PDA

View Full Version : Παρακαλουνται οι τυπου variattor....

Σελίδες : 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10

Ζεύκας
16/06/2015, 22:57
πάντως οφείλω να παραδεχτώ ότι το τζιλέρα είναι αρκετά γρήγορο. καληνύχτα και σε σένα :wave2:

Pew
16/06/2015, 23:05
:yuck:

το μλκ :bawl:
Μη γελας, σε σκουτερ κατεληξα και αναθεμα την ωρα και τη στιγμη που "τρωω το σκατο" εξαιτιας καποιων ηλιθιων που αμαυρωνουν το συνολο!
Νταξει δεν οδηγαω και καμια μπανιερα... 278cc ειναι για τα ψωνια και το ψωλαρισμα περα-δωθε.
Στριφτερμαν ειμαι ομως και σε κερναω τσαγακια, κοκακολες, 7up σταυροποδι ξυνοντας στο πλαγιασμα τα σφραγισματα μου. :eek:

andreas 400
16/06/2015, 23:11
πάντως οφείλω να παραδεχτώ ότι το τζιλέρα είναι αρκετά γρήγορο. καληνύχτα και σε σένα :wave2:

καλο βραδυ και παντα ορθιοι καλη η μλκ μας στο φορουμ αλλα προσοχη ειναι ανικητοι εξω...

stefanos
17/06/2015, 00:07
Στενο ευρος? Ουτε κατα διανοια. Ο κομπρεσορας των 14ων που δουλευει 1μπαρ απο τις 1300 στροφες δεν προδιδει στενο ευρος.... Ειμουν κατοχος DSG και μαλιστα απο τα πρωτα βελτιωμενα και στο κιβωτιο ...και με συμμετοχη σε dragster.

Δεν είπα ότι οι σύγχρονοι κινητήρες έχουν στενό εύρος λειτουργίας, αλλά ότι έχεις την δυνατότητα να κινείσαι στο τμήμα εκείνο που έχεις την καλύτερη απόδοση (σε οικονομία επιδόσεις).

7Tolis
17/06/2015, 00:25
Δεν βλέπω καποιον να αποδέχεται το κάλεσμα του παληκαριου,κο κο κο κο κοοοοοοο :D

alres
17/06/2015, 06:43
Οι μόνοι σοβαροί λόγοι για να πάρει κάποιος σκούτερ μέχρι 300cc και όχι πάπιο είναι:

1) χώροι
2) φρένα/στήσιμο
3) κυριλέ εμφάνιση
4) το ότι είσαι πιο εύκολα εντοπίσιμος από τους άλλους

Σε κατανάλωση τα σκούτερ χάνουν (σε αυτονομία κερδίζουν), σε κόστος/ευκολία επισκευής τα σκούτερ χάνουν πολύ.
Στην αξιοπιστία τείνω να πιστεύω ότι αν είσαι προβλεπέ στα σέρβις, έρχονται στα ίδια με τα παπιά.

Όσον αφορά την αντοχή του μοτέρ στο χρόνο, νομίζω οι διαφορές είναι πολύ μικρές με τα παπιά ίσως να κερδίζουν με μικρή διαφορά.

Οι βλαχοκάγκουρες που παλιά με τα ίδια φράγκα πουλάγαν μούρη με κάτι σαπάκια κουτιά με 300 αυτοκόλλητα πάνω και το μπουρί, λόγω στενότητας μετακινήθηκαν στα σκουτερ και ειδικά στα μέγκα σκουτερ. Φυσιολογικό είναι.

Το θέμα είναι ότι σπάνια βλέπω τύπους με 250,300,400 κυβικά σκουτερ να πηγαίνουν μακριά (στυλ ΤΑΞΙΔΙ, δηλαδή βλέπε οτιδήποτε πάνω από 400χλμ), ενώ έχω δει πολύ κόσμο να ταξιδεύει με κάτι χρέπια μονοκύλινδρα 250αρια στου διαόλου τη μάνα, να μην πούμε για παπιά και το ξεφτιλίκι πάρει επικές διαστάσεις

GIXXERAKIAS
17/06/2015, 08:56
Εγώ το μόνο που θα ήθελα να υπενθυμίσω σε κάποιους (γκουχουγκουχουζεύκαςγκουχουντέβιλςγκουχουγκουχου) σε μια ωραία και παλιά σκουτεροβεσποπαπιόβολτα του φόρουμ στο Λουτράκι ότι με τρία διαφορετικά μηχανάκια είχαμε βγάλει και γαμώ τα γούστα στο βουνό...δεν έχει σημασία τι οδηγάς αλλά πώς το οδηγάς....

Carry on bitches....:smokin:

andreas 400
17/06/2015, 09:16
Οι μόνοι σοβαροί λόγοι για να πάρει κάποιος σκούτερ μέχρι 300cc και όχι πάπιο είναι:

1) χώροι
2) φρένα/στήσιμο
3) κυριλέ εμφάνιση
4) το ότι είσαι πιο εύκολα εντοπίσιμος από τους άλλους

Σε κατανάλωση τα σκούτερ χάνουν (σε αυτονομία κερδίζουν), σε κόστος/ευκολία επισκευής τα σκούτερ χάνουν πολύ.
Στην αξιοπιστία τείνω να πιστεύω ότι αν είσαι προβλεπέ στα σέρβις, έρχονται στα ίδια με τα παπιά.

Όσον αφορά την αντοχή του μοτέρ στο χρόνο, νομίζω οι διαφορές είναι πολύ μικρές με τα παπιά ίσως να κερδίζουν με μικρή διαφορά.

Οι βλαχοκάγκουρες που παλιά με τα ίδια φράγκα πουλάγαν μούρη με κάτι σαπάκια κουτιά με 300 αυτοκόλλητα πάνω και το μπουρί, λόγω στενότητας μετακινήθηκαν στα σκουτερ και ειδικά στα μέγκα σκουτερ. Φυσιολογικό είναι.

Το θέμα είναι ότι σπάνια βλέπω τύπους με 250,300,400 κυβικά σκουτερ να πηγαίνουν μακριά (στυλ ΤΑΞΙΔΙ, δηλαδή βλέπε οτιδήποτε πάνω από 400χλμ), ενώ έχω δει πολύ κόσμο να ταξιδεύει με κάτι χρέπια μονοκύλινδρα 250αρια στου διαόλου τη μάνα, να μην πούμε για παπιά και το ξεφτιλίκι πάρει επικές διαστάσεις

αγαπητε πως εβγαλες αυτο το πραγμα απο το μυαλο σου ειλικρινα απορω,οσο για τα μακρινα ταξιδια γενικα απ ολους ειναι κομμενα με 1,70 αμολυβδη.η κριση συρικνωσε και τα μεγαλα κυβικα μοτο αλλα και τις μακρινες μετακινησεις-βολτες.

amyroukai
17/06/2015, 09:19
alres αλίμονο αν ο βροχίδης είναι κριτήριο "ταξιδιώτη" ή αν θεωρήσουμε ότι ο μητσάκης που ταξίδεψε με παπί από στοίχημα είναι κανόνας, έχουμε κοπεί όλοι με αυτό το στάνταρ. Μιά χαρά πετυχαίνεις σκουτεράκια εκτός πόλης... Πιο πολλά από SS σε πίστα, ας πούμε ένα τυχαίο παράδειγμα ή από ον-οφ στο βουνό, ένα άλλο τυχαίο παράδειγμα. Γ@μηθήκατε ρπμ... Πραγματικά.

andreas 400
17/06/2015, 09:39
ποια ss αδερφε;;αυτα πλεον ειναι στο πολεμικο μουσειο στην αθηνα,κινουμε σε ολη την αθηνα μπορει να περασουν αρκετες μερες να δω καποιο ss,με συντηρηση αυτοκινητου τι να λεμε,η κριση αλλαξε πολλα,χαλκιδα και λουτρακι τα χαμε για καφεδακι ξεμουδιασματος.στο σκουτερκλαμπ υπαρχουν πολλα παιδια που κατεβηκαν απο μηχανες και πηραν σκουτερ ελεω κρισης

Ζεύκας
17/06/2015, 09:50
κατεβηκαν απο μηχανες και πηραν σκουτερ ελεω κρισης

φαντάζομαι δεν συμπεριλαμβάνεις σκούτερ άνω των 400 κυβικών...

amyroukai
17/06/2015, 09:51
μπορει να περασουν αρκετες μερες να δω καποιο ss
Δεν πας για καφέ στα σωστά σημεία, να περνάνε και να γκαζώνουν μπροστά στην Γκαφετέρια τα οζά... Με μεταχειρισμένα λάστιχα από τρακ ντέι κιόλας. Να φαινόμεθα στριφτεροί.

Ζεύκας
17/06/2015, 09:55
Δεν πας για καφέ στα σωστά σημεία, να περνάνε και να γκαζώνουν μπροστά στην Γκαφετέρια τα οζά... Με μεταχειρισμένα λάστιχα από τρακ ντέι κιόλας. Να φαινόμεθα στριφτεροί.

άμα τα έχουν φάει αυτοί τα λάστιχα μαγκιά τους.

άμα είναι κουλάδια κ απλά πάνε στον λαστιχά και βάζουν μεταχείρω σλικ
μόνο κ μόνο για τη ποζεριά τότε είναι απλά τραγικοί :lol:

Ζεύκας
17/06/2015, 09:56
Εγώ το μόνο που θα ήθελα να υπενθυμίσω σε κάποιους (γκουχουγκουχουζεύκαςγκουχουντέβιλςγκουχουγκουχου) σε μια ωραία και παλιά σκουτεροβεσποπαπιόβολτα του φόρουμ στο Λουτράκι ότι με τρία διαφορετικά μηχανάκια είχαμε βγάλει και γαμώ τα γούστα στο βουνό...δεν έχει σημασία τι οδηγάς αλλά πώς το οδηγάς....

τότε ήμασταν μικροί και καυλωμένοι.
κ ποδήλατο με 50αρι μοτέρ να ειχαμε πάλι κομμάτια θα πηγαίναμε :lol:

amyroukai
17/06/2015, 09:56
άμα τα έχουν φάει αυτοί τα λάστιχα μαγκιά τους.

άμα είναι κουλάδια κ απλά πάνε στον λαστιχά και βάζουν μεταχείρω σλικ
μόνο κ μόνο για τη ποζεριά τότε είναι απλά τραγικοί :lol:

Πρώτη φορά το ακούς αυτό με τα μεταχειρισμένα και τα ποζέρια, ε; :bawl:

devil's animal
17/06/2015, 10:06

Γιαννακο, ωραιες εποχες...:)
αλλα ειναι αλλο πραγμα να κανεις βολτα για τον χαβαλε και με αμφοτερα πειραγματα απο ολους οντας συνειδητοποιημενος τι καβαλας και τις δυνατοτητες του...και αλλο πραγμα να εχεις παρει κατι τετοιο σαν μοναδικο οχημα και να πρηζεις κοσμο με το ποσα καλα στριβει, ποσα καλα επιταχυνει, ποσο τελικη εχει, τι χωρους, τι ανεση και αλλα τετοια γραφικα...

και εγω στην πρωτη μου ετησια, πηγα δικαβαλος με την διχρονη 200αρα βεσπα του πατερα μου με ταχυτητες στο χερι και ανεβαινα αγιο ξυνοντας ποδια..το κιτρινο μαμουνι ακομα με θυμαται που "ξεμοναχιαστηκαμε" καποια στιγμη με gsxr του αυτος και δεν μπορουσε να μου ξεφυγει..:p..τον πετυχα πριν κανα 2-3 χρονια Σερρες και θυμηθηκαμε το γεγονος...:lol:

Ζεύκας
17/06/2015, 10:08
Πρώτη φορά το ακούς αυτό με τα μεταχειρισμένα και τα ποζέρια, ε; :bawl:

όχι. :lol:

ήξερα άτομο με 1000 Κ8 που δεν είχε πατήσει ποτέ πίστα και φόραγε καρασλικ 190/60 :bawl:

andreas 400
17/06/2015, 10:09
φαντάζομαι δεν συμπεριλαμβάνεις σκούτερ άνω των 400 κυβικών...

εεε ναι εννοειται απο κει και πανω δεν κανεις οικονομια

andreas 400
17/06/2015, 10:11
Δεν βλέπω καποιον να αποδέχεται το κάλεσμα του παληκαριου,κο κο κο κο κοοοοοοο :D

καλαμποκι λεμε χαχαχα

kemmotar
17/06/2015, 10:12
Μπα οι περισσότεροι αυτό κανουβ. Δυστυχώς τα σούπερ σπορτ επειδή είναι αρκετά φτηνά μτχ, τα αγοράζει δευτεροτριτοτεταρτο χέρι ο κάθε βλαχοκαγκουρας αδαής ακρανωτος με κολλημένο τισερτ για μαρσαρισμα στην καφετέρια κ στην κίνηση δεν μπορεί ούτε να περάσει ανάμεσα από τους καθρέφτες. ..
δεν γενικευω ιδιαίτερα εεεεε

nikos_abel
17/06/2015, 10:16
Ποιό ακριβώς είναι το επιχείρημά μου σοκολάτα:p?

Σοκολάτα ΜΟΥ. Σκέτο δεν είναι το ίδιο.

Είπα ότι το αυτόματο (cvt) είναι άλλο πράγμα από το dct, smg, dsg και λοιπά.

Ότι δεν είναι ίδια όλα αυτά, ούτε λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο, κλπ κλπ κλπ.

Υπήρξε ένα (παρ'ολίγον?) μπέρδεμα μεταξύ των μάνιουαλ, των αυτόματων, και των σειριακών όπως αυτά που προανέφερα και απλά προσπάθησα να το ξεδιαλύνω.

Με είδες να επιχειρηματολογώ υπέρ του "Το μπαίρνουν τα cvt" οπότε και να έχεις δίκιο να μου πεις αυτά που μου λες?

Όχι.

Θα το κάνω τώρα όμως για να μην πάνε και χαμένα αυτά που έγραψες:lol:

Όχι ρε, να ανοίξουμε θρεντ "CVT, τον μπαίρνουν ή τον μπαίρνουν όλα τα άλλα.

Είσαι απόλυτα σίγουρος ότι θα ήθελες να έχεις πάντα και παντού τη μέγιστη ροπή που μπορεί να σου δώσει ο κινητήρας?

Είμαι σίγουρος, ως ορισμός οι "ταχύτητες" υπάρχουν για να παίρνουμε τη δυνατότερη μέγιστη ροπή ανάλογα με τις στροφές του κινητήρα.

Αν κάνω λάθος, ας μας διορθώσει κάποιος παππούς, κωλόγερας, σπαστικός από τους γνώστες.

Εμ δεν είναι αλλουνού παπά βαγγέλιο βρε μανίτσο μου, το ότι η τεχνολογία δεν έχει λύσει τα προβλήματα που αναφέρεις.

Παρακάτω

Κι εγώ θεωρώ ότι ο καλύτερος εξοπλισμός ασφαλείας είναι φανελάκι, βερμούδα, μπαντάνα (γαμώ τις ζέστες μου γαμώωωωωω:a52:), απλά η τεχνολογία δεν έχει βρει τρόπο να τα κάνει να απορροφούν τους κραδασμούς και να μας προστατεύουν όπως μια δερμάτινη φόρμα κι ένα Arai ή ένα Shoei.

Μέχρι να τα λύσει, και αν τα λύσει ποτέ, η δερμάτινη φόρμα και το καλό κράνος θα προσφέρουν τη μεγαλύτερη ασφάλεια.

Η υπερβολή που παραθέτεις δεν είναι αναλογική.

Last time I checked τα περισσότερα σκούτερ με cvt πορεύονταν.

Τέσπα.

Αυτιά:beer:

Θα με βάλεις να φτιάξω λίστα με τα κιβώτια των σκούτερ παναθεμάσε.

Επιστρέφω

nikos_abel
17/06/2015, 10:25
Βαριέμαι

Να πόσα είδη CVT υπάρχουν

https://en.wikipedia.org/wiki/Continuously_variable_transmission

andreas 400
17/06/2015, 10:38
Μπα οι περισσότεροι αυτό κανουβ. Δυστυχώς τα σούπερ σπορτ επειδή είναι αρκετά φτηνά μτχ, τα αγοράζει δευτεροτριτοτεταρτο χέρι ο κάθε βλαχοκαγκουρας αδαής ακρανωτος με κολλημένο τισερτ για μαρσαρισμα στην καφετέρια κ στην κίνηση δεν μπορεί ούτε να περάσει ανάμεσα από τους καθρέφτες. ..
δεν γενικευω ιδιαίτερα εεεεε

αυτος ο αναβατης μια που θα το παρει μια που θα το πουλησει στο 3μηνο....

spyrakos35
17/06/2015, 10:43
........ κ στην κίνηση δεν μπορεί ούτε να περάσει ανάμεσα από τους καθρέφτες. ..

δεν καταλαβαίνω πού είναι το πρόβλημα αν κάποιος θέλει να πηγαίνει αργά σε διήθηση..... το ορθό (και ουχί ορθόν) είναι με +20 χλμ....

αν κάποιος θέλει να πηγαίνει δίχως αύριο στη διήθηση, δικαίωμά του, αλλά δεν θα πει τον συνετό "μαλάκα".....

τωρα αν ο "αργός" παίρνει χαμπάρι και φροντίζει να αφήνει τους πίσω του να περνάνε ή όχι, είναι άλλο θέμα, άλλη κουβέντα....

;)

byron
17/06/2015, 10:48
Κούρασε το θέμα, και ακόμα περισσότερο κούρασαν τα επιχειρήματα/σκαλώματα/ιδεοληψίες που προσκυνάνε κάποιες "σταθερές", χωρίς να πολυψάχνουν πέραν των κλισέ.
Κάτι σαν Λουκά με Dainese δλδ...χρησιμότητα-σκοπός-τα@@μαςκουνιούνται...

Αυτό που προφανώς δεν μπορείτε να καταλάβετε, είναι αδιανόητο, δεν το χωράει ο νούς...είναι οτι για τους ίδιους λόγους που κάποιοι αγοράζουν κάποια "περιττή" "άχρηστη" μοτοσυκλέτα, για τους ίδιους λόγους αγοράζουν κάποιο "περιττό" scooter. O fun factor δεν έχει κάποια σταθερά. Άλλος το καλύπτει με ένα "άχρηστο" muscle bike, άλλος street fighter, άλλος με SM, άλλος με GP800.
Ok...και?

Από πότε ο fun factor επιτρέπεται σε κάθε άχρηστη μοτό (μήπως θέλετε να δούμε το thread του άπειρου τυπάκου που ήθελε να πηγαίνει απ΄την πλατεία του χωριού στο σπίτι, και έπεσαν προτάσεις για SMR-SXV-EXC ?), και είναι απαγορευμένη σε scooter? Από πότε ο fun factor έγινε προνόμιο ΜΟΝΟ των μοτοσυκλετών?

Τον άλλον τον ενοχλούν οι βλαχοκάγκουρες των scooter επειδή δεν κάνουν ταξίδια λέει...:lol:. Ενώ οι βλαχοκάγκουρες με τις 17"άρες στα ΧΤ, τις Arrow στα Tiger, και τα συρματασφαλισμένα RRRRR κατεβαίνουν μόνο για κατούρημα στα parking της εθνικής και τεκίλες στα σαλούν της επαρχίας.

ΥΓ. Δεν με ενδιαφέρει να εξωραίσω τους μαλάκες κατόχους των scooter. Η υποκρισία με σαλτάρει...το πωωωωω ρε πστμ στα καρναβάλια του Ribas, της μαύρης και του κάθε ψυχοπαθή της εθνικής, που αυτόματα μετατρέπεται σε κουνημένο δάχτυλο και κράξιμο αν δεν γουστάρουμε το όχημα.

kemmotar
17/06/2015, 10:48
Άλλο δεν μπορώ γιατί δεν έχω αίσθηση του χώρου κ άλλο να θες να τρέχεις ανάμεσα που αν δεν απατωμαι ΚΑΝΟΝΙΚΑ αποτελεί κ παράβαση του κοκ. Εννοείται ότι δεν πρέπει να τρέχουμε. Ποσοι μλκες με αυτοκινητα στριβουν ξαφνικά χωρίς φλας για να αλλάξουν λωρίδα

andreas 400
17/06/2015, 10:49
δεν καταλαβαίνω πού είναι το πρόβλημα αν κάποιος θέλει να πηγαίνει αργά σε διήθηση..... το ορθό (και ουχί ορθόν) είναι με +20 χλμ....

αν κάποιος θέλει να πηγαίνει δίχως αύριο στη διήθηση, δικαίωμά του, αλλά δεν θα πει τον συνετό "μαλάκα".....

τωρα αν ο "αργός" παίρνει χαμπάρι και φροντίζει να αφήνει τους πίσω του να περνάνε ή όχι, είναι άλλο θέμα, άλλη κουβέντα....

;)

το ξαναγραψα χθες,δυστηχως καθε μερα κατεβαινω κηφισιας ....ποια +20??ειτε πανε σαν τα αμαξια αναμεσα και κλεινουν διαδρομο ειτε με +2χλμ αναβατες κρισης και αμπαλοι ανεξαρτητου μοτο...

pipe_smoker
17/06/2015, 10:54
Σοκολάτα ΜΟΥ. Σκέτο δεν είναι το ίδιο.

Βανίλια ΣΚΕΤΟ με είπες ΡΕ!

Δεν ξανακάνω κουότε, τράβα πίσω να δεις:mad:

Βαριέμαι

Να πόσα είδη CVT υπάρχουν

https://en.wikipedia.org/wiki/Continuously_variable_transmission

Κι εγώ βαριέμαι.

Είδη CVT είναι αυτά βρε μάνα μου.

Κατηγορία CVT, με κάποιες υποκατηγορίες που παραμένουν κάτω από την ομπρέλα CVT.

Και 300 είδη "Continuously Variable Transmission" συστημάτων να υπάρχουν, και τα 300 συνέχιζουν να παρέχουν την transmission τους κατά τρόπο continuously variable.

Δεν έχει κράκα κρούκα άλλαξε το γρανάζι και κούμπωσε το άλλο, πώς διάλο να το πω?

nikos_abel
17/06/2015, 10:58
Δεν έχει κράκα κρούκα άλλαξε το γρανάζι και κούμπωσε το άλλο, πώς διάλο να το πω?

Με ΜΟΥ στο τέλος :lol: και θα είμαστε ΟΚ

(το βανίλια προέρχεται από ένα ταμπάκο που είχες προτείνει κάποτες ;) )

motoexelixis
17/06/2015, 11:06
Επειδη μπερδεψαμε λιγο τις βουρτσες στο θρεντακι, να ριξω κι εγω τον οβολο μου...

Δεν ειπε κανει απ οτι βλεπω οτι τα scooter ειναι αχρηστα η για πεταμα,με τους κατοχους τα βαζουνε επειδη δε συμπεριφερονται ως αναβατες scooter ως οφειλαν,(αυτο το κανω και φραγκοδιφραγκα αν θελετε)αλλα ως γ@μαω και δερνω οτι κινειται....

Το ιδιο ακριβως κανουμε και με τους κατοχους gs 1200 με την ιδια νοοτροπια, δε φταιει το μηχανακι αν το αγοραζουν μαλακες με κολληματα...

Λογικο ειναι οταν ενα μηχανακι προοριζεται για αλλη χρηση και αλλη να υποκειται να το βλεπεις και να γελας,η να κραζεις, δε πα να ειναι και το παπαγκαλε η το νεο h2r

Τα scooter φτιαχτηκαν για ευκολια στη μετακινηση και τιποτα αλλο,ολα τα υπολοιπα ειναι θεμα μαρκετινκ και τιποτα αλλο.

Και οχι δε προκειται να γινουν ποτε ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ, απλα δικυκλα θα ειναι και ενιοτε τρικυκλα...

pipe_smoker
17/06/2015, 11:07
Με ΜΟΥ στο τέλος :lol: και θα είμαστε ΟΚ

(το βανίλια προέρχεται από ένα ταμπάκο που είχες προτείνει κάποτες ;) )

Ε άντε ΜΟΥ γ@μήσου και είμαστε οκ:rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao:

A, ναι το μακμπάρεν λες.
Από σιρόπια μόνο αυτόν καπνίζω.

:beer::beer::beer:

nikos_abel
17/06/2015, 11:23
Ε άντε ΜΟΥ γ@μήσου και είμαστε οκ:rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao:

:moutza:

A, ναι το μακμπάρεν λες.
Από σιρόπια μόνο αυτόν καπνίζω.

Panos76
17/06/2015, 11:28
Και οχι δε προκειται να γινουν ποτε ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ, απλα δικυκλα θα ειναι και ενιοτε τρικυκλα...

Από αυτή τη φράση ξεκίνησε όλο το κακό! Μη τη ξαναλέτε γιατί δε θα το αντέξω να το πάρουμε απ'την αρχή!

:cry:

byron
17/06/2015, 11:34

Ναι ε? Για πες και γιατί...

Γιατί είναι μοτοσυκλέτα το Mana πχ και δεν είναι το GP800...?
Γιατί είναι μοτοσυκλέτα το NC700 και δεν είναι το T-Max 530 πχ...?

andreas 400
17/06/2015, 11:40
Από αυτή τη φράση ξεκίνησε όλο το κακό! Μη τη ξαναλέτε γιατί δε θα το αντέξω να το πάρουμε απ'την αρχή!

:cry:

εισαι λαθος!!δεν ξεκινησε ετσι!!οι εχοντες σκουτερ γνωριζουμε τι καβαλαμε!η προκαταληψη ειναι των μηχανοβιων αυτοι ξυνονται!!ειδες ποτε εδω μεσα ή καπου αλλου να επιχειρηματολογει για το στριψιμο και τις επιδοσεις των σκουτερ??
και ο ομιλων εχει ριξει ενα σκασμο λεφτα στη βελτιωση εχει πλησιασει πολυ τις μοτοσυκλετες αλλα ημαρτον ξερω τι καβαλαω....
το θεμα ξεκινησε για τη συναντηση του σκουτερ κλαμπ στην πλατεια μεμου και τις καγκουριες των κατοχων....αν εχει δικοιο το παληκαρι δεν μπαινω καν στη κουβεντα καθως ηταν τραγικη η περιγραφη αλλα και ο μοτορατσιμος μετεπειτα

est
17/06/2015, 11:47
@byron
Για τα συγκεκριμένα που αναφέρεις θα μπορούσε να πει κάποιος πως είναι μοτοσυκλέτες γιατί:
1) έχουν ταχύτητες
2) έχουν αλυσίδα
3) δεν έχουν μεταξόνιο μπανιέρας
4) έχουν κανονικούς τροχούς και αναρτήσεις.
Αλλά πραγματικά κι εγώ είμαι της άποψης να μην το κουράζουμε άλλο με αυτό το θέμα.
Επιλογές ρε φίλαι (tm ζεύκας) στο κάτω κάτω.
Αυτό ήθελε αυτό πήρε. Τέλος
Και πραγματικά στα π@π@κια μου αν θέλει να κάνει κόντρες για να δείχνει στους υπόλοιπους πως δεν είναι μικροτσούτσουνος.
Υπάρχει και το διάσημο ρητό εξάλλου "10 πόντους μακριά απ'τον κ@λο μου και ας τον έχει 1 μέτρο"..:wave2:

Ζεύκας
17/06/2015, 11:48
αν εχει δικοιο το παληκαρι δεν μπαινω καν στη κουβεντα καθως ηταν τραγικη η περιγραφη αλλα και ο μοτορατσιμος μετεπειτα

κοινώς, είχε δίκιο το παλικάρι :lol:

ggs
17/06/2015, 11:51
:lol:

337303

andreas 400
17/06/2015, 11:53
κοινώς, είχε δίκιο το παλικάρι :lol:

δικοιο αλα καρτ δινεις ετσι χαλαρα βλεπω....να σε κερασω καφεδακι μια τεταρτη που εχει παρα πολυ κοσμο λογω θερους να δεις εσυ αν στεκουν οσα ειπε το παληκαρι,να δεις ποσα παπακια με νεροσωληνες παπαγιαννη θα περασουν ,ποσα τδμ ξεταπωτα και ποσα σκουτερ με ακραπες θα ενοχλησουν το κοσμο.

Ζεύκας
17/06/2015, 11:55
εδώ στην πλατεία του κορυδαλλού έχει σκάσει τυπάς για καφέ με γεράκι στο ώμο του. :cry:

στα σκούτεροπαπιοτιντιεμ θα μείνω; :lol:

stam2
17/06/2015, 12:02
για καφέ με γεράκι στο ώμο του.

το γεράκι είναι ήσυχο και γρήγορο...
το παπάκι είναι θορυβώδες και αργό...

andreas 400
17/06/2015, 12:04
εδώ στην πλατεία του κορυδαλλού έχει σκάσει τυπάς για καφέ με γεράκι στο ώμο του. :cry:

στα σκούτεροπαπιοτιντιεμ θα μείνω; :lol:

υποκλινομαι στην αγρια φυση!!

andreas 400
17/06/2015, 12:09
@byron
Για τα συγκεκριμένα που αναφέρεις θα μπορούσε να πει κάποιος πως είναι μοτοσυκλέτες γιατί:
1) έχουν ταχύτητες
2) έχουν αλυσίδα
Αλλά πραγματικά κι εγώ είμαι της άποψης να μην το κουράζουμε άλλο με αυτό το θέμα.
Και πραγματικά στα π@π@κια μου αν θέλει να κάνει κόντρες για να δείχνει στους υπόλοιπους πως δεν είναι μικροτσούτσουνος.
Υπάρχει και το διάσημο ρητό εξάλλου "10 πόντους μακριά απ'τον κ@λο μου και ας τον έχει 1 μέτρο"..:wave2:

επειδη τσιμπας 2λεξεις που ειπα να σου ματαεξηγησω....ολα μου τα μοτο και λιγοτερο τα αμαξια τα βελτιωνα,για παρτη μου.1-2φορες εχω παει σχιστο και ηταν με φιλους.με ευχαριστει το σκουτερ μου αφανταστα και λευκη επιταγη να μου εδιναν πολυ δυσκολα θα το αλλαζα.πλεον εχω τη δυναμη να ντροπιασω μηχανες στα φαναρια,δεν ψαχνομαι αν καποιος μηχανοβιος με προκαλεσει με υφος μπλαζε εαν οι συνθηκες το επιτρεπουν θα επιδιωξω να του ριξω μια τσαπου ν με θυμαται και να του πεσει η μυτη,πολυ απλα και καταννοητα τα λεω πιστευω

Ζεύκας
17/06/2015, 12:22
Βρε Αντρέα μπας και έχεις ένα φίλο Γιάννη από Αγιούς Αναργύρους;

Έχει ένα ΚΤΜ990SMT αυτό τον καιρό

andreas 400
17/06/2015, 12:35
Βρε Αντρέα μπας και έχεις ένα φίλο Γιάννη από Αγιούς Αναργύρους;

Έχει ένα ΚΤΜ990SMT αυτό τον καιρό

οχι φιλε δεν το ξερω το παιδι

byron
17/06/2015, 12:49
@byron
1) έχουν ταχύτητες
2) έχουν αλυσίδα

1) Ναι, και ?
2) και τα δύο που ανέφερα (+κάποια ακόμα) έχουν μετάδοση με αλυσίδα ή ιμάντα
3) Καλά...άστο καλύτερα αυτό. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσες μοτοσυκλέτες έχουν μεταξόνιο φορτηγού.
4) Επίσης ξέχασε το αυτό. Κάτι κουκουνάρια τύπου NC-XT-Transalp κλπ κλπ, αν δουν αναρτήσεις/φρένα/πλαίσιο/ψαλίδι κάποιων scooter θα τρέξουν να κρυφτούν.
5) Οι 16άρηδες πχ που φοράνε πάρα πολλά scooter ήταν "προνόμιο" των super sport πριν μερικά χρόνια.
7) το φιλαι, το είχα χρησιμοποιήσει πριν χρόνια στο aprilia bikers για να τρολλάρω κάποιον που έγραψε ένα τόσο ανορθόγραφο post που δεν μπορούσα να αναγνωρίσω τις λέξεις. Εκτοτε, το χρησιμοποίησε ο gorgotzolas/drakos και μετά διαδώθηκε στον χώρο των κατόχων Tuono...:D

MG-KTiNoS
17/06/2015, 13:03
ok πλάκα είχε...
Σόρι άμα την έσπασα και σε κανέναν.
Νομίζω ότι το θέμα εξαντήθηκε !
;)
Στο κάτω κάτω όλοι μέρα ΕΚΕΙ θα πάμε....
337316

Ζεύκας
17/06/2015, 13:09
7) το φιλαι, το είχα χρησιμοποιήσει πριν χρόνια στο aprilia bikers για να τρολλάρω κάποιον που έγραψε ένα τόσο ανορθόγραφο post που δεν μπορούσα να αναγνωρίσω τις λέξεις. Εκτοτε, το χρησιμοποίησε ο gorgotzolas/drakos και μετά διαδώθηκε στον χώρο των κατόχων Tuono...:D

από τότε το είχα κλέψει. αλλά ποτε δεν διεκδίκησα το trademark ;)
απλά μου το έχουν κολλήσει γτ το χρησιμοποιώ πολύ

motoexelixis
17/06/2015, 13:20
Ναι ε? Για πες και γιατί...

Γιατί είναι μοτοσυκλέτα το Mana πχ και δεν είναι το GP800...?
Γιατί είναι μοτοσυκλέτα το NC700 και δεν είναι το T-Max 530 πχ...?

Μπερδευεσαι με το να συγκρινεις μοτοσυκλετες με συστημα αυτοματης μεταδοσης με τα scooter. αν πας δηλ σε ενα r1 και για καποιο λογο στη βαρεσει εσενα να βαλεις αυτοματη μεταδοση, θα παψει να ειναι μοτοσυκλετα; Μπορει να χασει οτι θες εσυ απο οποια αποψη το δεις, μου ειναι αδιαφορο,αλλα θα ειναι ακομη ενα r1 χωρις ταχυτητες.

Οι μοτοσυκλετες που ανεφερες εχουν απλως αυτοματη μεταδοση δεν εχουν κατι διαφορετικο απο ολες τις αλλες, οπως και τα scooter εχουν αυτοματη μεταδοση και αν του βαλεις ενα σασμαν manual παλι scooter θα ειναι με σασμαν manual.

Οι διαφορες λοιπον που εγω βλεπω και αυτος ειναι ο λογος της ενστασης μου, ειναι οτι το scooter φτιαχτηκε (ασχετως σε τι θα μπορουσε η εχει εξελιχθει) να εκτελει βασικη και ευκολη αστικη μετακινηση, να εχει μεγαλους αποθηκευτικους χωρους, κινητηρα στο κεντρο κατω απο τη σελα κυριως,ποδια για προστασια απο καιρικες συνθηκες,βροχη αερα,ντουλαπακια μπριζουλες, χαμηλο κεντρο βαρους, χαμηλο υψος, και ολα αυτα για να προσφερουν αυτο για το οποιο φτιαχτηκαν, για ευκολη μετακινηση,αυτος ειναι ο λογος που τα κατεστησαν αναρπαστα με συνεχως αυξανομενες πωλησεις.

Για τις μοτοσυκλετες, φανταζομαι δε θες να αναλυσω το πως τις βλεπω γιατι θα γνωριζεις απ οτι καταλαβαινω,οποτε παμε παρακατω.

Οι μοτοσυκλετες που αγγιζουν πλεον τον κοσμο των scooter συνεχως θα αυξανονται μονο και μονο επειδη σταδιακα θα αυξανονται οι αναβατες που αναζητουν την ευκολια χειρισμου τους σε μια μοτοσυκλετα.

Edit ειναι σαν να λεμε για να καταλαβεις το σκεπτικο μου, οτι πατερας μπορει να γινει ο οποιοσδηποτε,αλλα το ποιος μπορει να γινει γονιος θελει λιγο ψαξιμο.

byron
17/06/2015, 13:22

από τότε το είχα κλέψει. αλλά ποτε δεν διεκδίκησα το trademark ;)
απλά μου το έχουν κολλήσει γτ το χρησιμοποιώ πολύ

Σιγα μωρέ μλκ το trademark...το τρολλάρισμα που έγινε χαβαλές :tooth:

manhunter
17/06/2015, 13:32
Είναι κανας γΛήγορος εδώ με σκούτερ ?????:smokin:

Bob_o_mastoras
17/06/2015, 13:35

Σε παω μια κοντρα με typhoon αμα ψηνεσαι! :smokin:

andreas 400
17/06/2015, 13:43

βγαλε 2μπουζοπιπες πλυσου κι ελα!!τιμια προσκληση!!

byron
17/06/2015, 13:55
Μπερδευεσαι με το να συγκρινεις μοτοσυκλετες με συστημα αυτοματης μεταδοσης με τα scooter. αν πας δηλ σε ενα r1 και για καποιο λογο στη βαρεσει εσενα να βαλεις αυτοματη μεταδοση, θα παψει να ειναι μοτοσυκλετα; Μπορει να χασει οτι θες εσυ απο οποια αποψη το δεις, μου ειναι αδιαφορο,αλλα θα ειναι ακομη ενα r1 χωρις ταχυτητες.

Οι μοτοσυκλετες που ανεφερες εχουν απλως αυτοματη μεταδοση δεν εχουν κατι διαφορετικο απο ολες τις αλλες, οπως και τα scooter εχουν αυτοματη μεταδοση και αν του βαλεις ενα σασμαν manual παλι scooter θα ειναι με σασμαν manual.

Οι διαφορες λοιπον που εγω βλεπω και αυτος ειναι ο λογος της ενστασης μου, ειναι οτι το scooter φτιαχτηκε (ασχετως σε τι θα μπορουσε η εχει εξελιχθει) να εκτελει βασικη και ευκολη αστικη μετακινηση, να εχει μεγαλους αποθηκευτικους χωρους, κινητηρα στο κεντρο κατω απο τη σελα κυριως,ποδια για προστασια απο καιρικες συνθηκες,βροχη αερα,ντουλαπακια μπριζουλες, χαμηλο κεντρο βαρους, χαμηλο υψος, και ολα αυτα για να προσφερουν αυτο για το οποιο φτιαχτηκαν, για ευκολη μετακινηση,αυτος ειναι ο λογος που τα κατεστησαν αναρπαστα με συνεχως αυξανομενες πωλησεις.

Για τις μοτοσυκλετες, φανταζομαι δε θες να αναλυσω το πως τις βλεπω γιατι θα γνωριζεις απ οτι καταλαβαινω,οποτε παμε παρακατω.

Οι μοτοσυκλετες που αγγιζουν πλεον τον κοσμο των scooter συνεχως θα αυξανονται μονο και μονο επειδη σταδιακα θα αυξανονται οι αναβατες που αναζητουν την ευκολια χειρισμου τους σε μια μοτοσυκλετα.

Edit ειναι σαν να λεμε για να καταλαβεις το σκεπτικο μου, οτι πατερας μπορει να γινει ο οποιοσδηποτε,αλλα το ποιος μπορει να γινει γονιος θελει λιγο ψαξιμο.

Επί επιχειρημάτων μπορούν να γραφούν σεντόνια, για την μία ή την άλλη πλευρά. Δεν θεωρώ οτι μπορεί να σταθεί οποιοδήποτε ντετερμινίστικο επιχείρημα τύπου "Ποτέ δεν θα γίνουν μοτοσυκλέτες" όμως, διότι στην μορφή που έχουν εξελιχθεί (και για αυτην την εξέλιξη συζητάμε) οι γραμμές που τα διαχωρίζουν είναι πλέον πάρα πολύ δυσδιάκριτες.

Τα scooter ξέφυγαν πολύ από τον αρχικό σκοπό που περιέγραψες παρα πάνω, ενώ και οι μοτοσυκλέτες προσχώρησαν σε συμβιβασμούς "ευκολίας" και οικονομίας εισχωρώντας στο χώρο που ανήκαν τα οχήματα του άχρωμου/φθηνού/οικονομικού μέσου μετακίνησης των παπιών και των scooter της πλάκας.
Μέσα σ΄αυτή τη μίξη, το μόνο που μένει ως στοιχείο διαχωρισμού, είναι ο αέρας αντικομφορμισμού που διεκδικούν οι κάτοχοι των μοτοσυκλετών vs του αέρα καθωσπρεπισμού που "πρέπει" να έχουν οι κάτοχοι scooter, σαν ταξικός διαχωρισμός.

Μαλακίες θα έλεγα εγώ, όλα στο κεφάλι μας είναι. Δεν έχω οδηγήσει πχ GP800 ή SRV850 ούτε και θέλω. Εχω τις καλύτερες εντυπώσεις από το αυτόματο κιβώτιο του Mana όμως, που του έλιωσα τα μαρσπιέ για καμμιά 100στη χιλιόμετρα στα Μέγαρα. Αντίστοιχα, πιο πολύ κέφι και διάθεση παιχνιδιού θα έχει βγάλει το 530, από τάφους τύπου NC/TransAlp ή του υπερκυβισμένου παπιού που λέγεται XT600E και λοιπών χαβαλεμοτοσυκλετών που ουσιαστικά είναι scooter με ντεπόζιτο (ή πλαστικό κάλυμμα για ρόλο ντεπόζιτου).

Γιατί είναι πιο μοτοσυκλέτα λοιπόν το ΧΤ600 που πάνω απ΄τα 140χλμ κάνεις τον σταυρό σου για να σταματήσει να χορεύει τσάμικο, από το SH300 που δεν κουνάει, στρίβει καλύτερα και φρενάρει καλύτερα?

Δεν ξέρω ρε παίδες...ή εγώ έχω καταρρίψει μύθους, ή γερνάω και δεν αλλάζω γνώμη εύκολα.

STOYBI
17/06/2015, 13:56
δικοιο αλα καρτ δινεις ετσι χαλαρα βλεπω....να σε κερασω καφεδακι μια τεταρτη που εχει παρα πολυ κοσμο λογω θερους να δεις εσυ αν στεκουν οσα ειπε το παληκαρι,να δεις ποσα παπακια με νεροσωληνες παπαγιαννη θα περασουν ,ποσα τδμ ξεταπωτα και ποσα σκουτερ με ακραπες θα ενοχλησουν το κοσμο.

Για τον θορυβο μιλησα...?? Το κερασακι ειναι αυτο......!

Για το οτι ανοιγετε στα στενα και δεν ξερετε που θα σταματησετε μιλησα κυριως.....

Κατα τα αλλα......

Σοβαρολογεις...?? Σκατε συγκεκριμενη ωρα καμμια 50αρια ( οχι οτι εχω καποιο προβλημα σε αυτο) στην καφετερια και φευγετε παλι συγκεκριμενη ωρα ......

Και μου συγκρινεις με διαφορα μεμονομενα περιστατικα που ολοι εχουν λιγο πολυ στις γειτονιες τους...???

Για να δικαιολογησεις τι ...?? Τον θορυβο...?? Ε δεν ειναι αυτος το προβλημα.....!!

Αλλο ειναι το προβλημα και εαν κανεις τον κοπο να διαβασεις προσεκτικοτερα ισως καταλαβεις κατι...!

manhunter
17/06/2015, 13:57
βγαλε 2μπουζοπιπες πλυσου κι ελα!!τιμια προσκληση!!

Εντάξει, αν είναι να βγάλω και την εξάτμιση, να κάνουμε εντύπωση?

toyar
17/06/2015, 14:01
Επί επιχειρημάτων μπορούν να γραφούν σεντόνια, για την μία ή την άλλη πλευρά. Δεν θεωρώ οτι μπορεί να σταθεί οποιοδήποτε ντετερμινίστικο επιχείρημα τύπου "Ποτέ δεν θα γίνουν μοτοσυκλέτες" όμως, διότι στην μορφή που έχουν εξελιχθεί (και για αυτην την εξέλιξη συζητάμε) οι γραμμές που τα διαχωρίζουν είναι πλέον πάρα πολύ δυσδιάκριτες.

Τα scooter ξέφυγαν πολύ από τον αρχικό σκοπό που περιέγραψες παρα πάνω, ενώ και οι μοτοσυκλέτες προσχώρησαν σε συμβιβασμούς "ευκολίας" και οικονομίας εισχωρώντας στο χώρο που ανήκαν τα οχήματα του άχρωμου/φθηνού/οικονομικού μέσου μετακίνησης των παπιών και των scooter της πλάκας.
Μέσα σ΄αυτή τη μίξη, το μόνο που μένει ως στοιχείο διαχωρισμού, είναι ο αέρας αντικομφορμισμού που διεκδικούν οι κάτοχοι των μοτοσυκλετών vs του αέρα καθωσπρεπισμού που "πρέπει" να έχουν οι κάτοχοι scooter, σαν ταξικός διαχωρισμός.

Μαλακίες θα έλεγα εγώ, όλα στο κεφάλι μας είναι. Δεν έχω οδηγήσει πχ GP800 ή SRV850 ούτε και θέλω. Εχω τις καλύτερες εντυπώσεις από το αυτόματο κιβώτιο του Mana όμως, που του έλιωσα τα μαρσπιέ για καμμιά 100στη χιλιόμετρα στα Μέγαρα. Αντίστοιχα, πιο πολύ κέφι και διάθεση παιχνιδιού θα έχει βγάλει το 530, από τάφους τύπου NC/TransAlp ή του υπερκυβισμένου παπιού που λέγεται XT600E και λοιπών χαβαλεμοτοσυκλετών που ουσιαστικά είναι scooter με ντεπόζιτο (ή πλαστικό κάλυμμα για ρόλο ντεπόζιτου).

Γιατί είναι πιο μοτοσυκλέτα λοιπόν το ΧΤ600 που πάνω απ΄τα 140χλμ κάνεις τον σταυρό σου για να σταματήσει να χορεύει τσάμικο, από το SH300 που δεν κουνάει, στρίβει καλύτερα και φρενάρει καλύτερα?

Δεν ξέρω ρε παίδες...ή εγώ έχω καταρρίψει μύθους, ή γερνάω και δεν αλλάζω γνώμη εύκολα.

η συγκριση που κανεις ειναι τελειως ακυρη........
συγκρινεις ενα απο τα καλυτερα σημερινα σκουτερ με μια μοτοσυκλετα που σχεδιαστηκε πριν 3,5 δεκαετιες

STOYBI
17/06/2015, 14:01
εισαι λαθος!!δεν ξεκινησε ετσι!!οι εχοντες σκουτερ γνωριζουμε τι καβαλαμε!η προκαταληψη ειναι των μηχανοβιων αυτοι ξυνονται!!ειδες ποτε εδω μεσα ή καπου αλλου να επιχειρηματολογει για το στριψιμο και τις επιδοσεις των σκουτερ??
και ο ομιλων εχει ριξει ενα σκασμο λεφτα στη βελτιωση εχει πλησιασει πολυ τις μοτοσυκλετες αλλα ημαρτον ξερω τι καβαλαω....
το θεμα ξεκινησε για τη συναντηση του σκουτερ κλαμπ στην πλατεια μεμου και τις καγκουριες των κατοχων....αν εχει δικοιο το παληκαρι δεν μπαινω καν στη κουβεντα καθως ηταν τραγικη η περιγραφη αλλα και ο μοτορατσιμος μετεπειτα

Περιμενω να μου κανεις αναλυση της τραγικης περιγραφης.........Για παμε...?

alres
17/06/2015, 14:08
alres αλίμονο αν ο βροχίδης είναι κριτήριο "ταξιδιώτη" ή αν θεωρήσουμε ότι ο μητσάκης που ταξίδεψε με παπί από στοίχημα είναι κανόνας, έχουμε κοπεί όλοι με αυτό το στάνταρ. Μιά χαρά πετυχαίνεις σκουτεράκια εκτός πόλης... Πιο πολλά από SS σε πίστα, ας πούμε ένα τυχαίο παράδειγμα ή από ον-οφ στο βουνό, ένα άλλο τυχαίο παράδειγμα. Γ@μηθήκατε ρπμ... Πραγματικά.

Τι σύγκριση είναι αυτή μεταξύ του ss σε πίστα και του on off σε βουνό και του σκουτερ; Τι συγκρίνουμε;

Ρε μάστορα τα σκουτερ ξεκινάνε από χαμηλα κυβικά και συνήθως η πλειονότητα όσων κινούνται φτάνουν μέχρι τα 300cc. Με τα κυβικά αυτά τα λίγα θέλω να πω, παλαιότερα ο κόσμος έτρωγε πολύ χιλιόμετρο, αυτό θέλω να πω, τόσο απλό είναι. Και τώρα καβαλάνε τα 300αρι και τα 400αρια και πάνε μέχρι το Λουτράκι και βγάζουνε φωτογραφίες από το "ταξίδι"...ΕΛΕΟΣ

Και γενικώς θέλω να πω ότι έχουμε σκατοφλωρέψει, αυτό θέλω να πω και έχει βγάλει ο καθένας οποιδήποτε συμπέρασμα εκτός από αυτό.

Και επίσης δεν κατάλαβα αυτό το "γ@μηθήκατε"
(και μην κάνεις τον κόπο, βαρέθηκα, δε θέλω να το εξηγήσεις)

bujinkan
17/06/2015, 14:10

.
Ολο το νοημα σε μια προταση:a012:

andreas 400
17/06/2015, 14:11
Για τον θορυβο μιλησα...?? Το κερασακι ειναι αυτο......!

Για το οτι ανοιγετε στα στενα και δεν ξερετε που θα σταματησετε μιλησα κυριως.....

Κατα τα αλλα......

Σοβαρολογεις...?? Σκατε συγκεκριμενη ωρα καμμια 50αρια στην καφετερια και φευγετε παλι συγκεκριμενη ωρα ......

Και μου συγκρινεις με διαφορα μεμονομενα περιστατικα που ολοι εχουν λιγο πολυ στις γειτονιες τους...???

αφου την πας εκει την κουβεντα γινε πιο συγκεκριμενος

andreas 400
17/06/2015, 14:15
Περιμενω να μου κανεις αναλυση της τραγικης περιγραφης.........Για παμε...?

τι αναλυση θες να κανω??που θυμιζεις παππουδες που τους ενοχλουν τα παιδια που παιζουν μπαλα στο σχολειο??

5χρονια κατεβαινω πλ.μεμμου ποτε δεν ειδα κοντρες και ανοιγματα σε στενα μαλλον εχω επιλεκτικη οραση

STOYBI
17/06/2015, 14:18
τι αναλυση θες να κανω??που θυμιζεις παππουδες που τους ενοχλουν τα παιδια που παιζουν μπαλα στο σχολειο??

5χρονια κατεβαινω πλ.μεμμου ποτε δεν ειδα κοντρες και ανοιγματα σε στενα μαλλον εχω επιλεκτικη οραση

Σου ξαναλεω διαβασε καλα......

andreas 400
17/06/2015, 14:23
Σου ξαναλεω διαβασε καλα......

οκ φιλε ευχομαι να βρεθουμε και στην πλατεια καμμια φορα απο σμσ φορουμ θα ξημερωσουμε να συννενοηθουμε

byron
17/06/2015, 14:27
η συγκριση που κανεις ειναι τελειως ακυρη........
συγκρινεις ενα απο τα καλυτερα σημερινα σκουτερ με μια μοτοσυκλετα που σχεδιαστηκε πριν 3,5 δεκαετιες

Δεν νομίζω...το ένα απ΄τα καλύτερα σημερινά scooter παραμένει "scooter" (ασχέτα με το πόσο καλό είναι), ενώ μια μοτοσυκλέτα 3.5 δεκαετιών με μηδενική εξέλιξη που την αγόραζες καινούργια μέχρι το 2005 παραμένει "μοτοσυκλέτα" (άσχετα με το πόσο κακή είναι).

Αν σε χαλάει η σύγκριση με το αρχαίο ΧΤ όμως, κάνε σύγκριση με το NC700 που είναι σύγχρονο κουκουνάρι.

STOYBI
17/06/2015, 14:29
οκ φιλε ευχομαι να βρεθουμε και στην πλατεια καμμια φορα απο σμσ φορουμ θα ξημερωσουμε να συννενοηθουμε

Μπα καθολου...... Εαν συνοδευεις καροτσακι ολους τους σκουτεροβιους στην πλατεια την συγκεκριμενη μερα που συγκεντρωνεστε και παρακολουθεις πως συμπεριφερονται στα στενα......

Τοτε τι να πω...??? Πιθανων η εχεις επιλεκτικη οραση η εγω ειμαι λαθος .... !!!

RaGe_Raptor
17/06/2015, 14:31
Βύρωνα είσαι ξεροκέφαλος....:D:p

μόνος σου το λες ρε φίλε αν είσαι με το σκούτερ επικεντρώνεσαι στη διαδρομή,αν με το τουόνο στην απόλαυση που έχεις κάτω απ΄τα ποδάριασ'.....

ίσως εγώ το καταλαβαίνω λάθος...???!!! άλλωστε όλα στο μυαλό είναι...:smokin:

δε νομίζω πως έχει να προσφέρει κάτι το φρεντ πλέον εκτός από τρολλάρισμα και χαβαλέ....εντάξει ίσως και νεύρα ,παρεξηγήσεις ,αντιπαραθέσεις κτλ....φεύγω:wave2:

byron
17/06/2015, 14:35
.φεύγω:wave2:

Και εγώ. Been there, done that. Η μέρα της μαρμότας με την ανούσια κόντρα.
Αντί να βγεί στο μπαλκόνι ο Stoybi να αμολύσει δυο λεκάνες νερό στα κεφάλια των scooteroκαγκουρέων, ανοίγει θέμα να γράφουμε σεντόνια...

andreas 400
17/06/2015, 14:39
αυτο που κανουν ειναι κολασιμο στατιστικα οσο και οι αλλες μηχανες που περνανε....δλδ αν ενας στους δεκα κανει μλκς σε στενο παλι ενας στους 10 κανει μλκς και με μηχανη.η ταμπελα που εβαλες εξαρχης στους σκουτεραδες με προβληματισε και το βρωμικο μου μυαλο πηγε σε μερικα σεναρια που δεν χρειαζεται να αναλυσω,μπορει κακως να πηγε καθως δεν σε γνωριζω καθολου.περιμενω να δω αντιστοιχο μενος για συναδελφικο φορουμ και σημειο συναντησης.ησυχαστηριο η πλατεια και μονο τις τεταρτες χαλαει ο κοσμος;;δεν νομιζω

byron
17/06/2015, 14:50
Βύρωνα είσαι ξεροκέφαλος....:D:p

μόνος σου το λες ρε φίλε αν είσαι με το σκούτερ επικεντρώνεσαι στη διαδρομή,αν με το τουόνο στην απόλαυση που έχεις κάτω απ΄τα ποδάριασ'.....

Α, ξέχασα...
Οτιδήποτε έχει κάτω από 50 άλογα, επικεντρώνεσαι στη διαδρομή...:D

est
17/06/2015, 14:55
επειδη τσιμπας 2λεξεις που ειπα να σου ματαεξηγησω....ολα μου τα μοτο και λιγοτερο τα αμαξια τα βελτιωνα,για παρτη μου.1-2φορες εχω παει σχιστο και ηταν με φιλους.με ευχαριστει το σκουτερ μου αφανταστα και λευκη επιταγη να μου εδιναν πολυ δυσκολα θα το αλλαζα.πλεον εχω τη δυναμη να ντροπιασω μηχανες στα φαναρια,δεν ψαχνομαι αν καποιος μηχανοβιος με προκαλεσει με υφος μπλαζε εαν οι συνθηκες το επιτρεπουν θα επιδιωξω να του ριξω μια τσαπου ν με θυμαται και να του πεσει η μυτη,πολυ απλα και καταννοητα τα λεω πιστευω
Ρε παλίκαρε, αυτοαναιρείσαι μέσα σε 2 προτάσεις που γράφεις. Από τη μία λες πως πιάνομαι με τις λέξεις από την άλλη ξαναλές τα ίδια. Και μετά σου φταίω;; Τι να μου ματαεξηγήσεις;
Άσε τις ιστορίες με τις λευκές επιταγές και κάνε ότι θες και γουστάρεις με το μηχανάκι σου. Δεν θα με πείσεις για κάτι, αλήθεια. Πραγματικά δε μου λέει τίποτα το τι έκανες με τα αυτοκίνητά σου και τα μηχανάκια σου και πόσο τα βελτίωνες. Για να μην ανοίξουμε άλλη κουβέντα για το τι είναι βελτίωση, που χρειάζεται και ποιος ο σκοπός του 85-90% αυτών που την κάνουν.. ;)

1) Ναι, και ?
2) και τα δύο που ανέφερα (+κάποια ακόμα) έχουν μετάδοση με αλυσίδα ή ιμάντα
3) Καλά...άστο καλύτερα αυτό. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσες μοτοσυκλέτες έχουν μεταξόνιο φορτηγού.
4) Επίσης ξέχασε το αυτό. Κάτι κουκουνάρια τύπου NC-XT-Transalp κλπ κλπ, αν δουν αναρτήσεις/φρένα/πλαίσιο/ψαλίδι κάποιων scooter θα τρέξουν να κρυφτούν.
5) Οι 16άρηδες πχ που φοράνε πάρα πολλά scooter ήταν "προνόμιο" των super sport πριν μερικά χρόνια.
Δεν παρακολουθούσα το ΑΒ οπότε, πάρε κι εσύ ένα tm. :D
Για τις 16άρες που λες, οκ, και είδαν πως πρέπει να μεγαλώσει η διάμετρος γιατί δεν τους εξυπηρετούσε πλέον..εξέλιξη μίστερ. Και τώρα που δε τις θένε στα ss λόγω ταχυτήτων/ γεωμετρίας/ ζυγίΖματος, πάρε βάλε τις σε κάτι υποδεέστερο που να βολεύει.
Τα κουκουνάρια που αναφέρεις έχουν άλλο σκοπό..να πηγαίνουν ΚΑΙ στο χώμα.
Πας χώμα; Όχι ε; Ούτε τα σκούτερ! :p
Οι φορτηγίδες μοτοσυκλέτες έχουν φτιαχτεί για ταξίδια και η καθημερινή αστική μετακίνηση δεν είναι το ατού τους. Πες μου τώρα για τα GPVZ σκούτερ των 600-700-800 κυβικών. Άρα, άκυρο κι αυτό.
Τη μετάδοση οκ, έχεις δίκιο.. ας την αφήσουμε.
Τις ταχύτητες όμως με τίποτα. ;) Άλλο το να διαλέγεις εσύ τη σχέση που θα έχει το ΜΑΝΑ στην Κ1-2-3 στα Μέγαρα και άλλο να είσαι σκέτο γκάζι φρένο. Αν έπαιζε η Βου περίπτωση να δούμε αν θα έλεγες τα ίδια περί ευχαρίστησης
Γενικά το ξαναλέω, δεν έχω θέμα με την υπαρξή τους. Η ύπαρξη των τελευταίων μεγαλομοντέλων έχει πρόβλημα... υπαρξιακό.
:beer:

Bob_o_mastoras
17/06/2015, 14:57
Αιντε ρε μαγκες, το κουρασατε πιστευω...
Σκουτερ, μηχανες, παπια ον-οφ, ss, μοταρντ κλπ κλπ...
Οι μαλακες οδηγοι θα ειναι μαλακες οτι και να οδηγησουν και οι σωστοι θα ειναι σωστοι.
Αλλη δουλεια κανει το σκουτερ και αλλη μια μηχανη. Δεν μπορει το ενα να αντικαταστησει το αλλο σε αυτα για τα οποια φτιαχτηκαν.
Προσωπικα μακαρι να με επαιρνε να ειχα και σκουτερ και μηχανες (enduro, touring και ενα street :p) και αυτοκινητο και 9θεσιο βαν για ταξιδια με φιλους. Ολα καπου ειναι χρησιμα.
To θεμα ειναι οτι ειναι ακυρο ή και αστειο να προσπαθεις να κανεις το καθε ενα κατι αλλο που δεν ειναι.. Εκει γινονται οι τερατογενεσεις! :lol:

STOYBI
17/06/2015, 15:12
αυτο που κανουν ειναι κολασιμο στατιστικα οσο και οι αλλες μηχανες που περνανε....δλδ αν ενας στους δεκα κανει μλκς σε στενο παλι ενας στους 10 κανει μλκς και με μηχανη.η ταμπελα που εβαλες εξαρχης στους σκουτεραδες με προβληματισε και το βρωμικο μου μυαλο πηγε σε μερικα σεναρια που δεν χρειαζεται να αναλυσω,μπορει κακως να πηγε καθως δεν σε γνωριζω καθολου.περιμενω να δω αντιστοιχο μενος για συναδελφικο φορουμ και σημειο συναντησης.ησυχαστηριο η πλατεια και μονο τις τεταρτες χαλαει ο κοσμος;;δεν νομιζω

Αν και δεν μπορω να καταλαβω σε τι σεναρια πηγε το μυαλο σου αλλα ,,,,

Παλι δεν διαβασες καλα..... Οταν υπαρχει οχλος προοριζομενος σε ενα σημειο , η ανοησια ειναι πολυ περισσοτερη απο τους μεμονομενη.

Το προβλημα μου ( για να διευκρινιστει σε εσενα επιτελους ) δεν ειναι η ιδια η πλατεια... Αλλα τα στενα προς αυτην....

Και η πλακα ειναι πως δυο απο τα τζιμανια που περιγραφω παραπανω... στην πετρου ραλλυ που τους προσπερασα πηγαιναν κυριοι ( ειχε προσφιση η ασφαλτος εκει βλεπεις ..)

Εγω η ταμπελα που βαζω σε καποιους απο το χωρο μου που κανουν ανοησια ξερεις ποια ειναι......

Στους 10 .....3 ανοητοι θα υπαρχουν ......

Παντου υπαρχουν οι 3 ανοητοι...... Σε ολα τα ειδη !!!

Καποια στιγμη θα φανε το κραξιμο απο τους υπολοιπους επτα .... Και απο τους τρεις ανοητους ελπιζεις οτι θα γινουν δυο και παει λεγοντας....

Τωρα εσυ πως εχεις κανει ολους τους σκουτεραδες αγιους .....???

Και σε τι σεναρια και μαγισες πηγε το μυαλο σου ειλικρινα....δεν.....!!

andreas 400
17/06/2015, 16:02
stoubi δεν εβγαλα αγιους κανεναν....ναι στα 50μηχανακια 3θα κανουν μια λαλακια βαλε και μενα μεσα καπου θα σπινιαρω καποιον θα ενοχλησω.αλλα δεν σπιανιαρω ολη μερα και παντου.η μοναδικη εισοδος της πλατειας απο πετρου ραλυ ειναι απο το σχολειο ανεβαινοντας,με 2-3 διασταρωσεις και χαλια ασφαλτο απο λακουβιτσες και σαμαρια.μεσολαβει και στοπ.μα ποσα χλμ επιασαν τα 300ρακια μα ποσα μπαντιλικια εκαναν ωστε να σαι εξαρχης τοσο επιθετικος,η υπερβολη σου με χαλασε τπτ αλλο

STOYBI
17/06/2015, 16:21
stoubi δεν εβγαλα αγιους κανεναν....ναι στα 50μηχανακια 3θα κανουν μια λαλακια βαλε και μενα μεσα καπου θα σπινιαρω καποιον θα ενοχλησω.αλλα δεν σπιανιαρω ολη μερα και παντου.η μοναδικη εισοδος της πλατειας απο πετρου ραλυ ειναι απο το σχολειο ανεβαινοντας,με 2-3 διασταρωσεις και χαλια ασφαλτο απο λακουβιτσες και σαμαρια.μεσολαβει και στοπ.μα ποσα χλμ επιασαν τα 300ρακια μα ποσα μπαντιλικια εκαναν ωστε να σαι εξαρχης τοσο επιθετικος,η υπερβολη σου με χαλασε τπτ αλλο

Για να ανοξω θεμα στα καλα καθουμενα δεν ειμαι καθολου υπερβολικος ......

Δημιουργηθηκε θεμα μετα το στοπ ( αναμεσα στοπ και πλατεια ) με γυναικα με καροτσακι που πηγε να περασει τον δρομο και μαλιστα δεν πηραν καν χαμπαρι....

Τωρα απο εκει και περα εσυ θα μου πεις με ποσα πηγαν ψιλοπαντιλικιασμενοι σε αυτα τα μετρα......;)

Εγω απλα ειχα το "βημα" και ηξερα οτι καποιος απο εσας θα διαβασει ωστε να το συζητησετε και εαν μπορει να υπαρχει καποια διορθωση .... ;) ( ασχετα εαν το θρεντακι πηγε οπου πηγε...)

Εκει ολα τα στενα ειναι στην κυριολεξια ΣΦΑΓΕΙΟ...... Μονο αυτο σας λεω...!! Καλους δρομους !!

:beer::beer:

andreas 400
17/06/2015, 16:48
καλα εκανες και εφτιαξες το θεμα να σαι σιγουρος πως δεν περασε απο τους σκουτεραδες γαργαρα,νταξη συμφωνω με τη βλακεια των παιδιων τι να πω....αλλα δες πως ξεκινησε το θεμα με υπερβολες ταμπελες στοχοποιηση σκουτεραδων και δες ποσο λογικα μιλαμε στο τελιωμα του.η βλακεια ειναι ανικητη,εδω περναει ο αλλος το κοκκινο και σε βριζει χυδαιοτατα κιολας χωρις να του μιλησεις,μπανανια ημαστε

kemmotar
17/06/2015, 19:56
Με τα mega πλυντηρια τους των 300 κμ μεταξονιο......

Με τις θορυβωδες ακραποβιτς.....

Με τα γαμωaraiκρανη τους....

και τα γαμωdaineseμποφαν τους.....

Που συγκεντρωνονται στην πλατεια παγκοσμιας ειρηνης ( μεμου ) στον κορυδαλλο....

Καλα ειναι... Απο το να χουφτωνουν το μονο πραγμα που θυμιζει μηχανακι στην μπανιερα τους τους.....Το γκριπ του γκαζιου...

Στους στενους δρομους του κορυδαλλου, τρανταζοντας τα, με τον αντιλαλο απο οτι χειροτερο σε θορυβο μπορει να βγαλει μια ακραποβιτς .....

Αδιαφοροντας για την σωματικη ακεραιοτητα των αλλων ( και μιλαω για πεζους κυριως γυναικοπεδα η παιδια μονα τους ) που πηγαινουν στην πλατεια εκεινη την ωρα....

Προσπαθωντας μπας και σφηνιαρει ο πισω τροχος του πλυντηριου τους στο γιαλιστερο στενακι των 3,5 μετρων .....

Μπας και καταφερουν να δειξουν στους ομοιους τους απο το κλαμπ ( η οτι ειναι τελος παντων ) που καθονται στην καφετερια εκεινη την ωρα οτι...... ( ΨΙΤ κοιτατεμε....τοχω...τοχω...)

Να πηγαινουν για το καφε τους ησυχα και ωραια διοτι τα καραγκιοζιλικια καποιων ειναι τεραστια.....!!!

:smokin:

1ο ΠΟΣΤ! :a014:

Για να ανοξω θεμα στα καλα καθουμενα δεν ειμαι καθολου υπερβολικος ......

Δημιουργηθηκε θεμα μετα το στοπ ( αναμεσα στοπ και πλατεια ) με γυναικα με καροτσακι που πηγε να περασει τον δρομο και μαλιστα δεν πηραν καν χαμπαρι....

Τωρα απο εκει και περα εσυ θα μου πεις με ποσα πηγαν ψιλοπαντιλικιασμενοι σε αυτα τα μετρα......;)

Εγω απλα ειχα το "βημα" και ηξερα οτι καποιος απο εσας θα διαβασει ωστε να το συζητησετε και εαν μπορει να υπαρχει καποια διορθωση .... ;) ( ασχετα εαν το θρεντακι πηγε οπου πηγε...)

Εκει ολα τα στενα ειναι στην κυριολεξια ΣΦΑΓΕΙΟ...... Μονο αυτο σας λεω...!! Καλους δρομους !!

;):beer:

Τι σχεση εχει το ενα ποστ με το δευτερο. το πρωτο ξεκινα ενα κυκεωνα συζητησεων αντιπαραθεσεων οχι σε ενα κοινο βημα αλλα εντος εδρας ωστε ο καθε λογικος ή και κομπλεξικος να κανει τα δικα του.... το οτι ειναι καθολα μειωτικο για μια ομαδα δικυκλιστων λες και ειναι κατωτερα... οδηγικα οντα....

αν ειχες ανοιξει το ιδιο θεμα αλλα με "λαθος συμπεριφορα" "αυθεντικου" μοτοσυκλετιστη ουτε την απαντηση στον εαυτο σου δεν θα εβλεπες δεν θα σχολιαζε κανεις μα κανεις... οχι 475 ποστ αλλα ουτε 15 δεν θα ειχαν γραφτει...

RaGe_Raptor
17/06/2015, 20:33
Α, ξέχασα...
Οτιδήποτε έχει κάτω από 50 άλογα, επικεντρώνεσαι στη διαδρομή...:D

Αφού σε είπα φεύγω ρε...!!!!

άρα και όλα τα κατέμια με κάτω από 50 hp ας πούμε ,ε? now I gotcha......!!!

amyroukai
17/06/2015, 20:44
Εξηγήσεις στα προφανή όντως δεν χρειάζονται. Δεν κατάλαβες και δεν πειράζει.

Και γενικώς θέλω να πω ότι έχουμε σκατοφλωρέψει, αυτό θέλω να πω

Κρατάω όμως αυτό διότι το έχω πει πολλάκις και έχω ακούσει άπειρα επειδή το είπα. Και συμφωνώ απολύτως.
"Βόλτα" Ελευσίνα. "Βόλτα" Λουτράκι. "Βόλτα" Χαλκίδα. "Βόλτα" μόνο ΕΟ. "Βόλτα" Σούνιο/Λαύριο/Ωρωπό/Ψάθα ακριβώς όπως τα λες. "Ταξίδι" 400 χλμ που αναφέρθηκε νωρίτερα... Με άπειρα κυβικά, με άπειρες φωτογραφίες, βίντεο, να φανούμε μπούγιο, τι ηρωισμό κάναμε, μα πόσο θεοί είμαστε κλπ. Κρίση ναι, αλλά κάπου τα μεγέθη δεν είναι μεταβλητά επειδή δεν τα φτάνουμε πιά και δεν δικαιολογείται να ονομάζεις κάτι μικρό με μεγάλο όνομα. Φλωρέψαμε; Ίσως όχι απαραίτητα, πάντως έχεις δίκιο στο ότι τόση προβολή στο μηδέν δεν δίναμε παλιότερα.

Από εκεί και πέρα, έχει ξαναγίνει μιά σχετική συζήτηση με το "πόσα κυβικά χρειάζεται κάποιος" και αν πχ προτιμάς να "ταξιδεύεις" με 130 στην ΕΟ γιατί δεν παίρνεις ένα 250άρι μηχανάκι αντί για 1000άρι κλπ... Και έχει ξανα-ειπωθεί ότι αγοράζεις ότι φτάνει η τσέπη σου και το κάνεις ότι γουστάρει η καρδούλα σου. Και αν σε "στιγματίσουν" για το ότι δεν κάνεις ότι οι άλλοι ονειρεύονται ότι θα έκαναν με τη μηχανή σου, γερό στομάχι και υπομονή.

Η συζήτηση στο παρόν θρεντ ξεκίνησε γιατί κάποιοι είναι επικίνδυνοι και ενοχλητικοί σε μέρος με κόσμο οικογένειες κλπ (η εν λόγω πλατεία φυσικά συγκέντρωνε λοκάλ καγκούρ από πάντα) και λόγω του ότι σκάνε πολλοί μαζί ταυτόχρονα, κάθε εβδομάδα. Το πως φτάσαμε από το κάποιοι είναι επικίνδυνοι στο τι θεωρείται "αληθινή μοτοσικλέτα" στο είμαστε όλοι φλώροι αφού ο Μητσάκης πήγε Ινδία με το κρύπτον, αυτό δεν κατάλαβα αλλά δεν θέλω κιόλας να το καταλάβω, είναι έξω από ότι θεωρώ λογικό, κάτι σαν το "έχεις ενυδρείο";

:beer:

bulmont
17/06/2015, 20:49
μεγαλυτερη δυνατοτητα φορτωσης εχουν και τα τρικυκλα αλλα οι παλιατζηδες δεν κανουν παντηλικια......

Kάλά μην παίρνεις κι' όρκο..........:

https://www.youtube.com/watch?v=SPL9273KaMA

STOYBI
17/06/2015, 21:06
1ο ΠΟΣΤ! :a014:

;):beer:

Τι σχεση εχει το ενα ποστ με το δευτερο. το πρωτο ξεκινα ενα κυκεωνα συζητησεων αντιπαραθεσεων οχι σε ενα κοινο βημα αλλα εντος εδρας ωστε ο καθε λογικος ή και κομπλεξικος να κανει τα δικα του.... το οτι ειναι καθολα μειωτικο για μια ομαδα δικυκλιστων λες και ειναι κατωτερα... οδηγικα οντα....

αν ειχες ανοιξει το ιδιο θεμα αλλα με "λαθος συμπεριφορα" "αυθεντικου" μοτοσυκλετιστη ουτε την απαντηση στον εαυτο σου δεν θα εβλεπες δεν θα σχολιαζε κανεις μα κανεις... οχι 475 ποστ αλλα ουτε 15 δεν θα ειχαν γραφτει...

Εαν το θεμα αφορουσε αλλο ειδος μοτο παλι κατι θα εβρισκα ......

To εντος εδρας στο μοτο δεν παιζει.....Καθως οποιος δεν συμφωνει μαζι σου δεν εχει καποιο λογο να μην το κανει....

( Υπο αλλες συνθηκες μαλιστα θα υπηρχε ατομο εδω μεσα οπου θα ειχαμε σκοτωθει αλλα τον εστειλα στα ξενα.....:look:)

Κανεις δεν σας κατηγορησε για κατωτερα οδηγικα οντα ( και εαν το εκανε δεν μιλουσε σοβαρα φανταζομαι...)

Αλλωστε εδω μεσα θα βρεις 10αδες ποστ με τα ιδια πανω κατω για τα gs , v strom , tdm , ktm κλπ.....

Οι αποψεις του καθενος για το καθε ειδος μοτοσυκλετας στα περισσοτερα ποστ εδω ,κυμαινονται μεταξυ σοβαρου-αστειου-γελοιου.....

Οι προσωπκες μου αποψεις για τα σκουτερ ( μιας και αναφερεις στο πρωτο μου ποστ ) δεν ειναι οι καλλυτερες και αφορουν κατα 90% την γρηγορη οδηγηση με σκουτερ , μιας και τα θεωρω δυο επιπεδα ποιο κατω απο τις συμβατικες μοτο καθε ειδους ειδικα ...σε οτι αφορα το θεμα ασφαλεια ( οδηγικη συμπεριφορα - επιβραδυνση κλπ....)

Και εχω πολλες τεκμηριωμενες αποψεις για αυτο και σαν πρωην κατοχος beverly 400 και νυν κατοχος δυο runner 125 sp...!!

kemmotar
17/06/2015, 22:11
Και εγώ φίλτατε ως πρώην κάτοχος srv 850 κ νυν mt-09 tracer μπορώ να σου βρω πω 2-3 αρνητικά της μηχανής μου σε σχέση με την μπανιέρα

andreas 400
17/06/2015, 22:37
πολυ απλα αν ο φιλος ανεφερε πως 2σκουτερ πηγαν να πατησουν μια γυναικα με καροτσι σε 1-2σελιδες θα ριχναν μερικοι κανα καντηλι και τελος....ο τροπος ομως που παρουσιαστηκε το γεγονοςκαι συνεχιστηκε εδωσε το εναυσμα να βγει χολη κομπλεξ προς σκουτεραδες,να στιγματιστει ενα αλλο φορουμ καμποσοι σκουτεραδες αλλα και ενα καφε που γινεται η συναντηση....κι ολα αυτα για να περασουμε καλα ειχε και γελιο η υποθεση!!τετοια θεματα δινουν "ζωη" στα φορουμ ειναι καταννοητο

pipe_smoker
18/06/2015, 00:37
Και έχει ξανα-ειπωθεί ότι αγοράζεις ότι φτάνει η τσέπη σου και το κάνεις ότι γουστάρει η καρδούλα σου. Και αν σε "στιγματίσουν" για το ότι δεν κάνεις ότι οι άλλοι ονειρεύονται ότι θα έκαναν με τη μηχανή σου, γερό στομάχι και υπομονή.

Εσύ διαφωνείς με αυτό?

Δε λέω αν θα γελάσεις ή αν μπορεί να κάνεις χιούμορ για τον καφετεριάκια σουπερσπορτά.
Αυτό όλοι θα το κάνουμε.

Αλλά σε μια σοβαρή κουβέντα/σκέψη, """"έχεις κάποιο πρόβλημα"""" με αυτόν που συνειδητά ήθελε να βράζουν τα @@ του πηγαίνοντας για καφέ με 40χλμ/ώρα στην κίνηση, γιατί είχε καημό να "δει" τον εαυτό του πάνω σε ss, και να πηγαίνει "βόλτα" μέχρι τη Χαλκίδα γιατί μέχρι εκεί έχει διάθεση να πάει, ή γιατί παραπάνω πονάει η μέση του αλλά αυτός μια χαρά θα περάσει σε αυτή τη βόλτα?

Κάνει κάτι κακό?

Πρέπει να του δώσει άλλη ονομασία και να μην το πει βόλτα?

Ειλικρινά ρωτάω, και εννοείται ότι τους τύπους που θα το κάνουν για να το ποστάρουν φωτογραφίες δεν τους λογαριάζω και δε με ενδιαφέρουν γιατί τους θεωρώ καλαμπόρτζηδες by default.

amyroukai
18/06/2015, 01:01
Κάνει κάτι κακό?

Πρέπει να του δώσει άλλη ονομασία και να μην το πει βόλτα?

Χμ. Ναι. Το καλό και το κακό είναι υποκειμενικά. Και όπως έχουμε πει αμέτρητες φορές, δικαίωμά του οποιουδήποτε ανθρώπου να κάνει ότι θέλει, δικαίωμά μου να τον θεωρώ παράλογο ή μαλάκα. (Ειδικά η φάση "καβαλάω μέχρι εδώ δίπλα γιατί μετά πεθαίνω" που έφερες για παράδειγμα, δεν υπάρχει καν στο λεξικό). Όπως καλή ώρα κάποιον, πιθανώς τον ίδιο, χαρακτηρισμό θα εισπράξω εγώ από κάποιον που θεωρεί ότι εγώ είμαι λάθος σε οτιδήποτε. Ε, και, κατσάρωσε μιά τρίχα στη μύτη μου τώρα...

Ναι το θέμα "βόλτα", "ταξίδι" κλπ. Καλώς ή κακώς, επειδή η ιστορία μου στις μοτοσικλέτες δεν είναι μεγάλη και η 4τροχη προϊστορία δεν προσμετράται, εδώ μέσα που ήταν αν θέλεις το έμπρακτο "γαλούχημά" μου στις μοτοσικλέτες, έμαθα κάπως αλλιώς. Αν με ρωτάς επί προσωπικού, ο χαρακτηρισμός "βόλτα" για οτιδήποτε σε ακτίνα τέτοια που ανέφερα δεν ταιριάζει. Ο χαρακτηρισμός "ταξίδι" στα 400 χιλιόμετρα που ανέφερε άλλος επίσης δεν ταιριάζει. Και το να είσαι πολύ περήφανος που έκανες το τίποτα, εμπίπτει στην προηγούμενη παράγραφο, καλά το κάνεις, δικαίωμά μου να σε θεωρώ τίποτα... Γιατί καλώς ή κακώς, έμαθα αλλιώς. Και ξαναγυρνάμε στην πρώτη παράγραφο.

Επίσης θεωρώ ότι όταν πουλήθηκαν κοντά στο ένα μύριο μοτοσικλέτες την τελευταία δεκαετία στη χώρα μας, καβαλάει κόσμος ο οποίος δεν έχει και πολύ σχέση με το άθλημα. Αυτό λοιπόν που έγραφε ο alres προηγουμένως ότι "φλωρέψαμε" έχει και αυτή την λογική, ότι αυτός που αγόρασε "πρόσφατα" δεν έχει πιά την φιλοσοφία ΚΑΠΟΙΩΝ παλιών σε μεγάλο βαθμό, γιατί ζώα πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν. Η έλλειψη χρημάτων είναι ζήτημα, το μεγαλύτερο ζήτημα όμως είναι ότι έγινε η μοτοσικλέτα προϊόν και ως τέτοιο δεν έχει πιά "φιλοσοφία" γύρω της. Ούτε αυτό θα το χαρακτηρίσω κάπως, έχει γίνει η ίδια ατελέσφορη συζήτηση στο θέμα όπως και σε αυτό εδώ και σε άλλα. Ο καθ' ένας λοιπόν στο ότι γουστάρει και όπως γουστάρει και όλοι χαρούμενοι στον μικρόκοσμό τους. Και ξαναγυρνάμε στην πρώτη παράγραφο...

*να προσθέσω την επανάληψη του ότι συζητούσαμε εδώ αρχικά για ενοχλητική και επικίνδυνη συμπεριφορά ανθρώπων που το προϊόν που καβαλούν και ο μικρόκοσμος που ανήκουν είναι συγκεκριμένος. Και επειδή η συμπεριφορά με τη χρήση του προϊόντος είναι επικίνδυνη και ενοχλητική και γίνεται τακτικά σε ένα συγκεκριμένο πολυσύχναστο σημείο θεωρώ πως ναι, εν προκειμένω, δεν έχουν το δικαίωμα να κάνουν ότι γουστάρουν επειδή απλά γουστάρουν και μπορούν. Η ελευθερία τους θα έπρεπε να τελειώσει εκεί που άρχισε η ελευθερία των λοιπών χρηστών της πλατείας.

STOYBI
18/06/2015, 07:12
Και εγώ φίλτατε ως πρώην κάτοχος srv 850 κ νυν mt-09 tracer μπορώ να σου βρω πω 2-3 αρνητικά της μηχανής μου σε σχέση με την μπανιέρα

Εαν ειναι σοβαρα και αφορα θεμα ασφαλειας πολυ ευχαριστως να τα ακουσω....

Pew
18/06/2015, 07:18
Λοιπον για να ριξω λαδι στη φωτια !!!

Να ξηγηθω review μπανιερας 2μισι μετρων μεταξονιου και βαρους 210 κιλων γεματο ;;

να μπειτε εκει και να κραξετε να σας φυγει η καβλα ; :lol:

7Tolis
18/06/2015, 07:27
Κο Κο Κο κοοοοοοο

spyrakos35
18/06/2015, 07:30
Κο Κο Κο κοοοοοοο

:moutza: :lol:

STOYBI
18/06/2015, 07:32
πολυ απλα αν ο φιλος ανεφερε πως 2σκουτερ πηγαν να πατησουν μια γυναικα με καροτσι σε 1-2σελιδες θα ριχναν μερικοι κανα καντηλι και τελος....ο τροπος ομως που παρουσιαστηκε το γεγονοςκαι συνεχιστηκε εδωσε το εναυσμα να βγει χολη κομπλεξ προς σκουτεραδες,να στιγματιστει ενα αλλο φορουμ καμποσοι σκουτεραδες αλλα και ενα καφε που γινεται η συναντηση....κι ολα αυτα για να περασουμε καλα ειχε και γελιο η υποθεση!!τετοια θεματα δινουν "ζωη" στα φορουμ ειναι καταννοητο

Κομπλεξ ......??

Γιατι....?? Επειδη καποια ατομα εδω μεσα δεν συμφωνουν με τον τυπο της μοτο που εχεις επιλεξει.....?

Αλιμονο να λεγαμε τον καθενα κομπλεξικο επειδη δεν γουσταρει τα ςς , σκουτερ, ον οφφ, κλπ...

Ποιο φορουμ στιγματιστικε ..??

Εγω δεν διαβασα καποιο κατηγορω για το φορουμ σας , ουτε καποιο κατηγορω για την συγκεντρωση στο καφε καθε αυτου....

Αντιθετα απο εσενα διαβασα κατι για εδρες , σεναρια και τσουτσουνιασματα......

Αλλα παρολα αυτα δεν συνεχιστικε το θεμα απο καποιον αλλο...!!!

Το για να περασω καλα στο φορουμ να αρχισω να κατηγορω μια ομαδα ανθρωπων στα καλα καθουμενα....

Στο επιστρεφω χ οσα μπορω..... Καποιες αποψεις αλλωστε ειναι ανικητες.....!!!

andreas 400
18/06/2015, 07:54
Κομπλεξ ......??

Γιατι....?? Επειδη καποια ατομα εδω μεσα δεν συμφωνουν με τον τυπο της μοτο που εχεις επιλεξει.....?

Αλιμονο να λεγαμε τον καθενα κομπλεξικο επειδη δεν γουσταρει τα ςς , σκουτερ, ον οφφ, κλπ...

Ποιο φορουμ στιγματιστικε ..??

Εγω δεν διαβασα καποιο κατηγορω για το φορουμ σας , ουτε καποιο κατηγορω για την συγκεντρωση στο καφε καθε αυτου....

Αντιθετα απο εσενα διαβασα κατι για εδρες , σεναρια και τσουτσουνιασματα......

Αλλα παρολα αυτα δεν συνεχιστικε το θεμα απο καποιον αλλο...!!!

Το για να περασω καλα στο φορουμ να αρχισω να κατηγορω μια ομαδα ανθρωπων στα καλα καθουμενα....

Στο επιστρεφω χ οσα μπορω..... Καποιες αποψεις αλλωστε ειναι ανικητες.....!!!
οποτε το θεμα δεν εγινε παιδικη χαρα....απο ποτε ενα παρολιγον ατυχημα τυγχανει 35σελιδες στα φορουμ??προφανως μερικοι δεκαδες που σχολιασαν στο δικο μας φορουμ για την ειρωνια καποιων ποστ ειναι και αυτοι λαθος....δεν σε κατηγορω για την εξελιξη του θεματος .οποτε εισαι χαλαρος ριξε ενα διαβασμα ν ταβθυμηθεις ειμαι απο κινητο αλλιως θα σου ποσταρα καποια σημεια

STOYBI
18/06/2015, 08:17
οποτε το θεμα δεν εγινε παιδικη χαρα....απο ποτε ενα παρολιγον ατυχημα τυγχανει 35σελιδες στα φορουμ??προφανως μερικοι δεκαδες που σχολιασαν στο δικο μας φορουμ για την ειρωνια καποιων ποστ ειναι και αυτοι λαθος....δεν σε κατηγορω για την εξελιξη του θεματος .οποτε εισαι χαλαρος ριξε ενα διαβασμα ν ταβθυμηθεις ειμαι απο κινητο αλλιως θα σου ποσταρα καποια σημεια

Ειλικρινα δεν διαβασα κατι κατα χωρις να αποκλειω να μου ξεφυγε αλλα.....

Τι εγινε...??? Εγω ιδιος σε διαφορα ποστ μου εχω ριξει 100αδες ειρωνιες για το υπαρχον φορουμ που μιλαμε.....

Δεν βρισκω κατι κακο σορρυ...!

Εαν κανεις ενα ψαξιμο εδω στο μοτο θα δεις 10αδες θρεντ για το θεμα σκουτερ.....

Θα δεις αποψεις που κατασυμφωνησεις...Που θα καταδιαφωνησεις...Που θα καταειρωνευτεις....!!

Δεν νομιζω οτι ειναι κατι που πρπει να το παρετε προσωπικα .....

scooterman90
18/06/2015, 12:01
καλησπέρα σας "κύριοι" εγώ δε γράφτηκα με σκοπό ούτε να μαλώσω ούτε τίποτα, απλά έχω μια απορεία, πόσο κομπλεξικός πρέπει να είναι κάποιος/κάποιοι για να ασχολούνται με το τι κάνουν κάποια άτομα; που δεν ισχύουν βασικά αυτά που λέτε αλλά έστω και να ίσχυαν, γιατί δε κοιτάτε τη δική σας τη καμπούρα και αντί να προσπαθήσετε να γίνεται πρώτα εσείς καλύτεροι κράζετε κάποιους ενώ βάζω στοίχημα ότι εσείς μπορεί να κάνετε τα χειρότερα; μήπως επειδή έχετε μηχανή;; πραγματικά θέλω να μου απαντήσει κάποιος σοβαρά, είμαι πολύ περίεργος να ακούσω το λόγο!

pipe_smoker
18/06/2015, 12:07
Χμ. Ναι. Το καλό και το κακό είναι υποκειμενικά. Και όπως έχουμε πει αμέτρητες φορές, δικαίωμά του οποιουδήποτε ανθρώπου να κάνει ότι θέλει, δικαίωμά μου να τον θεωρώ παράλογο ή μαλάκα. (Ειδικά η φάση "καβαλάω μέχρι εδώ δίπλα γιατί μετά πεθαίνω" που έφερες για παράδειγμα, δεν υπάρχει καν στο λεξικό). Όπως καλή ώρα κάποιον, πιθανώς τον ίδιο, χαρακτηρισμό θα εισπράξω εγώ από κάποιον που θεωρεί ότι εγώ είμαι λάθος σε οτιδήποτε. Ε, και, κατσάρωσε μιά τρίχα στη μύτη μου τώρα...

Ναι το θέμα "βόλτα", "ταξίδι" κλπ. Καλώς ή κακώς, επειδή η ιστορία μου στις μοτοσικλέτες δεν είναι μεγάλη και η 4τροχη προϊστορία δεν προσμετράται, εδώ μέσα που ήταν αν θέλεις το έμπρακτο "γαλούχημά" μου στις μοτοσικλέτες, έμαθα κάπως αλλιώς. Αν με ρωτάς επί προσωπικού, ο χαρακτηρισμός "βόλτα" για οτιδήποτε σε ακτίνα τέτοια που ανέφερα δεν ταιριάζει. Ο χαρακτηρισμός "ταξίδι" στα 400 χιλιόμετρα που ανέφερε άλλος επίσης δεν ταιριάζει. Και το να είσαι πολύ περήφανος που έκανες το τίποτα, εμπίπτει στην προηγούμενη παράγραφο, καλά το κάνεις, δικαίωμά μου να σε θεωρώ τίποτα... Γιατί καλώς ή κακώς, έμαθα αλλιώς. Και ξαναγυρνάμε στην πρώτη παράγραφο.

Επίσης θεωρώ ότι όταν πουλήθηκαν κοντά στο ένα μύριο μοτοσικλέτες την τελευταία δεκαετία στη χώρα μας, καβαλάει κόσμος ο οποίος δεν έχει και πολύ σχέση με το άθλημα. Αυτό λοιπόν που έγραφε ο alres προηγουμένως ότι "φλωρέψαμε" έχει και αυτή την λογική, ότι αυτός που αγόρασε "πρόσφατα" δεν έχει πιά την φιλοσοφία ΚΑΠΟΙΩΝ παλιών σε μεγάλο βαθμό, γιατί ζώα πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν. Η έλλειψη χρημάτων είναι ζήτημα, το μεγαλύτερο ζήτημα όμως είναι ότι έγινε η μοτοσικλέτα προϊόν και ως τέτοιο δεν έχει πιά "φιλοσοφία" γύρω της. Ούτε αυτό θα το χαρακτηρίσω κάπως, έχει γίνει η ίδια ατελέσφορη συζήτηση στο θέμα όπως και σε αυτό εδώ και σε άλλα. Ο καθ' ένας λοιπόν στο ότι γουστάρει και όπως γουστάρει και όλοι χαρούμενοι στον μικρόκοσμό τους. Και ξαναγυρνάμε στην πρώτη παράγραφο...

Fair enough:beer:

*να προσθέσω την επανάληψη του ότι συζητούσαμε εδώ αρχικά για ενοχλητική και επικίνδυνη συμπεριφορά ανθρώπων που το προϊόν που καβαλούν και ο μικρόκοσμος που ανήκουν είναι συγκεκριμένος. Και επειδή η συμπεριφορά με τη χρήση του προϊόντος είναι επικίνδυνη και ενοχλητική και γίνεται τακτικά σε ένα συγκεκριμένο πολυσύχναστο σημείο θεωρώ πως ναι, εν προκειμένω, δεν έχουν το δικαίωμα να κάνουν ότι γουστάρουν επειδή απλά γουστάρουν και μπορούν. Η ελευθερία τους θα έπρεπε να τελειώσει εκεί που άρχισε η ελευθερία των λοιπών χρηστών της πλατείας.

Αυτό εννοείται.
Δεν είχα τέτοιες περιπτώσεις στο μυαλό μου όταν σε ρώτησα περί καλού και κακού κλπ.

toyar
18/06/2015, 12:18
καλησπέρα σας "κύριοι" εγώ δε γράφτηκα με σκοπό ούτε να μαλώσω ούτε τίποτα, απλά έχω μια απορεία, πόσο κομπλεξικός πρέπει να είναι κάποιος/κάποιοι για να ασχολούνται με το τι κάνουν κάποια άτομα; που δεν ισχύουν βασικά αυτά που λέτε αλλά έστω και να ίσχυαν, γιατί δε κοιτάτε τη δική σας τη καμπούρα και αντί να προσπαθήσετε να γίνεται πρώτα εσείς καλύτεροι κράζετε κάποιους ενώ βάζω στοίχημα ότι εσείς μπορεί να κάνετε τα χειρότερα; μήπως επειδή έχετε μηχανή;; πραγματικά θέλω να μου απαντήσει κάποιος σοβαρά, είμαι πολύ περίεργος να ακούσω το λόγο!

προσωπικα ξεκινησα να τους κραζω απο τοτε που ενας χαρακτηριστικος τυπος μεγασκουτερ μου εκανε σφηνα σε διηθηση και αν δεν τον επαιρνα χαμπαρι νωρις θα γινομασταν μαλλιοκουβαρα μαζι με δυο αυτοκινητα χωρις κανενα λογο
και με μηχανη να το εκανε μαλακας θα ηταν αλλα με το ταπερ που βογγαγε ηταν ενα κλικ παραπανω:D

scooterman90
18/06/2015, 12:21
προσωπικα ξεκινησα να τους κραζω απο τοτε που ενας χαρακτηριστικος τυπος μεγασκουτερ μου εκανε σφηνα σε διηθηση και αν δεν τον επαιρνα χαμπαρι νωρις θα γινομασταν μαλλιοκουβαρα μαζι με δυο αυτοκινητα χωρις κανενα λογο
και με μηχανη να το εκανε μαλακας θα ηταν αλλα με το ταπερ που βογγαγε ηταν ενα κλικ παραπανω:D

ααα μάλιστα, δηλαδή επειδή υπάρχουν 2-3 μλκς (που λέει ο λόγος) τους παίρνει όλους η μπάλα ε;;

amyroukai
18/06/2015, 12:24
ααα μάλιστα, δηλαδή επειδή υπάρχουν 2-3 μλκς (που λέει ο λόγος) τους παίρνει όλους η μπάλα ε;;

Το ίδιο λένε και οι τιντιεμάδες, οι τζιεσάδες, οι βαρκαντεράδες, οι καφεσουπερσπορτάδες κλπ...
Και η απλή απάντηση είναι ναι :bawl:

motoexelixis
18/06/2015, 12:27
το ιδιο ακριβως εικαζουν και οι δημοσιογραφοι, γιατροι, δικηγοροι, και δε σημαζευετε, οταν ο κλαδος τους δεχθει καποιου ειδους δυσφημηση,δεν ειναι επιχειρημα αυτο

scooterman90
18/06/2015, 12:27
Το ίδιο λένε και οι τιντιεμάδες, οι τζιεσάδες, οι βαρκαντεράδες, οι καφεσουπερσπορτάδες κλπ...
Και η απλή απάντηση είναι ναι :bawl:

πολύ λογική απάντηση αγορίνα, με κάλυψες! εσύ πας πάντα δεξιά και κατεβάζεις και χεράκι όταν είναι να στρύψεις όπως λέει και ο ΚΟΚ;

7Tolis
18/06/2015, 12:28
Για τη κόντρα όλοι κοτεψαν. Αντι να βγουν σαν τον καλ τον ντρογκονΕ να πάρουν κεφάλια και τρόπαια ιμάντες.

Αίσχος.