View Full Version : Ψησταριά υγραερίου
stefanos
03/11/2020, 20:40
Ωραιότατη απλή ιδέα για DIY στο 35:15 https://www.youtube.com/watch?v=c7OZq6rEPjw
α) φοβερό κανάλι
β) αν και μόλις τελείωσα το φαγητό μου τρέχουν τα σάλια
:a013:
Bowleno νομίζω πιο πολύ φέρνουν σε αυτό (https://en.wikipedia.org/wiki/Slate):
422340
Α να γεια σου ρε Ακακιε..
(αλλα μη τα ψειρισετε απο καμια στεγη και μπαζει μετα νερα το οικημα..);)
Αυτό πού έχω να πω είναι ότι οι πέτρες σπάσανε από τη θερμοκρασία.
Αμα δεν ητανε "χαμηλού βαθμού περιφερειακού μεταμορφισμού" ποιος σΕ φταιει ρε μαστορα..??
(αλλη φορα με γεολογικό σφυράκι και σκληρόμετρο κατα Μπρινέλ..)
Αυτό πού έχω να πω είναι ότι οι πέτρες σπάσανε από τη θερμοκρασία. Στο βιντεο μου φαίνετε περίεργο πως η πέτρα που κάνει τη δουλειά της σχάρας δεν έσπασε.
Αμα δεν ητανε "χαμηλού βαθμού περιφερειακού μεταμορφισμού" ποιος σΕ φταιει ρε μαστορα..??
Πόσο πιο απλά να στο πει, Παπασούζα; :p
Πάτε και βάζετε πέτρες ό,τι βαθμού περιφερειακού μεταμορφισμού βρείτε και νομίζετε ότι θα συμπεριφερθούν σαν γνήσιες ηφαιστειακές. :lol:
Ζητείται γεωλόγος για ψήστης.
Απαραίτητη προϋπηρεσία τουλάχιστον 3 χρόνια στο ηφαίστειο της Σαντορίνης.
costas_versys
04/11/2020, 16:55
Επιτέλους, αυριο παραλαμβάνω την καινούρια μου ψησταριά!
DoctoR_k6
04/11/2020, 17:11
Περιμένουμε φωτό!! Καλά ψησίματα!!
Θα μας κάνεις το τραπέζι;;;;;;;;;;;;;:beer::beer:
costas_versys
04/11/2020, 17:48
Ας έλθει πρώτα και μετά κανονίζουμε ότι θέλετε. Πρώτα πρέπει να την παραλάβω, να την συναρμολογήσω, να αγοράσω την φιάλη, κρέατα .. και μετά (εαν δεν τα κάψω όλα ) βλέπουμε και για delivery
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
04/11/2020, 21:53
Πόσο πιο απλά να στο πει, Παπασούζα; :p
Πάτε και βάζετε πέτρες ό,τι βαθμού περιφερειακού μεταμορφισμού βρείτε και νομίζετε ότι θα συμπεριφερθούν σαν γνήσιες ηφαιστειακές. :lol:
Δε παίζεσαι :bawl:
Εσείς που ψήνετε, προσοχή στα βιζόν (https://www.cretalive.gr/kosmos/dania-tha-sfagiasthoyn-15-ekat-bizon-logo-metallaxis-toy-koronoioy). :p
DoctoR_k6
05/11/2020, 00:33
Ας έλθει πρώτα και μετά κανονίζουμε ότι θέλετε. Πρώτα πρέπει να την παραλάβω, να την συναρμολογήσω, να αγοράσω την φιάλη, κρέατα .. και μετά (εαν δεν τα κάψω όλα ) βλέπουμε και για delivery
Ωραία η Monarch.
Για φιάλη δες αυτή (https://www.petrogaz.gr/προϊόντα/διάφανη-ελαφριά-φιάλη/).
Gentlemen..
(and Ladies, of course..)
Υπαρχει πληρης αναγνωριση του αναφαιρετου δημοκρατικου δικαιωματος σας στην αυτοδιαθεση αλλα μη φτασουμε να ψηνουμε Λυκόμουρα και Ιπποφαή...
Kickstart
05/11/2020, 13:21
μαγκες μια ερώτηση..
συγγνωμη θα ακουστεί λιγο κουλη το ξέρω...
οσοι βλέπω εχετε τις ψησταριες σε βεράντες..οι τσικνες και οι κάπνες τι γίνονται;
που πάνε;
δεν γίνονται ρδελομπού οι τοίχοι σας και οι γείτονες;
ρωτάω γιατι ενώ εχω χτιστό μπαρμπεκιου στη βεράντα..ο μαλέας ο εργολάβος που έχτισε την πολυκατοικία εχει κανει κακοτεχνία στην καμινάδα και δεν ρουφάει πραμα...με αποτέλεσμα να το χω παροπλίσει εδω και χρόνια, οπότε σκέφτομαι κατα καιρούς την λυση καποιας επιδαπέδιας ψησταριάς σαν αυτές που ανεβάζετε, αλλά με προβληματίζει το θεμα των αναθυμιάσεων.
zannisvel
05/11/2020, 13:44
Κοίτα η κάπνα είναι ανάλογα με το τι ψήνεις και πόσο σου αρπάζει.
Την καθαρίζω καλά πριν από κάθε ψήσιμο και στο ταψί που υπάρχει απο κάτω για να μαζεύει τα λίπη, του αλλάζω αλουμινόχαρτο κάθε φορά.
Αν δεν το κάνεις τότε είναι πολύ πιθανό τα λίπη να πάρουν φωτιά και να σου μαυρίσει ο τοίχος από πίσω, αυτά που ψήνεις, όπως και να γεμίσει κάπνα η γειτονιά.
Ότι θα δημιουργήσεις μία τσίκνα στην περιοχή είναι σίγουρο, αλλά επειδή θα ψήσεις κανα τεταρτο max δύσκολα να έχεις παράπονα, εκτός και αν είσαι σε πολύ πυκνοκατοικημένο μέρος και χαμηλά σε όροφο.
ακομα και καινουρια ψησταρια θα βγαλει τσικνα
σε ενα τεταρτο δεν ψηνεις τπτ
εννοειται οτι μπορει να ενοχληθει ο οποιοσδηποτε γειτονας
δεν ξερω ποσο νομιμη ειναι η φιαλη υγραεριου στο μπαλκονι
προσωπικα εχω μικρη ψησταρια που χωραει στην εστια του τζακιου και εχω λυσει τα παραπανω
απλα εχω περιορισμο χωρου και χρησιμοποιω μονο 3κιλη φιαλη που ειναι σχετικα ακριβη
costas_versys
05/11/2020, 14:25
Εκτιμά ο καθένας την κατάσταση του σπιτιού του, του μπαλκονιού του, της αυλής του και της γειτονιάς του και ανάλογα εαν μπορεί, χρησιμοποιεί την ψησταριά του (κάρβουνου, υγραερίου ή ηλεκτρική).
Δεν έχω ακούσει θέμα νομιμότητας χρήσης φιάλης υγραερίου, ούτε έχω ακούσει κάτι να απαγορεύεται πχ από τον κανονισμό πολυκατοικίας ή από την σύσταση ορ. ιδιοκτησίας κλπ.
Η ψησταριά και γενικότερα το BBQ είναι κάτι ευχάριστο, διασκεδαστικό, κοινωνικό και πολύ πολύ εύγευστο. Τώρα εαν ψήνεις λαχανικά, πίτσες, ψάρια, κρέας ή κάστανα .. είναι προσωπικη επιλογή του καθενός
μαγκες μια ερώτηση..
συγγνωμη θα ακουστεί λιγο κουλη το ξέρω...
οσοι βλέπω εχετε τις ψησταριες σε βεράντες..οι τσικνες και οι κάπνες τι γίνονται;
που πάνε;
δεν γίνονται ρδελομπού οι τοίχοι σας και οι γείτονες;
ρωτάω γιατι ενώ εχω χτιστό μπαρμπεκιου στη βεράντα..ο μαλέας ο εργολάβος που έχτισε την πολυκατοικία εχει κανει κακοτεχνία στην καμινάδα και δεν ρουφάει πραμα...με αποτέλεσμα να το χω παροπλίσει εδω και χρόνια, οπότε σκέφτομαι κατα καιρούς την λυση καποιας επιδαπέδιας ψησταριάς σαν αυτές που ανεβάζετε, αλλά με προβληματίζει το θεμα των αναθυμιάσεων.
Μπορείς να τοποθετήσεις καπέλο με αποροφητήρα στην έξοδο της καμινάδας.......
Η ψησταριά και γενικότερα το BBQ είναι κάτι ευχάριστο, διασκεδαστικό, κοινωνικό
Ειδικα το τελευταιο.. ;)
Συσφιγγεις σχεσεις με την απο πανω γειτονισσα με την απλωμενη μπουγαδα..
Ειδικα το τελευταιο.. ;)
Συσφιγγεις σχεσεις με την απο πανω γειτονισσα με την απλωμενη μπουγαδα..
δενκακό...................
DoctoR_k6
05/11/2020, 15:07
Σιγουρα δεν ειναι οτι καλυτερο να ρουφαει καποιος ολη την καπνα, αλλα υπαρχει διαφορα μεταξυ καρβουνου κ υγραεριου.
Σιγουρα για ενα ψησιμο θα φας απο μιση ωριτσα (το λιγοτερο) εως κανα 2ωρο (αναλογως ποσοτητας κ τι ψηνεις).
Εχω ψησει κ 3.5 ωρες κατι παιδακια χοιρινα με χαμηλη φωτια κ indirect ψησιμο αλλα δεν το κανεις συχνα.
Γενικα καποιος δεν μπορει να σου πει να μην ψηνεις στο μπαλκονι σου.
Προφανως δεν ανοιξες κ σουβλατζιδικο να τον πεθανεις στην καπνα αλλα προσπαθεις να κρατας κ ενα οριο.
Σιγουρα δεν ειναι οτι καλυτερο να ρουφαει καποιος ολη την καπνα, αλλα υπαρχει διαφορα μεταξυ καρβουνου κ υγραεριου.
Σιγουρα για ενα ψησιμο θα φας απο μιση ωριτσα (το λιγοτερο) εως κανα 2ωρο (αναλογως ποσοτητας κ τι ψηνεις).
Εχω ψησει κ 3.5 ωρες κατι παιδακια χοιρινα με χαμηλη φωτια κ indirect ψησιμο αλλα δεν το κανεις συχνα.
Γενικα καποιος δεν μπορει να σου πει να μην ψηνεις στο μπαλκονι σου.
Προφανως δεν ανοιξες κ σουβλατζιδικο να τον πεθανεις στην καπνα αλλα προσπαθεις να κρατας κ ενα οριο.
Να κοιτάξεις αν αναφέρεται κάτι στον κανονισμό της πολυκατοικίας.
Πάντως να ψήνεις και να παίρνει το ντουμανι ο από επάνω δεν είναι και ότι καλύτερο. Θα μπορούσες να ψήνεις στην ταράτσα θα ήταν μια εναλλακτική λύση
DoctoR_k6
05/11/2020, 15:38
Να κοιτάξεις αν αναφέρεται κάτι στον κανονισμό της πολυκατοικίας.
Πάντως να ψήνεις και να παίρνει το ντουμανι ο από επάνω δεν είναι και ότι καλύτερο. Θα μπορούσες να ψήνεις στην ταράτσα θα ήταν μια εναλλακτική λύση
Δεν αναφερεται κατι.
Ισα ισα ο απο κατω μου ψηνει κ αυτος.
Εχει τυχει να μου ερθει η τσικνα κ στην χειροτερη να κλεισω το παραθυρο. Οχι τιποτα αλλο πειναω μετα... :lol:
Τα μειονεκτηματα των πολυκατοικοιων κ να μενεις ο ενας διπλα στον αλλο...τι να κανουμε ομως.
costas_versys
05/11/2020, 16:13
Συναδέλφους, συγγενείς και γειτόνους, δεν τους διαλέγεις.. τους λούζεσαι.
Για αυτό τον λόγο και υπάρχει μια έμφυτη & αντανακλαστική άρνηση όταν γίνονται προκλητικοί ή καταχρηστικοί
Ειδικά στην πόλη, από ένα σημείο και μετά οι ψησταριές καταντάνε αντικοινωνικές. Το πού είναι αυτό το σημείο εξαρτάται από το πόσο υπομονετικός είσαι και πόσο συμπαθείς το γείτονα με την ψησταριά γενικότερα. Τα όρια ανεβαίνουν αισθητά αν έχεις λαμβάνειν από την ψησταριά.
Εμένα η αποπανω βγήκε στα πρώτα 3 λεπτά
Ούτε ανιχνευτής CO να ήταν....
Τη μια και μοναδική φορά που πήγα να ψήσω μπαλκόνι
Kickstart
05/11/2020, 18:56
Εγώ με το μουφα μπάρμπεκιου του εργολάβου που σας έγραψα πιο πίσω, όταν πρώτο ήρθα πριν χρόνια στο σπίτι, έκανα ένα τραπέζι ένα βράδυ και κάποιοι μπαγλαμάδες πιτσιρικαδες από απέναντι πολυκατοικία κρύβονταν πίσω από γλάστρες και φώναζαν φωτιά φωτιά :D:lol: από την κάπνα που αναδυοταν από το μπαλκόνι μου... Δεν ήθελε και πολύ η ηλικιωμένη δύο ορόφους πάνω να πάρει την.. Πυροσβεστική... Στο τσακ την πρόλαβα. :bawl:
panavour
05/11/2020, 20:02
ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ Ανοιχτες εστιες παντος συστηματος χωρις συστημα απαγωγης του καπνου(καμιναδες)που πρεπει να ξεπερνουν βασει νομου την οικοδομικη γραμμη καθ υψος ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ .Απλως ολοι μας κανουμε τα στραβα ματια και ο ενας ανεχεται τον αλλον.
costas_versys
05/11/2020, 20:13
Ηλθε το εργαλείο !!!
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
05/11/2020, 22:13
Ρε παιδιά ειλικρινά. Για πια κάπνα μιλάτε?
Η ψησταριά υγραερίου δεν έχει περισσότερη κάπνα από μια τηγανιά πατάτες. Καμία σχέση με τσίκνα.
Kostas_versys καλορίζικο το εργαλείο :beer:
costas_versys
05/11/2020, 23:04
Σ ευχαριστώ
DoctoR_k6
05/11/2020, 23:49
ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ Ανοιχτες εστιες παντος συστηματος χωρις συστημα απαγωγης του καπνου(καμιναδες)που πρεπει να ξεπερνουν βασει νομου την οικοδομικη γραμμη καθ υψος ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ .Απλως ολοι μας κανουμε τα στραβα ματια και ο ενας ανεχεται τον αλλον.
Υπαρχει καπου γραπτως (Αστικο κωδικα/Αρθρο) να το πληροφορηθουμε κ εμεις?
yannis24
06/11/2020, 10:09
πολυ ωραιο εργαλειο !!!
καλα ψησιματα.....!!!
ποσο πηγε το μαλλι ?
Υπαρχει καπου γραπτως (Αστικο κωδικα/Αρθρο) να το πληροφορηθουμε κ εμεις?
http://www.domiki.gr/content/kpn/text_3st/0_2.htm
Σκρολαρε στις Εγκαταστασεις θερμανσης..
(ειδικα εκει που αναφερεται σε καπνοδοχους και οχληση απο καυσαερια..)
DoctoR_k6
06/11/2020, 16:29
http://www.domiki.gr/content/kpn/text_3st/0_2.htm
Σκρολαρε στις Εγκαταστασεις θερμανσης..
(ειδικα εκει που αναφερεται σε καπνοδοχους και οχληση απο καυσαερια..)
Εννοεις το παρακατω, σωστα?
θθθ. Για λέβητες θερμικής ισχύος κάτω των 25 KW, όταν τοποθετούνται μέσα στις κατοικίες, εφαρμόζονται οι διατάξεις της ΤΟΤΕΕ 2421/86 μέρος 2ο. Για την περίπτωση χρήσης μεταλλικών σωλήνων (μπουριά) για την απαγωγή καυσαερίων, η κατασκευαστική διαμόρφωση του τελικού τμήματος της καπνοδόχου που βρίσκεται έξω από το κτίριο πρέπει να είναι τέτοια, ώστε:
να υπάρχει κατάλληλη υψομετρική διαφορά για να εξασφαλίζεται ο απαιτούμενος ελκυσμός (ελάχιστη απόσταση του σημείου εξόδου των καυσαερίων από το λέβητα 1,50 μέτρα).
το εξωτερικό οριζόντιο τμήμα έχει το κατά το δυνατό ελάχιστο μήκος και σταματά από εξωτερικό τοίχο σε απόσταση μικρότερη από το τριπλάσιο της διαμέτρου του σωλήνα.
το τελικό σημείο εξόδου των καυσαερίων είναι προστατευμένο με ειδικό εξάρτημα. Σε περίπτωση που υπάρχουν ανοίγματα που βρίσκονται ψηλότερα από την απόληξη της καπνοδόχου και σε οριζόντια απόσταση μικρότερη των 6 μέτρων από αυτήν και η αρμόδια αρχή διαπιστώσει ενόχληση από την εκπομπή καυσαερίων, μπορεί να επιβάλει την ανύψωση ή να διατάξει άλλα μέτρα για τον περιορισμό της ενόχλησης σε ανεκτά όρια.
Εμπιπτει σε αυτη την κατηγορια η ψησταρια/μπαρμπεκιου?
stefanos
06/11/2020, 20:28
Ο καπνός προέρχεται από αυτά που ψήνουμε όχι από τις ψησταριές.
Όποιος διαφωνεί μπορεί να πάρει την ηλεκτρική ψησταριά του και να ρίξει πάνω 2 κιλά προβατίνα.:D
o_gavros
06/11/2020, 20:30
αμα θες να προκαλέσεις τοπική ομίχλη, προβατίνα θα βάλεις προφανώς :D
Ο καπνός προέρχεται από αυτά που ψήνουμε όχι από τις ψησταριές.
Όποιος διαφωνεί μπορεί να πάρει την ηλεκτρική ψησταριά του και να ρίξει πάνω 2 κιλά προβατίνα.:D
Βάλτε κοτόπουλο παϊδάκια σε κάρβουνο και ελάτε να μιλήσουμε για κάπνα....:cry:
Ευτυχώς έχω γείτονες με μεγάλη (πολύ μεγάλη) κατανόηση:D
Πρέπει να αλλάξουμε τον τίτλο του νήματος σε "50 αποχρώσεις του grill".
costas_versys
06/11/2020, 23:19
πολυ ωραιο εργαλειο !!!
καλα ψησιματα.....!!!
ποσο πηγε το μαλλι ?
Όλα μαζί, κοντά στα €1000
panavour
07/11/2020, 08:15
Πρέπει να αλλάξουμε τον τίτλο του νήματος σε "50 αποχρώσεις του grill".
μπορει να μην εισαι ROSSI αλλα σιγουρα εχεις εξαιρετικο χιουμορ.:beer:
Βάλτε κοτόπουλο παϊδάκια σε κάρβουνο και ελάτε να μιλήσουμε για κάπνα....:cry:
Ευτυχώς έχω γείτονες με μεγάλη (πολύ μεγάλη) κατανόηση:D
Γιατί, και να φωνάζουνε θα τους ακούσεις;;;;;;;;;;;;;;;;:bawl:
Γιατί, και να φωνάζουνε θα τους ακούσεις;;;;;;;;;;;;;;;;:bawl:
:moutza::moutza:
Τους ακούει η Λούσι μου....:D
AristidisZ
07/11/2020, 14:50
το μόνο ψήσιμο που έκανα και βλαστήμησα στα 2 χρόνια (συνεχούς) ενασχόλησης με το σπορ...
σε μοσχαρίσιες / χοιρινές μπριζόλες και κοτόπουλα η τσίκνα είναι απειροελάχιστη πραγματικά
μόνο αν βάλεις καμιά λιπαρή πανσέτα και έχεις αναφλέξεις δημιουργείται θέμα, αλλιώς γενικά θα έλεγα ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με κάπνα
panavour
07/11/2020, 19:09
κλασσικο κολπο σε επαρχιακες ταβερνες στο χωριο για προσελκυση πελατειας λογω μυρωδιας,πετας ενα κομματι λιπος στην σχαρα και καθαρισες.
costas_versys
07/11/2020, 21:26
Σήμερα έκανα το πρώτο κάψημο σχαρών κλπ και ήλθε επιτέλους η μέρα για το πρώτο ψήσιμο
panavour
08/11/2020, 03:12
422449
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
08/11/2020, 06:22
Εγώ πάντως τό πιο πολυ λίπος που έχω δει ήταν τό Πάσχα με τα αρνισια παϊδάκια. Γέμισε και ξεχείλισε το δοχείο συλλογής λίπους και έκτοτε αντικαταστάθηκε με ενα χειροποίητο 3πλασιου όγκου.
Προβατίνα έχω ψήσει στο κάρβουνο αλλά δεν είχα παρατηρήσει τη τσίκνα γιατί τό κάρβουνο έχει συνέχεια.
o_gavros
08/11/2020, 13:22
μπολένο σόρρυ αλλά γελάω.
δεν είναι ότι δεν βγάζει και το κοτόπουλο, αλλά η προβατίνα προκαλεί αιθαλομίχλη,άστο δεν είναι συγκρίσιμα μεγέθη.
Εκεί στη Λιβαδειά που όσο να πεις το ξέρουν το σπορ, έχουνε γίνει αίσχη...
DoctoR_k6
08/11/2020, 14:09
Εγώ τα κοντοσούβλια τα έβαλα πάντως...:D422512
o_gavros
08/11/2020, 16:43
αυτα είναι σουβλάκια.
το τσούβλι, θέλει ροτέισο :p
Πρόβατο μην βάλεις....θα πάρει φωτιά το κορδελιό :lol: σου μιλάω εκ πείρας :smokin:
DoctoR_k6
08/11/2020, 19:25
αυτα είναι σουβλάκια.
το τσούβλι, θέλει ροτέισο :p
Είναι αρκετά μεγάλα...τα αδικεί η φωτό πίστεψε με.
Πρόβατο μην βάλεις....θα πάρει φωτιά το κορδελιό :lol: σου μιλάω εκ πείρας :smokin:
Πάντα η προβατίνα βγάζει φλόγα λόγω λίπους.
Θέλει πολύ καλό καθάρισμα σε σχάρες κ στα καλύμματα στους καυστήρες. Αλλά κ πάλι θα βγάλει.
o_gavros
08/11/2020, 19:36
Δεν είναι θέμα μεγέθους, ο τρόπος ψησίματος είναι.
Θέλει ροτεισο λέμε, μάθε μπαλιτσα :p
DoctoR_k6
08/11/2020, 19:54
Βρε έχω καταλάβει τι λες.
Αλλά δεν θα βάλω το μοτέρ (ακόμα) στη ψησταριά.
Χωριό ότι θες κ κοκορέτσια κ κοντοσούβλια handmade...:smokin:
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
08/11/2020, 19:55
Τί είναι αυτο το ροτεισο?
doctor_john
08/11/2020, 19:58
Εχω μοτέρ βηματικό και σπεαρ στρόφαλο 180•... κομπλέ με κάρτερ για λαδολέμονο..
Τί είναι αυτο το ροτεισο?
Είναι ένα ίσιο ροτέ. Μάθε μπαλίτσα! :p
Περιστροφή = rotation (προφέρεται ροτέισον). Το κοντοσούβλι πέρα από σεβαστό μέγεθος, θέλει και περιστροφή για να ψηθεί. Διαφορετικά είναι σουβλάκι k6.
Εγώ το μισό μου μαγείρεμα το κάνω σε αυτό (https://www.e-jumbo.gr/kouzina/ergaleia-skevi-mageirikis/ilektrikes-syskeves-kouzinas/hlektrikes-syskeves-psisimatos/tostiera-grill-metalliki-700-w_306993/). Φοβερό vfm...
[...]
Αν μιλάμε για jumbo, vfm & low budget καταστάσεις τότε...
422556
Κόστος 18€. Μάρκα sinbo(y)...:D
Πόσοι από δω είστε στο group του fb "ομάδα ψητής προβατίνας";;;:lol::cry::lol:
Αν μιλάμε για jumbo, vfm & low budget καταστάσεις τότε...
Πουλάει το Jumbo κοψίδια; :p
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
09/11/2020, 05:41
Είναι ένα ίσιο ροτέ. Μάθε μπαλίτσα! :p
Περιστροφή = rotation (προφέρεται ροτέισον). Το κοντοσούβλι πέρα από σεβαστό μέγεθος, θέλει και περιστροφή για να ψηθεί. Διαφορετικά είναι σουβλάκι k6.
Ενημερωθην:D
Πουλάει το Jumbo κοψίδια; :p
Οσονούπω πιστεύω θα το δούμε κι αυτό.
Τώρα αν θέλετε χαϊλίκια υπάρχει κι αυτό (https://www.iefimerida.gr/aytokinito/apolyto-pick-gia-toys-fanatikoys-toy-mountain-bike) (φέρει και ψησταριά). Πλεονέκτημα: το ντουμάνι δεν ενοχλεί κανέναν, δεν (νομίζω πως) υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς, καις τις θερμίδες με το ποδήλατο. Μειονέκτημα: θα 'ναι παρκαρισμένο σχεδόν μόνιμα στην πυλωτή λόγω των lockdown την επερχόμενη διετία, εκτός αν παραξηλώσουμε λίγο (ήδη εφαρμόζεται) τη "μετακίνηση 6" στο Χαρδαλιά.
yannis24
09/11/2020, 09:51
εγω θα ετοιμασω παντως κατι τετοιο :
422559
:D
panavour
27/11/2020, 21:54
και επειδη μας ταχουν ψιλοζαλισει οι κρητίκαροι
https://www.daynight.gr/al-asador-argentinh-krhth-antikristo/
και επειδη μας ταχουν ψιλοζαλισει οι κρητίκαροι
https://www.daynight.gr/al-asador-argentinh-krhth-antikristo/
Δε σας τα ζαλίζουμε εμείς, εσείς οι υπόλοιποι μάθατε το αντικριστό τελευταία και πάθατε κοκομπλόκο γιατί τα σπάει (και με χοιρινό) :p
Η μέθοδος δεν είναι τίποτε το επαναστατικό και γι'αυτό είναι γνωστή και σε πολλούς άλλους - έτσι ψήνουν σολομό και οι Φινλανδοί (https://www.google.com/search?q=loimulohi) π.χ.
Οι Αργεντίνοι πάντως έτσι όπως το κόβουν το αρνί και το τοποθετούν, είναι σα να ετοιμάζεται να σου επιτεθεί alien.
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
28/11/2020, 05:36
Χρόνια κάνω αντικριστο.Επειδη πέρυσι δε μάς άφησαν να βγούμε έξω το έκανα στο τζάκι.
423208
423209
423210
Πάρτε να χετε ρε κουλομαριες:moutza:
Χρόνια κάνω αντικριστο.Επειδη πέρυσι δε μάς άφησαν να βγούμε έξω το έκανα στο τζάκι.
423208
423209
423210
ΡΕ αλήτη τσαντάκια μηχανόβιε, πείνασα μόνο που είδα τις φωτό :moutza::moutza:
Ωραίος ρε, πάντα τέτοια! :beer:
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
28/11/2020, 17:45
ΡΕ αλήτη τσαντάκια μηχανόβιε, πείνασα μόνο που είδα τις φωτό :moutza::moutza:
Ωραίος ρε, πάντα τέτοια! :beer:
Έφαγε 5 με 6 ώρες ψήσιμο. Την πάτησα όμως στο αρνί. Δε βγήκε καλό. Όσοι πήραμε από την ίδια παρτίδα κάναμε παράπονα όλοι.
423208
423209
423210
Τι έκανες ρε φίλε στα ζωντανά? :lol:
Όχι μόνο του φέρθηκαν έτσι αλλά του ριξαν και το φταίξιμο ότι δε βγήκε καλο
panavour
29/11/2020, 03:31
https://www.youtube.com/watch?v=RxVrcsTwAx8
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
29/11/2020, 07:08
Όχι μόνο του φέρθηκαν έτσι αλλά του ριξαν και το φταίξιμο ότι δε βγήκε καλο
Τι α κανς α κατσ α μαλώνεις :lol:
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
29/11/2020, 07:10
https://www.youtube.com/watch?v=RxVrcsTwAx8
Ωραίο βίντεο. Εκεί που βγαίνουν τα άντερα είναι λίγο κάπως αλλά το υπόλοιπο είναι ενδιαφέρον. Τη στιγμή που περνάνε τα κομμάτια από λέιζερ κατάλαβες γιατί?
panavour
29/11/2020, 14:41
Ωραίο βίντεο. Εκεί που βγαίνουν τα άντερα είναι λίγο κάπως αλλά το υπόλοιπο είναι ενδιαφέρον. Τη στιγμή που περνάνε τα κομμάτια από λέιζερ κατάλαβες γιατί?
Πιθανως για μετρηση μηκους, πλατους,παραμετροποιηση για μετεπειτα κοπη.Αυτα θα μας τα εξηγησει ο σεβασμιος γερων.
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
29/11/2020, 16:30
Πιθανως για μετρηση μηκους, πλατους,παραμετροποιηση για μετεπειτα κοπη.Αυτα θα μας τα εξηγησει ο σεβασμιος γερων.
Ο σεβασμιων γέρος γιατί???Ασχολείται με ζωα??:lol:
doctor_john
29/11/2020, 16:38
Εμένα μου απαντάει σχεδόν πάντα...
Ναι, ασχολείται με όλα. Με ό,τι περισσέψει από το καλώδιο που επιδιορθώνει τα ηλεκτρικά μίας μοτοσυκλέτας, δένει μετά το αρνί. :p
Ο καλός ο μηχανικός, στην προβατίνα φαίνεται.
Αφού την στιγμή που κρατάει το section "tips and tricks"..... Ρωτάς κιόλας;:D
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
30/11/2020, 07:36
Ναι, ασχολείται με όλα. Με ό,τι περισσέψει από το καλώδιο που επιδιορθώνει τα ηλεκτρικά μίας μοτοσυκλέτας, δένει μετά το αρνί. :p
Ο καλός ο μηχανικός, στην προβατίνα φαίνεται.
:lol::lol::lol:
Που τα σκέφτεσαι ρε συ
Αυτο ρε συντεκνε ειναι διαζευγμενο, οχι αντικριστο..!!
(θελετε να λεγεστε και Κρητικοι, την τυχη μου μεσα..)
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
30/11/2020, 16:16
Αυτο ρε συντεκνε ειναι διαζευγμενο, οχι αντικριστο..!!
(θελετε να λεγεστε και Κρητικοι, την τυχη μου μεσα..)
Τι είναι το διαζευγμενο?
Πρώτη φορά τό κάνω στο τζάκι. Χρόνια παω στο χωριό και το φτιάχνω εγώ.
Τι είναι το διαζευγμενο?.
Οταν οι "αντικριστοι" εχουν γυρισμενες πλατες..
Στο κανονικο, δειχνουν τα @@ τους ο ενας στον αλλον..
Λεπτομέρειες, αλλά αν το ζώο έχει ακόμα @@ να δείξει, η γεύση και η μυρωδιά είναι "μόνο για γνώστες". :yuck:
:rolleyes::rolleyes::rolleyes:
Να θυμηθουμε να σου κρατησουμε εσενα λιγα λαχανακια Βρυξελλων στον ατμό..
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
01/12/2020, 16:13
Στο τζάκι και ιδικά σε μικρό όπως το δικό μου δε γίνεται να είναι το κρέας απέναντι απο άλλο.
Το τζάκι μου είναι μαντεμενιο και η θερμότητα αντανακλάται στο κρέας.
.......... σε μικρό όπως το δικό μου.......
:bawl::bawl::bawl:
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
01/12/2020, 17:06
:bawl::bawl::bawl:
Σα δε ντρέπεσαι.Μεγαλος άνθρωπος...
:lol:
giannis21
01/12/2020, 20:43
Μπήκα και γω στο club..:D
423334
Πιάστε κάνα σωστό κάρβουνο και αφήστε τα υγραέρια ρε. Έτσι ψήνουν οι μπρούταλ άντρες
423336
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
01/12/2020, 23:27
423334
Αυτά είναι :beer:
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
01/12/2020, 23:27
Πιάστε κάνα σωστό κάρβουνο και αφήστε τα υγραέρια ρε. Έτσι ψήνουν οι μπρούταλ άντρες
423336
Τιναυτορεεέ
DoctoR_k6
01/12/2020, 23:38
423334
Καλά ψησίματα!!!
DoctoR_k6
02/12/2020, 10:14
Sorry, αλλά...
423343
Η ευκολια κ η ταχυτητα του να ψηνεις τουλαχιστον 1 φορα την εβδομαδα μεσω υγραεριου απλα δεν υπαρχει.
Καλο το καρβουνο να εισαι κ σε ανοιχτο χωρο αρκει να μην φυσαει να μην γκρινιαζουν για την καπνα κλπ κλπ.
Για οσους ειναι σε πολη απλα σκεφτεσαι τι θες να βαλεις απανω κ σε 10 λεπτα αρχιζεις το ψησιμο.
απλα σκεφτεσαι τι θες να βαλεις απανω κ σε 10 λεπτα αρχιζεις το ψησιμο.
Σε 10 λεπτα εχεις κατεβασει το μισο τσιπουρο (απο οσο εχεις..) και έχεις ξεχασει τι σκεφτηκες και που κατεληξες..
Manalishi
02/12/2020, 13:21
423350
Αγοράστηκε πριν κανα χρόνο για το παλκόνι για αντικατάσταση αντίστοιχης LAndmann κάρβουνου.
Οτι χάνει σε γεύση, το κερδιζει διπλά σε ευκολία.. Αρκεί να έχειε προνοήσει να έχεις υλικά, που πλεόν και αυτό είναι δευτερεύων, αφού απλά πετάγεσαι και αγοραζεις εκείνη τη στιγμή..Με τα κάρβουνα ήθελα 30 λεπτά προτεοιμασία
Βέβαια, το χρόνο που γλυτώνεις στην αρχή, τον σπαταλάς για καθάρισμα στο τέλος ( εαν είσαι απο αυτούς που καθαρίζουν, αλλιώς ανα τρεις/τεσσερισ φορές). Εγώ καθαρίζω κάθε φορά ας πούμε.
DoctoR_k6
02/12/2020, 13:59
Σε 10 λεπτα εχεις κατεβασει το μισο τσιπουρο (απο οσο εχεις..) και έχεις ξεχασει τι σκεφτηκες και που κατεληξες..
Οταν μου ζηταει η μικρη burger λες να της δινω τσιπουρο? :lol:
Βεβαια θα κοιμηθουν ευκολοτερα τα παιδια...
Ενα καλο καθαρισμα τις σχαρες καθε φορα κ αναλογως ποσο συχνα ψηνεις ενα καλο καθαρισμα στον καδο βγαζοντας ολα τα παρελκομενα απο μεσα.
Αληθεια εχει δοκιμασει κανεις καμια σκουπα για σταχτες/αποκαιδια που να αξιζει κ να μην βουλωσει μετα απο 2-3 φορες?
Αληθεια εχει δοκιμασει κανεις καμια σκουπα για σταχτες/αποκαιδια που να αξιζει κ να μην βουλωσει μετα απο 2-3 φορες?
Σε σχεση τιμης/αποδοσης, τα κλασσικα φυσερα (αλλαζοντας την σακουλα στα ακροφυσια) ειναι μακραν συμφεροτερα..
DoctoR_k6
02/12/2020, 14:16
Σε σχεση τιμης/αποδοσης, τα κλασσικα φυσερα (αλλαζοντας την σακουλα στα ακροφυσια) ειναι μακραν συμφεροτερα..
Ενα απο αυτα τα (1 (https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=11870), 2 (https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=7735#texnika)) εννοεις?