View Full Version : Πρέπει να συρρικνωθεί το μερίδιο της επιχειρηματικότητας των Ελληνικών μοτο-επιχειρήσ
spyrakos35
19/01/2016, 09:03
Υπαρχει και η "willing to pay" εννοια ομως, ε; ;)
amyroukai
19/01/2016, 09:07
Υπαρχει και η "willing to pay" εννοια ομως, ε; ;)
Σόρι δεν ξέρω τι εννοείς, σοβαρά.
Edit: Το βρήκα @google. Δεν έχει μεγάλη σχέση.
MG-KTiNoS
19/01/2016, 09:28
Ρε συ Νικο,ο καθενας εδω μεσα εχει μια συμπεριφορα και ο καθενας μας τον κρινει.Αν καποιος διαλεξει καποιον "ατυχη τιτλο" θα το κρεμασουμε?
Σε αγαπαω,σε εκτιμαω,αλλα δεν μου αρεσε αυτο που διαβασα.Δεν υπαρχει δικαιολογια,αν καποιος ξεφευγει ,κατα την αποψη μας,δεν θα τον ριξουμε στα ταρταρα.Υπαρχουνε 1000 αλλοι τροποι. :beer:
Δεν έχω να προσθέσω τίποτε άλλο....
Τα κατάλαβα όλα ευχαριστώ.
:wave2:
stefanos
19/01/2016, 09:34
Σόρι δεν ξέρω τι εννοείς, σοβαρά.
Edit: Το βρήκα @google. Δεν έχει μεγάλη σχέση.
Μπορεί να εννοεί ότι όσο ακριβαίνει ένα προιόν μειώνονται αυτοί που προτίθενται να το αγοράσουν,
ή
Ότι μέχρι την κρίση υπήρχαν κορόιδα που πλήρωναν όσα...
spyrakos35
19/01/2016, 09:42
Ότι μέχρι την κρίση υπήρχαν κορόιδα που πλήρωναν όσα...
Ακριβως
Οταν μια αγορα "αντεχει" την αυξημενη τιμη, τοτε τα προιοντα παιρνουν την ανιουσα......
Κοινως, εμεις, ως αγορα, θα επρεπε να την ψαχνουμε και "τις καλες μερες"....
Ειναι σημαντικη παραμετρος, μην την αγνοειτε....
τα ηλεκτρονικά καταστήματα στο εξωτερικό χρησιμοποιούν το μέγεθος τους για να αγοράζουν με πολυ μεγαλύτερη έκπτωση από τη πηγή, απο οποιοδήποτε εθνικό τοπικό κατάστημα. τις τιμές δε μπορεί να τις ανταγωνιστεί κανείς όχι γιατί έχουν περισσότερο μυαλό ή γιατί είναι λιγότερο κλέφτες.
συν τις άλλοις, ως τεράστια κατάστηματα που απευθύνονται στη παγκόσμια αγορά, τα ενδιαφέρουν πολυ περισσότερο το volume των πωλήσεων απο ότι τα μικρά καταστήματα. επιπλέον, πολλά από αυτά τα μεγάλα ηλεκτρονικά καταστήματα είναι απλά αποθήκες τεράστιες σε περιοχές με μικρή φορολόγηση, τα οποία χρησιμοποιούν και φορολογικούς μηχανισμούς αποφυγής πληρωμής φόρων τους οποίους τα μικρά ούτε στα όνειρα τους δε γνωρίζουν
πόσο πιο ειλικρινή συμπεριφορά ήθελες από τα καταστήματα της colori. μια χαρά προσπάθειες έκαναν όλο τον καιρό και για τιμές και για service και για προϊόντα. Απλά δεν μπορούσαν να αντέξουν τον ανταγωνισμό.
το να προσωποποιείτε θέματα οικονομικών, εμπορίου, διεθνών συναλλαγών με αντιδράσεις του στυλ: "κλεφτες λαμόγια, ελληνάρες καταστηματάρχες ααααααχααα …. εγώ είμαι μάγκας ρε και δε πιάνομαι κορόιδο",.... είναι απλά αστείο.
PS. αυτό βέβαια δεν δίνει άφεση αμαρτιών σε πολλά καταστήματα της ελληνικής μοτο-αγοράς μας, που τα έτρεχαν τα δευτερο ξάδερφα παλιών αγωνιζόμενων ή απλά λούμπεν στοιχείων της μοτοσυκλέτας, που είχαν τη μικρο-απατεωνιά και την ασχετοσύνη στο πετσί τους.
Εγώ πάλι μπορώ να δω το μέλλον...
Βλέπω λοιπόν μια πόλη, που όλοι αγόραζαν από μεγάλα μαγαζιά online από κάπου στο εξωτερικό τα πάντα...
Τα μαγαζιά της πόλης έκλεισαν, εκτός από κάτι μπακάλικα και σουπερ μάρκετ...
Οι κάτοικοι της πόλης, είναι πλέον άνεργοι χωρίς τοπικές επιχειρήσεις να δίνουν δουλειές. Δεν αγοράζουν πλέον τίποτα online.
MG-KTiNoS
19/01/2016, 10:33
τα ηλεκτρονικά καταστήματα στο εξωτερικό χρησιμοποιούν το μέγεθος τους για να αγοράζουν με πολυ μεγαλύτερη έκπτωση από τη πηγή, απο οποιοδήποτε εθνικό τοπικό κατάστημα. τις τιμές δε μπορεί να τις ανταγωνιστεί κανείς όχι γιατί έχουν περισσότερο μυαλό ή γιατί είναι λιγότερο κλέφτες.
συν τις άλλοις, ως τεράστια κατάστηματα που απευθύνονται στη παγκόσμια αγορά, τα ενδιαφέρουν πολυ περισσότερο το volume των πωλήσεων απο ότι τα μικρά καταστήματα. επιπλέον, πολλά από αυτά τα μεγάλα ηλεκτρονικά καταστήματα είναι απλά αποθήκες τεράστιες σε περιοχές με μικρή φορολόγηση, τα οποία χρησιμοποιούν και φορολογικούς μηχανισμούς αποφυγής πληρωμής φόρων τους οποίους τα μικρά ούτε στα όνειρα τους δε γνωρίζουν
πόσο πιο ειλικρινή συμπεριφορά ήθελες από τα καταστήματα της colori. μια χαρά προσπάθειες έκαναν όλο τον καιρό και για τιμές και για service και για προϊόντα. Απλά δεν μπορούσαν να αντέξουν τον ανταγωνισμό.
το να προσωποποιείτε θέματα οικονομικών, εμπορίου, διεθνών συναλλαγών με αντιδράσεις του στυλ: "κλεφτες λαμόγια, ελληνάρες καταστηματάρχες ααααααχααα …. εγώ είμαι μάγκας ρε και δε πιάνομαι κορόιδο",.... είναι απλά αστείο.
PS. αυτό βέβαια δεν δίνει άφεση αμαρτιών σε πολλά καταστήματα της ελληνικής μοτο-αγοράς μας, που τα έτρεχαν τα δευτερο ξάδερφα παλιών αγωνιζόμενων ή απλά λούμπεν στοιχείων της μοτοσυκλέτας, που είχαν τη μικρο-απατεωνιά και την ασχετοσύνη στο πετσί τους.
Πριν από λίγο καιρό είχαμε πάει με τους γκουταίους σε μια εταιρία παραγωγής τσιπουρου !
:D
Τα παιδιά που το χαν γαμάτα....
Ξέρεις τι είπαν?
Δεν μπορούσαν να κάνουν εξαγωγές.
Ο φίλος ο Σπύρος έφτιαχνε πόρτες.
Γουέλ μάντεψε...
Δεν μπορούσε να κάνει εξαγωγές...
Εμέις είχαμε φαρμα.κη κάποτε και τι παράξενο...
Ούτε εμείς μπορούσαμε να κάνουμε εξωγές.
Όταν λοιπόν έχεις το κάθε ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΟ κυβέρνηση που ακόμα δεν έχει σκεφτεί
να φτιάξει υπουρ. εξαγωγών όπως η Τουρκία
και έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε ΜΚΟ που εξάγωγει επιστήμες και επιχειρήσεις
στη Βουλγαρία και την ΤΟυρκία τι περιμένεις?????
Και έχεις και τον κάθε ανόητο να πετάει μαλακίες νομίζοντας ότι θα γίνει πιλότος.
Πάντως να ξέρεις Ελληνικά ισοπ έχουν έδρα τη Βουλγαρία και πολλές φίρμες
έχουν σταθερές τιμές οπότε κάτι μου λεει ότι μια χαρά θα πάνε.
(φυσικά εκεί δουλεύει ο Ιβαν αλλά εμάς στα @@ με τα κωλολαμόγια) :wave2:
ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ
amyroukai
19/01/2016, 10:34
Αντιλαμβανόμαστε το τι σημαίνει "τρέχουσα γκάμα" και τι "καταργημενη γκάμα" προϊόντων, φαντάζομαι. Και ποιά η διαφορά ανάμεσα στα δύο και γιατί υπερτερούν οι ξένοι σε αυτό και μόνο.
Αντιλαμβανόμαστε το τι σημαίνει "τρέχουσα γκάμα" και τι "καταργημενη γκάμα" προϊόντων, φαντάζομαι. Και ποιά η διαφορά ανάμεσα στα δύο και γιατί υπερτερούν οι ξένοι σε αυτό και μόνο.
Τρέχουσα να ούμε
350559
Καταργημένη λέμε
350560
Τυχαίο ? Δε νομίζω Τάκη .
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=147568&highlight=%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%86%CE%B1+katana
Τα έχουμε βάλει με τους εμπόρους ενώ το βασικό πρόβλημα είναι οι πελάτες που είναι άφραγκοι.
Δεν θυμάμαι τέτοιου είδους προβληματισμούς πρίν 10 χρόνια
Πες τα ρε φιλε, αυτο ακριβως ειναι. Ωραιες οι λεξεις και τα μαθηματα οικονομιας αλλα μαλλον κανεις δεν ειχε μαγαζι απο αυτους που τα λενε.Στην πραξη τα πραγματα ειναι πολυ διαφορετικα. Τα μαγαζια εχουν μπει μεσα με τα τσαρουχια, ο κοσμος δεν εχει φραγκο κι εδω λεμε οτι φταιει η ευγενια του πωλητη και ενα σωρο ακυρα. Γιατι δεν εχει τα προιοντα ολα εκει λεει το μαγαζι να τα αγορασουμε εκεινη τη στιγμη. Γιατι καποτε υπηρχε χρημα και τα αγοραζαν οι μαγαζατορες, γιατι καποτε τους εκαναν ευκολιες οι εταιρειες, τωρα τα θελουν cash. Δεν υπαρχει χρημα, απλα ειναι τα πραγματα, δεν χρειαζονται καθηγητες οικονομιας να μας εξηγησουν το αυτονοητο. Ωραιες οι λεξεις και τα ποσοστα κερδους και το marketing αλλα για καποιες αλλες χωρες μη χρεωκοπημενες. :wave2:
Το ότι οι πελάτες δεν έχουν χρήμα για πέταμα, είναι μόνο η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή είναι ότι οι πελάτες δεν έχουν χρήμα για πέταμα. ;)
Εγώ πάλι πιστεύω πως το πρόβλημα είναι τα έσοδά μας και όχι τα έξοδα.
spyrakos35
19/01/2016, 11:37
Πειτε οτι αποφασιζει καποιος να κανει την παρακατω κινηση....
Εχει το κεφαλαιο, και παει στοους χ, ψ, ω, μαγαζατορες και τους παιρνει το στοκ και το πουλαεισε τιμες ιδιες ή λιγο μεγαλυτερες απο αυτες του ιντερνετ
Θα ψωνιζατε ή θα λεγατε, "μπα, παλιο μοντελο"
Δεν είναι ακριβώς πρόβλημα. Πριν ήταν πρόβλημα (των καταναλωτών). Να γίνω λίγο πιο ξεκάθαρος. Ο πελάτης έχει γίνει πιο επιλεκτικός, ψάχνεται περισσότερο. Κάποτε πήγαινε κάπου και αγόραζε. Δεν τον ένοιαζε αν θα πληρώσει περισσότερα ή απλά θεωρούσε ότι δεν έχει πολλές επιλογές. Τώρα υπάρχουν επιλογές, ο κόσμος έχει περισσότερες γνώσεις, το ίντερνετ τρέχει, οι μαγαζάτορες θέλουν πελάτες. Ο ίδιος που θα αγόραζε ένα κράνος από εδώ για 350€, τώρα θα το πάρει απ'έξω για 300€, γιατί τα 50€ σήμερα δεν είναι ψιλά και το ίδιο θα ισχύει και αύριο. Πριν 2, 3, 5 χρόνια ήταν "ώχου μωρέ, πού να ρισκάρω τώρα με πιστωτικές και ταχυδρομεία για 50€". Όχι πια. Γι'αυτό και οι μαγαζάτορες πρέπει να παίξουν το παιχνίδι πιο έξυπνα, γιατί σιγά-σιγά ο κόσμος ξυπνάει (από ανάγκη).
amyroukai
19/01/2016, 11:56
Εχει το κεφαλαιο, και παει στοους χ, ψ, ω, μαγαζατορες και τους παιρνει το στοκ και το πουλαεισε τιμες ιδιες ή λιγο μεγαλυτερες απο αυτες του ιντερνετ
Aν θελήσει να πουλήσει shark rsi 4ετιας στα 250 ευρώ γιατί κάποτε είχε 300, να του δωρισω βαζελίνη.
Αν πουλήσει το κατηργημενο nxr του 15 στα... 400 έστω που το δίνει το fcmoto το συζητάμε. Να μην πω στα 350 του άγγλου και γίνω υπερβολικός.
Tα είπες ΟΛΑ......
spyrakos35
19/01/2016, 12:27
Δεν είναι ακριβώς πρόβλημα. Πριν ήταν πρόβλημα (των καταναλωτών). Να γίνω λίγο πιο ξεκάθαρος. Ο πελάτης έχει γίνει πιο επιλεκτικός, ψάχνεται περισσότερο. Κάποτε πήγαινε κάπου και αγόραζε. Δεν τον ένοιαζε αν θα πληρώσει περισσότερα ή απλά θεωρούσε ότι δεν έχει πολλές επιλογές. Τώρα υπάρχουν επιλογές, ο κόσμος έχει περισσότερες γνώσεις, το ίντερνετ τρέχει, οι μαγαζάτορες θέλουν πελάτες. Ο ίδιος που θα αγόραζε ένα κράνος από εδώ για 350€, τώρα θα το πάρει απ'έξω για 300€, γιατί τα 50€ σήμερα δεν είναι ψιλά και το ίδιο θα ισχύει και αύριο. Πριν 2, 3, 5 χρόνια ήταν "ώχου μωρέ, πού να ρισκάρω τώρα με πιστωτικές και ταχυδρομεία για 50€". Όχι πια. Γι'αυτό και οι μαγαζάτορες πρέπει να παίξουν το παιχνίδι πιο έξυπνα, γιατί σιγά-σιγά ο κόσμος ξυπνάει (από ανάγκη).
Willing to pay factor again
;)
AristidisZ
19/01/2016, 12:32
Μπα δεν είναι καν η διαδικασία του να αγοράζεις απέξω
Σε ένα λεπτό με skroutz / internet, μπορεί να βρεις το ίδιο προϊόν στην Ελλάδα με τέτοια απόκλιση, που να σε πιάνει κλάμα για το πόσες φορές σου τον είχαν πιάσει στο παρελθόν...
Από ένα τζην που θα αγοράσεις μέχρι τροφή για τα σκυλιά...
amyroukai
19/01/2016, 13:23
Willing to pay factor again
;)
Βρε γλυκιέ μου, εσύ δεν ανέβασες το fjr καναδική τιμή πρόσφατα; Αν μπορούσε να γίνει παραγγελία, που θα το ψώνιζες;
Κανείς δεν είναι πρόθυμος να πληρώσει παραπάνω από όσο αξίζει ένα προϊόν. Που αξίζει όσο πωλείται στην αγορά. Ήτοι, για το nxr που συζητούσα πριν, 540 το τρέχον σχέδιο, 320-350-400 το καταργημένο σχέδιο. Δεν θα βρεις άνθρωπο willing to pay παραπάνω από όσο πωλείται, πλην εξαιρέσεων "σκαλωσα και θέλω" όπως έκανε ο pipe. Και σε τελική ανάλυση, οι ηλίθιοι ξένοι πελάτες ειδών μοτό, που δεν ξέρουν από εμπόριο, πληρώνονται πόσες φορές παραπάνω από τον έλληνα έξυπνο; Ο βλαξ έμπορος που σου λέει αν το βρείτε πιο φτηνά, κάνω price match, πόσο κορόιδο τον πιάνουν οι πελάτες, ε;... :)
lykourgi
19/01/2016, 13:26
Τρέχουσα να ούμε
Καταργημένη λέμε
Είσαι κακός.
Δεν νομίζω ότι ο amyroukai, εννοούσε ακριβώς αυτό. :lol:
Το ότι οι πελάτες δεν έχουν χρήμα για πέταμα, είναι μόνο η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή είναι ότι οι πελάτες δεν έχουν χρήμα για πέταμα. ;)
Εγώ ρε γιατί νομίζω ότι το έχεις γράψει ανάποδα ??? Μπορεί βέβαια (ουπς) να είναι η ιδέα μου...
Είσαι κακός.
Δεν νομίζω ότι ο amyroukai, εννοούσε ακριβώς αυτό. :lol:
Μπα ,αν ήταν έτσι θα με είχε διαψεύσει...
amyroukai
19/01/2016, 13:35
Τρέχουσα να ούμε
http://www.shoei-europe.com/uk/products/NXR
Καταργημένη λέμε
http://www.helmetcity.co.uk/shoei-nxr-clearance/
Οκ τώρα είναι σωστά τα λινκ, κυρ Μπάκλεϊ.
Edit: εντάξει η διάψευση; :)
Εγώ ρε γιατί νομίζω ότι το έχεις γράψει ανάποδα ??? Μπορεί βέβαια (ουπς) να είναι η ιδέα μου...
Τσου. Ήταν το σχόλιό μου σε όσους ανέφεραν ότι οι καταναλωτές δεν έχουν αρκετά έσοδα πλέον, άρα περιορίστηκαν οι αγορές. Όπως είπα, ναι μεν ισχύει αυτό, αλλά επίσης υπολογίζουν περισσότερο τα - λιγότερα - χρήματά τους και δεν αγοράζουν στα τυφλά, όπως έκαναν κάποτε και το οποίο είναι ο λόγος που οι Έλληνες έμποροι είχαν πάρει αέρα και έκαναν ό,τι ήθελαν.
Οκ τώρα είναι σωστά τα λινκ, κυρ Μπάκλεϊ.
Edit: εντάξει η διάψευση; :)
Που ναι ρε το χιούμορ σου ,σπίτι το ξέχασες ???
spyrakos35
19/01/2016, 13:46
Βρε γλυκιέ μου, εσύ δεν ανέβασες το fjr καναδική τιμή πρόσφατα; Αν μπορούσε να γίνει παραγγελία, που θα το ψώνιζες;
Κανείς δεν είναι πρόθυμος να πληρώσει παραπάνω από όσο αξίζει ένα προϊόν. Που αξίζει όσο πωλείται στην αγορά. Ήτοι, για το nxr που συζητούσα πριν, 540 το τρέχον σχέδιο, 320-350-400 το καταργημένο σχέδιο. Δεν θα βρεις άνθρωπο willing to pay παραπάνω από όσο πωλείται, πλην εξαιρέσεων "σκαλωσα και θέλω" όπως έκανε ο pipe. Και σε τελική ανάλυση, οι ηλίθιοι ξένοι πελάτες ειδών μοτό, που δεν ξέρουν από εμπόριο, πληρώνονται πόσες φορές παραπάνω από τον έλληνα έξυπνο; Ο βλαξ έμπορος που σου λέει αν το βρείτε πιο φτηνά, κάνω price match, πόσο κορόιδο τον πιάνουν οι πελάτες, ε;... :)
Η μονη διαφωνια μας ειναι οτι η πλειονοτητα της αγορας, μετα την κριση ξυπνησε και ειδε τον παραλογισμο των τιμων στην Ελλαδα....
Μεχρι τοτε..... Μυκονοοοοοοοοοός.....
Και δεν κανω λαθος σε αυτο....
stefanos
19/01/2016, 13:47
Εσύ αν ήσουν ο χ ,ψ ,ω μαγαζάτορας θα μου πούλαγες το στόκ σου να άνοιγα ένα τέτοιο μαγαζί?:)
amyroukai
19/01/2016, 13:49
Που ναι ρε το χιούμορ σου ,σπίτι το ξέχασες ???
Δεν έχει το helmetcity shoei του 80 ρε γαμωτο, τι να σε κάνω... Σε κανένα μαγαζί εδώ μπορεί να βρεθεί στο 500ρικο μόνο για γνώστες χίψτερ βιντατζ κι ετς όμως. :bawl:
Δεν έχει το helmetcity shoei του 80 ρε γαμωτο, τι να σε κάνω... Σε κανένα μαγαζί εδώ μπορεί να βρεθεί στο 500ρικο μόνο για γνώστες χίψτερ βιντατζ κι ετς όμως. :bawl:
Με μερικούς άλλους τέτοιους σαν το παιδί πάνω πάνω να δεις πως η Πορτογαλία θα διαγράψει το χρέος λέμε...
http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_sacat=0&_nkw=vintage+helmets&_sop=3
RaGe_Raptor
19/01/2016, 14:43
Η μονη διαφωνια μας ειναι οτι η πλειονοτητα της αγορας, μετα την κριση ξυπνησε και ειδε τον παραλογισμο των τιμων στην Ελλαδα....
Μεχρι τοτε..... Μυκονοοοοοοοοοός.....
Και δεν κανω λαθος σε αυτο....
Σπύρο δεν είναι καθολικό αυτό...ξέρουμε όλοι ότι δεν είναι μόνο "άσπρο-μαύρο" :p
εγώ πχ το '07 επένδυσα βαρέως σε αξεσουάρ και εξοπλισμό ασφαλείας μοτό σε τοπική επιχείρηση αφού μου παρείχε τα πάντα και σε πολύ καλές τιμές και με παζάρι στο τελικό (μεγαλούτσικο) ποσό.το '09 επένδυσα σε στολή καγκουρό που η τιμή της δε υπήρχε πουθενά στον κόσμο.
edit:μετά παρατήρησα το "η πλειονότητα":wave2:
amyroukai
19/01/2016, 14:50
Με μερικούς άλλους τέτοιους σαν το παιδί πάνω πάνω να δεις πως η Πορτογαλία θα διαγράψει το χρέος λέμε...
Ρε, σοβαρά, χτες στην πολεοδομία Αθηνών ήταν ένας τύπος που κουβαλούσε ένα Bell παρόμοιο, μάλλον λίγο πιο καινούριο λόγω ζελατίνας το λέω, είχε ανοιγόμενη.
Ρε τον βλάκα θησαυρό έχει στα χέρια του και δεν το έχει βγάλει (κοψοχρονιά λόγω χρήσης) ένα τριχίλιαρο στον Η-Μπέη να 'κονομήσει.
Νομίζω ο Λαφαζάνης θα κάνει επιδρομή στις αποθήκες των μοτομάγαζων και θα ξοφλήσει το χρέος, ίσως να το προτείνει και ο mister V τώρα στο νέο κόμμα, ως μηχανόβιος :lol:
Αυτα δεν τα πουλάνε για να φορεθούν αλλά σαν συλλεκτικά.
spyrakos35
19/01/2016, 15:07
Εσύ αν ήσουν ο χ ,ψ ,ω μαγαζάτορας θα μου πούλαγες το στόκ σου να άνοιγα ένα τέτοιο μαγαζί?:)
Αν οι προοπτικη ηταν να τα βαλω στον πατο μου, ελα να τα βρουμε....
Το θεμα βεβαια ειναι, γιατι εγω θα τα βαλω στον πατο μου ενω καποιος αλλος προσδοκα στο κερδος.
Τι κανω λαθος ως μαγαζι και δεν το βλεπω;
free rider
19/01/2016, 17:45
Εγώ δεν κρύβω ότι με χαλάει ο τίτλος του θέματος. Έτσι όπως είναι γραμμένος φαίνεται σαν να εύχεται ο συντάκτης να κλείσουν επιχειρήσεις.
Αν εννοούσε ότι κάποιες θα οδηγηθούν στο λουκέτο λόγω του διεθνούς ανταγωνισμού, υπήρχε καλύτερος τρόπος να το γράψει. Κάποιος που γνωρίζει το μοντέλο Porter (και όχι Poter) (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=147823&p=2692858&viewfull=1#post2692858) και περί οικονομίες κλίμακας, μάλλον έχει την ικανότητα να χειρίζεται αξιοπρεπώς την ελληνική γλώσσα. Μάλλον.
Έπειτα, η συχνή χρήση εξειδικευμένων οικονομικών όρων, όταν δεν κουβεντιάζεις με οικονομολόγους, επίσης δεν πείθει για τις αγνές προθέσεις ενημέρωσης. Αλήθεια, σε ποιους απευθύνεται το θέμα; Στους χρήστες μοτοσυκλετιστές-καταναλωτές του forum; Στους τυχόν εμπόρους που διαβάζουν; Να βοηθήσει εμάς θέλει ή ψάχνει πελάτες να τους κάνει launch (και όχι lunch) (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=147823&page=2&p=2692963&viewfull=1#post2692963) τα προϊόντα τους στην αγορά;
Edit: Πάντα υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο του troll!
πράγματι ο porter μας λέει κάποια ενδιαφέροντα πράγματα, αλλά η ουσία είναι ότι ο τίτλος μου εγώ όπως το βλέπω είναι σωστός.
και εξηγούμαι ,
Μια επιχείρηση έχει σκοπό το κέρδος. Ελπίζω ότι όλοι συμφωνούμε σε αυτό. Σκοπός της επιχείρησης λοιπόν είναι να μεγιστοποιήσει την περιουσία των μετόχων αυτής. Όταν μια επιχείρηση έχει λάθος σχεδιασμό είναι δεδομένο ότι δεν πρόκειται να επιβιώσει. Αν εκείνος που χαράζει την στρατηγική κάνει λάθη, τότε μοιραία θα παρασύρει τους μετόχους σε μείωση κερδών ή αλλιώς όπως τις αναφέρει ο λογιστικός κλάδος ζημίες. Είναι πολύ εύκολο μια επιχείρηση με λανθασμένη στρατηγική να γράψει απανωτές ζημίες στους ισολογισμούς της και τις περισσότερες φορές ο λόγος είναι γιατί οι μέτοχοι ή ο επιχειρηματίας δεν μπορούν να καταλάβουν ότι κάτι πάει λάθος και ότι είναι επιτακτική ανάγκη να αναπροσαρμόσουν το επιχειρηματικό σχέδιό τους.
Όταν όλα αυτά συμβαίνουν στο οικονομικό περιβάλλον της Ελλάδας, που είναι και το εξωτερικό περιβάλλον της επιχείρησης, η δική μου άποψη είναι ότι πρέπει ο επιχειρηματίας να καταλαβαίνει πότε είναι η ώρα να αποχωρήσει .
Μετά από συνεχείς ισολογισμούς με ζημίες θα πρέπει να βλέπει σε πάρα πολύ μεγάλη ευκαιρία για να αντέξει το χάσιμο του χρήματος.
Ναι λοιπόν η άποψή μου είναι ότι εάν όχι μόνο οι μοτο εταιρίες , αλλά και οποιεσδήποτε εμπορικές ελληνικές εταιρίες γράφουν απανωτές ζημίες τότε πρέπει να κλείνουν.
Αν υπάρχει κανένας που πιστεύει ότι με τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες το να κρατάς ένα μαγαζί από τα δόντια είναι σωστό, αφήνοντας χρέη στον οαε, στο ικα ,πλακώνοντας τις χίλιες εκατό δόσεις στο φπα και με όποιο άλλο τρενάρισμα στις δόσεις της ετήσιας φορολογίας , για μένα απλά αυτός ο επιχειρηματίας πάει για άσχημο κανόνι. ή μήπως θέλετε να με πείσετε ότι με αυτή την κατάσταση όλες οι μοτο εταιρίες που ψυχαγωγούν στην αγορά δεν γράφουν ζημίες?
Επιμένω λοιπόν ότι με την παλιά παραδοσιακή λογική οι εταιρίες θα οδηγηθούν στις συνθήκες που προαναφέρω. Δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα και θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε κυνικά την πραγματικότητα. Δεν υπάρχει χώρος για συναισθηματισμούς στο πεδίο της επιχειρηματικότητας.
Μοναδική διέξοδος πάλι κατά την άποψή μου είναι να ακολουθήσουν ένα πρόγραμμα στρατηγικού σχεδιασμού , τέτοιο που να δημιουργεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και άρα συνθήκες ανάπτυξης .
Αν πάλι κάποιος εμμένει στις παραδοσιακές αντιλήψεις του δική μου άποψη είναι ότι αργά ή γρήγορα θα οδηγηθεί σε καταστροφή.
Σύμφωνα λοιπόν με τα ανωτέρω, γιατί παλικάριΜ να μην το κλείσεις μια ώρα αρχύτερα και να γλυτώσεις τον εαυτό σου από οικονομική καταστροφή?
Εάν πάλι είσαι θετικός με κέρδη λογίσου αυτό: όσο και να πιστεύεις ότι υπάρχει σταθερότητα πίστεψέ με ΔΕΝ υπάρχει.
ο στρατηγικός σχεδιασμός είναι μονόδρομος
Δεν φτάνει λοιπόν που αναγνωρίζω το πρόβλημα σας προσφέρω και την λύση....!!!!
Ελπίζω να έγινα κατανοητός και να μην αφήνω περιθώρια παρερμηνείας γιατί τελικά δεν πρόλαβα να γράψω τίποτα στο τοπικ και έγινε ένας παγκόσμιος πόλεμος όπου οι πριμαντόνες του ιντερνετ ωρύονταν για τον κακό φρι ράιντερ που θέλει να κλείσουν τα μαγαζάκια μας και δεν μας σέβεται.
(εδώ γελάνε)
Αφορμή βέβαια όλων αυτών ήταν οι ειρωνείες για καραμέλες...του manianisg στο προηγούμενο τοπικ, δεν ξεκίνησε τυχαία το τοπικ στα καλά καθούμενα.
Τώρα εάν εμένα με ενδιαφέρει να βρω πελάτες δεν το νομίζω, καλώς έχω στήσει τα δικά μου σενάρια και δεν μου χρειάζεται άλλος φόρτος εργασίας ,
ωστόσο
δεν θα μου απαγορέψει κανένας να γράφω την γνώμη μου που μπορεί να είναι δογματική ή ότι άλλο θέλετε,
και ειδικά ανθρωπάκια σαν κι αυτούς που ξεσπάνε με μίσος μόνο και μόνο για να πιστέψουν ότι έτσι θα ελαφρυνθεί η μίζερη ζωή τους
ή θα ξεφύγουν από τα ψυχολογικά προβλήματα που τους βασανίζουν.
Αλλά την γνώμη μου θα την φάτε στη μάπα όσο ακόμα είμαι μέλος εδώ...
free rider
19/01/2016, 17:53
Υ.Γ.
και ξαναφέρνω το παράδειγμα της φακόμ που βλέπω εδώ μέσα το οποίο ήδη το έκανα case study, όπως φυσικά και τις αντιδράσεις εδώ μέσα.
τέτοιες εταιρίες με κάνουν να πιστεύω ότι υπάρχει μέλλον.
...
...
Η οποία ποια είναι; Σόρρυ, δεν με έχω για χαζό, αλλά αν εννοείς την σωστή στρατηγική δεν μας λες και κάτι νέο.
amyroukai
19/01/2016, 17:57
ωστόσο
δεν θα μου απαγορέψει κανένας να γράφω την γνώμη μου που μπορεί να είναι δογματική ή ότι άλλο θέλετε,
και ειδικά ανθρωπάκια σαν κι αυτούς που ξεσπάνε με μίσος μόνο και μόνο για να πιστέψουν ότι έτσι θα ελαφρυνθεί η μίζερη ζωή τους
ή θα ξεφύγουν από τα ψυχολογικά προβλήματα που τους βασανίζουν.
Αλλά την γνώμη μου θα την φάτε στη μάπα όσο ακόμα είμαι μέλος εδώ...
Θα μου επιτρέψεις, δεν ξέρω τι δουλειά κάνεις, αλλά ένα μοτομαγαζί δεν είναι πολυεθνική με μετόχους, ισολογισμούς σε εφημερίδα, χρηματιστήριο κλπ.
Συνήθως είναι ένας άνθρωπος με μία προσωπική εταιρία.
Με αυτά που γράφεις, ουσιαστικά φαίνεσαι εσύ σαν να είσαι ανθρωπάκι με μίζερη ζωή και όλα τα λοιπά που γράφεις και εύχεσαι το κακό για κάποιον που πάει να βγάλει μεροκάματο. Σε τελική ανάλυση ΚΑΝΕΙΣ δεν δουλεύει για την ψυχούλα της μάνας του, όλοι στο κέρδος αποσκοπούν εργαζόμενοι.
Βλέπεις (ή μπορεί δεν είδες αλλά γράφτηκε σήμερα) ότι πολλά μαγαζιά ΠΛΕΟΝ είναι απόλυτα ανταγωνιστικά με τα ξένα σε γκάμα νέων συλλογών προϊόντων. Εγώ λέω ΜΑΚΑΡΙ να διαβάζει κάποιος από αυτούς και ΜΑΚΑΡΙ να δει ότι κρατώντας ψηλά τιμές σε ΠΑΛΙΑ κομμάτια, χάνει λεφτά επίσης που φεύγουν έξω στους ανταγωνιστές του, αντί για το ταμείο του με μικρότερο κέρδος. Του εύχομαι να διορθωθεί σαν εμπορική πρακτική, όχι να κλείσει. Δεν δουλεύει 100% λάθος, δουλεύει ΜΕΡΙΚΩΣ λάθος.
Οπότε, η γνώμη μου που τρως στην μάπα, είναι ότι είσαι πολύ λάθος.
Τουλάχιστον χαίρομαι που άνοιξε αυτό και το άλλο νήμα, γιατί είδα ότι έχω περισσότερες επιλογές από ότι νόμιζα (είχα σταματήσει να βλέπω Ελληνικές τιμές απογοητευμένος, λάθος μου).
stefanos
19/01/2016, 17:58
Αν οι προοπτικη ηταν να τα βαλω στον πατο μου, ελα να τα βρουμε....
Το θεμα βεβαια ειναι, γιατι εγω θα τα βαλω στον πατο μου ενω καποιος αλλος προσδοκα στο κερδος.
Τι κανω λαθος ως μαγαζι και δεν το βλεπω;
Ο στοκατζής προσδοκά σε ελάχιστο κέρδος από πολλά τεμάχια που θα αγοράσει σε καλή τιμή, ακόμα και κάτω του κόστους.
Ταυτόχρονα επειδή στην Ελλάδα το μόνο που μετράει πλέον είναι η τιμή ,σου πήρε όλη την πελατεία και σε έκλεισε.
Αν βάλεις το στοκ σε "προσφορά" οι Ελληνες πελάτες σου θα περιμένουν την επόμενη φορά που θα ξαναβάλεις προσφορά για να ξαναψωνήσουν :lol: οπότε πάλι έκλεισες.
Το ίδιο θα γινόταν αν όλοι οι πελάτες των μεγάλων ιντερνετομάγαζων ήταν Έλληνες, θα κλείναν ή θα σταματούσαν τις προσφορές.
Γιατί προκειμένου να υπάρχει "προσφορά" και "ξεστοκάρισμα" πρέπει να υπάρχει και τζίρος σε κάτι που ΔΕΝ είναι σε προσφορά.
free rider
19/01/2016, 18:02
Η οποία ποια είναι; Σόρρυ, δεν με έχω για χαζό, αλλά αν εννοείς την σωστή στρατηγική δεν μας λες και κάτι νέο.
ε λοιπόν τότε δεν λέω κάτι καινούργιο, εσύ λοιπόν sniper καταλαβαίνεις τι γράφω γιατί σας πιάνει σύγκρυο?
όμως πόσες εταιρίες εφαρμόζουν αυτή την λογική?
εδώ είναι το θέμα, για το μαγαζάκι που αναφέρει ο amuroukai πιο κάτω.
amyroukai
19/01/2016, 18:06
Αν βάλεις το στοκ σε "προσφορά" οι Ελληνες πελάτες σου θα περιμένουν την επόμενη φορά που θα ξαναβάλεις προσφορά για να ξαναψωνήσουν :lol: οπότε πάλι έκλεισες.
Το ίδιο θα γινόταν αν όλοι οι πελάτες των μεγάλων ιντερνετομάγαζων ήταν Έλληνες, θα κλείναν ή θα σταματούσαν τις προσφορές.
Δηλαδή πιστεύεις ότι το FC-MOTO, motocard, helmetcity, lidsdirect και άπειρα πόσα μαγαζιά που έχουν μόνιμο λινκ με τις προσφορές στην πρώτη τους σελίδα, δεν δουλεύουν με την τρέχουσα συλλογή αλλά μόνο με προσφορές; Τότε πως στο καλό δεν έχουν κλείσει ακόμα; Δηλαδή έχουμε τόση αγοραστική δύναμη που συντηρούμε όλα τα ιντερνετομάγαζα της Ευρώπης; Προφανώς σε όλη την Ευρώπη έχει κόσμο που περιμένει την προσφορά, αλλά έχει και κόσμο που θέλει το φρέσκο. Το ίδιο και στην χώρα μας.
ε λοιπόν τότε δεν λέω κάτι καινούργιο, εσύ λοιπόν sniper καταλαβαίνεις τι γράφω γιατί σας πιάνει σύγκρυο?
όμως πόσες εταιρίες εφαρμόζουν αυτή την λογική?
εδώ είναι το θέμα, για το μαγαζάκι που αναφέρει ο amuroukai πιο κάτω.
Καταρχάς δεν με πιάνει κανένα σύγκρυο, δεν έχω δική μου επιχείρηση αλλά λόγω δουλειάς κινούμαι μέσα σε επιχειρηματικό περιβάλλον.
Αν λοιπόν λες ότι οι επιχειρηματίες που θέλουν να κερδίσουν πρέπει να έχουν "σωστή" στρατηγική, πως λες εσύ ότι θα καταφέρουν να τη βρουν; Δλδ, ποια είναι η λύση αυτού του προβλήματος;
free rider
19/01/2016, 18:11
και εύχεσαι το κακό για κάποιον που πάει να βγάλει μεροκάματο. .
αφού ο τίτλος είναι ένα ερώτημα
ρωτάω
και γράφω
"Πρέπει να συρρικνωθεί το μερίδιο της επιχειρηματικότητας των Ελληνικών μότο-επιχειρήσεων?"
όταν ρωτάω κάτι τέτοιο που δείχνει ότι το εύχομαι?
απλά βάζω έναν προβληματισμό
που είναι η κακία?
:)
MG-KTiNoS
19/01/2016, 18:12
Δηλαδή πιστεύεις ότι το FC-MOTO, motocard, helmetcity, lidsdirect και άπειρα πόσα μαγαζιά που έχουν μόνιμο λινκ με τις προσφορές στην πρώτη τους σελίδα, δεν δουλεύουν με την τρέχουσα συλλογή αλλά μόνο με προσφορές; Τότε πως στο καλό δεν έχουν κλείσει ακόμα; Δηλαδή έχουμε τόση αγοραστική δύναμη που συντηρούμε όλα τα ιντερνετομάγαζα της Ευρώπης; Προφανώς σε όλη την Ευρώπη έχει κόσμο που περιμένει την προσφορά, αλλά έχει και κόσμο που θέλει το φρέσκο. Το ίδιο και στην χώρα μας.
Το FC moto είναι μια τραγική ιστορία... Το ιντερνετ είναι γεμάτο με μπινελίκια.
Το ξεστοκάρισμα σε γενικές γραμμές θέλει ρέγουλα.
Μιλάμε δηλαδή για σπασμένα νούμερα και σε λίγα νούμερα κυρίως άσχετα XXL XSM κλπ
Αφού ΦΥΣΙΚΑ έχεις πιάσει τα λεφτά σου από την παρτίδα. Υπάρχουν όμως και στοκατζίδες που παίρνουν τα πάντα όλα
περίπου τζάμπα και τα πουλάνε στο ιντερνετ φόρα παρτίδα.
Φυσικά και στην Ελλάδα της κρίσης ΟΛΟΙ ψάχνουν στα στοκ αλλλά το αν θα βρεις είναι μια άλλη ιστορία.
Άσχετα μοντέλα ή κακά μοντέλα υπάρχουν σε στοκ.
Μοντέλα που για τον Α ή Β λόγο δεν πούλησαν οπότε υπάρχει κι αυτό το ρίσκο.
Γενικά δεν υπάρχει άσπρο ή μαύρο.
Το στογκ έχει ρίσκο.
amyroukai
19/01/2016, 18:19
Το στογκ έχει ρίσκο.
Αυτά τα λινκ στο μη χιουμοριστικό ποστ-διάψευση στον μπάκλει, τα είδες, για να καταλάβεις τι εννοώ "στοκ" γιατί άλλο εννοώ και αλλού το πάτε συνεχώς; Το ρίσκο πες μου που είναι. Ότι κακομεταχείριση μπορεί να κάνει ο UPS man, μπορεί κάλλιστα να κάνει και ο Πάκι ή ο 297 ευρώ και 12ωρη εργασία πιτσιρικάς-αποθηκάριος του εισαγωγέα/εμπόρου εδώ. Και στην πρώτη περίπτωση βρίσκεις πάντα άκρη, στην δεύτερη...;
free rider
19/01/2016, 18:21
Καταρχάς δεν με πιάνει κανένα σύγκρυο, δεν έχω δική μου επιχείρηση αλλά λόγω δουλειάς κινούμαι μέσα σε επιχειρηματικό περιβάλλον.
Αν λοιπόν λες ότι οι επιχειρηματίες που θέλουν να κερδίσουν πρέπει να έχουν "σωστή" στρατηγική, πως λες εσύ ότι θα καταφέρουν να τη βρουν; Δλδ, ποια είναι η λύση αυτού του προβλήματος;
δεν γράφω ότι σε έπιασε εσένα σύγκρυο προσωπικά, αλίμονο , εννοώ ότι βλέπω αντιδράσεις σε ένα ερώτημα που έβαλα που ομολογώ ότι δεν τις περίμενα
και θα το ξανασκεφτώ σοβαρά αν αξίζει να ξανασχοληθώ με το να σκαλίζω θέματα που ενοχλούν
Στο δια ταύτα,
η λύση φυσικά δεν μπορεί να βρεθεί με την συζήτηση μέσα στο φορουμ του μοτο.γρ, μπορούν να ειπωθούν όμως ιδέες ,(όπως αυτό που έγραφα για τις συνοδευτικές υπηρεσίες μετά την πώληση..και σκοπός μου ήταν να προκαλέσω μια συζήτηση όπου να εκφραστούν ιδέες τέτοιου είδους , άλλο που κατέληξες το πράγμα...)
η λύση έρχεται από ανθρώπους που ασχολούνται εξειδικευμένα με το αντικείμενο του στρατηγικού μαρκετινγκ, αυτό πιστεύω για την λύση.
Το να κάτσω τώρα να κάνω ολόκληρη μαρκετινγκ ανάλυση στο μοτο .γρ νομίζω δεν είναι δυνατόν.
Πόσες όμως εταιρίες στην χώρα μας , μοτο μάγαζα αν θέλεις , έχουν καταλάβει την ουσιαστική αξία του μαρκετινγκ?
ο μικροεπιχειρηματίας που αγωνίζεται να τα βγάλει πέρα με τα έξοδα του μήνα νομίζεις ότι μπορεί να καταλάβει τι γράφω?
όμως αυτός έχει την μεγαλύτερη ανάγκη σε αυτό που λέω.
κι όμως , θυμήσου από που ξεκίνησε ο ..Γερμανός με τις μπαταρίες. απέναντι από το Δήσιο.
Ο Γερμανός αναπτύχθηκε σαν εταιρία ο Δήσιος όμως παρέμεινε εκείνο το μαγαζάκι που ήταν.
Πόσα φαστ φουντ ξεκίνησαν όπως η goodys? γιατί η goodys ξεχώρισε ?
amyroukai
19/01/2016, 18:22
αφού ο τίτλος είναι ένα ερώτημα
ρωτάω
και γράφω
"Πρέπει να συρρικνωθεί το μερίδιο της επιχειρηματικότητας των Ελληνικών μότο-επιχειρήσεων?"
όταν ρωτάω κάτι τέτοιο που δείχνει ότι το εύχομαι?
απλά βάζω έναν προβληματισμό
που είναι η κακία?
Ο τίτλος σε πρώτη φάση δεν είναι ορατός καθ΄ολοκληρία, κόβεται. edit: δες αποκάτω.
Δεύτερον, έχεις βγάλει χολή με άσχημο τρόπο σε πολλά ποστ.
Και τέλος σου ξαναλέω ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ, να αυξηθεί πρέπει και ελπίζω να καταλάβουν -επιτέλους- το πως θα σταματήσουν να χάνουν πελατεία.
350571
RaGe_Raptor
19/01/2016, 18:23
Αυτά τα λινκ στο μη χιουμοριστικό ποστ-διάψευση στον μπάκλει, τα είδες, για να καταλάβεις τι εννοώ "στοκ" γιατί άλλο εννοώ και αλλού το πάτε συνεχώς; Το ρίσκο πες μου που είναι. Ότι κακομεταχείριση μπορεί να κάνει ο UPS man, μπορεί κάλλιστα να κάνει και ο Πάκι ή ο 297 ευρώ και 12ωρη εργασία πιτσιρικάς-αποθηκάριος του εισαγωγέα/εμπόρου εδώ. Και στην πρώτη περίπτωση βρίσκεις πάντα άκρη, στην δεύτερη...;
ο καθένας ότι θέλει καταλαβαίνει του προυβ χιζ πόιντ
Πηες να κανεις οικονομικη αναλυση, εφαγες τα μουτρα σου.
Πηγες να κανεις μικρο-οικονομικη αναλυση, τα ιδια.
Στην μακρο-οικονομια, τα ιδια.
Τεχνολογια, τα ιδια.
Που στο διαβολο μας ανοιγεις τα ματια; Εχω ενα 20 χρονια παρα 9 μηνες κλειστο και περιμενω, αλλα αρχιδια, παλι στραβος ειμαι.
Εντιτ: στον Φρη πηγαινε αυτο.
MG-KTiNoS
19/01/2016, 18:26
Άσχετα μοντέλα ή κακά μοντέλα υπάρχουν σε στοκ.
Μοντέλα που για τον Α ή Β λόγο δεν πούλησαν οπότε υπάρχει κι αυτό το ρίσκο.
Γενικά δεν υπάρχει άσπρο ή μαύρο.
Το στογκ έχει ρίσκο.
Έχω πάρει μπουφαν από στοκ καλή μάρκα και δεν κάθονταν με τίποτα.
Το μοντέλο το πήραν πίσω λίγο καιρό μετά.
Την ήξερα τη μάρκα και ήταν καλή.
Κάτι όμως είχαν κάνει λάθος.
Σε κατάστημα αν κάνεις πως κλωτσάς κούτα είσαι και τέρμα.
MG-KTiNoS
19/01/2016, 18:28
Πηες να κανεις οικονομικη αναλυση, εφαγες τα μουτρα σου.
Πηγες να κανεις μικρο-οικονομικη αναλυση, τα ιδια.
Στην μακρο-οικονομια, τα ιδια.
Τεχνολογια, τα ιδια.
Που στο διαβολο μας ανοιγεις τα ματια; Εχω ενα 20 χρονια παρα 9 μηνες κλειστο και περιμενω, αλλα αρχιδια, παλι στραβος ειμαι.
Εντιτ: στον Φρη πηγαινε αυτο.
Ξέχασες τη μέτρηση κρανιού για την αγωρά κράνους
:a39:
πράγματι ο porter μας λέει κάποια ενδιαφέροντα πράγματα, αλλά η ουσία είναι ότι ο τίτλος μου εγώ όπως το βλέπω είναι σωστός ...
καταρχήν τίποτα από αυτά που ακολουθούν δεν προκύπτουν από τον Porter. Δε ξέρω γιατι το πετάς στη κουβέντα έτσι ξερά. Τι κάνει σου δίνει σοβαρότητα στο κείμενο? Αυτά που που ακολουθούν δεν έχουν να κάνουν με οικονομική θεωρία. Common sense λογιστικής δημοτικού παραθέτεις μόνο.
Μια επιχείρηση έχει σκοπό το κέρδος. Ελπίζω ότι όλοι συμφωνούμε σε αυτό. Σκοπός της επιχείρησης λοιπόν είναι να μεγιστοποιήσει την περιουσία των μετόχων αυτής.
Λες και κάποιος θα έλεγε όχι
Όταν μια επιχείρηση έχει λάθος σχεδιασμό είναι δεδομένο ότι δεν πρόκειται να επιβιώσει.
Από πού προκύπτει αυτό? αναφέρεσαι σε κάποια συγκεκριμένη Εταιρεία. Ή έτσι υποθέτεις γενικά και αόριστα
Αν εκείνος που χαράζει την στρατηγική κάνει λάθη, τότε μοιραία θα παρασύρει τους μετόχους σε μείωση κερδών ή αλλιώς όπως τις αναφέρει ο λογιστικός κλάδος ζημίες.
Άλλο ζημιές και άλλο μείωση κερδών φίλος. Άλλη μια στα θρανία γιατί ο λογιστικός κλάδος δεν αποκαλεί τη μείωση κερδών «ζημιές». Η απλοική σκέψη σου με στόμφο καθηγητή το αποκαλεί έτσι. Η μείωση κερδών είναι αυτό που λέει η ίδια ή λέξη και τίποτα άλλο. Μείωση κερδών μπορούν να εμφάνισαν εκατοντάδες εκατομμύρια Εταιρείες στο κόσμο τη χρήση που μόλις τελείωσε (2015 σε περίπτωση ταύτισης του λογιστικού με του ημερολογιακού έτους) αλλά παρ’ όλα αυτά να έχουν κέρδη από λειτουργικά αποτελέσματα σε αυτή τη χρήση. Οι ζημίες είναι στο αρνητικό λειτουργικό αποτέλεσμα χρήσης μιας Εταιρείας.
Είναι πολύ εύκολο μια επιχείρηση με λανθασμένη στρατηγική να γράψει απανωτές ζημίες ..... δεν μπορούν να καταλάβουν ότι κάτι πάει λάθος και ότι είναι επιτακτική ανάγκη να αναπροσαρμόσουν το επιχειρηματικό σχέδιό τους.
Εσένα τι σε μέλει? Κράνος δε θέλεις να αγοράσεις? Τι σχέση έχει το άνω. Και άμα το μαγαζί αυτό πουλάει και εσύ δε το γνωρίζεις? Συνήθως αυτές οι επιχειρήσεις δεν είναι Α.Ε. και υποχρεωμένες να εκδώσουν ισολογισμούς. Που τις είδες εσύ ότι είναι ζημιογόνες?
Όταν όλα αυτά συμβαίνουν στο οικονομικό περιβάλλον της Ελλάδας, ... η δική μου άποψη είναι ότι πρέπει ο επιχειρηματίας να καταλαβαίνει πότε είναι η ώρα να αποχωρήσει .
Ναι οκ. Δε καταλαβαίνω πως συνδέεται με τα υπόλοιπα. Προφανώς.common sense
Μετά από συνεχείς ισολογισμούς με ζημίες θα πρέπει να βλέπει σε πάρα πολύ μεγάλη ευκαιρία για να αντέξει το χάσιμο του χρήματος.
Ααααατσαααα .... :rotflmao:
Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε distressed εταιρείες και να είμαστε εμείς οι αποδέκτες των εκποιημένων αποθεμάτων φιλαράκο? Ωραίος. Πές το έτσι βρε αδερφέ. Οκ μαζί σου. άμα βρείς κάποια τέτοια πες μας και εμάς.
Ναι λοιπόν η άποψή μου είναι ότι εάν όχι μόνο οι μοτο εταιρίες , αλλά και οποιεσδήποτε εμπορικές ελληνικές εταιρίες γράφουν απανωτές ζημίες τότε πρέπει να κλείνουν.
Αφού σπρώξουν το απούλητο απόθεμα σε εμάς βέβαια έ?
Αν υπάρχει κανένας που πιστεύει ότι με τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες .... ή μήπως θέλετε να με πείσετε ότι με αυτή την κατάσταση όλες οι μοτο εταιρίες που ψυχαγωγούν στην αγορά δεν γράφουν ζημίες?
Αχρηστη πληροφορία. Δε γνωρίζουμε εμείς κάποιο τέτοιο μαγαζί ώστε να το κρίνουμε. Έκανες εσύ due diligence σε καμία τέτοια πρόσφατα? Γνωρίζεις κάτι και θες να το μοιραστείς μαζί μας? Ή υποθέτεις ότι είναι έτοιμες να βαρέσουν κανόνι και απορείς γιατι δε στα δίνουν τσάμπα.
Επιμένω λοιπόν ότι με την παλιά παραδοσιακή λογική οι εταιρίες θα οδηγηθούν στις συνθήκες που προαναφέρω. ... Δεν υπάρχει χώρος για συναισθηματισμούς στο πεδίο της επιχειρηματικότητας.
Ποτέ δεν υπήρξε. Ούτε κάποιος επικαλέστηκε κάτι το αντίθετο εδώ μέσα. Εσύ υποθέτεις ότι αυτοί που δε σου σπρώχνουν μισοτιμής τα προιόντα κάθονται και κλάινε μετα στην αποθήκη για το κακό που τους βρήκε
Μοναδική διέξοδος πάλι κατά την άποψή μου είναι να ακολουθήσουν ένα πρόγραμμα στρατηγικού σχεδιασμού , τέτοιο που να δημιουργεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και άρα συνθήκες ανάπτυξης .
Για πες? Έχει ζουμί η ιστορία. Δηλώνω έτοιμος να το ακούσω
Σύμφωνα λοιπόν με τα ανωτέρω, γιατί παλικάριΜ να μην το κλείσεις μια ώρα αρχύτερα ...
Εσένα τι σε κόφτει?
Εάν πάλι είσαι θετικός με κέρδη λογίσου αυτό: όσο και να πιστεύεις ότι υπάρχει σταθερότητα πίστεψέ με ΔΕΝ υπάρχει.
Το γνωρίζει. Αυτός είναι ο επαγγελματίας. Εσύ ο καταναλωτής
Αναφέρεσαι στο Στρατηγικό Σχεδιασμό που θα μας παραθέσεις οσονούπω? Περιμένω :a014:
stefanos
19/01/2016, 18:32
Προφανώς σε όλη την Ευρώπη έχει κόσμο που περιμένει την προσφορά, αλλά έχει και κόσμο που θέλει το φρέσκο. Το ίδιο και στην χώρα μας.
Νομίζω ότι στη χώρα μας πλέον είναι ελάχιστοι έως ανύπαρκτοι (οι "φρέσκο").
Ίσως κρίνω εξ ιδίων...
xristos x
19/01/2016, 18:35
....Αναφέρεσαι στο Στρατηγικό Σχεδιασμό που θα μας παραθέσεις οσονούπω? Περιμένω :a014:
κανοντας φυσικα μια swat αναλυση σε συνδυασμο με μια past για να λαβουμε ολους τους παραγοντες υποψιν και να εχουμε ενα ολοκληρωμενο πλανο μαρκετινγκ....
Ξέχασες τη μέτρηση κρανιού για την αγωρά κράνους
:a39:
Μα ΓΤΠΜ είναι δυνατόν να έχεις πτυχίο φαρμακευτικής; Έλεος ρε!
Απο αλλη χωρα :D
MG-KTiNoS
19/01/2016, 18:41
Απο αλλη χωρα :D
χώρες...
Έζησα πολλά χρόνια έξω πριν κάνω τη μλκια να επιστρέψω εδώ για να διαβάζω αν έχω ή όχι πτυχία .
Α ξέχασα να σε πω ότι έχω και διδακτορικό στην κοσμετολογία.
Μετράει στην ορθογραφία?
:smokin:
amyroukai
19/01/2016, 18:42
Νομίζω ότι στη χώρα μας πλέον είναι ελάχιστοι έως ανύπαρκτοι (οι "φρέσκο").
Ίσως κρίνω εξ ιδίων...
Νομίζω αν οι "φρέσκοι" είχαν στερέψει, θα είχε γίνει η ευχή του ελεύθερου καβαλάρη πραγματικότητα.
χώρες...
Έζησα πολλά χρόνια έξω πριν κάνω τη μλκια να επιστρέψω εδώ για να διαβάζω αν έχω ή όχι πτυχία ή όχι.
Μετράει στην ορθογραφία?
Οχι, αλλα σου κανω εισιτήρια για Κυπρο ΣΗΜΕΡΑ, να παμε στο Sabai και να φυγουμε με ΟΛΑ ΤΑ ΜΩΡΑ.
MG-KTiNoS
19/01/2016, 18:46
Οχι, αλλα σου κανω εισιτήρια για Κυπρο ΣΗΜΕΡΑ, να παμε στο Sabai και να φυγουμε με ΟΛΑ ΤΑ ΜΩΡΑ.
ΦΥΓΑΜΕ ....!!!! !
:lol:
χώρες...
Έζησα πολλά χρόνια έξω πριν κάνω τη μλκια να επιστρέψω εδώ για να διαβάζω αν έχω ή όχι πτυχία .
Μετράει στην ορθογραφία?
Όχι δεν μετράει, τι να το κάνω να μυρίζεις ωραία όταν θα είμαι τυφλός;
Κι εμείς λείπαμε χρόνια στα Κονγκά αλλά δεν είμαστε τόσο ανορθόγραφοι
ΦΥΓΑΜΕ ....!!!! !
Αν δεν παιζει Κα ΚτΙνου, τα κλεινω τωρα.... προλαβαινεις των 22:15
MG-KTiNoS
19/01/2016, 18:50
Όχι δεν μετράει, τι να το κάνω να μυρίζεις ωραία όταν θα είμαι τυφλός;
Κι εμείς λείπαμε χρόνια στα Κονγκά αλλά δεν είμαστε τόσο ανορθόγραφοι
Δεν ξέρω πόσα χρόνια λείπατε στα Κονγκά, σας συγχαίρω για την ορθογραφία αλλά δεν μπορώ να σας κάνω τίποτε παραπάνω....
Πέρασα χρόνια χωρίς να μιλήσω ή να γράψω Ελληνικά και αυτό είναι το πιο καλό που μπορώ να κάνω όταν γράφω.
Αν δεν παιζει Κα ΚτΙνου, τα κλεινω τωρα.... προλαβαινεις των 22:15
Θα της πω ότι περνάω την κρίσει των ηντα ρε...
Θα με καταλάβει!!!!
dimmie_72
19/01/2016, 18:54
Θα της πω ότι περνάω την κρίσει των ηντα ρε...
Θα με καταλάβει!!!!
κάνει δουλειά το φυτικό! :D
MG-KTiNoS
19/01/2016, 18:57
κάνει δουλειά το φυτικό! :D
Ποιό φυτικό???
ΧΗΜΙΚΟ ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕ....
Και δεν θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι του χάλασε το όμικρον στο πληκτρολόγιο...
Ξέρεις όμως τι πιστεύω ,ότι το δε λάθος και το γραψε στα @ρχίδι@ του που είναι μάλλον χειρότερο.
MG-KTiNoS
19/01/2016, 19:06
Και δεν θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι του χάλασε το όμικρον στο πληκτρολόγιο...
Ξέρεις όμως τι πιστεύω ,ότι το δε λάθος και το γραψε στα @ρχίδι@ του που είναι μάλλον χειρότερο.
Μπα μου ξέφυγε...
stefanos
19/01/2016, 19:07
Νομίζω αν οι "φρέσκοι" είχαν στερέψει, θα είχε γίνει η ευχή του ελεύθερου καβαλάρη πραγματικότητα.
Για αρκετούς έχει γίνει.
Αρκετοί έπονται.
Θα μείνουν ελάχιστοι που θα πουλάνε κυρίως κινέζικα.
MG-KTiNoS
19/01/2016, 19:25
Ήθελα να ζητήσω και συγνώμη γιατί παραφέρθηκα αλλά για μένα η δουλειά είναι ιερή.
Έχω δει μαγαζιά να κλείνουν και γνωρίζω εδώ γύρω και αρκετούς άστεγους που προσπαθούν να επιβιώσουν.
Είχα πάντα την πεποίθηση ότι το κράτος έχει την υποχρέωση να εξασφαλίζει στον πολίτη, όχι τα προς το ζην
αλλά τη δυνατότητα να βγάλει τα προς το ζην.
Εδώ στην Ελλάδα κατάλαβα ότι το κράτος έχεις άλλες δουλειές κι αυτό δεν μπορώ να το καταπιώ.
Δεν μ ενδιαφέρει αν είναι δημόσιο ή ΙΧ.
Δεν μ ενδιαφέρει αν είναι δουλειά υπαλλήλου, αφεντικού ή αυτοαπασχολούμενου.
Αρκεί να είναι δουλειά.
Να ξυπνάμε το πρωί και να πάμε μεροκάματο.
Δεν μπορώ να σκεφτώ και ούτε υπήρξε για μένα άλλη ζωή απ αυτή.
Απόψεις όπως ν απολυθεί, να συρρικνωθεί, να κλείσει κλπ κλπ
Με στέλνουν στην κυριολεξία.
Όποιος χάνει τη δουλειά του στις μέρες μας και όποιος αρρωστήσει ή τραυματιστεί είναι χαμένος.
Δεν έχω ιδέα από οικονομία και από μπίζνες.
Ξέρω πολύ καλά όμως πως βγαίνει το καρβέλι.
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ
αφού έχω μεγαλώσει σ εργατική οικογένεια που δεν κάθονταν κανένας και τα λεφτά δεν έφταναν
ποτέ.
Καλό βράδυ.
Bladerunner
19/01/2016, 19:30
(...)
:beer:
nikos_abel
19/01/2016, 19:35
Και ούτε ένα ορθογραφικό δεν βλέπω, εύγε Νικόλα :lol:
Και ούτε ένα ορθογραφικό δεν βλέπω, εύγε Νικόλα :lol:
Μόνο αυτό; Βγάζεις κι άκρη στο τι λέει.. Ή πήρε τα βιαγκρα του ή άλλος είναι.
spyrakos35
19/01/2016, 19:44
Ο στοκατζής προσδοκά σε ελάχιστο κέρδος από πολλά τεμάχια που θα αγοράσει σε καλή τιμή, ακόμα και κάτω του κόστους.
Ταυτόχρονα επειδή στην Ελλάδα το μόνο που μετράει πλέον είναι η τιμή ,σου πήρε όλη την πελατεία και σε έκλεισε.
Γιατί προκειμένου να υπάρχει "προσφορά" και "ξεστοκάρισμα" πρέπει να υπάρχει και τζίρος σε κάτι που ΔΕΝ είναι σε προσφορά.
Πολυ σωστο....
Ωστοσο δε βλεπω το λογο που περιοριζεσαι σαν μαγαζι, απο μονος σου, στην Ελληνοκη αγορα και μονο....
Σου απαγορευει κανεις να εχεις και πωλησεις μεσω ιντερνετ;
nikos_abel
19/01/2016, 19:44
Ήθελα να ζητήσω και συγνώμη γιατί παραφέρθηκα αλλά για μένα η δουλειά είναι ιερή.
Έχω δει μαγαζιά να κλείνουν και γνωρίζω εδώ γύρω και αρκετούς άστεγους που προσπαθούν να επιβιώσουν.
Είχα πάντα την πεποίθηση ότι το κράτος έχει την υποχρέωση να εξασφαλίζει στον πολίτη, όχι τα προς το ζην
αλλά τη δυνατότητα να βγάλει τα προς το ζην.
Εδώ στην Ελλάδα κατάλαβα ότι το κράτος έχεις άλλες δουλειές κι αυτό δεν μπορώ να το καταπιώ.
Δεν μ ενδιαφέρει αν είναι δημόσιο ή ΙΧ.
Δεν μ ενδιαφέρει αν είναι δουλειά υπαλλήλου, αφεντικού ή αυτοαπασχολούμενου.
Αρκεί να είναι δουλειά.
Να ξυπνάμε το πρωί και να πάμε μεροκάματο.
Δεν μπορώ να σκεφτώ και ούτε υπήρξε για μένα άλλη ζωή απ αυτή.
Απόψεις όπως ν απολυθεί, να συρρικνωθεί, να κλείσει κλπ κλπ
Με στέλνουν στην κυριολεξία.
Όποιος χάνει τη δουλειά του στις μέρες μας και όποιος αρρωστήσει ή τραυματιστεί είναι χαμένος.
Δεν έχω ιδέα από οικονομία και από μπίζνες.
Ξέρω πολύ καλά όμως πως βγαίνει το καρβέλι.
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ
αφού έχω μεγαλώσει σ εργατική οικογένεια που δεν κάθονταν κανένας και τα λεφτά δεν έφταναν
ποτέ.
Καλό βράδυ.
Συγκλονιστική η τοποθέτηση σου Ντίνο!!!!:beer:
Συγκλονιστική η τοποθέτηση σου Ντίνο!!!!:beer:
τα λέω εγώ.....
dimmie_72
19/01/2016, 19:55
Ή πήρε τα βιαγκρα του ή άλλος είναι.
μάλλον ξεθύμανε η επήρεια :D
dimmie_72
19/01/2016, 19:57
Ήθελα να ζητήσω και συγνώμη γιατί παραφέρθηκα
Νίκο να το βγάλω το τσίγκινο η μπλοφάρεις;
spyrakos35
19/01/2016, 20:02
Νίκο να το βγάλω το τσίγκινο η μπλοφάρεις;
Ντινος λεμε ρε! :a38:
stefanos
19/01/2016, 20:21
Πολυ σωστο....
Ωστοσο δε βλεπω το λογο που περιοριζεσαι σαν μαγαζι, απο μονος σου, στην Ελληνοκη αγορα και μονο....
Σου απαγορευει κανεις να εχεις και πωλησεις μεσω ιντερνετ;
Φυσικά όχι αν και μπορώ να σκεφτώ προβλήματα.
Μεταφορές, τράπεζες, πολιτική τιμών εργοστασίων αλλά βέβαια τα ίδια ισχύουν για τους άλλους.
Ήθελα να ζητήσω και συγνώμη γιατί παραφέρθηκα
ΡΕ ΣΥ!
ΘΑ ΖΗΣΩ ΝΑ ΔΩ ΤΑ 47 ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ;;;;;;
κανοντας φυσικα μια swat αναλυση σε συνδυασμο με μια past για να λαβουμε ολους τους παραγοντες υποψιν και να εχουμε ενα ολοκληρωμενο πλανο μαρκετινγκ....
Κάτσε...
Όταν ανακαλυψει πως η μακροοικονομία επηρεάζει την μικρο ασχέτως business model, θα ανοίξουν νέοι ορίζοντες.
Nostradamus
19/01/2016, 21:21
τα λέω εγώ.....
:bawl::bawl::bawl:
dimmie_72
19/01/2016, 21:31
Κάτσε...
Όταν ανακαλυψει πως η μακροοικονομία επηρεάζει την μικρο ασχέτως business model, θα ανοίξουν νέοι ορίζοντες.
που να δεις τι έχει να γίνει και όταν ανακαλύψει η μακροοικονομία ότι ασχολείται μαζί της... :D
amyroukai
19/01/2016, 22:04
Να δω και τον αφροτουίν να γράφει ελληνικά και με το σεις και με το σας τώρα μένει...
spyrakos35
20/01/2016, 05:33
Να δω και τον αφροτουίν να γράφει ελληνικά και με το σεις και με το σας τώρα μένει...
Αμ ο Τερενς να παρει Ευρωπαικο;
Pan (dvs)
20/01/2016, 09:15
Οπως σε ολες τις καταστασεις,ετσι και εδω η "λυση" βρισκεται καπου στη μεση.
Ναι οι δικοι μας το ειχανε παραξυλωσει,ναι καποιοι απο αυτους αισχροκερδουσαν,ναι καποιοι απο αυτους δεν διαπραγματευοτανε καν με τους προμηθευτες τους, γιατι οσο και να πουλουσαν αγοραζαμε.Αυτο ομως αλλαξε σταδιακα τα τελευταια χρονια.Θες η κριση,θες η ενημερωση,θες τα οικονομικα μας,βαλανε πολυ νερο στο κρασι τους και γινανε και ανταγωνιστικοι,και εξυπηρετικοι,και σωστοι επαγγελματιες.
Οχι ολοι φυσικα,αλλα σιγουρα η μεγαλη πλειοψηφια.Οπως υπαρχει μια κατηγορια καταναλωτων που ειναι απαραδεχτοι του στυλ :με τον παρα μου μαμαω και την κυρα μου,ετσι υπαρχουνε οι επαγγελματιες που θεωρουν οτι μας κανουνε χαρη που μπαινουμε στα μαγαζια τους.Σε αυτες τις περιπτωσεις,απλα παμε παρακατω και αστους στην μοιρα τους.Αργα η γρηγορα οι νομοι της αγορας θα τους βαλουνε στη θεση τους.Αυτοι πλεον ειναι μια μειοψηφια και δεν πρεπει να τους μπερδευουμε με τους σωστους του κλαδου.Καλο ειναι να βλεπουμε την γενικη εικονα ενος καταστηματος και οχι αν ειναι ακριβοτερος σε δυο απο τα δεκα προιοντα.
Το Internet ειναι ενα πολυ καλο εργαλειο,το οποιο αν χρησιμοποιησουμε σωστα μπορουμε να βγουμε ωφελημενοι ακομη και απο τις αγορες μας στα εδω καταστηματα.Το ειπα καπου παραπανω και το εφαρμοζω.Πριν παω να αγορασω κατι κανω μια ερευνα στο διαδυκτιο και βλεπω που παιζουν οι τιμες,εδω και εξω.Αν βρω αξιολογη διαφορα του το λεω με ομορφο τροπο και στις περισσοτερες των περιπτωσεων εχω βγει περισσοτερο κερδισμενος απ οτι αν το επαιρνα απο το εξωτερικο.Καντε σοβαρο παζαρι και θα εκπλαγειτε απο το αποτελεσμα.
Αλλη μια παραμετρος την οποια φαινεται να ξεχναμε ειναι αυτο που εγραψε λιγο πριν ο Sniper,αλλα και ο Κτινος.Κανοντας αγορες απο το εξωτερικο,χανουμε σαν κρατος και σαν λαος.Για αγορες πχ 100 ευρω το κρατος μας θα κερδισει 40 τα οποια θα τα ριξει στην υγεια,στην παιδεια η οπου αλλου πρεπει.Μην μου αρχισετε τις μαλακιες για το Ελληνικο κρατος και τους πολιτικους,υπαρχει αλλο θεμα γι αυτο.Απλα θελω να καταλαβεται,οσοι δεν γνωριζεται, τις συνεπειες.Οταν αγοραζουμε απ εξω αυτα τα λεφτα τα εισπρατει καποιο αλλο κρατος και τα ριχνει στη δικη του Υγεια,η τις δικες του υποδομες.
Επισης καθε φορα που μιλαμε ασχημα η δυσφημουμε μια επειχειρηση,ακομη και αν το αξιζει,ξεχναμε οτι ακομη και πισω απο την κακη επιχειρηση κρυβονται προσωπα.Ειναι ο Χρηστος ο φιλος μας,ο Γιαννης που εχει δυο παιδια να ταισει,η η Γιαννα που ξεκιναει τωρα τη ζωη της.Μπορει να ακουγεται σαν διαφημιση αλλα δεν ειναι.Πρεπει ολους αυτους που μπορει να χασουνε αυριο τη δουλεια τους,να τους σκεφτομαστε και να ειμαστε ποιο ηπιοι στην κριτικη, αλλα και στις εκφρασεις μας.
Εγω δεν εχω κανενα παραπονο απο τα περισσοτερα Ελληνικα μοτοκαταστηματα.Μου αρεσει να δοκιμαζω κατι πριν το αγορασω.Επισης μου αρεσει να πινω καφεδακι με τον Χρηστο που λεγαμε παραπανω.Ξερω οτι οτι και να παει στραβα με την αγορα καποιου προιοντος θα με καλυψει.Οπως και ξερω οτι στο τελος θα μου κανει την καλυτερη τιμη και θα βγουμε ολοι κερδισμενοι.
Αν δοκιμασετε τα παραπανω και συνεχιζεται να εχετε τετοιες διαφορες με τα καταστηματα του εξωτερικου,τοτε πολυ καλα θα κανετε να τα παρετε απο εξω.Αυτο ομως δεν σημαινει απαραιτητα οτι οι εδω επαγγελματιες πρεπει να βαλουνε λουκετο.Κανουνε και αυτοι μεγαλο αγωνα και οπως καθε φορα ετσι και τωρα,θα πω οτι αναφερομαι ΜΟΝΟ στους σοβαρους.
nikos_abel
20/01/2016, 17:50
ΡΕ ΣΥ!
ΘΑ ΖΗΣΩ ΝΑ ΔΩ ΤΑ 47 ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ;;;;;;
Δεν σας έκανε τη χάρη ρε πστ μου #1 (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=147856&p=2694448&viewfull=1#post2694448)
ego_o_idios
20/01/2016, 18:31
pio efkola 8a dis ton agio petro na poulai mpoulkoumedes stin laiki leme...:lol:
Θα με καταλάβει!!!!
Θα είναι η μόνη που το καταφέρνει αυτό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:bawl::bawl::bawl:
spyrakos35
21/01/2016, 09:37
Ναι οι δικοι μας το ειχανε παραξυλωσει,ναι καποιοι απο αυτους αισχροκερδουσαν,ναι καποιοι απο αυτους δεν διαπραγματευοτανε καν με τους προμηθευτες τους, γιατι οσο και να πουλουσαν αγοραζαμε.Αυτο ομως αλλαξε σταδιακα τα τελευταια χρονια.Θες η κριση,θες η ενημερωση,θες τα οικονομικα μας,βαλανε πολυ νερο στο κρασι τους και γινανε και ανταγωνιστικοι,και εξυπηρετικοι,και σωστοι επαγγελματιες.
Πανο, οχι, σωστοι δε γινανε. ...
Δεν μπορουσαν να κανουν αλλιως, οταν βγουμε απο το λουκι, τα ιδια θα κανουν (αν οχι ολοι, οι περισσοτεροι)....
Το μπουφαν μου το ειχα βρει στο φσμοτο.ντε 162€ με τα μεταφορικα....
Πηγα στον εδω αντιπροσωπο και μου ειπε 290..... Αν του τα δινα μετρητα, 260....
Τι παζαρια να του εκανα;
Δεν μπορουσαν να κανουν αλλιως, οταν βγουμε απο το λουκι, τα ιδια θα κανουν (αν οχι ολοι, οι περισσοτεροι)....
Τι παζαρια να του εκανα;
Καλά...
Πήρα την Spidi T1 πριν κάτι χρόνια 400€ από bikerbargains...
Τιμή εδώ, από τον τότε αντιπρόσωπο προσφορά 900 από 1200 που την είχε.
Τι μπορείς να κάνεις?
Όλα έχουν κάποιο όριο, και δεν φταίει ο μαγαζάτορας ΜΟΝΟ. Και στην κουβέντα που έχουμε στο thread με τα εργαλεία, βρέθηκε ο γερμανός να πουλάει την κασετίνα της Facom χαμηλότερα από την τιμή που αγοράζει ο Ηλίας πχ από την Facom.
Pan (dvs)
22/01/2016, 09:11
Τι παζαρια να του εκανα;
Ρε φιλε φυσικα και αλλαξανε γιατι δεν μπορουσαν αλλιως.Οι ξενοι γιατι νομιζεις οτι εχουνε αυτη την πολιτικη,αγαπανε τον καταναλωτη?Οι βασικοι κανονες του εμποριου παντου ιδιοι ειναι και αναλογα με τις ειδικες συνθηκες καποιας περιοχης, εχουμε καποιες διαφοροποιησεις.
Οταν κατεβαζει τιμες ο εξω του λεμε μπραβο,οταν το κανει ο δικος μας αρχιζουμε και συζηταμε για τους λογους που το εκανε.Εμενα δεν με νοιαζει γιατι το εκανε,αλλα αφου το εκανε το εκμεταλευομαι.
Ο ξενος το κανει για να παρει μεριδιο και μακροπροθεσμα να μονοπωλησει την αγορα.Αν το καταφερει,μας ηπιε το αιμα.Θα γινει αυτο που εγινε και σε αλλους χωρους.Να θυμησω οτι στον χωρο των τροφιμων καποτε κερδιζανε τα μαγαζακια 20 με 30%.Οι μεγαλοι με διαφορους ,θεμιτους η αθεμητους τροπους,τους πηρανε το κεφαλι.Σημερα κερδιζουνε 50+% και λεμε και ευχαριστω.Αυτο σαν παραδειγμα,που καλο ειναι να το εχουμε στο πισω μερος του μυαλου μας ...
Εγω και καποιοι αλλοι κριναμε οτι μας συμφερει να αγοραζουμε απο εδω.Καποιοι αλλοι κρινουνε και πολλες φορες δικαιολογημενα, οτι πρεπει να το παρουνε απ εξω.Δεν διαφωνω σε αυτο.Δεν μπορω να πω στον Βυρωνα,γιατι ρε μαλακα γλυτωσες 300-400 ευρω?Αν το κανω θα ειμαι εγω ο μαλακας.Θα ειμαι ικανοποιημενος ,αν ο αλλος εξαντλησει πρωτα τα περιθωρια στην εδω αγορα και μετα παει οπου τον συμφερει....τελος εδω.Ο καθενας κανει κουμαντο στην τσεπη του και δεν θα τον κατακρινω.
Αυτο ομως που δεν μου αρεσει και το λεω για τελευταια φορα ειναι:επειδη ο δικος μας πουλαει την Α εργαλειοθηκη (Byron) 200 ευρω και ο αλλος για χ-ψ λογους 100,δεν σημαινει οτι ο δικος μας αισχροκερδει,μας παιρνει τα κεφαλια,ειναι κακος επαγγελματιας η ακομη και λαμογιο.Υπαρχουνε πολλα που επιρεαζουνε την τιμη πωλησης ενος προιοντος και οταν εχουμε μεγαλες αποκλεισεις κατι αλλο παιζει.
spyrakos35
22/01/2016, 09:43
Οτι κατι παιζει, σιγουρο....
Το τι παιζει ειναι θεμα ερμηνειας που δινει ο καθενας....
Ωστοσο εχω την εξης απορια....
Ας υποθεσουμε οτι ενα κρανος στην χ χωρα εχει 500€ τιμη καταλογου
Το ιδιο κρανος εδω, εχει 650€ τιμη καταλογου....
Καταλαβαινω οτι διαφοροι παραγοντες μπορει να ανεβαζουν την τιμη αλλα μηπως, λεω μηπως, ο εμπορος θα μπορουσε εξ αρχης να εχει προσαρμοσει τις τιμες του προκειμενου η διαφορα να μην ειναι τοσο τραγικη και να γινει ελκυστικος εναντι του ξενου;
Ειδαλλως γιατι σε περιπτωση παζαριου το κανει;
amyroukai
22/01/2016, 10:56
Επί του θέματος λοιπόν και επειδή χτες επισκέφτηκα μοτομάγαζο.
Μπουφάν προηγούμενης σεζόν, έχει αλλάξει το μοντέλο με νέο λουκ και με το πρόσθετο "pro" στο όνομα, αλλά παραμένει το ίδιο εσωτερικά (προστασίες/μεμβράνη). Το νέο έχει 430 αν θυμάμαι καλά, το παλιό το πουλάει ο εδώ αντιπρόσωπος και οι έμποροι στα 199 (από 439) και αν είχα πιο νωρίς λεφτά για κάψιμο ίσως προλάβαινα ένα goretex με λίγα παραπάνω αλλά δεν έχει πιά νούμερα, δεν πειράζει.
Μπαίνω στο μαγαζί, γειά σας, το τάδε σε XL. Με κοιτάει. Σηκώνει φρύδι. "Μάλλον δεν χωράς". Με πιάνουν τα γέλια. Τελικά το δοκιμάζω, χωράω. Για μεγαλύτερο δεν είμαι, θα πέσουν λάθος τα μανίκια. Συζητάμε το πόσο πιο ελαφρύ είναι από το Dainese Gator που έχω, πόσο λεπτή είναι η θερμική/αδιάβροχη μεμβράνη, μου λέει μην βάλεις χοντρό ρούχο από κάτω θα σκάσεις είναι πολύ ζεστό, βλέπω ότι το εσωτερικό φτάνει χαμηλά και δεν σταματάει ψηλά στην πλάτη όπως της Dainese, έχει πολλούς αεραγωγούς αν το βάλεις πιο ζεστό καιρό... Δεν είναι μονόχρωμο μαύρο όπως όλα που είχα ως τώρα, αλλά λέω δεν μαμιέται είναι ωραία τιμή, ωραίο ρούχο και σχετικά όμορφο, σε σχέση με οτιδήποτε άλλο που έχω δει στα λεφτά (και που ας μην ξεχνάμε, είναι θεωρητικά μιά κατηγορία πιο πάνω).
Συζητάμε λίγο το θέμα τιμών, ότι θέλω και κράνος και του λέω, ξέρεις, για να μπορέσω να πάρω και τα δύο κομμάτια εξοπλισμού, αποφάσισα το κράνος απ' έξω, το μπουφάν απ' εδώ. Λογικό μου λέει. Ούτε μα μου, ούτε "πόσο βρήκες τι βρήκες να σου πω τι έχω". Φαντάζομαι πως ξέρει...
Τελικά δεν το πήρα χτες γιατί είχα ξεχάσει την κάρτα μου, θα πάω σήμερα.
Στο μεταξύ, με πιάνει κάτι και κοιτάω τιμές έξω. Το ίδιο μπουφάν 219,90 (συν μεταφορικά) o fc-moto, 300 σε πιο βόρειο μαγαζί...
Και αναρωτιέμαι τώρα.
Αυτό που κάνει ο τυπάκος αυτός, δεν είναι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που κάνει ο χελμετ-σίτις; Δεν είναι έξυπνο γιατί έχει διώξει το στοκ από ένα μπουφάν και διώχνει το στοκ από το άλλο; Δεν παίρνει ωραία ζεστά λεφτάκια, εγώ χαίρομαι που παίρνω ένα καλής ποιότητας μπουφάν και που αν μείνω τόσο ευχαριστημένος όσο διαβάζω από άλλους χρήστες διεθνώς, θα ξαναψωνίσω τη μάρκα; Το κάνει για να κλείσει το μαγαζάκι του διπλανού; Δεν νομίζω. Απλά φέρεται σωστά σαν έμπορος και του βγάζω το καπέλο, μιά που κατάφερε να έχει την καλύτερη τιμή που βρήκα στο google. (καλά, δεν σκοτώθηκα κιόλας να το βρω φτηνότερα, ένα πρόχειρο ψάξιμο).
Και σε άλλους με υγεία. Φίλτατε Πάνο, δεν έχεις δίκιο. Η εξαίρεση στην εργαλειοθήκη, δεν είναι ο πανευρωπαϊκός κανόνας με το υπό αντικατάσταση μοντέλο...
Ας πούμε κάτι άλλο που βλέπαμε χτες με τον Θεόφιλο. Ξεστοκάρεται στας Ευρώπας το Xspirit2 στα 520-550 ΠΡΙΝ βγει το 3 για να γίνει χώρος στα "ράφια"... Εδώ...;
Α, μπήκα και στο χελμετ-σίτι να κάνω παραγγελία και την άφησα στη μέση γιατί δεν είχα την σωστή κάρτα πρόχειρη. Αυτοματοποιημένο email "γειά σας, έχετε αφήσει αυτό το αντικείμενο σε εκκρεμότητα, αν θέλετε ακόμα να το αγοράσετε πατήστε εδώ για να ολοκληρώσετε την αγορά". Μιλάμε μπαίνω στον πειρασμό να στείλω ένα mail και να πω ότι ξέρετε, το όριο της κάρτας μου είναι 300 ευρώ, μπήκα να ψωνίσω κάτω από το όριο και μετά είδα και ένα άλλο κρανάκι πιο ψηλά, μήπως αυτό που έχετε 320 να μου το σκοντάρετε λίιιιγο ακόμα παρακαλώ να το ψωνίσω; Έτσι για το χαβαλέ και το παζάρι. Είμαι 80% σίγουρος ότι θα πουν ναι.
Pan (dvs)
22/01/2016, 13:38
Ρε φιλε καθεσαι και γραφεις σεντονι για πραγματα αυτονοητα,που δεν δειχνουνε οτι καποιοι εδω ντε και καλα αισχροκερδουνε.
Μου λες καπου οτι δεν εχω δικιο.Σε τι δεν εχω δικιο?Ειπα οτι η δικη μας αγορα ειναι σε ολα φθηνοτερη?Ειπα οτι δεν υπαρχουνε σοβαρες επιχειρησεις εξω,η οτι δεν ξερουν να φερονται?
Εγω ειπα οτι οπου χρειαστηκα ΕΓΩ κατι, ητανε φθηνοτερο και ποτε δεν ειχα θεμα με τη συμπεριφορα τους.
amyroukai
22/01/2016, 15:29
Ο ξενος το κανει για να παρει μεριδιο και μακροπροθεσμα να μονοπωλησει την αγορα.Αν το καταφερει,μας ηπιε το αιμα.
Διαφωνώ με αυτό συγκεκριμένα και είσαι πολύ πολύ λάθος σε αυτό. Επίσης δεν μου άρεσε το συναισθηματικό επιχείρημα με τον τάδε και την δείνα που έχουν οικογένειες και ξεκινάνε την ζωή τους δεν ξέρω 'γω τι άλλο ή το ότι να βοηθήσουμε το κράτος να ανοίξει σχολεία και νοσοκομεία κλπ με τους φόρους από την αγορά μας.
Ο ξένος απλά ξέρει να παίζει σωστά το παιχνίδι, οι δικοί μας με ελάχιστες εξαιρέσεις παίζουν τους πονηρούς και ο Pipe έφερε ένα ωραίο παράδειγμα λίγο πίσω. Αν ο ξένος θέλει όντως να σου πιεί το αίμα και να σε πολεμήσει, πετάει ένα υποκατάστημα motocard, helmetcity κλπ στην Αθήνα για να παρακάμψει τα cc και δεν είναι ανάγκη να πω κάτι άλλο. Το ότι υπάρχουν αυτά τα ξένα μαγαζιά πολλά χρόνια, το ότι ευημερούν, το ότι υπάρχει ζωντανή αγορά στις χώρες που εδράζονται/δραστηριοποιούνται και δεν έχουν κλείσει όλα τα μικρά τοπικά, δείχνουν ότι δεν έχεις δίκιο σε αυτό που γράφεις.
Οι διάφοροι ντόπιοι αισχροκερδούσαν όταν πουλούσαν άνευ λόγου και αιτίας 20% πάνω από οπουδήποτε αλλού. Εγώ όμως δεν στάθηκα εκεί ούτε πήγα εκεί την συζήτηση.
Αυτό που ξαναείπα στο σεντόνι που δεν σου άρεσε, ήταν ότι αγόρασα "στοκ" από Ελλάδα (δηλαδή φρέσκο αλλά απερχόμενο μοντέλο, όχι αρχαιολογία ξεχασμένη σε αποθήκη που γράφτηκε πρόσφατα ότι ξεσαβουρώθηκε στο μπαζάρ στο ΣΕΦ, για παράδειγμα), σε τιμή καλύτερη απ' έξω (όπου επίσης πωλείται προσφορά το ίδιο προϊόν) και μπράβο στον εισαγωγέα και στο δίκτυο διανομής που το πούλησαν ανταγωνιστικά και καλύτερα από τους ξένους. Φαντάζομαι δεν ξεβρακώθηκαν, δεν έχασαν, δεν καταστρέφονται, το ίδιο πράγμα είχε κάνει ο εισαγωγέας και με άλλα μοντέλα στο παρελθόν γιατί θυμάμαι τις καταχωρήσεις στον τύπο και την φυσική του παρουσία σε μοτο-εκθέσεις. Αν διορθωθούν και άλλοι σε άλλα μοτο-προϊόντα, δεν θα υπάρχει πιά λόγος να ψωνίσεις απ'έξω. Απλό, ελπίζω και κατανοητό. Δεν είπα σε κανένα ποστ κάτι διαφορετικό, αλλά προφανώς έχουμε διαφορετικές παραστάσεις, διαφωνούμε, υγιές είναι και αυτό.
Για την ιστορία, SCOTT All Terrain TP. Είθε να βγει όσο καλό ήταν το Dainese και να περάσουμε εξίσου καλά παρέα.
MG-KTiNoS
22/01/2016, 15:48
Διαφωνώ με αυτό συγκεκριμένα και είσαι πολύ πολύ λάθος σε αυτό. Επίσης δεν μου άρεσε το συναισθηματικό επιχείρημα με τον τάδε και την δείνα που έχουν οικογένειες και ξεκινάνε την ζωή τους δεν ξέρω 'γω τι άλλο ή το ότι να βοηθήσουμε το κράτος να ανοίξει σχολεία και νοσοκομεία κλπ με τους φόρους από την αγορά μας.
Ο ξένος απλά ξέρει να παίζει σωστά το παιχνίδι, οι δικοί μας με ελάχιστες εξαιρέσεις παίζουν τους πονηρούς και ο Pipe έφερε ένα ωραίο παράδειγμα λίγο πίσω. Αν ο ξένος θέλει όντως να σου πιεί το αίμα και να σε πολεμήσει, πετάει ένα υποκατάστημα motocard, helmetcity κλπ στην Αθήνα για να παρακάμψει τα cc και δεν είναι ανάγκη να πω κάτι άλλο. Το ότι υπάρχουν αυτά τα ξένα μαγαζιά πολλά χρόνια, το ότι ευημερούν, το ότι υπάρχει ζωντανή αγορά στις χώρες που εδράζονται/δραστηριοποιούνται και δεν έχουν κλείσει όλα τα μικρά τοπικά, δείχνουν ότι δεν έχεις δίκιο σε αυτό που γράφεις.
Οι διάφοροι ντόπιοι αισχροκερδούσαν όταν πουλούσαν άνευ λόγου και αιτίας 20% πάνω από οπουδήποτε αλλού. Εγώ όμως δεν στάθηκα εκεί ούτε πήγα εκεί την συζήτηση.
Αυτό που ξαναείπα στο σεντόνι που δεν σου άρεσε, ήταν ότι αγόρασα "στοκ" από Ελλάδα (δηλαδή φρέσκο αλλά απερχόμενο μοντέλο, όχι αρχαιολογία ξεχασμένη σε αποθήκη που γράφτηκε πρόσφατα ότι ξεσαβουρώθηκε στο μπαζάρ στο ΣΕΦ, για παράδειγμα), σε τιμή καλύτερη απ' έξω (όπου επίσης πωλείται προσφορά το ίδιο προϊόν) και μπράβο στον εισαγωγέα και στο δίκτυο διανομής που το πούλησαν ανταγωνιστικά και καλύτερα από τους ξένους. Φαντάζομαι δεν ξεβρακώθηκαν, δεν έχασαν, δεν καταστρέφονται, το ίδιο πράγμα είχε κάνει ο εισαγωγέας και με άλλα μοντέλα στο παρελθόν γιατί θυμάμαι τις καταχωρήσεις στον τύπο και την φυσική του παρουσία σε μοτο-εκθέσεις. Αν διορθωθούν και άλλοι σε άλλα μοτο-προϊόντα, δεν θα υπάρχει πιά λόγος να ψωνίσεις απ'έξω. Απλό, ελπίζω και κατανοητό. Δεν είπα σε κανένα ποστ κάτι διαφορετικό, αλλά προφανώς έχουμε διαφορετικές παραστάσεις, διαφωνούμε, υγιές είναι και αυτό.
Για την ιστορία, SCOTT All Terrain TP. Είθε να βγει όσο καλό ήταν το Dainese και να περάσουμε εξίσου καλά παρέα.
Συνεχίζεις να μην θες να δεις την αλήθεια.
Η Ελληνική οικονομία δεν είναι ανταγωνιστική, τα Ελληνικά μοτομάγαζα πάνε Βουλγαρία για να αντέξουν.
Έτσι όμως δεν είναι πια Ελληνικά.
Το Χέλμετ σίτι στηρίζει την κερδοφορία του στο μηδενικό ΦΠΑ πχ που έχουν τα κράνη στην Μ.Β
στη σταθερή μικρή φορολογία, στα πιο φτηνά ταχυδρομικά.
Εδώ αντι να κοιτάμε όλα αυτά και πως θα αλλάξουν ΜΠΑΣ και φυτρώσει τίποτα βρίζουμε τον ελεύθερο επαγγελματία
που κάνει ότι κόλπο ξέρει και δεν ξέρει για να τη γαζώσει.
Όσο για το κράτος και το γκάθε χάζουλα που ζει στον Άρη... :wave2:
350718
ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΤΟ ΠΩ
stefanos
22/01/2016, 16:20
Συνεχίζεις να μην θες να δεις την αλήθεια.
Η Ελληνική οικονομία δεν είναι ανταγωνιστική, τα Ελληνικά μοτομάγαζα πάνε Βουλγαρία για να αντέξουν.
Έτσι όμως δεν είναι πια Ελληνικά.
Το Χέλμετ σίτι στηρίζει την κερδοφορία του στο μηδενικό ΦΠΑ πχ που έχουν τα κράνη στην Μ.Β
στη σταθερή μικρή φορολογία, στα πιο φτηνά ταχυδρομικά.
Εδώ αντι να κοιτάμε όλα αυτά και πως θα αλλάξουν ΜΠΑΣ και φυτρώσει τίποτα βρίζουμε τον ελεύθερο επαγγελματία
που κάνει ότι κόλπο ξέρει και δεν ξέρει για να τη γαζώσει.
Όσο για το κράτος και το γκάθε χάζουλα που ζει στον Άρη... :wave2:
350718
ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΤΟ ΠΩ
Σιγά μη ξεβρακωθούμε να μας ρίξει και ένα μανίκι ο επιχειρηματίας.
Δεν γίνεται να μοιράζουμε μηδενικούς ΦΠΑδες από εδώ και από εκεί και μετά να θέμε και κοινωνική πολιτική και φτηνό φάρμακο και.....