View Full Version : Αγορες απο το εξωτερικο....
Εμενα οταν μου εκαναν πριν μια εβδομαδα 13 ευρα φανηκαν μεσα σε μια μερα.εκανα complain το πρωι για λαθος προιον και το επομενο πρωι ηταν μεσα:rolleyes:
+1 στον Τεο. Συνήθως την επόμενη μέρα
Βρήκα αυτό το άρθρο τυχαία, που αφορά στην αγορά αγαθών εκτός Ε.Ε.
http://www.zougla.gr/technology/world-of-tech/article/et-enimerosi-gia-ton-ektelonismo-antikimenon-apo-xores-ektos-e
Γρήγορη ερώτηση: ένα προϊόν θα μου το αγοράσει γνωστός που μένει ΗΠΑ από το εκεί Amazon και θα μου το στείλει ταχυδρομικώς. Αυτός είναι ιδιώτης. Υπάρχει πιθανότητα να γίνει τελωνειακός έλεγχος όταν φτάσει εδώ;
ΓιώργοςΤΤ
24/09/2022, 20:13
Ναι.
Ας γράψει δώρο κλπ επάνω. Ιδανικά, να το αποσυσκευάσει ώστε να περάσει σαν μεταχειρισμένο.
Grafton 505
10/05/2023, 19:52
Θα ρωτήσω εδώ για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα.
Θέλω να αγωράσω κάτι τσίτζιλη μίτζιλη από αγγλικό κατάστημα (έδρα αγγλία δηλαδή), περίπου στα 50 ευρώ πάνω κάτω.
Τι γίνεται με το τελωνίο στην Ελλάδα μιας και δεν είναι πλέον ΕΕ; Έχει αγοράσει κανείς πρόσφατα να δώσει τα φώτα του;
ΓιώργοςΤΤ
10/05/2023, 20:08
Μέχρι 150€, θα πληρώσεις τον ΦΠΑ 24% επί της αξίας των προϊόντων συν των εξόδων μεταφοράς και επιπλέον 15€ έξοδα εκτελωνισμού στα ΕΛΤΑ. Δηλαδή αν η συνολική αξία της παραγγελίας σου είναι 100€, θα πληρώσεις 124+15.
Αν το κατάστημα από όπου θα αγοράσεις, εισπράττει τον ΦΠΑ για λογαριασμό του κράτους, τότε θα τα πληρώσεις όλα εκεί και απλά θα έρθουν σπίτι σου.
Ψάξε μήπως μπορείς να βρεις τα ίδια σε ebay και amazon Γαλλίας και Γερμανίας. Ίσως γλιτώσεις κάποια χρήματα.
Grafton 505
11/05/2023, 16:20
Καλή απάντηση Γιώργο.
:a10: :beer:
Τα μεταφορικά είναι δωρεάν, τον φπα τον πληρώνω στο κατάστημα οπότε μένουν τα εκτελωνιστηκά.
:beer:
οπότε μένουν τα εκτελωνιστηκά.
....Τα οποία μερικές φορές :a021::a021:
:lol:
antonis_fr4-4
11/05/2023, 22:17
Μου ήρθε πρόσφατα δέμα από Αμερική αξίας κάτω των 50€ και πλήρωσα μόνο τον ΦΠΑ απευθείας στον κούριερ που το έφερε χωρίς πρόσθετες χρεώσεις εκτελωνισμού
Σωστά τα παραπάνω, προσοχή όμως να σταλούν με απλό ταχυδρομείο για να εκτελωνιστούν απο τα ΕΛΤΑ. Αν ο μεταφορέας είναι καμια DHL ή UPS χρεώνουν ο,τι θέλουν σαν αμοιβή εκτελωνισμού, πολλές φορές παραπάνω κι από την αξία του αντικειμένου.
Grafton 505
12/05/2023, 16:47
....Τα οποία μερικές φορές :a021::a021:
:lol:
Σιγά λίγο εσύ, κατευθείαν στο σεχ !!! :lol:
Σωστά τα παραπάνω, προσοχή όμως να σταλούν με απλό ταχυδρομείο για να εκτελωνιστούν απο τα ΕΛΤΑ. Αν ο μεταφορέας είναι καμια DHL ή UPS χρεώνουν ο,τι θέλουν σαν αμοιβή εκτελωνισμού, πολλές φορές παραπάνω κι από την αξία του αντικειμένου.
Πολύ σωστά !
doctoras
05/06/2023, 09:42
Έχει 3-4 παραγγελίες μικρό-αντικειμένων <= 20€ μου τα φέρνει η ACS σπίτι.
Τι άλλαξε πάλι ξέρει κανείς
ΓιώργοςΤΤ
05/06/2023, 11:09
Τί να άλλαξε; Το ποιος θα τα φέρει έχει να κάνει με τον τρόπο αποστολής που επέλεξες.
Όχι δεν έχει να κάνει με τον τρόπο αποστολής. Τι περισσότερες φορές δεν στέλνουν καν tracking code και πάλι τα φέρνει acs ή γενική.
Επίσης κάποιες φορές το Ali ενώνει 2-3 αποστολές σε 1 και τότε αυτή έρχεται σίγουρα με courier το τελευταίο διάστημα.
Είναι λίγο τζόκερ η φάση.
ΓιώργοςΤΤ
05/06/2023, 12:06
Περίμενε γιατί με μπέρδεψες. Για ποιο e shop μιλάς;
Αυτό που έγραψα παραπάνω αφορά κυρίως το Aliexpress, αλλά μου έχει τύχει κι από άλλα κινεζομάγαζα με ευρωπαικές αποθήκες και σε παραγγελίες των 2-10€ με δωρεάν μεταφορικά.
Τώρα πως ακριβώς συμφέρει η όλη φάση και τι χρεώνει τελικά ο courier είναι άλλη ιστορία
doctoras
05/06/2023, 15:29
Ali express Γιώργο, έχω αντικείμενο με free shipment που μου το έφερε η acs
Και υπάρχουν αντικείμενα με 3€ σύνολο από Ali που πάλι τα έφερε η acs
Επιβεβαιώνω ότι έγραψε ο webdevgr
ΓιώργοςΤΤ
05/06/2023, 16:24
Το free shipping δεν είναι μέθοδος αποστολής.
Μέθοδος αποστολής είναι πχ registered airmail.
Έριξα μια ματιά στο Ali και είδα ότι στο free shipping, δίνουν μεν tracking number αλλά δεν λέει με ποιον τρόπο έρχεται.
Αν θέλετε στο 17track.net μπορείτε να δείτε την διαδρομή και πού καταλήγει στο δέμα για να έρθει σε εσάς.
Οι courier δεν χρεώνουν τις εταιρείες όπως τους ιδιώτες και επίσης συνεργάζονται με άλλες του εξωτερικού. Αν ο Κινέζος με ευρωπαϊκή αποθήκη στέλνει πχ με DHL και εσείς μένετε σε ένα μέρος που δεν έχει DHL, τότε το δέμα θα σας το φέρει η γενική ταχυδρομική (αν θυμάμαι καλά).
Εν πάση περιπτώσει αυτό καλό για εμάς είναι, να μην χάνονται στα ταχυδρομεία ή κατά την παράδοση (αν και πρόσφατα κατάφερα να μου κλέψουν δέμα το οποίο έφερε ο κούριερ).
Την προηγούμενη εβδομάδα παρέλαβα μια τρομπίτσα αέρα η οποία στάλθηκε δωρεάν από τα highlands της Κίνας με Yanwen, την παρέλαβε στην Ευρώπη η DPD και μου την παρέδωσε η ACS.
doctoras
05/06/2023, 17:04
Αυτό ακριβώς θέλω να πω, με άλλη μια μακροχρόνια υποστελέχωση και διάλυση ενός κρατικού τομέα, δείχνουν πως οι συμφωνίες για το φθηνό ταχυδρομείο από εξωτερικό να περνάνε στα χέρια αμιγώς ιδιωτών.
Τι επιπτώσεις θα φέρει αυτό θα το μάθουμε.
Προς το παρόν οι αποστολές κυλάνε αμεσότερα και ο ομαλότερα
*επίσης στα υπόψη κάνω χρήση και αγορές από κινεζικές πλατφόρμες από το 2010 έχω δει διάφορα
thunder ace
05/06/2023, 18:29
Καλησπέρα.
Για να μην ανοίγω καινούριο θέμα:
Θέλουμε να στείλουμε (δώρο)ένα ζευγάρι ακουστικά στις Φιλιππίνες.
Με ποια εταιρία δεν θα μας στοιχίσει ο κούκος αηδόνι;
ΓιώργοςΤΤ
05/06/2023, 20:44
Απλό ταχυδρομείο.
thunder ace
05/06/2023, 21:00
Εννοείς ΕΛΤΑ έτσι;
ΓιώργοςΤΤ
05/06/2023, 23:48
Εννοείς ΕΛΤΑ έτσι;
Ναι, τύλιξέ το καλά, θα συμπληρώσεις ένα έντυπο που θα σου δώσουν εκεί με τα στοιχεία τα δικά σου και του παραλήπτη. Επάνω αυτό το έντυπο έχει ένα barcode που είναι και το tracking number. Το κόστος πάει με το κιλό, αλλά είναι σίγουρα πιο φτηνό από οποιαδήποτε courier. Τώρα για τον τόπο αποστολής δεν έχω ιδέα πόσο χρόνο θα κάνει να φτάσει, λογικά όχι πάνω από 20 μέρες.
thunder ace
06/06/2023, 05:27
Ευχαριστώ.
SeniorCanardo
06/06/2023, 10:06
Όχι δεν έχει να κάνει με τον τρόπο αποστολής. Τι περισσότερες φορές δεν στέλνουν καν tracking code και πάλι τα φέρνει acs ή γενική.
Επίσης κάποιες φορές το Ali ενώνει 2-3 αποστολές σε 1 και τότε αυτή έρχεται σίγουρα με courier το τελευταίο διάστημα.
Είναι λίγο τζόκερ η φάση.
Combineδ delivery το λέει το "Χάλι Εξπρές" και δεν έχει απαραίτητα σχέση με αν είναι free shipping ή όχι.
Είναι κάτι που κάνει το "εξπρές" από μόνο του και δίνει tracking number, αλλά και εσωτερικό εργαλείο για παρακολούθηση του δέματος.
Τι, πως, γιατί, μόνο ο Κινέζος ξέρει.
Το free shipping δεν είναι μέθοδος αποστολής.
...).
Εμμέσως πλην σαφώς είναι, αφού ο πωλητής σου λέει τα στέλνω δωρεάν με την φθηνότερη και πιο αργή επιλογή ή αν θες πιο γρήγορα πλήρωσε παραπάνω εσύ.
@thunderace
Την τελευταία φορά που είχα τσεκάρει τα ΕΛΤΑ, δεν ήταν τα πιο φθηνά. (Τότε κοιτούσαμε να στείλουμε κάτι στις ΗΠΑ).
Πάει καιρός βέβαια, αλλά δεδομένου ότι τα ΕΛΤΑ πάνε για ιδιωτικοποίηση, δεν νομίζω να έγιναν τίποτα φοβερές αλλαγές.
Στη θέση σου θα κοιτούσα τιμοκαταλόγους.
doctoras
07/06/2023, 14:08
Combineδ delivery το λέει το "Χάλι Εξπρές" και δεν έχει απαραίτητα σχέση με αν είναι free shipping ή όχι.
Είναι κάτι που κάνει το "εξπρές" από μόνο του και δίνει tracking number, αλλά και εσωτερικό εργαλείο για παρακολούθηση του δέματος.
Τι, πως, γιατί, μόνο ο Κινέζος ξέρει.
.
Κώστα όλα τα πακέτα από τρίτες χώρες και Ευρώπη τα αναλάμβανε το ΕΛΤΑ
Εκτός και μόνο αν πλήρωνες έξτρα χρέωση ταχυμεταφοράς μέσω των διεθνών ups dhl κλπ
Εμενα μου φαίνεται ότι ο Μητσοτάκης έβαλε το χεράκι του για αυτήν την εξέλιξη, ποια; Να αναλάβουν αντί για ένα κρατικό ταχυδρομικό μεσο (όπως ισχύει και στην Γερμανία για παράδειγμα), ο ιδιώτης που απολαμβάνει και τα κέρδη της συμφωνίας
Just saying
SeniorCanardo
07/06/2023, 15:19
Κώστα όλα τα πακέτα από τρίτες χώρες και Ευρώπη τα αναλάμβανε το ΕΛΤΑ
Εκτός και μόνο αν πλήρωνες έξτρα χρέωση ταχυμεταφοράς μέσω των διεθνών ups dhl κλπ
Εμενα μου φαίνεται ότι ο Μητσοτάκης έβαλε το χεράκι του για αυτήν την εξέλιξη, ποια; Να αναλάβουν αντί για ένα κρατικό ταχυδρομικό μεσο (όπως ισχύει και στην Γερμανία για παράδειγμα), ο ιδιώτης που απολαμβάνει και τα κέρδη της συμφωνίας
Just saying
Έτσι είναι!
Παλιά ΕΛΤΑ που στην καλύτερη έρχονταν στο σπίτι και στην χειρότερη ειδοποίηση και αν ήταν και πολύ μικρό το δέμα, το στρούμωχνε ο ταχυδρόμος στο κουτί.