Σύνδεση

View Full Version : Ψησταριά υγραερίου

Σελίδες : 1 2 [3]

OldMan
03/12/2020, 15:48
Αφεριμ κουζουμ..!! ;)

patsavour
07/12/2020, 14:12
423432

OldMan
08/12/2020, 11:50
Αν δεν εχει μειωσει αρκετα το στομιο της αποχετευσης θα του αρπαξει το ψητο σε dt χρονικο διαστημα..

bulmont
08/12/2020, 14:11
:bawl::bawl::bawl:

Κι' άμα τραβήξει καζανάκι θα μείνει νηστικός.................

costas_versys
09/01/2021, 22:48
update

το εργαλείο ψήνει ασταμάτητα .. άψογη η ψησταριά !

o_gavros
10/01/2021, 09:26
424637

Αντιπαρερχομαι τους νεωτερισμούς σας κύριε :p

costas_versys
10/01/2021, 10:04
Ολες οι τεχνικές BBQ είναι ευπρόσδεκτες. Κεμπάπια .. !

DoctoR_k6
10/01/2021, 14:09
Μοσχάρι day...

424640

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
11/01/2021, 05:17
Goodys day :D
424657

costas_versys
11/01/2021, 12:58
Χοιρινές ..

doctor_john
11/01/2021, 13:20
Kώστα αν χρειαστείς έχω δύο αναρτήσεις που περισσεύουν :beer:

costas_versys
11/01/2021, 15:56
Για πες, για πες

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
07/02/2021, 13:02
Ωρα καλή παίδες!!!!
425334

patsavour
08/02/2021, 13:24
425348

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
08/02/2021, 14:32
425348

Όλοι οι καλοί χωράνε...

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
08/12/2021, 10:57
Έχοντας κάνει διαδικασία πυρολυσης απραξαν φωτιά τα πλαϊνά της ψησταριάς και καεικε το χρωμα στο πλάι!
Επειδή φοβάμαι ότι θα σκουριάσει έχει κανείς να μού προτείνει καποιο πυρίμαχο σπρει που να κάνει για ψησταριά?
Στο ίντερνετ βρήκα πολλά αλλά στα σχόλια έχει και καλές και κακές κριτικές!

DoctoR_k6
08/12/2021, 11:34
Έχοντας κάνει διαδικασία πυρολυσης απραξαν φωτιά τα πλαϊνά της ψησταριάς και καεικε το χρωμα στο πλάι!
Επειδή φοβάμαι ότι θα σκουριάσει έχει κανείς να μού προτείνει καποιο πυρίμαχο σπρει που να κάνει για ψησταριά?
Στο ίντερνετ βρήκα πολλά αλλά στα σχόλια έχει και καλές και κακές κριτικές!

Τι πυρολυση εκανες? Ανεβασες πολυ ψηλα την θερμοκρασια εννοεις?
Κανονικα την ψησταρια την καθαριζουμε οταν τελειωσουμε κ βαζουμε λαδακι στην σχαρα ειδικα πριν ψησεις κ δεν εβαλες μετα το τελευταιο ψησιμο.
Οτι περιττα υπαρχουν στο πλαι κ στον καδο ξυνεις με βουρτσα να φυγουνε.
Οι μεγαλες εταιριες εχουν κ καθαριστικα για τον καδο μεσα/εξω.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
08/12/2021, 22:39
Τι πυρολυση εκανες? Ανεβασες πολυ ψηλα την θερμοκρασια εννοεις?
Κανονικα την ψησταρια την καθαριζουμε οταν τελειωσουμε κ βαζουμε λαδακι στην σχαρα ειδικα πριν ψησεις κ δεν εβαλες μετα το τελευταιο ψησιμο.
Οτι περιττα υπαρχουν στο πλαι κ στον καδο ξυνεις με βουρτσα να φυγουνε.
Οι μεγαλες εταιριες εχουν κ καθαριστικα για τον καδο μεσα/εξω.

Πυρολυση!Την κανω πρώτη φορά! Βάζεις τη ψησταριά να κάψει στο τερμα για 10 λεπτά και ανέβαζει τη μέγιστη θερμοκρασία! Εμένα επιασε 500+!Είχε πολύ λίπος με αποτέλεσμα η φωτιά να βγει απο το πλαι απο τις τρύπες της σούβλας! Έτσι μου έβγαλε το χρωμα!
Οταν κρύωσε απλα ότι λίπος είχε πριν εγινε σκόνη!

Κανονικα στα 4 χρόνια πού την εχω την καθαριζω έτσι που είπες! Τώρα τι με έπιασε τον βλακα και ηθελα κατι το διαφορετικό!

DoctoR_k6
09/12/2021, 00:25
Πυρολυση!Την κανω πρώτη φορά! Βάζεις τη ψησταριά να κάψει στο τερμα για 10 λεπτά και ανέβαζει τη μέγιστη θερμοκρασία! Εμένα επιασε 500+!Είχε πολύ λίπος με αποτέλεσμα η φωτιά να βγει απο το πλαι απο τις τρύπες της σούβλας! Έτσι μου έβγαλε το χρωμα!

Κανονικα στα 4 χρόνια πού την εχω την καθαριζω έτσι που είπες! Τώρα τι με έπιασε τον βλακα και ηθελα κατι το διαφορετικό!

Μην το ξανακάνεις αυτό. Απλά την καταστρέφεις.
Δεν χρειάζεται. Τώρα πήγαινε πάρε ένα καθαριστικό αναλόγως τι υλικό είναι ο κάδος κ δες τι μπορεί να γίνει.
Έχει πολλά μαγαζιά να πάρεις τηλέφωνο κ να περιγράψεις τι έγινε κ να σου πούνε τι να κάνεις.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
09/12/2021, 04:50
Μην το ξανακάνεις αυτό. Απλά την καταστρέφεις.
Δεν χρειάζεται. Τώρα πήγαινε πάρε ένα καθαριστικό αναλόγως τι υλικό είναι ο κάδος κ δες τι μπορεί να γίνει.
Έχει πολλά μαγαζιά να πάρεις τηλέφωνο κ να περιγράψεις τι έγινε κ να σου πούνε τι να κάνεις.

Απλα ελεγα μήπως ξέρει κάποιος κάποιο σπρει!

AristidisZ
09/12/2021, 06:48

Πως ξέρεις ότι έπιασε 500 βαθμούς ;
Τα θερμόμετρα πάνε μέχρι 300-350…

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
09/12/2021, 10:08
Πως ξέρεις ότι έπιασε 500 βαθμούς ;
Τα θερμόμετρα πάνε μέχρι 300-350…

Εμενα λέει το θερμόμετρο έως 450 και είχε κατέβει πιο κάτω από εκεί! Φυσικό είναι αφού είχε άμεση επαφή με την φλόγα!

costas_versys
09/12/2021, 20:38
Δεν μπορεί να ανεβάσει τέτοιες θερμοκρασίες, είναι αδύνατον. Ποιά ψησταριά έχεις? Στην πυρόλυση, άντε να ανεβάσει 350β, όχι παραπάνω

Οι περισσότερες καλές ψησταριές έχουν κάδο από κράμα αλουμηνίου και δεν χρειάζεται βαφή.

Να και τα μεζεδάκια μου: Κεμπάπ, χαλούμι, λουκάνικα και πίτες. Πολύ καλός μεζές για κοκκινο κρασί

AristidisZ
09/12/2021, 22:08
Δεν μπορεί να ανεβάσει τέτοιες θερμοκρασίες, είναι αδύνατον. Ποιά ψησταριά έχεις? Στην πυρόλυση, άντε να ανεβάσει 350β, όχι παραπάνω

Οι περισσότερες καλές ψησταριές έχουν κάδο από κράμα αλουμηνίου και δεν χρειάζεται βαφή.

Να και τα μεζεδάκια μου: Κεμπάπ, χαλούμι, λουκάνικα και πίτες. Πολύ καλός μεζές για κοκκινο κρασί
Νομίζω ότι πήρε φωτιά και ανέβασε τέτοια θερμοκρασία, όχι ότι την φτάνει κανονικά
Εμένα 260-270 πάει μέγιστο, και αυτό όχι χειμώνα

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
09/12/2021, 22:41

Αυτό πού λέει ο Αριστείδης! Πήρε φωτιά!
Έχω τη unimak 4 εστίες με μια πλαϊνή!

costas_versys
09/12/2021, 23:36
Πάλι καλά που δεν εξελίχθηκε σε κατι ποιο σοβαρό! Νομίζω ότι πρέπει να κάνεις έναν καλό καθαρισμό τώρα. Μετά τρίψιμο και βάψιμο με χρώμα εξατμίσεων. Εγώ βέβαια, εάν δεν βρέχεται μπορεί και να μην την έβαφα καθόλου, ίσως είναι καλύτερα.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
10/12/2021, 06:22
Πάλι καλά που δεν εξελίχθηκε σε κατι ποιο σοβαρό! Νομίζω ότι πρέπει να κάνεις έναν καλό καθαρισμό τώρα. Μετά τρίψιμο και βάψιμο με χρώμα εξατμίσεων. Εγώ βέβαια, εάν δεν βρέχεται μπορεί και να μην την έβαφα καθόλου, ίσως είναι καλύτερα.

Οχι δε βρέχεται! Αλλά δε μπορώ να την αφήσω έτσι! Βγηκε το χρωμα! Θα σκουριάσει!
Ο καθαρισμός εγινε! Δεν υπάρχει ίχνος λίπους τώρα μίας και όλα έγιναν σκόνη! Μετά περαστηκαν όλα ζεστό νερό με ξύδι! Απο μεσα είναι σαν καινούργια! Και από εξω σαν καινούργια είναι αν εξαιρέσεις τα πλαϊνά!
Εμένα στο μπαλκόνι μου είναι στολίδι! Δε μπορώ να την αφήσω έτσι!

costas_versys
10/12/2021, 07:14
Έχε υπόψη σου όμως ότι στο επόμενο ψήσιμο το ξύδι η ή μπογιά θα μυρίζουν πολύ έντονα. Ιδιαίτερα το χρώμα μπορεί και να καπνίσει λίγο.

stefanos
10/12/2021, 10:09
Δε μπορώ να την αφήσω έτσι!

Πάρε ένα χρώμα υψηλής θερμοκρασίας πχ.https://baumarket.gr/product/minos-fire-coat-%CF%87%CF%81%CF%8E%CE%BC%CE%B1-%CF%85%CF%88%CE%B7%CE%BB%CE%AE%CF%82-%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-650oc/ το περνάς και μόλις στεγνώσει την ανάβεις να ψηθεί το χρώμα και είσαι οκ.
Έχει σε διάφορα χρώματα.

AristidisZ
10/12/2021, 10:11
Οχι δε βρέχεται! Αλλά δε μπορώ να την αφήσω έτσι! Βγηκε το χρωμα! Θα σκουριάσει!
Ο καθαρισμός εγινε! Δεν υπάρχει ίχνος λίπους τώρα μίας και όλα έγιναν σκόνη! Μετά περαστηκαν όλα ζεστό νερό με ξύδι! Απο μεσα είναι σαν καινούργια! Και από εξω σαν καινούργια είναι αν εξαιρέσεις τα πλαϊνά!
Εμένα στο μπαλκόνι μου είναι στολίδι! Δε μπορώ να την αφήσω έτσι!

Στολίδι, αλλά την άφησες με 3 κιλά λίπος και μπουρλότιασε :bawl:

:beer::beer::beer::beer:

D3300
10/12/2021, 10:53
Να ρωτήσω κάτι off topic?
Μήπως θα ήταν πιο συμφέρουσα η αγορά 2 κιλών έτοιμου ψημένου κρέατος κάθε Κυριακή από ψησταριά της αρεσκείας μας?

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
10/12/2021, 11:24
Στολίδι, αλλά την άφησες με 3 κιλά λίπος και μπουρλότιασε :bawl:

:beer::beer::beer::beer:

Δεν την άφησα! Ειμαι πολύ ψειρας!Σχολαστικό καθαρισμα μετα απο κάθε ψήσιμο και μεσα και εξω! Πάντα ξυσιμο η σχάρες και μετα με μια ειδική σπάτουλα αφαίρεση του λίπους! Στη συνέχεια πέρασμα με χαρτί και τέλος καυτό νερό με βετεξ και ξύδι!
Απλά δεν είχα ξανακάνει πυροληση και είπα να κάνω!
Θα συνεχίσω τώρα να κάνω αυτό που κάνω τοσα χρόνια!

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
10/12/2021, 11:26
Πάρε ένα χρώμα υψηλής θερμοκρασίας πχ.https://baumarket.gr/product/minos-fire-coat-%CF%87%CF%81%CF%8E%CE%BC%CE%B1-%CF%85%CF%88%CE%B7%CE%BB%CE%AE%CF%82-%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-650oc/ το περνάς και μόλις στεγνώσει την ανάβεις να ψηθεί το χρώμα και είσαι οκ.
Έχει σε διάφορα χρώματα.

Περιμένω να μπει το δώρο να παω σε ενα μαγαζί να μου προτείνουν κάποιο εκεί που να ενδυκνιεται για ψησταριές! Αν δε κανω δουλειά μάλλον θα χτυπήσω αυτό!

katsar
10/12/2021, 11:27
Πιο συμφέρουσα ίσως αλλά που είναι η διασκέδαση σε αυτό; :wave2:

Dimos35
10/12/2021, 11:47
Μήπως θα ήταν πιο συμφέρουσα η αγορά 2 κιλών έτοιμου ψημένου κρέατος κάθε Κυριακή από ψησταριά της αρεσκείας μας?

Και τις μπύρες πότε θα τις πίνουμε; Στο δρόμο για την ψησταριά; :lol:
Και για να απαντήσω σοβαρά. Το ψήσιμο είναι ευχαρίστηση, δε γίνεται ούτε για εξοικονόμηση χρημάτων ούτε χρόνου. Είναι αγχολυτικό και (εμένα τουλάχιστον) με βοηθάει να ξεφεύγω από την μίζερη και άχαρη ζωή μου.

AristidisZ
10/12/2021, 12:44

Μπα, δε θα το λεγα

Π.χ. μια καλή μοσχαρίσια μπριζόλα, πες θα την πάρεις 12-15€ από τον χασάπη

Πόσο νομίζεις θες για 2 κιλά τέτοιες μοσχαρίσιες αγορασμένες, υπάρχει περίπτωση να τις βρεις κάτω από 30-35€ το κιλό ;

Δεν την άφησα! Ειμαι πολύ ψειρας!Σχολαστικό καθαρισμα μετα απο κάθε ψήσιμο και μεσα και εξω! Πάντα ξυσιμο η σχάρες και μετα με μια ειδική σπάτουλα αφαίρεση του λίπους! Στη συνέχεια πέρασμα με χαρτί και τέλος καυτό νερό με βετεξ και ξύδι!
Απλά δεν είχα ξανακάνει πυροληση και είπα να κάνω!
Θα συνεχίσω τώρα να κάνω αυτό που κάνω τοσα χρόνια!

Βρε συ, τι θα πει έκανες πυρόλυση, επειδή την έβαλες 10 λεπτά στο max ;

Ή που είχες πολλά λίπη στον κάδο, είτε που κάτι πάει στραβά με την ψησταριά, δεν δικαιολογείται να μπουρλοτιάσει με 10 λεπτά στο φουλ

Και τις μπύρες πότε θα τις πίνουμε; Στο δρόμο για την ψησταριά; :lol:
Και για να απαντήσω σοβαρά. Το ψήσιμο είναι ευχαρίστηση, δε γίνεται ούτε για εξοικονόμηση χρημάτων ούτε χρόνου. Είναι αγχολυτικό και (εμένα τουλάχιστον) με βοηθάει να ξεφεύγω από την μίζερη και άχαρη ζωή μου.

Ισχύει, και εμένα μου αρέσει αντί να παίρνω π.χ. έτοιμα σουβλάκια, πάω στον χασάπη μου, μου τα ετοιμάζει όπως τα θέλω εγώ (200 γραμμάρια το ένα) και αράζω στο μπαλκόνι έστω και μόνος και τα ψήνω, μου αρέσει

Αλλά και από την οικονομική πλευρά του θέματος να το δεις, είναι πιο φτηνά, όχι βέβαια με μεγάλη διαφορά, αλλά υπάρχει όφελος, χώρια ότι οκ, ας πούμε ότι πιθανόν το κρέας του χασάπη μας είναι και ένα τσικ καλύτερο ποιοτικά από αυτό που πουλάνε τα σουβλατζίδικα

costas_versys
10/12/2021, 13:56
Η ψησταριά υγραερίου έχει κάποια πολύ μεγάλα πλεονεκτήματα:

1) Δεν έχει την ταλαιπόρια του κάρβουνου : Να ανάψεις την φωτιά, να ετοιμάσεις τα κάρβουνα, να πιάσεις θερμοκρασία κλπ
2) Εχει μεγάλη ευκολία γιατί ελέγχεις την θερμοκρασία και μπορείς στην κυριολεξία να κάνεις ψήσιμο-μαγείρεμα όπως το επιθυμείς. Δεν το συζητώ για το άναψε-σβήσε που είναι μοναδική ευκολία
3) Δίνει πολύ μεγαλύτερο εύρος χρήσης: Πίτσα, κρέας, λαχανικά, σούβλα, ταψιού κλπ, χρήση είτε στο πλατό, είτε στην σχάρα είτε στο πλαινό μάτι ή και όλα μαζί
4) Η ψησταριά υγραερίου είναι πολύ ποιό υγειινή σε σχέση με το κάρβουνο

Να βάλω και ένα-δυο ακόμα ψησίματα ρουτίνας :

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
11/12/2021, 01:30
Βρε συ, τι θα πει έκανες πυρόλυση, επειδή την έβαλες 10 λεπτά στο max ;

Ή που είχες πολλά λίπη στον κάδο, είτε που κάτι πάει στραβά με την ψησταριά, δεν δικαιολογείται να μπουρλοτιάσει με 10

Αυτό λέω και εγώ! Οπότε το καθαρισμα θα γίνεται όπως γινόταν τόσο καιρό :wave2:

doctor_john
11/12/2021, 08:29
Πάρε τηλέφωνο και ζήτησε το καθαριστικό "φούρνου και ψησταριάς" (oven & grill).
https://zep.gr/product-category/katharismos-syntirisi/genika-katharistika/

Θα μου κάνει μεγάλη εντύπωση αν δεν έχετε ήδη σε κάποιο κατάστημα στο Ηράκλειο.
Αν δεν κάνω λάθος, πουλάνε και καθαριστικά άλλου τύπου στα ελαιοτριβεία.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
11/12/2021, 11:45
Πάρε τηλέφωνο και ζήτησε το καθαριστικό "φούρνου και ψησταριάς" (oven & grill).
https://zep.gr/product-category/katharismos-syntirisi/genika-katharistika/

Θα μου κάνει μεγάλη εντύπωση αν δεν έχετε ήδη σε κάποιο κατάστημα στο Ηράκλειο.
Αν δεν κάνω λάθος, πουλάνε και καθαριστικά άλλου τύπου στα ελαιοτριβεία.

Καθαριστικό εχω βρε!Χρωμα δεν έχω!
Το καθαριστικό που εχω κάνει παπάδες! Αλλά δε θέλω να βαζω τέτοια πράγματα!

costas_versys
11/12/2021, 20:00
Στις ψησταριές υγραερίου δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται καθόλου καθαριστικά, χημικά, βαφές κλπ όπως αναγράφεται στις οδηγίες. Η διαδικασία για τον καθαρισμό και την προετοιμασία της (seasoning) είναι για όλες τις ψησταριές η ίδια και υπάρχουν επίσης και άπειρα σχετικά video στο Youtube. Γενικότερα, τα μαντέμια δεν θέλουν νερό αλλά λάδι, ο κάδος θέλει ξήσιμο και σκούπισμα και τα λήπη πρέπει να μην μένουν στην ψησταριά. Οι αναφλέξεις ή ακόμα και το μπουρλώτο προέρχονται από αυτά τα λήπη που είχαν μαζευτεί, τα οποία πρέπει να αφαιρούνται τακτικά.

Εγώ δεν θα την έβαφα όπως είπα αλλά εαν πρόκειται να βαφτεί ντε και καλά, τότε καλύτερα να γίνει μόνο εξωτερικά για αισθητικούς καθαρά λόγους.

zannisvel
11/12/2021, 21:38
Εγώ ντύνω το ταψάκι με επαγγελματικό χοντρό αλουμινόχαρτο και το αλλάζω πριν από κάθε ψήσιμο, εκτός αν έχω ψήσει pizza, λαχανικά ή στήθος κοτόπουλο που δεν βγάζουν λίπος. Με βούρτσα και λάδι κάνω τα μαντέμια και τα πλαινά τα ξύνω με σπατουλίτσα αφού έχουν καρβουνιάσει. Ψήνω σίγουρα 3 φορές την εβδομάδα τα τελευταία χρόνια και είναι σαν κανούρια. Δε λέει να χαλάσει να πάρω μια Weber που έχω βάλει στο μάτι.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
11/12/2021, 23:37
Εγώ ντύνω το ταψάκι με επαγγελματικό χοντρό αλουμινόχαρτο και το αλλάζω πριν από κάθε ψήσιμο, εκτός αν έχω ψήσει pizza, λαχανικά ή στήθος κοτόπουλο που δεν βγάζουν λίπος. Με βούρτσα και λάδι κάνω τα μαντέμια και τα πλαινά τα ξύνω με σπατουλίτσα αφού έχουν καρβουνιάσει. Ψήνω σίγουρα 3 φορές την εβδομάδα τα τελευταία χρόνια και είναι σαν κανούρια. Δε λέει να χαλάσει να πάρω μια Weber που έχω βάλει στο μάτι.

Μα και εμένα με το τρόπο που τη καθαριζα τοσα χρόνια σαν καινούργια είναι! Πριν απο κανα 2 ώρες τη ξεσκεπασα για να ψησω χάμπουργκερ και βρέθηκα σε ενα θέαμα που δε περίμενα! Εκεί που κάηκε το χρωμα σκούριασε κιόλας! Μεσα σε 5 μέρες! Ηταν βράδυ γι'αυτό δεν εβγαλα φωτο να σας δείξω! Αύριο που θα κάτσω να την καθαρίσω και θα είναι μέρα θα τη φωτογραφίσω!

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
11/12/2021, 23:40
.

Εγώ δεν θα την έβαφα όπως είπα αλλά εαν πρόκειται να βαφτεί ντε και καλά, τότε καλύτερα να γίνει μόνο εξωτερικά για αισθητικούς καθαρά λόγους.

Κοίταξε! Αν κάποιος που ήξερε μού ελεγε ότι δεν θα προχωρήσει η σκουριά ούτε εγω θα την εβαφα!

doctor_john
12/12/2021, 08:40
Βάλε φωτό να δούμε το πρόβλημα σου, αν μιλάς για επιφάνεια που ακουμπά το φαϊ τα πράγματα είναι δύσκολα.
Δεν είναι μόνο το ότι δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις τίποτα άλλο από κεραμική βαφή με κύριο χαρακτηριστικό "food grade"
είναι περισσότερο επικίνδυνο ότι έχει ήδη αν έχει αρχίσει και φεύγει από την επιφάνεια.

Με όσα ξέρω - θυμάμαι μέχρι στιγμής, δεν θα έβαζα τίποτα πάνω σε επιφάνεια σαν την πλάκα που ψήνουμε.

Σίγουρα δεν θα φοβόμουν να την καθαρίσω (εννοώ αποβαφή) με καυστική ποτάσα, να την "ανάψω"
δημιουργώντας σκουριά με ξύδι και να χρησιμοποιήσω κάποιο οξύ που αντιδρά με την σκουριά και δημιουργεί "κεραμικά"
υπολείμματα στο σημείο.

Ακόμα και έτσι όμως, θα την έφτανα μετά σε θερμοκρασία κοντά στους 1000C και θα την έσβηνα σε ελαιόλαδο.

Όσο και αν νομίζω ότι έτσι θα ήμουν ασφαλής, δεν έχει καμία εγγύηση πως δεν θα δημιουργήσω δηλητήρια.
Πάλι θα ρώταγα και θα έψαχνα τις απαντήσεις που θα είχα μέχρι να βρω προδιαγραφές γι' αυτά στην US.

To να "ανάψει", να σκουριάζει δηλαδή σαν πουδρα ένα γυμνό μαντέμι που του ανεβάζουμε θερμοκρασία σε εξωτερικό χώρο
στην Κρήτη, σε 5 μέρες, το λέω καλής ποιότητας. Στα βουνά το παθαίνει σε 24 ώρες.
Το να χάνει την επίστρωση της η πλάκα που ακουμπάω το φαϊ μου φαίνεται πολύ πιο επικίνδυνο.

stefanos
12/12/2021, 08:49
Μαντέμια είναι πολύ ακριβές κατασκευές.
Συνήθως ο κουβάς είναι αλουμίνιο στην καλύτερη ή λαμαρίνα χαλύβδινη.
Και ο άνθρωπός είπε ότι άρπαξε στο πλάι.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
12/12/2021, 12:49
Το μαντεμι δεν έπαθε τίποτα!
Μου αρπαξε στο πλάι
432856

Αυτη είναι η ψησταριά
432857

Και το θερμόμετρο για τον φιλο που μου ειπε πως ξέρω οτι έφτασε τους 500
432858

doctor_john
12/12/2021, 13:30
Υπάρχει σαν αυτό: https://www.utools.gr/VITEX-VEROLAC-300C-%CE%A7%CE%A1%CE%A9%CE%9C%CE%91-%CE%A5%CE%A8%CE%97%CE%9B%CE%97%CE%A3-%CE%98%CE%95%CE%A1%CE%9C%CE%9F%CE%9A%CE%A1%CE%91%CE%A3%CE%99%CE%91%CE%A3-%CE%9C%CE%91%CE%A5%CE%A1%CE%9F-375ml

για 350 C και το ίδιο με αλουμίνιο 600 C. Εγώ θα δοκίμαζα το 350C γιατί δεν θέλω την σκόνη αλουμινίου αν ποτέ εμφανιστεί κ.λπ.
Αλουμίνιο σε σκόνη γενικά τρώμε και από τα ταψιά και από συσκευασίες κ.λπ. δεν είναι απαγορευτικό απλά δεν πιστεύω ότι έρχεται συχνά
το πλαϊνό σε τόσο μεγάλη θερμοκρασία.

Ακολούθησε οδηγίες και μην ακουμπήσεις φαϊ πάνω του τα πρώτα ψησίματα.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
12/12/2021, 13:53
Υπάρχει σαν αυτό: https://www.utools.gr/VITEX-VEROLAC-300C-%CE%A7%CE%A1%CE%A9%CE%9C%CE%91-%CE%A5%CE%A8%CE%97%CE%9B%CE%97%CE%A3-%CE%98%CE%95%CE%A1%CE%9C%CE%9F%CE%9A%CE%A1%CE%91%CE%A3%CE%99%CE%91%CE%A3-%CE%9C%CE%91%CE%A5%CE%A1%CE%9F-375ml

για 350 C και το ίδιο με αλουμίνιο 600 C. Εγώ θα δοκίμαζα το 350C γιατί δεν θέλω την σκόνη αλουμινίου αν ποτέ εμφανιστεί κ.λπ.
Αλουμίνιο σε σκόνη γενικά τρώμε και από τα ταψιά και από συσκευασίες κ.λπ. δεν είναι απαγορευτικό απλά δεν πιστεύω ότι έρχεται συχνά
το πλαϊνό σε τόσο μεγάλη θερμοκρασία.

Ακολούθησε οδηγίες και μην ακουμπήσεις φαϊ πάνω του τα πρώτα ψησίματα.

Το μόνο που με κοληει είναι οτι λέει πρεπει να βαλω διαλύτη πρώτα πανω!Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση!

zannisvel
12/12/2021, 13:53
Λέει ότι κάνει και για ψησταριές-μπάρμπεκιου.
Δες μήπως έχει και γκρι για να μη χαλάσει η διχρωμία.
Έτσι και αλλιώς μόνο έξω θα το βάψεις, έτσι δεν είναι;

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
12/12/2021, 17:22
Λέει ότι κάνει και για ψησταριές-μπάρμπεκιου.
Δες μήπως έχει και γκρι για να μη χαλάσει η διχρωμία.
Έτσι και αλλιώς μόνο έξω θα το βάψεις, έτσι δεν είναι;

Ναι αλλά λέει οτι χρειάζεται διαλύτη!

doctor_john
12/12/2021, 19:26
Eλα μωρέ να το σκουπίσεις με ασετον ή νιτρο λέει, σιγά.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
12/12/2021, 20:54
Eλα μωρέ να το σκουπίσεις με ασετον ή νιτρο λέει, σιγά.

Οχι οχι!!!Δε θέλω καθόλου τέτοια πράγματα! Τη Παρασκευή που θα παρω το δώρο θα παω σε ενα μαγαζί και θα ζητήσω κάποιο ειδικό σπρει! Απο κει θα μου δώσουν και οδηγίες!
Ευχαριστώ πάντως...

doctor_john
13/12/2021, 08:30
Είναι τόσο πτητικά που χάνεις λίτρο σε 24 ώρες το καλοκαίρι. Επίσης η ποσότητα που θα βρέξεις ένα πανάκι
για να σκουπίσεις το σημείο που θα βάψεις είναι ελάχιστη.
Σε μερικά λεπτά θα έχει στεγνώσει στο πανάκι. Στην επιφάνεια που θα σκουπίσεις θα στεγνώσει σε δευτερόλεπτα.

Ακόμα και αν το κάναμε πείραμα και βάζαμε μια γουλιά με κρύο στο μαντέμι, θα καιγόταν τόσο γρήγορα και τόσο καθαρά που μπορεί να μας διέφευγε.

Τα κορίτσια απορροφούν 2-3ml το χρόνο από τα ακροδάκτυλα που το χρησιμοποιούν και όσοι βάφουμε διυλίζουμε πολύ μεγαλύτερη ποσότητα νίτρου.
Δεν λέω πως είναι κάτι καλό, απλά δεν μένει στην δική σου περίπτωση.

Απολυπαντικά, υγρά πιάτων, άλλα καθαριστικά κ.λπ. θα αφήσουν πολύ περισσότερες άγνωστες ουσίες που μεταλλάσσονται με την καύση.
Το χρώμα θερμοκρασίας που έχει πάνω (~350C) και αυτό που θα βάλεις εσύ, έχουν περισσότερα δηλητήρια που και αυτά θα φύγουν και θα αδρανοποιηθεί
το χρώμα κοντά στους 200C.

υγ: αν δεις τι έχουν μέσα τα μανό κάτω από 15ε, δεν θα ξαναφιλήσεις χέρι ποτέ.. :lol:
Οι 9 στις 10 λακ που βρίσκεις στα ράφια μου είναι χρήσιμες να κάνω αδιαβροχοποίηση σε δέρματα..

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
13/12/2021, 16:30
Είναι τόσο πτητικά που χάνεις λίτρο σε 24 ώρες το καλοκαίρι. Επίσης η ποσότητα που θα βρέξεις ένα πανάκι
για να σκουπίσεις το σημείο που θα βάψεις είναι ελάχιστη.
Σε μερικά λεπτά θα έχει στεγνώσει στο πανάκι. Στην επιφάνεια που θα σκουπίσεις θα στεγνώσει σε δευτερόλεπτα.

Ακόμα και αν το κάναμε πείραμα και βάζαμε μια γουλιά με κρύο στο μαντέμι, θα καιγόταν τόσο γρήγορα και τόσο καθαρά που μπορεί να μας διέφευγε.

Τα κορίτσια απορροφούν 2-3ml το χρόνο από τα ακροδάκτυλα που το χρησιμοποιούν και όσοι βάφουμε διυλίζουμε πολύ μεγαλύτερη ποσότητα νίτρου.
Δεν λέω πως είναι κάτι καλό, απλά δεν μένει στην δική σου περίπτωση.

Απολυπαντικά, υγρά πιάτων, άλλα καθαριστικά κ.λπ. θα αφήσουν πολύ περισσότερες άγνωστες ουσίες που μεταλλάσσονται με την καύση.
Το χρώμα θερμοκρασίας που έχει πάνω (~350C) και αυτό που θα βάλεις εσύ, έχουν περισσότερα δηλητήρια που και αυτά θα φύγουν και θα αδρανοποιηθεί
το χρώμα κοντά στους 200C.

υγ: αν δεις τι έχουν μέσα τα μανό κάτω από 15ε, δεν θα ξαναφιλήσεις χέρι ποτέ.. :lol:
Οι 9 στις 10 λακ που βρίσκεις στα ράφια μου είναι χρήσιμες να κάνω αδιαβροχοποίηση σε δέρματα..

Σωραιως!Δείχνεις να ξέρεις τι λες για άλλη μία φορά! Κάνεις το συνομιλητή σου να σου αποκτά εμπιστοσύνη!
Ώραια!Και με τη μυρωδιά απο το διαλύτη τι γίνετε?Έχει έντονη μυρωδιά!

AristidisZ
14/12/2021, 08:22

Ψήνεις προβατίνα

problem solved

doctor_john
14/12/2021, 08:46
Σωραιως!Δείχνεις να ξέρεις τι λες για άλλη μία φορά! Κάνεις το συνομιλητή σου να σου αποκτά εμπιστοσύνη!

Δεν έχουν μυρωδιά σου λέω, είναι πτητικά και θα σκουπίσεις με αυτά μια επιφάνεια μια σταλιά, δεν πρόκειται να μυρίσουν κάτι
ή να μπορούν να συντηρήσουν την όποια (αν υπήρχε) μυρωδιά μετά το άναμμα.

Έχεις καταλάβει σε τι αναφέρεται; απλά σκουπίζεις το σημείο βαφής με κάτι που διαλύει λίπη αλλά δεν αφήνει τίποτα. Τέλος αυτό ήταν, βάφεις.
Το λένε μη τυχόν και έχει μείνει κάτι που θα δημιουργήσει λιπαρή επιφάνεια και δεν πιάσει καλά το χρώμα.

Στην ουσία δίνουν την πιο τυπική, γρήγορη και αδρανής λύση καθαρισμού του σημείου για να αποφύγουν τα 1.000.000 άλλα
προϊόντα καθαρισμού που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος και αφήνουν υπολείμματα.

Θέλεις να το λύσεις και να το βουτήξεις σε καυστική ποτάσα για ΜΑXIMUM 10 δευτερόλεπτα; Θα χεστείς πάνω σου από την αντίδραση
θα κινδυνεύεις λίγο και θα κάνεις την ίδια δουλειά..

Έχω σκουπίσει για απολύμανση και με λευκό ξύδι. Δεν ξέρω αν έκανε καλή δουλειά, μια χαρά έβαψα, η βρώμα όμως όταν θα ζεσταθεί
είναι σαν τους επτά σκύλους!

Τελείωνε με αυτό το πράγμα, έχουμε ασχοληθεί πολύ.

DoctoR_k6
14/12/2021, 10:06
Ψήνεις προβατίνα

problem solved

Εκει να δεις μπουρλωτο με την προβατινα... :bawl:
Θελει να ειναι καθαρη η ψησταρια γιατι θα εχει τρελες αναφλεξεις.

Κ ειπαμε Παπασουζα δεν χρειαζεται η ψασταρια να 300αρισει για να την καθαρισουμε.
Τζαμπα την καταστρεφουμε.

Αντε να την διορθωσεις να ξαναψησεις να σου φυγει η ξενερα.

AristidisZ
14/12/2021, 10:21
Εκει να δεις μπουρλωτο με την προβατινα... :bawl:
Θελει να ειναι καθαρη η ψησταρια γιατι θα εχει τρελες αναφλεξεις.

Κ ειπαμε Παπασουζα δεν χρειαζεται η ψασταρια να 300αρισει για να την καθαρισουμε.
Τζαμπα την καταστρεφουμε.

Αντε να την διορθωσεις να ξαναψησεις να σου φυγει η ξενερα.

Είναι το μόνο πράμα που δε βάζω πάνω, 2 φορές που το δοκίμασα συχτήρησα θεούς και δαίμονες :cry:

doctor_john
14/12/2021, 10:26
Aυτό το κόλπο που κάνουν οι θείες στο φούρνο δεν παίζει;
Δεν ξέρω πως το κάνουν αλλά βγαίνει εκπληκτικά ψημένη η προβατίνα και μπορείς να την φας και αργότερα!
Δεν ξέρω πολλά, εμένα μου κάνει εντύπωση γιατί τις λίγες φορές που πέτυχα προβατίνα 30' μετά το ψήσιμο ήταν να την πετάς στους μπάτσους..

DoctoR_k6
14/12/2021, 11:42
Είναι το μόνο πράμα που δε βάζω πάνω, 2 φορές που το δοκίμασα συχτήρησα θεούς και δαίμονες :cry:

Α εγω ψηνω. Απλα φροντιζω να ειναι καθαρη ωστε να αποφευγω τις αναφλεξεις.
Παιζει ρολο κ η ψησταρια βεβαια κ αλλοι παραγοντες.
ΑΛλα σιγουρα να ειναι καθαρη απο αλλα λιπη.

OldMan
14/12/2021, 12:11
εκτός αν έχω ψήσει pizza, λαχανικά ή στήθος κοτόπουλο

Κατι τετοια κανετε και στο τελος θα χρειαστουμε γαστονομικη αστυνομια..:D

(ακου ρε πστμ λαχανικα και στηθος κοτοπουλο..)

AristidisZ
14/12/2021, 12:25

Πες τα ρε θείο…
Το μόνο ζαρζαβατικό που θα έπρεπε να έχει σχέση με την ψησταριά είναι το αγγούρι στο τζατζίκι

Panos76
14/12/2021, 13:29
Εγώ τι να πω που δεν έχω καθαρίσει ποτέ μου ψησταριά.

Καίω τις σχάρες στη φωτιά, πυρώνουν, τις περνάω με λεμόνι, τοποθετώ τα κρεατικά και τέλος.

:confused:

KotsosDR
14/12/2021, 13:36

Καμιά καυτερή πιπεριά όμως για το τσιπουράκι δεν κάνει κακό :cool:

OldMan
14/12/2021, 14:06
Καμιά καυτερή πιπεριά όμως για το τσιπουράκι δεν κάνει κακό :cool:

Αμα ειναι μπαμπατσικια και πολυσπορη για ματσαλιασμα με τη φετα, το αξιζει το καρβουνακι της..;)

DoctoR_k6
14/12/2021, 14:15
Εγώ τι να πω που δεν έχω καθαρίσει ποτέ μου ψησταριά.

Καίω τις σχάρες στη φωτιά, πυρώνουν, τις περνάω με λεμόνι, τοποθετώ τα κρεατικά και τέλος.

:confused:

Τι ψησταρια εννοεις ρε μαστορα?
Εκτος κ αν ψηνεις σε ανοιχτη με καρβουνο.
Εδω μιλαμε για υγραεριο... :)

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
14/12/2021, 15:52
Ψήνεις προβατίνα

problem solved

Ούτε καν!!!

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
14/12/2021, 15:57
Δεν έχουν μυρωδιά σου λέω, είναι πτητικά και θα σκουπίσεις με αυτά μια επιφάνεια μια σταλιά, δεν πρόκειται να μυρίσουν κάτι
ή να μπορούν να συντηρήσουν την όποια (αν υπήρχε) μυρωδιά μετά το άναμμα.

Έχεις καταλάβει σε τι αναφέρεται; απλά σκουπίζεις το σημείο βαφής με κάτι που διαλύει λίπη αλλά δεν αφήνει τίποτα. Τέλος αυτό ήταν, βάφεις.
Το λένε μη τυχόν και έχει μείνει κάτι που θα δημιουργήσει λιπαρή επιφάνεια και δεν πιάσει καλά το χρώμα.

Στην ουσία δίνουν την πιο τυπική, γρήγορη και αδρανής λύση καθαρισμού του σημείου για να αποφύγουν τα 1.000.000 άλλα
προϊόντα καθαρισμού που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος και αφήνουν υπολείμματα.

Θέλεις να το λύσεις και να το βουτήξεις σε καυστική ποτάσα για ΜΑXIMUM 10 δευτερόλεπτα; Θα χεστείς πάνω σου από την αντίδραση
θα κινδυνεύεις λίγο και θα κάνεις την ίδια δουλειά..

Έχω σκουπίσει για απολύμανση και με λευκό ξύδι. Δεν ξέρω αν έκανε καλή δουλειά, μια χαρά έβαψα, η βρώμα όμως όταν θα ζεσταθεί
είναι σαν τους επτά σκύλους!

Τελείωνε με αυτό το πράγμα, έχουμε ασχοληθεί πολύ.

Είμαι εντάξει! Πηγ σήμερα το πρωί και πήρα ενα σπρει που το βάζουν στους φούρνους! 600+ βαθμούς αντέχει! Πέρασα με 600αρι γυαλοχαρτο καθαρισα και εβαψα!Μετά απο 1 ώρα άλλο ενα ψιλο χέρι! 4 μέρες στέγνωμα και όταν θα την αναψω να αφήσω σε θερμοκρασία ψησίματος 10 λεπτά και μετά να ψήσω!
Ευτυχώς ήταν εκεί ένας πού ασχολείται και με βοήθησε!
Ευχαριστώ ντοκτορ!

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
14/12/2021, 16:15

Το θέμα είναι να έχουμε να πετάμε πάνω το κατιτίς μας και ας είναι και πιπεριές...
432882

432883

432884

Αμα σού κάνουν το τραπέζι με πιπεριές καλαμπόκι και μανιτάρια στη σχάρα εσύ μη φας:lol:

zannisvel
15/12/2021, 11:57
Μπαίνω στο ένα θέμα, διαβάζω για κεμπάπ προβατίνας και ντόπια κρέατα.
Μπαίνω εδώ, βλέπω burgers πανσέτες και άλλα καλούδια.

Ρε 'σεις όλοι βαλτοί είστε πρωινιάτικα?:lol:

@ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ παίζεις ωραία μπαλίτσα. :beer:

OldMan
15/12/2021, 16:36
Πηγ σήμερα το πρωί και πήρα ενα σπρει που το βάζουν στους φούρνους! 600+ βαθμούς αντέχει!

Δεν κανει να ερχεται σε ΑΜΕΣΗ επαφη με τροφες..!!
(οτι ισχυει και για τα τοιχώματα των φουρνων..)

o_gavros
15/12/2021, 16:55
Κάποιων εδώ, τους αξίζει να γίνουν βηγκαν...
Δεν έχετε αφήσει ιερό και όσιο αρκουδεηδες

doctor_john
15/12/2021, 17:47
Είμαι εντάξει! Πηγ σήμερα το πρωί και πήρα ενα σπρει που το βάζουν στους φούρνους! 600+ βαθμούς αντέχει! Πέρασα με 600αρι γυαλοχαρτο καθαρισα και εβαψα!Μετά απο 1 ώρα άλλο ενα ψιλο χέρι! 4 μέρες στέγνωμα και όταν θα την αναψω να αφήσω σε θερμοκρασία ψησίματος 10 λεπτά και μετά να ψήσω!
Ευτυχώς ήταν εκεί ένας πού ασχολείται και με βοήθησε!
Ευχαριστώ ντοκτορ!

Σου πρότεινα των 350C σε κουβά για συγκεκριμένο λόγο.. και εσύ πήρες σε σπρεϋ των 600C :lol:

όχι τίποτα άλλο, θα μύριζε το ασετον... :bawl:

Με αφορμή αυτό ας γράψω άλλη μια φορά, γενικά για όλους:
οι εταιρείες ΔΕΝ κλιμακώνουν τα προϊόντα τους για να επιλέγει ο έλληνας το πάνω πάνω που νομίζει για καλύτερο και πως του αξίζει.
οι εταιρείες κλιμακώνουν τα προϊόντα με βάση την χρήση τους...

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
15/12/2021, 21:02
Σου πρότεινα των 350C σε κουβά για συγκεκριμένο λόγο.. και εσύ πήρες σε σπρεϋ των 600C :lol:

όχι τίποτα άλλο, θα μύριζε το ασετον... :bawl:

Με αφορμή αυτό ας γράψω άλλη μια φορά, γενικά για όλους:
οι εταιρείες ΔΕΝ κλιμακώνουν τα προϊόντα τους για να επιλέγει ο έλληνας το πάνω πάνω που νομίζει για καλύτερο και πως του αξίζει.
οι εταιρείες κλιμακώνουν τα προϊόντα με βάση την χρήση τους...

Μα περίμενε! Ο πωλητής που είναι γνωστός μου (δουλεύαμε παλιά μαζί) είχε παρόμοιο πρόβλημα με τη ψησταριά του και την πέρασε με το σπρει που μου ειπε και ούτε μυρίζει ούτε τίποτα! Εγω ρώτησα αν το είχε πάθει κάποιος απο εδώ να μου προτείνει κάποιο σπρει! Δυστυχώς το ασετον με φόβισε και δε προχώρησα στην πρόταση σου!
Απλά δεν έχω καταλάβει τι λάθος έκανα?

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
15/12/2021, 21:03
Δεν κανει να ερχεται σε ΑΜΕΣΗ επαφη με τροφες..!!
(οτι ισχυει και για τα τοιχώματα των φουρνων..)

Μα δεν έρχεται καθόλου σε επαφή με τροφή! Βάφτηκε το εσωτερικό και εξωτερικό στο καπάκι!

OldMan
16/12/2021, 15:16
Μα δεν έρχεται καθόλου σε επαφή με τροφή! Βάφτηκε το εσωτερικό και εξωτερικό στο καπάκι!

'Ακυρο..!!
(σχωρα με πατερ μου..)

Νομιζα οτι το χρησιμοποιησες για την σχαρα..

doctor_john
20/12/2021, 08:16
Μα περίμενε! Ο πωλητής που είναι γνωστός μου (δουλεύαμε παλιά μαζί) είχε παρόμοιο πρόβλημα με τη ψησταριά του και την πέρασε με το σπρει που μου ειπε και ούτε μυρίζει ούτε τίποτα! Εγω ρώτησα αν το είχε πάθει κάποιος απο εδώ να μου προτείνει κάποιο σπρει! Δυστυχώς το ασετον με φόβισε και δε προχώρησα στην πρόταση σου!
Απλά δεν έχω καταλάβει τι λάθος έκανα?

Tι να περιμένω; με κάνεις και σπινάρω και μετά φρένα; ε όχι! :lol:

Εγώ δεν είμαι γνωστός σου;! Αν σου πει κουλαμάρα ο φίλος πόσοι θα τον κυνηγάνε και πόσοι θα κυνηγάνε εμένα απο εδώ μέσα αντίστοιχα;
Έγραψα την Ωγυγία για να σου πω ότι δεν μυρίζει κάτι σχεδόν ουδέτερο που φιλάς 2 φορές τη μέρα και πας και παίρνεις ΣΠΡΕΪ με ένα σκασμό
άγνωστα προωθητικά, πρόσφυσης, αργής εξαέρωσης κ.λπ. και μια χούφτα σκόνη αλουμινίου που προσπαθούσα να αποφύγω..

Και καλά εμείς, εσύ την πήγες ~500 °C και κάηκε το χρώμα. Βλέπεις πως στην αγορά υπάρχει 350-400 °C και 600 °C με αλουμίνιο.
Η εταιρεία που έφτιαξε αυτή την premium ψησταριά, τι λες ότι επέλεξε και γιατί;

Ρίξε δυο μπιφτεκάρες την επόμενη να με κατευνάσεις ;)

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
20/12/2021, 15:44
Tι να περιμένω; με κάνεις και σπινάρω και μετά φρένα; ε όχι! :lol:

Εγώ δεν είμαι γνωστός σου;! Αν σου πει κουλαμάρα ο φίλος πόσοι θα τον κυνηγάνε και πόσοι θα κυνηγάνε εμένα απο εδώ μέσα αντίστοιχα;
Έγραψα την Ωγυγία για να σου πω ότι δεν μυρίζει κάτι σχεδόν ουδέτερο που φιλάς 2 φορές τη μέρα και πας και παίρνεις ΣΠΡΕΪ με ένα σκασμό
άγνωστα προωθητικά, πρόσφυσης, αργής εξαέρωσης κ.λπ. και μια χούφτα σκόνη αλουμινίου που προσπαθούσα να αποφύγω..

Και καλά εμείς, εσύ την πήγες ~500 °C και κάηκε το χρώμα. Βλέπεις πως στην αγορά υπάρχει 350-400 °C και 600 °C με αλουμίνιο.
Η εταιρεία που έφτιαξε αυτή την premium ψησταριά, τι λες ότι επέλεξε και γιατί;

Ρίξε δυο μπιφτεκάρες την επόμενη να με κατευνάσεις ;)

Ευχαριστώ ρε γιατρέ για το ενδιαφέρον σού! Με τιμάει πραγματικά! Απλά προτίμησα κάποιον που έχει πάθει το ίδιο πράγμα. Το παιδί που ρώτησα μού είπε ότι η ψησταριά του βρέχεται και έχει ξεκινήσει και πετάει σκουριά!

Νόμιζα πως όσο ανεβαίνει η αντοχή στους βαθμούς θα είναι και καλύτερα! Τι να πω!Εύχομαι να πάνε όλα καλά!

Χρωστάω....

Nostradamus
28/02/2023, 15:23
Δεν μου λετε κυριοι...

Εχουμε αποψη για τις UNIMAC ?

https://www.unimac.gr/wp-content/uploads/2022/05/17_KEFALAIO_HOME_022_low.pdf

Βλεπω αρκετα χαμηλες τιμες (για υγραεριου).

CorpseAlive
28/02/2023, 15:33
Δεν μου λετε κυριοι...

Δεν έχω άποψη.
Είχα παλαιότερα μια Landmann και μετά την πήγα στο χωριό και αγόρασα μια Weber για το σπίτι.
Η Weber με την Ladmann είναι π.χ. μέρα με την νύχτα στα όλα της.
Γενικά προτίμησε επώνυμες πολύ έχουν όντως διαφορά και στην δύναμη και σητν ποιότητα και στον καθαρισμό τους.

AristidisZ
28/02/2023, 15:40
Δεν μου λετε κυριοι...

Εγώ πάντως θα σου έλεγα να δεις αυτές του Leroy (Kenton), που συχνά τις έχει και σε προσφορά

Την δικιά μου την έχω ξεπατώσει αλλά αφού δουλεύει μια χαρά ακόμα λυπάμαι να σκάσω 500-600 για να την αλλάξω με κάτι καλύτερο

Αλλά, επειδή έχω δουλέψει με Weber, η αλήθεια είναι ότι η διαφορά τους είναι πράγματι τεράστια όπως λέει και o corpse, και χέσε το καθάρισμα (που και αυτό έχει τη μανούρα του), υπάρχει μεγάλη διαφορά στην ευκολία στο ψήσιμο, που στην τελική αυτό μετράει πάνω από όλα

Με την Kenton ότι κι αν κάνεις θα την φας την αναφλεξούλα σου, και άντε κόψε φλόγα, άντε τράβα τα κρέατα κλπ κλπ., με την Weber αρκεί να ξέρεις τους χρόνους, βάζεις, κλείνεις καπάκι - μπύρα / τσιγάρο, ανοίγεις καπάκι, γυρνάς, μπύρα - τσιγάρο, τρως

DoctoR_k6
28/02/2023, 23:50
Δεν μου λετε κυριοι...

Πόσο χρήμα θες να δωκεις? Εκεί είναι όλη η δουλειά.
Broil King & Weber κάνουν το ψήσιμο παιχνιδάκι.
Κ να μην είσαι ψηστης σε κάνουν.

Nostradamus
01/03/2023, 11:00
Ψηστης δεν ειμαι, σε μια ηλεκτρικη εφτιαχνα τοσο καιρο. Απλα δεν θελω να μπλεξω με καρβουνο γιατι θα εχουμε αλλα με τον γειτονα, οποτε σκεφτομαι υγραεριο.

Χρηση χομπιστα ερασιτεχνη, για την οικογενεια, το σ/κ κατα βαση. Σπανια θα γινει τραπεζωμα οποτε δεν χρειαζεται κατι να "βγαζει" ποσοτητες.

Επισης εχω περιορισμενο χωρο στο πισω μπαλκονι. Στο θεμα τι ποσα θελω να διαθεσω, θα ελεγα (χωρις να γνωριζω) οτι δεν θελω να παω πανω απο 300 ευρω (για την ωρα).

AristidisZ
01/03/2023, 11:07
Ψηστης δεν ειμαι, σε μια ηλεκτρικη εφτιαχνα τοσο καιρο. Απλα δεν θελω να μπλεξω με καρβουνο γιατι θα εχουμε αλλα με τον γειτονα, οποτε σκεφτομαι υγραεριο.

Χρηση χομπιστα ερασιτεχνη, για την οικογενεια, το σ/κ κατα βαση. Σπανια θα γινει τραπεζωμα οποτε δεν χρειαζεται κατι να "βγαζει" ποσοτητες.

Επισης εχω περιορισμενο χωρο στο πισω μπαλκονι. Στο θεμα τι ποσα θελω να διαθεσω, θα ελεγα (χωρις να γνωριζω) οτι δεν θελω να παω πανω απο 300 ευρω (για την ωρα).

Εγώ έχω αυτήν (https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/psistaries-ugraeriou/psistaria-ugraeriou-kenton-naterial-62209595), η οποία παίζει ψιλό συχνά σε προσφορές (τον καλό καιρό την είχα πάρει κάνα 140άρι, πλέον πάνε αυτές οι τιμές βέβαια)

Αν δε θες να πας σε ακριβή μικρή νομίζω είναι καλή λύση

Πάντως στα 430€, βλέπω έχει μια μικρή Broil king (https://www.skroutz.gr/s/22030160/Broil-King-BK-310-%CE%A8%CE%B7%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%AC-%CE%A5%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%9C%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CE%A3%CF%87%CE%AC%CF%81%CE%B1%CF%82-55x34%CE%B5%CE%BA-%CE%BC%CE%B5-3-%CE%95%CF%83%CF%84%CE%AF%CE%B5%CF%82-6-9kW-932353.html#reviews), την οποία δε ξέρω, αλλά επειδή λένε ότι είναι αντίστοιχες των Weber, αν νιώθεις ότι σε παίρνει (οικονομικά) ίσως να είναι μια καλή επιλογή

KotsosDR
01/03/2023, 11:49
Εγώ έχω αυτήν (https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/psistaries-ugraeriou/psistaria-ugraeriou-kenton-naterial-62209595), η οποία παίζει ψιλό συχνά σε προσφορές (τον καλό καιρό την είχα πάρει κάνα 140άρι, πλέον πάνε αυτές οι τιμές βέβαια)

Αν δε θες να πας σε ακριβή μικρή νομίζω είναι καλή λύση

Πάντως στα 430€, βλέπω έχει μια μικρή Broil king (https://www.skroutz.gr/s/22030160/Broil-King-BK-310-%CE%A8%CE%B7%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%AC-%CE%A5%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%9C%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CE%A3%CF%87%CE%AC%CF%81%CE%B1%CF%82-55x34%CE%B5%CE%BA-%CE%BC%CE%B5-3-%CE%95%CF%83%CF%84%CE%AF%CE%B5%CF%82-6-9kW-932353.html#reviews), την οποία δε ξέρω, αλλά επειδή λένε ότι είναι αντίστοιχες των Weber, αν νιώθεις ότι σε παίρνει (οικονομικά) ίσως να είναι μια καλή επιλογή

Αυτή με 4 καυστήρες έχω και εγώ (προσφορά 200 ευρώ την είχα πάρει) , εύκολα καθαρίζεται , οι αναφλέξεις είναι ένα θέμα αλλά όταν έχεις 4 καυτήρες είναι πιο εύκολα τα πράγματα (βάζεις στο max τους 2 ακαριαίους και στη μέση που ψήνεις τους βάζεις τέρμα τέρμα χαμηλά)

Για τα χρήματα που την είχα πάρει είναι τρελό vfm και την εχω καταχαρεί .

DoctoR_k6
01/03/2023, 15:47

Εγω θα κοιτουσα εδω (https://www.plaisio.gr/i-kouzina-mou/proetoimasia-fagitou/bbq/broil-king-psistaria-igraeriou-bk-310_3670163)...με λιγο τραβηγμα στο ποσο. Αλλα δεν θα το μετανιωσεις.
Πολυ καλη τιμη κ σε κατασκευαστη γνωστο στο αθλημα. Απλα weber ανεβαινεις αρκετα εστω κ για 2 καυστηρες.

Εγω εχω 4 χρονια κοντα την Royal 340 κ την εχω λιωσει.

Την εχει επισημανει κ ο AristidisZ.