View Full Version : Πρέπει να συρρικνωθεί το μερίδιο της επιχειρηματικότητας των Ελληνικών μοτο-επιχειρήσ
free rider
17/01/2016, 19:16
Το ερώτημα έρχεται απλό και σαφές. Αφορμή ήταν το ότι άκουσα ψιλοεξυπναδούλες σε κάποιο θέμα σχετικά με την αγορά κράνους.
Το να ψωνίζει κανείς από το internet είναι το ένα είναι το άλλο , δεν κάνει δεν δείχνει δεν ξέρεις τι θα σου προκύψει , μπορεί να βγει ένας ιπποπόταμος και να σε φάει... και λοιπές εξυπνάδες.
Η ανάπτυξη της ελληνικής αγοράς τα προηγούμενα χρόνια ακολούθησε την εποχή ευμάρειας που υπήρχε διάχυτη στην ελληνική κοινωνία.
Ετσι δημιουργήθηκαν εταιρίες που έφεραν κερδοφορία μόνο και μόνο με την μεταπώληση και τις εισαγωγές.
Η ανάπτυξη της αγοράς του ιντερνετ, το e commerce, όμως παρ όλες τις στρεβλώσεις του τραπεζικού συστήματος, έφερε τα πάνω κάτω στο εμπόριο ακόμα και στον μοτοσικλετιστικό επιχειρηματικό κόσμο.
Χάνεται δίκαια το μερίδιο της αγοράς από εταιρίες που ανοίγουν με το σκεπτικό : " το φέρνω απ έξω και το μεταπουλάω " παρ όλο που μπορεί κάποιος να το πάρει μόνος του απ έξω?
Σύμφωνα με τις πέντε δυνάμεις του Poter, η διαπραγματευτική δύναμη των αγοραστών εξαρτάται από την δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε ανταγωνιστικά προϊόντα και άρα η διατήρηση ενός μονοπωλίου όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση εκείνου των αξεσουάρ μοτοσυκλετών υφίσταται μεγάλες πιέσεις.
Το μαρκετινγκ προορίζεται στο να ανακαλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών. Πάνω σε αυτές τις ανάγκες θα καθοδηγήσει λύσεις και έτσι θα παράγει κέρδος για τις επιχειρήσεις. Βασίζεται σε πέντε στοιχεία. Τα πέντε P's. Price Product ,Place Promotion και People.
Πιστεύετε ότι οι μοτοσυκλετιστικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα με εξαίρεση κάποιες που ξεχωρίζουν όπως Hellini , έχουν ξοδέψει πολλά ευρώ για κάποιον σχεδιασμό?
Το ερώτημα :
Υπό το πρίσμα αυτών των δεδομένων θα πρέπει να παραμείνουν όλες αυτές οι επενδύσεις εμπορικών εταιριών ή παροχής υπηρεσιών στην Ελλάδα της κρίσης του 2016 ή θα πρέπει μοιραία να κλείσουν??
ή να μετασχηματιστούν?
Τέλος καλό είναι να αναφερθούν τα πλεονεκτήματα του e commerce μπας και ξυπνήσουμε λίγο..
http://www.excelixi.org/el/Knowledge-Base/e-Business/Ta_5_pleonektimata_tou_Ilektronikou_Emporiou
Pan (dvs)
17/01/2016, 19:48
Ποτε θα καταλαβεις εσυ και ολοι οι υπολοιποι οτι το εμποριο δεν ειναι θεωρια?Ποιος σας παραμυθιασε οτι οταν ο καταναλωτης εχει απευθειας προσβαση στα προιοντα,θα τα παρει και σε καλυτερη τιμη?
Οι εμπορικες επιχειρησεις αντλουν το κερδος τους ,χονδρικα,απο τις οικονομιες κλιμακος.Δηλαδη παιρνουνε 100 κρανη απο το εργοστασιο,με τιμη 30% κατω,απ οτι θα πουλησει το ιδιο το εργοστασιο απευθειας στον καταναλωτη.Τωρα αν ο εμπορος το πουλησει ακριβοτερα,ας παει ο καταναλωτης να το παρει κατευθειαν απο την πηγη.
Αλλα και ο καταναλωτης ειναι μεγαλη κουφαλα.Πρωτα δοκιμαζει το κρανος στον εμπορο,του βγαζει την ψυχη,τον φορτωνει εξοδα και μετα στηνεται στο ιντερνετ και περιμενει να σπασουνε τα νουμερα σε καποιο Γερμανικο μαγαζι,για να το παρει 15 ευρω φθηνοτερα.Συν τοις αλλοις μολις το παραλαβει αρχιζει και θαβει τα Ελληνικα μοτομαγαζα.
Δεν θα βαρεθω να το λεω:τα Ελληνικα μοτομαγαζα εχουνε πολυ καλες τιμες,αρκετα καλη εξυπηρετηση και τα περισσοτερα απο αυτα αξιζουνε την υποστηριξη μας.Σε γενικες γραμμες δεν εχουνε να ζηλεψουνε πολλα απο αυτα του εξωτερικου.
Το θεμα ομως,οπως σου ειπα και παλαιοτερα,εχει συζητηθει πολλες φορες στο φορουμ.Αν εχεις ορεξη ψαξτο.
ΥΓ.Με το συμπαθειο αλλα ο τιτλος του θεματος δειχνει προκαταληψη και κακια.:beer:
"Πρέπει να συρρικνωθεί το μερήδιο της επιχειρηματικότητας των Ελληνικών μοτο-επιχειρήσ..."
Γιατι παλικαρι μου πρεπει να γινει αυτο?Απο την τσεπη σου τα κλεβουνε?
xristos x
17/01/2016, 19:55
Το ερώτημα έρχεται απλό και σαφές. Αφορμή ήταν το ότι άκουσα ψιλοεξυπναδούλες σε κάποιο θέμα σχετικά με την αγορά κράνους.
Το να ψωνίζει κανείς από το internet είναι το ένα είναι το άλλο , δεν κάνει δεν δείχνει δεν ξέρεις τι θα σου προκύψει , μπορεί να βγει ένας ιπποπόταμος και να σε φάει... και λοιπές εξυπνάδες.
Η ανάπτυξη της ελληνικής αγοράς τα προηγούμενα χρόνια ακολούθησε την εποχή ευμάρειας που υπήρχε διάχυτη στην ελληνική κοινωνία.
Ετσι δημιουργήθηκαν εταιρίες που έφεραν κερδοφορία μόνο και μόνο με την μεταπώληση και τις εισαγωγές.
Η ανάπτυξη της αγοράς του ιντερνετ, το e commerce, όμως παρ όλες τις στρεβλώσεις του τραπεζικού συστήματος, έφερε τα πάνω κάτω στο εμπόριο ακόμα και στον μοτοσικλετιστικό επιχειρηματικό κόσμο.
Χάνεται δίκαια το μερίδιο της αγοράς από εταιρίες που ανοίγουν με το σκεπτικό : " το φέρνω απ έξω και το μεταπουλάω " παρ όλο που μπορεί κάποιος να το πάρει μόνος του απ έξω?
Σύμφωνα με τις πέντε δυνάμεις του Poter, η διαπραγματευτική δύναμη των αγοραστών εξαρτάται από την δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε ανταγωνιστικά προϊόντα και άρα η διατήρηση ενός μονοπωλίου όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση εκείνου των αξεσουάρ μοτοσυκλετών υφίσταται μεγάλες πιέσεις.
Το μαρκετινγκ προορίζεται στο να ανακαλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών. Πάνω σε αυτές τις ανάγκες θα καθοδηγήσει λύσεις και έτσι θα παράγει κέρδος για τις επιχειρήσεις. Βασίζεται σε πέντε στοιχεία. Τα πέντε P's. Price Product ,Place Promotion και People.
Πιστεύετε ότι οι μοτοσυκλετιστικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα με εξαίρεση κάποιες που ξεχωρίζουν όπως Hellini , έχουν ξοδέψει πολλά ευρώ για κάποιον σχεδιασμό?
Το ερώτημα :
Υπό το πρίσμα αυτών των δεδομένων θα πρέπει να παραμείνουν όλες αυτές οι επενδύσεις εμπορικών εταιριών ή παροχής υπηρεσιών στην Ελλάδα της κρίσης του 2016 ή θα πρέπει μοιραία να κλείσουν??
ή να μετασχηματιστούν?
Τέλος καλό είναι να αναφερθούν τα πλεονεκτήματα του e commerce μπας και ξυπνήσουμε λίγο..
http://www.excelixi.org/el/Knowledge-Base/e-Business/Ta_5_pleonektimata_tou_Ilektronikou_Emporiou
Μαλλον για τις αναζητησεις προβληματισμους επρεπε να παει το θεμα....
Χιλιοσυζητημενο θεμα.... και τα πλεονεκτηματα για καποιους ειναι μειονεκτηματα για καποιους αλλους...
Επισης αλλη η κατασταση προ 5ετιας αλλη σημερα και αλλη πριν 10 χρονια που οι τιμες ηταν στο θεο.
Τα πλεονεκτημα του ιντερνετ επισης αλλα και των ηλεκτρονικων αγορων ειναι κοινα παραδεκτα, δεν τα αμφισβητει κανεις....
Το ερωτημα λοιπον δεν ειναι αν θα πρεπει να αγορασω απο φυσικο καταστημα ή απο το ιντερνετ, αλλα το αν με συμφερει αγορα απο μαγαζι του εξωτερικου η του εσωτερικου.
Τι ακριβως ρωτας λοιπον; Το αν θα πρεπει η δεν πρεπει το κρινει...."η ελευθερη αγορα"...
stefanos
17/01/2016, 19:56
Το ίντερνετ όπως το έχω δει είναι τιμές κοντά στον κατάλογο ή ξεστοκαρίσματα.
Το ξεστοκάρισμα βολεύει τον καταναλωτή αλλά από εκεί και πέρα το να αγοράζεις από ίντερνετ
τιμές καταλόγου είναι κατά την γνώμη μου κοροϊδία, πάντα υπάρχει το παζάρι.
sapila racing
17/01/2016, 20:00
Το ίντερνετ όπως το έχω δει είναι τιμές κοντά στον κατάλογο ή ξεστοκαρίσματα.
Το ξεστοκάρισμα βολεύει τον καταναλωτή αλλά από εκεί και πέρα το να αγοράζεις από ίντερνετ
τιμές καταλόγου είναι κατά την γνώμη μου κοροϊδία, πάντα υπάρχει το παζάρι.
Kαι βέβαια πρέπει καπου να το δοκιμάσεις. ;)
Αν δεν υπήρχε μαγαζί να δoκιμάσει καποιος το κράνος που θέλει, πως θα το αγόραζε απο το internet?
Pan (dvs)
17/01/2016, 20:06
Αν δεν υπήρχε μαγαζί να δoκιμάσει καποιος το κράνος που θέλει, πως θα το αγόραζε απο το internet?
Ετσι ειναι.Εγιναν ολοι τζαμπα μαγκες...
stefanos
17/01/2016, 20:19
Αν κάποιος είναι καταναλωτής "θέλω τάδε επώνυμο μοντέλο τάδε" μπορεί να βολεύει.
Δεν είμαι τέτοιος καταναλωτής.
Θέλω γάντια ας πούμε, βγαίνω και κοιτάω τα γάντια την τιμή περιμένω και τον πωλητή να προτείνει κάτι,
αν ακούσω ατάκα "αυτά είναι τα τάδε τα καλύτερα" την κάνω κιόλας,
και μπορεί να γυρίσω σπίτι με οτιδήποτε μου αρέσει,
αλλά τις περισσότερες φορές με άλλο από αυτό που κοίταγα στο δίκτυο.
Έχω μπει σε μαγαζί να πάρω μπαλακλάβα και έφυγα με υποσιάγωνο για το κράνος μετά από παρατήρηση του πωλητή.
Αυτά δεν γίνονται στο διαδικτυο.
amyroukai
17/01/2016, 20:50
Κράνος SHARK RACE-R pro. Κατηργημένα σχέδια, δεν τα έχει πιά στην σελίδα της η εταιρία. Οι ξένοι ξεστοκάρουν μισή τιμή. Ο έλληνας το πουλάει ακόμα 500ρικο.
Είμαι "τσάμπα μάγκας" αν το πάρω απ' έξω και είμαι καλός (καλός μαλάκας μάλλον) αν το πάρω από εδώ;
Κράνος SHOEI NXR Mystify. Κατηργημένο σχέδιο έξω ξεστοκάρεται στα 350 ευρώ με πλήρη γκάμα σε νούμερα, εδώ έχει 540. Άλλα σχέδια NXR στα 320, επίσης πλήρη γκάμα με νούμερα, όχι σπασμένα. Είμαι "τσάμπα μάγκας" εγώ ή ο έμπορος;
Κράνος SHOEI Xspirit2, Shoya Tomizawa, δύο χρόνια μετά την κατάργηση από την γκάμα, το είχαν στον κατάλογο 700+, όταν είχε ξεστοκάρει η Ευρώπη στα μισά. Είναι "τσάμπα μάγκας" όποιος πήρε απ' έξω...;
Μην λέμε ότι να 'ναι. Επειδή τις ίδιες σελίδες που βλέπω εγώ τις βλέπει όποιος έμπορος έχει ίντερνετ στο μαγαζί του ή στο σπίτι του ή στο κινητό του αν θέλετε, θα έπρεπε να παρακολουθεί, να προσαρμόζεται και να διαφημίζει κιόλας, όπως κάνουν όλοι οι απ' έξω, τις ωραίες του προσφορές που περιέργως πως δεν γίνονται ποτέ. Για 15 ευρώ και για 20 προφανώς δεν αξίζει τον κόπο. Αλλά; για 200 ευρώ ή για 250 ευρώ ή παραπάνω, μην ακούω εξυπνάδες με ξένες τσέπες...
Σε ότι αφορά τρέχοντα μοντέλα, η ελληνική ARAI τα έχει πιο φτηνά απ'έξω. Στα παλιότερα σχέδια, ως ανωτέρω, αγρός... Κρίμα.
free rider
17/01/2016, 21:05
Ποτε θα καταλαβεις εσυ και ολοι οι υπολοιποι οτι το εμποριο δεν ειναι θεωρια?Ποιος σας παραμυθιασε οτι οταν ο καταναλωτης εχει απευθειας προσβαση στα προιοντα,θα τα παρει και σε καλυτερη τιμη?
Οι εμπορικες επιχειρησεις αντλουν το κερδος τους ,χονδρικα,απο τις οικονομιες κλιμακος.Δηλαδη παιρνουνε 100 κρανη απο το εργοστασιο,με τιμη 30% κατω,απ οτι θα πουλησει το ιδιο το εργοστασιο απευθειας στον καταναλωτη.Τωρα αν ο εμπορος το πουλησει ακριβοτερα,ας παει ο καταναλωτης να το παρει κατευθειαν απο την πηγη.
Αλλα και ο καταναλωτης ειναι μεγαλη κουφαλα.Πρωτα δοκιμαζει το κρανος στον εμπορο,του βγαζει την ψυχη,τον φορτωνει εξοδα και μετα στηνεται στο ιντερνετ και περιμενει να σπασουνε τα νουμερα σε καποιο Γερμανικο μαγαζι,για να το παρει 15 ευρω φθηνοτερα.Συν τοις αλλοις μολις το παραλαβει αρχιζει και θαβει τα Ελληνικα μοτομαγαζα.
Δεν θα βαρεθω να το λεω:τα Ελληνικα μοτομαγαζα εχουνε πολυ καλες τιμες,αρκετα καλη εξυπηρετηση και τα περισσοτερα απο αυτα αξιζουνε την υποστηριξη μας.Σε γενικες γραμμες δεν εχουνε να ζηλεψουνε πολλα απο αυτα του εξωτερικου.
Το θεμα ομως,οπως σου ειπα και παλαιοτερα,εχει συζητηθει πολλες φορες στο φορουμ.Αν εχεις ορεξη ψαξτο.
ΥΓ.Με το συμπαθειο αλλα ο τιτλος του θεματος δειχνει προκαταληψη και κακια.:beer:
"Πρέπει να συρρικνωθεί το μερήδιο της επιχειρηματικότητας των Ελληνικών μοτο-επιχειρήσ..."
Τελικά δεν μου κάνει εντύπωση που ο κάθε τυχάρπαστος ασχολείται με τον επιχειρηματικό κλάδο ειδικά στον χώρο της μοτοσυκλέτας ,
όλα όσα γράφεις βρίσκονται ανάμεσα στα ευχολόγια και στις βασκανίες μέσα σε καφενείο.
Μάλλον πρέπει παληκαράκι μου.... πρέπει να αρχίσεις να ανοίγεις τα αυτιά σου τα ματάκια σου και να κοιτάζεις λίγο παραέξω
γιατί αν ταμπουρωθείς στο μαγαζάκι σου το μόνο που θα καταφέρεις να κάνεις είναι να πουλάς μαγκιά στον καθρεύτη κάποια στιγμή γιατί στην τελική δεν θα πατάει ψυχή και θα μείνεις μόνος σου, ασε που θα σε πνίξουν τα χρέη και οι φόροι...
Από αυτά που γράφεις μάλλον δεν έχεις καταλάβει τι είναι οικονομία κλίμακας και πως δημιουργείται από μια επιχείρηση και γενικά τα έχεις μπερδέψει λιγάκι. Για την ιστορία οικονομία κλίμακας
δημιουργείται όταν η επιχείρηση κάνει οριζόντια ολοκλήρωση εξαγοράζει δηλ προμηθευτές.
Αυτό που θέλεις να γράψεις ότι πετυχαίνει είναι καλύτερες τιμές λόγω μαζικών αγορών χοντρικής. Μάλιστα
αφού ξεκαθαρίσαμε τι θέλεις να πεις ,
τα υπόλοιπα κινούνται ανάμεσα σε υποθέσεις οπότε αδυνατείς να καταλάβεις ότι δεν με απασχολεί το αν θα κλείσουν τα μικρομάγαζα αλλά αν θα καταφέρουν να καταλάβουν ότι είναι αναγκαιότητα να μετασχηματιστούν..
Και είσαστε αναγκασμένοι να προσαρμοστείτε στα νέα δεδομένα, γιατί οι δεινόσαυροι που δεν προσαρμόστηκαν , εξαφανίστηκαν και να ξυπνήσετε αν θέλετε να επιβιώσετε, αυτό σας λέω παλικαράκι ...
αλλά εσύ αυτό που κατάλαβες είναι ότι σου επιτέθηκε κάποιος εδώ μέσα.
Μην κουράζεσαι, τώρα που κάθε χρόνο θα ρίχνεις τα διπλάσια για την ασφάλισή σου και την φορολογία,
θα κάθεσαι πίσω από την πόρτα του μαγαζιού σου όσο αντέξεις βέβαια και θα περιμένεις να φανεί κανένα πτώμα μπας και του τα μασήσεις..
Αυτές οι επιχειρήσεις είναι δεδομένο ότι θα γλυτώσουν τους ιδιοκτήτες τους από περιττό κόστος και καλύτερα να κλείσουν άμεσα.
Εταιρίες όπως η Hellini πχ. Που έχουν στρατηγική σχεδίαση μέσα στην ελληνική αγορά θα μείνουν.
Ποια είναι η στρατηγική σχεδίαση σου παλικαράκι μ?? το να τα μασάς από τα πτώματα?
καλή όρεξη
κατάλαβες μαγκάκο ?
amyroukai
17/01/2016, 21:09
H Hellini που λες και ξαναλές ποιά εταιρία είναι γιατί την βάζω google και δεν βγάζει αποτέλεσμα;
free rider
17/01/2016, 21:15
Μαλλον για τις αναζητησεις προβληματισμους επρεπε να παει το θεμα....
Χιλιοσυζητημενο θεμα.... και τα πλεονεκτηματα για καποιους ειναι μειονεκτηματα για καποιους αλλους...
Επισης αλλη η κατασταση προ 5ετιας αλλη σημερα και αλλη πριν 10 χρονια που οι τιμες ηταν στο θεο.
Τα πλεονεκτημα του ιντερνετ επισης αλλα και των ηλεκτρονικων αγορων ειναι κοινα παραδεκτα, δεν τα αμφισβητει κανεις....
Το ερωτημα λοιπον δεν ειναι αν θα πρεπει να αγορασω απο φυσικο καταστημα ή απο το ιντερνετ, αλλα το αν με συμφερει αγορα απο μαγαζι του εξωτερικου η του εσωτερικου.
Τι ακριβως ρωτας λοιπον; Το αν θα πρεπει η δεν πρεπει το κρινει...."η ελευθερη αγορα"...
Αυτό που προσπαθώ να δώσω να καταλάβετε είναι ότι οι εταιρίες που έζησαν όλα αυτά τα χρόνια με τον γνωστό τρόπο πώλησης και κερδοφορίας είναι αδύνατον να μπορέσουν να παραμείνουν σύμφωνα με τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα.
Όταν τα πλεονεκτήματα εξανεμίζονται τότε ο επιχειρηματίας θα πρέπει να βρει τρόπο να μετασχηματιστεί για να επιβιώσει.
Αντί να κοροϊδεύουμε λοιπόν τον κάθε άσχετο καλό θα ήταν να σκεφτούμε λύσεις.
Γιατί αν εγώ μπορώ να βρω αυτό που πουλάς εσύ πολύ πιο φτηνά εσύ φεύγεις από την αγορά.
Για παράδειγμα κοίτα τι σκέφτηκε ο φίλος με τα φακομ εδώ μέσα. Του βγάζω το καπέλο και θα πάω να ψωνίσω μόνο και μόνο γιατί σκέφτηκε μια καμπάνια και την πραγματοποίησε. Έτσι πλησιάζεις τον καταναλωτή σου. Κατάλαβες?
Ο προσφορές , οι συνοδευτικές υπηρεσίες προ και μετά την πώληση , οι εκπτώσεις , τα loyalties όλα αυτά είναι εργαλεία
Ποιος από τα μοτο μάγαζα κάνει κάτι τέτοιο? ή απλά μου άνοιξες και περιμένεις ότι όλοι θα κάνουμε ουρά για να στα ακουμπήσουμε?
ας γελάσω...
free rider σε παρακαλώ μη προκαλείς και μην χρησιμοποιείς επίθετα. Αντιλαμβάνεσαι νομίζω ότι το κείμενο σου είναι εριστικό. Κάλμα.
tzimidis
17/01/2016, 21:19
Για την ιστορία οικονομία κλίμακας δημιουργείται όταν η επιχείρηση κάνει οριζόντια ολοκλήρωση εξαγοράζει δηλ προμηθευτές.
E ????? :confused::confused::confused:
Από αυτά που γράφεις μάλλον δεν έχεις καταλάβει τι είναι οικονομία κλίμακας και πως δημιουργείται από μια επιχείρηση και γενικά τα έχεις μπερδέψει λιγάκι. Για την ιστορία οικονομία κλίμακας δημιουργείται όταν η επιχείρηση κάνει οριζόντια ολοκλήρωση εξαγοράζει δηλ προμηθευτές.
[/B]
O PanDvs μια χαρά το περιέγραψε. Εσύ μάλλον έχεις μπερδέψει τι σημαίνει και πως επιτυγχάνεται οικονομία κλίμακος. Που έχεις δει οτι οικονομία κλίμακος δημιουργείται με την εξαγορά του προμηθευτή?
Δηλαδή για να δημιουργήσει οικονομία κλίμακος και να πετύχει "οριζόντια ολοκλήρωση" (συγχώνευση με την εξαγοραζόμενη δηλαδή, Merger & Acquisition στην καθομιλουμένη, καμμία σχέση δηλαδή) ο Τζωρτζόπουλος και να μπορέσει να είναι ανταγωνιστικός...πρέπει να εξαγοράσει την Shoei?
Ε? :confused:
E ????? :confused::confused::confused:
Ε^2...
free rider
17/01/2016, 21:24
free rider σε παρακαλώ μη προκαλείς και μην χρησιμοποιείς επίθετα. Αντιλαμβάνεσαι νομίζω ότι το κείμενο σου είναι εριστικό. Κάλμα.
είναι αλήθεια ότι μερικές φορές γίνομαι εριστικός..
σχετικά με τις εταιρίες..
http://www.hellinmoto.com/#!__welcome
η κτμ , η ducati επίσης και άλλες
Pan (dvs)
17/01/2016, 21:28
Κράνος SHARK RACE-R pro. Κατηργημένα σχέδια, δεν τα έχει πιά στην σελίδα της η εταιρία. Οι ξένοι ξεστοκάρουν μισή τιμή. Ο έλληνας το πουλάει ακόμα 500ρικο.
Είμαι "τσάμπα μάγκας" αν το πάρω απ' έξω και είμαι καλός (καλός μαλάκας μάλλον) αν το πάρω από εδώ;
Κράνος SHOEI NXR Mystify. Κατηργημένο σχέδιο έξω ξεστοκάρεται στα 350 ευρώ με πλήρη γκάμα σε νούμερα, εδώ έχει 540. Άλλα σχέδια NXR στα 320, επίσης πλήρη γκάμα με νούμερα, όχι σπασμένα. Είμαι "τσάμπα μάγκας" εγώ ή ο έμπορος;
Κράνος SHOEI Xspirit2, Shoya Tomizawa, δύο χρόνια μετά την κατάργηση από την γκάμα, το είχαν στον κατάλογο 700+, όταν είχε ξεστοκάρει η Ευρώπη στα μισά. Είναι "τσάμπα μάγκας" όποιος πήρε απ' έξω...;
Μην λέμε ότι να 'ναι. Επειδή τις ίδιες σελίδες που βλέπω εγώ τις βλέπει όποιος έμπορος έχει ίντερνετ στο μαγαζί του ή στο σπίτι του ή στο κινητό του αν θέλετε, θα έπρεπε να παρακολουθεί, να προσαρμόζεται και να διαφημίζει κιόλας, όπως κάνουν όλοι οι απ' έξω, τις ωραίες του προσφορές που περιέργως πως δεν γίνονται ποτέ. Για 15 ευρώ και για 20 προφανώς δεν αξίζει τον κόπο. Αλλά; για 200 ευρώ ή για 250 ευρώ ή παραπάνω, μην ακούω εξυπνάδες με ξένες τσέπες...
Σε ότι αφορά τρέχοντα μοντέλα, η ελληνική ARAI τα έχει πιο φτηνά απ'έξω. Στα παλιότερα σχέδια, ως ανωτέρω, αγρός... Κρίμα.
Ρε φιλε το εχω ξαναπει,κουμαντο στην τσεπη κανενος δεν θα κανω.
Σαφως και καποια μαγαζια του εξωτερικου εχουνε τη δυνατοτητα,αφου εχουνε πουλησει χιλια κρανη απο ενα μοντελο να χαρισουνε και 50.Αλλα αλλο αυτο και αλλο να "κλεισουνε οι αλητες οι μοτο εμποροι που αισχροκερδουν".Ακομη και 10 ευρω διαφορα,οταν ο αλλος δεν τα εχει,μετρανε και ας παρει οτι θελει απ οπου θελει.Δεν δεχομαι ομως να απαξιωνει καποιος το μαγαζι που πηγε και εκανε προβα το κρανος και μετα το αγορασε απο αλλου.Κανε την προβα σου παρτο απο αλλου αλλα καντο γαργαρα ρε αδελφε.Εσυ φορτωνεις με εξοδα το εδω μαγαζι και δεν μπορει να γινει ανταγωνιστικο.
free rider
17/01/2016, 21:29
O PanDvs μια χαρά το περιέγραψε. Εσύ μάλλον έχεις μπερδέψει τι σημαίνει και πως επιτυγχάνεται οικονομία κλίμακος. Που έχεις δει οτι οικονομία κλίμακος δημιουργείται με την εξαγορά του προμηθευτή?
Δηλαδή για να δημιουργήσει οικονομία κλίμακος και να πετύχει "οριζόντια ολοκλήρωση" (συγχώνευση με την εξαγοραζόμενη δηλαδή, Merger & Acquisition στην καθομιλουμένη, καμμία σχέση δηλαδή) ο Τζωρτζόπουλος και να μπορέσει να είναι ανταγωνιστικός...πρέπει να εξαγοράσει την Shoei?
Ε? :confused:
ερε κοίτα που πρέπει να κάνω και μαθήματα οικονομικών
http://www.euretirio.com/oikonomies-klimakas/
τι σχέση έχει η οικονομία κλίμακας με την αγορά προϊόντων υπό χοντρική? όπου διαπραγματεύεσαι καλύτερα την τιμή?
μάλλον τα έχεις μπλέξει λίγο
αλλά δεν κατάλαβα..
ο τζωτρο δεν με απασχολεί πως θα κάνει οικονομία κλίμακάς , ας το βρει μόνος του , δουλειά του είναι αλλιώς ας με πληρώσει να του το βρω εγώ.
σιγά μην του πω και πως θα κάνει lunch ένα προϊόν στην αγορά.
Υ.Γ. τα venture capitals δεν είναι απαραίτητα για να κάνει κάποιος οικονομία κλίμακας όπως γράφεις, παρ όλα αυτά είναι ένα εργαλείο όμως..
ωραιο θεμα αλλα αμα μιλουσατε με πιο απλα ελληνικα θα ηταν καλυτερα
ωραιο θεμα αλλα αμα μιλουσατε με πιο απλα ελληνικα θα ηταν καλυτερα
Πιο απλα απο του PanDvs δεν γινεται.......
Pan (dvs)
17/01/2016, 21:44
Τελικά δεν μου κάνει εντύπωση που ο κάθε τυχάρπαστος ασχολείται με τον επιχειρηματικό κλάδο ειδικά στον χώρο της μοτοσυκλέτας ,
όλα όσα γράφεις βρίσκονται ανάμεσα στα ευχολόγια και στις βασκανίες μέσα σε καφενείο.
Μάλλον πρέπει παληκαράκι μου.... πρέπει να αρχίσεις να ανοίγεις τα αυτιά σου τα ματάκια σου και να κοιτάζεις λίγο παραέξω
γιατί αν ταμπουρωθείς στο μαγαζάκι σου το μόνο που θα καταφέρεις να κάνεις είναι να πουλάς μαγκιά στον καθρεύτη κάποια στιγμή γιατί στην τελική δεν θα πατάει ψυχή και θα μείνεις μόνος σου, ασε που θα σε πνίξουν τα χρέη και οι φόροι...
Από αυτά που γράφεις μάλλον δεν έχεις καταλάβει τι είναι οικονομία κλίμακας και πως δημιουργείται από μια επιχείρηση και γενικά τα έχεις μπερδέψει λιγάκι. Για την ιστορία οικονομία κλίμακας
δημιουργείται όταν η επιχείρηση κάνει οριζόντια ολοκλήρωση εξαγοράζει δηλ προμηθευτές.
Αυτό που θέλεις να γράψεις ότι πετυχαίνει είναι καλύτερες τιμές λόγω μαζικών αγορών χοντρικής. Μάλιστα
αφού ξεκαθαρίσαμε τι θέλεις να πεις ,
τα υπόλοιπα κινούνται ανάμεσα σε υποθέσεις οπότε αδυνατείς να καταλάβεις ότι δεν με απασχολεί το αν θα κλείσουν τα μικρομάγαζα αλλά αν θα καταφέρουν να καταλάβουν ότι είναι αναγκαιότητα να μετασχηματιστούν..
Και είσαστε αναγκασμένοι να προσαρμοστείτε στα νέα δεδομένα, γιατί οι δεινόσαυροι που δεν προσαρμόστηκαν , εξαφανίστηκαν και να ξυπνήσετε αν θέλετε να επιβιώσετε, αυτό σας λέω παλικαράκι ...
αλλά εσύ αυτό που κατάλαβες είναι ότι σου επιτέθηκε κάποιος εδώ μέσα.
Μην κουράζεσαι, τώρα που κάθε χρόνο θα ρίχνεις τα διπλάσια για την ασφάλισή σου και την φορολογία,
θα κάθεσαι πίσω από την πόρτα του μαγαζιού σου όσο αντέξεις βέβαια και θα περιμένεις να φανεί κανένα πτώμα μπας και του τα μασήσεις..
Αυτές οι επιχειρήσεις είναι δεδομένο ότι θα γλυτώσουν τους ιδιοκτήτες τους από περιττό κόστος και καλύτερα να κλείσουν άμεσα.
Εταιρίες όπως η Hellini πχ. Που έχουν στρατηγική σχεδίαση μέσα στην ελληνική αγορά θα μείνουν.
Ποια είναι η στρατηγική σχεδίαση σου παλικαράκι μ?? το να τα μασάς από τα πτώματα?
καλή όρεξη
κατάλαβες μαγκάκο ?
Μπαινω στον πειρασμο να σου απαντησω με αναλογο τροπο, αλλα δεν θα το κανω,γιατι η ζωη ειναι συντομη και δεν χαλνιεμαι ευκολα.:D
Για το πρωτο θα σου πω οτι εχω ταξιδεψει για την δουλεια μου στις 4 απο τις 5 ηπειρους.Ειδα πραγματα για τη δουλεια μου που κανουνε τις θεωριες των πεντε δυναμεων να φαινονται αστειες,οσο δεν λαμβανουνε υποψιν τους και αλλες παραμετρους.Μιας και το πας σε προσωπικο επιπεδο να σου πω οτι εχω κανει σχεδιαση για τη δικη μου επιχειρηση και δοξα το Θεο (που λενε) δεν χρειαζεται να ανησυχεις για μενα.
Τωρα για αυτο που αναφερω για τις οικονομιες κλιμακος μαλλον η δεν το καταλαβες,η δεν θελησες να το καταλαβεις.Ψαξτο λιγο και ισως να μου δωσεις δικιο.
Οσο για τα υπολοιπα μιας και ετσι οπως τα θετεις δεν εχουνε σχεση με το θεμα μας δεν θα μπω στον κοπο να τα σχολιασω ασυναρτησιες,μιας και πολλα απο αυτα δεν τα πολυκαταλαβα.:a9:
Αν θελεις την αποψη μου για κατι συγκεκριμενο και αν το θεσεις με τον σωστο τροπο,στη διαθεση σου.:beer:
Πιο απλα απο του PanDvs δεν γινεται.......
ναι απλα δεν μιλανε ολοι ετσι
ερε κοίτα που πρέπει να κάνω και μαθήματα οικονομικών
http://www.euretirio.com/oikonomies-klimakas/
τι σχέση έχει η οικονομία κλίμακας με την αγορά προϊόντων υπό χοντρική? όπου διαπραγματεύεσαι καλύτερα την τιμή?
μάλλον τα έχεις μπλέξει λίγο
αλλά δεν κατάλαβα..
ο τζωτρο δεν με απασχολεί πως θα κάνει οικονομία κλίμακάς , ας το βρει μόνος του , δουλειά του είναι αλλιώς ας με πληρώσει να του το βρω εγώ.
σιγά μην του πω και πως θα κάνει lunch ένα προϊόν στην αγορά.
Υ.Γ. τα venture capitals δεν είναι απαραίτητα για να κάνει κάποιος οικονομία κλίμακας όπως γράφεις, παρ όλα αυτά είναι ένα εργαλείο όμως..
Σε ευχαριστώ για τον κόπο που κάνεις να διδάξεις οικονομικά. Εξακολουθώ να σου λέω πως δεν ξέρεις τι λές όμως.
Το άσχετο (με αυτό που είπες) link περιγράφει την θεωρία των οικονομιών κλίμακος, που κάλλιστα μπορεί να έχει εφαρμογή σε οποιαδήποτε επιχείρηση, αν ξέρει ο ιδιοκτήτης τι του γίνεται. Που αναφέρει πως τα M&A's του προμηθευτή σου, παράγουν οικονομίες κλίμακος?
Και btw, τα venture capitals είναι εξίσου άσχετα με όσα λες. Τι σχέση έχουν τα VC με οικονομίες κλίμακος, είμαι πολύ περίεργος να ακούσω. Αν έχεις χρόνο, το μοιράζεσαι μαζί μας, να μάθουμε και εμείς οι άσχετοι.
amyroukai
17/01/2016, 21:49
Σαφως και καποια μαγαζια του εξωτερικου εχουνε τη δυνατοτητα,αφου εχουνε πουλησει χιλια κρανη απο ενα μοντελο να χαρισουνε και 50.
Διαφωνώ στο "χάρισμα".
Δεν χαρίζει, ξεστοκάρει τις αποθήκες και δεν κρατάει παθητικά. Ο Έλληνας έμπορος γιατί δεν κάνει το ίδιο;
Μπήκα στο τριπάκι ας πούμε τώρα και είδα και άλλα κράνη. Shuberth πχ, το ίδιο "ελαττωματικό" S2 που είναι προσφορά εδώ, είναι 20 ευρώ πιο φτηνό από την προσφορά χωρίς να είναι ελαττωματικό απ' έξω... Γιατί καταργήθηκε το χρώμα λογικά.
Δεν ξέρω κανέναν να "χαρίζει" τόσο ακριβό εμπόρευμα... Καταργήθηκε το μοντέλο; Να φεύγει να πάρει ζεστό χρήμα ο έμπορος, όσο κέρδισε κέρδισε πουλώντας το μοντέλο όταν ήταν στον ισχύοντα κατάλογο. Αλλά οι απ' έξω γενικά ξεστοκάρουν μετά κάθε σεζόν όλα τα προϊόντα, είναι μιά φιλοσοφία που δεν έχουν εδώ σε κανέναν τομέα.
Άλλο αστείο, τώρα που το θυμήθηκα. Έχω βάλει κάποια κιλάκια από τότε που είχα πάρει το μπουφάν μου, θέλω ένα νούμερο παραπάνω πλέον. Κοιτάω λοιπόν και βλέπω ένα ωραίο μπουφανάκι που μου άρεσε και τότε (2010) και... το πουλάνε ΑΚΟΜΑ στην ίδια τιμή που είχε και τότε (τελευταία φορά που το είδα σε ιστοσελίδα Ελληνική προ καιρού και μάλιστα είχε ΕΝΑ, στο νούμερο που το ήθελα)!!! Ρε έμπορα, το έχεις ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ στην αποθήκη... Τι έχεις κερδίσει πέραν του δεσμευμένου κεφαλαίου; Και γιατί να το πάρω όσο ένα ολόφρεσκο φετινό μονδελάκι;
amyroukai
17/01/2016, 21:50
Σαφως και καποια μαγαζια του εξωτερικου εχουνε τη δυνατοτητα,αφου εχουνε πουλησει χιλια κρανη απο ενα μοντελο να χαρισουνε και 50.
Διαφωνώ στο "χάρισμα".
Δεν χαρίζει, ξεστοκάρει τις αποθήκες και δεν κρατάει παθητικά. Ο Έλληνας έμπορος γιατί δεν κάνει το ίδιο;
Μπήκα στο τριπάκι ας πούμε τώρα και είδα και άλλα κράνη. Shuberth πχ, το ίδιο "ελαττωματικό" S2 που είναι προσφορά εδώ, είναι 20 ευρώ πιο φτηνό από την προσφορά χωρίς να είναι ελαττωματικό απ' έξω... Γιατί καταργήθηκε το χρώμα λογικά.
Δεν ξέρω κανέναν να "χαρίζει" τόσο ακριβό εμπόρευμα... Καταργήθηκε το μοντέλο; Να φεύγει να πάρει ζεστό χρήμα ο έμπορος, όσο κέρδισε κέρδισε πουλώντας το μοντέλο όταν ήταν στον ισχύοντα κατάλογο. Αλλά οι απ' έξω γενικά ξεστοκάρουν μετά κάθε σεζόν όλα τα προϊόντα, είναι μιά φιλοσοφία που δεν έχουν εδώ σε κανέναν τομέα.
Άλλο αστείο, τώρα που το θυμήθηκα. Έχω βάλει κάποια κιλάκια από τότε που είχα πάρει το μπουφάν μου, θέλω ένα νούμερο παραπάνω πλέον. Κοιτάω λοιπόν και βλέπω ένα ωραίο μπουφανάκι που μου άρεσε και τότε (2010) και... το πουλάνε ΑΚΟΜΑ στην ίδια τιμή που είχε και τότε (τελευταία φορά που το είδα σε ιστοσελίδα Ελληνική προ καιρού και μάλιστα είχε ΕΝΑ, στο νούμερο που το ήθελα)!!! Ρε έμπορα, το έχεις ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ στην αποθήκη... Τι έχεις κερδίσει πέραν του δεσμευμένου κεφαλαίου; Και γιατί να το πάρω όσο ένα ολόφρεσκο φετινό μονδελάκι;
stefanos
17/01/2016, 21:56
Ότι και να λέμε το ηλεκτρονικό μαγαζί δεν αντικαθιστά το φυσικό,
το σκρούτζ δεν αναπληρώνει το περπάτημα,
και ναι σε επίπεδο διαφήμισης και "είμαστε και εμείς εδώ" είναι καλό το ίντερνετ
ΜΟΝΟ εφόσον υποστηρίζεται από ένα καλό, παραδοσιακό, φυσικό, κατάστημα
με καλούς πωλητές και έξυπνο ιδιοκτήτη.
Ναι οι απαιτήσεις της εποχής μεγάλωσαν.
Billis21
17/01/2016, 21:58
Ποσό κομπλεξικος και αμαθης μπορει να ναι κάποιος για να ανοίξει τέτοιο θέμα???
Χωρίς πολλά λόγια και θεωρίες... Φερε και τα ρούχα σου απεξω , και τα έπιπλα σου και τις ηλεκτρονικές συσκευές σου και ασε μας στην ησυχία μας ρε φιλε. Κάποιοι έχουν διαθέσει 20-50-100 χιλιάδες ευρώ για να στοκαρουν πράγματα π εσυ χρειάζεσαι άμεσα. Επισης αν δεν ήταν αυτοί οι μαγκες που λες, εσυ δεν θα Χες να δοκιμασεις το κράνος που θες να παρεις στην κεφαλα σου, ούτε το μπουφαν ούτε ούτε ούτε. Εσυ εισαι ο λάθος που πας τους εκμεταλλεύεσαι για να δοκιμασεις αυτό που θες και μετά το παραγγέλνεις απεξω. Αν εισαι τόσο μάγκας πάρτο στα τυφλά.
Τωρα αν φούσκωσαν τα μυαλουδακια σου και νομίζεις ότι σε έκανε μαγκα το ebay πλανασαι πλανην οικτρα.
Επίσης υπάρχουν παρά πολλά ήδη που οι έξω τιμές τους με.τις ελληνικές ειναι ακριβώς ίδιες.
Δεν ευθύνεται ο Έλληνας που απευθύνεται σε ένα κοινό 10 εκατομμυρίων και δεν μπορεί να πάρει τις ίδιες τιμές με τον αμερικανό τον άγγλο και τον γερμανό.
Υ.Γ. δεν ειμαι έμπορος απλα σιχαινομαι αυτή την ιδέα που έχει δημιουργηθεί.
Διαφωνώ στο "χάρισμα".
γιατι οι περισσοτεροι "παλιοι" εμποροι εχουν αυτη την λογικη δηλαδη οτι πρεπει να πουληθει σε αυτη την τιμη και αν πουληθει χαμηλοτερα θα εχουν "χασει"
το αλλο σκεπτικο ειναι οτι οταν βλεπω κατι που για διαφορους λογους δεν πουλιεται , να ριχνω την τιμη για να παρει την θεση του κατι πιο εμπορικο
και να κερδισω το ποσοστο που θελω απο εκει
Απλά κάτι γενικό και εγκυκλοπαιδικό.
Το Skroutz.gr ΔΕΝ είναι ηλεκτρονικό κατάστημα. Είναι μια μηχανή αναζήτησης που αναζητά το προϊόν που ψάχνουμε σε ηλεκτρονικά καταστήματα της Ελλάδος. Τα περισσότερα από αυτά έχουν και φυσικό κατάστημα.
stefanos
17/01/2016, 22:10
Απλά κάτι γενικό και εγκυκλοπαιδικό.
Το Skroutz.gr ΔΕΝ είναι ηλεκτρονικό κατάστημα. Είναι μια μηχανή αναζήτησης που αναζητά το προϊόν που ψάχνουμε σε ηλεκτρονικά καταστήματα της Ελλάδος. Τα περισσότερα από αυτά έχουν και φυσικό κατάστημα.
Πάλι έγινα ακαταλαβίστικος? :confused:
Το ανέφερα σαν αντίπαλο του περπατήματος επειδή ακριβώς είναι ψαχτήρι.
amyroukai
17/01/2016, 22:10
Επισης αν δεν ήταν αυτοί οι μαγκες που λες, εσυ δεν θα Χες να δοκιμασεις το κράνος που θες να παρεις στην κεφαλα σου, ούτε το μπουφαν ούτε ούτε ούτε. Εσυ εισαι ο λάθος που πας τους εκμεταλλεύεσαι για να δοκιμασεις αυτό που θες και μετά το παραγγέλνεις απεξω. Αν εισαι τόσο μάγκας πάρτο στα τυφλά.
Θα συμφωνούσα με εσένα και με άλλους πιο πάνω αν το fc-moto, το helmetcity κλπ δεν είχαν και φυσική παρουσία στην χώρα τους. Το motocard έχει πολύ καλές τιμές με εκπτώσεις 5-10% και σε καινούριες κολεξιόν, ξεστοκάρει τα παλιά σε τιμές πολύ χαμηλες ΚΑΙ έχει ομάδα στο παγκόσμιο GP... Πως βγαίνει δηλαδή αν "χαρίζει" ακόμα και τα καινούρια; Λόγω όγκου πωλήσεων θα μου πεις, αλλά και αυτό χτίζεται σιγά σιγά, δεν ξύπνησε μιά μέρα ένας, άνοιξε ένα μαγαζί και χ3στηκε στα λεφτά.
Αν ο Τζωρτζόπουλος ας πούμε πουλούσε τα κατηργημένα χρώματα όσο τα πήρε, ήτοι... Όσο τα δίνει το fc-moto, helmetcity και άλλοι, έστω πες αυτό το 10ρικο-20ρικο παραπάνω που λέει ο Πάνος, όποιος έπαιρνε απ΄ έξω δεν θα ήταν πολύ λογικός. Τώρα, γλιτώνοντας 200 ευρώ είναι πολύ λογικός και πολύ καλός καταναλωτής, επιβραβεύει τον "σωστό" έμπορο.
σχετικά με τις εταιρίες..
http://www.hellinmoto.com/#!__welcome
η κτμ , η ducati επίσης και άλλες
εχεις χάσει επεισόδια παρεμπιπτόντως...
Πάλι έγινα ακαταλαβίστικος? :confused:
Το ανέφερα σαν αντίπαλο του περπατήματος επειδή ακριβώς είναι ψαχτήρι.
Δε πήγαινε σε σένα Στέφανε! Το έγραψα με αφορμή αυτό που έγραψες μιας και καθημερινά ακούω την έκφραση "το αγόρασα από το skroutz" και σχεδόν όλοι πιστεύουν ότι είναι μαγαζί.
:beer: :beer:
stefanos
17/01/2016, 22:17
Θα συμφωνούσα με εσένα και με άλλους πιο πάνω αν το fc-moto, το helmetcity κλπ δεν είχαν και φυσική παρουσία στην χώρα τους. Το motocard έχει πολύ καλές τιμές με εκπτώσεις 5-10% και σε καινούριες κολεξιόν, ξεστοκάρει τα παλιά σε τιμές πολύ χαμηλες ΚΑΙ έχει ομάδα στο παγκόσμιο GP... Πως βγαίνει δηλαδή αν "χαρίζει" ακόμα και τα καινούρια; Λόγω όγκου πωλήσεων θα μου πεις, αλλά και αυτό χτίζεται σιγά σιγά, δεν ξύπνησε μιά μέρα ένας, άνοιξε ένα μαγαζί και χ3στηκε στα λεφτά.
Αν ο Τζωρτζόπουλος ας πούμε πουλούσε τα κατηργημένα χρώματα όσο τα πήρε, ήτοι... Όσο τα δίνει το fc-moto, helmetcity και άλλοι, έστω πες αυτό το 10ρικο-20ρικο παραπάνω που λέει ο Πάνος, όποιος έπαιρνε απ΄ έξω δεν θα ήταν πολύ λογικός. Τώρα, γλιτώνοντας 200 ευρώ είναι πολύ λογικός και πολύ καλός καταναλωτής, επιβραβεύει τον "σωστό" έμπορο.
Αναφερόμαστε στα μεγαλύτερα μαγαζιά του κόσμου και δίπλα βάζουμε ένα Ελληνικό?:lol:
Αν έκανε κάτι παρόμοιο κάποιος Έλληνας θα πούλαγε κράνη ΜΟΝΟ στο ξεστοκάρισμα.
xristos x
17/01/2016, 22:19
Αυτό που προσπαθώ να δώσω να καταλάβετε είναι ......
ας γελάσω...
Ελπιζω να μην παρεξηγηθεις (μπορεις ανετα να το εκλαβεις οτι εγω ειμαι ασχετος και δεν καταλαβαινω μια....) αλλα συνειρμικα τελειως μου ηρθε αυτο στο μυαλο.... 350488
amyroukai
17/01/2016, 22:29
Αναφερόμαστε στα μεγαλύτερα μαγαζιά του κόσμου και δίπλα βάζουμε ένα Ελληνικό?:lol:
Αν έκανε κάτι παρόμοιο κάποιος Έλληνας θα πούλαγε κράνη ΜΟΝΟ στο ξεστοκάρισμα.
Στέφανε καινούριο με καινούριο, είμαστε φτηνότεροι ή ίδιες τιμές, το παρατηρώ κανένα χρόνο τώρα με μεγάλη χαρά. Στα παλιότερα σχέδια η διαφορά είναι χαοτική. Καινούρια NXR εδώ και helmetcity δεν έχουν διαφορά (539 εδώ και... 562 ή 522 έξω), το έγραψα και πριν, τα στοκ όμως (του 2015 δηλαδή...!) είναι 200+ ευρώ φτηνότερα έξω. Εδώ μάλιστα μπορούν να σου κάνουν και δόσεις που έξω δεν γίνονται, οπότε είναι ανταγωνιστικοί. Αφού "καινούρια" τους παίρνει να είναι ανταγωνιστικοί, γιατί δεν ξεστοκάρουν όπως και τα μεγαλύτερα μαγαζιά του κόσμου...;
free rider
17/01/2016, 22:43
Μπαινω στον πειρασμο να σου απαντησω με αναλογο τροπο, αλλα δεν θα το κανω,γιατι η ζωη ειναι συντομη και δεν χαλνιεμαι ευκολα.:D
Για το πρωτο θα σου πω οτι εχω ταξιδεψει για την δουλεια μου στις 4 απο τις 5 ηπειρους.Ειδα πραγματα για τη δουλεια μου που κανουνε τις θεωριες των πεντε δυναμεων να φαινονται αστειες,οσο δεν λαμβανουνε υποψιν τους και αλλες παραμετρους.Μιας και το πας σε προσωπικο επιπεδο να σου πω οτι εχω κανει σχεδιαση για τη δικη μου επιχειρηση και δοξα το Θεο (που λενε) δεν χρειαζεται να ανησυχεις για μενα.
Τωρα για αυτο που αναφερω για τις οικονομιες κλιμακος μαλλον η δεν το καταλαβες,η δεν θελησες να το καταλαβεις.Ψαξτο λιγο και ισως να μου δωσεις δικιο.
Οσο για τα υπολοιπα μιας και ετσι οπως τα θετεις δεν εχουνε σχεση με το θεμα μας δεν θα μπω στον κοπο να τα σχολιασω ασυναρτησιες,μιας και πολλα απο αυτα δεν τα πολυκαταλαβα.:a9:
Αν θελεις την αποψη μου για κατι συγκεκριμενο και αν το θεσεις με τον σωστο τροπο,στη διαθεση σου.:beer:
δεν ζητήθηκε η άποψη ειδικά η δική σου για οτιδήποτε
επιπρόσθετα, δεν ανησυχώ καθόλου, φαίνονται τα πράγματα που πάνε
έτσι κι αλλιώς δεν παίζεται η δικιά μου τσέπη
συνέχισε να πουλάς όπως νομίζεις, απλά είναι τα πράγματα...
:)
free rider
17/01/2016, 22:44
Σε ευχαριστώ για τον κόπο που κάνεις να διδάξεις οικονομικά. Εξακολουθώ να σου λέω πως δεν ξέρεις τι λές όμως.
Το άσχετο (με αυτό που είπες) link περιγράφει την θεωρία των οικονομιών κλίμακος, που κάλλιστα μπορεί να έχει εφαρμογή σε οποιαδήποτε επιχείρηση, αν ξέρει ο ιδιοκτήτης τι του γίνεται. Που αναφέρει πως τα M&A's του προμηθευτή σου, παράγουν οικονομίες κλίμακος?
Και btw, τα venture capitals είναι εξίσου άσχετα με όσα λες. Τι σχέση έχουν τα VC με οικονομίες κλίμακος, είμαι πολύ περίεργος να ακούσω. Αν έχεις χρόνο, το μοιράζεσαι μαζί μας, να μάθουμε και εμείς οι άσχετοι.
προφανώς και δεν καταλαβαίνεις τι γράφεις αλλα οκ..με σκλαβώνει η ευγένειά σου
σε ευχαριστώ για το σχόλιό σου
καλό βράδυ
free rider
17/01/2016, 22:48
Ποσό κομπλεξικος και αμαθης μπορει να ναι κάποιος για να ανοίξει τέτοιο θέμα???
Χωρίς πολλά λόγια και θεωρίες... Φερε και τα ρούχα σου απεξω , και τα έπιπλα σου και τις ηλεκτρονικές συσκευές σου και ασε μας στην ησυχία μας ρε φιλε. Κάποιοι έχουν διαθέσει 20-50-100 χιλιάδες ευρώ για να στοκαρουν πράγματα π εσυ χρειάζεσαι άμεσα. Επισης αν δεν ήταν αυτοί οι μαγκες που λες, εσυ δεν θα Χες να δοκιμασεις το κράνος που θες να παρεις στην κεφαλα σου, ούτε το μπουφαν ούτε ούτε ούτε. Εσυ εισαι ο λάθος που πας τους εκμεταλλεύεσαι για να δοκιμασεις αυτό που θες και μετά το παραγγέλνεις απεξω. Αν εισαι τόσο μάγκας πάρτο στα τυφλά.
Τωρα αν φούσκωσαν τα μυαλουδακια σου και νομίζεις ότι σε έκανε μαγκα το ebay πλανασαι πλανην οικτρα.
Επίσης υπάρχουν παρά πολλά ήδη που οι έξω τιμές τους με.τις ελληνικές ειναι ακριβώς ίδιες.
Δεν ευθύνεται ο Έλληνας που απευθύνεται σε ένα κοινό 10 εκατομμυρίων και δεν μπορεί να πάρει τις ίδιες τιμές με τον αμερικανό τον άγγλο και τον γερμανό.
Υ.Γ. δεν ειμαι έμπορος απλα σιχαινομαι αυτή την ιδέα που έχει δημιουργηθεί.
σε ευχαριστώ για το σχόλιό σου ,
ευτυχώς που ΔΕΝ είσαι έμπορος
δείχνεις να έχεις αντιληφθεί πλήρως τι συζητιέται
καλό βράδυ
free rider
17/01/2016, 22:51
Ελπιζω να μην παρεξηγηθεις (μπορεις ανετα να το εκλαβεις οτι εγω ειμαι ασχετος και δεν καταλαβαινω μια....) αλλα συνειρμικα τελειως μου ηρθε αυτο στο μυαλο.... 350488
εάν νομίζεις ότι είναι σχετικό με το θέμα που έβαλα
καλώς έκανες και το έβαλες
καλό βράδυ
:wave2:
free rider
17/01/2016, 22:57
γραψε μια με δικά σου λόγια χωρίς λινκ κ.α. , τι είναι οι οικονομίες κλίμακος , για να καταλαβουμε κι εμεις οι άσχετοι.
γιατί στην ΑΣΟΕΕ αλλιώς μας τα λέγανε
έλα μωρέ τώρα
για να ακούω τις ειρωνείες και τις βρισιές και τα ....μαθήματα καλής συμπεριφοράς του καθενός?
ο καθένας καταλαβαίνει ότι καταλαβαίνει
δεν με χαλάει
έτσι νομίζει κανείς ότι επιζούν οι επιχειρήσεις σήμερα?
προφανώς και δεν καταλαβαίνεις τι γράφεις αλλα οκ..με σκλαβώνει η ευγένειά σου
σε ευχαριστώ για το σχόλιό σου
καλό βράδυ
Δεν νομίζω να μην ξέρω τι γράφω. Αντιθέτως εσύ εξακολουθείς να μην απαντάς σε ότι ρωτήθηκες, απαντώντας μάλλον απαξιωτικά και να ΄χαμε να λέγαμε.
Αν εξακολουθείς να πιστεύεις οτι δεν ξέρω τι λέω, επαναλαμβάνω λοιπόν τις απορίες μου για να μάθω.
1) τι σχέση έχουν οι συγχωνεύσεις/εξαγορές του προμηθευτή με τις οικονομίες κλίμακος.
2) -----//------- τα venture capitals με τις οικονομίες κλίμακος.
Για πες.
Κοιτα............
Αν ενοχλουμε να φευγουμε.....
stefanos
17/01/2016, 23:00
Στέφανε καινούριο με καινούριο, είμαστε φτηνότεροι ή ίδιες τιμές, το παρατηρώ κανένα χρόνο τώρα με μεγάλη χαρά. Στα παλιότερα σχέδια η διαφορά είναι χαοτική. Καινούρια NXR εδώ και helmetcity δεν έχουν διαφορά (539 εδώ και... 562 ή 522 έξω), το έγραψα και πριν, τα στοκ όμως (του 2015 δηλαδή...!) είναι 200+ ευρώ φτηνότερα έξω. Εδώ μάλιστα μπορούν να σου κάνουν και δόσεις που έξω δεν γίνονται, οπότε είναι ανταγωνιστικοί. Αφού "καινούρια" τους παίρνει να είναι ανταγωνιστικοί, γιατί δεν ξεστοκάρουν όπως και τα μεγαλύτερα μαγαζιά του κόσμου...;
Γιατί 5 πελάτες είναι όλοι και όλοι.
Αν φύγουν με στοκ από το μαγαζί το καινούργιο εμπόρευμα θα μείνει στο ράφι να περιμένει πότε θα μετατραπεί σε στοκ και το ίδιο.
Έτσι το κλείνεις σίγουρα.Οπότε προσπαθείς να πουλήσεις καινούργιο με μικρότερο κέρδος αλλά πάντα με κάποιο κέρδος.
Ο κάθε FC έχει πελάτες να πάρουν λίγο ακριβότερα το καινούργιο επειδή είναι καινούργιο ή επειδή το παρέλαβε πρώτος
και άλλους πελάτες να πουλήσει με έκπτωση κάποια τρέχοντα "κράχτες"
και άλλους για να ξεστοκάρει ή και να πουλάει και το στόκ του ίδιου του εργοστασίου.
Τεράστια αγορά για τους μετρημένους λίγους.
free rider
17/01/2016, 23:07
Δεν νομίζω να μην ξέρω τι γράφω. Αντιθέτως εσύ εξακολουθείς να μην απαντάς σε ότι ρωτήθηκες, απαντώντας μάλλον απαξιωτικά και να ΄χαμε να λέγαμε.
Αν εξακολουθείς να πιστεύεις οτι δεν ξέρω τι λέω, επαναλαμβάνω λοιπόν τις απορίες μου για να μάθω.
1) τι σχέση έχουν οι συγχωνεύσεις/εξαγορές του προμηθευτή με τις οικονομίες κλίμακος.
2) -----//------- τα venture capitals με τις οικονομίες κλίμακος.
Για πες.
δεν νομίζω ότι χρειάζεσαι άλλα μαθήματα οικονομικών,
τα ξέρεις όλα πολύ καλά και έχεις το αλάνθαστο κριτήριο να ξέρεις ποιος γράφει για να θέσει ένα προβληματισμό ή ποιος να τον μειώσει
δεν χρειάζεται να συζητήσω για την ευγένειά σου που με σκλάβωσε..
το γεγονός είναι ότι μοιραία οι επιχειρήσεις που δουλεύουν με αυτή την λογική, του ανοίξαμε και σας περιμένουμε και πουλάμε φύκια για μεταξωτές κορδέλες
που μπορεί να αγοράσει ο καθένας από παντού πιο φτηνά πεθαίνει, αν δεν το ξέρεις ρώτα το φιλαράκι σου με το μαγαζί να δεις τι τζίρους βαράει φέτος
Η κρίση έφερε ένα καλό, το ότι θα ξεσκαρτάρει η αγορά. Θα σταματήσει ο έμπορας να καβαλάει το καλάμι και θα αναγκαστεί να προσαρμοστεί αν θέλει να επιβιώσει.
Μαγαζιά σαν εκείνο της φακομ που κάνει τις καμπάνιες εδώ μέσα, θα αντέξουν περισσότερο από τα άλλα.
ότι κατάλαβες κατάλαβες
free rider
17/01/2016, 23:07
Κοιτα............
Αν ενοχλουμε να φευγουμε.....
όχι μωρέ καθίστε να τα συζητήσετε...
amyroukai
17/01/2016, 23:12
Σόρι, έχω άλλη εικόνα.
Πολύς κόσμος ψωνίζει απ'έξω ακριβώς γιατί βρίσκει το λίγων μηνών "παλιό" σε τιμή που ο δικός μας έμπορος δεν θέλει να πέσει. Δεν είναι πέντε οι πελάτες, σε πρόσφατη επικοινωνία μέλους και φίλου με το helmetcity του είπαν ότι στέλνουν "συνεχώς" Ελλάδα, παρά τα CC, το οποίο σημαίνει ότι ο δικός μας έμπορος που δεν θέλει να ξεστοκάρει το "παλιό" απλά το κοιτάει, όσο ο κουτόφραγκος (; ) ξένος παίρνει πίσω το κεφάλαιό του, διατρέχοντας ακριβώς το ίδιο ρίσκο με τον δικό μας σε ότι αφορά το πότε θα ψωνίσει ο πελάτης του που βλέπει εμπράκτως την "απαξίωση" του παλιού προϊόντος. Παρά τον θεωρητικό παραλογισμό, ξεπουλάει και παίρνει μερίδιο αγοράς, προφανώς δεν κάνει λάθος. Ο δικός μας έμπορος χάνει μόνο, αυτόν τον πελάτη που έχει 350ευρώ στο χέρι να τα δώσει και τα στέλνει αλλού.
Άλλο παράδειγμα "ορθού" ημεδαπού ανταγωνισμού, Alpinestars Andes Drystar. 210 ευρώ εδώ, 250 σε κάποια εκ των παγκόσμιων μαγαζιών. Ποιός θα το πάρει από εκεί;
Το περσινό κορυφαίο goretex όμως, εδώ έχει όσο είχε, έξω έχει 40% κάτω... Ποιός θα το πάρει απ΄εδώ;
MG-KTiNoS
17/01/2016, 23:15
Στέφανε καινούριο με καινούριο, είμαστε φτηνότεροι ή ίδιες τιμές, το παρατηρώ κανένα χρόνο τώρα με μεγάλη χαρά. ;
Βρήκαν τη Βουλγαρία....
δεν νομίζω ότι χρειάζεσαι άλλα μαθήματα οικονομικών,
τα ξέρεις όλα πολύ καλά και έχεις το αλάνθαστο κριτήριο να ξέρεις ποιος γράφει για να θέσει ένα προβληματισμό ή ποιος να τον μειώσει
δεν χρειάζεται να συζητήσω για την ευγένειά σου που με σκλάβωσε..
το γεγονός είναι ότι μοιραία οι επιχειρήσεις που δουλεύουν με αυτή την λογική, του ανοίξαμε και σας περιμένουμε και πουλάμε φύκια για μεταξωτές κορδέλες
που μπορεί να αγοράσει ο καθένας από παντού πιο φτηνά πεθαίνει, αν δεν το ξέρεις ρώτα το φιλαράκι σου με το μαγαζί να δεις τι τζίρους βαράει φέτος
Η κρίση έφερε ένα καλό, το ότι θα ξεσκαρτάρει η αγορά. Θα σταματήσει ο έμπορας να καβαλάει το καλάμι και θα αναγκαστεί να προσαρμοστεί αν θέλει να επιβιώσει.
Μαγαζιά σαν εκείνο της φακομ που κάνει τις καμπάνιες εδώ μέσα, θα αντέξουν περισσότερο από τα άλλα.
ότι κατάλαβες κατάλαβες
Κοίτα, το να μιλάς για ευγένεια μετά το post απάντηση σου στον PanDVS που ευγενέστατα είπε την δική του άποψη, είναι ολίγο φαιδρό.
Όπως και αστείο είναι να πετάς καρότο (που σκοπό είχε να μειώσει τον συνομιλητή σου), και να νομίζεις πως θα πέσει όλο το φόρουμ στα τέσσερα με την ερμηνεία που έδωσες.
Ευγενικός δεν είμαι, στο ίδιο απαξιωτικό στυλάκι που μου απάντησες σου απαντάω. Αν νομίζεις οτι μπορείς να με βάλεις στη θέση μου, be my guest. Τα να΄χαμε να λέγαμε, και είμαι πολύ μικρός για να αναπτύξεις την θεωρία σου δεν λένε τίποτα. Αντιθέτως, αν δεν ήσουν παλιό μέλος, θα έλεγα πως μπήκες απλά για να τρολλάρεις.
Αυτά, καλό βράδυ.
Σόρι, έχω άλλη εικόνα.
Πολύς κόσμος ψωνίζει απ'έξω ακριβώς γιατί βρίσκει το λίγων μηνών "παλιό" σε τιμή που ο δικός μας έμπορος δεν θέλει να πέσει. Δεν είναι πέντε οι πελάτες, σε πρόσφατη επικοινωνία μέλους και φίλου με το helmetcity του είπαν ότι στέλνουν "συνεχώς" Ελλάδα, παρά τα CC, το οποίο σημαίνει ότι ο δικός μας έμπορος που δεν θέλει να ξεστοκάρει το "παλιό" απλά το κοιτάει, όσο ο κουτόφραγκος (; ) ξένος παίρνει πίσω το κεφάλαιό του, διατρέχοντας ακριβώς το ίδιο ρίσκο με τον δικό μας σε ότι αφορά το πότε θα ψωνίσει ο πελάτης του που βλέπει εμπράκτως την "απαξίωση" του παλιού προϊόντος. Παρά τον θεωρητικό παραλογισμό, ξεπουλάει και παίρνει μερίδιο αγοράς, προφανώς δεν κάνει λάθος. Ο δικός μας έμπορος χάνει μόνο, αυτόν τον πελάτη που έχει 350ευρώ στο χέρι να τα δώσει και τα στέλνει αλλού.
Άλλο παράδειγμα "ορθού" ημεδαπού ανταγωνισμού, Alpinestars Andes Drystar. 210 ευρώ εδώ, 250 σε κάποια εκ των παγκόσμιων μαγαζιών. Ποιός θα το πάρει από εκεί;
Το περσινό κορυφαίο goretex όμως, εδώ έχει όσο είχε, έξω έχει 40% κάτω... Ποιός θα το πάρει απ΄εδώ;
Εκτός από τις περιόδους clearance πάντως, δεν νομίζω οτι αξίζει να αγοράζει τώρα τουλάχιστον κάτι απ΄εξω. Ψάχνοντας τελευταία, για διάφορα είδη του εξοπλισμού μου που θέλουν ανανέωση, οι διαφορές ήταν ασήμαντες ή υπέρ των Ελληνικών μαγαζιών.
Το ξεστοκάρισμα προκειμένου να ανακτήσω κεφάλαιο χωρίς κέρδος, είναι θέμα νοοτροπίας πάντως. Εδώ βλέπεις μοτοσυκλέτες εργοστασίων που δεν υπάρχουν πιά, και είναι 3-4 ετών μοντέλα, με τις τιμές τους παραμένουν στα 8-10 χιλιάρικα. Καληνύχτα εντελώς.
amyroukai
17/01/2016, 23:41
Το ξεστοκάρισμα προκειμένου να ανακτήσω κεφάλαιο χωρίς κέρδος, είναι θέμα νοοτροπίας πάντως.
Νομίζω ότι έτσι ξεγελιέται ο φρι ράιντερ και χώνει αδιακρίτως κατά παντός εμπόρου, γιατί έχουμε το ίδιο συμπέρασμα για την αγορά καινούριων.
Πραγματικά όμως, απορώ τι στο καλό κερδίζει ο κάθε έμπορος που κρατάει στοκ. Ειδικά τέτοιες εποχές. Να το αγοράσεις εδώ, αφού σαν πελάτης το βλέπεις απίθανα πιο φτηνά έξω, δεν υπάρχει περίπτωση. Το ξέρει και ο έμπορος που δεν νομίζω να μην παρακολουθεί την αγορά.
Νομίζω ότι έτσι ξεγελιέται ο φρι ράιντερ και χώνει αδιακρίτως κατά παντός εμπόρου, γιατί έχουμε το ίδιο συμπέρασμα για την αγορά καινούριων.
Πραγματικά όμως, απορώ τι στο καλό κερδίζει ο κάθε έμπορος που κρατάει στοκ. Ειδικά τέτοιες εποχές. Να το αγοράσεις εδώ, αφού σαν πελάτης το βλέπεις απίθανα πιο φτηνά έξω, δεν υπάρχει περίπτωση. Το ξέρει και ο έμπορος που δεν νομίζω να μην παρακολουθεί την αγορά.
Μην κρίνεις από εδώ πχ. Ένα σημαντικό μερίδιο πελατών, είτε δεν ξέρει να αγοράζει απέξω, είτε δεν μπορεί τώρα λόγω cc, είτε δεν έχει κάρτα.
Όλοι αυτοί, είναι δυνητικά υποψήφιοι πελάτες, και με αυτούς κρατιούνται.
Το γιατί δεν επιδιώκει να κάνει πελάτες και τους ψιλιασμενους εις βάρος ενός θεωρητικού κέρδους που δεν πρόκειται να έρθει ποτέ, είναι θέμα νοοτροπίας.
free rider
18/01/2016, 01:57
Κοίτα, το να μιλάς για ευγένεια μετά το post απάντηση σου στον PanDVS που ευγενέστατα είπε την δική του άποψη, είναι ολίγο φαιδρό.
Όπως και αστείο είναι να πετάς καρότο (που σκοπό είχε να μειώσει τον συνομιλητή σου), και να νομίζεις πως θα πέσει όλο το φόρουμ στα τέσσερα με την ερμηνεία που έδωσες.
Ευγενικός δεν είμαι, στο ίδιο απαξιωτικό στυλάκι που μου απάντησες σου απαντάω. Αν νομίζεις οτι μπορείς να με βάλεις στη θέση μου, be my guest. Τα να΄χαμε να λέγαμε, και είμαι πολύ μικρός για να αναπτύξεις την θεωρία σου δεν λένε τίποτα. Αντιθέτως, αν δεν ήσουν παλιό μέλος, θα έλεγα πως μπήκες απλά για να τρολλάρεις.
Αυτά, καλό βράδυ.
οχι παλικάριμ αυτό δεν συγκαταλέγεται στις ευγένειες..
τώρα αν εσύ θέλεις να τα βλέπεις όπως θέλεις δικό σου καπέλο
επιπλέον γιατί νομίζεις ότι έχω κάποιο λόγο να θέλω να σε βάλω στη θέση σου?
μάλλον, γιατί νομίζεις ότι έχω κάποιο λόγο να ασχοληθώ μαζί σου, ακόμα και να σου δείξω κάποια πράγματα?
μερικοί πάσχουν από σύνδρομο εγωκεντρισμού στην τελική
Αυτό που έγραψα αρκετές φορές και τελικά πιστεύω ότι το διαβάσατε ανάμεσα στις παιδικές κοκορομαχίες είναι ότι
Το καμπανάκι χτυπάει..
αυτοί που θα επιβιώσουν είναι εκείνοι που μπορούν να προσαρμοστούν
να αναπτύξουν στρατηγικές και εν τέλη να εκσυγχρονιστούν
εάν παραμείνουν στα μαγαζάκια του "ανοίξαμε και σας περιμένουμε" μάλλον δεν θα έχουν μέλλον.
τώρα βέβαια μπορείς να πεις ότι αυτό είναι τρολλινγκ, οπότε μεγιά σου με χαρά σου..
ελπίζω τώρα να καταλάβατε τι έγραψα εγώ ο "κομπλεξικός"
φιλε επειδη το εχω ζησει σε 2-3 περιπτωσεις σε αυτα τα 20 χρονια της επαγγελματικης μου πορειας που σχεδον ολα ηταν στο εμποριο
θα σου πω με σιγουρια οτι το σκεπτικο , οπως σου εγραψα παραπανω , ειναι οτι αν το πουλησουν σε τιμη σχεδον κοστους θα εχουν "χασει"
ειναι καθαρα θεμα νοοτροπιας ,οπως πολυ σωστα το θετει ο byron και αυτο δεν αλλαζει ευκολα
και κατι τελευταιο
η κακη νοοτροπια βλεπω οτι ειναι πολυ λιγοτερη σε νεους επιχειρηματιες
Το ερώτημα :
ή να μετασχηματιστούν?
Η δυναμη που δεν υπολογισε ο Πότερ για την ελληνική αγορά, είναι η ΒΛΑΚΕΙΑ του έλληνα καταναλωτη.
Pan (dvs)
18/01/2016, 08:47
Τα ξενα μεγαλα καταστηματα δουλευουνε με διαφορετικο τροπο απο τα δικα μας.Λογω ογκου πωλησεων κανουνε προγραμματισμο στις παραδοσεις.Οταν ο Λουις περιμενει σε 20 μερες την παραγγελια που εχει δωσει πριν απο εξη μηνες στην Αραι και βλεπει οτι τα ραφια του ειναι ακομη γεματα με τα παλια,πρεπει αμεσα να ξεστοκαρει.Απο την μια για να κανει χωρο,απο την αλλη για να ρευστοποιησει και να εχει μετρητα για την παραγγελια που ερχεται.
Δεν δουλευει με σταθερο ποσοστο κερδος το κρανος,αλλα με μεσο ορο.Δηλαδη οταν το προιον ειναι φρεσκο και θα πεσουνε στα τυφλα οι αγοραστες θα κερδισει ας πουμε 50%.Οταν εχει σφιξιμο μπορει να πουλησει και κατω του κοστους.Με αυτο τον τροπο ο τελικος μεσος ορος του ποσοστου του θα καταληξει στο 35%.Οταν το κρατος του,του παιρνει σε φορους ενα 35% των κερδων θα του μεινει στο τελος ενα ικανοποιητικο ποσοστο για να το βαλει στην ακρη.
Τωρα το Ελληνικο μαγαζι.Δεν εχει τον αντιστοιχο ογκο πωλησεων ,αρα και την ευελιξια στις τιμες οταν ξεστοκαρει.Επισης το κρατος του θα του παρει τη διπλη φορολογια απ οτι του Γερμανου,οποτε αναγκαζεται να πουλησει ακριβοτερα και να κερδισει λιγοτερα.
Παρολα αυτα αρκετα μαγαζια μας σε αρκετα προιοντα τους ειναι ανταγωνιστικα.Αυτο βασικα συμβαινει για εναν και μονο λογο.Ο Γερμανος εχει πολυ περισσοτερα λειτουργικα εξοδα απο τον Ελληνα,με αποτελεσμα ο δικος μας να τον ανταγωνιζεται αρκετα καλα.
Η κριση σε αυτα τα καταστηματα τα τελευταια πεντε χρονια εχει ξεκαθαρισει αρκετα το τοπιο.Αυτοι μου μεινανε πλεον εχουνε αρκετες πιθανοτητες να επιβιωσουνε.Οι περισσοτεροι φτασανε μεχρι εδω γιατι πηραν τα μυνηματα απο τον καταναλωτη.Βλεπουμε συνεχεια να κανουνε σοβαρες προωθητικες ενεργειες,με προφανη ωφελη για εμας.
Βρηκες ενα προιον φθηνοτερο αλλου?Πηγαινε παρτο,αν θες πες το και σε αλλους,δεν θα διαφωνησω, αλλα μην βγαινεις και παπαρολογεις εκτοξευοντας κουβεντες οι οποιες στηριζονται στην αγνοια.Βαζουμε και μια θεωρια των "πεντε δυναμεων" η οποια δεν εχει σχεση με το θεμα και καθαρισαμε.
Το οτι σε καποια προιοντα ειναι ακριβοτεροι δεν σημαινει αυτοματα οτι αισχροκερδουνε και πρεπει χαιρεκακα να ευχομαστε να εξαφανιστουνε.Αυτο ΔΕΝ το δεχομαι.Οπως επισης δεν δεχομαι απο την μια να τους χρησιμοποιουμε σαν δοκιμαστηρια και απο την αλλη να τους κραζουμε.Τα Ελληνικα μοτομαγαζα κανουνε μεγαλο αγωνα και αν μη τι αλλο ,αξιζουνε τουλαχιστον τον σεβασμο μας.
Εκτός από τις περιόδους clearance πάντως, δεν νομίζω οτι αξίζει να αγοράζει τώρα τουλάχιστον κάτι απ΄εξω. Ψάχνοντας τελευταία, για διάφορα είδη του εξοπλισμού μου που θέλουν ανανέωση, οι διαφορές ήταν ασήμαντες ή υπέρ των Ελληνικών μαγαζιών.
Το ξεστοκάρισμα προκειμένου να ανακτήσω κεφάλαιο χωρίς κέρδος, είναι θέμα νοοτροπίας πάντως. Εδώ βλέπεις μοτοσυκλέτες εργοστασίων που δεν υπάρχουν πιά, και είναι 3-4 ετών μοντέλα, με τις τιμές τους παραμένουν στα 8-10 χιλιάρικα. Καληνύχτα εντελώς.
Συμφωνουμε.Να προσθεσω επισης οτι οι επιχειρησεις που δεν παιρνουνε τα μυνηματα η δεν εχουνε την δυναμη,σιγα σιγα θα κλεισουν.Αλλα δεν μπορουμε εμεις να τους στηνουμε στον τοιχο αγνοωντας ενα σκασμο πραγματα.
Υ.Γ.Ποσοστα,προιοντα κλπ,εντελως τυχαια.
Pan (dvs)
18/01/2016, 08:49
οι δυναμη που δεν υπολογισε ο Πότερ για την ελληνική αγορά, είναι η ΒΛΑΚΕΙΑ του έλληνα καταναλωτη.
Τωρα εσυ γιατι ασχολεισαι με τον Ποτερ?Αστο να παει στο διαλο.:beer:
amyroukai
18/01/2016, 09:10
Τα ξενα μεγαλα καταστηματα δουλευουνε με διαφορετικο τροπο απο τα δικα μας.
Δεν δουλευει με σταθερο ποσοστο κερδος το κρανος,αλλα με μεσο ορο.
Δεν υπάρχει "άλλο εμπόριο", το ίδιο είναι. Ακόμα και στην λαϊκή αγορά/παζάρι πως το λέτε στην γειτονιά, το λαχανικό είναι ακριβά το πρωί και "τσάμπα" το μεσημέρι για να μην τα γυρίσει πίσω στο σπίτι του ο έμπορος. Ακριβώς όπως λες, μέσος όρος κέρδους και μάλιστα με προϊόν που βλέπεις γρήγορα την μεταβλητότητα της τιμής.
Τωρα το Ελληνικο μαγαζι.Δεν εχει τον αντιστοιχο ογκο πωλησεων ,αρα και την ευελιξια στις τιμες οταν ξεστοκαρει.Επισης το κρατος του θα του παρει τη διπλη φορολογια απ οτι του Γερμανου,οποτε αναγκαζεται να πουλησει ακριβοτερα και να κερδισει λιγοτερα.
Δεν έχει προσπαθήσει να πάρει όγκο που χάνει απ' έξω, λόγω κακής φιλοσοφίας. Διπλή φορολογία το είπατε σε άλλο νήμα, μόνο φέτος ισχύει, δεν είναι διαρκής δικαιολογία στα βάθη των δεκαετιών. Και βλέπεις ότι δεν πουλάει ακριβότερα, απλά δεν ξεστοκάρει.
Βρηκες ενα προιον φθηνοτερο αλλου?Πηγαινε παρτο,αν θες πες το και σε αλλους,δεν θα διαφωνησω, αλλα μην βγαινεις και παπαρολογεις εκτοξευοντας κουβεντες οι οποιες στηριζονται στην αγνοια.
Αν δεν φωνάξεις λίγο, να ακούσει ο όποιος εισαγωγέας και έμπορος ότι ΡΕ ΒΛΑΚΑ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ 350 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΩΧΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΞΕΝΟ (για το παράδειγμα που ανέφερα με τα shoei πιο πριν, αντίστοιχα και με τα άλλα) θα αλλάξει ποτέ νοοτροπία; Μάλλον όχι.
Το οτι σε καποια προιοντα ειναι ακριβοτεροι δεν σημαινει αυτοματα οτι αισχροκερδουνε και πρεπει χαιρεκακα να ευχομαστε να εξαφανιστουνε.
Να προσθεσω επισης οτι οι επιχειρησεις που δεν παιρνουνε τα μυνηματα η δεν εχουνε την δυναμη,σιγα σιγα θα κλεισουν.Αλλα δεν μπορουμε εμεις να τους στηνουμε στον τοιχο αγνοωντας ενα σκασμο πραγματα.
Δεν είναι αισχροκέρδεια αν δεν κάνουν προσφορές σε ότι καταργείται, έχεις δίκιο.
Αλλά όπως λες μετά, είναι αυτοκτονία. Γιατί όταν έχω σαν πελάτης άνεση και θέλω σώνει και καλά το φετινό μοντέλο θα το πάρω, για την πλειονότητα που δεν έχουν άνεση αν τους έχεις πηδήξει με το κράνος και τους έχεις διώξει, ακόμα και να βρουν τα λεφτά για το "φετινό" θα ψαχτούν ποιός έχει την ίδια τιμή απ' έξω γιατί οι απ' έξω είναι και ευγενέστατοι και εξυπηρετικότατοι, εκτός από "χαζοί που χάνουν λεφτά" με τις προσφορές τους. Κερδίζουν τον πελάτη πολλαπλά.
Και τώρα που το σκέφτομαι πάλι, δεν ξέρω αν είναι τυχαίο και αυτό. Καλοκαιρινά γάντια αγοράζω από τότε που έχω μοτοσικλέτα Alpinestars. Ότι έχω πάρει από Ελλάδα, υφασμάτινα και δερμάτινα, με την ίδια χρήση, έχει τρυπήσει στην δεύτερη σεζόν. Πρώτη φορά μου ήρθαν δώρο με καλοκαιρινό μπουφάν που είχα πάρει απ' έξω (ο Έλληνας εισαγωγέας και έμπορος στον Πειραιά μου είχε πει "δεν έχω νούμερο και δεν θα φέρω ένα κομμάτι" οπότε ο Ισπανός με έφτιαξε) και έβγαλαν ήδη δύο σεζόν και πάνε για τρίτη. Μήπως δεν έχουν μείνει σε κάποια αποθήκη από το πάλαι ποτέ και είναι σε καλύτερη κατάσταση πριν τα αγοράσω...; Θα ξαναπάω να πάρω από την Μοτοδυναμική...; Πολύ το σκέφτομαι.
Specialized
18/01/2016, 09:36
Να καταθέσω κι εγώ την εμπειρία μου. Ήθελα να αγοράσω κράνος από την Ελλάδα, εν γνώσει μου ότι θα ήταν πιο ακριβό. Πήγα σε μεγάλη αντιπροσωπεία και δοκίμασα το κράνος που ήθελα και το μέγεθος μου ήταν το Medium. Δυστυχώς σε αυτό το μέγεθος είχε μόνο με σχέδια που κόστιζαν αν θυμάμαι καλά 60-80 ευρώ παραπάνω (και δεν μου αρέσουν τα σχέδια στο κράνος). Τους είπα ότι το θέλω σε λευκό και μου απάντησαν ότι θα το φέρουν σε 2 μήνες αν το παραγγείλω! Αποτέλεσμα: αγορά του μονόχρωμου από Γερμανικό site με διαφορά τιμής γύρω στα 120 ευρώ!!! Αν τώρα μια αντιπροσωπεία δεν μπορεί να έχει το πιο εύκολα διακινήσιμο προϊόν της (γιατί το συγκεκριμένο μοντέλο είναι το best seller της απ΄ότι βλέπω), στο πιο δημοφιλές νούμερο, τότε βράστα! Η ιστορία προ των καπιταλ κοντρόλ.
Επίσης, έχω την αίσθηση ότι η Ελληνική αγορά τείνει να επιμένει στο να δουλεύει με τεράστια περιθώρια κέρδους. Η παλιά λογική ότι : "αντί να πουλήσω 3 κράνη, ας πουλήσω ένα και ακριβά". Δυστυχώς αυτή η λογική έχει πεθάνει και μαζί τους θα πεθάνουν και οι έμποροι που νομίζουν ότι έχουν πιάσει τον παπά από τα γένια!
tzimidis
18/01/2016, 09:51
Κουτοπόνηροι έμποροι - Πονηρίδιδες πελάτες. Συνδυασμός που σκοτώνει.
Σε όλες τις ενδιάμεσες περιπτώσεις, λύσεις βρίσκονται.
Αυτό το "εχω μαγαζί και έχω έξοδα, άρα θα πληρώσεις και καπέλο" όπως και το "ήρθα να σου δώσω τα ωραία λεφτουδάκια μου, άρα θα το πάρω κοψοχρονιά" ποτέ δεν τα κατάλαβα.
Τα Ελληνικα μοτομαγαζα κανουνε μεγαλο αγωνα και αν μη τι αλλο ,αξιζουνε τουλαχιστον τον σεβασμο μας.
Όχι όλα.. Σίγουρα κάποια ναι αλλά κάποια πραγματικά απορείς πως παραμένουν ακόμα ανοιχτά.
Την προηγούμενη εβδομάδα βγήκα για την αγορά ενός shoei κράνους, πήγα σε τοπικό μοτομάγαζο και έφαγα αρκετή ώρα δοκιμάζοντας το γιατί ενώ το xr1100 που έχω μου κάθεται κουτί, το Ηornet που ήθελα δυστυχώς είναι μάλλον διαφορετικό καλούπι και δεν μου έκανε κανένα μέγεθος. Είπα να πάω να δοκιμάσω την τύχη μου σε Arai. Πηγαίνοντας στο επόμενο μαγαζί απο το tour-x 4 είχανε μονο 1 κράνος σε Medium και μάλιστα με παρακίνησε να μην πάρω το 4 αλλά το προηγούμενο, το 3 (το οποίο έχει σταματήσει να βγαίνει απο το 12-13 αν θυμάμαι καλά) γιατί είναι ίδια. Όταν δε ρώτησα τις διαφορές 3 με 4 μου είπε "καμία, λίγο στον εξαερισμό" και μάλιστα η τιμή του X3 ήταν μεγαλύτερη απ'οσο δίνουν τα μαγαζιά έξω περσινά σχέδια του X4. 'Εφυγα απο το μαγαζί μόνο και μόνο για την αντιμετώπιση και την γενικότερη αδιαφορία που έδειξε προς τους πελάτες του καθώς είχαμε πάει μαζί με ένα φίλο για να αγοράσουμε παρέα.
amyroukai
18/01/2016, 11:07
Όταν δε ρώτησα τις διαφορές 3 με 4 μου είπε "καμία, λίγο στον εξαερισμό" και μάλιστα η τιμή του X3 ήταν μεγαλύτερη απ'οσο δίνουν τα μαγαζιά έξω περσινά σχέδια του X4.
ΛΟΛ όποιος και να το είπε αυτό ή είναι κουτός ή σε περνάει για κουτό...
ΛΟΛ όποιος και να το είπε αυτό ή είναι κουτός ή σε περνάει για κουτό...
Αφού δεν είπε μόνο στα χρώματα, πάλι καλά.. :lol:
ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΕΙΔΕΣ.............
Να μιλάει έτσι..??
Κι εγω προτιμώ να ψωνιζω από ελληνικά μαγαζιά , για πολλούς λόγους ,όπως η δοκιμή , η εγγύηση , η επαφή με το κατάστημα κλπ.
Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια οι τιμές σε πολλά προϊόντα έχουν γίνει αντίστοιχες ή και καλύτερεσ των ξένων μοτομαγαζων .
Φυσικα , είναι αδυνατο οποιοδηποτε ελληνικο καταστσημα να χτυπήσει τα μεγάλα ξένα μοτομαγαζα όταν αποφασίσουν να κάνουν προσφορές …και κάνουν συχνα..οποτε , υπάρχουν πολλές ευκαιρίες και καλά κάνουν όσοι τις εκμεταλλεύονται..
Για εμένα , το τραγικότερο πλέον των ελληνικών μοτομαγαζων είναι η όλο και πιο μικρή ποικιλία προϊόντων , μεγεθών και μοντέλων.
Καταλαβαίνω φυσικά τα οικονομικά προβλήματα , ειδικά μετα και τα CC , όμως όταν πηγαίνεις σε ένα μαγαζί- αντιπροσωπεία να δεις πχ ένα μπουφάν και στο δείχνει στον…κατάλογο και σου λέει αν το θες να το …παραγγείλω και σε μια βδομάδα θα έρθει…
Οσο αφορα τα πιο παλιά μοντέλα ,που θα μπορούσαν να τα βγάλουν προσφορά να ξεστοκαρουν , ακομα και αν το κανουν στο μαγαζι ,ΔΕΝ το μαθαίνει κανεις ….ελάχιστα μαγαζιά έχουν σοβαρα e-shops και κάνεις δεν θέλει να συνεργαστεί με άλλον έτσι ώστε να κάνουν ένα συνεταιριστικό ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ και ΔΥΝΑΤΟ e-shop που να προωθεί προσφορές και προϊόντα..
pipe_smoker
18/01/2016, 11:27
Εγώ θα συμφωνήσω με αυτό που λέει ο Τζιμίδης...
Οι ακραίες καταστάσεις/νοοτροπίες/συμπεριφορές κανέναν δε συμφέρουνε, και στο τέλος βρέχει για όλους π@@τσες (πελάτες-μαγαζάτορες).
Έχω μία ένσταση σε αυτό που λέει ο αμυρού περί στοκ (εκτός και αν δεν κατάλαβα καλά).
Ένα μαγαζί οφείλει να έχει στοκ.
Γιατί μπαίνω μέσα, αρχίζουν τα "Καλημέρα θέλω κρανάκι τσίλικο κλπ κλπ κλπ", καταλήγω πχ ότι θέλω nxr medium τάδε σχέδιο.
Άμα έχω φάει εκεί μέσα μια ώρα βάλε-βγάλε και με έχει πιάσει πονοκέφαλος, και μου πει ο άλλος "περάστε από το ταμείο να κρατήσουμε τα στοιχεία σας και σε 10 εργάσιμες περάστε να παραλάβετε" θα του δαγκώσω την καρωτίδα.
Δε γίνεται σαφώς να έχει ο άλλος στην αποθήκη του 5 ολόκληρους καταλόγους από 5 διαφορετικές μάρκες και σε όλα τα νούμερα.
Αλλά όσο να'ναι πρέπει να μπορεί να εξυπηρετήσει.
Άλλοι το καταφέρνουν περισσότερο, άλλοι λιγότερο.
Με αυτό το σκεπτικό, έχει μια λογική το "δεν έχω ανάγκη να ξεστοκάρω".
Γιατί ακόμα κι αν μπαγκοσμίως έχει φύγει από το χάρτη το XR1100, άμα πάει ο άλλος να δοκιμάσει και δει ότι το nxr δεν του πολυκάθεται καλά στο κεφάλι, ίσως και στην τσέπη, μπορεί να δοκιμάσει ένα 1100 που να του κάτσει καλύτερα και στα δύο, να του πατήσει κι ο άλλος μια εκπτωσούλα επί τόπου στο ποδάρι και καλοφόρετο κι αχρείαστο.
Οπότε, why bother with ξεστοκαρίσματα και τρελάθηκε τ'αφεντικό τσάμπα το δίνει τον κολιό?
Το ηλεκτρονικό κατάστημα από την άλλη στοχεύει ακριβώς εκεί.
Ότι θα μπεις, θα δεις τί έχει, θα σε πιάσει μανία με τις προσφορές και τις εκπτώσεις κλπ, και η φτήνια τρώει τον παρά που λένε και στα ξένα.
Μπορεί να πάρεις και τίποτα απλά και μόνο επειδή το πέτυχες. Κι ας μην τρελαίνεσαι, κι ας μπορεί να μην το αγόραζες σε διαφορετική περίπτωση.
Γιατί είτε το σπασμένο νούμερο πάρεις στο Α σχέδιο που είναι προσφορά, είτε το Β σχέδιο που έχει κανονική τιμή, το περίμενε δεν το γλιτώνεις σε καμία από τις 2 περιπτώσεις.
Οπότε ένας λόγος παραπάνω να σκεφτείς καθαρά και μόνο την τσέπη σου.
Αυτό όσον αφορά ξεστοκαρίσματα κλπ.
Όσον αφορά καινούρια προϊόντα, και κάπου το είπε κι ο αμυρού και κάποιοι άλλοι νωρίτερα, το πράγμα είναι τελείως αλλού.
Προσωπική εμπειρία.
Χάζευα στο ίντερνετ και βλέπω το κράνος που έχω τώρα, και παθαίνω κοκομπλόκο.
Ήταν και καιρός να αλλάξω, λέω τελείωσε το θέλω.
Α, για Αράι μιλάμε.
Πηγαίνω σε ένα μαγαζί, όπου μου σπάσανε τα @@. Απλά και νέτα.
"Δοκίμασε αυτό, ίδιο σουλούπι έχει", "Μα δεν έχουμε εδώ το νούμερό σου, αλλά σε κόβω XL είσαι" και τρεις λαλούν.
Μόνο που δεν τονε κοπάνησα τον τύπο που κουβαλήθηκα μέχρι εκεί (γιατί είχαμε μιλήσει στο τηλέφωνο και μου είχε πει ότι έχει νούμερα, και για να δοκιμάσω κλπ).
Πηγαίνω σε δεύτερο μαγαζί.
Ο τύπος πολύ εξυπηρετικός, λαχαίνει από καθαρή κωλοφαρδία να έχει στο κατάστημα RX7-GP σε XL.
Το φοράω, μου κάθεται καλά, όλα ωραία κι όμορφα.
Του δείχνω το site που είχα δει το σχέδιο που γούσταρα. "Μάστορα, εγώ αυτό το RX7-GP θέλω. Μου το φέρνεις?"
Κάνει τα τηλέφωνά του, πιάνει το κομπιουτεράκι του, και μου λέει "Ναι. 820€".
Εγώ γελάω όντας σίγουρος ότι δεν έχει καταλάβει.
-Μάστορα, ξαναδές το μία. 1.150€ έχει το κράνος. Κι εσύ θα μου το φέρεις 820??? Μπας και μιλάμε για άλλο.
-Όχι. Για το ίδιο μιλάμε. Άμα σε ενοχλεί να σου το φέρω κι εγώ 1.150, δεν έχω θέμα:lol:
Καταχεσμένος από τη χαρά εγώ του λέω έρχομαι Δευτέρα να το παραγγείλουμε.
Ντάξει? Ντάξει.
Δε θυμάμαι τί μαλακίες παιχτήκανε...
Κάτι ντράβαλα με τη δουλειά, κάτι οικογενειακά, τελικά το αμέλησα για λίγο καιρό.
Ξαναπάω στο μαγαζί.
-Τί κάνουμε? Ήρθα να παραγγείλουμε το κρανάκι!
-Χμμμ.... Για περίμενε.....
Ξεροκαταπίνω εγώ.
Παίρνει ένα τηλέφωνο, παίρνει δύο τηλέφωνα, παίρνει τρία τηλέφωνα...
-Φιλαράκι τέλος. Το κράνος είναι επετειακό limited edition κλπ, και οι παραγγελίες για εμπόρους ήταν ανοιχτές μέχρι τάδε του μηνού. Τις χάσαμε. Αν τυχόν είχε παραγγείλει και κανένα άλλο κατάστημα το ίδιο σε XL, και πάλι θα σε βόλευα, αλλά δυστυχώς δεν.....
Κόντεψα να δακρύσω...
Ο τύπος μου είχε φερθεί τόσο γαμάτα, με είχε εξυπηρετήσει κι εμένα και άλλους δυο φίλους που πήγαμε μαζί, σε βαθμό να νιώθω τόσες τύψεις να παραγγείλω το κράνος από εξωτερικό που σκεφτόμουν να πάρω κάτι άλλο για να το πάρω από τον ίδιο.
Τελικά (επειδή και με τα σχέδια στα αράι δε συμπαθιόμαστε, κι έλαχε το συγκεκριμένο να το έχω ερωτευτεί) το παρήγγειλα απ'έξω.
Το πλήρωσα 330€ ακριβότερα (αγόραζα άλλο ένα κράνος για δεύτερο με αυτή τη διαφορά ας πούμε, ή μπότες και γάντια, ή δεν ξέρω γω τί) και ντρέπομαι να ξαναπατήσω στο μαγαζί του ανθρώπου.
Όχι ότι ο ίδιος θα μου πει κάτι.
Αν με θυμάται καλορίζικο θα μου πει.
Αλλά γιατί με μια μαλακία δικιά μου, και τα κέρατά μου πλήρωσα, και έκανα δοκιμαστήριο ένα ελληνικό μαγαζί που ήταν σωστό και ξηγημένο.
pipe_smoker
18/01/2016, 11:29
Κι εγω προτιμώ να ψωνιζω από ελληνικά μαγαζιά , για πολλούς λόγους ,όπως η δοκιμή , η εγγύηση , η επαφή με το κατάστημα κλπ.
Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια οι τιμές σε πολλά προϊόντα έχουν γίνει αντίστοιχε ή και καλύτερε των ξένων μοτομαγαζων .
Φυσικα , είναι αδυνατο οποιοδηποτε ελληνικο καταστσημα να χτυπήσει τα μεγάλα ξένα μοτομαγαζα όταν αποφασίσουν να κάνουν προσφορές …και κάνουν συχνα..οποτε , υπάρχουν πολλές ευκαιρίες και καλά κάνουν όσοι τις εκμεταλλεύονται..
Για εμένα , το τραγικότερο πλέον των ελληνικών μοτομαγαζων είναι η όλο και πιο μικρή ποικιλία προϊόντων , μεγεθών και μοντέλων.
Καταλαβαίνω φυσικά τα οικονομικά προβλήματα , ειδικά μετα και τα CC , όμως όταν πηγαίνεις σε ένα μαγαζί- αντιπροσωπεία να δεις πχ ένα μπουφάν και στο δείχνει στον…κατάλογο και σου λέει αν το θες να το …παραγγείλω και σε μια βδομάδα θα έρθει…
Οσο αφορα τα πιο παλιά μοντέλα ,που θα μπορούσαν να τα βγάλουν προσφορά να ξεστοκαρουν , ακομα και αν το κανουν στο μαγαζι ,ΔΕΝ το μαθαίνει κανεις ….ελάχιστα μαγαζιά έχουν σοβαρα e-shops και κάνεις δεν θέλει να συνεργαστεί με άλλον έτσι ώστε να κάνουν ένα συνεταιριστικό ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ και ΔΥΝΑΤΟ e-shop που να προωθεί προσφορές και προϊόντα..
+όσα θες για όλα.
Ειδικά αυτό για τις προσφορές που δεν το μαθαίνει κανείς.
Ενώ κάνεις τη μαλακία να κάνεις ένα κλικ στο fcmoto, και μέχρι και στο youporn να μπεις βλέπεις μπανεράκι δίπλα το κράνος που κοίταγες:lol:
Big brother λεμε.
Η αλήθεια βεβαια είναι οτι τα τελευταια χρόνια οι τιμες ελλάδας-εξωτερικού τεινουν να εξομοιωθούν...
Pan (dvs)
18/01/2016, 13:50
Δεν υπάρχει "άλλο εμπόριο", το ίδιο είναι. Ακόμα και στην λαϊκή αγορά/παζάρι πως το λέτε στην γειτονιά, το λαχανικό είναι ακριβά το πρωί και "τσάμπα" το μεσημέρι για να μην τα γυρίσει πίσω στο σπίτι του ο έμπορος. Ακριβώς όπως λες, μέσος όρος κέρδους και μάλιστα με προϊόν που βλέπεις γρήγορα την μεταβλητότητα της τιμής.
Δεν έχει προσπαθήσει να πάρει όγκο που χάνει απ' έξω, λόγω κακής φιλοσοφίας. Διπλή φορολογία το είπατε σε άλλο νήμα, μόνο φέτος ισχύει, δεν είναι διαρκής δικαιολογία στα βάθη των δεκαετιών. Και βλέπεις ότι δεν πουλάει ακριβότερα, απλά δεν ξεστοκάρει.
Αν δεν φωνάξεις λίγο, να ακούσει ο όποιος εισαγωγέας και έμπορος ότι ΡΕ ΒΛΑΚΑ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ 350 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΩΧΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΞΕΝΟ (για το παράδειγμα που ανέφερα με τα shoei πιο πριν, αντίστοιχα και με τα άλλα) θα αλλάξει ποτέ νοοτροπία; Μάλλον όχι.
Δεν είναι αισχροκέρδεια αν δεν κάνουν προσφορές σε ότι καταργείται, έχεις δίκιο.
Αλλά όπως λες μετά, είναι αυτοκτονία. Γιατί όταν έχω σαν πελάτης άνεση και θέλω σώνει και καλά το φετινό μοντέλο θα το πάρω, για την πλειονότητα που δεν έχουν άνεση αν τους έχεις πηδήξει με το κράνος και τους έχεις διώξει, ακόμα και να βρουν τα λεφτά για το "φετινό" θα ψαχτούν ποιός έχει την ίδια τιμή απ' έξω γιατί οι απ' έξω είναι και ευγενέστατοι και εξυπηρετικότατοι, εκτός από "χαζοί που χάνουν λεφτά" με τις προσφορές τους. Κερδίζουν τον πελάτη πολλαπλά.
...
Για μενα το εμποριο δεν ειναι το ιδιο.Διαφορετικα μεγεθη,διαφορετικες χωρες,διαφορετικοι κανονες.Το κρανος,ας πουμε δεν σαπιζει.
Τι εννοεις δεν προσπαθει να παρει ογκο?Την βδομαδα που μας περασε καταστημα στη Θεσσαλονικη πουλουσε ολα σχεδον τα ειδη με 50% κατω.Οσοι πηγανε ειπανε οτι οντως οι τιμες ητανε πολυ χαμηλες.Απο δυο μοτομαγαζα μου ηρθαν mail με προσφορες κατσε καλα.Το παλευουνε,τωρα αν τους βγαινει η οχι,ειναι αλλο θεμα.
Αυτο που λες να φωναξεις συμφωνω και το κανω.Κατ επαναληψη εχω παρει τηλεφωνο να παραγγειλω σε μαγαζι με πολυ καλο service και αρκετα καλες τιμες.
Οταν του λεω οτι:αυτο που θελω το εχεται 350 ευρω,αλλα βρηκα το ιδιο αλλου με 300,μπορουμε να κανουμε κατι?Μου λεει:φυσικα φιλε μου αλλα μπορω μεχρι 320.
Να μην τα πολυλογω ολα οκ και δωρο γαντακι ισοθερμικο (χωρις να μου το πει) που το χρεωνε 15 ευρω στο site.
Φυσικα για καθε δικο μου παραδειγμα θα μπορεις να μου γραφεις ενα αντιθετο.Δεν εχω ομως υποστηριξει ποτε οτι πρεπει να στηριζουμε επαγγελματιες που δεν το αξιζουν.Εγω μονο αυτους τους επαγγελματιες στηριζω και αυτους νοιωθω την αναγκη να υπερασπιστω.
Γιαννη σε γενικες εχω εξυπηρετηθει πολυ καλα απο τα Ελληνικα μοτομαγαζα.Παντα βρισκω την ακρη και κερδιζουμε και οι δυο.Δεν αμφιβαλω οτι υπαρχουνε και οι "αλλοι επαγγελματιες" οι οποιοι θα παρουνε αυτο που τους αξιζει.
Πισω ομως απο ολους τους υπαρχει προσωπικο και πρεπει να ειμαστε πιο προσεχτικοι,παντα κατα την αποψη μου,στον τροπο που μιλαμε γι αυτα τα μαγαζια.:beer:
Υ.Γ.1 Δεν σχολιαζω την εμπειρια σου με το καταστημα.Δεν το ξερω ουτε ξερω πως λειτουργει.Αν δεν προσεχει κακο του κεφαλιου του.
Υ.Γ.2 Μη με βαλεις να γραψω αλλα,βγαζω σπυρακια.Βαλε τον Pipe που δεν μασαει.:cry:
amyroukai
18/01/2016, 14:43
Έχω μία ένσταση σε αυτό που λέει ο αμυρού περί στοκ (εκτός και αν δεν κατάλαβα καλά).
Ένα μαγαζί οφείλει να έχει στοκ.
Προφανώς. Δεν λέω αυτό.
Ας το πω διαφορετικά. Φίλος είχε μπυραρία. Ήξερε λοιπόν (μετά από χρόνια δουλειάς) ότι θέλει Χ βαρέλια, ότι τις Πέμπτες πουλάει το τάδε πιάτο περισσότερο, παρασκευές το δείνα κλπ κλπ κλπ, οπότε κανόνιζε παραγγελίες. Αν έπαιρνε ξέρω ΄γω κιμά την Δευτέρα, ενώ ξέρει ότι μπιφτέκια φεύγουν κυρίως Σάββατο, θα πέταγε το κρέας. Οπότε ψώνιζε την Παρασκευή την μεγάλη ποσότητα κιμά.
Θεωρώ ότι ο έμπορος που έχει κάποια χρόνια μαγαζί, ξέρει ότι πάνω κάτω κάθε χρόνο θα πουλήσει Χ κράνη και περίπου πόσα κάθε μήνα (ομοίως για τα άλλα προϊόντα) που δεν είναι ίδια προφανώς κάθε μήνα. Κανονίζει λοιπόν (αν του κόβει λίγο) τις παραγγελίες ανάλογα, ξέρει πάνω κάτω και τι μεγέθη φεύγουν, μπορεί να καταλάβει και ποιά σχέδια θα είναι πιο εμπορικά και ποιά πιο δύσκολα. Αυτά για το θέμα διαθεσιμότητα. Προφανώς και μπορεί να πέσει έξω κάποια στιγμή, αλλά κατά κανόνα δεν πέφτει έξω. Και αν σου πει μιά εβδομάδα, αφού τόσο θα κάνει και ο ξένος, δεν πειράζει ας το φέρει.
Για μενα το εμποριο δεν ειναι το ιδιο.Διαφορετικα μεγεθη,διαφορετικες χωρες,διαφορετικοι κανονες.Το κρανος,ας πουμε δεν σαπιζει.
Το κράνος λήγει.
Το 1100 που λέει ο pipe, το οποίο η SHOEI λέει 7 χρόνια σε αποθήκη ή 5 χρησιμοποιούμενο, σήμερα είναι διετίας τα τελευταία που βγήκαν. Δεν θα πρέπει να πωληθεί πιο φτηνά, αντί να περιμένουμε τον μλκ που δεν του κάθεται το NXR και θα τον πιάσουμε κώτσο στην ανάγκη; Η αποθήκη του εμπόρου είναι η άριστη από πλευράς υγρασίας, θερμοκρασίας, εντόμων κλπ κλπ κλπ οπότε δύο ή παραπάνω χρόνια μετά να είναι "σωστό" το κράνος; Άρα μπορεί και να σαπίζει και να πουληθεί "χρυσό" στο κορόιδο.
Και εγώ δεν είπα να μην έχει στοκ ποτέ. Να έχει την τρέχουσα κολεξιόν, στα μεγέθη και ποσότητες που ξέρει στατιστικά ότι πρέπει να έχει. ΚΑΝΕΝΑ μαγαζί δεν παραγγέλνει κουτουρού, κανένα προϊόν. Η συλλογιστική σου έχει κενά.
Όταν καταργείται πχ το Mystify χρώμα (όχι το NXR γενικά), ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ οι ξένοι το "στέλνουν" προσφορά. Ο δικός μας το κρατάει ίδια τιμή. Αυτό το θεωρώ ατιμία και κακή συμπεριφορά μαγαζιού (όχι υπαλλήλου και απορώ γιατί πήγε εκεί πάλι η συζήτηση). Μπορεί όπως λέει ο Pipe να περιμένει τον τύπο που το είχε δει πέρυσι και του χρόνου θα το θυμηθεί και θα πει πωωωω καλό ήταν να πάω να το πάρω (και δεν θα το βρίσκει πιά έξω) αλλά θα πάρει 540 ένα κράνος διετίας, όσο έχει το φρέσκο ΝΧR; Είναι απλά λάθος. Αυτό εννοώ ξεστοκάρισμα, όχι "παλιό" εμπόρευμα, όχι "χαζό" στοκ, ζεστά λεφτάκια στο ταμείο και πελάτες χαρούμενοι. Προφανώς και έμπορος χαρούμενος γιατί θα έχει "άδεια" αποθήκη και "γεμάτο" ταμείο.
Αυτό που λέει ο ggs μου το είπαν Μοτοδυναμική. Γειά σας, θέλω τα Astars Joey, "παραγγελία, προπληρώνετε, σε 15 μέρες". Το νούμερο; "Δεν ξέρετε τι φοράτε;" Ξέρω αλλά δεν έχουν όλα την ίδια φόρμα... "Αλλαγές δεν, γιατί δεν τα κρατάμε στοκ". Ισπανία λοιπόν, 20 ευρώ φτηνότερα, με αλλαγή ή επιστροφή χρημάτων αν κάτι δεν σου αρέσει (ναι ΟΚ, χάνεις τα μεταφορικά για να το στείλεις πίσω αν γίνει λάθος αλλά δεν σου μένει να το κοιτάς).
nikos_abel
18/01/2016, 15:33
να πουλησει και κατω του κοστους.
Επιτρέπεται αυτό;
MG-KTiNoS
18/01/2016, 15:52
Το ερώτημα :
ή να μετασχηματιστούν?
Εγώ εύχομαι να συρικνωθεί η δική σου δουλειά...
Δεν ξέρω τι δουλειά κάνεις αλλά το εύχομαι από το βάθος της καρδιάς μου.
Εύχομαι ακόμα το κράνος που θα πάρεις από το ιντερνέτ να του βάλουν στη μεταφορική καπάκι
καμιά 200αριά κιλά από πάνω και όταν το χρειαστείς να μην το έχεις.
Να σπάσεις την κεφάλα σου και να πας σε δημόσιο νοσοκομείο και να μην βρεις ούτε γάζα...
άκα λεφτά... γιοκ...
Γιατί τελικά όταν ο άνθρωπος ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ τι λέει ΕΝΑΣ τόπος υπάρχει για να μάθει...
ΝΑ ΠΑΘΕΙ....
taisteal
18/01/2016, 16:06
Να σπάσεις την κεφάλα σου και να πας σε δημόσιο νοσοκομείο και να μην βρεις ούτε γάζα...
άκα λεφτά... γιοκ...
Γιατί τελικά όταν ο άνθρωπος ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ τι λέει ΕΝΑΣ τόπος υπάρχει για να μάθει...
ΝΑ ΠΑΘΕΙ....
Οχι ρε Νικο,δεν δινουμε τετοιες ευχες ρε φιλε...
Επιτρέπεται αυτό;
Όχι, μόνο σε εκποιήσεις με αποφαση δικαστηρίου νομίζω...
Οχι ρε Νικο,δεν δινουμε τετοιες ευχες ρε φιλε...
+990
Όπα ρε σεις, τι λέτε...?
Εύχομαι ακόμα το κράνος που θα πάρεις από το ιντερνέτ να του βάλουν στη μεταφορική καπάκι
άκα λεφτά... γιοκ...
ΝΑ ΠΑΘΕΙ....
Έχουμε ξαναπεί ότι ο καλός έμπορος δεν καταναλώνει το εμπόρευμά του, αλλά στη δική σου περίπτωση ξεκίνα...
Έχεις ξεφύγει εντελώς.
pipe_smoker
18/01/2016, 16:25
Προφανώς. Δεν λέω αυτό.
Οκ. Μέα κούλπα.
Θεωρώ ότι ο έμπορος που έχει κάποια χρόνια μαγαζί, ξέρει ότι πάνω κάτω κάθε χρόνο θα πουλήσει Χ κράνη και περίπου πόσα κάθε μήνα (ομοίως για τα άλλα προϊόντα) που δεν είναι ίδια προφανώς κάθε μήνα. Κανονίζει λοιπόν (αν του κόβει λίγο) τις παραγγελίες ανάλογα, ξέρει πάνω κάτω και τι μεγέθη φεύγουν, μπορεί να καταλάβει και ποιά σχέδια θα είναι πιο εμπορικά και ποιά πιο δύσκολα. Αυτά για το θέμα διαθεσιμότητα. Προφανώς και μπορεί να πέσει έξω κάποια στιγμή, αλλά κατά κανόνα δεν πέφτει έξω. Και αν σου πει μιά εβδομάδα, αφού τόσο θα κάνει και ο ξένος, δεν πειράζει ας το φέρει.
Δεν είμαι σίγουρος, αλλά δεν μπορώ να το αποκλείσω κιόλας το παρακάτω σενάριο.
Δε θα μου έκανε και τρελή εντύπωση, η κάθε εταιρεία, μαζί με τα μοντέλα πετυχεσιές να φορτώνει στους μαγαζάτορες και ένα ποσοστό από τα άκλαφτα μοντέλα της...
Οκ, ίσως όχι υποχρεωτικά.
Αλλά αν πάρεις πχ 30 κομμάτια από τα 3 πιο πετυχημένα σχέδια, σου τα αφήνω 300 έκαστο (τυχαίο νούμερο).
Αν πάρεις και 10 κομμάτια από τις δύο πιο μαλακίες σχέδια που θα χαροπαλέψεις να τα δώσεις, σου τα αφήνω όλα 250 έκαστο.
Αυτό έχει να κάνει προφανώς με το πώς δουλεύει κι ο κάθε κλάδος.
Ξέρω πχ κλάδους που είναι αναγκασμένοι να το κάνουν θέλουν δε θέλουν (και το ξέρω στα σίγουρα), και για άλλους υποθέτω.
Στο θέμα της αναμονής, να σου πω ότι διαφωνώ. (εκτός και πρόκειται για ειδική περίπτωση)
Οκ, προφανώς είναι στον άνθρωπο, αλλά το να πάω σε μαγαζί που έχει πάγια τακτική το ό,τι θέλεις να σου το φέρνει γιατί δεν έχει στοκ, δεν το κάνω.
Ούτε στα κράνη το γουστάρω, ούτε πουθενά.
Έχω κοντέψει να παίξω ξύλο άπειρες φορές σε διάφορα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών γιατί οι άνθρωποι δεν κρατάνε στοκ ούτε για δείγμα και πρέπει να τους το βγάλεις με το τσιγγέλι.
-Γεια σας. Τί ντιβιντιέρες (λέμε τώρα πχ) έχετε?
-Α πολύ καλές ντιβιντιέρες! Κοιτάξτε αυτήν! Κάνει και καφέ! Αυτή εδώ πάλι! Α κάνει και μπουλκουμέδες.
-Εντάξει δώσ'τε μου αυτή που κάνει μπουλκουμέδες.
-Ε, ναι μισό λεπτό να δω στον υπολογιστή πότε θα είναι διαθέσιμη...
-Καλά δώσε την άλλη.
-Μισό να δω και για εκείνη...
Τί μου τις δείχνεις βρε μαλάκα αφού δεν τις έχεις? Για να πάρω το εκθεσιακό που είναι μπριζωμένο και παίζει 24/7, 20% κάτω?
(Και εννοείται το "μαλάκας" δεν πάει στον υπάλληλο. Στην πολιτική του καταστήματος πάει.)
Δεν ήρθα να παραγγείλω αυτοκίνητο.
Μια παπαριά καμαρωτή που κάνει 50-100 ευρώ ήρθα να πάρω και θέλω να την πάρω τη γ@μημένη, να τη βάλω στο πορτμπαγκάζ/διχτάκι και να πάω σπίτι μου.
Όχι να συμπληρώνω χαρτιά και υπεύθυνες δηλώσεις λες κι έχω πάει στο ΚΕΠ.
Είναι και λίγο θέμα ψυχολογίας.
Άλλο να είσαι σπίτι στον υπολογιστή και να πατάς κουμπάκια και να παραγγέλνεις, κι άλλο να έχεις βγει για ψώνια, να έχεις ψωνίσει (θεωρητικά), αλλά στην πράξη να γυρνάς σπίτι με άδεια χέρια.
Όσο να'ναι σου πέφτει (το ηθικό).
Το κράνος λήγει.
Το 1100 που λέει ο pipe, το οποίο η SHOEI λέει 7 χρόνια σε αποθήκη ή 5 χρησιμοποιούμενο, σήμερα είναι διετίας τα τελευταία που βγήκαν. Δεν θα πρέπει να πωληθεί πιο φτηνά, αντί να περιμένουμε τον μλκ που δεν του κάθεται το NXR και θα τον πιάσουμε κώτσο στην ανάγκη;
Γιάννη, δεν πρόκειται ούτε περί κορόιδου ούτε περί κώτσου.
Το ότι κάποιοι εδώ μέσα (άλλοι περισσότερο άλλοι λιγότερο) την ψάχνουμε σε βάθος, δε σημαίνει ότι το κάνουν όλοι.
Ο άλλος πήρε μηχανάκι, θέλει κράνος, θα πάει βόλτα στα μαγαζιά.
Ούτε αν λήγουν τα κράνη ξέρει, ούτε ποιό μοντέλο είναι τί ξέρει, ούτε πολλά πολλά.
Ψωνίζει μόνο με βάση το τί έχει μέσα η τσέπη του, και τί έχει ο μαγαζάτορας στο ράφι.
Και δε θα το πάρει το XR1100 ίδια τιμή με το NXR.
Οκ, μπορεί πάνω στη φούρια και στα νεύρα μου να το έχω πει κι εγώ, γιατί πίστευα/ω ότι το XR1100 θα έπρεπε να έχει πέσει στα 2,5 κατοστάρικα.
Ε δεν έχει πέσει.
Άμα πας στο μαγαζί και κολλήσει η τσέπη στο NXR (και στην κάπως καλύτερη τιμή που θα σου κάνουν), θα σου προτείνουν το XR1100 και με αρκετά καλύτερη τιμή από την αρχική του.
Όχι 2,5 κατοστάρικα. Αλλά δε θα το πάρεις όσο θα έπαιρνες το NXR σε καμία περίπτωση.
Και σου ξαναλέω.
Μην κρίνουμε με βάση το φόρουμ, το ότι κάποιοι κοιτάμε και την παραμικρή λεπτομέρεια κλπ.
Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν είναι όλοι έτσι. Ελάχιστοι είναι έτσι σε σχέση με το ποσοστό των αναβατών που κυκλοφορεί εκεί έξω.
Αυτό που λέει ο ggs μου το είπαν Μοτοδυναμική. Γειά σας, θέλω τα Astars Joey, "παραγγελία, προπληρώνετε, σε 15 μέρες". Το νούμερο; "Δεν ξέρετε τι φοράτε;" Ξέρω αλλά δεν έχουν όλα την ίδια φόρμα... "Αλλαγές δεν, γιατί δεν τα κρατάμε στοκ". Ισπανία λοιπόν, 20 ευρώ φτηνότερα, με αλλαγή ή επιστροφή χρημάτων αν κάτι δεν σου αρέσει (ναι ΟΚ, χάνεις τα μεταφορικά για να το στείλεις πίσω αν γίνει λάθος αλλά δεν σου μένει να το κοιτάς).
Θα δυσκολευόμουν πάρα πολύ να μην τους κουτουλήσω.
Cpt. Haddock
18/01/2016, 16:28
350527
spyrakos35
18/01/2016, 16:41
Εμενα μπορει καποιος να μου εξηγησει γιατι σγμερα τα μαγαζα εχουν ιδιες και ισως καλυτερες τιμες στα νεα προθοντα ενω προ κρισης ηταν πιο ακριβα;
nikos_abel
18/01/2016, 17:13
Ναι, γιατί θυμάμαι και το παράδειγμα του πως να κλείσεις τα μικρομάγαζα βγάζοντας και κέρδος.
Αγοράζω (με πίστωση π.χ. ενός 6μηνου) όλο ή το μεγαλύερο μέρος του στοκ σε κάτι, το πουλάω άμεσα σε τιμή κόστους και βγάζω κέρδος
από το κεφάλαιο που ΔΕΝ έδωσα.
Ανταγωνίσου με.
Pan (dvs)
18/01/2016, 18:56
Επιτρέπεται αυτό;
Ετσι ακριβως,αλλα υπαρχουνε παραθυρακια.Πχ ητανε ξυσμενο το χρωμα,το εδωσα οσο οσο και αλλα τετοια γραφικα.
free rider
18/01/2016, 19:25
άκα λεφτά... γιοκ...
ΝΑ ΠΑΘΕΙ....
δεν με ενδιαφέρει αυτό που γράφεις τόσο πολύ ώστε να ασχοληθώ και να απαντήσω στο ίδιο ύφος
Τσάμπα τσακωμοί...
Τίποτα δεν πρέπει ντε και καλά να γίνει.
Ας κάνει ο κάθε καταναλωτής τα κουμάντα του και ας ψωνίζει από όπου θεωρεί καλύτερα.
Αντίστοιχα, και ο κάθε μαγαζάτορας ας κάνει τα κουμάντα του και ό,τι πελατεία πιάσει.
Αν είναι να κλείσουν τα μαγαζιά απ' το ίντερνετ, ας κλείσουν ρε αδερφέ. Άμα δεν υπάρχει αγορά για να συντηρηθούν τι να γίνει δηλαδή, να τα επιδοτήσει το κράτος;
Με το ζόρι αγορά δεν συντηρείται.
Και αν κάποτε δεν έχει ο κόσμος που να δοκιμάζει κράνη και υπάρχει μεγάλη ανάγκη, ας ανοίξει κάποιος ένα μαγαζί με 10-20 κράνη μόνο για δοκιμή και ας χρεώνει τη δοκιμή με το κομμάτι.
Και αν κάποτε οι συνθήκες είναι πιο ευνοϊκές, ας ανοίξουν νέα μαγαζιά...
free rider
18/01/2016, 20:19
μια και το θέμα συνεχίζει με ενδιαφέρουσα τροπή ,
θα ήθελα να φέρω το παράδειγμα που είδα εδώ μέσα
Την προωθητική κίνηση που έχω παρατηρήσει ότι εφαρμόζει μέσα εδώ το κατάστημα που ανέφερα και σε προηγούμενα ποστ μου , εκείνο της φακόμ
Τουλάχιστον από μαρκετίστικης άποψης ο τρόπος προσέγγισης ενός έτοιμου τμήματος της αγοράς ήταν το λιγότερο ευφυής. Άρα μια τέτοια εταιρία δείχνει ότι δεν κάθεται πίσω από τον πάγκο και λέει ελάτε καλοί μου πελάτες να σας μαδήσω. εισαγάγει νέα φιλοσοφία. Ο πωλητής πλησιάζει τον πελάτη , πρωτόγνωρο για τη λογική των μοτο -καταστημάτων ( όχι όλων φυσικά κτμ bmw κλπ έχουν κάνει αξιόλογες προωθητικές προσπάθειες και events...!!! )
Αυτό το μοντέλο εταιρίας είναι που θεωρώ ότι είναι σύγχρονη επιφέρει καινοτομία και αφουγκράζεται την αγορά.
Αν κάποιος αξιολογήσει σωστά αυτό τον χώρο , με όλους αυτούς που συμμετέχουν εδώ νομίζω ότι έχει ένα έτοιμο τμήμα της αγοράς που απλά πρέπει να το πλησιάσει.
Η δύναμη των social media είναι αξεπέραστη στις μέρες μας. Παλιότερα ο πωλητής έπρηζε τον πελάτη με αυτό που ήθελε να του πλασάρει, πλέον στην εποχή του ιντερνετ μαρκετινγκ ο πελάτης μιλάει και λέει τι θέλει ο ίδιος.
Δεν είναι τυχαίο που το φβ παρακολουθείται απο όλες τις μεγάλες εταιρίες..
Να πως δημιουργεί κάποιος πιστούς πελάτες και ανταγωνίζεται ακόμα και το διαφορετικό προϊόν , τις παρεχόμενες υπηρεσίες , την εξυπηρέτηση και αμεσότητα της παραγγελίας κλπ κλπ
Είναι πολύ απλό, τα πλεονεκτήματα μιας μικρής εμπορικής εταιρίας που είναι και μειονεκτήματα μιας μεγάλης πολυεθνικής.
Δεν είδα λοιπόν τον κάποιο επώνυμο κατάστημα με αξεσουάρ να κάνει έστω την παραμικρή κίνηση εδώ μέσα και να προσφέρει όχι κάτι ακριβό , μα έστω κάτι..
δεν ξέρω στα σίγουρα βέβαια αλλά δεν μου έχει πέσει στην αντίληψή μου τώρα τελευταία.
Τι ωραία που θα ήταν να μπορούσε να υπάρξει μια κλήρωση για ένα κρανάκι ,
για φαντάσου..
....
Τι ωραία που θα ήταν να μπορούσε να υπάρξει μια κλήρωση για ένα κρανάκι ,
για φαντάσου..
Ε πες το ρε και μας έχεις πεθάνει, για ένα κράνος!
free rider
18/01/2016, 20:32
Ε πες το ρε και μας έχεις πεθάνει, για ένα κράνος!
μπαα, δεν είναι το κράνος
είναι το αν μπορούν να καταλάβουν την αξία του μαρκετινγκ.....!
ο φίλος με τα φακομ την καταλαβαίνει και γι αυτό του βγάζω το καπέλο..!!!!
μπαα, δεν είναι το κράνος
είναι το αν μπορούν να καταλάβουν την αξία του μαρκετινγκ.....!
ο φίλος με τα φακομ την καταλαβαίνει και γι αυτό του βγάζω το καπέλο..!!!!
o κοσμος δεν ειναι και τοσο χαζος εντελει..
σε πολλες περιπτωσεις επιβραβευει τον καλο εμπορο
και σε βαθος χρονου τον καταδικαζει..;)
Συγκρίνετε ηλεκτρονικά μαγαζιά μεγαθήρια με τοπικά καταστήματα. Δεν εχει νόημα
spyrakos35
19/01/2016, 05:21
Εμενα μπορει καποιος να μου εξηγησει γιατι σγμερα τα μαγαζα εχουν ιδιες και ισως καλυτερες τιμες στα νεα προθοντα ενω προ κρισης ηταν πιο ακριβα;
Κανας γνωστης των αγορων;
Γιατί έπεσε όπως λες και εσύ π@@@@@@@@τσααααα.
Και εγώ έχω βρει τιμές ισαξιες σε ebay κτλ και μου έκανε εντύπωση. Ένα παράδειγμα, το κράνος που πήρα περισυ από εδώ, είχε ίδια τιμή με έξω.
MG-KTiNoS
19/01/2016, 07:56
Έχουμε ξαναπεί ότι ο καλός έμπορος δεν καταναλώνει το εμπόρευμά του, αλλά στη δική σου περίπτωση ξεκίνα...
Έχεις ξεφύγει εντελώς.
Ότι ώρα θες έχω κάτι φαρμακάκια που θα σε κάνουν να δεις τα πράγματα πεντακάθαρα και ίσως καταλάβεις
ότι η πατρίδα δεν είναι να πετάς μαλακίες για παρελάσεις και σημαίες αλλά είναι κάτι πολύ πιο ουσιαστικό.
Το να γράφεις τέτοιους τίτλους και να τους φιλοξενείς στη σελίδα τη στιγμή που οι άνθρωποι γύρω σου
παλεύουν για το κάθε ευρώ ή για μια "θεσούλα απασχόλησης"
Ή παίρνεις ναρκωτικά και δεν ξέρεις τι σου γίνεται
ή σε ταΐζει κάποιος
ή ζεις έξω
ή είσαι ΕΝΤΕΛΩΣ *******
διαλέγεις και παίρνεις
υγ
Πάντως ένα ευχαριστώ σας το χρωστάω έμαθα τόσα πολλά εδώ μέσα
για την Ελλάδα που μόνο με την εμπειρία μου στο στρατό μπορεί να συγκριθεί
Ζούσα σ ένα όνειρο τόσα χρόνια και δεν είχα καταλάβει με τι "ανθρώπους"
είχα μπλέξει.
λογοκριθηκε για να μην πεσουν καρτες
Pan (dvs)
19/01/2016, 08:15
Iσως η μειωση των πωλησεων τον αναγκασε να μειωσει τιμες,ισως οι προμηθευτες βλεποντας την πτωση του δωσανε καλυτερες τιμες,ισως πολλα.
Ισως να ειδε κανα θεμα εδω μεσα και τα κανε επανω του.Αβυσσος η ψυχη του εμπορου.:D
Pan (dvs)
19/01/2016, 08:20
Ότι ώρα θες έχω κάτι φαρμακάκια που θα σε κάνουν να δεις τα πράγματα πεντακάθαρα και ίσως καταλάβεις
ότι η πατρίδα δεν είναι να πετάς μαλακίες για παρελάσεις και σημαίες αλλά είναι κάτι πολύ πιο ουσιαστικό.
Το να γράφεις τέτοιους τίτλους και να τους φιλοξενείς στη σελίδα τη στιγμή που οι άνθρωποι γύρω σου
ή σε ταΐζει κάποιος
ή ζεις έξω
ή είσαι ΕΝΤΕΛΩΣ *******
διαλέγεις και παίρνεις
υγ
είχα μπλέξει.
Ρε συ Νικο,ο καθενας εδω μεσα εχει μια συμπεριφορα και ο καθενας μας τον κρινει.Αν καποιος διαλεξει καποιον "ατυχη τιτλο" θα το κρεμασουμε?
Σε αγαπαω,σε εκτιμαω,αλλα δεν μου αρεσε αυτο που διαβασα.Δεν υπαρχει δικαιολογια,αν καποιος ξεφευγει ,κατα την αποψη μας,δεν θα τον ριξουμε στα ταρταρα.Υπαρχουνε 1000 αλλοι τροποι. :beer:
Ρε συ Νικο,ο καθενας εδω μεσα εχει μια συμπεριφορα και ο καθενας μας τον κρινει.Αν καποιος διαλεξει καποιον "ατυχη τιτλο" θα το κρεμασουμε?
Σε αγαπαω,σε εκτιμαω,αλλα δεν μου αρεσε αυτο που διαβασα.Δεν υπαρχει δικαιολογια,αν καποιος ξεφευγει ,κατα την αποψη μας,δεν θα τον ριξουμε στα ταρταρα.Υπαρχουνε 1000 αλλοι τροποι. :beer:
..και μένα με χάλασε κάπως!!!!
εύχομαι να ήταν της στιγμής!!!
Επειδή κάτι γνωρίζω από εμπόριο,δύο είναι οι βασικοί λόγοι
1.χαμηλότερο ποσοστό κέρδους από την μεριά των εμπόρων
2.οι ίδιες οι εταιρίες κάνουν καλύτερες προσφορές....σίγουρα έχουν τους λόγους τους....
stefanos
19/01/2016, 08:36
Τα έχουμε βάλει με τους εμπόρους ενώ το βασικό πρόβλημα είναι οι πελάτες που είναι άφραγκοι.
Δεν θυμάμαι τέτοιου είδους προβληματισμούς πρίν 10 χρόνια
lykourgi
19/01/2016, 08:39
Επειδή κάτι γνωρίζω από εμπόριο,δύο είναι οι βασικοί λόγοι
1.χαμηλότερο ποσοστό κέρδους από την μεριά των εμπόρων
2.οι ίδιες οι εταιρίες κάνουν καλύτερες προσφορές....σίγουρα έχουν τους λόγους τους....
Ετσι είναι, όλοι "μαζεύονται".
Παραγωγοί, χονρέμποροι, έμποροι λιανικής, μεταφορείς, logistic αποθήκες.
Ολοι όσοι εμπλέκονται στη λεγόμενη "εφοδιαστική αλυσίδα".
Θέλει όμως προσοχή, διότι η ζήτηση για φθηνό προϊόν δημιουργεί ευκαιρείες για άλλου είδους κερδοσκοπία.
Λαθραία, μαϊμού, κακής ποιότητας εμπορεύματα έχουν γίνει καθημερινότητα.
Γενικά, όχι μόνο στα είδη μοτοσυκλέτας.
stefanos
19/01/2016, 08:44
ή σε ταΐζει κάποιος
ή ζεις έξω
ή είσαι ΕΝΤΕΛΩΣ ******
διαλέγεις και παίρνεις
υγ
είχα μπλέξει.
Η λίστα σου με τα αγαθά που "όλοι οι άνθρωποι δικαιούνται" πρέπει να διευρυνθεί με κράνη φόρμες μηχανάκια...
και βλέπουμε. :D
Bladerunner
19/01/2016, 08:50
Εγώ δεν κρύβω ότι με χαλάει ο τίτλος του θέματος. Έτσι όπως είναι γραμμένος φαίνεται σαν να εύχεται ο συντάκτης να κλείσουν επιχειρήσεις.
Αν εννοούσε ότι κάποιες θα οδηγηθούν στο λουκέτο λόγω του διεθνούς ανταγωνισμού, υπήρχε καλύτερος τρόπος να το γράψει. Κάποιος που γνωρίζει το μοντέλο Porter (και όχι Poter) (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=147823&p=2692858&viewfull=1#post2692858) και περί οικονομίες κλίμακας, μάλλον έχει την ικανότητα να χειρίζεται αξιοπρεπώς την ελληνική γλώσσα. Μάλλον.
Έπειτα, η συχνή χρήση εξειδικευμένων οικονομικών όρων, όταν δεν κουβεντιάζεις με οικονομολόγους, επίσης δεν πείθει για τις αγνές προθέσεις ενημέρωσης. Αλήθεια, σε ποιους απευθύνεται το θέμα; Στους χρήστες μοτοσυκλετιστές-καταναλωτές του forum; Στους τυχόν εμπόρους που διαβάζουν; Να βοηθήσει εμάς θέλει ή ψάχνει πελάτες να τους κάνει launch (και όχι lunch) (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=147823&page=2&p=2692963&viewfull=1#post2692963) τα προϊόντα τους στην αγορά;
Edit: Πάντα υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο του troll!
amyroukai
19/01/2016, 08:54
Μάλλον η πτώση πωλήσεων.
πχ Dainese εδώ ήταν 20% πάνω από Ευρώπη, έτσι μαγκιά, τώρα πλέον ίδιες τιμές (και εννοείται ότι ισχύει για τα κράνη και τις προσφορές σε καταργούμενα μοντέλα ισχύει και στα ρούχα). Ήταν αστείο το ότι μπορούσες να ψωνίσεις απο το e-shop της Dainese με δωρεάν μεταφορικά, εγγύηση κλπ και εδώ ο ύπνος του δικαίου...
Η Μοτοδυναμική έκανε καμπάνια "Alpisenstars σε ίδιες τιμές με την Ευρώπη" που δεν είναι εντελώς ίδιες αλλά τέλος πάντων μικρές διαφορές σε μερικά είδη πάνω ή κάτω (και εννοείται χωρίς προσφορές σε καταργούμενα σχέδια). Το ζήτημα της διαθεσιμότητας ελπίζω να έχει λυθεί. Τουλάχιστον κάποτε ξεσκαρτάριζαν με ένα μπαζάρ κάθε δύο χρόνια...
Ας ελπίσουμε ότι το ωραίο πρώτο βήμα θα έχει και συνέχεια, με αληθινές προσφορές, όπως στην Ευρώπη.
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το εξής: Υπήρχε μαγαζί που προμηθευόταν από εισαγωγέα/έμπορο κράνη και τα πουλούσαν 20% κάτω, την τρέχουσα κολεξιόν, για πολλά χρόνια. Ότι δεν είχε εκεί, πεταγόταν μία με το μηχανάκι στον εισαγωγέα, το έφερνε. Τόσο εγώ όσο και φίλοι έχουμε πάρει από εκεί αρκετά κράνη και ρούχα. Πλέον δεν συνεργάζεται από ότι είδα, αλλά τέλος πάντων. Όταν πουλάει ο τάδε εισαγωγέας ας πούμε 500+, επιτρέπει στον τρίτο έμπορο να το δίνει 420-430 με απόδειξη πώλησης (προφανώς κέρδιζαν και οι δύο) και εννοώ πάντα την τρέχουσα συλλογή σχεδίων, δεν μπορεί να το βγάλει όταν καταργηθεί ακόμα πιο κάτω ΚΑΙ να κερδίζει; Μπορεί αλλά δεν θέλει. Δεν μπορεί να έχει ένα newsletter όπως έχουν όλα τα μεγάλα μαγαζιά που στέλνουν αρκετές φορές την εβδομάδα με ότι προϊόν βγάλουν προσφορά; Μπορεί αλλά δεν θέλει.