PDA

View Full Version : My TTR-250 Raid . . .

Σελίδες : 1 [2] 3

el-Gatto
13/11/2015, 14:32
. . . .
. . . επειδη εχω ακριβως το ιδιο θεμα με τη φωλια του ρουλεμαν του πισω τροχου θα μπορουσες να μου πεις που το εφτιαξες , με τι κοστος και αν πηγες ολη τη ροδα ή μονο το κεντρο;
ευχαριστω:beer:
Αν έχεις στα χέρια μόνο το κέντρο ,είναι πολύ εύκολο να φτιαχτεί σε οποιοδήποτε μηχανουργείο.
Αν έχεις την ζάντα πλεγμένη (όπως εγώ) τότε χρειάζεσαι μηχανουργείο με μέγάλο τόρνο (μεγάλου εύρους πλατώ ,μεγάλες δέστρες ,μεγάλη περιφέρεια εργασίας)
και μηχανουργό που "να σου κάνει την χάρη" να ασχοληθεί μαζί σου.
Δυστυχώς εγώ δεν έβρισκα τέτοιον.
Ο μοναδικός που δέχτηκε να με "εξυπερετήσει" ,ήταν ένας γνωστός επισκευαστής ζαντών αυτοκινήτων ,ο οποίος το έκανε κ "αγγαρεία" ,κ μόνον επειδή του το ζήτησε φίλος μου λαστιχάς αυτ/των κ πελάτης του.
Την δουλείά την έκανε.(χοντρικά)
Δεν μπορώ να πώ οτι έμεινα ευχαριστημένος απο το φινίρισμα.
(συγκεκριμένα το "χάϊδεψα" αρκετά μετά εγώ με λειαντικά μέσα για να το τελειοποιήσω)
20 € μου πήρε για την "χάρη".....χατηρικά.

Το ποιός ήταν ,για να μην υπάρχει ούτε διαφήμιση ούτε "δυσφήμιση" ,με πμ.

chillipf
13/11/2015, 14:45
Φίλε γάτε, (όνομα και πράγμα), συγχαρητήρια για την επιμονή - υπομονή σου.
Τέλειο δείχνει το ttr. Καλές βόλτες να έχεις.

Αν θέλεις μου λύνεις μια απορία που έχω, σχετικά με τους γρασαδόρους.
Έχω πάρει ένα xr 600 εποχής, παλαιάς κοπής enduro κιέτς, και δεν μπορώ να το γρασάρω πουθενά, βρίσκω τοίχο.
Δεν πάει μέσα το πράμα.

Μπορείς να μου δώκεις τα φώτα σου σε παρακαλώ?

ευχαριστώ

nickald
13/11/2015, 14:56
Αυτά είναι.... ξεκινάς για ένα λαδια-ξυδια...... και κανεις ανακατασκευή.....

Πολύ μΕ αρεζει το μεκανακ....

el-Gatto
13/11/2015, 15:03
Φίλε chillipf
κατ'αρχήν σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

Λοιπόν ,φωτό
345176

Το κάθε γρασσαδοράκι ,είναι χοντρικά μιά κούφια βίδα ,με μιά μπίλια κι ένα ελατήριο κι ένα στόπ μέσα της.

Είναι σύνηθες να στομώνουν απο την πολυκαιρία κ την μή συχνή λίπανση.
Πώς τα ξεβουλώνεις.

Αρχικά παίρνεις ένα κλειδάκι (γερμανικό ή πολύγωνο ότι βολεύει αναλόγως γρασαδορακίου)
το εφαρμόζεις στο κάτω μέρος του που είναι ουσιαστικά σαν παξιμάδι(βελάκι 1) ,κ το ξεβιδώνεις όπως θα ξεβίδωνες μιά κοινή βιδα.

Το γυρνάς ανάποδα κ βλέπεις μιά τρούπα με μπίχλα.
Αυτοσχεδιάζεις κ καθαρίζεις την μπίχλα μέσα απο την τρυπούλα.

Στο εμπρός μέρος του ,στην κορυφή ,αυτό που δείχνει το βελάκι 2 είναι μέρος μιάς μπίλιας ,η οποία έχει απο κάτω της ένα ελατηριάκι.
Τη σπρώχνεις με κάτι σκληρό (πχ.σουβλί) ,ξεκολάει ,της ρίχνεις μέσα WD40 ή κάτι ανάλογο ,κ την πιέζεις-αφήνεις πολλές φορές για να καθαρίσει εσωτερικά το σημείο.
Αν έχεις κ αέρα φύσα το κιόλας μπρος-πίσω.

Ξαναβιδώνεις κ γρασσάρεις.

ΥΓ: Πολλές φορές ,ακόμα κ να μην τον βγάλεις καθόλου απο πάνω ,αν πιέσεις με καποιο σουβλί την μπίλια μέσα-έξω ,ξεκολάει κ παίρνει μετά γράσσο.
Πιό πάνω περιέγραψα τον τρόπο ,όχι μόνο για να βάλεις γράσσο ,αλλα κ για να κρατάς λειτουργικό το γρασσαδοράκι.

devil's animal
13/11/2015, 16:16
πολυ καλος!!
:beer::beer:

toyar
13/11/2015, 16:29
Αν έχεις στα χέρια μόνο το κέντρο ,είναι πολύ εύκολο να φτιαχτεί σε οποιοδήποτε μηχανουργείο.
Αν έχεις την ζάντα πλεγμένη (όπως εγώ) τότε χρειάζεσαι μηχανουργείο με μέγάλο τόρνο (μεγάλου εύρους πλατώ ,μεγάλες δέστρες ,μεγάλη περιφέρεια εργασίας)
και μηχανουργό που "να σου κάνει την χάρη" να ασχοληθεί μαζί σου.
Δυστυχώς εγώ δεν έβρισκα τέτοιον.
Ο μοναδικός που δέχτηκε να με "εξυπερετήσει" ,ήταν ένας γνωστός επισκευαστής ζαντών αυτοκινήτων ,ο οποίος το έκανε κ "αγγαρεία" ,κ μόνον επειδή του το ζήτησε φίλος μου λαστιχάς αυτ/των κ πελάτης του.
Την δουλείά την έκανε.(χοντρικά)
Δεν μπορώ να πώ οτι έμεινα ευχαριστημένος απο το φινίρισμα.
(συγκεκριμένα το "χάϊδεψα" αρκετά μετά εγώ με λειαντικά μέσα για να το τελειοποιήσω)
20 € μου πήρε για την "χάρη".....χατηρικά.

Το ποιός ήταν ,για να μην υπάρχει ούτε διαφήμιση ούτε "δυσφήμιση" ,με πμ.

ευχαριστω........
καλα χιλιομετρα:beer:

el_hymador
13/11/2015, 16:35
Πολύ καλή και μερακλίδικη δουλειά, βιτρίνα το έκανες! :a013:

Να το χαρείς όσο δεν πάει! :beer:

el-Gatto
13/11/2015, 16:40
Πάμε για την συνέχεια του "φωτορομάντζου" :)

Τις επόμενες μέρες έκανα μερικά ψώνια...ακόμα...
Κατ'αρχήν έφτιαξα ένα σωληνάκι υψηλής για το εμπρός φρένο ,κάτι που το θεώρησα αναγκαίο ,λαμβάνοντας υπ'όψιν τα 20+ χρόνια & την κατάσταση του μαμά σωληνακίου.

Πήρα κι έναν (ακόμα) διακόπτη On-Off με σκοπό να τον παρεμβάλω στο κύκλωμα των φώτων ,ώστε να τα έχω ανοιχτά όποτε θέλω εγώ κι όχι μόνιμα.

Βρήκα επίσης στο car κ πήρα μεταχ/να ,αλλά σε καλή κατάσταση ,
1 ζευγάρι καθρέπτες ανακλινόμενους (έναν μισοχαλασμένο είχε το δικό μου όταν το παρέλαβα)
1 καγκελάκι προστασίας μοτέρ (δεν είχε το δικό μου)
1 προστατευτικό λασπωτήρα πίσω ανάρτησης (το δικό μου ήταν σχισμένο στη μέση κατακόρυφα)
1 πίσω φωτιστικό (το δικό μου ήταν σε κακή κατάσταση κ χωρίς λάστιχο στεγανοποίησης κ θορυβήθηκα μετά απο κάτι threads του εξωτερικού που αναφέρουν ακινητοποίηση του μοτοσυκλετακίου μετά απο βραχυκύκλωμα στο πίσω φωτιστικό)

Oλα προέρχονται απο μεταχείρω TTR 250 ('02).
O πωλητής-ιδιοκτήτης χαμογέλασε-χάρηκε-κ μου'πε μπράβο ,όταν του ζήτησα να δώ την αδεια της μηχανής πρίν ψωνίσω ,κ μου'κανε κ καλύτερη τιμή απο μόνος του.
Τόσο καλή που δεν μου βγήκε καν να κάνω παζάρι.
Αλήθεια λέω.

Τα ψώνια
345182

Εβγαλα πάλι το τεπόζιτο ,αφού ήθελα να επέμβω στα ηλεκτρικά ,κ να περάσω κ μια γραμμή παροχής ρεύματος στο τιμόνι για GPS-κινητό-κτλ.
Κι άρχισα να δοκιμάζω κ να πατεντάρω τα διάφορα ώστε να κουμπώσουν
345183

Εν τω μεταξύ ,είχα ήδη ισιώσει-στοκάρει-βάψει το χτυπημένο κ στραβωμένο κάγκελο/βάση του εμπρός φωτιστικού ,στο οποίο έδωσα χρόνο να τραβήξει/στεγνώσει.
345184

doctoras
13/11/2015, 16:43
πολύ καλή δουλειά πολύ καλή περιγραφή!! το χάρηκα!
πόσο χρόνο σου πήραν οι εργασίες εννοώ το χρονικό απο την αγορά του μεχρι πρότινος?

el-Gatto
13/11/2015, 16:44
Δεν θυμάμαι αν εχω αναφέρει οτι παρέλαβα το μηχανάκι με καινούργια μπαταρία.
Αλλάχτηκε απο τον πρώην ιδιοκτήτη την ημέρα που μου το έστειλε Αθήνα.
Ενδιάμεσα των επισκευών ,της έκανα ένα σωστό φόρτισμα κ την είχα στην συντήρηση.
Είναι αυτή
345185

345186

Γιατί το αναφέρω αυτό εδώ.
Γιατί παρ'όλο που η μπαταρία είναι κλειστού τύπου ,επειδή η θέση που κουμπώνει στο TTR είναι κάθετη (με το - κάτω) ,όταν την έβγαλα για να περάσω ένα εξτρα καλώδιο απο πίσω ,είδα υποψία υγρασίας στην βάση της.
Δεν μπόρεσα να δω απο που.

Γνωρίζει μήπως κάποιος ΑΝ η συγκεκριμένη δεν κάνει για κάθετη χρήση;
ή ΑΝ υπάρχει συγκεκριμένος τύπος για κάθετη τοποθέτηση;

el-Gatto
13/11/2015, 16:46
Μοντάρισα σωστά κ με προσοχή τρόμπα κ δαγκάνα ,τα οποία είχα λύσει-καθαρίσει.
Καινούργιες χαλκο-ροδέλες ,το νέο σωληνάκι υψηλής ,καινούργια τακάκια ,καινούργια υγρά ,ενδελεχής εξαέρωση ,κι έχουμε πλέον φρένο τούμπανο.
345187

345188

345189

el-Gatto
13/11/2015, 16:47
345190
...

doctoras
13/11/2015, 16:48
δε νομίζω οτι μπορεί να τοποθετηθεί μπαταρία απο τον κατασκευαστή με τους πόλους στο πλάι, δεν έχω δει τουλάχιστο, κάνε ξανατσέκαρε το

el-Gatto
13/11/2015, 16:50
Οτι μεταλλικό είχε το μηχανάκι ήταν οξειδωμένο.
Το ίδιο κ το μεταλικό σώμα του φωτιστικού.
345193

Στοργή κ προδέρμ κι εδώ για να γυαλίσει κι αυτό...αλλά...απο δώ κ μπρός...με συνεπήρε η συναρμολόγηση και οι ευρέσεις λύσεων κ πατεντών για να κουμπώσουν όλα με τον καλύτερο τρόπο κ όπως τα φανταζόμουν κ τα ήθελα να είναι.
Ηλεκτρικά-Διακόπτες-Βάσεις-Καλώδια-Παροχές-Φωτιστικό-Βάσεις ανεμοθραύστη- . . . . . .

Μου βγήκε τέτοιο focus στην εγκατάσταση ,που ξεχάστηκα κ δεν τράβηξα ούτε μιά φωτό της διαδικασίας.

Οταν τέλειωσα ,άναψα ενα τσιγάρο ,κ κοίταξα το ρολόϊ του κινητού ,επανερχόμενος στον πραγματικό χρόνο.
Είχε πάει σχεδόν 11μμ ,χωρίς να πάρω χαμπάρι.

Αλλά τελικά ,όλα πήγαν καλά.
345196

345197

el-Gatto
13/11/2015, 16:53
345198

345199
...

el-Gatto
13/11/2015, 16:57
Και για να μην σας ζαλίζω άλλο....όταν λέω τέλειωσα...εννοώ το τέλειωσα. :smokin:
(σχεδόν δηλαδή ,γιατι όλο κ κάποιες ρυθμίσεις-σφιξίματα-fails χρειάζονται συνήθως μετά την πρώτη δοκιμή στο δρόμο)

Και ναι:) .... ιδού ... ο "Λάζαρος ανεστήθη". :a54:

345200

345201

345202

el-Gatto
13/11/2015, 17:00
345203

345204

345205
...

toyar
13/11/2015, 17:00
δεν ξερω πως ειναι απο τη μανα του αλλα πιστευω οτι η κουρμπα του υψηλης θα σου κρυβει το οργανο και πιθανον να κραταει αερα στο ψηλοτερο σημειο

el-Gatto
13/11/2015, 17:04
345206

ΥΓ: Σε αυτή την φάση ,εκκρεμούσαν μερικές ακόμα πινελιές (πχ σχάρα)
Επίσης ,απο τότε μέχρι σήμερα έχουν υπάρξει κ κάποιες αλλαγές ,βελτιώσεις ,αλλά κ προβληματισμοί.
Θα αναφερθούν τα πάντα όλα στην συνέχεια του "φωτορομάντζου".

doctoras
13/11/2015, 17:04
πολύ ωραίο!!καλοτάξιδο να είναι!
η ζελατίνα δεν πρέπει να έχει εσω γωνία?

bulmont
13/11/2015, 17:07
.
Θα αναφερθούν τα πάντα όλα στην συνέχεια του "φωτορομάντζου".

Ελα, έλα μην σταματάς τώρα που μας ''ζέστανες''.........:beer:

toyar
13/11/2015, 17:15
οταν μονταρεις ενα μηχανακι απο την αρχη θελει πολλες δοκιμες στο δρομο για να ερθει στα ισα του ειδικα αν εχουν γινει μετατροπες
μονο για να βρεις τη σωστη κλιση του τιμονιου πρεπει να ρυθμιζεις ξανα και ξανα μανετες διακοπτες καθρεφτες σωληνακια καλωδια κλπ

el-Gatto
13/11/2015, 17:17
δεν ξερω πως ειναι απο τη μανα του αλλα πιστευω οτι η κουρμπα του υψηλης θα σου κρυβει το οργανο και πιθανον να κραταει αερα στο ψηλοτερο σημειο
Πήγα με το μαμά στο χέρι ,μετρήθηκε κ φτιάχτηκε το υψηλής στο ίδιο ακριβώς μήκος ,κ με τις ίδιες ακριβώς κλίσεις στα banjos.
Κι εμένα μου φάνηκε περίεργο οπτικά μόλις το μόνταρα ,αλλά...
Οταν ανέβεις πάνω στο μηχανάκι ,η διαδρομή του είναι τέλεια κ δεν καλύπτει καθόλου το όργανο.
Οσο για τον αέρα ,αυτός πρέπει να βγεί τελείως απο το κύκλωμα κατα την εξαέρωση ,αλλιώς συνεχίζεις την εξαέρωση.
Κι όπως κ να'χει ,έχοντας κάνει σχεδόν 2000χλμ μέχρι τώρα ,δεν έχω αντιμετωπίσει θέμα ,ούτε κάν ιδέα σπογγώδους αίσθησης στο φρένο.

el-Gatto
13/11/2015, 17:23
πολύ ωραίο!!καλοτάξιδο να είναι!
η ζελατίνα δεν πρέπει να έχει εσω γωνία?
Αυτές είναι οι πρώτες φωτό με το που μονταρίστηκε.
Η ζελατίνα στηρίζεται πάνω σε βάσεις δικιάς μου πατέντας και ουχί της μαμάς Γιαμάπα.
(ήταν επάνω η ζελατίνα όταν το πήρα ,αλλά σε άλλο σημείο κ με άλλο τρόπο στήριξης)
Απο τότε μέχρι τώρα ,έχει αλλαχτεί-ρυθμιστεί αρκετές φορές το σημείο κ η κλίση της ,μια κ προνόησα η βάση της να είναι ρυθμιζόμενη.

Ελα, έλα μην σταματάς τώρα που μας ''ζέστανες''.........:beer:
Ναι ,οκ ,το είπα κιόλας ,έχει συνέχεια. :beer:

οταν μονταρεις ενα μηχανακι απο την αρχη θελει πολλες δοκιμες στο δρομο για να ερθει στα ισα του ειδικα αν εχουν γινει μετατροπες
μονο για να βρεις τη σωστη κλιση του τιμονιου πρεπει να ρυθμιζεις ξανα και ξανα μανετες διακοπτες καθρεφτες σωληνακια καλωδια κλπ
Ετσι ακριβώς. :beer:

el-Gatto
13/11/2015, 17:26
Στην συνέχεια ,έγιναν μερικές μόντες ακόμα.

Κατ'αρχήν χρειαζόταν μιά ποδιά που να προστατεύει τα κάτω του απο τις πέτρες.
Δεν βρήκα πουθενά την δικιά του.

Βρήκα όμως μια απο Serrow ,η οποία απ'ότι μου είπε το παληκάρι που την πούλαγε ,κάνει.
Την πήρα ,κ πήγα στο εργαστήρι
345221

...αλλά δεν μου καθόταν όπως έπρεπε.
Με μιά βαριοπούλα κι ένα δράπανο όμως ,όλα γίνονται.
345222

el-Gatto
13/11/2015, 17:37
Οταν το παρέλαβα δεν είχε πάνω την βαλβίδα του συμπλέκτη.
Θεώρησα οτι ,σε περίπτωση σβησίματος σε κάποιο δύσκολο χωμάτινο σημείο ,θα'ναι χρήσιμο να μπορώ να το βάζω μπρός με ταχύτητα κ πατημένο συμπλέκτη.
Πήρα μία λοιπόν ,κ την τοποθέτησα.
345235

Του έκανα μεταμόσχευση κ τις χούφτες απο το Τενερέ.
345237

345238

el-Gatto
13/11/2015, 17:42
Τού βαλα κι ένα αλουμινένιο προστατευτικό πλαισίου ,το οποίο είναι ΔΩΡΕΑ του christof.
Eυχαριστώ φιλαράκι μου.
345240

Μπήκαν κ κάποια αυτοκολλητάκια.
345241

Και είμασταν (μάλλον) έτοιμοι για ένα 3-ήμερο Test-Ride παντός εδάφους.(stay tuned)
345242

el-Gatto
13/11/2015, 17:45
"Η αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι . . ."

345243

The Test-Ride Review . . . coming soon . . . stay tuned . . .;)

devil's animal
13/11/2015, 17:53
ωραιο αποτελεσμα...
μπραβο και παλι!!
:a18::a46:

el-Gatto
13/11/2015, 18:03
My TTR 250 Raid
1.000(+) km On-&-Off Road Test-Ride Review
345247

Aφού λοιπόν ολοκλήρωσα το "ταξίδι" της (σχεδόν) ανακατασκευής του ,έπρεπε να πάμε παρέα κι ένα πραγματικό ταξίδι ,ώστε να γνωρίσουμε κ στους δρόμους ο ένας τα χούγια του άλλου ,κ να δούμε τελικά αν ταιριάζουν τα χνώτα μας.
Αποφάσισα λοιπόν να το επιλέξω για μιά βολτάρα που κανονίσαμε με τα φιλαράκια μου τους ΠουροΝτούρους (30-31 Mάη & 1η Ιούνη-2015)
Το πλάνο ήταν 3μιση μέρες ,κυρίως Χωμάτινη Κεντρική Πίνδος κ πέριξ ,με έδρα την Ελάτη Τρικάλλων.
Και φυσικά είχε κ αρκετά ασφάλτινα χλμ αρχικά πρός την Ελάτη ,κ τελικά απο Λ.Πλαστήρα πρός Αθήνα.

Σχεδόν όλοι οι φίλοι κ συνοδοιπόροι μου ,με ρωτούσαν πρίν την ημέρα του ραντεβού της εκκίνησης:
"Ρε συ ,εσένα ακόμα κ το Τενεκέ σου φαίνεται λίγο ,θα την παλέψεις με το μικρό στην άσφαλτο ;;;"

Η αλήθεια είναι οτι ούτε κι εγώ ήξερα την απάντηση.
Αυτό που ήξερα όμως ,ήταν οτι ήθελα να την μάθω.

Παρασκευή απόγευμα λοιπόν ,κ ξεκινάμε.
345251

el-Gatto
13/11/2015, 18:14
Το ΤουΤούρι πλήρες υγρών (βλ.130κάτι κιλά)
Εγώ φαγωμένος :cool: (βλ. 96 κιλά)
και πλήρης εξοπλισμου (βλ.10 κιλά)
και μια τσαντάρα δεμένη στην ουρά του (βλ.15 κιλά)

Η σούμα δείχνει 251 κιλά.
Βαρετά τα νούμερα για σας που τα διαβάζετε
Κουραστικό για μένα να τα γράφω
Αλλα πρέπει να γίνει κατανοητό ,οτι το μοτοσυκλετάκι καλέστηκε να ανταπεξέλεθει σε αυτό το 3ήμερο ,υπό συνθήκες φορτίου ,όμοιες του 2κάβαλου.

Ξεκινάμε λοιπόν απο τα Μακ ,με τον konkostή να οδηγεί ,κι εμένα κ τον tcdrift(φίλος με ΧR250Baja) να βάζουμε τα όρια στην Εθνική ,λόγω των 250αριών.
Αφού πρώτα διασταύρωσα με τα ταχύμετρα των δυο παραπάνω φίλων ,ότι κ το ταχύμετρο του TTR ήταν ακριβές ,είδα οτι τα 100-110 που κράταγε ο πλοηγός μας στην ΕΟ ,ήταν για το TTR εύκολα κ για μένα βαρετά.

Στην έξοδο της Θήβας βγαίνουμε επαρχιακό.
Εκεί νιώθω οτι δεν μου λείπει τίποτ'άλλο ,παρά ίσως απο λίγη δύναμη ακόμα που θα'θελα στις προσπεράσεις ,για λόγους ενεργητικής ασφάλειας.
Παρ'όλα αυτά ,με τις στροφές κρατημένες ψηλά κ την κατάλληλη σχέση στο κιβώτιο ,ουδέν ουσιαστικό πρόβλημα ,σε οποιαδήποτε ανάγκη για προσπέραση.

Κάποια στιγμή ο ΚονΚωστής κάνει τα μαγικά του κ μας βάζει σ'ένα τρελλό ανηφοροκατηφορικό στενό επαρχιακό στροφιλίκι ,που καταλήγει στην Ανάβρα.
Αρχίζω να ανεβάζω ρυθμό ,όντας περίεργος να δώ τι?/ μπορεί να κάνει το μικρό με τον πεπαλαιωμένο σκελετό πλαστελίνης κ τα σουμιεδάκια αναρτήσεις.
Οσο ανεβάζω ρυθμό ,τόσο θετικά εκπλήσσομαι.
Βλέπω κ τον Βαγγέλη με το XR στους καθρέπτες μου ,κολλημένο στην ουρά μου ,κ συνεχίζω ν'ανεβάζω.

Χάρμα.
Το μηχανάκι στρίβει παραπάνω απο καλά για τις προσδοκίες μου.
Θέλεί λίγο προσοχή στο φρενάρισμα πριν την στροφή ,γιατι το πολύ δυνατό πλέον μπροστινό φρένο ,σε συνδιασμό με το μαλακό κ μεγάλης διαδρομής μπροστινό του σύστημα ,αλλάζουν άρδην στιγμιαία την γεωμετρία του.

Οταν το μάθεις όμως ,φροντίζεις να έχεις αφήσει τα φρένα πρίν την κλίση ,κ το οδηγείς με φόρα ,ροή ,κ γραμμές ,τότε είναι απολαυστικό.
Δεν πίστευα πόσο σβέλτα κ ταυτόχρονα χωρίς φόβο κ πάθος μπορούσε να στρίψει παντού.
Το ίδιο ακριβώς κατάλαβα οτι ισχύει κ για το μικρό XR.
Οταν το κατηφορικό στροφιλίκι τέλειωσε ,κοιταχτήκαμε με τον Βαγγέλη χαμογελώντας ,κ σβήσαμε τα μικρά μοτεράκια μας ,ρωτώντας ο ένας τον άλλον:
"Που είναι τα μεγάλα...;ο-ε-ο" :D

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε όσες φορές βρήκαμε κλειστό ασφάλτινο στροφιλίκι.
Όταν δε ,είχαμε κ τις πιέσεις χαμηλωμένες για χώμα ,η αίσθηση κ η πρόσφυση ήταν ακόμα καλύτερες.
Κανένα γλίστρημα πουθενά ,όσο κι αν το πίεσα ,κ το πίεσα πολύ.
Παρ’όλο που το πίσω λάστιχο ήταν ένα σκληρό ,μισοτελειωμένο 120άρι TKC ,με ημερομηνία 2005…:blush:
και το μπροστινό ένα μισοτελειωμένο VRUBER ,το οποίο μου δώρισε ο christof όταν το’βγαλε απ’το ΧΤ του.
Προσπαθούσα να φανταστώ τι μπορεί να κάνει μ’ένα σωστό ζευγάρι λάστιχα.

el-Gatto
13/11/2015, 18:32
Αλλά εκεί που ήθελα να το δώ ,ήταν στο χώμα.
Ειδικά στο δύσκολο χώμα.
Γι’αυτό άλλωστε πήγα μ’αυτό τόσα κμτρα ασφάλτου.
345257

Στο χώμα λοιπόν ,είναι «Η Αβάσταχτη Ελαφρότητα του είναι…»
Οι ενδοτικές αναρτήσεις του ,μου επέτρεπαν να περνάω από παντού καθιστός με άνεση.

Ακόμα κ το σπαστήρι της ανάβασης προς την Βερλίγκα ,το έβγαλα κατά 90% καθιστός.

Φωτο-konkost
345258

Σηκωνόμουν στα μασπιέ ,μόνο σε πολύ δύσκολα σημεία ,στιγμιαία ,κ κυριώς για μένα κι όχι για το μηχανάκι.
Περνούσε τα πάντα όλα τα εμπόδια σαν μαγικό χαλάκι ,χωρίς να χάνει πρόσφυση πάνω σε σαθρά κ κυλιόμενης πέτρας κομμάτια.

Κάποιες φορές ένιωσα να φεύγει λίγο το εμπρός ελαστικό σε λασπώδη τεραίν ,
κάτι το οποίο κυρίως οφειλόταν στην αδιαφορία μου για το τι? & που? & πως? πατάω ,κ στο ακατάλληλο για λάσπη ελαστικό ,
και όχι στην γεωμετρία κ τις δυνατότητες του μηχανακίου.

Γενικά ,σε όλα τα χωμάτινα κμτρα ,δεν με τρόμαξε κ δεν με δυσκόλεψε πουθενά.
Και υπήρξαν κ κάτι δύσκολα κομμάτια ,τα οποία πέρναγα άνετα ,αλλά έλεγα μέσα μου ότι ,αν ήμουν με το Τενερέ εδώ ,δεν θα περνούσα καθόλου καλά από την ταλαιπώρια κ το άγχος του ύψους κ του βάρους του.

Ζούπερ στο χώμα το λοιπόν ,κ με την πίσω ανάρτηση ασερβισάριστη από τότε που βγήκε απ’το εργοστάσιο παραγωγής του.

Σαφώς και άξιζε τα ασφάλτινα κμτρα μέχρι να βρεθώ στα βουνά λοιπόν.

φωτο-tthodor
345256

chillipf
13/11/2015, 18:32
Φίλε chillipf
κατ'αρχήν σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

Λοιπόν ,φωτό
345176

Το κάθε γρασσαδοράκι ,είναι χοντρικά μιά κούφια βίδα ,με μιά μπίλια κι ένα ελατήριο κι ένα στόπ μέσα της.

Είναι σύνηθες να στομώνουν απο την πολυκαιρία κ την μή συχνή λίπανση.
Πώς τα ξεβουλώνεις.

Αρχικά παίρνεις ένα κλειδάκι (γερμανικό ή πολύγωνο ότι βολεύει αναλόγως γρασαδορακίου)
το εφαρμόζεις στο κάτω μέρος του που είναι ουσιαστικά σαν παξιμάδι(βελάκι 1) ,κ το ξεβιδώνεις όπως θα ξεβίδωνες μιά κοινή βιδα.

Το γυρνάς ανάποδα κ βλέπεις μιά τρούπα με μπίχλα.
Αυτοσχεδιάζεις κ καθαρίζεις την μπίχλα μέσα απο την τρυπούλα.

Στο εμπρός μέρος του ,στην κορυφή ,αυτό που δείχνει το βελάκι 2 είναι μέρος μιάς μπίλιας ,η οποία έχει απο κάτω της ένα ελατηριάκι.
Τη σπρώχνεις με κάτι σκληρό (πχ.σουβλί) ,ξεκολάει ,της ρίχνεις μέσα WD40 ή κάτι ανάλογο ,κ την πιέζεις-αφήνεις πολλές φορές για να καθαρίσει εσωτερικά το σημείο.
Αν έχεις κ αέρα φύσα το κιόλας μπρος-πίσω.

Ξαναβιδώνεις κ γρασσάρεις.

ΥΓ: Πολλές φορές ,ακόμα κ να μην τον βγάλεις καθόλου απο πάνω ,αν πιέσεις με καποιο σουβλί την μπίλια μέσα-έξω ,ξεκολάει κ παίρνει μετά γράσσο.
Πιό πάνω περιέγραψα τον τρόπο ,όχι μόνο για να βάλεις γράσσο ,αλλα κ για να κρατάς λειτουργικό το γρασσαδοράκι.

αρχηγέ είσαι διαφωτιστικότατος.
θα σπεύσω να επιτεθώ στα γρασαδοράκια..
ευχαριστώ πολύ

el-Gatto
13/11/2015, 18:38
Τι μου έλειψε:

Το Γκάζι.
Λογικό θα μου πείς.
Ένα 250άρι 20ετίας είναι ,με 20κάτι γερασμένα αλογάκια.
Αυτό επιδεινώθηκε ακόμα περισσότερο με το μακρύ μαμά γρανάζωμα που είχε όταν το πήρα (14-44) ,κ δεν το άλλαξα.

Ειδικά στα μεγάλα υψόμετρα ,πάνω από 1800-2000 μέτρα ,τα πράγματα γίνονταν ακόμα χειρότερα λόγω μη σωστής λειτουργίας του καρμπ.
Αποτέλεσμα να μην σπινιάρει ούτε στο τζατζίκι(βλ.χαλίκι)

Οπότε ,δεν μου χάρισε το fun των υπερστροφών του πίσω τροχού ,κάτι που σε συνδιασμό με την ελαφρότητά του ,θα ήταν άκρως διασκεδαστικό.

Επίσης ,σε πειραματισμό μου να βγάλω ένα απότομο ανηφόρι με γρασίδι ,το γκάζι του τελείωσε στο 70% της ανηφόρας.
Πάπαλα and down.

foto-konkost
345259

Παρόμοιο πρόβλημα είχα κ στην άσφαλτο με την 6η.
Για να την κρατήσει χωρίς να κρεμάσει ,έπρεπε να είναι σε ευθεία χωρίς κόντρα άνεμο ,ή σε κατηφόρα.
Αλλιώς δεν…

Θα δοκιμάσω ένα πιο κοντό γρανάζωμα (13άρι εμπρός) ,ελπίζοντας ότι θα πάρω λίγη σπιρτάδα στις χαμηλές σχέσεις ,κ δυνατότητα διατήρησης των στροφών στην 6η.

el-Gatto
13/11/2015, 18:49
Τι με χάλασε:

Αν και είχα κάνει πλήρες σερβις στις δαγκάνες ,με καινούργια υγρά κ καινούργια τακάκια ,το πρώτο πρωινό πρόσεξε ο christof ότι τα τακάκια πίσω ήταν μισο-φαγωμένα κ η δισκόπλακα γραμμωμένη.
345261

345262

345263

el-Gatto
13/11/2015, 19:01
Δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί.

Ελέγθηκε ο πίσω τροχός κ γύρναγε ελευθερα.
Η δαγκάνα μετα από επανειλημένα πάτα-άσε ελευθερώνει άμεσα κ δεν κολλάει.
Τα υγρά είμαι σίγουρος ότι τα’χα στο σωστό ύψος στο βαρελάκι ,κ κατά τον έλεγχο που έγινε μετά την επιστροφή ,ήταν λίγο πάνω από το min.
345265

Εβαλα άλλα τακάκια ,κ μετά απο 500 χλμ είχα πάλι το ίδιο πρόβλημα.
Ελυσα πρόσφατα ξανά τα πάντα όλα ,έλεγξα τις γλύστρες ,ξαναγρασσάρισα ,η δαγκάνα δουλεύει σωστά ,έβαλα κ νέο σωληνάκι υψηλής πίσω κ καινούργια τακάκια ,κ περιμένω να δώ τι θα συμβεί στο μέλλον.

Oσο κι αν το ψάχνω ,δεν μπορώ να βρώ εξήγηση…αφού δεν διεπίστωσα πουθενά fail στους συνεχείς ελέγχους.
Εσείς…καμιά ιδέα…

el-Gatto
13/11/2015, 19:03
Τι με μπέρδεψε-άγχωσε:

Η ένδειξη της στάθμης του λαδιού.
Το πρώτο πρωινό ,κατά τον έλεγχο ,κρύο ,η στάθμη στο τζαμάκι έδειχνε χαμηλότερα από εκεί που την είχα τσεκάρει πρίν ξεκινήσω ,κρύο κ πάλι.
Τονίζω το κρύο ,μια κ το μανιουάλυ λεέι ότι πρέπει να προθερμανθεί για λίγα λεπτά πρίν μετρηθεί η ένδειξη.
Κατά την προετοιμασία λοιπόν ,το είχα ελέγξει κ ζεστό κ κρύο ,για να γνωρίζω που είναι η στάθμη κ στις δυο περιπτώσεις.

Μην τα πολυλογώ ,πρόσθεσα στο κρύο κάρτερ 150ml λαδιού πρίν ξεκινήσουμε τα κμτρα της ημέρας.
Τα ίδια περίπου χρειάστηκε κ το XR του Βαγγέλη.
Θεωρήσαμε κ οι δυό ότι η κατανάλωση οφείλεται στην παρατετεμένη ασφαλτιάδα Αθηνα-Ελάτη ,κ δεν έδωσα παραπάνω σημασία.

Να σημειώσω εδώ ότι ,άλλο ένα θέμα που με χάλαγε από την πρώτη στιγμή που το κυκλοφόρησα ,ήταν το σχετικά σκληρό σασμάν του ,κ η δυσκολία εύρεσης νεκράς ,με το μηχανάκι σταματημενο κ το μοτέρ να λειτουργεί.
Την πρώτη μέρα λοιπόν ,έγιναν 250km περίπου ,τα περισσότερα με τέρμα γκάζι.

Την επόμενη το πρωί ,έλεγχος και πάλι ,κρύο κ πάλι ,χαμηλά η ένδειξη κ πάλι.
Αρχίζω να πιστεύω ότι υπάρχει θέμα.
Συμπληρώνω και πάλι σε κρύο κάρτερ ,και είμαι κ γενναιόδωρος βάζοντας λίγο παραπάνω (200ml) για να’χει να κάψει.

Φεύγουμε ,k πρώτη στάση στο βενζινάδικο μετά από καμιά 10αριά κμτρα.
Ξανατσεκάρω ,ζεστό πλέον ,και η ένδειξη δείχνει λίγο πάνω από το κανονικό.

Αγχώνομαι κ πάλι ,αλλά με ξεαγχώνει ο φιλαράκος μου ο Χριστόφορος λέγοντας:
«Ρε μην τρελαίνεσαι ,ας το να΄χει παραπάνω ,δεν παθαίνει τίποτα»

Με βολεύει η φράση του ,κι αποφασίζω να τ’αφήσω έτσι.

Συνειδητοποιώ λοιπόν αρχικά ότι ,το σασμάν του πλέον με αυτή την στάθμη είναι βούτηρο ,και ότι βρίσκω νεκρά πανεύκολα.

Καλό είναι αυτό ,σκέφτηκα.
Ρε λες να θέλει τόσο λάδι τελικά;
Θα δούμε.

1Η-2α -3η σε ψηλές στροφές για άσφαλτο κ χώμα ,κ στην πρώτη στάση ψάχνω ενδελεχώς για πιθανές διαρροές από υπερπλήρωση.
Τίποτα.
Το ελεγξα ξανά κ ξανά.
Μια χαρά.

Και φτάνει η ώρα της ασφάλτινης επιστροφής.

Αποφασίζω να το πάω μέχρι Αθήνα my Way.
Toυτ’έστιν τέρμα γκάζι παντού κ πάντα.
Αν ανατιναχθεί (σκέφτηκα) ,τότε θα το υπερκυβίσω για να βρώ κ τη δύναμη που μου λείπει.

Κλειδώνω λοιπόν το γκάζι στο στόπ ,και δεν το αφήνω να κρεμάσει πουθενά.
Λίμνη Πλαστήρα-Καρδίτσα-και το στροφιλίκι του Δομοκού βγαίνει απολαυστικά.
Στάση-έλεγχος-όλα καλά-άντεξε μέχρι εδώ.

Πάμε πάλι.
Λαμία-ΕΟ-ξαναματακλέιδωμα γκαζιού στο στόπ.

Στις ανηφοριές ,κατεβασμένη 5η κ 110-115 km/h
Στις ευθείες 6η κ 115-120 km/h
Στις κατηφοριές 6η κ 125-130 km/h

Επανέλεγχος σε στάση στο 90 ,κ ο ίδιος ρυθμός μέχρι να φτάσω στη βάση μου.

Αποτέλεσμα.
Όχι μόνο άντεξε κ δεν έκανε κιχ ,αλλά από ένα σημείο κι έπειτα το ένιωθα σα να «έστρωσε» κάτι κ να πηγαίνει κ καλύτερα.
Σα να ήταν μπουκωμένο κ να άνοιξε ένα πράμα.

Το μοτεράκι του ακουγόταν κ δούλευε σαν καλο-λαδωμένη ραπτομηχανή.

Να πώ επίσης ότι είναι σταθερό κ δεν κουνάει καθόλου κ πουθενά μέχρι τα 130 ,κάτι το οποίο σε συνδιασμό με τους όχι πολύ υψηλούς κραδασμούς ,έχει σαν αποτέλεσμα να μην με κουράζει στο ταξίδι υπο αυτές τις συνθήκες.

Με μια καλύτερα μελετημένη ζελατινούλα ανεμοκάλυψης ,πιστέυω ότι τα πράγματα θα γίνουν ακόμα καλύτερα.

sapila racing
13/11/2015, 19:04
Εσείς…καμιά ιδέα…

Τα τακακια ειναι artrax που είχες γραψει στην αρχή?
Βαλε άλλα αμα είναι! Βαλε οργανικά αμα τρωγεται ετσι ο δισκος.
Δεν ακούγεται τίποτα περίεργο απο τον πίσω τροχό? Ούτε οταν φρενάρεις?

Πολύ ωραίες οι φωτό με το TTR στα βουνά! Μπράβο! :beer:

el-Gatto
13/11/2015, 19:09
Την επόμενη μέρα ,μετά από ένα πολύ καλό πλύσιμο εντός-εκτός-κ επι τα αυτά ,ξεκίνησα τους ελέγχους.
345266

Το ΛΑΔΙ πρώτα. (το οποίο είμαι σίγουρος ότι με αυτούς τους ρυθμούς θα να λειψό)
ΕΚΠΛΗΞΗ.
Η ένδειξη κρύο ,είναι ακριβώς αυτή που είχα φτιάξει κρύο το πρωί της Κυριακής στην Ελάτη.
Καμία απώλεια δηλαδή.
Κουφό…;;;;;;
345267

Ανοίγω φιλτροκούτι.
Εκτός από λίγη σκόνη ,ελάχιστη υποψία λαδιού ,κ λίγη υγρασία από το πλύσιμο χωρίς σέλα με το πιεστικό ,τιποτ’άλλο.
345268

Ανοίγω κ το breather των αναθυμιάσεων του κάρτερ.
5-10 ml υγροποιημένων υδρατμων με μια ιδέα λαδιού ,όλα κι όλα.

Κι αρχίζω κι αναρωτιέμαι.
Τελικά ,αφού δουλεύει τέλεια μοτέρ-σασμάν κ χωρίς θέμα σε διαρροές-απώλειες ,μήπως θέλει αυτή την ποσότητα λαδιού;
(δηλ.+ 150 ml από ότι προτείνει ο κατασκευαστής)
Κουφό ,αλλά η πράξη αυτά έδειξε.

Όπως κ να’χει ,τέλος καλό ,όλα καλά.

Τα λάδια αλλάχτηκαν ,αφ’ενός για να καθαρίσει το παρατημένο μοτεράκι του ,αφ’εταίρου γιατι το ‘σκισα κ του άξιζαν νέα.

el-Gatto
13/11/2015, 19:11
Αξιο αναφοράς το βολικό ,διακριτικό κ εντυπωσιακής χωρητικότητας μαμά εργαλειο-κούτι.
Εχει μέσα μανέτες-εργαλεία-δεματικά-μον.ταινία-κ μια μπροστινή σαμπρέλα.
345269

Αποτέλεσμα
Μου άρεσε πολύ.
Δεν θυμάμαι από πότε είχα να κάνω 1000 km σε 48 ώρες ,300 περίπου από αυτά χώμα ,μ’ένα μικρό μοτοσυκλετάκι.

Βασικά πρίν ξεκινήσω φανταζόμουν ότι θα ταλαιπωρηθώ.
Κι όμως ,το αντίθετο ,το διασκέδασα απίστευτα.

Δεδομένου δε ότι ,οι περισσότεροι στις ΟνΟφφάδες ,με τα χωμάτινα ελαστικά ,ακόμα κ με τα 1000άρια ,δεν πηγαίνουν πάνω από 110-120 στην ΕΟ ,
δεν βρίσκω πλέον τον λόγο ,γιατί να καβαλάω 220 κιλά μηχανάκι στα χώματα…

Και ναι ,θα τον κρατήσω τον ΤούΤουρα ,κ θα τον βελτιώσω κι άλλο όπου κ όπως μπορώ.

el-Gatto
13/11/2015, 19:22
Τα τακακια ειναι artrax που είχες γραψει στην αρχή?

Ναί ,αυτά είναι (Artrax Braking AX35 Rear Pads > Sintered off road pad)
Ιδιας μάρκας κ τύπου φοράω κ μπρός ,και δεν έχω κανένα πρόβλημα.
Καλό φρένο κ φυσιολογική για τα χλμ (βασικά δεν είδα κάποια) φθορά.
Ιδια μάρκα φοράω κ στο Τενερέ εδώ κ 2μιση χρόνια με άριστες εντυπώσεις.

Βαλε άλλα αμα είναι! Βαλε οργανικά αμα τρωγεται ετσι ο δισκος.

Τώρα ,μετά απο το εκ'νέου άνοιγμα-έλεγχο του όλου συστήματος ,έχω βάλει οργανικά.
Αναμένω ελέγχοντας να δώ...
Πάντως επαναλαμβάνω ,δεν έχω διαπιστώσει τον λόγο.

Δεν ακούγεται τίποτα περίεργο απο τον πίσω τροχό? Ούτε οταν φρενάρεις?

Οχι....τίποτα.

Πολύ ωραίες οι φωτό με το TTR στα βουνά! Μπράβο! :beer:
:beer:

akis_trevor
13/11/2015, 19:29
ωραιος και στην μαστορια και στην βολτα!!!!!:beer::beer:

vaska
13/11/2015, 19:29
Αξιο αναφοράς το βολικό ,διακριτικό κ εντυπωσιακής χωρητικότητας μαμά εργαλειο-κούτι.
Εχει μέσα μανέτες-εργαλεία-δεματικά-μον.ταινία-κ μια μπροστινή σαμπρέλα.
345269

Αποτέλεσμα
Μου άρεσε πολύ.
Δεν θυμάμαι από πότε είχα να κάνω 1000 km σε 48 ώρες ,300 περίπου από αυτά χώμα ,μ’ένα μικρό μοτοσυκλετάκι.

Βασικά πρίν ξεκινήσω φανταζόμουν ότι θα ταλαιπωρηθώ.
Κι όμως ,το αντίθετο ,το διασκέδασα απίστευτα.

Δεδομένου δε ότι ,οι περισσότεροι στις ΟνΟφφάδες ,με τα χωμάτινα ελαστικά ,ακόμα κ με τα 1000άρια ,δεν πηγαίνουν πάνω από 110-120 στην ΕΟ ,
δεν βρίσκω πλέον τον λόγο ,γιατί να καβαλάω 220 κιλά μηχανάκι στα χώματα…

Και ναι ,θα τον κρατήσω τον ΤούΤουρα ,κ θα τον βελτιώσω κι άλλο όπου κ όπως μπορώ.

Αυτό να κάνεις, αν το μηχανάκι το ευχαριστιέσαι (και αυτό δείχνουν τα γραφόμενά σου) και να το κρατήσεις και να το βελτιώσεις όπου μπορείς. Τα μικρά είναι παιχνίδια σοβαρά και χαρίζουν απλόχερα χαμόγελα σε όποιον ξέρει πως να τα πάει.
Ένα από τα μηχανάκια που σκυλομετάνοιωσα που πούλησα είναι το DT το 200. Και ήταν το μηχανάκι που μου έδωσε απίστευτες απολαύσεις και τεράστια χαμόγελα. Δεν ξέρω γιατί μπαίνουμε στο κυνήγι των κυβικών. Μα την αλήθεια αν έβρισκα ένα DT και είχα χρόνο θα το έπαιρνα και θα το έκανα καινούριο έτσι για να έχω ένα μικρό (στην πραγματικότητα μικρό ήταν μόνο στα νούμερα μιας και δίχρονο 200σάρι δεν είναι καθόλου λίγο) να πηγαίνω να κάνω εύκολα αυτό που τώρα κάνω με κόπο με το DR.

:wave2:

gior-gos
13/11/2015, 19:44
Πολυ καλη δουλεια και παρουσιαση! Μπραβο!

toyar
13/11/2015, 19:47
προφανως με το τσιτωμα που του εκανες εκαψε τις επικαθησεις που ειχε απο τα χρονια και την ακινησια σε πιστονι εδρες βαλβιδων εξατμιση κλπ γι αυτο μετα δουλευε καλυτερα
τα λαδι στο τζαμακι μου φαινεται λιγο μαυρο
επειδη οπως ειδες δουλευε με παλιολαδα καλο θα ηταν να του κανεις 2-3 αλλαγες με φθηνο ορυκτελαιο ανα 300χλμ να φυγει ολη η μουργα
η μουργα αυτη βρωμιζει τους δισκους και τους κανει να κολλανε ισως γι αυτο δεν δουλευε καλα το σασμαν

el-Gatto
13/11/2015, 20:20
προφανως με το τσιτωμα που του εκανες εκαψε τις επικαθησεις που ειχε απο τα χρονια και την ακινησια σε πιστονι εδρες βαλβιδων εξατμιση κλπ γι αυτο μετα δουλευε καλυτερα

Λές...;

τα λαδι στο τζαμακι μου φαινεται λιγο μαυρο

Ντάξ...φταίει κι ο φωτισμός...1200χλμ περίπου έκανα με αυτο το λάδι...μαύρο ήταν κι έτσι πρέπει να'ναι αφού καθαρίζει.
Τα άλλαξα όπως είπα ,κ θα τα ξαναλάξω κ πάλι σε λίγο που θα συμπληρώσω τα άλλα 1000.
Παρεπιπτώντως ,στα 800 περίπου χλμ που εχω τώρα ,δεν εχει χρειαστεί να συμπληρώσω ακόμα.

επειδη οπως ειδες δουλευε με παλιολαδα καλο θα ηταν να του κανεις 2-3 αλλαγες με φθηνο ορυκτελαιο ανα 300χλμ να φυγει ολη η μουργα
η μουργα αυτη βρωμιζει τους δισκους και τους κανει να κολλανε ισως γι αυτο δεν δουλευε καλα το σασμαν
Ηδη δεν έχω πιά θέμα με το σασμάν.
Μια χαρά δουλεύει.
Η ποσότητα που βάζω όμως μες το κάρτερ είναι 1200-1250ml ,σε αντίθεση με το μανιουάλυ που λέει 1000ml.
Mε αυτή την ποσότητα όμως η στάθμη είναι στο max του τζαμακίου.
Mε τα 1000ml ,ίσα που φαίνονται στον πάτο.
Περίεργα πράγματα...

toyar
13/11/2015, 20:31
στο cbf με αντιστοιχο μοτερακι στα 3000χλμ που αλλαζω δεν ειναι μαυρο αλλα εχει δουλεψει παντα με λαδια καλα και φρεσκα
στο sr που δουλευε χρονια με οτι ναναι παρολο που ανοιχτηκε μεχρι κυλινδροπιστονο και καθαριστηκε οσο γινοταν το καινουριο λαδι μαυρισε αμεσως;)
σιγουρα εχεις το σωστο manual;
σιγουρα μετρας οπως λεει;
τα 1000ml ειναι πολυ λιγα για 250αρι, τα 2 250αρια αντιστοιχα που εχω παιρνουν 1300 και 1500

devil's animal
13/11/2015, 20:47
Ηδη δεν έχω πιά θέμα με το σασμάν.
Μια χαρά δουλεύει.
Η ποσότητα που βάζω όμως μες το κάρτερ είναι 1200-1250ml ,σε αντίθεση με το μανιουάλυ που λέει 1000ml.
Mε αυτή την ποσότητα όμως η στάθμη είναι στο max του τζαμακίου.
Mε τα 1000ml ,ίσα που φαίνονται στον πάτο.
Περίεργα πράγματα...

κανενα θεμα δεν θα εχεις...
το δικο μου λεει 1,6 λιτρα με αλλαγη φιλτρου και του βαζω 1,9 και μπορει να θελει και 50-100ml ακομη για να ειναι στο max η ενδειξη...(απλα τα συγκεκριμενα εχουν μπουκαλι στα 946ml και δεν αγοραζω αλλο)...:p

el-Gatto
13/11/2015, 20:49
πολύ καλή δουλειά πολύ καλή περιγραφή!! το χάρηκα!
πόσο χρόνο σου πήραν οι εργασίες εννοώ το χρονικό απο την αγορά του μεχρι πρότινος?
Το πήρα Φλεβάρη ,και το βγαλα την πρώτη βόλτα Μάη.
Αλλά είχα πολλά κενά ενδιάμεσα ,δεν το δούλευα καθημερινά.
Γενικά το πήγα χαλαρά κ με προσοχή στη λεπτομέρεια.
Κ βασικά το δούλευα όταν μπορούσα κ το γούσταρα.

δε νομίζω οτι μπορεί να τοποθετηθεί μπαταρία απο τον κατασκευαστή με τους πόλους στο πλάι, δεν έχω δει τουλάχιστο, κάνε ξανατσέκαρε το
Τι να τσεκάρω ,αφού έτσι την έχει τοποθετήσει ο μπαμπάς Γιαμάπας
345273

doctoras
13/11/2015, 20:52
Ένα από τα μηχανάκια που σκυλομετάνοιωσα που πούλησα είναι το DT το 200. Και ήταν το μηχανάκι που μου έδωσε απίστευτες απολαύσεις και τεράστια χαμόγελα. Δεν ξέρω γιατί μπαίνουμε στο κυνήγι των κυβικών. Μα την αλήθεια αν έβρισκα ένα DT και είχα χρόνο θα το έπαιρνα και θα το έκανα καινούριο έτσι για να έχω ένα μικρό (στην πραγματικότητα μικρό ήταν μόνο στα νούμερα μιας και δίχρονο 200σάρι δεν είναι καθόλου λίγο)

Το βλεπω και το λιμπίζομαι ας το πάρει κάποιος
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/537956/

el-Gatto
13/11/2015, 20:57
...
σιγουρα εχεις το σωστο manual;
σιγουρα μετρας οπως λεει;
τα 1000ml ειναι πολυ λιγα για 250αρι, τα 2 250αρια αντιστοιχα που εχω παιρνουν 1300 και 1500
Ναι μάστορα ,και το μανιουάλυ σωστό είναι (Open & Raid έχουν το ίδιο μοτέρ)
και specs στο net που'χω ψάξει 1 lt λένε στην αλλαγή λαδιών
και σωστά το μετράω
και στην τελική
μέχρι κ σκαλιστό στο καλούπι του καπακιού του κάρτερ υπαρχει
345275

doctoras
13/11/2015, 21:00
Το πήρα Φλεβάρη ,και το βγαλα την πρώτη βόλτα Μάη.
Αλλά είχα πολλά κενά ενδιάμεσα ,δεν το δούλευα καθημερινά.
Γενικά το πήγα χαλαρά κ με προσοχή στη λεπτομέρεια.
Κ βασικά το δούλευα όταν μπορούσα κ το γούσταρα.

Τι να τσεκάρω ,αφού έτσι την έχει τοποθετήσει ο μπαμπάς Γιαμάπας
345273
Τσακ μπαμ χρόνος θα έλεγα!!

Ps Πρώτη φορά βλεπω ετσι μπαταρια σχέδιο

Λαμποκοπαει η πλαισιαρα!! Νομιζω εαν συνεχιςεις τις βόλτες με το ττρ πολυ γρήγορα θα αντιμετωπίσεις οτι το μεγαλο ον οφ ειναι απλά πολυτέλεια
Και αυτές οι απόψεις έρχονται οταν οριμαζουνε τα θέλω μας

vaska
13/11/2015, 21:00
Το βλεπω και το λιμπίζομαι ας το πάρει κάποιος
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/537956/

Θυμάμαι πως ήταν αυτό που έδωσα και το συγκρίνω με αυτά που δίνουν τώρα και όλα μου φαίνονται παρτάλια γμτ.

vaska
13/11/2015, 21:02
Ναι μάστορα ,και το μανιουάλυ σωστό είναι (Open & Raid έχουν το ίδιο μοτέρ)
και specs στο net που'χω ψάξει 1 lt λένε στην αλλαγή λαδιών
και σωστά το μετράω
και στην τελική
μέχρι κ σκαλιστό στο καλούπι του καπακιού του κάρτερ υπαρχει
345275

μη σκας ρε φίλος, τόσα χρόνια που καθότανε έβαλε κιλά, βρέθηκε κι ένας λεβέντης και την πήγε γυμναστήριο και είναι στον όγκο τώρα, οπότε λογικό να θέλει περισσότερα ζουμιά
:lol:

el-Gatto
13/11/2015, 21:04
μη σκας ρε φίλος, τόσα χρόνια που καθότανε έβαλε κιλά, βρέθηκε κι ένας λεβέντης και την πήγε γυμναστήριο και είναι στον όγκο τώρα, οπότε λογικό να θέλει περισσότερα ζουμιά
Θέλει δε θέλει εγώ θα την "μπουκώνω".:p

spyrakos35
13/11/2015, 21:21
Δεν εχω λογια.....

Ζηλευω τις γνωσεις, το μερακι, την τεχνη....

Μπραβο, μεσα απο την καρδια μου....

DAYMAN
13/11/2015, 21:40
Μπραβο γατε μερακλη.

bleach
13/11/2015, 22:06
Γάτε, τί λάστιχα φοράει το Tουτούρι;
Πώς συμπεριφέρθηκαν στο ταξίδι σου (on και off);

Το μηχανάκι είναι αστέρι! Και φαίνεται έτοιμο να σε πάει όπου επιλέξεις! Καλά κουράγια (στην εθνική) και το μονοκύλινδρο θα ναι πάντα εκεί...

taisteal
13/11/2015, 22:12
Δεν εχω λογια.....

Αυτο.
Ευγε Γατε

:beer::beer::beer:

el-Gatto
13/11/2015, 22:54
Γάτε, τί λάστιχα φοράει το Tουτούρι;
Πώς συμπεριφέρθηκαν στο ταξίδι σου (on και off);
...
Τά'χω πεί όλα
ΕΔΩ για την άσφαλτο (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=147053&page=9&p=2660635&viewfull=1#post2660635)
κι ΕΔΩ για το χώμα (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=147053&page=9&p=2660644&viewfull=1#post2660644)

el-Gatto
13/11/2015, 22:57
Δεν εχω λογια.....

Αυτο.
Ευγε Γατε

:beer::beer::beer:
Ποιές γνώσεις ρε σεις....τώρα μαθαίνω... :lol:

:beer: :beer:

virus
14/11/2015, 00:00
γεια σου ρε γατε με τα ωραια σου. καλοριζικο το τουτουρι.

σουπερ δουλεια του εκανες, ανασανε μια χαρα :beer::beer:

dimmie_72
14/11/2015, 00:29
Ανέστησες το restoring με 1 θέμα συγκροτημένο, λεπτομερές και δομημένο, με τον τρόπο που έχουμε να δούμε από τότε που μας τρέλαινε ο -πάλαι ποτέ- Κρητικός ηλεκτρολόγος. :D

Καλές βόλτες και πάντα η φλόγα να καίει. :a013:

spyrakos35
14/11/2015, 05:04
Ποιές γνώσεις ρε σεις....τώρα μαθαίνω... :lol:

:beer: :beer:

el-Gataki δηλαδη;

el-Gatto
14/11/2015, 08:06
el-Gataki δηλαδη;

:) Μακάρι να'μουνα Gataki.
Aλλα πλέον είμαι PouroGattos. :a024:

Οσον αφορά τις εργασίες στα περιφερειακά των μοτό κ σε βασικές εργασίες συντήρησης ,γνωρίζω όντως αρκετά πράγματα ,μια κ ασχολούμαι μια ζωή τώρα.
Ξεκίνησα πιτσιρικάς επειδή κατάλαβα οτι γούσταρα να μουτζουρώνομαι.
Εντρίφησα μεγαλύτερος ,γιατί όταν πήγαινα τα μηχανάκια μου σε "μάστορες" ,συνήθως μου τα "χάλαγαν".
Στα ηλεκτρολογικά έχω βασικές γνώσεις ,μ'εξιτάρει όμως να τα ψάχνω ,κ συνήθως βρίσκω τις λύσεις.
Στα ηλεκτρονικά είμαι σκράπας ,ένεκα παλαιάς κοπής του εγκεφάλου μου ,αλλά το παλεύω να καταλάβω κ να μάθω ότι μπορώ.
Στα μοτερ ,έχω κυρίως θεωρητικές γνώσεις ,αλλά μόνο τελευταία έχω αρχίσει να βάζω χέρι στα πιό ενδότερά τους κ να μαθαίνω περισσότερα.
Δεν ξέρω βέβαια αν παίρνει άλλη αναβάθμιση ο εγκέφαλός μου ,μια κ το μοντέλο του έχει πλέον καταργηθεί.
Τον υπερφορτώνω κι εγώ τον έρμο συνεχώς με new data ,κ κάθε τόσο laggάρει (που λένε κ τα νιάτα) κ είμαι όλο στο reset mode.
Aλλά σε γενικές γραμμές ,την παλεύω προς το παρόν. :)

STF
14/11/2015, 08:51
:wave2::D

σσσσ'ωραίος!!!

motomaniac
14/11/2015, 09:13
μια καλη βελτιωση που καναμε στο δικο μας ηταν να βαλουμε αλυσιδογραναζα 520 οπως εχει το εντουρο. αλλο βημα η αλυσιδα δειχνει οτι να ναι το κοντερ αλλα το μηχανακι αλλαξε πολυ. φυσικα το κοντυνα εξωφρενικα αλλα και παλι η σεσεις δεν ειναι ιδιες γιατι η 520 εχει αλλο βημα. σκεψου το πισω γραναζι με λιγοτερα δοντια εχει πλεον μεγαλυτερη διαμετρο. αμα θες τα ψαχνω να σου πω. στα 130 δεν κουναει πολυ λογω του φτερου εμπρος?
εμεις που το βγαζαμε εντουραδα κανονικη παντως μαζι με το dt 125 το μικρο ειχε σαφεστατα πλεονεκτηματα παντου. τωρα θα φτιαξω ενα 200 για μενα.

spyrakos35
14/11/2015, 09:27
Δεν ξέρω βέβαια αν παίρνει άλλη αναβάθμιση ο εγκέφαλός μου ,μια κ το μοντέλο του έχει πλέον καταργηθεί.
Τον υπερφορτώνω κι εγώ τον έρμο συνεχώς με new data ,κ κάθε τόσο laggάρει

Στο ebay κοιταξες;

XLGeorge
14/11/2015, 11:21
Γεια σου Γατουλη με το μοντελακι ΤουΤουΡι σου και τις μαστοριες σου με προσοχη και ακριβεια καρδιοχειρουργου :a23: :a20:

lmb990
14/11/2015, 11:44
Μπραβο γατε!!! Αψογη δουλεια!! Καλες βολτες η μαλλον καλα οργωματα.. :beer:

el-Gatto
14/11/2015, 21:15
μια καλη βελτιωση που καναμε στο δικο μας ηταν να βαλουμε αλυσιδογραναζα 520 οπως εχει το εντουρο. αλλο βημα η αλυσιδα δειχνει οτι να ναι το κοντερ αλλα το μηχανακι αλλαξε πολυ. φυσικα το κοντυνα εξωφρενικα αλλα και παλι η σεσεις δεν ειναι ιδιες γιατι η 520 εχει αλλο βημα. σκεψου το πισω γραναζι με λιγοτερα δοντια εχει πλεον μεγαλυτερη διαμετρο. αμα θες τα ψαχνω να σου πω. στα 130 δεν κουναει πολυ λογω του φτερου εμπρος?
εμεις που το βγαζαμε εντουραδα κανονικη παντως μαζι με το dt 125 το μικρο ειχε σαφεστατα πλεονεκτηματα παντου. τωρα θα φτιαξω ενα 200 για μενα.
520 φορούσε εξ'αρχής το δικό μου ,με γρανάζια 14-44 ,και το κοντέρ (μετρημένο με GPS) έχανε μόλις 2% (στα 100 έδειχνε 102)
Μακρύ γρανάζωμα για την δύναμή του (κάτι το οποίο φαινόταν σε όλες τις σχέσεις)
με αποτέλεσμα να θέλει ανέβασμα κοντά στον κόφτη της 5ης ,για να κρατήσει την 6η.
Με την οποία 6η ,σε ελαφριά ανωφέρεια ή σε κόντρα άνεμο ,το μοτέρ κρέμαγε αμέσως κ χρειαζόταν κατέβασμα.
Η 5η τέλειωνε κάπου στα 115 χλμ/ω
Η 6η σε ελαφριά κατωφέρεια κ με ούριο άνεμο ,έβγαζε 135 χλμ/ω
Σε ευθεία κράταγε τα 120-125χλμ/ω παντού.

Εδώ κ κανα μήνα ,του φοράω 520/14-47.
Ζωντάνεψε λίγο χαμηλά.
Σπάει πολύ εύκολα 1η-2α
Εχει γίνει πολύ πιό χρηστική η 3η
Αντέχει την 6η απο τα 80 ,κρατάει παντού με 6η κ χαλαρό γκάζι τα 100 ,φτάνει τα 120 για πλάκα κ τα κρατάει ανεξαρτήτως συνθηκών.

Με OnOff λάστιχα ,ΔΕΝ κουνάει ΔΕΝ λυγάει υπό όποιες συνθήκες & σε όσα χλμ ΤΩΡΑ.
Αλλά όταν το πρωτόβγαλα βόλτα για δοκιμή ,κούναγε απο τα 110 κ πάνω ,κ στα 119 ήθελε να με ρίξει απο την πλάτη του σαν άγριο αλόγατο του ΦαρΟυέστ ,γιου νόου?? :D
του'ριξα λίγη "δουλίτσα" για να καταλάβει "χου ιζ δε μπός" ,και ηρέμησε... ;)

To εμπρός φτερό δεν είναι ικανό να επηρεάσει την σταθερότητα ,στις χαμηλές ταχύτητες ενός 250cc μοτοσυκλετακίου.
Απο τα 140-150 κ πάνω ,ναι ,εκεί χρειάζεται πιό νευρωμένο κ πιό αεροδυναμικά μελετημένο μπροστινό ψηλόφτερο.

motomaniac
16/11/2015, 17:59
εμας δειχνει κι 150 με 52 δοντια πισω αν θυμαμαι καλα.. και νομιζα φταιει το κοντερ... ρε μπας και να το μετρησω?

el-Gatto
16/11/2015, 19:41
εμας δειχνει κι 150 με 52 δοντια πισω αν θυμαμαι καλα.. και νομιζα φταιει το κοντερ... ρε μπας και να το μετρησω?
Με 52 δόντια πίσω λογικό είναι να δείχνει κι 150.
Το κοντέρ παίρνει ένδειξη απο τον ηλεκτρο/μαγνητικό αισθητήρα που βρίσκεται μέσα στο καβούκι του εμπρός γραναζιού.
Το σύστημα είναι ρυθμισμένο να δίνει σωστή ένδειξη υπολογίζοντας πλήρεις περιστροφές του μικροτυμπάνου που έχει μέσα ,αλλά σε αναλογία με το μαμά γρανάζωμα ,
το οποίο μαμά γρανάζωμα είναι 14-44.

motomaniac
17/11/2015, 09:08
Με 52 δόντια πίσω λογικό είναι να δείχνει κι 150.
Το κοντέρ παίρνει ένδειξη απο τον ηλεκτρο/μαγνητικό αισθητήρα που βρίσκεται μέσα στο καβούκι του εμπρός γραναζιού.
Το σύστημα είναι ρυθμισμένο να δίνει σωστή ένδειξη υπολογίζοντας πλήρεις περιστροφές του μικροτυμπάνου που έχει μέσα ,αλλά σε αναλογία με το μαμά γρανάζωμα ,
το οποίο μαμά γρανάζωμα είναι 14-44.

αυτο ειχα φνταστει κι εγω. μετα κουρασμενςο διαβαζα και μπερδευτηκα. μαλακια συστημα ειναι τελοσπαντων και ακριβο σε περιπτωση βλαβης... χιλιες φορες ατερμονα εμπρος... με αυτο και λαστιχο αν αλλαξεις σε διασταση παλι λαθος δειχνει...

el-Gatto
17/11/2015, 10:02
μαλακια συστημα ειναι τελοσπαντων και ακριβο σε περιπτωση βλαβης... χιλιες φορες ατερμονα εμπρος... με αυτο και λαστιχο αν αλλαξεις σε διασταση παλι λαθος δειχνει...
Το σύστημα είναι μιά χαρά κ πρωτοποριακό για την εποχή του.
Θυμήσου οτι το TTR κυκλοφόρησε το 1993 ,με ψηφιακό κοντέρ ,όταν η βασίλισσα Χονδα έβγαζε τα ΧR της με ατέρμονες κ ντίζες μέχρι το 2003-4.
Σαφώς όμως ,κάθε τι ηλεκτρονικό είναι ακριβό σε περίπτωση βλάβης-αντικατάστασης ,και επίσης έχει κ την αστοχία μέτρησης αν παραβλεφθούν οι προδιαγραφές της τελικής μετάδοσης.
Κάθε σύστημα έχει τα θετικά κ τα αρνητικά του.

Για μένα ,ο τέλειος συνδιασμός ,είναι ψηφιακό όργανο ,που να παίρνει ένδειξη απο "μάτι" στο κέντρο του εμπρός τροχού.

MESOLOGI
17/11/2015, 13:41
τελικά όσο πιο παλιά η μοτοσυκλέτα τόσο πιο πολλά τα "γούστα"!

motomaniac
17/11/2015, 15:50
Το σύστημα είναι μιά χαρά κ πρωτοποριακό για την εποχή του.
Θυμήσου οτι το TTR κυκλοφόρησε το 1993 ,με ψηφιακό κοντέρ ,όταν η βασίλισσα Χονδα έβγαζε τα ΧR της με ατέρμονες κ ντίζες μέχρι το 2003-4.
Σαφώς όμως ,κάθε τι ηλεκτρονικό είναι ακριβό σε περίπτωση βλάβης-αντικατάστασης ,και επίσης έχει κ την αστοχία μέτρησης αν παραβλεφθούν οι προδιαγραφές της τελικής μετάδοσης.
Κάθε σύστημα έχει τα θετικά κ τα αρνητικά του.

Για μένα ,ο τέλειος συνδιασμός ,είναι ψηφιακό όργανο ,που να παίρνει ένδειξη απο "μάτι" στο κέντρο του εμπρός τροχού.

να σε πω την αμαρτια μου το σκυλομετανιωσαμε που δνε πηραμε XR... ουτε κομπλερ μιζας ουτε ματια ουτε κοντερ ουτε μαλακια μπαταριοθηκη... ουτε ηλεκτρικα.. κι ειναι και πιο δυνατο.. αλλα δεν βρισκαμε στην ιδια κατασταση χρηματα..

el-Gatto
17/11/2015, 17:14
Το XR250R υπερέχει σε κάταστάσεις enduro και μόνον σε σχέση με το Raid. (το είχα κ το'δωσα)
Eιναι λίγο πιό δυνατό ,αλλά κυρίως είναι πιό ροπάτο απο χαμηλά ,πιό ελαφρύ ,κι έχει πιό ποιοτικές αναρτήσεις(απο το Raid όχι απο το Open).
Αλλά για να βρεί κάποιος ένα σε καλή κατάσταση ,θα πρέπει να το πληρώσει σε τιμές που παίζουν & καθαρόαιμα ΚΤΜ ΕΧC250F έως κ του 2007.
Τα οποία είναι απο άλλον πλανήτη για enduro.
Γι'αυτό κ θεωρώ την αγορά ενός XR250R υπερτιμημένο ημίμετρο για κάποιον που θέλει να κάνει enduro.

Tαυτόχρονα ,για μένα που η χρήση που το προορίζω είναι εκδρομικό OnOff
To ΧR250R υστερεί αρκετά σε σε σχέση με το Raid σε
άνεση ,αυτονομία ,δυνατότητες ταξιδίου ,δυνατότητες φόρτωσης ,φώτα ,έλειψη μίζας ,υποπλαίσιο ,έλειψη ηλεκτρικού κυκλώματος ,
κ δεν του αρέσει να δουλεύει σε συνεχείς υψηλές στροφές (βλ.ασφάλτινα κομμάτια) ,όπου το TTR λόγω 2 ΕΕΚ + καπελότων ,έχει το πάνω χέρι.

To XR250Baja είναι το αντίστοιχο του Raid ,το οποίο είναι δυσεύρετο σε λογική τιμή + καλή κατάσταση ταυτόχρονα.
Σε σχέση με αυτό ,το Raid υστερεί λίγο στο χώμα ,κ υπερέχει λίγο στο touring.

vagelis78
17/11/2015, 18:50
Μπραβο φιλε πολυ ωραια δουλειά. εχεις κανει. Το ειδα το μηχανακι απο κοντα την προηγουμενη εβδομαδα στο περιπτερο και πραγματικα φαινοταν καινούργιο.

el-Gatto
17/11/2015, 19:12
Μπραβο φιλε πολυ ωραια δουλειά. εχεις κανει. Το ειδα το μηχανακι απο κοντα την προηγουμενη εβδομαδα στο περιπτερο και πραγματικα φαινοταν καινούργιο.
Σ'ευχαριστώ φίλε μου ,να'σαι καλά. :beer:

Aνεμος
17/11/2015, 19:44
gate..εισαι ωραίος:beer:
πολύ μεράκι, όπως πρέπει :beer:. Ειμαι και εγω στην ψαχτική για μικρό γιατι τα γουστα βγαινουν με λιγα κιλά...

XLGeorge
18/11/2015, 09:41
Ειμαι και εγω στην ψαχτική για μικρό γιατι τα γουστα βγαινουν με λιγα κιλά...
Οπως εχει πει κι'ο ποιητης (El Gatto):

"Τωρα ολα τα Γατακια θελουνε δυομισαρακια, να γουσταρουνε στο χωμα χωρις την ψυχη στο στομα" :D

Αλλα εχει αλλη χαρη να κανεις καλα 200+ κιλα σε δυσκολο χωμα, εχεις ..sense of achievement ενω με τα μικρα κλεβεις εκκλησια ;)

skylos mauros
18/11/2015, 19:49
μου τρεχουν τα σαλια..... αυτα ειναι γουστα!!!! μαμω την κριση μου μαμω....

Aνεμος
18/11/2015, 20:19
Σωστός ο ποιητης !
Εχει την χάρη του, δεν λέω, αλλα δεν σε αφηνουν τα κιλά να λυσσάξεις ρε παιδί μου...:D

ασε που εχω κάτι φίλους με trial στο νησί και με αρρωσταινουν..μπροστα τους τα 250 ειναι φορτηγα...

kostasmpp
16/12/2015, 19:25
Μπραβο πολυ καλη δουλεια με πολυ μερακι.....εχω κι εγω ενα μπλε του 2000 και μου εδωσες πολλες ιδεες συνεχισε ετσι.........:):):)

el-Gatto
16/12/2015, 19:43
Να συμπληρώσω κάποια ακόμα ,τα οποία έχουν γίνει τους περασμένους μήνες.

Σε όλες μου τις μοτό ,συνηθίζω να βάζω ένα μόνιμα συνδεδεμένο voltmeter ,για να ξέρω ανά πάσα στιγμή ,τι γίνεται με τα ρεύματα.
Μετά απο αρκετές δοκιμές ,έχω καταλήξει σε αυτό το μικρό-αδιάβροχο-ακριβές-αξιόπιστο-& φτηνό Ασιατικό μαραφετάκι.

348298

Βρήκα εύκολα θέση στο πάνελ ,εύκολη πρόσβαση σύνδεσης ,και μπήκε σε λειτουργία.

348299

Το θέμα είναι όμως ,οτι μετά την πρώτη βόλτα με αυτό επάνω ,είδα περίεργες ενδείξεις που δεν μου άρεσαν καθόλου.

348300

el-Gatto
16/12/2015, 19:45
348301

Γύρισα στον "σταύλο" ,κ δυστυχώς τις επιβεβαίωσα κ με το πολύμετρο.

348302

el-Gatto
16/12/2015, 19:48
Την επόμενη μέρα κάνοντας μερικές ακόμα μετρήσεις ,όλα εδειχναν κανονικά.
Κουλό ,
αλλά μετά τα φωτογραφικά ντοκουμέντα ,έπρεπε να παραγγείλω νεο ανορθωτή για να μαι σίγουρος.

Φυσικά ούτε λόγος για ΟΕΜ Γιαμάπα ,μια και η τιμή είναι απαγορευτική.
Μετά απο ψακτική στον Μπέη ,ανευρέθει-παρεγγέλθει-κι αφίχθει καινούργιος-συμβατός-Ασιάτης.

348303

Παλιός & Νέος

348304

348305

el-Gatto
16/12/2015, 19:55
Βγήκε ο παλιός ,ελέγθηκε ξανά η μοντιφαρισμένη φίσσα η οποία ανεβρέθη ΟΚ ,κ κουμπώθηκε πάνω ο καινούργιος.

348306

Οι ενδείξεις πλέον βρίσκονται εντός των φυσιολογικών πλαισίων ,αλλά συμβαίνει το εξής κουλό:
Οσο ανεβαίνουν οι στροφές του μοτέρ ,τόσο πέφτουν τα νolts στην ένδειξη του βολτόμετρου. :confused:

Γιά παράδειγμα:
Στο ρελαντί κ με αναμένα φώτα ,το βολτόμετρο δείχνει 13,7 V (φυσιολογικό)
Οσο ανεβάζει στροφές ,τόσο πέφτει κ η ένδειξη των volts.
Εν κινήσει κ με το γκάζι-μοτέρ στο 50-80% ,το βολτόμετρο δείχνει 12,7 V :uplate:
Kαι φτάνει έως κ τα 12,5V στο τέρμα γκάζι.:eyepop:

Οσους ελέγχους κ μετρήσεις κ αν έκανα ,όλα δείχνουν ΟΚ στο κύκλωμα.:dizzy:

Απευθύνθηκα πελαγωμένος σε φίλο ηλεκτρο-επιστήμονα ,ο οποίος ήρθε στον "σταύλο".

Το Γδύσαμε κ μέτρησε τα πάντα στο κύκλωμα.(πλεξούδα)
Μέτρησε επίσης κ τον ανορθωτή.
Ολα εντός προδιαγραφών.
Πήρε μαζί του το ηλεκτρικό διάγραμμα να το μελετήσει κ να αποφανθεί.
Μετά απο λίγες μέρες ,απεφάνθη ότι ,δεν υπάρχει κάτι για να βρεί ,γιατί το κύκλωμα είναι τόσο λιτό κ απλό ,που δεν μπορεί να καταλάβει που μπορεί νa υπάρχει fail κ να μην το βρήκε στις επι τόπου μετρήσεις.

Το μόνο που μένει ,είναι η πιθανότητα εσωτερικής βλάβης της μπαταρίας ,λόγω λειτουργίας της με τον γκαζιάρη πρώην ανορθωτή ,και πιθανό βραχυκύκλωμα στοιχείων της να έχει σαν αποτέλεσμα αυτές τις ενδείξεις.
Η οποία αν μείνει 1 εβδομάδα ακινητοποιημένο το μηχανάκι ,φτάνει στα 2,5V ,παρ'όλο που μπήκε επάνω καινούργια την ημέρα που το πήρα(βλ.Φλεβάρη)
Οταν δουλεύει όμως ,νο προμπλέμο.
Κι όμως ,οι μετρήσεις για διαρροές στα ύποπτα σημεία-εξαρτήματα ,δεν έδειξαν κάτι.

Φυσικά το μηχανάκι δουλεύει κανονικά ,δέθηκε κ ολοκλήρωσε με επιτυχία αρκετές ολοήμερες εξορμήσεις ,κ κάποια στιγμή θα βρω μιαν άλλη μπαταρία να του βάλω κ να κάνω δοκιμές.

el-Gatto
16/12/2015, 19:58
Πρίν απο όλα αυτά ,επειδή μερικές φορές ανοίγοντας τον κεντρικό διακόπτη δεν υπήρχαν ενδείξεις ,κ χρειαζόταν ένα ακόμα ανοιξε-κλείσε για να ζωντανέψουν τα ηλεκτρικά ,τον έβγαλα κ τον άνοιξα για έλεγχο.

348308

Τίποτα το άσχημο ,contact cleaner spray ,κλείσιμο κ κούμπωμα.
Απο τότε δεν έχει ξανακάνει mal function.

Aυτά που βρήκα σε κατάσταση αποσύνθεσης ,είναι τα λαστιχένια μικροσκοπικά ντουϊ των ψειρών του καντράν.

348309

Τα έβγαλα για να αποκαταστήσω μια καμένη "ψείρα" (μεγάλης σκαλας)
Τα σενιάρισα όσο κι όπως μπορούσα.
Δουλεύουν όλα πλέον ,αλλά πρέπει να τα αλλάξω γιατί δεν αντέχουν άλλο βάλε βγάλε.

Αν κάποιος γνωρίζει που κ αν είναι πιθανό να βρώ κάτι παρόμοιο στο εμπόριο για να τα μοντιφιάσω ,θα μου κάνει μεγάλη διευκόλυνση να το αναφέρει.

el-Gatto
16/12/2015, 20:00
Οταν έβγαλα τεπόζιτο για έλεγχο ηλεκτρικών ,βρήκα την ευκαιρία να βγάλω κ το μπουζί ,για οπτικό έλεγχο ποιότητας καύσης.

348310

348311

348312

el-Gatto
16/12/2015, 21:18
Πρόσφατα ,αγοράστηκαν τα εξής:
1) Ζεύγος σωληνάκια φρένων υψηλής (Ε-Π) *
2) Ζεύγος μανέτες (pivot-cnc-alu) κοντύτερες-ρυθμιζόμενες-κ με βολικότερη λαβή
3) Tακάκια οργανικά για πίσω (μέχρι στιγμής έχουν κάνει 600χλμ χωρίς το θέμα που είχε προκύψει με τα μεταλικά)*
4) Πίσω γρανάζι με 46 δόντια (απο 44) για να ζωντανέψει λίγο(χωρίς να σπάει στην άσφαλτο όμως).
5) Ζεύγος ελαστικά MICHELIN AC10.
6) Σαμπρέλλα ΒRIDGESTONE UltraHeavyDuty για τον εμπρός τροχό(ο πίσω έχει ήδη τέτοια)

* (μπήκαν καινούργια υγρά φρένων κ έγιναν εξαερώσεις Ε-Π + πλήρες λύσιμο-έλεγχο ξανά της πίσω δαγκάνας ,εξ'αιτίας του θέματος που είχε προκύψει ,κατά το οποίο δεν είδα κάτι/κάπου λάθος...ίδωμεν)

Του ΤoυΤούRi τακαρίστηκε στο Ready2Ρace STAND για άλλη μιά φορά ,και όλες οι εργσίες έγιναν κ πάλι απο μένα ,με ευλαβική προσήλωση σε όλα ,κ by the book όσον αφορά ροπές σύσφιξης κ διαδικασίες άρμοσης.

Και τώρα φωτό...

348315

348316

348317

el-Gatto
16/12/2015, 21:29
348318

348320

348321

el-Gatto
16/12/2015, 21:38
348322

348323

348324

el-Gatto
16/12/2015, 21:40
Και αυτή την εποχή ,που είναι και χωματερή ,βολτάρουμε κ λασπωνόμαστε παρέα ,και μου χαρίζει χαμόγελα.:)
Τα λέμε μάγκες....:wave2:

348325

siraxanz
17/12/2015, 05:50
Αξιοθαύμαστος ο γάτος)) Σωρέος και μας δίνεις κουράγιο, γιατί τα μπορώ..... αλλά πως τα βαριεεεέμαι μάστορα μου..... αυτά τα λύσε - δέσε.... πω πω πω....))
Ιδέες για virtual manual για το δικό μου τουτούρι μήπως. ???
600 ΤΤs χωρίς R.. 1998mod μιζατο

el-Gatto
17/12/2015, 07:42
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια φίλε.:beer:

Οσο για το δικό σου το 600άρρρρρ ,δε ξέρω τί έχει κ τι θέλει ,αλλά άμα βαριέσαι ,καν'το πακέτο κ στείλ'το μου.:)
Εμένα με φτιάχνει ψυχολογικά η όλη διαδικασία.
Ψάχνω μόνιμα να βρώ τι άλλη βελτίωση να κάνω ,ωστε να έχω λόγο να λύσω-δέσω ξανά.;)

Για service manual ,ψάξε σ'ένα απο τα πολλά links που υπάρχουν εδώ: http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=74656&highlight=servise+manuals

motomaniac
18/12/2015, 15:53
το θεμα με την μπαταρια σου ειναι σχεδιαστικο σφαλμα.. παντα θα κραταει στεγνα δυο στοιχεια και θα χαλαει κατευθειαν η μπαταρια. εμεις το λυσαμε με ξηρου τυπου απο ups.

el-Gatto
18/12/2015, 17:17
το θεμα με την μπαταρια σου ειναι σχεδιαστικο σφαλμα.. παντα θα κραταει στεγνα δυο στοιχεια και θα χαλαει κατευθειαν η μπαταρια. εμεις το λυσαμε με ξηρου τυπου απο ups.
Θα μπορούσες να κάνεις τον κόπο ,να το εξηγήσεις λιγο παραπάνω αυτό ;

miscelano
18/12/2015, 22:54
κρεμασε του κανα ματι!!!!πραγματικα το ζηλεψα το ττ!!!μπραβο ρε φιλε!!!