνισε να τα πούμε από κοντά όσο πλησιάζει. \

Πρώτα ο Θεός και εγώ είμαι μέσα...

Όποτε μπορέσεις και έχεις χρόνο ρίξε σήμα ή για βολτάκι ή για καφεδάκι...

Υ.Γ.: Φέτος θα προσέξω να έχω λάστιχο για να μην σου σπάσω τα @ρχίδια...:D

MG-KTiNoS
28/01/2015, 19:23

Το πιο μεγάλο μέρος είναι σε κλειστά κομμάτια οπότε δεν πας μαλλιά κουβ΄ρια.
Με το 36ωρο θα βελτιωθείς σίγουρα σαν οδηγός (και θα περάσεις ΠΑΡΑπολύ καλά)
Στο κάτω κάτω όσο μπορείς μετά απλά κόβεις και την κάνεις.
Όλα στο χέρι σου είναι
;)

MG-KTiNoS
28/01/2015, 19:24
Πρώτα ο Θεός και εγώ είμαι μέσα...

Όποτε μπορέσεις και έχεις χρόνο ρίξε σήμα ή για βολτάκι ή για καφεδάκι...

Υ.Γ.: Φέτος θα προσέξω να έχω λάστιχο για να μην σου σπάσω τα @ρχίδια...:D

Ελάτε λέσχη και το καφεδάκι κερασμένο
(θα είναι κι o Αστρaχάν :P )

golden arian
28/01/2015, 19:52
Ελάτε λέσχη και το καφεδάκι κερασμένο
(θα είναι κι o Αστρaχάν :P )

Κάθε πότε μαζέυεστε τώρα?

Υ.Γ.: Θα με ιππεύσει ο Παπαπάνος...Μόνο ο Τασούλης με αγαπάει...:lol:

MG-KTiNoS
28/01/2015, 20:58
ΠΑΝΤΑ κάθε Δευτέρα....

(ο Παπαπάνος είναι δάσκαλος και δείχνει λίγο αυστηρός αλλά κατά βάθος είναι... βουυυτηροοοοο)

MG-KTiNoS
10/02/2015, 13:26
ΕΙΠΑΝ

Εκκίνηση - τερματισμός ευρύτερη περιοχη Αττικής.
ΟΚ καλό !

Διανυκτέρευση μία, Δυτικά του άξονα Φλώρινα-Καλαμάτα.
Κι αμα δε βρέξει θα χιονίσει εκτώς αν κάνει λιακάδα...
Οver.

:wave2:

ΝIKOLTSOS
10/02/2015, 14:01
Πότε είναι ακριβώς θα το σκεφτόμουν και εγώ αν δεν δουλεύω...
Η μόνη μ@@@λακ@@@ είναι ότι είμαι από θεσσαλονίκη.
Οπότε +++ ταξίδι.

karellen
10/02/2015, 14:11
Διανυκτέρευση μία, Δυτικά του άξονα Φλώρινα-Καλαμάτα.

Μεγάλο σπόιλερ αυτή η δήλωση!
Μην τα μαρτυράτε όλα μονομιάς ρε παίδες.:cry::lol:

MG-KTiNoS
10/02/2015, 14:12
Πότε είναι ακριβώς θα το σκεφτόμουν και εγώ αν δεν δουλεύω...
Η μόνη μ@@@λακ@@@ είναι ότι είμαι από θεσσαλονίκη.
Οπότε +++ ταξίδι.

ts ts ts... δε μπαρακουλουθείς....

Σχεδόν σίγουρα 24/4

:smokin:

MG-KTiNoS
10/02/2015, 14:15

Έλα μ ντε....
:cool:

(οι ρουφιάνοι όμως λένε ότι Κρήτη και εφτάνησα δε μπαίζουν)
:alien:

spyro
10/02/2015, 15:16

Δε παίζουν πολλές ενημερώσεις. Ελάχιστα πράγματα έως την επίσημη ενημέρωση (Τετάρτη προ του επίμαχου Σ/Κ).

Η μόνη εξαίρεση ήταν το 2009 που είχε λίγο περισσότερες πληροφορίες. Οι λόγοι απλοί:

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε η διαδρομή δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί στη σχεδίαση. Για την τελική της έκβαση θα πρεπει να λιώσουν τα χιόνια πρώτα απο τις ορεινές διαδρομές για να γίνει η on the ground αναγνώριση. Το ξενοδοχείο δεν έχει κλειστεί γιατί πρέπει να προχωρήσει το θέμα της διαδρομής. Το να σε ενημερώσουν για το που θα κινηθεί γενικά είναι ανώφελο γιατί ένα κλασικό 36ωρο περνάει τη μιση Ελλάδα.

Αν θα σου πει κάποιος σήμερα ότι θα κινηθεί μεταξύ Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας και Ηπείρου, κατά 80% θα έχει πέσει μέσα. :D
Τα 1700 – 1800 χλμ είναι τόσα πολλά που πρέπει να πατήσουν σε καμια 10αρια νομούς. Παρεμπιπτόντως είναι και η ερώτηση που με εκνευρίζει περισσότερο να απαντώ στα αδέρφια μου κάθε χρόνο που με ρωτάνε, "προς τα που θα είναι φέτος Σπύρο"? :p

τα πιο σοβαρά που χρειάζεται να ξέρεις είναι άμα προγραμματίζεται κάτι ξεχωριστό, π.χ. 36ωρο εκτός ηπειρωτικής ελλάδας όπως το 2010 στη Κρήτη. αυτό δε γίνεται να το αφήσεις για τελευταία στιγμή.

πάντως οι πληροφορίες που έδωσαν είναι αρκετές και ας μην το δείχνουν. αυτο που είπε ο κτίνος εμπεριέχουν τα ακόλουθα:

1. φέτος θα κινηθεί σε κλασικό σχήμα και δεν θα υπάρχουν πειραματισμοί με τη διαδρομή (π.χ. Κρήτη)
2. η διανυκτέρευση θα είναι μια, οπότε το κόστος συμμετοχής θα κινηθεί μεταξύ 120 - 150
3. η εκκίνηση θα είναι απο Αθήνα, οπότε οι Επαρχιώτες θα πρέπει να κάνουν τα κουμάντα τους για τη Παρασκευή το βράδυ. Θα πρέπει επίσης να κάνουν τα κουμάντα τους και τη Κυριακή το βράδυ για την επιστροφή στα σπίτια τους, αφού λένε για τερματισμό στην Αθήνα
4. Το Σάββατο το πρωι θα έχει αρκετό γνώριμο και βαρετό κομμάτι ωσπου να φύγει απο Αττικο-Βοιωτία -Κορινθία (ανάλογα προς τα που).
5. αφού έχει μια διανυκτέρευση δύσκολα θα ανέβει πολύ ψηλά. Εάν όντως γυρίσει Αθήνα / Αττική για τερματισμό, θα πάρω το ρίσκο και θα κάνω μια εκτίμηση ότι δε θα ξεπεράσει τη νοητή γραμμή του Αλιάκμονα. Δηλαδή παρ’ όλη την ονοματοδοσία, εάν όντως γυρίσει τερματισμό Αθήνα για κανένα λόγο δε φτάνει Φλώρινα (εκτός και αν οδηγάμε όλο Εθνικές. Πράγμα που δε συμβαίνει σε ένα 36ωρο.)

ΝIKOLTSOS
10/02/2015, 15:28
ts ts ts... δε μπαρακουλουθείς....

Μάιο μήνα....το σκέφτομαι πολύ σοβαρά!!!!

stam2
10/02/2015, 15:28
κρίμα...
φέτος που έπεσαν οι τιμές στα καύσιμα έπρεπε να πιάσει Έβρο, Πινέζα και τα σχετικά....
είναι ίσως ευκαιρία για κάποιους νότιους να περάσουν από αυτά τα μέρη...

spyro
10/02/2015, 15:41
κρίμα...
φέτος που έπεσαν οι τιμές στα καύσιμα έπρεπε να πιάσει Έβρο, Πινέζα και τα σχετικά....
είναι ίσως ευκαιρία για κάποιους νότιους να περάσουν από αυτά τα μέρη...

εχει παίξει στο παρελθόν. το συγκερκιμένο έχει χαρακτηριστεί ώς το πλέον βαρετό και δεν με εκπλήσει

απο προσωπική εμπειρία (εκτός 36ωρου) τα περισσότερα μέρη εκεί τριγύρω (Κομοτηνή και πέρα) είναι παντελώς αδιάφορα μοτοσυκλετιστικά

MG-KTiNoS
10/02/2015, 16:09
Ξενοδοχείο έχουν....

:D

MikeG
10/02/2015, 18:05
Συνεχίζω να παρακολουθώ ζεστά και το αναχώρηση και επιστροφή Αθήνα με βολεύει.

MG-KTiNoS
11/02/2015, 17:45
331095