View Full Version : Πρέπει να συρρικνωθεί το μερίδιο της επιχειρηματικότητας των Ελληνικών μοτο-επιχειρήσ
MG-KTiNoS
22/01/2016, 16:45
Σιγά μη ξεβρακωθούμε να μας ρίξει και ένα μανίκι ο επιχειρηματίας.
Δεν γίνεται να μοιράζουμε μηδενικούς ΦΠΑδες από εδώ και από εκεί και μετά να θέμε και κοινωνική πολιτική και φτηνό φάρμακο και.....
Ξεβρακωθείς δεν ξεβρακωθείς εσύ (κι εγώ ) δεν αλλάζει τίποτα.
Ο άλλος τα μαζεύει και πάει Βουλγαρία και δουλεύει μια χαρά.
(ή λουκετάρει...)
θα πρεπει παντα να θυμομαστε οτι τα προιοντα μοτο στα οποια αναφερομαστε σε μας ειναι εισαγομενα ενω στα ξενα μαγαζια εγχωρια με οτι αυτο μπορει να σημαινει για το περιθωριο κερδους τη διαθεσιμοτητα και την ποικιλια
γιατι εμεις εδω εχουμε ολοι απο ενα γνωστο που βγαζει λαδι και μας πουλαει τον τενεκε ενα πενηνταρικο αλλα στη βορεια ευρωπη το ελαιολαδο πουλιεται σε συσκευασια και τιμη αρωματος;)
Pan (dvs)
22/01/2016, 17:21
Διαφωνώ με αυτό συγκεκριμένα και είσαι πολύ πολύ λάθος σε αυτό. Επίσης δεν μου άρεσε το συναισθηματικό επιχείρημα με τον τάδε και την δείνα που έχουν οικογένειες και ξεκινάνε την ζωή τους δεν ξέρω 'γω τι άλλο ή το ότι να βοηθήσουμε το κράτος να ανοίξει σχολεία και νοσοκομεία κλπ με τους φόρους από την αγορά μας.
..........
Για την ιστορία, SCOTT All Terrain TP. Είθε να βγει όσο καλό ήταν το Dainese και να περάσουμε εξίσου καλά παρέα.
Ρε φιλε καλα κανεις και διαφωνεις,οπως καλα κανεις που εχεις αλλη αποψη.Δεν πιστευω οτι επειδη αυτη ειναι η αποψη μου,ειναι απαραιτητα και σωστη.
Οπως δεν πιστευω οτι πρεπει,ντε και καλα καποιος να εχει δικιο η αδικο.Απο τη στιγμη που μιλαμε τεκμηριωμενα,ο καθενας εχει δικιο απο την δικη του σκοπια.Οσο για το δυναισθηματικο μου επιχειρημα,ε τι να κανω,απο τη στιγμη που πισω απο τους αριθμους και τις επιχειρησεις κρυβονται ανθρωποι,θα τους βαλω και αυτους στην εξισωση.
Για την ιστορια,το μπουφανακι ειναι πολυ καλο.Το πηρανε φιλοι.Ειδικα στο κρυο και το νερο δεν παιζεται.Ελπιζω μονο να μην το πηρες στο φωσφοριζε,γιατι το βραδυ θα εισαι σαν πυγολαμπιδα.
Οτι ειχα να πω για το θεμα νομιζω οτι το ειπα.Επαναλαμβανομαι και αρχιζω να με βαριεμαι.:beer:
ΥΓ Δεν ξερω πως εβγαλες το συμπερασμα οτι δεν μου αρεσε το σεντονι σου.Μαλλον λαθος καταλαβες.
amyroukai
22/01/2016, 18:09
Το Χέλμετ σίτι στηρίζει την κερδοφορία του στο μηδενικό ΦΠΑ πχ που έχουν τα κράνη στην Μ.Β
στη σταθερή μικρή φορολογία, στα πιο φτηνά ταχυδρομικά.
Νικόλα τα Βρεττανικά μαγαζιά είχαν ΕΝΑ, νομίζω το play(κάτι) που εδραζόταν σε νήσους μπλαμπλα χωρίς φόρους και συμπαραμαρτούντα και είχε παιχνίδια ηλεκτρονικά κλπ, δεν δουλεύει πιά με το καθεστώς. Τα λοιπά που ψωνίζει πολύς κόσμος και από την χώρα μας αν δεις που είναι οι φυσικές διευθύνσεις των καταστημάτων είναι κανονική ηπειρωτική Μεγάλη Βρεττανία και αυτό που λες δεν ισχύει.
Εκτός αν είμαστε τόσο μάγκες που πληρώνουμε 540 εδώ με 23% ΦΠΑ και πληρώνουν και οι Άγγλοι 540 ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ για το ίδιο (φρέσκο) NXR ας πούμε. Κάτι δεν κολλάει σε αυτό που λες...
Επίσης αν δεν θυμάσαι, είμαι ο ίδιος ελεύθερος επαγγελματίας. Αν σε όποια υπηρεσία του κλάδου μου εγώ ζητάω έτσι γιατί είμαι ωραίος διπλά λεφτά από τους άλλους, μάντεψε, ούτε Βουλγαρία με σώζει ούτε Νήσοι Φερόε ούτε τίποτα. Ένα ευρώ παραπάνω να πεις, "α φχαριστώ πολύ" κλικ. Οι άλλοι εργαζόμενοι όμως έχουν οικογένεια, μέλλον, όνειρα, υποχρεώσεις...
Βέβαια έχω εκείνα τα τριάντα αδήλωτα χιλιάρικα εσόδων και δεν ανησυχώ για το μέλλον μου... :bawl: Να πάρω φέτος την Multi και του χρόνου δύο άφρικα ή το ανάποδο... first world problems γμτ.
θα πρεπει παντα να θυμομαστε οτι τα προιοντα μοτο στα οποια αναφερομαστε σε μας ειναι εισαγομενα ενω στα ξενα μαγαζια εγχωρια
SHOEI, ARAI, SHARK κλπ κλπ κλπ όλα εισαγόμενα στην Αγγλία. Τι βγάζουν αυτοί εγχώριο κράνος;
Και τα "τοπικά" ρούχα κυρίως, δεν είναι πιο φτηνά σε Αγγλικά μαγαζιά από ότι στο Motocard ή στο FC-Moto.
Το αυτό για τα Schuberth, Held και λοιπά στο FC σε σχέση με άλλα.
@Πάνο λάθος, με συγχωρείς.
stefanos
22/01/2016, 18:10
Ξεβρακωθείς δεν ξεβρακωθείς εσύ (κι εγώ ) δεν αλλάζει τίποτα.
(ή λουκετάρει...)
Να πάει φίλε και να με ειδοποιήσει να του κουνάω το μαντίλι.
Αντιλαμβάνομαι τον όρο "ανταγωνιστικότητα" αλλά έως ένα ορισμένο σημείο.
Άλλο να έχω μια φάμπρικα με 2000 εργαζομένους και άλλους τόσους προμηθευτές και να την βοηθήσω να είναι ανταγωνιστική και
άλλο να βοηθήσω ένα έμπορο εισαγόμενων προϊόντων να ξεχαρβαλώσει τελείως το εμπορικό μου ισοζύγιο.
stefanos
22/01/2016, 18:29
Αυτό που ξαναείπα στο σεντόνι που δεν σου άρεσε, ήταν ότι αγόρασα "στοκ" από Ελλάδα (δηλαδή φρέσκο αλλά απερχόμενο μοντέλο, όχι αρχαιολογία ξεχασμένη σε αποθήκη που γράφτηκε πρόσφατα ότι ξεσαβουρώθηκε στο μπαζάρ στο ΣΕΦ, για παράδειγμα), σε τιμή καλύτερη απ' έξω (όπου επίσης πωλείται προσφορά το ίδιο προϊόν) και μπράβο στον εισαγωγέα και στο δίκτυο διανομής που το πούλησαν ανταγωνιστικά και καλύτερα από τους ξένους. Φαντάζομαι δεν ξεβρακώθηκαν, δεν έχασαν, δεν καταστρέφονται, το ίδιο πράγμα είχε κάνει ο εισαγωγέας και με άλλα μοντέλα στο παρελθόν γιατί θυμάμαι τις καταχωρήσεις στον τύπο και την φυσική του παρουσία σε μοτο-εκθέσεις. Αν διορθωθούν και άλλοι σε άλλα μοτο-προϊόντα, δεν θα υπάρχει πιά λόγος να ψωνίσεις απ'έξω. Απλό, ελπίζω και κατανοητό. Δεν είπα σε κανένα ποστ κάτι διαφορετικό, αλλά προφανώς έχουμε διαφορετικές παραστάσεις, διαφωνούμε, υγιές είναι και αυτό.
Για την ιστορία, SCOTT All Terrain TP. Είθε να βγει όσο καλό ήταν το Dainese και να περάσουμε εξίσου καλά παρέα.
Εσύ κατάλαβες αυτά που γράφεις.
Εγώ κατάλαβα οτι εάν δεν χάνει με 199 που στο έδωσε
αυτοί που παλιά το αγόρασαν 439 είναι κορόιδα.
Και αν αυτό είναι πολιτική του μαγαζιού (να πουλάει διπλάσια τιμή) να το θυμάμαι να μην ψωνίζω:lol:
Bladerunner
22/01/2016, 18:32
Εκτός αν είμαστε τόσο μάγκες που πληρώνουμε 540 εδώ με 23% ΦΠΑ και πληρώνουν και οι Άγγλοι 540 ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ για το ίδιο (φρέσκο) NXR ας πούμε. Κάτι δεν κολλάει σε αυτό που λες...
Κι όμως. Τα κράνη, (όπως και είδη διατροφής), στην Μ. Βρετανία θεωρούνται βασικά αγαθά και απαλλάσσονται του ΦΠΑ
amyroukai
22/01/2016, 18:34
Εσύ κατάλαβες αυτά που γράφεις.
Εγώ κατάλαβα οτι εάν δεν χάνει με 199 που στο έδωσε
αυτοί που παλιά το αγόρασαν 439 είναι κορόιδα.
Και αν αυτό είναι πολιτική του μαγαζιού (να πουλάει διπλάσια τιμή) να το θυμάμαι να μην ψωνίζω:lol:
Το "παλιό" όλοι το ξεφορτώνονται. Στο Ζάρα και στο Μάρα, στο οποιοδήποτε μαγαζί τώρα στις εκπτώσεις πουλάει 40 και 50% κάτω, μην ξαναμπείς τότε... :)
Για να μην το πάω πάλι στα κράνη, από 500+ στα 260 ένα που κοιτάω, τα πασίγνωστα NXR από 540 στα 320 ή 350 ανάλογα το σχέδιο λέμε, διαλιέχτε πσωνίστε.
Είναι ΚΑΛΟ να "αδειάζουν" τα παλιά μοντέλα. Και έχοντας χώσει κάμποσα χιλιάρικα σε "νέες" κολεξιόν τότε που είχα παραπάνω (και που δεν μετανιώνω διότι έσωσαν το τομάρι μου ουκ ολίγες φορές), χαίρομαι που έχω πρόσβαση σε παλιότερες τοπ κολεξιόν σε καλή τιμή.
amyroukai
22/01/2016, 18:42
Κι όμως. Τα κράνη, (όπως και είδη διατροφής), στην Μ. Βρετανία θεωρούνται βασικά αγαθά και απαλλάσσονται του ΦΠΑ
Ενδιαφέρον...
"Κορόιδα" οι Άγγλοι πελάτες τότε (στα καινούρια) και κερδοσκόποι οι μαγαζάτορες.
προσθήκη: στο shopping cart επειδή έγραφε calculate taxes&shipping είχα την εντύπωση ότι συνυπολόγιζε το ΦΠΑ (γιατί θεωρητικά δεν τον γλιτώνεις όπου και αν ψωνίσεις).
dimmie_72
22/01/2016, 19:12
Σιγά μη δουλεύει. Το ΑΦΜ μεταφέρει. Εκτός αν πίστεψες και συ το: "60.000 Ελληνικές επιχειρήσεις μεταφέρθηκαν στη Βουλγαρία"! :lol:
MG-KTiNoS
22/01/2016, 21:46
Σιγά μη δουλεύει. Το ΑΦΜ μεταφέρει. Εκτός αν πίστεψες και συ το: "60.000 Ελληνικές επιχειρήσεις μεταφέρθηκαν στη Βουλγαρία"! :lol:
Να δεις που ξέρω ένανΕ που πήρε τη "βιοτεχνία" και την πήγε... Μάντσεστερ....
:cry:
Νικόλα τα Βρεττανικά μαγαζιά είχαν ΕΝΑ, νομίζω το play(κάτι) που...
http://www.reevu.gr/katargisi-fpa
:(
Φωνάαααζαμε σα μλκες κάποτε....
Τελικά με το ιντερνέτ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΗ
amyroukai
23/01/2016, 08:00
Ρε Νικόλα....
Το είπα και πιο πίσω, μετά που το είπε και ο blade.
Στην Αγγλία χωρίς ΦΠΑ, τα κράνη ίδια τιμή με εδώ (πλην προσφορών). Κέρδισε κάτι ο καταναλωτής εκεί; Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα κερδίσει εδω;
Να δεις που ξέρω ένανΕ που πήρε τη "βιοτεχνία" και την πήγε... Μάντσεστερ
Για κάτοικο Ελλάδος με εισοδήματα εξωτερικό, αυτό που ισχύει είναι ότι απαλλάσσεται από την καταβολή εδώ των φόρων που κατέβαλλε έξω. Αν έχει πληρώσει περισσότερους φόρους έξω από ότι θα πλήρωνε εδώ, δεν δικαιούται επιστροφή. Για να μην πληρώνεις φόρο εδώ πρέπει και η επιχείρηση να είναι έξω και ο ιδιοκτήτης να μένει έξω. Ειδικά για την Βουλγαρία (βρέθηκε λογιστής που μου το πρότεινε), η εφορία ζητάει να αποδεικνύεται ότι ή διοίκηση της επιχείρησης γίνεται έξω επίσης άρα θα μετακινείται το αφεντικό η θα μένει εκεί. Δεν είναι όλα έτσι απλά.
MG-KTiNoS
23/01/2016, 15:02
, η εφορία ζητάει να αποδεικνύεται ότι ή διοίκηση της επιχείρησης γίνεται έξω επίσης άρα θα μετακινείται το αφεντικό η θα μένει εκεί. Δεν είναι όλα έτσι απλά.
Άμα είναι να λουκετάρεις ξέρεις πόσο απλά πας και μενεις Σμυρνη, Μάτσεστερ, Πλέβεν.... κλπ κλπ?
(έχω φίλους)
Απλούστατα είναι τα πράγματα.
Όλοι φεύγουν φίλεεεε.
Κάναμε μάγκες τους Τούρκους, τους φυρομ πως τους λένε, τους Βούλγαρους και δεν ξέρω κι εγώ ποιούς άλλους...
Μην σου πω πόσοι γιατροί, φαρμακοποιοί, δικηγόροι, τραπεζικοί, τεχνίτες και τεχνικοί έχουν πάρει πουλο από δω.
Βουλιάζουμε και δεν μπορώ να φανταστώ ΠΩΣ ή ΠΟΤΕ θα ξαναφτιαχτούν όλα αυτά που γ.... καν
:cry:
free rider
22/06/2020, 13:19
Το ερώτημα έρχεται απλό και σαφές. Αφορμή ήταν το ότι άκουσα ψιλοεξυπναδούλες σε κάποιο θέμα σχετικά με την αγορά κράνους.
Το να ψωνίζει κανείς από το internet είναι το ένα είναι το άλλο , δεν κάνει δεν δείχνει δεν ξέρεις τι θα σου προκύψει , μπορεί να βγει ένας ιπποπόταμος και να σε φάει... και λοιπές εξυπνάδες.
Η ανάπτυξη της ελληνικής αγοράς τα προηγούμενα χρόνια ακολούθησε την εποχή ευμάρειας που υπήρχε διάχυτη στην ελληνική κοινωνία.
Ετσι δημιουργήθηκαν εταιρίες που έφεραν κερδοφορία μόνο και μόνο με την μεταπώληση και τις εισαγωγές.
Η ανάπτυξη της αγοράς του ιντερνετ, το e commerce, όμως παρ όλες τις στρεβλώσεις του τραπεζικού συστήματος, έφερε τα πάνω κάτω στο εμπόριο ακόμα και στον μοτοσικλετιστικό επιχειρηματικό κόσμο.
Χάνεται δίκαια το μερίδιο της αγοράς από εταιρίες που ανοίγουν με το σκεπτικό : " το φέρνω απ έξω και το μεταπουλάω " παρ όλο που μπορεί κάποιος να το πάρει μόνος του απ έξω?
Σύμφωνα με τις πέντε δυνάμεις του Poter, η διαπραγματευτική δύναμη των αγοραστών εξαρτάται από την δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε ανταγωνιστικά προϊόντα και άρα η διατήρηση ενός μονοπωλίου όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση εκείνου των αξεσουάρ μοτοσυκλετών υφίσταται μεγάλες πιέσεις.
Το μαρκετινγκ προορίζεται στο να ανακαλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών. Πάνω σε αυτές τις ανάγκες θα καθοδηγήσει λύσεις και έτσι θα παράγει κέρδος για τις επιχειρήσεις. Βασίζεται σε πέντε στοιχεία. Τα πέντε P's. Price Product ,Place Promotion και People.
Πιστεύετε ότι οι μοτοσυκλετιστικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα με εξαίρεση κάποιες που ξεχωρίζουν όπως Hellini , έχουν ξοδέψει πολλά ευρώ για κάποιον σχεδιασμό?
Το ερώτημα :
Υπό το πρίσμα αυτών των δεδομένων θα πρέπει να παραμείνουν όλες αυτές οι επενδύσεις εμπορικών εταιριών ή παροχής υπηρεσιών στην Ελλάδα της κρίσης του 2016 ή θα πρέπει μοιραία να κλείσουν??
ή να μετασχηματιστούν?
Τέλος καλό είναι να αναφερθούν τα πλεονεκτήματα του e commerce μπας και ξυπνήσουμε λίγο..
http://www.excelixi.org/el/Knowledge-Base/e-Business/Ta_5_pleonektimata_tou_Ilektronikou_Emporiou
Σαν από φλασιά θυμήθηκα το μοτο.γρ κάποια στιγμή την ώρα που οδηγούσα, μετά θυμήθηκα ότι είχα γράψει αυτό το τοπικ προειδοποιώντας ...
τώρα μετά απο 4 χρόνια, νομίζω ότι ίσως ήταν λίγο μπροστά απο την εποχή του.
Δυστυχώς έφτασε το πλήρωμα του χρόνου και όσα έγραφα σαν αναγκαιότητα κάποιοι για να επιβιώσουν θα τα ακολούθησαν.
τι ωραία που είναι να ξαναδιαβάζεις τι έγραφες πριν κάποια χρόνια...!!!!!
Σαν από φλασιά θυμήθηκα το μοτο.γρ κάποια στιγμή την ώρα που οδηγούσα, μετά θυμήθηκα ότι είχα γράψει αυτό το τοπικ προειδοποιώντας ...
τώρα μετά απο 4 χρόνια, νομίζω ότι ίσως ήταν λίγο μπροστά απο την εποχή του.
Δυστυχώς έφτασε το πλήρωμα του χρόνου και όσα έγραφα σαν αναγκαιότητα κάποιοι για να επιβιώσουν θα τα ακολούθησαν.
τι ωραία που είναι να ξαναδιαβάζεις τι έγραφες πριν κάποια χρόνια...!!!!!
Ναι εν μέρη δίκιο είχες.
Μόνο που Ελληνικές εταιρίες έχουν πια φορολογική έδρα στο εξωτερικό
οπότε φυσικά μπορούν να είναι μια χαρά ανταγωνιστικές.
Οκ λίγα ευρώ παραπάνω δεν είναι και τόσο τρομερό
αν έχεις φυσική έδρα που μπορείς να πας να δεις τι γίνεται
(πολλά είναι)
Για το ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο
=παγκάκια 6000 ευρώ κλπ=
τώρα που το πουλί πέταξε σ αφήνω να μαντέψεις
Η αγορά πάντως θα αυτορυθμιστεί.
Το μόνο σίγουρο
:lol:
free rider
07/07/2020, 15:52
Ναι εν μέρη δίκιο είχες.
Μόνο που Ελληνικές εταιρίες έχουν πια φορολογική έδρα στο εξωτερικό
οπότε φυσικά μπορούν να είναι μια χαρά ανταγωνιστικές.
Οκ λίγα ευρώ παραπάνω δεν είναι και τόσο τρομερό
αν έχεις φυσική έδρα που μπορείς να πας να δεις τι γίνεται
(πολλά είναι)
Για το ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο
=παγκάκια 6000 ευρώ κλπ=
τώρα που το πουλί πέταξε σ αφήνω να μαντέψεις
Η αγορά πάντως θα αυτορυθμιστεί.
Το μόνο σίγουρο
:lol:
Η ουσία όμως δεν ήταν ότι πήγα να πουλήσω υπηρεσίες.. άκου να δεις τι σκέφτηκε ο άλλος
θα μου πεις, τι περιμένεις από λογιστάκο;; και να πεις ότι δεν με ήξερε..
Μου έκανε εντύπωση το πέσιμο γιατί τους χάλαγα τη μαγιά, ενώ αυτό που ήθελα να τους πω είναι ότι κυριολεκτικά βρίσκονταν στο κόσμο τους
Γέλασα που μέσα στην κρίση του κορονοιού, που θα ξανάρθει δεν υπάρχει περίπτωση να μην...
πλακώθηκαν όλοι να φτιάχνουν e shop....!!!!!!
Ρε να κλείσετε καλύτερα...
σπίτια σας ούλοι
:D
τι να αυτορυθμιστεί μωρέ, να αυτοεξευτελιστεί έχει καταφέρει με αυτό το καθυστερημένο
Δεν θέλω να σε προβάλω αλλά βαριέμαι να ασχοληθώ άλλο
Τώρα που όλοι οι σοβαροί άνθρωποι πήραν τα λεφτά τους και φύγανε
πείτε ότι θέλετε...
Τα χαμόγια νικήθηκαν κι η Ελλάδα γλίτωσε την εκμετάλλευση
Καλή τύχη
harris_x
20/07/2024, 13:55
Παρακαλώ να μη βάζουμε σκέτα links.
free rider αν θέλεις κάνε copy paste και βαλε το link για αναφορά της πηγής.
Κανόνας #5: (https://www.moto.gr/forums/misc.php?do=showrules)
[...]
Δεν ανοίγουμε θέματα και δεν απαντούμε βάζοντας σκέτα links.
free rider
20/07/2024, 14:41
σώπα ρε
ξεκαβάλησες το θηρίο και άρχισες το συντονιστιλίκι;
καλή συνέχεια
harris_x
20/07/2024, 18:01
σώπα ρε
ξεκαβάλησες το θηρίο και άρχισες το συντονιστιλίκι;
καλή συνέχεια