View Full Version : 19o 36ωρο - Οδοιπορικό Αντοχής 14 - 15 Μαιου
MG-KTiNoS
19/05/2016, 19:13
Επίσης χρόνια τώρα διερωτώμαι. Οι τυπικοί "36ωρίτες" πάνε γενικώς σιδηρόκωλες ή περιμένουν την διοργάνωση για να βγουν στον δρόμο; Το δεύτερο εξηγεί πάρα πολλά, για όσους ισχύει.
Απ όλα έχει ο μπαχτσες... Δεν υπαρχει τυπικός 36ωρίτης
Από τον είδα φως και μπήκα ως την Πόλη που είναι κάθε 2 3 μήνες έξω υπάρχει ΟΛΗ η γκάμα...
:lol:
(και αυτό είναι το ωραίο, ν ακούς το χιπστεράκο να λέει εεε ναι τι ωραία... έβλεπα τις γραμμές σας κι έστριβα κι εγω... γούτσι γούτσι γούτσι... )
πάντως piaggio MP3 είχε φέτος και κανα δυο φορες που τον συναντησα μια χαρα πήγαινε
Pan (dvs)
19/05/2016, 21:26
Ενας αγωνας αντοχης ,οπως το 36ωρο,μπορει ανετα να γινει με ενα αξιοπιστο 250αρι.Ενας καλος οδηγος στα κλειστα κομματια μπορει να παει το ιδιο καλα με εναν που εχει μεγαλη μηχανη.Το βαρος της μεγαλης μηχανης προσθετει κουραση και ισως αγχος.
Ο αγωνας συνηθως γινεται σε κλειστα κομματια,οποτε δεν βλεπω τον λογο γιατι να μην τα καταφερει μια μηχανη μικροτερου κυβισμου,εφοσον παντα αντεχει σε τοσες ωρες οδηγησης.
Και γιατι οχι,να γινουνε δυο κατηγοριες στο επομενο 36ωρο.
Βρασιδα και καλα ξηγηθηκες και καλα μας εδωσες το κλιμα του αγωνα σου.:beer::beer::beer:
karellen
19/05/2016, 21:52
Ενας αγωνας αντοχης ,οπως το 36ωρο,μπορει ανετα να γινει με ενα αξιοπιστο 250αρι.Ενας καλος οδηγος στα κλειστα κομματια μπορει να παει το ιδιο καλα με εναν που εχει μεγαλη μηχανη.Το βαρος της μεγαλης μηχανης προσθετει κουραση και ισως αγχος.
Ο αγωνας συνηθως γινεται σε κλειστα κομματια,οποτε δεν βλεπω τον λογο γιατι να μην τα καταφερει μια μηχανη μικροτερου κυβισμου,εφοσον παντα αντεχει σε τοσες ωρες οδηγησης.
Και γιατι οχι,να γινουνε δυο κατηγοριες στο επομενο 36ωρο.
Βρασιδα και καλα ξηγηθηκες και καλα μας εδωσες το κλιμα του αγωνα σου.:beer::beer::beer:
Πάνο με 250άρι θα το κάνεις μεν,αλλά όχι άνετα.Με τίποτα.Είναι πολλά τα χιλιόμετρα.
Ίσως να είσαι σιδηρόκ@λος ή να έχεις βάλει πολυθρόνα αντί για σέλα,αλλά θα σε κουράσει το ίδιο το μηχανάκι που θα φτάσει στα όριά του.Και φυσικά δεν ισχύει η καραμέλλα 'κλειστά κομμάτια-ελαφρύ μηχανάκι-δεινόσαυροι που υποφέρουν' κλπ κλπ.Το μεγάλο βάρος σπανίως θα δείξει την παρουσία του για να σε κουράσει.
ΔΕΝ είναι όλη η διαδρομή οι φουρκέτες 180° του Κολοσούρτη (Αχλαδόκαμπο) ούτε οι 5 δρόμοι του Ταϋγέτου.Η πλειοψηφία είναι ανοιχτά στροφιλίκια που ένα μεγάλο μηχανάκι τα ακολουθεί πιο άνετα από το μικρό που αγκομαχάει στις εξόδους.Εδώ εγώ με ένα ΧΤΧ το '12 και βλαστήμησα.
MG-KTiNoS
19/05/2016, 21:58
Moto guzzi, 36ωρο και οι 4 ιστορίες ενός σχεδόν παράφρονα
http://forum.motoguzziclub.gr/index.php?topic=8219.0
GhostDog
19/05/2016, 22:27
για τα μικρά κλπ. μηχανάκια όλα σχετικά είναι. Το φετινό ιδίως η πρώτη μέρα που δεν ίσιωνε πουθενά έβγαινε άνετα με μικρό μοτό. Απόδειξη ότι ο Βρασίδας έφτασε αν δεν κάνω λάθος μαζί ή λίγο αργότερα με τις μεγάλες μηχανές και σίγουρα πριν και από άλλους που είχαν αργότερο ρυθμό με τουριστικά χιλιάρια ή/και κάναν πολλές στάσεις. Για τα 36ώρα των τελευταίων ετών που περιλαμβάνουν πάρα πολύ σφιχτό επαρχιακό ένα ελαφρύ μονοκύλινδρο 600-650cc με αξιοπρεπή σέλα πιθανών ναναι η ιδανικότερη επιλογή για έναν αναβάτη που θέλει ισοροπία ανάμεσα σε κούραση από βάρος-γκάζια-κλπ. Ένα 660 τενερέ με πολύ σβέλτο αναβάτη κάθε χρόνο τερματίζει σχεδόν πάντα πριν νυχτώσει.
Επίσης να σημειώσω once again ότι -όπως πολάκις αναφέρετε και απ' τη λέσχη- το 36ώρο ΔΕΝ είναι αγώνας.
:a18: σε οσους πανε καθε χρονο στο 36ωρο και :a18::a18: στον κ.Βρασιδα και στον καθε κ.Βρασιδα.
:beer:
amyroukai
19/05/2016, 23:28
Ενας αγωνας αντοχης μπορει ανετα να γινει με ενα αξιοπιστο 250αρι.Ενας καλος οδηγος στα κλειστα κομματια μπορει να παει το ιδιο καλα με εναν που εχει μεγαλη μηχανη.
Αχ τι μου θυμίζεις... Εμένα πριν πάρω "ελαφριά" και "ευέλικτη" μηχανή.
Κυβικά ρεεεεεεεεεεεεε και κύλινδροι :)
taisteal
20/05/2016, 00:31
Μην κρινετε εξ ιδιων τα αλλοτρια...
Amyrou,κλεβω την υπογραφη σου και απαντω
Σημασία δεν έχει πως θα πας. Φτάνει να πας.
;)
Σίγουρα δεν είναι αγώνας, όπως είπε και ο φίλος πιο πάνω!
Από εκεί και πέρα (για εμένα τουλάχιστον)δεν ξέρω πως θα
αντιδρουσα και τι επιπτώσεις θα είχε
ένα μικρό μηχανάκι, ας πούμε το ΤΤ250 που έχω,στα νεύρα και την κούραση μου..
1ον σε ανοιχτό κομμάτι και μετά από κουραστικό κλειστό,
να θέλω να ανοίξω το γκάζι και να μην ακούει το μηχανάκι!
Πχ λίγο πριν τερματίσω, το νυχτερινό πέρασμα μου από την
Επίδαυρο, ίσως ήταν πολύ πιο γρήγορο από όλα τα ημερήσια
που έχω κάνει ποτέ!!
δεύτερον και σημαντικότερο είναι, όταν χρειαστεί να προσπερασεις.
δυστυχώς ελάχιστοι κάνουν αυτό που κάνω εγώ στο 36ωρο, δεν υπάρχει περίπτωση να δω ότι εφτασες πίσω μου και να μην σου κάνω νόημα να περάσεις!
Δεν πα να έχεις και ποδήλατο!
Για τον χ ψ λόγο, δεν είχα ρυθμό;
Πέρνα και συνεχίζεις και ίσως σε βρω παρακάτω!
Αντίθετα στα πιο πολλά ντουμπλαρισματα που κάνω εγώ,
δυστυχώς πρέπει να απαιτησω το προσπερασμα,
δυστυχώς (ξανά) είμαστε ελληναρες και δεν επιτρέπεται να
μας προσπεράσει κάνεις, ειδικά αν έχει μικρότερο μηχανάκι!
Και τρίτον η άνεση της σελας, το φόρτωμα,
το που θα βάλεις
το ροαντμπουκ όταν δεν υπάρχει τανκ μπαγκ, η αυτονομία κτλ κτλ
Pan (dvs)
20/05/2016, 02:17
Πάνο με 250άρι θα το κάνεις μεν,αλλά όχι άνετα.Με τίποτα.Είναι πολλά τα χιλιόμετρα.
Να κλεψω λοιπον και εγω την υπογραφη του Αμυρου "Σημασία δεν έχει πως θα πας. Φτάνει να πας."
Να σας θυμισω παραλληλα οτι καποιοι απο εμας πριν 30+ χρονια καναμε τον γυρο του κοσμου,λεμε τωρα,με παρταλια διακοσαρια και δεν μας καιγοτανε καρφι.
......
Επίσης να σημειώσω once again ότι -όπως πολάκις αναφέρετε και απ' τη λέσχη- το 36ώρο ΔΕΝ είναι αγώνας.
Η Λεσχη μπορει να το λεει οπως θελει αλλα θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω φιλε μου.Οπου υπαρχει αρχη,τελος και αλλοι που κανουνε παραλληλα με εμας το ιδιο πραγμα,ειναι αγωνας.
Απο εκει και περα ομως αυτου του ειδους οι αγωνες ειναι κατι διαφορετικο.Ανταγωνιστης σου ειναι ο ιδιος σου ο εαυτος.Νικητης,για μενα τουλαχιστον,ειναι απλα και μονο αυτος που συμμετεχει πραγματικα.Ανθρωποι δε,που παιρνουνε μια παπια και μπαινουν στα βαθια,ειναι δυο φορες νικητες.
amyroukai
20/05/2016, 07:49
Αγάπες, επειδή ή υπογραφή είναι εκτός κειμένου, αναφερόταν σε άλλο πράγμα. Απλά ταιριάζει σε πολλά. Στο να πεις έχω όρεξη χρόνο και χρήμα για 36ωρο και δεν πάω γιατί δεν έχω gs που λέγαμε πριν, εκεί κολλάει.
Το τι γινόταν πρίν είκοσι χρόνια, μικρή σημασία έχει σήμερα. Πριν είκοσι χρόνια δεν φορούσε σχεδόν κανένας κράνος και μπουφάν κλπ. Δεν σας βλέπω να εφαρμοζετε την ρομαντική βερσιόν σε αυτά, γιατί; Προφανώς και ο αγώνας (και αγώνας γίνεται όταν συζητάμε για πρώτη θέση, για πρώτους χρόνους, για περισσότερους λιγότερους βαθμούς κλπ και οι συμμετέχοντες βιάζονται να κερδίσουν) βγαίνει με ότι και να πας, αν αντέχει το κορμί σου, το έγραψα πριν. Το ζήτημα είναι να βγει με ασφάλεια. Ένα όχημα που θα σε υποχρεώσει να είσαι 12-14-16 ώρες καβάλα για να βγάλεις την βόλτα, με φώτα κουκουρουκου, κατανομή βάρους ότι νάναι, λάστιχα κλάψτε, φρένα ανάρτηση επίσης... ναι οκ μπορεί να τερματίσει. Και είναι ρομαντικό, έχει πλάκα, έχει υπέρβαση, ηρωισμό, ωραίο στόρι. Το έγραψα και πριν αλλά δεν το διάβασε κανείς. Σε αντίστοιχη διοργάνωση 2000χλμ σε ένα σκ έχω πάει μία φορά. Με το fazer. Το μόνο που με κούρασε ψυχολογικά ήταν... Η επιστροφή Αθηνα μετά.
Και τα λοιπά σε επόμενη μάζωξη ταβέρνας καφέ σε κάποια ερημιά. Μην γίνει το νήμα θρησκεία36 vs. Με πολύ κόσμο δεν γνωριζομαστε κιόλας και θα μείνουν λάθος εντυπώσεις από τα γραφόμενα.
spyrakos35
20/05/2016, 10:22
Γιατι δεν ξαναπηγες σε αναλογη εκδηλωση αφου σου αρεσε τοσο;
MG-KTiNoS
20/05/2016, 10:38
Το τι γινόταν πρίν είκοσι χρόνια, μικρή σημασία έχει σήμερα. Πριν είκοσι χρόνια δεν φορούσε σχεδόν κανένας κράνος και μπουφάν κλπ.
+1
Προφανώς και ο αγώνας (και αγώνας γίνεται όταν συζητάμε για πρώτη θέση, για πρώτους χρόνους, για περισσότερους λιγότερους βαθμούς κλπ και οι συμμετέχοντες βιάζονται να κερδίσουν)
ΘΑ ήταν αγώνας αν δεν έπαιζαν στη βαθμολογία, βελάκια, τεστ γεωγραφίας και ότι άλλη μλκ σκεφτεί ο ΔΙαμαντής και οι άλλοι βλαμμένοι να βάλουν στη βαθμολογία.
ΘΑ ήταν αγώνας αν έλυγε στις 12 το βράδυ και δεν μπορούσες να πας την άλλη μέρα να βγάλεις τις φωτό.
Φυσικά υπάρχουν κάποιοι όπου με το ΥΠΕΡΕΓΩ τους κάνουν σαχλαμάρες !
βγαίνει με ότι και να πας, αν αντέχει το κορμί σου, το έγραψα πριν. Το ζήτημα είναι να βγει με ασφάλεια. Ένα όχημα που θα σε υποχρεώσει να είσαι 12-14-16 ώρες καβάλα για να βγάλεις την βόλτα, με φώτα κουκουρουκου, κατανομή βάρους ότι νάναι, λάστιχα κλάψτε, φρένα ανάρτηση επίσης... ναι οκ μπορεί να τερματίσει.
Κι ομως δεν βγαίνει τις πιο πολλές φορές γιατί τα υλικά στρεσάρονται και σπάνε, πιο πολύ τα λάστχα.
Το έγραψα και πριν αλλά δεν το διάβασε κανείς. Σε αντίστοιχη διοργάνωση 2000χλμ σε ένα σκ έχω πάει μία φορά. Με το fazer. Το μόνο που με κούρασε ψυχολογικά ήταν... Η επιστροφή Αθηνα μετά.
+2
Και τα λοιπά σε επόμενη μάζωξη ταβέρνας καφέ σε κάποια ερημιά. Μην γίνει το νήμα θρησκεία36 vs.
Να το κάνουμε αλλά εγώ δεν είμαι θρήσκος. Πάω γιατί περνάω καλά. Αν κάποτε κοπεί αυτό απλά θα βρω κάτι άλλο.
Κι εδώ είναι το κλου. Πας γιατί γουστάρεις. ΑΝ δε γουστάρεις δεν έχει νόημα. (και σεβαστό)
άσε που κάνω και δίαιτα
Με πολύ κόσμο δεν γνωριζομαστε κιόλας και θα μείνουν λάθος εντυπώσεις από τα γραφόμενα.
Τα χουν το φλόρουμ αυτά... αλλά έχει και πλάκα μερικές φορές....
:):D:)
υγ
για το φετινό 36ωρο ένα ΧΤ 660 θα ήταν μια χαρά. Μπορώ να πω και πάνω και πάνω από μια χαρά....
(δυο χαρές)
εγω ξέρω πάντως οτι κάθε χρόνο με κάποιο τροπο όλος ο κόσμος ασχολείται είτε φωναχτά είτε με τον εαυτό του με αυτόν τον θεσμό. Εμένα ήταν το 7ο και παραδέχομαι οτι άμα το βάλεις κάτω με λογικά επιχειρήματα δεν έχει και πολυ νόημα.
- δεδομένου των μοτοσυκλετών που έχουμε πια, δεν είναι κάτι το ακατόρθωτο ή κάτι το πολυ δύσκολο.
- οι περισσότεροι απο εμάς κάνουμε ή κάναμε σε κάποιο βαθμό κάτι αντίστοιχο με του φίλους μας
- δεδομένου του πεπερασμένου της έκτασης της χώρας μας δεν είναι οτι ανακαλύπτουμε κάτι καινούργιο απο άποψη προορισμού
- είναι οικονομικά ακριβό δεδομένου της οικονομικής συγκυρίας που διανύουμε (κύριως λόγω βενζίνες)
- δε σου δίνει τη χαρά να έρθεις σε πολύ επαφή με τον ντόπιο πληθυσμό και με τις ιδιαίτερες ομορφιές μιας περιοχής που δε μπορείς να αντιληφθείς αν δε σταματήσεις για ώρες
- δεν έχει πια κάτι ιδιαίτερο και διαφορετικό απο αυτό που προσφέρουν διάφορες μοτοσυκλετιστικές - οργανώσεις ανά την Ελλάδα (π.χ. στους Καλαρρύτες που περάσαμε συναντήσαμε το gs forum club που είχε μεγάλη ομαδική, ενώ ο θεσμός του 1821 με το μοτο-λεωνίδιο πριν απο ένα μήνα μάζεψε 200 συμμετοχές φέτος)
παρ' όλα αυτά αυτός ο θεσμός έχει κάτι ιδιαίτερο που στο τέλος οι περισσότεροι ερωτοτροπούν μόνο και μόνο με τη σκέψη της συμμετοχής.
παλιότερα είχα πει οτι έχει να κάνει με το οτι είναι είναι μια μινι γιορτη της μοτοσυκλέτας. είναι σίγουρο αυτό αλλά αμα το ψάξεις ακόμα πιο βαθιά (τόσες ώρες πάνω στη μηχανή στο 36ωρο τα σκέφτεσαι αυτά) νομίζω οτι τα μυστικά του είναι:
- συμμετέχουν πολλοί,
- δεν είναι εύκολο
- έχει μια πολυ καλή οργάνωση απο πίσω που σου δίνει την αίσθηση οτι συμμετέχεις σε κάτι επίσημο
- κουμπώνει στο γενικότερο κλίμα της εποχής μας που θέλει "σφηνάκια" απο εμπειρίες:
. λίγο στρίψιμο
. λίγο κίνδυνος
. λίγο ομορφιά (ντάξει φέτος η διαδρομή του Σαββάτου ήταν κάτι παραπάνω απο "λίγο")
. λίγο παρέα
. λίγο μοτοσυκλέτα
. λίγο περιπέτεια
. λίγο πλοήγηση
. λίγο μοτοανταγωνισμός (κυρίως με τον εαυτό σου αλλά και με τους άλλους)
. είναι στατιστικά σίγουρο οτι κάποιοι δίπλα σου κατα τη διάρκεια του event περνάνε δυσκολότερα απο εσένα οπότε σου δίνει τη ψευδαίσθηση οτι καταφέρνεις πολλά
. λίγο οργάνωση και προγραμματισμός
. λίγο πραγματική χρήση όλου του μοτο-εξοπλισμού που έχουμε αγοράσει ως γνήσιοι καταναλωτές του κλάδου (μπότες, γάντια, κράνη, νεες βελόνες στα καρμπυρατέρ, νέα φίλτρα, νέοι χάρτες, νέα λάστιχα, κάμερες, εξατμίσεις, ή ιδια η μοτο κτλ)
σφηνάκια
όποιος υποστηρίξει οτι δεν είναι του χαρακτήρα του τα σφηνάκια τότε να κοιταχτεί στο καθρέπτη λίγο την ώρα που ποστάρει ανελέητα σε αυτό ή άλλα φόρουμ.
Ακόμα και αυτοί που μπαίνουν να βρίσουν τα "θύματα" της νέας εποχής το μόνο που ψάχνουν και αυτοί είναι σφηνάκια για να μπουστάρουν το εγώ τους έναντι των "υπολοίπων".
αυτοί που πραγματικά δε τους αρέσουν τα σφηνάκια είναι ήδη μακριά απο εμάς και δεν είναι εδώ να μας απαντήσουν. δεν τους ενδιαφέρει καν να είναι μέλη σε φόρουμ ή μέλη σε τέτοια event
εγώ δηλώνω καψούρης με το 36ωρο πάντως με όλα τα αρνητικά του.
στην ακόλουθη φωτο (τερματισμός στα Μέγαρα) με έπιασε ο φακός όπως πραγματικά είμαι κατα τη διάρκεια του event και πολυ ωραία έθεσε ο φίλος και συνοδοιπόρος Άρης (Golden Arian). Σεληνιασμένος
:rotflmao:
359238
amyroukai
20/05/2016, 11:53
Γιατι δεν ξαναπηγες σε αναλογη εκδηλωση αφου σου αρεσε τοσο;
Το έχεις ρωτήσει εσύ; Κάποιος άλλος; Δεν θυμάμαι, πάντως σε κάποιο νήμα είχε παίξει η ερώτηση. Να δώσεις πχ 250 ευρώ για ΕΝΑ σαββατοκύριακο ή να πας 4 εκδρομές με τα ίδια λεφτά; Πάντα προτιμώ το δεύτερο. Μέχρι να περισσεύουν και για το ένα και για το άλλο, θα προτιμώ το δεύτερο. Και μόνο για αυτόν τον λόγο. Αλλιώς θα κάνω και το μεν και το δε.
Ακόμα και αυτοί που μπαίνουν να βρίσουν τα "θύματα" της νέας εποχής το μόνο που ψάχνουν και αυτοί είναι σφηνάκια για να μπουστάρουν το εγώ τους έναντι των "υπολοίπων".
Δηλαδή όποιος πάει "σφηνάκι" ημερήσια το κάνει για το εγώ του έναντι των υπολοίπων, όχι για να περάσει καλά; Σπάιρο, μάλλον κάτι άλλο ήθελες να πεις...
spyrakos35
20/05/2016, 11:59
Καπως ετσι και για μενα.
Προτιμω να φαω τα λ7 σε δικο μου 3ημερο (οπως πχ περυσι στην πινδο) παρα σε τετοιου τυπου εκδηλωση.
Ωστοσο, σεβομαι οτι καποιος αλλος γουσταρει αλλιως.... Περι ορεξεως.....
παιδες , ανουσια κουβέντα έχει ανοίξει…
καλά κάνουν όσοι πάνε 36ωρο…μάλιστα , κάποιοι πάνε και πολλά χρόνια , άρα γουστάρουν πολυ….να είναι καλα και του χρονου..
όσοι δεν γουστάρουν , δεν πάνε ….
karellen
20/05/2016, 12:42
Το δέσιμο που αποκτάς με τη μοτοσυκλέτα σου το διήμερο του 36ώρου δεν το αποκομίζεις με καμμία εκδρομή,όση διάρκεια και να έχει.
taisteal
20/05/2016, 12:53
Το δέσιμο που αποκτάς με τη μοτοσυκλέτα σου το διήμερο του 36ώρου δεν το αποκομίζεις με καμμία εκδρομή,όση διάρκεια και να έχει.
Δηλαδη στο 36ωρο δενεσαι με τη μοτο σου,ενω σε ενα ταξιδι 20 ημερων οχι;
Μπορει ετσι να το εζησες εσυ,αλλα δεν εχει και πολυ λογικη
Γιώργη, για εκδρομή μιλάει ο άνθρωπος. Όχι ταξίδι.
Πάντως πραγματικά δεν βρίσκω το λόγο, να γίνεται
κουβέντα γιατί να κάνεις 36ωρο ή όχι..
Καλά κάνουν αυτοί που το κάνουν και εξίσου καλά
κάνουν αυτοί που δεν το κάνουν!
Η κάθε μεριά έχει τους λόγους της!
Και πιστεύω ότι οι 36ωριτες είμαστε σαφείς,
ότι δεν θεωρούμε τους εαυτούς μας ανωτερους,
ούτε σαν οδηγούς, ούτε σαν τιμονια και εγώ δεν ξέρω τι άλλο!!
:μπύρες: για όλους!!!
(το κινητο δεν έχει εμοτικον :-P)
taisteal
20/05/2016, 13:51
Συμφωνω 1000%,απλα κουβεντα πρεπει να γινεται γιατι ειμαστε σε φορουμ
Δενκακο
:beer::beer:
MG-KTiNoS
20/05/2016, 13:55
Πάντως πραγματικά δεν βρίσκω το λόγο, να γίνεται...
Γιατί κατά βάθος η ψυχή τους λέει ότι θέλουν να έρθουν αλλά το μυαλό τους λέει τ άλλα.
(και αν δεν ήταν ΄'ετσι θα τα έ... στα @@ τους και ούτε θα το άνοιγαν το ποστ)
ΟΛΟΙ αυτοί που γράφουν εδώ και τους ξέρω θα πέρναγαν υπέροχα ΑΝ έρχονταν
γιατί είναι άνθρωποι που αγαπούν τα μηχανάκια, τις βόλτες και την καλή πλάκα.
Οι καιροί όμως είναι πουστ....ι και έχουν τα δίκια τους και τις αναστολές τους
όπως τις έχω κι εγώ.
:)
Pan (dvs)
20/05/2016, 13:58
Και πιστεύω ότι οι 36ωριτες είμαστε σαφείς,
ότι δεν θεωρούμε τους εαυτούς μας ανωτερους,
ούτε σαν οδηγούς, ούτε σαν τιμονια και εγώ δεν ξέρω τι άλλο!!
:μπύρες: για όλους!!!
(το κινητο δεν έχει εμοτικον :-P)
Γιατι βρισκεις το λογο της αντιπαραθεσης αναμεσα σε Τζαπαν και Ευρωπαικα?
Καλα κανουνε και οι μεν και οι δε,αλλα και εμεις.Δεν ειναι κακο να γινεται κουβεντα,κακο θα ητανε αν μιλουσανε υποτιμητικα οι μεν για τους δε.
:τσιπουρα για σενα!!!
(ο υπολογιστης εχει μονο μπυρες μιας και η διευθυνση του καταστηματος δεν προβλεψε φαινετε οτι θα εχει και μελη Ηπειρωτες :D)
karellen
20/05/2016, 14:55
Δηλαδη στο 36ωρο δενεσαι με τη μοτο σου,ενω σε ενα ταξιδι 20 ημερων οχι;
Μπορει ετσι να το εζησες εσυ,αλλα δεν εχει και πολυ λογικη
1.Η εκδρομή γίνεται με κατά πολύ χαλαρώτερους ρυθμούς εν σχέσει με την τσίτα του συγκεκριμένου event,ούτε διανύεις 800-900 βουνίσια χιλιόμετρα την ημέρα κι αν τελικά τα διανύεις είναι σε εθνική (μιλάω για τις πλείστες των περιπτώσεων έτσι? όχι για εξεζητημένες καταστάσεις) .
2.Στην εκδρομή έχεις προσχεδιάσει κατά 90% δρομολόγιο-στάσεις-φαγητό-ανεφοδιασμό-ξεκούραση κλπ.Στο οδοιπορικό δεν ξέρεις τίποτα,σου δίνουν ένα χάρτη τις παραμονές και σου λένε πήγαινε και μάλιστα παλιότερα το χάρτη στον έδιναν το βράδυ του Σαββάτου στο ξενοδοχείο(!),τι να πρωτομελετήσεις?
Όχι και 20 μέρες ντε,είπαμε εκδρομή! :smokin:
taisteal
20/05/2016, 14:56
:beer::beer:
Πάντως όσον αφορά το θέμα μικρό ή μεγάλο μηχανάκι, προσωπικά το πιο εύκολο 36ωρο το έχω κάνει με 640adventure, γιατί τα άλλα τα έκανα με monster:D:D
Bladerunner
20/05/2016, 15:39
Δεν έχει νόημα η σύγκριση του 36ωρου με ατομική ή παρεΐστικη βόλτα-εκδρομή.
Ούτε έχει νόημα να κουβεντιάσουμε για τις ενδορφίνες που παράγονται όταν κάποιος κάνει κάτι που τον εξιτάρει και δοκιμάζει τα όρια του.
Η ουσία είναι ότι καθένας κάνει αυτό που τον ευχαριστεί. Και μακάρι να μπορούμε να κάνουμε όλοι μας πράγματα που απολαμβάνουμε. :beer:
Βέβαια, αν παράγεις συστηματικά ενδορφίνες, εθίζεσαι και δεν... ξεκολλάς μετά! :evil:
chillipf
20/05/2016, 16:17
Με βλέπω στο επόμενο με το XR.... :cool: :a014:
Vrasidas
20/05/2016, 17:58
Κυριακή γιορτή του Άγιου Παχούμιου ξημερώνει στο Πάλας της Ηπείρου …
Σας θρήσκος άνθρωπας τσεκάρω το εορτολόγιο. Του Άγιου Παχούμιου ??? .. κοιτάζομαι στον καθρέπτη σε προφίλ, μόνο με το σώβρακο … Βρασίδα οι Θεοί είναι μαζί μας και σήμερα …. Αυτή η σύμπτωση ΜΟΝΟ Θεϊκό σημάδι μπορεί να είναι …
Τα άλλα δύο τριχωτά ρακούν προσπαθούν να μπουν στις φόρμες τους …Τους κοιτάζω κουνώντας το κεφάλι και πάω για μερέντα …
Το βράδυ ξέχασα να πω, ο ύπνος ήταν αρχοντικός … Τα ρακούν έχουν από την φύση τους μια ορμόνη – την ροχαλητίνη – η οποία είναι η φυσική τους άμυνα σε οτιδήποτε θεωρούν απειλή. Επιτίθενται με αυτή με σκοπό να εξαντλήσουν τον αντίπαλο ώστε την επόμενη να οδηγά σαν κουλομαρία και η οποία είναι σε έξαρση στην κυκλοφορία του αίματος περίπου στις 04:00 με 05:30 το πρωί … Επειδή ο παλιός όμως είναι αλλιώς, τα αντίμετρα είχαν ήδη παρθεί … Αντίμετρο Νο 48 … ωτοασπίδες πορτοκαλιού χρώματος με αντιροχαλητίνη …. (και το ροχαλητό … έπεφτε ράιτ θρου …)
Κάποιοι με μηχανές χωρίς γούστο είχαν παρκάρει τα μοτοσακά τους δίπλα στον κινέζο μου !! … χαλώντας την φωτο που ήθελα το πρωί να τραβήξω μπροστά στην είσοδο του Πάλας …. Αλλά ας μην είμαστε και πλεονέκτες …
Οι δύο που με παρακολούθαγαν χτες σχεδόν όλη μέρα, αφού στην ερώτησή μου «για Άρτα δεξιά ή αριστερά?» στην αναχώρηση .... μου λένε αριστερά … Στρίβω από το ξενοδοχείο αριστερά και σταματώ στο 1ο γκαζ στέισον για φιούελ … και πλάκα στον βενζινά ο οποίος πάλι έψαχνε πως θα γεμίσει τον κιτρινιάρι … Μα τι δεν καταλαβαίνουν τέλος πάντων ??
Τσουπ !!! … πάλι οι δύο - επίσημοι πλέον – παρακολουθητές δίπλα μου … και καλά να βάλουν βενζίνη και ότι έγινε λάθος στην οδηγία πριν για το αριστερά και τέτοια … Είναι πλέον βέβαιο ότι κάτι τρέχει … Ίσως να είναι και σοβαρό …
Πάλι στον δρόμο με το κίτρινο φιλαράκι μου. Επειδή έχω έρθει κάποιες φορές στην περιοχή από κεντρικούς δρόμους, και μετά το χθεσινό πανηγύρι, θεωρώ ότι η διαδρομή μέχρι το Αντίρριο θα είναι βαρετή …
Για μια ακόμα φορά στην ζωή μου έπεσα έξω … (εκτός από το ότι δύο τύποι – με Γιαπωνέζικο ΚΑΙ Ευρωπαϊκό φίλοι μου – με παρακολουθάγανε …)
Λίγο μετά δεξιά προς ΔΕΡΒΙΖΙΑΝΑ … η διαδρομή συμπαθητική έως όμορφη … Καμία σχέση με τα όσα βλέπεις από τον κεντρικό δρόμο. Διαδοχικά περνάμε χωριά με τους κλασικούς ανθρώπους της επαρχίας να φορούν τα καλά τους – να εκκλησιάζονται – με τα σακάκια και γραβάτες μετά καφενείο … Θεέ μου πόσο μου έχει λείψει η επαρχία … αυτή η μυρωδιά του χώματος .. της πρωινής υγρασίας … της αληθινής ζωής …
Πρωινή υγρασία ?? … τέρμα τα όνειρα και προσγείωση στον δρόμο για κρυφές υγρασίες στα σημεία που δεν τα έχει δει ακόμα ο ήλιος αν και λίγο δύσκολο … Ο θεός Ρα είναι συνεχώς αριστερά μας καθώς ακολουθούμε νότια πορεία … αριστερά μας είναι και ο κάμπος πιο κάτω … άρα θα είμαστε συνεχώς σε στεγνό … Γιατί οι κινέζοι δεν συμπαθούν τα βρεγμένα οδοστρώματα … ειδικά τα ελαστικά τους …
Το ζευγάρι και καλά με προσπέρασε στις ανηφόρες … Σε ταμάς φιλαράκι ?? … αφού θα μου την έχετε στημένη παρακάτω …
Ωπ τι βλέπω πιο κάτω ??? … ουρά από μεγάλα μοτοσακά … και γελάδια …. πολλά γελάδια … και ένα σύγχρονο κάρο να έχει πιάσει όλον τον δρόμο …
Ο κινέζος κάνει τον κινέζο … Με χάρη Κομανέτσι και Τσάκυ Τσαν περνάει από την στεναδούρα αριστερά και … γειά σας …
Μπαίνω ΔΕΡΒΙΖΙΑΝΑ και η Νο 9 φωτο θα λάβει μέρος δίπλα στο καμπαναριό του χωριού …. Μαντέψτε ποιος μου έβγαλε την φωτο ?? ….. έλα ακόμα ?? … έτσι ακριβώς … Ο επίσημος πλέον παρακολουθητής (ποιος ξέρει ποιάς υπόγειας και σκοτεινής δύναμης) …
Vrasidas
20/05/2016, 18:01
Χωριό Άσσος … κοίτα να δεις !! … πλάκα πλάκα κατά καιρούς σε διάφορες συζητήσεις με γνωστούς από όλες τις κοινωνικές κατηγορίες, λέει ο ένας είμαι από το τάδε χωριό …
- Έχω πάει ! λέω αυθόρμητα …
- Πως πήγες εκεί ρε άρχοντα ?? … εκεί μόνο κυνηγοί και ντόπιοι πάνε …. Και εσύ δεν κυνηγάς …
Τι να εξηγήσεις τώρα για 36ωρα και τέτοια κουλά … ούτως ή άλλως θα σε κοιτάζουν με το σπινθηροβόλο βλέμμα της αγελάδας ή του τύπου με το σύνδρομο Γατίδη …( σε εμένα τον Γάτο ρε ?? .. που τα πουλάς αυτά !!??? ) ... κρατήστε το αυτό για ποιο κάτω … έχει ενδιαφέρον … ειδικά εάν το σύνδρομο Γατίδη είναι ντυμένο με «στολή εξουσίας» … :a06:
Μπαίνουμε Θεσπρωτικό ... παραδόξως με μια ομάδα από αρκετές μοτο μαζί … Ακολουθούμε τις οδηγίες αλλά ως δια μαγείας ξαφνικά βρίσκομαι μόνος μου … Που πήγα ο παπάρας .. πάλι χάθηκα ? … Ρωτώ έναν ντόπιο για το σημάδι φαρμακείο και καταλαβαίνω ότι είμαι έναν δρόμο πιο πάνω – μέσα στο χωριό όμως …. Δεν πειράζει, ο επόμενος που θα μου πει ότι είναι από Θεσπρωτικό, θα τον ρωτήσω εάν ξέρει το φαρμακείο του Ευαγγελή …. Θα τον στείλω για τριφύλλι …
Τόσες μηχανές περνάνε ρε πατριώτς από κει χαμ’ ….. γιατί κοιτάτε την δικιά μ’ ??
Μεγάλη ευθεία έξω από Θεσπρωτικό προς Ριζοβούνι και συνωστισμός από μοτο στην διασταύρωση … Δύο ακολουθούν με σιγουριά πορεία αριστερά και με μια κινέζικη αμερικανιά τους ακολουθώ … Από τον καθρέπτη βλέπω ότι η ομάδα παραμένει στην διασταύρωση χωρίς να ακολουθεί .. μέσα σε αυτούς και οι δύο περίεργοι …. Χα!! Κάτι μου λέει ότι η αμερικανιά ήταν καταλυτική στο να με χάσουν !! …. (το αρνητικό βέβαια ήταν ότι από και πέρα τις φωτο θα τις έβγαζα μόνος μου …)
Κάνω κανά δυό χλμ και αναστροφή για πίσω … Που πας ρε καραμήτρο … τον ήλιο τον έχεις δεξιά και πας βόρεια … Βουρ για πίσω ….
Ωραίος επαρχιακός δρόμος μέσα από χωράφια και σπίτια … Άρτα σου έρχομαι …
Στρωτές ευθειούλες με ωραίες καμπές … το γκάζι στα ¾ και ο κινέζος αισθάνεται όμορφα … Έτσι τουλάχιστον ακούγεται …
Ωωωππ!! Τι βλέπω !! … όλη την αριστερή λωρίδα και λιιιγο από την δικιά μου την έχουν καταλάβει ξαπλωμένα πρόβατα στην σκιά !! … και ακριβώς μπροστά ξεκινά αριστερή κλειστή !! … όποιος έρχεται έχει εξασφαλισμένο σίγουρα αρνί σούβλας και δεν ξέρω τι άλλο τι !! … στρίβω γρήγορα και στα 50 μέτρα πριν την στροφή μικρό μπλε φορτηγό Μερτσέντε έρχεται !! … κουνάω χέρια – πόδια – … με νοήματα να κόψει και του δείχνω πίσω μου … Το ντράιβερ γάτος … (όχι με το γνωστό σύνδρομο …) κόβει και ανάβει και αλάρμ …. Το σώσαμε το κορμί πατριώτη …. αλλά κοκορέτσι δεν θα φάμε …
Φτάνω Ιόνια Οδό … 20 χιλιομετράκια ευθείας … από αυτές που ο κινέζος αγαπά … Σιγά το πράμα, σε λίγο θα τελειώσει … Κάποιοι τέντυ μπόιδες περνούν με μεγάλες μηχανές φορτωμένοι χιλιόμετρα και μου κορνάρουν … σχεδόν όλοι !! Φορούν και κάτι παράξενο στο μπράτσο … Σε καμιά οργάνωση εξώντωσης κινέζικων παπιών θα ανήκουν !! … Βρασίδα το νου σου !
.... Κάποιοι τέντυ μπόιδες περνούν με μεγάλες μηχανές φορτωμένοι χιλιόμετρα και μου κορνάρουν … σχεδόν όλοι !! Φορούν και κάτι παράξενο στο μπράτσο … Σε καμιά οργάνωση εξώντωσης κινέζικων παπιών θα ανήκουν !! … Βρασίδα το νου σου !
:bawl:
Vrasidas
20/05/2016, 19:03
Περνώ βόρεια της Άρτας, λίγο πιο κάτω μπερδεύομαι λίγο … Μια μανία να μην χρησιμοποιώ χάρτη σε αυτό το 36ωρο … Φτάνω σε κεντρική διασταύρωση που αριστερά πάει για Αμφιλοχία … θεωρητικά πάω καλά … Έχει ώρα όμως να με περάσει κάποιος … λες ??
Στην γωνία καφενείο με αραχτούς – κουστουμάτους δε λόγω Κυριακής - συμπατριώτες και ανεβαίνω πεζοδρόμιο να πλησιάσω να ρωτήσω …
- Για Μενίδι καλά πάω αριστερά ? … λέω
- Τι είστ’ ούλ’ ισείς με τις μηχανές ?? … ρωτάει ο αρχαιότερος της φυλής του καφενείου
Ωραία σκέφτομαι … από ‘δω παν’ και οι άλλοι …. και με πιάνει το παντρεμενάκιδό μου …
- Ταλαιπωρημένοι σύζυγοι που εφαρμόζουμε το αμυντικό δόγμα «όσο πιο μακρυά ( από συζύγους) … τόσο πιο καλά» πατριώτη !! του λέω …
- Η απάντησή σ’ μι κάλυψ’ πλήρους !! λέει ο φύλαρχος …
- Να πάρ’ κι ‘γου παπί τότες !! … πετάγεται ο διπλανός …. Σκάμε στα γέλια … Να είστε καλά ρε πατριώτες … αυτό το 36ωρο έχει εξελιχθεί σε Αριστοφανική κωμωδία … με κινέζικο θίασο …
Ο Αμβρακικός κόλπος επιτέλους μπροστά μου … Μενίδι και επιτέλους στροφιλίκι !
Πίσω μου ακούω θόρυβο … χμμ .. γνωστός ήχος … Καθρέπτης και τα δυο πολεμικά εξ Ιταλίας πλησιάζουν … Αρχίζω να κτυπώ το παπί σαν να έχω μαστίγιο για να πάει πιο γρήγορα … σκύβω να λιγοστέψω την αντίσταση αέρα … Μισό χιλιόμετρο ταχύτητα την πήρα … Τους έχω …
Εκείνες τις μπανάνες … μαλακία έκανα που τις έφαγα την Παρασκευή … Θα είχαν γίνει τώρα μούρλια … μαύρες μαύρες και ζουμερές … Πάλι τυχερά τα κουνάβια …
Οι οδηγοί από απέναντι ρεύμα θα κουλάθηκαν … Δύο ss κυνηγούν ένα παπί το οποίο ο οδηγός του το μαστιγώνει και στις στροφές κρέμεται όλος έξω ….
Η παπαριά είναι ότι λίγο πριν έψαχνα μέρος για να ισιώσω τον προστάτη … και εμφανίστηκαν ξαφνικά αυτοί … Πες μου τώρα ότι δεν το είχαν στήσει … Σου λέει, στα βουνά μας έχει … αντιροχαλητίνη πήρε … Τι άλλο μένει ?? … θα τον χτυπήσουμε εκεί που πονάει … Να μην τον αφήσουμε να βγάλει βάρος από τον κινέζο …
Τους αφήνω να πλησιάσουν και πέφτει νόημα για καφέ … Μέσα λέω … Διπλό μέτριο για μένα και πράσινο τσάι για τον Χον Τσι Λι …
Η αλήθεια είναι ότι μου είχε λείψει καφεδάκι επαρχιακό … με θέα από ψηλά θάλασσα και δροσερή καθαρή ατμόσφαιρα …
Στο καφέ έπεσε ρεσιτάλ παπαρολογίας …. Κανονική ψυχοθεραπεία … (+ αποβολή φερόμενου βάρους …).
Έχω να παρατηρήσω ότι τα δύο κουνάβια μου φέρθηκαν πολύ καλά στο καφέ ... με φρόντισαν όσο ποτέ ... Μέχρι νερό μου έφεραν … και όχι μόνο μια φορά … !!!
-Πιες ρε μαλάκα !! … έχεις δρόμο μπροστά σου ... θα αφυδατωθείς ... κάνει ζέστη, δεν είναι Πίνδος … Θα σου ‘ρθει καμιά ζαλάδα εκεί πάνω μόνος σου και θα ανησυχούμε ... Πιές … !!
Τι καλά παιδιά ... με σκλάβωσαν … Ότι καφρίλα είπα μέχρι τώρα την παίρνω πίσω και ζητώ δημόσια συγγνώμη … Μακάρι να είχατε και εσείς τέτοιους φίλους … Για να φανταστείτε το ενδιαφέρον τους για το πρόσωπό μου, μέχρι και 3 μεγάλα μπουκάλια νερό μου αγόρασαν χωρίς να ζητήσουν χρήματα ... Μου τα φόρτωσαν κιόλας στον κινέζο … !!!
MG-KTiNoS
20/05/2016, 20:29
τα μέρη πάντως ήταν σκατά...
359283
MG-KTiNoS
20/05/2016, 20:48
359288
χάλι μαυρο σου λέω...
MG-KTiNoS
20/05/2016, 21:22
ΟΛΕΣ οι φωτό που κατάφερα (πρόλαβα) να βγάλω εδώ
https://www.facebook.com/profile.php?id=100006469785459&sk=photos&collection_token=100006469785459%3A2305272732%3A69&set=a.2023010844591222.1073741888.100006469785459&type=3&pnref=story
Ελευθερα πάρτε ότι σας αρέσει
Vrasidas
20/05/2016, 21:27
Όλα τα ωραία όμως κάποτε τελειώνουν και ανανεωμένος παίρνω την στράτα για ΣΑΡΔΙΝΙΑ …
Τα ss με περνούν επιδεικτικά μετά από λίγο για να τα ξαναπεράσω λίγο πιο κάτω, καθώς έκαναν ανεφοδιασμό, χαιρετώντας τα όλο χαρά … :a36:
Ποτέ δεν έχω φανεί αχάριστος σε ανθρώπους που έδειξαν γνήσιο και ανιδιοτελές ενδιαφέρον για εμένα …
Και ο ανεφοδιασμός έπεφτε ράιτ θρου ….
Λίγο πιο κάτω αφήνω τον κεντρικό και μπαίνω σε δευτερεύοντες δευτερευόντων δρόμους … Έχω συνηθίσει πλέον το παπί και ειλικρινά το κατ’ ευχαριστιέμαι …
Με όσα έρχομαι , με τόσα μπαίνω … Πετάει εύκολα την μούρη μέσα στην στροφή και κρατά την γραμμή του … Παρά το περίεργο οπισθοβαρές φόρτωμα και τα πρώτης τοποθέτησης λάστιχα, δεν τρομάζει … Το πρόβλημα είναι μόνο οι ανηφόρες … Οι οποίες όμως, όπως όλα τα ωραία, κάποτε τελειώνουν … και το πανηγύρι αρχίζει …
Το τοπίο ΑΛΛΑΖΕΙ … Δεν είναι πλέον βαρετό … Στεναδούρα και άσχημο οδόστρωμα μεν … αλλά απίστευτη απόλαυση για όλες τις αισθήσεις.
Η κατηφόρα προς Γέφυρα Ματσουκίου ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ … Άσφαλτος που σε προκαλεί για παρανομία … Φαντάζομαι τα 2 ss κάπου πίσω μου … Θα λυσσάξουν σε τέτοια άσφαλτο … (οκ … είναι η πρώτη φορά που ζήλεψα από την αρχή της διαδρομής ) …
Φτάνοντας στην γέφυρα Ματσουκίου και παρασυρόμενος από το θέαμα – την κατηφόρα και την ωραία ροή – την μοναξιά μου … διαπιστώνω ότι πέρασα την Νο 10 φώτο … Σκέφτομαι για λίγο και αποφασίζω να συνεχίσω αφού έβγαλα μια φώτο στην Γέφυρα … έτσι για το γαμώτο …
Το θέμα μου είναι ότι τα δύο κουνάβια είναι πίσω μου και ίσως βρίσκονται στο καλό κατηφορικό … Δεν είναι και τόσο σώφρων να ανεβαίνω και αυτοί να κατεβαίνουν …
Στρίβω δεξιά μετά την γέφυρα και ωωωπππ !! … στην αρχή της γέφυρας τα 2 ss … !! Είναι βέβαιο ότι δεν με παρακολουθούν ... απλά πασχίζουν να με φτάσουν … Απλά θυμήθηκα τους παρακολουθητές μου ... που να βρίσκονται άραγε ?
Βουρ για Αγρίνιο !! … Τα ss έφυγαν μπροστά αλλά στα παπάρια μου … βενζίνα έχω … Αυτά όχι …
Φτάνω Αγρίνιο. Θα ήθελα να έχω χρόνο για να δω ανθρώπους που εκτιμώ αφάνταστα ... Μια άλλη φορά γκάις … τώρα έχω άλλον «αγώνα» ….
Αφήνω την «Εθνική» - τρομάρα μας … δεν θα γίνουμε ΠΟΤΕ κράτος – και μπαίνω προς ΚΑΡΑΣΟΒΟ ,.. Άνω και Κάτω … Το Κάτω αδιάφορο ... το Άνω ... τι λόγια να πεις χωρίς να προσβάλεις τον Δημιουργό … Μαγεία ! Ακόμα και το κακό οδόστρωμα το έβλεπα χαλί …
ΑΓΑΠΑΜΕ ΟΡΟΣ ΑΡΑΚΥΝΘΟΣ !!!!! … Τίποτα άλλο …
Πίσω αισθάνομαι μια ασάφεια και κάποια ενοχλητικά γκαπ στην πίσω μετάδοση … Αναμενόμενο … Κινεζιά με 250 κιλά συνολικό βάρος να ανεβαίνει τέτοιες ανηφόρες … κάποια λαστιχάκια εκεί πίσω θα έχουν παραδώσει το πνεύμα τους … Είμαι πλέον πιο προσεκτικός στους χειρισμούς του Φου μα τζου, ειδικά στις ανηφόρες και στα κατεβάσματα …
Έχω σταματήσει μια στιγμή να σφίξω κανά δυό βόλτες το πίσω φρένο όταν μια παρέα δικών μας φτάνει … Ρωτάνε αν όλα καλά … Φυσικά ! μασάει ο κινέζος ταραμά από σούσι ?? Θανγκς μπόις !!!
Παρεμπιπτόντως, το GS 100 το κόκκινο σαν αυτό της παρέας … το χαλβαδιάζω καιρό … Κάποια στιγμή ίσως με αξιώσει ο Άγιος 36ωρος να πάω τάμα σε αυτόν με ένα τέτοιο …
Φτάνω ΚΛΙΜΑ έχοντας το μυαλό μου στα 2 ss … με είχαν περάσει, δεν τα βρήκα πουθενά μπροστά μου … Μάλλον θα ψάχνουν για γνήσιο Ιταλικό εσπρεσσάκι … ή για βενζίνα ….
Παρεμπιπτόντως εγώ βενζίνη είχα …. Χαχαχχαχαχα
Και το γέλιο έπεφτε ράιτ θρου …
Συναντώ σε μια βρύση με πλάτανο μια παρέα εντουράδες … (Ζήλεια Νο 2 …. ) Βλέπουν το παπί εκεί πάνω … Δεν κάνω άλλα σχόλια … φανταστείτε ότι θέλετε …
Καμιά 500αριά μέτρα πιο κάτω Φωτο Νο 11 !! Η παρέα που σταμάτησε να ρωτήσει εάν είμαι καλά είναι ήδη εκεί μαζί με μερικούς άλλους … Ευκαιρία για στάση και δροσιά …
Λίγες κουβέντες με μερικούς και φεύγω … Κατηφόρα πλέον μέχρι ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ … αλλά μέχρι και το τελευταίο χιλιόμετρο, πανηγύρι κανονικό !!
Ευηνοχώρι – Αντίρριο ένα τραγούδι δρόμος … Είμαι σε μια παράξενη ευφορία και μου έχει κολλήσει το άσμα του Σταρόβα https://www.youtube.com/watch?v=xC7cn1NMWng
Η γέφυρα ορθώνεται κορδωτή κορδωτή εμπρός μου … Ευτυχώς κατηφόρα συνεχόμενη γιατί η πίσω ασάφεια έχει λίγο επιδεινωθεί.
Άφιξη Αντίρριο και ένα σωρό γνωστές φάτσες είναι ήδη εκεί … εκτός από τα ρακούν …
Να δεις που θα σπρώχνουν ο ένας τον άλλον μέχρι να βρουν αντλία ….
Αλλά μάλλον την γλύτωσαν … ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΌ ΕΜΕΝΑ … τσουπ ... εμφανίστηκαν !! … Με λίγα λόγια .. απλά – όμορφα – σταράτα και αριθμημένα … 48 – 0 ……. :a36:
Προς γκουζαίους : ... το κουπόνι δεν το χρησιμοποίησα ... γιατί είχε μπανάνα ... και ο λογαρισμός με τα κουνάβια ήταν ακόμα ανοικτός ....
Vrasidas
21/05/2016, 11:06
Στο Αντίρριο έπεσε δίλλημα … Συνεχίζω Πελοπόννησο ή με τους άλλους παντρεμενάκηδες Ναύπακτο και μετά επιστροφή ?
Την Πελοπόννησο την έχω χορτάσει … τα σάιλεντ μπλοκ πίσω έχουν κλάσει … η Ναύπακτος με ωραία παρέα είναι ακόμα ωραιότερη … Με βαριά καρδιά αποφασίζω να μην πάω Πελοπόννησο. Εξ' άλλου ποτέ δεν τελείωσα κανονικά 36ωρο ...
Στην Ναύπακτο μια παρέα από πιτσιρίκες που έχουν έρθει από Πάτρα με ποδήλατο κοιτάζουν τα ss που είναι παρκαρισμένα δίπλα στον κινέζο και η χαζοκουβέντα κουβέντα πιάνεται σε κλάσματα δευτερολέπτου … Δεν θα καταλάβω ποτέ τους ανθρώπους … η αλήθεια είναι ότι ΔΕΝ θέλω να τους καταλάβω … Η ιστορία έχει δείξει ότι όταν τους καταλάβεις δεν μπορείς να τους αγαπήσεις …
Όση ώρα μείναμε Αντίρριο το παπί έγινε για λίγο θέμα συζήτησης … Μάλλον ο κινέζος έδειξε και άλλους δρόμους … το οποίο δεν είναι κακό.
Ναύπακτο για κουτσομπολιό αλλά έχω ακόμα δρόμο … και με 85 χλμ τελική σπασμένο, δεν έχω πολλά περιθώρια για χασομέρι. Περνώ από την γέφυρα (παπάρια γέφυρα … αεροσύραγγα δοκιμών είναι …) και πιάνω παλιά Εθνική μέχρι Πάχη. Ομολογουμένως η διαδρομή δεν ήταν ΚΑΘΟΛΟΥ βαρετή ! … Πέρασμα μέσα από όλες τις παραθαλάσσιες κωμοπόλεις της διαδρομής ξύπνησαν μνήμες ετών. Αν και οι άνθρωπες κάνουν τα πάντα για να καταστρέψουν οτιδήποτε παραδοσιακό και όμορφο με καρακίτς προσβλητικές αισθητικά κατασκευές … Θα έπρεπε να ζουν κυρίως από τον τουρισμό με αυτό που αδίκως – κατά την γνώμη μου – τους έχει χαριστεί … Και δεν εννοώ τουρισμό στυλ Μυκόνου …
Φτάνω Ισθμό πραγματικά ξεκούραστος … Θα έχω να το λέω για χρόνια – άσχετα αν με κοιτάζουν όπως συνήθως … ταξίδι με παπί ΔΕΝ κουράζει … Αλλά τι λέω τώρα …
Με πιάνει μια θλίψη … αρχίζω και ξαναμπαίνω στον «μπουολιτισμό» …
Παλιά Εθνική – διυλιστήρια – Άγιοι Θεόδωροι – Κινέττα – Κακιά Σκάλα … η διαδρομή δίπλα στη θάλασσα μια χαρά … Σκέφτομαι μια βόλτα για καφέ ή τσιπουράκι σε παραλιακό δεν θα ήταν άσχημα …
Το σκοτάδι είναι κοντά … τα ίδιο και η Πάχη …
Βγαίνω από την παλιά Εθνική και περνάω προς την πλευρά Πάχης κάτω από ένα μικρό τούνελ … Χαμογελάω … Πριν αρκετά χρόνια πέρασα από αυτό το τούνελ με τα πόδια φορτωμένος με κάτι περίεργα πράγματα, τρέχοντας … για την πρώτη μου πορεία - βολή στο Καντήλι … Τότε ήμασταν παιδιά όμως … χωρίς ίχνος ιδέας το τι μας επιφυλάσσει η δημιουργός φύση …
Τα φώτα της Πάχης μπροστά μου … αρκετός κόσμος … ζευγαράκια – οικογένειες … τα μαγαζιά γεμάτα …
Ο τερματισμός στα 20 μέτρα … και ωωπππ !!! τα κουνάβια εκεί … Με περίμεναν με κάτι μπουκάλια στα χέρια … Κοίτα να δεις που πάλι παπαριά θα κάνουν … Αφού πήρα το μπάνιο μου με κάτι που έμοιαζε με σαμπάνια και μύριζε κρασίλα ήπια και ένα πράσινο τσάι καθότι η υγεία πάνω απ’ όλα.
Σκέφτομαι ότι στον γυρισμό ίσως πέσω σε κανένα μπλόκο … ίσως επικεφαλής να είναι ή ένστολη με το σύνδρομο Γατίδη … η οποία θα μυρίσει το αλκοόλ από το «μπάνιο» του τερματισμού και εγώ θα πρέπει να της πω ΠΑΛΙ την αλήθεια … και αυτή θα με ΞΑΝΑπεί γελοίο …
Το 19ο έληξε …. Η προσμονή για το 20ο τεράστια …. Ο γυρισμός σπίτι βαρύς … Πριν κάποιες ώρες που ήμουν και που είμαι τώρα … Το 19ο μεγάλη πηγή για σκέψεις και αναθεωρήσεις.
Περίεργο πλάσμα ο άνθρωπος … μπορεί και κουβαλά τόση χαρά αλλά και θλίψη ταυτόχρονα …
Πάω να βάλω τις σκέψεις μου σε τάξη …
Έχω κανά δυό πράγματα να πω ακόμα … ίσως την άλλη πλευρά του νομίσματος.
Vrasidas
21/05/2016, 17:06
Είναι ώρα να βάλουμε κάποια πράγματα στην πραγματική τους διάσταση.
Να ξεκαθαρίσω ότι τα δυο RSV4 μόνο κουλομαρίες δεν είναι … Άλλο πράγμα η πλάκα και άλλο η πραγματικότητα ... Μακράν καλύτεροι οδηγοί από εμένα και από τους αναβάτες που πραγματικά σέβομαι … Είτε με RSV4 είτε με άλλα 15ετίας ή και παλαιότερα μοντέλα, έχουν κεράσει πληγωμένο εγωισμό χωρίς πάγο … σκέτο. Π.χ. … ο υπερ-διαφημιζόμενος γλήγορος ήδη περιμένει με την υπόλοιπη παρέα στα 1α διόδια για βόλτα Πελοπόννησο … Το βλέμμα της υπεροψίας στον Θεό … η άνεση στις κινήσεις επικές … το πράσινο γιαπωνέζικο στην τρίχα …
Φεύγει μπροστά με τσαμπουκά … τον αφήνουμε να είναι μπροστά και αρχίζει το «διάβασμα» στις πρώτες 5-10 στροφές … Περίπου 200 στην περιοχή Κακιάς Σκάλας … Το Κ5(τότε και RSV4 αργότερα) τον πλησιάζει από δεξιά με 3η και στην περιοχή των καλών στροφών … Κλείσιμο - άνοιγμα – τράβηγμα και μια θεαματική προσπέραση στην μία ρόδα … Το θέμα αυτό έκλεισε.
Η απόφασή μου να πάρω το παπί έχει να κάνει αποκλειστικά με εμένα και τον εαυτό μου … Δεν είχα ούτε έχω σκοπό να αποδείξω ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ και ΔΕΝ με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο … Το έχω και το πήρα … τόσο απλά … Έχω στην πλάτη μου άλλα επτά 36ωρα με μεγάλου κυβισμού μηχανές … Ήθελα κάτι διαφορετικό και το έκανα.
Πίστευα ότι θα κουραστώ αφάνταστα ( έχοντας την εμπειρία από τα προηγούμενα 36ωρα) αλλά ΕΠΕΣΑ ΕΞΩ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ.
Στις 23:00 το βράδυ που μπήκα ξενοδοχείο αισθανόμουν όπως ακριβώς όταν γυρίζω το βράδυ από την δουλειά …(απλά εκεί περίμεναν δύο μουστακαλήδες) …. το ίδιο και την Κυριακή όταν μπήκα σπίτι …(απλά εκεί περίμενε η κυρά και η πενθερά) …
Χρησιμοποίησα απλά μια ζώνη μέσης για στήριγμα γιατί είχα σχεδιάσει να κάνω ελάχιστες στάσεις και πραγματικά - εκ του αποτελέσματος – βοήθησε να παραμείνω λειτουργικά σε καλή κατάσταση … Μην ξεχνάμε ότι δεν είμαι 20άρης ούτε 30άρης πλέον.
Τον τελευταίο καιρό έχω διαβάσει διάφορα ταξιδιωτικά, τα οποία συγκλίνουν σε ένα σημείο … Τα πιο μαγικά ταξίδια έχουν γίνει με μηχανές μικρού κυβισμού – απλής και φτηνής κατασκευής ….
Οι περιγραφές των ταξιδιωτών συναρπαστικές και όχι μόνο δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν από άλλες περιγραφές διαφορετικών ταξιδιών με μεγάλες μηχανές, αλλά σε ταξιδεύουν μαζί τους βαθύτερα και καλύτερα.
Εκεί είναι που μου μπήκε το σαράκι … Αυτό το διάβασμα θα με καταστρέψει κάποια στιγμή …
Το διήμερο ήταν όλο μια τροφή για σκέψη … Τα ερείσματα πολλά. Από την πρώτη αντιμετώπιση μερικών με τα υποτιμητικά τους βλέμματα με την θέα του κινέζου φτάνοντας στο ξενοδοχείο … τα πρώτα προσπεράσματα και ο ενθουσιασμός που με χαιρετούσαν μερικοί με πολλά κυβικά και η ενθάρρυνση που ήθελαν να μεταφέρουν … από το σκούτερ που με προσπέρασε με όσα σε μια στάση μου για προσανατολισμό και που μου έκανε ΤΟΝ ΠΙΟ ΕΝΘΟΥΣΙΩΔΗ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ (και που μετά τον γυρισμό έμαθα ποιος ήταν…) … από το πόσο μπορείς να ευχαριστηθείς το ταξίδι έχοντας την ευκαιρία και τον χρόνο να παρατηρείς τα όσα συμβαίνουν γύρω σου λόγω μειωμένης ταχύτητας – αλλά όχι και μειωμένης ΜΩΤ – αλλά και την ευκαιρία να τα ξαναβρείς με τον εαυτό σου με ΚΑΘΑΡΟ μυαλό … από το πόσο οι άνθρωποι παρασύρονται με τα επιδερμικά πράγματα και όχι με την ουσία …
Στην τελευταία φωτο Νο 11 και ολιγόλεπτη στάση για ξεμούδιασμα, στην σύντομη κουβέντα που προέκυψε λόγω του κινέζου, εξήγησα ότι έχω εμπειρία και με μεγάλες μοτο και ότι αυτό μάλλον ήταν το καλύτερό μου από τα υπόλοιπα 36ωρα.
Όταν είπα ότι έβγαλα το συμπέρασμα - για τον εαυτό μου – ότι τελικά μας έχουν παραμυθιάσει, η ξινίλα ήταν εμφανής σε κάποιες εκφράσεις … Σόρρυ αλλά εκπροσωπώ τον εαυτό μου και κανέναν άλλον.
Για το σκούτερ που με προσπέρασε με ενθουσιασμό : Όταν πέρασε με τέτοιον ενθουσιασμό – χωρίς να ξέρω ποιος ήταν - συνειρμικά σκέφτηκα «επιτέλους ένας νεαρός που πάει τάπα και είναι και ενθουσιώδης» …
Και εμείς καθόμαστε και ασχολούμαστε με ένα παπί που έκανε μια φυσιολογική μεγάλη βόλτα … Τα σχετικά άρθρα του διαδικτύου για το φετινό 36ωρο, θα έπρεπε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ να ασχολούνται με το Γιώργο και το μάθημα ζωής που έδωσε … Για την ΜΑΓΚΙΑ του και το μέγεθος και ποιότητα της ΨΥΧΗΣ του … Όλα τα υπόλοιπα είναι φλούδες και σάλια … Και δεν λέω όσα ακόμα έχω στο μυαλό μου … Θα πρέπει τιμητικά να δοθεί στο 36ωρο αυτό, το όνομά του.
Ίσως σε κάθε 36ωρο θα πρέπει να δίνεται στο τέλος ένα τιμητικό όνομα … σε αυτόν που πέρασε και άφησε πράγματα ΝΟΗΜΑ και ΟΥΣΙΑ …
spyrakos35
21/05/2016, 18:33
Bruce, εσπειρες
amyroukai
21/05/2016, 18:52
Η διαφωνία μου σε ένα πράγμα μόνο. Οι ταξιδευτές που λες, δεν είναι το φθηνό που τους κάνει να περνάνε καλά, είναι το μικρό-οικονομικό-ελαφρύ.
Το φθηνό είναι παρηγοριά αν χρειαστεί να το αφήσεις για όποιο λόγο ή αν καταστραφεί-κλαπεί. Και αν δεν έχεις υψηλό μπάτζετ αφήνει κεφάλαια ελευθερα για το ταξίδι.
Vrasidas
21/05/2016, 19:16
Και τώρα κάτι τελευταίο - επιτέλους – και σχετικό με το 36ωρο που με ενόχλησε αφάνταστα και με πρόσβαλε, σαν άνθρωπο και σαν πολίτη …
ΤΙΤΛΟΣ : ΠΟΥΤ ΔΕ ΠΑΠ ΝΤΑΟΥΝ ….
Όπως ήδη έχω γράψει το ταξίδι δεν το έκανα ξεβράκωτος στα αγκάθια … Γνωρίζοντας τις αδυναμίες της φτηνής του κυρίως κατασκευής και της μικρής του ιπποδύναμης, με τον φίλο και μηχανικό μου Στέλιο Βασιλείου ασχοληθήκαμε από μέσα Μαρτίου ώστε με ελάχιστα χρήματα, το παρτάλι να το κάνουμε όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστο γίνεται …
Από την αρχή αρχή είχε ήδη μπει ένα καλό ψυγείο λαδιού ώστε το μοτέρ να είναι προστατευμένο από υψηλές θερμοκρασίες … εκεί πάσχουν ούτως ή άλλως τα περισσότερα μοτέρ ...
Στην συνέχεια εκτός από άλλες ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ παρεμβάσεις, διαδοχικά αλλάζαμε συνδυασμούς γραναζιών εμπρός και πίσω κάνοντας μικτά χιλιόμετρα ώστε να καταγράψουμε αδυναμίες και πλεονεκτήματα σε σχέση πάντα με την ιπποδύναμη του μοτέρ.
Τετάρτη 30-03-16 φεύγω βράδυ από το συνεργείο αφού βάλαμε +1 δόντι εμπρός και +4 δόντια πίσω … Από τα πρώτα χιλιόμετρα ακούω κατά διαστήματα μεταλλικό ήχο κάπου κάτω αριστερά … Είναι βράδυ και δεν ξαναγυρίζω συνεργείο … το ελέγχουμε αύριο … Ότι είναι θα βρεθεί ούτως ή άλλως.
Το πρωί ξεκινώ για το συνεργείο … ωωππ !!! τι ακούω !! ????
Δύο μεταλλικούς θορύβους αυτήν την φορά !!
Προσπαθώ να καταλάβω τι στο διάλα είναι αυτά και από πού προέρχονται … και δε είναι σταθεροί θόρυβοι … Σταματώ – ελέγχω – κουνώ ρόδες – αλυσίδες … ψάχνω για χαλαρές βίδες τίποτα … Βάζω εμπρός το μοτέρ … όλα φυσιολογικά … Ξεκινώ και μετά από λίγο τα ίδια … Την τρέλα μου μέσα …. Πιάνω δεξιά σε δρόμο χωρίς μεγάλη κίνηση (Ανατολική Αττική Μεσόγεια) και πηγαίνοντας σιγά σιγά βγάζω το κράνος το οποίο εμποδίζει την ακοή και προσπαθώ να ακούσω καλύτερα .. Ανοίγω γκάζι και το κλείνω απότομα … τίποτα ... μετά από λίγο να και οι δύο θόρυβοι μαζί … Μπροστά μου και σε απόσταση ένα συμβατικό octavia με καρούμπαλο στην οροφή από το παράθυρο… Εγώ πηγαίνω σταθερά σιγά με την προσοχή μου στους θορύβους … Ξαφνικά δίπλα μου είναι το Octavia το ποίο έχει κόψει ΠΟΛΥ ταχύτητα γιατί εγώ σερνόμουν και με κόρνα και σήμα ο συνοδηγός μου λέει να πιάσω δεξιά …
Vrasidas
21/05/2016, 19:18
Σταματώ, βγαίνει ο συνοδηγός και ευγενικά μου ζητά άδεια – δίπλωμα – ασφάλεια … Βεβαίως του απαντώ ευγενικά και ανοίγοντας την σέλα του τα δίνω … Πάει για έλεγχο στο όχημα και περιμένω μέχρι να γυρίσει ... Γυρίζοντας ο νεαρός αστυνομικός διαπιστώνω ότι κάποιος είναι πίσω μου, γυρίζω και βλέπω μια γυναίκα αστυνομικό σε στάση επιφυλακής (όπως οι τις ΔΙΑΣ σε έλεγχο εάν έχετε παρατηρήσει) να με προσέχει … (μπράβο τον πιάσαμε και σήμερα τον επικίνδυνο πολίτη με το σούπερ παπί, σκέφτομαι …)
Ούτε που την είχα δει γιατί δεν είχα καν το μυαλό μου στον έλεγχο. Με επιτακτική φωνή η αστυνομικός με ρωτάει γιατί δεν φοράω κράνος …
Μάλιστα, σκέφτομαι … τι να της πεις τώρα … Αποφασίζω να της πω την αλήθεια όπως ακριβώς είναι … Της απαντώ ότι επειδή ετοιμάζω το παπί μου για ένα διήμερο μεγάλο ταξίδι, πηγαινοέρχομαι στο συνεργείο. Από εχθές το βράδυ που έφυγα από αυτό, μου κάνει μεταλλικούς θορύβους και προσπαθώ μέχρι να φτάσω στο συνεργείο να τους εντοπίσω.
Αφού με κοίταξε με ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΟ – ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΒΛΕΜΜΑ που με έχουν κοιτάξει ποτέ στην ζωή μου … με αποκάλεσε γελοίο …
Σε αυτήν τη ΓΑΤΑ (σύνδρομο Γατίδη) να τολμήσω να αμφισβητήσω την εξυπνάδα της ??? Θα με πατήσει κάτω και θα με ξεφτιλίσει … γιατί έχωμεν την εξουσία κύριοι …
Μετά μου είπε με πολύ απαξίωση και απίστευτο στυλ, ότι δεν μπορεί να με γράψει για κράνος 350 ευρώ γιατί φέρω κράνος μαζί μου … και έφυγαν.
Έφτασα σχεδόν 50 ετών για να με ξεφτιλίζει έτσι κάποιος που πιθανότατα δεν γνωρίζει τι σημαίνει λεβιές … Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά όμως …
Όσοι με γνωρίζουν και τους έχω ήδη εξιστορήσει το περιστατικό όλοι ρώτησαν το ίδιο : Και εσύ δεν έκανες τίποτα ???? … Υπ’ όψιν ότι από το σπίτι μου έχουν περάσει κόσμος και κοσμάκης από το συγκεκριμένο επαγγελματικό είδος … και έχω άποψη και για τις δυό τους όψεις .. και το υγιές και το σκάρτο …
Στο φόρουμ της λέσχης στις 25 – 03 – 2006 άρα 5 μέρες πριν το περιστατικό έγραψα :
Απ: 19o 36ωρο ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΑΝΤΟΧΗΣ - 2016
« Απάντηση #137 στις: Μάρτιος 25, 2016, 07:16:40 μμ »
Μετά την περσινή απουσία, η επιστροφή στα σκληρά απαιτεί ήπια δόση μοτοσυκλέτας ... Αφαίρεση 879 cc και ενός σταύλου άλογα ... και η προετοιμασία έχει ήδη αρχίσει ... ;-)
Και στις 31-02-2016 το απόγευμα της ίδιας ημέρας με το περιστατικό :
Απ: 19o 36ωρο ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΑΝΤΟΧΗΣ - 2016
« Απάντηση #169 στις: Μάρτιος 31, 2016, 05:37:19 μμ »
Το 36ωρο θα μας "καταστρέψει" ... ...
Επειδή δεν θέλω να το γρουσουζέψω (δεν αφορούν αυτά που θέλω να γράψω σε τίποτα την διοργάνωση ή το 36ωρο, αλλά βάση περιστατικού που μου συνέβη το πρωί στην περιοχή του Κορωπίου με αστυνόμο - την μηχανή που θα λάβω μέρος - και την προσβλητική του στάση) θα επανέλθω μετά το οδοιπορικό αντοχής ....
Φτάνω στο συνεργείο με απίστευτη στεναχώρια και χάλια διάθεση …
Οι βλάβες βρίσκονται … Α) επειδή μεγάλωσαν και τα δύο γρανάζια, πλησίασε η αλυσίδα σε σταθερά σημεία (προφυλακτήρας αλυσίδας) της μηχανής … Ο θόρυβος ήταν από την ασφάλεια της αλυσίδας η οποία προεξέχει από το σύνολό της και η οποία χτύπαγε σε συγκεκριμένο σημείο του προφυλακτήρα ΜΟΝΟ όταν έστριβα και από τις στρεβλώσεις του ψαλιδιού μειωνόταν περισσότερο η απόσταση αλυσίδας προφυλακτήρα … και Β) είχε σπάσει από κάτω η κολλημένη βαλβίδα που όταν κατεβάζεις το πλαϊνό σταντ κόβει το ρεύμα και σβήνει το μοτέρ …
Πόσες φορές στην Πίνδο δεν σκέφτηκα το περιστατικό αυτό … και πόσες φορές δεν καταράστηκα τον εαυτό μου που όσες φορές μου δόθηκε η ευκαιρία να φύγω από αυτήν την μύξα που θέλουν να το ονομάζουν κράτος … εγώ ηλιθιωδώς αρνήθηκα …
Η παραμονή στην χώρα των δήθεν και του ποτέ ποτέ … στοιχίζει ακριβά στην κλίμακα της χαμένης αξιοπρέπειας ….
Έχω περιέργεια για την εξέλιξη της συνέχειας.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους με ανέχτηκαν στον δρόμο και άργησα να κάνω πιο δεξιά για να περάσουν και σε όσους σε δύο μόλις ημέρες έδωσαν ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ ….
Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης για όσους ξόδεψαν χρόνο για διαβάσουν τα ψυχολογικά μου ξεσπάσματα
… και τέλος …
ένα τεράστιο ευχαριστώ στον Στέλιο :a012: που αν δε ήταν αυτός με τις γνώσεις του και την υπομονή του, το πιθανότερο είναι ότι τίποτα από όσα έγραψα πιο πάνω ΔΕΝ θα είχε συμβεί ….
MG-KTiNoS
21/05/2016, 20:25
Αφού με κοίταξε με ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΟ – ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΒΛΕΜΜΑ που με έχουν κοιτάξει ποτέ στην ζωή μου … με αποκάλεσε γελοίο …
starX:su κι όλας....
:D
ALX GS 11½
23/05/2016, 07:28
Όσοι δεν έχουν κάνει 36ωρο, είναι πολύ δύσκολο να καταλάβουν τι είναι.
Είναι δύσκολο να καταλάβουν πόσο δύσκολο ή πόσο εύκολο(?) είναι.
Είναι πολύ δύσκολο να καταλάβουν τι σημαίνει να οδηγείς από 10 έως και 15-16 ώρες συνεχόμενα με κάποιες μικροστάσεις μερικών λεπτών.
Είναι πάρα πολύ δύσκολο να καταλάβουν ότι την ίδια διαδρομή πρέπει να την κάνεις στεγνή, ή σε μικτές συνθήκες, ή και επί συνεχή βροχή.
Το 36ωρο ΔΕΝ αναβάλεται λόγω καιρού. Προσαρμόσου στις συνθήκες και οδήγησε με ασφάλεια ώστε να τερματίσεις. Αν δεν μπορείς, υπάρχει και η επόμενη χρονιά.
Είναι πολύ δύσκολο λοιπόν να καταλάβουν τι συναισθήματα βγάζει στην επιφάνεια όταν συμμετέχεις.
Αν δεν το έχεις κάνεις ΔΕΝ μπορείς να καταλάβεις τι είναι!
Και για να το ξεκαθαρίζουμε...
Ο 36ωρίτης που συμμετέχει κάθε χρόνο και τερματίζει by the book, για μένα, δεν είναι καλυτερότερος αναβάτης από κάποιον που δεν έχει κάνει 36ωρο, ούτε είναι κάτι το ιδιαίτερο.
Αυτός που συμμετείχε αλλά δεν κατάφερε να τερματίσει και ξανάρθε και ματαξανάρθε για να καταφέρει, για μένα αξίζει ένα μεγάλο respect.
Το μηχανάκι δεν κάνει τον 36ωρίτη... ο 36ωρίτης κάνει το μηχανάκι. (εξού τα παπιά, οι βέσπες, τα ρημάδια Java αλλά και ο κινέζικος μπόμπος το 2005)
Γρήγοροι-αργοί, δεν έχει σημασία. Ο καθένας έχει (ή κρατάει) τον ρυθμό που του αρέσει. Οι γρήγοροι υπάρχουν για να γουστάρουν κάποιοι άλλοι γρήγοροι.:D
Κουφάλα δημιουργέ, τα πάντα εν σοφία εποίησες! :beer:
Σάββατο στις 16:00 η απονομή!
http://forum.motoguzziclub.gr/index.php?topic=8235.0
Σε οσους συμμετειχαν να ευχηθω να χαιρονται παντα ετσι τα μηχανακια τους, παντα τετοια.:)
Βρασιδα πολλα:a012: οχι γιατι το εκανες με παπι, αλλα για την περιγραφη...:lol:
Σε οσους συμμετειχαν να ευχηθω να χαιρονται παντα ετσι τα μηχανακια τους, παντα τετοια.:)
Βρασιδα πολλα:a012: οχι γιατι το εκανες με παπι, αλλα για την περιγραφη...:lol:
Καλά η περιγραφή είναι μακράν η καλύτερη!!!
κατάφερα επιτέλους να φτιάξω και εγώ ένα βιντεάκι με Moto theme.
Είναι η πρώτη φορά που δοκίμασα κάτι τέτοιο. Να πω την αλήθεια είχα πολλές ιδέες για το τι έπρεπε να κάνω κάποιες από αυτές μου βγήκαν κάποιες άλλες όχι. πάντως τη διαδικασία του editing τη καταχάρηκα. Ευτυχισμένοι αυτοί που το κάνουν για επάγγελμα.
https://www.youtube.com/watch?v=9No9LkIaNv4
αυτή θα είναι και η συμμετοχή μου στο διαγωνισμό του βίντεο για το φετινό 36ωρο
στη πορεία μπορεί να ανεβάσω και κανα βιντεάκι από τις διαδρομές μεμονομένα χωρίς κόψιμο και ράψιμο και λοιπά παρελκόμενα στη μέση,
PS. ευχαριστώ τον Byron που προσφέρθηκε να μου δανείσει τη κάμερα του για το event.
MG-KTiNoS
26/05/2016, 09:48
πάντως τη διαδικασία του editing τη καταχάρηκα. Ευτυχισμένοι αυτοί που το κάνουν για επάγγελμα.
Γάμους κάνουν για να ζήσουν ρε....
:D
labrosDR800
26/05/2016, 10:12
Μπράβο Σπύρο, πολύ καλό :a013:
παρα πολυ ωραιο σπυρο :beer: :beer:
μοναδικη ενσταση αλλα βεβαια δεν ξερω τι ληψη θα ειχες. το ανω κουδουνι. πολυ σφιχτο κομματι αλλα φοβερη διαδρομη.
παρα πολυ ωραιο σπυρο :beer: :beer:
μοναδικη ενσταση αλλα βεβαια δεν ξερω τι ληψη θα ειχες. το ανω κουδουνι. πολυ σφιχτο κομματι αλλα φοβερη διαδρομη.
έχεις δίκιο Γιάννη. Η αλήθεια είναι οτι τη δεύτερη μέρα δε τράβηξα τίποτα, αν πρόσεξες όλα τα βίντεο ήταν απο τη πρώτη μέρα. ουσιαστικά ήταν η πρώτη σοβαρή μου δοκιμή σε λήψεις και το βράδυ του Σαββάτου που τα είδα λίγο νόμιζα οτι δεν είχα τραβήξει κάτι της προκοπής οπότε τη δεύτερη μέρα το παράτησα τελείως. Τεράστια βλακεία μου γιατί τελικά μια χαρά ήταν (άσχετα αν η ποιότητα στο youtube δε το δείχνει και τόσο καλά)
Ωραιος Σπύρο
Μακαρι να αξιωθω να γράψω και εγώ κατι αντιστοιχο, εχω καμια ωρα σε κλιπακια.
Απονομή θα κατεβετε παιδες;
MG-KTiNoS
27/05/2016, 07:58
Ωραιος Σπύρο
Μακαρι να αξιωθω να γράψω και εγώ κατι αντιστοιχο, εχω καμια ωρα σε κλιπακια.
Το Σάββατο
MG-KTiNoS
27/05/2016, 08:00
...
Αυτό που γουστάρω σ εσένα ρε Σπύρο είναι οι καθαρές γραμμές που έχεις όταν οδηγάς....
Τσαααααακ και ούτε ιδέα να παει πιο κει το μηχανάκι, να κόψει λίγο κλπ
Σε κοιτάω και σε καμαρώνω ρε μπαγάσα...
Και ποιος θα σηκώσεις την κούπα για το μοτο.γρ, αν δεν κατέβουμε;;;;
Αυτό που γουστάρω σ εσένα ρε Σπύρο είναι οι καθαρές γραμμές που έχεις όταν οδηγάς....
Τσαααααακ και ούτε ιδέα να παει πιο κει το μηχανάκι, να κόψει λίγο κλπ
Σε κοιτάω και σε καμαρώνω ρε μπαγάσα...
ευχαριστώ Νικόλα
το μυστικό είναι στα φρένα.Τα φρένα είναι μεγάλος κλέφτης σε κάνει να πιστεύεις οτι μπορείς να οδηγήσεις γρήγορα. όσο λιγότερα φρένα κουβαλάς πριν και κυρίως κατα τη διάρκεια της στροφής τόσο περισσότερα λάθη γίνονται. Αν οδηγάς χωρίς φρένα τότε οι γραμμές είναι εύκολο να κρατηθούν καθαρές.
έχω πολυ δρόμο όμως ακόμα μπροστά μου :look:
..
δύσκολη η μέρα του Σαββάτου. έχει πολυ περισσότερη παντόφλα απο τις καθημερινές. αν τα καταφέρω θα είναι πάντως γιατι τους έπεισα να πάμε όλη οι οικογένεια μαζι. αλλιώς μπορεί και να μη κατέβω
Τι έγινε ρε παιδιά ;
Φωτο απο την ιστορική, 1η απονομή του Κυπέλου Λεσχών δεν έχει;;
Και του χρόνου, που θα είμαστε ακόμα καλύτερα προετοιμασμένοι για το back2back!
MG-KTiNoS
29/05/2016, 10:28
Εγώ δεν κατάφερα να πάω αλλά 2 κούπες σιγουρα έχουν έρθει εδω.... (απ ότι έμαθα)
Η 1 θέση ατομικού που είναι και πιο δύσκολη
και ο διαγωνισμός φωτπγραφίας.
-Η πρώτη φορά μετά από χρόνια που δεν κατάφερα να πάω-
Ιδού η κούπα! Τι τσουλού και μλκιες.. :D
359961
Congrats και πάλι στο team για την φοβερή προσπάθεια που έγινε και σαρώσαμε όλους τους αντιπάλους.. :lol::lol: :cool:
Στα ατομικά βραβεία είχαμε το βραβείο φωτογραφίας που πήρε ο Κτινούλης μας, Nίκο πολύ όμορφες πραγματικά όλες, δεν χανότανε αυτό το βραβείο.
και την 2η θέση στο Ατομικό απο τον Ghostdog που μετά απο 9 χρόνια προσπαθειών, ατυχιών κατάφερε να το σηκώσει (του έφερα γούρι που επιτέλους καταφέραμε μετά απο 8 χρόνια να κάνουμε παρέα ένα ολόκληρο 36ωρο :P ) . Μπράβο Τασούλη, άντε και στην 1η θέση :)
Είναι η πρώτη φορά που δοκίμασα κάτι τέτοιο. Να πω την αλήθεια είχα πολλές ιδέες για το τι έπρεπε να κάνω κάποιες από αυτές μου βγήκαν κάποιες άλλες όχι. πάντως τη διαδικασία του editing τη καταχάρηκα. Ευτυχισμένοι αυτοί που το κάνουν για επάγγελμα.
Πολύ όμορφο το editing που έκανες Σπύρο. :beer:
Γιατί δεν το ανέβασες σε HD στο youtube όμως? :confused:
Και 3η θέση στα 2καβαλα
Μας βγηκαν οι τρικεφαλοι (να τα λέμε κι αυτά!)
Μπράβο Τασο και Αρη και σε όλη την ομάδα!
MG-KTiNoS
29/05/2016, 22:47
Ξέρει κανένας πόσα ήταν τα χλμ στο χλμμετρημένο?
akis_trevor
29/05/2016, 22:49
στη πορεία μπορεί να ανεβάσω και κανα βιντεάκι από τις διαδρομές μεμονομένα χωρίς κόψιμο και ράψιμο και λοιπά παρελκόμενα στη μέση,
PS. ευχαριστώ τον Byron που προσφέρθηκε να μου δανείσει τη κάμερα του για το event.
Μου λέει πως δεν είναι διαθέσιμο το βίντεο σου...
Πατα ρυθμίσεις και επέλεξε υπολογιστής αν είσαι από κινητό ή ταμπλετ.
359961
Congrats και πάλι στο team για την φοβερή προσπάθεια που έγινε και σαρώσαμε όλους τους αντιπάλους.. :lol::lol: :cool:
Στα ατομικά βραβεία είχαμε το βραβείο φωτογραφίας που πήρε ο Κτινούλης μας, Nίκο πολύ όμορφες πραγματικά όλες, δεν χανότανε αυτό το βραβείο.
και την 2η θέση στο Ατομικό απο τον Ghostdog που μετά απο 9 χρόνια προσπαθειών, ατυχιών κατάφερε να το σηκώσει (του έφερα γούρι που επιτέλους καταφέραμε μετά απο 8 χρόνια να κάνουμε παρέα ένα ολόκληρο 36ωρο :P ) . Μπράβο Τασούλη, άντε και στην 1η θέση :)
Μπράβο σε όλους ρε παιδιά!!!
Αντε και του χρόνου (δε λέω τίποτα παραπάνω μην το γκαμτεμιασω όπως φέτος)
Pan (dvs)
30/05/2016, 08:08
Γιατι ρε Ακη,μια χαρα το δειχνει.
https://youtu.be/9No9LkIaNv4
359961
:a08:
μπραβο ρε παιδια!!!
να ειστε καλα και να πατε ξανα να γουσταρετε!!!
:beer::beer::beer:
όπως είπε και ο Χρήστος, άκουσαν οι υπόλοιποι οτι θα κατέβει το moto.gr ομαδικά και την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια
στην απονομή ο Ο Νίκος (nicmor), Μαρίνος (mariner), Τάσος (GhostDog), Χρήστος (tsak8), Άρης (Golden Arian), και ο υποφαινόμενος με τους 2 διαδόχους
στο σπίτι έχω το κύπελλο μαζί με τα μετάλλια για τους απουσιάζοντες.
360006
360007
360008
PS. εάν υπάρχει κάποιος χώρος που μαζεύονται όλα τα επίσημα αναμνηστικά του moto.gr τότε πείτε μου να φέρω και το κύπελο
Μπράβο ρε παιδιά !! Αξιοι !! :beer:
Εγω δυστυχώς δεν κατάφερα να παρευρεθώ στην απονομή -οχι οτι η συνεισφορά μου (η ποιά ;:bawl::bawl::moutza:)
στην βαθμολογία ήταν άξια κυπέλλου,αλλα οψόμεθα φορ νεξτ γιαρ :D
Και του χρόνου ρε !!:beer::beer:
Congats σε όλο το team. :beer:
Μπράβο ρε παιδιά !! Αξιοι !! :beer:
Εγω δυστυχώς δεν κατάφερα να παρευρεθώ στην απονομή -οχι οτι η συνεισφορά μου (η ποιά ;:bawl::bawl::moutza:)
στην βαθμολογία ήταν άξια κυπέλλου,αλλα οψόμεθα φορ νεξτ γιαρ :D
Και του χρόνου ρε !!:beer::beer:
Ναι ρε.. Αλήθεια και εσύ και ο άλλος, τι σκατα κάνατε και χτυπήσατε 7000 βαθμούς ποινής;;;;
Το ροχαλητό μου έφταιγε;; :bawl: :-P :D
shadowhunter
31/05/2016, 15:28
Συγχαρητήρια στη ομαδάρα που εξαφάνισε τον ανταγωνισμό! :beer:
sugariasgeorge
01/06/2016, 19:00
Συγχαρητήρια :beer::beer::beer: Και του χρόνου !!!!!
ALX GS 11½
09/06/2016, 10:37
Nice για πρώτη προσπάθεια.:winka: Είδα και την αφεντομουτσουνάρα μου on board και off board :D
(spyro θέλω τα πλάνα που είμαι εγώ μπροστά σου αν γίνεται σε ένα DVD ή κάπως τέλος πάντων αν είναι εύκολο)
....
(spyro θέλω τα πλάνα που είμαι εγώ μπροστά σου αν γίνεται σε ένα DVD ή κάπως τέλος πάντων αν είναι εύκολο)
Will do.
Θα το φτιάξω και θα σε ενημερώσω. :)
ALX GS 11½
10/06/2016, 23:40
Αν μπορείς βάλτα μέσα σε μορφή αρχείων βίντεο. Μην τα κάνεις μετατροπή σε DVD (εκτός πια κι αν δεν χωράνε) Thanks :)
είστε ωραίοι ρε!!
Μπαγάσα Σπύρε όμορφο βίντεο, πρέπει να το καταχάρηκες που ήσουν και πάλι στους δρόμους μία που οδήγησες και μία που το ξανάζησες μέσα από το βίντεο έντιτινγκ
tsompanis
12/06/2016, 21:57
πολύ ωραίο το χάρηκα !!:beer::beer:
Μπαγάσα Σπύρε όμορφο βίντεο, πρέπει να το καταχάρηκες που ήσουν και πάλι στους δρόμους μία που οδήγησες και μία που το ξανάζησες μέσα από το βίντεο έντιτινγκ
Ετσι ακριβώς
πολύ ωραίο το χάρηκα !!
MG-KTiNoS
12/06/2016, 23:40
kai το δικό μου καιρό μετά...
:p
https://youtu.be/9yS5sLXqsUU
taisteal
12/06/2016, 23:49
kai το δικό μου καιρό μετά...
:p
https://youtu.be/9yS5sLXqsUU
20016??
Εισαι πολυ μπροστα τελικα :lol:
Στο τελος ο ταιγκερ ειναι???
Μεχρι το επομενο λοιπον..
MG-KTiNoS
13/06/2016, 08:03
20016??
Εισαι πολυ μπροστα τελικα :lol:
Στο τελος ο ταιγκερ ειναι???
Μεχρι το επομενο λοιπον..
To 20016 έχει να κάνει με τη μουσική.... :p
Ο Τάιγκερ είναι στο τέλος ναι, ο οποίος μ έχει στη μπούκα γιατί με τις βόλτες που έκανα φέτος
τον άφησα σπίτι μόνο του πολλές μέρες.