View Full Version : Δημοψήφισμα 2015 - Μέρος 2ο
μάλλον δεν άκουσες ακόμα τι είπαν οι "χαμένοι" οπως τους λές εσύ...
Οι χαμένοι είναι όσοι από τους πολίτες είχαν την άποψη πως το ΝΑΙ ήταν καλύτερη (ή μάλλον λιγότερο κακή) επιλογή από το ΟΧΙ.
Όχι τα κόμματα που εννοείς και οι πολιτικοί που τα απαρτίζουν (και οι οποίοι κατά μεγάλο ποσοστό ευθύνονται για το χαμηλό 38-39%).
Εξάλλου για τους περισσότερους από αυτούς το μέλλον είναι αβέβαιο ακόμα και μέσα στα κόμματά τους.
Όπως δεν κάνει να τσουβαλιάζουμε τους υποστηρικτές του ΟΧΙ και να λέμε πως είναι τάλε κουάλε με τον ΧΨ πολιτικό που προωθούσε το ΟΧΙ, έτσι δεν κάνει να τσουβαλιάζουμε και τους υποστηρικτές του ΝΑΙ και να λέμε πως είναι τάλε κουάλε με τον ΧΨ πολιτικό που προωθούσε το ΝΑΙ.
Θα λέω στα παιδιά μου μεθαύριο ότι έζησα εκείνη την εποχή διασυρμού των Ναισεόλα, παρ'όλη την τρομοκρατία και την προπαγάνδα.
Σόρρυ Βύρωνα και 1-2 ακόμα που το ψηφίσατε και είχατε πραγματικά επιχειρήματα. Αλλά έπρεπε. Μακάρι να κάναμε την καλύτερη επιλογή και για εσάς.
el_hymador
05/07/2015, 21:49
Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι άκουσα όταν έφευγε ο Βαρουφάκης μετά τις δηλώσεις του, σκλατς - σκλατς από σαγιονάρες...
Θα λέω στα παιδιά μου μεθαύριο ότι έζησα εκείνη την εποχή διασυρμού των Ναισεόλα, παρ'όλη την τρομοκρατία και την προπαγάνδα.
Σόρρυ Βύρωνα και 1-2 ακόμα που το ψηφίσατε και είχατε πραγματικά επιχειρήματα. Αλλά έπρεπε. Μακάρι να κάναμε την καλύτερη επιλογή και για εσάς.
Εύχομαι πραγματικά να μην γίνει τίποτα από όσα φοβάμαι, και να είναι το καλύτερο για όλους μας.
@ blackbusa, θα περίμενα να πετας με λιγότερη ευκολία επίθετα όπως αυτά που είπες, για ένα μεγάλο ποσοστό κόσμου που δεν είναι ευθυνόφοβοι και κότες και ρομπες, αλλά αντικειμενικά δεν μπορούσαν να πάνε να ψηφίσουν ούτε το ένα ούτε το άλλο. Για 50% μίλησες, δλδ το σύνολο...δεν χαριστηκες σε κανέναν.
skylaros
05/07/2015, 21:57
Εύχομαι πραγματικά να μην γίνει τίποτα από όσα φοβάμαι, και να είναι το καλύτερο για όλους μας.
@ blackbusa, θα περίμενα να πετας με λιγότερη ευκολία επίθετα όπως αυτά που είπες, για ένα μεγάλο ποσοστό κόσμου που δεν είναι ευθυνόφοβοι και κότες και ρομπες, αλλά αντικειμενικά δεν μπορούσαν να πάνε να ψηφίσουν ούτε το ένα ούτε το άλλο. Για 50% μίλησες, δλδ το σύνολο...δεν χαριστηκες σε κανέναν.
Ρε Βύρωνα θα γίνουν πολλά από όσα φοβάσαι, είναι κάτι που δε μπορούμε να αποφύγουμε και το ξέρουμε ! ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΤΑ, από εκεί που πολλοί από εμάς ΔΕΝ είχαμε μετά! (καλά εγώ και μετά δε θα έχω μετά αλλά λέμε τώρα, θα έχω όμως ένα πάτημα για περισσότερες διεκδικήσεις)
paramedic
05/07/2015, 21:58
Όσον αφορά το θέμα των καναλιών και την στάση που κράτησαν με τα στημένα ρεπορτάζ κλπ κλπ ενα έχω να πω : Ας είναι καλά το internet!!! Χωρίς αυτό η προπαγάνδα θα είχε περάσει με μεγάλη ευκολία.
Ελπίζω απο αύριο η κυβέρνηση να πάρει αυτή την νίκη του λαού και της δημοκρατίας και να φέρει το καλύτερο αποτέλεσμα για όλους μας. Μακάρι να είχε την στήριξη και όλων των υπόλοιπων πολιτικών δυνάμεων σε αυτή την μάχη αλλά μια ζωή έχουν δείξει πόσο μικρές είναι και κάτι τέτοιο θα ήταν ουτοπικό.
costas_versys
05/07/2015, 21:59
Ηταν μεγάλο λάθος να μπούν στην πολιτική υποστήριξη του δημοψηφίσματος :
Για το ΝΑΙ :
1) Τα ΜΜΕ και τα κανάλια
2) Πολιτικοί που μας έφεραν σε αυτό χάλι και προθυπουργοί - φαντάσματα
3) Τα ευρωπαικά κοράκια
Για το ΟΧΙ :
1) Η αλαζονεία του ΣΥΡΙΖΑ & η προκλητική στάση της Ζωής
2) Η στάση του Καμμένου που είναι απαράδεκτη
3) Η διγλωσσία υπουργικού συμβουλίου
4) Οι υποσχέσεις για 24 ή 48 ώρες ...
Μακάρι να μην ακολουθήσει κάτι χειρότερο στο τέλος Ιουλίου
devil's animal
05/07/2015, 22:10
μακαρι, πραγματικα, ολοι οσοι υποστηριζαμε το ΝΑΙ, να ημασταν λαθος και να γινουν τα πραγματα καλυτερα για την Ελλαδα και τον περισσοτερο κοσμο...
ειλικρινα, ευχομαι να ειμαι λαθος...
δεν ψηφισα λογω αποστασης αλλα μετα απο εμπεριστατωμενη σκεψη ταχθηκα υπερ του ΝΑΙ...
ειλικρινα θελω οσοι ψηφισατε το ΟΧΙ να κανατε την καλυτερη δυνατη επιλογη για ολους μας...
:beer::beer::beer:
akis_trevor
05/07/2015, 22:10
Bye bye samara...
με συγκινησες μπαγασα...:cry:
paramedic
05/07/2015, 22:12
Bye bye samara...
με συγκινησες μπαγασα...:cry:
:lol::lol:
Ο παπάρας ο Σαμαράς παραιτήθηκε τώρα.
Αν είχε παραιτηθεί την Παρασκευή παίζει να'χε κερδίσει άλλο 7-8% :lol:
Αντε μετά το πασόκ να διαλύσει επιτέλους και το δεύτερο χτικιό............
Δεδομένου ότι γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους είναι και γεννηθέντες από το 1900, η αποχή εκτιμώ ότι είναι γύρω στο 30%.
Δεδομένης της οικονομικής κατάστασης αλλά και του ότι ήταν δημοψήφισμα (έστω και ασαφές) θα δικαιολογούσα μια αποχή του 15%.
Κάποιοι προτίμησαν φρέντο και fb παριστάνοντας τους απολιτίκ, δυστυχώς...
akis_trevor
05/07/2015, 22:17
Βγηκε και ο σταυρος τωρα και οπως βλεπετε πλεον αλλαξανε ολοι ροτα.
απτο ευρω η δραχμη,στο να δεχτουν οι δανειστες την αποψη του λαου....
Ο παπάρας ο Σαμαράς παραιτήθηκε τώρα.
Αν είχε παραιτηθεί την Παρασκευή παίζει να'χε κερδίσει άλλο 7-8% :lol:
Αισχροί...όλοι τους. Από τον play station μέχρι το κάθε καμμένο γιδο-νδπασόκο που πήγε να καπελώσει ότι μπορούσε.
RaGe_Raptor
05/07/2015, 22:21
adios Antonis.....:wave2:
την Ολγάρα παιδιά,την Ολγάρα να βάλετε..... #Olga_for_president:D
blackbusa
05/07/2015, 22:24
και ζητάω δημόσια συγγνώμη για αυτό το τσουβαλιασμα...
costas_versys
05/07/2015, 22:25
byron: +10000
blackbusa: +1000
Τι καρατζοζηλίκια είναι αυτά στην πλατεία Συντάγματος : χορεύουν τσάμικα???
paramedic
05/07/2015, 22:27
Η κυρά Μέρκελ μόλις δήλωσε οτι θα γίνει σεβαστή η απόφαση του Ελληνικού Λαού μιας και θα γίνει σύνοδος κορυφής την τρίτη. Ρε λές???
el_hymador
05/07/2015, 22:28
+1000!!!:a25::a30::a07:
...αν και δυστυχώς...
338215
Nikol1979
05/07/2015, 22:30
ΧΑΝΙΑ 73,69%.
paramedic
05/07/2015, 22:30
Αν μπεί αυτή μετά δεν θα είναι μάχη τάξεων,μάχη ανδρών γυναικών θα είναι.
RaGe_Raptor
05/07/2015, 22:31
+1000!!!:a25::a30::a07:
...αν και δυστυχώς...
338215
ωωωωωωωωωωωωχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ,λες?
πυζhάααααμες......λολ....:cry::lol:
Την ίδια συγνώμη ζητώ και εγώ για το χαζό μου σχόλιο της Easyjet. :beer:
blackbusa
05/07/2015, 22:33
:beer:
Την ίδια συγνώμη ζητώ και εγώ για το χαζό μου σχόλιο της Easyjet. :beer:
amyroukai
05/07/2015, 22:35
ΧΑΝΙΑ 73,69%.
και ρεθυμνο εκει καπου ηταν.
Billymuse
05/07/2015, 22:41
Mαλάκες μας φαγατε τον Αντωνακη να δω τώρα που δεν θα έχουμε δωρεαν wifi πως θα κάνεται απο παντου log in στο moto.gr
Billymuse
05/07/2015, 22:44
Edit: Μήπως μας έδωσε τον κωδικό για το wifi ??
amyroukai
05/07/2015, 22:46
Mαλάκες μας φαγατε τον Αντωνακη να δω τώρα που δεν θα έχουμε δωρεαν wifi πως θα κάνεται απο παντου log in στο moto.gr
μερικοι ειχαν και στα υπόστεγα...
blackbusa
05/07/2015, 22:52
Η κυρά Μέρκελ μόλις δήλωσε οτι θα γίνει σεβαστή η απόφαση του Ελληνικού Λαού μιας και θα γίνει σύνοδος κορυφής την τρίτη. Ρε λές???
Germany's deputy chancellor has said new negotiations with Greece are "difficult to imagine" after the No vote in the referendum.
Sigmar Gabriel told the Tagesspiegel newspaper: "With the rejection of the rules of the eurozone ... negotiations about a programme worth billions are barely conceivable."
He said Greek prime minister Alexis Tsipras and his Syriza government were "leading the Greek people on a path of bitter abandonment and hopelessness".
Mr Gabriel, who is also Germany's economics minister, said Mr Tsipras had "torn down the last bridges on which Greece and Europe could have moved towards a compromise".
His Social Democratic Party shares power with German chancellor Angela Merkel's Christian Democrats.
Billymuse
05/07/2015, 22:54
Germany's deputy chancellor has said new negotiations with Greece are "difficult to imagine" after the No vote in the referendum.
Sigmar Gabriel told the Tagesspiegel newspaper: "With the rejection of the rules of the eurozone ... negotiations about a programme worth billions are barely conceivable."
He said Greek prime minister Alexis Tsipras and his Syriza government were "leading the Greek people on a path of bitter abandonment and hopelessness".
Mr Gabriel, who is also Germany's economics minister, said Mr Tsipras had "torn down the last bridges on which Greece and Europe could have moved towards a compromise".
His Social Democratic Party shares power with German chancellor Angela Merkel's Christian Democrats.
Έχει και ο Αντικαγκελάριος άποψη λες και αυτος παίρνει τις αποφάσεις και οχι η Μέρκελ η ο Σόιμπλε
Billymuse
05/07/2015, 22:56
Λιγο ακόμα να έμενε θα έφτανε τη ΝΔ στο 3% γμτ.. αλλα τουλάχιστον ήταν πάντα σταθερός στα λόγια του.. (https://www.youtube.com/watch?v=bmczmNQp9j0)
Έχει και ο Αντικαγκελάριος άποψη λες και αυτος παίρνει τις αποφάσεις και οχι η Μέρκελ η ο Σόιμπλε
Κι αν έχει, στο καλό :wave2:
paramedic
05/07/2015, 22:56
Αυτό το ξέρω αλλά η δήλωση της Μέρκελ είναι μετεγενέστερη αυτής της δήλωσης.
Billymuse
05/07/2015, 22:59
Πάντως μάθαμε πιο είναι το πτώμα της Αμφίπολης :lol:
blackbusa
05/07/2015, 23:08
Αυτό το ξέρω αλλά η δήλωση της Μέρκελ είναι μετεγενέστερη αυτής της δήλωσης.
άρα εκτός απο τους μέσα μάλλον και οι έξω δεν ξέρουν τι τους γίνεται...
καπου εδω νομιζω εληξε το νοημα του νηματος.....
ηταν ξεκαθαρο το αποτελεσμα και ελπιζουμε για καλυτερες μερες!
(ρουφιανα λιτσα πατερα τα βρισκεις ολα!!!!!)
tsompanis
05/07/2015, 23:18
βγήκε και η φώφη να απαιτήσει συμφωνία εντός 48 ωρών .....
ΑΝΤΕ ΜΩΡΗ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ τράβα πλείνε κανένα πιάτο μιλάςκιολας!!!!
maniatiakos
05/07/2015, 23:30
https://www.youtube.com/watch?v=TcMLQFsrhJM
A, το κακόμοιρο..μας έκανε τη χάρη ο φελλός να επιστρέψει για να ανοικοδομηθεί η χώρα:lol:
Προβλέπω να μαζεύει περισσότερες μάπες και από το Θεοδωράκη.
wthanasis
05/07/2015, 23:37
μερικοι ειχαν και στα υπόστεγα...
:bawl: Τι πας και θυμάσαι ρε άτιμε...... Δεν μπορεί και να απαντήσει να ανάψουν λίγο τα αίματα....
el_hymador
05/07/2015, 23:42
Back to business #pitsaria_poy_eskise
338219
Χμμμ...δεν θυμάμαι και κάθε πότε ανανεώνεται η συνδρομή του moto.gr στοv server που είναι Αμερική;...Iούλιο ήταν ή θυμάμαι λάθος McG?
maniatiakos
05/07/2015, 23:46
....
Πιο λαχαναγορίτης απ' αυτόν πεθαίνεις..
Προβλέπω σιγά σιγά να ξηλώνεται και το παρεάκι του Άδωνις, Βούλτεψη κ.α....
Όσο περισσότερο έβγαιναν, τόσο ανέβαινε το ΌΧΙ..ειδικά όταν βγήκε ο Καραμανλής..:lol:
pipe_smoker
05/07/2015, 23:47
Ε μα δεν πάει άλλο με το μαλάκα:lol:
Παλιό αλλά καλό (https://www.youtube.com/watch?v=GD1W-qua5GQ)
maniatiakos
05/07/2015, 23:49
Πάρτε μάτι τον ποταμίσιο Ψαριανό:
https://www.youtube.com/watch?v=KcPXqJ4qUnM
skylaros
05/07/2015, 23:52
Δε ξέρω αν είδατε τις δηλώσεις Μειμαράκη πριν κάποιες ώρες. Ο τύπος είναι το λιγότερο ηλίθιος αν και πραγματικά η δήλωσή του πόσο μάλλον τώρα που είναι και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πολύ επικίνδυνη.
http://www.skai.gr/player/tv/?mmid=261153 Στο 2:30 και μετά...
Είπαμε ψυχραιμία τώρα. ΟΛΟΙ ΜΑΣ !
taisteal
06/07/2015, 00:04
Δε ξέρω αν είδατε τις δηλώσεις Μειμαράκη πριν κάποιες ώρες. Ο τύπος είναι το λιγότερο ηλίθιος αν και πραγματικά η δήλωσή του πόσο μάλλον τώρα που είναι και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πολύ επικίνδυνη.
http://www.skai.gr/player/tv/?mmid=261153 Στο 2:30 και μετά...
Ποτε εγινε αρχηγος ρε μαν;;
Προσωρινος ειναι,θελουμε Ντορα τωραααααααα
skylaros
06/07/2015, 00:06
Προσωρινος ειναι,θελουμε Ντορα τωραααααααα
Αν φορέσεις το δαχτυλίδι είναι δύσκολο να το δώσεις, ρώτα και τον Θείο του Φρόντο!!! :p
Υπηρεσιακός...
nikos_abel
06/07/2015, 00:07
άρα εκτός απο τους μέσα μάλλον και οι έξω δεν ξέρουν τι τους γίνεται...
Μην εκπλήσσεστε , παντού ίδιοι είναι οι άνθρωποι.
pipe_smoker
06/07/2015, 00:12
Χμμμ...δεν θυμάμαι και κάθε πότε ανανεώνεται η συνδρομή του moto.gr στοv server που είναι Αμερική;...Iούλιο ήταν ή θυμάμαι λάθος McG?
Όπως είπε και κάποιος άλλος νωρίτερα, μα τη μπαναγία δε σε καταλαβαίνω.
Αν είναι ειλικρινής η ερώτησή σου, μην αγχώνεσαι.
Πιο μετά είναι και τα έχουμε λάβει τα μέτρα μας. Την υγειά μας να'χουμε κι εδώ θα είναι το moto.
Αν η ερώτηση είναι ρητορική, σαρκαστική, you name it, ξαναλέω ότι ειλικρινά δε σε καταλαβαίνω.
Όπως είπε και κάποιος άλλος νωρίτερα, μα τη μπαναγία δε σε καταλαβαίνω.
Αν είναι ειλικρινής η ερώτησή σου, μην αγχώνεσαι.
Πιο μετά είναι και τα έχουμε λάβει τα μέτρα μας. Την υγειά μας να'χουμε κι εδώ θα είναι το moto.
Αν η ερώτηση είναι ρητορική, σαρκαστική, you name it, ξαναλέω ότι ειλικρινά δε σε καταλαβαίνω.
Black χιούμορ,αλλά δεν γαμείς...τέτοια ώρα τέτοια λόγια.
pipe_smoker
06/07/2015, 00:34
Black χιούμορ,αλλά δεν γαμείς...τέτοια ώρα τέτοια λόγια.
True.
Ήταν μεγάλη η μέρα και τα δύσκολα είναι μπροστά.
Καλή δύναμη να'χουμε:beer:
Υπάρχει μια μιιιιιικρή διαφορά. Να μια τόσα δα μικρούλα.
Ο Σκανδιναβός είναι τυπικός και κύριος στις υποχρεώσεις του και ο Μεσογαίος είναι τίγκα στη διαφθορά.
Πορτογαλία,Ισπανία,Ιταλία,Ελλάδα δεν θα γίνουν ΠΟΤΕ Δανία,Φιλανδία,Νορβηγία,Σουηδία. ΠΟΤΕ
ΝΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ
Έχτισαν την σικ σοσιαλιστική τους κοινωνία πάνω στα 55 εκατομμύρια νεκρούς
του Β' Παγκοσμίου πολέμου παρέχοντας τα πάντα στον Χίτλερ..!!
Θεία δίκη όμως, ο Θεός τους καταράστηκε και βλέπουν ήλιο κάθε 6 μήνες...!!!
Αν εγώ πρέπει να ντρέπομαι για τη λαμογιά μου ,τι να μας πούνε αυτά τα καθίκια
που τις απάτες τους τις ονομάζουν ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ..??
Billymuse
06/07/2015, 06:21
Ο αγαπημένος πολιτικός έγραψε...
338221
απο παλια τον αγαπούσε τον Αντωνάκη (https://www.youtube.com/watch?v=HCIqkZZzhJo#t=37)
338221
απο παλια τον αγαπούσε τον Αντωνάκη (https://www.youtube.com/watch?v=HCIqkZZzhJo#t=37)
Άσχετα με την απύθμενη μαλακία που γράφει στο tweet (και που θα την πληρώσει όσον αφορά την πολιτική καριέρα του), το screenshot είναι δικό σου;
Αν ναι, κάτι πρέπει να κάνεις να φτιάξει το rendering των γραμματοσειρών σου, θα πάθουν τίποτα τα μάτια σου με αυτό το χάλι...
Billymuse
06/07/2015, 06:45
Άσχετα με την απύθμενη μαλακία που γράφει στο tweet (και που θα την πληρώσει όσον αφορά την πολιτική καριέρα του), το screenshot είναι δικό σου;
Αν ναι, κάτι πρέπει να κάνεις να φτιάξει το rendering των γραμματοσειρών σου, θα πάθουν τίποτα τα μάτια σου με αυτό το χάλι...
ναι ειναι απο το pc της δουλειάς οπότε δε με πειράζει και τόσο
MG-KTiNoS
06/07/2015, 07:14
338221
Τώρα όπου τον δεις είναι δίπλα στον Κωστάκη.
Ο άνθρωπος είναι αρτίστας στο κωλογλείψιμο.....
:a04:
minister no more
(όπως το έγγραψε ο ίδιος...)
πάει αυτός πόσο καλύτερα θα είναι δεν ξέρω αλλά χειρότερα δεν παίζει να βρούμε
"Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου θα μείνει στην παγκόσμια ιστορία ως μοναδική στιγμή που ένας μικρός ευρωπαϊκός λαός όρθωσε το ανάστημά του εναντίον της Χρεοδουλοπαροικίας.
Όπως όλες οι δημοκρατικές κατακτήσεις, έτσι κι αυτή η ιστορική απόρριψη του τελεσίγραφου του Eurogroup της 25ης Ιουνίου έχει μεγάλο κόστος. Είναι λοιπόν απαραίτητο το κεφάλαιο του ΟΧΙ να επενδυθεί άμεσα ώστε να μετατραπεί σε ΝΑΙ σε κάποια έντιμη συμφωνία-επίλυση – με αναδιάρθρωση χρέους, με μειωμένη λιτότητα, με αναδιανομή υπέρ των μη εχόντων, με πραγματικές μεταρρυθμίσεις.
Λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος, μου κατέστη γνωστό ότι οι συμμετέχοντες στο Eurogroup, και λοιποί εταίροι, θα «εκτιμούσαν» την... απουσία μου από τις συνεδριάσεις του, κάτι που ο Πρωθυπουργός έκρινε ότι ίσως βοηθήσει στην επίτευξη συμφωνίας. Για αυτό και αποχωρώ από το Υπουργείο Οικονομικών.
Είναι καθήκον μου να βοηθήσω όσο μπορώ τον Αλέξη Τσίπρα να εκμεταλλευτεί, όπως εκείνος κρίνει, το κεφάλαιο που μας δώρησε ο ελληνικός λαός μέσω του δημοψηφίσματος.
Κι είναι τιμή μου η απαίτηση των δανειστών.
Η Αριστερά λειτουργεί συλλογικά και οι αριστεροί δεν αγαπάμε τις καρέκλες. Θα στηρίξω τον Αλέξη Τσίπρα, την νέα ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, την κυβέρνηση της Αριστεράς.
Η υπερπροσπάθεια να τιμήσουμε τον γενναίο ελληνικό λαό, και το περίφημο ΟΧΙ που χάρισε χτες στους απανταχού δημοκράτες, μόλις ξεκινά!"
http://news247.gr/eidiseis/politiki/paraiththhke-o-gianhs-varoyfakhs.3562186.html
Pan (dvs)
06/07/2015, 07:56
Ψηφισα Ναι γιατι αυτο πιστευα οτι ειναι σωστο για την οικογενεια μου,την επιχειρηση μου,τα ατομα που απασχολω,κλπ,κλπ.Δεν το εκανα γιατι μου του ειπε καποιος μαλακας.Αυτη σου η θεση και ασχετα αν δεν το ειπα,για να μην ριξω λαδι στη φωτια,με ενοχλησε,οποτε καλοδεχουμενη η συγνωμη.
μακαρι, πραγματικα, ολοι οσοι υποστηριζαμε το ΝΑΙ, να ημασταν λαθος και να γινουν τα πραγματα καλυτερα για την Ελλαδα και τον περισσοτερο κοσμο...
ειλικρινα, ευχομαι να ειμαι λαθος...
δεν ψηφισα λογω αποστασης αλλα μετα απο εμπεριστατωμενη σκεψη ταχθηκα υπερ του ΝΑΙ...
ειλικρινα θελω οσοι ψηφισατε το ΟΧΙ να κανατε την καλυτερη δυνατη επιλογη για ολους μας...
:beer::beer::beer:
Ετσι πρεπει να γινει αν θελουμε κατι καλυτερο για την χωρα μας.Πρεπει να μπουνε στο περιθωριο οσοι πανηγυριζουνε για μια νικη που μονο χαμενους θα ειχε,ασχετα με το αποτελεσμα.
Ηταν μεγάλο λάθος να μπούν στην πολιτική υποστήριξη του δημοψηφίσματος :
Για το ΝΑΙ :
1) Τα ΜΜΕ και τα κανάλια
2) Πολιτικοί που μας έφεραν σε αυτό χάλι και προθυπουργοί - φαντάσματα
3) Τα ευρωπαικά κοράκια
Για το ΟΧΙ :
1) Η αλαζονεία του ΣΥΡΙΖΑ & η προκλητική στάση της Ζωής
2) Η στάση του Καμμένου που είναι απαράδεκτη
3) Η διγλωσσία υπουργικού συμβουλίου
4) Οι υποσχέσεις για 24 ή 48 ώρες ...
Μακάρι να μην ακολουθήσει κάτι χειρότερο στο τέλος Ιουλίου
Ας ελπισουμε οτι κατι θα μαθουνε ολοι απο τα παραπανω.Οχι για να μας αρπαξουν την ψηφο με καλυτερο τροπο την επομενη φορα,αλλα γιατι καποιοα στιγμη πρεπει να σταματησουνε να μας υποτιμουνε.Και πλεον ο κοσμος με αυτο το αποτελεσμα εδειξε οτι δεν μασαει.
Μιας και δεν εχει λογο υπαρξης πλεον το θεμα...
θα κλεισω μουσικα
https://www.youtube.com/watch?v=7pA5UhNaYw0
Μιας και δεν εχει λογο υπαρξης πλεον το θεμα...
θα κλεισω μουσικα
https://www.youtube.com/watch?v=7pA5UhNaYw0
Το ποτε τον παιρνεις ποτε τον τρως του μεγιστου Μπουγα νομιζω είναι πιο ευστοχο.....
Πάει ο Βαρουφάκης. Παραιτήθηκε.
Έπρεπε. Οι ευρωμαλάκες είχαν ξεκαθαρίσει ότι δε γουστάρουν Τσίπρα και Βαρού. Ίσως με την παραίτησή του "χαλαρώσουν" λίγο και δείξουν εμπιστοσύνη στον Τσίπρα.
Βέβαια, εγώ πιστεύω ότι δε θα του κάνουν τη χάρη να συμφωνήσουν μέσα σε 48 ώρες, μόνο και μόνο για να τον εκθέσουν, αλλά ελπίζω.
H αποφαση εχει παρθει, και δεν μπορουμε να την αλλαξουμε.
Δεν βαζω προσωπικη αποψη, αλλα την αποψη του "αρχηγου" του μεγαλυτερου επενδυτικου φαντ στον κοσμο της PIMCO
Για να μην το διαβασετε ολο, μαυρισα τα κομματια που εχουν "ζουμι"....και σας τα ειμαχε αναλυσει 2-3 παιδια εδω που εχουν γνωσεις...
Καλο κουραγιο σε ολους.
Greece Comes to a Sudden Stop. Now What?
Mohamed A. El-Erian
Sadly, the “Graccident” has happened.
The Greek economy is now in intensive care, as its parts -- and notably its banking system -- grind to a halt. The economy that eventually comes out of intensive care will be smaller and uncomfortably different in form, but it will also have the potential to prosper over the longer term if some important decisions are made rapidly and consistently.
Greece's Fiscal Odyssey
The dramatic breakdown in bitterness and acrimony of negotiations this weekend between Greece and its creditors understandably panicked Greeks, who are justifiably worried about their financial well-being. Lines started forming at automatic tellers, as depositors rushed to pull out whatever cash they could. Several machines ran out of money, and it became clear that a full run on the banking system would occur when banks opened on Monday.
Fearing a nationwide bank run, the government decided on Sunday to close the banking system for several days and to impose capital controls. That led the Athens Stock Exchange to announce that it would close, too. The measures were harbingers of what is about to befall Greece: a cascading sequence of closures, shortages, defaults and dislocations.
Related: Greece Default Watch
After enduring a steep contraction of its gross domestic product in the last five years, Greece will now suffer an even deeper depression. Many domestic economic activities will slow markedly, if not grind to a halt. International trade flows will shrink. Debt arrears will mount rapidly. The government will be forced to issue IOUs, de facto establishing a parallel currency. Many businesses, from hospitals to airlines, will have difficulty securing supplies and paying their creditors. Outward migration will spike, as Greeks look to the rest of Europe for jobs. And even the tourist industry will be affected meaningfully.
It is hard to overemphasize the human cost of this “sudden stop.” Poverty will soar; as will the unemployment rate, already at an alarming 26 percent. Stretched safety nets will prove only somewhat adequate, adding to the huge strain on the country’s social fabric. And, through it all, the political discourse will become very ugly, as will the European blame game.
These highly likely developments will make Greece’s continued membership of the euro zone extremely difficult, if not impossible. As a result, the Greek economy that eventually emerges will not just be smaller and fragile, it will also likely operate in a fundamentally different context.
With both Greece and its creditors having failed to avoid a Graccident, they now face the challenge of making the best of a very bad situation. Little can be done at this stage to avoid the cascading failures that come with a sudden stop of the payments system. But a lot can, and should, be done to limit the damage and place the economy on a more sustainable pro-growth path.
The government would need to move quickly to completely restructure the banking system -- much of it likely to be transferred to public ownership. Amid significant losses imposed on an array of constituencies, including shareholders and creditors, the recapitalization of a handful of banks would probably be feasible only in the context of a new monetary arrangement that most likely would involve the return of a national currency.
Concurrently, the government would need to revamp its budgetary process, prioritizing expenditures to favor social sectors and moving aggressively to widen the tax net and combat evasion. This would also be the time to break down oligopolistic and other practices that have held back Greece’s economic potential.
Even though Greece is likely to exit the euro zone, it will be crucial -- for both social and geopolitical reasons -- to ensure that it isn't untethered from Europe. Its European partners -- no matter how frustrated they are now -- have an important responsibility. If they are unable to maintain Greece as a full member of the European Union, they need to quickly come up with some type of association agreement.
No one wished for a Graccident. Yet it has occurred, and its costs are considerable. Urgent steps are now required to ensure some good can result from this horrid situation.
This post originally appeared on Bloomberg View.
Mohamed A. El-Erian is the former CEO and co-CIO of PIMCO. He is chief economic advisor to Allianz, chair of President Obama’s Global Development Council
ΝIKOLTSOS
06/07/2015, 08:51
Νόμπελ Οικονομικών Επιστημών#1.1 (http://tvxs.gr/news/ellada/kroygkman-i-ellada-esbise-mia-stigmi-ntropis-apo-tin-eyropaiki-istoria)
«Η εκστρατεία εκφοβισμού και τρομοκρατίας κατά του λαού» που, όπως λέει, «ήταν μια στιγμή ντροπής για την ευρωπαϊκή ιστορία.
Vstrommer71
06/07/2015, 08:51
Δεδομένου ότι γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους είναι και γεννηθέντες από το 1900, η αποχή εκτιμώ ότι είναι γύρω στο 30%.
Δεδομένης της οικονομικής κατάστασης αλλά και του ότι ήταν δημοψήφισμα (έστω και ασαφές) θα δικαιολογούσα μια αποχή του 15%.
Κάποιοι προτίμησαν φρέντο και fb παριστάνοντας τους απολιτίκ, δυστυχώς...
Αμελεις κι ενα μεγαλο ποσοστο-κι εγω μεσα-που δεν μπορεσαμε να παμε να ψηφισουμε λογω αφραγκιας.Δεν περισσευουνε τα λ7.Αλλιως το οχι θα ηταν ανετα ενα 10-15% πανω...
Ρε Αντώνη , δείξε λίγη αισιοδοξία τώρα που συνήλθε κι ο καιρός...
nikos_abel
06/07/2015, 08:58
H αποφαση εχει παρθει, και δεν μπορουμε να την αλλαξουμε......
Aπό περιέργεια, το άβατάρ σου το έχεις δει ποτέ;
Vstrommer71
06/07/2015, 08:59
Μην ξεχνατε οτι τωρα ο Αλεξης,που ειναι και πισω απο τις λεξεις,εχει μεγαλη υποστηριξη απο το ποπολο.Οποτε αν δεν μας θελουν οι καλοι μας εκει εξω,δεν θα στησουμε και κ@λο να μας τον φορεσουνε.Ελπιζω κι αυτοι να καταλαβουνε οτι ζηταμε κατι δικαιο για αυτην την ερημη χωρα.Αν δεν το καταλαβουν και τραβηξουν το σκοινι,τραβαμε κι εμεις τον δρομο μας.Απλα!
Billymuse
06/07/2015, 09:06
:owned:
el_hymador
06/07/2015, 09:15
Πω πω μαυρίλα... το ότι παρά το ΟΧΙ οι ευρωπαίοι που έλεγαν -και καλά- ότι θα μας διώξουν, θα μας κοπανήσουν, θα μας δείξουν αυτοί, θα δούμε τι θα πάθουμε (χλαπάτσας mode), είναι πρόθυμοι να επανεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις δεν σας λέει κάτι; Το ότι ο Βαρούφ έφυγε ήταν απαιτητό και ίσως προσυμφωνημένο, μην τον λυπάστε, φτιάχτηκε για μια ζωή ο Γιάννης, έπαιξε μια χαρά το ρόλο του μπαχαλάκια που τραβούσε την προσοχή και συγκέντρωνε τα γ@μωσταυρίδια από τους ευρωπαίους. 25 βιβλία, εκατοντάδες διαλέξεις (με το αζημίωτο) και μια χαρά όλα... για σημειολογικό τρολάρισμα, αν ήμουν στη θέση του, θα έδινα στα καπάκια το XJR και θα έπαιρνα BMW R Nine T...
Billymuse
06/07/2015, 09:17
Πω πω μαυρίλα... το ότι παρά το ΟΧΙ οι ευρωπαίοι που έλεγαν -και καλά- ότι θα μας διώξουν, θα μας κοπανήσουν, θα μας δείξουν αυτοί, θα δούμε τι θα πάθουμε (χλαπάτσας mode), είναι πρόθυμοι να επανεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις δεν σας λέει κάτι; Το ότι ο Βαρούφ έφυγε ήταν απαιτητό και ίσως προσυμφωνημένο, μην τον λυπάστε, φτιάχτηκε για μια ζωή ο Γιάννης, έπαιξε μια χαρά το ρόλο του μπαχαλάκια που τραβούσε την προσοχή και συγκέντρωνε τα γ@μωσταυρίδια από τους ευρωπαίους. 25 βιβλία, εκατοντάδες διαλέξεις (με το αζημίωτο) και μια χαρά όλα... για σημειολογικό τρολάρισμα, αν ήμουν στη θέση του, θα έδινα στα καπάκια το XJR και θα έπαιρνα BMW R Nine T...
Φιλαι, πρέπει να βάλουν τον Λαπαβίτσα στη θέση του και να τον στείλουν πάνω.
Απο τα παράθυρα θα πηδάνε οι Εταίροι..
el_hymador
06/07/2015, 09:19
Φιλαι, πρέπει να βάλουν τον Λαπαβίτσα στη θέση του και να τον στείλουν πάνω.
:lol:
...η ακόμα καλύτερα Καζάκη...
bros400pgm
06/07/2015, 09:22
Εγω παντως το βλεπω σαν εκβιασμο απο την Ευρωπη εαν ζητησαν να απεχει. Ο Βαρουφακης ειναι ετη φωτος μπροστα απο ολους οσους εχουν διατελεσει υπουργοι οικ. μεχρι τωρα. Οι αποψεις του ειναι πολυ κοντα σε αυτες του Βυρωνα και δεν φοβαται να το πει. Επειδη ομως δεν ειναι μονο των αριθμων, εχει μια απιστευτη αισιοδοξια και δεν ειναι αυτη του βουλευτη.;)
Εαν ηξερα οτι θα παραιτηθει, δεν θα πηγαινα να ψηφισω καθολου.
Λευτερια στον βαρωνο :wave2:
amyroukai
06/07/2015, 09:23
το θεμα δεν ειναι να κλεισει συμφωνια σε 48 ωρες. το θεμα ειναι να κλεισει τη σωστη συμφωνια. ακου προκαταβολη φορου 100% για την επομενη χρονια... αν ειναι να φερει τετοιες μλκιες, μη σωσει και φερει τιποτα.
bros400pgm
06/07/2015, 09:27
το θεμα δεν ειναι να κλεισει συμφωνια σε 48 ωρες. το θεμα ειναι να κλεισει τη σωστη συμφωνια. ακου προκαταβολη φορου 100% για την επομενη χρονια... αν ειναι να φερει τετοιες μλκιες, μη σωσει και φερει τιποτα.
Δεν νομιζω να κολωσει καποιος στο υπολοιπο 45% φιλε μου. Το θεμα εινια ποιος εχει να πληρωσει το 55%. Το θεμα στην τελικη ειναι ποιος εχει να πληρωσει φορο, οταν ενα τεραστιο μερος των χρηματων που πανε για 1ες αναγκες, δεν φαινεται πουθενα (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ).
Να βαλει αφορολογητο ο μαλακας πρωτα ή ακομα πιο δικαια, να περιλαβει ολες της δαπανες, ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ (μην δω τιποτα εισιτηρια για Τενεριφη μεσα στα εξοδα).
Φυσικα, η προσεγγιση ομως μπορει να ειναι ατομικη ως προς τους τροπους;.
Ρε Αντώνη , δείξε λίγη αισιοδοξία τώρα που συνήλθε κι ο καιρός...
Δεν μιλαω ποτε πολιτικα, μονο τεχνικα ή καλυτερα τεχνο-οικονομικα.
Να ενημερωσω τι γινεται, και ο καθενας κραταει οτι νομιζει οτι εχει αξια, και πεταει τα υπολοιπα...
:beer:
Γλυκια καλημερα σε ολους.
Φιλαι, πρέπει να βάλουν την Ζωη στη θέση του και να τον στείλουν πάνω.
Ok Fixed...
Παντως γουσταρισα πολυ την δηλωση Βαλαβανη για επιδρομη στις θυριδες.....
αντε να βγουνε στην φορα τα μετρητα απο τα στρωματα να ανασανει λιγο η αγορα, και να τσιμπισουν και κανα εκατομυριουχο με δηλωση 6000€ το χρονο....
Billymuse
06/07/2015, 09:37
Παντως γουσταρισα πολυ την δηλωση Βαλαβανη για επιδρομη στις θυριδες.....
αντε να βγουνε στην φορα τα μετρητα απο τα στρωματα να ανασανει λιγο η αγορα, και να τσιμπισουν και κανα εκατομυριουχο με δηλωση 6000€ το χρονο....
Πολλους έχουν τσιμπήσει το θέμα ειναι να μη κωλυσιεργεί η δικαιοσύνη και το ΣΔΟΕ και να τους τσακίζουν
με άμμεση απαίτηση πληρωμής του φόρου και του προστίμου. Κατι είπα τώρα ..
nicksior
06/07/2015, 10:10
Πολλους έχουν τσιμπήσει το θέμα ειναι να μη κωλυσιεργεί η δικαιοσύνη και το ΣΔΟΕ και να τους τσακίζουν
με άμμεση απαίτηση πληρωμής του φόρου και του προστίμου. Κατι είπα τώρα ..
+1300 βρούμ
Και πήδημα σε δημόσιο χώρο .
Πρέπει να βρεθούν λεφτά για αυτούς που περιμένουν τον διορισμό τους από τον κύριο Κατρούγκαλο
Cpt. Haddock
06/07/2015, 10:13
Το καλο ειναι οτι μας τελειωσε ο Σαμαρας
Το καλο ειναι οτι μας τελειωσε ο Βαρουφακης
Το κακο ειναι οτι τελειωνουν τα λεφτα...
el_hymador
06/07/2015, 10:16
Βύρωνα τι γίνεται με τα γραφήματα και τους δείκτες; Την άκουσαν καθόλου ή @@δια; Για πε τι βλέπεις.
Vstrommer71
06/07/2015, 10:17
Aνεξαρτητα απο το τι ψηφισατε αγαπητοι συν-motαίοι!
Θα ηθελα να ευχαριστησω ολους απο εδω μεσα για τον διαλογο που ειχαμε και παραδοξως κρατηθηκε σε πολυ κοσμια επιπεδα.
Και επιτελους εγινε και ενα καλο με το δημοψηφισμα,οτι καλα ειναι τα μηχανακια,καλα ειναι τα ποδοσφαιρα,οι ομαδες και τα κουτσομπολια ΑΛΛΑ απειρως σημαντικοτερο ειναι η συμμετοχη στα πολιτικα πραγματα.Να σταματησουμε να αναθετουμε στους αλλους την διαχειριση τους,αντιθετα εμεις να συμμετεχουμε και να απαιτησουμε να γινονται πιο συχνα δημοψηφισματα,κι οχι καθε 40 χρονια ε!:beer:
ΑΛΛΑ απειρως σημαντικοτερο ειναι η συμμετοχη στα πολιτικα πραγματα.Να σταματησουμε να αναθετουμε στους αλλους την διαχειριση τους,αντιθετα εμεις να συμμετεχουμε
Περίεργο που κάποιος το βλέπει έτσι με 40% αποχή :P
Vstrommer71
06/07/2015, 10:31
Περίεργο που κάποιος το βλέπει έτσι με 40% αποχή :P
Ενα μεγαλο ποσοστο οπως ξερεις επληγη απο την αφραγκια.Για να παω εγω απο εδω Σαντορινη στα Αγραφα να ψηφισω θελω μισο μηνιατικο:beer:
Βύρωνα τι γίνεται με τα γραφήματα και τους δείκτες; Την άκουσαν καθόλου ή @@δια; Για πε τι βλέπεις.
Μπα, τίποτα σπουδαίο. Λίγο κάτω η Ευρώπη, ακούνητα τα ομόλογα του Νότου που είναι και το βασικό βαρόμετρο.
nikos_abel
06/07/2015, 10:55
Μπα, τίποτα σπουδαίο. Λίγο κάτω η Ευρώπη, ακούνητα τα ομόλογα του Νότου που είναι και το βασικό βαρόμετρο.
Τι, με το όχι δεν βγήκε από τη Μεσόγειο ο Γκοτζίλας;
Μήπως ο συντονισμός των φιλελέδων, η νεκρανάσταση κάθε ζόμπι που είχε η πολιτική ζωή της χώρας (βλ. γιο κοκού) και η άσκηση ασύλληπτης έντασης και βλακείας προπαγάνδα, ήταν παραγγελιά του συστήματος Τσίπρα;
Αν δεν ήταν δικιά τους δουλειά, κανονικά, σαν κυβέρνηση και εξουσία που σέβεται τον εαυτό της, έχει πια τεράστια κοινωνική νομιμοποίηση, να τους κλείσει ΣΗΜΕΡΑ, με μια ωραιότατη νομότυπη δικαιολογία.
Δεν πλήρωσες κύριε την άδεια, τα ταμεία, το ρεύμα το έτσι το γκιουβέτσι; Σε κλείνω μέχρι νεοτέρας.
Ποιος θα τους πει κάτι; Ποιος θα υπερασπιστεί αυτά τα τσογλάνια; Κανένας.
Αν δεν το κάνει ή έστω αν δεν τους ταπεινώσει δημόσια, αν δεν τους βάλει να πληρώσουν, το κρίμα στο λαιμό τους.
Τι, με το όχι δεν βγήκε από τη Μεσόγειο ο Γκοτζίλας;
Μάλλον δεν έγινε αυτό που φώναζαν ο Minister of Matala, o Burnout και οι Jesui mourles.
Παλιαδελφές οι ξένοι. Ούτε να πέσουν με βρόντο δεν τολμάνε.
nikos_abel
06/07/2015, 11:05
Μήπως ο συντονισμός των φιλελέδων, η νεκρανάσταση κάθε ζόμπι που είχε η πολιτική ζωή της χώρας (βλ. γιο κοκού) και η άσκηση ασύλληπτης έντασης και βλακείας προπαγάνδα, ήταν παραγγελιά του συστήματος Τσίπρα;
Αν δεν ήταν δικιά τους δουλειά, κανονικά, σαν κυβέρνηση και εξουσία που σέβεται τον εαυτό της, έχει πια τεράστια κοινωνική νομιμοποίηση, να τους κλείσει ΣΗΜΕΡΑ, με μια ωραιότατη νομότυπη δικαιολογία.
Δεν πλήρωσες κύριε την άδεια, τα ταμεία, το ρεύμα το έτσι το γκιουβέτσι; Σε κλείνω μέχρι νεοτέρας.
Ποιος θα τους πει κάτι; Ποιος θα υπερασπιστεί αυτά τα τσογλάνια; Κανένας.
Αν δεν το κάνει ή έστω αν δεν τους ταπεινώσει δημόσια, αν δεν τους βάλει να πληρώσουν, το κρίμα στο λαιμό τους.
Εδώ σε θέλω κάβουρα :beer:
Είδα την παρακάτω φωτό εδώ (http://news247.gr/eidiseis/gnomes/manos-xorianopoulos/o-tsipras-ston-siderenio-throno.3562247.html?utm_source=News247&utm_medium=MintaXasete_article&utm_campaign=24MediaWidget) και μ' άρεσε ο συμβολισμός. Δε θα σταθώ καθόλου στο τι λέει μέσα, αυτό θα το δείξουν οι επόμενες μέρες. Τη βάζω απλά για να υπάρχει :)
338231
Cpt. Haddock
06/07/2015, 11:23
5 χρονια τωρα, οσοι καθονται εκει πεθαινουν ρε φιλε :lol:
παίδες όλα στημένα είναι μη μασάτε. και τα κανάλια και η Μέρκελ και Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα στο κόλπο. παράγκα. ΄
το παιχνίδι είναι φτιαχτό
τα έχουν κανονισμένα
τα έχουν συμφωνήσει εδω και καιρό
ξέρουν τι κάνουν
έχουν πλάτες απο κάποιους
αυτοι οι κάποιοι που δίνουν τις πλάτες δε το κάνουν τυχαία
ξέρουν τι κάνουν
και φυσικά δε το κάνουν τσάμπα
έχουν βλέψεις αυτοί (π.χ. τα πετρέλαια μας, τα νησιά μας, τον ήλιο μας, τα βράχια μας, τα χαλήκια μας, το νερό μας, αφήστε τη φαντασία σας να τρέξει. μέσα θα πέσετε)
ντάξει τώρα σε τα μας. άκου εκεί τώρα.
στημένη και η κακιασμένη προπαγάνδα και ο τρόμος των ΜΜΕ. επίτηδες για να γυρίσει ο κόσμος και να ψηφίσει όχι
ψιτττ παιδες ακούστε με που σας λέω. λίγη σκέψη θέλει. εμένα μου τα χει πει ο ξάδερφος που δουλεύει απο μέσα.
ο νοων νοειτω
και όποιος κατάλαβε κατάλαβε
δε περιγράφω άλλο .....
5 χρονια τωρα, οσοι καθονται εκει πεθαινουν ρε φιλε :lol:
Μα γράφω: μ' αρέσει ο συμβολισμός :lol:
wthanasis
06/07/2015, 11:47
εμένα μου τα χει πει ο ξάδερφος που δουλεύει απο μέσα.
ο νοων νοειτω
και όποιος κατάλαβε κατάλαβε
δε περιγράφω άλλο .....
Τρομάζω ώρες ώρες με το πόσες διασυνδέσεις έχουν οι συμφορουμίτες μου στο moto.gr ..........