PDA

View Full Version : Parkside και εργαλεία απ' τα Lidl

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15 16

JNP
21/02/2021, 08:30
Μια χαρά είναι ο φορτιστής του lidl, και ο πιο παλιός, και ο πιο καινούριος με την οθονίτσα. Και έχει και εξαιρετική aftermarker υποστήριξη, από ότι μου έχουν πει.

Ειδικά εγώ με τα πολλά οχήματα που δεν τα κινώ όλα, και κάποια κάνουν καιρό να πάρουν μπρος, με σώζει σε συστηματική βάση, εδώ και χρόνια.

Δυο έχω πάρει, και την Πέμπτη θα πάρω και τρίτο (θέλω να ένα σε κάθε μέρος που μένω και μου λείπει ένας)

Ο καινούργιος που θα πάρεις έχει άλλο πρόγραμμα φόρτισης πιο καλό, με τα Αμπέρ δεν ξέρω αν τον βελτίωσαν λίγο γιατί ο προηγούμενος με την μπλε οθόνη εκεί έπασχε.

infidel
21/02/2021, 12:22
Εγώ έχω τον φορτιστή του Lidl τον παλιό (αργό) πάρα πολλά χρόνια. Με αυτόν συντηρούσα την μπαταρία του mx5 NC το οποίο κινούσα κάθε 2ο ΣΚ περίπου, μπορεί και πιο αραιά. Η εργοστασιακή μπαταρία του mazda κράτησε 9 χρόνια, έως που το πούλησα (με την ίδια πάνω). Το αμάξι έπαιρνε κανονικά.
Με αυτόν συντηρώ το μηχανάκι 125cc που έχω (η μπαταρία bosch που είχα κράτησε περίπου 8 χρόνια) με καθημερινές μετακινήσεις 1+1 χιλιόμετρο (δλδ 0 χρόνο φόρτισης). Μέχρι που πριν 6 μήνες η μπαταρία απλά βραχυκύκλωσε στοιχείο και αλλάχτηκε. Με αυτόν φορτίζω το aygo της γυναίκας (τα τελευταία χρόνια κάνει περίπου 6000χλμ / έτος, σουπερ μαρκετ κλτ). με αυτό φορτίζω τώρα και την μπαταρία του diesel μου (Varta Blue Dynamic 75 Ah) που λόγω lockdown έχει καιρό να κινηθεί. και κάνει δουλειά γιατί βλέπω τη συμπεριφορά του start-stop. Τέλος φόρτισα και την μπαταρία του πατέρα μου (diesel και αυτό).
Οπότε για πέταμα δεν είναι, κάτι κάνει. τώρα αν με εναν ctek είχα βγάλει περισσότερα χρόνια ζωής από τις παραπάνω μπαταρίες, πολύ πιθανό.

JNP
21/02/2021, 13:20
Όταν ήμαστε συνεπείς και κάνουμε συντήρηση της μπαταρίας έγκαιρα όταν το χρειάζεται, τότε και αυτός του λιντλ θα τα βγάλει πέρα. Όταν όμως πέσει η μπαταρία πολύ χαμηλά όπως έγινε στο αμάξι του γιου μου από αναμμένη πλαφονιερα εκεί δύσκολα τα βγάζει πέρα. Τότε βλέπεις τη διαφορά ενός καλύτερου και ακριβότερου φορτιστή.

telegonos
21/02/2021, 17:33
Όταν ήμαστε συνεπείς και κάνουμε συντήρηση της μπαταρίας έγκαιρα όταν το χρειάζεται, τότε και αυτός του λιντλ θα τα βγάλει πέρα. Όταν όμως πέσει η μπαταρία πολύ χαμηλά όπως έγινε στο αμάξι του γιου μου από αναμμένη πλαφονιερα εκεί δύσκολα τα βγάζει πέρα. Τότε βλέπεις τη διαφορά ενός καλύτερου και ακριβότερου φορτιστή.

Λάθος, δεν ισχύει.

Έχω ξεχάσει τους πόλους συνδεδεμένους στο αμάξι για εξάμηνο, και όταν πήγα να μετρήσω είχε 3 volt η μπαταρία.

Υποτίθεται ο φορτιστής του lidl μπερδεύεται με τόσο χαμηλά βολτ και δεν φορτίζει ή νομίζει ότι είναι 6volt αλλά ΕΥΚΟΛΑ το κοροιδεύεις και φορτίζει για 12volt, του βάζεις παράλληλα ένα οποιοδήποτε μετασχηματιστάκι 12V για πολύ λίγο, καταλαβαίνει 12volt ο φορτιστής και ξεκινάει να φορτίσει σωστά, και το μετασχηματιστάκι το βγάζεις.

Η εν λόγω μπαταρία φόρτισε ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ και χαίρει ΑΚΡΑΣ ΥΓΕΙΑΣ μια δεκαετία τώρα, που το αμάξι τα τελευταία χρόνια το κινώ Ιούνιο-Ιούλιο-Αύγουστο, και το παραπάνω σκηνικό έχει επαναληφθεί μερικές φορές. Με το κολπάκι δλδ να καταλάβει ότι έχει 12βολτ μπαταρία και όχι 6βολτ, φορτίζει από τελείως άδεια, και την κάνει τούμπανη.

toyar
21/02/2021, 17:38
ο φορτιστης αξιζει τα λεφτα του για ερασιτεχνικη χρηση
ενα θεματακι ειναι οτι δεν ξαναξεκιναει αυτοματα οταν κοπει το ρευμα

daz
21/02/2021, 17:51
Λάθος, δεν ισχύει.

Έχω ξεχάσει τους πόλους συνδεδεμένους στο αμάξι για εξάμηνο, και όταν πήγα να μετρήσω είχε 3 volt η μπαταρία.

Υποτίθεται ο φορτιστής του lidl μπερδεύεται με τόσο χαμηλά βολτ και δεν φορτίζει ή νομίζει ότι είναι 6volt αλλά ΕΥΚΟΛΑ το κοροιδεύεις και φορτίζει για 12volt, του βάζεις παράλληλα ένα οποιοδήποτε μετασχηματιστάκι 12V για πολύ λίγο, καταλαβαίνει 12volt ο φορτιστής και ξεκινάει να φορτίσει σωστά, και το μετασχηματιστάκι το βγάζεις.

Η εν λόγω μπαταρία φόρτισε ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ και χαίρει ΑΚΡΑΣ ΥΓΕΙΑΣ μια δεκαετία τώρα, που το αμάξι τα τελευταία χρόνια το κινώ Ιούνιο-Ιούλιο-Αύγουστο, και το παραπάνω σκηνικό έχει επαναληφθεί μερικές φορές. Με το κολπάκι δλδ να καταλάβει ότι έχει 12βολτ μπαταρία και όχι 6βολτ, φορτίζει από τελείως άδεια, και την κάνει τούμπανη.

Που τον βάζεις τον μετασχηματιστή?

toyar
21/02/2021, 18:08
https://www.youtube.com/watch?v=-qJHLqjK1Ig

Translatoras
21/02/2021, 19:14
Αύριο βγάζει αθόρυβο αεροσυμπιεστή με δεξαμενή 25 λίτρα.
Έχω τον ίδιο από TOROS (αν κρίνω από το φασόν σουλούπι) και έχω να δηλώσω πολύ ευχαριστημένος.
Η στάθμη θορύβου είναι πράγματι χαμηλή (<70dB) και μπορώ να το ανάβω ακόμα και 12 η ώρα το βράδυ σε πολυκατοικία χωρίς παράπονα.
Ίσως οι επιδόσεις του να μην γεμίζουν το μάτι (κυρίως η παροχή) με λίγη υπομονή όμως όλα (τα ερασιτεχνικά) γίνονται.

JNP
21/02/2021, 20:05
Λάθος, δεν ισχύει.

Δηλαδή μέχρι πόσα βολτ κάνει το κορόιδο και δεν ξεκινάει τη φόρτιση;

Grafton 505
21/02/2021, 20:08

Λογικά παράλληλα.

telegonos
21/02/2021, 20:10

Το + καλώδιο στον + πόλο της μπαταρίας, το - στον - πόλο.

lazarefa
21/02/2021, 20:12
Ακριβως το ιδιο εχω κανει κι εγω με τον αρχαιο φορτιστη του lidl που εχω χωρις οθονη και φορτιζει κανονικα

daz
21/02/2021, 21:44
Λογικά παράλληλα.

Και μετά πως τον αφαιρείς χωρίς να κάνει επανεκκίνηση ο φορτιστής?

Anyway δε με νοιάζει τι κάνετε με τα ρεύματα γιατί εγώ θα βάλω καμιά φωτιά αν μου βάλετε δύσκολα. :lol:

Το + καλώδιο στον + πόλο της μπαταρίας, το - στον - πόλο.

Δε θα το σκεφτομουν ποτέ μονος μου! :lol:

Parking
22/02/2021, 08:53
Χωρίς να θέλω να υπερασπιστώ το συγκεκριμένο φορτιστή του Lidl, αλλά επειδή σαφώς σ' αυτή τη ζωή ότι πληρώνεις παίρνεις, θα με ενδιέφερε να μάθω γιατί είναι μαλ@κία ο εν λόγω φορτιστής για τα 15 ευρώ που ζητά (με 3 χρόνια εγγύηση) και μάλιστα για κάποιον που όπως δήλωσε κινεί συνεχώς τα οχήματά του (οπότε λογικά δεν θα χρειαστεί σοβαρό φορτιστή), κι επίσης για τα καλά καλώδια που λες, υπολόγιζε για 2Χ2,5 μέτρα μήκους σε 25άρια (τουλάχιστον αυτή τη διατομή, αν όχι 35άρια), τουλάχιστον 22-25 ευρώ τιμή (καλώδια συν 4 απλές τσιμπίδες). Στα δε 35άρια πας χαλαρά στα 30+ ευρώ.

Γιατί να μείνεις από μπαταρία δεν καταφέρνει να επανεκκινήσεις.
Ουσιαστικά συντηρητής είναι και όχι φορτιστής.
Καλώδια πρέπει να υπάρχουν για ώρα ανάγκης
Εγώ τα έφτιαξα μόνος μου και κόστισαν λίγο αλλά οκ
υπάρχουν και φτηνά.
:a013:

telegonos
22/02/2021, 09:29
Γιατί να μείνεις από μπαταρία δεν καταφέρνει να επανεκκινήσεις.
Ουσιαστικά συντηρητής είναι και όχι φορτιστής.

Σε λίγο θα πεις δεν κάνει ηλεκτροκόληση, άρα δεν είναι φορτιστής.

Κανένας ΦΟΡΤΙΣΤΗΣ δεν κάνει για να κάνεις ΕΚΚΙΝΗΣΗ. ΚΑΘΕ φορτιστής, τον βάζεις, φορτίζει και αφού φορτίσει, εκκινεί το όχημα με την δύναμη της φορτισμένης μπαταρίας.

Μηχάνημα να εκκινεί το όχημα ΑΜΕΣΑ είναι κάτι τελείως άλλο πράγμα, είναι μεγάλο σε βάρος και όγκο, και μοιάζει με μηχάνημα ηλεκτροκόλησης, ενώ έχει χοντρά καλώδια για να δίνει το ρεύμα της μίζας.

Να καταλαβαίνουμε και λίγο ποιό πράγμα κάνει τι.

panos_zip
22/02/2021, 09:41
Λάθος, δεν ισχύει.

+675
Το έχω κάνει και εγώ. Όχι με μετασχηματιστή, αλλά με άλλη μπαταρία.
Η μπαταρία του αυτοκινήτου είχε πέσει στα 7 περίπου.
Οπότε έβγαλα την μπαταρία από το μηχανάκι και τις έβαλα παράλληλα.
Την έβγαλα μετά από λίγα λεπτά και όλα καλά!

DrBig
22/02/2021, 10:14
+675
Το έχω κάνει και εγώ. Όχι με μετασχηματιστή, αλλά με άλλη μπαταρία.
Η μπαταρία του αυτοκινήτου είχε πέσει στα 7 περίπου.
Οπότε έβγαλα την μπαταρία από το μηχανάκι και τις έβαλα παράλληλα.
Την έβγαλα μετά από λίγα λεπτά και όλα καλά!

Αυτο ειναι καπως βεβαια γιατι μπορει η υγιης μπαταρια να αναγκαστει να δωσει πολυ μεγαλο ρευμα στην υπο ανανηψη και να κατασταφει. Βεβαια το ηλεκτροσοκ που υφισταται η νεκρη καλο της κανει.

mankam
22/02/2021, 10:30
Λάθος, δεν ισχύει.

εμενα παντως μπαταρια πεσμενη στα 10v (12ah AGM) δεν καταφερε να την επαναφέρει αναβοσβηνει error ισως να εχει και βραχυκυκλωμενο στοιχειο, παντως η υγεια της μπαταριας φαινεται οταν αποσυνδεθει απο τον φορτιστη και μετρηθει σε μερικες μερες

Acacius
22/02/2021, 11:13
Αν η μπαταρία είναι στα τελευταία της λίγα πράγματα τη σώνουν. Ο ctek μου έχει επαναφέρει γερασμένες μπαταρίες ώστε να βγάλουν κάμποσους μήνες παραπάνω, αλλά έχουν υπάρξει και περιπτώσεις που ενώ η φόρτιση τελείωσε επιτυχώς η μπαταρία δε σήκωνε δεύτερη μιζιά την επόμενη ημέρα. Πάντως έχει χρειαστεί να επαναφέρει μπαταρίες από τα 3-4V πολλές φορές (τις παρασιτικές διαρροές σας μέσα) και το έχει κάνει χωρίς παράπονο και με απόλυτη επιτυχία.

Το κόλπο με τη δεύτερη μπαταρία όταν η πρώτη είναι πολύ πεσμένη για το φορτιστή του Lidl το επιβεβαιώνω κι εγώ. Φαίνεται να λειτουργεί χωρίς αρνητικές συνέπειες.

SeniorCanardo
22/02/2021, 11:26
Ο φορτιστής μετά από 3 χρόνια που κάνει προληπτική φόρτιση-συντήρηση σε μπαταρίες μοτό και αυτοκινήτου, είναι μια χαρά.
Αν συγκρίνουμε δε την τιμή του με κάτι επώνυμους, αγοράζεις 4-5 τέτοιους και έχεις έναν για κάθε όχημα.

Από την άλλη περί ορέξεως, ο άλλος θέλει το όνομα ενός σχεδιαστή στο σώβρακο του και ο άλλος απλά ένα κομμάτι ύφασμα να του ζεσταίνει τα @@. :bawl:

Fun fact: Τα τσακαλάκια που μου διέρρηξαν το σπίτι αφήσαν φωτογραφική και laptop και πήραν τον φορτιστή του lidl, που ήταν στο κουτί του ακόμα. :lol:

Kas_Tracer
22/02/2021, 12:21
Αυτοί οι αυτόματοι φορτιστές μολις δούν τάση κάτω από 6Volt νομίζουν ότι είναι 6βολτη η μπαταρία.
Τα ίδια είχα πάθει με έναν Einhel από e-shop και τον έδωσα σε φίλο. (δεν ήξερα για το κόλπο με την παράλληλη τάση).
Έτσι κι αλλιώς αν η μπαταρία πέσει εκεί κάτω έχει μισοπεθάνει πλέον. Και να την φορτίσεις δεν κρατάει μετά πάνω απ΄5-6 μέρες.
Εγώ πλέον αν λείψω για πάνω από βδομάδα απλά την αφαιρώ. ( Η λιθίου που έχω τώρα δεν χάνει τάση εν κενώ οπότε δεν θέλει καν συντήρηση για τουλάχιστον 1 χρόνο)
Αγοράστηκε και κατάλληλος φορτιστής , αλλά μέχρι τώρα κάθεται στο κουτί του

daz
22/02/2021, 13:39
Από την άλλη περί ορέξεως, ο άλλος θέλει το όνομα ενός σχεδιαστή στο σώβρακο του και ο άλλος απλά ένα κομμάτι ύφασμα να του ζεσταίνει τα @@. :bawl:

Ατυχές το παράδειγμα!

.........
Ρε παιδιά τι συζητάμε για 2 σελίδες? Για ένα φοριστιστή που κάνει 15 ευρώ και αν χαλάσει μέσα σε 3 χρόνια τον επιστρέφεις και σου δίνουν τα λεφτά σου πίσω?
Σοβαρά τώρα? Δυο τσαμπιά μπανάνες και μια εξάδα αυγά είναι!

Αν δε θέλουμε να αγοράσουμε έναν ακριβότερο, κοιτάμε χαρακτηριστικά σε αυτόν του λιντλ και αν μας καλύπτουν τον χτυπάμε. Φορτιστές 0,75 και 1 Α κάνουν μόνο για την μηχανή μας. Από 4Α και πάνω κάνουν για τις περισσοτερες μπαταρίες αυτοκινήτων.
Από κει και πέρα ένας gys έχει 45 ευρώ περισσότερα απ' του λιντλ και 2 χρόνια εγγύηση. Τα δίνουμε και δε το συζητάμε άλλο.

Αν ανάγουμε τη συζήτηση στο επίπεδο, "τύφλα να έχουν οι επώνυμοι" ή "επειδή είναι λιντλ δεν κάνει για τίποτα", χάνουμε το νόημα. Προφανώς και αυτος του λιντλ είναι μια χαρά για τα λεφτά του, με ότι σημαίνει αυτό.

toyar
22/02/2021, 16:32
εγω θα ξαναπω...
τα πραγματα του λιντλ ειναι μια χαρα για τα λεφτα τους και η εγγυηση τους ακομα καλυτερη για τα λεφτα τους
επισης ειναι τα μονα που διατιθενται με δοκιμη και επιστροφη
αν λοιπον καποιος θελει να διαθεσει τοσα λεφτα και οχι πολλα παραπανω ειναι μια καλη επιλογη

Grafton 505
22/02/2021, 16:58
Και μετά πως τον αφαιρείς χωρίς να κάνει επανεκκίνηση ο φορτιστής?

Κόβεις το καλώδιό του με κοφτάκι ......... μονωμένο έτσι ;:lol:

JNP
23/02/2021, 08:17
Εχθές δοκίμασα τον προηγούμενο φορτιστή του λιντλ με την μπλε οθόνη, σε μπαταρία AGM 70Ah ακουνητη για μια εβδομάδα.Η φόρτιση έγινε πάνω στο αμάξι με τους πόλους συνδεδεμένος κανονικά. Έδειξε αρχική τάση 12,2 βολτ και σε 5 ώρες που ξανακοιταξα την είχε ήδη φτάσει στα 12,8 βολτ που είναι το μέγιστο της, έχοντας ανάψει και τις τέσσερις μπάρες φόρτισης και σταμάτησε να αναβοσβήνει που είναι ένδειξη πλήρους φόρτισης. Για συντήρηση απλή μια χαρά.
Δεν ξέρω αν την αφήσεις σταθερά συνδεδεμένη στην μπαταρία για μέρες, αν θα κάνει μικροφορτισεις καθώς θα πέφτει λίγο η τάση.

Parking
23/02/2021, 10:09
Σε λίγο θα πεις δεν κάνει ηλεκτροκόληση, άρα δεν είναι φορτιστής..

Δεν κάνει ηλεκτροσυγκόλληση και δεν μπορεί να εκκινήσει μηχανάκι με νεκρή μπαταρία γιατί δεν τη φορτίζει.
Και όχι δεν θέλω να κάνω παράλληλες συνδέσεις γιατί δεν ΓΟΥΣΤΑΡΩ να έχω ένα γκαράζ σκατολοΐδια
Εγώ έχω κανονικό ΦΟΡΤΙΣΤΗ και ένα σετ καλώδια στο αμάξι μόνιμα.
Εσύ πάρε ότι θες
:wave2:

JNP
23/02/2021, 10:45
Εχθές δοκίμασα τον προηγούμενο φορτιστή του λιντλ με την μπλε οθόνη, σε μπαταρία AGM 70Ah ακουνητη για μια εβδομάδα.Η φόρτιση έγινε πάνω στο αμάξι με τους πόλους συνδεδεμένος κανονικά. Έδειξε αρχική τάση 12,2 βολτ και σε 5 ώρες που ξανακοιταξα την είχε ήδη φτάσει στα 12,8 βολτ που είναι το μέγιστο της, έχοντας ανάψει και τις τέσσερις μπάρες φόρτισης και σταμάτησε να αναβοσβήνει που είναι ένδειξη πλήρους φόρτισης. Για συντήρηση απλή μια χαρά.
Δεν ξέρω αν την αφήσεις σταθερά συνδεδεμένη στην μπαταρία για μέρες, αν θα κάνει μικροφορτισεις καθώς θα πέφτει λίγο η τάση.

Απαντάω μόνος μου γιατί κατέβηκα στο γκαράζ και ξαναδιάβασα το βιβλίο χρήσης μετά από 2 χρόνια. Στη φόρτιση για κρύο καιρό(θεωρητικά 3,8Α! Daz ακούει; ) κάνει φόρτιση στις μπαταρίες AGM start/stop και ναι μπορεί να μείνει συνδεδεμένη για καιρό :
425762

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
25/02/2021, 18:30
Πήρα σήμερα τον φορτιστή και τον δοκίμασα στην μπαταρία για το κάμπινγκ που εχω.Εγινε αυτο που φοβόμουν. Είναι ξεφορτιστη και την διαβάζει σαν 6βολτη.Θα ήθελα κάποιος να γίνει λίγο πιο συγκεκριμένος για το πώς μπορω να "κοροιδεψω" το φορτιστή για να μου ξεκινήσει φορτιση.ευχαριστώ.

DrBig
25/02/2021, 18:55
Πήρα σήμερα τον φορτιστή και τον δοκίμασα στην μπαταρία για το κάμπινγκ που εχω.Εγινε αυτο που φοβόμουν. Είναι ξεφορτιστη και την διαβάζει σαν 6βολτη.Θα ήθελα κάποιος να γίνει λίγο πιο συγκεκριμένος για το πώς μπορω να "κοροιδεψω" το φορτιστή για να μου ξεκινήσει φορτιση.ευχαριστώ.

Ο καλλιτερος τροπος ειναι με φτηνιαρικο μετασχηματιστη/φορτιστη ΜΗ εξυπνο 12ν και 5 ευρω. Συνδεεις και τους δυο φορτιστες πανω στην μπαταρια και μολις ο εξυπνος ξεκιναει να φορτιζει, αφαιρεις τον χαζο.

Αν δε βρεις χαζο φορτιστη, τοτε αναγκαστικα με αλλη μπαταρια.
Θα βαλεις τον εξυπνο φορτιστη κανονικα πανω στη μπαταρια. Θα συνδεσεις μετα την καλη μπαταρια παραλληλα με την βλαμμενη κατα προτιμηση με καλωδια οχι τα κλασσικα χοντρα της εκκινησης αλλα με συνηθισμενα καποιας παλιας ηλεκτρικης συσκευης. Η διαδικασια ειναι ιδια με την πρωτη περιπτωση. Με το που ξεκιναει η φορτιση αφαιρεις την μπαταρια.

Acacius
25/02/2021, 19:01
Αυτό που σου είπε ο Μέγας Δόκτωρ, αλλά αν είναι καιρό ξεφόρτιστη μην έχεις πολλές προσδοκίες

DrBig
25/02/2021, 19:27
Αυτό που σου είπε ο Μέγας Δόκτωρ, αλλά αν είναι καιρό ξεφόρτιστη μην έχεις πολλές προσδοκίες

Καμια φορα το σοκ με καμποσα αμπερ συνεφερνει πεθαμενες μπαταριες αν συνδεθουν παραλληλα με καλες. Θελει προσοχη ομως.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
25/02/2021, 21:46
Ο καλλιτερος τροπος ειναι με φτηνιαρικο μετασχηματιστη/φορτιστη ΜΗ εξυπνο 12ν και 5 ευρω. Συνδεεις και τους δυο φορτιστες πανω στην μπαταρια και μολις ο εξυπνος ξεκιναει να φορτιζει, αφαιρεις τον χαζο.

Αν δε βρεις χαζο φορτιστη, τοτε αναγκαστικα με αλλη μπαταρια.
Θα βαλεις τον εξυπνο φορτιστη κανονικα πανω στη μπαταρια. Θα συνδεσεις μετα την καλη μπαταρια παραλληλα με την βλαμμενη κατα προτιμηση με καλωδια οχι τα κλασσικα χοντρα της εκκινησης αλλα με συνηθισμενα καποιας παλιας ηλεκτρικης συσκευης. Η διαδικασια ειναι ιδια με την πρωτη περιπτωση. Με το που ξεκιναει η φορτιση αφαιρεις την μπαταρια.

Επειδή δεν έχω άλλη μπαταρία να συνδέσω παράλληλα μήπως μπορείς να μου παραθέσεις τον μετασχηματιστή που λες?

toyar
25/02/2021, 21:53
Επειδη οι μπαταριες ειναι επικινδυνα παιχνιδια δωσε 5-10 ευρω σε εναν ηλεκτρολογο να στη φορτισει σωστα -αν φιρτιζει-και μετα βαλε μονιμα πανω τον φορτιστη για συντηρηση μεχρι να τη χρειαστεις

DrBig
25/02/2021, 21:55
Επειδή δεν έχω άλλη μπαταρία να συνδέσω παράλληλα μήπως μπορείς να μου παραθέσεις τον μετασχηματιστή που λες?

https://www.skroutz.gr/s/6801551/Minwa-%CE%A6%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%82-%CE%9C%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%91%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%AE%CF%84%CE%BF%CF%85-MWC2612GS.html

Αυτον ειχα παρει απο το lidl πριν καμποσα χρονια.

Acacius
26/02/2021, 04:48
Καμια φορα το σοκ με καμποσα αμπερ συνεφερνει πεθαμενες μπαταριες αν συνδεθουν παραλληλα με καλες. Θελει προσοχη ομως.

Σωστά, αν και όπου έχω δει τέτοια "κόλπα" προτείνουν μεγαλύτερο βολτάζ από το δέκτη (x2 συνήθως). Το έχω κάνει με ηλεκτροσυγκόλληση και έζησα (το ίδιο και η μπαταρία) :D

@παπασούζας: αν δε βαριέσαι τη μανούρα, βγάλε τη μπαταρία από αυτοκίνητο/μοτο ή αλλιώς σύνδεσε την άδεια στο όχημα μαζί με την κανονική με κροκόδειλους για λίγη ώρα. Νομίζω θα κρατήσει λίγη τάση ώστε να μπορέσεις να τη βάλεις κατ ευθείαν στο φορτιστή μετά.

Η λύση με το μη έξυπνο φορτιστή είναι πρακτικότερη

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
26/02/2021, 04:55
Σωστά, αν και όπου έχω δει τέτοια "κόλπα" προτείνουν μεγαλύτερο βολτάζ από το δέκτη (x2 συνήθως). Το έχω κάνει με ηλεκτροσυγκόλληση και έζησα (το ίδιο και η μπαταρία) :D

@παπασούζας: αν δε βαριέσαι τη μανούρα, βγάλε τη μπαταρία από αυτοκίνητο/μοτο ή αλλιώς σύνδεσε την άδεια στο όχημα μαζί με την κανονική με κροκόδειλους για λίγη ώρα. Νομίζω θα κρατήσει λίγη τάση ώστε να μπορέσεις να τη βάλεις κατ ευθείαν στο φορτιστή μετά.

Η λύση με το μη έξυπνο φορτιστή είναι πρακτικότερη

Εχω μια μπαταρία στην αποθήκη της μηχανής. Θα τη βάλω το μεσημέρι να δω.Αν είναι καλή θα τη συνδεσω παραληλα.Θετικο με θετικό και τα αρνητικά μαζί. Αν δε κανω δουλειά θα βγάλω του αυτοκινήτου. Δεν είναι τίποτα. 2 βίδες είναι.

Μπαταρία αυτοκινήτου με μηχανής συνδέονται παράλληλα φαντάζομαι ε?

Bowleno
26/02/2021, 05:53
Εχω μια μπαταρία στην αποθήκη της μηχανής. Θα τη βάλω το μεσημέρι να δω.Αν είναι καλή θα τη συνδεσω παραληλα.Θετικο με θετικό και τα αρνητικά μαζί. Αν δε κανω δουλειά θα βγάλω του αυτοκινήτου. Δεν είναι τίποτα. 2 βίδες είναι.

Μπαταρία αυτοκινήτου με μηχανής συνδέονται παράλληλα φαντάζομαι ε?

Όταν θέλουμε η τάση να παραμένει στα 12v πάντα όλες συνδέονται θετικό με θετικό και αρνητικό με αρνητικό. αν θέλουμε 24v βάζουμε 2 μπαταρίες θετικό με αρνητικό και τα θετικό/αρνητικό που μένουν έξω συνδέονται στους ανάλογους ακροδέκτες του φορτιστή/οχήματος/μηχανήματος η ότι άλλο.
στα 48v βάζουμε 4 μπαταρίες με τον ίδιο τρόπο και ΄πάει λέγοντας... ελπίζω να έγινα κατανοητός :D

doctoras
26/02/2021, 06:53
παράλληλα συνδέεται, το νου σου όμως! όποιος δε εχει στοιχειώδεις γνώσεις προστασίας μόνωσης κυκλωμάτων μπορεί να σκοτωθεί απο short

el-Gatto
26/02/2021, 08:41
EndoMeTaxi...Τα lidl διέθεταν ταυτόχρονα 2 φορτιστές.
Εναν με 15 € κι έναν με 30 €

Ο €-30άρης ,όχι μόνο ξεκινάει φόρτιση ΚΑΙ στις χαμηλό-Volt-ες "πεθαμένες" ,αλλά έχει κ λειτουργία REPAIR ,με αρχικό "σοκ" υψηλής τάσης ,παλμική φόρτιση ,κ απο-θειϊκωση.
Μπορεί δηλαδή ,ΑΝ δεν υπάρχουν κομμένα στοιχεία ή άδεια υγρών κελιά ,να "αναστήσει" παρατημένες-πεθαμένες μπαταρίες.

Ο €-15άρης είναι μια χαρά για συντήρηση ,αλλά "πεθαμένες" δεν ανασταίνει.

Θεωρώ Mega-VFM και τους 2.

mankam
26/02/2021, 10:29

Ο €-30άρης ,όχι μόνο ξεκινάει φόρτιση ΚΑΙ στις χαμηλό-Volt-ες "πεθαμένες" ,αλλά έχει κ λειτουργία REPAIR ,με αρχικό "σοκ" υψηλής τάσης ,παλμική φόρτιση ,κ απο-θειϊκωση.
Μπορεί δηλαδή ,ΑΝ δεν υπάρχουν κομμένα στοιχεία ή άδεια υγρών κελιά ,να "αναστήσει" παρατημένες-πεθαμένες μπαταρίες.

Υπάρχει και ο κόκκινος που πήρα εγω με 19.90 πρίν 1-2 χρόνια

Nitse3
26/02/2021, 10:30
Εγώ τσίμπησα τον φθηνό χθες. Υπόψην για τον συγκεκριμένο κωδικό αλλά και τον ακριβό μου είπαν ότι είναι μπλοκαρισμένος στο click away και απλά πας στο κατάστημα και τον παίρνεις (μην περιμένετε μια ώρα στην αναμονή στο τηλέφωνο όπως εγώ). Η δικιά μου μπαταρία ψόφησε πριν οκτώ ημέρες, για να δούμε. Ούτως η άλλως βέβαια χρήσιμος είναι
και για τις επόμενες.

telegonos
26/02/2021, 13:37

Αυτόν με τα 30 πήγα να πάρω κι εγώ, αλλά στο κατάστημα στην Εθνική οδό στα Σεπόλια, δεν είχε ούτε για δείγμα, ούτε επίσης και την αντλία λαδιού. Για κάποιο λόγο δεν είχαν δηλαδη όλα τα προιόντα. Δε βαριέσαι κι ο 15ε μια χαρά δουλειά θα μου κάνει.

Ισχύει ότι μπαίνεις-παίρνεις-ταμείο, δεν μου είπε κανείς τπτ για click away.

Like για το endo με taxi, κοίτα που θα το καθιερώσω, χα!

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
26/02/2021, 15:30
Όταν θέλουμε η τάση να παραμένει στα 12v πάντα όλες συνδέονται θετικό με θετικό και αρνητικό με αρνητικό. αν θέλουμε 24v βάζουμε 2 μπαταρίες θετικό με αρνητικό και τα θετικό/αρνητικό που μένουν έξω συνδέονται στους ανάλογους ακροδέκτες του φορτιστή/οχήματος/μηχανήματος η ότι άλλο.
στα 48v βάζουμε 4 μπαταρίες με τον ίδιο τρόπο και ΄πάει λέγοντας... ελπίζω να έγινα κατανοητός :D

Το γνωρίζω αυτό. Όταν θες να αυξήσεις βολτ συνδεεις έτσι. Όταν θες να αυξήσεις αμπερ συνδεεις αρνητικό σε θετικό. Απλά δεν γνώριζα αν μπορω να συνδέσω αυτοκινήτου με μηχανής λόγω διαφορετικών αμπερ. Αλλά αφού δεν έχει πρόβλημα όλα εντάξει.

stefanos
26/02/2021, 19:54
Απλά δεν γνώριζα αν μπορω να συνδέσω αυτοκινήτου με μηχανής λόγω διαφορετικών αμπερ. Αλλά αφού δεν έχει πρόβλημα όλα εντάξει.

Αν η μια είναι ψόφια και η άλλη οκ Θα ξεφορτίσεις την καλή πάνω στην ψόφια.
Και οι μπαταρίες εκφορτίζονται με πολλά Α, μην κάνεις κάνα αστείο.

ΟΚΤΑΝΙΟ
26/02/2021, 20:12
Σωστά, αν και όπου έχω δει τέτοια "κόλπα" προτείνουν μεγαλύτερο βολτάζ από το δέκτη (x2 συνήθως).

Εννοείς ότι αν έχεις πεθαμενη μπαταρία 12βολτη πχ, θα της συνδέσεις παράλληλα 24βολτη? Καταλαβα καλα:

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
26/02/2021, 23:07

Στην αποθήκη εκτός από τη μπαταρία τού μότο βρήκα και μια του αυτοκινήτου. Την έχω κανα χρόνο εκεί και εξεπλάγην όταν έκανα δοκιμή να δω αν φορτίζει και φορτίζει κανονικά. Τωρα είναι 13,7.
Όταν φορτίσει θα κάνω το κόλπο με το φορτιστή. Αφού το έχουν κάνει και άλλοι δε νομίζω να έχω πρόβλημα.

DrBig
26/02/2021, 23:23

Σωστο, αλλα υποτιθεται η συνδεση θα διαρκεσει 1 με 2 δευτερολεπτα, ισα που να δει ο φορτιστης μια ταση της προκοπης.

Acacius
26/02/2021, 23:32
Εννοείς ότι αν έχεις πεθαμενη μπαταρία 12βολτη πχ, θα της συνδέσεις παράλληλα 24βολτη? Καταλαβα καλα:

Όχι ακριβώς, ρίχνεις στη 12βολτη σύντομους παλμούς ρεύματος από μια πηγή με πολλά αμπέρ και υψηλότερο βολτάζ. Ουσιαστικά κάνεις επαφή για κλάσματα, αποσυνδέεις, επανασυνδέεις κλπ, ελέγχοντας και τη θερμοκρασία της μπαταρίας-δέκτη δια παν ενδεχόμενον.

Με φαντάζεσαι να άφηνα τη μπαταρία συνδεδεμένη με ηλεκτροκόλληση; :eek: (και έχω και φρύδια σαν του ElectroBOOM)

stefanos
27/02/2021, 14:13
Σωστο, αλλα υποτιθεται η συνδεση θα διαρκεσει 1 με 2 δευτερολεπτα, ισα που να δει ο φορτιστης μια ταση της προκοπης.

Εφόσον υποτίθεται εντάξει.:)

Nitse3
27/02/2021, 14:21
Εγώ συνδεσα χθες το απόγευμα την μπαταρία. Ανίχνευσε 9,6 και αμέσως έκανε αυτή την αναζωογόνηση που λέει και στις οδηγίες και έφθασε 10,5. Έκτοτε ξεκινησε η φόρτιση και από τις έξι το απόγευμα μέχρι τις δώδεκα το βράδυ που το τσεκαρα πήγε στο 13,5 και τις τρεις μπάρες. Από τότε όμως μέχρι αυτήν την ώρα δηλαδή έχουν περάσει 13 ώρες έχει πάει στο 13,7. Είναι φυσιολογικό αυτό; Α επίσης το έχω έξω στο μπαλκόνι να τη φορτίζει. Μέσα στο σπίτι με τον τρίχρονο γιο μου είναι αδύνατο να βρω ασφαλές μέρος. Παίζει κάποιο ρόλο αυτό;;

telegonos
27/02/2021, 14:29
Αυτό το κόλπο, με την σύντομη σύνδεση ''σοκ'' με πηγή μεγαλύτερων βολτ, πιάνει συχνά σε επαναφορτιζόμενες μπαταρίες κινητών τηλεφώνων και φορητών συσκευών.

Μου έχει τύχει φωτογραφική μηχανή που δεν χρησιμοποιώ συχνά, να μένει μήνες αχρησιμοποίητη και φυσικά δεν προνοώ να την βάζω να φορτίζει περισταστιακά, οπότε παω να την βάλω να φορτίσει και η μπαταρία δεν κάνει τίποτα, δεν φορτίζει, δεν θερμαίνεται, δεν εμφανίζει σημεία ζωής, δεν την νοιώθεις καν στην γλώσσα να ηλεκτρίζει, ούτε μετά από ώρες στο φορτιστή της.

Μικρό τροφοδοτικό από αυτά που έχουν 3-4.5-6-7.5-12V, ακουμπάω τα + και - για 2-3 δευτερόλεπτα τους πόλους της με 2 νούμερα απάνω τάση από την μπαταρία, και αφήνω. Αμέσως μετά, η μπαταρία μπαίνει στον φορτιστή της, και ω του θαύματος φορτίζει κανονικότατα.

Τέτοιο τροφοδοτικό λέμε, μέχρι 1000mA το πολύ.

425914

DrBig
27/02/2021, 15:05
Εγώ συνδεσα χθες το απόγευμα την μπαταρία. Ανίχνευσε 9,6 και αμέσως έκανε αυτή την αναζωογόνηση που λέει και στις οδηγίες και έφθασε 10,5. Έκτοτε ξεκινησε η φόρτιση και από τις έξι το απόγευμα μέχρι τις δώδεκα το βράδυ που το τσεκαρα πήγε στο 13,5 και τις τρεις μπάρες. Από τότε όμως μέχρι αυτήν την ώρα δηλαδή έχουν περάσει 13 ώρες έχει πάει στο 13,7. Είναι φυσιολογικό αυτό; Α επίσης το έχω έξω στο μπαλκόνι να τη φορτίζει. Μέσα στο σπίτι με τον τρίχρονο γιο μου είναι αδύνατο να βρω ασφαλές μέρος. Παίζει κάποιο ρόλο αυτό;;

Ο μονος απλος τροπος να τεσταρεις την μπαταρια ειναι να την τοποθετησεις στο οχημα και να πατησεις την μιζα. Το τι δειχνει ο φορτιστης δε λεει κατι. Αυτοι οι φορτιστες κανουν καποιους κυκλους, αυριο μπορει να λεει 12.8 και μεθαυριο 14.2.

Nitse3
27/02/2021, 15:38
Ωραία όμως θα πρέπει να περιμένω να δείξει ένδειξη full με τέσσερις μπάρες η ακόμα και στις τρεις που είναι τώρα και αναβοσβηνει το αποσυνδεω και δοκιμάζω;
Η εννοείς ότι μπορεί να έπιασε τέσσερις μπάρες το βράδυ που δεν το έλεγχα και τώρα να ξανακάνει κύκλο;;

Nikos77
27/02/2021, 15:48
Ωραία όμως θα πρέπει να περιμένω να δείξει ένδειξη full με τέσσερις μπάρες η ακόμα και στις τρεις που είναι τώρα και αναβοσβηνει το αποσυνδεω και δοκιμάζω;
Η εννοείς ότι μπορεί να έπιασε τέσσερις μπάρες το βράδυ που δεν το έλεγχα και τώρα να ξανακάνει κύκλο;;
Πρέπει να περιμένεις να φορτίσει η μπαταρία. Αν δε φορτίσει τέρμα ποιος ο λόγος να τη βγάλεις να κάνεις δοκιμή?

JNP
27/02/2021, 16:18

θα πρέπει να περιμένεις να δείξει ένδειξη full με τέσσερις μπάρες!

Nitse3
27/02/2021, 16:20
Όπως λέει και στις οδηγίες δηλαδή, ευχαριστώ!

DrBig
27/02/2021, 16:42

Μου διεφυγε οτι εχεις 3 μπαρες. Μπορει και να μη φτασει ποτε τις 4 αν η μπαταρια ηταν σε κακη κατασταση.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
27/02/2021, 23:36
Μια μπαταρία αυτοκινήτου μου τη φορτισε πλήρως.
Μια του μοτο μου τη φορτισε πλήρως.
Το κόλπο με τη μπαταρία που δε τη φορτιζε το δοκίμασα σήμερα με την καλή μπαταρία αυτοκινήτου και κορκοδιλακια.τη διάβασε κανονικά και τώρα είναι στις 3 γραμμές και στα 12,9 βολτ και περιμένω να φορτίσει.
Ερώτηση:Για πόσο καιρό μπορούν να μείνουν στο ράφι της αποθήκης φορτισμένες που να μην έχουν ξανά πρόβλημα?Μήπως πρέπει να φορτίζω και τις 3 τους μια φορά το μήνα?

JNP
28/02/2021, 07:25
Ο μαγαζάτορας που αγοράζω μπαταρίες μου έχει πει όταν αποθηκεύω μπαταρία έξω από το αυτοκίνητο να την βάζω πάνω σε ξύλο για μονωση του περιβληματος. Σίγουρα χρειάζεται περιοδική συντήρηση γιατί την βοηθάει να είναι σε καλύτερη κατάσταση. Καλύτερα να φορτίζει συχνά και λίγο παρα να αποφορτιζεται πολύ.

toyar
28/02/2021, 08:15
τις φορτιζεις καθε μηνα
και σιγουρα αμεσως πριν τις χρησιμοποιησεις

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
28/02/2021, 08:16
Ευχαριστώ παιδιά.

Μια απορία.
Έχοντας 1 μπαταρία μοτο και 1 αυτοκινήτου φορτισμένες πάντα στην αποθήκη αυτό σε τί θα μπορούσε να με ωφελήσει?

toyar
28/02/2021, 08:53
οταν εχεις τις μπαταριες τις κρατας φορτισμενες για να μην ψοφησουν
το γιατι τις εχεις δεν το ξερουμε εμεις:bawl:

daz
28/02/2021, 09:09
Ευχαριστώ παιδιά.

Μια απορία.
Έχοντας 1 μπαταρία μοτο και 1 αυτοκινήτου φορτισμένες πάντα στην αποθήκη αυτό σε τί θα μπορούσε να με ωφελήσει?

Εγώ τσεκάρω κανένα ρελέ να δω αν ανοίγει. :lol:

telegonos
28/02/2021, 09:39

Συνδέεις την μεγάλη αυτοκινήτου με ένα UPS, το βάζεις στο στερεοφωνικό του σπιτιού, βάζεις να παίζει TheProdigy τέρμα, και κάνεις πλάκα στους γείτονες όποτε έχει διακοπή ρεύματος.

JNP
28/02/2021, 12:56
Ευχαριστώ παιδιά.

Μια απορία.

Αν είχες 2+2 θα είχες πετάξει τα διπλά λεφτά.
Ετσι τώρα είσαι κερδισμένος!

Bowleno
28/02/2021, 13:06
Αν είχες 2+2 θα είχες πετάξει τα διπλά λεφτά.
Ετσι τώρα είσαι κερδισμένος!

Μα 2+2 έχει, από μια στην αποθήκη φορτισμένες και από μια πάνω στα οχήματα :cry::lol:

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
28/02/2021, 15:26
Κατάλαβα...

Acacius
28/02/2021, 18:45
Έχω μια μπαταρία από UPS στην αποθήκη. Μου έχει χρησιμεύσει όταν η μπαταρία στο αυτοκίνητο είχε πέσει και χρειάστηκα κάτι άμεσα για να πάρει μπρος, τη συνδέω σε παλιά μου εργαλεία που δεν έχουν πια δική τους μπαταρία και σε ένα κομπρεσεράκι που κανονικά προορίζεται για αυτοκίνητο.

Bowleno
28/02/2021, 19:34
Έχω μια μπαταρία από UPS στην αποθήκη. Μου έχει χρησιμεύσει όταν η μπαταρία στο αυτοκίνητο είχε πέσει και χρειάστηκα κάτι άμεσα για να πάρει μπρος, τη συνδέω σε παλιά μου εργαλεία που δεν έχουν πια δική τους μπαταρία και σε ένα κομπρεσεράκι που κανονικά προορίζεται για αυτοκίνητο.

Κάτι ανάλογο είχα κάνει πριν 5 χρόνια και το είχα γράψει με φώτο, εδώ μέσα. Είχα στην δουλειά ένα ηλεκτρικό δραπανοκατσαβιδο no name για να τρυπάω πινακίδες αυτοκινήτων. Η μπαταρία του τα έπαιξε, έβαλα 2 καλώδια στις πόλους του και την συνέδεα με μια παλιά μπαταρία του Πήγασου... Με είχε κράξει ο παλιόγερος για την διατομή των καλωδίων....:D
Με απέλυσαν και τους τα παράτησα ως είχαν....

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
28/02/2021, 21:04
Εντάξει κι εγώ όπως προείπα τις χρισιμοποιω στο κάμπινγκ. Απλά θα έχω τώρα μια πάντα μόνιμα στο πορτ-μπαγκάζ και μια στην αποθήκη.

Grafton 505
01/03/2021, 18:57
425914

Αυτό το πολυτροφοδοτικό το έχω και πάντοτε τροφοδοτεί 2 volts παραπάνω από ότι λέει η ένδειξη. Απλά για ενημέρωση.

DrBig
01/03/2021, 19:43
Αυτό το πολυτροφοδοτικό το έχω και πάντοτε τροφοδοτεί 2 volts παραπάνω από ότι λέει η ένδειξη. Απλά για ενημέρωση.

Λογικο ειναι αυτο, αλλιως δε φορτιζει η μπαταρια

Grafton 505
02/03/2021, 20:06
Λογικο ειναι αυτο, αλλιως δε φορτιζει η μπαταρια.

Οκ. Αλλά εάν δεν έχει μπαταρία το εκάστοτε μηχάνημα, δεν θα κάνει ζημιά ; Έχω την εντύπωση ότι ανεβαίνουν και τα αμπέρ αντίστοιχα.

DrBig
02/03/2021, 21:36
.

Οκ. Αλλά εάν δεν έχει μπαταρία το εκάστοτε μηχάνημα, δεν θα κάνει ζημιά ; Έχω την εντύπωση ότι ανεβαίνουν και τα αμπέρ αντίστοιχα.

Αλλη ταση βγαζει ο φορτιστης χωρις φορτιο και αλλη με φορτιο.

telegonos
02/03/2021, 22:07

Τα φτηνά πολυ-τροφοδοτικά των 5 ευρώ, δεν έχουν κάποιο σύστημα ακριβούς σταθεροποίησης. Αποτελούνται ουσιαστικά από ένα μετασχηματιστή (που κάνει τα 220Volt AC σε π.χ. 12Volt AC) μετά ακολουθεί μια γέφυρα ανόρθωσης που κάνει το αρνητικό κύμα του AC θετικό, και ένας ηλεκτρολυτικός πυκνωτής που ''ισοπεδώνει'' τα θετικά πια κύματα σε περίπου σταθερό DC.

Τέτοιο κύκλωμα, το τι τάση θα βγάλει στην έξοδό του, εξαρτάται από το τι θα συνδεθεί, κι αυτό γιατί επειδή δεν υπάρχει ακριβής σταθεροποίηση, ανάλογα τι έχει να τροφοδοτήσει, παίζει λίγο πάνω-λίγο κάτω η τάση, η σταθεροποίηση γίνεται ΠΑΘΗΤΙΚΑ. Φαντάσου σαν να έχεις σταθερό το γκάζι, και στο ίσιο θα πιάσει 3000 στροφές, στην ανηφόρα θα πέσει στις 2500, στην κατηφόρα θα πάει 3500, κι αν βάλεις νεκρά θα πάει 6000 στροφές, ε το ανάλογο είναι το τροφοδοτικό αυτό η τάση του.

Αν το μετρήσεις στον αέρα (συνδεμένο σε τίποτα) μπορεί να λέει 15volt, αν το βάλεις σε μια λαμπίτσα 1W μπορεί να δείξει 13volt, αν το βάλεις σε μια λάμπα 5w θα πέσει κιάλλο στα 12volt κ.ο.κ.

Στην μπαταρία όταν το βάλεις, θα δείξει όσο έχει η μπαταρία, και σταδιακά, όσο η μπαταρία θα γεμίζει, θα τείνει η τάση να φτάσει στην τάση του τροφοδοτικού όταν το μετράς στον αέρα.

Grafton 505
05/03/2021, 20:14
Τα φτηνά πολυ-τροφοδοτικά των 5 ευρώ, δεν έχουν κάποιο σύστημα ακριβούς σταθεροποίησης. Αποτελούνται ουσιαστικά από ένα μετασχηματιστή (που κάνει τα 220Volt AC σε π.χ. 12Volt AC) μετά ακολουθεί μια γέφυρα ανόρθωσης που κάνει το αρνητικό κύμα του AC θετικό, και ένας ηλεκτρολυτικός πυκνωτής που ''ισοπεδώνει'' τα θετικά πια κύματα σε περίπου σταθερό DC.

Τέτοιο κύκλωμα, το τι τάση θα βγάλει στην έξοδό του, εξαρτάται από το τι θα συνδεθεί, κι αυτό γιατί επειδή δεν υπάρχει ακριβής σταθεροποίηση, ανάλογα τι έχει να τροφοδοτήσει, παίζει λίγο πάνω-λίγο κάτω η τάση, η σταθεροποίηση γίνεται ΠΑΘΗΤΙΚΑ. Φαντάσου σαν να έχεις σταθερό το γκάζι, και στο ίσιο θα πιάσει 3000 στροφές, στην ανηφόρα θα πέσει στις 2500, στην κατηφόρα θα πάει 3500, κι αν βάλεις νεκρά θα πάει 6000 στροφές, ε το ανάλογο είναι το τροφοδοτικό αυτό η τάση του.

Αν το μετρήσεις στον αέρα (συνδεμένο σε τίποτα) μπορεί να λέει 15volt, αν το βάλεις σε μια λαμπίτσα 1W μπορεί να δείξει 13volt, αν το βάλεις σε μια λάμπα 5w θα πέσει κιάλλο στα 12volt κ.ο.κ.

Στην μπαταρία όταν το βάλεις, θα δείξει όσο έχει η μπαταρία, και σταδιακά, όσο η μπαταρία θα γεμίζει, θα τείνει η τάση να φτάσει στην τάση του τροφοδοτικού όταν το μετράς στον αέρα.

Με λίγα λόγια ......

Αλλη ταση βγαζει ο φορτιστης χωρις φορτιο και αλλη με φορτιο.

και με ακόμα πιο λίγα λόγια....

''παίζει ρόλο σε τι θα το κουμπώσεις''.

:lol:

:beer:

andreaspetr
06/03/2021, 02:03
πτωση τασης λεγεται και οσο πιο πολυ "ζοριζεις" το τροφοδοτικο τοσο πιο πολυ θα πεφτει.
οσο γεμιζει η μπαταρια ζηταει λιγοτερα Ampere και η ταση σιγα σιγα ανεβαινει μεχρι το μεγιστο που μπορει να δωσει το τροφοδοτικο.

lazarefa
09/09/2021, 08:47
Την επόμενη εβδομάδα τα Lidl φέρνουν 2 εργαλεία που δεν έχουν ξαναφέρει: Ηλεκτρονική μάσκα ηλεκτροσυγκόλλησης και σετ καρυδάκια 3/4 ίντσας...
https://www.lidl-hellas.gr/p/ergalia-lidl/parkside-maska-ilektrosigkollisis-automati-pshl-2-d1/p121588
https://www.lidl-hellas.gr/p/product-recommendation/parkside-set-klidia-me-karidakia/p121586

telegonos
09/09/2021, 08:58
Την επόμενη εβδομάδα τα Lidl φέρνουν 2 εργαλεία που δεν έχουν ξαναφέρει: Ηλεκτρονική μάσκα ηλεκτροσυγκόλλησης και σετ καρυδάκια 3/4 ίντσας...
https://www.lidl-hellas.gr/p/ergalia-lidl/parkside-maska-ilektrosigkollisis-automati-pshl-2-d1/p121588
https://www.lidl-hellas.gr/p/product-recommendation/parkside-set-klidia-me-karidakia/p121586

Ενδιαφέροντα και τα 2. Εχω και 41 και 46 μεγέθη στις μηχανές μου (παξιμάδια σε τιμονόπλακα και στο μονόμπρατσο) και κάθε -σπάνια- φορά που χρειάζεται, κάνω πατέντες για λύσε-δέσε με ένα μεγάλο γαλλικό ή πάω στο συνεργείο. Άσε που θέλουν κάτι ροπές τύπου 140 Nm, και τα απλά εργαλεία ζορίζονται.

JNP
09/09/2021, 12:28
Αν έχεις 2 καρυδακια 3/4" σε 41 και 46 χιλ, τότε με ένα αντάπτορα θηλ 1/2"-3/4" αρσ και ροποκλειδο 1/2" κάνεις την δουλειά σου άνετα στα 140Nm.Δεν χρειάζεσαι δηλ ολόκληρη συλλογή 3/4".

ΟΚΤΑΝΙΟ
18/09/2021, 14:19
Τα καρυδακια τα έχουν 70 ευρω. Αξίζουν τα λεφτά τους λέτε?

billyka
18/09/2021, 14:48
Και γω το σκεφτομαι για τα καρυδακια,βεβαια με μια αναζητηση στο σκρουτζ βρηκα και αυτα με 20 τμχ αντι για 10 του λιντλ

https://www.ergaleiogatos.gr/shop/karydakia-34-cr-v-am-tech-i0950-set-20-temachia/

https://e-ergaleio.gr/kasetines-me-ejartimata/16895-kasetina-karydakia-20tmx-3_4-topex-38d296-041784.html

Τωρα τι ειναι καλυτερο να επιλεξω δεν το γνωριζω,ο Daz θα μπορουσε να μας διαφωτισει

daz
18/09/2021, 17:05
Μια μακριά κρικομανελα για ξεβίδωμα και την ίδια ή ρποποκλειδο 40-200, για το βιδωμα.

Ροπές κάτω από 200νμ, δε θέλουν κάτι άλλο.

Καρυδακια μέχρι 36 υπάρχουν και σε 1/2.
Μεγαλύτερα νούμερα χρειάζονται ελάχιστοι. Βίδες σε μονομορατσα κτλ μπορεί να είναι και άνω των 46μμ και υπάρχουν ειδικά καρυδακια γι αυτά. Δε χρειάζονται δλδ 3/4.

3/4 μπορεί να χρειαστεί και 24-27μμ σε μπουλονια τροχών φορτηγών, άξονες αυτοκινήτων που έχουν βιδωθεί δίχως αύριο κτλ. Όποιος δε ξέρει αν τα χρειάζεται ή νομίζει, ότι τα χρειάζεται, δε τα χρειάζεται. Αυτός που τα χρειάζεται, το ξέρει.

Μια καλή συλλογή 1/2 και μια μακριά κρικομανελα, κάνουν θαύματα. Το πιο μακρύ εργαλείο που έχουν οι περισσότεροι είναι μια καστανια 1/2. Πάρτε κρικομανελα και θα με θυμηθείτε.

daz
18/09/2021, 17:13
Μέχρι 600μμ οταν μια καστανια 3/4 είναι 500μμ.
Στους περισσότερους δε θα χρειαστεί μεγαλύτερη από 350-400μμ.

430740

o_gavros
18/09/2021, 21:41
3/4" και 1" παίζουν- μεταξύ αλλων- πολύ σε βαρια μηχανήματα εκσκαφείς, μπουλντόζες κλπ.
Για μηχανάκια/αμάξι/σπίτι, είναι μάλλον αχρειαστη διάσταση.
Η κασετίνα εντωμεταξυ πρέπει να είναι ασηκωτη, άμα λέει με νούμερα ως το 50.

Αν η κρικομανελα δεν υπάρχει, τότε μια προέκταση με κάποια σωλήνα κάνει παπάδες

billyka
18/09/2021, 22:39
Ωραια!Απ οτι καταλαβα παιδια με γλυτωσατε 70 εουρος!Ειχα δει το 36 καρυδακι και ψηθηκα γιατι τετοιο εχει ο πισω αξονας απ το μηχανακι.Θα κοιταξω οποτε για κρικομανελα

daz
19/09/2021, 09:00
Ωραια!Απ οτι καταλαβα παιδια με γλυτωσατε 70 εουρος!Ειχα δει το 36 καρυδακι και ψηθηκα γιατι τετοιο εχει ο πισω αξονας απ το μηχανακι.Θα κοιταξω οποτε για κρικομανελα

32αρα βίδα απ' τον άξονα στο κουτί μου, σφιγμένη από μένα στα 200νμ, την ξεβιδώνω με 38εκ κρικομανέλα χωρίς σωλήνα.
Τ55 στις δαγκάνες των φρενων, τις ξεβιδώνω απ' τα 150 αν θυμάμαι καλά, με την ίδια μανέλα, από περίεργες γωνίες.

200νμ τα αντέχει άνετα το καρέ 3/8. Για το 1/2 ούτε λόγος να έχει πρόβλημα.

Tallyban
19/09/2021, 13:03
Θέλαμε να λύσουμε το μπροστινό γρανάζι για αλλαγή σε μηχανάκι φίλου (gpz750 αν δε με απατά η μνήμη μου),ήθελε μεγάλο νούμερο καρυδάκι,αγοράστηκε σε 1/2,δεν έλυνε με τίποτα,βάλαμε προέκταση,καστάνια καπουτ.(γκεντορε)

stefanos
19/09/2021, 13:35
Θέλαμε να λύσουμε το μπροστινό γρανάζι για αλλαγή σε μηχανάκι φίλου (gpz750 αν δε με απατά η μνήμη μου),ήθελε μεγάλο νούμερο καρυδάκι,αγοράστηκε σε 1/2,δεν έλυνε με τίποτα,βάλαμε προέκταση,καστάνια καπουτ.(γκεντορε)

Προσωπικά τα καρυδάκια είναι τα τελευταία που θα χρησιμοποιήσω εκτός αν απαιτείται δυναμόκλειδο.
Στα λίγα 30+ που έχουν τα μηχανάκια μου έχω αγοράσει μεμονωμένα πολύγωνα.
Πάντα είχα την εντύπωση ότι είναι τα κλειδιά που σηκώνουν την περισσότερη βία και έχουν επαρκές μήκος.

ΟΚΤΑΝΙΟ
19/09/2021, 13:58
Το πιο μακρύ εργαλείο που έχουν οι περισσότεροι είναι μια καστανια 1/2. Πάρτε κρικομανελα και θα με θυμηθείτε.

Επειδή ακόμα και οι θεοί όπως εγώ, δε τα ξέρουμε όλα, μια διευκρινηση....
Καστανια κ κρικομανελα είναι το ίδιο ε?

o_gavros
19/09/2021, 14:48
Κρικομανελα είναι αυτό το μακρυναρι στο ποστ #783

Toolnek
19/09/2021, 17:30
τα ρημαδια τα μπουλωνια απο τις ζαντες (αυτοκινητου) που τα σφιγγουν με "οτι εχουν" μπορουμε να τα δουλεψουμε με μια τετοια κρικομανελα και το καταλληλο καρυδακι?
Εχω το καρυδακι, αλλα δεν κουβαλαω μαζι μου παλμικο. Οποτε οταν χρειαστει χοροπηδαω πανω στο κλειδι βρίζοντας σαν το Σταθη Ψαλτη. ΥΣ. ουτε σωληνα κουβαλαω :lol:

νεοσσός
19/09/2021, 17:35
τα ρημαδια τα μπουλωνια απο τις ζαντες (αυτοκινητου) που τα σφιγγουν με "οτι εχουν" μπορουμε να τα δουλεψουμε με μια τετοια κρικομανελα και το καταλληλο καρυδακι?
Εχω το καρυδακι, αλλα δεν κουβαλαω μαζι μου παλμικο. Οποτε οταν χρειαστει χοροπηδαω πανω στο κλειδι βρίζοντας σαν το Σταθη Ψαλτη. ΥΣ. ουτε σωληνα κουβαλαω :lol:

https://youtu.be/fnsgT7b0mbQ

BUZZ
19/09/2021, 18:18
Παίδες δε χρειάζεται 3/4 και ιστορίες. Για μπουλόνια θες το αντίστοιχο καρυδάκι σε 1/2 και μια αντίστοιχη σπαστη Μανελα και τέλος. Προσωπικά έχω πάρει μια φθηνή της force ( τη πιο μακρυά που βρηκα) και οπότε χρειάστηκα να ξεβιδωσω Μπουλονια ξεβιδωσαν σα χαζά, τη στιγμή που με τη καστανια δε ξεβιδωναν ενώ χοροπηδαγα κι εγώ πάνω.

daz
19/09/2021, 18:21
Επειδή ακόμα και οι θεοί όπως εγώ, δε τα ξέρουμε όλα, μια διευκρινηση....
Καστανια κ κρικομανελα είναι το ίδιο ε?

Υπάρχει η μανέλα με το ολισθαίνων σύνδεσμο, η μανέλα σχήματος Γ και η μανέλα με αρθρωτό σύνδεσμο στη μια άκρη. Την πρώτη την ξέρουμε όλοι, την δευτερη δε τη χρειάζεται κανένας και η τρίτη είναι η πιο παρεξηγημένη.

daz
19/09/2021, 18:33

Δες εδώ..

https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=159767&page=9&p=3088567&viewfull=1#post3088567

Η δική μου είναι 38εκ. Με το καρέ σε γωνία 90 μοιρών, απ' τη λαβή μέχρι το κέντρο του καρέ ειναι λίγο πάνω από 35 εκ. Για μένα είναι αρκετά. Υπάρχουν και 68εκ που κόβουν βίδες για πρωινό.

daz
19/09/2021, 19:06
Προσωπικά τα καρυδάκια είναι τα τελευταία που θα χρησιμοποιήσω εκτός αν απαιτείται δυναμόκλειδο.
Στα λίγα 30+ που έχουν τα μηχανάκια μου έχω αγοράσει μεμονωμένα πολύγωνα.
Πάντα είχα την εντύπωση ότι είναι τα κλειδιά που σηκώνουν την περισσότερη βία και έχουν επαρκές μήκος.

Εγώ κάνω το αντίθετο. Αν μπορώ να χρησιμοποιήσω εξάγωνο καρυδάκι θα χρησιμοποιήσω αυτό. Το μέγεθος της καστάνιας και το μήκος της μανέλας εξαρτάται απ' τη βίδα.

Σε μεγάλες ροπές, η μισή ίντσα δε νιώθει τίποτα και οι οδηγοί της έχουν όσο μήκος χρειάζεσαι. Το εξάγωνο είναι πάντα καλύτερο από οποιοδήποτε πολύγωνο αν και στις μεγάλες βίδες, δεν υπάρχει περίπτωση να χαλάσουν τα κεφάλια.
Την αρθρωτή μανέλα μπορείς να την βάλεις σε όποια γωνία θέλεις σε σχέση με το καρυδάκι χωρίς να έχεις φιξ τις 5 μοίρες οφσετ, που σου δίνει το κλειδί Ζ. Μπορείς αν θέλεις να την βάλεις και -5 μοίρες ώστε να μειώσεις τις πλευρικές τάσεις στο μπουλόνι.

lazarefa
23/11/2021, 09:39
Την Παρασκευή 26/11 τα Lidl δίνουν την κασετίνα με τα καρυδάκια 3/4" που είχαν φέρει αρχές Σεπτέμβρη στα 70 ευρώ, στα 55 ευρώ λόγω Black Friday (τα περισσότερα βέβαια τους έμειναν απούλητα από τότε, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα):
https://www.lidl-hellas.gr/p/black-friday-deals/parkside-set-klidia-me-karidakia/p130155

JNP
23/11/2021, 11:18
Την Παρασκευή 26/11 τα Lidl δίνουν την κασετίνα με τα καρυδάκια 3/4" που είχαν φέρει αρχές Σεπτέμβρη στα 70 ευρώ, στα 55 ευρώ λόγω Black Friday (τα περισσότερα βέβαια τους έμειναν απούλητα από τότε, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα):
https://www.lidl-hellas.gr/p/black-friday-deals/parkside-set-klidia-me-karidakia/p130155

Βασικά τα μισά καρυδακια μέχρι το 32 τα καλύπτει η σειρά 1/2" αν την έχεις.
Οπότε σου προσφέρει ουσιαστικά μόνο 5 νούμερα παραπανω μέχρι το ν50 και μανέλα για μέχρι το 32 αν δεν έχεις. Με μια συστολή θηλ3/4" Χ αρσ1/2" έχεις και μανέλα για τα καρυδακια 1/2" αν δεν έχεις.
Πάντως για επαρχια που υπάρχουν τρακτέρ, καρότσες κλπ μια χαρά είναι.

fasarias
11/02/2022, 22:11
Από Δευτέρα.

https://www.lidl-hellas.gr/p/p139715?productId=139715&countryCode=GR

Αν και νομίζω το είχα αγοράσει το συγκεκριμένο παλαιότερα και είχε αυταναφλεχθει μονάχο του.
Δεν θυμάμαι, βγάζει και διάφορα διαφορετικά κολλητηρια κατά καιρούς το lidl.