View Full Version : Ψησταριά υγραερίου
AristidisZ
13/04/2015, 09:59
Έλεγα να πάρω μία, καθώς κάρβουνο και πολυκατοικία είναι έννοιες εκ προοιμίου αντίθετες...
Η ψησταριά θα παρκάρεται στο μπαλκόνι all seasons, και φυσικά το budget είναι low, κάνα 120άρι ~ 130άρι το πολύ
έχετε τίποτα να προτείνετε ή κάτι να μου πείτε να προσέξω ;
:wave2:
amyroukai
13/04/2015, 10:13
Δεν βγαζει λιγοτερη τσικνα στο ψησιμο, το αναμμα ειναι καθαρο μονο :)
Απο μαρκες κλπ δεν εχω ιδεα, οι weber ξερω ειναι καλες αλλα ακριβες.
Εγω εχω μια broil king γ@μαει εχει και διπλα ματι για τιγανισμα αλλα ειναι ακριβη. Κανα 700αρι επαιζε πριν απο 3 χρονια
Ειναι καναδεζικη πολυ καλη. Βγαζει και πιο μικρα μεγεθει αλλα δε ξερω ποσο κοστιζουνε.
Απο θεμα ευκολιας ειναι απιστευτη, την αναβεις την ξυνης, ψινεις, τελειωσες την κλεινεις.
εγω χειμωνα καλοκαιρι εκει ψινω. Πολυ ευκολη πολυ καθαρη κιι πολυ νοστιμα.
333896
Αυτη ειναι η δικη μου
Και αυτη ειναι η μικροτςερη που βγαζει. Εχει περιπου 280€
333897
Την μικρη την εχει ο πεθερος μου καμια 10ετια και ειναι σκυλι.
AristidisZ
13/04/2015, 11:03
μας πας πολύ πάνω :p
Γιάννη έχω δει σε λειτουργία, ουδεμία σχέση με την "βρωμιά" του κάρβουνου...
μας πας πολύ πάνω :p
Γιάννη έχω δει σε λειτουργία, ουδεμία σχέση με την "βρωμιά" του κάρβουνου...
Ναι αλλα σε ανεβαζω ποιοτιτα ;) ειναι μαντεμι ολος ο φουρνος.
Καμια σχεση με καρβουνο οντως.
AristidisZ
13/04/2015, 11:24
Ναι αλλα σε ανεβαζω ποιοτιτα ;) ειναι μαντεμι ολος ο φουρνος.
Καμια σχεση με καρβουνο οντως.
ναι αλλα επειδή δε θα την πληρώσω εγώ δε μπορώ να πάω τόσο ψηλά ;)
ναι αλλα επειδή δε θα την πληρώσω εγώ δε μπορώ να πάω τόσο ψηλά ;)
Σεβαστο. Νομιζω πρεπει να υπαρχουν και αλλες μαρκες πιο φτηνες αλλα καλες ποιοτικα...
Bob_o_mastoras
13/04/2015, 14:24
Χωρις τσικνα και καρβουνιλα δε λεει... :cool:
Δυστυχως και 'γω οσο καιρο περναω στην πολη, αναγκαστικα, δεν χρησιμοποιω για ευνοητους λογους.
Οσο ειμαι στο χωριο ομως ψηνω σχεδον καθε μερα!! :D
akis_trevor
13/04/2015, 16:58
ειχαμε μια εποχη ψησταρια υγραεριου.δεν εχει σχεση η γευση που εχουν τα κρεατα σε σχεση με καρβουνο,απλα να το ξερεις.:wave2:
amyroukai
13/04/2015, 17:29
ειχαμε μια εποχη ψησταρια υγραεριου.δεν εχει σχεση η γευση που εχουν τα κρεατα σε σχεση με καρβουνο,απλα να το ξερεις.:wave2:
Αν την στρωσεις καλα και.πιασουν.οι πετρουλες την απαραιτητη λιγδα, μετα φτιαχνει.πολυ :)
akis_trevor
13/04/2015, 17:36
Αν την στρωσεις καλα και.πιασουν.οι πετρουλες την απαραιτητη λιγδα, μετα φτιαχνει.πολυ :)
μονο τα μπιφτεκια εκανε ωραια.ολα τα αλλα τα ξεραινε.ηταν και καλη,την ειχε δωσει στον πατερα μου ενας φιλος που ειχε ψησταρια.την δουλεψαμε κανα χρονο,δεν με ικανοποιησε ως προς την γευση.
για να το λες,κατι θα ξερεις,δεν σε αμφισβητω :)
AristidisZ
13/04/2015, 17:49
σε φίλο που είχαμε ψήσει μπριζόλες κλπ, μια χαρά μου φάνηκαν, λίγο κατώτερες του παραδοσιακού κάρβουνου
όμως όπως ξανάπα, η λύση κάρβουνο στο μπαλκόνι είναι απαγορευτική για διαφόρους λόγους, οπότε προσανατολίζομαι προς γκάζι
προτάσεις ακόμα να δω πάντως :p
Bob_o_mastoras
13/04/2015, 17:59
Σε πολλες ταβερνες ψηνουν σε τετοιες ειναι η αληθεια. Δεν ειναι παντως το ιδιο με το καρβουνο οσο "στρωσιμο" και να κανεις (ποσα χλμ θελει στρωσιμο αραγε;; :p:p).
Πιο απλη και φθηνη λυση ειναι ο φουρνος.
Σοταρετε, την μπριζολα σας πχ, με λιγο βουτηρο ή ηλιελαιο ή και ελαιολαδο στο τηγανι σε δυνατη φωτια μεχρι να ροδισει και απο τις δυο μεριες.
Σβηνετε με κρασι, νερο, ζωμο κλπ. Περιπου ενα φυλτζανι μικρο για 1 μπριζολα.
Τοποθετητε την μπριζολα στο ταψι και την περιχυνετε με το ζουμι απο το τηγανι.
Την ψηνετε σε φουρνο με αντιστασεις στους 180~200 βαθμους μεχρι να ετοιμαστουν (περιπου 30 λεπτα) και βουαλα..
Καμια σχεση με καρβουνο αλλα πολυ καλυτερες απο το να τις βαλεις απλα στο φουρνο να ψηθουν.
xaotikos
13/04/2015, 19:30
Εγώ πήρα μία από το makro με 250 ευρω, στα χαρακτηριστικά που μια broil king αντιστοιχη κάνει 600 ευρώ. Ότι πληρώνεις παίρνεις αλλά τα 600 είναι πάρα πολλά.
Την ίδια έχει φίλος 2 χρόνια τώρα και έχει ψήσει πολλά χωρίς κανενα πρόβλημα. Σίγουρα το κάρβουνο έχει αυτή την extra γεύση αλλά η ευκολία του υγραερίου δεν υπάρχει.
Αν έχεις πρόσβαση σε makro θεωρώ πως είναι ότι πιο value for money
pipe_smoker
13/04/2015, 19:58
Αρίστο, γ@μα το ρε φίλε...
Σε αυτά τα λεφτά κιόλας, πράμα με γκάζια και μπουκάλες, και μάλιστα που μαγειρεύει κάτι που μετά είναι για να το φάω εγώ και η γυναίκα μου, σπίτι μου δε θα'βαζα πάντως.
Έχω κι εγώ ένα φίλο που έχει πάρει μία κάπου στα 600 ευρώ, και αυτή που ζαχάρωνε είχε 1.300.
Επίσης τίποτα δε συγκρίνεται στη γεύση με το κάρβουνο, απλά αν έχεις κάρβουνο θα ψήσεις 2 φορές το χρόνο, αν έχεις γκάζι θα ψήσεις 2 φορές τη βδομάδα.
Επίσης στα @@ σου όλα αυτά, άλλο ρωτάς εσύ :lol:
Δες ποιά σου γεμίζει το μάτι, τράβα πάρ'τη και το κρίμα στο λαιμό σου. (http://www.skroutz.gr/c/447/barbeque.html?keyphrase=ψησταρια+υγραεριου):p
Εγώ την άποψή μου μια φορά την είπα.
Καλύτερα μην μπλέξεις.
Αν πληρώνει άλλος, θέλει να σου κάνει κάποιο δώρο ή δεν ξέρω γω τι, παίξε σε κάτι άλλο (πάρε καρέκλες, πάρε γλάστρες, πάρε μια κούνια αφού ψάχνεις μλκίες για το μπαλκόνι), κι άσε την ψησταριά για αργότερα όταν θα είναι να βάλεις εσύ τα φράγκα και θα μπορείς να βάλεις το χέρι λίγο πιο μέσα στην τσέπΑ:beer:
AristidisZ
13/04/2015, 20:11
Αρίστο, γ@μα το ρε φίλε...
Σε αυτά τα λεφτά κιόλας, πράμα με γκάζια και μπουκάλες, και μάλιστα που μαγειρεύει κάτι που μετά είναι για να το φάω εγώ και η γυναίκα μου, σπίτι μου δε θα'βαζα πάντως.
Έχω κι εγώ ένα φίλο που έχει πάρει μία κάπου στα 600 ευρώ, και αυτή που ζαχάρωνε είχε 1.300.
Επίσης τίποτα δε συγκρίνεται στη γεύση με το κάρβουνο, απλά αν έχεις κάρβουνο θα ψήσεις 2 φορές το χρόνο, αν έχεις γκάζι θα ψήσεις 2 φορές τη βδομάδα.
Επίσης στα @@ σου όλα αυτά, άλλο ρωτάς εσύ :lol:
Δες ποιά σου γεμίζει το μάτι, τράβα πάρ'τη και το κρίμα στο λαιμό σου. (http://www.skroutz.gr/c/447/barbeque.html?keyphrase=ψησταρια+υγραεριου):p
Εγώ την άποψή μου μια φορά την είπα.
Καλύτερα μην μπλέξεις.
Αν πληρώνει άλλος, θέλει να σου κάνει κάποιο δώρο ή δεν ξέρω γω τι, παίξε σε κάτι άλλο (πάρε καρέκλες, πάρε γλάστρες, πάρε μια κούνια αφού ψάχνεις μλκίες για το μπαλκόνι), κι άσε την ψησταριά για αργότερα όταν θα είναι να βάλεις εσύ τα φράγκα και θα μπορείς να βάλεις το χέρι λίγο πιο μέσα στην τσέπΑ:beer:
Με προβληματίζεις μάστορα...
Ψησταριά είπαμε να πάρουμε, όχι 2ο μηχανάκι :bawl:
ορμώμενος από την τρομερή διακύμανση που βλέπω στις τιμές είπα να ρωτήσω, γιατί μου προξένησε μεγάλο ενδιαφέρον η ευκολία με την οποία πας στα 500+...
λες να χτυπήσω κάναν φοίνικα ; :tooth:
o_gavros
13/04/2015, 21:26
καλά, άντε και στο μπαλκόνι δεν μπορεις (δεν το χωρά ο νους μου αλλά έστω).
Ταράτσα δεν έχει το τσαρδί;
costas_versys
28/10/2020, 12:33
Απόφαση πάρθηκε. Πάμε ολοταχώς για ψησταριά υγραεριου
Garfield
28/10/2020, 18:20
Απόφαση πάρθηκε. Πάμε ολοταχώς για ψησταριά υγραεριου
Αν μπορείς πάρε μία που να έχει και μάτι υγραερίου δίπλα να τηγανίζεις και καμιά πατάτα αν θες. Εμπειρικά σου λέω γιατί αυτή που έχει ο πατέρας μου είναι έτσι και το εκτιμούσε και η μάνα μου γιατί δεν χρειαζόταν να τηγανίζει μέσα στο σπίτι και να μυρίζει.
costas_versys
28/10/2020, 18:31
Ευχαριστώ για την πρόταση. Εχει ήδη επιλεγεί και ναι, η ψησταριά θα έχει και μάτι πλαινό.
Αναμένω να την παραλάβω
Garfield
28/10/2020, 18:35
Ευχαριστώ για την πρόταση. Εχει ήδη επιλεγεί και ναι, η ψησταριά θα έχει και μάτι πλαινό.
Αναμένω να την παραλάβω
Καλορίζικη τότε!
costas_versys
28/10/2020, 18:37
Καλορίζικη τότε!
Ευχαριστώ πολύ. Από την αρχή του χρόνου προσπάθησα 2-3 φορές να την αποκτήσω αλλά λόγω covid, αλλών προτεραιοτήτων και ατυχιών, δεν μπορεσα να την πάρω.
Αυτή την φορά ήμουν ποιο αποφασιμένος
doctor_john
28/10/2020, 18:38
Μη τρώτε τηγανιτά ρε παιδιά, σκοτώνουν στην κυριολεξία. Οι πατάτες ειδικά είναι λες και κάνεις σαμποταζ στον οργανισμό.
DoctoR_k6
28/10/2020, 18:46
Καλά ψησίματα. Η ευκολία σε σχέση με το κάρβουνο απλά δεν υπάρχει.
Έχω μια broil king με 3 εστίες κ μια πλαϊνή.
Κάθε εβδομάδα τουλάχιστον μία φορά θα ψησω κάτι.
Δεν έχει είναι χειμώνας η καλοκαίρι...ανάβεις κ σε 10 λεπτά έτοιμος.
costas_versys
28/10/2020, 18:49
Ωραία. Μακάρι και εγώ να την μάθω και να την χρησιμοποιώ συχνά.
Από καθαριότητα τι γίνεται ? Πολύ βρώμα?
DoctoR_k6
28/10/2020, 18:54
Όχι καθόλου.
Απλά φροντίζεις να καθαρίζεις μετά το ψήσιμο η πριν ανάψεις την επόμενη κ είσαι έτοιμος.
Αναλογως πόσο συχνά θα ψήνεις πρέπει να βγάζεις σχάρες κ τις μπάρες από κάτω ώστε να καθαρίζεις τα υπολείμματα στον κουβά. Όταν πάρεις το κολαι θα πάρεις κ μια μαντεμενια πλάκα για αυγά, λαχανικά κ αλλά πραγματακια...
Θα την ευχαριστήθεις σίγουρα.
Πα να λέτε ότι θέλετε, σαν το κάρβουνο δεν υπάρχει, λέμε!:smokin:
AUFGEBRACHT
28/10/2020, 19:19
Απλή μεταλλική ψησταριά (λαικιστί φουφού που λέγανε οι παλιοί) μπορεί αν γίνει μετατροπή σε υγραέριο; Κάποιο καλό συνεργείο;
DoctoR_k6
28/10/2020, 19:48
Πα να λέτε ότι θέλετε, σαν το κάρβουνο δεν υπάρχει, λέμε!:smokin:
Στο χωριό κάρβουνο... Αθήνα υγραέριο.
Απλή μεταλλική ψησταριά (λαικιστί φουφού που λέγανε οι παλιοί) μπορεί αν γίνει μετατροπή σε υγραέριο; Κάποιο καλό συνεργείο;
Δεν ξέρω πόσο θα κοστίσει αλλά μπορεί να αγοράζεις με το ίδιο κόστος μια καινούρια.
Λογικά κάτω από 100€ δεν θα παει υλικά κ εργασία.
Στο χωριό κάρβουνο... Αθήνα υγραέριο.
Μια χαρά ψήνω εγώ στην βεράντα άμα λάχει.:D
Βέβαια, είναι μικρή, πολύ μικρή, αλλά τρία-4 άτομα μια χαρά τρώμε.
Σε πόλη, κάρβουνο μόνο αν ψήνεις 1-2 φορές το μήνα ή αραιότερα - ή αν μένεις στο ρετιρέ :D
Ο γείτονας το θερινό εξάμηνο ψήνει κάθε 3-4 μέρες και πρέπει να κλείνουμε παράθυρα, όχι μόνο όταν τσικνίζει το σύμπαν, αλλά κυρίως μέχρι να ανάψουν σωστά τα κάρβουνα. Ο αέρας γίνεται έντονα αποπνικτικός.
doctor_john
28/10/2020, 20:41
κινηματογραφικό! θα το ανεβάσεις μετά να βγάλεις και λεφτά :lol:
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
29/10/2020, 05:35
Ποπο.υπάρχει τέτοιο θρεντ εδώ μέσα?Θα το διαβάσω όταν σχολάσω όλο.Ειμαι φαν του είδους :D
Ποπο.υπάρχει τέτοιο θρεντ εδώ μέσα?Θα το διαβάσω όταν σχολάσω όλο.Ειμαι φαν του είδους :D
Εδώ έχουμε για κουρτίνες, ηλιακούς θερμοσίφωνες, χύτρες, τέντες, ότι έχει νοικοκυριό, τέτοιο δεν θα είχαμε;:D
Έχουμε πει: moto.gr, ντύνει, στολίζει, νοικοκυρεύει....:lol:
Προσοχή στις μη επώνυμες ψησταριές υγραερίου, διότι δεν έχουν υποστήριξη από ανταλλακτικά. Εκτός αν είσαι μηχανουργός, αν σου χαλάσει κάποιο εξάρτημα, την πετάς (παθών). Οι φθηνές είναι καλές για κάποιον που δεν ξέρει αν τελικά θα του αρέσει, ώστε να μην πάει χαμένη η επένδυση. Αν όμως ξέρει ότι θα τη χρησιμοποιεί, σαφώς και πρέπει να δώσει τα πολλαπλάσια χρήματα μίας επώνυμης.
Το κάρβουνο πράγματι δίνει καλύτερη γεύση, αλλά θέλει χρόνο. Επίσης πρέπει να μην έχεις κοντά γείτονες που ενοχλούνται. Κι εδώ την έχω πάθει πριν από χρόνια που έψηνα σε κάρβουνα μία φορά το μήνα. Μου την είπε γειτόνισσα που είχε απλώσει ρούχα και της τα τσίκνισα. Από τη μία, είχα ανάψει φωτιά από νωρίς, οπότε ήταν σαν να είχα προειδοποιήσει, από την άλλη είναι γεγονός ότι έκανα μία δραστηριότητα, έστω και μία φορά το μήνα, που ήταν εν δυνάμει ενοχλητική για τους γύρω μου, οπότε τελικά το γύρισα σε υγραέριο. Προσωπικά μου αρέσει να μυρίζω τσίκνα στη γειτονιά, αλλά ναι, θα με χαλούσε κι εμένα να μυρίζουν σαν πανσέτες τα φρεσκοπλυμένα ρούχα μου.
Το δεύτερο κακό του κάρβουνου είναι ότι τους θερινούς μήνες μπορεί να γίνει αιτία για πυρκαϊά, αν είσαι σε περιοχή που έχει δέντρα ή έστω και οικόπεδα με ξεραμένα χόρτα, οπότε πρέπει να το αποφεύγεις, ειδικά μέρες με δυνατό άνεμο.
Ως προς το υγραέριο χρειάζεται προσοχή η θέση τοποθέτησης της φιάλης. Να είναι σε εξωτερικό χώρο και να μη στοκάρουμε φιάλες, γιατί γίνονται βόμβες αν αρπάξει φωτιά το σπίτι. Έχουν σκοτωθεί ένοικοι και πυροσβέστες από φιάλες υγραερίου.
costas_versys
29/10/2020, 08:49
Το κακό είναι ότι αγόρασα την ψησταριά από τον Κωτσόβολο και περιμένω, και περιμένω.... να δω πότε θα ανταποκριθεί ! Κατά τα άλλα όταν την αγόρασα έλεγε "Αμεσα διαθέσιμο" υπόλοιπο !
Εδώ έχουμε για κουρτίνες, ηλιακούς θερμοσίφωνες, χύτρες, τέντες, ότι έχει νοικοκυριό, τέτοιο δεν θα είχαμε;:D
Από εδώ το γυρνάμε, από εκεί το γυρνάμε, μόνο για μηχανάκια δε συζητάμε. Πρέπει να το παραδεχτούμε ότι δε μας αρέσουν. :p Πάντως το νήμα είναι εγκεκριμένο από το γαύρ (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=144914&p=2576600&viewfull=1#post2576600)ο.
panavour
29/10/2020, 09:16
Μη τρώτε τηγανιτά ρε παιδιά, σκοτώνουν στην κυριολεξία. Οι πατάτες ειδικά είναι λες και κάνεις σαμποταζ στον οργανισμό.
με φετουλα διπλα και λιγη ριγανιτσα,θα ειναι ο πιο γλυκος θανατος.
CorpseAlive
29/10/2020, 13:44
με φετουλα διπλα και λιγη ριγανιτσα,θα ειναι ο πιο γλυκος θανατος.
Λοιπόν, αντικειμενικά αν κάποιος θέλει να ξεκινήσει το άθλημα με ψησταριά υγραερίου και ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ξέρει ότι του αρέσει το συγκεκριμένο ψήσιμο , από την εμπειρία μου και μόνο , να κρατήσει χρήματα και να παίξει σοβαρή μπάλα με Weber (E-spirit II gbs) Broil-king(Baron,Gem) και Napoleon. Όλα τα υπόλοιπα είναι να είχαμε να λέγαμε. Το λέω γιατί ψήνω 5 χρόνια σε υγραέριο και έχω άλλαξει διάφορες. Προσωπικά έχω μια Baron 6 καυστήρες με σούβλα και φουλ μαντέμι 2 όψεων την είχα πάρει 1600 τον Μάρτιο 2020 και είναι επαγγελματική παιδιά άλλο ψήσιμο και ταχύτητα. Στο μπαλκόνι μου έχω μια Weber spirit II 3 καυστήρες + πλευρική και είναι τρομερή για μέχρι 6 άτομα. Μεταξύ Weber και Broil προτιμήστε Weber με κλειστά μάτια.
Μην αγοράζετε φθηνές γιατί 1ον λειτουργούν σαν τοστιερες, 2ον θα τις αλλάξετε σύντομα .
costas_versys
29/10/2020, 13:57
Οι Weber Spirit II κατασκευάζονται πλέον στην Κίνα, γεγονός που χαλάει λίγο το πολύ καλό όνομα στην αγορά. Εμένα πάντως μου κακοφάνηκε αυτό, για μια αμερικάνα που κοστίζει > €600 να γράφει το τεμπελάκι της "Made in China". Η καναδέζα όμως με κέρδισε να πω την αλήθεια.
Οι γονείς μου έχουν εδώ και κάνα χρόνο μία Weber Genesis II την E330.
Εκτός απο τα ψησίματα, η μητέρα μου έχει σταματήσει να χρησιμοποιεί τον ηλεκτρικό φούρνο και τα κάνει όλα εκεί.
Πραγματικά είναι τα πάντα καλύτερα στη γεύση και δεν υπάρχει ο κόπος άναψε κάρβουνα νωρίς κλπ.
Πραγματικά αξίζει, αν υπάρχει ο χώρος.
zannisvel
29/10/2020, 14:18
Δηλαδή βάζει και ταψί στην ψησταριά; Μέχρι πίτσα έχω κάνει στη δικιά μου.
Δηλαδή βάζει και ταψί στην ψησταριά; Μέχρι πίτσα έχω κάνει στη δικιά μου.
Ναι. Βάζει και ταψί, ανοίγοντας μόνο τις 2 ακριανές εστίες, σε περίπου μισή ένταση.
CorpseAlive
29/10/2020, 14:38
Ναι. Βάζει και ταψί, ανοίγοντας μόνο τις 2 ακριανές εστίες, σε περίπου μισή ένταση.
Οτι καλύτερο το ταψί στο κέντρο.
Κάνει τρομερό ψήσιμο. Και εμείς έχουμε σχεδόν σταματήσει να λειτουργούμε τον συμβατικό.
DoctoR_k6
29/10/2020, 16:14
Ότι μπορείς να ψήσεις πολλά φαγητά γίνεται.
Παίζει μεγάλο ρόλο όμως η δύναμη κ η εστία ψησίματος της κάθε ψησταριάς.
Όποιος έχει όρεξη κ ασχολείται έχει να μάθει πολλά.
Προφανώς κάτι Weber κ broil king αξίζουν αλλά δεν έχουν πολλοι την δυνατότητα για 600+€.
Η δίκη μου πάντως είναι made in Canada.
Weber κάρβουνου έχω στο χωριό. Την κλασική την kettle.
panavour
29/10/2020, 16:37
Ότι μπορείς να ψήσεις πολλά φαγητά γίνεται.
Παίζει μεγάλο ρόλο όμως η δύναμη κ η εστία ψησίματος της κάθε ψησταριάς.
Όποιος έχει όρεξη κ ασχολείται έχει να μάθει πολλά.
Προφανώς κάτι Weber κ broil king αξίζουν αλλά δεν έχουν πολλοι την δυνατότητα για 600+€.
Η δίκη μου πάντως είναι made in Canada.
Weber κάρβουνου έχω στο χωριό. Την κλασική την kettle.
Δια τους μη εχοντας υπαρχει και αυτη
https://www.skroutz.gr/s/8855082/NS-40-40x30cm.html
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
29/10/2020, 19:41
Ρε μόνο για γυναίκες δεν έχουμε ρε:a016:
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
29/10/2020, 19:53
Λοιπόν, αντικειμενικά αν κάποιος θέλει να ξεκινήσει το άθλημα με ψησταριά υγραερίου και ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ξέρει ότι του αρέσει το συγκεκριμένο ψήσιμο , από την εμπειρία μου και μόνο , να κρατήσει χρήματα και να παίξει σοβαρή μπάλα με Weber (E-spirit II gbs) Broil-king(Baron,Gem) και Napoleon. Όλα τα υπόλοιπα είναι να είχαμε να λέγαμε. Το λέω γιατί ψήνω 5 χρόνια σε υγραέριο και έχω άλλαξει διάφορες. Προσωπικά έχω μια Baron 6 καυστήρες με σούβλα και φουλ μαντέμι 2 όψεων την είχα πάρει 1600 τον Μάρτιο 2020 και είναι επαγγελματική παιδιά άλλο ψήσιμο και ταχύτητα. Στο μπαλκόνι μου έχω μια Weber spirit II 3 καυστήρες + πλευρική και είναι τρομερή για μέχρι 6 άτομα. Μεταξύ Weber και Broil προτιμήστε Weber με κλειστά μάτια.
Μην αγοράζετε φθηνές γιατί 1ον λειτουργούν σαν τοστιερες, 2ον θα τις αλλάξετε σύντομα .
Έχω τη γιουνιμακ 4 καυστηρων με τυγανιερα.Ειμαι άκρως ευχαριστημένος εκτός από την τυγανιερα που δε μού ψήνει καλά. Είναι μόνο για ζέσταμα λένε οι οδηγίες.
Όταν θέλει να τηγανισει ψάρι η γυναίκα βαζω τη φιαλη χωρίς ρυθμιστή και πετυχαίνω τη φλόγα που θελω.
Έχω τη φιαλη πάντα από κάτω και δίπλα πάντα μια 3κιλη φιαλη (που χρησιμοποιώ για το τηγάνι) σε περίπτωση πού ξεμεινω απο φιάλη πάνω στο ψήσιμο.
Μετα από κάθε ψήσιμο την αναβω να ζεσταθεί και με μια συρματινη βούρτσα ξηνω το μαντεμι και τα προστατευτικά από τούς καυστηρες.Τα τοιχώματα τα καθαρίζω με μια βούρτσα πού στην άκρη τής έχει ξυράφι.
Και ενα τιπ....
Χρησιμοποιώ πάντα αλουμινόχαρτο γύρω γύρω στα τοιχώματα και έτσι γλυτωνω καθαρισμό και ψήνω γρηγορότερα...
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
29/10/2020, 20:04
422240422241422242422243422244
karellen
29/10/2020, 20:05
422240422241422242422243422244
Νοικοκύρης.
Δια τους μη εχοντας υπαρχει και αυτη
https://www.skroutz.gr/s/8855082/NS-40-40x30cm.html
Λόγο δουλειάς σκαμπάζω κάτι απ αυτά ο΄ποτε
οι μοντέρνες κουζίνες (μεσαίες ας πούμε)
Έχουν πολλές λειτουργίες που κάνουν περίπου τα πάντα και πάρα πολύ καλά
Οι μη έχοντες λοιπόν ας μπουν στον κόπο να διαβάσουν το μάνιουλ και το μπαλκόνι μια χαρά
είναι.
Όκ το BBG με φίλους είναι άλλη φάση αλλά είπαμε
Οι μη έχοντες
grharris
29/10/2020, 22:58
Λέω να πάω για αναβάθμιση σιγά σιγά.. Οπότε για πείτε οι έμπειροι, πια η διαφορά των δύο παρακάτω στην πράξη
https://www.skroutz.gr/s/4660733/Campingaz-4-Series-Classic-LS-Plus.html
https://www.skroutz.gr/s/23278747/Weber-Spirit-II-E-320-GBS-45012129.html?from=favorites_popup
Εγώ έχω έναν παλιό θερμοσίφωνα κομμένο στην μέση με μεντεσεδες για να κλείνει κιόλας. 20 χρόνια τώρα δεν έχει ζητήσει τίποτα :bawl:
CorpseAlive
30/10/2020, 09:00
Λέω να πάω για αναβάθμιση σιγά σιγά.. Οπότε για πείτε οι έμπειροι, πια η διαφορά των δύο παρακάτω στην πράξη
https://www.skroutz.gr/s/4660733/Campingaz-4-Series-Classic-LS-Plus.html
https://www.skroutz.gr/s/23278747/Weber-Spirit-II-E-320-GBS-45012129.html?from=favorites_popup
Έχω την ίδια Weber.
Είναι απίστευτη. Μην τις συγκρίνεις καν. Η ποιότητα υλικών , οι σχάρες από μαντέμι, η αναλογία θερμότητας στην επιφάνεια της σχάρας, το καθάρισμα ο χρόνο ψησίματος είναι άριστο. Οι σχάρες του καθαρίζονται για πλάκα με βούρτσα, ο κάδος αν παρεις το κιτ καθαρισμού της Weber και ένα σπρει ειδικό της Weber γίνεται κυριολεκτικά σε 10 λεπτά. Η Campingaz είναι η Daytona μπροστά στην Honda Που είναι η Weber.
doctor_john
30/10/2020, 09:27
υγ: σορυ εκνευρίζομαι ακόμα και στο άκουσμα του ονόματος, δεν το χρειαζόμαστε εδώ μέσα...
costas_versys
30/10/2020, 10:28
Δες και την Broil King μαζί με την Weber. Επίσης και Napoleon
Προ κρίσης έφερα από Γερμανία μια ψησταριά που ήταν εταιρεία Ελβετικής προέλευσης, λέγεται OUTDOORCHEF και έχει πολύ ωραίο σύστημα στράγγισης του λίπους και σου δίνει τη δυνατότητα για πολλούς τρόπους μαγειρέματος, από Κινέζικο Γουοκ, μέχρι πίτσα και άλλα πολλά. Υπάρχουν πολλές επιλογές σε αριθμό καυστήρων και το κύριο σύστημα είναι ένα χωνί που το χρησιμοποιείς πολλαπλά αναλόγως ψησίματος.
https://www.youtube.com/watch?v=5DIbffS9ubE
Έχει εξαιρετική ποιότητα κατασκευής. Τη χρησιμοποιώ 2-3 φορές το μήνα εδώ και 12 χρόνια περίπου και είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Για όποιον ενδιαφέρεται έρχεται και στην Ελλάδα πλέον εδώ και κάτι λίγα χρόνια.
https://www.outdoorchef.gr/?gclid=CjwKCAjw8-78BRA0EiwAFUw8LLDx6x8e7_BL_iBNRs6zrkbuThLJPDkM1pUfbuGeGIpvB8SaNoYuehoCbP8QAvD_BwE
422252
422253
422254
422255
Καλή όρεξη παλιόπαιδα! ( μα τι θέματα είναι αυτά που ανοίγετε; :p )
AUFGEBRACHT
30/10/2020, 12:08
Για το παραδοσιακό φουρνάκι που διαφημίζει η κυρά Βέφα, και ψήνει σαν παλιός ξυλόφουρνος στο χωριό, πότε θα ανοίξουμε thread;
panavour
30/10/2020, 12:45
Προ κρίσης έφερα από Γερμανία μια ψησταριά που ήταν εταιρεία Ελβετικής προέλευσης, λέγεται OUTDOORCHEF και έχει πολύ ωραίο σύστημα στράγγισης του λίπους και σου δίνει τη δυνατότητα για πολλούς τρόπους μαγειρέματος, από Κινέζικο Γουοκ, μέχρι πίτσα και άλλα πολλά. Υπάρχουν πολλές επιλογές σε αριθμό καυστήρων και το κύριο σύστημα είναι ένα χωνί που το χρησιμοποιείς πολλαπλά αναλόγως ψησίματος.
https://www.youtube.com/watch?v=5DIbffS9ubE
Έχει εξαιρετική ποιότητα κατασκευής. Τη χρησιμοποιώ 2-3 φορές το μήνα εδώ και 12 χρόνια περίπου και είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Για όποιον ενδιαφέρεται έρχεται και στην Ελλάδα πλέον εδώ και κάτι λίγα χρόνια.
https://www.outdoorchef.gr/?gclid=CjwKCAjw8-78BRA0EiwAFUw8LLDx6x8e7_BL_iBNRs6zrkbuThLJPDkM1pUfbuGeGIpvB8SaNoYuehoCbP8QAvD_BwE
422252
422253
422254
422255
Καλή όρεξη παλιόπαιδα! ( μα τι θέματα είναι αυτά που ανοίγετε; :p )
αψητο ρε φιλε,βαλτο λιγο ακομα.:lol:
αψητο ρε φιλε,βαλτο λιγο ακομα.:lol:
Χα χα χα, το ίδιο μου είπε μια θείτσα μου όταν το είδε. Άντε να της εξηγήσω για ροζ μπιφ medium rare ψήσιμο...
Αυτα παθαινεις αν χρησιμοποιεις μη βαμονομημενα θερμομετρα..
Για το παραδοσιακό φουρνάκι που διαφημίζει η κυρά Βέφα, και ψήνει σαν παλιός ξυλόφουρνος στο χωριό, πότε θα ανοίξουμε thread;
Και δεν ανοίγεις μόνος σου ένα; Τζάμπα είναι:lol:
Εγώ το μισό μου μαγείρεμα το κάνω σε αυτό (https://www.e-jumbo.gr/kouzina/ergaleia-skevi-mageirikis/ilektrikes-syskeves-kouzinas/hlektrikes-syskeves-psisimatos/tostiera-grill-metalliki-700-w_306993/). Φοβερό vfm...
Link γιατί δε βρίσκω;
[Στο επόμενο επεισόδιο: Φούρνοι ειδικά για πίτσα]
Να βάλω και εγώ το λιθαράκι μου σε αυτό το θρεντάκι.
Ξεκινάω λέγοντας ότι είμαι φύσει και θέσει τεμπέλης.
Μου αρέσει το ψήσιμο, αλλά αυτό που τράβαγα με το κάρβουνο σαν προετοιμασία και διαδικασία ήταν αποτρεπτικό, με κατάληξη να ψήνω το πολύ 3-4 φορές τον χρόνο. Είδα σε φίλο κάποτε μια ψησταριά αερίου και είπα "εδώ είμαστε", αυτό είναι για μένα (τον τεμπέλη).
Έψαξα λοιπόν, πήγα σε μαγαζιά, διάβασα κριτικές και κατάληξα σε αυτή (https://www.skroutz.gr/s/4641455/Vanward-4207S.html).
Εν γνώσει μου οικονομική, καθώς δεν ήξερα αν θα μου αρέσει τελικά σαν σπορ, καθώς δεν έχω κάνει λίγες αγορές που έχουν μείνει σχεδόν αχρησιμοποίητες.
Τελικά μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ικανοποιημένος, ψήνω πολύ συχνά, σε σημείο που να μου παραπονιούνται στην οικογένεια ότι τους έχω μπουχτίσει στο κρέας :lol:.
Απίστευτη ευκολία, όλα γίνονται γρήγορα και απλά. Πολύ σύντομα μαθαίνει κανείς πώς και πόσο αφήνει τα ψητά για να γίνουν σωστά και να παίρνει τα εύσημα ως ψήστης.
Τα αρνητικά είναι δύο.
1ον. Ποτέ δεν θα πάρεις την γεύση που δίνει η ψησταριά του κάρβουνου. Τελεία.
2ον. Αν αποφασίσεις να ψήσεις για ένα σύνταγμα, τα λίπη που θα πέσουν, είναι δυνατόν να προκαλέσουν αναφλέξεις και φλόγες αρκετά μεγάλες. Μιλάω για την δική μου ψησταριά, δεν ξέρω τι γίνεται σε άλλες.
Πάρτε και μερικές φωτογραφίες.
422263
422264
422265
422266
Η τελευταία είναι αρνίσια μυαλά, μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες μου. :D
EDIT (μετά από απαίτηση χιλιάδων αναγνωστών): Ιδιαίτερη μνεία χρειάζονται οι αντικολλητικές μεμβράνες που τις χρησιμοποιώ συνέχεια και μου έχουν λύσει τα χέρια. Ενδεικτικά εδώ (https://www.skroutz.gr/s/21729555/%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%9C%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CF%81%CE%AC%CE%BD%CE%B7-Magic-Grill-Mat-%CE%A3%CE%B5%CF%84-4-2-%CE%B4%CF%8E%CF%81%CE%BF.html?from=catspan)
zannisvel
31/10/2020, 09:46
Έχω μια αντικολλητική μεμβράνη από τη μέρα που αγόρασα το grill αλλά δεν την έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Πρέπει να είναι και 4 χρόνια...
Νόμιζα πως είναι μόνο για λαχανικά και σοταρίσματα. Για δώσε πληροφορίες.
Έχω μια αντικολλητική μεμβράνη από τη μέρα που αγόρασα το grill αλλά δεν την έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Πρέπει να είναι και 4 χρόνια...
Νόμιζα πως είναι μόνο για λαχανικά και σοταρίσματα. Για δώσε πληροφορίες.
Όχι Ζαννή. Τα πάντα μπορείς να βάλεις επάνω. Δεν έχουν κανένα θέμα με μεγάλες θερμοκρασίες, δεν κολλάει τίποτα πάνω τους. Τη χρησιμοποιώ σε μπιφτέκια, σεφταλιές, κεμπάπ, γενικά σε ότι υπάρχει φόβος να "διαλύσει". Είναι ευκολία (είπα ότι είμαι τεμπέλης; )
Μειονέκτημα είναι όμως στα λιπαρά κρέατα που βγάζουν πολλά ζουμιά έχουν κίνδυνο να γίνουν ολίγον βραστά αντί για ψητά. Δεν στραγγίζει δηλαδή και πρέπει να είμαι από πάνω με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να τα σκουπίζω (τα λίπη). :beer:
costas_versys
31/10/2020, 12:47
Να υποθέσω ότι αντί της μεμβράνης είναι πολύ καλύτερο το ματεμένιο πλατό?
για το καθάρισμα όχι, εκτός αν δεν είσαι τεμπέλης :D
Χα χα χα, πλάκα κάνω!
costas_versys
31/10/2020, 15:34
Περιμένω την παράδοση της ψησταριάς και στο μεταξύ έχω αρχίσει και αγοράζω όλα τα απαραίτητα. Πήρα γάντι, ψεκαστήρι, ξύστρες κλπ και πάω να πάρω το πλατό από Δευτέρα
Περιμένω την παράδοση της ψησταριάς και στο μεταξύ έχω αρχίσει και αγοράζω όλα τα απαραίτητα. Πήρα γάντι, ψεκαστήρι, ξύστρες κλπ και πάω να πάρω το πλατό από Δευτέρα
Τα κρεατικά ξέχασες, το πιό σημαντικό............
costas_versys
31/10/2020, 18:12
Να έλθει η ψησταριά, να πάρω και την φιάλη και μετά τα κρέατα.
Όχι. Έχω και μαντεμένιο πλατό. Ναι είναι χρήσιμο και πλεονεκτεί στο ότι πυρώνει καλύτερα. Έχει και μια τρυπούλα στην άκρη ώστε να στραγγίζουν τα λίπη. Μειονεκτεί στην ευκολία αν θέλεις να το αφαιρέσεις στην διάρκεια του ψησίματος. Στην μεμβράνη, είναι από κάτω η σχάρα, οπότε την τραβάς με μία τσιμπίδα και συνεχίζεις. Η γνώμη μου είναι να πάρεις ΚΑΙ από αυτές.
Σωστός, αναμένουμε εντυπώσεις και φωτορεπορτάζ. Το πιο σημαντικό αξεσουάρ αν είναι εκτεθειμένη η ψησταριά, είναι η κουκούλα. Επίσης αν δεν έχεις θα χρειαστείς πινέλο σιλικόνης, τσιμπίδες, σπάτουλες και μια ποδιά Chef (δίνει κύρος και προστατεύει από σκασίματα και πιτσιλίσματα λαδιού). :beer::beer:
costas_versys
31/10/2020, 18:34
.. Το πιο σημαντικό αξεσουάρ αν είναι εκτεθειμένη η ψησταριά, είναι η κουκούλα. Επίσης αν δεν έχεις θα χρειαστείς πινέλο σιλικόνης, τσιμπίδες, σπάτουλες και μια ποδιά Chef (δίνει κύρος και προστατεύει από σκασίματα και πιτσιλίσματα λαδιού). :beer::beer:
ΣΩΣΤΟΣ. Κουκούλα λέω να μην πάρω επώνυμη αλλά κάποια κουκούλα επίπλων κήπου ή για BBQ από το Leroy. Τσιμπίδα & σπάτουλα κλπ ίσως πάρω ένα κιτ αμερικάνικα
zannisvel
31/10/2020, 19:18
Σε ευχαριστώ Δήμο!!
Τώρα με το "Lockdown" θα έχει πάλι την τιμητική της η ψησταριά!!
Θα δοκιμάσω και τις μεμβράνες, ειδίκα στα μπιφτέκια που πολλές φορές μου κολλάνε.
Νομίζω μετά τα μηχανάκια είναι το μεγαλύτερο μου hobby.:lol:
Καλά ψησίματα παίδες!!
o_gavros
31/10/2020, 19:25
όλα τα λιμά εδώ έχετε μαζευτεί :p
άμα θετε μεμβράνες για να μη σας κολλάει το προς ψήσιμο τσιτσί, είστε λιτλ λιγκ στην καλύτερη :D
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
31/10/2020, 22:58
Αν βάλω μεμβράνη πρέπει να ψήνω με το καπάκι ανοικτό ή κλειστό ?
DoctoR_k6
01/11/2020, 00:35
Ποτε με ανοιχτό...
Λαδακι πριν το ψήσιμο στην σχάρα κ στα μπιφτέκια
Μια φωτό από μπιφτέκοκατασταση μόνο.
Τα μισά σε πλάκα κ τα υπόλοιπα σχάρα...
422286
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
01/11/2020, 04:47
Ποτε με ανοιχτό...
Λαδακι πριν το ψήσιμο στην σχάρα κ στα μπιφτέκια
Μια φωτό από μπιφτέκοκατασταση μόνο.
Τα μισά σε πλάκα κ τα υπόλοιπα σχάρα...
422286
Ποπο.Και ποια βγήκαν πιο καλά?Τι διαφορά είχαν?Ο λόγος που δεν έχω πάρει ακόμα είναι γιατί νομίζω ότι κάτι θα γίνεται με τα λίπη. Στα σουβλατζίδικα εχω παρατηρήσει ότι το πλατό είναι ελαφρώς κατηφορικό και εκτός ότι φεύγουν τα λίπη ο ψηστης κρατάει μια σπάτουλα και κάθε λίγο και λιγάκι καθαρίζει το πλατό. Γι'αυτό ρώτησα για το καπάκι.
Ποπο.Και ποια βγήκαν πιο καλά?Τι διαφορά είχαν?Ο λόγος που δεν έχω πάρει ακόμα είναι γιατί νομίζω ότι κάτι θα γίνεται με τα λίπη. Στα σουβλατζίδικα εχω παρατηρήσει ότι το πλατό είναι ελαφρώς κατηφορικό και εκτός ότι φεύγουν τα λίπη ο ψηστης κρατάει μια σπάτουλα και κάθε λίγο και λιγάκι καθαρίζει το πλατό. Γι'αυτό ρώτησα για το καπάκι.
Καλό μήνα. Το καπάκι κλειστό πάντα, άσχετα αν ψήνουμε σε πλάκα, σχάρα ή μεμβράνη. Άνοιγμα μόνο για έλεγχο και γύρισμα.
Από τη δική μου εμπειρία στην μεμβράνη ή στο πλατό αν δεν μαζεύουμε τα λίπη (εγώ το κάνω με απορροφητικό χαρτί κουζίνας), υπάρχει πιθανότητα να μαυρίσει επιφανειακά το μπιφτέκι ή ότι άλλο βάλεις. Πράγμα όχι απαραίτητα κακό στην γεύση, αλλά δίνει την εντύπωση ότι δεν ψήνεις αλλά τηγανίζεις, αν με καταλαβαίνεις.
Σε κάθε περίπτωση κάνε δοκιμές και ανάλογα με το τι αποτέλεσμα παίρνεις και τις γευστικές σου προτιμήσεις, λειτουργείς αναλόγως την επόμενη φορά. Η μεμβράνη όμως χρειάζεται, να πάρεις.
Τσάκω μπύρες πάτερ :beer::beer:
DoctoR_k6
01/11/2020, 09:53
Στην πλάκα βγαίνουν πιο ζουμερα γιατί δεν χάνονται τα υγρά τους, ενώ στη σχάρα πέφτουν κ στεγνώνουν ελαφρώς.
Βέβαια αν πάρεις ένα θερμόμετρο να μετράς την θερμοκρασία κ τα βγάλεις όταν πρέπει >69 για well done (εγώ τουλάχιστον λόγω κ παιδιών) δεν έχουν τοοοση διαφορά.
Μετά πετάς 2-3 αυγά κ μπέικον στην πλάκα κ έγινες.
Στο τέλος καθαρίζω την πλάκα κ ας μένει λίγο λιπακι ( κ λίγο χαρτάκι βοήθαει στα χοντρά).
Στο επόμενο αναμά θα ξαναλαδωσω πριν το ψήσιμο.
Μοσχαρίσια μπριζόλα στην πλάκα...θα πάθεις πλάκα από γεύση μετά.
Όπως είπε ο Dimos καπάκι πάντα κλειστό κ άνοιγμα για έλεγχο/μέτρηση μόνο.
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
01/11/2020, 11:50
Στην πλάκα βγαίνουν πιο ζουμερα γιατί δεν χάνονται τα υγρά τους, ενώ στη σχάρα πέφτουν κ στεγνώνουν ελαφρώς.
Βέβαια αν πάρεις ένα θερμόμετρο να μετράς την θερμοκρασία κ τα βγάλεις όταν πρέπει >69 για well done (εγώ τουλάχιστον λόγω κ παιδιών) δεν έχουν τοοοση διαφορά.
Μετά πετάς 2-3 αυγά κ μπέικον στην πλάκα κ έγινες.
Στο τέλος καθαρίζω την πλάκα κ ας μένει λίγο λιπακι ( κ λίγο χαρτάκι βοήθαει στα χοντρά).
Στο επόμενο αναμά θα ξαναλαδωσω πριν το ψήσιμο.
Μοσχαρίσια μπριζόλα στην πλάκα...θα πάθεις πλάκα από γεύση μετά.
Όπως είπε ο Dimos καπάκι πάντα κλειστό κ άνοιγμα για έλεγχο/μέτρηση μόνο.
Καπάκι κλειστό πάντα και από μένα. Άνοιγμα μόνο για γύρισμα ούτε καν για έλεγχο αφού πλέον έχω μάθει και παίζω με τα λεπτά.
Μπορεί κάποιος να βάλει κάποιο λινκ για πλάκα να πάρουμε καμία ιδέα?
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
01/11/2020, 11:51
Καλό μήνα. Το καπάκι κλειστό πάντα, άσχετα αν ψήνουμε σε πλάκα, σχάρα ή μεμβράνη. Άνοιγμα μόνο για έλεγχο και γύρισμα.
Από τη δική μου εμπειρία στην μεμβράνη ή στο πλατό αν δεν μαζεύουμε τα λίπη (εγώ το κάνω με απορροφητικό χαρτί κουζίνας), υπάρχει πιθανότητα να μαυρίσει επιφανειακά το μπιφτέκι ή ότι άλλο βάλεις. Πράγμα όχι απαραίτητα κακό στην γεύση, αλλά δίνει την εντύπωση ότι δεν ψήνεις αλλά τηγανίζεις, αν με καταλαβαίνεις.
Σε κάθε περίπτωση κάνε δοκιμές και ανάλογα με το τι αποτέλεσμα παίρνεις και τις γευστικές σου προτιμήσεις, λειτουργείς αναλόγως την επόμενη φορά. Η μεμβράνη όμως χρειάζεται, να πάρεις.
Τσάκω μπύρες πάτερ :beer::beer:
Ανταποδίδω :beer:
DoctoR_k6
01/11/2020, 17:14
Καπάκι κλειστό πάντα και από μένα. Άνοιγμα μόνο για γύρισμα ούτε καν για έλεγχο αφού πλέον έχω μάθει και παίζω με τα λεπτά.
Μπορεί κάποιος να βάλει κάποιο λινκ για πλάκα να πάρουμε καμία ιδέα?
Unimac (https://www.skroutz.gr/s/14385561/Unimac-%CE%9C%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%A0%CE%BB%CE%AC%CE%BA%CE%B1-%CE%A8%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-661390.html) δεν έχεις?
Με μια πρόχειρη αναζήτηση.
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
01/11/2020, 20:40
Unimac (https://www.skroutz.gr/s/14385561/Unimac-%CE%9C%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%A0%CE%BB%CE%AC%CE%BA%CE%B1-%CE%A8%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-661390.html) δεν έχεις?
Με μια πρόχειρη αναζήτηση.
Καλό φαίνετε. Ευχαριστώ. Για τώρα όχιαλλά άμα παίξουν λεφτά σίγουρα :D
Η πλάκα στο γκάζι/κάρβουνο πρέπει οπωσδήποτε να είναι μαντέμι; Γιατί ήθελα να πάρω ενα κομμάτι στα μέτρα μου από απλό ατσάλι (mild steel αγγλιστί) για αυτή τη δουλειά.
Είναι σημαντικό η πλάκα να μην αλλάζει απότομα θερμοκρασία όταν της βάλεις το κρύο κρέας πάνω.
Το μαντεμι, αποθηκεύει μεγάλη ποσότητα θερμότητας, οπότε δεν αλλάζει πολύ η θερμοκρασία όταν βάζεις τη μπριζόλα πάνω του.
Σε αντίθετη περίπτωση, το ψήσιμο δεν είναι καλό.
Ο στόχος είναι να έχεις όσο το δυνατόν σταθεροτερη θερμοκρασία στο χώρο ψησίματος, ανεξάρτητα πόσα πράγματα βάζεις. Το ατσάλι δεν συγκρατει τη θερμότητα. Ειδικά εκεί που ακουμπάει το προς ψήσιμο φαΐ.
doctor_john
02/11/2020, 00:23
Μαύρη λαμαρίνα λες αλλά δεν ξέρω αν θα σε βολέψει.
Αν χρειαστείς πχ 300x500x15 και θα είναι αρκετά βαρύ σαν εξάρτημα που σημαίνει πως θα χρειαστεί
να κάνεις και χερούλια.
Σίγουρα δεν έχει την δομή που έχει το μαντέμι που φυλακίζει αέρα. Αυτό σημαίνει ότι θα αποβάλει την θερμοκρασία πολύ γρηγορότερα ~1/10.
Αυτό ίσως να μην σε επηρεάζει αν έχεις ομοιόμορφη κατανομή με 4-6 μπεκ, είμαι όμως σίγουρος ότι σε λίγο καιρό θα σκεβρώσει.
Ισως είναι πιο λογικό να απευθυνθείς με τα μέτρα σου σε βιοτεχνία που κάνει ξυλόσομπες να σου δώσουν λύση.
stefanos
02/11/2020, 18:42
Αν χρειαστείς πχ 300x500x15 και θα είναι αρκετά βαρύ σαν εξάρτημα που σημαίνει πως θα χρειαστεί
να κάνεις και χερούλια.
Κοντά 18 κιλά?:confused: παίζει να θέλει και καμιά ενίσχυση η ψησταριά για να την σηκώσει.
18 κιλά; Πφφφφφφ (https://www.youtube.com/watch?v=SNAr7adtpdY&feature=youtu.be&t=719)
Πέρα από την πλάκα (pun intended), δε σκοπεύω να πάω σε κάτι hardcore, δεν έχω ψησταριά που να αντέχει τέτοιες συγκινήσεις ούτως ή άλλως. Απλά ρωτάω για να ξέρω τι υλικό να κοιτάξω αν/όταν το αποφασίσω.
Κλεψτε απο καπου (συνηθως απο παλετα -και καλα- ορεινου στυλ οικοδομης..) κανα δυο πλακες λεπτόκοκκου, φυλλωμένου, ομοιογενούς μεταμορφικού βράχου που προέρχεται από έναν αρχικό ιζηματογενή βράχο τύπου σχιστόλιθου που αποτελείται από πηλό ή ηφαιστειακή τέφρα μέσω χαμηλού βαθμού περιφερειακού μεταμορφισμού, βαλτε απο κατω οτι πηγη θρεμοτητας γουσταρετε (κατα προτιμηση ανοιχτη φωτια), βαλτε πανω τα μπριζολοπατσετοψαρονεφρια (αντε και κανενα πλευρότους για τους ξενερουά..) και εληξε το ζητημα..
yannis24
03/11/2020, 13:11
Κλεψτε απο καπου (συνηθως απο παλετα -και καλα- ορεινου στυλ οικοδομης..) κανα δυο πλακες λεπτόκοκκου, φυλλωμένου, ομοιογενούς μεταμορφικού βράχου που προέρχεται από έναν αρχικό ιζηματογενή βράχο τύπου σχιστόλιθου που αποτελείται από πηλό ή ηφαιστειακή τέφρα μέσω χαμηλού βαθμού περιφερειακού μεταμορφισμού, βαλτε απο κατω οτι πηγη θρεμοτητας γουσταρετε (κατα προτιμηση ανοιχτη φωτια), βαλτε πανω τα μπριζολοπατσετοψαρονεφρια (αντε και κανενα πλευρότους για τους ξενερουά..) και εληξε το ζητημα..
Επειδη μιλας πολυ σοφα γερο, και επειδη εγω ειμαι απο χωριο και δεν τα παω καλα με τις λεξεις (..χαμηλου βαθμου περιφερειακου μεταμορφισμου.... τι ειπε το ατομο !!! :eek: :eek: :eek: ), μπορεις να μας βαλεις μια φωτογραφια ??
https://www.youtube.com/watch?v=WYKCzN465jY
:p
Επειδη μιλας πολυ σοφα γερο, και επειδη εγω ειμαι απο χωριο και δεν τα παω καλα με τις λεξεις (..χαμηλου βαθμου περιφερειακου μεταμορφισμου.... τι ειπε το ατομο !!! :eek: :eek: :eek: ), μπορεις να μας βαλεις μια φωτογραφια ??
ΕννοΑει, κάτι πλάκες που μοιάζουν με πέτρα και μπαίνουν ως διακοσμητικές στον τοίχο.... Σαν αυτές:
422339
(Τελικά έχω γίνει καλός στην αποκρυπτογράφηση του πάνσοφου....:lol: )
Bowleno νομίζω πιο πολύ φέρνουν σε αυτό (https://en.wikipedia.org/wiki/Slate):
422340
Γέροντα, οι μεταφράσεις σου μου προκαλούν ηδονή... [edit] αλλά όχι και ξενέρωτα τα πλευρώτους!
Bowleno νομίζω πιο πολύ φέρνουν σε αυτό (https://en.wikipedia.org/wiki/Slate):
422340
Γέροντα, οι μεταφράσεις σου μου προκαλούν ηδονή... [edit] αλλά όχι και ξενέρωτα τα πλευρώτους!
Κρυπτογράφηση κάνει τούτος, όχι μεταφράσεις....:cry::lol:
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
03/11/2020, 16:35
https://www.youtube.com/watch?v=WYKCzN465jY
:p
Μία φορά πήγα στο χωριό για μπριτζολακια.Ανακαλυψα όμως πως είχα ξεχάσει τη σχάρα σπίτι. Τι να εκανα?
Άναψα Μία φωτιά και γύρω της εβαλα πέτρες πλακέ. Όπως στό βιντεο. Όταν πυροσαν οι πέτρες τους έβαλα αρκετό λεμόνι και μετά λιγο λαδάκι για να μην κολλήσει το κρέας. Πήρε παραπάνω ώρα αλλά ψυθηκαν ομοιόμορφα. Αυτό πού έχω να πω είναι ότι οι πέτρες σπάσανε από τη θερμοκρασία. Στο βιντεο μου φαίνετε περίεργο πως η πέτρα που κάνει τη δουλειά της σχάρας δεν έσπασε.
o_gavros
03/11/2020, 20:28
Άμα συνεχίσει κανείς ιερόσυλος να προμοταρει μανιτάρια σε θρεντ ψησταργιας, θα φάει μπαν τηλεφώνημα :p
Άμα συνεχίσει κανείς ιερόσυλος να προμοταρει μανιτάρια σε θρεντ ψησταργιας, θα φάει μπαν τηλεφώνημα :p
Τώρα κάνεις διακρίσεις, γιατί επιτρέπεις να συζητάμε για μανιτάρια σε νήματα για αξεσουάρ. Δηλαδή δεν είναι κρίμα η ψησταριά να πάθει ζημιά αν πέσει κάτω χωρίς προστασίες; :p