Σύνδεση

View Full Version : Τέλη κυκλοφορίας

Σελίδες : 1 [2] 3 4

BLiTzER
30/11/2016, 15:14
υγ
Εμεις που έχουμε (υγρ)αέριο και είμαστε καθαρότεροι, πρέπει να μας στήσουν ανδριάντα :blush:

Πληρώνετε λιγότερο/φθηνότερο καύσιμο. Άρα η μέθοδος ggs σε ωφελεί εμμέσως.

Απόλυτη φορολόγηση βάσει ρύπων δεν είναι δίκαιο να γίνει, γιατί ένα αυτοκίνητο που εκπέμπει περισσότερους ρύπους, αλλά κινείται 10 φορές τον χρόνο σίγουρα ρυπαίνει λιγότερο από ένα με ελάχιστους ρύπους που κινείται καθημερινά. Όπως είπα, πρέπει να ληφθούν πολλά υπόψη. Ένας αριθμός δεν αρκεί.

AristidisZ
30/11/2016, 15:18
Ρε παιδιά τα τέλη εγγράφονται στον προϋπολογισμό του κράτους 15 μήνες πριν εισπραχθούν, τι συζητάμε τώρα...

STOYBI
30/11/2016, 15:23
Πληρώνετε λιγότερο/φθηνότερο καύσιμο. Άρα η μέθοδος ggs σε ωφελεί εμμέσως.

Απόλυτη φορολόγηση βάσει ρύπων δεν είναι δίκαιο να γίνει, γιατί ένα αυτοκίνητο που εκπέμπει περισσότερους ρύπους, αλλά κινείται 10 φορές τον χρόνο σίγουρα ρυπαίνει λιγότερο από ένα με ελάχιστους ρύπους που κινείται καθημερινά. Όπως είπα, πρέπει να ληφθούν πολλά υπόψη. Ένας αριθμός δεν αρκεί.

Δεν τα λες καλα....

Το ποσο της % θα μπει πανω λογο τελων σε οποιοδηποτε τυπο καυσιμο επιβαρυνει ολους και ειναι για ολους το ιδιο....

Το ποσο ωφελημενος ειναι απο την χρηση υγραεριου εχει να κανει πολυ απλα με τον τυπο καυσιμου που διαλεξε ο καθενας μας..!

Ωφελημενος εναντι εμενα που επιμενω στην βενζινη ειναι ηδη αλλα δεν εχει να κανει με τα τκ...!

byron
30/11/2016, 15:23
Αν υπήρχε λογική , τα τέλη θα ήταν στο καύσιμο.
Όλα τα άλλα είναι αλχημείες..

Μια χαρά λογική υπάρχει. τα τέλη στο καύσιμο είναι 66% της τιμής του. Και σε αυτό, πέφτει και ΦΠΑ.

STOYBI
30/11/2016, 15:33
Μια χαρά λογική υπάρχει. τα τέλη στο καύσιμο είναι 66% της τιμής του. Και σε αυτό, πέφτει και ΦΠΑ.

Ναι αλλα δεν βλεπω καποια λογικη οταν εγω.....

Κανω 5000κμ τον χρονο με το αμαξι μου και εσυ 35000 και πληρωνουμε τα ιδια τελη στα ιδια αυτοκινητα μας...!

STOYBI
30/11/2016, 15:48
Kai για να πω τον δικο μου πονο....

Εχω ενα ιχ των 1600 κυβ ... Αγορασμενο κουτα το 4ο του 07....!!

Το αμαξι εχει μολις 21000 κμ...

Μεχρι και πριν ενα μηνα το αμαξι αυτο εαν ...

Εκαναν τις αλλαγες στα τκ βαση ρυπων.... Το ανεβαζαν στα 480 με 520 ευρω το χρονο ( απο κατι πινακες που ειδα και το ειχαν στα παραδειγματα ....)

Ελατε βρειτε μου εσεις την λογικη τωρα...!

byron
30/11/2016, 15:48

Κανω 5000κμ τον χρονο με το αμαξι μου και εσυ 35000 και πληρωνουμε τα ιδια τελη στα ιδια αυτοκινητα μας...!

οριζόντια φορολόγηση λέγεται.

STOYBI
30/11/2016, 15:50

Η οποια ειχε ποτε λογικη..???

toyar
30/11/2016, 16:09
ολα ειναι θεμα χρησης
ο κοσμος αγορασε παραπανω απο οτι χρειαζεται
το διλιτρο για μεσα στην αθηνα ηταν ηλιθιοτητα ακομα και οταν η βενζινη ειχε 1 ευρω και με 200 ευρω τελη
απλα τοτε ηταν γκλαμουρια τωρα ειναι δυσβασταχτο
αν καποιος πηρε διλιτρο γιατι θελει να κανει πολλα ταξιδια φορτωμενος και το χρησιμοποιει ετσι δεν τον νοιαζουν τα εξοδα γιατι κανει αποσβεση
αν το πηρε για να το παρκαρει και να ζηλευει ο γειτονας την πατησε
κανενα αυτοκινητο δεν συμφερει για χρηση 30 μερες το χρονο, τοτε συμφερει το ραδιοταξι

sniper
30/11/2016, 16:27

Όταν κυνηγάς να βρεις τα λεφτά.

STOYBI
30/11/2016, 16:38
Όταν κυνηγάς να βρεις τα λεφτά.

Η οριζοντια φορολογηση δεν ειχε ποτε λογικη ουτε οταν κυνηγας λεφτα, ουτε και στην περιοδο προ μνημονιου, ουτε και στην περιοδο που εβρεχε λεφτα.....

Η οριζοντια φορολογηση εδω και πολλα χρονια ηταν απλα παντα η δικαιολογια για να κλεβει ο πολιτης το κρατος και το κρατος τον πολιτη...!!

sniper
30/11/2016, 16:40
Η οριζοντια φορολογηση δεν ειχε ποτε λογικη ουτε οταν κυνηγας λεφτα, ουτε και στην περιοδο προ μνημονιου, ουτε και στην περιοδο που εβρεχε λεφτα.....

Η οριζοντια φορολογηση εδω και πολλα χρονια ηταν απλα παντα η δικαιολογια για να κλεβει ο πολιτης το κρατος και το κρατος τον πολιτη...!!

ΟΚ, και τι θες τώρα εσύ; Εξυπνους πολιτικους;

astrapogiannos7
30/11/2016, 19:27
Θα μπορούσαν να ανεβάσουν στη βενζίνη 10 λεπτά και να ρίξουν πολύ τα τέλη ώστε να πάρουμε πίσω πινακίδες και όσο κυκλοφορούμε να παίρνει λεφτά το κράτος αλλά που μυαλό... :rolleyes:

MikeG
30/11/2016, 19:30
Πάντως αυτό που κάποιοι υπερασπίζονται τα SUV (όχι τα κυβικά), δε το πιάνω. Είναι τα απολύτως άχρηστα οχήματα. SUV στην ΑΘήνα, σαν γάιδαρος στην Autobahn.

Tedvj23
30/11/2016, 19:36
Θα μπορούσαν να ανεβάσουν στη βενζίνη 10 λεπτά και να ρίξουν πολύ τα τέλη ώστε να πάρουμε πίσω πινακίδες και όσο κυκλοφορούμε να παίρνει λεφτά το κράτος αλλά που μυαλό... :rolleyes:

Υπαρχει και αλλη περιπτωση να πανε την βενζινη στο 2ευρω το λιτρο και να ανεβασουν και τα τελη κυκλοφοριας(στους καροδρομους..)και ζησαμε εμεις καλα και αυτοι καλυτερα..:cry::bawl:

toyar
30/11/2016, 19:44
τα suv ειναι μια τεχνητη κατηγορια που δημιουργηθηκε απο την αυτοκινητοβιομηχανια
δεν πατησε πανω σε πραγματικες αναγκες του αγοραστικου κοινου αλλα δημιουργησε ψευτικες ωστε με τη βοηθεια της διαφημισης να παει ο κοσμος να αγορασει ενα αυτοκινητο που ειναι μιγμα διαφορων κατηγοριων
και εχει μονο τα στραβα απο καθε κατηγορια
ογκωδη αμαξωματα χωρις αναλογους χωρους
μεγαλοι κινητηρες χωρις επιδοσεις λογω βαρους
οδικη συμπεριφορα της πλακας λογω υψους
αστεια τετρακινηση κλπ

RaGe_Raptor
30/11/2016, 19:49
Υπαρχει και αλλη περιπτωση να πανε την βενζινη στο 2ευρω το λιτρο και να ανεβασουν και τα τελη κυκλοφοριας(στους καροδρομους..)και ζησαμε εμεις καλα και αυτοι καλυτερα..:cry::bawl:

Λες και δεν έγινε πριν 5 χρόνια....

DrBig
30/11/2016, 19:53
Εγω παλι τα suv βρισκω τα πιο χρησιμα αυτοκινητα για την ελλαδα και τους δρομους της.

MikeG
30/11/2016, 19:55
Εγω παλι τα suv βρισκω τα πιο χρησιμα αυτοκινητα για την ελλαδα και τους δρομους της.

Άγη, βόλτα με SUV από Ηράκλειο-Ανώγεια. Ξερνάς και τα άντερα σου.. και παράλληλα βόλτα στο Ηράκλειο και αναζήτηση parking :lol:
Υπάρχουν νομίζω σαφώς πιο "νορμαλ" αυτοκίνητα για τους δρόμους της Ελλάδος. Τι να πουν δηλαδή οι Βούλγαροι ή οι Ρουμάνοι..

DAYMAN
30/11/2016, 20:02
οσοι εχετε diesel καντε ενα τσεκ με το τι πληρωσατε περισυ γιατι εχουν γινει λαθακια στα φετινα παρολο που δεν εχει γινει καποια αλλαγη.

DrBig
30/11/2016, 20:05
Άγη, βόλτα με SUV από Ηράκλειο-Ανώγεια. Ξερνάς και τα άντερα σου.. και παράλληλα βόλτα στο Ηράκλειο και αναζήτηση parking :lol:
Υπάρχουν νομίζω σαφώς πιο "νορμαλ" αυτοκίνητα για τους δρόμους της Ελλάδος. Τι να πουν δηλαδή οι Βούλγαροι ή οι Ρουμάνοι..

Εξαρταται φανταζομαι το suv....δεν αναφερομαι σε σκληροπυρηνικα, κατι σε ψηλο αυτοκινητο και ουτε καν τετρακινητο, πχ qashqai, duster κλπ.
Μαλλον crossover τα λενε;

Tedvj23
30/11/2016, 20:06
Λες και δεν έγινε πριν 5 χρόνια....

Φυσικα και εγινε αλλα μιλαω για την ανεση να το ξανακανουν χωρις πολλα σουπαμουπες...

lleonidas
30/11/2016, 20:31

Δεν είναι τυχαίο ότι πρόκειται για μια κατηγορία(ουσιαστικά δεν είναι μόνο μία διότι υπάρχουν και τα crossover) η οποία βρίσκεται σε συνεχή άνοδο σημειώνοντας μεγάλες πωλήσεις σε πολλές χώρες,μεταξύ αυτών και η Ελλάδα.Σίγουρα κάποιοι κάτοχοι τα αγοράζουν επειδή είναι της μόδας ή επειδή απλά γουστάρουν να οδηγούν ένα ''τζιπ'' ή επειδή θέλουν να καβαλάνε άνετα τα αττικά πεζοδρόμια αλλά υπάρχει και αρκετός συνειδητοποιημένος κόσμος ο οποίος ψάχνει ένα άνετο 4τροχο που να κάνει αρκετά πράγματα από μέτρια μέχρι (πολύ) καλά.Όσοι ενδιαφέρονται για κρατήματα,τελικές,ρεπρίζ κ.ο.κ. συνήθως κοιτάζουν αλλού, εκτός και αν διαλέξουν κανένα 2λιτρο-3λιτρο θηρίο.

toyar
30/11/2016, 20:47
τα suv οπως ειναι φτιαγμενα το μονο που κανουν καλα ειναι εντυπωση

RaGe_Raptor
30/11/2016, 21:26
Τι κακό έχει ένα σπορ καλοστημένο αυτοκίνητο με σωστή κατανομή βάρους, κίνηση στο σωστό άξονα και >150hp!

Όλα τα άλλα περιττά. Giorgio speakin'

Coyote.V
30/11/2016, 22:40

Και πως δηλαδή να μοιραστούν τα τέλη κυκλοφορίας σε αυτούς που κάνουν πολλά ή λίγα χιλιόμετρα και πως θα γίνεται ο έλεγχος;
Ο μόνος τρόπος είναι να καταργηθούν και να μπουν στην βενζίνη.
Αλλά μετά κάποιοι θα γκρινιάζουν.
Άσε που με τα euro 1,2,3,4,5,6,66,666,.. παίζουν μπάλα οι Γερμανοί για να πουλάνε τα κάρα τους. Να δείτε που στο τέλος θα ξεφτιλίσουν τον Rocky Balboa.

Apache
30/11/2016, 23:25
Και γιατί να πληρώνω τέλη κυκλοφορίας; Ακόμα δεν το έχω καταλάβει, πληρώνω τεράστιους φόρους στην βενζίνη (κόστος βενζίνης στο διυλιστήριο περίπου 48 λεπτά και την πληρώνω 1.5€, άρα όποιος ξοδεύει πιό πολύ βενζίνη ετησίως τόσο περισσότερο φόρο πληρώνει) , πληρώνω τεράστια ποσά στα διόδια (Αθήνα - Θεσσαλονίκη είναι περίπου 30€ αν δεν κάνω λάθος ), τα τέλη κυκλοφορίας γιατί τα πληρώνω; Τι σκοπό έχουν και που δαπανούνται;

RaGe_Raptor
30/11/2016, 23:32
Και γιατί να πληρώνω τέλη κυκλοφορίας; Ακόμα δεν το έχω καταλάβει, πληρώνω τεράστιους φόρους στην βενζίνη (κόστος βενζίνης στο διυλιστήριο περίπου 48 λεπτά και την πληρώνω 1.5€, άρα όποιος ξοδεύει πιό πολύ βενζίνη ετησίως τόσο περισσότερο φόρο πληρώνει) , πληρώνω τεράστια ποσά στα διόδια (Αθήνα - Θεσσαλονίκη είναι περίπου 30€ αν δεν κάνω λάθος ), τα τέλη κυκλοφορίας γιατί τα πληρώνω; Τι σκοπό έχουν και που δαπανούνται;

374939

teogtp
30/11/2016, 23:34

374940

Apache
01/12/2016, 00:07
Ενα Μπ@υρδ@λο είμαστε δυστυχώς...

Tedvj23
01/12/2016, 00:18
Ενα Μπ@υρδ@λο είμαστε δυστυχώς...

Υπερβολες..:bawl:

RENZ
01/12/2016, 07:36
Νομίζω πως ναι. Διάβασε το άρθρο (http://www.kathimerini.gr/865334/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/o-timokatalogos-gia-telh-kykloforias-me-ton-mhna) αλλά πάρε και ένα τηλ. στη ΔΟΥ σου.

Ευχαριστώ

GFawkes
01/12/2016, 08:18
Tα τελη να πληρωσει η πλουτοκρατια.....

:a49:

GFawkes
01/12/2016, 09:17
Πάντως αυτό που κάποιοι υπερασπίζονται τα SUV (όχι τα κυβικά), δε το πιάνω. Είναι τα απολύτως άχρηστα οχήματα. SUV στην ΑΘήνα, σαν γάιδαρος στην Autobahn.

Μακαρι να μπορουσαν ολοι να παρουν Ναβαρα με 120 ευρω σημα αγροτικου αλλα δεν...

Συμφωνω,
αλλα στην χωρα του παραολογου ολοι ψαχνουν να δουν την "αλλη πιο ψαγμενη αληθεια"...

Δρομοι με λακουβες, χαντακια, μπαλωματα, χωματοδρομοι, χωροι αποσκευων κλπ....τα κανουν ολα (μετρια αλλα ολα...σαν χοντα ενα πραγμα)
Φυσικα και το SUV εχουν παρει το μεγαλυτερο ποσοστο παγκοσμίως στις πωλησεις...και μαλλον θα παραμεινουν

STOYBI
01/12/2016, 09:22
Και πως δηλαδή να μοιραστούν τα τέλη κυκλοφορίας σε αυτούς που κάνουν πολλά ή λίγα χιλιόμετρα και πως θα γίνεται ο έλεγχος;
Ο μόνος τρόπος είναι να καταργηθούν και να μπουν στην βενζίνη.
Αλλά μετά κάποιοι θα γκρινιάζουν.
Άσε που με τα euro 1,2,3,4,5,6,66,666,.. παίζουν μπάλα οι Γερμανοί για να πουλάνε τα κάρα τους. Να δείτε που στο τέλος θα ξεφτιλίσουν τον Rocky Balboa.

Σωστα....!! ( Τουλαχιστον για ιχ... ) Με τα τελη υποτιθετε πληρωνεις κοστος υποδομων για να κυκλοφορεις το οχημα σου.....

Το πρωτο και απαραιτητο συστατικο για να το κανεις αυτο ειναι η βενζινη...!

sniper
01/12/2016, 09:41

Για τον ίδιο λόγο που πληρώνεις την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης.

vaska
01/12/2016, 12:18
Δεν βαρεθήκατε τόσα χρόνια σε τόσες χιλιάδες λέξεις να λέτε τα ίδια πράγματα???? Εγώ πάντως κουράστηκα και πιο πολύ κουράστηκα με την πρώτη φορά αριστερά. δλδ και πριν κουρασμένος από την αμελοφιλοσοφία τους ήμουν, αλλά εδώ σήκωσα τα χέρια (μην πω και τα πόδια) ψηλά.

Άντε μου στον γεροδιάολο όλοι, κεντρώοι, δεξιοί και αριστεροί της μάσας και της βόλεψης.

cityfly
01/12/2016, 13:53
Είναι. Γι'αυτό, όπως ανέφερα παραπάνω, θεωρώ πιο δίκαιη τη φορολόγηση βάσει ιπποδύναμης και όχι κυβικών. Τα κυβικά δε λένε τίποτα για το όχημα. Αλλά δε θα αλλάξει σύντομα αυτό, οπότε προχωράμε με αυτά που έχουμε. :p

Σοβαρά, όμως τώρα, θεωρείς ότι ο όγκος πωλήσεων SUV στην Ελλάδα προκύπτει από οικογένειες που κάνουν ταξίδια φουλ φορτωμένοι; Γελάει ο κόσμος.

Τώρα τα λες σωστότερα, αν και το κόστος κτήσης είναι δικαιότερο κριτήριο από τα άλογα Διότι υπάρχουν και δίλιτρα 7θέσια που τα έχουν τρίτεκνοι και τετράτεκνοι και τα πήραν γύρω στο 20ρικο χωρίς φόρο γιατί είναι κοινωνική ανάγκη αλλά ταυτόχρονα πληρώνουν τα ίδια τέλη με το σπορ δίλιτρο και φόρο πολυτελείας.
Δικαιοσύνη όχι αστεία.

PortisHead
01/12/2016, 15:35
Γαμωτο...παλι θα αναβάλω την αγορά εκείνου του 7λιτρου Dodge που ήθελα.
:rolleyes:

toyar
01/12/2016, 18:13
οταν λεμε οτι τα suv ειναι καλα για τους ελληνικους δρομους επειδη εχουν λακουβες θυμαμαι αυτους που πηραν varadero για να ανεβαινουν τα πεζοδρομια στη γλυφαδα

teogtp
01/12/2016, 18:21
Δεν είναι μόνο η Αθήνα, Ελλάδα.

amyroukai
01/12/2016, 18:33
Δεν είναι μόνο η Αθήνα, Ελλάδα.

ναι αλλά κλίκα έχει μόνο η Αθήνα :p

sniper
02/12/2016, 09:59
ναι αλλά κλίκα έχει μόνο η Αθήνα :p

Τrue dat.

amyroukai
01/06/2017, 13:09
Για να δούμε...

Διαβάζω ότι η υφυπουργός οικονομικών δήλωσε χτες μόλις ότι "επεξεργάζονται την αναλογικότερη χρέωση των τελών κυκλοφορίας" και οι παράμετροι θα είναι η παλαιότητα, τα κυβικά, οι ρύποι και η τιμή αγοράς...

BLiTzER
01/06/2017, 13:10
Τι σημασία έχει; Ό,τι και να σκαρφιστούν, εσύ κι εγώ (και το 90% των ιδιοκτητών) δε θα πληρώσουμε λιγότερα.

sniper
01/06/2017, 13:15
Τι σημασία έχει; Ό,τι και να σκαρφιστούν, εσύ κι εγώ (και το 90% των ιδιοκτητών) δε θα πληρώσουμε λιγότερα.

Μάλλον περισσότερα θα δίνουμε...

Ζεύκας
01/06/2017, 13:26
πρέπει να βγάζουμε κάθε χρόνο αδιανόητα πρωτογενη πλεονάσματα = δυσβάσταχτοι φόροι.

πολυυυυυύ δύσκολο να ελαφρυνθούν τα τέλη

basilis_k6
01/06/2017, 13:29
Για να δούμε...

Διαβάζω ότι η υφυπουργός οικονομικών δήλωσε χτες μόλις ότι "επεξεργάζονται την αναλογικότερη χρέωση των τελών κυκλοφορίας" και οι παράμετροι θα είναι η παλαιότητα, τα κυβικά, οι ρύποι και η τιμή αγοράς...

εγω θα τα έκανα με το μέγεθος. σοβαρα μιλάω, βαρος επι μήκος = τόσα

amyroukai
01/06/2017, 13:32
εγω θα τα έκανα με το μέγεθος. σοβαρα μιλάω, βαρος επι μήκος = τόσα

στην οδοποιία μόνο το βάρος μετράει στο θέμα "φθορές οδοστρώματος", αλλά αν ζηλεύεις τους έχοντες και μήκος ΟΚ, πάσο, να μετράει και αυτό. :lol:

basilis_k6
01/06/2017, 13:35
στην οδοποιία μόνο το βάρος μετράει στο θέμα "φθορές οδοστρώματος", αλλά αν ζηλεύεις τους έχοντες και μήκος ΟΚ, πάσο, να μετράει και αυτό. :lol:

ισχύει αλλα σκέψου πόση διαφορά έχει στο παρκινγκ και στην κίνηση το μήκος των οχημάτων.

amyroukai
01/06/2017, 14:04
ισχύει αλλα σκέψου πόση διαφορά έχει στο παρκινγκ και στην κίνηση το μήκος των οχημάτων.

μιά που αναφερόμαστε σε μοτό εν προκειμένω, δεν κάνει και τόση. Προφανώς και πιάνει άλλο χώρο ένα τρου αντβέ από ένα παπί, αλλά διυλίζουμε τον κώνωπα.

basilis_k6
01/06/2017, 14:07
μιά που αναφερόμαστε σε μοτό εν προκειμένω, δεν κάνει και τόση. Προφανώς και πιάνει άλλο χώρο ένα τρου αντβέ από ένα παπί, αλλά διυλίζουμε τον κώνωπα.

για τα αυτοκίνητα μιλάω. τα μηχανάκια έπρεπε να ειναι 2 κατηγορίες μικρα-μεγάλα να τελέιώνει το θέμα. πάνω και κάτω απο 125 ή 250cc.

amyroukai
01/06/2017, 14:15
για τα αυτοκίνητα μιλάω.

καλά κάνεις, αλλά δεν μας αφορά, ας το συζητήσουν στο auto.gr αν υπάρχει.

George_Sp
18/11/2017, 02:40
Τα τέλη του 2018 τα ίδια με το 2017.

390566

lleonidas
25/11/2017, 00:12
Αναρτήθηκαν (https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/oikonomia/183636/teli-kykloforias-2018-anoigei-i-ektyposi-sto-gsis-gr) στο gsis τα τέλη κυκλοφορίας για το 2018.Παραμένουν αμετάβλητα σε σύγκριση με πέρυσι.
Εξόφληση γίνεται μέσω τραπεζών, μέσω e-banking ή στα ΕΛΤΑ. Οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών μπορούν να εξοφλήσουν τα τέλη κάνοντας χρήση προγραμμάτων έως και 12 άτοκων δόσεων.

Τα νέα τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει να πληρωθούν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2017. Για όσους δεν πληρώσουν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας, προβλέπεται η επιβολή προστίμου ίσου με την αξία τους.
https://www1.gsis.gr/webtax2/telhkykl/login.do

lleonidas
26/11/2018, 13:54
Αναρτήθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας (https://www.iefimerida.gr/news/461357/anartithikan-ta-teli-kykloforias-pos-tha-ta-ektyposete-ti-tha-plirosete) για το 2019.

lleonidas
13/11/2020, 17:23
Αναρτήθηκε (https://m.naftemporiki.gr/story/1658183/teli-kukloforiasanartithikan-sto-taxisnet-pos-thata-plirosete) στο TAXISnet το έντυπο πληρωμής τελών κυκλοφορίας οχημάτων για το 2021.

BLiTzER
13/11/2020, 17:24
Αναρτήθηκε (https://m.naftemporiki.gr/story/1658183/teli-kukloforiasanartithikan-sto-taxisnet-pos-thata-plirosete) στο TAXISnet το έντυπο πληρωμής τελών κυκλοφορίας οχημάτων για το 2021.

Φίλε, είσαι εκτός θέματος. Εδώ μιλάμε για τα Τέλη κυκλοφορίας 2017, όπως αναφέρεται ξεκάθαρα στον τίτλο!

o_gavros
13/11/2020, 17:24
@ψηλέ
Σε ευχαριστούμε αγγελιοφόρε της κακιάς ώρας :moutza:

argy_kap
13/11/2020, 17:25
Καλά μην προσπαθήτε και πολύ, έχει φρικάρει το σύστημα....

lleonidas
13/11/2020, 17:31
Η λυπητερή :D
Και με QR code φέτος!

Dennis-
13/11/2020, 18:54
6 μηνες καραντινα αλλα πληρωμη κανονικα ε? Λιβ γιορ μιθ ιν γκρις

o_gavros
13/11/2020, 19:01
ελα σε παρακαλώ που ήθελες και να πληρώσεις λιγότερο,ελα σε παρακαλώ

Dennis-
13/11/2020, 19:06
ελα σε παρακαλώ που ήθελες και να πληρώσεις λιγότερο,ελα σε παρακαλώ

Το θεμα ειναι οτι θα φαμε και 2 3 μηνες απ το νεο ετος.
:lol:

Ποιος με φυλαξε και δεν πηρα το τραιουμφ ροκετ φετος

motojojo
13/11/2020, 19:10
Μείωση τελών κυκλοφορίας λόγω καραντίνας? Εδώ γελάνε δυνατά.

Το άλλο με τον τοτο το ξέρετε?

Πέρα από την πλάκα, δε νομίζω ότι ένα lockdown είναι λόγος να μειωθούν τα τέλη. Θα μπορουσαν να ρυθμίσουν την πληρωμή αλλά όχι το κόστος.

Το όχημα ακόμα και ακίνητο εξακολουθεί να διαθέτει πινακίδες και μπορεί ανα πάσα στιγμή να κινηθεί, άρα (προ)πληρώνει το φόρο που του αναλογεί για το έτος που ακολουθεί.

Το σύστημα χρεωσης είναι άδικο, δε χωρά καμία αμφιβολία.

Galkar
13/11/2020, 20:12
Όταν τα πληρώνουμε ηλεκτρονικά χρειάζεται να κρατήσουμε κάτι? Η απλά φαίνεται στο σύστημα σε περίπτωση που σε σταματήσουν?

panavour
13/11/2020, 20:18
Όταν τα πληρώνουμε ηλεκτρονικά χρειάζεται να κρατήσουμε κάτι? Η απλά φαίνεται στο σύστημα σε περίπτωση που σε σταματήσουν?

φαινεται

BLiTzER
13/11/2020, 20:19

Μη βασίζεσαι και πολύ σε σύστημα ελληνικού Δημοσίου.

AUFGEBRACHT
13/11/2020, 20:35

Μια εκτύπωση της πληρωμής δεν είναι κακή ιδέα να την έχεις μαζί...

Acacius
13/11/2020, 20:51
Αν το κράτος ουσιαστικά δε σου επιτρέπει να βγεις, πρέπει κατά τη γνώμη μου να σου κάνει κάποιο σκόντο στα τέλη (το ίδιο και οι ασφάλειες αλλά εδώ γελάνε ακόμα δυνατότερα). Αν παρηγορεί κανέναν, θα χάσει (κι εμείς θα γλυτώσουμε) αρκετά από τη μικρότερη κατανάλωση καυσίμων.

motojojo
13/11/2020, 21:32
Αν το κράτος ουσιαστικά δε σου επιτρέπει να βγεις, πρέπει κατά τη γνώμη μου να σου κάνει κάποιο σκόντο στα τέλη (το ίδιο και οι ασφάλειες αλλά εδώ γελάνε ακόμα δυνατότερα). Αν παρηγορεί κανέναν, θα χάσει (κι εμείς θα γλυτώσουμε) αρκετά από τη μικρότερη κατανάλωση καυσίμων.

Δεν απαγορεύει τη χρήση του οχηματος (αυτοκίνητο/μηχανη) και δεν σε απαγορεύει να βγεις. Περιορίζει τις μετακινησεις αλλά δεν τις απαγορεύει.

Και φυσικά σε αυτές τις μετακινήσεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις το όχημα σου.

Αν θεωρείς ότι λόγω των περιορισμών αυτών δεν θα χρησιμοποιήσεις το όχημα σου τότε παραδίδεις τις πινακίδες και τέλος.

Για τις ασφάλειες ναι, είναι πιο εφικτό θεωρητικά (άλλο αν δεν θέλουν ή δε βγαίνουν). Περιορισμός κίνησης οδηγεί και σε λιγότερα ατυχήματα.

AUFGEBRACHT
13/11/2020, 21:36

Ρέφαραν με την κίνηση του Σ/Κ προ του lockdown, μέχρι και χτες της πουτάνας γινόταν από κίνηση και αυτοκίνητα... σημείο αναφοράς και δείκτης κινητικότητας, τα Smart με subwoofer διαμετρήματος ισάξιου πυροβόλου θωρηκτού, να παίζουν Σφακιανάκη στη διαπασών...

doctoras
13/11/2020, 21:58
Τσ τσ τσ αχαριστοι..
https://www.google.com/amp/s/www.newsbreak.gr/politiki/144456/sygklonise-o-kyriakos-den-yparchei-ena-vrady-poy-tha-gyriso-spiti-moy/%3ffbclid=IwAR0NMDuumpRITHvq6BusKLNlRdrAMx3wlwSpPX2mB2OKxH0YZL6_ELfvDVY&amp

bruno
13/11/2020, 22:00
Στο δικο μου μου λεει να παω με την αδεια κυκλοφοριας στην ΔΟΥ,το εχω 4 χρονια.Πλεξιμο βλεπω δεν μου αρεσει αυτο.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
14/11/2020, 05:22
Δεν απαγορεύει τη χρήση του οχηματος (αυτοκίνητο/μηχανη) και δεν σε απαγορεύει να βγεις. Περιορίζει τις μετακινησεις αλλά δεν τις απαγορεύει.

Και φυσικά σε αυτές τις μετακινήσεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις το όχημα σου.

Αν θεωρείς ότι λόγω των περιορισμών αυτών δεν θα χρησιμοποιήσεις το όχημα σου τότε παραδίδεις τις πινακίδες και τέλος.

Για τις ασφάλειες ναι, είναι πιο εφικτό θεωρητικά (άλλο αν δεν θέλουν ή δε βγαίνουν). Περιορισμός κίνησης οδηγεί και σε λιγότερα ατυχήματα.

Σού περιορίζει τις μετακινήσεις. Το είπες. Άρα αυτό που λέει ο Acacius είναι σωστό.

motojojo
14/11/2020, 10:54
Δεν κατάλαβες το Point μου.

Τέλη πληρώνεις για να έχεις πινακίδες. Τις θέλεις? Θα πλήρωσεις.

Με την ίδια λογική λόγω του Lockdown αφου θα καθίσεις περισσότερο σπίτι, θα σερφάρεις περισσότερο στο ιντερνετ και θα λιώσεις στο netflix. Άρα έχει κάθε λόγο το νετφλιξ πχ να αυξήσει τη συνδρομή.

Oh wait....

xbul
14/11/2020, 11:06
Τα τέλη κυκλοφορίας δεν είναι ανταποδοτικά, όπως τα διόδια για παράδειγμα. Με αυτή τη λογική θα έπρεπε όποιος γράφει περισσότερα χιλιόμετρα, να πληρώνει παραπάνω. Είναι απλά μια ακόμα πηγή εσόδων για το κράτος. Επομένως, είναι εκτός της λογικής των τελών η μείωση γιατί δεν κυκλοφορεί κάποιος το ίδιο με πριν.

Dennis-
14/11/2020, 11:09
https://www.google.com/amp/s/www.dikaiologitika.gr/eidhseis/oikonomia/320388/teli-kykloforias-2021-i-anapofefkti-alla-mi-anakoinosimi-paratasi/amp

Υπαρχει περιπτωση για παραταση μεχρι 31/1

AUFGEBRACHT
14/11/2020, 11:25
https://www.google.com/amp/s/www.dikaiologitika.gr/eidhseis/oikonomia/320388/teli-kykloforias-2021-i-anapofefkti-alla-mi-anakoinosimi-paratasi/amp

Υπαρχει περιπτωση για παραταση μεχρι 31/1

Παράταση στα τέλη κυκλοφορίας;;;; Πέφτω από τα σύννεφα...

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
14/11/2020, 15:04
Δεν κατάλαβες το Point μου.

Τέλη πληρώνεις για να έχεις πινακίδες. Τις θέλεις? Θα πλήρωσεις.

Με την ίδια λογική λόγω του Lockdown αφου θα καθίσεις περισσότερο σπίτι, θα σερφάρεις περισσότερο στο ιντερνετ και θα λιώσεις στο netflix. Άρα έχει κάθε λόγο το νετφλιξ πχ να αυξήσει τη συνδρομή.

Oh wait....

Τέλη πληρώνεις για τα έργα που γίνονται στους δρόμους. Για να κίνησε σε ένα "ασφαλές"οδικό δίκτυο.

S705
14/11/2020, 15:29
Τέλη πληρώνεις για τα έργα που γίνονται στους δρόμους. Για να κίνησε σε ένα "ασφαλές"οδικό δίκτυο.

:bawl::bawl::bawl::bawl:πως τα λες έτσι.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
14/11/2020, 15:53
:bawl::bawl::bawl::bawl:πως τα λες έτσι.

Κατέβα κάτω να δεις που κινούμαι εγώ πού πληρώνω τα ίδια τέλη με εσένα και οι φατσούλες θα γεμίσουν ολόκληρη σελίδα.

Shinigami Ryuk
14/11/2020, 17:15
Τέλη πληρώνεις για τα έργα που γίνονται στους δρόμους. Για να κίνησε σε ένα "ασφαλές"οδικό δίκτυο.:roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:

Συγνωμη πατερ αλλα δεν μπορουσα να κρατηθω,την ευλογια σου

S705
14/11/2020, 17:27
Κατέβα κάτω να δεις που κινούμαι εγώ πού πληρώνω τα ίδια τέλη με εσένα και οι φατσούλες θα γεμίσουν ολόκληρη σελίδα.

Για τρελό ψάχνεις???
Αν κατέβω θα κατέβω με προϋπόθεση φιλοξενία και ρακί.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
14/11/2020, 19:03
Την έχεις ρε καρντασι:priest:

Αλλά προς τί ο γελοτας?

S705
14/11/2020, 19:07
Την έχεις ρε καρντασι:priest:

Αλλά προς τί ο γελοτας?

Θα σε έφερνα τρίγωνα από τον Ελενιδη αλλά δεν είμαι από Θεσσαλονίκη!

viper1
14/11/2020, 21:17

Εσείς ρε τάπερ εκεί κάτω θα έπρεπε να σας πληρώνουν τα τέλη με τέτοιους δρόμους . Όχι να τα πληρώνετε

Shinigami Ryuk
14/11/2020, 22:39
Εσείς ρε τάπερ εκεί κάτω θα έπρεπε να σας πληρώνουν τα τέλη με τέτοιους δρόμους . Όχι να τα πληρώνετε

Εξ ου και ο γελωτας πατερ.Ο ΒΟΑΚ ειναι ενα καλο παραδειγμα οτι τα τελη κυκλοφοριας δεν πανε στην συντηρηση και δημιουργια οδικου δικτυου,τουλαχιστον οχι στο μεγαλυτερο μερος τους

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
14/11/2020, 22:51
Μα αυτό λέω κι εγώ. Ότι τα τέλη κανονικά είναι γι'αυτό πού είπα. Εξού και τα εισαγωγικά στο αρχικό ποστ μου. Απλά εσείς πού γελάτε και κοροϊδεύετε πρέπει να ξέρετε ότι τα λεφτά σας κάπου πιάνουν τόπο. Εδω η κατάσταση είναι τραγική.

Bowleno
14/11/2020, 23:09
Θα σε έφερνα τρίγωνα από τον Ελενιδη αλλά δεν είμαι από Θεσσαλονίκη!

Ε, πάρε από τον Τερκενλή στο Χαλάνδρι, ωχού ρε συ:cry:
Όλα εγώ πΧια; :lol:

Μα αυτό λέω κι εγώ. Ότι τα τέλη κανονικά είναι γι'αυτό πού είπα. Εξού και τα εισαγωγικά στο αρχικό ποστ μου. Απλά εσείς πού γελάτε και κοροϊδεύετε πρέπει να ξέρετε ότι τα λεφτά σας κάπου πιάνουν τόπο. Εδω η κατάσταση είναι τραγική.

Μωρέ τόπο πιάνουν, σε τσέπες ορισμένων....

Shinigami Ryuk
14/11/2020, 23:19

Οι δρομοι στην ηπειρωτικη Ελλαδα ηταν στα πλαισια του εκσυγχρονισμου της Ελλαδας απο την Ευρωπαικη Ενωση.Με κοινοτικα κονδυλια φτιαχτηκαν και δοθηκαν προικα σε μερικους.

Τον ΒΟΑΚ εχει τυχει να τον κανω αρκετες φορες στο κομματι Χανια-Ηρακλειο.
Ρε πατερ,να,μα την μανα του Χριστου,αυτα που ειδα εκει δεν τα εχω ξαναδει πουθενα στην ζωη μου.

Μια φορα πετυχαινω τυπο,εγω με το μηχανακι αυτος με αμαξι,μετα την Γεωργιουπολη προς Χανια και μεχρι που τον αφησα λιγο πριν την Σουδα ο τυπος προσπερναει μονο πανω στην στροφη,λες και το ειχε βιτσιο.

Να φανταστεις στην περιοχη απο οπου καταγομαι κοροιδευουμε τους Γιαννιωτες οτι ειναι νιντζα και μολις εκανα τον ΒΟΑΚ ειπα οτι ειναι κυριες.

Σας χρειαζεται δρομος επειγοντως αφου δεν την πολυπαλευουν με την οδηγηση μερικοι.

Lioulios
14/11/2020, 23:55
Τον βοακ αν δεν τον ξερεις ...οπως και τους οδηγους του , δεν μπορεις να τον οδηγησεις χαλαρα.
Στην 1η μαλακια ,εισαι στην πριζα, δυο χερια στο τιμονι , χαμηλωνεις και τη μουσικη (αν εισαι αμαξι) και προετοιμαζεσαι για τα επομενα που θα σου συμβουν.

Acacius
15/11/2020, 00:43
Σας χρειαζεται ένα ανακριτικό τροχαίας ανά οδηγό επειγοντως αφου δεν την πολυπαλευουν με την οδηγηση μερικοι.

Fixed

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
15/11/2020, 07:22
Οι δρομοι στην ηπειρωτικη Ελλαδα ηταν στα πλαισια του εκσυγχρονισμου της Ελλαδας απο την Ευρωπαικη Ενωση.Με κοινοτικα κονδυλια φτιαχτηκαν και δοθηκαν προικα σε μερικους.

Τον ΒΟΑΚ εχει τυχει να τον κανω αρκετες φορες στο κομματι Χανια-Ηρακλειο.
Ρε πατερ,να,μα την μανα του Χριστου,αυτα που ειδα εκει δεν τα εχω ξαναδει πουθενα στην ζωη μου.

Μια φορα πετυχαινω τυπο,εγω με το μηχανακι αυτος με αμαξι,μετα την Γεωργιουπολη προς Χανια και μεχρι που τον αφησα λιγο πριν την Σουδα ο τυπος προσπερναει μονο πανω στην στροφη,λες και το ειχε βιτσιο.

Να φανταστεις στην περιοχη απο οπου καταγομαι κοροιδευουμε τους Γιαννιωτες οτι ειναι νιντζα και μολις εκανα τον ΒΟΑΚ ειπα οτι ειναι κυριες.

Σας χρειαζεται δρομος επειγοντως αφου δεν την πολυπαλευουν με την οδηγηση μερικοι.

Κατάλαβες τώρα. Φαντάσου ότι εγώ πληρώνω τα ίδια τέλη με εσένα. Και που σε.Εκανες το κομμάτι Ρέθυμνο Χανιά. Στο Ρέθυμνο Ηράκλειο είναι ακόμα χειρότερα. Για να μη μιλήσω για Άγιο. Αν οι Γιαννιώτες είναι κύριες μπροστά μας τοτε εσείς μπροστά μας τί είσαστε?Η διαφορά είναι χαοτική.

Lioulios
15/11/2020, 07:59
Ξεχασα να αναφερω πως στον βοακ περυσι χασαμε 56 ατομα συνολικα .
Μονο σε μια χρονια

karellen
15/11/2020, 08:12
Δε φταίει μόνο ο ΒΟΑΚ παιδιά,μην τρελαθούμε.

Shinigami Ryuk
15/11/2020, 10:03
Οχι δεν φταιει μονο ο ΒΟΑΚ,αλλα επειδη φταινε και οι οδηγοι θα μετριαζονταν κατα πολυ τα θανατηφορα εαν υπηρχε κλειστος αυτοκινητοδρομος

panavour
15/11/2020, 10:38
Υπαρχουν χειροτεροι δρομοι αλλου στην Ελλαδα,αλλα ο ΒΟΑΚ εχει τους Κρητικαρους που σαν αυτους κανενας στην Ελλαδα.:D

Shinigami Ryuk
15/11/2020, 10:45
Δυσκολευομαι να θυμηθω χειροτερο δρομο στην Ελλαδα.Ισως Πατρας-Πυργου ο οποιος λενε οτι ειναι σκοτωστρα,αν και δεν τον εχω κανει.
Προσεξε,μιλαμε για κεντρικο οδικο αξονα.

Bowleno
15/11/2020, 10:52
Δυσκολευομαι να θυμηθω χειροτερο δρομο στην Ελλαδα.Ισως Πατρας-Πυργου ο οποιος λενε οτι ειναι σκοτωστρα,αν και δεν τον εχω κανει.
Προσεξε,μιλαμε για κεντρικο οδικο αξονα.

Και μην σώσει να χρειαστεί να τον κάνεις ποτέ..... τον έκανα εγώ 3 φορές για δουλειά και τις τρεις, από τύχη και μόνο ζω..... χάλια μεν ο δρόμος ακόμα πιο χάλια όμως οι τοπικοί που πάνε όπως νάναι! την 4η φορά που μου ζήτησαν να ξαναπάω Πύργο, αρνήθηκα!

Δεν θεωρώ ότι το πρόβλημα είναι τόσο οι δρόμοι όσο οι τοπικοί οδηγοί.... ρε μπαγλαμά, ξέρεις ότι ο δρόμος καλώς -κακώς, δεν σηκώνει γκάζια και κόλπα, γιατί πας γυρεύοντας να κλείσεις σπίτια;;;